Retete simple:
Ciorbă cu lapte bătut
O reteta delicioasa de ciorba cu: ceapa, morcov, radacina de patrunjel, rosii, fasole verde, mazare, cartofi, sare, marar, patrunjel, piper, lapte batut. Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 3-4 roşii o mână păstăi de fasole verde o mână de mazăre 3 cartofi sare 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper 1 l...
Read more »
Sarmale in frunze de spanac
O reteta delicioasa de sarmale din: spanac, ficat de pui, carne de porc, ceapa, rosii, nuca de cocos, nuca, untura, mustar, bulion, cimbru, maghiran, chilii, pasta de ardei picant, sare, piper, vin alb, zahar. Ingrediente: 20-24 frunze de spanac 250 g ficat de pui 250 g carne tocată de porc 2 cepe 4 roşii...
Read more »
Salata de vara
O reteta delicioasa de salata de vara din: cartofi noi, ridichi, castraveti, marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute, otet de vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi 3-4 castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper Ingrediente dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir...
Read more »
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte Bors moldovenesc cu ciuperci O reteta delicioasa de bors cu ciuperci, varza, ardei, gogosar, ceapa rosie, cartofi, rosii, morcovi, marar, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 500 g varză un ardei un gogoşar o ceapă roşie 3-4 cartofi 100 g roşii prunişoare 2 morcovi...
Read more »
Retete de post: Paste cu ciuperci si verdeata
O reteta de paste cu ciuperci si verdeata din: paste fara ou, ciuperci, busuioc, patrunjel, menta, usturoi, ulei de rapita, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 gr paste fara ou 250 gr ciuperci proaspete 1 legatura de busuioc 1 legatura de patrunjel 1 legatura de menta 2 catei de usturoi 150 ml...
Read more »
Cincisprezece retete cu pui pentru masa de Paşte
Cincisprezece retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui aromat O reteta de pui aromat din: pui, unt, cimbru, oregano, maghiran, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 100 gr. unt cimbru rozmarin oregano maghiran usturoi pisat 6 cartofi medii 3 cepe 1 morcov 1 lamaie...
Read more »
Frittata cu legume si cascaval
O reteta de frittata cu legume si cascaval din: ulei de masline, ceapa rosie, ciuperci, cartofi, rosii, cascaval, sparaghel, oua, lapte, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline 1 ceapa rosie mica 100 grame ciuperci tocate 4 cartofi feliati 100 grame broccoli 100 grame rosii 100 grame cascaval sparanghel 7 oua 20 ml lapte...
Read more »
Trei retete cu carne de miel pentru Paşti
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Trei retete cu carne de miel pentru Paşti: Sarmalute din foi de vita cu carne de miel O reteta de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din:...
Read more »
Găluşte cu spanac
O reteta de galuste cu spanac din: frunze de spanac, branza de vaci, oua, galbenusuri, cascaval, faina, fulgi de migdale, nucsoara si sare. Ingrediente: 130 g frunze de spanac 200 g branza de vaci 3 oua 2 galbenusuri 100 g cascaval 120 g faina 50 g fulgi de migdale nucsoara macinata sare Mod...
Read more »
Sarmalute din foi de vita cu carne de miel
O reteta de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din: foi de vita, carne de miel, ceapa, morcov, roez, lamaie, supa de oase, verdeata, frunze de menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: foi de vita 800 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 3 linguri cu orez 1 lamaie 200...
Read more »
Sase Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
Va prezentam Sase Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni O reteta de cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu...
Read more »
Cotlete de miel in crusta picanta
O reteta de cotlete de miel in crusta picanta din: cotlete de miel, miere, otet, frunze de menta, pesmet, malai, sare, piper, cimbru, maghiran, nucsoara si ulei. Ingrediente: 4-6 cotlete de miel 1/2 cescuta cu miere 1 lingura cu otet 1 lingura cu frunze de menta uscata 6 linguri cu pesmet 2 linguri cu...
Read more »
Salată caldă de ficaţei
Se spune că bucătarii francezi folosesc tot ce poate oferi un pui, mai puţin piuitul. Din gât şi din picioare se face o supă, inima şi pipota se păstrează în untură de raţă, iar ficatul se poate folosi pentru a prepara pateuri şi terine sau o mancare preferată de clienţii bistrourilor şi anume salata...
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni
O reteta de cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu gheata. Se adauga Bacardi, zaharul si cateva picaturi de zeama de lamaie. Se amesteca...
Read more »
Coronita de Paşte
O reteta de coronita de Paşte din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, cacao, ghimbir, zahar vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 250 ml iaurt cu fructe 250 g zahar pudra 350 g faina 5 oua 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita praf de...
Read more »
Pudding în sos caramel
O reteta de pudding in sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu, faina, zahar brun, produs tartinabil, albusuri, esenta de vanilie, zahar brun, sirop si crema de branza degresata. Ingrediente: 175 g curmale fara samburi 1 lingurita bicarbonat de sodiu 175 g faina pentru prajituri 175 g zahar brun 50 g produs tartinabil cu...
Read more »
Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei
O reteta de drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de miel, oua, ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina, faina, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: maruntaiele de la miel (inima, ficat, palmani si rinichi) 5 oua 4 oua fierte 2 linguri cu ulei 2 legaturi de ceapa...
Read more »
Tort de branza
O reteta de tort de branza din: paine, pate de porc, muschi, castraveti, branza de vaci, smantana, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 paine rotunda alba sau neagra 200 g pate de porc 250 g muschi file 2 castraveti murati 500 g branza de vaci 3 linguri cu smantana 1 catel de usturoi...
Read more »
Retete de post: Chiftele din cartofi
O reteta de chiftele din cartofi din: cartofi, faina, sare si ulei. Ingrediente: 500 de grame de cartofi 2 linguri cu făină sare ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se pisează sau se trec prin maşina de tocat. Se amestecă cu făină, se pune sare şi se frămîntă. Se...
Read more »
Cocktail Riz Bar Fizz
O reteta simpla de Cocktail Riz Bar Fizz din: suc de grepfrut, suc de ananas, sirop de grenadine si sampanie. Ingrediente: 3 cl suc de grepfrut 2 cl suc de ananas 1 cl sirop de grenadine sampanie Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fucte cu sirop de grenadine si cu gheata in...
Read more »
Patru retete cu carne de miel pentru Paşti
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Patru retete cu carne de miel pentru Paşti: Friptura de miel cu ierburi O reteta de friptura de miel cu ierburi din: pulpa de miel, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa,...
Read more »
Retete de post: Dovlecei marinati
O reteta de dovlecei marinati din: dovlecei, patrunjel, ulei de masline, usturoi, oregano, otet, sare si piper. Ingrediente: 650 gr dovlecei feliati 2 linguri patrunjel, tocat ½ cana ulei de masline 2 catei de usturoi , tocati ½ lingura oregano uscat 2 linguri otet sare si piper Mod de preparare: Incinge 4 linguri...
Read more »
Cum se prepara tocanita de miel cu rodie pe pat de cuscus (video)
O reteta video despre cum se prepara tocanita de miel cu rodie pe pat de cuscus, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 680 g lean boneless lamb or mutton shoulder leg, cut into 2.5cm cubes 2 tbsp oil 3 large shallots, or 1 meduim onion 2 large garlic cloves,...
Read more »
Omleta la cuptor
O reteta de omleta la cuptor din: oua, cascaval, parmezan, lapte, smantana, marar, somon afumat, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 5 oua 100 g cascaval 50 g parmezan 75 ml lapte 1 lingura cu smantana 1/2 legatura de marar 50 g somon afumat ulei de masline sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Friptura de miel cu ierburi
O reteta de friptura de miel cu ierburi din: pulpa de miel, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa, vin alb, usturoi, ulei, rozmarin, cimbru, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 2-3 cartofi 1 morcov 1 ardei gras 2 cepe 2 pahare cu vin alb 7-8 catei de usturoi 200 ml ulei crengute...
Read more »
Brownie cu caramel
O reteta de brownie cu caramel din: ciocolata, unt, zahar brun, oua, faina, pudra de cacao, sare, smantana, unt, fulgi de cereale, seminte de susan, pulbere de susan si lichior. Ingrediente: blatul: 100 g ciocolata amaruie, tocata fin 125 g unt nesarat 175 g zahar brun 2 oua mari 100 g faina cernuta 1...
