Retete simple:
Tarta cu pere
O reteta de tarta cu pere din: faina, unt, zahar, pere, lamaie, oua, smantana si sare. Ingrediente: 325 g faina 200 g unt 250 g zahar 6 pere mari 1 lamaie 2 oua 500 ml smantana proaspata sare Mod de preparare: Amestecaţi 300 g făină cu 150 g unt rece, tăiat în cubuleţe,...
Read more »
Frittata cu rosii
O reteta de frittata cu rosii din: rosii, oua, bacon, lapte, cascaval, parmezan, unt, pesmet, patrunjel, piper alb si sare. Ingrediente: 3-4 rosii 6 oua 150 g bacon 200 ml lapte 200 g cascaval 50 g parmezan 1 lingura cu unt 2 linguri cu pesmet patrunjel piper alb sare Mod de preparare: Intr-un...
Read more »
Păstrăv rece cu maioneză
O reteta de pastrav rece cu maioneza din: file de pastrav, maioneza, smantana, suc de lamaie, sare, piper, frunza de dafin, boabe de piper, otet de vin alb, nasturel si paine taraneasca. Ingrediente: 300g file de păstrăv 4 linguri de maioneză 2 linguri de smântână 1 lingură suc de lămâie sare şi piper 1...
Read more »
Reteta zilei: Ravioli cu branza si sos de rosii
O reteta de Ravioli cu branza si sos de rosii din: rosii, unt, ceapa, usturoi, cimbru, sare, branza ricotta, parmezan, patrunjel, oua si faina. Ingrediente: Sos de rosii: 6 rosii potrivite 2 linguri unt 1/2 ceapa medie, cuburi 1 lingura usturoi cuburi 4 crengute de cimbru sare Ravioli: 1/2 cana branza Ricotta 1/4 ceasca...
Read more »
Pizza cu şuncă si ciuperci
O reteta de pizza cu sunca si ciuperci din: faina, drojdie, sare, ulei de floarea soarelui, lapte, ou, rosii, ciuperci, masline, sunca de praga, cascaval si cimbru. Ingrediente: 350 g faina 35 g drojdie sare 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui 150 ml lapte un ou 4 rosii 8-10 ciuperci 150 g masline...
Read more »
Placinta aperitiv
O reteta de placinta aperitiv din: rosii cherry, ciuperci, oua, ceapa, faina, smantana, ulei, piper si sare. Ingrediente: 500 g rosii cherry 1 cutie de ciuperci 5 oua 1 ceapa 5 linguri cu faina 5 linguri cu smantana ulei piper sare Mod de preparare: Caleste ceapa tocata fin. Adauga ciupercile scurse si lasa...
Read more »
Suc cu morcovi si mango
O reteta simpla de suc de morcovi si mango din: portocale, morcovi, mar, mango, capsune, iaurt, paturnjel verde si gheata. Ingrediente: 2 portocale 2 morcovi 1 mar 1 mango 6 capsune 150 ml iaurt patrunjel verde gheata Mod de preparare: Pune in storcator toate fructele. Amesteca iaurtul rece cu sucul rezultat si adauga...
Read more »
Sos de castraveti pentru somon
O reteta de sos de castraveti pentru somon din: castravete, smantana, suc de lamaie, ceapa, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 castravete 1 cana smantana 1 lingura suc de lamaie 1 lingura ceapa rasa 1 legatura marar tocat marunt sare piper Mod de preparare: Curăţaţi castravetele de coajă şi de seminţe. Radeţi-I cât...
Read more »
Cocktail Margarita cu afine si lime
O reteta simpla de Cocktail Margarita cu afine si lime din: gheata, afine, nectar de afine, apa minerala, lime, suc de lamaie, tequilla si sare. Nu ezitati sa il incercati si veti ramane placut surprinsi de gustul deosebit pe care acest cocktail il are Ingrediente: 2 cani de gheata 1 cana cu afine congelate...
Read more »
Bastonaşe de peşte
O reteta de bastonase de peste din: ou, pesmet, zeama si coaja de lamaie, oregano, ulei de masline, peste alb, maioneza, mazare si spanac. Ingrediente: 1 ou, bătut 85g de pesmet proaspăt, făcut din pâine veche de o zi zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie 1 linguriţă de oregano uscat 1 lingură...
Read more »
Sos cald cu unt si lămâie
O reteta de sos cald cu unt si lamaie din: vin alb, ceapa, unt, smantana si lamaie. Ingrediente: 250 ml vin alb 1 ceapa 50 g unt 100 ml smantana 1 lamaie Mod de preparare: Fierbeţi ceapa curăţată şi tăiată mărunt în vin. Când au mai rămas doar 2 linguri de lichid în...
Read more »
Pui in vin Riesling
O reteta de pui in vin Riesling din: pui, arpagic, ulei, ciuperci, praz, vin riesling, supa de pui, smantana, patrunjel, cimbru verde, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 400 g arpagic 50 ml ulei 500 g ciuperci proaspete 1 fir de praz 200 ml vin Riesling 200 ml supa de pui 100 g smantana...
Read more »
Salată cu vită în stil japonez
O reteta de salata cu vita in stil japonez din: antricot de vita, ulei, ridichi, salata, morcov, otet de orez, sos de soia, ulei de susan, ceapa si ghimbir. Ingrediente: 250g de pulpă sau antricot de vită, curăţată de toată grăsimea ulei pentru prăjit 8 ridichi, tăiate în felii 2 căpăţâni de salată pentru...
Read more »
Pui in sos de rosii
O reteta de pui in sos de rosii din: piept de pui, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 kg rosii 3 ardei capia 2 cepe 1 catel de usturoi 2 foi de dafin ulei sare Mod de preparare: Taie carnea in cubulete,...
Read more »
Pizza cu legume
O reteta de pizza cu legume din: faina, sare, drojdie, apa calduta, broccoli, ardei capia, masline, ciuperci, mozzarella, sare grunjoasa, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui si busuioc. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina o lingura sare 25 g drojdie 125 ml apa calduta 200 g broccoli 2-3 ardei capia 200 g masline 6-8...
Read more »
Retete culinare: Ciorbă cu legume
O reteta delicioasa de ciorba cu:mazare, ardei capia, morcovi, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, bors, masline, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 rnl borş...
Read more »
Salată de legume cu oregano
O reteta delicioasa de salata cu: rosii cherry, castarveti, ceapa rosie, masline, ardei gras, ardei iute, ardei capia, salata rucola, branza de capra, oregano, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Ingrediente: 250 g roşii cherry 3 castraveţi o ceapă roşie 100 g măsline feliate un ardei gras un ardei iute mic un ardei...
Read more »
Sos de menta
O reteta de sos de menta din: frunze de menta, frunze de patrunjel verde, cognac, smantana si sare. Ingrediente: 200 g frunze verzi de menta 1 lingurita frunze de patrunjel verde 150 g cognac 150 ml smantana sare Mod de preparare: Pisaţi frunzele tăiate de mentă şi de pătrunjel într-un mojar, împreună cu...
Read more »
Cocktail Mojito de portocale
O reteta simpla de Cocktail Mojito de portocale din: portocale, zahar brun, vodca, rom, apa tonia, gheata si ramura de lamai. Ingrediente: 2 portocale 4 linguri zahar brun 8 cl vodca 4 cl rom apa tonica gheata zdrobita 1 ramura de lamai Mod de preparare: Se spala bine portocalale cu apa fierbinte, se...
Read more »
Varza cu cotlete de porc si afumatura
O reteta de varza cu cotlete de porc si afumatura din: paine, varza, bacon, carnati, cotlete de porc, supa de pui, ceapa, morcovi, usturoi, vin alb sec, foi de dafin, ardei capia, seminte de chimen, boabe de ienupar, sare si piper. Ingrediente: 500 g paine veche 1,5 kg varza noua 200 g bacon afumat...
Read more »
Tocana cu varza
O reteta de tocana cu varza din: carne, ceapa, ulei, morcovi, cartofi, varza, foi de dafin, chimen, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de vitel sau de berbec 1 ceapa mare 6 linguri ulei 2 morcovi 2 cartofi 1 varza mica 2-3 foi de dafin chimen macinat sare piper patrunjel verde...
Read more »
Suc cu telina si mere
O reteta de suc de telina si mere din: mere, telina si pudra de scortisoara. Ingrediente: 2-3 mere 1 telina potrivita pudra de scortisoara Mod de preparare: Pune in storcator fructele si legumele, iar la final, condimenteaza dupa gust cu pudra de scortisoara. Serveste sucul imediat.
Read more »
Legume mediteraneene la gratar
Fierbe 15 minute in apa cu sare, 1 kg cartofi taiati bucati si apoi scurge de lichid. Frige 2 dovlecei taiati felii pe lungime si 3 ardei capia, pana cand coaja se arde. Curata de coaja si taie bucati. Prepara vinegreta: amesteca cu telul zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 2 lingurite...
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de caramel
O reteta de Inghetata de caramel din: zahar, vanilie, smantana, sare si galbenusuri de ou. Ingrediente: 1 1/2 cani de zahar 1 bat vanilie, divizat 2 cesti smantana 1/4 lingurita de sare 6 galbenusuri de ou Mod de preparare: Se presara zaharul intr-o tigaie. Adauga vanilia. Se lasa la foc mediu pana se...
Read more »
Crevete marinate cu verdeata
O reteta de crevete marinate cu verdeata din: crevete, rosii cherry, votca, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 18 crevete nedecorticate 12 rosii cherry, tocate 3 linguri votca patrunjel tocat 3 catei usturoi, zdrobiti Mod de preparare: Combina crevetele, rosiile, votca si patrunjelul intr-o punga din plastic. Lasa la marinat 4 ore sau peste noapte....
Read more »
Lasagna cu trei feluri de brânză
O reteta de lasagna cu trei feluri de branza din: carnaciori, carne tocata de vital, ceapa, usturoi, rosii, pasta de tomate, apa, zahar, busuioc, oregano, sare, piper, patrunjel, lasagna, ricotta, ou, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 400 g carnaciori italienesti 300 g carne tocata de vitel 100 g ceapa tocata 2 catei de usturoi zdrobiti...
Read more »
Cod umplut cu ceapa
O reteta de cod umplut cu ceapa din: orez, file de peste, supa, sare, zahar, boia, ceapa, sare, piper, ulei de masline, frunze de salata si rosii cherry. Ingrediente: 300 g orez 4 bucati file de peste (cod) un litru supa sare 1-2 lingurita zahar o lingura boia 3 cepe albe sare piper 3...
Read more »
Clafoutis cu afine si zmeură
O reteta de clafoutis cu afine si zmeura din: afine, zmeura, zahar praf, unt, pudra de migdale, esenta de vanilie, amidon, frisca, oua, flori de lavanda si zahar praf. Ingrediente: 150 g afine 150 g zmeura 150 g zahar praf 150 g unt 150 g pudra de migdale sau nuci 1 lingurita esenta de...
Read more »
Suc cu castravete si lamaie
O reteta de suc de castravete si lamaie din: castraveti, tulpini apio, frunze de spanac, lamaie si ghimbir. Ingrediente: 2 castraveti 2 tulpini apio o mana frunze de spanac (sau salata) 1/2 lamaie 1/4 lingurita cu ghimbir Mod de preparare: Pune toate ingredientele intr-un blender si mixeaza. Daca amestecul este prea gros, subtiaza-l...
Read more »
Coquilles St Jacques cu sunca de Praga
O reteta de Coquilles St Jacques cu sunca de Praga din: scoci, sunca de praga si lamaie. Ingrediente: 18 scoici St jacques 6 felii de sunca de Praga, taiate fasii 1 lamaie, taiata felii subtiri Mod de preparare: Infasoara 12 scoici intr-o felie de sunca si asaza cate 1 felie de lamaie pe...
Read more »
Salata de vara cu piept de curcan
O reteta de salata de vara cu piept de curcan din: salata verde, piept de curcan, oua, bagheta, ulei de masline, usturoi, sare grunjoasa, piper, parmezan, otet balsamic si branza cheddar. Ingrediente: o salata verde 400 g piept de curcan 4 oua o bagheta 3-4 linguri ulei de masline 3-4 catei de usturoi sare...
Read more »
Rulada in trei straturi
O reteta de rulada in trei straturi din: ulei, pesmet, inghetata de vanilie, inghetata de ciocolata, inghetata de fistic, fructe si sos de ciocolata. Ingrediente: ulei 150 g pesmet din biscuiti cu ciocolata sau cacao 200 g inghetata de vanilie 300 g inghetata de ciocolata 300 g inghetata de fistic fructe proaspete, sos de...
Read more »
Chicken Jalfrezi
O reteta de chicken jalfrezi din: piept de pui, ardei gras, ardei iute, ceapa, usturoi, sos de rosii, curry, unt, ulei, apa si sare. Ingrediente: 1 piept de pui mare 1 ardei gras 1 ardei iute 1 ceapa 1-2 catei de usturoi 1 lingura sos de rosii 1 lingurita curry 1 lingura unt 2-3...
Read more »
Castraveti umpluti cu pasta de peste
O reteta de Castraveti umpluti cu pasta de peste din: ton, unt, zeama de lamaie, piper negru, ridichi si castraveti. Ingrediente: 1 conserva de ton in sos tomat 100 g unt 1/2 lamaie (zeama) piper negru cateva ridichi 2 castraveti Mod de preparare: Tai castraveţii în bucăţi de circa 3 cm şi îi...
Read more »
Bruschete cu rosii si usturoi
Taie felii oblice 1 ciabatta si prăjeste pe grătar. Curăţă de coajă si taie bucăţi 3 rosii bine coapte si adaugă 1 linguriţă zahăr, 1 căţel usturoi zdrobit. Striveste cu mâna rosiile si apoi adaugă sare si piper, 2 linguri ulei de măsline, câteva fire de tarhon si busuioc, tocate. Lasă amestecul la temperatură...
Read more »
Salata in stil italian
O reteta de salata in stil italian din: ceapa rosie, rosii, otet balsamic, ulei de masline, usturoi, fleici, condimente si rucola. Ingrediente: 2 cepe rosii, taiate rondele 4 rosii coapte, taiate rondele 1 lingura otet balsamic 3 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi, zdrobiti 4 fleici 1 lingurita condimente asortate 80 g...
Read more »
Sos de capere pentru peste
O reteta de sos de capere pentru peste din: unt, faina, zeama de lamaie, supa, capere, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt 2 linguri faina 2 linguri zeama de lamaie 400 ml supa de zarzavat sau de pui 2 linguri capere mari 2 linguri smantana sare piper Mod de preparare: Topiţi...
Read more »
8 cocktailuri de vara
8 cocktailuri de vara: Punch Bombay O reteta simpla de Punch Bombay din: rom brun, lichior de porotcale, suc de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin alb si lamaie. Ingrediente: 12 cl rom brun 4 cl lichior de portocale 10 cl suc de portocale 10 cl suc...
Read more »
Tocana de vita
O reteta de tocana de vita din: pulpa de vitel, telina, rosii, sare grunjoasa, piper negru, ceapa, morcovi si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 2-3 bucati telina 500 g rosii sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe albe o legatura morcovi 30 ml ulei de floarea soarelui Mod...
Read more »
Pizza picantă cu cârnaţi
O reteta de pizza picanta cu carnati din: ou, faina, lapte, drojdie, sare, ulei de floarea soarelui, busuioc verde, ulei de floarea soarelui, busuioc verde, pasta de chilli, rosii, ardei capia, carnati picanti, ceapa si branza cheddar. Ingrediente: un ou 350 g faina 100 ml lapte 35 g drojdie o lingurita sare 2-3 linguri...
Read more »
Desert cu capsuni
O reteta de desert cu capsuni din: chec, lichior de capsuni, capsuni, jeleu de capsuni, zahar, frisca, iaurt cu aroma de vanilie si bezele. Ingrediente: 300 g chec, taiat cuburi de 2 cm 4 linguri lichior de capsuni 650 g capsuni, taiate pe jumatate – pastreaza cateva pentru ornat 150 g jeleu de capsuni...
Read more »
Usturoiată
O reteta de usturoiata din: dovlecei, ceapa, usturoi, ulei de masline, lamaie, frunze de menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1-2 cepe 4 catei de usturoi 100 ml ulei de masline 1 lamaie frunze de menta patrunjel sare piper Mod de preparare: Aureşti ceapa în uleiul încins, apoi adaugi dovleceii...
Read more »
Piersici alcoolizate, la gratar
O reteta de piersici alcoolizate, la gratar din: lamai, zahar, busuioc, crema de branza de vaci, lichior de migdale, piersici si pricomigdale. Ingrediente: 2 lamai, zeama si coaja rasa 3 linguri zahar 3 frunze busuioc 250 g crema de branza de vaci proaspata 2 linguri lichior de migdale 6-9 piersici sau nectarine, taiate in...
Read more »
9 cocktailuri de vara
9 cocktailuri de vara: Cocktail Sunshine O reteta simpla de Cocktail Sunshine din: lichior de oua, zeama de lamaie, suc de banane, suc de portocale, lamaie, banana si portocala. Ingrediente: 4 cl lichior de oua 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc de banane 5 cl suc de portocale o felie de...
Read more »
Reteta zilei: Friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci
O reteta de friptura de pui pe pat de orez cu ciuperci din: pui, lamaie, ciuperci, usturoi, sare, piper, ulei, orez si patrunjel. Ingrediente: 1 pui 1 lamaie 1 borcan ciuperci foliate 3 catei usturoi Sare Piper 200 ml ulei 1 ceasca orez Patrunjel Mod de preparare: Se transeaza puiul, se spala bine...
Read more »
Suc cu pepene si ananas
O reteta de suc cu pepene si ananas din: pepene galben, ananas, kiwi si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 pepene galben 1/2 ananas proaspat 1 kiwi 2-3 frunze de menta Mod de preparare: Pune intr-un blender fructele curatate de coaja si taiate in cuburi. Mixeaza, toarna in pahare si decoreaza cu frunze proaspete...
Read more »
Supa cu taitei
O reteta de supa cu taitei din: pui, morcovi, ceapa, usturoi, telina, patrunjel, taitei cu ou, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 2 cepe 2 catei de usturoi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 legatura patrunjel verde 250 g taitei de casa cu ou sare piper macinat Mod de preparare:...
Read more »
Retete culinare: Tartă cu vişine
O reteta de tarta cu visine din: unt, iaurt, sare, faina, visine, lichior de migdale, coaja de lamaie, branza mascarpone, frisca si esenta de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g unt 4 linguri iaurt un praf sare 350 g faina pentru umplutura: 2 kg visine 275 g zahar 30 ml lichior de migdale coaja...
Read more »
Pui Gong Bao
O reteta de pui Gong Bao din: piept de pui, ulei de alune, ardei iute, usturoi, ghimbir, praz, alune, sos de soia, vin de orez, zahar brun, otet de orez, ulei de susan, supa de pui, morcov, castravete, sare, zahar, amidon si orez. Este un fel de mâncare chinezesc, poate cel mai popular, care...
Read more »
Marmeladă de zmeură, mentă şi rubarbăr
O reteta de marmelada de zmeura, menta si rubarbar din: zmeura, rubarbar, zahar si frunze de menta. Ingrediente: 1 kg zmeura 1 kg rubarbar 1 kg zahar 2 linguri frunze de menta tocate marunt Mod de preparare: Alegeţi zmeura, spălaţi-o şi lăsaţi-o să se scurgă bine de apă. Curăţaţi rubarbărul de pieliţa roşcată...
Read more »
Ton cu salsa verde
O reteta de ton cu salsa verde din: busuioc, patrunjel, ceapa verde, fulgi de migdale, capere, usturoi, zeama si coaja de lamaie, ulei de masline, medalioane de ton si ulei de masline. Ingrediente: 1 legatura mica busuioc 1 legatura mica patrunjel 1 legatura mica ceapa verde, doar partea verde 3 linguri fulgi de migdale,...
Read more »
Inghetata de mure si vanilie
O reteta de inghetata de mure si vanilie din: smantana, lapte, baton de vanilie, galbenusuri, zahar, mure si mascarpone. Ingrediente: 1 1/3 ceasca smantana grasa 3/4 ceasca lapte 1 baton de vanilie 3 galbenusuri mari de ou 3/4 ceasca zahar 3 cesti mure 1/4 ceasca mascarpone sau alta crema de branza Mod de...
Read more »
Suc cu sfecla rosie
O reteta de suc cu sfecla rosie din: sfecla rosie, capsune, afine si lapte. Ingrediente: 1 sfecla rosie capsune (sau orice alt fruct rosu) afine lapte dulce (sau soia) Mod de preparare: Spala fructele si lasa-le sa se zvante intr-o sita. Curata sfecla, tai-o in cubulete si pune-o in storcator. Mixeaza fructele intr-un...
Read more »
Burgeri cu rosii deshidratate
O reteta de burgeri cu rosii deshidratate din: carne tocata, masline, busuioc, patrunjel, pesmet, rosii deshidratate si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocata pentru carnati 500 g masline fara samburi busuioc si patrunjel, rupt 30 g pesmet 2 linguri rosii deshidratate, tocate ulei pentru uns Mod de preparare: Combina carnea si restul ingredientelor,...
Read more »
Ciorba de cartofi
O reteta de ciorba de cartofi din: cartofi, ceapa, morcovi, ardei, sare, piper negru, rosii, carnaciori si ulei de masline. Ingrediente: 8 cartofi 2 cepe 2 morcovi 2 ardei sare piper negru macinat un kg rosii 4 carnaciori subtiri o lingurita ulei de masline Mod de preparare: Se curăţă legumele, se spală şi...
Read more »
Tartelete cu fructe de padure
O reteta de tartelete cu fructe de padure din: faina, zahar tos, praf de copt, sare de mare, unt, ou, apa, lapte, faina, extract de vanilie, iaurt, fructe de padure si frunze de menta. Ingrediente: aluat: 1 ceasca faina 4 linguri zahar tos 1/2 lingurita praf de copt 1/4 lingurita sare de mare 3...
Read more »
Salata de fenicul si rucola
O reteta de salata de fenicul si rucola din: fenicul, zahar, zeama de lamaie, patrunjel, rucola, ulei de masline, otet balsamic, chilli si parmezan. Ingrediente: 1 bulb fenicul 1 lingurita zahar 1/2 lamaie, zeama patrunjel proaspat, frunze rupte 100 g rucola 3 linguri ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1/2 chilli, tocat 40...
Read more »
Gem de ceapă roşie cu quinoa
O reteta de gem de ceapa rosie cu quinoa din: unt, zahar pudra, ceapa rosie, vin rosu demisec, quinoa si gelatina. Ingrediente: 100 g unt 800 g zahar pudra 2 kg ceapa rosie 500 ml vin rosu demisec 200 g quinoa 100 g gelatina Mod de preparare: Speli ceapa, o cureţi de coajă...
Read more »
Biftec cu sos aioli
O reteta de biftec cu sos aioli din: ulei de masline, usturoi, maioneza, zeama de lamaie, piper rosu si antricot de vita. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 capatana usturoi, taiat felii 150 g maioneza 1/2 lamaie, zeama 2 lingurite piper rosu 2×300 g antricot de vita Mod de preparare: Intr-un vas,...
Read more »
Salata cu paste si crevete
O reteta de salata cu paste si crevete din: rosii, ulei de masline, zahar tos, paste, crevete, ceapa verde, frunze de papadie, pasta de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g rosii mici (cherry) 2 linguri ulei de masline 2 linguri zahar tos 350 g paste (penne) 300 g crevete fierte 1 legatura...
Read more »
Sos de zmeură, căpşuni sau fragi
O reteta de sos de zmeura, capsuni sau fragi din: zmeura, vin, galbenusuri si zahar. Ingrediente: 500 g zmeura, capsuni sau grafi 250 ml vin alb 4 galbenusuri 200 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi fructele de codiţe şi treceţi-le printr-o sită, apoi amestecaţi piureul obţinut cu vinul. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul, după...
Read more »
Salată de prosciutto şi pepene
O reteta de salata de prosciutto si pepene din: pepene, prosciutto, frunze de busuioc si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pepene mic galben 1 pepene mic portocaliu 1 tava de prosciutto di Parma 12 frunze de busuioc ulei de masline zeama de lamaie Mod de preparare: Cu o lingură cureţi mijlocul de la...
Read more »
Rosii coapte cu busuioc
O reteta de rosii coapte cu busuioc din: rosii, busuioc, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 500 g rosii de gradina, bine coapte 1 lingurita frunze de busuioc 2 linguri otet balsamic 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Preincalzeste cuptorul la semnul 2/150 C. Spala bine rosiile, taie-le in jumatati...
Read more »
Tortilla cu dovlecei
O reteta de tortilla cu dovlecei din: ulei, ceapa, dovlecei, cartofi, oua si parmezan. Ingrediente: 2 linguri ulei 1 ceapa, tocata marunt 2 dovlecei, taiati felii subtiri 350 g cartofi noi, taiati felii 6 oua, batute 50 g parmezan Mod de preparare: Incinge uleiul intr-o tigaie non-adeziva. Caleste ceapa 5 min. Adauga dovleceii...
Read more »
Tort de bezea cu zmeura
O reteta de tort de bezea cu zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, zmeura, frisca, zahar pudra, biscuiti si sos de ciocolata alba. Ingrediente: 6 albusuri 300 g zahar tos 1 lingurita amidon 4 linguri zmeura congelata, sfaramata 400 ml frisca lichida 3 linguri zahar pudra 400 g zmeura 75 g biscuiti sfaramati 6...
Read more »
Cocktail Yusmalis
O reteta de cocktail yusmalis din: cognac, vermut si grand marnier. Ingrediente: 3 cl cogniac 1,5 cl vermut 1,5 cl grand marnier Mod de preparare: Ingredientele se amesteca si se servesc intr-un pahar de cocktail. Se decoreaza cu o cireasa.
Read more »
Dulceaţă de dude negre şi agrişe
O reteta de dulceata de dude negre si agrise din: dude negre, agrise, zahar, miere si lamaie. Ingrediente: 1, 5 kg dude negre 500 g agrise bine coapte 1 kg zahar 2 linguri miere 1 lamaie Mod de preparare: Alegeti dude negre nu prea coapte. Dudele culese trebuie pregătite imediat. Fierbeţi un sirop...
Read more »
Salata de dovlecei cu cimbru
O reteta de salata de dovlecei cu cimbru din: dovlecei, cimbru, suc si coaja de lamaie, ulei si fenicul. Ingrediente: 3 dovlecei, taiati rondele subtiri o jumatate de lamaie, sucul si coaja 1 lingura cimbru uscat 3 linguri ulei 1 bulb de fenicul, taiat felii subtiri Mod de preparare: Incinge jumatate din ulei...
Read more »
Pangasius cu susan
O reteta de pangasius cu susan din: file de pangasius, oua, faina, susan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de pangasius 3 oua 3 linguri faina 2 linguri susan 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Ungeţi tava cu ulei, de preferat, ulei de măsline. Aşezaţi peştele porţionat potrivit în...
Read more »
Salată caldă cu cartofi si cârnati
O reteta de salata calda cu cartofi si carnati din: ulei de masline, ceapa, ardei, cimbru, cartofi, carnati si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata rondele 1 ardei rosu, taiat fasii 1 lingurita cimbru uscat 500 g cartofi noi, curatati si taiati cuburi 6 carnati gata prajiti, taiati felii 2...
Read more »
Sztrapacska cu cireşe
O reteta de Sztrapacska cu cireşe din: faina, cirese, cartofi, smantana, pesmet, zahar vanilat, sare, ulei, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g cirese 3 cartofi mai mari 2 dl smantana pesmet zahar vanilat sare ulei scortisoara zahar pudra Mod de preparare: Cureţi cireşele de sâmburi şi le treci prin...
Read more »
Budinca cu gem si fructe rosii
O reteta de budinca cu gem si fructe rosii din: cozonac, unt, gem de zmeura, fructe rosii, oua, frisca, lapte, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 400 g cozonac simplu, taiat felii, fara coaja 50 g unt, inmuiat 150 g gem de zmeura 250 g fructe rosii – dupa preferinta 3 oua 300...
Read more »
Pui în crustă de mirodenii
O reteta de pui in crusta de mirodenii din: unt, usturoi, piept de pui, pesmet, faina, oua, boia de ardei dulce, cimbru, patrunjel si ulei. Ingrediente: 125 g unt, inmuiat 4 catei de usturoi, zdrobiti 6 bucati piept de pui, fara os si piele 200 g pesmet 4 linguri faina 2 oua, batute 1...
Read more »
Peşte pregătit greceşte
O reteta de peste pregatit greceste din: fileuri de peste, faina, ou, bere, ulei de masline, pesmet, cartofi, usturoi, otet alb, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de peste (fara pielita) 50 g faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt 1 ou 125 ml bere 80 ml...
Read more »
Placinta cu branza si stafide
O reteta de placinta cu branza si stafide din: foi de placinta, branza de vaci, telemea, oua, zahar, zahar vanilat, gris, lamaie, ulei si stafide. Ingrediente: 500 g foi de placinta 500 g branza de vaci 250 g telemea 3 oua 2 linguri zahar 2 pliculete zahar vanilat 4 linguri gris 1 lamaie 100...
Read more »
Paste carbonara cu legume
O reteta de paste carbonara cu legume din: spaghetti, ceapa, ulei, sunca, sparanghel, patrunjel, usturoi, galbenusuri, concentrat vegetal, parmezan si pesmet. Ingrediente: 250 g spaghetti sau tagliatelle 1 ceapa tocata marunt 1 lingura ulei 100 g sunca 150 g sparanghel 150 ml smantana 1 lingura patrunjel proaspat, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 2...
Read more »
Tarta cu fructe rosii
O reteta de tarta cu fructe rosii din: faina, migdale, zahar pudra, unt, esenta de migdale, oua, coaja de lamaie, frisca, midon, zahar tos, coacaze rosii, zmeura, capsuni si inimioare de ciocolata alba. Ingrediente: 200 g faina 75 g migdale macinate 40 g zahar pudra 100 g unt cateva picaturi esenta de migdale 3...
Read more »
Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez
O reteta de biban de mare la aburi cu orez, in stil thailandez din: coriandru, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei de susan, sos de soia, zeama si coaja de lamaie verde, lapte de cocos, orez basmati, fileuri de biban de mare, fasole verde, ceapa verde si lamaie verde. Este o mâncare teribil de apetisantă,...
Read more »
Marmeladă din vişine, morcovi şi limete
O reteta de marmelada din visine, morcovi si limete din: visine, morcovi, apa, zahar, lamai verzi si zahar vanilat. Ingrediente: 4 pahare de visine fara samburi 8 pahare de morcovi taiati 2 pahare de apa 1 kg zahar 2 limete (lamai verzi) 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Curăţaţi morcovii, spălaţi-i bine...
Read more »
Pui fiert in vin
O reteta de pui fiert in vin din: pui, ceapa, ardei gras, vin, rosii, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mai mare 3 cepe 1 ardei gras 250 ml vin alb 4 rosii 1 legatura marar 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, tocati ceapa marunt,...
Read more »
Tartine cu vinete
O reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare, piper, oregano. Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două linguri cu oţet de mere o pâine de...
Read more »
Pui Shanghai cu piure
O reteta delicioasa de shanghai cu:piept de pui, faina, seminte de susan, oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte dulce, usturoi, lamaie, rosii cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui 100 g făină 50 g seminţe de susan două ouă doi dovlecei 4 cartofi o ţelină mică 200 ml lapte dulce...
Read more »
Crochete de cod cu legume
O reteta delicioasa de crochete din:file de cod, ardei capia, mazare, porumb, morcovi, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana, sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei capia 100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morcov 300 g ciuperci 100 g pesmet două ouă sos de roşii...
Read more »
Reteta zilei: Risotto cu ciuperci porcini
O reteta de risotto cu ciuperci porcini din: ciuperci porcini, ulei de masline, usturoi, sare, piper, unt, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui si parmezan. Ingrediente 200-300 g porcini uscate, înmuiate în 400ml de apa fierbinte pentru 30 de minute. 4 linguri ulei de masline, plus suplimentar pentru prăjit 500 g ciuperci...
Read more »
Cartofi cu pui si sos
O reteta de cartofi cu pui si sos din: arpioare de pui, cartofi, ulei, pasta de ardei, suc de rosii, marar verde, sare, piper si ceapa. Ingrediente: 6-7 aripioare de pui 750 g cartofi mai mici 50 ml ulei 1 lingura pasta de ardei 1 cana suc de rosii 1 legatura marar verde sare...
Read more »
Spaghetti cu dovlecei si rosii cherry
Spaghetti cu dovlecei si rosii cherry din: spaghete, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g spaghete 2 dovlecei 300 g rosii cherry 1 catel de usturoi 50 ml usturoi 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel 2-3 linguri parmezan ras sare piper Mod de...
Read more »
Cheesecake cu topping de fructe rosii
O reteta de Cheesecake cu topping de fructe rosii din: blat, ciocolata, branza de vaci, zahar tos, oua, amidon, esenta de vanilie, gem de zmeura, zmeura si fructe. Ingrediente: 1 blat de tort – cumparat sau preparat dinainte 50 g ciocolata alba, racita si razuita, plus 50 g topita – intr-un cornet 750 g...
Read more »
Retete culinare: Placinta cu varza
O reteta de placinta cu varza din: aluat, varza, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 800 g varza noua 3-4 cepe mari 6 linguri ulei sare piper ulei pentru tava Mod de preparare: Impărţiţi aluatul în două bucăţi egale. întindeţi o foaie dintr-o bucată şi tapetaţi cu ea fundul...
Read more »
Hering cu paste şi sos de ceapă
O reteta delicioasa de hering cu: paste, morcovi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei de masline, patrunjel. Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei capia un arcei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec sare piper ulei de...
Read more »
Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii
O reteta de somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii din: somon, ulei de masline, sare de mare, bulbi de fenicul, rosii, patrunjel, lamai si seminte de fenicul. Ingrediente: un somon intreg de 3 kg, curatat de solzi si intestine ulei de masline sare de mare si piper negru proaspat macinat 2 bulbi...
Read more »
Supa de cartofi cu rosii
O reteta de supa de cartofi cu rosii din: cartofi, rosii, ceapa, morcov, ulei de masline, zahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 6 rosii 1 ceapa mare 1 morcov 1 lingura ulei de masline 1 lingurita zahar 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Tocaţi mărunt ceapa şi morcovul, călifi-le...
Read more »
Salata caprese cu sos de nuci
O reteta de salata caprese cu sos de nuci din: mozzarella, rosii, frunze de busuioc, ulei de masline si nuci. Ingrediente: 300 g mozzarella 4 rosii bine coapte 100 g frunze de busuioc 50 ml ulei de masline 1 lingura nuci macinate Mod de preparare: Taiati rosiile si mozzarella in felii aproximativ egale...
Read more »
Picioare de pui în manta de rucola
O reteta de picioare de pui in manta de rucola din: picioare de pui, usturoi, mustar, ulei, rucola, salvie, unt, ceapa rosie, lichir de cirese, supa de pui, pasta de tomate, amidon, faina si sare. Ingrediente: 4 picioare de pui 2 catei de usturoi 3 linguri mustar 1 lingura ulei 100 g rucola cateva...
Read more »
Cupe cu fructe de padure
O reteta de cupe cu fructe de padure din: fructe de padure, capsuni, esenta de vanilie, amaretto, zahar tos, branza de vaci, smantana, zahar pudra si biscuiti amaretto. Ingrediente: 300 g amestec de fructe de padure 100 g capsuni ½ lingurita esenta de vanilie ½ lingurita lichior Amaretto 1 lingura zahar tos 200 g...
Read more »
Pappardelle cu verdeţuri
O reteta de pappardelle cu verdeturi din: papparelle, morcovi, telina, dovlecel, mazare, ulei de masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g pappardelle 1 morcov 1 tulpina de telina 1 dovlecel 100 g mazare 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbeţi pastele la foc potrivit, conform...
Read more »
Prajitura Pavlova cu fructe de padure
O reteta de prajitura Pavlova cu fructe de padure din: albusuri, sare, zahar tos, amidon, otet de vin alb, esenta de vanilie, frisca, zahar pudra, suc de lamaie, apa de roze si fructe. Ingrediente: 4 albusuri 1 praf de sare 225 g zahar tos 1 lingurita amidon 1 lingurita otet de vin alb 1...
Read more »
Punci de Amaretto
O reteta de Punci de Amaretto din: galbenusuri, miere, cappuccino, apa, amaretto si praf de cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 2 linguri de miere 4 plicuri de cappuccino granule 1/4 l apa 4 paharele de lichior cu Amaretto praf de cacao Mod de preparare: mixam galbenusul cu miere pana cand amestecul devine spumos. Adaugam...
Read more »
Bame cu ardei iute
O reteta delicioasa de bame cu: unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, rosii, pasta de tomate, pasta de ardei dulce, otet, sare, piper, cimbru, busuioc, orez. Ingrediente: 100 g unt două cepe roşii 4 căţei de usturoi o jumătate de linguriţă cu fulgi de ardei iute 800 g bame 4 roşii o lingură...
Read more »
Mămăligă de cartofi
O reteta gustoasa de mamaliga cu: cartofi, malai, faina, sare. Ingrediente: un kilogram cartofi 250 g mălai 150 g făină sare Mod de preparare: Cartofii curăţaţi de coajă se spală, se taie mărunt şi se pun la fiert cu puţină sare. Când au fiert, se scurge trei sferturi din apă şi se pun din...
Read more »
Deserturi gustoase
Deserturi gustoase: Tartă cu coacăze roşii şi crustă de bezea O reteta de tarta cu coacaze rosii si crusta de bezea din: unt, zahar, oua, coaja de lamaie, faina, praf de copt, coacaze rosii, albusuri, suc de lamaie, zahar, sirop de rodii si fulgi de migdale. Ingrediente: blat: 90 g unt 90 g...
Read more »