marți, 4 septembrie 2012

Retete magice #18


Retete magice:

Omletă cu cârnaţi şi cartofi

Omleta_cu_carnati_si_cartofi
O reteta de omelta cu carnati si cartofi din: cartofi, oua, carnaciori, rozmarin, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mici fierţi, decojiţi şi mărunţiţi 6 ouă 2 cârnăciori uscaţi rozmarin proapăt sau uscat 1 ceapă zeamă de la o lămâie ulei de măsline extravirgin sare...
Read more »

Pulpite de pui picante

Pulpite_de_pui_picante
O reteta de pulpite de pui picante din: pulpe de pui, rosii cherry, ceapa, morcov, ardei gras, ardei iute, ulei, boia iute si condimente. Ingrediente: 4 pulpite de pui dezosate 500 g rosii cherry 2 legaturi de ceapa 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute ulei boia iute condimente   Mod de preparare:...
Read more »

Retete de post: Chiftele de cartofi

Chiftele_de_cartofi
O reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, marar, patrunjel, faina, ulei, sare si piper. Ingediente: 500 gr cartofi 1 lingura marar 1 lingura patrunjel faina ulei sare si piper   Mod de preparare: Curata si spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita si preseaza-i astfel incat sa scurgi...
Read more »

Platou de Paşti cu ouă umplute

Platou_de_Pasti_cu_oua_umplute
O reteta de platou de Paşti cu oua umplute din: oua, maioneza, mustar, sare, piper, caviar, rosie cherry, ridichi, carne de crab, marar, patrunjel si arpagic. Ingrediente: 5 oua fierte tari 4 linguri maioneza light 1 lingura mustar sare piper macinat 2 linguri caviar 1 rosie cherry 2 ridichi 2 linguri carne de crab...
Read more »

Portocale si banane inabusite

Portocale_si_banane_inabusite
O reteta de portocale si banane inabusite din: sirop, portocale, pesmet, faina, grasime vegetala, zahar pudra, banana, lapte degresat si crema de lapte cu oua. Ingrediente: 1 lingurita sirop auriu 2 portocale 75 g pesmet alb 150  faina de prajituri 25 g grasime vegetala light 75 g zahar pudra 1 banana 100 ml lapte...
Read more »

Cotlet umplut cu ciuperci

Cotlet_umplut_cu_ciuperci
O reteta de cotlet umplut cu ciuperci din: cotlet, ciuperci, ardei capia, mustar, usturoi, rozmarin, ulei, piper boabe si condimente. Ingrediente: 1 kg cotlet 6 ciuperci 1 ardei capia 3 linguri cu mustar 3 catei de usturoi rozmarin ulei piper boabe condimente   Mod de preparare: Spală şi curăţă ciupercile, taie picioruşele la nivelul...
Read more »

Reteta zilei: Prajiturele delicioase

Prajiturele_delicioase_09
O reteta de prajiturele delicioase din: piscoturi, gelatina de portocale, lapte, smantana, apa si unt. Ingrediente: 12 piscoturi 70g gelatina de portocale 400g lapte 200g smantana 500ml apa 100g unt   Mod de preparare: Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Piscoturile se strivesc, se adauga untul topit la temperatura camerei si...
Read more »

Serbet cu salata de fructe tropicale

Serbet_cu_salata_de_fructe_tropicale
O reteta de serbet cu salata de fructe tropicale din: zahar, suc de lamaie, mango, pasta de cocos, albusuri, papaya, banane, carambol ananas si lamaie verde. Ingrediente: 125 g zahar tos marunt 0.5 lamaie, sucul 500 g bucati de mango din compot, scurse 2 linguri pasta de cocos 2 albusuri pentru salata de fructe:...
Read more »

Drob de miel in bacon

Drob_de_miel_in_bacon
O reteta de drob de miel in bacon din: carne de miel, organe de miel, bacon, oua, ceapa, unt si condimente. Ingrediente: 1 kg carne de miel 500 g organe de miel 200 g bacon feliat 8 oua 1 ceapa 50 g unt condimente   Mod de preparare: Pune la fiert organele împreună cu...
Read more »

Cocktail Flying

Cocktail_Flying
O reteta simpla de cocktail Flying din: gin, bold triple sec, zeama de lamaie, sampanie si cirese. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Bold Triple Sec 2 cl zeama de lamaie sampanie cirese   Mod de preparare: Ingredientele cu exceptia sampaniei, se mixeaza in shaker cu cuburi de gheata. Amestecul se toarna itnr-o cupa...
Read more »

