Retete culinare:
Punch de banane
O reteta de punch de banane din: rachiu, lichior de banane, suc de banane si sifon. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de banane 10 cl suc de banane sifon Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele alcoolice cu suc de banane si cu multa gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un...
Read more »
Placinta cu peste (merluciu)
O reteta de placinta cu peste din: merluciu, usturoi verde, marar, unt, ulei, ceapa, telina, cartofi, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar verde 2 linguri unt 4 linguri ulei 2 cepe 1 telina 800 g cartofi 1 ou sare piper Mod de preparare: Curăţati...
Read more »
Pizza cu somon afumat
O reteta de pizza cu somon afumat din: blat de pizza, ulei de masline, somon afumat, anghinare marinata, rosii uscate si mozzarella. Ingrediente: 1 blat mare pentru pizza (făcut în casă sau cumpărat), gata copt 1 lingură cu ulei de măsline 1 cană cu somon afumat, tăiat în fâşii de câţiva centrimetri o jumătate...
Read more »
Retete culinare
Retete culinare: Stir-fry de legume în sos de stridii Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry...
Read more »
Rulada din cartofi cu oua si verdeturi
O reteta de rulada din cartofi cu oua si verdeturi din: cartofi, oua, faina, telemea, unt, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 4 linguri faina 100 g telemea 150 g unt 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar...
Read more »
Salată cu legume şi brânză afumată
O reteta de salata cu legume si branza afumata din: vanata, ardei gras, dovlecel, cas afumat, salata creata, rosii uscate, usturoi, ienupar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă lungă 1 ardei gras galben 2 dovlecel 1 formă rotundă de caş afumat 1 inimă de salată creaţă 4 roşii uscate 1...
Read more »
Clatite cu verdeturi
O reteta de clatite cu verdeturi din: faina, oua, lapte, sifon, ulei, sare, piper, branza de vaci, telemea de capra, ridichi de luna, frunze de ceapa, marar, chimen, smantana si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 125 g faina 2 oua 120 ml lapte 120 ml apa minerala/sifon 2 linguri ulei ulei pentru prajit sare piper...
Read more »
Sos de ton
O reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb. Ingrediente: 180 g ton in ulei 4 linguri maioneza light 1 lamaie piper alb Mod de preparare: Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când obţii o...
Read more »
Ciuperci cu usturoi şi smântână
O reteta de ciuperci cu usturoi si smantana din: ciuperci, smantana, iaurt, usturoi, marar verde si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura, mai mici 250 ml smantana 150 ml iaurt sau sana 5 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le...
Read more »
Salată cu scrumbie
O reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare fina, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g file de scrumbie 80 g măsline,...
Read more »
Caramel cu migdale si fistic
O reteta de caramel cu migdale si fistic din: zahar, unt, frisca, sare, migdale, fistic, esenta de vanilie si hartie de copt. Ingrediente: 500 g zahăr 350 g unt 100 ml frişcă lichidă sau 125 ml lapte un praf sare 300 g migdale 150 g fistic 1-2 picături esenţă de vanilie hârtie de copt...
Read more »
Punch Millenium
O reteta simple de Punch Millenium din: vermut, frunze de menta, masline si sampanie. Ingrediente: 10 cl vermut sec frunze de menta 4 masline sampanie Mod de preparare: Mixam intr-un pahar de bar vermutul, frunzele de menta si maslinele impreuna cu multa gheata. Lasam 30 de minute sa stea, apoi turnam in 4...
Read more »
Gulioare cu rosii si usturoi
O reteta de gulioare cu rosii si usturoi din: gulioare, rosii, usturoi, marar, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si sare grunjoasa. Ingrediente: 3 gulioare 3 rosii mai mari 2 legaturi usturoi verde 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde sau cateva frunze de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 linguri...
Read more »
Desert la cupă
O reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de padure. Ingrediente: 8 piersici zemoase zeama de la 2 lămâi 2 linguri coniac sau lichior de piersici o linguriţă esenţă de vanilie 300 g brânză mascarpone 150 ml frişcă lichidă...
Read more »
Supa de legume cu taitei
O reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel, telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei. Ingrediente: 2 morcovi • o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare...
Read more »
Aperitiv cu rosii
O reteta de aperitiv cu rosii din: rosii, telina, cascaval afumat, mozzarella, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, gulie si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii o ţelină medie 100 g caşcaval afumat 100 g mozzarella sare zeama de la 1-2 lămâi 2 linguri ulei de măsline piper negru măcinat o gulie 1-2 legături...
Read more »
Sandviş cu friptură si sos de brânza
O reteta de sandivs cu friptura si sos de branza din: muschi de vita, ulei, paine, salata rucola, branza cu mucegai, otet de vin alb si smantana. Ingrediente: 300 g muschi de vita, taiat felii de circa 2 cm, la temperatura camerei 1 lingura ulei 4 felii de paine crocanta sau ciabatta 2 maine...
Read more »
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu
O reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit, fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult...
Read more »
Antricot de vita cu sos alb
O reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare, piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin rosu, smantana, faina si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi antricot vită sare piper 100g unt 50 g caşcaval 3-4 linguri ulei de măsline 300 g ciuperci 2 linguri oţet...
Read more »
Aripi de curcan cu legume
O reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi 2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper negru şi verde măcinat...
Read more »
Sos de nuci
O reteta de sos de nuci din: nuci, unt, ricotta, smantana, salvie, sare si piper. Ingrediente: 200 g nuci curatate 50 g unt 100 g ricotta proaspata 1 lingura smantana dulce 3 frunze de salvie sare piper Mod de preparare: Macină nucile prin maşina de tocat nuci sau în râşniţă (acţionată cu pauze),...
Read more »
Retete internationale: Tabbouleh
Tabbouleh este omniprezent în toate restaurantele libaneze din lume. Ce face ca această salată să fie atât de răcoritoare? Ei bine, plantele aromatice care intră în compoziţia ei. Originară din regiunea muntoasă care separă Libanul de Siria, tabbouleh este o salată de pătrunjel. Pentru a o pregăti aveţi nevoie de o grămadă de pătrunjel,...
Read more »
Reteta zilei: Briose cu dovleac
O reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara. Ingrediente: 1, 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt 1 cana de dovleac 1/3 ceasca de ulei vegetal 2 oua mari 1, 1/4 cesti, plus 1 lingura de zahar 1/2 linguriţă...
Read more »
Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate
O reteta de Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate din: piept de pui, parmezan, sare cu aroma de usturoi, tarhon, pesmet, ou, lapte, ulei, maioneza, pasta de rosii deshidratate, ciabatta, salata asortata si ridichi. Ingrediente: 1 piept de pui 25 g parmezan, razuit un praf de sare cu aroma de usturoi cateva...
Read more »
Dovlecei cu orez
O reteta de dovlecei cu orez din: orez, dovlecei, ceapa, marar verde, ulei, usturoi verde si sare. Ingrediente: 350 g orez 4 dovlecei 1 ceapa 1 legatura marar verde 3 linguri ulei 2 legaturi usturoi verde sare Mod de preparare: Spalati dovleceii, taiati-i in rondele cu grosimea de 0,5 cm, presarati-le cu sare...
Read more »
Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado
O reteta de Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado din: creveti, sparanghel, dovlecei, salata verde, avocado, suc de lamaie, patrunjel, arpagic, vin, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 500 g sparanghel subţire 2 dovlecei 2 inimi de salată verde 1 avocado 4 linguri de suc de...
Read more »
Sos de lamaie (Citronette)
O reteta de sos de lamaie din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie (zeama) 9 linguri ulei de masline extravirgin ierburi aromatice, dupa gust (cimbru, salvie, dafin, maghiran) sare piper Mod de preparare: Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina. Adauga 1/2 lingurita...
Read more »
Tagine de miel şi cârnaţi
O reteta de tagine de miel si carnati din: chimion, pudra de chilli, rosii, usturoi, ghimbir, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, patrunjel, coriandru, miel, ulei de masline, morcovi, ceapa rosie, prune uscate, lamai murate, menta si harissa. Ingrediente: pentru marinata: 1 lingura chimion macinat, boia si turmeric 1 lingura pudra de chilli...
Read more »
Piept de pui cu morcovi şi gulioare
O reteta de piept de pui cu morcovi si gulioare din: piept de pui, gulioare, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 4 gulioare 300 g morcovi 1 telina 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile. Cu o...
Read more »
Cocktail Cool Cinamon
O reteta simpla de Cocktail Cool Cinamon din: vin rosu, rom, zeama de lamaie, condimente, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 sticla de vin rosu 8 cl rom 1 cl zeama de lamaie 1 plic amestec de condimente pentru vin fiert 100 g stafide betisor de scortisoara Mod de preparare: Vinul rosu, romul si...
Read more »
Salată cu ceapa rosie
O reteta de salata cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ardei grasi, cartofi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 2 ardei graşi verzi dulci 3 cartofi galbeni 4 linguri de ulei extravirgin de măsline sare piper negru Mod de preparare: Fierbeţi într-o oală cu apă şi sare cartofii...
Read more »
Sufleu de cod cu spanac
O reteta de sufleu de cod cu spanac din: spanac, fileuri de cod, usturoi, oua, usturoi verde, faina, smantana, ulei, unt, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 4 fileuri de cod (250 g fiecare) 2 catei de usturoi 2 oua 1 legatura usturoi verde 1 lingura faina 150 ml smantana 4 linguri...
Read more »
Tort tiramisu cu ciocolată
O reteta de tort tiramisu cu ciocolata din: unt, oua, zahar fin, extract de vanilie, faina, cacao, praf de copt, espresso, galbenusuri, vin, ciocolata alba, mascarpone, ciocolata neagra si cacao. Ingrediente: pentru blat: 50 g unt, plus extra pentru uns 4 oua mari 140 g de zahar fin 1 lingurita extract de vanilie 100...
Read more »
Ruladă din omletă cu legume
O reteta de rulada din omleta cu legume din: oua, fasole verde, pastarnac, verdeturi, urda, sare, piper si boia. Ingrediente: 8 oua 200 g fasole verde 3 morcovi 1 pastarnac cateva frunze de verdeturi: rucola, papadie, leurda, loboda etc. 3-4 linguri urda sarata sare piper boia dulce/iute Mod de preparare: puneţi-le întregi la...
Read more »
Pulpă de miel la grătar, în stil marocan
O reteta de pulpa de miel la gratar, in stil marocan din: unt, ulei de masline, chimion, coriandru, boia, frunze de cimbru, usturoi, coaja si suc de lamaie, pulpa de miel, harissa si iaurt. Ingrediente: 50 g unt topit 3 linguri ulei de masline cate 2 lingurite de chimion macinat, de coriandru macinat si...
Read more »
Supa Tom Yum
Cel mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”; împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente, de la carne de pui până la...
Read more »
Frigănele cu banane şi ciocolată
O reteta de friganele cu banane si ciocolata din: banana, ciocolata cu lapte, paine, oua, smantana, sirop de artar, extract de vanilie, unt, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 1 banana foarte coapte 75 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati 4 felii de paine alba, rotunda 3 oua medii 1 lingura de smantana...
Read more »
Salată de fructe şi verdeţuri
O reteta de salata de fructe si verdeturi din: laptuca, papadie, arpagic, busuioc, porumb, morcov, telina, castravete, avocado, pulpa de manzat, patrunjel, cepsoara, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 inimă de lăptucă 1 legătură de păpădie 15 fire de arpagic verde 10 frunze de busuioc 50 g...
Read more »
Bizarre Foods – Korea 4
Bizarre Foods
Read more »
Muschi de vita cu piper
O reteta de muschi de vita cu piper din: muschi de vita, piper, miere, sare, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 2 linguri piper rosu si negru 2 linguri miere sare 3 linguri ulei de masline 200 ml vin alb sec Mod de preparare: Zdrobesti boabele de...
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic (video)
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic, o bautura sanatoasa, delicioasa si foarte usor de preparat! Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non alcoolic Pofta buna!
Read more »
Sos de ardei iute
O reteta delicioasa de sos de ardei iute cu: usturoi, otet, ulei, sare. Ingrediente: 24 de ardei iuţi un căţel de usturoi o cană cu oţet trei sferturi de cană cu ulei o linguriţă cu sare Mod de preparare: Ardeii iuţi se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în fâşii. Se aşază...
Read more »
Corabioare de ardei
O reteta delicioasa de corabioare de ardei cu: cabanos, cartofi, cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori 2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii cubuleţe....
Read more »
Meringue cu miere
O reteta delicioasa de meringue cu: miere, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 6 linguri cu miere 6 linguri cu vin alb 4 ouă o jumătate de cană cu migdale un vârf de cuţit cu sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun pe foc mierea şi vinul lăsându-le să dea în clocot. Se...
Read more »
Kuri-kin-ton
O reteta gustoasa de Kuri-kin-ton din: cartofi dulci, gardenia, zahar pudra, vin din orez. Ingrediente: 400 g cartofi dulci o boabă de gardenia 150 g zahăr pudră 15 ml vin de orez Mod de preparare: Fierbeţi cartofii împreună cu sămânţa de gardenie. Faceţi apoi un piure. Caramelizaţi zahărul şi apoi adăugaţi piureul. La final...
Read more »
Supă rece de avocado
O reteta delicioasa de supa cu:avocado, supa de pui, lapte, suc de lamaie, coriandru, rosie, piper cayenne, piper negru, sare. Ingrediente: 2 bucăţi mari de avocado 2 căni cu supă de pui 2 căni cu lapte rece suc de lămâie 2 linguri cu coriandru verde tocat o roşie fără coajă şi seminţe, tăiată cubuleţe...
Read more »
Rulouri din omleta
O reteta delicioasa de rulouri cu: oua, sunca, crema de branza, rucola, rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă 100 g cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de salată 8 roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de preparare: Intr-un...
Read more »
Lasagna cu masline
O reteta delicioasa de lasagna cu: unt, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 ml sos de...
Read more »
Sos de rosii cu busuioc
O reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia, ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg roşii 1 kg ardei graşi roşii 1 kg ardei capia roşii 1/2 kg ceapă 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 frunză de ţelină 100 g busuioc 3 foi...
Read more »
Salata de dovlecei cu usturoi
O reteta simpla si delicioasa de salata cu: dovlecei, vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în...
Read more »
Insalata Caprese
Ca şi în cazul salatei Caesar şi al salatei greceşti, nu trebuie să fii cine ştie ce expert ca sa ştii care sunt ingredientele unei salate Caprese, deşi azi e destul de greu să găseşti una autentică. Originară din insula Capri, această mâncare napolitană clasică reprezintă un adevărat imn închinat verii şi, la fel...
Read more »
Bezele cu alune si cafea
O reteta de bezele cu alune si cafea din: alune, cafea, zahar tos si albusuri. Ingrediente: 100 g alune prajite, taiate in bucati mari sau macinate 2 linguri granule de cafea inghetate si uscate 175 g zahar tos marunt 3 albusuri, la temperatura camerei Mod de preparare: Se amesteca alunele cu granulele de...
Read more »
Salata speciala de pui
O reteta de salata speciala de pui din: pui, germeni de soia, rucola, hrean, flori de dovleac, piper rosu, piper verde, piper negru, piper aromat cu cuisoare, ceai negru chinezesc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si sare fina. Ingrediente: 1 pui cam de 1 kg 100 g germeni de soia 50...
Read more »
Ecler cu ciocolată şi cafea
O reteta de ecler cu ciocolata si cafea din: lapte, vanilie, cafea, amidon de porumb, zahar tos, iaurt, faina, oua, albus, ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: 600 ml lapte semidegresat 1 baton vanilie, taiat in jumatate, pe lungime 1 lingura cafea macinata 60 g amidon de porumb 50 g zahar tos fin 150 g...
Read more »
Sos de peşte
O reteta de sos de peste din: cod, usturoi, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g cod 2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1 ardei iute rosu patrunjel sare piper...
Read more »
Supa Tortellini in brodo
Provincia italiană Emilia-Romagna, locul de baştină a şuncii prosciutto, a mortadellei şi a brânzei Parmigiano Reggiano, este considerată centrul gastronomic al Italiei. In Bologna se prepară o supă legendară în care se regăsesc toate cele trei ingrediente de mai sus. Tortellini in brodo este o supă cu paste făinoase. Umplutura pentru aceste tortellini se...
Read more »
Cocktail cu nuca de cocos
O reteta simpla de Cocktail cu nuca de cocos din: nuca de cocos, ananas, batida de coco, rom alb, sirop de migdale, miere si apa minerala. Ingrediente: 1 nuca de cocos mai mica jumatate de ananas 8 cl Batida de Coco 8 cl rom alb 4 cl sirop de migdale 2 lingurite de miere...
Read more »
Roşii cu crutoane, la cuptor
O reteta de rosii cu crtuoane, la cuptor din: rosii, crutoane de paine, branza, carnati afumati, ardei iute si sare. Ingrediente: 5 roşii mari 1 ceaşcă cu crutoane de pâine 1/2 ceaşcă brânză sau caşcaval ras 2 cârnaţi afumaţi tăiaţi în bucăţi mici 1 ardei iute sare după gust Mod de preparare: Taie...
Read more »
Salata de linte cu prosciutto
O reteta de salata de linte cu prosciutto din: linte, untisor, prosciutto crudo, ulei etravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g linte cu bob mic 100 g untişor 150 g prosciutto crudo, feliat mare 6 linguri de ulei extravirgin de măsline sare Mod de preparare: Clătiţi bine lintea şi fierbeţi-o în multă...
Read more »
Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată
O reteta de briose cu banane si fulgi de ciocolata din: ulei, banane, ou, albusuri, lapte degresat, faina, zahar tos, bicarbonat, coaja de portocala si ciocolata. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g banane fara coaja, taiate in bucati mari 1 ou intreg 2 albusuri 250 ml lapte degresat 400 g faina pentru prajituri 150...
Read more »
Inghetata de zmeura
O reteta e inghetata de zmeura din: zmeura, zahar si frisca. Ingrediente: 1 kg de zmeura 250 g zahar 500 ml frisca lichida Mod de preparare: Speli, cureţi şi treci prin sită zmeura. Amesteci piureul rezultat cu zahărul, până când acesta se dizolvă. în piureul de zmeură, încorporezi uşor frişca bătută. Torni compoziţia...
Read more »
Salată mixtă cu pancetta
O reteta de salata mixta cu pancetta din: radicchio, salata verde, papadie, pancetta, paine de tara, usturoi, ulei extravirgin de masline, otet si sare. Ingrediente: 1 radicchio 1 salată verde 1 legătură de păpădie 150 g pancetta, feliată subţire 200 g felii de pâine de ţară 1 căţel de usturoi oţet ulei extravirgin de...
Read more »
Ingheţată de portocale
O reteta de inghetata de portocale din: frisca, suc de portocale, zahar pudra, zeama de lamai, apa si albus. Ingrediente: 500 ml frisca lichida 250 ml suc de portocale 6 linguri zahar pudra zeama de la 3 lamai 20 ml apa 1 albus Mod de preparare: Baţi spumă albuşul cu zahărul pudră, adăugând...
Read more »
Punch cu brandy
O reteta de Punch cu brandy din: apricot brandy, rom jamaica, whiskey bourbon, rom, ceai negru, zahar, suc de portocale si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cl Apricot Brandy 8 cl rom Jamaica 8 cl whiskey Bourbon 8 cl rom 1 l ceai negru 1 cl zahar 0,2 l suc de portocale 1 cl...
Read more »
Salata de spanac si mar verde
O reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde, pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 1 măr verde 200 g cubuleţe de pancetta afumată 1 lămâie 2 linguri de muştar de Dijon 3 linguri de ulei extravirgin de măsline...
Read more »
Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor
O reteta de cartofi cu bacon si rozmarin la cuptor din: cartofi, bacon, smantana, marar, rozmarin, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 6-8 cartofi noi, de mărime medie 100 gr. bacon sau şuncă de Parma, tăiate subţire 1 pahar mic de smântână o legatură de mărar câteva crenguţe de rozmarin proaspăt...
Read more »
Sos picant de rosii
O reteta de sos picant de rosii din: sos de rosii, ardei capia, ulei de masline extravirgin, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 300 g sos de rosii 1 ardei capia rosu 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi 1 lingurita zahar sare si piper Mod de preparare: Taie ardeiul...
Read more »
Inghetata de piersici
O reteta de inghetata de piersici din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahar 1 albus 250 ml frisca vegetala Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi la foc mic,...
Read more »
Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă
O reteta de salata de rucola si dovleac cu oua de prepelita din: miez de dovleac, rucola, oua de prepelita, masline, capere, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g miez de dovleac 100 g rucola 8 ouă de prepeliţă 16 măsline negre, fără sâmburi 20 capere,...
Read more »
Napolitane cu cireşe şi migdale
O reteta de napolitane cu cirese si migdale din: ulei, albusuri, zahar tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese. Ingrediente: ulei sau unt pentru uns 3 albusuri 125 g zahar tos fin 225 g faina alba simpla 100 g fulgi de migdale 50 g migdale intregi, crude 150 g cirese glasate, taiate...
Read more »
Punch Lemen-Tea
O reteta simpla de Punch Lemon Tea din: rom alb, ceai negru, zahar, suc de limeta, sifon si lamaie. Ingrediente: 8 cl rom alb 0,7 l ceai negru 4 lingurite de zahar 4 cl suc de limeta 0,1 l sifon lamaie Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se toarna in bol cu...
Read more »
Roşii la cuptor cu usturoi
O reteta de rosii la cuptor cu usturoi din: rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kilogram de roşii de dimensiuni mai mici 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin sare după gust Mod de preparare: Fă o mică tăietură în fiecare roşie şi introdu câte...
Read more »
Piure de cicoare roşie
O reteta de piure de cicoare rosie din: cicoare rosie, ulei extravirgin de masline, ceapa alba, zahar, otet rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 capatani de cicoare rosie (radicchio) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 ceapa alba 1 lingurita zahar 1 lingurita otet rosu sare si piper Mod de preparare: Toacă...
Read more »
Rulouri cu umplutura de fructe uscate
O reteta de rulouri cu umplutura de fructe uscate din: aluat, ulei de floarea soarelui, fructe uscate, zahar pudra si crema. Ingrediente: 12 foi aluat frantuzesc, de minim 15×30 cm 1 lingura ulei de floarea-soarelui 400 g fructe uscate (stafide, coacaze, caise etc.), tocate si amestecate cu condimente (scortisoara, nucsoara) si nuci sau alune...
Read more »
Sos de ardei gras roşu
O reteta de sos de ardei gras rosu din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, ricotta, sare si piper alb. Ingrediente: 1 ardei gras rosu mare 5 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura ricotta proaspata sau smantana dulce sare piper alb Mod de preparare: Spală ardeiul, taie-1 pe din două şi curăţă-l...
Read more »
Salata de manatarci cu creveti
O reteta de salata de manatarci cu creveti din: manatarci, creveti, untisor, scrumbie, ceapa, telina, morcov, suc de lamaie, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper roz. Ingrediente: 4 mânătărci foarte proaspete 20 creveţi mari 100 g untişor 2 fileuri de scrumbie în ulei 1 ceapă 1 tulpină de ţelină 1 morcov sucul...
Read more »
Negresă cu fructe
O reteta de negresa cu fructe din: prune, coniac, zahar tos, lamaie, portocala, faina, praf de copt, amestec de mirodenii, amestec de fructe uscate, lapte si oua. Ingrediente: 375 g prune fara samburi 6 linguri coniac, sherry sau suc de portocale 200 g zahar tos brun 1 lamaie mare, coaja rasa 1 portocala mare,...
Read more »
Supă toscană de fasole cu legume
Loocuitorilor regiunii Toscana le place foarte mult fasolea, motiv pentru care restul italienilor îi n numesc mangiafagioli, „mâncători de fasole”. Ei pi pun fasole pe crostini, o amestecă cu pastele fainoase, sau prepară fagioli al fiasco, cu puţin ulei de măsline şi câteva frunze de salvie. Desigur, fasolea este ingredientul de bază a nenumărate...
Read more »
Salata de caracatita si sparanghel alb
O reteta de salata de caracatita si sparanghel alb din: caracatita, sparanghel alb, lamaie, busuioc, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatiţă de dimensiuni potrivite, gata curăţată 300 g sparanghel alb 1 lămâie netratată 1 legătură de busuioc 2 linguri de oţet de vin alb 5 linguri...
Read more »
Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă
O reteta de prajitura cu afine si scortisoara in crusta din: prune, iaurt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, zahar brun, praf de copt si afine. Ingrediente: 500 g prune, fara samburi 150 g iaurt degresat 225 g zahar tos marunt 2 oua intregi plus 2 albusuri 1 lingurita esenta de vanilie...
Read more »
Briose cu ciocolata topita
O reteta de briose cu ciocolata topita din: faina, bicarbonat, cacao, zahar tos, oua, ulei de floarea soarelui, smantana, lapte, ciocolata alba si zahar pudra. Ingrediente: 225 g faina 2 lingurite bicarbonat 50 g cacao 150 g zahar tos 2 oua 4 linguri ulei de floarea soarelui 300 ml smantana 4 linguri lapte 12...
Read more »
Sandvis cu peste prajit si salata
O reteta de sandivs cu peste prajit si salata din: cartofi, ulei de masline, file de peste, pesmet, sare, piper, ou, lapte, ulei de floarea soarelui, castravete, otet de vin alb, zahar, capere, salata asortata, coaja de lamaie, maioneza, tarhon si paine. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati segmente de 1,5 cm 3 linguri ulei...
Read more »
Punch de capsuni si miere
O reteta simpla de punch de capsuni si miere din: piure de capsuni, miere, lichior de capsuni, ceai negru si vin spumant. Ingrediente: 100 g piure de capsuni 4 lingurite de miere 8 cl lichior de capsuni ,5 l ceai negru vin spumant sec Mod de preparare: Mixam piureul de capsuni, mierea si...
Read more »
Scoici Saint Jacques la foc iute
Scoicile Saint-Jacques, dulci, suculente şi proaspete, trebuie tratate cu multă grijă pentru a le păstra suculenţa – dacă le ţineţi prea mult la foc, ele devin extrem de dure şi capătă o consistenţă de cauciuc. Tăiaţi scoicile pe din două, în discuri. încingeţi o picătură de ulei de măsline într-o cratiţă cu pereţi groşi....
Read more »
Retete internationale: Midii marinate
O reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de bine şi în zilele călduroase, şi în cele...
Read more »
Pui imperial
O reteta de pui imperial din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, piper, frunza de dafin, orez basmati, stafide, mango, banana, nuci pecan, dovlecei, menta, iaurt si maioneza. In loc de sosul de smântână si maioneză, se foloseşte maioneză îmbogăţită cu iaurt. Ingrediente: 450 g piept de pui, fara piele dezosat 1 ceapa, taiata...
Read more »
Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi
O reteta de Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi din: file de cod, ulei de masline, sare, cimbru, cartofi, smantana, lapte, usturoi, busuioc, paine si ulei de masline. Ca aperitiv delicios, serviţi brandadă pe pâine prăjită cu usturoi, însoţită de o salată uşoară şi vin sec rece Ingrediente: pentru brandada: 300 g file de...
Read more »
Salată caldă de pui cu susan
O reteta de salata calda de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, fulgi de porumb, seminte de susan, boia iute, oua, varza alba, salata frisee, andive, patrunjel, oregano, tarhon, otet de vin, ulei de masline, miere si piper. Fâşii de carne de pui învelite în seminţe de susan, pesmet şi fulgi de...
Read more »
Pastrav cu migdale
O reteta de pastrav cu migdale din: pastravi, unt, migdale, mustar, vin alb, zeama de lamaie, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 100 g unt 100 g migdale feliate 1 praf mustar 3 linguri ulei 100 ml vin alb sec 5 linguri zeama de lamaie 2 linguri faina 1 lingura marar uscat...
Read more »
Sos de somon şi dovlecei
O reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb. Ingrediente: 150 g somon afumat 3 dovlecei in floare 1 ceapa mica 1 lingurita seminte de susan 2 linguri ulei de masline extravirgin patrunjel sare piper alb Mod de...
Read more »
Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocado
O reteta de salata cu arpacas, fasole neagra si avocado din: suc de morcovi, cimbru, praf de chilli, arpacas, zeama de lamaie, ulei de masline, fasole neagra, rosii si avocado. Ingrediente: 225 ml suc de morcovi 1/2 lingura cimbru uscat un praf de chilli Cayenne foarte iute 100 g arpacas semifiert 3 linguri zeama...
Read more »
Inghetata de coacaze rosii
O reteta de inghetata de coacaze rosii din: coacaze rosii, galbenusuri, smantana si zahar. Ingrediente: 100 g coacaze rosii 2 galbenusuri 50 g smantana 2 linguri zahar Mod de preparare: Speli fructele, iei boabele de pe ciorchine şi le pui la fiert cu 2 linguri de apă, până se înmoaie. Le treci apoi...
Read more »
Salată orientală de pui
O reteta orientala de pui din: salata verde, fasole verde, lychee, portocale, pruna, ceapa verde, piept de pui, maioneza, unt de arahide si usturoi. Ingrediente: 450 g salata verde 115 g fasole verde 1 conserva (aproximativ 400 g lychee scurse si taiate in doua) 1 portocale mare descojita si taiata in felii 1 pruna...
Read more »
Linguine cu sos rece
O reteta de linguine cu sos rece din: rosii, busuioc verde, ulei de masline, patrunjel, menta, coaja de portocale, usturoi, piper, linguine si parmezan. Ingrediente: 1,3 rosii prunisoara curatate de seminte si tocate 25 g busuioc verde tocat 4 linguri ulei de masline 4 linguri frunze de patrunjel verde tocate 2 linguri menta verde...
Read more »
Vichyssoise
Supele franţuzeşti de praz cu cartofi, specifice gastronomiei rurale, sunt populare încă de când a fost adus cartoful în Europa. Insă, abia în 1917, Louis Diat, bucătar-şef la Ritz-Carlton din New York, a avut ideea de a servi o astfel de supă rece şi de a o îmbogăţi cu smântână. El s-a inspirat din...
Read more »
Spaghete cu năut şi sos picant de roşii
O reteta de spaghete cu naut si sos picant de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, telina, rosii, spaghete, naut, sos tabasco, spanac, piper, branza pecorino si patrunjel. Ingrediente: pentru sos: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 coada de telina tocata fin 1 conserva (aproximativ...
Read more »
Inghetata cu frisca si piersici
O reteta de inghetata cu frisca si piersici din: piersici, frisca, ou, lapte si zaha pudra. Ingrediente: 300 g piersici 400 ml frisca lichida 1 ou 300 ml lapte zahar pudra dupa gust Mod de preparare: Cu cel puţin 3 ore înainte de preparare, introduci frişca lichidă în frigider. Cureţi piersicile de sâmburi,...
Read more »
Salată cu mentă
O reteta de salata cu menta din: porumb, salata verde, rosii, menta, ceapa, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g porumb la cutie 1 salată verde 4 roşii coapte 2 cepe 1 lingură de mentă tocată 1 lingură de pătrunjel tocat 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o...
Read more »
Cocktail Sweet And Fruity
O reteta simpla de Cocktail Sweet And Fruity din: capsuni, portocale, caise coapte, suc de struguri, pepene galben si vin alb. Ingrediente: 500 g capsuni 2 portocale 500 g caise coapte 1/2 l suc de struguri deschisi la culoare 1 pepene galben 2 sticle de vin alb aromatizat Mod de preparare: Curatam fructele,...
Read more »
Tăiţei reci cu legume
O reteta de taitei reci cu legume din: taitei, coriandru, unt de arahide, sos de soia, miere, otet de orez, ulei de susan, usturoi, praf de ardei iute, morcovi, telina si ceapa verde. Preferată de-a lungul timpului de restaurantele chinezeşti, această retetă de tăitei reci cu gust de susan se poate servi ca fel...
Read more »