Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend!
Varza de Bruxelles cu sos de mustar
O reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles, ceapa, mustar, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 80 g varza de Bruxelles o ceapa mica doua linguri mustar 4 linguri ulei 125 ml smantana sare piper Mod de preparare: Opăreşte varza în apă clocotită cu sare cinci minute,...
Read more »
Crema de branza in doua culori
O reteta de crema de branza in doua culori din: branza de vaci cu smantana, zahar, suc de lamaie, morcovi, castravete, castraveti murati, mustar de dijon, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g branza de vaci su smantana o lingurita de zahar o lingurita suc de lamaie doi morcovi un castravete proaspat 100...
Read more »
Pui de caracatiţă
Caracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud. precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In general, se consideră că aceste...
Read more »
Punci de ceai cu vin rosu
Punci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de zahar 1/4 l ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare putine cuisoare macinate 1/4 l lichior de coacaze Mod de preparare: Pregatim ceaiul negru. Curatam portocale...
Read more »
Crema de legume cu ficat
O reteta de crema de legume cu ficat din: ficat de porc, cartofi, conopida, ceapa, ulei, smanata, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa 250 g ficat de porc 300 g cartofi 300 g conopida 1 ceapa 50 g ulei 200 ml smanata 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi...
Read more »
Negrese caramel cu nuci
Negresa caramel cu nuci din: branza de vaci, esenta de vanilie, oua, zahar, pudra, unt, cacao, nuci, lapte si zahar tos. Ingrediente: 400 g branza dulce de vaci 1 lingura esenta de vanilie 4 oua 500 g zahar pudra 200 g unt 6 linguri cacao 100 g nuci macinate glazura caramel: 100 g unt...
Read more »
Pui cu galuste
O reteta de pui cu galuste din: pui, ceapa, ardei grasi, rosii, pasta de tomate, usturoi, oua, faina, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 ardei grasi 4-5 rosii mari, bine coapte 1 lingura pasta de tomate 1 catel de usturoi 3 oua 100 g faina 50 ml ulei 1...
Read more »
Avat in sos de rosii cu capere si caju
Avat in sos de rosii cu capere si caju din: rosii, avat, ceapa, ulei, capere, alune caju, busuioc, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati avat (circa 250 g bucata) 5-6 rosii bine coapte 1 ceapa mare 50 ml ulei 100 g capere 100 g alune caju 1 lingurita busuioc uscat maruntit...
Read more »
Ciorba de cartofi si dovlecei
O reteta de ciorba de cartofi si dovlecei din: dovlecei, cartofi, ceapa, morcov, telina, ulei, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei potriviti 300 g cartofi 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 50 ml ulei 50 ml bors 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovul şi ţelină,...
Read more »
Orez cu ciococalata si gutui
O reteta de orez cu ciocolata si gutui din: orez, sare, lapte, zahar pudra, ciocolata, unt, gutuie, esenta de vanilie, cognac, frisca, crema de oua si fructe de sezon. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare 600 ml lapte 100 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra amara 100 g unt 200 g...
Read more »
Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba
O reteta delicioasa de salata cu: taietei soba, castravete, mango, ceapa verde, creveti, seminte de susan, lamai verzi, sos de soia, sos dulce chilii, ghimbir, ulei. Ingrediente: 1 pachet de 250g de tăieţei soba 1/2 castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi 6 fire de ceapă verde, tocate fin 200g...
Read more »
Salată americană
O reteta delicioasa de salata americana cu: porumb, boabe de fasole neagra, avocado, rosii cherry, ceapa verde, branza feta, lamaie verde. Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 400g boabe de fasole neagră din conservă, scurse şi clătite 1 avocado, tăiat în bucăţi 200g de roşii cherry, înjumătăţite 4 fire de ceapă verde, tocate grosier lOOg...
Read more »
Piept de rata
O reteta delicioasa de piept de rata cu: ulei de masline, sare, piper negru boabe, rozmarin, cimbru, papaya, alune de padure, trufe. Ingrediente: o buc. piept de raţă ulei de măsline sare piper negru boabe rozmarin cimbru o felie papaya alune de pădure trufe Mod de preparare: Pieptul de raţă se marinează cu ulei...
Read more »
Salata de creveti
O reteta delicioasa de salata cu:creveti, salata frize, telina, salata secura mix, foi placinta, masline negre, vin alb, sare, piper alb, sofran, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 buc. creveţi 30g salată frize 10g salată secura mix 50g telină 30g foi plăcintă 10g măsline negre fără sâmbure 10ml vin alb sare piper alb măcinat...