Read more »
Cozonac cu rodii si ciocolata
O reteta delicioasa de cozonac cu: budinca ciocolata, budinca vanilie, lapte, frisca, rodii, zahar pudra. Ingrediente: 1 cozonac gata facut 1 plic budinca de ciocolata 1 plic budinca vanilie 800 ml lapte 200 ml frisca 2 rodii zahar pudra pentru ornat Mod de preparare: Prepari cele 2 budinci în vase separate, după instrucţiunile de...
Read more »
Ciorba de pasare cu usturoi
O reteta delicioasa de ciorba din: carne de pasare, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, orez, faina, smantana, patrunjel, usturoi, oua, lamaie, sare. Ingrediente: 600 g carne de pasăre 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 50 g orez 1 lingură de făină 200 g smântână 1 legătură verdeaţă (leuştean sau pătrunjel) 1 căpăţână...
Read more »
Pui cu ardei iute
O reteta delicioasa de pui cu:ceapa, usturoi, ardei iute, vin alb, patrunjel verde, marar, verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g piept de pui 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 2-3 ardei iuţi 100 g vin alb câteva fire de pătrunjel verde şi de mărar verde sare piper 100 ml ulei Mod de preparare:...
Read more »
Cocktail Frozen Ballini
O reteta simpla de Cocktail Frozen Ballini din: champagne, piure de piersici, votca, lichior de piersici, zahar si lamaie. Ingrediente: 5 cl champagne 4 lingurite de piure de piersici 3 cl votca 3 cl lichior de piersici 1 cl zahar lamaie Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu putin gheata zdrobita in mixerul...
Read more »
Cozonac Kugelhupf
O reteta delicioasa de cozonac din: unt, oua, faina, lapte, zahar, drojdie, coaja de lamaie, stafide, zahar pudra, sare, alune de padure. Ingrediente: 300 g unt 10 ouă 10 linguri făină 8 linguri lapte 4 linguri zahăr 20 g drojdie 1 lingură coajă rasă de lămâie 100 g stafide 2 linguri zahăr pudră sare...
Read more »
Supa picanta cu crenvursti si cartofi
O reteta delicioasa de supa picanta cu: crenvusti afumati, cartofi noi, supa de pui, morcov, ceapa, telina, ardei gras, ulei, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 5-6 crenvurşti afumaţi 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 ardei gras ulei 1 linguriţă cu maghiran sare piper ...
Read more »
Biscuiti condimentati
O reteta gustoasa de biscuiti din: faina, oua, unt, lapte, zahra, sare, migdale, nucsoara, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 1 kg făină 4 ouă 300 g unt 100 ml lapte 250 g zahăr 1 vârf cuţit sare 100 g migdale (nuci) măcinate 1 vârf cuţit nucşoară 1 linguriţă scorţişoară măcinată 2/3 lingurita cuisoare macinate Mod de...
Read more »
Salata de cruditati cu pui
O reteta gustoasa de salata cu: piept de pui, telina, mar, maioneza, branza telemea, rosii, sare. Ingrediente: 300 g file de piept de pui afumat 1 ţelină 1 măr 3 linguri cu maioneză 100 g brânză telemea 4 roşii sare Mod de preparare: Taie pieptul de pui în fâşii cât mai subţiri. Separat, curăţă...
Read more »
Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată
O reteta delicioasa de inghetata din: inghetata de vanilie, smantana lichida, zahar, extract de vanilie, alune de padure, ciocolata amara. Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 250 ml smantană lichidă 75 g zahăr 1/2 de linguriţă extract de vanilie 100 g alune de pădure 125 g ciocolată amară pentru ornat Mod de preparare: Smantana...
Read more »
Reteta zilei: Varza calita cu carnati la gratar
O reteta de varza calita cu carnati la gratar din: varza murata, slanina afumata, bulion, sare, piper si carnati. Ingrediente: 2 verze murate 1 bucata slanina afumata Bulion Sare Piper 3 carnati Mod de preparare: Se toaca varza murata marunt si se scurge de zeama. Se adauga sare si piper dupa gust. Slanina...
Read more »
Mancare greceasca cu carne de miel
O reteta delicioasa de mancare greceasca din: carne de miel, ulei de masline, ceapa rosie, vin alb, salata verde, oua, ceapa verde, marar, sare, piper, oregano. Ingrediente: 1 kg carne macră de miel 50 ml ulei de măsline 1 ceapă mare roşie 1 pahar cu vin alb 1 salată verde 2 ouă 1 legătură...
Read more »
Cocktail Stockholm 75
O reteta simpal de Cocktail Stockholm 75 din: zeama de lamaie, votca lemon, zahar si champagne. Ingrediente: 2 cl zeama de lamaie 3 cl votca lemon 2 cl zahar champagne Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele, cu exceptia sampaniei, in shaker cu gheata, apoi turnam amestecul prin strecuratoarea de bar intr-un pahar de...
Read more »
Mocaccino Ice
O reteta ed Mocaccino Ice din: espresso lungo, lapte, smantana, sirop de cacao, gheata, zahar, zahar vanilat, scortisoara si cafea rasnita. Ingrediente: 2 cesti espresso lungo 100 ml lapte 50 ml smantana dulce 1 lingura sirop de cacao/sirop de ciocolata 6 cuburi de gheata 2 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat pentru decor: praf...
Read more »
Tarta cu branza
O reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, lapte, smantana, sare, telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc. Ingrediente aluat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână 1praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de oi sau de capră 3 ouă 10 roşii cherry 1...
Read more »
Trei deserturi pentru masa de Paşte
Va prezentam Trei deserturi pentru masa de Paşte: Pere fierte in vin O reteta de pere fierte in vin din: pere, vin rosu, scortisoara, miere, frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 pere 200 ml vin rosu 1 lingurita scortisoara 2 linguri miere 500 ml frisca 30 g ciocolata menaj Mod de preparare: Puneţi într-un...
Read more »
Opt Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
Va prezentam Opt Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Corail O reteta delicioasa de Cocktail Corail din: rachiu de pere, fructe de passiflora, suc de ananas, kiwi, zmeura si sirop de menta. Ingrediente 3 cl rachiu de pere 3 cl lichior din fructe de passiflora 4 cl suc de ananas o felie...
Read more »
Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde
O reteta de pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar. Ingrediente: o cană de orez integral cu bob lung o legătură de ceapă verde o cană de ciuperci feliate sau o conservă 4 roşii decojite sare şi piper, după gust...
Read more »
Trei retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
Va prezentam Trei retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptură de vită condimentată O reteta de friptura de vita condimentata din: carne de vita, cimbru, seminte de chimen, oregano, usturoi, sare de mare, ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 bucăţi de carne de vită pentru friptură o...
Read more »
Rulouri din piept de pui
O reteta de rulouri din piept de pui din: piept de pui, bacon, vin, cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g bacon 1 ceascuta cu vin 200 g cascaval ulei sare Mod de preparare: Spală pieptul de pui, taie-l în felii nu foarte subţiri şi bâte¬le uşor cu ciocanul....
Read more »
Sase retete cu carne de miel pentru Paşti
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Sase retete cu carne de miel pentru Paşti: Cotlet de miel cu ierburi aromatice O reteta simpla de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de miel, maghiran, cimbru,...
Read more »
Cocktail Adria Look
O reteta simpla de Cocktail Adria Look din: bols curacao albastru, gin, zeama de lamaie, sampanie, cirese si caise. Ingrediente: 2 cl Bols Curacao albastru 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie sampanie 2 cirese de cocktail bucati de caise Mod de preparare: Mixam bine Curacao-ul albastru, ginul si zeama de lamaie...
Read more »
Trei retete cu carne de curcan pentru masa de Paşte
Va prezentam Trei retete cu carne de curcan pentru masa de Paşte: Curcan in sos de piper O reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1...
Read more »
Reţete de post: Supă-cremă de mazăre
O reteta de supa crema de mazare din: apa, mazare, salata verde, spanac, ulei si sare. Ingrediente: 3 l apă 500 g mazăre proaspătă sau congelată 1 salată verde o mână de spanac o lingură cu ulei sare după gust Mod de preparare: Într-o oală cu apă se fierb mazărea şi câteva frunze...
Read more »
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşti
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Cinci retete cu carne de miel pentru Paşti: Costite de miel cu sos picant O reteta de costite de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii,...
Read more »
Pere fierte in vin
O reteta de pere fierte in vin din: pere, vin rosu, scortisoara, miere, frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 pere 200 ml vin rosu 1 lingurita scortisoara 2 linguri miere 500 ml frisca 30 g ciocolata menaj Mod de preparare: Puneţi într-un vas vinul, mierea şi scorţişoara, la foc mic. Când amestecul începe să...
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de vita in aluat
O reteta de burgeri de vita in aluat din: oua, spanac, sos alb, banza, faina, grasime, sare, carne tocata de vita, pesmet, ardei rgas, ceapa, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 3 oua fierte 1 cana spanac fiert 1 ceasca sos alb 60g crema de branza 1 ou pentru aluat: 600g faina 300ml apa 10 linguri...
Read more »
Miel marinat la cuptor
O reteta de miel marinat la cuptor din: cotlete de miel, lamaie, usturoi si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 cotlete de miel 1/2 kg de lămâi 2 căpăţâni de usturoi boia de ardei iute Mod de preparare: Puneţi cotletele de miel într-un amestec de zeamă de lămâie cu usturoi pisat şi cu...
Read more »
Sapte Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
Va prezentam Sapte Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Garibaldi O reteta simpa de Cocktail Garibaldi din: brandy, lichior de portocale, campari, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl lichior de portocale 3 cl Campari suc de portocale felii de portocale Mod de preparare: Agitam bine...
Read more »
Paste cu pesto de busuioc
O reteta de paste cu pesto de busuioc din: paste, busuioc, seminte de pin, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 400 grame paste 200 grame busuioc proaspat 20 grame seminte de pin prajite 1 catel de usturoi 20 grame parmezan ras 50 ml ulei de masline Mod de preparare: Fierbe pastele in...
Read more »
Stufat de miel pentru masa de Paşte
O reteta de stufat de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel, ceapa, usturoi, ulei, ceapa, usturoi verde, suc de rosii, faina, condimente si sare. Ingrediente: 500 g de carne de miel 1 ceapă 3 căţei de usturoi 4-5 linguri de ulei câte 2 legături de ceapă şi de usturoi verde tânăr...
Read more »
Tort de Paşte
O reteta de tort de Paşte din: oua, zahar, nuci, cacao, esenta de migdale, unt, zahar pudra, ciocolata alba, oua, galbenusuri, esenta de rom, esenta de migdale, smantana si miez de cocos. Ingrediente: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri nuci macinate 5 linguri cacao 25 ml esenta de migdale crema: 200 g unt...
Read more »
Ruladă de spanac umplută cu şuncă de curcan
O reteta de rulada de spanac umpluta cu sunca de curcan din: frunze de spanac, faina, amidon, usturoi, sare, piper, oua si sunca de curcan. Ingrediente: 300 g frunze de spanac 100 g faina 2 linguri amidon 1 catel de usturoi sare piper 5 oua 4 felii sunca de curcan Mod de preparare:...
Read more »
Bors de miel cu lobodă
O reteta de bors de miel din: carne de miel morcov, pastarnac, telina, cartofi, orez, loboda, ceapa verde, leustean, bors, suc de rosii si sare. Ingrediente: 400 g de carne de miel 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mijlocie 3 cartofi 2 linguri de orez 4 legături de lobodă 2 legături de ceapă verde...
Read more »
Frappe de cocos cu papaya
O reteta de frappe de cocos cu papaya din: lapte de cocos, smantana, zahar pudra, papaya, nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, faina, banana verde si sirop de porumb. Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 30 ml smantana dulce 1 lingura zahar pudra 1 fruct de papaya copt 50 g nuca de cocos...
Read more »
Friptura rece de pui
O reteta gustoasa de friptura din: carne de pui, frisca lichida, ciuperci, ceapa, oua, faina, condimente, ulei de masline, unt, ulei, lamaie, foi de dafin, rozmarin, salvie, cimbru. Ingrediente: 8 buc. carne de pui 300 ml frişcă lichidă 300 g ciuperci 5 cepe mari 2 ouă 1 lingură făină 2 linguri condimente pentru friptura...
Read more »
Peste la cuptor
O reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu, dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi, piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb cod, merluciu) 3 linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2 linguri cuş-cuş sau orez, după gust...
Read more »
Ingheţată de ciocolată cu serbet de mango
O reteta delicioasa de inghetata de ciocolata cu: zahar, apa, mango, suc de lamaie, frunza de menta. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 7 linguriţe zahăr 300 g apă 4 mango 3 linguri de suc de lămaie 1 frunză de mentă Mod de preparare: Apa cu zahărul se lasă să fiarbă pînă cînd zahărul...
Read more »
Pască fragedă cu brânza de vaci
O reteta de Pască fragedă cu brânza de vaci din: margarina, faina, zahar, galbenusuri, branza de vaci, unt, smantana, zahar, stfide, faina, zahar vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 70 g de margarină 120 g de făină 70 g de zahăr 2 gălbenuşuri Umplutură: 1 kg de brânză de vaci 100 g de...
Read more »
Pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paşte
O reteta de pulpa de miel la cuptor pentru masa de Paste din: pulpa de miel, vin, apa, piper, coriandru, ceapa, cimbru, sare, usturoi si rosii. Ingrediente: o pulpă de miel 300 ml de vin 300 ml de apă piper alb, negru coriandru ceapă cimbru sare două căpăţâni de usturoi două roşii Mod...
Read more »
Ciorba de vara
O reteta gustoasa de ciorba din: carne de vita, ceapa, morcov, cartofi, rosii, radacina de patrunjel, telina, dovlecei, ardei, sos de rosii, leustean, zeama de lamaie, zare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită 1 ceapă albă potrivită 2 fire ceapă pentru servit 1 morcov 3 cartofi 2 roşii mari 1 rădăcină de pătrunjel...
Read more »
Budinca de peste cu smantana
O reteta delicioasa de budinca de peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt, smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1 ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie pătrunjel ulei sare piper...
Read more »
Rulouri cu spanac
O reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, vin alb, spanac, sare, piper, susan, pesmet. Ingrediente: 8 buc file de piept de pui 100 ml vin alb 500 g spanac sare piper 2-3 linguri susan 2-3 linguri pesmet Mod de preparare: Iei bucatile de piept de pui, le aşezi pe masa de lucru,...
Read more »
Tarte cu bacon si oua
O reteta de tarte cu bacon si oua din: faina, unt, apa, ulei de masline, ceapa rosie, bacon, spanac, smantana, oua si galbenus. Ingrediente: 230 grame faina 125 grame unt 20 ml apa rece 10 ml ulei de masline 1 ceapa rosie 5 felii de bacon prajit 100 grame spanac 50 grame smantana 4...
Read more »
Cotlet de porc cu piure de telina
O reteta delicioasa de cotlet de porc cu: ceapa, morcov, ulei, radacina de telina, compot de caise, frisca, usturoi, unt, condimente, sos de soia, vin rosu, miere. Ingrediente: 600 g cotlet fara os 1 ceapa mare 1 morcov mare 2 linguri de ulei 1 kg radacina de telina compot de caise 100 ml frisca...
Read more »
Pasca delicioasa cu ciocolata
O reteta de pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao, zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana, margarina si pesmet. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 150 g de cacao 12 linguri de zahăr 3 linguri de lapte 1 fiolă esenţă de rom 1 lămâie 11 gălbenuşuri 1 ou întreg...
Read more »
Chec cu ciocolata alba si stafide
O reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 1/2 căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g ciocolată albă rasă 100 g stafide 1 esenţă rom ulei pentru uns tava o mână de făină pentru...
Read more »
Cozonac umplut cu nucă si cu cacao
O reteta de cozonac umplut cu nuca si cu cacao din: faina, galbenusuri, zahar, coaja de lamaie, drojdie, lapte, ulei, ou, nuca, cacao, stafide, esenta de vanilie si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg de făină 5 gălbenuşuri 200 g de zahăr coajă rasă de lămâie 60 g de drojdie proaspătă 400 ml de...
