marți, 11 septembrie 2012

Retete simple #31


Retete simple:

Macaroane cu carne tocată la cuptor

Macaroane_cu_carne_tocata_la_cuptor.png
O reteta delicioasa de macaroane cu:carne de vita, rosii, ceapa, parmezan, faina, lapte, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, oregano. Ingrediente: un pachet macaroane un kilogram carne de vită două conserve de roşii 2 cepe 150 g parmezan 9 lin­guri cu făină un litru lapte dulce 100 g unt, ulei de măsline...
Read more »

Abalone

Abalone_7
Abalone este numele unui gasteropod marin, a cărui carne este foarte apreciată, în special în partea de est a Asiei şi în America de Sud. Există mai multe specii de abalone, caracteristica lor comună fiind cochilia tare, care prezintă la suprafaţă câteva orificii si înăuntrul căreia se află o bucată mare de carne foarte...
Read more »

Tortulete cu iaurt

Tortulete_cu_iaurt.png
O reteta delicioasa de tortulete cu: unt, biscuiti, gelatina, zmeura, iaurt cu lamaie, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 100 g unt 150 g biscuiţi cu cocos 6 foiţe de gelatină 400 g zmeură 500 g iaurt cu lămâie 150 ml frişca 2 linguri zahăr pudră   Mod de preparare: Topiţi untul şi lăsaţi-l să se...
Read more »

Salată de vară cu mentă

Salată_de_vară_cu_mentă
O reteta de salata de vara cu menta din: vin, zahar, pepene, capsuni, struguri si frunze de menta. Ingrediente: 1 1/4 ceaşcă cu vin alb sec 1/3 ceaşcă cu zahăr 1/2 pepene, taiat bucăţele 300 grame de căpşuni, taiate felii 1 cană cu boabe de struguri verzi, tăiate pe jumătate 1 lingură cu frunze...
Read more »

Retete culinare: Prăjitură cu zmeură

Prajitura_cu_zmeura.png
O reteta delicioasa de prajitura cu: lamaie, zmeura, iaurt, oua, sare, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: 1 lămâie 250 g zmeură 150 g iaurt slab 3 ouă 1 praf de sare 200 g zahăr 1 pacheţel zahăr vanilat 300 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 lingură zahăr...
Read more »

Pui toscan

Pui_toscan
O reteta de pui toscan din: pulpe superioare de pui, pasta de rosii, usturoi, ceapa, ulei de masline, busuioc, maghiran, cimbrisor, salvie uscata, boabe de piper, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui 3 linguri pasta de rosii 4 catei de usturoi 1 ceapa 4 linguri ulei de masline busuioc maghiran...
Read more »

Dressing de cartofi

Dressing_de_cartofi
Se paseaza cartofii fierti cu supa de legume calda, otet si ulei. Se sareaza si se pipereaza si se adauga cubulete de bacon si patrunjel proaspat tocat.
Read more »

Retete culinare: Tocanita de ciuperci

Tocanita_de_ciuperci
O reteta de tocanita de ciuperci din: ciuperci, rosii, rosii uscate, usturoi, oregano, ulei, piper, sare, malai si apa. Ingrediente:  500 g ciuperci 3 rosii 6 rosii uscate 2 catei de usturoi oregano ulei piper sare pentru mamaliga: 250 g malai 1 l apa sare   Mod de preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le în...
Read more »

Healik Kebab

Healik_Kebab
O reteta de healik kebab din: ceapa verde, ardei gras, usturoi, peste file, rosie, sare, boia iute, zahar, piper, ou, patrunjel si ulei de porumb. Ingrediente: 1 ceapa verde 1 ardei gras 3-4 catei de usturoi 300 g peste file (dupa preferinta) 1 rosie sare boia iute 1 lingurita rasa de zahar putin piper...
Read more »

Rulouri din cod

Rulouri_din_cod
O reteta de rulouri din cod din: fileuri de cod, ou, mustar, ulei, morcov, cartof, unt, parmezan, zeama de lamaie, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 ou 1 lingura cu mustar 8 linguri cu ulei 300 g morcov 1 cartof 1 lingura cu unt 1 lingura cu parmezan zeama de...
Read more »

Reteta zilei: Inghetata de piersici pe pat de piersici feliate

Inghetata_de_piersici_pe_pat_de_piersici_feliate_5
O reteta de inghetata de piersici pe pat de piersici feliate din: piersici, apa, zahar, smantana, extract de vanilie si suc de lamaie. Ingrediente: 3 piersici mari, decojite, fără sâmburi, tocat 1/2 cana de apa 3/4 ceasca de zahar 1 cana smantana 1/4 lingurita extract de vanilie 1 linguriţă suc de lămâie   Mod...
Read more »

Chiftele in sos de branză

Chiftele_n_sos_de_brnza.png
O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, bacon, ceapa, sare, ulei de masline, unt, faina, lapte, branza, nucsoara, rosii, patrunjel verde. Ingrediente: 600 g de piept de pui 100 g bacon 1 ceapă sare piper ulei de măsline 40 g unt 30 g făină 500 ml lapte cu procent mai mare de...
Read more »

Drob de ciuperci

Drob_de_ciuperci
O reteta de drob de ciuperci din: ciuperci asortate, unt, oua, pesmet, parmezan, patrunjel, zeama de lamaie, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: un kg ciuperci asortate 250 g unt 3-4 oua 4 linguri pesmet alb 1-2 linguri parmezan o legatura patrunjel o radacina patrunjel zeama de lamaie nucsoara sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Dressing cu branza si ardei gras

Dressing_cu_branza_si_ardei_gras
Un dressing gustos pentru intreaga familie: se amesteca 3 linguri de otet, 1 lingura de miere, coaja rasa de la 1/2 lamaie si 1 lingura suc de lamaie. Se inglobeaza 100 ml ulei, turnand treptat si batand cu telul. Se taie cuburi 1/2 ardei rgas si 100 g branza feta sau telemea; se inglobeaza,...
Read more »

Musaca de rosii

Musaca_de_rosii
O reteta de musaca de rosii din: kaizer, ficatei de pui, rosii, ceapa verde, oua, smantana, cascaval, cimbru, pesmet, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g kaizer 500 g ficatei de pui 500 g rosii 1 legatura de ceapa verde 4 oua 100 g smantana 200 g cascaval cimbru 2 linguri cu pesmet...
Read more »

Spanac cu orez

Spanac_cu_orez
O reteta de spanac cu orez din: spanac, unt, faina, smantana, lapte, marar, orez, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 2 linguri unt 1 lingura faina 1 pahar smantana 1 pahar lapte dulce 1 legatura marar 200 g orez sare piper   Mod de preparare: Cureţi spa­nacul şi îl speli în mai multe...
Read more »

Frittata cu spanac

Frittata_cu_spanac
O reteta de frittata cu spanac din: oua, bacon, lapte, spanac, cascaval, ceapa verde, ardei gras, dovlecel, ulei si sare. Ingrediente: 6 oua 150 g bacon 1 ceasca de lapte 250 g spanac 200 g cascaval ras 1 legatura de ceapa verde 1 ardei gras 1 dovlecel ulei sare   Mod de preparare: Taie...
Read more »

Dressing de usturoi si otet balsamic

Dressing_de_usturoi_si_otet_balsamic
Se amesteca otetul balsamic cu usturoi, mustar, supa concentrata de legume, zahar si ulei; se potriveste de sare si piper, dupa gust.Se potriveste la salata cu cicoare rosie si andive.      
Read more »

Sarlotă cu caise si aroma de vanilie

Sarlota_cu_caise_si_aroma_de_vanilie
O reteta de sarlota cu caise si aroma de vanilie din: caise, gelatina, frisca, lapte, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar pudra, lichior de caise, piscoturi si migdale. Ingrediente: 10 caise 8 foi gelatina 100 g frisca 500 ml lapte 1 pastaie de vanilie 8 galbenusuri 60 g zahar pudra 5 cl lichior de caise...
Read more »

Sufleu cu cascaval

Sufleu_cu_cascaval
O reteta de sfuleu cu cascaval din: oua, cascaval, lapte, un, faina, piper si sare. Ingrediente: 6 oua 300 g cascaval ras 1 cana lapte 4 linguri cu unt 3 linguri cu faina piper sare   Mod de preparare: Dă drumul la cuptor înainte să te apuci de pregătit sufleul, pentru că ai nevoie...
Read more »

Dressing picant de mere

Dressing_picant_de_mere
Se amesteca 5 linguri suc de mere cu 3 linguri de otet balsamic alb, 1 lingura miere si 2 linguri ulei de nuci. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.. Se taie cubulete 1 mar si se adauga in sos, ingloband si 1 lingura patrunjel tocat si fulgi de ardei iute. Se impaca bine...
Read more »

Tort de casă cu caise

Tort_de_casa_cu_caise
O reteta de tort de casa cu caise din: caise, ou, zahar pudra, ulei, lichior de oua, faina, amidon si praf de copt. Ingrediente: 500 g caise 1 ou 70 g zahar pudra 50 ml ulei de rapita sau de floarea soarelui 50 ml lichior de oua 50 g faina 50 g amidon 1...
Read more »

Carnaciori la gratar

Carnaciori_la_gratar
O reteta de carnaciori la gratar din: sirop de artar, praf de mustar, carnati si costita. Ingrediente: 6 linguri sirop de artar 2 lingurite praf de mustar 12 carnati 12 felii de costita   Mod de preparare: Combină siropul de arţar cu praful de muştar şi unge carnaţii. Inveleşte cârnaţii cu feliile de costiţă...
Read more »

Salată cu bulgur şi dovleac

Salata_cu_bulgur_si_dovleac
O reteta de salata cu bulgur si dovleac din: bulgur, dovleac, ardei copti, lamaie, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 cana bulgur 500 g dovleac 2 ardei copti 1 lamaie ulei de masline patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Pune bulgurul într-un castron de ceramică şi toarnă peste...
Read more »

Friptura de porc in stil asiatic

Friptura_de_porc_in_stil_asiatic
O reteta de friptura de porc in stil asiatic din: file de porc, miere, sos hoisin, sos de soia, otet de vin si ulei de susan. Ingrediente: 2X500 g file de porc pentru marinata: 4 linguri miere 200 ml sos hoisin 2 linguri sos de soia 4 linguri otet de vin 2 lingurite ulei...
Read more »

Reteta zilei: Sorbet de limete

Sorbet_de_limete_5
O reteta simpla de sorbet cu limete din: limete si apa. Ingrediente: 4 limete 1 cană cu apă   Mod de preparare: Se rade coaja de la limete. Se taie limetele in jumatati. Se sctorc bine. In sucul de la limete se incorporeaza coaja rasa si 1 cana de apa. Se amesteca bine si...
Read more »

Salată caldă de ciuperci

Salata_calda_de_ciuperci
O reteta de salata calda de ciuperci din: ciuperci de padure, smantana, mozzarella, sunca, ceapa, faina, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci de padure 240 ml smantana de gatit 180 g mozzarella 150 g sunca 1 ceapa 1 lingurita cu faina 2 lingurite cu unt patrunjel verde sare piper  ...
Read more »

Supa Prier

Supa_Prier
O reteta de supa prier din: spanac, unt, galbenus, smantana, apa, sare si faina. Ingrediente: 1/2 kg spanac 1 lingura unt 1 galbenus 2-3 linguri de smantana 3 l apa sare 1 lingura faina   Mod de preparare: Alegi spanacul, il speli in mai multe ape si-l pui la foc in apa clocotita.  Prajesti...
Read more »

Paella cu fructe de mare

Paella_cu_fructe_de_mare
O reteta de paella cu fructe de mare din: creveti decorticati, scoici, orez, apa, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, mazare, ulei, sofran si sare. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 300 g scoici 2 cani cu orez 3 cani de apa 1 ceapa 1 ardei gras 4 catei de usturoi 4 rosii 1 cana cu...
Read more »

Salata cu carne de pasare

Salata_cu_carne_de_pasare
O reteta de salata cu carne de pasare din: piept de pui, grepfrut roz, morcovi, zucchini, iaurt, praf de curry, coriandru, chimen, cimbru, sare, zeama de lamaie si salata asortata. Ingrediente: 800 g piept de pui fript la grill, fara piele si oase 4 grepfruturi roz 6 morcovi 4 dovlecei mici (zucchini) 600 g...
Read more »

Ficatei de pui la gratar cu legume

Ficatei_de_pui_la_gratar_cu_legume
O reteta de ficatei de pui la gratar cu legume din: ficatei de pui, ulei de masline, boia, ceapa, faina, dovlecel, lamaie, ardei gras, piper si sare. Ingrediente: 500 g ficatei de pui 5 linguri ulei de masline 1 lingura boia 2 cepe 1 lingura faina 1 dovlecel 1 lamaie 1 ardei gras rosu...
Read more »

Gulas cu carne de vita

Gulas_cu_carne_de_vita
O reteta de gulas din: vrabioara de vita, cartofi, ceapa, rosii, ardei grasi, zahar, usturoi, morcovi, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g vrabioara de vita 1 kg cartofi 4 cepe 4 rosii 2 ardei grasi 1/2 lingurita cu zahar 4 catei de usturoi 1 morcov 100 ml ulei patrunjel verde   Mod de...
Read more »

Sardine cu roşii uscate şi capere

Sardines
O reteta de sardine cu rosii uscate si capere din: sardine, lamaie, ardei iute, oregano, cimbru, usturoi, rosii, capere, sare si piper. Ingrediente: 1 cutie cu sardine în ulei de măsline, bine scursă 1/2 lămâie 1/4 linguriţă pulbere de ardei iute cayenne 1/2 linguriţă cu oregano uscat 1/2 linguriţă cu cimbru uscat 2 căţei...
Read more »

Calamar umplut

Calamar_umplut.png
O reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez, rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi. Ingrediente: un kilogram calamari 6 linguri cu ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o cană cu orez două roşii o lingură cu mentă toca­ta jumătate de cană cu suc de...
Read more »

Cotlet cu ierburi

Cotlet_cu_ierburi
O reteta de cotlet cu ierburi din: cotlet de porc, alune, rozmarin, coriandru, piper, usturoi, coaja de lamaie, unt, vin alb si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os si fara grasime 100 g alune crude 3-4 fire de rozmarin 1 lingurita de coriandru pisat 1/2 lingurita cu piper negru macinat 4-5...
Read more »

Frigarui la rece

Frigarui_la_rece
O reteta de frigarui la rece din: ulei de masline, usturoi, verdeturi, rosii, suc de lamaie, telemea, bacon, dovlecel, ardei gras, telina si salata verde. Ingrediente: pentru marinata: 125 ml ulei de masline 2 catei de usturoi zdrobiti 50 g verdeturi amestecate, dupa gust 6 rosii taiate fin 25 ml suc de lamaie pentru...
Read more »

Coaste de porc cu legume

Coaste_de_porc_cu_legume
O reteta de coaste de porc cu legume din: coaste de porc, bere bruna, ceapa, ardei gras, masline, usturoi, salata verde, zeama de lamaie, ulei si sare. Coastele pot fi coapte şi în zeamă de varză sau în vin roşu îndoit cu apă. Sunt şi mai gustoase dacă le cumperi puţin afumate. Ingrediente: 1...
Read more »

Burgonya gulyas

Burgonya_gulyas
O reteta de Burgonya gulyas din: ceapa verde, cartofi, rosii, ardei grasi, ulei, faina, boia, pasta de rosii, sare, piper si tarhon. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 800 g cartofi noi 250 g rosii 2 ardei grasi 2 linguri ulei 20 g faina 2 lingurite boia 1-2 linguri pasta de rosii sare piper tarhon...
Read more »

Barbun in sos picant

Barbun_in_sos_picant.png
O reteta delicioasa de peste cu: frunze  de dafin, usturoi, otet, amidon, ulei de masline, oregano, sare, piper. Ingrediente: un kilogram barbun 2 frunze de dafin 2 căţei de usturoi 125 ml oţet 2 linguri cu amidon sau făină 250 ml ulei de măsline oregano sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă, se...
Read more »

Retete internationale: Saganaki

Saganaki.png
O reteta delicioasa de  saganaki cu: branza, ceapa, rosie, ardei gras, ardei iute, masline negre, ulei de masline, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: o felie de brânză feta mai groasă o rondea de ceapă 1-2 felii de roşie 2 felii de ardei gras câteva rondele de ardei iute 3-4 măsline negre 2 linguri cu ulei...
Read more »

Reteta zilei: Pizza la gratar

Pizza_la_gratar_4
O reteta de pizza la gratar din: aluat de pizza, sos de pizza, usturoi, prosciutto, rucola, mozzarella, parmenzan si ciuperci. Ingrediente: aluat de pizza sos de pizza usturoi prosciutto rucola mozarella parmezan ciuperci   Mod de preparare: Incingeti gratarul. Intindeti aluatul de pizza in functie de marimea si forma gratarului. Coaceti aluatul pe ambele...
Read more »

Painici cu mozzarella si legume

Painici_cu_mozzarella_si_legume
O reteta de Painici cu mozzarella si legume din: paine, mozzarella, sos pesto, masline si ardei grasi. Ingrediente: o bagheta de paine 250 g mozzarella 150 g sos pesto 300 g masline, felii 300 g ardei grasi   Mod de preparare: Taie pe lat o bagheta de paine, in felii mai groase. Taie fiecare...
Read more »

Piept de pui pe pat de morcovi

Piept_de_pui_pe_pat_de_morcovi
O reteta de piept de pui pe pat de morcovi din: piept de pui, unt, morcovi, sare de mare, piper, boia iute, boia dulce, unt, cimbru verde si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg piept de pui 100 g unt 10 morcovi sare de mare piper negru macinat o lingurita boia iute o lingurita...
Read more »

Ciorba deasa cu legume

Ciorba_deasa_cu_legume
O reteta de ciorba deasa cu legume din: cartofi, ulei de masline, ardei, morcovi, rosii, varza alba, ceapa, sare, piper, ciolan afumat si marar. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 linguri ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 6-8 rosii 200 g varza alba 2 cepe sare piper negru macinat 350 g ciolan afumat o legatura...
Read more »

Limonada cu capsuni

Limonada_cu_capsuni
O reteta de limonada cu capsuni din: sirop de zahar, suc de lamaie, capsuni si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml de suc proaspat de la o lamaie 2-3 capsuni, taiate in jumatate sau felii 150 ml de apa o capsuna   Mod de preparare: Pune in pahar capsunile, sucul de...
Read more »

Salată de varză creaţă cu nuci

Salata_de_varza_creata_cu_nuci
O reteta de salata de varza creata cu nuci din: varza creata, sare, struguri, miez de nuci, ceapa, sos de carne de vitel, boabe de piper roz, mustar de dijon, otet din zmeura, piper, ulei de nuca, sunca si unt. Ingrediente:  1,2 kg varza creata sare 200 g struguri rosii/negri 200 g miez de...
Read more »

Briose cu legume

Briose_cu_legume
O reteta de briose cu legume din: margarina, oua, faina, pasta de chilli, sare, piper, piure de mazare, mazare, morcovi, pesmet alb si patrunjel. Ingrediente: 200 g margarina 4 oua 275 g faina o lingura pasta de chilli sare piper 100 g piure de mazare 100 g mazare boabe 2 morcovi pesmet alb patrunjel...
Read more »

Coffee Westindia

Coffee_Westindia
O reteta simpla de Coffee Westindia din: cafea, zahar, cuisoare, coaja de portocala, rom alb, frisca si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 2 lingurite de zahar 1 cuisor 1/2 lingurita de coaja de portocala razuita 1 paharel de lichior cu rom alb putina frisca lichida un betisor de scortisoara  ...
Read more »

Prajitura cu caramel

Prajitura_cu_caramel
Prajitura cu caramel din: ciocolata, unt, oua, zahar, zahar brun, faina, praf de copt, esenta de vanilie, smantana si nuci. Ingrediente: 230 g ciocolata 115 g unt+de uns 3 oua 200 g zahar 180 g zahar brun 180 g faina 1 lingurita cu praf de copt 1 1/2 lingurite cu esenta de vanilie pentru...
Read more »

Paste cu mozzarella

Paste_cu_mozzarella
O reteta de paste cu mozzarella din: penne, rosii cherry, mozzarella, oregano, busuioc, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 280 g penne rigate 400 g rosii cherry 200 g mozzarella oregano busuioc 1 catel de usturoi 30 g ulei de masline extravirgin sare piper   Mod de preparare: Spală roşiile, usucă-le...
Read more »

Tarta cu rosii si ceapa

Tarta_cu_rosii_si_ceapa
O reteta de tarta cu rosii si ceapa din: margarina, sare, apa minerala, otet, faina, ceapa, rosii, ulei de masline, mustar, sare, piper, cimbru, cascaval si pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 200 g margarina un praf sare 150 ml apa minerala o lingura otet 350 g faina pentru umplutura: 2-3 cepe 1 kg rosii 30...
Read more »