Read more »
Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide
Budinca de ciocolata cu struguri si stafide din: galbenusuri, unt, zahar, oua, sare, cacao, faina, ciocolata neagra, ciocolata alba, stafide, boabe de struguri, smantana, zahar brun, unt si cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 125 g unt 150 g zahar (de preferat, brun) 3 oua sare 25 g cacao 125 g faina 25 g ciocolata neagra...
Read more »
Frigărui de carne tocată
O reteta de frigarui de carne tocata din: castravete, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, sare, piper, chifla, masline umplute cu ardei, patrunjel, usturoi, carne tocata mixta, ou si bulion. Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa rosie 400 g iaurt degresat 4 linguri ulei de masline sare piper 1 chifla veche de-o zi 50 g...
Read more »
Duet de calcan cu langustine
O reteta delicioasa de calcan cu:langustine, masline negre, rozmarin, rosii, mazare, ulei de masline, sare, piper, vin alb, ardei rosu. Ingrediente: 220 g calcan 200 g (2 buc) langustine măsline negre amărui o buc 1 buc.anghinare proaspătă 7-8 frunze rozmarin 60 g roşii 10 g mazăre congelată 40 ml ulei de măsline sare piper...
Read more »
Tarta cu ciocolata, pere si bezea
O reteta de tarta cu ciocolata, pere si bezea din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte, ciocolata neagra, pere si zahar vanilat. Ingrediente: blatul: 250 g biscuiti de cacao 200 g unt umplutura: 3 galbenusuri 50 g zahar pudra 4 linguri amidon 600 ml lapte 100 g ciocolata neagra 4 pere...
Read more »
Cotlet de miel aromat
O reteta delicioasa de cotlet de miel cu: patrunjel, cimbru, busuioc, salvie, ulei, boabe de mustar, usturoi, sare, piper, cartofi, unt, rozmarin. Ingrediente: o bucată de cotlet de miel, cu tot cu costiţe verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, busuioc, salvie) două linguri de ulei două linguriţe boabe de muştar 2 căţei de usturoi sare piper...
Read more »
Vinete cu brânză de capră
O reteta de vinete cu branza de capra din: vinete, sare, ceapa rosie, rosii uscate, branza de capra, piper, otet balsamic, miere si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete sare 1 ceapa rosie 80 g rosii uscate in ulei 200 g branza de capra piper 3 linguri otet balsamic 1 lingurita miere fluida 5...
Read more »
Punci de ceai cu condimente
Punci de ceai cu condimente din: pastaie de vanilie, cuisoare, anason, scortisoara, zahar, ceai negru, suc de portocale si rom jamaica. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 4 cuisoare 1 betisor de scortisoara 4 anasoane de stea zeama unei lamai 4-6 bucati de zahar candel brun mai mare 400 ml ceai tare negru 400 ml...
Read more »
Cartofi cu bacon
O reteta de cartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si smantana. Ingrediente: 12 cartofi mici fierti in coaja 4 fire mari rozmarin 24 felii bacon piper 50 g unt 200 g smantana Mod de preparare: Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele. Se suprapun câte...
Read more »
Ardei umpluţi cu gremolata şi cuşcuş
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu:cuscus, stafide, supa de legume, miere, lamaie, usturoi, patrunjel, iaurt, rosii, ardei gras rosu, ulei de masline. Ingrediente: 85g de cuşcuş 2 linguri de stafide 50ml supă de legume fierbinte 1 linguriţă de miere coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1 legătură...
Read more »
Somon japonez cu orez şi avocado
O reteta delicioasa de somon japonez cu:orez, avocado, lamaie, sos de soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4 lingurie seminţe de susan prăjite...
Read more »
Curry de pui cu arahide
O reteta delicioasa de curry cu: ghimbir, usturoi, coriandru, ulei, piept de pui, unt de arahide, supa de pui, iaurt grecesc. Ingrediente: 1 ardei iute mare, fără seminţe 1/2 deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier 1 căţel de usturoi mare 1 bucheţel de coriandru, codiţele tocate grosier 1 lingură ulei de...
Read more »
Supa picanta de ardei
O reteta de supa picanta de ardei din: ardei grasi, ardei iute, varza, ceapa, morcovi, orez, rosii, ulei, boabe de porumb, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 6 ardei grasi rosii 1 ardei iute 4 linguri varza tocata 2 cepe 2 morcovi 1 lingura orez 4 rosii 3 linguri ulei 3 linguri boabe...
Read more »
Cârnăciori în ţeapă
O reteta de carnaciori in teapa din: ceapa rosie, ceapa, cartofi, carnaciori, frunze de dafin, patrunjel, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ceapa obisnuita 12 cartofi mici fierti in coaja 12 carnaciori 2 frunze de dafin proaspete 6 linguri patrunjel tocat sare piper 1 lingurita rozmatin tocat Mod de preparare:...
Read more »
Vinete umplute cu telemea
Vinete umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen, marar verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite 1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le...
Read more »
Peste in stil chinezesc
O reteta de peste in stil chinezesc din: peste, morcovi, sake, sos de soia, fasole verde, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste alb 2 morcovi 2 linguri sake (rachiu de orez) sau alt rachiu de fructe sau cereale 1 lingura sos de soia 50 g fasole verde pastai 1/2 ardei gras...
Read more »
Retete culinare: Frigărui vegetariene
O reteta de frigarui vegetariene din: franzela, telemea, ardei grasi, patrunjel verde, usturoi si sare. Ingrediente: 1 bagheta sau o franzela, taiate in felii 200 g telemea desarata (sau tofu-branza de soia) 2 ardei grasi rosii 1 legatura patrunjel verde 1 capatana usturoi sare Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul şi faceţi un mujdei...
Read more »
Dovlecei cu branza
O reteta de dovlecei cu branza din: dovlecei, rosii, frunze de busuioc, branza de burduf, ceapa, faina, parmezan, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 400 g rosii curatate de pielita 1 legatura frunze de busuioc verde 300 g branza de burduf 1 ceapa faina 2 linguri parmezan 1 lingura...
Read more »
Fructe la grătar
O reteta de fructe la gratar din: rozmarin, nectar, ananas, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 4 fire rozmarin 4 nectarine 1 ananas mic 3 linguri suc de lamaie 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele; se toacă grosier. Se pregătesc nectarinele, se taie jumătăţi...
Read more »
Costite de porc cubaneze
Costite de porc cubaneze din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de dafin 3...
Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate
Salata de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1 lingura...
Read more »
Peste cu morcovi si lamaie
O reteta de peste cu morcovi si lamaie din: file de peste, morcovi, ceapa, lamaie, pasta de tomate, foaie de dafin, ulei, marar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de peste – merluciu, cod 500 g morcovi 4 cepe mari 1 lamaie 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin 100...
Read more »
Tarta cu arpagic
O reteta de tarta cu arpagic din: faina, oua, ulei de masline, arpagic, unt, vin alb, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 4 linguri ulei de masline 500 g arpagic 20 g unt 50 ml vin alb unt si faina pentru uns si tapetat tava sare piper Mod...
Read more »
Cuiburi cu ciocolata si struguri
O reteta de cuiburi cu ciocolata si struguri din: unt, foi de placinta, ciocolata, urda dulce, si boabe de struguri. Ingrediente: 50 g unt 250 g foi de placinta 40 g ciocolata neagra 125 g urda dulce (mascarpone sau crema de branza) 16 boabe de struguri albi taiate in jumatati 24 boabe de sturguri...
Read more »
Peste fript
Peste fript din: dorada, coriandru, portocala, sos iute de chilli, ulei de arahide, suc de limeta, sos worcestershire, usturoi, sare, piper, chimen si piper de cayenne. Ingrediente: 4 bucati dorada 4 fire coriandru 1 portocala 4 linguri sos iute de chilli 4 linguri ulei de arahide 3 linguri suc de limete 2 lingurite sos...
Read more »
Ecler cu crema de urda
Ecler cu crema de urda din: faina, unt, oua, ulei, lapte, urda, fistic, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g faina 120 g unt 6 oua 6 linguri ulei 100 ml lapte 300 g urda 80 g fistic 1 legatura marar verde sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert laptele cu...
Read more »
Cartofi copţi cu tzatziki
O reteta de cartofi copti cu tzatziki din: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 bucati cartofi mari 8 bucati castraveti 1 legatura mărar 6 bucata căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt Mod de preparare: Se spală cartofii...
Read more »
Porc cu mere
O reteta de porc cu mere din: mere, carne de porc, ceapa, ulei, faina, bulion, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g mere acrisoare 800 g carne de porc 6 cepe mari 100 ml ulei 1 lngura faina 2 linguri bulion 1-2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Căliţi...
Read more »
Viţel cu ceapă şi sos de roşii
O reteta de vitel cu ceapa si sos de rosii din: carne de vitel, ceapa, ulei de masline, otet de mere, rosii, rozmarin, foaie de dafin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 bucati carne de vitel (de 250 g fiecare) 1 kg ceapa mica, dar mai mare decat arpagicul 100 ml ulei de masline...
Read more »
Ardei copti cu rosii si ansoa
O reteta delicioasa de ardei copti cu: ansoa, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei roşii, tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi 5g de anşoa în ulei, scurşi 8 roşii mici, tăiate pe jumătate 2 căţei de usturoi, tăiaţi fin 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare:...
Read more »
Pui crocant iute cu salată guacamole şi tortilla
O reteta delicioasa de pui crocant cu:tortilla chips, boia de ardei iute, ou, avocado, rosii, ceapa rosie, lamaie. Ingrediente: 4 piepţi de pui fără piele o pungă 200g de tortilla chips 1 1/2 linguriţă boia de ardei iute 1 ou, bătut 2 avocado 4 roşii 1/2 de ceapă roşie zeama de la 1 lămâie...
Read more »
Ciorba de gasca
O reteta de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardie grasi, taitei de casa, bors, leustean si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de gasca 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 telina mica 2 ardei grasi 150 g taitei de casa cu ou 1 l bors 1 legatura...
Read more »
Falafel, tabbouleh şi iaurt cu lămâie
O reteta delicioasa de falafel cu: cuscus, lamai, ulei de masline, ceapa verde, castravete, menta, patrunjel, iaurt. Ingrediente: 16 bucăţi de falafel, gata preparate 200g cuşcuş sucul de la 2 lămâi şi coaja rasă de la una singură 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de ceapă verde, tocată mărunt 1 castravete, tăiat pe...
Read more »
Kebab englezesc
O reteta delicioasa de kebab englezesc cu:ulei de masline, miere, mustar boabe, bacon, carnati, ciuperci, rosii cherry, salata, sos de rosii. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 lingură de miere 1 lingură de muştar cu boabe întregi 8 felii subţiri de bacon, tăiate pe jumătate 8 câmaţi mici (alegeţi o varietate mai condimentată),...
Read more »
Retete culinare: Ghiveci de legume
O reteta de ghiveci de legume din: broccoli, conopida, unt, lamaie, usturoi, pesmet, oua, sare si piper. Ingrediente: 250 g broccoli 250 g conopida 50 g unt sau 4 linguri ulei de masline 1/2 lamaie 2 catei de usturoi 2 linguri pesmet 2 oua fierte tari sare piper Mod de preparare: Desfaceti conopida...
Read more »
Paste cu usturoi, bacon si castane
O reteta de Paste cu usturoi, bacon si castane din: paste, usturoi, ceapa, ulei, bacon, faina, pasta de tomate, vin alb, castane, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 4 catei de usturoi 1 ceapa mare 100 ml ulei 300 g bacon 1 lingura faina 2 linguri pasta de tomate 150 ml vin alb...
Read more »
Cheesecake cu limeta
O reteta de Cheesecake cu limeta din: fursecuri cu unt, cantuccini, unt, zahar vanilat, gelatina, branza de vaci, mascarpone, zahar pudra, rom alb, limete si frisca. Ingrediente: 120 g fursecuri cu unt 50 g cantuccini (fursecuri italienesti) 125 g unt 1 plic zahar vanilat 7 foi gelatina alba 500 g branza de vaci degresata...
Read more »
Mancare de praz
Mancare de praz din: praz, morcovi, telina, ceapa, rosii, frunza de dafin, scortisoara, otet de mere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 5 morcovi 1 telina 1 ceapa 1 kg rosii 1 frunza de dafin 1/2 lingurita scortisoara 500 ml otet de mere 150 ml ulei de masline sare piper...
Read more »
Porc dulce-acrişor la foc iute
O reteta delicioasa de prtc dulce-acrisor din: ananas, amidon, pasta de tomate, sos de soia, zahar brun, otet de orez, carne de porc, ardei rosu, ceapa verde. Ingrediente: 227g felii de ananas la conservă, scur şi tăiate, se păstrează sucul 1 lingură amidon 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă sos de soia 1...
Read more »
Somon cu legume
O reteta de somon cu legume din: fileuri de somon, ardei grasi, spanac, usturoi, ulei de masline, mustar, miere, suc de grepfrut, sare si piper. Carnea de peşte este bogată în grăsimi polinesaturate denumite Omega 3. Omega 3 asigură o protecţie sigură a muşchiului inimii şi a vaselor sanguine şi de asemenea, ajută la...
Read more »
Cotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry
Minicotlete în crustă de muştar cu miere si rosii cherry din: cotlete de porc, mustar cu boabe, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si spanac. Ingrediente: 4 cotlete de porc fara os 3 linguri mustar cu boabe 4 linguri ulei de masline sare piper 400 g rosii cherry 200 g spanac proaspat Mod...
Read more »
Frigarui cu vinete
O reteta de frigarui cu vinete din: vinete, ardei grasi, cartofi, usturoi, patrunjel verde, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 2 ardei grasi rosii 9 cartofi noi 2 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 10 frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 4 linguri ulei...
Read more »
Ciorba delicioasa de perisoare
O reteta de ciorba delicioasa de perisoare din: carne tocata, zarzavat pentru ciorbe, rosii, ceapa, ou, bors, patrunjel, leustean, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne tocata 500 g zarzavat amestecat pentru ciorbe 5 rosii bine coapte 1 ceapa 1 ou 50 g bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean sare piper Mod...
Read more »
Negresă cu dovleac
O reteta de negresa cu dovleac din: apa, zahar, ulei, faina, gris, gem de prune, dovleac, cacao, bicarbonat, esenta de rom si sare. Ingrediente: 1 cana apa 1 cana zahar 1 cana ulei 2,5 cani faina 2 linguri gris 8 linguri gem de prune sau caise 300 g cubulete de dovleac 2 linguri cacao...
Read more »
Creveti cu morcovi si broccoli
O reteta de creveti cu morcovi si broccoli din: creveti, morcovi, broccoli, ceapa, boabe de porumb, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 2 morcovi mari 400 g broccoli 1 ceapa 50 g boabe de porumb dulce conservat 50 ml ulei 1 catel de usturoi sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Retete culinare: Vinete grecesti
O reteta e vinete grecesti din: vinete, usturoi, rosii, ulei de masline, faina, zahar si sare. Ingrediente: 3 vinete 3 capatani de usturoi 500 g rosii 6 linguri ulei de masline 1 lingura faina 1 lingurita zahar sare Mod de preparare: Infăşuraţi usturoiul şi roşiile în folie de aluminiu şi coaceţi- le la...
Read more »
Mere coapte cu miere
Mere coapte cu miere din: mere, banana, merisoare, miere, scortisoara si apa. Ingrediente: 4 mere mari 1 banana tocata 70 grame merisoare tocate 30 ml miere 2 grame scortisoara 40 ml apa Mod de preparare: Spala si curata bine merele. Indeparteaza miezul. Intr-un bol amesteca banana, merisoarele, mierea si scortisoara. Umple merele cu...
Read more »
Salată de brânză şi legume coapte
O reteta de salata de branza si legume coapte din: branza feta, rosii, dovlecei, ceapa, ulei de masline, oregano si piper. Ingrediente: 500 g branza Feta 4-5 rosii 1-2 dovlecei 1 ceapa mare 2 linguri cu ulei de masline 1/2 lingurita cu oregano uscat 1/2 lingurita cu piper negru Mod de preparare: Taie...
Read more »
Inghetata de afine
O reteta de inghetata de afine din: smantana, afine si zahar. Ingrediente: 250 ml smantana dulce 350 g afine 150 g zahar Mod de preparare: Intr-un castron, mixeaza smantana dulce cu zaharul pana ce se topeste si obtii o frisca cremoasa. Separat, zdrobeste afinele cu furculita sau cu belnderul. Adauga-le peste frisca si...
Read more »
Bucataria fara foc: Ardei umpluţi
O reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, branza dulce de vaci, telemea sarata, ceapa, usturoi, seminte de chimen, sare, piper rosi si marar. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 1 ardei gras verde 500 g branza dulce de vaci 100 g telemea sarata 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingurita seminte de chimen...
Read more »
Somon cu ciuperci
O reteta de somon cu ciuperci din: rondele de somon, ciuperci, ceapa, sirop de rodie, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 rondele de somon 500 g ciuperci champignon mici 1 ceapa mare 4-5 linguri sirop de rodie 50 g unt sare piper Mod de preparare: Presarati rondelele de somon cu sare si piper,...
Read more »
Cum se prepara Pizza margherita (video)
O reteta video despre cum se prepara pizza margherita, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: pizza dough or base 80 g ripe tomato 50 g buffalo mozzarella 5 basil leaves olive oil salt pepper Cum se prepara Pizza margherita Pofta buna!
Read more »
Branza in foi de vita cu salata de struguri
O reteta de branza in foi de vita cu salata de struguri din: foi de vita, cas, boabe de porumb, oregano, ulei de masline, otet de mere, struguri, sare si piper. Ingrediente: 12 foi de vita, oparite in apa sarata 400 g cas proaspat sau branza mozzarella 300 g boabe de porumb dulce din...
Read more »
Inghetata delicioasa de vanilie
O reteta de inghetata de vanilie din: oua, lapte, frisca, zahar si esenta de vanilie. Ingrediente: 6 oua 1 l lapte 250 g frisca 150 g zahar esenta de vanilie Mod de preparare: Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce incepe sa se topeasca. Fierbe laptele cu putina esenta de...
Read more »
Salau in jambon cu sos de marar
O reteta de salau in jambon cu sos de marar din: file de salau, jambon, unt, faina, lapte, smantana, marar, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de salau (circa 150 g/bucata) 12 felii jambon crud uscat 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 200 ml smantana de gatit 1 legatura...
Read more »
Retete culinare: Parjoale moldovenesti
O reteta de parjoale moldovenesti din: carne tocata, paine integrala, oua, ceapa, cimbru, marar, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita, porc) 4-5 felii paine integrala 2 oua 1 ceapa potrivita 1 lingurita cimbru uscat maruntit 1 legatura marar 100 g faina 250 ml ulei pentru prajit sare piper...
Read more »
Reteta zilei: Gem de prune
Gem de prune din: prune si fructoza. Ingrediente: 6 kg prune 1200 g fructoza Mod de preparare: Se scot samburii de la prune, se dau prunele la robot pana se maruntesc complet. Se pun intr-o cratita mare si inalta, se adauga fructoza si se lasa la macerat peste noapte. Se pun apoi la...
Read more »
Supa de ciuperci cu pui
O reteta de supa de ciuperci cu pui din: ciuperci, piept de pui, faina, ulei, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete 500 g piept de pui 50 g faina 4-5 linguri ulei 1 ceapa 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curătati ciupercile, spălaţi-le, scurgefi-le de apă şi...
Read more »
Chutney: garnitura dulce la friptura
Un sos exotic, de legume si fructe Denumirea de chutney s-a lansat în urmă cu mai mult de 100 de ani, în India colonială, pentru a desemna sosurile dulci-picante de legume şi fructe, în special exotice, marinate şi servite în general drept garnitură la friptură. Treptat, ele au intrat şi în Europa, unde se...
Read more »
Rosii cu mamaliga in straturi
O reteta de rosii cu mamaliga in straturi din: ceapa, unt, supa de pui, apa, malai, telemea de oi, sunca afumata, rosii, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 linguri unt 600 ml supa de pui 600 ml apa 350 g malai 300 g telemea de oi 200 g sunculita afumata 4-5 rosii...
Read more »
Tiramisu cu ciocolată neagră
Tiramisu cu ciocolata neagra din: piscoturi, caefa, lichior de migdale, gelatina, galbenusuri, zahar pudra, mascarpone, frisca si cacao. Ingrediente: circa 30 piscoturi 200 g cafea espresso rece 6 cl lichior de migdale 120 g ciocolata neagra 8 foi gelatina 5 galbenusuri 100 g zahar pudra 750 g mascarpone 200 g frisca 2 linguri cacao...
Read more »
Mancare picanta
O reteta de mancare picanta din: ceapa verde, usturoi, rosii, ardei gras, masline verde, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 fire de ceapa verde 3-4 catei de usturoi 500 g rosii bine coapte 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 1 ardei gras verde 100 g masline negre 2 linguri ulei busuioc...
Read more »
Granita cu pepene verde
O reteta de granita cu pepene verde din: lamai verzi, zahar, pepene verde si coacaze. Ingrediente: 6 lamai verzi o ceasca de zahar 4 cesti cu bucati de pepene verde 1/2 ceasca coacaze sau stafide cu gheata pisata Mod de preparare: Lamaile se taie in doua, pe lungime, si se curata de pulpa...
Read more »
Crema de castane
O reteta de crema de castane din: piure de castane, unt, cafea, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 500 g piure de castane 7 linguri unt 150 ml cafea concentrata 1 lingurita zahar vanilat 200 ml frisca Mod de preparare: Amestecaţi piureul de castane cu cafeaua, adăugaţi untul înmuiat şi zahărul vanilat. Amestecaţi bine...
Read more »
Retete culinare: Creveti cu orez
O reteta de creveti cu orez din: orez, creveti, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, supa de legume, frunze de busuioc, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez integral 500 g creveti curatati 2 linguri ulei de masline 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g rosii 100 ml supa de legume sau vin...
Read more »
Minitorturi cu pere
Minitorturi cu pere din: lamaie, vin rosu, zahar, scortisoara, pere, gelatina, branza de vaci, iaurt, zahar vanilat, frisca si bezele. Ingrediente: 1/2 lamaie 350 ml vin rosu 75 g zahar 1/2 baton de scortisoara 2 pere 6 foi gelatina 200 g branza de vaci 100 g iaurt natur 2 linguri zahar vanilat 120 g...
Read more »
Scoici cu rosii coapte
O reteta de scoci cu rosii coapte din: scoici, rosii, ulei de masline, amidon, usturoi, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g scoici scoase din valve 500 g rosii mai mici, eventual cherry 2 linguri ulei de masline 2 linguri amidon sau faina alba 4 catei de usturoi 75 ml vin alb sare piper...
Read more »
Piept de pasăre cu prune
O reteta de piept de pasare cu prune din: piept de pui, prune, ulei de masline, nuci, marar si sare. Ingrediente: 800 g piept de pui (curcan) 20 prune 2 linguri ulei de masline 10 nuci 1 legatura marar sare Mod de preparare: Tăiaţi carnea de pui în fâşii. Condimen- taţi-le cu sare...
Read more »
Salată cu friptură
Salata cu friptura din: carne de vita, rosii cherry, salata verde, ulei de masline, sare, piper, maioneza, iaurt, gorgonzola, suc de lamaie si germeni de soia. Ingrediente: 600 g felii de carne de vita marinate (se pot folosi si felii de porc sau de piept de pasare) 300 g rosii cherry 200 g salata...
Read more »
Cocktail Rose Royal
O reteta simpla de Cocktail Rose Royal din: sirop de trandafir si sampanie. Usor de preparat, dulce spre demisec, o varianta deosebinta a vestitutlui Kir Royale. Ingrediente: 15 ml sirop de trandafir 100 ml sampanie sau vin spumant Mod de preparare: Se toarna ingredientele cu mare atentie in pahar, pe rand, amestecand usor...
Read more »
Paste cu ţelină, măsline si fasole roşie
O reteta de paste cu telina, masline si fasole rosie din: paste, cascaval, fasole rosie, masline, usturoi, rosii, ulei de masline, telina, vin, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 100 g cascaval 1 cana fasole de boabe rosie fiarta 1 cana masline 2 catei de usturoi 2 cani rosii taiate in cubulete 2...
Read more »
Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei
O reteta de Chiftelute in stil italian cu garnitura de gnocchi si dovlecei din: usturoi, carne de vita, ou, oregano, pesmet, sare, piper, ulei, rosii, mozzarella, gnocchi, dovlecel, unt, smantana si nucsoara. Ingrediente: 1 catel de usturoi 500 g carne de vita tocata 1 ou 1 lingurita oregano tocat 4 linguri pesmet sare piper...
Read more »
Picioici noi cu chimion
Pecioici nou cu chimion din: cartofi, seminte de chimion, ulei de masline, ceapa, castarveti, patrunjel verde, sare si boia dulce. Ingrediente: 1,5 kg cartofi noi 1 lingura seminte de chimion 6 linguri ulei de masline 1 ceapa alba 2 cepe rosii 500 g castraveti 1 legatura patrunjel verde sare boia dulce Mod de...
Read more »
Păstrăvi cu cartofi
O reteta de pastravi cu cartofi din: pastravi, ulei, lamaie, marar verde, patrunjel verde, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 linguri ulei 1 lamaie 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 400 g cartofi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi peştii de solzi şi intestine, spălaţi-i bine şi ştergeţi-i cu...
Read more »
Muşchi de viţel gratinat
Muschi de vitel gratinat din: dovlecel, rosii, muschi file de vitel, mozzarella, busuioc, ulei de masline, parmezan, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 dovlecel 2 rosii carnoase 400 g muschi file de vitel sau de porc 125 g mozzarella 1 legatura busuioc 5 linguri ulei de masline 2 linguri parmezanproaspat ras sare piper boia...
Read more »
Cocktailuri: Sangria
O reteta de sangria din: sangria sirop, fresh de lamaie, vin rosu, portocala, lamaie si lime. Dulce acrişor, sec, un cocktail bogat în arome! Cocktail-urile pe bază de vin încep să revină în atenţia clienţilor. Sunt uşor de preparat şi sunt foarte potrivite pentru sezonul cald. In plus, vinul – o băutură nobilă, le...
Read more »
Mâncare de roşii cu ochiuri
O reteta de mancare de rosii cu ochiuri din: rosii, ceapa, branza feta, ardei grasi, ardei iute, oua, usturoi, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 500 g rosii 2 cepe 300 g branza Feta 2 ardei grasi 1 ardei iute 4 oua 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc sare Mod...
Read more »
Punci de muscata
O reteta de punci de muscata din: ceai de muscata, candel, vin rosu, zeama de lamaie si arrak. Ingrediente: 4 plicuri de ceai de muscata 300 g candel 1 sticla de vin rosu zeama unei jumatati de lamaie 1/8 l Arrak Mod de preparare: Turnam 1 l apa fiarta peste plicurile de ceai...
Read more »
Inghetata de rom
O reteta de inghetata de rom din: rom, smantana, albusuri, zahar pudra, zahar vanilat, stafide si lamaie. Ingrediente: 100 ml rom 400 ml smantana dulce 2 albusuri 200 g zahar pudra 2 pliculete cu zahar vanilat 100 g stafide 1 lamaie Mod de preparare: Pune stafidele la înmuiat în rom. După circa două...
Read more »
Pilaf cu vinete si roşii la cuptor
O reteta de pilaf cu vinete si rosii la cuptor din: orez, vinete, ulei, rosii, ceapa, supa de legume, patrunjel, pesmet, usturoi, smantana, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez 4 vinete potrivite ca marime 100 ml ulei 250 g rosii 2 cepe 500 ml supa de legume 1 legatura patrunjel 50 g pesmet...
Read more »
Turte de vara
O reteta de turte de vara din: faina, unt, zahar, ou, sare, zahar, faina, fructe de vara si zahar. Ingrediente: foaia I: 300 g faina 100 g unt 100 g zahar 1 ou sare foaia II: 3 oua 3 linguri zahar 3 linguri faina umplutura: 800-1 kg fructe de vara: caise, piersici, zmeura,...
Read more »
Pastrav umplut la gratar
O reteta de pastrav umplut la gratar din: pastravi, ciuperci, ceapa rosie, ulei, rosii cherry, patrunjel, marar, coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 300 g ciuperci 1 ceapa rosie 500 ml ulei 200 g rosii cherry 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 legatura coriandru 1 lamaie sare piper Mod de...
Read more »
Supă de roşii cu praz şi mirodenii
O reteta de supa de rosii cu praz si mirodenii din: rosii, telina, ardei gras, usturoi, ceapa, suc de rosii, tarhon, seminte de chimen, cimbru, frunze de dafin, ulei de masline, praz, sare, piper si otet. Ingrediente: 1 kg rosii 1 telina 1 ardei gras rosu 5 catei de usturoi 4 cepe 1 l...
Read more »
Chiftelute din mazăre cu susan
O reteta de chiftelute din mazare cu susan: mazare, urda, oua, frunze de menta, parmezan, usturoi, semitne de susan, pesemt, iaurt, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 300 g urda 2 oua cateva frunze de menta 100 g parmezan ras 2 catei de usturoi 100 g seminte de susan 200 g...
Read more »
Ardei cu hrişcă
O reteta de ardei cu hrisca din: ardei grasi, unt, ceapa rosie, usturoi, marar verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii 400 g hrisca 50 g unt 1 ceapa rosie 1 capatana de usturoi 1 legatura marar verde 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Plăcintă în straturi
O reteta de placinta in straturi din: foi de placinta, branza feta, iaurt, oua, lapte si unt. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 250 g branza Feta 3 oua 200 g iaurt gras 250 ml lapte 100 g unt Mod de preparare: într-un castron, bate energic ouăle, toarnă uşor laptele, încorporează iaurtul....
Read more »
Bucataria fara foc: Negresa rece
O reteta de negresa rece din: biscuiti de ovaz, cacao, nuci, migdale, rahat, zahar, caise uscate, curmale, unt, galbenusuri, cognac si zahar pudra. Ingrediente: 300 g biscuiti de ovaz 150 g cacao 100 g nuci, migdale sau alune de padure 50 g rahat 200 g zahar 50 g caise uscate 50 g curmale uscate...
Read more »