Read more »
Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
Va prezentam Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Pina Colada O reteta simpla de Cocktail Pina Colada din: rom alb, lapte de cocos si suc de ananas. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – goblet Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o cireaşă roşie şi...
Read more »
Taitei cu somon
O reteta de taitei cu somon din: ulei de susan, pasta de curry, ceapa verde, cartof, supa de pui, lapte, file de somon, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 lingurita ulei susan 2 lingurite pasta de curry 2 cepe verzi tocate 1 cartof, taiat cubulete 200 ml. supa de pui 100 ml lapte degresat...
Read more »
Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
Va prezentam Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500...
Read more »
Inghetata de ciocolata
O reteta de inghetata de ciocolata din: galbenusuri, zahar, lapte, ciocolata alba, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri 300 g zahar 600 ml lapte 100 g ciocolata alba 30 g ciocolata neagra 300 ml frisca Mod de preparare: Puneţi la fiert într-un vas laptele, apoi, după cc a dat în fiert, luaţi-l...
Read more »
Sapte retete cu carne de miel pentru Paşti
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Sapte retete cu carne de miel pentru Paşti: Friptura de miel la cuptor O reteta de friptura de miel la cuptor din: carne de miel, piper, boia dulce de ardei,...
Read more »
Retete de post: Dovlecei cu usturoi
O reteta de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, usturoi, ulei de masline si sare. Ingrediente: 3 dovlecei potriviţi ca mărime 2 căţei de usturoi o lingură cu ulei de măsline sare Mod de preparare: Taie dovleceii în felii subţiri şi presară sare după gust. Prăjeşte-i într-o tigaie din teflon, cu două linguri de...
Read more »
Frappe de ciocolată şi banane
O reteta de frappe de ciocolata si banane din: banana, lapte de orez, ciocolata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 banana coapta 200 ml lapte de orez 80 g ciocolata menaj 1/2 pastaie de vanilie Mod de preparare: Scoate păstaia şi pune ciocolata ruptă bucăţi. Amestecă încet până când ciocolata se dizolvă complet....
Read more »
Cocktail Exotic Fruit Party
O reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure de kiwi, marc de cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de maracuja, sampanie si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis Piure de piersici piure de rodie piure de maracuja sampanie fructe Mod de preparare: Intr-un pahar de sampanie punem cate...
Read more »
Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară
O reteta de pui la cuptor in sos de lapte cu lamaie si scortisoara din: pui, sare de mare, piper, unt, ulei de masline, scortisoara, coaja de lamaie, usturoi si lapte. Ingrediente: un pui de aproximativ 1 kg si jumătate sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 115 g sau o jumătate de...
Read more »
Stufat de miel pentru masa de Paşti
O reteta de stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, bulion, otet, ulei, verdeata, sare si piper. Ingrediente: un kg carne de miel 30 fire ceapă verde 30 fire usturoi verde o lingură faină două linguri de bulion două linguri de oţet două linguri de...
Read more »
File de cod în crustă de mac
O reteta de file de cod in crusta de mac din: file de cod, faina, seminte de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de cod 100 g faina 4 linguri seminte de mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita boia de...
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere
O reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt, usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin. Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve...
Read more »
Pui cu ciuperci şi arpagic
O reteta de pui cu ciuperci si arpagic din: pui, apa, zarzavat, cimbru, patrunjel, foaie de dafin, unt, arpagic, ciuperci, faina, galbenus, smantana, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 l apă zarzavat de supă cimbru pătrunjel 1 foaie de dafin 2 linguri unt 150 g arpagic 150 g ciuperci...
Read more »
Oua in aspic
O reteta de oua in aspic din: oua, sunca de praga, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, gelatina, ardei iute si sare. Ingrediente: 4 oua 400 g sunca de Praga 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 1 radacina de patrunjel 4 pliculete cu gelatina 1/2 ardei iute sare Mod de preparare: Pune ouale la fiert...
Read more »
Drob de miel pentru masa de Paşti
O reteta de drob de miel pentru masa de Paşti din: organe, ceapa verde, usturoi verde, oua, patrunjel, marar, prapure, sare, piper si oua. Ingrediente: Organele mielului (splină, ficat, rinichi, inimă) 6-7 fire de ceapă verde 4 fire de usturoi verde 3-4 ouă o legătură de pătrunjel o legătură de mărar un prapure sare...
