Retete culinare:
Carne de viţel cu sos vanatoresc
Tai bucăţi 1/2 kg carne de viţel, apoi cureţi 3-4 cepe de mărime mijlocie şi le tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei încins şi adaugi sarea după gust şi 1-2 foi de dafin şi pui treptat apă fierbinte. Fierbi mâncarea cu capac până ce carnea s-a pătruns, ceapa s-a topit...Read more »
Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini (video)
Ingrediente: 75 ml vodka 1 dash(3ml) of balsamic vinegar 1 strawberry 1 orange 1 martini glass 1 bowl 1 knife 1 cocktail stick 1 single shot measure 1 double shot measure Cum se prepara Cocktail Balsamic Vinegar Martini
Read more »
Carne de porc cu prune uscate
Ingrediente: 1 kg prune 500 g carne de porc 1 lingură zahăr 1 linguriţă făină 1 ceapă 50 ml ulei 2 linguri sos de roşii 1 pahar vin Mod de preparare: Speli prunele şi le pui în apă ca să se umfle. Tai carnea bucăţele şi o rumeneşti împreună cu ceapa tocată...Read more »
Tocană cu galuşte de ficat
Speli carnea şi ficatul şi le tai în bucăţi, apoi treci doar ficatul prin maşina de tocat împreună cu 1 ceapă. Cureţi ceapa rămasă şi o speli, apoi o tai mărunt, iar cartofii îi cureţi, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu sare. Inăbuşi bucăţile de carne în untură împreună cu...Read more »
Limba de porc fiartă in lapte
Ingrediente: 800 g limbă 1,5 l lapte 6 căţei de usturoi 100 g unt sau margarină 1 lingură bulion 1 foaie de dafin 1 ceapă mică 1 linguriţă busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Speli şi opăreşti limbile de porc, le cureţi de pieliţa ce le acoperă şi le pui la...Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu roşii si oregano
O reteta simpla si delicioasa de bruschete cu rosii si oregano din: paine prajita, rosie, usturoi, ulei de masline si oregano. Ingrediente: paine prajita o rosie 2 catei usturoi ulei masline oregano Mod de preparare: Se freaca painea prajita cu usturoi. Se unge cu ulei de masline. Se presara rosiile tăiate marunt. Se...
Read more »
Borş de dovlecei umpluţi
Ingrediente: 500 g carne de vacă 2 l apă 1 lingură orez 1 morcov 1 pătrunjel 2 cepe 1 lingură untură 3 dovlecei tineri 1 ţelină 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat sare piper borş 1/2 pahar smîntînă Mod de preparare: Se pun la fiert împreună cu oasele de la carne, pătrunjelul,...Read more »
Legume în sos de lapte
Ingrediente: 1 kg legume (cartofi noi sau mazăre boabe, fasole păstăi, sparanghel, morcovi, gulii) 1/2 lingură făină 100 g unt 11/4 pahar lapte sare Mod de preparare: Legumele, curăţat şi spălate, se fierb în apă cu puţină sare, pînă sînt gata (cartofii, guliile, se taie cuburi). Se scurg de apăşi se pun...Read more »
Prăjitură cu caise
Ingrediente: 8 ouă 600g zahăr 600ml smântână 30ml ulei 600g făină 1 linguriţă praf de copt 4 linguriţe zahăr vanilat l kg caise Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul tos şi cu 1 linguriţă zahăr vanilat, până se obţine o cremă. Se adaugă, treptat, smântână şi uleiul, praful de copt,...Read more »
Pastă de slănină afumată si telemea
Ingrediente: 500 g slănină afumată 250 g brânză telemea fără zer 5 ouă fierte tari piper măcinat după gust 3 cepe potrivite 1/2 linguriţă suc de lămâie Mod de preparare: Dai prin maşina de tocat slănina afumată şi ouăle fierte. Tai ceapa < mărunt, dai brânza telenea pe răzătoarea cu ochiuri mici,...Read more »
Sos de anason
Ingrediente: 11/2 pahar bulion (zeamă de carne) 2 gălbenuşuri 1 lingură făină 1 lingură unt Mod de preparare: Se prepară ca şi sosul de lapte sau de smîntînă. Cînd sosul este gata, se amestecă cu două gălbenuşuri bătute cu două linguri de lapte. În locul gălbenuşurilor crude se pot pune gălbenuşuri răscoapte, tocate...Read more »
Prăjitură cu cireşe
Ingrediente blat: 6 ouă 160g zahăr 150g făină 50ml coniac Ingrediente crema: 400g unt ,400g zahăr praf ,2 linguri zahăr vanilat,800g cireşe Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul adăugat treptat. Se adaugă, pe rând, gălbenuşurile şi faina. Se unge cu unt o formă de chec şi se toarnă compoziţia...Read more »
Placinata cu ciuperci si mazare
Ingrediente aluat: 15 linguri faina 15 linguri apa minerala 7 linguri ulei 50 g margarina Ingrediente umplutura: 200g ciuperci,150g mazare,2 linguri de ulei, sare,piper, rozmarin, maghiran Ingrediente sos: 50ml ulei, 50 g faina sau amidon, 450 ml apa sau supa de legume. Mod de preparare: Se face un aluat din faina...Read more »
Zamă de porc dreasă cu iaurt
Ingrediente: 750 g picioare urechi şi cap de porc 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 lingură tarhon 2 ouă 250 g iaurt oţet 50 g orez sare Mod de preparare: Pui cele ale porcului la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi orezul. îndată ce...Read more »
Cartofi cu brînză la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g brînză de oi 3 ouă 1 pahar smîntînă 100 g unt sau untură sare patrunjel Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se fierb în coajă; cînd sînt fierţi se curăţă şi se taie felii potrivit de subţiri. Într-o tavă unsă bine cu unt se...Read more »
Budincă de creier
Ingrediente: 1 creier mare de vacă 5 albuşuri 2-3 linguri pesmet 1 linguriţă mărar tocat 1 ceapă 1 lingură unt sare piper puţină făină Sosul: 1 ceaşcă smîntînă,1/2 ceaşcă lapte, 1 lingură rasă făină, 1 lingură unt, puţin mărar tocat, sare. Mod de preparare: Se fierbe creierul, se trece prin sităşi se amestecă...Read more »
Cum se prepara Cocktail Little Princess (video)
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml sweet vermouth ice cubes 1 cocktail glass 1 cocktail shaker 1 strainer 1 barspoon or stirrer Cum se prepara Cocktail Little Princess
Read more »
Salată de icre din scrumbii sărate
Ingrediente: icre de la o scrumbie 1 linguriţă ceapă rasă zeama de la o jumătate de lămîie miezul de la o felie de franzelă muiat în apă 1/2 pahar ulei 2 linguri sifon Mod de preparare: Se zdrobesc icrele cu furculiţa într–un castron mic, se scoate pieliţa şi se amestecă cu miezul...
Read more »
Creier fiert cu salata verde
Ingrediente: 1 creier de vacă sau 2 creieri de viţel 1/2 lămîie 1 lingură unt topit sare piper salată verde Mod de preparare: Se ţine creierul în apă rece o oră. Se curăţă de pieliţă şi se pune la fiert cu apă caldăşi puţină saer timp de 15-20 min. Se scurge apa, iar...Read more »
Sos de ceapă
Ingrediente: 1 lingură unt sau untură 1 lingură făină 2 cepe 1 linguriţă zahăr 1 lingură bulion 1–2 linguri oţet sau zeamă de lămîie 2 pahare zeamă de carne sare Mod de preparare: Se prăjeşte în unt ceapa tăiată peştişori pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin şi...Read more »
Rulou cu crenvurşti şi cremă de branză
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 chiflă 2 ouă 1 ceapă mare 4 crenvurşti 6 linguri pesmet 250 ml ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu ouăle, chifla înmuiată în apă şi presată bine, apoi ceapa tăiată mărunt, sare şi piper după gust. Pentru fiecare rulou ai nevoie de...Read more »
Chifteluţe de varză
Ingrediente: 1 varză mică 2-3 linguri făină sare piper 1 linguriţă mărar pătrunjel tocat 3 linguri untură sau ulei Mod de preparare: Se toacă varza ca fideaua, se freacă cu puţină sare şi se opăreşte. Se lasă să se scurgă bine de apăşi se dă prin maşina de tocat. Varza trecută prin...Read more »
Prăjitură cu lămâie
Ingrediente: 150g zahăr 6 ouă 1 lămâie 100g făină 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile cu zahărul până devin spumoase, se adaugă zeama şi coaja de lămâie, se încorporează făina şi albuşurile bătute spumă, amestecând cu grijă pentru a obţine un aluat moale. Se toarnă compoziţia într-o formă...Read more »
Cartofi cu smantana
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg de cartofi 200 g smântână 60 g unt 1 lingură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbi cartofii cu coajă cu tot în apă clocotită cu sare. După 20 de rrinute de fiert îi scurgi, îi cureţi de coajă şi-i tai rondele groase. Topeşti untul într-o...
Read more »
Caşcaval facut in casă
Ingrediente: 1 kg brânză de vaci sau telemea (poţi folosi bucăţelele de brânză rămase, dar nu acrite) 2 l lapte 2 linguriţe zahăr 250 g unt 200-300 g brânză de oi 5-6 ouă 2 linguriţe bicarbonat Mod de preparare: Pui laptele la fiert cu zahărul şi când clocoteşte adaugi brânza de vaci...Read more »
Ciorbă de jumări
Ingrediente: 300 g jumări 3 cartofi 3 cepe 2 morcovi 2 linguri bulion 50 ml ulei 20 ml oţet 1/2 l borş sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, ceapa şi morcovii, tai cartofii cubuleţe, ceapa o toci, iar morcovii îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Pui la...
Read more »
Portocale creole
Ingrediente: 2 căni zahăr 1 lingură suc lămâie 6 portocale Mod de preparare: Curăţă portocalele şi taie-le felii de 1 cm. Amestecă zahărul cu o cană de apă pe foc, pune feliile de la capete şi adaugă sucul de lămâie. Fierbe siropul în clocot 5 minute. Aşază câte 3 felii pe farfurie,...Read more »
Scrob cu vinete
Ingrediente: 1 vînătă frumoasă 4 ouă 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Se spală vînăta, se şterge, se taie în cuburi mici, se sărează şi se lasă să stea cu sare timp de 20-30 min. Apoi se spală şi se lasă să se scurgă bine. Se prăjeşte în ulei fierbinte pînă cînd...Read more »
Ciorbă de caltaboş cu zeamă de varză
Ingrediente: 5-6 caltaboşi mici 2 cartofi 1 morcov 3 linguri zarzavat din roşii şi ardei (de la borcan) 2 cepe ulei zeamă de varză (0,5 l – 1 l) leuştean 1 ceşcuţă de orez Mod de preparare: Căleşti ceapa tăiată fin şi morcovul dat pe râzătoare în puţin ulei, apoi adaugi zarzavatul...Read more »
Vinegretă II
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov 1 mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 1 ceapă 1 scrumbie 100 g măsline 1 lingură ulei oţet (după gust) sare (dacă este nevoie) Mod de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă...
Read more »
Ouă umplute cu pastă de peşte si masline
Ingrediente: 6 ouă 1 linguriţă muştar 1 lingură ulei pastă de peşte 6 măsline salată verde Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se lasă să se răcească, se curăţă şi se taie în două în lungime. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într–un castron cu uleiul turnat picătură cu picătură. Se adaugă...Read more »
Pastă de jumări sau slănină
Ingrediente: 1 kg jumări sau 1 kg slănină 4 ouă 2 cepe 2 linguri muştar 1/2 lingură piper 1 linguriţă boia sare după gust Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, între timp, treci jumările sau slănina prin maşina de tocat. Tai ceapa foarte fin, fărâmiţezi ouăle cu furculiţa, apoi le amesteci...Read more »
Crenvurşti de casă
Ingrediente: 400 g carne de porc 500 g carne de vită tânără 300 g slănină 1 şi 1/2 lingură sare 1 lingură boia de ardei dulce piper nucşoară chimen intestine subţiri de oaie Mod de preparare: Cureţi bine carnea, după care o treci de 2 ori prin maşina de tocat cu sita...Read more »
Prăjitură cu mere
Ingrediente: 5 linguri zahăr 5 linguri apă 5 linguri ulei 5 linguri lapte 2 gălbenuşuri 1linguriţă amoniac 2 linguri smântână făină 1 kg mere 200g margarină 100g zahăr pudră 2 linguriţe zahăr vanilat 1 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se ard 5 linguri de zahăr într-o cratiţă şi se sting apoi cu...Read more »
Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 ou 1 pahar orez 1 pahar ulei 300 g bulion 2 morcovi 2 cepe 1 păstâmac leuştean pătrunjel sare piper 120 g smântână 500 ml zeamă de varză acră Mod de preparare: Pui la fiert 4 l de apă cu zeama de varză, 1 ceapă tocată...Read more »
Musaca de varza in 7 straturi
Toci două verze murate şi treci prin maşina de tocat 1 kg carne de porc. Intr-o cratiţă mai mare, pui mai întâi 2-3 bucăţi de slănină afumată, aşezi apoi alternativ un strat de carne, unul de varză, un ciolan afumat, apoi iar varză, iar carne până le termini pe toate. In cratiţă, trebuie...Read more »
Saleancă
Ingrediente: 1 varză murată 1 castronel cu jumări 1 lingură untură Mod de preparare: Speli varza, o tai mărunt. Topeşti untura într-o cratiţă, pui jumările să se prăjească puţin, apoi adaugi varza tocată, laşi mâncarea pe foc până ce varza se rumeneşte un pic, apoi o dai deoparte. E foarte bună caldă,...Read more »
Cartofi nemţeşti
Ingrediente: 700 g cartofi 2 linguri untură 1 ceapă 1 lingură făină 1 legătură pătrunjel 3 linguri smântână sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi, îi pui în cratiţă şi torni apă cât să-i acopere şi-i fierbi. Intre timp, înfierbânţi untura în altă cratiţă mai mică, rumeneşti făina, pui şi...
Read more »
Pesmiciori
Ingrediente: 125 g făină 75 g unt sau margarină 75 g zahăr pudră 2 gălbenuşuri sare Mod de preparare: Freci untul cu zahărul până se topeşte acesta din urmă, adaugi apoi făina în ploaie, gălbenuşurile, un praf de sare, frămânţi aluatul şi-l laşi să se odihnească la rece 30 de minute. Intinzi...
Read more »
Cartofi cu costiţă afumată la cuptor
Ingrediente: 700 g cartofi 400 g costiţă afumată 3-4 cepe mari sare după gust Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai rondele mai groase pe care le pui într-o tavă, în strat uniform. Cureţi ceapa, o speli, o tai peştişori şi o pui peste cartofi. Costiţa o tai felii...Read more »
Pui cu smantană si pesmet
Ingrediente: 1 pui 100 ml smântână 8 linguri pesmet piper sare 100 ml lapte 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel condiment tip Vegeta ulei Mod de preparare: Speli puiul, apoi îl porţionezi în bucăţi mici. Intr-un castron amesteci smântână cu laptele până obţii o compoziţie ca pentru clătite în care adaugi usturoiul...Read more »
Pilaf de ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pahar orez 2 cepe mari 3 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie ciupercile bucăţi. Se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiatăşi cu 2 pahare de apă. Se lasă să fiarbă încet cam 15 min. Se strecoară, iar zeama de ciuperci...Read more »
Prăjitură cu mere şi crustă de nuci
Ingrediente: 250g unt 1 linguriţă zahăr vanilat 190g zahăr 4 ouă 250g făină 1 linguriţă praf de copt 750g mere 250g nuci Mod de preparare: Pentru blat, se freacă bine 150g unt cu zahărul vanilat şi 150g zahăr. Când compoziţia s- a omogenizat, se adaugă făina şi praful de copt şi se...Read more »
Mîncare de ciuperci cu roşii
Ingrediente: 600 g ciuperci 3-4 cepe 4-5 roşii mari 3 linguri ulei mărar şi pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie bucăţi. Ceapa tăiată subţire se prăjeşte uşor în ulei, se adaugă ciupercileşi roşiile curăţate de pieliţe şi seminţe, tăiate felii, sarea, piperul şi verdeaţa....
Read more »
Piure de spanac pentru ochiuri
Ingrediente: 1,5 kg spanac 2 linguri unt 1 pahar lapte sare Mod de preparare: Se aleg frunzele de spanac, se spală bine în mai multe ape. Se pune la fiert în apă fierbinte şi se lasă să dea cîteva clocote pînă se moaie spanacul. Se scurge de apă, se lasă în strecurătoare pînă...
Read more »
Mămăliguţă la cuptor
Ingrediente: 3 pahare lapte mălai sare 250 g brînză de oi 200 g unt 3 ouă Mod de preparare: Se prepară o mămăliguţă pripită, înlocuind apa cu lapte, seadaugă 100 g brînză rasă, 100 g unt şi sare dacă mai este nevoie. Se lasă să se răcorească puţin, apoi se amestecă cu...Read more »
Varză cu sangerete si caltaboş
Tai mărunt 3-4 cepe mari, le căleşti în untură şi adaugi un caltaboş şi un sângerete întreg. Toci apoi 2 verze murate, le pui în cratiţă şi le laşi să se călească împreună. Când varza s-a călit scoţi caltaboşul şi sângeretele şi le tai bucăţi. Dacă tai sângeretele şi caltaboşul înainte, se zdrobesc...Read more »
Crap cu maioneză
Ingrediente: 1 kg crap zarzavat de supă 3-4 boabe de ienibahar 1 foaie de dafin 1 ceapă sare salată verde Mod de preparare: Se fierbe crapul împreună cu zarzavatul ca pentru rasol . Se lasă să se răcească în apa în care a fiert, apoi se scoate cu băgare de seamăşi se aşază...Read more »
Prăjitură de morcovi cu fructe
Ingrediente: 225g făină 1 linguriţă praf de copt 150g zahăr 125g smochine 250g morcovi 2 banane 2 ouă 150ml ulei de floarea soarelui 75g brânză de vaci cu smântână 75g zahăr tos Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul brun şi smochinele tăiate în cubuleţe. Se rad morcovii...Read more »
Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze (video)
Ingrediente: 50 ml Malibu 50 ml cherry vodka 25 ml blue raspberry mixer ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Coconut Breeze
Read more »
Ţelină cu maioneză si crevunsti
Ingrediente: 3 ţeline mari 150 g crenvurşti sare maioneză din 2 ouă piper roşii Mod de preparare: Se curăţă ţelina, se spală, se rade pe răzătoarea de zarzavat, se sărează, se freacă cu mîna şi se lasă să stea o jumătate de oră într–o strecurătoare sau într–o sită de păr. Se pune...Read more »
Perişoare din măruntaie cu sos alb
Ingrediente: 300 g ficat de porc 1/2 kg inimă de porc 100 g costiţă afumată 3-4 felii de pâine 2 cepe 1 ou 1 legătură de pătrunjel 100 ml ulei Ingrediente sos: 1 lingură de unt 1 lingură plină cu făină 250 g smântână Mod preparare perişoare: Treci de două ori prin maşina...
Read more »
Chifteluţe din heringi sau scrumbii sărate
Ingrediente: 2 heringi 1 ou 2 felii de pîine albă (miezul) 1 ceapă 1 lingură pătrunjel şi mărar tocat 2 linguri ulei pesmet Mod de preparare: Se spală bine heringii, se despică pe burtăşi se ţin în apă călduţă 5–6 ore. Se scot din apă, se trage pieliţa şi se îndepărtează toate oasele....Read more »
Pachetele de varză roşie cu carne
Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 1 varză roşie 1 ceapă 2 felii pâine 1 ceaşcă lapte 2 ouă 1 lingură muştar sare piper 1 cub condiment cu gust de vită ulei 1 lingură unt 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, înmoi pâinea în laptele dulce şi o...
Read more »
Omletă cu mere
Ingrediente: 2 ouă 100 g mere rase 1 lingură smîntînă 1 linguriţă unt zahăr Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă smîntîna şi merele curăţate şi rase, se amestecăşi se prăjeşte în tigaie, în unt bine înfierbîntat. Se serveşte fierbinte, presărată cu zahăr. Pofta buna!Read more »
Varza cu carne de porc, slanină afumată si carne de vită
Ingrediente: 1 kg varză dulce 300 g carne de porc 300 g carne de vită 200 g carne afumată 100 g slănină afumată 1 lingură untură 1 ceapă roşie mărar verde tarhon uscat 1 lingură făină 4 linguri smântână sare piper oţet Mod de preparare: Cureţi varza de cotor, o tai felii...Read more »
Supă ţărănească de zgrebăn afumat
Ingrediente: zgrebăn afumat (şiră de porc) 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 pătrunjel tăieţei de casă câteva frunze de ţelină Mod de preparare: Tai bucăţi zgreabănul, le speli şi le pui la fiert. După câteva clocote arunci prima apă, speli din nou oasele şi le pui la fiert în altă...Read more »
Turtiţe cu mere şi scorţişoară
Ingrediente: 1 ou 40g zahăr 120ml lapte 50g unt 150 g făină 1/2 linguriţă praf de copt 2 mere 1 linguriţă scorţişoară sare Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregătesc (se ung cu unt şi se tapetează cu făină) 6 forme de savarină. Se amestecă oul, zahărul, laptele şi untul...Read more »
Praz cu carne de porc
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc 1 legătură praz 1 lingură bulion untură 1 linguriţă zahăr foi de dafin sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii şi o rumeneşti puţin în untură. Torni apă cât să acopere carnea, adaugi puţină sare şi o laşi să fiarbă până când devine fragedă. Intre...Read more »
Grepfrut copt
Ingrediente: 2 grepfruturi 8 linguriţe zahăr 4 linguriţe unt sau margarină Mod de preparare: Taie fructele pe jumătate. Cu vârful cuţitului scoate sâmburii şi apoi taie pe lângă fiecare felie interioară. Presară câte două linguriţe de zahăr pe fiecare jumătate. In mijloc aşază cîte o linguriţă de unt sau margarină. Pune-le la...Read more »
Ciorbă de perişoare cu oase afumate
Pui 2-3 oase afumate şi spălate bine la fiert şi după ce a dat zeama în 2-3 clocote, adaugi ceapa tocată şi 2-3 linguri de zarzavat. Laşi totul să fiarbă circa 20 de minute, timp în care prepari perişoarele. Pui la înmuiat în apă ;aldă 4 linguri de orez. Treci prin maşina de...Read more »
Pui umplut cu drob de orez
Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 100 g orez 2 ouă 4-5 ficăţei de pui 1 ceapă pătrunjel mărar condiment tip Vegeta piper sare morcovi 300-400 g ţelină ulei Mod preparare: Ceapa tăiată mărunt şi orezul le căleşti în ulei 3-4 minute, la foc mic. Stingi cu 1/2 l apă şi adaugi...Read more »
Ruladă de carne cu cabanos si ou
Baţi ca pentru şniţel o bucată mare (500 g) de pulpă de porc, o presari cu sare şi piper şi o umpli cu 100 g ciuperci călite, amestecate cu 1 ou, ardei roşu tăiat felii (de la congelator), 1 ou fiert tăiat în patru. Aşezi apoi, pe mijloc, un cabanos, rulezi şi prinzi...Read more »
Supă de limbă de porc
Ingrediente: 500 g limbă de porc 2 morcovi 2 fire praz 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2-3 roşii din conservă piper sare 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 2 linguri orez Mod de preparare: Speli limba în mai multe ape, o freci cu mălai, o treci sub un jet de...
Read more »
Scrob preparat ardeleneşte
Ingrediente: 2 ouă 80 g slănină afumată sare Mod de preparare: Se crestează o felie de slănină de 80 g şi se pune pe tigaie de preferat într-un vas mic de tuci, lăsînd-o să se prăjească bine pe toate părţile. Cînd devine crocantă, se toarnă ouăle bătute spumăşi sărate, se amestecă cu furculiţa...Read more »
Pulpe de pui cu afumatură si sos de roşii
Ingrediente: 6 copane 2 cepe 4 felii de afumătură (kaizer, costiţă sau chiar slănină afumată) 1 căţel de usturoi 4 linguri pastă de tomate cimbru piper sare verdeaţă o tigaie o cratiţă Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa, după care o aureşti în ulei. Adaugi carnea şi laşi să se...
Read more »
Prăjitură de orez
Ingrediente: 300 g orez 1 l lapte 6 linguri zahăr 4 ouă 1 pachet margarină 50 g stafide 2 plicuri zahăr vanilat coajă de lămâie 50 g ciocolată rasă <> Mod de preparare: Pui laptele la fiert într-o cratiţă mai mare. Când clocoteşte, adaugi orezul spălat şi laşi la fiert 15-20 de...
Read more »
Mancare de varză murata cu ciolan
Inrgediente: 2 verze murate 3 linguri bulion 1 ciolan afumat sau 1 kg carne de gâscă 2-3 foi de dafin boabe de piper 2 legături mărar 2-3 linguri untură 1 ceapă Mod de preparare: Speli varza cu apă rece, o scurgi şi o tai mărunt. Desfaci carnea de pe ciolan şi o...Read more »
Mancare de ficat cu castraveţi muraţi
Ingrediente: 1,5 kg ficat 400 g ceapă 200 ml ulei 200 g castraveţi muraţi 50 ml oţet 100 g făină piper sare 100 ml bulion 4- 5 roşii din conservă 50 g unt verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Tai ficatul cubuleţe, îl pudrezi...Read more »
Ruladă cu costiţă afumată
Fierbi 6 cartofi potriviţi, îi pasezi, după care îi amesteci cu 4 linguri de făină. Căleşti apoi 200 g costiţă tăiată bucăţele şi amesteci cu pătrunjelul tocat şi 50 g caşcaval ras. Itinzi pe o folie de aluminiu compoziţia de cartofi, pui apoi compoziţia de costiţă, rulezi fără să prinzi folia de aluminiu...Read more »
Friptură fragedă de porc
Speli 1 kg muşchi de porc, apoi îl tai felii de grosimea degetului. Intr-o cratiţă torni 1 ceaşcă ulei, apoi aşezi bucăţile de carne una lângă alta, sărezi şi piperezi după gust, pui bucăţile de usturoi, apoi repeţi operaţiunea până termini carnea. Adaugi o cană cu apă, pui capacul şi laşi vasul pe...Read more »
Cartofi cu dovleac si carne de porc la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovleac de plăcintă 1/2 kg cârnaţi de porc afumaţi 400 g carne afumată 1/2 kg costiţă afumată Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai pai. Cureţi şi speli şi dovleacul de plăcintă, îl tai felii mai lunguieţe. Aşezi cartofii într-un colţ al tăvii,...Read more »
Ciuperci la tavă
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei puţin piper pisat sare pătrunjel tocat Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, se curăţă, se rup codiţele, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Codiţele curăţate şi spălate se toacă mărunt, se amestecă cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Se aşază ciupercile...
Read more »
Cum se prepara Cocktail Flay Fire (video)
Ingrediente: 25 ml kirsch liqueur 25 ml peach liqueur 25 ml triple sec liqueur ice cubes 1 orange slice 1 knife 1 chopping board 1 shaker 1 strainer 1 stirrer 1 measure 25ml/50ml Cum se prepara Cocktail Flay Fire
Read more »
Omletă cu şuncă
Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă 2 linguri lapte sau 1 linguriţă smîntînă 1 linguriţă untură sare Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se adaugă laptele sau smîntîna şi sarea. Şunca se taie bucăţi mai mici, se amestecă cu ouăle bătute şi totul se prăjeşte în tigaie, în untură încinsă, întîi...Read more »
Prăjitură cu fructe de pădure
Ingrediente blat 1: 200g făină 60g margarină 2 linguri de zahăr 1 ou 1 linguriţă bicarbonat Ingrediente umplutura: 500g fructe de pădure Ingrediente blat 2: 5 ouă ,5 linguri zahăr ,2 linguri făină ,5 linguri cu vârf nucă măcinată ,coajă de lămâie , zahăr vanilat ,1 linguriţă esenţă de vanilie,1 linguriţă praf...Read more »
Ciuperci ţărăneşti cu unt
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 ceapă 1 lingură unt 1 pahar smîntînă sare piper Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felii. Se opăresc cu apă clocotită, se scurg şi se pun într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată foarte fin şi o lingură de unt. Se lasă să...Read more »
Krapfen
Ingrediente: 1 kg de făină 1 nucă de drojdie 6 ouă l cană zahăr 2 linguri unt 1 praf de sare 1 sfert de litru lapte dulceaţă de caise ulei pentru prăjit zahăr pudră Mod de preparare: Drojdia se desface în jumătate de pahar de apă călduţă şi 2 linguri de faină,...Read more »
Prăjitură cu sirop de portocale
Ingrediente blat: 250gfăină 2 ouă 200g zahăr 200g unt 2 linguriţe praf de copt 200g migdale măcinate 1 portocală (suc + coaja rasă) 3 g nucşoară 1 vârf de cuţit de sare Ingrediente sirop: 6 portocale ,150g zahăr ,1 linguriţă zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele pentru blat, cu...Read more »
Ciuperci cu sos de lapte
Ingrediente: 750 g ciuperci 1 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt 2 linguri brînză rasă sau parmezan sare Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie bucăţi ceva mai mari. Se fierb cu puţină apă sărată. Cînd sînt gata, se lasă să se scurgă. În acest timp se prăjeşte...Read more »
Purcel de lapte umplut cu măruntaie
Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de tocat împreună cu o ceapă crudăşi miezul de la două felii de franzelă muiat în...Read more »
Pulpă de berbec la tavă
Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lingură untură 1 păhărel vin sau oţet sare Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi...Read more »
Friptură marinată de porc
Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper sare Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu cimbrul, apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o smântână pe care o laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de porc...Read more »
Spumă de ciocolată albă cu brânză
Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită) 300g ciocolată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie, capră) Mod de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă. Se dă în clocot 1 jumătate litru...Read more »
Şalău mic pane
Ingrediente: 1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1 lămîie 4-5 linguri ulei Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală, se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o...Read more »
Ciuperci pe friganele
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr. Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu mărarul...Read more »
Friptură de gîscă la tavă
Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor 11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu cartofi prăjiţi şi...Read more »
Bomboane marocane
Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref. 1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos pentru glazură Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î mpreună cu stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi vinul, până obţii...Read more »
Ficat cu paste si smantană
Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de aburi. După ce au fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte...Read more »
Praz cu carne de vacă
Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri untură sare Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de carne pînă ce se rumenesc. Se acoperă carnea cu apă, se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea devine fragedă. În acest timp se...
Read more »
Drob de porc
Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion ulei Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata le...Read more »
Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi cabanos 3-4 felii caşcaval 1 ardei gras roşu 1 căpăţână de usturoi 3 linguri muştar ulei sare 150 g şuncă Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pentru şniţele, le ungi cu muştar şi le laşi la frigider pentru o oră....
Read more »
Salată de pui cu porumb si maioneză
Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte...Read more »
Ruladă de ciuperci şi caşcaval
Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval 5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g smântână pătrunjel frunze Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se îngroaşă, adaugi...
Read more »
Punga vanătorului
Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1 ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat...
Read more »
Chec la rece
Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune 100 g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat Mod de preparare: Treci nucile prin maşina de nuci. Ouăle le freci cu zahăr, cacao, vanilie circa un sfert de oră ca să fie...Read more »
Cornuri cu branză dulce si mac
Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte 50 g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1 ou 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 mână de stafide 2 linguri mac 1 cană apă 3 linguri zahăr pentru sirop ...Read more »
Budincă de macaroane cu afumătură
Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper Mod de preparare: Rupi macaroanele în două şi le fierbi în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi şi speli ciupercile şi le fierbi separat. Când sunt gata, le...Read more »
Aripioare de pui cu măsline şi morcovi
Ingrediente: 12 aripioare de pui 5 cepe 2 morcovi 200 g măsline 10 căţei de usturoi 3 roşii din conservă 250 ml vin alb 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper 1 cană de orez 1 ceapă ulei pentru garnitură Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, pui morcovii...
Read more »
Sufleu de paste si carne
Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4 linguri bulion 1 morcov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi le treci sub un jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin...Read more »