Retete culinare:
Cozonac cu nuca si rahat
O reteta de cozonac cu nuca si rahat din: faina, drojdie, unt, oua, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si portocala, rahat, nuca, rom, cacao si ou. Ingrediente: un kg faina 50 g drojdie 200 g unt 6 oua 10 linguri zahar 400 ml lapte 50 ml ulei de...
Read more »
Fripturi pentru masa de Paşti
Fripturi pentru masa de Paşti: Friptură de ied cu rozmarin si cartofi O reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml otet de...
Read more »
Coaste de porc cu varza rosie cu mere
O reteta de coaste de porc cu varza rosie si mere din: coaste de post, varza rosie, mere golden, piper, cimbru, marar, unt, miere, sare si supa de legume. Ingrediente: 1,5 kg de coaste de porc o varza rosie potrivita patru mere golden sucul de la jumatate de portocala o lingurita de piper negru...
Read more »
Noua deserturi pentru masa de Paşte
Va prezentam Noua deserturi pentru masa de Paşte: Sorbet de lamaie O reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar pentru decor: coaja de lamaie Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să dea în...
Read more »
Cartofi noi copţi în ulei de trufe
O reteta de cartofi noi copti in ulei de trufe din: cartofi noi, usturoi, ulei de trufe, sare, piper, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 4 catei de usturoi ulei de trufe sare piper cimbru rozmarin Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se taie sferturi, fără a se curăţa...
Read more »
Cocktail 2000
O reteta simpla de Cocktail 2000 din: cointreau, suc de limeta, sampanie si agrise. Ingrediente: 4 cl Cointreau 4 linguri de suc de limeta sampanie bucati de agrise Mod de preparare: Mixam Cointreau, zeama de limeta si cuburile de gheata intr-un pahar, apoi turnam bautura intr-o cupa de sampanie si completam cu sampanie....
Read more »
Pască cu cremă de brânză dulce
O reteta de pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt, branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml ulei de floarea- soarelui...
Read more »
Rulada de curcan cu prune si sos de migdale
O reteta de rulada de curcan cu prune si sos de migdale din: pulpe de curcan, prune uscate, mustar, pesmet, albus, ceapa, verdeturi, morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente: trei pulpe superioare de curcan 20 prune uscate (eventual afumate) doua lingurite de mustar o lingura de pesmet un albus doua cepe mici verdeturi (cimbru,...
Read more »
Meniu pentru masa de Paşti
Sarbatorile de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa de Paşti: Ciorba de miel O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente:...
Read more »
Ruladă de miel cu verdeţuri
O reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa, usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec, usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă de miel fără os) o legătură ceapă o legătură usturoi 1-2 linguri pesmet un cubuleţ unt 200 g...
Read more »
Frappe de vanilie cu sirop de migdale
O reteta de Frappe de vanilie cu sirop de migdale din: smantana, sirop de migdale, inghetata de vanilie, sirop de rodie, amaretto, grand marnier, gheata si capsuni. Ingrediente: 100 ml smantana dulce 1/2 pahar sirop de migdale 100 g inghetata de vanilie 40 ml sirop de rodie 40 ml lichior Amaretto 40 ml lichior...
Read more »
Opt deserturi pentru masa de Paşte
Va prezentam Opt deserturi pentru masa de Paşte: Mieluşei cu marţipan O reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt. Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1 plic zahăr...
Read more »
Friptură de iepure cu măsline
O reteta de friptura de iepure cu masline din: iepure, vin alb, sare grunjoasa, piper, foi de dafin, masline, ulei de masline, rosii, busuioc verde, cimbru, lamai si usturoi. Ingrediente: un kg carne de iepure (piept, pulpe) 500 ml vin alb dulce, dacă e iepure de casă sau 500 ml vin roşu, dacă e...
Read more »
Bors de miel pentru masa de Paşti
O reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: un kilogram coaste şi carne de miel 3 cepe 3 morcovi un ardei o ţelînă 2 legături leuştean un litru borş 2-3 roşii o linguriţă...
Read more »
Frappe de banane si lapte de cocos
O reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente: 200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas...
Read more »
Drob de miel cu ou
O reteta de drob de miel din: organe de miel, lapte, ulei de floarea soarelui, ienibahar, unt, oua, sare grunjoasa, piper si ceapa alba. Ingrediente: 2 kg organe de miel 500 ml lapte dulce 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui ienibahar 200 g unt 8 ouă sare grunjoasă piper negru măcinat 3 cepe albe ...
Read more »
Cocktail Sea Of Love
O reteta simpla de Cocktail Sea Of Love din: champagne, rom alb, lichior de cocos, piure de capsuni si fructe. Ingrediente: 8 cl champagne 1 cl rom alb 2 cl lichior de cocos 2 cl piure de capsuni bucati de fructe Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixer, apoi turam...
Read more »
Coroniţă din carne de pui şi legume
O reteta de coronita din carne de pui si legume din: piept de pui, paine, lapte, oua, ceapa, unt, sare, ardei, piper, patrunjel, margarina, sare, iaurt, faina si smantana. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g miez pâine 200 ml lapte 4-5 ouă 2 legături ceapă 75 g unt sare 2 ardei piper...
Read more »
Retete de post: Salata cu crutoane
O reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel. Ingrediente: 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie 1 morcov 1 ceapa zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de susan 200 g paine neagra...
Read more »
Tartă aperitiv cu brânză
O reteta de tarta aperitiv cu branza din: faina, ulei de floarea soarelui, sare, oua, branza mascarpone, telemea de vaca, smantana, sare, piper, ceapa, marar si patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat: 225 ml apă 375 g făină 175 ml ulei de floarea-soarelui un praf sare 3 ouă Pentru umplutură: 100 g brânză mascarpone 150 g...
Read more »
Retete de post: Conopidă picantă
O reteta de conopida picanta din: conopida, broccoli, morcov, ceapa, stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g conopida 300 g broccoli 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras rosu 1 varf de cutit de turmeric sau curry 30 ml ulei sare piper Mod de preparare: Conopida...
Read more »
Miel umplut pentru masa de Paşti
O reteta de miel umplut pentru masa de Paşti din: miel, organe de miel, oua, patrunjel, usturoi, sare, piper, ceapa, morcovi, vin si untura. Ingrediente: 1 bucata coasta de miel cu pulpa din spate 300 g organe de miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel verde 2 catei de...
Read more »
Zece deserturi pentru masa de Paşte
Va prezentam Zece deserturi pentru masa de Paşte: Tort cu marmeladă si crema O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5 linguri zahar...
Read more »
Pastrav cu garnitura de cartofi
O reteta de pastrav cu garnitura de cartofi din: pastravi, rosii, cartofi, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 rosii 400 g cartofi 100 g unt patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine interiorul fiecăruia se pune de unt şi se presară sare şi...
Read more »
Tocana de ied
O reteta de tocana de ied din: ied, rosii, ceapa, ardei, telina, morcovi, patrunjel, hrean, tuica, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ied 1 kg rosii proaspete 200 g ceapa 20 g ardei 1 capatana telina 200 g morcovi 3 legaturi patrunjel 1 radacina hrean 200 ml tuica 1 litru ulei sare piper ...
Read more »
Salata de radicchio, rucola si grana padano
O reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare piper lamaie ulei de masline Mod de preparare: Se spalăfrunzele de radicchio şi de rucola. Se stropesc cu...
Read more »
Aperitive cu carne de miel
O reteta de aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa verde, marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, aluat si smantana. Ingrediente: maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura marar verde 2 cepe uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite gata preparat smantana Mod de preparare: Faci...
Read more »
Bors de peste
O reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi, telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors, sare si piper. Ingrediente: capul şi coada de la un somn şi de la un crap patru bucăţi de biban şalău sau roşioară cinci morcovi o ţelină două cutii de roşii decojite...
Read more »
Granita cu afine, lime si Cointreau
O retete de granita cu afine, lime si cointreau din: votca aromata cu lamaie, lichior cointreau, zeama de lime, suc de afine, apa si zahar. Ingrediente: 50 ml votca aromata cu lamaie 50 ml lichior Cointreau 5 linguri zeama de lime 8 linguri suc de afine 100 ml apa 1 lingura zahar Mod...
Read more »
Pasca de branza
O reteta de pasca de branza din: aluat, branza de vaci, zahar, faina, sare, stafide, unt, smantana, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g de aluat de cozonac greu de framantat 300 g branza de vaci jumatate de pahar de zahar (sau dupa gust) o lingura de...
Read more »
Cozonac cu nuca si stafide
O reteta de cozonac cu nuca si stafide din: faina, untura, unt, oua, zahar pudra, lapte, smantana, drojdie, sare, zahar, nuca si stafide. Ingrediente: 300 g faina + extra pentru tapetat tava 75 g untura 75 g unt moale+o lingura de unt 4 oua o lingura de zahar pudra un pahar de lapte caldut...
Read more »
Cum se prepara miel si couscous (video)
O reteta video despre cum se prepara miel si couscous, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 250 g Couscous Lamb 1 Stock Cube 400 ml Boiling Water Butter Salt Olive Oil Cum se prepara miel si couscous Pofta buna!
Read more »
Rulada cu carne de miel si spanac
O reteta de rulada cu carne de miel si spanac din: pulpa de miel, spanac, cascaval, ou, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel fara os 250 g spanac fiert 100 g cascaval ras 1 ou 50 ml vin alb 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Salată de cartofi roşii
O reteta de salata de cartofi rosii din: ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, smantana, cartofi noi, cartofi rosii, sare de mare, piper, ridichi, menta si arpagic. Ingrediente: 6 linguri cu ulei de măsline extravirgin sucul de la 1-2 lămâi 250 grame de smântână sau brânză proaspătă 500 grame de cartofi noi 500...
Read more »
Tartă de primăvară
O reteta de tarta de primavara din: faina, margarina, cascaval, verdeturi, patrunjel, marar, pesemt, ceapa, ulei, sare, piper si chimen. Ingrediente: 200 g faina 150 g margarina 50 ml apa 40 g cascaval 500 g amestec de verdeturi: leurda, urzici, loboda, coji de ceapa verde sau de usturoi 1 legatua de patrunjel 1 legatura...
Read more »
O reteta de ciorba de pui cu legume si paste din: morcovi, patrunjel, telina, ceapa, paste fainoase, piept de pui, ulei, leustean, patrunjel, sare, bulion si ulei. Ingrediente: doi morcovi o rădăcină de pătrunjel o jumătate de rădăcină de ţelină două cepe o mâană de paste făinoase un piept de pui 2-3 linguri de...
Read more »
Cocktail Gold Fever
O reteta simpal de Cocktail Gold Fever din: apricot brandy, bordeaux, bitter orange si sampanie. Ingrediente: 1 cl Apricot Brandy 1 cl vin alb Bordeaux o picatura de Bitter Orange sampanie Mod de preparare: Apricotul Brandy-ul, vinul si Bitter Orange-ul se mixeaza cu cuburi de gheata intr-un pahar mai mare. Turnam bautura intr-o...
Read more »
Salata de spanac
O reteta de salata de spanac din: usturoi, frunze de spanac, parmezan, ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si lime. Ingrediente: 4 catei de usturoi 500 g frunze de spanac 20 g parmezan ulei de masline sare piper rosii cherry 1 lime pentru decor Mod de preparare: Se spală bine frunzele de...
Read more »
Friptura de miel cu hribi
O reteta de friptura de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper, boia, cimbru, usturoi, patrunjel, condimente pentru miel, ulei, vin alb si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi o lingurita piper o lingura boia o lingurita cimbru uscat 2 lingurite usturoi o lingurita patrunjel tocat 3...
Read more »
Cinci salate pentru masa de Pasti
Cinci salate pentru masa de Pasti: Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina 100 g ciuperci marinate 4...
Read more »
Prajitura cu caise si frisca
O reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, oua, faina, ulei, frisca, gelatina, cacao, esenta de rom, praf de copt, compot caise, scortisoara, sare, unt. Ingrediente: 300 g zahăr tos 5 oua 100 g făină 30ml ulei de floarea-soarelui 500 ml frişcă 5 g gelatină 5 linguri de cacao o lingurita de esenţă de...
Read more »
Bărcute de andive cu vinete
O reteta delicioasa de barcute cu: andive, vinete, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano. Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu oţet sare piper oregano Mod...
Read more »
Aperitive pentru masa de Paşti
Masa de Pasti trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi sau oua umplute . Va propunem o serie de aperitive pentru masa de Paşti. Gustari pentru dimineata de Paşte O reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti, mozzarella, ridichi de...
Read more »
Miel cu verdeata si legume
O reteta de miel cu verdeata si legume din: carne de miel, usturoi verde, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei si ulei rosu. Ingrediente: 1500 kg carne de miel 2 legaturi usturoi verde 1 legatura ceapa 2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei rosii sare piper cimbru rozmarin 2-3 linguri ulei...
Read more »
Salata cu peste prajit
O reteta de salata cu peste prajit din: salata verde, file de cod, ceapa, usturoi, sos iute, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: o salată verde două bucăţi de file de cod o ceapă uscată 3-4 căţei de usturoi sos iute o jumătate de lămâie două linguri de ulei de măsline sare ...
Read more »
Miel invelit in prosciutto la cuptor
O reteta de miel invelit in prosciutto la cuptor din: muschi de miel, spanac, pesto de busuioc, rosii uscate si prosciutto. Ingrediente: 1 kg muschi de miel 300 grame spanac 50 grame pesto de busuioc 50 grame rosii uscate tocate 200 grame prosciutto Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge...
Read more »
Ragout de pui
O reteta de ragout de pui din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie, rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru si sos olandez. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 praz 250 g mere 1 lingura zeama de lamaie 250 g rosii mici sare piper 6 linguri ulei 350 ml supa...
Read more »
Coaste de miel cu miere
O reteta de coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb, suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe tocate 50 ml vin alb 50 ml suc de lamaie 20 ml sos de soia 30 ml ulei de...
Read more »
Sase salate pentru masa de Pasti
Va prezentam Sase salate pentru masa de Pasti: Salata de radicchio, rucola si grana padano O reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare piper lamaie ulei...
Read more »
Stufat de miel pentru masa de Paşte
O reteta de stufat de miel pentru masa de pasti din: carne de miel, ceapa verde, usturoi, bors, pasta de tomate, ulei, vegeta si piper. Ingrediente: 1 kg de carne de miel 10 legături de ceapă verde 10 legături de usturoi verde o cană mare de borş o lingură de paste de tomate ulei...
Read more »
Pasca cu ciocolata
O reteta de pasca cu ciocolata din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de lamaie, lapte dulce, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte, zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt pentru umplutura: 100...
Read more »
Curcan umplut cu stafide
O reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon, ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin, cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o jumatate de paine bagheta...
Read more »
Cocktail Strawberry Mimosa
O reteta simpla de Cocktail Strwberry Mimosa din: champagne, suc de portocale, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 10 cl Champagne 3 cl suc de portocale 3 cl piure de capsuni capsuni Mod de preparare: Mixam ingredientele cu putina gheaa zdrobita. Servim bautura intr-o cupa de cocktail si decoram cu capsuni.
Read more »
Cotlet de miel cu linte şi salată feta
O reteta de cotlet de miel cu linte si salata feta din: mazare, linte verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si ulei de masline. Ingrediente: 300g de mazăre congelată 800g linte verde din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de zahăr brun...
Read more »
Drob de pui cu masline verzi
O reteta de drob de miel cu masline verzi din: ficatei de pui, piept de pui, masline verzi, ceapa, oua, foi de placinta, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 500 g ficatei de pui un piept de pui dezosat 200 g masline verzi fara samburi doua cepe patru oua un pachet de foi de...
Read more »
Retete de post: Orez cu ardei si mazare
O reetta de orez cu ardei si mazare din: ceapa verde, orez, mazare, ardei, suc de lamaie, otet, ulei, mustar, patrunjel verde si condimente. Ingrediente: 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata 250 g orez 200 g mazare verde 1 ardei rosu 1 lingura suc de lamaie 1 lingura otet ulei 1 lingurita...
Read more »
Pască cu smântână
O reteta de pasca cu smantana din: aluat de cozonac, smantana, galbenusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri 2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie sare Mod de preparare: Pui o...
Read more »
Ciorbă de perişoare a la grec
O reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc, orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou, marar si sare. Ingrediente: 500 grame de carne tocată de porc o ceaşcă de orez un ou întreg pentru perişoare 2 morcovi o ţelină 2 cepe un ardei gras...
Read more »
Piure de spanac
O reteta de piure de spanac din: spanac, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se spală bine spanacul şi se fierbe 10 minute tn apă cu sare. Se scoate intr-o strecurătoare, după care se pasează. Ceapa şi usturoiul se...
Read more »
Drob de miel pentru masa de Paşti
O reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel, prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper. Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2 felii de pâine o lingură smântână verdeaţă sare piper Mod de preparare: Spală bine organele, apoi pune-le la...
Read more »
Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre
O reteta de risotto cu creveti, rucola si sos de mazare din: piper, sare, morcov, mazare, parmezan, rucola, caise uscate creveti black tiger, vin alb, peste, orez, usturoi, telina, ceapa, unt si ulei de masline. Ingrediente: piper roşu sare 2 bucăţi morcov 200 grame mazăre boabe 50 grame parmezan 50 grame rucola 6 caise...
Read more »
Tartă cu roşii cherry galbene
O reteta de Tartă cu roşii cherry galbene din: oua, iaurt, unt, faina, sare, praf de copt, rosii cherry galbene, ceapa verde, cascaval si smantana. Ingrediente: 1 ou 150 g iaurt 100 g unt 300 g faina sare praf de copt umplutura: 20 g rosii cherry galbene 4 fire ceapa verde 200 g cascaval...
Read more »
Pudding de orez
O reteta de pudding de orez din: orez, lapte, zahar de palmier, crema de cocos, lamaie verde, suc de lamaie verde, esenta de flori de portocale si mango. Ingrediente: 250 g orez negru 750 ml lapte degresat 3 linguri zahar de palmier, zahar brun cu continut mic de melasa sau miere 90 ml crema...
Read more »
Pui prăjit cu seminţe de susan
O reteta de pui prajit cu seminte de susan din: taitei, ulei de floarea soarelui, piept de pui, miere, zeama de lamaie, seminte de susan si coriandru. Ingrediente: 2 cuiburi de tăiţei dintr-un pachet de 375g 1 linguriţă de ulei de floarea soarelui 2 bucăţi de piept de pui, tăiat în fâşii 3 morcovi...
Read more »
Cocktail Black Velvet
O reteta simpla de Cocktail Black Velvet din: bere si sampanie Ingrediente: bere neagra sampanie Mod de preparare: Umpleti pe jumatate cu bere un pahar cu picior. Completati apoi cu sampanie
Read more »
Drob cu carne de porc si vita
O reteta de drob cu carne de porc si vita din: ceapa verde, oua, ceapa, carne tocata, organe, prapur, boia, sare si piper. Ingrediente: 6-7 legaturi de ceapa verde 7 oua 2 cepe potrivite 750 g de carne tocata (porc si vita) 750 g ogane (400 g ficat de porc, 200 g inima porc,...
Read more »
Supa rece de lapte praf si caise
O reteta de supa rece de lapte praf si caise din: caise, zahar, lapte praf, faina, unt, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 caise 1 lingura zahar 100 g lapte praf 1 lingura faina 30 g unt 1 plic zahar vanilat zeama de la 1 lamaie Mod de preparare: Speli caisele...
Read more »
Cum se prepara Croissants (video)
O reteta video despre cum se prepara croissants, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos, potrivit pentru micul dejun. Cum se prepara Croissants Pofta buna!
Read more »
Ardei umpluţi cu legume
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, ceapa, bulion, sare, piper, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g ciuperci 50 g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de bulion sare piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se căleşte în...
Read more »
Cartofi copti cu migdale si busuioc
O reteta delicioasa de cartofi cu: sare, chimen, ulei, migdale, busuioc, smantana, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri de ulei 60 g fulgi de migdale câteva frunze de busuioc Sosul cu verdeţuri: 2 cutii de smântână (150 ml fiecare) sare piper 1 legatura busuioc Mod de preparare: Se folosesc cartofii...
Read more »
Sfeclă roşie umplută
O reteta delicioasa de sfecla umpluta cu: ceapa, carne de porc, orez, smantana, sare, piper, tarhon, unt. Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă mică 200 g carne de porc tocată 4 linguri orez fiert 200 ml smântână sare piper tarhon 50 g unt Mod de preparare: Se spală bine sfeclele, se pun într-o tigaie...
Read more »
Prăjitură cu sos de căpşuni
O reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar vanilat, lamaie, unt, capsuni, gem de capsuni, amidon. Ingrediente aluat: 500 ml lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr vanilat coaja de la 1 lămâie 1 lingură suc de lămâie unt şi pesmet pentru tavă Ingrediente...
Read more »
Oua cu maioneza si smantana
O reteta de oua cu maioneza si smantana din: oua, maioneza, smantana, sare, piper alb, masline verzi, rosie, castravete si marar. Ingrediente: opt oua fierte sase linguri de maioneza trei linguri de smantana sare piper alb cateva masline verzi o rosie un castravete marar Mod de preparare: Ouăle fierte tari se taie în...
Read more »
Supa de porc picanta
O reteta delicioasa de supa cu: supa de porc, praz, ou, ardei gras murat, pasta de chilii, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia, condimente de soia, sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz tocat 1 ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură de...
Read more »
File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoi
O reteta de file de somon la cuptor cu sirop de artar si usturoi din: file de somon, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare si piper. Ingrediente: file de somon 1 kg 2, 3 căţei de usturoi 3 linguri de sirop de arţar 1 lingură sos de soia sare şi piper ...
Read more »
Rosii cu ton
O reteta de rosii cu ton din: rosii, ton in ulei, sare, piper, otet, maioneza, unt, zeama de lamaie, mustar si menta. Ingrediente: rosii ton in ulei sare piper otet doua linguri de maioneza o lingura de unt o lingurita de zeama de lamaie pentru ornat: mustar frunze de menta Mod de preparare:...
Read more »
Budincă din cartofi si carne tocata
O reteta delicioasa de budinca din: salvie, cartofi, usturoi, dovlecel, ulei de masline, carne tocata, piper, vin alb, lapte. Ingrediente: 1 praz câteva frunze de salvie 2 căţei de usturoi 1 dovlecel 3 roşii ulei de măsline 500 g carne tocată sare piper 100 ml vin alb 400 g cartofi 200 ml lapte Mod...
Read more »
Bruschete cu vinete şi mentă
O reteta de bruschete cu vinete si menta din: vinete, ulei de masline, otet din vin, patrunjel, menta, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete tăiate felii subţiri ulei de măsline oţet din vin pătrunjel tocat mentă proaspătă tocată 1 căţel de usturoi tocat fin sare şi piper Mod de preparare: Încălzeşte o...
Read more »
Granita de pepene verde şi mentă
O reteta de pepene verde si menta din: pepene verde, frunze de menta si zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g pepene verde bine copt 10 frunze de menta 1/2 zeama de lamaie pentru decor: frunze de menta Mod de preparare: Curata pepenele de sâmburi şi taie-l bucăţi mici, pune-le într-o tavă şi congelează-le....
Read more »
Tarte cu ansoa
O reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o limetă pătrunjel piper...
Read more »
Pui cu mango şi pilaf picant
O reteta de pui cu mango si pilaf picant din: piept de pui, chutney de mango, praf de curry, chimion, ulei de floarea soarelui, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, orez, coriandru si lime. Ingrediente: 4 piept de pui fără piele şi fără oase 4 linguri chutney de mango 1 lingură praf de curry, mediu...
Read more »
Cartofi la cuptor cu brânză şi cârnăciori
O reteta de cartofi la cuptor cu branza si carnaciori din: cartofi, branza, carnaciori, oua, iaurt, sare, piper, oregano si marar. Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi ca marime o jumătate de kilogram de brânză 5-6 cârnăciori proaspeţi (uşor afumaţi) 2 ouă 100 grame iaurt sau smântână sare piper oregano mărar proaspăt Mod de preparare:...
Read more »
Supa crema de sparanghel cu dovlecel
O reteta de supa crema de sparanghel cu dovlecel din: sparanghel, patrunjel, dovlecel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 fire de sparanghel 1 patrunjel radacina 1 dovlecel sare piper ulei Mod de preparare: Se spala sparanghelul si se taie bucatele. Patrunjelul si dovlecelul se decojesc si se taie rondele. Se pun toate legumele...
Read more »
Carnaciori cu legume
O reteta de carnaciori cu legume din: carnaciori, ardei gras, ceapa rosie, ulei, bere, ketchup si sare. Ingrediente: 8 carnaciori 1 ardei gras 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 2 linguri ulei 500 ml bere 100 ml ketchup sare Mod de preparare: Speli şi cureţi ardeii şi cea¬pa, după care le...
Read more »
Curry de pui şi cartofi dulci
O reteta de curry de pui si cartofi dulci din: cartofi, ulei de masline, pulpe de pui, ceapa rosie, pasta curry, rosii si spanac. Ingrediente: 500 g de cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe mici 1 lingură ulei de măsline 4 pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate în bucăţi mari...
Read more »
Salată dulce-acrişoară
O reteta de salata dulce acrisoara din: fenicul, cicoare, portocale, pere, maioneza, lamaie, smantana, zahar si ghimbir. Ingrediente: 2 feniculi 1 legatura de cicoare 2 portocale 2 pere tari 3 linguri maioneza 1 lamaie 1 lingura smantana 1 lingurita de zahar 1 lingurita de ghimbir ras Mod de preparare: Spălaţi bine perele şi,...
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orez
O reteta de supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez, apa, fasole rosie, si zahar. Ingrediente pt buletele de orez: 1 cana de faina de orez 1/3 cana de apa Ingrediente pt supa: 1 cana de fasole rosie uscate 4 cani de apa 3/4 ceasca de zahar Mod de...
Read more »
Carpaccio de somon cu untişor şi fernicul
O reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor, fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon foarte proaspat 150 g untisor 2 feniculi 2 fire de marar 10 fire de arpagic verde sucul de la 1 lamaie 4 linguri...
Read more »
Cum se prepara prajiturele Nan Khatai (video)
O reteta video despre cum se prepara prajiturele nan khatai, un preparat indian deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Unsalted Butter – 1 stick (1/2 cup, 4 oz) at room temperature Powdered Sugar – 1/2 cup Nutmeg Powder – 1/4 tsp Cardamom Powder – 1/4 tsp All Purpose Flour (Maida) –...
Read more »
Cremă de păstârnac
O reteta de crema de pastarnac din: pastarnac, mar, telina, morcov, ceapa, iaurt degresat, smantana, pudra din seminte de dovleac, ulei de masline si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g pastarnac 1 mar acrisor 1 telina (200 g) 1 morcov 1 ceapa 250 ml iaurt degresat natural 150 ml smantana 2 linguri pudra din seminte...
Read more »
Tarta cu legume
O reteta de tarta cu legume din: dovlecel, ciuperci, ceapa, ardei grasi, rosii, oua, mazare, cascaval, patrunjel verde, marar verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 8 ciuperci 1 ceapa 2 ardei grasi 2 rosii 3 oua 100 g mazare conserva 300 g cascaval patrunjel verde marar verde ulei sare piper Mod...
Read more »
Păstrăv în fulgi de porumb
O reteta de pastrav cu fulgi de porumb din: pastravi, iaurt, pesmet, fulgi de porumb, rosii, lamaie, usturoi, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 păstrăvi curăţaţi şi spălaţi 200 g iaurt 100 g pesmet 200 g fulgi de porumb fără adaosuri de zahăr 2 roşii 1 lămâie 3 căţei de usturoi sare piper...
Read more »
Tăieţei thai cu somon
O reteta taitei thai cu somon din: taitei, ulei, pasta de curry, ceapa verde, cartofi, supa de legume, lapte, somon si coriandru. Ingrediente: 200g de tăieţei cu ou sau de orez 1 linguriţă de ulei 2-3 linguriţe de pastă de curry Thai 2 cepe verzi, tocate 1 cartof, tăiat cubuleţe 200ml supă de legume...
Read more »
Trigoane cu nuci
O reteta de trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca, pesmet si scortisoara. Ingrediente: 1/2 pachet foi pentru placinta 1 lingura mare de miere 200 g zahar 200 g nuca macinata 200 g pesmet 1 lingura scortisoara Mod de preparare: Se prepară un sirop: se pun la fiert 200 ml...
Read more »
Cocktail Cosmopolitan
O reteta simpla de Cocktail Cosmopolitan din: vodca, suc de lamaie, suc de afine si triple sec. Ingrediente: 40 ml vodca 20 ml suc de lamaie 20 ml suc de afine 20 ml triple sec Mod de preparare: Se amesteca vodca, triplu sec, sucul de lamaie si concentratul de afine intr-un shaker cu...
Read more »
Pui copt cu sos cremos de nuci
O reteta de pui copt cu sos cremos de nuci din: pulpe de pui, chimion, boia de ardei, ulei de masline extravirgin, pitta, supa de pui, ceapa, usturoi, smantana, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 8 pulpe de pui, cu piele şi os 1 linguriţă de chimion ½ linguriţă boia de ardei 2 linguri...
Read more »
Supa crema de gulioare
O reteta de supa crema de gulioare din: seminte de floarea soarelui, gulioare, rosii in bulion, marar verde, faina de hrisca si ulei de masline. Ingrediente: 200 ml seminte de floarea soarelui macinate 4 gulioare 400 ml rosii in bulion 1 legatura marar verde 2 linguri faina de hrisca 4 linguri ulei de masline...
Read more »
Granita cu menta
O reteta de granita cu menta din: apa, frunze de menta si zahar. Ingrediente: 250 ml apa 200 g frunze de menta 150 g zahar pentru decor: frunze de menta Mod de preparare: Fierbe într-o crăticioară apa cu zahărul până când acesta se dizolvă complet. Amestecă bine, adaugă frunzele de mentă proaspătă şi...
Read more »
Supă de curcan asiatică
O reteta de supa de curcan asiatica din: ardei iute, ceapa, supa de pui, otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi tăiate în patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de...
Read more »
Plăcintă cu mere si morcovi
O reteta de palcinta cu mere si morcovi din: margarina, apa, otet, sare, faina, mere, morcovi, zahar, zahar vanilinat, scortisoara si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g margarina 100 ml apa 1 lingura otet 1 praf de sare 2 cani ( de 250 ml ) cu faina pentru umplutura...
Read more »