Retete culinare:
Tartă cu urzici
O reteta delicioasa de tarta cu: urzici, boabe de porumb, faina, unt, smantana, morcov, ceapa verde, usturoi, branza de vaci, oua, orez, sare, piper, marar, smantana, legume. Ingrediente: 400 g urzici 100 g boabe de porumb 300 g făină 200 g unt 50 ml smântână un morcov o legătură ceapă verde un fir de...
Read more »
Pui la gratar cu mozarella si pesto
O reteta de pui la gratar cu mozzarella si pesto din: piept de pui, otet balsamic, mozzarella si pesto. Ingrediente: 4 piepti de pui 400 ml otet balsamic 200 grame mozzarella 100 grame pesto Mod de preparare: Intr-un bol amesteca puiul cu 200 ml otet balsamic si lasa la marinat timp de o...
Read more »
Cocktail Tinckerbel
O reteta simpla de Cocktail Tinckerberl din: tequilla gold, rom brun, bols gold strike si champagne. Ingrediente: 2 cl Tequilla gold 2 cl rom brun 2 cl Bols Gold Strike champagne Mod de preparare: Mixam bine ingredientele, cu exceptia sampaniei, cu gheata, in shaker si turnam bautura in cupa de sampanie. Completam cu...
Read more »
Tochitură dobrogeană de miel
O reteta de tochitura dobrogeana de miel din: carne de miel, pastrama de oaie, oua, condimente, cas, mamaliga, ceapa, pasta de tomate, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne de miel 250 g carnaciori de oaie 250 g pastrama de oaie 4 oua 1 lingurita condimente 200 g cas 600 g mamaliga 1 ceapa...
Read more »
Budincă de fidea cu fructe
O reteta delicioasa de budinca cu: fidea, lapte, branza de vaci, oua, zahar tos, ananas, pere, sare, zahar vanilat, lamaie, unt, pesmet, zahar. Ingrediente: 250 g fidea 500 ml lapte dulce 200 g brânză de vaci 3 ouă 100 g zahăr tos o conservă ananas două pere un sfert de linguriţă cu sare două...
Read more »
Pui cu orez şi portocale
O reteta gustoasa de pui cu: portocale, ceapa, ardei iute, ardei capia, orez, vin alb dulce, ulei de masline, gem de portocale, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 piepturi de pui 4 portocale două cepe un ardei iute un ardei capia 150 g orez 200 ml vin alb dulce 100 ml ulei de măsline 100...
Read more »
Sandvişuri cu salată de peşte
O reteta delicioasa de sandvis cu: aluat foitaj, file de peste, ansua, cartofi, oua, ceapa alba, castraveti murati, smantana, maioneza, sare, piper, marar, patrunjel. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj două fileuri de peşte 125 g fileuri de anşoa doi cartofi 3 ouă o ceapă albă doi castraveţi muraţi 100 ml smântână două linguri...
Read more »
Cioppino
Dacă vă plimbaţi pe cheiul pescarilor din San Francisco, veţi fi cu siguranţă atraşi de aroma crabilor fierţi, a pâinii proaspete şi a celei mai apreciate tocăniţe din fructe de mare din oraş. A fost creat de pescarii imigranţi italieni. Numele derivă din ciuppin, cuvântul din provincia Liguria care înseamnă supă din fructe de...
Read more »
Hot dog de casa
O reteta de hot dog de casa din: carnaciori, ceapa, ulei, chifle, salata verde, rosie si mustar. Ingrediente: 4 carnaciori sau crenvursti 1 ceapa 2 linguri de ulei 4 chifle pentru hot dog, cu susan 5 frunze salata verde 1 rosie 2 linguri de mustar cu hreau sau 2 linguri ketchup Mod de...
Read more »
Shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacaze
O reteta de shooter cu zmeura, iaurt si lichior de coacaze din: zmeura, votca aromata, crema de iaurt, lichior de coacaze negre si zahar. Ingrediente: 150 g zmeura 100 ml votca aromata cu lamaie 200 g crema de iaurt 4 picaturi lichior de coacaze negre (Creme de Cassis) 1 lingura zahar Mod de...
Read more »
Plachie de peste
O reteta de plachie de peste din: fileuri de peste, ceapa, rosii, bulion, vin alb, lamaie, usturoi, patrunjel verde, sare, piper, boia iute, cimbru, busuioc, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati de burta de peste (sau fileuri) 4-5 cepe uscate 2-3 rosii 4-5 linguri cu bulion 200 ml vin alb sec/demisec 3-4 felii de...
Read more »
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan
Supa crema de mazare cu crutoane de parmezan din: salata verde, unt, ceapa, mazare, pesto de busuioc, legume si parmezan. Ingrediente: 1 capatana salata verde 40 g unt 1 ceapa 500 g boabe de mazare congelate 3 linguri pesto de busuioc 1 l supa de legume fierbinte crutoane: 50 g parmezan Mod de...
Read more »
Miel cu ciuperci
O reteta de miel cu ciuperci din: carne de miel, ciuperci, ceapa, rozmarin, marar, sos de soia, amidon, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de miel 700 g ciuperci proaspete 2 cepe mari 2 fire mari rozmarin 1 legatura marar 1 lingurita sos de soia 1 lingura amidon...
Read more »
Pui cu 5 mirodenii
O reteta de pui cu 5 mirodenii din: pui, sare, piper, amestec chinezesc, miere, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, supa de pui, sos de soia, ceapa verde, ardei iute, cartofi, unt, ulei de masline, coriandru si fasole verde. Ingrediente: pentru pui: 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 1 lingurita amestec chinezesc de...
Read more »
Cocktail LBS
O reteta simpla de Cocktail LBS din: whisky canadian, vermut alb, angostura si sampanie. Ingrediente: 2 cl whisky canadian 2 cl vermut alb 3 picaturi de Angostura champagne Mod de preparare: Mixam bine whisky-ul si vermutul cu Angostura si cu cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura in paharul pentru...
Read more »
Pudding cu fructe si morcovi
O reteta de pudding cu fructe si morcovi din: prune, morcov, curmale, stafide, unt, ananas, zahar brun, bicarbonat de sodiu, ulei, faina, mirodenii, ou, coniac si iaurt. Ingrediente: 50 g prune uscate fara samburi 150 g morcov, ras 100 g curmale, taiate in bucati 125 g stafide sau sultanine 40 g unt, taiat cubulete...
Read more »
Retete de post: Mancare de orez cu fasole
O reteta de mancare de orez cu fasole din: ulei, ceapa, orez, apa, lapte de cocos, boabe de fasole, cimbru, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 50 ml ulei 1 ceapa tocata 300 grame orez 400 ml apa 400 ml lapte de cocos 400 grame boabe de fasole cimbru coriandru sare piper Mod de...
Read more »
Cotlete de ied pane cu linte
O reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 12 cotlete de ied 250 g linte rosie 2 oua 100 g faina 150 g pesmet 1 ceapa 1 legatura patrunjel 200 ml ulei sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Fursecuri cu crema si gem
O reteta de fursecuri cu crema si gem din: unt, zahar pudra, esenta de vanilie, faina, amidon si gem de capsuni. Ingrediente: 22 g unt, inmuiat la temperatura camerei 50 g zahar pudra, cernut 1/2 lingurita esenta de vanilie 225 g faina 50 g amidon pentru umplutura: 75 g unt, inmuiat la temperatura camerei...
Read more »
Reteta zilei: Tarta de conopida cu sos bechamel
O reteta de tarta de conopida cu sos bechamel din: conopida, oua, lapte, sare, piper, unt, faina, lapte, nucsoara, sare si piper. Tarta de conopida arata foarte bine pe masa insotita de unul sau mai multe sosuri, se poate face de asemenea si cu alte legume. Ingrediente: 1 kg conopida 4 oua 600 ml...
Read more »
Cocktail James Bond
O reteta simpla de Cocktail James Bond din: votca, angostur si champagne. Ingrediente: 4 cl votca 4 picaturi de Angostura champagne Ingrediente: Mixam bine in shkaer votca si Angostura cu gheata, apoi turnam intr-un flute de sampanie si completam cu champagne.
Read more »
Salata de sparanghel crud
O reteta de salata de sparanghel alb din: sparanghel alb, ridichi, amzare, ceapa verde, otet balsamic, mustar, sare, piper, zahar, ulei si friptura de vita. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 1 legatura ridichi 150 g mazare mange tout 1 legatura ceapa verde 3 linguri otet balsamic 2 lingurite mustar iute 1 praf de sare,...
Read more »
Smoothie de pepene galben
O reteta de smoothie de pepene galben din: pepene galben, votca, zahar brun, lapte, gheata si lamaie. Ingrediente: 1 pepene galben (cu pulpa portocalie) 2 linguri votca aromata cu pepene galben 300 ml lapte proaspat 100 g zahar brun 100 g gheata 1/2 lamaie Mod de preparare: Taie pepenele în jumătăţi şi curăţă-l...
Read more »
Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide
O reteta de Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide din: faina alba, zahar tos, oua, lapte, rachiu de fructe, mere, stafide si scortisoara. Ingrediente: 75 g faina alba, cernuta 75 g zahar tos marunt 3 oua 300 ml lapte degresat 1 lingura rachiu de fructe, optional 450 g mere de desert, curatate de...
