duminică, 9 septembrie 2012

Retete magice #23


Retete magice:

Salată tropicală cu carne de vită şi orez

Salata_tropicala_cu_carne_de_vita_si_orez
O reteta de salata tropicala cu carne de vita si orez din: steak de vita, orez, papaya, ceapa verde, frunze de salata, seminte de susan, sare, piper, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, usturoi, ghimbir, portocala, zahar brun, suc de portocale, otet de vin rosu, miere, ghimbir si ardei. Ghimbirul, mierea, portocala si ardeiul...
Read more »

Parfe de căpşune cu sos de portocale

Parfe_de_capsune_cu_sos_de_portocale
O reteta de parfe de capsune cu sos de portocale din: capsune, zahar, galbenusuri, frisca, portocale si amidon. Ingrediente: 500 g capsune 200 g zahar 4 galbenusuri 400 ml frisca lichida 2 portocale 1 lingura rasa amidon   Mod de preparare: Baţi frişca şi o păstrezi în frigider. Speli fructele, le cureţi, le pasezi...
Read more »

Toast integral cu banane si miere

Toast_integral_cu_banane_si_miere
O reteta de toast integral cu banane si miere din: toast, banane, miere si suc de portocale. Ingrediente: 4 felii de toast integral 4 banane, feliate miere lichida, pentru servit 500 ml suc de portocale proaspat, pentru servit   Mod de preparare: Se prăjesc feliile de toast, până devin crocante. Se aşază peste ele...
Read more »

Sandwich cu oua si spanac

Sandwich_cu_oua_si_spanac
O reteta de Sandwich cu oua si spanac din: unt, oua, lapte, spanac, parmezan, sare, piper si chifla. Ingrediente: 10 grame unt 2 oua batute 20 ml lapte 30 grame spanac fiert 20 grame parmezan ras sare piper 1 chifla   Mod de preparare: Intr-o tigaie topeste untul. Adauga ouale, laptele si spanacul. Amesteca...
Read more »

Supa marocana cu naut

Supa_marocana_cu_naut
O reteta de supa marocana cu naut din: ulei de masline, ceapa, telina, curcuma, supa de legume, rosii, naut, zeama si coaja de lamaie si coriandru. Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica, tocata 2 tulpini telina 2 lingurite curcuma 600 ml supa de legume (apa) 400 g rosii tocate 200 g...
Read more »

Supa Pho

Supa_Pho_11
Istoria seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec se adaugă şi câteva bucăţele subţiri...
Read more »

Retete culinare savuroase

restaurantedelux.ro_22.jpg [auto]
Retete culinare savuroase: Cartofi noi copţi cu barbun umplut   O reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre...
Read more »

Cartofi noi copţi cu barbun umplut

Cartofi_noi_copti_cu_barbun_umplut
O reteta de cartofi noi copti cu barbun umplut din: barbuni, masline, fileuri de ansoa, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, sare de mare, piper, cartofi, lamaie, rozmarin si usturoi. Ingrediente: 4 barbuni eviscerati, fiecare de aproximativ 500 g 200 g de masline negre fara samburi 4 fileuri de ansoa scurse de ulei 60...
Read more »

Mee goreng

Mee_goreng_7
Cei care doresc sâ încerce o mâncare tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în rândul tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să ia masa împreună, savurând...
Read more »

Tabbouleh cu brânză de capră

Tabbouleh_cu_brânza_de_capra
O reteta de Tabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii cherry, castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute, piper, frunze de salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 280 g bulgur 1 ardei galben curatat de seminte si tocat 200 g rosii Cherry taiate...
Read more »

Parfe de zmeură cu bezele

Parfe_de_zmeura_cu_bezele
O reteta de parfe de zmeura cu bezele din: albusuri, zmeura, zahar, frisca, bezele si biscuiti glazurati. Ingrediente: 6 albusuri 1 cana zmeura 300 g zahar 500 ml frisca lichida 5-6 bezele cativa biscuiti glazurati si tigarete pentru decor   Mod de preparare: Dacă foloseşti zmeură congelată, o laşi să se dezgheţe, apoi o...
Read more »

Punch de ananas si mere

Punch_de_ananas_si_mere
O reteta simple de Punch de ananas si mere din: suc de mere, suc de ananas, rom brun, ananas si frunze de menta. Ingrediente: 0,7 l suc de mere 10 cl suc de ananas 10 cl rom brun 100 g ananas proaspat frunze de menta   Mod de preparare: Mixam intr-o cana sucurile de...
Read more »

Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper

Crema_de_brânza_cu_cârnati_si_piper
O reteta de Cremă de brânză cu cârnaţi şi piper din: carne de porc, branza de vaci, mascarpone si piper. Ingrediente: 1 carnat afumat de porc, picant 150 g branza proaspata de vaci 1 lingura mascarpone piper negru   Mod de preparare: Crestează cârnatul, curăţă-1 de membrană şi pune umplu­tura într-un castron. Adaugă mascarpone...
Read more »

Dovleac copt cu pesto şi mozzarella

Dovleac_copt_cu_pesto_si_mozzarella
O reteta de dovleac copt cu pesto si mozzarella din: dovleac, ulei de masline, ardei iuti, ceapa rosie, ardei grasi, rucola, zeama de lamaie, mozzarella si pesto. Ingrediente: 1 dovleac placintar mic, taiat pe jumatate si in cubulete cu latura de 2 cm 3 lingurite ulei de masline 1 lingurita de ardei iuti uscati...
Read more »
Pizza_Calzone_5
O reteta de pizza calzone din: faina, praf de copt, apa, ulei de masline, sare, sos de rosii, salam, mozzarella, masline, oregano si piper. Ingrediente pentru blat: 230 de grame de făină 1 varf de cutit de praf de copt 230 ml de apă caldă 1 lingura de ulei de măsline 1 lingurita de...
Read more »

Taitei Yakisoba

Yakisoba_7
Yakisoba sunt nişte taiţei japonezi care se prăjesc în puţin ulei, amestecând mereu. Ei îşi au originea în mâncarea chinezească chow mein. In japoneză, yaki înseamnă „prăjit”, iar soba se referă la nişte tâiţei din făină de grau. Ingredientul principal al acestui preparat este sosul. Yakisoba este varianta japoneză a unui hot dog. De...
Read more »

Cocktail de capsuni si portocale

Cocktail_de_capsuni_si_portocale
O reteta simpla de Cocktail de capsuni si portocale din: capsuni, portocale, limeta, sampanie, zeama de lamaie si bitter orange. Ingrediente: 400 g capsuni 8 felii de portocale 8 felii de limeta 1 sticla de sampanie 4 cl zeama de lamaie 0,5 cl de Bitter Orange   Mod de preparare: Lasam o ora in...
Read more »

Sos guacamole

Sos_guacamole
O reteta de sos gucamole din: avocado, lamaie, ceapa verde, usturoi, rosie, tabasco, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado mare 1 lamaie zemoasa 2 fire de ceapa verde 1/2 catel de usturoi 1 rosie 3 picaturi de tabasco sare piper   Mod de preparare: Infige cuţitul până la sâmbure şi roteşte fructul de avoca­do...
Read more »

Supă thailandeză de peşte şi verdeţuri

Supa_thailandeza_de_peste_si_verdeturi
O reteta de supa thailandeza de peste si verdeturi din: taitei de orez, supa de pui, pasta de curry, frunze de lime, sos de peste, fileu de cod, creveti, pak choi si frunze de coriandru. Ingrediente: 100 g taitei de orez brun 500 ml supa de pui sau de peste 1 lingura pasta de...
Read more »

Risotto cu fructe de mare

Risotto_cu_fructe_de_mare
O reteta de risotto cu fructe de mare din: midii, vin alb, supa de peste, sofran, ulei de masline, unt, fenicul, ceapa rosie, usturoi, orez, creveti, caracatita, coaja de lamaie, sare de mare si frunze de patrunjel. Ingrediente: 300 g de midii vii, curatate si fara barbi 200 ml de apa 300 ml de...
Read more »

Cocktail High Hat

Cocktail_High_Hat
O reteta simpla de Cocktail High Hat din: brandy, suc de grepfrut, zahar si limeta. Ingrediente: 12 cl brandy 1 l suc de grepfrut zahar limeta   Mod de preparare: Punem multa gheata intr-o cana turnam peste ea brandy-ul si completam cu suc de grepfrut rece. Servim in pahar de whisky cu crusta de...
Read more »

Reteta zilei: Mancare cu fructe de mare

Mancare_cu_fructe_de_mare_7
O reteta de mancare cu fructe de mare din: calamari, midii, creveti, ceapa, morcovi, ardei iute, sos de rosii, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveţi ceapă morcovi ardei iuti Sos de roşii Vin alb ulei de masline Sare si piper dupa gust   Mod de preparare: Se taie...
Read more »

Sos pentru paste

Sos_pentru_paste
O reteta de sos pentru paste din: ciuperci, sepie, scoici, midii, cozi de creveti, ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci mixte 1 sepie medie 10 scoici 10 midii 6-8 cozi de creveti 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 1/2 ardei...
Read more »

Tăiţei prăjiţi cu carne de vită

Tăiţei_prăjiţi_cu_carne_de_vită_7
Gustul foarte iute, specific preparatelor culinare din Sichuan este dat de boabele de piper din această provincie chineză. Aceste boabe mici, uscate, de culoare maro-roşcat, au un gust diferit fata de cel al ardeilor iuţi sau al piperului negru obişnuit. De asemenea, tehnicile de pregătire a alimentelor sunt diferite de cele din alte provincii...
Read more »

Piersici caramelizate cu vin

Piersici_caramelizate_cu_vin
O reteta de piersici caramelizate in vin din: zahar granulat, apa, batond e vanilie, vin, unt, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 100 g de zahăr granulat sau tos 3 linguri de apă 1 baton de vanilie despicat 100 ml de vin 50 g de unt nesărat, moale 8 piersici tari, dar coapte, fără...
Read more »

Retete culinare: Risotto primavera

Risotto_primavera
O reteta de risotto primavera din: sparanghel, ulei de masline, ceapa verde, mazare, bob, busuioc, menta, coaja de lamaie, supa de legume, salote, usturoi, orez, vin alb, parmezan si rucola. Ingrediente:  350 g de sparanghel 2 linguri ulei de masline 9 fire de ceapa verde, curatata si tocata 175 g de mazare, decongelata sau...
Read more »

Salata de anghinare si crab

Salata_de_anghinare_si_crab
O reteta de salata de anghinare si crab din: anghinare, lamai, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, patrunjel, ceapa verde, iaurt, maioneza, coaja de lamaie, zeama de lamaie, crab si salata pentru ornat. Această salată este cea mai potrivită alegere pentru perioada în care se găsesc anghinare. Nu se vor folosi frunzele din...
Read more »

Smoothy de zmeură cu îngheţată

Smoothy_de_zmeura_cu_înghetata
O reteta de Smoothy de zmeură cu îngheţată din: zmeura, inghetata, lapte batut, coaja de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 300 g zmeura 1 cutie de inghetata 250 ml lapte batut, bine racit 1 lingurita coaja de lamaie rasa frunze de menta   Mod de preparare: Speli bine zmeura. Pui câteva fructe deoparte,...
Read more »

Slănină cu sparanghel şi şofran

Slanina_cu_sparanghel_si_sofran
O reteta de slanina cu sparanghel si sofran din: slanina, sparanghel, sofran, ceapa, unt, ulei de masline extravirgin, supa de legume, amidon de cartofi, sare si piper. Ingrediente: 60 g slanina 6-7 fire de sparanghel 1 varf cutit sofran 1 ceapa mica 30 g unt 2 linguri ulei de masline extravirgin supa concentrata de...
Read more »

Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale

Osso_buco_cu_dovleac_copt_si_mamaliga_moale
O reteta de Osso buco cu dovleac copt şi mămăligă moale din: carne de vitel, faina, sare de mare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb, cimbru, rozmarin, frunza de dafin, pasta de tomate, supa de pui, frunze de patrunjel, dovleac, ulei de masline, usturoi, malai, unt, parmezan, mascarpone si zeama de lamaie....
Read more »

Curry de spanac şi năut

Curry_de_spanac_si_naut
O reteta de curry de spanac si naut din: pasta de curry, ceapa, rosii, naut, spanac, zeama de lamaie si orez. Ingrediente: 2 linguri pasta de curry 1 ceapa, tocata 400 g de rosii din conserva 800 g naut din conserva, scurs si calit 250 g spanac tanar 1 strop zeama de lamaie orez...
Read more »

Din bucataria asiatica 1

Asia
Read more »

Parfe de căpşune cu fistic

Parfe_de_capsune_cu_fistic
O reteta de parfe de capsune cu fistic din: zahar, fistic, apa, ulei, capsune, zahar pudra, frisca, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 100 g zahar tos 100 ml apa 50 g fistic decojit si prajit 1 lingura ulei 500 g capsune 100 g zahar pudra 400 ml frisca lichida 5 galbenusuri 1 plic zahar...
Read more »

Pad thai

Pad_thai_7
Turiştii din Bangkok se înghesuie la numeroasele tarabe ce umplu străzile, pentru a încerca diferitele variante ale acestei veritabile mâncări naţionale. Pad thai înseamnă „prăjit în stil thailandez”. Atunci când este bine făcută, Pad thai este uscată şi uşoară, având o aromă complexă şi bine echilibrată. Deşi este o mâncare simplă, prepararea ei cere...
Read more »

Salata de curcan cu varza rosie

Salata_de_curcan_cu_varza_rosie
O reteta de salata de curcan cu varza rosie din: alune, seminte de chimion, friptura de curcan, varza rosie, telina, morcovi, stafide, sos de coacaze, ulei de masline extravirgin, ulei de nuca, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune pecan tocate grosier 0.5 lingurita seminte de chimion 300 g friptura de curcan...
Read more »

Punch de zmeura si caise

Punch_de_zmeura_si_caise
O reteta simpla de Punch de zmeura si caise din: caise, lichior de piersici, vin rose, sirop de zmeura, zeama de limeta si vin spumant. Ingrediente: 4 cl caise 4 cl lichior de piersici 1 sticla de vin rose 4 cl sirop de zmeura 5 cl zeama de limeta 1 sticla de vin spumant...
Read more »

Salată de linte aromată cu lămâie şi legume

Salata_de_linte_aromata_cu_lamâie_si_legume
O reteta de salata de linte aromata cu lamaie si legume din: linte verde, usturoi, cumin, lamaie, ceapa rosie, caise, ardei, broccoli, branza de capra, seminte de floarea soarelui, zeama de lamaie, ulei de masline, coriandru si piper. Ingrediente: 250 g linte verde spalata 1 catel de usturoi curatat un varf de cutit de...
Read more »

Paste cu ragu de iepure

Paste_cu_ragu_de_iepure
O reteta de paste cu ragu de iepure din: ulei de masline, iepure, usturoi, ceapa, fenicul, morcovi, pancetta, ienibahar, rozmarin, cimbru, vin rosu, pasta de tomate, supa de pui, mustar, pappardelle, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 1   iepure de casă, tăiat în 8 bucăţi sare de mare şi piper...
Read more »

Carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla

Carnati_cu_salata_calda_de_varza_rosie_si_sfecla
O reteta de carnati cu salata calda de varza rosie si sfecla din: carnati de porc, otet balsamic, zahar brun, seminte de chimion, fructe uscate, varza rosie, sfecla, mustar si paine. Ingrediente: 8 carnati de porc 100 ml de otet balsamic 100 g zahar brun 1 lingura seminte de chimion 140 g amestec de...
Read more »

Cremă de lapte

Crema_de_lapte
O reteta de crema de lapte din: lapte, unt, faina, dovlecei, sunca, ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 ml lapte 50 g unt 40 g faina alba 2 dovlecei (zucchini) 100 g sunca feliata 1 lingura ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Salată Thai de morcovi şi ridichi

Salata_Thai_de_morcovi_si_ridichi
O reteta de salata thai de morcovi si ridichi din: sos dulce de chilli, coaja si suc de lime, sos de peste, salata verde, morcovi, ridichi, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 4 linguri sos dulce de chilli coaja rasa de la 1 lime si 2 linguri de zeama 1 lingurita sos de peste 1...
Read more »

Tartă cu busuioc

Tarta_cu_busuioc
O reteta de tarta cu busuioc din: tarate de grau, faina de grau, sare, ou, unt, busuioc, oua, smantana, parmezan, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 100 g tarate de grau 100 g faina integrala de grau 1 praf sare 1 ou 130 g unt in plus: 2 legatura busuioc 5 oua 325 g smantana...
Read more »

Salată cu bucăţi de friptură

O reteta de salata cu bucati de friptura din: ardei rosii, file de vita, usturoi, fasole verde, piper, otet balsamic, ulei de masline extravirgin, usturoi, esalota, frunze de salata. Ingrediente: 4 ardei rosii medii 280 g file de vita curatat de orice pielite 1 catel de usturoi 450 g fasole verde piper dupa gust...

Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu mere

Prajitura_cu_mere_6
O reteta de prajitura cu mere din: mere, scortisoara, zahar, faina, praf de copt, sare, ulei vegetal, zahar, suc de portocale, vanilie si oua. Ingrediente pentru umplutura: 6 mere 1 lingură de scorţişoară 5 linguri de zahăr Ingrediente pentru aluat: 2, 3/4 cani faina, cernută 1 lingura praf de copt 1 lingurita de sare...
Read more »

Salata tarama cu pita de casa

Salata_tarama_cu_pita_de_casa
O reteta de salata tarama cu pita de casa din: paine alba, lapte, icre de cod afumate, zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline si drojdie. Ingrediente: 2 1/2 felii groase de paine alba, fara coaja 100 ml lapte integral 200 g icre de cod afumate 1 catel de usturoi, curatat...
Read more »

Cremă cu rubarbă, trandafir şi petale

Crema_cu_rubarba_trandafir_si_petale
O reteta de crema de rubaba, trandafir si petale din: rubarba, zahar fin, suc de lamaie, smantana, apa de trandafir, smantana, pastaie de vanilie, galbenusuri, albus, petale de trandafir si zahar fin. Toate petalele de trandafir sunt comestibile, dar ai grijă să le alegi pe cale care n-au fost stropite cu pesticide sau alte...
Read more »

Cod la cuptor cu verdeaţă

Cod_la_cuptor_cu_verdeata
O reteta de cod la cuptor cu verdeata din: capere, patrunjel, cimbru, busuioc, mustar, migdale, pesmet, ulei de masline, sare, piper, fileuri de cod, rosii, ceapa, usturoi, miere si otet balsamic. Ingrediente: 1 lingura capere 1 lingura patrunjel tocat 1 lingura cimbru tocat 2 linguri busuioc tocat 1 lingura mustar iute 3 linguri migdale...
Read more »

Punch de ceai

Punch_de_ceai
O reteta de punch de ceai din: votca, ceai negru, suc de portocale, zeama de lamaie, portocale si zahar. Ingrediente: 8 cl votca 0,5 l ceai negru 2 cl suc de portocale 2 cl zeama de lamaie 4 felii de portocale zahar   Mod de preparare: Mixam ingredientele racite intr-un pahar de bar si...
Read more »

Tagliatelle al tartufo bianco

Tagliatelle_al_tartufo_bianco_4
Trufele albe, tuber magnatum, sunt printre cele mai scumpe alimente din lume, fiind un adevărat simbol al luxului, alături de caviar, şampanie şi foie gras. Aroma lor puternică a fost comparată de-a lungul timpului cu cea de pământ, de usturoi, de brânză maturată, de ceapă şi de varză. Trufele nu par foarte apetisante, cu...
Read more »

Supă de crustacee

Supa_de_crustacee
O reteta de supa de crustacee din: creveti, telina, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei de masline extravirgin, ulei de masline extravirgin, vin alb, rosie, piper si sare. Ingrediente: 300 g capete si carapace de creveti (sau alte crustacee) 2 tije de telina 2 morcovi 1 ceapa cateva fire de patrunjel 3 linguri ulei de masline...
Read more »

Tort de îngheţată, cu vişine si ciocolată

Tort_de_înghetata_cu_visine_si_ciocolata
O reteta de tort de inghetata, cu visine si ciocolata din: blat de pandispan, oua, lapte, smantana, zahar, ciocolata amaruie si visine. Ingrediente: 1 blat de pandispan din comert 5 oua 500 ml lapte 200 g smantana 150 g zahar 200 g ciocolata amaruie 500 g visine     Mod de preparare: Speli vişinele....
Read more »

Salată dulce-acrisoară cu carne de rată

Salata_dulce_acrisoara_cu_carne_de_rata
O reteta de salata dulce acrisoara cu carne de rata din: orez, piept de rata, ulei de masline, nasturel, boabe de struguri, ceapa verde, telina, nectarine, frunze de radicchio, seminte de dovleac, ghimbir, usturoi, gemd e caise, otet de zmeura, ulei de alune si piper. Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez sălbatic...
Read more »

Sirop de soc, lămâie şi vanilie

Sirop_de_soc_lamâie_si_vanilie
O reteta de siropd e soc, lamaie si vanilie din: zahar, coaja de lamaie, pastaie de vanilie, acid citric si soc. Ingrediente: 1 kg zahar fin 2 lamai, plus o fasie de coaja de lamaie 1 pastaie de vanilie, sectionata pe lungime, semintele pastrate separat 1 lingura de acid citric pudra sau vitamina C...
Read more »

Chow mein de pui

Chow_mein_de_pui_7
Chow mein (tăiţeii prăjiţi) reprezintă una dintre cele mai populare specialităţi chinezeşti din restaurantele europene şi mai ales americane, în China, chow mein este obligatoriu în meniurile ceainăriilor, fiind rapid de preparat şi reconfortant, mai ales in lunile de iarnă. în chow mein se poate pune aproape orice. Foarte des se foloseşte carnea de...
Read more »

Tort cu ciocolata si amaretto

Tort_cu_ciocolata_si_amaretto
O reteta de tort cu ciocolata si amaretto din: unt, ciocolata, amaretto, oua, biscuiti, zahar tos si pudra de cacao. Este un desert ideal pentru petreceri, deoarece îl puteţi pregăti din timp şi lăsa la rece – nu uitaţi totuşi să îl scoateţi din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de servire, pentru...
Read more »

Costite de miel cu linte si sos de leurda

Costite_de_miel_cu_linte_si_sos_de_leurda
O reteta de Costite de miel cu linte si sos de leurda din: ulei de rapita, morcov, ceapa, telina, cimbru, frunze de dafin, linte, supa de pui, costite de miel, unt, mustar, leurda, ulei de masline si suc de lime. Ingrediente: 1 lingura ulei de rapita sau ulei vegetal 1 morcov, tocat marunt 1...
Read more »

Cocktail Cumquat Drink

Cocktail_Cumquat_Drink
O reteta simpla de Cocktail Cumquat Drink din: cumquat, zahar, lichior de portocale, zeama de lamaie, vin alb si vin spumant. Ingrediente: 2 cumquat 1 lingurita de zahar 1 cl lichior de portocale 2 picaturi de zeama de lamaie vin alb sec vin spumant sec   Mod de preparare: Punem intr-un pahar fructele de...
Read more »

Retete internationale: Tăiţei Singapore

Tăiţei_Singapore_7
Există zeci de feluri de mâncare cu tăiţei în Singapore, care se pot servi peste tot, la tarabele de pe stradă sau în restaurantele cele mai elegante. Tăiţeii numiţi „Singapore” nu se numără printre cei mai celebri. Ca şi brioşele „englezeşti” sau fursecurile „daneze”, tăiţeii Singapore – un amestec de tăiţei de orez subţiri,...
Read more »

Smochine rumenite

O reteta de smochine rumenite din: unt, smochine, vin de marsala, zahar brun, coaja si zeama de portocala, fistic, galbenusuri si coaja de lamaie. Smochinele coapte si zemoase se transformă, cu ajutorul acestei reţete simple, într-un desert rafinat. Ele capătă un plus de dulceaţă şi o aromă sofisticată datorită vinului de Marsala. Ingrediente: unt...

Read more »

Supa de urzici

Supa_de_urzici
O reteta de supa de urzici din: ulei de masline, ceapa, morcov, praz, cartofi, supa de legume, unt si smantana. Urzicile (Urtica dioica) – Se găsesc în abundenţă primăvara şi sunt bune de mâncat până la sfârşitul lui mai, când înfloresc. Poartă mănuşi ca să eviţi înţepăturile. Cele mai lungi îţi protejează şi braţele,...
Read more »

Cocktail de trandafir

Cocktail_de_trandafir
O reteta sinpla de Cocktail de trandafir din: petale de trandafir, zahar, vin si sampanie. Ingrediente: 20 g petale de trandafir 1 cl zahar 1 sticla de riesling sec 1 sticla de sampanie   Mod de preparare: Lasam o ora la temperatura camerei petalele de trandafir amestecate cu zaharul si cu o jumatate de...
Read more »

Tort cu nuci, vişine si cacao

Tort_cu_nuci_visine_si_cacao
O reteta de tort cu nuci, visine si cacao din: unt, zahar pudra, cacao, galbenusuri, visine, coaja de portocala confiata, miez de nuca si frisca. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 3 linguri cacao 4 galbenusuri 100 g visine proaspete congelate sau din visinata 1 lingura coaja de portocala confiata 50 g...
Read more »

Supa Pasta e fagioli

Supa_Pasta_e_fagioli_7
Mâncăruri delicioase se prepară în toate ţările, dar italienii se mândresc cu faptul că au atins perfecţiunea prin intermediul unui preparat culinar: supă de fasole. Pentru a prepara această mâncare consistentă, cu nenumărate variante regionale, se foloseşte în mod tradiţional fasolea cannellini sau fasolea albă. Majoritatea mâncărurilor italiene sunt simple, dar bine făcute. In...
Read more »

Sos bolognez

Sos_bolognez
O reteta de sos bolognez din: rosii, pulpa de porc, pulpa de vita, kaizer, supa de legume, unt, morcov, ceapa, telina, vin rosu, pasta concentrata de rosii, sare si piper. Ingrediente: 250 g rosii 100 g pulpa de porc 100 g pulpa de vita 80 g kaizer 400 ml supa concentrata de legume 50...
Read more »

Haloumi la grătar cu salată de vinete

Haloumi_la_gratar_cu_salata_de_vinete
O reteta de haloumi la gratar cu salata de vinete din: vanata, sare de mare, piper, rosii, masline, menta, ulei de masline haloumi, faina, otet de vin rosu, oregano si ulei de arahide. Ingrediente: 1 vânătă mare sare de mare şi piper negru 6 roşii-prunişoară, coapte 40 g de măsline Kalamata, fără sâmburi 1...
Read more »

Miniclătite Yorkshire

Miniclatite_Yorkshire
O reteta de Miniclătite Yorkshire din: lapte, oua, faina si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 ml de lapte 4 oua 250 g de faina 2 linguri ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie se amesteca ouăle, laptele, făina şi două linguriţe de sare, cu trei-patru ore înainte de...
Read more »

Salată cu porumb dulce şi cereale integrale

Salata_cu_porumb_dulce_si_cereale_integrale
O reteta de salata cu porumb dulce si cereale integrale din: cereale, apa, frunza de dafin, porumb, ulei de floarea soarelui, ardei, nuci, ciuperci, castravete, menta, ou, mustar de dijon, coaja de portocale, suc de portocale, ulei de floarea soarelui, ulei de nuca si piper. Cerealele integrale au o dulceaţă distinctă şi o consistentă...
Read more »

Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel

Cuscus_cu_patrunjel_si_file_de_miel
O reteta de Cuşcuş cu pătrunjel si file de miel din: boabe de piper, seminte de susan, file de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, cuscus, scortisoara, boia, curcuma, piper de cayenne, supa, stafide, sare, otet de mere, piper, rosii, castravete si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri boabe de piper negru 2 linguri seminţe de...
Read more »

Cartofi şi păstârnac copţi, cu muştar şi miere

Cartofi_si_pastârnac_copti_cu_mustar_si_miere
O reteta de cartofi si pastarnac copti, cu mustar si miere din: cartofi, pastarnac, unt, faina, lapte, mustar cu boabe, miere, otet din vin alb, paine si parmezan. Ingrediente: 800 g de cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 800 g de pastarnac, taiat in cuburi de 2,5 cm 85 g de unt 85...
Read more »

Spaghete cu pesto pe bază de pătrunjel

Spaghete_cu_pesto_pe_baza_de_patrunjel
O reteta de spaghete cu pesto pe baza de patrunjel din: spaghete, sare, usturoi, samburi de pin, patrunjel, ulei de masline, parmezn si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete sare 2 căţei de usturoi 2 linguri sâmburi de pin 1 legătură pătrunjel cca 120 ml ulei de măsline 30 g parmezan ras suc...
Read more »

Creveţi cu sos de mărar

Creveti_cu_sos_de_marar
O reteta de creveti cu sos de marar din: orez, coaja si zeama de lamaie verde, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, sos de soia, piper, broccoli, fasole verde, creveti, ardei, ceapa verde si marar. Ingrediente: 250 g orez Basmati amestecat cu orez salbatic coaja taiata in fasii subtiri si zeama de la...
Read more »

Tort de inghetata cu piscoturi

Tort_de_inghetata
O reteta de tort de inghetata cu piscoturi din: galbenusuri, zahar, lapte, frisca, zmeura, ciocolata, lamaie si piscoturi. Ingrediente: 3 galbenusuri 4 linguri zahar 200 ml lapte 400 ml frisca lichida 200 g zmeura 200 g ciocolata 1 lamaie 400 g piscoturi pentru sampanie   Mod de preparare: Freci la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul...
Read more »

Ketchup

Ketchup
O reteta de ketchup din: rosii, ceapa, telina, morcov, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet, mustar, scortisoara, coniac, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 350 g rosii 1 ceapa 1 tija de telina 1 morcov 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 pahar otet 1 lingurita mustar 1 lingurita...
Read more »

Cocktail Cofee Egg Nogg

Cocktail_Cofee_Egg_Nogg
O reteta simpla de Cocktail Cofee Egg Nogg din: lichior de cafea, coniac, oua, zahar, lapte, frisca si nucsoara. Ingrediente: 12 cl lichior de cafea 8 cl coniac 4 oua 4 cl zahar 0,5 l de lapte 0,3 de frisca lichida nucsoara   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixerul la...
Read more »

Quiche cu branza

Quiche_cu_branza
O reteta de Quiche cu branza din: unt, faina, lapte, branza de vaci, praf de copt, mustar, oua, crema de branza, cascaval, parmezan, ceapa verde, bacon si rosii cherry. Ingrediente: 50 grame unt 50 grame faina 150 ml lapte 200 grame branza de vaci 5 grame praf de copt 5 grame mustar 5 oua...
Read more »

Friptură de vită cu sos de ceapă

Friptura_de_vita_cu_sos_de_ceapa
O reteta de friptura de vita cu sos de ceapa din: boabe, pudra de mustar, cimbru, semitne de telina, ulei, pulpa de vita, faina, concentrat de vita, chutney de ceapa si marmite. Ingrediente: 1 lingura boabe de piper negru 1 lingura pudra de mustar 1 lingura de cimbru uscat 1 lingurita seminte de telina...
Read more »

Salată cu brânză de vaci şi piersici

Salata_cu_brânza_de_vaci_si_piersici
O reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole verde, untisor, pierisici, branza de vaci, fulgi de migdale, praf de ardei iute, marar, ulei de masline, coaja si suc de lamaie, mustar de dijon, miere si piper. Ingrediente: 250 g fasole lata congelata 175 g fasole verde rupta in doua...
Read more »

Sos pesto genovez

Sos_pesto_genovez
O reteta de sos pesto genovez din: frunze de busuioc, usturoi, branza afumata, parmezan, ulei de masline extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 25-40 frunze de busuioc 3-4 catei de usturoi 2 linguri branza afumata 2 linguri parmezan ras 8 linguri ulei de masline extravirgin sare grunoasa   Mod de preparare: Zdrobeşte în mojar frunzele...
Read more »

Tort de inghetata

Tort_de_inghetata
O reteta de tort de inghetata din: biscuiti, esenta de rom, oua, unt, zahar, frisca, coaja si suc de lamaie, zahar vanilat, zahar, frisca, glazura de ciocolata si capsune. Ingrediente: pentru blat iti trebuie: 500 g biscuiti mari 1 fiola esenta de rom 2 oua 200 g unt 100 g zahar pentru crema iti...
Read more »

Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară

Friptura_si_tort_de_clatite_cu_verdeturi_de_primavara
O reteta de Friptura si tort de clătite cu verdeţuri de primăvară din: faina, oua, unt, lapte, sare, piper, ulei, branza de vaci, ceapa verde, hasmatuchi, macris, friptura de porc, ulei, ceapa si masline negre. Ingrediente: 100 g făină 2 ouă 50 g unt topit 125 ml lapte sare piper 2 linguri ulei 300...
Read more »

Sparanghel cu vinegretă

Sparanghel_cu_vinegreta
O reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, ardei, ceapa verde, cimbru, supa de pui, otet de vin alb si piper. Sparanghelul proaspăt se găsea pe vremuri doar primăvara, dar acum se poate cumpăra pe tot parcursul anului. Aroma unică, dulceagă a sparanghelului e si mai plăcută când se combină cu o vinegretă uşoară...
Read more »

Casată de banane

Casata_de_banane
O reteta de casata de banane din: banane, pepene galben, ananas, nuca, branza de vaci, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 2 banane 1/4 pepene galben 150 g ananas din compot 3 linguri nuca macinata 150 g branza de vaci 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml frisca lichida   Mod de preparare: Scurgi...
Read more »

Sos de zmeură şi vanilie

Sos_de_zmeura_si_vanilie
O reteta de sos de zmeura si vanilie din: zmeura, pastaie de vanilie, apa si zahar. Ingrediente: 250 g zmeura 1 pastaie de vanilie 100 ml apa 2 linguri zahar   Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi păstaia de vanilie într-o crăticioară şi fierbe-le, la foc mic, timp de 5 minute din momentul...
Read more »

Reteta zilei: Chiftelute de pui la cuptor

Chiftelute_de_pui_la_cuptor_5
O reteta de chiftelute de pui la cuptor din: paine, lapte, bacon, ceapa, usturoi, ulei extravirgin de masline, ou, carne de pui, pasta de tomate si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3 felii de pâine rupta în bucăţi mici 1/3 cana lapte 3 felii de pancetta/bacon 1 ceapa mica, tocata fin 1 căţel de usturoi...
Read more »

Sardine la grătar cu tzatziki

Sardine_la_gratar_cu_tzatziki
O reteta de sardine la gratar cu tzatziki din: sardine, ulei de masline, sare de mare, piper, castravete, usturoi, iaurt, zeama de lamaie si frunze de menta. Ingrediente: 12 sardine foarte proaspete, curăţate de solzi şi eviscerate ulei de măsline, pentru asezonat sare de mare şi piper negru Tzatziki: 1 castravete 2 căţei de...
Read more »

Minicocteiluri cu creveţi

Minicocteiluri_cu_creveti
O reteta de Minicocteiluri cu creveţi din: smantana, ketchup, salata verde, ridichi, mazare, creveti si lamaie. Ingrediente: 140 g smantana 50 g ketchup 2 inimi de salata verde, rupte in fasii 140 g ridichi, taiate fin 140 g de mazare, decongelata 200 g de creveti mici, decorticati, decongelati 1 lamaie, taiata in 12 felii...
Read more »

Salată de paste cu salsa de castraveţi

Salata_de_paste_cu_salsa_de_castraveti
O reteta de salata de paste cu salsa de castraveti din: paste, patrunjel, menta, ceapa verde, tarhon verde, roii, piper, iaurt, avocado, telina, ardei, castravete, nasturel si mar. Ingrediente: 225 g paste in forma de scoici sau alte paste concave 4 linguri patrunjel tocat 4 linguri menta verde tocata 4 linguri codite de ceapa...
Read more »

Sos de brânză de vaci şi şofran

Sos_de_brânza_de_vaci_si_sofran
O reteta de sos de branza de vaci si sofran din: lapte, smantana, branza de vaci, sofran, vanilie si zahar. Ingrediente: 150 ml lapte 500 ml smantana dulce 120 g branza de vaci 1 varf de cutit sofran 1/2 pastaie de vanilie 2 linguri zahar   Mod de preparare: Pune laptele la încălzit. Despică...
Read more »

Supă de fasole albă si legume

Supa_de_fasole_alba_si_legume
O reteta de supa de fasole alba si legume din: fasole alba, ulei de masline, morcovi, ceapa, telina, usturoi, sare de mare, piper, rosii, pasta de tomate, oregano, patrunjel si branza feta. Este foarte simplu de preparat – trebuie doar să nu uitaţi să puneţi fasolea la înmuiat cu o noapte înainte şi să...
Read more »

Tiramisu de fructe cu îngheţată

Tiramisu_de_fructe_cu_înghetata
O reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie, suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata. Ingrediente: 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si congelate) 1 plic glazura rosie pentru tort 250 ml suc de afine sau de coacaze negre 2 linguri zahar...
Read more »

Salată cu mere şi curmale

Salata_cu_mere_si_curmale
O reteta de salata cu mere si curmale din: alune, mere, curmale, ardei gras, telina, struguri, andive, iaurt, maioneza, suc de lamaie, zahar tos, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune tocate 2 mere de desert cu coaja verde curatate si tocate grosier 170 g curmale proaspete curatate de samburi si tocate grosier 1...
Read more »

Fondue valdostan

Fondue_valdostan
O reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g Emmentaler 200 ml lapte 4 galbensuri 35 g unt sare si piper alb   Mod de preparare: Taie brânza cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie, apoi strecoar-o, păstrând şi...
Read more »

Salată de curcan cu struguri şi nuci pecan

Salata_de_curcan_cu_struguri_si_nuci_pecan
Cu contrastul său minunat de gusturi si texturi, această salată sătioasă se serveşte ca fel principal, fără a conţine prea multe grăsimi saturate. Este reţeta perfectă pentru resturile de friptură de curcan. Ingrediente: 225 g paste fusilli 150 g iaurt degresat 3 linguri maioneza cu continut redus de grasimi 1 lingurita otet de vin...
Read more »

Punch Amaretto

Punch_Amaretto
O reteta simpla de Punch Amaretto din: vin rose, amaretto, zeama de lamaie, suc de portocale, sirop candel si coacaze. Ingrediente: 1 sticla vin rose 8 cl Amaretto 9 cm zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl sirop candel 50 g coacaze   Mod de preparare: Turnam intr-o cana de Sangire...
Read more »

Cupe cu avocado şi creveţi

Cupe_cu_avocado_si_creveti
O reteta de cupa cu avocado si creveti din: cartofi, ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boabe de coriandru, seminte de cumin, avocado, creveti, lamaie verde, piper, iaurt, coriandru si frunze de salata. Ingrediente: 450 g cartofi noi cu coaja rasa si taiati cubulete 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa...
Read more »

Retete pentru weekend #12

restaurantedelux.ro_11.jpg [auto]
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Salată cu brânză de vaci şi piersici   O reteta de salata cu branza de vaci si piersici din: fasole, fasole verde,...
Read more »

Reteta zilei: Salata de radicchio cu mere si pere

Salata_de_radicchio_cu_mere_si_pere_6
O reteta de salata de radicchio cu mere si pere din: galbenus de oua, ulei de seminte de struguri, ceapa, lamai, smantana, lapte batut, mere, pere, radicchio, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 de gălbenuş de ou 1/2 cana plus 2 linguri de ulei de seminte de struguri 2 linguri de ceapa tocata...
Read more »

Supă de creson

Supa_de_creson
O reteta de supa de creson din: cartofi, fenicul, usturoi, unt, supa, creson, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi albi 1 bulb de fenicul 1 căţel de usturoi 1 lingură unt cca 750 ml supă 2 mâini de creson 100 g smântână sare piper nucşoară rasă   Mod de preparare: Se...
Read more »

Cum se prepara somon in aluat (video)

Cum_se_prepara_somon_in_aluat.jpg
O reteta video despre cum se prepara somon in aluat, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara somon in aluat Pofta buna!
Read more »

Salată de legume de primăvară

Salata_de_legume_de_primavara
O reteta de salata de legume de primavara din: morcovi, fasole verde, sparanghel, mazare, soia, varza creata, unt si zahar. Ingrediente: 200 g de morcovi cu frunze, curatati 200 g fasole verde 200 g sparanghel, fara partea lemnoasa 200 g de mazare, proaspata sau decongelata 200 g bob sau soia verde 200 g de...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro