Retete simple:
Punch de visine si portocale
O reteta simpla de Punch de visine si portocale din: visine, portocala, suc de portocale, zahar, cherry brandy si vin rosu. Ingrediente: 400 g visine 1 portocala 8 cl suc de portocale 4 lingurite de zahar 8 cl Cherry brandy 1 sticla de vin rosu Mod de preparare: Spalam visinele, le scoatem samburii,...
Read more »
Inghetata de rubarba
O reteta de inghetata de rubarba din: rubarba, zahar, vin alb, galbenusuri, lamaie, frisca, vanilie si capsune. Ingrediente: 500 g rubarba 200 g zahar 1/2 pahar vin alb 4 galbenusuri 1/2 lamaie 1/2 l frisca 1 baton de vanilie 4-5 capsune pentru decor Mod de preparare: Cureţi tulpinile de rubarbă, le tai în...
Read more »
Sos de ciuperci cu pătrunjel
O reteta de sos de ciuperci cu patrunjel din: ciuperci, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 ciuperci champignon 1 catel de usturoi 1/2 zeama de lamaie 3 linguri ulei de masline extravirgin 5 fire civeta (sau cozi de ceapa verde) 1 legatura patrunjel sare...
Read more »
Tacos cu porc şi fasole neagră
O reteta de tacos cu porc si fasole neagra din: ulei, ceapa rosie, boia afumata, chimion, carne tocata de porc, pasta de tomate, sos barbecue, fasole neagra, coriandru, lipii, avocado, salata iceberg si smantana. Ingrediente: 2 lingurite de ulei 1/2 ceapa rosie, tocata cate 2 lingurite de boia afumata si de chimion macinat 500...
Read more »
Budinca cu sos de rom şi ciocolata
O reteta de budinca cu sos de rom si ciocolata din: unt, zahar tos, oua, faina, cacao, lapte, zahar brun, cacao, rom, alune de padure si frisca. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei, plus 1 lingura pentru uns 200 g zahar tos 2 oua 150 g faina cu factor de crestere 2...
Read more »
Reteta zilei: Salata de vinete
O reteta de Salata de vinete din: vinete, ulei de masline, ardei, usturoi, chimen, sare, zahar, fulgi de ardei si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 6 linguri ulei de măsline 2 ardei grasi galbeni/rosii, fara seminţe şi tăiati în bucăţi 4 catei de usturoi, tocati sos de rosii: 1 cană cu apă 1 lingurita...
Read more »
Retete internationale: Supă Wonton
Avându-şi originea în partea de sud a Chinei, acaceasta a fost decenii la rând supa chinezească prreferata a americanilor. Cuvântul wonton deriva din yun tun, o expresie mandarină care inseamnă “înghite norişori”, aluzie la colţunaşii cocote se potrivesc de minune cu supa limpede şi şi parfumată de pui. Acesta supă se prepară foarte uşor,...
Read more »
Inghetata de menta
O reteta de inghetata de menta din: oua, zahar, faina, lapte, sirop de menta si menta. Ingrediente: 4 oua 8 linguri zahar 1 lingura faina 500 ml lapte 150 ml sirop de menta o mana de menta proaspata Mod de preparare: Fierbi laptele cu menta spălată, îl strecori şi-l laşi să se răcească....
Read more »
Salata de avocado si telina
O reteta de salata de avocado si telina din: telina, avocado, oua, miez de cocos, laptuca, sos rubra, praf de chilli, smantana, ulei extravirgin de masline, otet de vin alb, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mici 2 avocado 2 oua 100 g miez pisat de cocos cateva frunze de laptuca pentru sos: 1...
Read more »
Sos spumos cu lămâie
O reteta de sos spumos cu lamaie din: lamaie, unt, boabe de piper negru, foaie de dafin, lapte, smantana, amidon si sare. Ingrediente: 1 lamaie 50 g unt 4 boabe de piper negru 1 foaie de dafin 100 ml lapte integral 50 ml smantana dulce 1 varf de lingurita amidon de cartofi sare ...
Read more »
Burgeri de somon cu hrean
O reteta de burgeri de somon cu hrean din: fileuri de somon, pasta de hrean, zeama de lamaie, marar, ulei vegetal, maioneza, chifle cu mac, nasturel, castravete si ridichi. Ingrediente: 4 fileuri de somon fara piele sau 1 bucata mare (aproximativ 500 g) 1 lingura pasta de hrean coaja rasa si 2 linguri zeama...
Read more »
Bizarre Foods – Korea 5
Bizarre Foods
Read more »
Salată de raţă marinată
O reteta de salata de rata marinata din: piept de rata, usturoi, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin, ulei de masline, seminte de hrisca, supa de pui, fasole verde, busuioc, ceapa rosie, masline, dovlecei, ceapa verde, rosii si otet de vin rosu. Ingrediente: 450 g piept de rata fara piele si dezosat 2 catei...
Read more »
Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz
O reteta de Scoici Saint-Jacques la tigaie cu vinegretă de praz din: scoici saint jacques la tigaie cu vinegreta de praz din: scoici, ulei de masline, sare de mare, piper, zeama de lamaie, rpaz, mustar de dijon, cidru, zahar pudra si patrunjel. Atat prazul cat si scoicile au o delicioasă dulceaţă naturală şi merg...
Read more »
Pui cu şuncă de Parma crocantă
O reteta de pui cu sunca de parma crocanta din: cartofi, fasole verde, piept de pui, ulei de masline, sunca de parma, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 450 g cartofi noi, taiati pe jumatate daca sunt mari 225 g de fasole verde, curatata si feliata 4 piepti de pui fara piele 1 lingura...
Read more »
Salata Waldorf
Salata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi maioneză. Ideea a prins şi, în...
Read more »
Negresa de ciocolată cu zmeură
O reteta de negresa de ciocolata cu zmeura din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, unt, zahar brun, oua, faina, cacao si zmeura. Ingrediente: 200 g de ciocolata neagra, rupta in bucati 100 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati 250 g unt, usor sarat 400 g zahar brun 4 oua mari 140 g...
Read more »
Sos bechamel cu caşcaval
O reteta de sos bechamel cu cascaval din: lapte integral, unt, faina, cascaval, emmentaler, nucsoara si sare. Ingrediente: 500 ml lapte integral 50 g unt 35 g faina alba 100 g cascaval din lapte de vaca, mai tare 100 g Emmentaler nucsoara sare Mod de preparare: Incălzeşte laptele cu nucşoara. Topeşte untul într-o...
Read more »
Ingheţată de piersici cu iaurt
O reteta de inghetata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si dulceata de piersici. Ingrediente: 800 g compot de piersici 200 g zahar 250 g iaurt 1 lamaie 100 ml frisca lichida 100 g dulceata de piersici Mod de preparare: Fierbi zahărul împreună cu zeama de compot...
Read more »
Salată de ananas
O reteta de salata de ananas din: fileuri de ansoa, laptuca, ananas, ridichi, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 20 g fileuri de ansoa in ulei 1 laptuca 4 felii de ananas conservat in suc propriu 3 legaturi de ridichi sucul de la 1 lamaie 1/2 pahar de ulei...
Read more »
Zarzuela (tocanita)
Zarzuela este o tocăniţă originară de pe coasta catalană a Spaniei, şi este făcută din fructe de mare şi aromată cu usturoi. Numele provine de la un spectacol de varietăţi, o combinaţie de muzică, dans şi comedie, foarte populară în secolul XIX. Drept urmare, zarzuela este considerată o „operetă din fructe de mare“. Nu...
Read more »
Sufleu de lămâie
O reteta de sufleu de lamaie din: unt, zahar tos, lapte, smantana, galbenusuri, faina, faina de porumb, albusuri, zeama si coaja de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 40 g unt nesarat 100 g de zahar tos si inca putin pentru a presara deasupra 150 ml de lapte integral 100 ml de smantana dulce 3...
Read more »
Ingheţată cu ciocolată si fructe
O reteta de inghetata cu ciocolata si fructe din: ciocolata de menaj, unt, miez de nuca, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, zahar pudra, lichior de fructe, ulei si portocale. Ingrediente: 140 g ciocolata de menaj 20 g unt 200 g miez de nuca 6 galbenusuri 400 ml frisca 150 g zahar 1 lingura lapte 140...
Read more »
Miel cu legume de primăvară
O reteta de miel cu legume de primavara din: napi, morcovi, praz, mazare, fasole, ceapa, sare de mare, piper, file de ceafa de miel, faina, ulei de masline, vin rosu, usturoi, dafin, supa de pui, cimbru, rozmarin, unt, zahar tos, otet balsamic si tarhon. Fileul de ceafă de miel fraged, înăbuşit, şi o varietate...
Read more »
Salata de pui cu mango si curry
O reteta de salata de pui cu mango si curry din: piept de pui, ulei de masline, pudra de curry, iaurt, chutney de mango, zeama de lime, salata verde, mango, ceapa rosie si seminte de susan. Ingrediente: 2 piepti de pui, fara piele, dezosati taiati in fasii groase 1 lingurita ulei de masline 2...
Read more »
Sos brun
O reteta de sos brun din: oase de vita, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de carne, vin rosu, unt, faina si sare. Ingrediente: 1 kg oase de vita sparte, fara grasime 100 g telina 100 g morcovi 100 g ceapa 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 l supa concentrata...
Burgeri din porumb şi fasole cu salsa
O reteta de Burgeri din porumb şi fasole cu salsa din: boabe de fasole, naut, branza cheddar, porumb, ardei iute, ou, coriandru, ulei, rosii cherry, ceapa rosie, zeama de lime si frunze de salata. Ingrediente: 400 mix de fasole boabe, din conserva, scursa 400 g naut din conserva, scurs 50 g de branza cheddar,...
Read more »
File de somon pe grătar
O reteta de file de somon pe gratar din: file de somon, sos de soia, zahar brun, ulei de masline, sare, piper si pudra de usturoi. Ingrediente: 1 file de somon 1/3 ceaşcă sos de soia 1/3 ceaşcă zahăr brun 1/3 ceaşcă apă 1/4 ceaşcă ulei de măsline sau floarea soarelui sare, piper, pudră...
Read more »
Cod la cuptor cu sfeclă, cartofi şi smântână
O reteta de cod la cuptor cu sfecla, cartofi si smantana din: cartofi, ulei de masline, seminte de fenicul, sfecla, fileuri de cod, coaja de lamaie, smantana si busuioc. Ingrediente: 4 cartofi mici, feliati 1 lingura ulei de masline 2 lingurite seminte de fenicul, zdrobite usor 4 sfecle, curatate si taiate felii 4 fileuri...
Read more »
Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate
O reteta de Bibilică înăbuşită în cidru cu mere caramelizate din: bibilica, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, cidru, calvados, smantana, cimbru, mere, unt, zahar tos, nuci si patrunjel. Ingrediente: 2 bibilici, fiecare de aproximativ 800 g sare de mare si piper negru 2-3 linguri de ulei de masline 2 felii subtiri...
Read more »
Retete culinare delicioase
Retete culinare delicioase: Retete internationale: Midii marinate O reteta de midii marinate din: midii, ceapa, ceapa rosie, frunze de dafin, cimbru, patrunjel, vin alb si piper. Midiile de cultura se găsesc acum aproape tot timpul anului, ceea ce înseamnă că ne putem bucura oricând de acest preparat deosebit, care merge la fel de...
Read more »
Waterzooi
Deşi nu se bucură de aceeaşi reputaţie internaţională precum carbonnades flamandes (tocăniţa de vită) şi moules frîtes (midiile cu cartofi prăjiţi), această tocăniţă consistentă este mândria culinară a Belgiei. Se discută încă dacă un waterzooi autentic se face cu peşte sau cu pui. Istoricii gastronomiei consideră că această mâncare îşi are originea în Gent...
Read more »
Punch de portocale
O reteta simple de punch de portocale din: portocale, curacao triple sec, zahar, sampanie, rachiu de visine, vin si apa minerala. Ingrediente: 4 portocale 7,5 cl Curacao Triple Sec 200 g zahar 1,3 l sampanie 0,7 l rachiu de visine 5 cl vin Malaga 0,2 l apa minerala Mod de preparare: Feliem portocalele...
Read more »
Ingheţată de cacao, cu nuci si dulceaţă
O reteta inghetata de cacao, cu nuci si dulceata din: cacao, zahar tos, unt, fructe din dulceata, rahat, miez de nuca si esenta de rom. Ingrediente: 3 linguri de cacao 1 cana zahar tos 1/2 cana apa 250 g unt 2 linguri fructe din dulceata 3 bucati rahat 1 mana miez de nuca 1...
Read more »
Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi
O reteta de Pulpe de rată în suc propriu cu sote de cartofi din: pulpe de rata, sare gema, usturoi, frunze de dafn, grasime de rata, cartofi, rozmarin si piper. Ingrediente: 4 pulpe de rata sare gema 1 mana de fire de usturoi 3 catei de usturoi, curatati si taiati 2 frunze de dafin...
Read more »
Salată cu dovleac, broccoli şi macrou
O reteta de salata cu dovleac, broccoli si macrou din: otet de vin alb, mustar de dijon, dovleac, fasole verde, broccoli, seminte de dovleac si macrou. Ingrediente: 1 lingura otet de vin alb 1 lingura mustar de Dijon 200 g de dovleac placintar, taiat cu latura de 2 cm 85 g fasole verde, taiat...
Read more »
Negresa cu banane si ciocolata
O reteta de negresa cu banane si ciocolata din: unt, zahar brun, banane, ciocolata amaruie, faina, cacao, bicarbonat, zahar tos, oua, esenta de vanilie, nuci si pricomigdale. Ingrediente: 100 g unt, plus 25 g inmuiat la temperatura camerei 50 g zahar brun 350 g banane, bine coapte, taiate in felii - diagonala de 1...
Read more »
Ton provensal
O reteta de ton provesal: medalioane de ton, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei gras, sare de mare, piper, dovlecei, rosii, cimbru, rozmarin, masline negre, lamaie si busuioc. Acest fel de mâncare sănătos, gătit la cuptor, cu ton şi cu legume mediteraneene, este uşor şi aromat. Ingrediente: 4 medalioane de ton proaspat, fiecare...
Read more »
Risotto copt cu sparanghel
O reteta de risotto copt cu sparanghel din: ulei de masline, ceapa, orez, supa de sparanghel, supa de legume, patrunjel, sparanghel, rosii cherry si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 300 g orez pentru risotto 400 ml supa de sparanghel din conserva 850 ml supa de legume 1 legatura...
Read more »
Salată de crab cu grepfrut
O reteta de salata de crab cu grepfrut din: grepfruturi, maioneza, chutney de mango, mustar de dijon, ulei de susan, piper, carne alba de crab, nasturel, andiva si frunze de salata. Ingrediente: 4 grepfruturi 2 linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingura chutney de mango 2 lingurite mustar de Dijon 1 lingurita...
Read more »
Sos de broccoli şi ricotta
O reteta de Sos de broccoli şi ricotta din: ricotta, broccoli, ulei de masline extravirgin, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 150 g ricotta sarata maturata 2 buchete mici de broccoli 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ardei iute sare piper negru Mod de preparare: Sesfă broccoli în...
Read more »
Furnici în copac
In ciuda numelui straniu, acest fel de mâncare este foarte gustos fiind specific provinciei Sichuan. Denumirea se referă la bucăţelele de carne de porc tocată reprezentând „furnicile” care, în momentul în care luaţi tâiţeii cu beţişoare, par sa urce pe nişte „ramuri”. Carnea de porc este marinată şi fiartă într-un sos de ardei iute,...
Read more »
Parfe de visine
O reteta de parfe de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie si gelatina. Ingrediente: 175 g visine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahar 1 lingura zahar vanilat 1 lingura suc de portocale 2 linguri suc de lamaie 5 g (1/2 plic) gelatina 4...
Read more »
Antreuri cu prosciutto si telina
O reteta de Antreuri cu prosciutto si telina din: mustar de dijon, otet de vin alb, ulei de nuci, smantana, telina, patrunjel si prosciutto. Ingrediente: 1 lingura mustar de Dijon 2 lingurite otet de vin alb 1 lingurita ulei de nuci sau vegetal 100 ml de smantana foarte grasa 1/2 telina 1 mana de...
Read more »
Tartă cu zmeură
O reteta de tarta cu zmeura din: unt, zahar tos, ou, faina, lapte, baton de vanilie, zahar pudra, faina de porumb, galbenusuri, smantana, zmeura si gem de zmeura. Ingrediente: Aluat dulce: 125 g de unt nesărat, topit la temperatura camerei 90 g de zahăr tos 1 ou mare 250 g de făină albă, plus...
Read more »
Sos aromat de fazan
O reteta de sos aromat de fazan din: fazan, pulpa de rosii, telina, morcovi, ceapa, ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, scortisoara, cuisoare, pasta de rosii, vin rosu, supa concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente: 1 fazan de dimensiune medie, curatat 200 g pulpa de rosii 50 g telina 50 g morcovi...
Read more »
Cocktail cu ghimbir
O reteta simpla de cocktail cu ghimbir din: ghimbir, ceai negru, rom, suc de ananas, zeama de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 50 g ghimbir candel 0,5 l ceai negru 8 cl rom 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 1 sticla de apa minerala Mod de preparare: Maruntim ghimbirul...
Read more »
Ciuperci şi cârnaţi la cuptor
O reteta de ciuperci si carnati la cuptor din: ulei de masline, ceapa, carnati de porc, ciuperci, mustar de boabe, smantana, patrunjel si ciabatta. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 6 carnati de porc 250 g ciuperci proaspete, taiate pe jumatate 1 lingura mustar cu boabe 4 linguri de smantana...
Read more »
Salată de raţă marinată cu bulgur
O reteta de salata de rata marinata cu bulgur din: bulgur, piept de rata, usturoi, boia, cumin, busuioc, coaja de portocala, zeama de portocala, ulei de masline, fructe de kumquat, zahar, ceapa verde, coriandru, piper, frunze de salata, otet balsamic, castavete si rosie. Contrastul dintre citricele dulci, ardeiul iute, cerealele cu gust aspru, busuiocul...
Read more »
Clătite cu ciocolată şi cremă Chantilly
O reteta de clatite cu ciocolata si crema Chantilly din: faina, cacao, sare de mare, zahar tos, oua, unt, lapte, esenta de vanilie, ciocolata, unt, miere, smantana, fulgi de migdale si portocala glasata. Ingrediente: 100 g de faina alba 25 g pudra de cacao 1/4 lingurita de sare de mare fina 1 lingura de...
Read more »
Reteta zilei: Bulete de branza cu sunca
O reteta de bulete de branza cu sunca din: branza grasa, mozzarella, faina si sunca. Ingrediente: brânză grasă brânză rasă (parmesan, mozzarella) făină sunca Mod de preparare: Într-un castron se amesteca branza grasa cu branza rasa, se adauga faina si se amesteca bine, pna se omogenizeaza. Se incorporeaza sunca. Se formeaza bulete si se...
Read more »
Orez cu curcan în stil indian
O reteta de orez cu curcan in stil indian din: ulei de masline, orez basmati, ceapa, ghimbir, garam masala, curry, supa de pui, frunza de dafin, morcovi, ceapa verde, boabe de struguri, piept de curcan, patrunjel, salata, nuci pecan, zeama de portocale, zeama de lamaie si ceapa verde. Inrgediente: 1 lingura ulei de masline...
Read more »
Kebab de miel şi cartofi
O reteta de kebab de miel si cartofi din: cartofi, carne de miel, ardei gras, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie, bob si sos de menta. Ingrediente: 200 g cartofi noi, taiati pe jumatate 250 g carne de miel, taiata in cuburi de 2,5 cm 1 ardei gras rosu, curatat si taiat in...
Read more »
Taiţei udon
Cuvantul udon denumeşte nişte tărţei groşi, din făină de grâu, foarte des folosiţi în bucătăria japoneză. De culoare albă, ei sunt foarte groşi, măsurând 5 mm in diametru. De obicei se servesc fierbinţi, într-o supă dashi (supă de peşte), cu sos de soia şi mirin (vin dulce de orez), presărată cu ceapă şalota tocată...
Read more »
Ingheţată de caise cu mascarpone
O reteta de inghetata de caise cu mascarpone din: caise, zahar, lapte, oua, zahar vanilat si mascarpone. Ingrediente: 500 g caise coapte 200 g zahar 100 ml lapte 2 oua 2 plicuri zahar vanilat 400 g mascarpone Mod de preparare: Intr-o cratiţă aşezată la bain-marie, amesteci ouăle cu zahărul şi laptele, până când...
Read more »
Salată de pui cu mango
O reteta de salata de pui cu mango din: usturoi, ghimbir, sos de soia, ulei de floarea soarelui, piept de pui, cartofi, menta, mango, salata, coaja de portocala, mustar de dijon, zeama de portocala, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi zdrobit 1 lingurita ghimbir proaspat ras...
Read more »
Cremă de brânzeturi proaspete
O reteta de crema de branzeturi proaspete din: branza de capra, ricotta de oaie, crema de branza, ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 150 g branza proaspata de capra 100 g ricotta de oaie 100 g branza tartinabila (sau crema de branza) 1 lingura ierburi aromatice (cimbru, busuioc, civeta, rozmarin)...
Read more »
Linguine cu pesto de năsturel şi migdale
O reteta de Linguine cu pesto de năsturel şi migdale din: spaghete, nasturel, usturoi, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 200 g de lingurine sau spaghete 85 g de nasturel 1 catel de usturoi, tocat grosier 25 g de parmezan, jumatate ras, jumatate feliat foarte subtire 50...
Read more »
Punch de brandy
O reteta simple de punch de brandy din: brandy, zeama de lamaie, siropd e grenadine, sifon si lamaie. Ingrediente: 10 cl brandy 8 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de grenadine 0,7 l sifon 4 felii de lamaie Mod de preparare: Mixam brandy-ul, siropul de grenadine si zeama de lamaie intr-un pahar...
Read more »
Cum se prepara Hamburgeri (video)
O reteta video despre cum se prepara Hamburgeri, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid, sanatos si foarte aromat. Cum se prepara Hamburgeri Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »
Cum se prepara Punch de fructe (video)
O reteta video despre cum se prepara punch de fructe, o bautura non alcoolica, deosebit de delicioasa, rapida si foarte sanatoasa. Cum se prepara Punch de fructe Pofta buna!
Read more »
Dovlecei umpluţi în stil italian
O reteta de dovlecei umpluti in stil italian din: dovlecei, ulei de masline extravirgin, frunze de salata, pesmet, seminte de pin, ceapa verde, usturoi, rosii uscate, frunze de cimbru si parmezan. Ingrediente: 4 dovlecei, taiati in jumatati pe lungime 3 lingurite ulei de masline extravirgin ameste frunze de salata, pentru servit pentru umplutura: 50...
Read more »
5 feluri de a face pizza
Aluat de pizza Cu un mixer pentru aluat, amestecaţi 500 g de făină albă cu 7 g de drojdie uscată, 1 linguriţă de sare de mare fină şi 100 ml de apă caldă. Adăugaţi treptat mai multă apă (până la 150 ml), până când aluatul devine omogen. Amestecaţi-l în mixer 1 minut, apoi frământaţi-l...
Read more »
Salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado
O reteta de salata de creveti cu portocale, ceapa rosie si avocado din: portocale, salata, creveti, ceapa rosie, coriandru, sos dulce de chilli si zeama de lime. Ingrediente: 2 portocale 1 salata verde mica, cu frunzele separate 140 g creveti mari, fierti 1 ceapa rosie mica, tocata fin frunzele de la 1 legatura mica...
Read more »
Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie
O reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline, usturoi, frunze de spanac, unt, nucsoara, branza ricotta, parmezan, mugurid e pin, zeama de lamaie, unt, smantana, salvie si parmezan. Ingrediente: Aluat de paste: câteva fire de şofran...
Read more »
Parfe de caise
O reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 250 g caise 100 g zahar pudra 200 ml frisca lichida sau 200 g smantana Mod de preparare: Speli caisele, iar ca să le decojeşti mai uşor, le opăreşti. Cureţi fructele de coajă şi sâmburi, apoi le treci printr-o strecurătoare,...
Read more »
Piure de vinete cu cimbru
O reteta de piure de vinete cu cimbru din: vanata, ulei de masline extravirgin, ceapa, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 vanata mare (sau 2 medii) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa alba 2 crengute de cimbru sare piper Mod de preparare: Spală vânătă, curăţ-o de coajă şi tai-o cuburi măricele;...
Read more »
Friptură de vită cu salată de orez
O reteta de friptura de vita cu salata de orez din: friptura de vita, rosii uscate, ceapa verde, orez basmati, telina, morcov, dovlecel, ciuperci, patrunjel, radicchio, praf de mustar, zahar pudra, otet de mere, ulei de masline si piper. Ingrediente: 450 g friptura de vita slaba taiata in cubulete de 1 cm 55 g...
Read more »
Salată italienească cu legume şi paste
O reteta de salata italieneasca cu legume si paste din: broccoli, ardei, dovlecel, ceapa rosie, paste, rosii, otet de mere, ulei de masline extravirgin, patrunjel, marar si piper. Ingrediente: 350 g buchetele de broccoli 1 ardei mare rosu taiat in fasii 1 dovlecel galben taiat in felii subtiri 1 ceapa rosie mica tocata 280...
Read more »
Punch Calvados
O reteta simpla de Punch Calvados din: calvados, suc de portocale, sirop de grenadine, cidru, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 8 cl Calvados 0,5 l suc de portocale 2 cl sirop de grenadine 0,5 l cidru 2 picaturi de zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam bine cu...
Read more »
Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino
O reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino din: malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi, unt, oregano, faina si branza pecorino. Ingrediente: 200 g de malai 1,2 l de apa sare de mare si piper negru 2 linguri de ulei de masline, plus o...
Read more »
Tartă cu bacon şi sparanghel
O reteta de tarta cu bacon si sparanghel din: aluat, faina, ou, ulei de masline, bacon, mascarpone, coaja de lamaie, chives, patrunjel, menta, parmezan si sparanghel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj putina faina, pentru tapetat tava 1 ou, batut 2 lingurite ulei de masline 100 g de bacon, taiat bucatele 85 g de...
Read more »
Salată cu carne de porc, pere şi nuci pecan
O reteta de salata cu carne de porc, pere si nuci pecan din: nuci, cartofi, ridichi, pere, frunze de salata, nasturel, muschi de porc, ghimbir, mustar cu boabe, otet de vin alb, ulei de masline, ulei de alune si piper. Ingrediente: 55 g nuci pecan 900 g cartofi noi cu coaja rasa 115 g...
Read more »
Sos de pere şi gorgonzola
O reteta sos de pere si gorgonzola din: pere rosii, gorgonzola, lapte, ceapa, unt, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 2 pere rosii 150 g gorgonzola 1/2 pahar lapte integral 1 ceapa mica 30 g unt nucsoara sare piper Mod de preparare: Toacă ceapa şi înăbuş-o într-o tigaie neaderentă cu unt şi cu puţină...
Read more »
Cartofi dulci cu pasta harissa
O reteta de cartofi dulci cu pasta harissa din: cartofi, pasta harissa, smantana si chives. Ingrediente: 1 kg cartofi dulci, curatati si taiati felii 1 lingura de pasta harissa smantana si chives, pentru servit Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se amestecă într-un bol mare bucăţile de cartofi şi...
Read more »
Parfe de ciocolată
O reteta parfe de ciocolata din: cacao, zahar, oua, ciocolata, stafide, dulceata de portocale si frisca. Ingrediente: 2 linguri cacao 2 1/2 linguri zahar 2 linguri apa 4 oua 20 g (4 cuburi) ciocolata 50 g stafide 2 linguri dulceata de portocale 350 g frisca Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu pereţii groşi,...
Read more »
Crostino toscan
O reteta de Crostino toscan din: ficatei de pui, ceapa, fileuri de ansoa, capere, otet alb, supa, ulei de masline extravirgin, vin rosu, salvie, sare si piper. Ingrediente: 300 g ficatei de pui 1 ceapa alba 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 10-15 capere desarata 100 ml otet alb 300 ml supa 4...
Read more »
Dovlecei la grătar cu prosciutto
O reteta delicioasa dovlecei la gratar cu prosciutto din: dovlecei, ulei de masline, sare de mare, piper, prosciutto, muguri de pin, frunze de patrunjel, otet de vin rosu, miere, zeama de lamaie si cimbru. Ingrediente: 4 dovlecei mari 2 linguri de ulei de masline sare de mare si piper negru 200 g prosciutto de...
Read more »
Orez indian
O reteta de orez indian din: orez basmati, garam masala, mazare si fulgi de migdale. Ingrediente: 200 g de orez basmati 1 lingura de garam masala 100 g de mazare, decongelata 50 g fulgi de migdale, prajiti Mod de preparare: Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. Se scurge si se rastoarna...
Read more »
Salată de spanac, nuci şi brânză cu mucegai
O reteta de salata de spanac, nuci si branza cu mucegai din: branza cu mucegai albastru, smantana, frunze de spanac si nuci. Ingrediente: 75 g de branza cu mucegai albastru 4 linguri de smantana 100 g frunze de spanac tanar 50 g de nuci Mod de preparare: Se face dressingul zdrobind brânza şi...
Read more »
Salată tropicală cu carne de vită şi orez
O reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita, orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, portocala, zahar brun, suc de portocale, otet de vin rosu, miere, ghimbir si ardei. Ghimbirul, mierea, portocala si ardeiul...
Read more »
Parfe de căpşune cu sos de portocale
O reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar, galbenusuri, frisca, portocale si amidon. Ingrediente: 500 g capsune 200 g zahar 4 galbenusuri 400 ml frisca lichida 2 portocale 1 lingura rasa amidon Mod de preparare: Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli fructele, le cureţi, le pasezi...
Read more »
Toast integral cu banane si miere
O reteta de toast integral cu banane si miere din: toast, banane, miere si suc de portocale. Ingrediente: 4 felii de toast integral 4 banane, feliate miere lichida, pentru servit 500 ml suc de portocale proaspat, pentru servit Mod de preparare: Se prăjesc feliile de toast, până devin crocante. Se aşază peste ele...
Read more »
Sandwich cu oua si spanac
O reteta de Sandwich cu oua si spanac din: unt, oua, lapte, spanac, parmezan, sare, piper si chifla. Ingrediente: 10 grame unt 2 oua batute 20 ml lapte 30 grame spanac fiert 20 grame parmezan ras sare piper 1 chifla Mod de preparare: Intr-o tigaie topeste untul. Adauga ouale, laptele si spanacul. Amesteca...
Read more »
Supa marocana cu naut
O reteta de supa marocana cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina, curcuma, supa de legume, rosii, naut, zeama si coaja de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 2 tulpini telina 2 lingurite curcuma 600 ml supa de legume (apa) 400 g rosii tocate 200 g...
Read more »
Supa Pho
Istoria seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec se adaugă şi câteva bucăţele subţiri...
Read more »
Retete culinare savuroase
Retete culinare savuroase: Cartofi noi copţi cu barbun umplut O reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre...
Read more »
Cartofi noi copţi cu barbun umplut
O reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara samburi 4 fileuri de ansoa scurse de ulei 60...
Read more »
Mee goreng
Cei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să ia masa împreună, savurând...
Read more »
Tabbouleh cu brânză de capră
O reteta de Tabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii cherry, castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute, piper, frunze de salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 280 g bulgur 1 ardei galben curatat de seminte si tocat 200 g rosii Cherry taiate...
Read more »
Parfe de zmeură cu bezele
O reteta de parfe de zmeura cu bezele din: albusuri, zmeura, zahar, frisca, bezele si biscuiti glazurati. Ingrediente: 6 albusuri 1 cana zmeura 300 g zahar 500 ml frisca lichida 5-6 bezele cativa biscuiti glazurati si tigarete pentru decor Mod de preparare: Dacă foloseşti zmeură congelată, o laşi să se dezgheţe, apoi o...
Read more »
Punch de ananas si mere
O reteta simple de Punch de ananas si mere din: suc de mere, suc de ananas, rom brun, ananas si frunze de menta. Ingrediente: 0,7 l suc de mere 10 cl suc de ananas 10 cl rom brun 100 g ananas proaspat frunze de menta Mod de preparare: Mixam intr-o cana sucurile de...
Read more »
Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper
O reteta de Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper din: carne de porc, branza de vaci, mascarpone si piper. Ingrediente: 1 carnat afumat de porc, picant 150 g branza proaspata de vaci 1 lingura mascarpone piper negru Mod de preparare: Crestează cârnatul, curăţă-1 de membrană şi pune umplutura într-un castron. Adaugă mascarpone...
Read more »
Dovleac copt cu pesto şi mozzarella
O reteta de dovleac copt cu pesto si mozzarella din: dovleac, ulei de masline, ardei iuti, ceapa rosie, ardei grasi, rucola, zeama de lamaie, mozzarella si pesto. Ingrediente: 1 dovleac placintar mic, taiat pe jumatate si in cubulete cu latura de 2 cm 3 lingurite ulei de masline 1 lingurita de ardei iuti uscati...
Read more »
Reteta zilei: Pizza Calzone
O reteta de pizza calzone din: faina, praf de copt, apa, ulei de masline, sare, sos de rosii, salam, mozzarella, masline, oregano si piper. Ingrediente pentru blat: 230 de grame de făină 1 varf de cutit de praf de copt 230 ml de apă caldă 1 lingura de ulei de măsline 1 lingurita de...
Read more »
Taitei Yakisoba
Yakisoba sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei, amestecând mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se referă la nişte tâiţei din făină de grau. Ingredientul principal al acestui preparat este sosul. Yakisoba este varianta japoneză a unui hot dog. De...
Read more »
Cocktail de capsuni si portocale
O reteta simpla de Cocktail de capsuni si portocale din: capsuni, portocale, limeta, sampanie, zeama de lamaie si bitter orange. Ingrediente: 400 g capsuni 8 felii de portocale 8 felii de limeta 1 sticla de sampanie 4 cl zeama de lamaie 0,5 cl de Bitter Orange Mod de preparare: Lasam o ora in...
Read more »
Sos guacamole
O reteta de sos gucamole din: avocado, lamaie, ceapa verde, usturoi, rosie, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 1 lamaie zemoasa 2 fire de ceapa verde 1/2 catel de usturoi 1 rosie 3 picaturi de tabasco sare piper Mod de preparare: Infige cuţitul până la sâmbure şi roteşte fructul de avocado...
Read more »
Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri
O reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez, supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod, creveti, pak choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de orez brun 500 ml supa de pui sau de peste 1 lingura pasta de...
Read more »
Risotto cu fructe de mare
O reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste, sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez, creveti, caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de patrunjel. Ingrediente: 300 g de midii vii, curatate si fara barbi 200 ml de apa 300 ml de...
Read more »