Read more »
Fantezie din ciocolată şi căpşuni
O reteta delicioasa de desert fantezie din:faina, unt, sare, ou, ciocolata amaruie, espresso, zahar vanilat, frisca, zahar, capsuni. Ingrediente aluat: 125 g făină 60 g unt sare 1 ou Ingrediente spuma de ciocolată: 150 g ciocolată amăruie 50 ml espresso 3 gălbenuşuri de ou 30 g zahăr vanilat 100 g frişcă 2 linguri zahăr...
Read more »
Spumă stracciatella cu căpşuni
O reteta delicioasa de spuma stracciatella din:capsuni, zahar pudra, iaurt, ciocolata. Ingrediente: 500 g căpşuni 2 linguri zahăr pudră 600 g iaurt natural 1 lingură ciocolată rasă Mod de preparare: Căpşunile se curăţă de codiţe, se spală şi se taie în jumătăţi sau în sferturi (după preferinţă). Se presară cu zahăr pudră şi se...
Read more »
Şarlota de căpşuni cu frisca
O reteta delicioasa de sarlota din: piscoturi, gelatina, capsuni, oua, zahar, branza, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 18 pişcoturi 7 fâşii gelatină albă 500 g căpşuni 2 albuşuri de ou 50 g zahăr 400 g brânză slabă 125 g frişcă Ingrediente decor: 100 g căpşuni 125 g frişcă 1 pachet întăritor de frişcă zahăr pudră...
Read more »
Jeleu de cireşe cu rozmarin
O reteta gustoasa de jeleu din: cirese, suc de cirese, zahar, vin rosu, rozmarin, suc de lamaie, gelatina, cirese glasate. Ingrediente: 250 g cireşe 200 ml suc de cireşe zahăr (după gust) 200 ml vin roşu 1 crenguţă rozmarin 3 linguri suc de lămâie 7 foi de gelatină albă frunzuliţe de rozmarin 4 cireşe...
Read more »
Reteta zilei: Carne de vita cu ciuperci
O reteta de carne de vita cu ciuperci din: carne de vita, supa crema de mazare, vin alb, mustar si ciuperci. Ingrediente: 800g carne de vita 1 pachet de supa crema de mazare 300ml vin alb 3 linguri mustar 400g ciuperci fierte Mod de preparare: Carnea de vita se unge cu mustar si...
Read more »
Sufleu de castane cu cireşe
O reteta delicioasa de sufleu din: castane, oua, branza de vaci, cocao, faina, praf de copt, cirese, piper alb, zahar. Ingrediente: 4 ouă 125 g brânză slabă de vaci 125 g piure de castane 1 lingură cacao 3 linguri făină amestecată praf de copt 100 g cireşe 1/2 piper alb, măcinat 150 g zahăr...
Read more »
Salata de sfecla cu muschi tiganesc
O reteta de salata de sfecla cu muschi tiganesc din: sfecla rosie, otet, fructe de avocado, suc de lamaie, muschi tiganesc, smantana, marar, sare si piper alb. Ingrediente: 500 g radacina de sfecla rosie 200 ml otet 2 fructe de avocado sucul stors de la 1 lamaie 300 g muschi tiganesc (bucata intreaga) 400...
Read more »
Retete de post: Mancare de telina si ciuperci
O reteta de mancare de telina si ciuperci din: telina, ulei, ciuperci, supa de ciuperci, paprika, piper si ardei rosu. Ingrediente: 8 tije de telina, feliate 10 ml ulei 150 grame ciuperci, feliate 400 ml supa de ciuperci paprika piper 1 ardei rosu, feliat Mod de preparare: Intr-o tigaie caleste telina in putin...
Read more »
Cocktail Sparkling Gin
O reteta simple de Cocktail Sparkling Gin din: gin, suc de coacaze rosii si sampanie. Ingrediente: 2 cl gin 5 cl suc de coacaze rosii sampanie Mod de preparare: Turnam intr-un pahar de sampanie prima data ginul, apoi sucul de coacaze rosii, apoi completam cu sampanie rece.
Read more »
Sufleu de conopidă
O reteta de sufleu de conopida din: morcovi, conopida, mazare, sare, oua, nucsoara, piper, patrunjel, faina si cascaval. Ingrediente: 2 morcovi 700 g conopida curatata 120 g boabe de mazare verde congelate sare 4-5 oua nucsoara rasa piper 2 lingurite patrunjel tocat 3 linguri faina 150 g cascaval ras Mod de preparare: Se...
Read more »
Opt idei de retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun opt idei de retete pentru masa de Paşte: Miel la gratar O reteta de miel la gratar din: cotlete de miel, rozmarin, ulei, usturoi, sare, piper si soric afumat. Ingrediente:...
Read more »
Miel marocan pentru masa de Paşte
O reteta de miel marocan pentru masa de paste din: pulpa de miel, faina, rosii, stafide, supa de miel, ulei de masline, usturoi, ceapa, cimbrisor verde, rozmarin, turmeric, scortisoara, sare, piper, boia si ierburi aromate. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 linguri faina 400 g rosii 100 g stafide 350 – 400 ml supa...
Read more »
Smoothie revigorant
O reteta de smoothie revigorant din: lamai, grepfruturi rosii, portocale, ananas, miere si fructe proaspate. Ingrediente: 4-5 lamai 3 grepfruturi rosii 3 portocale 1/2 ananas 2 lingurite miere pentru decor: fructe proaspete Mod de preparare: Stoarce citricele. Taie pulpa ananasului şi mixeaz-o în blender împreună cu sucul citricelor. Adaugă mierea şi mixează din...
Read more »
Desert cu mandarine
O reteta de desert cu mandarine din: oua, zahar, esenta de portocale, faina, sare, praf de copt, mandarine, crema de branza, frisca si esenta de portocale. Ingrediente: 6 oua 6 linguri zahar 2 linguri esenta de portocale 6 linguri faina 1 praf de sare 1 pliculet praf de copt pentru compot: 6 mandarine 150...
Read more »
Cum se prepara friptura de miel cu legume de vara si sos pesto (video)
O reteta video despre cum se prepara friptura de miel cu legume de vara si sos pesto, un preparat absolut delicios si gustos, foarte rapid si sanatos. Ingrediente: 680 g lean lamb neck fillet, or boneless shoulder steak, cubed 450 g new potatoes, peeled and quartered 3 medium garlic cloves, peeled and crushed 2...
Read more »
Şniţel de cod cu salată
O reteta delicioasa de snitel cu: cod, oua, pesment, alge, mar, smantana, morcov, telina, varza alba, ardei iute, otet, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod 100 g pesmet două ouă 30 g alge uscate un măr 200 ml smântână un morcov o ţelină mică un sfert de varză albă un ardei...
Read more »
Retete internationale: Supă de linte
Când vine vorba de supe, lintea are un avantaj net faţă de toate celelalte leguminoase: ea nu trebuie înmuiată în prealabil. Modesta supă de linte are o aromă foarte plăcută şi reprezintă o sursă importantă de proteine. De altfel, lintea este unul dintre cele mai apreciate ingrediente pentru supă din întreaga lume. Supa este...
Read more »
Retete de post: Salata de naut
O reteta de salata de naut din: naut, ceapa,c astravete, rosie, otet din vin rosu si otet balsamic. Ingrediente: 1 cana naut uscat ½ ceapa taiata ½ castravete, feliat 1 rosie mica, taiata ½ cana otet din vin rosu ½ cana otet balsamic Mod de preparare: Pune intr -un castron nautul, ceapa, castravetele,...
Read more »
Colacel pentru dimineata de Paşte
O reteta de colacel pentru dimineata de Paşte din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, oua, ulei de masline, untura, zahar si ou. Ingrediente: 250 g faina (plus 50 g pentru planseta) 50 g zahar 1/4 lingurita sare 20 g drojdie proaspata 100 ml lapte caldut 2 oua 1 lingura ulei de masline 100 g...
Read more »
Smoothie de pere, pepene galben şi vin spumant
O reteta de smoothie de pere, pepene galben si vin spumant din: pepene galben, para, lichior, vin spumant, mar si cirese. Ingrediente: 2 felii de pepene galben 1 para Williams 30-40 ml lichior de fructul-pasiunii, ananas sau mango (Passoa) 1 paharel de vin spumant pentru decor: felii de mar 2 cirese Mod de...
Read more »
Budinca de vinete
O reteta de budinca de vinete din: cartofi, vanata, supa de legume, ulei de masline, ceapa, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi 1 vanata 100 ml supa clara de legume 5 linguri ulei de masline 1 ceapa 1 cutie mica rosii descojite din conserva 1 catel de usturoi 1 legatura patrunjel...
Read more »
Cincisprezece idei de retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun Cincisprezece idei de retete pentru masa de Paşte: Miel cu mirodenii si orez O reteta de miel cu mirodenii si orez din: pulpa de miel, pastrama de miel, condimente,...
Read more »
Piept de raţă cu sos de mere
O reteta de piept de rata cu sos de mere din: piept de rata, ulei de masline, sare, piper, mere, unt, scortisoara si suc de mere. Ingrediente: piept de raţă, 350 g 1 linguriţă ulei de măsline sare piper pentru sosul de mere: 3 mere 25 g de unt ¼ linguriţă praf de scorţişoară...
Read more »
Zece idei de retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun zece idei de retete pentru masa de Paşte: Frigarui cu sos tzatziki O reteta de frigarui cu sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano, ulei...
Read more »
Curcan in sos de piper
O reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă mică 1 pahar de vin alb, dulce făină 2,3 linguri de smântână ulei de măsline sare...
Read more »
Cincisprezece retete cu carne de miel pentru Paşte
Cincisprezece retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de ied pane cu linte O reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie, faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 12 cotlete de ied 250 g linte rosie 2 oua 100 g faina 150 g...
Read more »
Pui aromat
O reteta de pui aromat din: pui, unt, cimbru, oregano, maghiran, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 100 gr. unt cimbru rozmarin oregano maghiran usturoi pisat 6 cartofi medii 3 cepe 1 morcov 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Spala bine puiul, apoi sterge-l...
Read more »
Patru Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
Va prezentam Patru Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Fair Weather O reteta simpla de Cocktail Fair Weather din: rachiu, sirop de grenadine, vermut sec, angostura si tonic. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl sirop de grenadine 2 cl vermut sec 2 picaturi de Angostura tonic Mod de preparare: Agitam bine...
Read more »
Tarta cu ciocolata si ananas
O reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua, faina, coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom, ananas, capsune si frunze de menta. Ingrediente: 250 g zahar 200 g unt 6 oua 2 linguri cu faina 100 g cacao coaja de portocala confiata 1 mana de nuci 1 mana...
Read more »
Zece idei pentru post
Zece idei pentru post: Retete de post: Gogoşi cu dulceaţă O reteta de gogosi cu dulceata din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar praf, dulceata, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 40 g drojdie 1 lingurita zahar vanilat 1...
Read more »
Spinare de miel cu sos de leurda si cartofi
O reteta de spinare de miel cu sos de leurda si cartofi din: spinare de miel, usturoi, rozmarin, ulei, vin rosu, supa de carne, amidon, leurda, unt, cartofii, rosii, rozmarin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati spinare de miel (circa 800 g total) 4 catei de usturoi 4 fire rozmarin 4 linguri ulei...
Read more »
Mere coapte glasate cu vin
O reteta de mere coapte glasate cu vin din: mere, prune, zahar brun, vin de porto, coaja rasa de portocale, scortisoara, cuisoare, zahar tos si branza. Ingrediente: 4 mere mari curatate de cotoare 175 g prune fara samburi si taiate in bucati 20 g zahar brun 450 ml vin de Porto 1 lamaie, coaja...
Read more »
Noua idei de retete pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun noua idei de retete pentru masa de Paşte: Pacheţele cu miel în jambon O reteta de pachetele cu miel in jambon din: muschi de miel, paine integrala, jambon, salata...
Read more »
Retete de post: Gogoşi cu dulceaţă
O reteta de gogosi cu dulceata din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar praf, dulceata, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 40 g drojdie 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom coaja rasa de la 1 lamaie 100...
Read more »
Desert cu crema de ou
O reteta de desert cu crema de ou din: pricomigdale, compot de ananas, gelatina, zahar, crema de ou, amidon si frisca. Ingrediente: 200 g pricomigdale 2×400 ml compot de ananas, scurs de lichid 10 g gelatina 2 linguri zahar 500 ml crema de ou 2 lingurite amidon, dizolvat in 1 lingura apa rece 400...
Read more »
Pacheţele cu miel în jambon
O reteta de pachetele cu miel in jambon din: muschi de miel, paine integrala, jambon, salata verde, unt, vin alb, usturoi, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschiulet de miel 16 felii de paine integrala 16 felii subtiri jambon curd uscat 1 salata verde 100 g unt 100 ml vin alb 3 catei...
Read more »
Retete de post: Soia la gratar
O reteta de soia la gratar din: usturoi, ghimbir, ardei gras, ulei de susan, sos de soia si soia. Ingrediente: 2 catei de usturoi 10 grame ghimbir 30 grame ardei gras , taiat feliute 10 ml ulei de susan 20 ml sos de soia 700 grame soia feliata Mod de preparare: Intr-o cratita...
Read more »
Miel cu sos de smântână şi rucola
O reteta de miel cu sos de smantana si rucola din: carne de miel, unt, smantana, usturoi, rucola, ulei de masline, lamaie, faina, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de miel cu os 50 g unt 200 g smantana de gatit (nefermentata) 1 catel de usturoi 200 g rucola 50 ml ulei de...
Read more »
Cremă rece cu vanilie şi iaurt
O reteta de crema rece cu vanilie si iaurt din: lapte de orez, faina de orez, iaurt cu vanilie, pastaie de vanilie si sirop de menta. Ingrediente: 400 ml lapte de orez 3 linguri faina de orez 200 g iaurt cu vanilie 1 pastaie de vanilie cateva picaturi de sirop de menta pentru decor:...
Read more »
Cotlete de miel cu naut
O reteta de cotlete de miel cu naut din: cotlete de miel, unt, naut, ceapa, ulei, branza emmenthaler, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 cotlete de miel 50 g unt 600 g naut fiert 1 ceapa 50 ml ulei 50 g branza Emmenthaler sare piper patrunjel Mod de preparare: Curăţaţi cotletele de pieliţe...
Read more »
Salata bacanilor
O reteta delicioasa de salata cu: cartofi, morcovi, sfecla rosie, mazare, pufuleti, ulei, lamaie, ardei gras rosu, ardei gras, verde, ardei gras galben, mustar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi 3 buc, sfeclă roşie (mijlocii) 1 borcan mare de mazăre 2 pungi pufuleţi 200 ml ulei 1 lămâie 1 lingura mustar 1...
Read more »
Pateu de ficatei de pui
O reteta delicioasa de pateu din: ficat de pui, miere, ulei de masline, marar verde. Ingrediente: 250-300 g ficăţei de pui 1-2 linguriţe miere 1 lingură ulei de măsline mărar verde sau uscat Mod de preparare: Fierbi ficăţeii foarte bine în apă cu sare, apoi scurgi apa din oală. Pasezi, folosind blenderul sau altă...
Read more »
Sarmale din carne de vitel
O reteta gustoasa de sarmale din: carne de vitel, varza, ceapa, sare, orez, pasta de rosii, cimbru marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne tocată 1 varză 100 g orez 1 ceapă mare tocată mărunt pastă de roşii cimbru mărar ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu ceapa călită în...
Read more »
Cum se prepara risotto cu miel (video)
O reteta video despre cum se prepara risotto cu miel, un preparat delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos. Ingrediente: 450 g lean boneless shoulder of lamb or mutton, cut into 2.5cm cubes 1 tbsp ground cumin 2 tsp ground turmeric 1 tbsp sunflower oil 1 large onion, peeled and...
Read more »
Drob de miel pentru masa de Paşte
O reteta gustoasa de drob cu: maruntaie de miel, oua, ceapa verde, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g măruntaie miel 3 ouă 2 legături ceapă verde 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi măruntaiele, le speli şi le pui la fiert. După ce au fiert şi s-au răcit, treci măruntaiele prin maşina...
Read more »
Retete de post: Supa de telina si ciuperci
O reteta de supa de telina si ciuperci din: ciuperci, telina, usturoi, vin alb, supa de legume, sos worcestershire, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 350 gr ciuperci taiate 4 teline taiate 3 catei de usturoi 45 ml vin alb 750 ml supa de legume 30 ml sos Worcestershire 5 ml nucsoara rasa sare si...
Read more »
Pepene galben cu sos de ghimbir şi lămâie
O reteta de pepene galben cu sos de ghimbir si lamaie din: pepene galben, ghimbir, zahar brun, suc de lamaie si menta verde. Ingrediente: 1 pepene galben Pentru sos: 50 g radacina de ghimbir 200 g zahar brun 2 linguri suc de lamaie Pentru ornat: crengute de menta verde Mod de preparare: Mai...
Read more »
Melcisiori pentru oua vopsite
O reteta de melcisiori pentru oua vopsite din: faina, zahar, sare, drojdie, lapte, oua, ulei de masline si unt, zahar praf. Ingrediente: 250 g faina (plus 50g pentru planseta) 50 g zahar 1/4 lingurita sare 20 gdrojdie proaspata 100 ml lapte caldut 2 oua 1 lingura ulei de masline 100 g unt zahar praf...
Read more »
Spaghete integrale cu sardine
O reteta de spaghete integrale cu sardine din: spaghete integrale, usturoi, ulei de masline, rosii, masline, capere si patrunjel. Ingrediente: 400 gr. spaghete integrale 2 catei usturoi 1 lingura ulei de masline 200 gr rosii tocate 100 gr masline fara samburi 1 lingura capere 1 mana patrunjel verde, tocat Mod de preparare: Fiebe...
Read more »
Bucate alese pentru masa de Paşte
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pe langa traditionalele oua rosii si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paşte cat...
Read more »
Salata picanta de fructe de sezon
O reteta de salata picanta de fructe de sezon din: mango, boabe de struguri, piersici, capsuni, cocos, zahar pudra, praf de chilli, praf de mustar si sare. Ingrediente: 1 mango mare 125 g boabe de struguri negri fara samburi, taiate in jumatati 125 g boabe de struguri albi fara samburi, taiate in jumatati 125...
Read more »
Friptura de miel pentru masa de Paşte
O reteta delicioasa de friptura de miel cu: pulpa de miel, unt, sare, lamaie, piper boabe, boia dulce, usturoi, smantana. Ingrediente: 1 pulpă de miel 1 ceaşcă unt sare 1/2 lămâie piper boabe boia dulce usturoi smântână Mod de preparare: Speli pulpa de miel, o freci cu lămâie pe ambele părţi, apoi o ungi...
Read more »
Cocktail Pick The Best
O reteta simpla de Cocktail Pick The Best din: gin, apricot brandy, siropd e grenadine, ginger ale si sampanie. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine 3 cl Ginger Ale sampanie Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu exceptia sampaniei, cu gheata in shaker si turnam bautura...
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de legume
O reteta de supa crema de legume din: dovleac, morcovi, ardei, ceapa verde, praz, telina, varza rosie, carne de pui, patrunjel si sare. Ingrediente: 300g dovleac 2 morcovi 1 ardei 1 legatura ceapa verde 1 praz 1 telina 1 varza rosie 500g carne de pui patrunjel sare Mod de preparare: Legumele se spala,...
Read more »
Omletă cu legume
O reteta delicioasa de omleta cu: dovlecel, vanata, rosii, ceapa, usturoi, rozmarin, oua, smantana, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură rozmarin tocat 6 ouă 5 linguri smântână 5 linguri ulei de măsline sare piper măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se...
Read more »
Felii de vinete cu roşii si mozzarella
O reteta delicioasa de felii de vinete cu: usturoi, rosii, mozzarella, ulei de masline, busuioc, sare, piper, otet balsamic. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 căţel de usturoi 3 roşii mari 2 bucăţi mozzarella (125 g) 2 linguri ulei de măsline 1 crenguţă busuioc sare piper măcinat oţet balsamic Mod de preparare: O vânătă se...
Read more »
Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi
O reteta de Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi din: cartof, lapte, smantana, ciocolata, lichior de nuci, zahar, galbenusuri, sofran, glucoza si unt. Ingrediente: 1 cartof (circa 60 g) 130 ml lapte 130 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 ml lichior de nuci verzi rece (sau lichior de...
Read more »
Coaste de miel in alcool aromat
O reteta de coaste de miel in clacool aromat din: coaste de miel, coiac, rozmarin, cimbru, ienupar, ceapa, usturoi, vin alb sec, miere, lamaie, ulei de masline, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 2 coaste de miel 3 linguri coniac rozmarin cimbru ienupar pentru marinata: 2 cepe 4-5 catei de usturoi 200 ml vin alb...
Read more »
Paste cu spanac si parmezan
O reteta de paste cu spanac si parmezan din: spanac, unt, ceapa, usturoi, smantana, paste scurte, ulei, cascaval, oua, unt, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 500 g frunze de spanac 3 linguri unt 1 ceapa 3 catei de usturoi 120 ml smantana 400 g paste scurte 1 lingura ulei 100 g cascaval ras 3...
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin
O reteta de cotlete de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, rozmarin, ulei de masline, masline, unt, coaja de lamaie si usturoi. Ingrediente: 8 cotlete de miel duble (unite pe sira spinarii) 2 fire rozmarin 7 linguri ulei de masline pentru unt cu masline: 75 g masline negre tocate 100 g unt coaja...
Read more »
Pasca fara aluat
O reteta de pasca fara aluat din: branza de vaci, zahar praf, unt, galbenusuri, smantana, migdale, stafide, curmale, smochine, caise, coaja de citrice, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 800 g branza de vaci bine stoarsa 400 g zahar praf 100 g unt 3 galbenusuri 2 linguri smantana grasa 100 g nuci sau migdale pisate...
Read more »
Frappe de zmeură şi cireşe
O reteta de frappe de zmeura si cirese din: inghetata de frisca, lapte integral, cirese si zmeura. Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 100 ml lapte integral 10 cirese 5-6 fructe de zmeura pentru decor: cateva cirese sau fructe de zmeura Mod de preparare: Spala bine fructele, scoate sâmburii cireşelor şi pune-le în...
Read more »
Friptură de vită condimentată
O reteta de friptura de vita condimentata din: carne de vita, cimbru, seminte de chimen, oregano, usturoi, sare de mare, ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 bucăţi de carne de vită pentru friptură o lingură de cimbru proaspăt sau uscat un vârf de linguriţă cu seminţe de chimen o mână...
Read more »
Cum se prepara prajitura tiramisu (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura tiramisu, un desert absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Cream Cheese – 8oz box at room temp Sugar – 6 Tbsp (divided) Whipped Cream – 3/4 cup Heavy Whipping Cream plus 1 Tbsp Sugar whipped to 1 1/2 cups (1 1/2 cups of...
Read more »
Bucate alese pentru masa de Paşti
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pe langa traditionalele oua rosii si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paşte cat...
Read more »
Cocktail Jaques Lameloise
O reteta de Cocktail Jaques Lameloise din: lichior de zmeura, lichior de prune si champagne. Ingrediente: 2 cl lichior de zmeura 1 cl lichior de prune champagne Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un pahar de sampanie, apoi completam cu champagne rece.
Read more »
Retete de post: Salata de paste cu tofu
O reteta de salata de paste cu tofu din: ulei de masline, sos de soia, otet, zahar, paste, tofu, mazare, ardei, dovlecei, morcovi, salata verde, piper si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 50 ml sos de soia 50 ml otet 5 grame zahar 700 grame paste fierte 250 grame tofu 150 grame...
Read more »
Pulpă de miel cu sos Bearnez
O reteta de pulpa de miel cu sos bearnez din: pulpa de miel, rozmarin, ceapa, galbenusuri, unt, otet, vin alb, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de miel (fara os) 2-3 fire de rozmarin 1 ceapa 4 galbenusuri 250 g unt 1 lingurita otet 1-2 linguri vin alb sec-demisec 4-5 fire de...
Read more »
Pudding din pâine coaptă şi gem de portocale
O reteta de pudding din paine coapte cu gem de portocale din: produs tartinabil, fructe uscate, suc de mere, gem de portocale, amestec de mirodenii, paine integrala, ou, lapte degresat, zahar brun, nucsoara si smantana. Ingrediente: produs tartinabil pentru uns 90 g amestec de fructe uscate 150 ml suc de mere 3 linguri gem...
Read more »
Medalioane de miel cu rosii
O reteta de medalioane de miel cu rosii din: medalioane de miel, sunca, telemea de capra, usturoi, masline, rosii, rozmarin si cimbru. Ingrediente: 8-10 medalioane de miel 8-10 felii sunca crud-uscata 150 g telemea de capra feliata 3 catei de usturoi 3 linguri de masline 2 rosii 8-10 fire de rozmarin 8-10 fire de...
Read more »
Cinci Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
Va prezentam Cinci Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Stinger O reteta foarte simpla de Cocktail Stinger din: brandy si lichior menta alba. Ingrediente: 4 cl brandy 2 cl lichior de menta alba (Creme de Menthe) Mod de preparare: Amestecam brandy-ul cu lichiorul de menta si cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi...
Read more »
Frappe din lapte de orez şi cereale
O reteta de frappe din lapte de orez si cereala din: lapte de orez, fulgi de porumb, banana, miere, laptisor de matca si gheata. Ingrediente: 200 ml lapte de orez 4 linguri fulgi de porumb 1 banana 1 lingurita miere 1 lingurita laptisor de matca 4 cuburi de gehata Mod de preparare: Curăţă...
Read more »
Reteta zilei: Macrou cu legume la cuptor
O reteta de macrou cu legume la cuptor din: macrou, morcov, pastarnac, cartofi, ceapa, busuioc, bulion, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4 bucati macrou 1 morcov 1 radacina pastarnac 3 cartofi 3 cepe busuioc uscat bulion sare piper 1/2 lamaie Mod de preparare: Pestele se curata si se spala bine. Morcovii si pastarnacul se...
Read more »
Muschiulet de miel cu sos de curry
O reteta de muschiulet de miel cu sos de curry din: muschi de miel, morcovi, ardie gras, amidon, supa de legume, curry, unt, ulei de masline, porumb, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschiulet de miel 1 morcov 1 ardei gras rosu 2 linguri amidon 400 ml supa de legume 1 lingurita rasa curry...
Read more »
Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii
O reteta de mamaliguta cu pui si ciuperci in sos de rosii din: malai, ceapa, piept d epui, ardei gras, ciuperci, rosii, sare, marar si ulei. Ingrediente: 1/2 kg de mălai o ceapă un piept de pui un ardei gras roşu o cană de ciuperci 300 g de roşii decojite sare mărar ulei ...
Read more »
Ficat cu ceapa
O reteta de ficat cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr. ficat de vitel 500 gr. ceapa 40 gr. unt 3 linguri de ulei extravirgin de masline 1 lingura patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Curata ficatul, apoi taie-l felii...
Read more »