Retete culinare:
Rosti de cartofi si hrean
O reteta de rosti de cartofi si hrean din: cartofi, ou, pasta de hrean, ceapa verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si smantana. Ingrediente: 400 g cartofi fainosi, descojiti si dati pe razatoare 1 ou batut 1 lingura pasta de hrean 6 cepe verzi tocate fin sare si piper negru 1 lingura...
Read more »
Spetzofai
O reteta de Spetfzofai din: carnati afumati, ardei grasi, ardei capia, ardei iute, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, foi de dafin, boabe de piper, sare marina si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carnati afumati 2 ardei grasi diferiti colorati 1 ardei capia verde 1-2 ardei iuti 3 cepe 1 capatana...
Read more »
Cum se prepara inghetata de mango (video)
O reteta video despre cum se prepara inghetata de mango, un desert absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Mango Pulp – 30 oz can Sweetened Condensed Milk – 14 oz can Whipped Topping – 8 oz container Fresh Mango – cubed, optional Cum se prepara inghetata de mango Pofta buna!
Read more »
Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi
O reteta de paine umpluta cu sunca, branza si cartofi din: faina, drojdie, pudra de mustar, smantana, branza cheddar, patrunjel, faina intergala, ceapa verde, sunca, ulei de masline si un ou. Ingrediente: 500 g amestec de faina pentru paine 1 plic de drojdie 2 lingurite pudra de mustar 500 ml smantana pentru gatit 175...
Read more »
Patru idei pentru post
Patru idei pentru post: Retete de post: Fasole cu orez si telină O reteta delicioasa de post de fasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, telina, ulei, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie de dafin, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole boabe 250 g...
Read more »
Reteta zilei: Pui Kiev
Puiul Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de mancare avand nevoie de ceva pregatire si practica, insa reteta noastra este...
Read more »
Cartofi iuti cajun
O reteta de cartofi iuti cajun din: cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, praf de chilli, cumin, sare cu aroma de usturoi, boia, bobe de piper negru si cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi mari 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui 2 linguri pesmet din paine integrala Un varf de praf de chilli 1/2 lingurita...
Read more »
Tortila cu pui picant şi fasole
O reteta gustoasa de tortila cu: carne de pui, fasole uscata, sos picant, salsa picanta, rosii cherry, papadie. Ingrediente: 1 tortilla mare o mână de pui rămas prin frigider, tăiat mărunt 4 linguri de fasole uscată (din conservă), scursă 2 linguri de salsa picantă din borcan 1/2 linguriţă sos de ardei iute 3 roşii...
Read more »
Tortellini cu struguri
O reteta de tortellini cu struguri din: faina de grau, oua, unt, bere, struguri albi, ulei vegetal, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 200 g faina de grau 2 oua 50 g unt topit 250 g bere 2 ciorchini de struguri albi 1 l ulei vegetal 50 g zahar zahar pudra sare Mod...
Read more »
Cocktail Sweet Almond
O reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece.
Read more »
Legume pe pat de orez
O reteta de legume pe pat de orez din: orez, praz, sare, piper alb, dovlecei, ceapa verde, ardei gras, telina, unt, ulei de masline si nucsoara. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 200 g praz sare piper alb măcinat 300 g dovlecei 200 g ceapă verde 200 g ardei gras roşu 200 g...
Read more »
Supa Ajo Blanco
Ajo blanco înseamnă în traducere usturoi alb şi este o supă rece din provincia spaniolă Malaga. Cunoscută şi sub denumirea de supă gazpacho albă, ajo blanco este cu sute de ani mai veche decât varianta cu roşii. Prima ajo blanco datează din perioada pre-romanâ, când se prepara zdrobind bine şi amestecând laolaltă într-un mojar...
Read more »
Trei retete cu carne de miel pentru Paşte
Trei retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare...
Read more »
Muşchi de vacă în cuib de spanac
O reteta de muschi de vaca in cuib de spanac din: muschi de vaca, ulei, ou, unt, sare, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 200 g muschi de vaca 1 lingurita de ulei 1 ou 20 g unt sare 1 lingura de zeama de lamaie 400 g spanac Mod de preparare: Fierbi muşchiul...
Read more »
Risotto cu sunca
O reteta de risotto cu sunca din: zeama de pui, ulei de masline, ceapa verde, vin alb, orez, sunca, rosii, cascaval, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 1,2 l zeama din carne de pui 2 linguri ulei de masline un fir de ceapa verde 150 g vin alb 400 g orez fiert 250 g sunca...
Read more »
Taitei cu pui
O reteta delicioasa de taitei cu: carne de pui, amidon de porumb, sos de soia, zahar, ulei, ardei rosu, usturoi, ceapa verde, boia de ardei iute, mazare, busuioc. Ingrediente: 1 linguriţă amidon de porumb 1 lingură sos de soia 1 linguriţă de zahăr un pachet de tăiţei o linguriţă ulei de floarea-soarelui un ardei...
Read more »
Salată de sfeclă cu ouă răscoapte
O reteta de salata de sfecla cu oua rascoapte din: sfecla, oua, smantana, lamaie, mustar, hrean, sare si piper. Ingrediente: 1 kg sfecla 2 oua 3 linguri smantana 1 lamaie 1 lingura mustar 1 lingurita hrean ras sare piper Mod de preparare: Speli şi cureţi sfecla, apoi o pui la fiert în apă...
Read more »
Tarta de legume coapte
O reteta de tarta de legume coapte din: vinete, dovlecei, ardei, ceapa rosie, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, foi de foitaj si mozzarella. Ingrediente: 400 g vinete 400 g dovlecei 1 ardei rosu, taiat bucati mari 1 ardei galben, taiat bucati mari 150 g ceapa rosie, taiata bucati mari 1 catel de...
Read more »
Miel cu rozmarin
O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei de usturoi 20 grame rozmarin 1 pulpa de miel de 4 kg 10 grame amidon 50 ml supa de vita sare piper Mod de preparare: Intr-un bol amesteca usturoiul cu rozmarinul,...
Read more »
Supă simpla de legume
O reteta de supa simpla de legume din: morcovi, telina, ceapa, cartofi, patrunjel, pastarnac, suc de rosii, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g morcovi 250 g ţelină 200 g ceapă uscată 200 g cartofi 150 g pătrunjel rădăcină 100 g păstârnac o legătură pătrunjel 500 ml suc de roşii o linguriţă...
Read more »
Cocktail Scotsman
O reteta simpla de Cocktail Scotsman din: drambuie, whisky scotian si sampanie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian sampanie Mod de preparare: Turnam whisky-ul si lichiorul intr-un flute de sampanie peste cuburi de gheata si completam cu sampanie.
Read more »
Salată de cartofi si ton
O reteta deliciasa de salata de cartofi cu: fasole verde, boabe de soia, ton, rucola, pasta harissa, otet din vin rosu, ulei de masline. Ingrediente: 300g de cartofi noi, tăiaţi bucăţi 175g de fasole verde, curăţată ţi tăiată pe jumătate 175g boabe de soia, congelate 160g de ton bucăţi în apă, la conservă, scurs...
Read more »
Pizza cu avocado si busuioc
O reteta delicioasa de pizza cu:faina, ulei de masline, busuioc, avocado, suc de lamaie, mozzarella, rosii. Ingrediente: 175g de făină pentru maşina de pâine 3 linguri ulei de măsline o mână bună frunze de busuioc 1 avocado, înjumătăţit şi feliat subţire un strop suc de lămâie 125g de mozzarella, cu conţinut scăzut 225g de...
Read more »
Stufat de miel
O reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, amidon, pasta de tomate, otet de mere, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 20 fire ceapa verde (de marime medie) 20 fire usturoi verde (de marime medie) 1 lingurita amidon alimentar 1-2 linguri pasta de tomate 2 linguri...
Read more »
Retete de post: Cartofi rustici
O reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de legume 1 lingura produs tartinabil (margarina), grasime 70% Mod...
Read more »
Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii
O reteta simpla si delicioasa de pulpe superiaore de curcan la cuptor cu suc de rosii din: pulpe superioare de curca, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe superioare de curcan dezosate Suc de rosii Sare si piper Mod de preparare: Se spala bine carnea de curcan, se sareaza si...
Read more »
Salată de fenicul, creson şi portocale
Aroma de lemn-dulce a feniculului şi dulceaţa portocalelor formează o combinaţie de vis. In Italia, acest duo dinamic este protagonistul unei apreciate salate de iarnă. Salata se face de obicei doar din fenicul crud ras şi felii de portocale curăţate de coajă. Tot ce mai trebuie să adăugaţi este puţin ulei de măsline extravirgin,...
Read more »
Salată de castraveţi şi mazăre
Se pun 500 g mazare congelata intr-un bol, se toarna apa fierbinte si se lasa 10 minute. Se verifica daca s-a decongelat mazarea si apoi se scurge bine. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Chiar inainte de a servi, se...
Read more »
Aperitive cu salata de peste
O reteta de aperitive cu salata de peste din: sare, malai, ton, maioneza, iaurt, avocado, rosie, ceapa rosie, patrunjel si masline. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru umplutura: 1 cutie de ton in apa 3 linguri maioneza 4 linguri iaurt bine scurs 1 avocado 1 rosie 1 ceapa rosie...
Read more »
Piftie de curcan
O reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie, tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita 1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie...
Read more »
Patru retete cu carne de miel pentru Paşte
Patru retete cu carne de miel pentru Paşte: Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video) O reteta video despre cum se prepara friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 Leg of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic,...
Read more »
Sarmale cu 2 feluri de foi
O reteta de sarmale cu 2 feluri de foi din: varza, foi de vita de vie, carne de porc, ceapa, orez, marar verde, sare, bulion, foi de dafin, piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 20 de foi de vita de vie 400 g carne de porc sau amestec 4 cepe potrivite...
Read more »
Şase retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Sase retete retete pentru masa de Paşte: Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente:...
Read more »
Trei retete cu pui pentru masa de Paşte
Trei retete cu pui pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Pui Kiev Puiul Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta ca un maner, acest fel de...
Read more »
Cinci idei pentru post
Cinci idei pentru post: Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde O reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza acra (sau...
Read more »
Noua Cocktailuri simple
Noua Cocktailuri simple: Cocktail Sweet Almond O reteta simpla de Cocktail Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto Asti Spumante Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de sampanie si completam cu Asti Spumante rece. Read more » Cocktail Blue Baltic O reteta simpla de Cocktail Blue Baltic...
Read more »Ciorbă tradiţională de cartofi
O reteta de ciorba traditionala de cartofi din: cartofi, ardei, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de floarea soarelui, piper, sare si condimente. Ingrediente: 6 cartofi 2 ardei rosii 2 cepe 2-3 morcovi o telina mica 4 rosii 3 linguri ulei de floarea soarelui piper sare 2 linguri condimente Mod de preparare: Se curăţă...
Read more »
Cinci retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cinci retete retete pentru masa de Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi, rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper. Ingrediente: 4 catei...
Read more »
Tartă cu cremă de iaurt si kiwi
O reteta de tarta cu crema de iaurt si kiwi din: galbenusuri, zahar, unt, faina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, iaurt, frisca, gelatina, zeama de lamaie si kiwi. Ingrediente: Pentru aluatul de tartă: 2 gălbenuşuri 50 g zahăr nerafinat 200 g unt 250 g făină un plic zahăr vanilat un praf de sare...
Read more »
Salata de rosii si ceapa
Se spală 1 kg de roşii de mai multe tipuri şi se taie în bucăţi de dimensiuni similare – roşiile cherry în jumătăţi, roşiile mari în sferturi. Se adaugă 1 ceapă roşie tăiată fin. Se amestecă 2 linguri de muştar cu boabe cu 2 linguri de oţet sherry şi 2 linguri de miere, sare...
Read more »
Pui cu cocos şi salată de castraveţi
O reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 jumătate de castravete, feliat subţire pe diagonală o ceapă roşie mică, feliată subţire 1 linguriţe de zahăr...
Read more »
Biscuiti la rece
O reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, desert, zahar brun, oua, extract de vanilie, faina, parf de copt, ovaz, nuci, nuca de cocos, stafide. Ingrediente: 250g de unt moale 200g de zahăr tos brun 2 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină, la care adăugaţi 2 linguriţe de praf de copt 140g...
Read more »
Retete gustoase: Vinete gratinate
O reteta delicioasa de vinete gratinate cu: ulei de masline, usturoi, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan. Ingrediente: ulei de măsline 2 căţei de usturoi, feliaţi subţire 2 conserve a câte 400g de roşii tocate un baton de scorţişoară un mănunchi mic de busuioc, tocat 3 vinete de mărime medie 2 bulgări de mozzarella, feliaţi o...
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi
O reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250g de roşii cireaşă 1 lingură de oţet balsamic Mod de preparare:...
Read more »
Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate
O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri maioneza un ou fiert 30 g masline frunze de patrunjel sau de telina sare...
Read more »
Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie
O reteta de ravioli cu ricotta in sos de unt cu salvie din: faina, oua, ulei de masline, spanac, usturoi, ricotta, parmezan, piper si salvie. Ingrediente: 350 g făină 4 ouă 4 linguri ulei de măsline sare 450 g spanac congelat 1 căţel de usturoi 200 g brânză ricotta sau urdă 100 g parmezan...
Read more »
Cocktail Grape Adventure
O reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi se toarna intr-un pahar de bar....
Read more »
Papricaş de crap
O reteta de papricas de crap din: crap, ceapa, boia, sare, ulei si bulion. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 2 cepe 1/2 lingurita boia sare ulei 2 linguri bulion Mod de preparare: Cureţi crapul, îl tai bucăţi şi îl speli bine, apoi îl prăjeşti. Cureţi ceapa, o tai subţire şi o prăjeşti,...
Read more »
Saksuka
O reteta de saksuka din: rosii, ardei grasi, usturoi, ceapa, pasta de rosii, ulei de masline, vin alb, oua, sare, piper, sos tabasco si cascaval. Saksuka este un preparat tradiţional din Israel. Se serveşte cu lipie, e foarte gustoasă şi uşor picantă. La sfârşit, se pune, după gust, caşcaval ras sau brânză feta. Există...
Read more »
Ruladă cu fulgi de cocos
O reteta de rulada cu fulgi de cocos din: zahar, faina, oua, zahar vanilat, colorant, galbenusuri, unt si fulgi de cocos. Ingrediente: pentru foaie: 100 g zahar 100 g faina 5 oua 1 plic zahar vanilat 1 sticluta colorant alimentar portocaliu pentru umplutura: 3 galbenusuri 100 g zahar 50 ml apa 1 pachet de...
Read more »
Paste scoici umplute cu carne
O reteta de paste scoici umplute cu carne din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, sare, piper, rosii decojite si paste. Ingrediente: 2 cepe mari 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 600 g carne tocata mixta sare piper 1-1/2 conserve ( a 400 g) rosii decojite 1 pachet (500 g)...
Read more »
Plăcintă de miel şi cartofi
O reteta simpla de placinta de miel si cartofi din: carne de miel, supa de miel, branza si pesmet amestecat cu verdeata. Ingrediente: 200-300 de carne de miel 100 g sos de sau un pic de supa de miel cartofi fierti (aprocimativ 250 g) 50 g branza, rasa 2 linguri de pesmet amestecat cu...
Read more »
Mămăligă la grătar cu sos de roşii
O reteta de mamaliga la gratar cu sos de rosii din: apa, sare, malai, ceapa, pasta de tomate, ulei si piper alb. Ingrediente: 1 l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru sos: 1 ceapa alba 3 linguri pasta de tomate 1 lingura ulei piper alb Mod de preparare: Pentru mămăligă se...
Read more »
Tocanita de vara
O reteta delicioasa de tocanita de vara cu: dovlecei, vanata, usturoi, ardei gras, cartofi, ceapa, seminte de coriandru, rosii, naut. Ingrediente: 3 dovlecei, tăiaţi mare 1 vânătă, tăiată în beţişoare groase 3 căţei de usturoi, tocaţi 2 ardei graşi roşii, curăţaţi de seminţe ş tăiaţi bucăţi 2 cartofi mari pentru copt, curăţaţi de coajă...
Read more »
Patru retete cu pui pentru masa de Paşte
Patru retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui Caraibe cu sos de ceapă verde O reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez basmati...
Read more »
Pui Caraibe cu sos de ceapă verde
O reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4 pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez basmati 200g fasole boabe Ingrediente sos: o lingura ulei de masline o lamaie verde 6 buc....
Read more »
Oua cu dovlecei si rosii
O reteta gustoasa de oua cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, usturoi, busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 400g de dovlecei, tocaţi în bucăţi mici 200g de roşii cireaşă, înjumătăţite 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 ouă câteva frunze de busuioc Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă...
Read more »
Budincă de pâine cu fasole şi bacon
O reteta de budinca de paine cu fasole si bacon din: fasole boabe, passata, boia dulce afumata, otet de vin rosu, zahar brun, sos warcestershire, bacon, oua, lapte si paine alba toast. Ingrediente: 3 conserve de 400 g fasole boabe, scursa si clatita 500 g de passata 1-2 linguri de boia dulce afumata 1...
Read more »
Prăjitură de zmeură cu aluat de chec
O reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, oua, extract de vanilie, faina, praf de copt, lapte, zmeura, bezele. Ingrediente: 200g de zahăr tos 200g de unt, moale 4 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de făină 3 lingurite praf de copt 3 linguri de lapte 200g de zmeură 140g de bezele gumate...
Read more »
Fasole neagra iute
O reteta de fasole neagra iute din: fasole neagra, frunza de dafin, seminte de cumin, oregano, chilli, ardei iute, boia, ulei de floarea soarelui, ciuperci, rosii, sos, sare, otet de vin rosu si coriandru. Ingrediente: 500 g fasole neagra boabe 1 frunza de dafin 2 lingurite seminte de cumin 2 linguri oregano uscat 1/2...
Read more »
Spaghete cu lămâie
O reteta de spaghete cu lamaie din: spaghete, sare, lamaie, usturoi, mazare, unt, smantana si piper. Ingrediente: 500 g spaghete sare 2 lămâi 1 căţel de usturoi 200 g mazăre 1 lingură unt 250 g smântână grasă piper Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj....
Read more »
Legume prăjite
O reteta de legume prajite din: ceapa, usturoi, dovlecei, ardei rosu, boabe de porumb, ulei, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 100 g ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 750 g dovlecei, taiati felii subtiri 1 ardei rosu, taiat cubulete 125 boabe dulci de porumb 2 linguri ulei sare si piper...
Read more »
Cartofi cu spanac
O reteta de cartofi cu spanac din: smantana, usturoi, oua, spanac, unt, cartofi si branza. Ingrediente: 300 ml smantana 1 catel de usturoi 2 oua 400 g spanac unt pentru uns 850 g cartofi, decojiti si feliati subtire (felii de circa 3 mm grosime) 250 g branza telemea sau cascaval Mod de preparare:...
Read more »
Salsa cruda
O reteta de salsa cruda din: ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, coriandru, zahar, suc de lamaie verde si sare. Ingrediente: 85 g ceapa rosie 3 catei de usturoi 750 g rosii 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte si tocati 3 linguri coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita zahar sucul de la 3 lamai verzi...
Read more »
Paste cu conopidă şi cârnaţi
O reteta de paste cu conopida si carnati din: conopida, paste, carnati, cascaval, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 200 g paste 2 bucati mari de carnati proaspat 100 g cascaval 2 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o oală, pui apă cu sare la fiert şi, când clocoteşte,...
Read more »
Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde
O reteta de friptura de pui cu granitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde din: pulpe de pui, aripi de pui, piept de pui, condimente, cartofi, sare, piper, cascaval, unt, ulei de masline, salata verde, ridichii si zeama de lamaie. Ingrediente pt friptura de pui: 1 pulpa de pui 2...
Read more »
Praz in unt
O reteta de praz in unt din: praz si unt. Ingrediente: 6 tulpini de praz, spalate si curatate 1 cub de unt Mod de preparare: Se înlătură foile exterioare ale prazului, apoi se :aie în bucăţi lungi de 5cm. Se spală înapă rece, apoi se scurg rapid. Se încinge o tigaie largă timp...
Read more »
Orez verde
O reteta de orez verde din: spanac, ceapa verde, ulei de floarea soarelui, usturoi, marar, orez, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 125 g spanac, decongelat 7-8 cepe verzi 1 lingurita ulei de floarea soarelui 4 catei de usturoi, taiati fin 2-3 linguri marar proaspat, maruntit sau 1 lingura de marar uscat 400...
Read more »
Pastă de măsline cu capere si fileuri de ansoa
O reteta de pasta de masline cu capere si fileuri de ansoa din: masline, file de ansoa, capere, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 250 g masline negre fara samburi 6 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri de capere 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare: Măslinele...
Read more »
Cocktail Maximilian
O reteta de Cocktail Maximilian din: campari, grand marnier, suc de limeta, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de limeta 6 cl suc de grepfrut champagne Mod de preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se...
Read more »
Carne tocata de porc cu mere
O reteta de carne tocata de porc cu mere din: carne tocata de porc, cartofi, unt, supa de porc, branza, ulei de masline, ceapa, usturoi, salvie, cimbru, mar, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 450 g carne de porc tocata 700 g cartofi curatati si taiati felii 25 g unt 150 ml supa de porc...
Read more »
Retete internationale: Supă de usturoi
Printre supele-medicament pentru cei slăbiţi, cea de usturoi ocupă locul doi, după supa de pui. Ea este uşoară, aromată şi consistentă. Cele mai cunoscute variante provin din vestul Mediterarei. In dialectul provensal aigo buido înseamnă apă fiartă. După cum sugerează şi numele, se prepară fierbând în apă câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, împreună cu...
Read more »
Sase idei pentru post
Sase idei pentru post: Retete de post: Cartofi rustici O reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion...
Read more »
Zece Cocktailuri simple
Zece Cocktailuri simple: Cocktail Grape Adventure O reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi...
Read more »
Cinci retete cu pui pentru masa de Paşte
Cinci retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui cu cocos şi salată de castraveţi O reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de floarea-soarelui 1 jumătate...
Read more »
Patru idei de retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru masa de Paşte: Miel caramelizat cu usturoi marinat O reteta delicioasa de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat, zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin,...
Read more »
Salata de avocado cu crutoane
O reteta simpla de salata de avocado cu crutoane din: amestec de salata, avocado, crutoane, mustar de dijon, otet si ulei de masline. Ingrediente: 100 g amestec de salata 2 avocado, curatate si taiate cubulete 50 g crutoane pentru dressing: 1 lingurita mustar de Dijon 1 lingura otet 3 linguri ulei de masline ...
Read more »
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte:
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi O reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe de rozmarin 4...
Read more »
Soupe â l’oignon
Puţine mâncăruri preparate în bucătăriile bistrourilor franţuzeşti sunt mai gustoase decât supa de ceapă. Arzi de nerăbdare până o vezi că soseşte, lăsând în urmă o dâră de aburi aromaţi, ce ies prin stratul de caşcaval topit de deasupra. Secretul unei supe de ceapă delicioase este chiar ceapa. Aceasta trebuie tăiată în felii foarte...
Read more »
Creveţi cu tăiţei la tigaie
O reteta de creveti cu taitei la tigaie din: taitei, sare, rosii, ruccola, creveti, usturoi, margarina, smantana, ketchup de rosii si praf de chilli. Ingrediente: 300 g tăiţei subţiri (tagliatelle) sare 350 g roşii 50 g ruccola 350 g creveţi curăţaţi şi decorticaţi 4 căţei de usturoi 2 linguri margarină 200 ml smântână 50...
Read more »
Spaghetti alforno
O reteta de spaghetti alforno din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, mazare, unt, piper, rosii cherry, sunca de praga, ceapa verde, oua, lapte, smantana si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete sare 1 ceapa 1 catel de usturoi 300 g mazare congelata 1 lingura unt piper 100 g rosii cherry 150 g sunca de Praga feliata...
Read more »
Rulada de carne cu ciuperci
O reteta de rulada de carne cu ciuperci din: muschi de porc, ciuperci, ceapa, slanina, cascaval, sunca, kaiser, vin alb sec, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g slanina 150 g cascaval 200 g sunca 200 g kaisez feliat 100 ml vin alb sec 4...
Read more »
Cum se prepara rasol de miel (video)
O reteta video despre cum se prepara rasol de miel, un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 4 lamb shanks 220 g flageolet beans 4 tbsp olive oil 2 onions, cut into quarters 6 sprigs of thyme and rosemary 1 ½ ltr chicken stock 250 ml white wine 4 bay leaves...
Read more »
Sase retete cu carne de miel pentru Paşte:
Sase retete cu carne de miel pentru Paşte: File de miel O reteta de file de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar, coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata. Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper negru macinat...
Read more »
Reteta zilei: Snitele de pui
O reteta de snitele de pui din: piept de pui, sare, piper, canola, oua, maioneza, faina, lapte, condimente, sare si pesmet. Ingrediente: 2-2,5kg piept de pui sare piper ulei de canola 2 oua mari 1 lingura maioneza 4 lingura faina 3 linguri lapte 1/2 lingurita amestec condimente 1/8 lingurita sare 2 cani pesmet ...
Read more »
Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac
O reteta de sorbet de pepene galben cu seminte de mac din: zahar, dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta. Ingrediente: Pentru sorbet: 160 g zahăr 50 g dextroză 300 g pepene galben (pulpă) 300 ml apă 10 ml vin Porto Pentru decor: 30 g seminţe de mac mentă...
Read more »
Gem de portocale
O reteta de gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa. Ingrediente: 2 kg portocale 1 lamaie 1 kg zahar 1,5 litri apa Mod de preparare: Se curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o cratita mare se pun coaja,...
Read more »
Prajitura cu morcovi
O reteta de prajitura cu morcovi din: morcovi, zahar, oua, miez de nuca, unt, faina, bicarbonat, scortisoara, suc de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 250 g morcovi rasi 125 g zahar 2 oua 50 g miez de nuca macinat 125 g unt topit 200 g faina 1 pliculet bicarbonat 1/2 lingurita praf de scortisoara...
Read more »
Cartofi Dauphinoise
O reteta de Cartofi Dauphinoise din: smantana, lapte, usturoi, cartofi si branza gruyere. Ingrediente: 500 ml de smantana lichida pentru gatit 500 ml de lapte 3 catei de usturoi 8 cartofi mari pentru copt 100 g branza gruyere (optional) Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 190° C/gaz 5. Se toarnă smântână, laptele...
Read more »
Piept de pui cu sos de praz
O reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri, smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri smantana 1 lingura unt 2 linguri vin alb sare piper pentru umplutura: 2 morcovi mijlocii 150 g...
Read more »
Lasagna alforno
O reteta de lasagna alforno din: ceapa, usturoi, ulei, carne de vita, pulpa de rosii, sare, piper, busuioc, faina, unt, lapte, nucsoara, foi de lasagna si cascaval. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 400 g carne de vita tocata 500 g pulpa de rosii taiata cuburi (100 ml vin rosu...
Read more »
Salată de varză cu coriandru
O reteta de salata de varza cu coriandru din: castravete, varza tocata, ceapa rosie, coriandru, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si iaurt. Ingrediente: 200 g castravete 50 g varza tocata 50 g ceapa rosie, taiata solzisori 2 linguri coriandru proaspat, tocat pentru sos: 2 catei de usturoi sare si piper negru 3 linguri...
Read more »
Salata de fructe
O reteta de salata de fructe din: pere, mere, caise, telina, smantana, suc de lamaie si nucsoara de cedru. Ingrediente: 2 pere 2 mere 200 g caise 200 g radacina de telina fiarta 4 linguri smantana 2 linguri suc de lamaie 50 g nucsoara de cedru Mod de preparare: Perele si merele se...
Read more »
Lasaga cu carne de pui si ciuperci
O reteta de lasagna cu carne de pui si ciuperci din: foi de lasagna, pui, vin alb, ceapa verde, telina, cascaval, piper negru, usturoi, unt, ciuperci, faina de grau, vin alb, smantana, zeama de pui si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3-5 foi de lasagna un pui 150 g vin alb un fir de ceapa...
Read more »
Ceapă coaptă
O reteta de ceapa coapta din: ceapa, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe mari, de aproximativ 300 g fiecare 100 ml otet balsamic 1 lingura zahar brun sare si piper negru Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se taie cepele în două pe lung, nu se descojesc...
Read more »
Tarta cu peste
O reteta delicioasa de tarta cu peste din: maioneza, smantana, faina, oua, praf de copt, peste file, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g maioneza 200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 praf de copt 500-700 g peste file 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Faci un aluat din...
Read more »
Cocktail Ritz
O reteta simpla de Cocktail Ritz din: rachiu, cointrau, suc de portocale si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Cointreau 2 cl suc de portocale sampanie Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu exceptia sampaniei intr-un shaker, cu cuburi de gheata, apoi completam cu sampanie.
Read more »
Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoi
O reteta de miel la cuptor, impanat cu rozmarin si usturoi din: picior de miel, usturoi, rozmarin, ulei vegetal, morcovi, ceapa, vin rosu si supa de miel. Ingrediente: 1 picior de miel de 2,5 kg 1 capatana de usturoi 1 punga de rozmarin 1 lingura de ulei vegetal 2 morcovi, taiati in bucati mari...
Read more »
Pasta Carbonara cu fâşii de piept de curcan
O reteta de paste carbanare cu fasii de piept de curcan din: paste, sare, smantana, supa, galbenusuri, parmezan, coaja de lamaie, cimbru, dovlecei, file de piept de curcan, ulei de masline si piper. Ingrediente: 250 g paste scurte (penne) sare 100 g smântână 100 ml supă 4 gălbenuşuri 75 g parmezan ras coaja rasă...
Read more »
Retete internationale: Supa Gazpacho
Gazpacho este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii. Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei. Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline, oţet şi...
Read more »