Noua retete cu carne de miel pentru Paşti

Retete_cu_carne_de_miel29.jpg [auto]
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Noua retete cu carne de miel pentru Paşti: Pulpă de miel cu varză si legume O retete delicioasa de pulpa de miel vu varza si cu legume din: pulpa de miel,...
Read more »

Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâie

Păstrăv_la_grătar_cu_pătrunjel_şi_lămâie
O reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, unt si lamaie. Ingrediente: 2 păstrăvi intregi, curăţaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt bucăţele mici de unt 2 lămâi, una...
Read more »

Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte

Filet_mignon-100x100.jpg [auto]
Va prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Filet mignon O reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 50 ml ulei 50 ml cognac 1 ceapa mica 100 g unt 5-6 fire patrunjel sare piper...
Read more »

Pulpa de miel umpluta

Pulpa_de_miel_umpluta
O reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici, migdale, usturoi, ceapa, faina, rozmarin si sare. Ingrediente: 800 g pulpa de miel 1 lingura ulei 3 chifle 1 ou 50 ml smantana 1 lingura unt topit 2 linguri urzici tocate 50 g migdale 3 catei de...
Read more »

Frappe de ciocolata si ardei iute

Frappe_de_ciocolata_si_ardei_iute
O reteta de frappe de ciocolata si ardei iute din: inghetata de ciocolata, alune de padure, ardie iute si lapte. Ingrediente: 200 g inghetata de ciocolata 10 alune de padure curatate 1/2 ardei iute rosu proaspat 100 ml lapte integral proaspat pentru decor: alune de padure curatate   Mod de preparare: Incălzeşte jumătate din...
Read more »

Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte

Muschiulet_de_vita_la_cuptor_cu_budinca-100x100.jpg [auto]
Va prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Muschiulet de vita la cuptor cu budinca O reteta de muschiulet de vita la cuptor cu budinca din: carne de vita, ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de vita (muschiulet) 3 linguri ulei vegetal sare...
Read more »

Retete de post: Bruschette cu rosii, busuioc si ceapa

Bruschette_cu_rosii_busuioc_si_ceapa
O reteta de bruschette cu rosii, busuioc si ceapa din: paine, rosii, ceapa verde, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 paine 2 rosii mari, coapte, tari 1 ceapa verde ½ lingurita usturoi tocat 2 lingurite busuioc proaspat ulei de masline sare si piper   Mod de preparare: Taie marunt rosiile...
Read more »

Cinci deserturi pentru masa de Paşte

Deserturi_delicioase2.jpg [auto]
Va prezentam Cinci deseturi pentru masa de Paşte: Tarta cu ciocolata si ananas O reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua, faina, coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom, ananas, capsune si frunze de menta. Ingrediente: 250 g zahar 200 g unt 6 oua 2 linguri cu faina...
Read more »

Salata de ton cu sparanghel

Salata_de_ton_cu_sparanghel
O reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g rosii cherry 10 g busuioc 50 g salata ruccola 40 g masline negre pentru dressing: sare piper...
Read more »

Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte

Cocktails_1_thumb9.jpg [auto]
Va prezentam Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail Exotic Fruit Party   O reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure de kiwi, marc de cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de maracuja, sampanie si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis Piure de piersici piure de rodie piure...
Read more »

Piept de pui cu legume la tigaie

Piept_de_pui_cu_legume_la_tigaie
O reteta de piept de pui cu legume la tigaie din: piept de pui, ceapa rosie, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, morcovi, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 grame piept de pui tăiat 1 ceapă roşie cozile de la 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry suc...
Read more »

Drob cu legume pentru masa de Paşti

Drob_cu_legume_pentru_masa_de_Pasti
O reteta de drob cu legume pentru masa de Pasti din: ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, legume, patrunjel verde, bulion, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 1 pungă cu legume congelate pentru supă 1...
Read more »

Zece retete cu carne de miel pentru Paşti

Retete_cu_carne_de_miel210.jpg [auto]
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Zece retete cu carne de miel pentru Paşti: Coaste de miel   O reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu...
Read more »

Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurt

Frappe_de_fistic_cu_crema_de_lapte_si_iaurt
O reteta de frappe de fistic cu crema de lapte si iaurt din: inghetata de fistic, lapte, gheata, smantana si iaurt. Ingrediente: 180 g inghetata de fistic 150 ml lapte intergral proaspat 5 cuburi de gheata 50 ml smantana dulce 50 g iaurt simplu   Mod de preparare: Pune în vasul blenderului îngheţata de...
Read more »

Coaste de miel

Coaste_de_miel
O reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi condimentate cu ierburi aromate. Ingrediente: 1 kg coaste de...
Read more »

Inghetata de agrise

Inghetata_de_agrise
O reteta de inghetata de agrise din: agrise, zahar pudra, vin si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g agrise curatate 150 g zahar pudra 200 ml vin de desert 1 lingura suc de lamaie   Mod de preparare: Se pun agrisele intr-o cratita cu zaharul si 300 ml de apa. Se dau in clocot,...
Read more »

Quiche cu ficat de miel si seminte de pin

Quiche_cu_ficat_de_miel_si_seminte_de_pin
O reteta de Quiche cu ficat de miel si seminte de pin din: oua, margarina, iaurt, faina, praf de copt, sare, ceapa, ficat de miel, ficat de pasare, cascaval, ulei, sare, piper si creson. Un înlocuitor modern al drobului, care, servit cald sau rece, la masa de Paşti va surprinde plăcut invitaţii. Ingrediente: 2...
Read more »

Merluciu cu spanac

Merluciu_cu_spanac
O reteta de merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde, parmezan, pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare. Ingrediente: 2 bucati merluciu 300 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 2 linguri cu parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lamaie ulei condimente sare   Mod de preparare: Curata peştii. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie,...
Read more »

Pinolata cu cremă de whisky

Pinolata_cu_crema_de_whisky
O reteta de pinolata cu crema de whisky din: inghetata de frisca, seminte de pin, gheata, lapte integral, crema de whisky si zahar vanilat. Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 1 lingura seminte de pin 5-6 cuburi de gehata 100 ml lapte integral proaspat 2 linguri crema de whisky 1 plic zahar vanilat pentru...
Read more »

Cum se prepara musaca de miel (video)

Cum_se_prepara_musaca_de_miel.jpg
O reteta video despre cum se prepara musaca de miel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 small onion, peeled and finely chopped 1 large garlic clove, peeled and finely chopped ¼ tsp ground cinnamon 100 g sweetcorn 400 g chopped tomatoes (can) 1...
Read more »

Amestec de legume şi ouă în aspic

Amestec_de_legume_si_oua_în_aspic
O reteta de amestec de legume si oua in aspic din: morcovi, sare, amzare, ardei iute, sparanghel alb, supa de legume, oua, gelatina, ceapa verde, otet de vin alb, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g morcovi sare 200 g mazare 1 ardei rosu iute 1 borcan de sparanghel alb 300 ml supa de legume...
Read more »

Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde

Tocanita_de_miel_cu_ceapa_si_fasole_verde_4
O reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel, ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei, supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os 300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1...
Read more »

Vită cu sos de soia şi ghimbir

Vită_cu_sos_de_soia_şi_ghimbir
O reteta de vita cu sos de soia si ghimbir din: carne de vita, sare de mare, piper, sos de soia, varza chinezeasca, ghimbir, ardei, usturoi, suc de lime si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi de carne de vită penru friptură (aproximativ 225 grame) sare de mare şi piper negru 8 linguri cu...
Read more »

Negresa cu sos de ciocolata

Negresa_cu_sos_de_ciocolata
O reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina 3 linguri de cacao 1 praf de copt 3 oua unt o ceasca...
Read more »

Retete de post: Mancare cu fasole

Mancare_cu_fasole
O reteta de mancare cu fasole din: fasole, piure de rosii, rosii cherry, ceapa, usturoi, sofran, seminte de chimion, praf curry, suc de lamaie, ulei, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 cana fasole rosie 1 cana fasole alb cu negru 2 linguri piure de rosii 350 gr rosii cherry 1 ceapa 2 catei de...
Read more »

File de salau in sos de marar

File_de_salau_in_sos_de_marar
O reteta de file de salau in sos de marar din: file de salau, ceapa, marar, lamaie, faina, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 1 ceapa 3 legaturi marar 1 lamaie 4 linguri faina 1 lingurita condimente 50 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Spalati fileul de...
Read more »

Ciocanele de pui in crusta

Ciocanele_de_pui_in_crusta
O reteta de ciocanele de pui in crusta din: ciocanele de pui, lapte batut, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 200 ml lapte batut condimente ulei sare piper   Mod de preparare: Spala ciocanelele, presară-le cu condimente, sare, piper, trece-le prin lapte bătut. Aşază ciocănelele într-o tavă de copt şi...
Read more »