Barbun la tigaie cu pesmet crocant şi salată de rosii cu ierburi aromate

Barbun_la_tigaie
O reteta de barbun la tigaie din: rosii, ulei de masline extravirgin, otet de vin rosu, sare de mare, piper, busuioc, marar, fileuri de barbun, faina, ulei de masline, cimbru, ardei iute si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 mâini mari de roşii de diverse tipuri, tăiate bucăţi neregulate ulei de măsline extravirgin de calitate...
Read more »

Limonada cu menta

Limonada_cu_menta
O reteta de limonada cu menta din: sirop de zahar, suc de lamaie, lamaie, menta si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie 2-3 felii de lamaie 8-12 frunze de menta proaspata o crenguta de menta 150 ml de apa   Mod de preparare: Varsa...
Read more »

Specialitate de ciuperci cu ardei

Specialitate_de_ciuperci_cu_ardei
Specialitate de ciuperci cu ardei din: ciuperci, patrunjel, ceapa rosii, ardei capia, ardei iute, pesemt, ulei de floarea soarelui, vin alb, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: un kg ciuperci 2 legaturi patrunjel 2-3 cepe rosii 2-3 ardei capia un ardei iute rosu 2-3 linguri pesmet 50 ml ulei de floarea soarelui 100 ml vin...
Read more »

Pizza cu mozzarella si legume

Pizza_cu_mozzarella_si_legume
O reteta de pizza cu mozzarella si legume din: aluat de pizza, mozzarella, ardei, zucchini, rosii, hamsii, busuioc, oregano, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si masline. Ingrediente: 700 g aluat de pizza 300 g mozzarella 1 ardei, feliat si copt pe gratar 2 zucchini, feliati si copti pe gratar 3 rosii 6...
Read more »

Aperitiv cu legume

Aperitiv_cu_legume.png
O reteta delicioasa de aperitiv cu: cartofi, faina, parmezan, praf de copt, oua, lapte dulce, iaurt, castraveti verzi, usturoi, branza de capra, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 100 g parmezan un pliculeţ praf de copt două ouă 60 ml lapte dulce 200 ml iaurt doi castraveţi verzi doi căţei...
Read more »

Retete culinare: Ciuperci gratinate

Ciuperci_gratinate
O reteta de ciuperci gratinate din: ciuperci, cascaval, ulei de floarea soarelui, branza gorgonzola, sare, piper, ceapa verde, patrunjel, paste, smantana si parmezan. Ingrediente: un kg ciuperci 150 g cascaval 30 ml ulei de floarea soarelui 100 g branza gorgonzola sare piper o legatura ceapa verde o legatura patrunjel 200 g paste (farfale) 150...
Read more »

Găluşte dulci

Galuste_dulci
O reteta de galuste dulci din: cartofi, amidon, prune, unt, sos de ciocolata, scortisoara si sare. Ingrediente: 1,2 kg cartofi albi 1-2 linguri cu amidon 700 g prune unt sos de ciocolata scortisoara sare   Mod de preparare: Fierbe 500 g de cartofi în coajă în apă cu sare. Curăţă-i fierbinţi şi dă-i prin...
Read more »

Limonada de citrice

Limonada_de_citrice
O reteta de limonada de citrice din: sirop de zahar, suc de lamaie, suc de portocala si apa plata. Limonada cu citrice iti furnizeaza o cantitate seriaoasa de vitamine. Ingrediente: 30 ml de sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie 40 ml de suc proaspat stors de la o...
Read more »

Retete culinare: Colţunaşi

Coltunasi
O reteta de coltunasi din: faina, ulei, sare, cartofi, telina, morcov, ardei, ceapa, ulei, lamaie, chimen, turmeric si patrunjel verde. Ingrediente:  450 g faina 4 linguri cu ulei 200 ml apa calduta sare pentru umplutura: 3 cartofi 1 telina mica 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa mica ulei 1 lamaie chimen macinat turmeric...
Read more »

Friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi

Friptura_cu_sparanghel_si_garnitura_de_cartofi
O reteta de friptura cu sparanghel si garnitura de cartofi din: carne tocata, ou, pesemt, patrunjel verde, usturoi verde, sare, piper, sparanghel verde, cartofi, bacon, margarina si ulei. Ingrediente: 300 g carne tocata 1 ou 4 linguri pesmet frunza de patrunjel verde usturoi verde sare piper 10 bucati sparanghel verde 600 g cartofi mai...
Read more »

Coroniţă din pastă de brânză şi ardei copţi

Coronita_din_pasta_de_brânza_si_ardei_copti
O reteta de coronita din pasta de branza si ardei copti din: ardei capia, branza de vaci, telemea, unt, smantana, oua, sunca, marar, piper, sare si gelatina. Ingrediente: 8 ardei capia copti, taiati pe jumatate 500 g branza de vaci 300 g telemea combinata de vaca si oaie 150 g unt 150 g smantana...
Read more »

Rizoto cu legume

Rizoto_cu_legume
O reteta de rizoto cu legume din: ulei de masline, ceapa, costita, orez, supa de legume, dovlecei, unt si parmezan. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 2 cepe mari, tocate 250 costita, taiata cuburi 500 g orez pentru rizoto 1,8 l supa de legume fierbinte 4 dovlecei razuiti 50 g unt 100 g parmezan...
Read more »