Read more »
Cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta (video)
O reteta video despre cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 medium garlic clove, peeled and chopped ¼ tsp ground paprika 1 tsp ground allspice ½ tsp cumin powder 4 tbsp fresh parsley...
Read more »
Salată cu mere, nuci şi afine
O reteta de salata cu mere, nuci si afine din: nuci, afine, otet balsamic, ceapa rosie, zahar, mustar dijon, ulei, sare, piper, salata verde si mere. Ingrediente: 1/2 cană cu nuci tocate 1/4 cană cu afine 1/4 ceaşcă cu oţet balsamic 1 ceaşcă cu ceapă roşie, tocată 1 lingură cu zahăr 1 lingură cu...
Read more »
Păstrăv cu sos de lamaie
O reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, lamai, zahar, ulei, seminte de coriandru, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (circa 250 g bucata) 2 lamai 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei 1 lingura seminte de coriandru macinate 200 ml supa de legume sare piper Mod de preparare: Evisceraţi păstrăvii,...
Read more »
Pasta de branza cu verdeturi
O reteta de pasta de branza cu verdeturi din: branza de vaci, telemea, smantana, ridichi, ceapa verde, usturoi, castravete, ardei gras, marar si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 125 g telemea 1 lingura cu smantana 1 legatura de ridichi 2 fire de ceapa verde 1 catel de usturoi 1 castravete 1 ardei...
Read more »
Spumă de iaurt cu cireşe
O reteta de spuma de iaurt cu cirese din: iaurt integral, cirese, zahar pudra, gelatina, albus, smantana si vanilie. Ingrediente: 250 g iaurt integral 25 cirese mai si dulci 1 lingura zahar pudra vanilat 1 folie de gelatina 1 albus 3 linguri smantana dulce pentru decor: 2 pastai de vanilie Mod de preparare:...
Read more »
Peste impachetat
O reteta delicoasa de peste cu: macrou, slanina afumata, sunca afumata, cimbru, usturoi, ceapa. Ingrediente: 2 peşti(400 g – macrou sau caras) 200 g slănină afumată 200 g şuncă afumată 2 fire cimbru 1 ceapă mică 3-4 căţei de usturoi 2 bucăţi folie de aluminiu Mod de preparare: Cureţi peştele, îl speli şi îl...
Read more »
Patru deserturi pentru masa de Paşte
Va prezentam Patru deserturi pentru masa de Paşte: Chec cu ciocolata alba si stafide O reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 1/2 căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g ciocolată albă rasă...
Read more »
Paste cu broccoli şi roşii
O reteta de paste cu broccoli si rosii din: paste, rosii cherry, broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste sub orice formă le doreşti 10 roşii cherry 4-5 florete de broccoli 4-5 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper pudră de ardei iute (opţional)...
Read more »
Ciorbă de miel pentru masa de Paşti
O reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde, leustean, patrunjel, bors, orez si galbenus de ou. Ingrediente: un kg carne de miel 5 legături de ceapă verde o legătură de leuştean o legătură pătrunjel o jumătate de litru de borş o lingură de orez un gălbenuş...
Read more »
Pastrav cu miez de nuci
O reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi de 250 gr. fiecare 50 gr. nuca faina 1/2 pahar rom 10 gr. unt sare piper Mod de preparare: Curata pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete absorbante ....
Read more »
Cocktail Pineapple Champ
O reteta simpla de Cocktail Pineapple Champ din: champagne, vin alb si suc de ananas. Ingrediente: 6 cl champagne 6 cl vin alb sec 5 cl suc de ananas Mod de preparare: Mixam usor ingredientele cu ghata in shaker, apoi turnam totul intr-un pahar decorativ.
Read more »
Aperitiv cu legume si salata
O reteta gustoasa de aperitiv cu: oua, unt, faina, masline, praf de copt, ardei rosu, ardei verede, ardei galben, branza de oaie, condimente. Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 300 g făină 50 g măsline 1/2 plic praf de copt 3 ardei (1 galben, 1 roşu, 1 verde) 200 g brânză tare de oaie...
Read more »