Cocktail Pilot House Fizz

Cocktail_Pilot_House_Fizz
O reteta simpla de Cocktail Pilot House Fizz din: votca, curacao triple sec, suc de limeta si champagne. Ingrediente:  3 cl votca 2 cl Curacao Triple Sec 1 lingurita de suc de limeta champagne   Mod de preparare: Mixam bine, votca, lichiorul si sucul de limeta cu gheata in shaker si turnam bautura printr-o...
Read more »

Chiftele umplute cu ou

Chiftele_umplute_cu_ou
O reteta de chiftelute umplute cu ou din: carne tocata de miel, carne tocata de porc, usturoi, ceapa, ulei de masline, vin rosu sec, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, suc de rosii, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de tocata de miel 500 g carne tocata de porc 4 catei de usturoi...
Read more »

Ficatei in sos de vin

Ficatei_in_sos_de_vin
O reteta de ficatei in sos de vin din: ficatei, ceapa, vin, unt, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficatei 2 cepe 300 ml vin 50 g unt 1 legatura cu marar piper sare   Mod de preparare: Curăţă ficăţeii de pieliţe, grăsime şi fiere (partea verde trebuie înlăturată, pentru că este amară)....
Read more »

Papanaşi cu magiun de Topoloveni

Papanasi_cu_magiun_de_Topoloveni.png
O reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, ulei, zahar tos, bicarbonat, gris, baton de vanilie, lamaie rasa, magiun de prune, smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 400 g făină 3 ouă 100 g zahăr tos 3 g bicar­bonat de sodiu 100 g griş un baton de vanilie coajă rasă...
Read more »

Coaste de miel cu ierburi aromate

Coaste_de_miel_cu_ierburi_aromate
O reteta de coaste de miel cu ierburi aromate din: coaste de miel, rozmarin, busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, ceapa si morcovi. Ingrediente: 2 kg coaste de miel rozmarin uscat busuioc uscat cimbru 1 lingură cu ulei de măsline 1 lingură cu oţet balsamic 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2-3...
Read more »

Trei salate pentru masa de Pasti

Salata_de_ton_cu_sparanghel-100x1001.jpg [auto]
Trei salate pentru masa de Pasti: Salata de ton cu sparanghel O reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g rosii cherry 10 g busuioc 50...
Read more »

Omletă cu spanac şi şuncă

Omleta_cu_spanac_si_sunca.png
O reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic, seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei, patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde 200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare...
Read more »

Pulpă de miel cu rozmarin

Pulpa_de_miel_cu_rozmarin
O reteta de pulpa de miel cu rozmarin din: pulpe de miel, suc de rosii, usturoi verde, usturoi, supa de carne, rozmarin verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel inferioare 100 ml suc de roşii 2 legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 2 căni cu supă de carne 1...
Read more »

Retete de post: Salata de orez, legume si condimente

Salata_de_orez_legume_si_condimente
O reteta de salata de orez, legume si condimente din: orez, telina, mazare, ceapa verde, ardei gras, ridiche, usturoi, praf curry, nucsoara, miere, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 cani orez bob lung, fiert ¼ cana telina, taiata 1 cana mazare fiarta, taiata 1 lingura ceapa verde, taiata ¼ cana ardei gras verde,...
Read more »

Rulada din carne de miel cu spanac

Rulada_din_carne_de_miel_cu_spanac
O reteta de rulada din carne de miel cu spanac din: carne tocata de miel, ficatei, orez, oua, ceapa, menta si piure de spanac. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel 200 g ficăţei 100 g orez 4 ouă 1 ceapă mentă tocată 300 g piure de spanac   Mod de preparare: Fierbe orezul,...
Read more »

Tartine pentru masa de Pasti

Tartine_pentru_masa_de_Pasti
O reteta de tartine pentru masa de Pasti din: franzela, unt, urda, branza de vaci, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 8 felii de franzela 50 g unt 200 g urda sarata 50 branza proaspata de vaci 1 catel de usturoi verdeturi de sezon: ceapa verde, usturoi verde, chives, rucola papadie, untisor, leurda etc.   Mod...
Read more »

Cocktail Feel Like Home

Cocktail_Feel_Like_Home
O reteta simpla de Cocktail Feel Like Home din|: votca, rachiu de zmeura si champagne. Ingrediente: 1 cl votca 1 cl rachiu de zmeura champagne   Mod de preparare: Mixam bine votca si rachiul de zmeura cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail ingust. In final completam cu...
Read more »

Briose din carne de miel

Briose_din_carne_de_miel
O reteta de briose din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, pesmet, praf de copt, oua de prepelita, smantana si cascaval. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 fire de ceapa verde 1 fir de usturoi verde 2 linguri cu pesmet praf de copt 6 oua de prepelita 30...
Read more »

Burgeri cu bacon si cascaval

Burgeri_cu_bacon_si_cascaval
O reteta de burgeri cu bacon si cascaval din: carne tocata, condimente, ou, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, cascaval, chifle, rosie, avocado si ketchup. Ingrediente: 400 grame carne tocata 40 grame condimente pentru carne 1 ou batut 1 ceapa rosie tocata 4 felii de bacon prajite ulei de masline 100 grame cascaval 4...
Read more »

Dorada umpluta cu masline

Dorada_umpluta_cu_masline
O reteta de dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, masline, usturoi, ceapa rosie, rosie, seminte de pin, ulei de masline si otet. Ingrediente: 4 bucati dorada sare piper 50 g rondele de masline negre 100 g masline verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie mica 1 rosie 2 linguri seminte de...
Read more »

Deliciu de mere

Deliciu_de_mere
O retete de deliciu de mere din; mar, para, unt, miere, inghetata de frisca, seminte de pin, scortisoara, gheata si stafide. Ingrediente: 1/2 mar Golden 1/2 para 30 g unt 1 lingura rasa de miere 100 g inghetata de frisca 1 lingura de seminte de pin 1 varf de cutit scortisoara (pulbere) 4 cuburi...
Read more »

Retete de post: Ciorba de legume si zarzavat

Ciorba_de_legume_si_zarzavat
O reteta de ciorba de legume si zarzavat din: telina, supa de legume, dovlecel, ceapa, ardei gras, varza, usturoi, dafin si boabe de piper. Ingrediente: 1 legatura de telina, taiata 2 cuburi concentrat de supa de legume 1 dovlecel, taiat 6 cepe, taiate 1 ardei gras, verde, taiat 8 rosii, taiate 1 capatana medie...
Read more »

Gustari pentru dimineata de Paşte

Gustari_pentru_dimineata_de_Paste
O reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella, ridichi de luna, smantana, hrean, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 2 castraveti proaspeti, de sera 12 bucati mozzarella sau cas dulce 2 ridichi de luna 200 ml smantana 1 lingura hrean ras 1 ceapa sare piper   Mod de preparare: Spalati castravetii, stergeti-i...
Read more »

Drob in aluat

Drob_in_aluat
O reteta de drob in aluat din: foaie de aluat, ficat de miel, limba de miel, carne de miel, oua, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac si mazare verde. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 2 cepe 3 fire...
Read more »

Inghetata de iaurt cu capsuni

Inghetata_de_iaurt_cu_capsuni
O reteta de inghetata de iaurt cu capsuni din: capsuni, miere, suc de lamaie, esenta de vanilie, iaurt si capsuni. Ingrediente: 450 g capsuni, curatate 4 linguri miere 1 lingurita suc de lamaie Cateva picaturi esenta de vanilie 500 g iaurt degresat Ornare: 4 capsuni   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un storcator...
Read more »

Retete de drob

Drob_de_miel_cu_sparanghel_si_boia_de_ardei-100x1001.jpg [auto]
Drobul de miel sau de pui preparat in diferite feluri, este nelipsit de la masa de Paste. Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei O reteta de drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de miel, oua, ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina, faina, boia de ardei,...
Read more »

Pastrav in sos de Riesling

Pastrav_in_sos_de_Riesling
O reteta de pastrav in sos Riesling din: pastravi, ceapa rosie, unt, riesling, ciuperci, smantana, faina, patrunjel, lamaie, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 6 pastravi 4 cepe rosii 100 g unt 1/2 l Riesling 100 g ciuperci champignon mici 200 ml smantana 1 lingura faina sau amidon 1 legatura de patrunjel 1 lamaie sare...
Read more »

Sase deserturi pentru masa de Paşte

Deserturi_delicioase3.jpg [auto]
Va prezentam Sase deserturi pentru masa de Paşte: Negresa cu sos de ciocolata O reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina...
Read more »

Ştrudel cu mere si scortisoara

Strudel_cu_mere.png
O reteta gustoasa de strudel cu: mere, faina, ulei, zeama de lamaie, rom, stafide, scortisoara, zahar vanilat, zahar, unt, pesmet, zahar pudra. Ingrediente aluat: 200 g făină două linguri de ulei Ingrediente umplutură: 1.5kg mere zeamă de lămâie două-trei linguri de rom două-trei linguri de stafide scorţişoară zahăr vanilat 120 g zahăr 80 g...
Read more »

Miel condimentat

Miel_condimentat
O reteta de miel condimentat din: ulei de masline, spata de miel, ceapa, usturoi, scortisoara, seminte de chimion, chilli, rosii, supa de legume, melasa de rodie, caise, smochine si coriandru. Ingrediente: 1½ ulei de măsline 2 bucăţi spată de miel, cu os 3 cepe, foliate 4 căţei de usturoi, feliaţi ½ baton de scorţişoară...
Read more »

Retete pentru masa de Paşti

Retete_cu_carne_de_miel.jpg
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete pentru masa de Paşti: Pulpa de miel umpluta   O reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici,...
Read more »

Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel

Drob_cu_ou_din_carne_de_miel_curcan_sau_vitel
O reteta de Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel din: chifla, ceapa, ulei, ceapa verde, patrunjel, carne de miel, organe de miel, ou, gris, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 2 cepe 3 linguri ulei 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 400 g carne de miel tocată...
Read more »

Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

Muschi_de_porc_umplut_cu_gorgonzola
O reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc, busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză gorgon­zola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine albă tăiată cuburi (fără...
Read more »

Miel pe pat de legume asortate

Miel_pe_pat_de_legume_asortate
O reteta de miel pe pat de legume asortate din: carcasa de miel, piper, ceapa, patrunjel, cimbru, rozmarin, unt, ou, fasole verde, cimbrisor, mazare, dovlecei, praz, ulei, sare si mustar. Ingrediente: 1 carcasa de miel cu coaste (circa 800 g) piper 3 cepe frantuzesti 1 legatura patrunjel 1 legatura cimbru 1/2 legatura patrunjel 1...
Read more »

Ruladă de curcan umplută cu brânză

Rulada_de_curcan_umpluta_cu_brânza
O reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru, ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat...
Read more »

Drob de miel pane

Drob_de_miel_pane
O reteta de drob de miel pane din: organe de miel, oua, verdeata, faina, pesmet si ou. Ingrediente: 500 g organe de miel 3 oua verdeata: o jumatate de legatura de marar, o jumatate de legatura de patrunjel, o legatura de ceapa 3 linguri de faina alba 3 linguri de pesmet 1 ou pentru...
Read more »

Cocktail Tangora

Cocktail_Tangora
O reteta simpla de Cocktail Tangora din: rom brun, bols vanilla, zahar si champagne. Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl Bols Vanilla 1 cl zahar 5 cl champagne   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, si se serveste in pahar de whisky cu cuburi de gheata.    
Read more »

Pulpa de miel invelita

Pulpa_de_miel_invelita
O reteta de pulpa de miel invelita din: pulpa de miel, vin, ulei, aluat, boabe de piper, rosie, ou si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel fără os 2 căni cu vin 2-3 linguri cu ulei 5-6 boabe de piper negru 1 foaie aluat foitaj 1 roşie mare 1 ou sare   Mod...
Read more »

Cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si branza feta (video)

Cum_se_prepara_vinete_umplute_cu_carne_de_miel_si_branza_feta.jpg
O reteta video despre cum se prepara  vinete umplute cu carne de miel si branza feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 aubergines 60 ml olive oil 350 g minced lamb 1 onion, chopped 4 cloves garlic, minced 2 tomatoes, deseeded and diced 1 tbsp cumin 1 pinch...
Read more »

Sapte deserturi pentru masa de Paşte

Deserturi_delicioase4.jpg [auto]
Va prezentam Sapte deserturi pentru masa de Paşte: Desert cald cu crema de ou   O reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar, esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat 6 cornuri (din aluat...
Read more »

Reteta zilei: Miel in crusta de aluat

Miel_in_crusta_de_aluat_4
O reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb. Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1 galbenus de...
Read more »

Pui cu parmezan, spanac si fasole verde

Pui_cu_parmezan_spanac_si_fasole_verde
O reteta de pui cu parmezan, spanac si fasole verde din: albus, parmezan, piept de pui, cartofi, mazare, spanac, otet balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 1 albus 50 grame parmezan ras 4 piepti de pui 400 grame cartofi noi taiati in cuburi 140 grame mazare 1 legatura spanac 5 ml otet balsamic 10...
Read more »

Flori cu pătrunjel şi roşii uscate

Flori_cu_patrunjel_si_rosii_uscate.png
O reteta delicioasa de flori cu: faina, parmezan, branza de vaci, oua, rosii uscate, patrunjel verde, ceapa verde, praf de copt, sare, piper, unt, sos de rosii picant, rosii. Ingrediente: 130 g făină 50 g parmezan 125 g brânză de vaci două ouă 100 g roşii uscate în ulei o lingură de pătrunjel verde...
Read more »

Spumă de iaurt pe piersici marinate, cu coacăze

Spuma_de_iaurt_pe_piersici_marinate_cu_coacaze
O reteta de spuma de iaurt pe piersici maeinate, cu coacaze din: inghetata de iaurt, lapte, gheata, piersica, zahar brun si coacaze. Ingrediente: 150 g inghetata de iaurt 100 ml lapte proaspat integral 2-3 cuburi de gheata 1 piersica bine coapte 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita zahar brun pentru decor: 2 ciorchini...
Read more »

Cotlete de miel cu vin

Cotlete_de_miel_cu_vin
O reteta de cotlete de miel cu vin din: cotlete de miel, ceapa, vin rosu, cimbru, rosii, usturoi, sare, ulei de masline si piper negru. Ingrediente: 1 kg cotlete de miel (sau berbecuţ, că e mai sănătos) 4-5 cepe mari 300 ml vin roşu sec 2-3 rămurele de cimbru 1 cutie cu roşii tăiate...
Read more »

Tartă cu flori de soc

Tarta_cu_flori_de_soc.png
O reteta delicioasa de tarta cu: branza de vaci, smantana, zahar tos, sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamaie, dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână 100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă, două pliculeţe zahăr vanilat 3 linguri cu...
Read more »

Paste cu pui

Paste_cu_pui.png
O reteta delicioasa de paste cu: carne de pui, vanata, fenicul, dovlecel, usturoi, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente: două piepturi de pui o vânătă un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi 300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă şi...
Read more »

Ciorbă de peşte (macrou)

Ciorba_de_peste.png
O reteta delicioasa de ciorba: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5 roşii, un ardei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o lingură de pastă de tomate 300 ml...
Read more »

Ciorba de miel

Ciorba_de_miel
O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1 ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu...
Read more »

Iepuraşi din aluat pufos de cozonac

Iepurasi_din_aluat_pufos_de_cozonac
O reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie, faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra. Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase eventual zahar...
Read more »

Salata cu muschi de vita

Salata_cu_muschi_de_vita.png
O reteta delicioasa de salata cu: muschi de vita, usturoi, rosii, salata, branza cu mucegai, otet balsamic, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 250 g de muşchi de vită 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 roşii 5 ceşti de salată romană tocată 3 ceşti de brînză cu mucegai albastru sfărîmată 4 linguri de oţet balsamic 1/2...
Read more »

Cum se prepara tort cu fructe (video)

Cum_se_prepara_tort_cu_fructe.jpg
O reteta video despre cum se prepara tort cu fructe: Ingrediente: 220 g plain flour ¼ tsp salt ½ tsp mixed spice ½ tsp ground cinnamon 200 g butter 2 tbsp black treacle 1 tbsp marmalade ¼ tsp vanilla essence 4 medium eggs, lightly beaten 800 g mixed dried fruit 100 g chopped mixed...
Read more »

Retete de post: Supa de praz si cartofi

Supa_de_praz_si_cartofi
O reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare. Ingrediente: 1 legatura de marar 9 linguri ulei de masline extravirgin 1.7 kg praz 2 cartofi mari, taiati 3 catei usturoi, maruntiti 8 cani supa de legume sare   Mod de preparare:...
Read more »

Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă

Cotlete_de_miel_cu_piure_de_mazăre_şi_mentă
O reteta de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan ras   Mod...
Read more »

Panna cotta cu jeleu de portocale

Panna_cotta_cu_jeleu_de_portocale
O reteta de Panna cotta cu jeleu de portocale din: smantana, lapte, zahar pudra, zahar tos, suc de portocale, amidon, gelatina, ciocolata cu lapte, rom si baton de vanilie. Ingrediente: 250 ml smantana pentru frisca 250 g lapte caldut 100 g zahar pudra 3 linguri cu zahar tos 400 ml suc de portocale proaspat...
Read more »

Roastbeef clasic cu sos remoulade

Roastbeef_clasic_cu_sos_remoulade
O reteta Roastbeef clasic cu sos remoulade din: carne de vita, sare, piper, mustar de dijon, ceapa, oua, castravecior murat, patrunjel, maioneza si iaurt. Ingrediente: 1,5 kg carne de vita fasonata pentru roastbeef sare piper 6 linguri mustar de Dijon 3 cepe albe 4 oua fierte tari 3 cepe frantuzesti 1 castravecior murat 1...
Read more »

Cocktail Frou Frou

Cocktail_Frou_Frou
O reteta simpla de Cocktail Frou Frou din: lichior de fructe, lichior de capsuni, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 3 cl Bols lichior de fructe de passiflora 3 cl lichior de capsuni 2 cl suc de grepfurt champagne   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu gheata in shaker,...
Read more »

Tiramisu cu coacăze roşii

Tiramisu_cu_coacaze_rosii.png
O reteta delicioasa de tiramisu cu: tiramisu, oua, zahar tos, ulei, lapte, cacao, faina, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca, sirop de zahar, sare, limeta. Ingrediente: 2 ouă 350 g zahăr tos 125 ml ulei de floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g făină praf de copt două...
Read more »

Patru salate pentru masa de Pasti

RestauranteDeLux_Salate_41.jpg [auto]
Patru salate pentru masa de Pasti:   Salată caldă de raţă servită cu sos Merlot   O reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi, andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob verde (sau...
Read more »

Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul

Friptura_de_porc_cu_lamâie_si_seminte_de_fenicul
O reteta de friptura d eporc cu lamaie si seminte de fenicul din: muschi de porc, rozmarin, cimbru, coaja de lamaie, seminte de fenicul, pesmet, parmezan, unt, ou, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1,2 kg muşchi de porc 2 lin­guri rozmarin tocat 2 linguri cimbru tocat 1 linguri­ţă coajă rasă de la...
Read more »

Frappe cu iaurt

Frappe_cu_iaurt
O reteta de frappe cu iaurt din: smantana, iaurt, zahar, apa si frunze de menta. Ingrediente: 120 ml smantana dulce 160 g iaurt integral 50 g zahar 20 ml apa pentru decor: frunze de menta   Mod de preparare: Pune în vasul blenderului smântână, iaurtul, zahărul şi apa. Mixează-le circa 40 de secunde la...
Read more »

Muschiulet de miel in unt

Muschiulet_de_miel_in_unt
O reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru, muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin 3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet de miel (180 g) sare piper 80 g unt 1 legatura...
Read more »

Fasole verde cu marar

Fasole_verde_cu_marar.png
O reteta gustoasa de fasole verde cu: marar, praf de copt, unt, faina, supa de vita, sare, smantana, piper, otet. Ingrediente: 750 g fasole verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de...
Read more »

Rondele de hering cu spanac

Rondele_de_hering_cu_spanac.png
O reteta delicioasa de rondele cu: file de hering, spanac verde, alge, naut, boabe de porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza de dafin, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g spanac verde două foi de alge nori 200 g năut 150 g boabe de porumb 200 g...
Read more »

Pizza cu praz şi nuci

Pizza_cu_praz_si_nuci.png
O reteta delicioasa de pizza cu:faina, drojdie, apa, ulei de masline, zahar tos, sos pesto, masline, ardei capia, praz, miez de nuca, cascaval, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250 ml apă două linguri cu ulei de măsline o lin­guriţă cu zahăr tos două linguri cu sos pesto 100 g...
Read more »

Friptură cu ceapă

ceapa3.jpg
O reteta delicioasa de friptura cu: carne de vita, sare, piper, faina, unt, ceapa, ulei, supa de vita, fulgi de unt. Ingrediente: 4 felii dezosate de carne de vită sare piper făină două linguri de unt topit 250 g ceapă ulei supă de vită pentru marinat 2-3 fulgi de unt rece Mod de preparare:...
Read more »

Varza vieneza

Varza_vieneza.png
O reteta delicioasa de varza cu: sare, bacon, unt, faina, supa de vita, usturoi, piper. Ingrediente: o varză de un kilogram sare 100 g bacon o lingură de unt o lingură de făină 250 ml supă de vită un căţel de usturoi piper Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele exterioare, se taie...
Read more »

Polenta cu legume

Polenta_cu_legume.png
O reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii, broccoli,  parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente: 400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli 100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de preparare: Broccoli se spală,...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro