Retete simple:
Curcan cu broccoli
O reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper Mod de...
Read more »
Parfait cu stafide
O reteta de parfait cu stafide din: parfait, lapte, smantana, stafide si esenta de rom. Ingrediente: 1 cutie Parfait instant 100 ml lapte rece 100 ml smântână dulce pentru frişcă rece 30 grame stafide 1 linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Înainte de toate, stafidele se pun la înmuiat în rom, unde...
Read more »
Taitei cu ou si piept de pui
O reteta de taitei cu ou si piept de pui din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei rosu, porumb, usturoi, ardei iute, ghimbir, piept de pui, creveti, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de tăieţei cu ou 2 linguri ulei...
Read more »
Reteta zilei: Salata de mango
O reteta de salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare. Ingrediente: 3 fructe de mango verzi frunze de corinadru proaspat ulei de susan sare Mod de preparare: Se curata fructele de mango de coaja, apoi se taie felii foarte subtiri. Se adauga 1/2 lingurita de sare si se lasa pentru...
Read more »
Rulou de peste cu oua
O reteta de rulou de peste cu oua din: file de cod, oua, faina, pesmet, oua, mustar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de cod (sau alt peste, dupa preferinta) 3 oua 100 g faina pesmet 4 oua fierte 2-3 lingurite mustar 1 legatura patrunjel ulei pentru prajit sare piper ...
Read more »
Pui cu vin alb şi rozmarin
O reteta de pulpa cu vin alb si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi, tarhon, rosii cherry, vin alb, rozmarin, boia de ardei dulce, sare, piper si ulei. Ingrediente: 8 pulpe de pui, fierte sau la gratar 8 catei de usturoi 1 legatura tarhon proaspat 10 rosii cherry 100 ml vin alb rozmarin proaspat...
Read more »
Sparanghel cu sos de lămâie
O reteta de sparanghel cu sos de lamaie din: sparanghel, amidon, zahar, galbenusuri, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 800 g sparanghel 1 lingura amidon 2 lingurite zahar 2 galbensuri suc de la 2 lamai sare Mod de preparare: Legaţi tulpinile de sparanghel (întregi) cu o sfoară, pentru a le tine la un...
Read more »
Sarmale cu afumatura
O reteta de sarmale cu afumatura din: carne de porc, ceapa, orez, pasta de tomate, cimbru, varza afumata, piper, costita afumata, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4 linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata piper 300 g costita...
Read more »
Budincă de iepure
O reteta de budinca de iepure din: ceapa rosie, chifle, lapte, carne de iepure, cascaval, oua, sare, piper, oregano si ulei. Ingrediente: 1 ceapă roşie 50 g chiflă fără gluten 5 linguri lapte 400 g carne de iepure 5 linguri caşcaval ras 1 ou sare piper 1 linguriţă oregano tocat ulei Mod de...
Read more »
Cocktail Pale Crystal
O reteta simpla de Cocktail Pale Crystal din: benedictine, gin, bitter orange, champagne si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl Benedictine 1 cl gin 2 picaturi de Bitter Orange champagne coaja de portocala Mod de preparare: Mixam in paharul de mixare Benedictine, ginul si Bitter Orange-ul cu cuburi de gheata, apoi turnam bautura...
Read more »
Budinca cu mazare
O reteta de budinca cu mazare din: cartofi, mazare, costita afumata, ardei gras, telemea de oaie, oua, faina, smantana, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi mai mari 300 g mazare din conserva 200 g costita afumata 1/2 ardei gras rosu 200 g telemea de oi 3 oua 1 lingura faina 4 lingura...
Read more »
Salată cu portocale
O reteta de salata de portocale din: portocale, untisor, creson, ceapa, tarhon, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper Cayenne. Ingrediente: 4 portocale netratate 200 g untisor 1 legatura de creson 1 ceapa alba mica 1 lingurita de tarhon proaspat 2 linguri de suc de lamaie 4 linguri ulei extravirgin de...
Read more »
Cum se prepara frisca de casa (video)
O reteta video despre cum se prepara frisca de casa, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si delicios. Cum se prepara frisca de casa
Read more »
Bisque de homar
Bisque de homar, o supă groasă cu smântână, parfumată cu coniac, întruchipează însuşi sf spiritul decadent francez. Iniţial, termenul bisque se folosea pentru a a denumi supa făcută din carne de păsăre sălbatică, dar acum el se referă aproape exclusiv la la această supa-crema de culoare roz, preparată din creveţi, crab, raci şi homari....
Read more »
Salata cu linte galbena
O reteta de salata cu linte galbena din: linte galbena, fasole verde, ardei copti, ceapa rosie, boabe de fasole alba, ceapa verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper si telemea. Ingrediente: 250 g linte galbena 300 g fasole verde din conserva 2 ardei copti 1 ceapa rosie 4 linguri boabe de fasole...
Read more »
Sandvis cu muschi de vita afumat
O reteta de Sandvis cu muschi de vita afumat din: paine toast, oua, muschi de vita afumat, cascaval, rucola si chipsuri. Ingrediente: 6 felii toast 2 oua 4 felii muschi de vita afumat 4 felii cascaval 10-12 frunze de rucola chipsuri Mod de preparare: Se fierb ouăle 5 minute. Se decojesc şi se...
Read more »
Carnaciori cu sos iute
O reteta de carnaciori cu sos iute din: carnati de casa afumati, bacon, ulei, ceapa, ulei, pasta de tomate, vin rosu, ardei iute, mustar, otet, frunze de dafin, otet, sare si piper. Ingrediente: 5 carnati de casa afumati 10 felii bacon taiate subtire ulei pentru prajit pentru sos: 1 ceapa potrivita1 morcov potrivit 50...
Read more »
Cocktail Prince Of Wales
O reteta simpla de Cocktail Prince Of Wales din: coniac, benedictine, angostura, champagne si zahar cubic. Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl Benedictine 2 picaturi de Angostura champagne 1 zahar cubic Mod de preparare: Punem zaharul cubic in shaker si-l stropim cu Angostura. Adaugam cuburi de gheata, turnam deasupra coniacul si benedictine, apoi...
Read more »
Plăcintă cu macaroane şi carne
O reteta de placinta cu macaroane si carne din: macaroane, foi de placinta, oua, branza, unt, lapte, carne si ceapa. Ingrediente: 250 grame macaroane foi de plăcintă 2 ouă 2 linguri brânză 3 linguri unt 1/2 ceaşcă lapte 250 grame carne 1 ceapă Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă cu sare,...
Read more »
Salată cu brânză Roquefort
O reteta de salata cu branza Roquefort din: branza Roquefort, radicchio, scarola, fenicul, telina, fistic, miez de nuca, mustar dulce, otet de mere, porto, suc de portocala, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 100 g branza Roquefort 1 radicchio 1 scarola (salata cu frunze crete si miez aproape alb) 1 fenicl 1 tulpina...
Read more »
Cocktail Ouverture
O reteta simpla de Cocktail Ouverture din: lichior de portocale, sampanie, bitter orange si capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de portocale sampanie 4 picaturi de Bitter Orange capsuni Mod de preparare: Lichiorul si Bitter Orange-ul se toarna in pahar, se completeaza cu sampanie si se decoreaza cu o capsuna.
Read more »
Pui cu vin si mere
O reteta de pui cu vin si mere din: pui, vin alb, mere acrisoare, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 pui 150 ml vin alb 4 mere acrisoare 2 linguri ulei de masline sare piper nucsoara rasa Mod de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si lasati-o la scurs....
Read more »
Granita de citrice
O reteta de granita de citrice din: portocala, lamaie, grepfrut, lamaie, apa minerala, zahar si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 portocala 1 lamaie 1 grepfrut 1 chitra (sau lamaie cu coaja groasa) 200 ml apa minerala 50 g zahar 4 frunze de lamaita Mod de preparare: Pune apa minerală şi zahărul într-o crăticioară...
Read more »
Pui cu lapte de cocos şi orez
O reteta de pui cu lapte de cocos si orez din: piept de pui, curry, lapte de cocos, sos de soia, orez, fulgi de cocos, sare, piper si limette. Ingrediente: 1 piept de pui tăiat cuburi 2 linguriţe de curry 250 ml lapte de cocos 2 linguri de sos soia 200 grame orez în două culori 1 plic de fulgi...
Read more »
Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură
O reteta de rulada de ciocolata cu crema de zmeura din: oua, zahar tos, faina alba, pudra de cacao, zahar pudra, zmeura, crema de branza si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 75 g zahar tos marunt 50 g faina alba 25 g pudra de cacao 1 lingurita zahar pudra pentru umplutura: 125 g zmeura...
Read more »
Pastravi cu fasole verde
O reteta de pastravi cu fasole verde din: pastravi, ceapa verde, usturoi verde, fasole verde, vin alb, cimbru verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 500 g fasole verde 250 ml vin alb 1 legatura cimbru verde 6 linguri ulei de...
Read more »
Sos picant pentru barbecue
O reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano, usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii, nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de curry. Ingrediente: 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu sare 1 lingurita...
Read more »
Suc hranitor de banane
O reteta de suc hranitor de banane din: banane, lapte si miere. Ingrediente: banane lapte miere Mod de preparare: Bananele se curata de coaja si se pun in mixer cu putina apa sau lapte. La sfarsit se poate adauga si miere, dupa gust.
Read more »
Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă
O reteta de Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă din: grepfrut, zahar, glucoza, votca, zeama lime, apa tonica, zahar, apa minerala, gelatina, zmeura si coacaze rosii. Ingrediente: 1 grepfrut rosu 1 lingura zahar 1 lingurita glucoza pentru aspic: 2 linguri votca 1/2 zeama lime 2 linguri apa tonica 1 lingurita zahar 4...
Read more »
Piersici umplute cu budincă de ciocolată
O reteta de piersici umplute cu budinca de ciocolata din: budinca, zahar, lapte, piersici si smantana. Ingrediente: 1 plic de budincă instant 2 linguri de zahăr 400 ml lapte 8 jumătăţi de piersici (din conservă) 150 g smântână Mod de preparare: Pudra de budincă se amestecă cu laptele cald şi, după ce capătă...
Read more »
Cocktail Singapore Fizz
O reteta simpla de Cocktail Singapore Fizz din: gin, cherry brandy, zeama de lamaie, zahar, sampanie si limeta. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Cherry Brandy 1 cl zeama de lamaie 0,5 cl zahar sampanie limeta Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker. Apoi...
Read more »
Pudding cu banane si orez
O reteta de pudding cu banane si orez din: orez, lapte, miere, vanilie, banane, lamaie, albusuri si nucsoara. Ingrediente: 60 g orez cu bobul rotund 600 ml lapte semidegresat 3 linguri miere 1 baton vanilie 2 banane coapte 0.5 lamaie, coaja rasa fin 2 albusuri un varf de cutit de nucsoara, proaspat macinata ...
Read more »
Salata cu capsune
O reteta de salata cu capsune din: salata creata, castraveti, capsune, iaurt, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g salata creata 2 castraveti 150 g capsune foarte proaspete un paharel iaurt fara multa grasime 10-15 frunzulite de menta 1 lamaie sare piper Mod de preparare: Spălaţi şi scurgeţi bine salata,...
Read more »
Pulpa in crusta de sorici
O reteta de pulpa in crusta de sorici din: pulpa de porc, sorici, sare grunojasa, otet balsamic, ulei, miere, apa calda, coriandru, usturoi, piper alb, sare, zahar si vin alb. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc dezosată 1 bucată de şorici de dimensiunea bucăţii de carne 2 linguriţe sare grunjoasă 4 linguri oţet balsamic...
Read more »
Cocktail Martini cu suc de rodie
O reteta de cocktail martini cu suc de rodie din: martini, suc de rodie, vodca si gheata. Ingrediente: martini suc de rodie vodca gheata Mod de preparare: Se combina toate ingredientele intr-un shaker pana se omogenizeaza. se toarna apoi intr-un pahar cu picior si se savureaza.
Read more »
Plăcintă cu brânză si stafide
O reteta de placinta cu branza si stafide din: aluat, oua, branza de vaci, smantana, zahar, stafide, zahar vanilat si esenta de rom. Ingrediente: 500 g aluat foietaj 4 oua 800 g branza de vaci 150 g smantana 200 g zahar 20 g stafide zahar vanilat esenta rom Mod de preparare: Se spală...
Read more »
Pangasius cu andive
O reteta de pangasisu cu andive din: fileuri de pangasius, andive, ulei de masline, marar verde, patrunjel verde, vin alb, lamai, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de pangasius 8 andive 6 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde 100 ml vin alb 2 lamai 2...
Read more »
Supa Pho bo Tai
O reteta de supa pho bo tai din: oase de vaca, ghimbir, ceapa, sos de peste, zahar, stelute de anason, scortisoara, cuisoare, frunza de dafin, sare, muschid e vita, taitei de orez, piper, coriandru, frunze de busuioc, chilli, ceapa verde, lamaie verde si menta. Ingrediente: 2 kg oase de vacă cu măduvă 2 bucăţi...
Read more »
Tartă cu salată de vinete, roşii si brânză
O reteta de tarta cu salata de vinete, rosii si branza din: salata de vinete, branza telemea, branza de vaci, rosii, ceapa, busuioc, sare, piper, unt, iaurt, faina, ou si praf de copt. Ingrediente: 500 g salata de vinete 100 g branza telemea 150 g branza de vaci 4 rosii 2 cepe 1 crenguta...
Read more »
Costite umplute
O reteta de costite umplute din: costite de porc, vin alb, ulei, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, carne tocata, ficatei de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcov, mar, oua, patrunjel, marar, sare, piper, carnati afumat, vin, supa de carne si cimbru. Ingrediente: 1 bucata costite de porc netaiate pentru sosul marinat: 1 pahar vin...
Read more »
Stir-fry cu porc
O reteta e stir fry cu porc din: taitei de orez, carne de porc, ceapa verde, morcovi, sos de soia, zahar fin, otet din orez, suc de lime si frunze de menta. Ingrediente: 200g de tăieţei de orez subţiri 400g carne de porc slabă, tocată 1 legătură de ceapă verde, feliată în bucăţi mari...
Read more »
Sardine malteze
O reteta de sardine malteze din: sardine, rosii, ardei grasi, ardei iute, usturoi, morcovi, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg sardine din conserva 5 rosii 2 ardei grasi 1 ardei iute 6 catei de usturoi 3 morcovi 100 ml vin alb patrunjel verde sare piper ulei Mod de...
Read more »
Rulada picanta de porc
O reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru, oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec. Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra tocata 2 linguri ulei 1 ceapa...
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu ciuperci
O reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline, patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o crenguta de patrunjel...
Read more »
Pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane
O reteta de pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane din: pui, cartofi, morcovi, usturoi, paine toast, mustar, pasta de rosii, vin alb, sare, piper, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 pui fiert 6 cartofi noi 3 morcovi 6 catei de usturoi 3 felii de paine toast 50 g mustar 50 g pasta de...
Read more »
Piure de mazare cu smantana
O reteta de piure de mazare cu smantana din: boabe de mazare, unt, smantana, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de mazare din conserva, gata fiarta 100 g unt 200 g smantana menta proaspata sare piper Mod de preparare: Se scurge mazărea de zeama din conservă. Se ţine în apă fiartă...
Read more »
Risotto cu ciuperci de padure
O reteta de risotto cu ciuperci de padure din: orez, supa de pui, ceapa, ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 400 g orez cu bob lung 800 ml supă de pui 2 cepe 300 g ciuperci de pădure congelate 5 căţei usturoi 4 linguri ulei de măsline...
Read more »
Jeleu cu struguri
O reteta de jeleu cu struguri din: boabe de struguri, portocala, vin rosu, ananson, zahar pudra, gelatina, suc de struguri, iaurt si nucsoara. Ingrediente: 225 g boabe de struguri fara samburi, rosii sau negri 1/2 portocala mica 250 ml vin rosu de Bordeaux sau alt vin rosu nobil 2 fructe de anason in forma...
Read more »
File de vita in foitaj
O reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet, sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano, cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1 lingura otet 1/2 lingurita...
Read more »
Salata cu sunca de Praga
O reteta de salata cu sunca de praga din: andive, radicchio, laptuca, castravete, ridichi, sunca de praga, ementhal, parmezan, mustar dulce, maioneza, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Lăptucile se diferenţiază ca formă, culoare şi dispoziţie a frunzelor, în afară de aspectul căpăţânii. Există varietăţi de iarnă, lăptuci cu glugă,...
Read more »
Granita de cafea
O reteta de granita de cafea din: cafea, sirop de zahar, smantana si gheata. Ingrediente: 2 cesti cafea 4 lingurite sirop de zahar 2 linguri smantana dulce 6 cuburi de gheata sfaramate Mod de preparare: Pune jumătate din cantitatea de gheaţă într-un vas pentru mixer. Adaugă cafeaua şi siropul de zahăr şi mixează-le...
Read more »
Îngheţată cu fructe de pădure
O reteta de inghetata cu fructe de padure din: fructe de padure, afine, miere, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame fructe de pădure congelate 150 grame de afine proaspete 3-4 linguri de miere de albine 500 grame de iaurt simplu câteva frunze proaspete de mentă Mod de preparare: Aşază pe fundul...
Read more »
Cum se prepara orez pentru sushi (video)
O reteta video despre cum se prepara orez pentru sushi, un preparat japonez deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 3 cups (750ml) sushi rice 3 1⁄3 cups (830ml) water ½ cups (120ml) rice vinegar ¼ cups (60ml) sugar ½ tsp salt 1 tbsp dashi- concentrated or powdered fish stock 1 small...
Read more »
Budinca cu şunca
O reteta de budinca cu sunca din: orez, supa de pui, morcovi, sunca, piept de pui, unt, pesmet, oua, cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g orez 1,5 l supă de pui 2 morcovi potriviţi fierţi 250 g şuncă 150 g piept de pui fiert 1 lingură unt 2 linguri pesmet 5 ouă...
Read more »
Tartine cu brânză
O reteta de tartine cu branza din: branza de vaci, iaurt, branza topita, chimen, curry, ceapa, sare, piper si boia. Ingrediente: 100 g branza de vaci degresata 4 linguri iaurt degresat 80 g branza topita chimen macinat 1 praf de curry 1 ceapa sare piper boia Mod de preparare: Se amestecă brânza de...
Read more »
Porc la tavă
O reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute 200...
Read more »
Salată de ton cu vinegreta
O reteta de salata de ton cu vinegreta din: oua, castraveti, rosii cherry, sare, piper, ceapa verde, salata, ton, suc de lamaie, mustar de dijion, seminte de susan, zahar brun, ulei de masline si apa. Ingrediente: 1 ou 70 g castraveti 50 g rosii cherry sare piper 1 ceapa verde 4 frunze salata 80...
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de avocado
O reteta de inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de lamaie si sare de mare. Ingrediente: 3 avocado 3/4 ceasca de zahar 1 ceasca smantana suc de lămâie 1 vârf de cuţit de sare de mare Mod de preparare: Se deschide avocado, se elimina samburii şi se scot pulpa. Se combina...
Read more »
Supă cu găluşte de matzo
Consumată doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate deveni o mâncare foarte elegantă. Supa de pui trebuie făcută în casă, din oase de...
Read more »
Frigarui de fructe
O reteta de frigarui de fructe din: coaja si suc de lamaie, cointreau, miere, bitter, ananas, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: coaja rasa de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie 4 linguri Cointreau sau coniac 2-3 linguri miere sau zahar brun 1 lingura de bitter, optional 1 ananas descojit si...
Read more »
Banane prajite
O reteta delicioasa de banane prajite cu: oua, faina, untura. Ingrediente: 6 banane coapte două ouă 130 g făină 4 linguri de untură Mod de preparare: Se taie bananele în feliuţe de 2,5 centimetri şi se trec mai întâi prin ou bătut, apoi prin făină. Intr-o tigaie se încinge untura şi se prăjesc bananele...
Read more »
Granita de cafea şi vanilie
O reteta de granita de cafea si vanilie din: cafea, apa, zahar si pastaie de vanilie. Ingrediente: 4 cesti de cafea 200 ml apa 3 linguri zahar 1 pastaie de vanilie Mod de preparare: Prepară un sirop fierbând apa cu zahărul şi cu păstaia de vanilie. Lasă-l să se răcească şi scoate vanilia....
Read more »
Boeuf Bourguignon cu garnitura de ciuperci, bacon si crutoane
O reteta delicioasa de carne de vita cu: vin rosu, morcov, ceapa rosie, ulei, concentrat de vita, cimbru, foi de dafin, telina frunze, pasta de tomate, ciuperci, bacon, paine toast. Ingrediente: 180g carne de vită 100ml vin roşu 50g morcov 30g ceapă roşie 10ml ulei de floarea soarelui concentrat de vită (demi-glace) 10g cimbru...
Read more »
Migas
Cuvântul migas înseamnă bucăţele de pâine, în cazul nostru el se referă la o salată în care se pun şi crutoane prăjite. Ea este una dintre cele mai vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic dejun delicios. Ca şi...
Read more »
Salată de primăvară cu ouă
O reteta de salata de primavara cu oua din: oua, cartofi, fasole verde, ridichi, ceapa, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 ouă 4 cartofi 400 g fasole verde fideluţă o legătură ridichi o ceapă albă sare grunjoasă piper negru măcinat 2-3 linguriţe ulei de...
Read more »
Chiftelute de orez
O reteta de chiftelute de orez din: orez basmati, mei, apa, branza de vaci, ceapa verde, verdeturi aromate, sare, piper, praf de curry si chimen. Ingrediente: 1 ceasca orez basmati 1 ceasca mei 3 cesti apa 1 ou (sau 3 linguri branza de vaci) 1 ceapa verde 1 legatura verdeturi aromate sare piper praf...
Read more »
Cocktail Sweet and Bitter
O reteta simpla de Cocktail Sweet and Bitter din: viala sweet, lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si menta. Ingrediente: 6 cl Viala Sweet 2 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura sampanie carambola menta Mod de preparare: Turnam Viala Sweet-ul, lichiorul de portocale si Angostura in cupa de sampanie, apoi completam...
Read more »
Clătite umplute cu friptură de miel
O reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb, masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt topit 100 ml apă minerală 300 g făin un vârf linguriţă praf de copt o linguriţă...
Read more »
Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci
O reteta de Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci din: cartofi, salam de Sibiu, ciuperci, branza telemea, smantana, oua si verdeturi. Ingrediente: 6 cartofi 200 g salam de Sibiu o cutie de ciuperci 300 g brânză de telemea 200 g smântână 2 ouă verdeţuri (oregano sau rozmarin) Mod de preparare:...
Read more »
Granita de cocos şi lapte de migdale
O reteta de granita de cocos si lapte de migdale din: lapte de migdale, lapte de cocos, nuca de cocos si zahar. Ingrediente: 200 ml lapte de migdale 100 ml lapte de cocos 100 g nuca de cocos proaspata 2 linguri zahar Mod de preparare Dizolvă zahărul şi adaugă nuca de cocos tăiată...
Read more »
Chec cu vişine
O reteta de chec cu visine din: visine, iaurt, ulei, indulcitor, lapte, oua, faina, praf de copt si dulceata de caise. Ingrediente: 130 g visine congelate 125 ml iaurt 1/2 ceasca ulei 2 linguri indulcitor fluid (adecvat pentru copt) 1/2 lapte 3 oua 1 ceasca plus 6 linguri faina 1/2 plic praf de copt...
Read more »
Clătite cu pere coapte şi smochine
O reteta de clatite cu pere coapte si smochine din: lapte, ou, faina, zahar pudra, sare, ulei de floarea soarelui, unt, pere, smochine, scortisoara, coaja de portocala, zahar brun, smantana si sirop de artar. Ingrediente: 300 ml lapte degresat 1 ou 100 g faina simpla sau faina integrala, sau amestec 1 lingura zahar pudra...
Read more »
Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata
O reteta de Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata din: escalop foie gras, rubarba, portocala, zahar, unt, sos de rata si grand marnier. Ingrediente: Escalop foie gras 4 buc. a câte 50 g Rubarbă 200 g Portocală 1 buc. Zahăr 100 g Unt 100 g Sos (fond) de raţă 2 dl...
Read more »
Salata cu ciuperci si struguri negri
O reteta de salata cu ciuperci si struguri negri din: ciuperci, mar, struguri negri, tarhon, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 1 mar verde 300 g struguri negri 2 fire tarhon 1 lamaie 4 linguri de ulei extravirgin de masline sare piper negru Mod de preparare:...
Read more »
Cocktail Cornucopia
O reteta simpla de Cocktail Cornucopia din: votca, sampanie, campari si suc de coacaze. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl sampanie 2 cl Campari 4 linguri de suc de coacaze Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita si servim in cupa de cocktail.
Read more »
Supă de crabi de Maryland
Golful Chesapeake este renumit pentru crabii săi albaştri cu carne dulceagă. In statul Maryland, din aceste crustacee suculente se fac delicioasele fursecuri de crab, precum şi această supă puternic condimentată. Deşi unii bucătari ţin cu tot dinadinsul să adauge o notă personală, există o reţetă de bază pentru prepararea supei de crabi, care trebuie...
Read more »
Peşte spadă cu roşii şi capere
O reteta de peste spada cu rosii si capere din: file de peste spada, rosii cherry, capere, masline, vin alb, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de peste spada 300 g rosii cherry 500 g capere 200 g masline 100 ml vin alb ulei de masline suc...
Read more »
Rulouri cu ciuperci
O reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2 legatura patrunjel verde 2...
Read more »
Budincă de tapioca
O reteta de budinca de tapioca din: perle tapioca, lapte, miere, ghimbir, sare de mare, esenta de vanilie, fructe, pudra de cacao si apa. Ingrediente: 1/2 cană perle tapioca 3 căni de lapte de vacă sau lapte vegetal zahăr brut sau miere de albine, după gust 1/4 linguriţă de ghimbir răzuit 1/4 lingurita sare...
Read more »
Cocktail Something Sassy
O reteta de Cocktail Something Sassy din: champagne, lichior de ciocolata si lichior de capsuni. Ingrediente: 8 cl champagne 3 cl lichior de ciocolata 3 cl lichior de capsuni Mod de preparare: Mixam bine lichiorul de ciocolata si cel de capsuni cu gheata in shaker si turnam apoi bautura in paharul de sampanie....
Read more »
Spaghete cu piept de curcan si sos de roşii
O reteta de spaghete cu piept de curcan si sos de rosii din: piept de curcan, ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, busuioc, masline, ulei de masline, sare, piper si spaghete. Ingrediente: 350 g piept de curcan 1 ardei gras roşu 5 roşii 1 ceapă medie 1 căţel de usturoi 1/2 legătură pătrunjel 1/2...
Read more »
Lipii desert cu banane
O reteta de lipii desert cu banane din: branza de vaci, scortisoara, caramom, zahar, banane, lipii, coaja de limetta, zahar pudra si fulgi de migdale. Ingrediente: 450 g brânză de vaci 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată cardamom măcinat 2 linguri zahăr 4 banane 4 lipii coaja rasă de la 1 limettă 2 linguri zahăr pudră...
Read more »
Sos Salsa
O reteta de sos salsa din: rosii, ceapa, frunze de coriandru, usturoi, zeama de lamaie, ardie iute si sare. Ingrediente: 4 roşii mari, tocate mărunt 1 ceapă, tocată mărunt 1/2 ceaşcă frunze de coriandru tocate 3 căţei de usturoi pisaţi 1 lingură zeamă de lămâie 1 ardei iute sare după gust Mod de...
Read more »
Retete internationale: Minestrone
Minestrone este străbunica tuturor supelor cu legume. Această mâncare foarte reconfortantă este italienească la origine, insă a fost adoptată în toată lumea. Reţeta ei se poate modifica de la un anotimp la altul, însă aproape întotdeauna va conţine si ceva leguminoase uscate. Supa se poate prepara cu carne sau numai cu legume. Minestrone verde,...
Read more »
Pulpă de curcan în crustă de chili
O reteta de pulpa de curcan in crusta de chili din: pulpa de curcan, ceapa, morcov, ulei, supa de pui, cartofi, fasole verde, usturoi, ardei iute, ketchup, miere, bacon, cimbru, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de curcan 2 cepe potrivite 1 morcov 4 linguri ulei 500 ml supa de pui strecurata...
Read more »
Curry de pui indian cu roşii
O reteta de curry de pui indian cu rosii din: ceapa, usturoi, pudra de curry, cartof, piept de pui, lapte de cocos, rosii cherry si coriandru. Ingrediente: 1 ceapă mare, tocată 2 căţei de usturoi, tocaţi 2 linguri pudră de curry 1 cartof dulce mare, curăţat şi tăiat în bucăţi mici 4 piepţi de...
Read more »
Bame cu creveţi
O reteta delicioasa de bame cu: creveti, sunca, ceapa, usturoi, pasta de tomate, orez, sare, patrunjel, cimbru, piper, grasime, apa. Ingrediente: două felii de şuncă 600 g bame feliate 900 g creveţi 300 g ceapă doi căţei de usturoi o conservă cu pastă de tomate 600 g orez fiert sare piper o linguriţă de...
Read more »
Salată cu grepfrut
O reteta de salata cu grepfrut din: cicoare, rucola, sparanghel, grapfrut, pecorino, suc de grepfrut, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g cicoare de câmp 50 g rucola 8 inimi de sparanghel în ulei 4 grepfrut roz 60 g pecorino (brânză veche de oaie şi de capră) tăiat felii extrem de...
Read more »
Cocktail Pomme D’Amour
O reteta simpla de Cocktail Pomme D’Amour din: calvados, sirop de caspuni, cointrau si champagne. Ingrediente: 2 cl Calvados 1 cl sirop de capsuni 1 cl Cointreau champagne Mod de preparare: Mixam bine Calvadosul si Cointreau impreuna cu siropul de capsuni si cu cuburile de gheata in shaker, dupa care turnam bautura in...
Read more »
Rulada cu carne de porc si nuci
O reteta de rulada cu carne de porc si nuci din: carne de porc, portocale, nuci, alune de padure, morcov, radacina de patrunjel, telina, gelatina, supa de carne, coniac, sare si piper. Ingrediente: 1kg carne de porc 3 portocale mari 100 g nuci 100 g alune de padure 1 morcov 1 radacina de patrunjel...
Read more »
Carne de vitel cu legume
O reteta de carne de vitel cu legume din: carne de vitel, ceapa, usturoi, morcovi, ardei grasi, broccoli, fasole verde, ulei, suc de rosii, orez, condimente, rozmarin, piper, soia si ghimbir. Ingrediente: 400 g carne de vitel 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 morcovi 2 ardei grasi (rosu si galben) 1 broccoli mic...
Read more »
Ciocanele de pui in bacon
O reteta de ciocanele de pui in bacon din: ciocanele de pui, usturoi, morcov, boia dulce, bacon, unt, rozmarin, cimbru, ceapa rosie, ardei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 4 catei de usturoi 1 morcov potrivit 1 lingura boia dulce 300 g bacon feliat 50 g unt 1 crenguta de rozmarin verde...
Read more »
Pere în vin roşu cu mirodenii
O reteta de pere in vin rosu cu mirodenii din: pere, suc de mere, vin rosu, scortisoara, cuisoare, boabe de piper, anason si smantana. Ingrediente: 4 pere coapte, mari, dintr-un soi tare, cu codite Pentru sirop: 1 litru suc de mere limpede 300 ml vin rosu 1 baton de scortisoara rupt in doua 2...
Read more »
Nuga glasata in miere cu fructe confiate
O reteta delicioasa de nuga cu: miere, oua, zahar, fructe confiate, stafide, smantana, nougatine, cointreau. Ingrediente: 200g miere 10 albusuri de ou 200g zahăr 200g fructe confiate 200 g stafide uscate 1 l smantana 200 g nougatine 3 cl cointreau Se prepară o bezea a l’italienne, se dă la rece, se adaugă fructele, nougatina...
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu carnati si sos de rosii
O reteta de spaghete cu carnati si sos de rosii din: carnati, spaghete, oua, galbenusuri de ou, coaja de lamaie, sare, piper, ulei de masline, usturoi, ceapa, varza chinezeasca, rosii si parmezan. Ingrediente: 3 carnati 500 g spaghete 2 oua 2 galbenusuri de ou Coaja rasa de lamaie medie 1 lingurita de sare 1/2...
Read more »
Supă Mulligatawny
Supa Mulligatawny a fost inventată în India în timpul ocupaţiei britanice. Supele nu joacă un rol foarte important în bucătăria indiană, astfel încât Mulligatawny a apărut din nostalgia coloniştilor britanici după o supă bună ca la mama acasă. Denumirea ciudată a supei derivă din cuvintele milagu thanni, care înseamnă apă piperată. Iniţial ea reprezenta...
Read more »
Cum se prepara sos de sofran (video)
O reteta video despre cum se prepara sos de sofran, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos care poate fi servit cu orice fel de peste sau cu scoici. Cum se prepara sos de sofran Pofta buna!
Read more »
Haddock gratinat cu branza si cartofi
O reteta delicioasa de haddock gratinat cu: cartofi, dovlecei, icre de somon, peste, branza. Ingrediente: 400 g haddock fume 150 g branza maroilles 500 g cartofi vitelottes 200 g dovlecei 50 g icre de somon Mod de preparare: Se prepară 250 ml de sos bechamel, in care se adaugă brânza Maroilles tăiată bucăţele mici....
Read more »
Placinta cu piersici
O reteta gustoasa de placinta cu: piersici, suc de lamaie, faina, sare, ou, zahar, unt. Ingrediente: 500 g piersici tăiate felii o lingură de suc de lămâie 130 g făină o jumătate de linguriţă de sare un ou bătut 200 g zahăr 6 linguri de unt topit Mod de preparare: Intr-o formă rotundă se...
Read more »
Homari Newburg
O reteta delicioasa de homari cu:unt, paprika, sherry, smantana, galbenusuri, coniac. Ingrediente: 3 homari 4 linguri de unt o jumătate de linguriţă de paprika 120 ml sherry 200 g smântână 4 gălbenuşuri o lingură de coniac Mod de preparare: Homarii se fierb în apă timp de 20 de minute, apoi se scoate carnea şi...
Read more »