Retete magice:
Ghiveci cu orez si carne de vită
O reteta de ghiveci cu orez si carne de vita din: rasol de vaca, orez, ceapa verde, ardei, patrunjel, marar, morcovi, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vaca 150 g orez 2-3 cepe (verzi) ardei rosii patrunjel si marar verde 2 morcovi 1 kg cartofi sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Fettuccine cu urda si spanac
O reteta de fettuccine cu urda si spanac din: fettuccine, spanac, urda, ceapa, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Urda se obţine prin fierberea zerului rămas după obţinerea brânzei dulci. Prin încălzirea zerului, urda se adună într-un conglomerat care se scoate într-un tifon şi se lasă la scurs. Astfel se obţine urda dulce....
Read more »
Plăcintă cu dovlecei şi fenicul
O reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza de vaci, dovlecei, oua, lapte dulce, fenicul, mazare, stafide, marar, sare, piper, patrunjel, rosii, ardei gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă 260 ml lapte dulce un...
Read more »
Pui cu piure de roşii uscate
O reteta delicioasa de pulpe de pui cu:malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru, ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu capere 200 g...
Read more »
Cartof cu hering şi creveţi
O reteta delicioasa de cartof cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de vaci, usturoi, creveti, hering afumat, mustar, oregano, sare, piper. Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două fileuri heririg afumat o lingură cu...
Read more »
Ciuperci pleurotus cu sos alb
O reteta delicioasa de ciuperci cu: usturoi verde, masline, branza tofu cu ardei, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper, patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei 125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei...
Read more »
Carnati, dovleac si cartofi la cuptor
O reteta de carnati, dovleac si cartofi la cuptor din: carnati, cartofi, dovleac, ulei de masline, mustar si rucola. Ingrediente: 600 g carnati proaspeti 500 g cartofi 350 g dovleac, taiat cuburi 1 lingura ulei de masline 1 lingura mustar de Dijon 50 g rucola Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C....
Read more »
Rulouri picante de şalău
O reteta de rulouri picante de salau din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei, patrunjel, condiment si ardei calit. Ingrediente: 300 g file de salau 1/2 kg cartofi 2 ardei grasi 5 linguri ulei patrunjel condiment special pentru peste 1 ardei calit (pentru umplutura) Mod de preparare: Cureti cartofii şi îi tai...
Read more »
Cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras
O reteta de cannelloni cu ficatei de pui si ardei gras din: cannelloni, ficatei de pui, ardei gras, ceapa, morcov, rosii in bulion, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 12 cannelloni 400 g ficatei de pui 1 ardei gras mare 1 ceapa mica 1 morcov mic 400 g rosii in bulion...
Read more »
Peste in sos de rosii
O reteta de peste in sos de rosii din: rosii, fileuri de peste, ceapa, ulei, ardei grasi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 6 fileuri de peste 2 cepe 150 ml ulei 2 ardei grasi 1 legatura cimbru sare piper Mod de preparare: Prăjiţi peştele condimentat bine în ulei, apoi scoateţi-l...
Read more »
Mini briosa de vara
Mini briosa de vara din: zahar tos, amestec de fructe, apa de trandafiri, lichior de zmeura, cozonac si frisca. Ingrediente: 175 g zahar tos 600 g amestec de fructe rosii proaspete sau congelate cateva picaturi de apa de trandafiri 4 linguri lichior de zmeura 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 6 linguri...
Read more »
Farfalle cu telina si bacon
O reteta de farfalle cu telina si bacon din: farfalle, telina, bacon, rosii, ulei de masline, busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g farfalle 3 tulpini de telina 300 g bacon 4 rosii 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline 2-3 fire de busuioc 2-3 linguri parmezan sare piper Mod...
Read more »
Chifteluţe de carne cu năut
O reteta delicioasa de chiftelute cu:carne de pui, naut, ceapa, usturoi, seminte de susan, seminte de chimen, curry, oua, sare, piper, ulei,patrunjel, salata verde, faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3 căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert...
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui prajite (Tebasaki)
O reteta de aripioare de pui prajite din: aripi de pui, piper, sare, zahar brun, sos de soia, sake, mierin, suc de ghimbir, usturoi, otet, amidon si ulei vegetal. Ingrediente: 800 de grame de aripi de pui 1/2 lingurita piper negru 1/2 linguriţă de sare 3 linguri de zahăr brun 3 linguri de sos...
Read more »
Retete culinare: Plăcintă cu legume
O reteta de placinta cu legume din: vanata, dovlecel, ceapa verde, ardei gras, unt, pesmet, ulei, sare, piper, oua, branza, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 vanata 1 dovlecel 1 legatura ceapa verde 1 ardei gras 1 lingura unt 2 linguri pesmet ulei sare piper pentru crema: 3 oua 100 g branza nesarata 200 g...
Read more »
Rulouri de aluat cu carnaţi
O reteta delicioasa de rulouri cu: faina, ulei de masline, ou, lapte dulce, drojdie uscata, ceapa, usturoi, carnati semi-afumati, cimbru, sare, piper. Ingredient: 250 g făină 100 ml ulei de măsline un ou 200 ml lapte dulce 4 g drojdie uscată o ceapă un căţel de usturoi 4 cârnaţi semia- fumaţi o linguriţă cu...
Read more »
Fusilli cu vinete, ricotta si busuioc
O reteta de fusilli cu vinete, ricotta si busuioc din: fusilli, vinete, ricotta, smantana, ulei de masline, frunze de busuioc, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g fusilli 2 vinete mici 300 g ricotta 100 g smantana 70 ml ulei de masline 6-7 frunze de busuioc 50 g parmezan ras sare piper Mod...
Read more »
Punci Domenico
O reteta de punci domenico din: cappuccino, votca, lichior de plante madicinale, zahar, frisca, ciocolata si cirese. Ingrediente: 4 plicuri de cappuccino granule 2 paharele de lichior cu votca 2 paharele de lichior cu lichior de plante medicinale 1 lingurita de zahar 1 cutie de frisca lichida 2 funze de ciocolata 4 cirese ...
Read more »
Supa de cartofi dulci si nuca de cocos
O reteta de supa de cartofi dulci si nuca de cocos din: cartofi, ulei de masline, ceapa, ardei grasi, usturoi, ghimbir, chimion, ardei iute, pasta curry, zeama de pui, lapte de cocos, frunze de coriandru, ulei si chimion. Este o supa delicioasa! Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati cubulete 2 linguri ulei...
Read more »
Salată picantă cu bulgur
O reteta delicioasa de salata cu: bulgur, apa, pasta de tomate, pasta de ardei, fulgi de ardei, chimen, sare, piper, lamie, ulei de masline, ceapa verde, rosii, patrunjel, menta, salata verde. Ingrediente: 500 g bulgur o cană şi jumătate cu apă o lingură cu pastă de tomate o linguriţă cu pastă de ardei o...
Read more »
Retete culinare: Prăjitură cu portocale
O reteta delicioasa de parjitura cu: oua, zahar pudra, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă de vanilie...
Read more »
Ciorbă de ştevie cu carne
O reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie, morcov, radacina de patrunjel, telina, carne de porc, lamaie, ulei, sare, piper, patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o felie de ţelină 600 g carne...
Read more »
Pizza cu legume şi salată verde
O reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie, pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii cherry, parmezan, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri cu pastă de tomate 200 g ciuperci...
Read more »
Salată cu somon
O reteta delicioasa de salata cu: panac, paste, masline, busuioc, usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper, somon. Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20 g muguri de pin 40 g parmezan...
Read more »
Paste cu sos de carne si cimbru
O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcovi, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute mic un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă...
Read more »
Rigatoni cu cârnăciori şi sos tomat
O reteta de rigatoni cu carnaciori si sos tomat din: rigatoni, carnaciori, ceapa, ulei, usturoi, rosii in bulion, cimbru, parmezan, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g rigatoni 250 g carnaciori subtiri (tip oltenesti, plescoi, cabanos) 1 ceapa mica 50 ml ulei 1 catel de usturoi 400 g rosii in bulion 2-3 fire de...
Read more »
Salată de fructe cu lămâi, miere şi mentă
O reteta de salata de fructe cu lamai, miere si menta din: pepene, capsune, piersici, nectarine, para, boabe de struguri, menta, suc de lamaie, coaja de lamaie si miere. Ingrediente: 4 ceşti cu pepene roşu, tăiat cuburi 2 ceşti cu căpşune tăiate felii 2 piersici mari, tăiate felii 2 nectarine mari, tăiate felii 1...
Read more »
Ciorba de pui à la grec
O reteta de ciorba de pui a la grec din: piept de pui, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, cartofi, orez, sare, galbenusuri de ou, smantana, lapte, marar si sofran. Ingrediente: 1 piept de pui de cca. 1 kg 1 telina mica 2 morcovi 1 pastarnac 1 ceapa 2 cartofi 100 g orez sare 3 galbenusuri...
Read more »
Inghetata cu nuci, alune si mure
O reteta de inghetata cu nuci, alune si mure din: samburi de nuca, alune, banza, smantana, coaja de lamaie, zahar, mure, sirop si menta. Ingrediente: 30-40 samburi de nuca prajiti 10-20 alune nesarate, prajite 100 g branza dulce (de vaca) 150 ml smantana dulce, grasa putina coaja de lamaie rasa 10 linguri zahar 50...
Read more »
Iahnie de fasole cu carnati picanti
Intr-un vas larg, prajeste 250 g chorizo afumati, curatati de pielita. Adauga 1 ceapa tocata, 2 codite de telina tocate, 1 ardei gras taiat felii, 2 catei de usturoi, taiti felii. Fierbe pana cand se patrund. Stinge cu 150 ml vin rosu, o conserva de 400 g rosii in bulion, zdrobite, o conserva de...
Read more »
Sos bolognez cu salvie si rozmarin
Sos bolognez cu salvie si rozmarin din: carne de vita, telina, ceapa, salvie, plante aromatice, rozmarin, ulei de masline, rosii, supa de vita, usturoi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 2 tulpini de telina 4 cepe mari 4 foi de salvie 1 legatura plante aromatice (patrunjel, tarhon, marar) 2...
Read more »
Ciorbe delicioase
Ciorbe delicioase: Ciorba de varza cu carne de porc O reteta de ciornca de varza cu carne de porc din: carne de porc impanata, varza muratat, morcov, patrunjel, telina, suc de rosii, ceapa, foi de dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc impanata 1 varza murata 1 morcov 1...
Read more »
Rulouri cu carnati
Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200C. Taie in 4 o foaie de aluat cumparat. Pastreaza la rece pana cand prepari umplutura. Amesteca 300 g carnati proaspeti cu 1 ceapa taiata, 1 lingura mustar cu boabe intregi si 1 lingura rosii deshidratate. Portioneaza in 4 si pune pe fiecare parte de aluat, apoi ruleaza. Unge marginile...
Read more »
Salau in frunze de varza creata
O reteta de salau in frunze de varza creata din: fileuri de salau, varza creata, bors, marar, sare, mustar, ulei de masline, otet din vin, tahon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau 4 frunze de varza creata 500 ml bors 2 crengute de marar sare pentru vinegreta: 1 lingurita mustar 2...
Read more »
Tagliatelle cu jambon si usturoi
O reteta de Tagliatelle cu jambon si usturoi din: tagliatelle, ulei, usturoi, jambon, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 50 ml ulei 3 catei de usturoi 150 g jambon crud uscat 1 legatura patrunjel 50 g parmezan sare piper Mod de preparare: Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe amblaj. Incingeti...
Read more »
Supa de legume cu bacon
O reteta de supa de legume cu bacon din: conopida, broccoli, bacon, ceapa, morcovi, ardei gras, ardei iute, cartofi, ulei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida 1 broccoli 300 g bacon 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 4 cartofi 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper...
Read more »
Sandvisuri cu carnati
Frige 15 minute la gratar 500 g carnati proaspeti, curatati de pielita si aplatizati usor, cu 1 ceapa rosie, taiata felii, intorcand din cand in cand pana se rumenesc. Rumeneste 4 chifle albe sau felii de paine groase. Unge 4 linguri maioneza, presara gogosari murati taiati felii, adauga carnati, ceapa si serveste. Sandvisuri cu...
Read more »
Sufleu de piersici
O reteta de sufleu de piersici din: suc de piersici, zahar praf, albusuri si faina. Ingrediente: 250 ml suc proaspat stors de piersici 100 g zahar praf 10 albusuri 2 linguri faina Mod de preparare: zahărul cu sucul de piersici, 10 minute, apoi adăugaţi spuma obţinută din baterea albuşurilor. Amestecaţi pentru omogenizare şi...
Read more »
Grog de ciocolata
O reteta de grog de ciocolata din: zahar, apa, ciocolata, scortisoara, lapte, rom, frisca, scortisoara, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 100 g zahar 1/4 l apa 3 linguri de ciocolata instant 2 batoane de scortisoara 1/4 lapte 1/16 l rom 1 cutie frisca lichida scortisoara pentru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar...
Read more »
Tartă cu carnaţi şi ceapă
Preincălzeste cuptorul la semnul 6/200 C. Intinde aluatul in formă si dă 20min la cuptor orb. Indepărtează folia, boabele si dă iar la cuptor 10min. Prăjeşte 6-7min 150g costiţă si 500g cârnaţi, curăţaţi de pieliţă si tăiaţi, cu 1 lingură mustar cu boabe întregi. In alt vas, prajeste 2 cepe tăiate julien în 15...
Read more »
Salata de vara cu telemea
O reteta de salata de vara cu telemea din: rosii, castraveti, ceapa rosie, telemea, masline, ulei de masline, otet balsamic, frunze de busuioc, boabe de piper si sare. Ingrediente: 8 rosii 2 castraveti 2 cepe rosii 350 g telemea 50 g masline 4-5 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic sau zeama de...
Read more »
Fasole grasa cu piept de porc
O reteta de fasole grasa cu piept de porc din: piept de porc, fasole, ulei, vin alb, ceapa, boia de ardei, cimbru, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g piept de porc 1 kg fasole grasa 100 ml ulei 100 ml vin alb sec 1 ceapa 1 lingura boia de ardei 1 lingurita...
Read more »
Pulpa de oaie
O reteta de pulpa de oaie din: pulpa de oaie, ceapa, usturoi, chimen, rozmarin, boia de ardei dulce, ulei din samburi de struguri, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de oaie 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 1 lingurita chimen 1 lingurita rozmarin tocat marunt 1 lingura boia de ardei dulce 50...
Read more »
Tartine la cuptor cu pui
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Intr-un vas rezistent, aşază 4 buc. piept de pui şi unge cu 6 linguri pastă de măsline verzi şi presară 100 g brânză sfărâmată. Adaugă 1 lămâie, tăiată sferturi, 75 ml vin alb sau vermut. Dă la cuptor 25 min, până când se pătrund. Presară câteva frunze de mentă,...
Read more »
Supă de salată verde cu iaurt
O reteta de supa de salata verde cu iaurt din: salata verde, ceapa, morcov, ulei, iaurt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g salata verde 2 cepe 1 morcov 50 ml ulei 400 ml iaurt 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Căliţi în ulei ceapa şi...
Read more »
Cotlete de berbecuţ cu salată de fasole verde
O reteta de cotlete de berbecut cu salata de fasole verde din: cotlete de berbecut, condimet 7 pipere, boia de ardei dulce, fasole verde, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, ceapa, otet balsamic alb, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de berbecut 1 lingura condimente 7 pipere 1 lingura boia de ardei...
Read more »
Tartă cu prune şi fulgi de ovăz
O reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte dulce, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 50 g prune două ouă 100 g...
Read more »
Ceafa cu vinete si ciuperci la gratar
O reteta de ceafa cu vinete si ciuperci la gratar din: ceafa de porc, vinete, ciuperci, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 800 g ceafa de porc 2 vinete 300 g ciuperci 500 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 lingura boia de ardei dulce...
Read more »
Tarta cu nectarine
O reteta de tarta cu nectarine din: nectarine, faina, margarina, zahar, gelatina, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 8 nectarine 250 g faina 200 g margarina 300 g zahar 2 foi gelatina 2 pliculete zahar vanilat un varf cutit de sare Mod de preparare: Tăiaţi 4 nectarineîn jumătăţi de rondele, iar pe celelalte 4...
Read more »
Rizoto cu ciuperci si pui
Prăjeşte 1 ceapă tocată in 25 g unt, 5 min. Adaugă 300 g orez pentru rizoto şi stinge cu 125 ml vin roşu şi 900 ml supă de pui. Fierbe 15 min. Adaugă 200 g sos de ciuperci pentru rizoto amestecă pe foc 5 min. Amestecă 2 buc. piept de pui cu 2 linguri...
Read more »
Zamă de frecaţei
O reteta de zama de frecatei din: oua, faina, lapte, untura, sare, ceapa, cartofi, morcov, pastarnac, patrunjel, boia, untura, sare si piper. Ingrediente: aluat: 4 oua 500 g faina 50-100 ml lapte 2 linguri untura sare zama: 1 ceapa 2 cartofi 1 morcov 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 legatura patrunjel verde 1...
Read more »
Retete pentru gratar: Aripioare picante
O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, ulei de samburi de strugure, usturoi, ceapa, zeama de lamaie, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, vin alb sec, zahar, sare si piper. Ingrediente: 16 aripioare de pui 50 ml ulei de samburi de strugure 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 2 linguri...
Read more »
Punci de cafea si oua
O reteta de punci de cafea si oua din: lichior de cocos, fulgi de cocos, pastaie de vanilie, galbenusuri, zahar si cafea. Ingrediente: 4 linguri de lichior de cocos 3 linguri de fulgi de cocos 1 pastaie de vanilie 3 galbenusuri 50 g zahar 3 cesti de cafea tare si fierbinte Mod de...
Read more »
Rulouri cu ceapa si dovlecei
O reteta de rulouri cu ceapa si dovlecei din: foi de placinta, ceapa verde, dovlecel, ulei, orez, piper, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g foi de placinta 3-4 legaturi ceapa verde 1 dovlecel 100 ml ulei 100 g orez 1 lingurita piper proaspat macinat 1 legatura marar sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Pui la gratar, cu portocala
O reteta de pui la gratar, cu portocale din: piept de pui, coriandru, chimen, coaja de portocala, ulei de masline, ciabatta, fulgi de migdale si creson. Ingrediente: 3 bucati piept de pui, taiat orizontal 1 lingurita coriandru macinat 1/2 lingurita chimen macinat coaja rasa de la 1 portocala, plus 2 portocale desfacute segmente 1...
Read more »
File de peşte cu parmezan
O reteta delicioasa de file de cod cu: boia dulce, cartofi, porumb, ardei capia, ceapa, fulgi de ardei iute, fidea de orez, parmezan, sare, piper, marar, menta, ulei de alune. Ingrediente: 8 fileuri de cod alb două linguri cu boia dulce 4 cartofi 100 g porumb boabe din conservă un ardei capia o ceapă...
Read more »
Sos foarte picant
O reteta de sos foarte picant din: vin alb, otet, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 ml vin alb 1 lingura otet 1 ceapa 1 ramura de cimbru 1 foaie de dafin 1 lingurita piper proaspat macinat 200 ml suc de rosii 1 ardei...
Read more »
Mancare de legume
O reteta delicioasa de mancare de legume cu: cartofi, mazare, fasole verde, morcov, ardei gras, ceapa rosie, arde iute, ciuperci, rosii, porumb, sare, piper, ulei, busuioc uscat, usturoi. Ingrediente: 4 cartofi 200 g mazăre 200 g fasole verde un morcov un ardei gras două cepe roşii doi ardei iuţi 300 g ciuperci 3 roşii...
Read more »
Tortelloni cu branzeturi si jambon
O reteta de tortelloni cu branzeturi si jambon din: faina, oua, ulei de masline, sare, branza de burduf, telemea de oaie, cascaval, jambon, ou, marar, sare si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 4 oua 1 lingura ulei de masline un varf de lingurita de sare umplutura: 100 g branza de burduf 50 g...
Read more »
Reteta zilei: Salata rece cu noodles
O reteta de salata rece cu noodles din: ceapa verde, castravete, sunca, ulei de susan, usturoi, ghimbir, chimen, otet de orez, sos de soia, seminte de susan, zahar, oua, mirin, sare si pulbere de dashi. Ingrediente: Pentru topping: 2 fire ceapa verde tocata fin 1/2 ceasca de castravete taiat fara samburi 150-200 g sunca...
Read more »
Cupa de pui cu gulie si tarhon
O reteta de cupa de pui cu gulie si tarhon din: piept de pui, salata verde, gulie, ardei gras, ardei iute, lamaie, unt si tarhon. Ingrediente: piept de pui dezosat o salată verde o gulie un ardei gras verde un ardei iute şi verde o lămâie unt tarhon uscat Mod de preparare: Tai...
Read more »
Paella catalana
O reteta de paella catalana din: orez, rosii, scoici, creveti, usturoi, ceapa, file de cod, vin rosu, ulei de masline, supa de peste, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 4 rosii mari bine coapte 200 g scoici 300 g creveti 3-4 catei de usturoi 1 ceapa 300 g file de cod 250...
Read more »
Tarta cu inghetata
O reteta de tarta cu inghetata din: biscuiti, unt, inghetata de vanilie, siropd e ciocolata, frisca si bombonele. Ingrediente: 2 cesti de biscuiti cu cacao faramitati 5 linguri de unt topit 550 ml inghetata de vanilie sirop de ciocolata frisca bombonele decorative Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 163 de grade Celsius....
Read more »
Legume umplute cu cod
O reteta de legume umplute cu cod din: file de cod, unt, rosii cherry, usturoi, zahar, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de cod 2 linguri unt 500 g rosii cherry sau ardei iuti rotunzi 2 catei de usturoi 1 lingura zahar 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Spălati...
Read more »
Sos de hrean cu nuci sau migdale
O reteta de sos de hrean cu nuci sau migdale din: lapte, faina, nuci, hrean, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 2 linguri nuci/migdale macinate 2 linguri hrean 1 lingurita zahar sare piper Mod de preparare: Fierbeţi laptele şi turnaţi-l fierbinte peste făină. Amestecaţi pentru a obţine o...
Read more »
Piersici la cuptor pe pat de lamaie
O reteta de piersici la cuptor pe pat de lamaie din: praf pentru prajituri, oua, praf de budinca, ulei de rapita, suc de lamaie, zahar brun, otet balsamic, scortisoara, piersici, ciocolata si menta. Ingrediente: 1 pachet de praf pentru prajituri (galben) 4 oua 1 plic praf de budinca de lamaie ulei de rapita 30...
Read more »
Salata de creveti cu ananas
O reteta de salata de creveti cu ananas din: creveti, ananas, lime, zeama de lamaie, usturoi, sare, piper si sos de mango. Ingrediente: 0,800 g creveti congelati 1 bucata ananas (0,600 g) 4 lime zeama de la o lamaie usturoi sare piper 1 lingura sos de mango Mod de preparare: Creveţii se decongelează,...
Read more »
Chiftelute umplute cu cas afumat
O reteta de chiftelute umplute cu cas afumat din: carne tocata, ceapa, cas afumat, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (amestec vita, porc) 1 ceapa 150 g cas afumat 1 catel de usturoi 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit sare piper Mod de preparare: Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o...
Read more »
Somon în crustă de migdale cu spaghete de legume
O reteta de somon in cursta de migdale cu spaghete de legume din: fileuri de somon, fulgi de migdale, sare, piper, ulei de masline, praz, morcov, telina, ardei gras, dovlecel si lamaie. Ingrediente: 2 fileuri de somon, de 120 g fiecare 2 linguri de migdale (fulgi) sare piper 2 linguri ulei de masline 1/2...
Read more »
10 cocktailuri de vara
10 cocktailuri de vara: Cocktail Aga Khan O reteta simpla de Cocktail Aga Khan din: gin, apricot brandy, suc de portocale, suc de anans si ananas. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 Apricot Brandy 5 cl suc de portocale 1,5 cl suc de ananas ananas Mod de preparare: Turnam sucul de portocale racit intr-un...
Read more »
Sos de patrunjel si coriandru
O reteta de sos de patrunjel si coriandru din: unt, ceapa, patrunjel verde, coriandru verde, supa de pui, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt ceapa 4 linguri cu varf de patrunjel verde 4 linguri cu varf coriandru verde 400 ml supa de pui sau de zarzavat 2 linguri otet de...
Read more »
Pui cu porumb si ardei
O reteta de pui cu porumb si ardei din: ciocanele de pui, porumb, ardei iute, suc de rosii, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 12-16 ciocanele de pui 4 curcuzi de porumb tanar 8 ardei iuti 500 ml suc de rosii 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline sare piper...
Read more »
Sarmale cu stevie
O reteta de sarmale cu stevie din: telemea, iaurt, unt, orez, suc de rosii, ceapa si frunze de stevie. Ingrediente: 250 g telemea 100 ml iaurt 100 g unt 100 g orez 300 ml suc de rosii 3 cepe 1 kg frunze de stevie Mod de preparare: Opariti frunzele de stevie si scurgeti-le....
Read more »
Piept de porc picant cu nectarine
O reteta de piept de porc picant cu nectarine din: piept de porc, nectarine, boia, cimbru, pudra de usturoi, ulei de floarea soarelui, salata verde, ceapa rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de porc 4 nectarine mari 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita rasa boia...
Read more »
Turta cu chimen
O reteta de turta cu chimen din: urda, telemea, oua, mustar, hrean, seminte de chimen, iaurt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g urda proaspata 300 g telemea desarata 4 oua 1 lingura mustar 1 lingurita hrean 2 linguri seminte de chimen 200 ml iaurt 1-3 linguri faina sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Frigarui cu legume
O reteta de frigarui cu legume din: ceafa de porc, ardei gras, ceapa, cimbru, ulei, pudra de usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 g ceafa de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ceapa mare 1 lingurita cimbru uscat maruntit 50 ml ulei 1 lingurita rasa pudra de usturoi sare piper...
Read more »
Sos quattro formaggi
O reteta de sos quattro formaggi din: unt, emmental, gorgonzola, cascaval de oaie, smantana, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 60 g emmental 100 g gorgonzola 50 g cascaval de oaie 150 g smanata nefermentata (pentru frisca, dar neindulcita) sare piper Mod de preparare: Topiti intr-o tigaie mare untul. Adaugati branza de...
Read more »
Retete pentru weekend #20
Retete pentru weekend Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii O reteta de somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine ulei...
Read more »
Cotlete cu legume la gratar
O reteta de cotlete cu legume la gratar din: cotlete de porc, cartofi, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, pudra de usturoi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 cotlete de porc 4 cartofi 1 vanata 300 g ciuperci 400 g rosii cherry 50 ml ulei 1 lingura cimbru uscat maruntit...
Read more »
Pui la cuptor, in stil frantuzesc
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 5/190°C. Combină 4 buc. copane de pui sau ciocănele, 2 buc. ardei gras tăiate bucăţi, 500 g cartofi tăiaţi bucăţi, 1 bulb de fenicul tăiat sferturi, 2 linguri ulei de măsline, câteva frunze de oregano rupte, 2 căţei de usturoi zdrobiţi şi 100 ml vin alb sec. Asezonează şi dă...
Read more »
Tagliatelle cu vinete şi roşii
O reteta de tagliatelle cu vinete si rosii din: paste, vanata, rosii cherry, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 200 g paste tip tagliatelle 1 vanata 100 g rosii cherry 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g masline rondele ulei de masline busuioc sare Mod de preparare: Spală...
Read more »
Gulaş în pâine
O reteta de gulas in paine din: ardei capia, gogosari, cartofi, morcovi, ceapa, rosii, sare, pulpa de porc, piper, usturoi, boia, ulei, chilli si paine. Ingrediente: 4 ardei capia 2 gogoşari 6 cartofi 2 morcovi 4-5 cepe 6 roşii sare 500 g pulpă de porc piper boabe şi măcinat 3 căţei de usturoi boia...
Read more »
Salată de caracatiţă
O reteta de salata de caracatita din: spanac, busuioc, caracatita, cartofi, rosii cherry, fenicul, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 30 g de spanac busuioc 1 tentacul de caracatiţă 2 cartofi noi 3 roşii cherry 1/2 fenicul ulei de măsline lămâie Mod de preparare: Frunzele de spanac se amestecă cu busuiocul, feniculul, uleiul...
Read more »
Supa thailandeza de pui
O reteta de supa thailandeza de pui din: ulei de floarea soarelui, ardei gras, pasta curry, ghimbir, lapte de cocos, coaja si suc de lamaie, porumb, piept de pui, busuioc, coriandru si ardei iute. Ingrediente: 20 ml de ulei de floarea soarelui 1 ardei gras rosu, taiat felii 1 ardei gras galben, taiat felii...
Read more »
Cafea cu condimente
O reteta de cafea cu condimente din: curmale, amaretto, cafea, scortisoara, cuisoare, cardamom, nucsoara si zahar brun. Ingrediente: 2 curmale proaspete 4 linguri Amaretto 4 cesti de cafea fierbinte 1 betisor scortisoara 4 cuisoare 2 varfuri de cutit de cardamom 2 varfuri de cutit de nucsoara macinata 40 g zahar brun Mod de...
Read more »
Supe gustoase
Supe gustoase: Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri O reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez, supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod, creveti, pak choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de orez brun 500 ml supa...
Read more »
Reteta zilei: Penne cu flori de zucchini
O reteta de Penne cu flori de zucchini din: zucchini, ulei de masline, unt, panceta, usturoi, vin alb, supa de pui, smantana, sare, piper, penne si parmezan. Ingrediente: 6 zucchini, cu flori mici 2 linguri ulei de masline 1/2 linguri de unt nesarat pancetta, cuburi 1 catel de usturoi 1/2 cana vin alb sec...
Read more »
Penne cu sparanghel
O reteta de penne cu sparanghel din: paste, sparanghel, rucola, rosii cherry, unt, sare, smantana, branza gorgonzola si amidon. Ingrediente: 200 g paste tip penne 5 fire de sparanghel câteva frunze de rucola 100 g roşii cherry 1 lingură cu unt sare Pentru sos: 150 ml smântână pentru gătit 100 g brânză gorgonzola 1...
Read more »
Salata de spanac, mere si rucola cu crutoane in unt si blue cheese
O reteta de salata de spanac, mere si rucola cu crutoane in unt si parmezan din: frunze de spanac, mere, rucola, ulei de masline, blue cheese, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: frunze de spanac, o pungă mere verzi, două rucola, o jumătate de pungă ulei de măsline, o jumătate de...
Read more »
Inghetata de coacaze
O reteta de inghetata de coacaze din: coacaze, suc de portocale, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 grame de coacaze 3 lingurite de suc de portocale 1/2 ceasca zahar pudra 285 ml frisca coacaze si frisca pentru ornat Mod de preparare: Din coacăze şi sucul de portocale se obţine un piure în care...
Read more »
Salata de cruditati cu susan
O reteta de salata de cruditati cu susan din: ardei gras, telina, morcov, para, sfecla rosie, ulei de masline, otet balsamic, sare si susan. Ingrediente: ardei gras, unul ţelină, una mică morcov, unul o pară o sfeclă-roşie ulei de măsline; o jumăţate de ceaşcă oţet balsamic, o lingură sare susan Mod de preparare:...
Read more »
Inghetata de iaurt cu mure si ciocolata
O reteta de inghetata de iaurt cu mure si ciocolata din: iaurt cu aroma de vanilie, mure, sirop de porumb, zahar, ciocolata, mure si menta. Ingrediente: 454 grame iaurt degresat cu aroma de vanilie 170 grame de mure 1/2 ceasca sirop de porumb 1/4 ceasca zahar 1/2 ceasca bucatele de ciocolata mure si frunzulite...
Read more »
Salata verde cu ciuperci crude si ciuperci calde
O reteta de salata verde cu ciuperci crude si ciuperci calde din: salata verde, ciuperci, stafide aurii, unt, ulei de masline, otet balsamic, mustar, miere, tarhon, sare si piper. Ingrediente: salată verde ciuperci (champignons) 500 g stafide aurii o lingură unt o lingură ulei măsline două linguri oţet balsamic o lingură muştar o lingură...
Read more »
Prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba
O reteta de prajitura cu zmeura, levantica si ciocolata alba din: zmeura, ciocolata alba, flori de levantica, smantana, zahar pudra, flori de levantica, faina, pudra de cacao, sare de mare, unt si smantana. Ingrediente: 200 g zmeura proaspata 150 g ciocolata alba 3 linguri apa 2 lingurite flori uscate de levantica 1 ceasca de...
Read more »
Creveti cu chilli, ananas si rosii
O reteta de creveti cu chilli, ananas si rosii din: creveti, ananas, rosii, usturoi, seminte de chilli, unt, ciocolata neagra, lapte si sare. Ingrediente: creveţi decorticaţi, mari, 500 g ananas rondele, jumătate de cutie roşii, 5 bucăţi usturoi, 5 căţei seminţe de chilli,o linguriţă unt, două linguri şi jumătate ciocolată neagră, 50 g lapte,...
Read more »
Sos de mere cu hrean
O reteta de sos de mere cu hrean din: mere acrisoare, zahar praf, hrean, otet de mere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 6 mere acrisoare 2 linguri zahar praf 1 lingura hrean ras cat mai fin 2 linguri otet de mere 1 lingura zeama de lamaie sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Boles de picolat
Boles de picolat din: carne tocata, paine, oua, faina, ceapa, usturoi, seminte de coriandru, masline verzi, foi de dafin, morcovi, ulei de masline, pasta de tomate, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata (amestec vita,porc) 4 felii de paine 2 oua 100 g faina 3 cepe mari 3 catei de...
Read more »
Salata cu ciuperci si ghimbir
O reteta de salata cu ciuperci si ghimbir din: salata verde, rosii, ardei gras, varza alba, ciuperci, ghimbir, patrunjel, ulei de masline, suc de lamaie si sare. Ingrediente: salată verde, una roşii, două ardei gras, jumătate varză albă, mai puţin de un sfert ciuperci proaspete rădăcină de ghimbir, 3 cm, dată pe râzătoare pătrunjel...
Read more »
Inghetata cu ghimbir
O reteta de inghetata cu ghimbir din: smantana, lapte, ghimbir, zahar brun, galbenusuri si sare. Ingrediente: 1 ceasca de smantana grasa 1 ceasca de lapte 1 lingurita de ghimbir 1/2 ceasca zahar brun 4 galbenusuri un varf de sare Mod de preparare: Smântână, laptele şi ghimbirul se pun la foc mic până fierb....
Read more »
Retete culinare: Gazpacho
O reteta de gaspacho din: rosii, castraveti, ardei grasi, ceapa, usturoi, frunze de telina, ulei de masline, masline, paine prajita si gheta pisata. Gazpacho este un preparat, specific bucătăriei spaniole, care se obţine din legume proaspete. Preparatul este originar din sudul Spaniei, Andaluzia, dar este foarte apreciat şi în alte regiuni, în Portugalia şi...
Read more »