Lasagna cu legume

Lasagna_cu_legume
O reteta de lasagna cu legume din: foi lasagna, ciuperci, dovlecel, morcovi, telina, ceapa, ardei, rosii in bulion, suc de rosii, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi lasagna 500 g ciuperci 1 dovlecel 3 morcovi 1 telina mica 3 cepe 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 cutie rosii in bulion 1...
Read more »

Limonada cu ghimbir

Limonada_cu_ghimbir
O reteta de limonada cu ghimbir din: sirop de ghimbir, suc de lamaie, apa, lime si lamaie. Ingrediente: 30 ml sirop de ghimbir 50 ml de suc proaspat stors de la o lamaie 150 ml apa 3-4 felii de lime si lamaie pentru siropul de ghimbir: 500 g de zahar 450 ml de apa...
Read more »

Placinta stil pizza

Placinta_stil_pizza
O reteta de placinta stil pizza din: urda, smantana, ou, usturoi, cimbru, foitaj, rosii, pesmet, parmezan si lapte. Ingrediente: 125 g urda 1 lingura smantana 1 ou, batut 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita cimbru proaspat, plus cateva crengute 500 g foitaj 250 g rosii, taite sferturi 40 g pesmet 30 g parmezan...
Read more »

Vinete cu ardei si branza

Vinete_cu_ardei_si_branza
O reteta de vinete cu ardei si branza din: vinete, ulei de masline, ardei, branza de capra, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mari 2 linguri ulei de masline 1 kg ardei rosu 500 g branza de capra 100 g unt patrunjel   Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi, îi presari cu sare...
Read more »

Mousse de ciocolată

Mousse_de_ciocolata
O reteta de mousse de ciocolata din: crema de ciocolata, frisca, albusuri, zahar pudra, coaja de portocala, biscuiti si zahar vanilat. Ingrediente: 300 g crema de ciocolata cu 75% cacao 350 g frisca 4 albusuri 6 linguri zahar pudra coaja de portocala confiata biscuiti zdrobiti un plic zahar vanilat   Mod de preparare: Se...
Read more »

Tarta cu mazare

Tarta_cu_mazare
O reteta de tarta cu mazare din: aluat, carne de vita, dovlecel, ceapa, morcov, bulion, mazare, oua de prepelita, ou, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 700 g aluat foitaj 500 g carne de vita tocata 1 dovlecel 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 linguri cu bulion 400 g mazare 4 oua de...
Read more »

Salată din piept de pui cu muguri de soia

Salata_din_piept_de_pui_cu_muguri_de_soia
O reteta de salata din piept de pui cu muguri de soia din: unt, piept de pui, sare, piper, muguri de soia, ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de sherry, ulei de soia si patrunjel. Ingrediente: 4 lingurite unt 4 piepturi mici de pui curatate (faa piele si oase) fiecare de circa 200 g...
Read more »

Anchoiade

Anchoiade_3
Anchoiade este un preparat provensal făcut din anşoa, bine mărunţite în mojar şi combinate cu nişte ulei de măsline, usturoi şi oţet din vin. Se poate servi ca sos pentru crudites sau se poate unge pe felii de pâine, care sunt date apoi la cuptor pentru câteva minute. In această formă, se serveşte deseori...
Read more »

Limonada cu struguri

Limonada_cu_struguri
O reteta de limonada cu struguri din: sirop de zahar, suc de lamaie, boabe de struguri si apa. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie zemoasa 5-6 boabe de struguri (poti opta pentru rosii, albi sau un mix, pentru diversitate) 100 ml apa 3-4 boabe de...
Read more »

Bomboane în crustă de fistic

Bomboane_în_crusta_de_fistic
O reteta de bomboane in crusta de fistic din: biscuiti, faina de migdale, unt, rom, sirop de artar, sare, cafea, frisca, fistic si zahar. Ingrediente: 300 g biscuiti 100 g faina de migdale 150 g unt 100 ml rom natural 30 ml sirop de artar un praf sare un pliculet cafea instant 50 ml...
Read more »

Paste cu sos de urda

Paste_cu_sos_de_urda
O reteta de paste cu sos de urda din: paste, ulei de masline, dovlecel, coaja de lamaie, zeama de lamaie, urda si parmezan. Ingrediente: 500 g paste pappardelle sau taitei 1 1/2 linguri ulei de masline 3 dovlecei razuiti coaja rasa si zeama de la 1 lamaie + zeama de la 1/2 lamaie 250...
Read more »

Retete culinare: Rulada cu mere

Rulada_cu_mere
O reteta de rulada cu mere din: mere, oua, faina, zahar, zahar vanilat, ulei, unt, scortisoara si sare. Ingrediente: 2 mere 5 oua 5 linguri cu faina 5 linguri cu zahar 2 pliculete cu zahar vanilat 2 linguri cu ulei 1 lingurita cu unt scrotisoara sare   Mod de preparare: Curăţă merele de coajă,...
Read more »

Spaghete cu avocado si crevete

Spaghete_cu_avocado_si_crevete
O reteta de spaghete cu avocado si crevete din: spaghete, ulei de masline, crevete, usturoi, vermut, smantana, avocado si sos pesto. Ingrediente: 500 g spaghete 1 1/2 linguri ulei de masline 450 g crevete, decongelate 2 catei de usturoi, zdrobiti 225 ml vermut sau vin alb 225 ml smantana 1 avocado, taiat cuburi 3...
Read more »

Salata de telina cu sfecla rosie

Salata_de_telina_cu_sfecla_rosie
O reteta de salata de telina cu sfecla rosie din: telina, sare, sfecla rosie, pere, zeama de lamaie, oua, galbenusuri, otet din pere, ulei din samburi de struguri, ulei din samburi de struguri, ulei de nuca, piper alb, zahar, miez de nuca si coriandru. Ingrediente: 800 g telina (radacini) sare 4 sfecla rosii (circa...
Read more »

Specialitate gratinata

Specialitate_gratinata
O reteta de specialitate gratinata din: ciuperci, cascaval, bacon, patrunjel, vin alb, sare, piper si ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci medii 150 g cascaval sau mozzarella 250-300 g bacon o legatura patrunjel 50 ml vin alb dulce sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile şi se spală....
Read more »

Cannelloni cu legume

Cannelloni_cu_legume
O reteta de cannelloni cu legume din: ulei de masline, ceapa, usturoi, vanata, rosii, foi de lasagna, smantana, cascaval, telemea, branza de vaci, mozzarella si busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 vanata curatata de coaja si taiata cuburi 400 g rosii tocate in suc...
Read more »

Cartofi copti cu usturoi

Cartofi_copti_cu_usturoi
O reteta de cartofi copti cu usturoi din: cartofi, cimbru verde, sare de mare, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: un kg cartofi 1-2 fire cimbru verde sare de mare o capatana usturoi ulei de masline   Mod de preparare: Se spală cartofii. Se fierb în apă cu sare. Separat, se curăţă usturoiul. Jumătate...
Read more »

Ton la grătar cu ulei aromat

Ton_la_gratar_cu_ulei_aromat
O reteta de ton la gratar cu ulei aromat din: oregano, sare de mare, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, mazare, bob, menta, zeama de lamaie si fleuri de ton. Ingrediente: frunzele de la o legătură mică de oregano sau maghiran proaspăt sare de mare zeama de la o lămâie ulei de măsline...
Read more »

Tartă cu praz şi brânză

Tarta_cu_praz_si_brânza
O reteta de tarta cu praz si branza din: faina, margarina, ou, apa, sare, oua, praz, usturoi verde, branza de capra, carne de vita, smantana, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 100 g margarina 1 ou 2 linguri cu apa rece sare pentru umplutura: 2 oua 2 fire de praz tanar...
Read more »

Dovlecei umpluti cu varza

Dovlecei_umpluti_cu_varza
O reteta de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, ulei, rosii, smantana si cimbru. Ingrediente: 400 g dovlecei 1 varza mica 150 ml ulei 3 rosii 1 cutie de smantana cimbru   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi speli, îi scobeşti cu o lingură şi îi pui la cuptor într-un vas în care...
Read more »

Dovlecei în aluat

Dovlecei_în_aluat
O reteta de dovlecei in aluat din: aluat, dovlecei, branza de vaci, smantana, oua, parmezan, seminte de pin, cimbrisor si sare. Ingrediente: 350 g aluat foitaj 3 dovlecei 150 g branza de vaci 25 g smantana 2 oua 50 g parmezan 50 g seminte de pin cimbrisor verde sare   Mod de preparare: Dă...
Read more »

Salată exotică cu nuci

Salata_exotica_cu_nuci
O reteta de salata exotica cu nuci din: mango, papaya, pepene, stafide, rom alb, miere, zeama de lamaie, miez de nuci, migdale, fistic, smantana, baton de vanilie si fire de melisa. Ingrediente: 2 fructe de mango si de papaya 3 kiwi 1 pepene fara samburi 5 lingurite stafide 4 cl rom alb 6 lingurite...
Read more »

Vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit

Vinete_umplute_cu_ciuperci_si_ficat_prajit
O reteta de vinete umplute cu ciuperci si ficat prajit din: vinete, ciuperci, ficat, faina, usturoi, ceapa, paine, patrunjel, bulion si ulei. Ingrediente: 3 vinete potrivit de mari 250 g ciuperci 250 g ficat prajit 3 linguri faina 2 catei de usturoi 1 ceapa mare 1 felie de paine 1 legatura de patrunjel verde...
Read more »

Şniţel de pui cu salata de cartofi şi bob

Snitel_de_pui_cu_salata_de_cartofi_si_bob
O reteta de snitel de pui cu salata de cartofi si bob din: piept de pui, cartofi, bob, patrunjel, ceapa verde, rosii cherry in sos tomat, faina, oua, pesmet, ulei de masline, mustar dijon si otet de vin alb. Ingrediente: 2 bucati piepr de pui, taiat in doua pe grosime 500 g cartofi noi,...
Read more »

Placinta cu zmeura in sos de smantana

Placinta_cu_zmeura_in_sos_de_smantana
O reteta de placinta cu zmeura in sos de smantana din: aluat, foitaj, zmeura, pesmet alb, smantana, oua, zahar si galbenus. Ingrediente: aluat de foitaj de 18×18 cm foitaj pentru ornat de 18×5 cm 1 kg zmeura 2 linguri pesmet alb 250 g smantana cu grasime de 25% 2 oua 2 lingurite zahar 1...
Read more »

Reteta zilei: Salata de legume la gratar

Salata_de_legume_la_gratar_12
Daca tot e vremea gratarelor am zis sa fac o salata de legume la gratar din: rosii, ulei de masline, sare de mare, usturoi, ceapa, dovlecei, vanata, piper, otet balsamic, sare si zahar. Ingrediente: 1 kg rosii ulei de măsline sare de mare 1 capatana de usturoi 1 ceapa, curăţata şi tăiata în optimi...
Read more »

Somon prajit, in stil chinezesc

Somon_prajit_in_stil_chinezesc
O reteta de somon prajit, in stil chinezesc din: fileuri de somon, taitei, morcov, dovlecel, ardei gras, fasole verde, patrunjel, sos de soia, ghimbir, miere, mustar de dijon si ulei de susan. Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g taitei 1 morcov, razuit fasii 1 dovlecel, taiat felii 1 ardei gras rosu, taiat felii...
Read more »

Limonada cu cirese

Limonada_cu_cirese
O reteta de limonada cu cirese din: sirop de zahar, suc de lamaie, cirese si apa plata. Ingrediente: 30 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie 5-6 cirese mari 100 ml apa plata (in functie de preferinte, poti incerca si cu apa minerala)   Mod de preparare: Scoate...
Read more »

Prajitura cu caise sau piersici

Prajitura_cu_caise_sau_piersici
O reteta de prajitura cu caise sau piersici din: oua, unt, iaurt, bicarbonat, faina, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie si caise. Ingredinete: 2 oua 80 g unt 200 g iaurt 1 1/2 lingurita bicarbonat 2 cani de faina 1 1/2 cana zahar zahar vanilat 1 lingurita zeama sau sare de lamaie 800 g...
Read more »

Tropical Cafe

Tropical_Cafe
O reteta de tropical cafe din: cafea, rom brun, zahar, frisca, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 2-4 cl rom brun 1 lingurita de zahar 100 g frisca lichida zahar pudra scortisoara   Mod de preparare: Punem romul si zaharul in cafeaua fierbinte. Batem frisca cu zaharul pudra...
Read more »

Legume ascunse

Legume_ascunse
Legume ascunse din: chiftele, mazare, rosii cherry, bulion, ulei, sare, piper, faina, margarina, apa si otet. Ingrediente: 10-12 chiftele (de carne, de legume, cum iti plac) 500 g mazare proaspata sau congelata 500 g rosii cherry 2 linguri cu bulion ulei sare piper pentru aluat: 340 g faina 250 g margarina 100 ml apa...
Read more »

Supa de rosii cu zdrente

Supa_de_rosii_cu_zdrente
O reteta de supa de rosii cu zdrente din: rosii, morcovi, ardei gras, oua, faina, ulei de masline, sare si frunze de telina. Ingrediente: 300 g rosii (sau 1 pahar mic de suc de rosii) 1/2 morcov 1/2 ardei gras 2 oua 2 lingurite faina 5 ml ulei de masline sare 1 frunza de...
Read more »

Peste cu sos de rosii si galuste de aluat

Peste_cu_sos_de_rosii_si_galuste_de_aluat
O reteta de peste cu sos de rosii si galuste de aluat din: ulei de masline, ceapa rosie, passata, vermut, supa de peste, gnocchi, file de peste alb, sos de ciuperci si frunze de busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de masline 2 cepe rosii, taiate sferturi 2×500 conserve de rosii – passata 100 ml...
Read more »

Salată cu tăiţei transparenţi şi cu carne tocată

Salata_cu_taitei_transparenti_si_cu_carne_tocata
O reteta de salata cu taitei transparenti si cu carne tocata din: taitei transparenti, sare, ardei, ulei, carne tocata, piper, zeama de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 200 g taitei transparenti sare 2 ardei rosii 3 lingurite ulei 400 g carne tocata amestecata piper negru macinat zeama de la 4 lamai 6 lingurite...
Read more »

Strudel cu spanac şi stafide

Strudel_cu_spanac_si_stafide
O reteta de strudel cu spanac si stafide din: faina, margarina, spanac, smantana, branza de vaci, oua, stafide, miez de floarea soarelui si sare. Spanacul este foarte sănătos dacă nu neapărat pentru fierul conţinut (destul de redus, mult mai mult conţinând ştevia), măcar pentru clorofilă. Ingrediente: 340 g faina 250 g margarina 100 ml...
Read more »

Vinete la cuptor

Vinete_la_cuptor
O reteta de vinete la cuptor din: vinete, sare, piper, pesmet, ulei de masline, unt, ceapa verde, bulion, rosii, usturoi, patrunjel verde si nucsoara. Ingrediente: 2 vinete curatate de coaja si taiate cubulete sare piper negru 4-5 linguri de pesmet 3 linguri ulei de masline 40 g unt 1 ceapa verde tocata marunt 1...
Read more »

Somon la tigaie cu broccoli

Somon_la_tigaie_cu_broccoli
O reteta de somon la tigaie cu broccoli din: rozmarin, fileuri de ansoa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, piper, file de somon, ulei de masline, sare de mare, piper si broccoli. Pe lângă faptul că e delicios, somonul este o sursă preţioasă de grăsimi omega-3, fiind foarte benefic pentru sănătate. Ingrediente: frunzele...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro