miercuri, 19 septembrie 2012

Retete culinare #84


Retete culinare:

Gulaş de cartofi cu soia cubuleţe

  Ingrediente: 100 g soia cuburi texturată 2 cepe 2 ardei 3 linguri ulei 1 lingură boia de ardei dulce 1,5 l apă 6 cartofi 1 lingură vegeta oregano maghiran 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Cubuleţele de soia se pun la înmuiat în puţină apă fierbinte cu vegeta. Se curăţă ceapa,...
Read more »

Placinta cu dovleac

  Ingrediente: 1 kg făină 3 ouă + 1 ou de uns 400 g zahăr 1 nucă de drojdie 1 ceaşcă mare cu lapte 3 linguri smântână 1 castron cu dovleac ras 1 pachet şi jumătate de unt + 50 g uns tava zahăr vanilat coaja rasă de lămâie mirodenii după gust   Mod...
Read more »

Colţunaşi cu ciuperci

  Ingrediente: 100 g margarină 1 pahar apă sare făină cât cuprinde 1 kg ciuperci 1 -2 cepe 1 lingură vegeta 1 ou condimente (maghiran, corinadru, ienibahar)   Mod de preparare: Pentru aluat: se amestecă bine 1 pahar cu apă, margarină, puţină sare şi făină cât cuprinde, până se obţine un aluat potrivit. Umplutura:...
Read more »

Cartofi cu chimen

  Ingrediente: 1 kg de cartofi 1 lingură chimen 3 linguri ulei sare   Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie pe lung, având grosimea de aproximativ 2 cm. Se ung cu ulei şi se dau prin chimen cu sare. Se pun într-o tavă de cuptor bine unsă, se dau la cuptorul...
Read more »

Carnaciori cu nucă

  Ingrediente: 8 linguri griş 100 g caşcaval ras 4 ouă 150 g nucă măcinată 1 lingură boia dulce 1 lingură vegeta 4,5 căţei de usturoi 100 g pesmet 100 ml cimbru   Mod de preparare: Ouăle se separă, iar albuşurile se bat cu telul până devin spumă. Se încorporează grisul şi se lasă...
Read more »

Sufleu de cartofi

  Ingrediente: 8 cartofi 2 ouă 100 g brânză de soia 100 g caşcaval 1 pahar lapte de soia 2 linguri ulei   Mod de preparare: Cartofii se fierb, se scurg şi se pasează bine cu dispozitivul pentru piure. într-un castron, dăm prin râzătoare brânza şi caşcavalul. Peste cartofi se adaugă laptele şi, eventual,...
Read more »

Mancare de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 2 morcovi 1/2 ţelină 1/2 lingură vegeta 2-3 linguri pastă de tomate 1 legătură pătrunjel şi câteva frunze de ţelină 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul îl punem tăiat cubuleţe mai mari, iar ţelina se dă prin răzătoarea mică. Toate acestea...
Read more »

Placinta creata

  Ingrediente aluat: 1 kg făină 4 linguri untură + 1 lingură pentru uns tava   Ingrediente umplutura: 500 g brânză telemea. 10 ouă 1 ceaşcă lapte bătut, 1 ou   Mod de preparare: Din apă şi făină se face un aluat care se poate întinde foi .Se împarte aluatul în 4 bulgări şi...
Read more »

Sarmale cu ciuperci in foi de viţă

  Ingrediente: 40 de foi de viţă 1 cutie ciuperci 1 morcov 1/2 ţelină 3-4 cepe 250 g orez 30 ml suc de roşii 1 lingură vegeta sau sare 1 crenguţă cimbru 1 legătură mărar 1 ou   Mod de preparare: Foile de viţă bine spălate şi alese se opăresc. Se procedează ca în...
Read more »

Conopidă pane II

  Ingrediente: 1 conopidă potrivită 100 g făină 10 g drojdie 2-3 ouă 1/4 litri lapte sau apă sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Conopida se curăţă, se desface în bucheţele egale şi se spală. Apoi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Se fierbe atât cât să nu se...
Read more »

Ostropel de dovlecei

O reteta simpla si delicioasa de ostropel de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, suc de rosii, faina, sare, ulei si patrunjel. Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 căpăţână de usturoi 1 ceapă 200 ml suc de roşii 1 lingură făină sare 2-3 linguri ulei 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Dovleceii spălaţi se curăţă de...
Read more »

Ostropel de pui

  Ingrediente: 1 morcov 1ceapă 100 g untură 1 căpăţână usturoi 1 lingură făină sare oţet mărar pătrunjel 800 ml supă de carne 1 pui (merge şi o găinuşă, o răţuşcă, o gâsculiţă, o curcuţă, ceva tineret cu pene, la o adică) de circa 1 kg   Mod de preparare: Se grijeşte păsărică, se...
Read more »

Castraveti murati de vara

  Ingrediente: 5 kg castraveciori sare 2 linguri la 1 litru zeamă 2 căpăţâni usturoi mărar uscat crengi   Mod de preparare: Castraveciorii se potrivesc în borcan (unii le taie capetele, să se mureze mai repede) cu căţei de usturoi pe ici pe colo, şi se căpăcesc cu crengi de mărar. Apa cu sare...
Read more »

Budincă de praz

Budincă de praz
  Ingrediente: 2 kg praz 500 g brânză dulce 50 g brânză telemea 150 g unt 4 ouă 5 linguri de gris 150 g smântână degresată 1 lingură vegeta sare 1 lingură pesmet 2 legături pătrunjel mărar   Mod de preparare: Prazul se curăţă se spală şi se taie rondele de 1-1,5 cm. Se...
Read more »

Supa mosieresei

  Ingediente: 3 cartofi 1 vărzucă dulce 1 ceaşcă fasole verde 1 legătură pătrunjel 2 morcovi 1 pahar mazăre verde 2 litri supă de oase 1 pahar smântână 1 gulie ceapa 2 linguri unt ou   Mod de preparare:   Toate legumele se taie tăieţei Supa se pune la fiert cu mazărea ,gulia, varza,...
Read more »

Saramura de peste

  Ingrediente: 2 ardei iuţi 500 g sare grunjoasă 50 g oţet 1 1 apă verdeţuri (pătrunjel, ţelină, leuştean, cimbru, mărar) 2 kg peşte de apă dulce, de preferinţă peşte alb – bibani de 200-250 g, mârliţe (ştiuculiţe) sau strapazani (şălăiaşi) de 500 g   Mod de preparare: Se pune apa la fiert.Pe plita...
Read more »

Supă de roşii cu orez brun

  Ingrediente: 2 kg roşii 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ardei graşi tăiaţi feliuţe subţiri 2 morcovi, tăiaţi cubuleţe mici 3 linguri ulei de măsline 3 linguri orez brun 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă clocotită, punem la fiert orezul, ceapa, mor­covul, ardeiul. Separat, roşiile...
Read more »

Varză de vară cu orez

  Ingrediente: 1,5 kg varză dulce 300 g orez 100 g unt sau ulei 2-3 ardei graşi 3-4 roşii 1 ceapă sare vegeta condimente pentru varză   Mod de preparare: Varza se toacă mărunt, se freacă cu puţină sare şi se lasă să se înmoaie. Ceapa se taie mărunt şi se pune la înăbuşit...
Read more »

Supă de linte

  Ingrediente: 250 g linte uscată 2 cepe 4 căţei de usturoi 2 morcovi 1/2 ţelină mică 1 păstârnac 1 foaie de dafin 3 linguri ulei 1 legătură de pătrunjel sare după gust zeamă de lămâie   Mod de preparare: Lintea se alege bine, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită....
Read more »

Supă-cremă de mazare

  Ingrediente: 700 g mazăre boabe 2 morcovi 2 cepe 2 linguri ulei 1 /2 litri lapte de soia 1 lingură vegeta pătrunjel verde mărar   Mod de preparare: Morcovul tăiat rondele şi ceapa tocată mărunt se pun la fiert cu vegeta. Separat, mazărea boabe se fierbe în apă clocotită şi puţină sare. Când...
Read more »

Icre de năut

  Ingrediente: 250 g năut 150 g maioneză 1 ceapă sare 1 -2 linguriţe suc de lămâie   Mod de preparare: Năutul se alege, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Se scurge apa în care a fost înmuiat şi se pune alta, apoi se pune la fiert. După ce a fiert...
Read more »

Pateu de morcovi

Pateu de morcovi
  Ingrediente: 4-5 morcovi 1 căţel de usturoi maioneză din cartofi   Mod de preparare: Se curăţă, se spală patru morcovi: doi se fierb, doi nu. Cei fierţi se lasă să se răcească, apoi se dau prin răzătoarea mică. Pe aceeaşi râzătoare se dau şi ceilalţi doi morcovi. Se adaugă maioneza din cartof, atât...
Read more »

Pateu de linte I

Pateu de linte I
  Ingrediente: 250 linte 2 cepe 1 morcov 2 cartofi 4-5 căţei de usturoi 100 g ulei sare cimbru maghiran  1 lingură pastă de tomate   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală bine şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Dimineaţa se spală în mai multe ape, îndepărtându-se cât mai...
Read more »

Pateu de soia boabe I

  Ingrediente: 250 g soia boabe 100 ml ulei 2 cepe 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 1 linguriţă cimbru coriandru 1 linguriţă boia de ardei dulce sare   Mod de preparare: Soia boabe se alege, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţă. Se aruncă apa în care a stat...
Read more »

Salată nemţească

  Ingrediente: 1 cană orez fiert 2 castraveţi 3 căţei de usturoi 1 salată 100 g alune caju 150 g iaurt slab 2-3 linguri suc de lămâie sare 2-3 linguri ulei de măsline 1 legătură mărar   Mod de preparare: Salata se spală, se rupe cu mâna în bucăţi mai măricele, îndepărtându-se cotorul. Se...
Read more »

Reţete de post: Pizza de post

  Ingrediente pentru aluat: 100 g margarină vegetală 100 g apă minerală sau sifon 25 g drojdie sare făină cât cuprinde 1 linguriţă miere de albine Ingrediente pentru compoziţie: 200 g brânză tofu 200 g parizer vegetal 1 ceapă 100 g ciuperci (opţional) 100 g ml suc de roşii 2 roşii 2 gogoşari 100...
Read more »

Placinta nationala

  Ingrediente aluat: 1 kg făină 3 ouă 1 lingură oţet 1 linguriţă sare apă călduţă 1 pachet sau chiar 2 de unt pentru stropit 3 linguri ulei (sau unt ori untură) + 2 linguri pentru uns Ingrediente umplutura:6 linguri zahăr,100 g stafide,250 ml smântână ,1 lingură gris, puţină   sare 1 kg brânză vaci...
Read more »

Pizza din cartofi

Pizza din cartofi
  Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g parizer vegetal 100 g caşcaval 3-4 roşii potrivite 1 linguriţă cimbru 4-5 căţei de usturoi sare 1 legătură pătrunjel verde tocat 100 g măsline fără sâmburi 1 ardei capia roşu   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele, după care se pun...
Read more »

Mancare de gutui

Mancare de gutui
  Ingrediente: 1,5 kg gutui 2 linguri zahăr 2 linguri făină 3-4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Gutuile se spală, li se scoate cotorul şi se taie felii de 1,5 cm grosime. Se prăjesc uşor în ulei, adăugând câte puţină apă până se înmoaie la foc mic, acoperite. Intr-o cratiţă, separat, se...
Read more »

Vinete cu măsline

  Ingrediente: 1-1,5 kg vinete 600 g roşii 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi 150 g măsline fără sâmburi 2-3 linguri suc de lămâie (opţional) 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta sare   Mod de preparare: Vinetele se spală bine, se îndepărtează cotorul şi se taie rondele de 1-1,5 cm grosime...
Read more »

Legume cu maioneză

Legume cu maioneză
  Ingrediente: 3 vinete 3-4 ardei capia 1 dovlecel 1 morcov 1 ceapă 1 legătură pătrunjel maioneză (dintr-un ou fiert şi unul crud) vegeta sare   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii se coc, apoi se curăţă şi se toacă mărunt. Dovlecelul şi morcovul se fierb şi se taie foarte mărunt. Ceapa crudă se...
Read more »

Mancare de ţelină

Mancare de ţelină
  Ingrediente: 1 kg ţelină 2 cepe 1 morcov 3 ardei capia roşu 4-5 roşii 3-4 linguri ulei 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel verde 1 lingură vegeta sare   Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se spală şi se taie în felii groase de circa 1 cm. în apă clocotită...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Liquid Cocaine (video)

Read more »

Mancare de cartofi cu prune uscate

  Ingrediente: 500 g cartofi 500 g prune uscate 2 cepe 1 lingură bulion 2 linguri făină ulei   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi tai în patru. Tai mărunt şi cepele, le căleşti cât să se aurească puţin, apoi adaugi cartofii şi o ceaşcă de apă. După ce aproape au...
Read more »

Mujdei cald

  Ingrediente: 1 lingură de unt 1 lingură de făină 1 ceaşcă de supă de carne 2 linguri oţet sare 1 linguriţă 1 jumătate căpăţână de usturoi mare   Mod de preparare: Untul se topeşte pe foc, se amestecă cu făină şi se stinge cu supă. Usturoiul se pisează pastă. Când a inceput să...
Read more »

Ghiudem

  Ingrediente: 2 kg carne vacă 2 kg carne vier chimen usturoi piper 500 g osânză maţe de vacă 500 g slănină crudă sare 0,5 litru vin vechi, tare   Mod de preparare: Carnea se mai poate toca şi la maşină, dar osânza şi slănina numai la cuţit .Se freacă bine tocătura cu sare...
Read more »

Peste pe pat de grau

  Ingrediente: 1 kg grâu (sau arpacaş) 500 g ceapă 2 kg fileuri peşte 1 pahar untdelemn 1 pahar vin alb 500 g roşii sare piper 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă praf de cimbru 1 linguriţă boabe de muştar măcinate   Mod de preparare: Se fierbe grâul (arpacaşul) până se-nmoaie,ceapa se toacă cât se...
Read more »

Urzici la cuptor

  Ingrediente: 1 kg urzici tinere 50 g unt + 50 g unt pentru uns tava 4 ouă 200 g telemea de Brăila 1 pahar cu lapte 4 linguri făină 1 ceaşcă orez cu bob lung piper   Mod de preparare: Se grijesc bine urzicile, cu apă multă, că au nisip şi vietăţi, se...
Read more »

Reţete de post: Soia cu usturoi

  Ingrediente: 1 pungă de soia cuburi sau şniţele (cam 175 g) 3 ceşti de apă 2 lămâi sare 1 căpăţână usturoi ulei   Mod de preparare: Inmoi soia în apă clocotită 20 de minute, scurgi bine şi o prăjeşti în ulei suficient, ca pentru cartofii pai. Pregăteşti un mujdei din usturoi la care...
Read more »

Urzici cu hrean

  Ingrediente: 1 kg urzici 1 ceapă 1 păstârnac 1 morcov 1 lingură de mălai ulei 5 căţei de usturoi 1 lingură hrean ras sare   Mod de preparare: Speli urzicile în mai multe ape, apoi cureţi ceapa, morcovul, păstârnacul, le razi şi le pui la fiert împreună cu urzicile. După ce au fiert,...
Read more »

