Retete culinare:
Ciorba de pepene
O reteta de ciorba de pepene din: coaja de pepene, ceapa, morcov, patrunjel si marar, sare, ulei, corcoduse si smantana. Ingrediente: 1 farfurie adanca cu coaja alba de pepene verde 2 cepe 1 morcov 1 legatura patrunjel verde si marar sare 50 ml ulei 200 g corcoduse 200 g smantana sau iaurt Mod...
Read more »
Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney (video)
O reteta video despre cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Chutney este un ingredient al bucatariei indiene, mai exact un condiment picant. Cum se prepara mere, afine, ceapa si portocale cu chutney Pofa buna!
Read more »
Sos de ceapa
O reteta de sos de ceapa din: smantana, praf de ceapa, praf de usturoi si sare. Ingrediente: 450 gr smantana 1 1/2 lingurita praf de ceapa 1 lingurita praf de usturoi 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Amesteca praful de ceapa cu cel de usturoi si adauga smantana. Amesteca din nou, apoi asezoneaza...
Read more »
Clătite cu omletă şi şuncă
O reteta de clatite cu omleta si sunca din: oua, apa minerala, lapte, faina, coaja de lamaie, ulei, sare, telemea de vaca, marar, ardei gras si sunca de praga. Ingrediente: pentru aluatul de clătite: 2 ouă 200 ml apă minerală 300 ml lapte 300 g făină coaja de la o lămâie 50 ml ulei...
Read more »
Punci cu fructe
O reteta de punci cu fructe din: portocale, grepfrut, zahar, amaretto, vin alb, zeama de lamaie, vin spumant, lamaita si lamaie. Ingrediente: 4 potocale 4 grepfruturi 4 linguri de zahar 10 cl Amaretto 1 l vin alb zeama unei jumatati de lamaie 0,75 cl vin spumant sec 1-2 fire de lamaita felii de portocale...
Read more »
Radicchio cu somon
O reteta de radicchio cu somon din: radicchio, ceapa, rosie, somon, crutoane, arpagic verde, iaurt, ardei iute, ulei extravirgin de masline. Ingrediente: 3 radicchio roşii 1 ceapă roşie lunguiaţă şi dulce 130 g somon, feliat 80 g crutoane gata făcute 10 fire de arpagic verde 1 borcănel de iaurt natural sucul de la 1...
Read more »
Chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac
O reteta chapatti simple, cu ardei iute sau cu spanac din: faina, sare, ulei de floarea soarelui, ardei iute, praf de chilli, usturoi, mujdei de usturoi, ghimbir, frunze de spanac. Ingrediente: 425 g faina speciala pentru chapatti (sau faina integrala), plus pentru presarat 1 lingurita sare 2 linguri ulei de floarea-soarelui Pentru chapatti cu...
Read more »
Bulete de peşte
O reteta de bulete de peste din: file de peste, amestec de mirodenii, paine, supa de legume, ceapa verde, patrunjel, ou, suc de limette, faina, unt, usturoi, praf de chilli, sare, piper, suc de lamaie si iaurt cremos. Ingrediente: pentru bulete: 350 g file de peşte oceanic 1 linguriţă amestec de mirodenii pentru peşte...
Read more »
Chiftele la cuptor
O reteta de chiftele la cuptor din: amestec de carne tocata, ceapa verde, usturoi, patrunjel, marar, paine, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne amestec tocata 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa uscata 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 3 felii paine 3 oua faina sare piper...
Read more »
Pizza Margherita foarte simpla
O reteta pizza margherita foarte simpla din: ulei de masline, faina, drojdie, zahar, passata, mozzarela, parmezan si busuioc. Ingrediente: ulei de măsline, pentru uns tava 200 g de făină simplă 1 pliculeţ de drojdie uscată 1 linguriţă de zahăr 125ml de apă călduţă 85 ml de passata 100 g de mozzarella, jumătate rasă, jumătate...
Read more »
Supă din coadă de vită
Coada de vită este tare, grasă şi plină de oase, însă este o delicatesă dacă este fiartă la foc mic, pentru a face din ea o supă sau o tocăniţă. Supa din coadă de vită se prepară în toate regiunile Chinei; aici, amatorii de plăceri culinare mai deosebite o apreciază pentru faptul că este...
Read more »
Paste cremoase cu sparanghel şi mazăre
O reteta de pastecremoasa cu sparanghel si mazare din: fusilli, sparanghel, mazare, coaja si zeama de lamaie si crema de branza cu verdeturi. Ingrediente: 250g de fusilli sau pastele tale preferate 300 g tulpini de sparanghel, cu partea lemnoasă îndepărtată, tăiate bucăţi 175 g de mazăre, decongelată coaja rasă şi zeama de la 1/2...
Read more »
Sos pesto facut in casa
Intr-un robot mic de bucătărie, se mixează 1 mână mare frunze de busuioc (aproximativ 40g), 25g seminţe de pin prăjite, 25g de parmezan ras fin, 1 căţel de usturoi tocat şi 3 linguri ulei de măsline. Se poate ţine în frigider 1-2 zile sau chiar 3-4 zile, dacă îl acoperi cu un strat de...
Read more »
Minisufleuri cu şuncă şi ceapă verde
O reteta de minisufleuri cu sunca si ceapa verde din: ceapa verde, unt, sunca, sare, piper, oua, smantana, cascaval, unt si pesmet. Ingrediente: 2 cepe verzi 1 lingură unt 10 felii şuncă sare piper 4 ouă 150 ml smântână 4 linguri caşcaval ras unt şi pesmet pentru formă Mod de preparare: Se toacă...
Read more »
Panzanella
O reteta de panzanella din: paine uscata, rosii, ceapa rosii, ridichi, salata verde, busuioc, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g pâine uscată de ţară 4 roşii coapte şi tari 3 cepe roşii dulci 6 ridichi 1 inimă de salată verde 1 legătură de busuioc 2 linguri...
Read more »
Chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea-soarelui
O retete chifle crocante cu masline sau cu seminte de floarea soarelui: drojdie, faina, sare, ulei de floarea soarelui, masline si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 2 lingurite drojdie uscat cu 1/2 lingurita zahar pudra sau 1 pliculet drojdie proaspata 500 g faina integrala, plus pentru presarat 250 g faina alba simpla 2 lingurite...
Read more »
Pui umplut cu cremă de branza si pesto
O reteta de pui umplut cu crema ed branza si pesto din: piept de pui, crema de branza cu ceapa, pesto, pesmet, busuioc, ulei de masline, rosii cherry si seminte de pin. Ingrediente: 6 piepti de pui, fara piele, dezosati 120 g crema de branza cu ceapa 4 linguri pesto 150 g de pesmet...
Read more »
Ruladă de spanac, cu ouă de prepeliţă
Se încinge cuptorul la 190 °C. Se fierb tari 12 ouă de prepeliţă şi se lasă să se răcească. Se separă 4 ouă de găină, iar gălbenuşurile se bat cu 400 g frunze de spanac tocate şi 3 linguri de smântână. Se adaugă 5 linguri de făină şi 1 linguriţă de sare. Se adaugă...
Read more »
O reteta de tocana de linte cu carne de porc si vita din: linte, ulei de masline, ceapa, usturoi, bacon, carnati de porc, carne de porc, carne de vita, sos de rosii, sare, piper, ardei iute si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg de linte Ulei de măsline 2 cepe mari 3-4 catei de usturoi tăiat...
Read more »
Tocanita picanta cu tofu
O reteta de tocanita picanta cu tofu din: tofu, amestec de carne tocata, suc de rosii, ceapa, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de masline si sare. Ingrediente: 200 g tofu 500 g amestec de carne tocată 200 ml suc de roşii 1 ceapă 1 ardei iute 3 căţei de usturoi 1 linguriţă cu ghimbir...
Read more »
Supă cu găluşte si ridichi
O reteta de Supă cu găluşte si ridichi din: faina integrala, ou, sare, piper, verdeata, nucsoara, ceapa verde, ridichi, mazare verde, ulei de masline si amestec de legume. Ingrediente: pentru galuste: 100 g faina integrala 1 ou 50 ml apa rece sare piper 2 linguri verdeata tocata (patrunjel, ceapa verde) 1 praf nucsoara pentru...
Read more »
Macrou la tigaie cu salsa de portocale
O reteta de macrou la tigaie cu salsa de portocale din: fileuri de macrou, boia afumata, portocale, salota, masline, patrunjel, ulei de masline, cartofi noi si fasole verde. Ingrediente: 4 fileuri de macrou (aproximativ 75 g fiecare) 1/2 lingurita de boia afumata sau pudra de chilli 2 portocale, segmentate 1 salota mare, tocata foare...
Read more »
Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci
O reteta de Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci din: nuci, zahar, unt, lapte, praf de budinca, zahar, galbenusuri, unt, albusuri, suc de lamaie, fulgi de cocos si ciocolata amaruie. Ingrediente: pentru crema: 70 g nuci 135 g zahar 1 lingurita unt 170 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie...
Read more »
Supa Ribollita
Bucătăria toscană este renumită pentru supele ei de legume foarte consistente. Cea mai apreciată este ribollitta, o supă specifică anotimpului rece. Ingredientele folosite depind de preferinţele bucătarului, dar sunt câteva care nu pot lipsi: fasolea albă, varza kale neagră şi pâinea de casă mai tare. Fierbeţi fasolea în apă. Zeama rezultată formează baza lichidă...
Read more »
Terina cu urda
O reteta de terina cu urda din: spanac, ceapa, usturoi, ulei de masline, lapte, urda, telemea de vaca, oua, sare, piper si rosii cherry. Ingrediente: 500 g spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi (sau 1 manunchi de leurda verde) 2 linguri ulei de masline 200 ml lapte dulce 300 g urda 300 g...
Read more »
Salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate
O reteta de salata de gorgonzola si struguri cu nuci caramelizate din: unt, zahar, nuci, otet balsamic, ulei de masline, andive, rucola, struguri si gorgonzola. Ingrediente: 1 cub de unt 2 linguri de zahar 50 g nuci pecan sau nuci 1 lingura de otet balsamic 2 linguri ulei de masline 2 andive 100 g...
Read more »
Cârnaţi înăbuşiţi cu legume şi pâine cu usturoi
O reteta de carnati inabusiti cu legume si paine cu usturoi din: ulei de masline,c arnati, ceapa, morcovi, telina, rosii, fasole, concentrat pentru supa de vita, cimbru, usturoi si paine ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline, plus extra pentru stropit 4 carnati grosi 1 ceapa, feliata 2 morcovi, tocati fin 2 tulipini de...
Read more »
Ciorba cu ciuperci si legume
O reteta de ciuperci si legume din: ciuperci, ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, maghiran, cimbru, salvie, vin rosu, frunze de dafin, boia, sos de soia, sare de mare si piper. Acest amestec de ciuperci si legume poate sta alaturi de taitei subtiri sau orez. Se obtin 6 cani. Ingrediente: 60 g...
Read more »
Reteta zilei: Cartofi copti
O reteta simpla de cartofi copti din: cartofi, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: cartofi sare piper ulei de masline Mod de preparare: Se curata si se spala bine cartofii si se taie in felii de aproximativ 1 cm grosime. Intr-o tava de cuptor se pune hartie de copt si se adauga...
Read more »
Punci cu mere
O reteta de punci cu mere din: suc de mere, scortisoara, cuisoare, mere, vin de rachiu, miere, sampanie roze, capsuni si menta. Ingrediente: 2 l suc de mere 2 batoane de scortisoara (3 cm apriximativ) 2 cuisoare 2 mere 1 pahar de vin de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de miere deschisa la culoare 1...
Read more »
Frittata cu pesto şi brânză de capră
O reteta de Frittata cu pesto şi brânză de capră din: cartofi, usturoi, oua, ulei de masline, branza de capra, pesto, rucola, rosii si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi medii (aproximativ 600 g), taiati in felii subtiri 1 catel de usturoi, tocat fin 8 oua, batute usor 1 lingura ulei de masline 100 g rulou...
Read more »
Placinta cu spanac si branza telemea
O reteta de placinta cu spanac si branza telemea din: faina, ulei, lapte, drojdie, sare, spanac, ceapa verde, unt, branza telemea de oi, cascaval, smantana, oua, gris, busuioc, cimbru, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 200 g faina 1 lingura ulei 150 ml lapte 10 g drojdie uscata 1 praf sare pentru umplutura: spanac 1...
Read more »
Salau de Nil cu legume
O reteta de salau de Nil cu legume din: salau de Nil, suc de lamaie, morcovi, fasole verde, ulei, unt, sare, piper, faina, ulei de masline, patrunjel, busuioc si frunze de oregano. Ingrediente: 4 fileuri de salau de Nil fara piele sucul de la o lamaie 600 g legume tinere (morcovi, fasole verde) 3...
Read more »
File de porc cu ceapă verde caramelizată
O reteta de file de porc cu ceapa verde caramelizata din: file de porc, ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin alb, zahar, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de porc 3 linguri ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie 1/2 lingurita fulgi de...
Read more »
Chilli con carne rapid
O reteta de chilli con carne din: pasta de ardei iute, carne slaba de vita, chimion, concentrat de vita, ardei grasi, fasole alba boabe, coriandru, lipii, avocado, ceapa rosie si maioneza. Ingrediente: 1 lingura pasta de ardei iute 450 g carne slaba de vita, tocata 2 lingurite de chimion macinat 1 cub concentrat de...
Read more »
Caprese îmbogăţită
O reteta de salata caprese imbogatita din: mozzarella, rosii cherry, oua, untisor, telina, otet de vin alb, tarhon, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 15 roşii cherry 4 ouă 150 g untişor 1 tulpină de telină 1 lingură de oţet de vin alb 1 lingură de tarhon...
Read more »
Paine de tara cu fulgi de ovaz
O reteta de paine de tara cu fulgi de ovaz din: faina, praf de copt, sare, fulgi de ovaz, unt, lapte degresat si gem de fructe. Ingrediente: 225 g faina pentru prajituri, plus faina pentru presarat 0.5 lingurita praf de copt 0.5 lingurita sare 25 g fulgi de ovaz, plus 1 lingura pentru ornat...
Read more »
Tort cu ciocolata si zahar ars
O reteta de tort cu ciocolata si zahar ars din: nuca de cocos, faina, albusuri, zahar, praf de copt, zahar vanilat, ulei, mascarpone, frisca, zahar faina si ciocolata. Ingrediente: blatul: 400 g nuca de cocos 200 g faina 6 albusuri 150 g zahar praf de copt 1 pliculet zahar vanilat 10 linguri ulei crema:...
Read more »
Ciabatta cu ceapă verde
O reteta de Ciabatta cu ceapă verde din: faina de grau, sare, drojdie, ulei de masline, apa, ceapa verde, busuioc si patrunjel. Inrgediente: 200 g faina de grau alba 200 g faina de grau neagra 2 lingurite sare 20 g drojdie 4 lingurite ulei de masline 200-250 ml apa calduta 1 ceapa verde 2...
Read more »
Cafea cu ciocolata si anason
O reteta de cafea cu ciocolata si anason din: cafea, zahar, sirop de ciocolata, extract de anason, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 8 cani cafea proaspat preparata 1/3 cana zahar ¼ cana sirop de ciocolata ½ lingurite extract de anason 4 bete scortisoara 1 ½ cuisoare intregi Mod de preparare: Pune intr-o oala cafeaua,...
Read more »
Spaghete cu lamaie, ton si broccoli
O reteta de spaghete cu lamaie, ton si broccoli din: spaghete, broccoli, salote, capere, ton, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 350 g de spaghete 250 g de broccoli, taiat in buchetele 2 salote, tocate fin 85 g de masline verzi, fara sambui, taiat pe jumatate 2 linguri de capere,...
Read more »
Tartă cu ceapă roşie
O reteta de tarta cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei, ierburi de provence, otet de vin rosu, sare, zahar brun, lapte, oua, branza de vaci, smantana, piper, sare, unt si pesmet. Ingrediente: 2 cepe rosii mari 3 linguri ulei 2 linguri ierburi de Provence 4-5 linguri otet de vin rosu sare 1 lingura...
Read more »
Sparanghel cu migdale, capere şi usturoi
O reteta de sparanghel cu migdale, capere si usturoi din: sparanghel, usturoi, fulgi de migdale, unt, capere, suc de lamaie si sare. Sparanghelul este delicios călit în ulei sau în unt. Cu cât tulpina lui este mai groasă cu atât este mai gustoasă şi mai fragedă. Dacă este opărit, se recomandă să fie lăsat...
Read more »
Galuste cu bacon si spanac
O reteta de galuste cu bacon si spanac din: spanac, bacon, cartofi, oua, faina, unt, rozmarin, cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac proaspat 150 g bacon 4 cartofi 2 oua 4 linguri faina 2 linguri unt rozmarin cimbru nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Speli spanacul sub jet de...
Read more »
Punci Litchi
O reteta simpla de Punci Litchi din: litchi, vin bordeaux, sherry cream, rom, vin alb sec si apa minerala. Ingrediente: 4 cutii de litchi 10 cl vin Bordeaux 8 cl Sherry Cream 6 cl rom (40% Vol.) 1 l vin alb sec 3 sticle de apa minerala carbogazoasa Mod de preparare: Scoatem sucul...
Read more »
Supa rece de tomate si busuioc
O reteta de supa rece de tomate si busuioc din: ceapa, usturoi, rosii, suc de rosii, otet de vin, busuioc, sos condiment, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mica, taiata in patru 2 catei mari de usturoi, taiati in patru 4 rosii mari 1 1/2 cana suc de rosii (bulion) 1 cana...
Read more »
Macrou cu paste şi spanac
O reteta delicioasa de macrou cu: paste, spanac, ardei gras, lamaie, patrunjel, usturoi, suc de rosii, pasta de tomate, ulei, sare, piper. Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou 400 g paste 200 g spanac doi ardei graşi o lămâie o legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi 200 ml suc de roşii o lingură cu...
Read more »
Dovlecei cu chifteluţe de peşte
O reteta delicioasa de dovlecei cu: file de peste, cartofi, ceapa, faina, oua, portocala, sare, piper, ulei, oregano. Ingrediente: doi dovlecei 750 g fileuri de peşte un cartof 2 cepe mici 100 g făină două ouă o portocală sare piper ulei de floarea-soarelui oregano Mod de preparare: Fileuri de peşte se spală, se curăţă...
Read more »
Salată cu bulete de cartofi
O reteta delicioasa de salata cu: cartofi, branza telemea, oua, faina, salata verde, ardei capia, fenicu, rosii cherry galbene, otet de mere, ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi mai mari 100 g brânză telemea două ouă 250 g făină o salată verde doi ardei capia un fenicul 250 g roşii cherry galbene 75...
Read more »
Tartă cu musli şi căpşune
O reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar tos, fulgi de ovaz, praf de copt, unt, oua, iaurt, capsuni, apa, amidon, sare, sos de ciocolata. Ingrediente: 180 g făină 160 g zahăr tos 185 g fulgi de ovăz o linguriţă cu praf de copt 175 g unt două ouă 175 ml iaurt 300 g...
Read more »
Ruladă de curcan cu orez
O reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, usturoi, ceapa verde, boia dulce, gem de zmeura, sare, piper, ulei. Ingrediente: un piept de curcan mai mare 4 căţei de usturoi o legătură ceapă verde o linguriţă cu boia dulce 150 g orez sălbatic un borcan gem de zmeură sare piper ulei de floarea-soarelui...
Read more »
Cafea cu coniac
O reteta de cafea cu coniac din: smantana, lichior, coniac, cafea si sos caramel. Ingrediente: 160 grame smantana 30 ml lichior 20 ml coniac cafea sos caramel Mod de preparare: Intr-un bol amesteca smantana cu un mixer pana se formeaza o frisca. Imparte lichiorul si coniacul in doua pahare inalte. Umple apoi trei...
Read more »
Ciorbă de peşte cu legume
O reteta delicioasa de ciorba din: macrou, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, arpagic, praz, ardei gras, rosii, pasta de tomate, ulei, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g trunchiuri de macrou un morcov o rădăcină de pătrunjel păstârnac un sfert de ţelină 200 g arpagic un fir de praz doi ardei graşi 4 roşii...
Read more »
Fidea cu pui şi caise
O reteta delicioasa de fidea de orez cu: caise, carne de pui, ceapa rosie, ceapa alba, miere, zahar tos, ardei iute, otet de mere, sare, piper, ulei, morcov, porumb, marar. Ingrediente: 200 g fidea de orez 500 g caise două piepturi de pui o ceapă roşie o ceapă albă două linguri cu miere 100...
Read more »
Retete usoare de salate
Retete usoare de salate: Salată cu de toate O reteta de salata cu de toate din: salata verde, ardei, avocado, oua, suc de lamaie, telina, iaurt, pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi dulci 2 avocado copţi, însă tari 4 ouă fierte...
Read more »
Chiftele de porc cu sos hoisin
O reteta de chiftele de porc cu sos hoisin din: carne tocata de porc, sos de soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui, sos hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 2 linguri sos de soia 2 linguri...
Read more »
Smoothie cu mar si castravete
O reteta de smoothie cu mar si castravete din: castravete, mar, miere si scortisoara. Ingrediente: 10 felii groase de castravete 1 mar 1 lingurita miere 1 praf de scortisoara (optional) Mod de preparare: Pune feliile de castravete in blender, apoi curata marul si taie-l in sferturi. Adauga bucatile de mar peste cele de...
Read more »
Friptură de porc înăbuşită cu cidru
O reteta de friptura de porc inabusita cu cidru din: unt, antricoate de porc, bacon afumat, morcovi, cartofi, nap, varza, frunza de dafin, cidru si supa de pui. Ingrediente: 1 bucăţică de unt 2 antricoate de porc 4 felii subţiri de bacon afumat, tăiat în bucăţi 2 morcovi, tăiaţi rondele 2 cartofi, tăiaţi cuburi...
Read more »
Salată cu de toate
O reteta de salata cu de toate din: salata verde, ardei, avocado, oua, suc de lamaie, telina, iaurt, pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei iute si sare. Ingrediente: 1 salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi dulci 2 avocado copţi, însă tari 4 ouă fierte sucul de la 1 lămâie 1 ţelină 1 borcănel...
Read more »
File de peşte la cuptor cu smântână
O reteta de file de peste la cuptor cu smantana din: ciuperci, unt, file de peste, ulei, sare, piper, smantana, cascaval, usturoi, boia si praf de ardei iute. Ingrediente: 150 g ciuperci 1 lingura unt 800 g file de peste ulei pentru prăjit sare piper 200 ml smântână 150 g cascaval ras 2 căţei...
Read more »
Piure de mango cu budincă de tapioca
O reteta de piure de mango cu budinca de tapioca din: mango, banana, mar, zeama de lamaie, miere, perle de tapioca, lapte, zahar brun si sare de mare. Ingrediente: Ingrediente pentru piure: 1 mango 1 banană 1 măr zeamă de lămâie miere de albine (după gust) Ingrediente pentru budinca de tapioca: 1/2 ceaşcă perle...
Read more »
Clătite integrale umplute cu carne
O reteta de clatite integrale umpluta cu carne din: faina integrala, sare, lapte, oua, ulei, ceapa, carne de pui, ardei iute, vin alb, cimbrisor, bulion, rosii decojite, boabe de fasole in sos de chili, usturoi, boabe de porumb, ceapa verde, iaurt, smantana, bulion, sare si piper. Ingrediente: 180 g faina integrala 1 praf de...
Read more »
Varza cu seminte de mustar
Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc seminţele de muştar până când devin parfumate şi încep să pocnească. Se adaugă ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi se rumenesc. Se adaugă varza şi se amestecă, apoi se lasă pe foc cinci minute până se înmoaie. Se asezonează şi se serveşte imediat. Varza cu seminte de...
Read more »
Budincă cu stafide
O reteta de budinca cu stafide din: unt, faina, praf de copt, zahar brun, stafide, oua, lapte si crema de vanilie. Ingrediente: 100 g unt, plus extra pentru uns 200 g de faina 1 lingurita praf de copt 85 g zahar brun 100 g stafide 2 oua mari, batute usor 2 linguri de lapte...
Read more »
Bruschete cu muşchi de vită şi gorgonzola
O reteta de bruschete cu muschi de vita si gorgonzola din: steak de vita, ulei de masline, ciabatta, mustar dijon, nasturel, gorgonzola si otet balsamic. Ingrediente: 2 steakuri de vita 1 lingurita ulei de masline 1 chifla ciabatta, taiata pe jumatate 1 lingurita de mustar Dijon 1 mana de nasturel 50 g gorgonzola putin...
Read more »
Griş cu lapte şi lămâie
O reteta de gris cu lapte si lamaie din: lapte, apa, gris, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zeama de lamaie si cardamom. Ingrediente: 250 ml lapte degresat sau lapte vegetal 250 ml apă 45 g griş 1 linguriţă esenţă de vanilie coajă de lămâie 1/2 zeamă de lămâie 1/4 linguriţă cardamon Mod...
Read more »
Ruladă de pasăre
O reteta de rulada de pasare din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, branza feta, tarhon, piept de pasare, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri ulei 100 g spanac congelat 80 g branza feta 3 fire tarhon 1 piept mare de pasare sare piper Mod de preparare: Se toacă...
Read more »
Pizza cu spanac si rosii cherry
O reteta de pizza cu spanac si rosii cherry din: faina, drojdie de bere, ulei, lapte, sare, spanac, rosii cherry, sos de rosii, cascaval si piper. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 20 g drojdie de bere 2 linguri ulei 200 ml lapte 1 praf de sare pentru topping: 300 g spanac rosii cherry...
Read more »
Pancakes
O reteta de pancakes din: faina, oua, praf de copt, lapte, zahar si sare. Ingrediente: 115 gr făină 3 ouă mari 1 plic praf de copt 140 ml lapte 5 linguri de zahăr un vârf de sare Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează cu zahărul până se albesc. Apoi se toarnă laptele, puţin...
Read more »
Pui katsu
O reteta de pui Katsu din: piept de pui, ou, fulgi de porumb, usturoi, pasta de curry, sos de soia, ketchup, miere si amidon. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără pele 1 ou mare, bătut 8 linguri fulgi de porumb, zdrobţi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1-2 linguri pastă de curry 1 lingură...
Read more »
Punci Ciderlup Nr. 1
O reteta de Punci Ciderlup Nr 1 din: suc de mere, curacao, maraschino, lamaie, fructe proaspete si sifon. Ingrediente: 1 l suc de mere 8 cl Curacao portocale 8 cl Maraschino 2 felii de lamaie fructe proaspete sifon Mod de preparare: Punem 6-8 cuburi de gheata intr-un bol si turnam sucul rece de...
Read more »
Salata cu hering afumat
O reteta de salata cu hering afumat din: fileuri de hering, patrunjel, suc de lamaie, otet balsamic, praf de mustar, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 2 fileuri de hering afumat 2 cartofi mari 200 g varză 2 linguri de pătrunjel tocat 3 linguri de suc de lămâie 1 lingură de oţet balsamic...
Read more »
Cannelloni cu spanac si sos de rosii
Un pachet de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac, branza ricotta, cascaval, sos de rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet cannelloni 1 kg spanac 200 g branza ricotta 3 linguri cascaval ras 200 ml sos de rosii 2 linguri...
Read more »
Ficat cu bacon şi sos de ceapă
O reteta de ficat cu bacon si sos de ceapa din: bacon, faina, salvie sucata, ficat, ulei de masline, ceapa, supa de vita si ketchup. Ingrediente: 4 felii de bacon sau costita afumata 2 linguri de faina, asezonata 1 varf de cutit de salvie uscata (optional) 6 felii ficat de vita sau de porc...
Read more »
Iepure cu ceapa si gnocchi
O reteta de iepure cu ceapa si gnocchi din: iepure, bacon, ulei, ceapa, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin, cimbru, paine toast, bere neagra, sare si gnocchi. Ingrediente: 1 iepure curatat 100 g bacon 1 lingura ulei 4 cepe 10 boabe de piper 6 cuisoare 6 foi de dafin 4 fire de cimbru...
Read more »
Ciorba de oase de porc cu tarhon
O reteta de ciorba de oase de porc cu tarhon din: oase de porc, morcovi, ceapa, albitura, telina, orez, otet, sare si tarhon. Inrgediente: 200 g. oase de porc 100 g. morcovi 40 g. ceapa 60 g. albitura 60 g. telina 30 g. orez 10 ml. otet sare tarhon Mod de preparare: Se...
Read more »
Omleta cu ciuperci si spanac
O reteta de omleta cu ciuperci si spanac din: oua, spanac, ciuperci, smantana, ceapa rosie, ceapa verde, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 6 oua 200 g spanac 4 ciuperci 4 linguri smantana 1 ceapa rosie 2-3 codite de ceapa verde 20 g unt 1 lingura ulei de masline sare piper ...
Read more »
Reteta zilei: Paella
O reteta delicioasa de Paella din: calamari, midii, creveti, scoici, pui, usturoi, mazare, ardei iute, fasole verde, orez brun, bulion, sofran, sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveti scoici pui usturoi mazăre ceapă ardei iuti fasole verde orez brun bulion şofran sare piper Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului se taie ceapa si...
Read more »
Somon la grătar cu sote de legume
O reteta de somon la gratar cu sote de legume din: somon, lamai, ceapa, broccoli, dovlecei, porumb, unt, ardei, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 4 medalioane somon 4 lămâi 1 ceapă albă pentru soteul de legume: 600 g broccoli 2 dovlecei 1 cutie mică porumb 50 g unt 2-3 ardei sare grunjoasă piper ...
Read more »
O reteta video despre cum se prepara inele de ardei iute murat, preparat deosebit de gustos si sanatos, rapid si absolut delicios. Ingrediente: 10 large jalapeno peppers, sliced 3 tbsp sugar (I like these kind of sweet, so use less or no sugar if you don’t) 3/4 cup white distilled vinegar 3/4 cup water...
Read more »
Fasole in stil breton
O reteta de fasole in stil breton din: boabe de fasole, morcovi, pastarnac, telina, usturoi, unt, ceapa, vin alb, rosii, pasta de tomate, supa de legume, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g boabe de fasole alba 150 g radacinoase (morcovi, pastarnac, telina) 2 catei de usturoi 40 g unt 3 cepe 100 ml...
Read more »
Chec cu lămâie şi mălai
O reteta de chec cu lamaie si malai din: malai, faina, praf de copt, zahar tos brun, coaja si suc de lamaie, lapte batut, oua, ulei de floarea soareul, zahar tos si zahar pudra. Ingrediente: 150 g malai macinat fin 150 g faina alba simpla 1 lingura praf de copt 60 g zahar tos...
Read more »
Omletă cu legume si cascaval
O reteta de omleta cu legume si cascaval din: dovlecei, ardei gras, mazare, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, oua, lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 1 ardei gras portocaliu 100 g mazare verde congelata 2 cepe verzi 4 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 8 oua 100 ml...
Read more »
Piure de cartofi cu nasturel
O reteta de piure de cartofi cu nasturel din: cartofi, lapte, unt si nasturel. Ingrediente: 650 g cartofi, taiati bucati 100 ml lapte 25 g de unt 170 g nasturel Mod de preparare: Se fierb cartofii intr-o cratita mare cu apa si sare timp de 15 minute sau pana cand devin moi. Se...
Read more »
Vita in sos de curry
O reteta de vita in sos de curry din: carne de vita, ardei iute, ceapa, usturoi, foaie de dafin, ghimbir, lapte de cocos, lime, scortisoara, cardamom, piper negru, ulei si sare. Ingrediente: 700 g carne de vita slaba 2 ardei iuti mici si rosii 3 cepe rosii 4 catei de usturoi 1 foaie de...
Read more »
Ciocolata calda cu vanilie si frisca
O reteta de ciocolata calda cu vanilie si frisca din: lapte, ciocolata cu lapte, frisca, esenta de vanilie, zahar brun si sirop de caramel. Ingrediente: 300 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 4 linguri frisca 1 fiola esenta de vanilie 2 lingurite zahar brun 2 lingurite sirop de caramel Mod de preparare:...
Read more »
Friptura de vita la gratar
O reteta de friptura de vita la gratar din: carne de vita, ulei de floarea soarelui, sare, patrunjel si unt. Va recomandam o friptura de vita usor de pregatit, dar absolut delicioasa. Ingrediente: 500 g carne de vita 1 lingura ulei de floarea soarelui sare 1 legatura patrunjel 100 g unt Mod de...
Read more »
Retete internationale: Panzanella
Bucătarii italieni dovedesc multă ingeniozitate când vine vorba sâ folosească pâinea veche, fie că fac din ea pesmet cu usturoi, fie ca o folosesc pentru a îngroşa o supă. Printre mâncărurile rustice italieneşti în care se pune pâine tare există o adevărată bijuterie: panzanella, o salată de vară cu pâine, specifică regiunii Toscana. Pentru...
Read more »
Quiche cu sparanghel si rosii cherry
O reteta de quiche cu sparanghel si rosii cherry din: faina, unt, apa, sare, oua, sparanghel, rosii cherry, ceapa verde, unt, banza cheddar, smantana si sare. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt 3 linguri apa rece 1 varf de cutit de sare compozitia: 4 oua 8 fire sparanghel 12 rosii cherry 4 fire...
Read more »
Chec cu lamaie si ceai Earl Grey
O reteta de chec cu lamaie si ceai Earl Grey din: zahar tos brun, sultanine, coaja de citrice, ceai Earl Grey, ou, faina si crema de branza. Ingrediente: 250 g zahar tos brun 175 g sultanine (stafide mari) 50 g coaja de citrice, tocata 300 ml ceai Earl Grey rece, concentrat 1 ou batut...
Read more »
Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă
O reteta de salata cu natu, speck si evantaie de ceapa din: naut, speck, cepsoare, papadie, cicoare, creson, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g năut fiert 150 g speck, în 2 felii 4 cepşoare 300 g sălătele de câmp mixte (păpădie, cicoare, creson) 1 linguriţă de oţet balsamic...
Read more »
Fruit Punch
O reteta de Fruit Punch din: rom alb, suc de ananas, suc de portocale, zeama de lamaie, sirop de zahar, ginger ale, portocala si lamaie. Ingrediente: 0,7 cl de rom alb 25 g suc de ananas 25 cl suc de portocale 12 cl zeama de lamaie sirop de zahar 1.4 l de Ginger Ale...
Read more »
Cum se prepara cartofi boulangere (video)
O reteta video despre cum se prepara cartofi boulangere, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara cartofi boulangere
Read more »
Ciuperci la cuptor
O reteta de ciuperci la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi, fulgi de ovaz, ulei, rosii, ardei, sare, piper, cascaval, ulei de masline, salata verde, otet de vin, bulion, busuioc si zahar. Ingrediente: 16 ciuperci mari 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 60 g fulgi de ovăz 1 lingura ulei de gătit 2 rosii 1...
Read more »
Spanac cu pesmet iute-acrişor
O reteta de spanac cu pesmet iute acrisor din: unt, pesmet, coaja rasa de lamaie, usturoi, ardei iute si spanac. Ingrediente: 25 g unt 100 g de pesmet proaspat coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 ardei iute, taiat fin 500 g de spanac Mod de prepaare: Se...
Read more »
Clatite umplute cu spanac si sunca de pui
O reteta de clatite umplute cu spanac si sunca de pui din: oua, lapte, ulei, sare, faina, frunze de spanac, ceapa, usturoi, sare, piper, oua, patrunjel verde, sunca de pui, branza si ulei. Ingrediente: pentru aluatul de clatite: 2 oua 450 ml lapte 1 lingura ulei 1 varf de cutit de sare 250 g...
Read more »
Deserturi: Budincă de ciocolată
O reteta simpla de budinca de ciocolata din: cacao pudra, banane si miere. Inrgediente: 2 linguri cacao pudră 3 banane coapte puţină miere de albine (opţional) Mod de preparare: Amesteci ingredientele în robotul de bucătărie. Se serveşte imediat sau se lasă la rece şi se ornează cu frunze proaspete de mentă. Budincă de...
Read more »
Gratin de linte cu ou
O reteta gratin de linte cu ou din: ceapa, unt, ulei, usturoi, linte, verdeata, cascaval, oua, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cepe 300 g unt 2 linguri ulei 5 catei de usturoi 1,2 linte fiarta 4 linguri verdeata tocata 180 g cascaval ras 8 oua piper sare ulei pentru forma Mod de...
Read more »
Budincă cu spanac
O reteta de budinca cu spanac din: frunze de spanac, chifle, pesmet, usturoi, oua, sare, piper, sunca de porc, bacon si parmezan. Ingrediente: 200 g frunze de spanac proaspat 4 chifle mici 1 lingura pesmet 6 oua 6 catei usturoi sare piper 150 g sunca de porc 100 g felii de bacon 100 g...
Read more »
Ciorba dulce cu afumatura
O reteta de ciorba dulce cu afumatura din: rasol de porc afumat, rosii, ceapa, morcov, pastarnac, leustean, ardei gras si orez. Ingrediente: 2 rasoale de porc afumate 3-4 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac leustean 1 ardei gras 2 cesti de orez Mod de preparare: Rasoalele se spala si se taie in...
Read more »