Retete magice:
Peste in suc de portocale
O reteta de peste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina alba, amidon, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare si portocala. Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper negru boabe...
Read more »
Retete traditionale: Vinete umplute
O reteta de vinete umplute din: vinete, crema de branza, cascaval, margarina, oua, ulei de masline extravirgin, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 350 g cremă de brânză 300 g caşcaval ras 120 g margarină 2 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri seminţe de susan sare piper...
Read more »
Tort de ciocolată cu fluturi albi
O reteta de tort de ciocolata cu fluturi albi din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, nuca, faina, praf de copt, sare, frisca, coniac si ciocolata alba. Ingrediente: 150 g ciocolată amăruie 100 g unt 100 g zahăr 5 ouă 100 g nucă măcinată fin 100 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 praf...
Read more »
Dolmades
Dolmades este un binecunoscut fel de mancare grecesc pentru meze. Preparate similare cu dolmades se pot intalni in Turcia si in intreaga parte rasariteana a bazinului mediteraneean, ba chiar si in bucataria suedeza. Exista mai multe variante, cele mai cunoscute fiind cele facute din frunze de vita-de-vie care se umplu cu un amestec de...
Read more »
Varza de Bruxelles crocanta
O reteta de varza de bruxelles crocanta din: varza de bruxelles, pesmet, costita afumata, fulgi de chilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g varză-de-Bruxelles 100 g pesmet 100 g costiţă afumată, 1/2 linguriţă cu fulgi de chili sare piper Mod de preparare: Punem la fiert într-o oală aproximativ 1 litru de apă...
Read more »
Graten de ciuperci şi spanac
O reteta de graten de ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, usturoi, faina, lapte, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 500 g ciuperci champignon 1 căţel de usturoi 100 g făină 50 ml lapte 4 ouă 100 g unt topit 200 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Opărim...
Read more »
Supa de telina
O reteta de telina din: telina, supa de legume, samntana, lapte, ulei de masline, sare, piper alb, suc de lamaie, crutoane si marar. Ingrediente: 600 g telină 500 ml supă de legume 250 ml smântână lichidă 250 ml lapte 2-3 linguri cu ulei de măsline sare piper alb suc de lămâie crutoane mărar ...
Read more »
Salată de crudităţi la pahar
O reteta de salata de cruditati la pahar din: morcovi, ulei, suc de lamaie, telina, sare, piper, ardei iute, suc de mere, otet de mere, varza chinezeasca, smantana, iaurt, patrunjel, rondele de ceapa verde si nuci. Ingrediente: 4 morcovi 6 linguri ulei 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita zahar 300 g radacina de...
Read more »
Ficăţei cu ciuperci si vin
O reteta de ficatei cu ciuperci si vin din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, vin rosu, supa concentrata de pui, ulei de floarea soarelui, foid e dafin, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 12 ficăţei de pui 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 2 căţei de usturoi 40 g margarină 100 ml vin...
Read more »
Reteta zilei: Briose de ciocolata
O reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de vanilie, faina, smantana si ciocolata alba. Ingrediente: 200g zahar 100g unt 2 oua 2 linguri cacao 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina cu autocrestere pentru glazura: 100g smantana 100g ciocolata alba Mod de preparare: Untul se freaca bine...
Read more »Cocktail Icebreaker
O reteta de Cocktail Icebreaker din: tequilla, curacao triple sec, sirop de grenadine, suc de grepfrut, cirese si portocala. Ingrediente: 6 cl tequilla 2 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine 6 cl suc de grepfrut cirese o felie de portocala Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker, apoi turnam...
Read more »
Prăjitură cu iaurt şi prune
O reteta de prajitura cu iaurt si prune din: oua, esenta de vanilie, praf de copt, iaurt, ulei, zahar tos, faina si prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3–3 – 1/2 căni de făină 1/2 kg prune ...
Read more »
Cocktail Volcano
O reteta simpla de Cocktail Volcano din: tequilla, curacao triple sec, galiano, frisca, zeama de limeta si suc de ananas. Ingrediente: 1,5 cl tequilla 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl Galiano 5 cl frisca lichida 1 cl zeama de limeta 8 cl suc de ananas Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...
Read more »
Prăjitură cu brânză şi prune
O reteta de prajitura cu branza si prune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, biscuiti, prune, branza de vaci, smantana, oua si scortisoara. Ingrediente: 400 g făină 1 cub drojdie 185 g zahăr 150 ml lapte călduţ 80 g unt pentru umplutură: 6 biscuiţi sfărâmaţi 1,5 kg prune 750 g brânză de vaci 60...
Read more »
Pulpa de porc picanta
O reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei sare Mod de preparare: Sareaza pulpa de porc si da-o la rece pentru o...
Read more »
Porc delicios cu cabanos si mozzarella
O reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc, cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos 200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g dovlecei 100 ml vin...
Read more »
Pui cu susan şi legume
O reteta de pui cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei fasole verde pastai, telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii si ulei de susan. Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2 ardei 300 g fasole verde pastai o telina 50 g seminte de susan 2...
Read more »
Salata cu urda si scortisoara
O reteta de salata cu urda si scortisoara din: salata verde, morcov, rosii, urda, scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet balsamic si sare. Ingrediente: o salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1 linguriţă scorţişoară 150 g parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic sare Mod de preparare: Mod de preparare:...
Read more »
File de şalău cu cartofi natur
O reteta de file de salau cu cartofi natur din: file de salau, cartofi, sos worchester, ulei, cimbru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 500 g cartofi 1 lingura sos Worchester 50 ml ulei 3-4 crengute de cimbru 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Curatati fileul de salau...
Read more »
Medalion din fructe de mare
O reteta de medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, rosie, sparanghel, parmezan, ou, spanac, unt, branza topita, coaja de lamaie, zeama de lamaie, nucsoara si sare. Ingrediente: 250 g cocktail de fructe de mare 1 rosie 50 g sparanghel 1 lingura cu parmezan 1 ou 100 g spanac 20...
Read more »
Pui cu morcovi si sofran
O reteta de pui cu morcovi si sofran din: pui, patrunjel verde, usturoi, sare, piper, boia, chimen, condimente, suc de lamaie, ulei de masline, sofran, vin alb, morcovi si ceapa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,4 kg) 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi sare piper 1 lingura de boia 1 lingura chimen macinat...
Read more »
Reteta zilei: Salata de boeuf
O reteta de salata de boeuf din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 4-5 morcovi 2-3 radacini pastarnac/patrunjel 1 telina 2 pulpe de pui Maioneza Sare Piper Mustar Gososari murati Castraveti murati 5-6 cartofi pentru maioneza:...
Read more »
Varză de Bruxelles cu bacon
O reteta de varza de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, ceapa, usturoi, bacon, ulei, boabe de mustar, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 600 g varză de Bruxelles 1 ceapă 3 căţei de usturoi 150 g bacon slab 3 linguri ulei 1 linguriţă boabe muştar 150 g seminţe de pin sare...
Read more »
Rulouri cu sunca si rosii
O reteta de rulouri cu sunca si rosii din: lipii, sunca, rosie, ceapa rosie, frunze de salata si unt. Ingrediente: 2 lipii 2 felii de sunca 1 rosie 1 ceapa rosie 2 frunze de salata unt Mod de preparare: Intindem unt pe fiecare lipie. Asezam o frunza de salata, punem o felie de...
Read more »
Prăjitură cu afine
O reteta de prajitura cu afine din: oua, zahar, unt, iaurt, gris, faina, praf de copt, gem, afine si frisca. Ingrediente: 2 ouă 100 g zahăr 60 g unt 200 g iaurt 125 g griş 125 g făină ½ plic praf de copt 3 linguri gem 300 g afine 250 g frişcă 15 g...
Read more »
Retetele saptamanii #2
Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Mousse cu capsune O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar....
Read more »
Tartă crocantă cu brânză
O reteta de tarta crocanta cu branza din: zahar, nuca, cereale, unt, branza de vaci, galbenusuri, frisca, zahar, gelatina, esenta vanilie, zahar, unt si nuci. Ingrediente: pentru blat: 150 g zahar 100 g nuca 50 g cereale 100 g unt pentru crema: 400 g branza de vaci (dulce) 3 galbenusuri 200 ml frisca 100...
Read more »
Jambon in crusta
O reteta de jambon in crusta din: jambon, zeama de varza, foaie de dafin, ulei, miere, otet balsamic si mustar. Ingrediente: 1 jambon 2 litri zeama de varza 1 foaie de dafin 4 linguri cu ulei 1 lingura cu miere 2 linguri cu otet balsamic 1 lingura cu mustar Mod de preparare: Pune...
Read more »
Cum se prepara Baba ganoush (video)
O reteta video despre cum se prepara baba ganoush, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Baba ganoush
Read more »
Cocktail Jagerinha
O reteta simpla de Cocktail Jagerinha din: jagermaister, limeta si zahar brun. Ingrediente: 6 cl Jagermaister limeta 2 lingurite de zahar brun Mod de preparare: Taiem in 8 bucati o jumatate de limeta, asezand, apoi, bucatile intr-un pahar pentru bauturi lungi. Adaugam zaharul brun, presam bucatile de limeta cu un mojar si adaugam...
Read more »
Prajitura cu corcoduse
O reteta de prajitura cu corcoduse din: faina, zahar, oua, corcoduse si praf de copt. Ingrediente: 400 g făină 400 g zahăr 4 ouă 500 g corcoduşe (sau fructe combinate-caise, cireşe) 1 praf de copt Mod de preparare: Frecaţi untul spumă cu zahărul şi adăugaţi treptat câte 1 ou, apoi făina şi praful...
Read more »
Vegetarian Biryani
Vegetarian Biryani din: orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, cartof, morcov, mazare, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana de orez 1 lingura unt 1 lingura ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura ghimbir proaspat razuit 1/2 lingura curry 1 cartofi mare copt 1 morcov mare 1 cana mazare congelata...
Read more »
Gogoşele
O reteta de gogosele din: faina alba, zahar, drojdie, galbenusuri, lapte, nucsoara si ulei de arahide. Ingrediente: 1 kg faină albă 250 g zahăr 1 cub drojdie proaspătă 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 1 l apă nucşoară ulei de arahide sau de floarea-soarelui (pentru prăjit) Mod de preparare: Toarnă apa într-un castron şi...
Read more »
Manchego
Cea mai putin elaborata dintre mancarurile servite in tavernele sppaniole este branza manchego, care se taie pur si simplu in triunghiuri si se serveste. Manchego este o branza de oaie tare si cremoasa, originara din La Mancha, o zona aririda din centrul Spaniei. Ea este pretuita in funnctie de vechime, ca parmezanul, cea mai...
Read more »
Reteta zilei: Stelute glazurate
O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g smantana Mod de preparare: Untul...
Read more »
Budincă orientală de orez
O reteta de budinca orientala de orez din: orez, vin rosu, apa, lapte, zahar, apa de trandafiri, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 350 g orez 50 ml vin roşu 300 ml apă 700 ml lapte 50 g zahăr 1 linguriţă apă de trandafiri 2-3 linguri scorţişoară măcinată 1 linguriţă zahăr pudră Mod de...
Read more »
Cremă de caramel cu vin rosu
O reteta de crema de caramel cu vin rosu din: galbenusuri, albusuri, vin rosu dulce, zahar, smantana si scortisoara. Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 6 linguri vin roşu dulce 3 linguri zahăr 225 ml smântână dulce scortisoară Mod de preparare: Pune gălbenuşurile, vinul şi zahărul într-o cratiţă la bain- marie, având grijă ca...
Read more »
Mancare de paste cu carnati la cuptor
O reteta de mancare de paste cu carnati la cuptor din: carne de carnati, pesmet, frunze de cimbru, ulei de masline, passata, pasta de rosii, paste, varza creata, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 450 carne de carnati 50 g de pesmet alb proaspat 1 lingura frunze de cimbru sau de rozmarin, tocate 1 lingura ulei...
Read more »
Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci
O reteta de mancare de orez cu ciuperci din: orez, morcovi, zeama de lamaie, masline negre, ciuperci, ulei de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 50 g orez 2 morcovi mari zeama de la 1 lamaie 100 g masline negre fara samburi 1 cutie ciuperci sau 100 g ciuperci fierte ulei de masline sare...
Read more »
Mâncare dietetica cu pui şi ciuperci
O reteta de mancare dietetica cu pui si ciuperci din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, sare, piper, ciuperci si rosii. Ingrediente: 840 g piept de pui 3 linguri ulei de masline 3 cepe sare piper 200 g ciuperci champignon 500 g rosii intregi decojite Mod de preparare: Intr-o tigaie, pui 2...
Read more »
Sarmale de porc fierte in vin
O reteta de sarmale de porc fierte in vin din: carne de porc, carnati de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata, vin alb sec si condimente. Ingrediente: 1 kg carne de porc 400 g carnati de porc proaspeti 100 g orez 2 cepe 2 linguri pasta de tomate 1 varza murata mare...
Read more »
Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana
O reteta de Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana din: file de crap, sare, piper, suc de lamaie, zarzavat de supa, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, smantana si vin alb. Ingrediente: circa 1,5 kg file de crap sare piper 2-3 linguri suc de lamaie 2 legaturi zarzavat de supa...
Read more »
O reteta de rulouri cu frisca din: faina, unt, galbenusuri, vin alb, smantana, zahar vanilat, ou si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g unt 2 galbenusuri 3 linguri cu vin alb 500 g smantana dulce 2-3 pliculete cu zahar vanilat 1 ou sare Mod de preparare: Amestecă bine cu furcu¬liţa jumătate din...
Read more »
Supă de roşii cu crutoane si brânză
O reteta de supa de rosii cu crutoane si branza din: rosii, zahar, supa de legume, sos tabasco, sos worchestershire, mascarpone, frunze de busuioc, paine, usturoi si mozzarella. Ingrediente: 400g de roşii de la conservă 1 lingură de zahăr fin 100ml supă de legume câte puţin sos Tabasco şi Worchestershire 2 linguri de mascarpone...
Read more »
Pimientos
Aceste fasii de ardei rosu fara pielita se prepara foarte simplu: se prajesc in ulei de masline, cu usturoi, patrunjel si eventual ardei iuti rosii tocati marunt. Ulterior se lasa la marinat in borcane, in ulei si otet de vin. Pimientos pot fi vazuti adesea pe rafturile tavernelor spaniole, unde prezenta lor ii asigura...
Read more »
Crap pane in aluat de bere
O reteta de crap pane in aluat de bere din: file de crap, faina, bere, oua, ulei, castravete, ceapa verde, marar, smantana, iaurt, zahar, suc de lamaie, piper, ulei si sare. Ingrediente: 650 g file de crap fara piele 140 g faina 125 ml bere 2 oua 2 linguri ulei 1 castravete 1 ceapa...
Read more »
Minitarte vanilate
O reteta de minitarte vanilate din: capsune, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, galbenusuri, zahar fin, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 200-300 g capsune pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat coaja de lamaie sare pentru crema:...
Read more »
Gambas al ajillo
Creveti cu usturoi sunt printre cele mai rafinate gustari din meniul tapas. Sunt creveti mari care se calesc in ulei de masline cu mult usturoi ras si de obicei cu putin ardei iute rosu tocat. Ca si alte feluri de mancare, gambas al ajillo se servesc la masa in vasul in care au fost...
Read more »
Carnati de porc in vin
O reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper, unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi Mod de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml...
Read more »
Rasol de crap cu hrean
O reteta de rasold e crap cu hrean din: hrean, suc de lamaie, galbenusuri, smantana, crap, zarzavat, sare, foaie de dafin, boabe de piper negru, boabe de mustar si cuisoare. Ingrediente: 100 g hrean proaspat 5 linguri suc de lamaie 2 galbenusuri 75 ml smantana 1 crap curatat (circa 1,5 kg) 1 legatura zarzavat...
Read more »
Mancare coreeana de orez
O reteta de mancare coreeana de orez din: supa de pui, orez, carne de curcan, spanac, morcovi, ulei de susan, seminte de susan, ulei vegetal, oua si sos de ardei iute. Ingrediente: 500 ml supa de pui fierbinte 250 g orez cu bobul lung 300 g carne de curcan fiarta, taiata cubulete 250 g...
Read more »
Supa de fasole alba cu bacon
O reteta de supa de fasole alba cu bacon din: ceapa, unt, cimbru, fasole alba, supa de pui, bacon si ceapa. Ingrediente: 2 cepe taiate mare un cub de unt 4 ramurele de cimbru (frunzele) 2 conserve de 400 g fasole alba mare, scursa si clatita 750 ml supa de pui (proaspata sau din...
Read more »
Cocktail Vampire Vin
O reteta simpla de Cocktail Vampire Vin din: campari si vin sec. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl vin sec Mod d epreparare: Turnam Campari intr-un pahar de vin alb, pe care-l completam cu vin alb sec, rece.
Read more »
Friptura de vita cu portocale
O reteta de friptura de vita cu portocale din: muschi de vita, portocale, sare, piper, cartofi si unt. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de vita 2-3 portocale sare piper 1 kg cartofi 100 g unt Mod de preparare: Cureţi portocalele de coajă şi le feliezi. Apoi cureţi şi cartofii. Cu jumătate din...
Read more »
Clătite cu stafide şi cocos
O reteta de clatite cu stafide si cocos din: faina, zahar, lapte, stafide, oua, fulgi de cocos, zahar vanilat si ulei de arahide. Ingrediente: 400 g faina alba 350 g zahar 400 ml lapte 85 g stafide 225 g fulgi de cocos 2 oua 30 g zahar vanilat ulei de arahide sau ulei de...
Read more »
Reteta zilei: Focaccia cu bacon
Focaccia este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat: 25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de...
Read more »
Retete delicioase: Gaina umpluta
O reteta delicioasa de gaina umpluta din: gaina, carne tocata, ou, sare, piper, maruntaie de gaina, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare de circa 3 kg 250 g carne tocata 1 ou sare piper maruntaiele de la gaina (pipota, ficat, inima) 1 felie de paine faramitata 2 linguri cu unt patrunjel tocat...
Read more »
Prajitura cu nuca
O reteta de prajitura cu nuca din: albusuri, zahar, nuca, praf de copt, amidon, unt, zahar vanilat, nuca si zahar. Ingrediente: 9 albusuri 300 g zahar 300 g nuca 1 pliculet praf de copt 3 linguri cu amidon pentru crema: 9 galbenusuri 200 g unt 3 pliculete cu zahar vanilat pentru decor: 100 g...
Read more »
Merluciu picant cu cartofi
O reteta de merluciu picant cu cartofi din: fileuri de merluciu, fileuri de ansoa, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de arahide, sare, piper si ceapa rosie. Ingrediente: 6 fileuri de merluciu 12 fileuri de ansoa 6 cartofi 2 cepe 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de arahide sau de floarea soarelui sare piper pentru...
Read more »
Rulouri cu ceapă verde şi curcan
Se amestecă 2 linguri de maioneză light si 2 linguri de pesto. Se impart pe 4 lipii urmatoarele ingrediente: 4 frunze de salata creata, 250 g carne de curcan fiarta sau coapte, 6 cepe verzi taiate felii si 1 bucata de castravete lunga de 12 cm, taiata in bucati. Se stropeste cu amestecul de...
Read more »
Supa de ceapa englezeasca
O reteta de supa de ceapa englezeasca din: unt, ceapa, cimbru, frunze de dafin, cidru, supa, paine taraneasca, cascaval si patrunjel. Ingrediente: 50 g unt sau 2 linguri untura 1 kg ceapa taiata fin 1 lingura zahar brun cateva fire de cimbru proaspat 3 frunze de dafin 150 ml cidru 1 litru supa din...
Read more »
Rulouri din muschi de porc
O reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc, ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1 morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa gust Mod de...
Read more »
Reteta zilei: Tort de gutui si nuci
O reteta de tort cu gutui si nuci din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, nuci, migdale, oua, ulei de nuci, coaja de portocala, sare, alune, foi de gelatina, suc de guti, piureu de gutui, frisca, rom, suc de portocale, pectina, gutui, sare de lamaie, coaja de portocala, frisca, driop de glazura si praf...
Read more »
Prepelita umpluta cu fructe uscate
O reteta de prepelita umpluta cu fructe uscate din: prepelite, stafide, caise uscate, curmale uscate, nuci, paine, cimbru, rozmarin, scortisoara, miere, vin alb, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, scortisoara, cartofi, trufe, sparanghel, creme fraiche, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite curatate cate 1 mana de stafide, caise uscate, curmale uscate alune,...
Read more »
Supa Yayla Corbasi
O reteta de supa yayla corbasi din: orez, ceapa, unt, supa de pui, iaurt, faina, galbenus, sare, zeama de lamaie, piper si menta. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung 1 ceapa 50 g unt 1,5 l supa de pui 200 g iaurt 1 lingura faina 1 galbenus sare zeama de lamaie piper 1...
Read more »
Napolitană cu trei creme
O reteta de napolitana cu trei creme din: foi de napolitane, unt, zahar pudra, rom, ciocolata de menaj, frisca, faina, galbenusuri, oua, pastaie de vanilie, lapte si fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane pentru crema de rom: 250 g unt moale 500 g zahăr pudră 1 fiolă subţire de...
Read more »
Tacos cu carne picantă de curcan şi orez
O reteta de tacos cu carne picanta de curcan si orez din: pasta de ardei iute, carne tocata de curcan, orez, fasole rosie, supa de pui, porumb dulce, coriandru, tacos, salata eisber, smantana, branza si guacamole. Ingrediente: 2 linguri pasta de ardei iute 400 g carne tocata de curcan 100 g de orez cu...
Read more »
Mancare de bulgur cu fasole
O reteta de mancare de bulgur cu fasole din: bulgur, fasole pestrita boabe, ceapa, ardei gras, rosii, usturoi, ulei de masline, cimbru, apa si sare. Ingrediente: 250 g bulgur fin 150 g fasole pestrita boabe 5 cepe albe 1 ardei gras verde 3 rosii coapte bine 1 catel de usturoi 5 linguri ulei de...
Read more »
Focaccia umplută
O reteta de focaccia umpluta din: mazare, suc de lamaie, usturoi, ulei de masline, focaccia, rosii deschidratate, masline, frunze de salata verde, avocado, sare si piper. Ingrediente: 400g mazăre în conservă, scursă şi clătită sucul unei lămâi 1 căţel usturoi 50 ml ulei măsline 1 focaccia de 20 cm cu roşii uscate 100 g...
Read more »
Tagliatelle cu somon si crab
O reteta de tagliatelle cu somon si crab din: ceapa verde, usturoi, somon afumat, ulei de floarea soarelui, smantana, vin alb, carne de crab, file de somon, suc de lamaie, tagliatelle negre, busuioc si rosii. Ingrediente: 1 legatura de ceapa verde 1 catel de usturoi 150 g somon afumat 3 linguri ulei de floarea...
Read more »
Salata taraneasca greceasca
O reteta de salata taraneasca greceasca din: castravete, ardei, rosii, ceapa, patrunjel si busuioc, salata, feta, otet din vin alb, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline si oregano. Ingrediente: un castravete mic de salata un ardei rosu un ardei galben 3-4 rosii o ceapa mica alba cate 3-4 fire de patrunjel si...
Read more »
Baba Ghannouj
O reteta de baba ghannouj din: vinete, usturoi, tahini, lamaie, sare, patrunjel, ulei de masline extravirgin si paine. Ingrediente: 2 vinete 2 catei de usturoi 3 linguri tahini (pasta de susan) 1 lamaie sare pentru decor: 1 legatura de patrunjel ulei de masline extravirgin triunghiuri de paine alba Mod de preparare: Încălzeşte cuptorul...
Read more »
Muschi de caprioara umplut cu smochine
O reteta de muschi de caprioara umplut cu smochine din: muschi de caprioara, ou, smochine, varza rosie, nuci, ulei de masline, suc de portocale, rosii cherry, portocala, aluat, vin rosu, sos demi glace, unt, sare, piper si scortisoara. Ingrediente: 400 g muschi de caprioara 1 ou 150 g smochine 300 g varza rosie 50...
Read more »
Bomboane de ciocolată
O reteta de bomboane de ciocolata din: cereale cu fructe, lapte, stafide, curmale deshidratate, ciocolata, nuca, esenta de vanilie, coniac si miere. Ingrediente: 250 g cereale cu fructe 200 ml lapte 100 g stafide 10 curmale deshidrate 100 g ciocolata topita 300 g nuca esenta de vanilie 500 ml coniac/rom 2 linguri cu miere...
Read more »
Supa de rosii cu gremolata
O reteta de supa de rosii cu gremolata din: ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, zahar, otet din vin alb, coaja si zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 catei de usturoi pisati 4 linguri ulei de masline 2 kg rosii 2 linguri zahar 2 linguri otet din vin alb pentru...
Read more »
Paste cu ton şi broccoli la cuptor
O reteta de paste cu ton si broccoli la cuptor din: ton, rosii, paste, broccoli, crema de branza light, branza cheddar, pesmet si salata. Ingrediente: 2×185 ton in ulei, de la conserva scurs bine, se pastreaza 1 lingura de ulei 2×400 rosii tocate, de la conserva 350 g paste de diverse forme, uscate 300...
Read more »
Legume fripte în cuptor
O reteta de legume fripte in cuptor din: dovlecei, vanata, ardei rosii, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 dovlecei tăiaţi în bucăţi pe lungime 1 vânătă tăiată în bucăţi 2 ardei roşii tăiaţi fâţii 4 cepe roşii tăiate în jumătate 6-8 ciuperci 80ml ulei de măsline 4 căţei...
Read more »
Vol-au-Vents
Candva, aceste gustari erau nelipsite la orice petrecere cu pretentii. Sunt facute dintr-un aluat pufos, care se scobeste dupa coacere si se umple cu diferite amestecuri, dupa care se dau la cuptor cateva minute inainte de a fi servite. Dupa cum sugereaza si denumirea, ele sunt atat de usoare incat le ia vantul. In...
Read more »
Tabuleh cu legume
O reteta de tabuleh cu legume din: bulgur, ardei gras, rosii, ceapa,c astravete, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g bulgur fin 1 ardei gras galben sau rosu 3 rosii 1 ceapa 1 castravete 1 lamaie 4 linguri ulei de masline extravirgin 6 frunze de menta...
Read more »
Bomboane aromate
O reteta de bomboane aromate din: ciocolata alba, unt, cozonac, foaie de pandispan, coaja de portocala si stafide. Ingrediente: 150 g ciocolata alba 1 lingura cu unt topit 2-3 felii de cozonac 1 foaie de pandispan 1 lingura cu coaja rasa de portocala 100 g stafide Mod de preparare: Cu un cuţit ascuţit,...
Read more »
Plăcintă de cartofi copţi cu pui, şuncă şi praz
O reteta de placinta de cartofi copti cu pui, sunca si praz din: ulei de masline, piept de pui, sunca, cartofi, praz, faina, vin alb, supa de pui, smantana, aluat si ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 400 g piept de pui, taiat in bucati mici 140 g de sunca taiata in felii...
Read more »
Salată grecească cu paste
O reteta de salata greceasca cu paste din: paste, spanac, rosii cherry, masline negre, feta, ulei de masline, paine prajita, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste (diferite sortimente) 250 g spanac opărit 250 g roşii cherry tăiate jumătăţi 100 g măsline negre 250 g Feta, ruptă în bucăţi mari 30 ml ulei de...
Read more »
Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume
O reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana...
Read more »
Supa de taitei cu somon, dovleac si creveti
O reteta de supa de taitei cu somon, dovleac si creveti din: curry, dovleac, lapte de cocos, supa de pui, taitei de orez, muguri de fasole, somon, creveti, frunze de coriandru si lamaie verde. Ingrediente: 2-3 linguri de curry rosu thailandez 1 dovleac placinta mic (cam 600 g fara coaja), taiat in bucati 400...
Read more »
Cum se prepara sos Tofee (video)
O reteta video despre cum se prepara sos Tofee, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara sos Tofee
Read more »
Paste cu brânză topită
O reteta de paste cu branza topita din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, pasta de rosii, penne, frunze de busuioc, branza topita, sare si piper. Ingrediente: 20ml ulei de măsline 1 ceapă tăiată 3 ardei: rosu, galben şi portocaliu, curăţaţi de seminţe ţi tăiaţi 2 căţei de usturoi, tăiaţi 300 ml pastă de...
Read more »
Salată de cartofi noi
O reteta de salata de cartofi noi din: cartofi noi, fasole verde, ceapa verde, rosii deshidratate, branza de capra, menta, mustar, miere, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi, tăiaţi rondele 350 g fasole verde, tăiată pe jumătate 0 legătură ceapă verde, tocată 250 g roşii deshidratate 250 g brânză de capră 1...
Read more »
Champinones rellenos
Champinones rellenos este un fel de mancare foarte apreciat in meniurile tapas si se prepara astfel: palariile unor ciuperci, fara codite, se umplu cu un amestec de ceapa si usturoi tocat, la care se adauga, eventual, ardei tocat si chorizo taiat in cubulete. Ingredientele care formeaza umplutura se prajesc impreuna in ulei de masline. Apoi,...
Read more »
Miel cu caise
O reteta de miel cu caise din: pulpa de miel, caise uscate, seminte de pin, zahar, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de miel dezosata 250 g caise uscate 50 g seminte de pin 10 g zahar 1 ceapa 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 legatura...
Read more »
Plăcintă cu ciuperci şi vinete
O reteta de placinta cu ciuperci si vinete din: faina, unt cu usturoi, vanata, ciuperci, frunze de busuioc, sos de rosii si mozzarella. Ingrediente: 250 g amestec de faina pentru paine 3 linguri de unt cu usturoi 1 vanata mare, taiata in rondele subtiri 200 g ciuperci champignon sau shiitake, taiate felii 1 legatura...
Read more »
Salată grecească de spanac cu fasole
O reteta de salata greceasca de spanac cu fasole din: frunze de spanac, rosii, fasole, ceapa rosie, feta, usturoi, suc de lamaie, miere, ulei de masline, paine, sare si piper. Ingrediente: 100g frunze de spanac tânăr 300 g rosii mari, tăiate felii 400 g fasole la conservă 1 ceapă mică roşie, tocată 200g Feta...
Read more »
Tort cremos
O reteta de tort cremos din: cafea, oua, zahar, faina, cacao, ulei, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, amidon, ciocolata de menaj si unt. Ingrediente: 1 cana cafea pentru blat: 3 oua 1 pahar de zahar 1 pahar cu faina 3 linguri cu cacao 3 linguri cu ulei pentru crema: 2 galbenusuri 400 ml frisca 5...
Read more »
Spaghete cu spanac si crema de nuci
O reteta de spaghete cu spanac si crema de nuci din: miez de nuca, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, paste, frunze de spanac, unt, ulei de nuci si parmezan. Ingrediente: 150 g miez de nuca 1 catel de usturoi sare piper 100 ml ulei de floarea soarelui 1 lingura...
Read more »
Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline
O reteta de tarta cu branza feta, ceapa rosie si masline din: unt, ceapa rosie, zahar brun, otet balsamic, faina, aluat, branza feta, masline, ulei de masline extravirgin, busuioc, salata, sare si piper. Ingrediente: 25g unt 2 cepe roşii mari, tăiate solzişori 10 g zahăr brun 10 ml oţet balsamic 30 g făină, pentru...
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu pere
O reteta de tarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 3 pere 1 lamaie 100g unt 150g zahar 2 oua 100g smantana 130 g faina Mod de preparare: Intr-un castron...
Read more »
Supa de naut cu praz
O reteta de supa de naut cu praz din: naut, praz, cicoare, pasta de tomate, ulei de masline, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g naut fiert 1-2 fire de praz cateva frunze de ciocoare 1 lingurita de pasta de tomate ulei de masline sare piper patrunjel verde, proaspat tocat, pentru servit ...
Read more »
Cocktail Vulcano
O reteta simpla de Cocktail Vulcano din: rachiu de zmeura, curacao albastru, coaja de portocala si champagne. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl Curacao albastru coaja de portocala champagne Mod de preparare: Turnam rachiul de zmeura si Curacao-ul intr-o cupa de sampanie, mixam bine si adaugam coaja de portocala. Completam cu...
Read more »
Sărăţele cu branza
O reteta de saratele cu branza din: foitaj, branza, unt, menta si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g foitaj 500 g branza proaspata (tip feta) 50 g unt 1 lingurita menta uscata 1 lingurita patrunjel verde tocat Mod de preparare: Sfărâmă brânza cu o furculiţă, adaugă mentă uscată şi o linguriţă de pătrunjel tocat....
Read more »
Legume la wok
O reteta de legume la wok din: morcovi, dovlecel, broccoli, ceapa verde, ulei, susan, sos de soia si muguri de soia. Ingrediente: 2 morcovi un dovlecel 250 g broccoli un ardei rosu 2 legaturi ceapa verde 2 linguri ulei 2 linguri susan inchis la culoare 150 ml sos de soia deschis la culoare 250...
Read more »
Cocktail Palmyra
O reteta simpla de cocktail palmyra din: votca, sirop de menta, suc de lime, frunze de menta, lime si gheata. Ingrediente: 70 ml votca 28 ml sirop de menta 28 ml suc de lime frunze de menta felie de lime gheata Mod de preparare: Pune intr-un shaker votca, siropul si sucul de lime....
Read more »
Ceai de afine si scortisoara
O reteta de ceai de afine si scortisoara din: afine, apa, miere, lamaie, cuisoare si scortisoara. Ingrediente: 1 cana mare afine proaspete 8 cani de apa 2 linguri miere 1 lamaie stoarsa 10 cuisoare intregi 1 bat de scortisoara Mod de preparare: Pune afinele si apa intr-o oala si lasa la fiert. Dupa ce da...
Read more »
Clătite cu magiun de Topoloveni
O reteta delicioasa de clatite cu: faina, ou, lapte, ulei, magiun de prune, bicarbonat, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g făină un ou 200 ml lapte dulce 60 ml ulei de floarea-soarelui un borcan magiun de prune Topoloveni un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu un vârf de cuţit cu sare coajă...
Read more »
Salată de paste cu nuci
O reteta delicioasa de salata cu: tagliatelle, mozzarella, ardei gras galben, ardei capia, ceapa rosie, nuca, portocale, smantana, iaurt, salata verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle colorate 300 g brânză mozzarella biluţe un ardei gras galben un ardei gras roşu un ardei capia o ceapă roşie 200 g miez de nucă două...
Read more »
Tartă cu banane si migdale
O reteta delicioasa de tarta cu: zahar tos, zahar vanilat, banane, faina, unt, oua, migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 g zahăr tos 3 pliculeţe zahăr vanilat 5 banane 250 g făină 125 g unt 3 ouă 100 g migdale un vârf de linguriţă cu sare zahăr pudră Mod de preparare: Untul moale...
Read more »
Salata cu somon
O reteta de salata cu somon din: somon afumat, cartofi, ceapa verde, rucola, capere, sare, boia dulce, iaurt, usturoi, ulei de masline, coriandru si sare. Ingrediente 50 g somon afumat 500 g cartofi 2 fire de ceapă verde 50 g rucola 1 lingură cu capere sare boia dulce pentru sos: 250 g iaurt 2...
Read more »
Gogoşi cu gem de rubarbă
O reteta delicioasa de gogosi cu: faina, drojdie, zahar pudra, zahar vanilat, oua, unt, lapte, sare, bacon, zahar pudra, scortisoara, ulei. Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr pudră două pliculeţe zahăr vanilat 3 ouă 50 g unt 200 ml lapte dulce un sfert de linguriţă de sare in borcan cu...
Read more »
Salată de avocado cu creveţi
O reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de măsline limete oregano Mod de preparare: Creveţii se macerează timp...
Read more »
Tarte de mălai cu şuncă
O reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte, oua, zahar tos, unt, sunca, branza cu mucegai, spanac, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g zahăr tos 125 g unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac...
Read more »
Salată de vinete cu rubarbă
O reteta delicioasa de salata cu: vinete, usturoi, ulei de masline, lamaie, otet de vin, zahar tos, otet de mere, rubarba, ceapa, chimen macinat, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 5 căţei de usturoi 4 linguri de ulei de măsline o lămâie o lingură de oţet de vin 180 g zahăr tos 80 ml...
Read more »
Cod cu sos de mustar
O reteta de cos cu sos de mustar din: fileuri de cod, morcovi, usturoi, unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar zdrobite, iaurt, mustar Dijon, smantana, ou si arpagic. Ingrediente: 2 fileuri mari de cod 300 g morcovi 1 catel de usturoi 50 g unt 3-4 fire de patrunjel ulei de...
Read more »
Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut
O reteta de pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut din: piept de pui, chimion, ulei de masline, ceapa, rosii cherry, pasta harissa, miere, dovlecei si naut. Ingrediente: 4 piepti de pui, fara piele 1 lingurita de chimion macinat 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata fin 400 g rosii cherry din...
Read more »
Cod cu bacon, salată verde şi mazăre
O reteta de cod cu bacon, salata verde si mazare din: ulei de floarea soarelui, bacon, salota, usturoi, fileuri de cod, mazare, supa de pui, salata verde, smantana si paine integrala. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 2 felii de bacon sau costita afumata, fara os, taiate bucatele 1 salota mare sau 1...
Read more »
Supă de conopidă cu brânză
O reteta de supa de conopida cu branza din: conopida, unt, ceapa, lapte, parmezan, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 1 conopidă mare 3 linguri de unt 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ceşti de lapte brânză/parmezan pătrunjel o ceaşcă de iaurt Mod de preparare: Conopida se desface in bucheţele şi se fierbe in apă...
Read more »
Retete pentru gratar: Frigărui turceşti
O reteta de frigarui turcesti din: ceapa, rosii, carne de berbecut, oua, cimbru, sare cu aroma de usturoi, suc de ceapa, piper alb si ulei de lamaie. Ingrediente: 8 cepe mici 8 rosii 1 kg carne de berbecut (pulpa fara os) 2 oua 1/4 lingurita cimbru tocat 2 linguri sare cu aroma de usturoi...
Read more »
Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei
O reteta de somon cu soia, ghimbir si taitei din: ghimbir, usturoi, sos de soia, otet de vin de orez, somon, taitei, boabe de soia, porumb baby si fasole mangetout. Ingrediente: 1 bucata de ghimbir de marimea degetului mare, curatat si tocat fin 1 catel de usturoi, tocat fin 6 linguri sos de soia...
Read more »
Frigarui de creveti marinati
O reteta de frigarui de creveti marinati din: usturoi, ulei de masline, sos de rosii, otet de vin rosu, busuioc, sare, piper de cayenne si creveti. Ingrediente: 3 catei de usturoi tocati 3 linguri ulei de masline 100 ml sos de rosii 2 linguri otet de vin rosu 2 linguri busuioc tocat 1/2 lingurita...
Read more »
Punch cu mere
O reteta simpla de Punch cu mere din: mere acrisoare, zahar, calvados, zeama de lamaie, vin de mere, apa minerala, suc de mere si lamaita. Ingrediente: 6 mere acrisoare zahar 8 cl Calvados zeama a 2 lamai 1 sticla de vin de mere 2 sticle de apa minerala carbogazoasa 1 sticla suc de mere...
Read more »
Rulouri de vitel in sos de miere
O reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat, msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati, ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1 lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori...
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti
O reteta de biscuiti din: faina, praf de copt, migdale, nuci, zahar, suc de portocala, ou, esenta de vanilie si pesmet. Ingrediente: 150 g făină 5 g praf de copt 100 g migdale si nuci 90 g de zahăr sucul de o jumătate de portocala 1 ou esenta vanilie 30 g de pesmet ...
Read more »