Sote de dovlecei

  Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte cruzi 3-4 linguri ulei sare 1 legătură pătrunjel 2 roşii   Mod de preparare: Dovleceii se spală, se curăţă de cotoare şi se fierb în apă clocotită cu sare, atât cât să-i acopere. Când sunt fierţi şi bine scăzuţi, se opreşte focul, se adaugă uleiul şi se mixează....
Read more »

Marinata de peste in suc de rosii

  Ingrediente: 2 kg peşte proaspăt  2 cepe mari 3 ceşti suc de roşii 1 pahar vin 2 lămâi 4-5 foi de dafin 2 prafuri de piper ulei pentru prăjit 1 linguriţă cu vârf sare faină pentru prăjit   Mod de preparare: Peştele se taie felii groase; se sărează-piperează, se tăvălesc în faină, se...
Read more »

Drob de ciuperci

Drob de ciuperci
  Ingrediente: 2 cutii ciuperci a câte 400 g 1 cană orez fiert 2 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 2 legături mărar 4-5 ouă 50 g unt sare   Mod de preparare: Se înăbuşă în unt (sau ulei) ciupercile tăiate mărunt. După ce se răceşte, compoziţia se amestecă cu orezul, gălbenuşurile şi...
Read more »

Musaca de vinete cu branză

Musaca de vinete cu branză
  Ingrediente: 3- 4 vinete 100 g ulei 200 g brânză tofu 2 cepe 4-5 roşii 2 linguri făină 2-3 căţei de usturoi 1 lingură de pesmet 1 foaie dafin cimbru sare   Mod de preparare: Se spală vinetele şi se taie, fără a le curăţa, în felii de aproxi­mativ 1 cm. Se sărează...
Read more »

Friptură de linte

  Ingrediente: 1 cană linte roşie 4 cepe 2 linguri pastă de tomate 6-7 căţei de usturoi 2 ouă 2 linguri făină integrală 2 linguri fulgi de ovăz 3-4 linguri ulei 1 lingură vegeta cimbru   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert. După ce dă în câteva...
Read more »

Pastă de soia

Pastă de soia
  Ingrediente: 2 căni soia boabe fiartă 3 cepe 100 ml suc de roşii 2-3 foi de dafin 50 g ulei sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală se toacă şi se înăbuşă cu apă, ulei şi foi de dafin. Restul ingredientelor, inclusiv ceapa se dau la mixer,...
Read more »

Sufleu de mazare

  Ingrediente: 600 g mazăre verde 3 linguri făină caju 100 g lapte sau apă 3 linguri brânză dulce 2 ouă sare   Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă clocotită cu puţină sare. Se scurge şi se pune într-o formă de Jena. Făina caju se obţine din alune caju, date prin maşina...
Read more »

Salata de ciuperci

  Ingrediente: piper sare 1 pahar vin 1 lingură oţet 1 vârf cuţit cimbru uscat 1 kg ciuperci, din cele cărnoase, ce se întăresc la fiert – păstrăviori de fag, mânătărci, ciuperci   albe de cu 1 lingură untdelemn 3 căţei usturoi 1 lingură oţet (sau cât vă place) puţină zeamă de la ciuperci mărar...
Read more »

Şerbet de vişine

700 g vişine puţină apă vanilie 60 g glucoză   Mod de preparare: Vişinele se sfarmă ca să se spargă şi sîmburii. Se pun la fiert 15 minute cu apă, apoi se strecoară bine prin tifon. Zeama se fierbe din nou cu zahărul pînă ce s-a legat, se pun...
Read more »

Supă-cremă de ţelină cu lapte de soia

  Ingrediente: 2 ţeline potrivite 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 lingură vegeta 1 cană lapte soia pătrunjel verde tocat mărunt   Mod de preparare: Fierbem ceapa, ţelina şi morcovii. Cartofii se pun mai târziu la fiert. Cu ajutorul blenderului se obţine un piure, peste care punem laptele de soia şi vegeta. Se...
Read more »

Supă cu găluşte din spanac

  Ingrediente: 600 g spanac 3 litri supă de zarzavat strecurată 1 ou mare şi încă un albuş 1 lingură boia dulce 2 linguri făină 1 lingură vegeta 1 legătură mărar   Mod de preparare: Spanacul curăţat bine se opăreşte 1 minut, apoi se pasează cu mixerul. Se amestecă pasta de spanac cu făină,...
Read more »

Varză pane

  Ingrediente: 2 verze mici 100 g pesmet 2-3 ouă 100 g făină vegeta sare ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Varza se curăţă şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După ce a fiert 10-20 de minute, se scurge şi se presează, ca să iasă toată apa. Se taie...
Read more »

Pasta de avocado I

Pasta de avocado I
  Ingrediente: 2 avocado coapte bine 2-3 căţei de usturoi 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Avocado se spală, se taie pe jumătate şi se îndepărtează sâm­burele. Cu ajutorul unei linguri, scobim pulpa pe care o punem în robotul de bucătărie cu restul ingredientelor. Se obţine o pastă omogenă, care...
Read more »

Icre de fasole boabe

Icre de fasole boabe
  Ingrediente: 1 cană fasole boabe 100 ml ulei 1 ceapă 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat 12 ore. Se aruncă apa în care a stat la înmuiat şi se adaugă alta şi se pune la fiert. După ce a...
Read more »

Snitel de cascaval

  Ingrediente: 200 g caşcaval 1 ou 1 lingură faină 2 linguri lapte 3 linguri untdelemn piper   Mod de preparare: Se taie caşcavalul în felii groase de un deget,se trece prin lapte .Se bate oul cu faină şi piper se scurge caşcavalul de lapte, se trece prin oul bătut şi apoi se tăvăleşte...
Read more »

Pastă de legume

Pastă de legume
  Ingrediente: 4 cartofi 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 păstârnac 1 legătură pătrunjel verde maioneză din 2 ouă sare 1 ardei roşu   Mod de preparare: Legumele se curăţă, se spală şi se pun la fiert cu apă şi un praf de sare. Când sunt bine fierte, se scurg de zeamă şi se...
Read more »

Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal

Ardei gogoşar umpluţi cu pateu vegetal
  Ingrediente: 7 ardei 1 cutie pateu vegetal 100 g brânză dulce 2 gălbenuşuri 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la scurs cu gura în jos. Pentru umplutură, se încorporează restul ingredientelor cu ajutorul mixerului. Se aşază pe...
Read more »

Ardei umpluţi cu branză

  Ingrediente: 1 kg ardei 200 g brânză de vaci 100 g brânză telemea pasteurizată 1 legătură mărar 3-4 linguri smântână   Mod de preparare: Ardeii se spală, li se îndepărtează cotorul, li se scot seminţele şi se pun la scurs cu gura în jos. Cu o lingură de lemn, se freacă brânza dulce...
Read more »

Pastrama de manzat

  Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime.Se dau cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile Se spală carnea-n trei ape şi se pune sub teasc, o zi şi o noapte, să-i iasă zemurile cele rele Se amestecă într-un litru de vin bun şi vechi...
Read more »

Roşii umplute cu conopidă

  Ingrediente: 1 kg roşii 300 g conopidă 100 g brânză dulce 200 g maioneză verdeaţă 3-4 căţei de usturoi sare   Mod de preparare: Roşiile se spală, li se taie capacul, se scobesc şi se aşază cu gura în jos pe un platou, ca să se scurgă. Conopida desfăcută în bucheţele se spală...
Read more »

Castraveti cu smantana

  Ingrediente: 2 linguri untdelemn 1 ceaşcă smântână 1 legătură mărar sare piper cimbru foi de dafin boia frunze de telină 1 kg castraveţi mari   Mod de preparare: Se curăţă castraveţii de coajă, se taie felii de două degete, se sărează puţin. Se pune apa la fiert cu ulei, cimbru, foi de dafin,...
Read more »

Placinta pripita

  Ingrediente alua: 500 g faină 50 g osânză 100 g unt + 50 g pentru uns 1 ou 1 linguriţă oţet 1 linguriţă sare 100 g zahăr pudră   Ingrediente umplutura: 500 g brânză de vaci ,3 ouă ,3 linguri zahăr   Mod de prteparare: Se amestecă şi se frământă toate până se...
Read more »

Chifteluţe de soia

Chifteluţe de soia
  Ingrediente: 2 căni soia fiartă 1 cană pesmet 1 căpăţână usturoi 1 lingură boia de ardei dulce 1 linguriţă cimbru 1 lingură vegeta 2 ouă 1 legătură pătrunjel condimente maghiran oregano   Mod de preparare: Soia fiartă se dă prin maşina de tocat, usturoiul se pisează şi se amestecă cu restul ingredientelor într-un...
Read more »

Bors Romanesc

piept vită 1 os mare cu măduvă 1 – 2 litri supă de carne 2 cepe 1 morcov 1 felie varză 1 jumătate rădăcină pătrunjel 1 sfeclă 1 jumătate păstârnac 1 jumătate ţelină 4-5 cartofi 1 jumătate litru borş sare piper boabe 2 dl smântână foi verzi de leuştean mărar...
Read more »

Compot de visine

  Ingrediente: l kg vişine frumoase 200 g zahăr 1 ceaşcă cu apă   Mod de preparare: Se pune zahărul în apă, pe foc .Se grijesc vişinile. Când a dat apa în clocot, se pun vişinile să fiarbă molcom, nu mai mult de 1 sfert de oră . La fel se face compotul de...
Read more »

Chiftele de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 linguri făină 1 lingură boia de ardei dulce 2 ouă 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 100 g caşcaval 1 lingură vegeta condimente pentru chiftele ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Cartofii se fierb în coajă 10-15 minute, se curăţă, se dau pe răzătoarea...
Read more »

Supă de roşii cu găluşte rotunde

  Ingrediente pentru supă: 2 kg roşii 1 ceapă 2 morcovi 2 cartofi 1 ţelină 2 ardei graşi 3 linguri ulei 100 g smântână 1 legătură pătrunjel 1 lingură vegeta Ingrediente entru găluşte: 250 ml lapte 2 ouă 100 g griş 200 g crutoane 50 g unt sare   Mod de preparare: Legumele se...
Read more »

Salată de vinete cu maioneză

  Ingrediente: 1,5 kg vinete 2 ouă 100 ml ulei 1 ardei gras 1 roşie sare 1 lingură suc de lămâie pătrunjel   Mod de preparare: Vinetele se coc, se curăţă şi se lasă la scurs. Se toacă mărunt cu un tocător de lemn. Maioneza se pregăteşte cu ajutorul mixerului dintr-un gălbenuş fiert şi...
Read more »

Cartofi la cuptor

  Ingrediente: 7-8 cartofi fierţi (în coajă) şi tăiaţi felii subţiri 1 /2 ceaşcă nuci 2 ceşti apă 1 lingură pudră de ceapă sau ceapă proaspătă tocată fin 1 lingură boia dulce de ardei sare   Mod de preparare: Se pun cartofii într-un vas de jena. Toate celelalte ingrediente se amestecă în mixer şi...
Read more »

Drob de morcovi

Drob de morcovi
Ingrediente: 1 kg morcovi 1 cană orez fiert 1 cană pesmet 3 cepe 4-5 lin­guri ulei 5-6 căţei de usturoi 1 linguriţă cimbru 2 ouă 1 lingură vegeta Mod de preparare: Morcovii se curăţă, se spală, se dau prin râzătoare, apoi se amestecă cu pesmetul şi orezul fiert. Ceapa se înăbuşă cu apă şi...
Read more »

Cartofi copţi

  Ingrediente: 1-1,5 kg cartofi 1 căpăţână usturoi 1 lingură vegeta 2 linguri ulei 2 roşii 250 g brânză tofu sare   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se pun într-un vas (tavă) de jena în cuptorul încins, fie întregi, fie tăiaţi în două, după ce vasul a fost uns în...
Read more »

Cartofi la cuptor cu măsline

  Ingrediente: 7-8 cartofi 2 linguri ulei 4-5 căţei usturoi 150 g măsline dietetice sare după gust 1/4 linguriţă rozmarin 100 g migdale   Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul, cartofii se taie în sferturi şi se pun într-un vas de Jena uns cu ulei, împreună cu celelalte ingrediente, şi se amestecă bine. Se...
Read more »

Aperitiv de cartofi

  Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g caşcaval 100 g parizer vegetal 2 linguri ulei sare 1 pahar lapte de soia   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se taie rondele. Caşcavalul se rade, iar parizerzl se taie cubuleţe mici. Se unge o formă cu ulei, apoi se pune un strat...
Read more »

Ciuperci cu verdeaţă

  Ingrediente: 1 kg ciuperci crude 2 legături ceapă verde 2 legături usturoi verde (sau o căpăţână de usturoi) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare condimente: rozmarin şi cimbru   Mod de preparare: Se spală ciupercile, se taie feliuţe, se fierb în apă cât să le acopere, la foc mic, şi se strecoară...
Read more »

Carnăciori de cartofi cu sos de roşii

  Ingrediente: 500 g cartofi 2 linguri făină sare cimbru 1 ceapă 1 lingură ulei de măsline 500 g suc de roşii sau 1 lingură pastă de tomate 100 g brânză tofu pătrunjel verde   Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se trec prin sită sau prin maşina de tocat. Se...
Read more »

Placinta cu carne

  Ingrediente foi: 1 kg făină 2 gălbenuşuri 1 ou sare 250 g unt apă caldă câtă trebuie   Ingrediente umplutura:100 g unt ,1-2 cepe, sare, piper, cimbru praf ,1 păhărel mic de ţuică 1 pahar de vin dulce 1 legătură mărar verde ,1 kg carne bună de viţel (unii pun de miel) tocată....
Read more »

Compot de mere

  Ingrediente: 1 kg mere tari, de toamnă 250 g zahăr 2 ceşti cu apă scorţişoară vanilie   Mod de preparare: Zahărul se pune în apă cu mirodenii, la marginea plitei, să se topească şi să fiarbă. Merele se grijesc se scoate miezul cu sâmburi, se curăţă de coajă şi se taie felii. Când...
Read more »

Tocăniţă de ciuperci

Tocăniţă de ciuperci
  Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 cepe 2-3 linguri ulei 2 ardei graşi 3-4 roşii 2-3 căţei de usturoi 1 lingură pastă de tomate 1 foaie dafin cimbru sare 1 lingură făină   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi puţin ulei. Ciupercile, curăţate şi spălate, se taie...
Read more »

Conopidă piure

  Ingrediente: 1 kg conopidă 250 g cartofi 150 g unt 200 ml lapte sare   Mod de preparare: Conopida şi cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert într-o oală cu apă şi sare. După ce au fiert la foc potrivit, se scurg şi se mixează, după care se adaugă untuj,...
Read more »

Chiftelute de burta

  Ingrediente: 2 kg burtă 4-6 ouă 1 jumătate de franzelă 1 căpăţână mare usturoi 1 morcov 1 ardei gras sare piper boia făină pentru tăvălit chiftelele ulei pentru prăjit 1 legătură mărar 2 cepe 1 lingură de ulei pentru călit   Mod de preparare: Se pune burta bine grijită la fiert, câteva ore,...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro