duminică, 9 septembrie 2012

Retete culinare #65


Retete culinare:

Cremă de lapte cu busuioc

Crema_de_lapte_cu_busuioc
O reteta de crema de lapte cu busuioc din: lapte, galbenusuri, zahar, amidon si busuioc. Ingrediente: 500 g ml lapte integral 50 ml lapte condensat 2 galbenusuri 1 lingura zahar 25 g amidon 6 frunze de busuioc   Mod de preparare: Încălzeşte laptele, pune frunzele de busuioc bine spăla¬te în prealabil şi lasă-le să...
Read more »

Retete culinare: Salata nicoise

Salata_nicoise
O reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3 roşii coapte 1 legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în sare 100 g măsline negre 2 linguri de capere în...
Read more »

Cheese cake cu cireşe

Cheese_cake_cu_cirese
O reteta de Cheese cake cu cireşe din: unt, biscuiti, zahar, compot de cirese, amidon, zahar, scortisoara, cuisoare, foi gelatina, branza de vaci, zahar, suc de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 75 g unt 300 g biscuiti integrali 50 g zahar glazura de cirese: 425 ml compot de cirese 1 lingura amidon 30 g...
Read more »

Reteta zilei: Taitei Yakisoba

Taitei_Yakisoba_10
O reteta de Taitei Yakisoba din: taitei, usturoi, varza, morcovi, ciuperci, creveti si piept de pui. Ingrediente: 1 pachet taitei usturoi varza alba morcovi ciuperci shiitake creveti piept de pui Mod de preparare: Se taie ciupercile in felii subtiri, la fel morcovii si varza alba. Se încinge intr-o tigaie nişte ulei şi pune usturoiul...
Read more »

Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel

Creveti_cu_chilli_lamâie_si_patrunjel
O reteta de creveti cu chilli, lamaie si patrunjel din: ulei de masline extravirgin, creveti, usturoi, fulgi de chilli, coaja si zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriulei de masline extravirgin 300 g creveti mari, cruzi 2 catei de usturoi, tocati fin 1 lingurita fulgi de chilli coaja rasa si zeama de la...
Read more »

Tartar de căpşuni, mentă şi lime

Tartar_de_capsuni_menta_si_lime
O reteta de tarta de capsuni, menta si lime din: capsuni, lime, zahar brun si frunze de menta. Ingrediente: 10 capsuni 2 lime 2 linguri zahar brun 5-6 frunze de menta   Mod de preparare: Spală căpşunile foarte bine sub jet de apă rece şi curăţă-le de codiţe. Usucă-le cu hârtie absorbantă şi taie-le...
Read more »

Retete culinare: Musaca de vinete

Musaca_de_vinete
O reteta de musaca de vinete din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne de miel, pasta de tomate, sare de mare, piper, rosii, scortisoara, mirodenii picante, vin, oregano, vinete, unt, faina, lapte, branza cheddar si oua. Ingrediente: 3-4 linguri de ulei de măsline, plus o cantitate suplimentară pentru uns 3  cepe mari, curăţate şi...
Read more »

Cum se prepara pui cu sos barbeque (video)

Cum_se_prepara_pui_cu_sos_barbeque.jpg
O reteta video despre cum se prepara pui cu sos barbeque, un preparat foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu sos barbeque Pofta buna!
Read more »

Tortilla cu ceapă caramelizată

Tortilla_cu_ceapa_caramelizata
O reteta de tortilla cu ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de masline, cartofi si oua. Ingrediente: 2 cepe mari, taiate pe jumatate si feliate 5 linguri ulei de masline 800 g de cartofi, decojiti si taiati in felii cu grosimea de 2,5 cm 6 oua mari   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la...
Read more »

Sos Pesto

Sos_Pesto_7
Când vine vorba de amestecul delicat de busuioc proaspăt, ulei de măsline şi usturoi care formează sosul pesto, amatorii de paste devin de-a dreptul poetici. Busuiocul creşte din abundenţă în toate grădinile şi pe toate câmpurile de pe dealurile din provincia Liguria, aflată în nordul Italiei. Cu savoarea lui uşoară, el se potriveşte cu...
Read more »

Frigărui de pui condimentate

Frigarui_de_pui_condimentate
O reteta de frigarui de pui condimentate din: pulpe de pui, ulei de masline, seminte de fenicul, chimion, boia afumata, usturoi, otet de vin rosu si aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de fenicul, zdroite 1 lingurita de chimion...
Read more »

Desert cu îngheţată şi pişcoturi

Desert_cu_înghetata_si_piscoturi
O reteta de desert cu inghetata si piscoturi din: piscoturi, inghetata, capsune, lichior si frisca. Ingrediente: 200 g piscoturi pentru sampanie 1 cutie (600 ml) inghetata din comert 300 g capsune sau zmeura 150 ml lichior sau coniac 200 ml frisca lichida   Mod de preparare: Speli fructele în strecurătoare, iar după ce s-au...
Read more »

Salata de fasole si mere

Salata_de_fasole_si_mere
O reteta de salata de fasole si mere din: mere, fasole, ceapa, iaurt, curcuma, scortisoara, chimen, cuisoare, zahar, coriandru, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 mere roşii 250 g fasole mare albă 1 ceapă 2 borcănele de iaurt natural gras 1/2 linguriţă de curcuma 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară 1/2...
Read more »

Sos picant de ciocolata

Sos_picant_de_ciocolata
O reteta de sos picant de ciocolata din: lapte, smantana, ciocolata, zahar, ardei iute, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 100 ml lapte 100 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 lingura zahar 1 ardei iute rosu uscat 1 baton de scortisoara 1 cuisor   Mod de preparare: Incălzeşte laptele puţin şi adaugă zahărul, un...
Read more »

Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri

Calmar_umplut_cu_orez_rosii_si_verdeturi
O reteta de calmar umplut cu orez, rosii si verdeturi din: calmari, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, vin alb, orez, rosii, zahar tos, sare de mare, piper, menta si patrunjel. Ingrediente: 10 calmari tineri, curăţaţi; tentaculele puse deoparte ulei de măsline, pentru asezonat Umplutură de orez: 2 linguri de ulei de măsline 1...
Read more »

Piure ţărănesc de cartofi

Piure_taranesc_de_cartofi
O reteta de piure taranesc de cartofi din: cartofi, sunca de curcan, ceapa rosie, cimbru verde, lapte, unt, piper si ceapa verde. Este o garnitură delicioasa. Ingrediente: 675 g cartofi parfumati curatati de coaja si taiati 4 bucati de sunca de curcan taiate in bucati mai mari 1 ceapa mica rosie tocata 1 lingurita...
Read more »

Cocktail Batavia

Cocktail_Batavia
O reteta simpla de Cocktail Batavia din: rom alb, curacao triple sec, suc de ananas, suc de pere, suc de mere si bitter lemon. Ingrediente: 4 cl rom alb 4 cl Curacao Triple Sec 10 cl suc de ananas 10 cl suc de pere 10 cl suc de mere 1 l Bitter Lemon  ...
Read more »

Scones cu fructe

Scones_cu_fructe
O reteta de scones cu fructe din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar fin, lapte, capsuni, gem de capsuni, bezele si smantana. Ingrediente: 400 g de faina cu agent de creste, plus extra pentru pudrat 1/4 lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 100 g unt, taiat cuburi 3 linguri de zahar...
Read more »

Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana

Prajitura_la_tava_cu_visine_si_glazura_de_smantana
O reteta de prajitura la tava cu visine si glazura de smantana din: faina, drojdie, zahar, sare, coaja de lamaie, lapte, unt, ou, visine, smantana si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 375 g faina 1 plic drojdie uscata 50 g zahar 1 praf sare coaja rasa de la o lamaie 175 ml lapte 75...
Read more »

Salata de morcovi si grepfrut

Salata_de_morcovi_si_grepfrut
O reteta de salata de morcovi si grepfrut din: grepfrut, morcovi, arahide, ulei de arahide, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 grepfrut 3 morcovi 1/2 pahar de arahide prajite 1 lingura ulei de arahide 1 legatura de patrunjel sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi morcovii, feliaţi-i julien şi puneţi-i deoparte. Spălaţi...
Read more »

Tort cu nuca si sirop de mirodenii

Tort_cu_nuca_si_sirop_de_mirodenii
O reteta de tort cu nuca si sirop de mirodenii din: unt, oua, coniac, coaja si zeama de portocala, zahar tos, scortisoara, cuisoare, faina, praf de copt, crutoane si miez de nuca. Ingrediente: unt topit, pentru uns 5 ouă mari, gălbenuşurile separate de albuşuri 2 linguri de coniac coaja rasă şi zeama de la...
Read more »

Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton

Fusilli_cu_pesto_si_chiftelute_de_ton
O reteta de fusilli cu pesto si chiftelute de ton din: fusilli, busuioc, ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, nuci, parmezan, smantana, ton, ceapa verde, pesmet, patrunjel, seminte de pin si ou. Ingrediente: 500 g fusilli 1 punga busuioc proaspat 4 linguri ulei de masline extravirgin 2 catei de usturoi 2 linguri de fistic...
Read more »

Clafoutis de cireşe

Clafoutis_de_cirese
O reteta de clafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, zahar vanilat, sare, lapte, rom si faina. Ingrediente: 500 g cirese 4 oua 80 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 praf sare 380 ml lapte eventual 1 lingura de rom 140 g faina   Mod de preparare: Se unge o formă rotundă, mică,...
Read more »

Salată de fileuri de solă şi sparanghel

Salata_de_fileuri_de_sola_si_sparanghel
O reteta de Salată de fileuri de solă şi sparanghel din: fileuri de sola, icra de somon, sparanghel, smantana, votca, lamaie, zahar, zmeura, otet balsamic, otet de vin alb, untisor, arpagic verde, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă 40 g icre de somon 8 bucăţi de sparanghel de...
Read more »

Cum se prepara Cocktail June Bug (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_June_Bug.jpg
O reteta video despre cum se prepara Cocktail June Bug, o bautura foarte delicioasa si gustoasa. Cum se prepara Cocktail June Bug
Read more »

Tarte cu migdale si mandarine

Tarte_cu_migdale_si_mandarine
O reteta de tarta cu migdale si mandarine din: faina, migdale, zahar, unt, galbenus, unt, marmelada si inghetata. Ingrediente: 150 g faina 100 g migdale macinate 100 g zahar 150 g unt rece 1 galbenus (mediu) faina pentru suprafata de lucru unt si faina pentru formele de tarta iti mai trebuie: 2 linguri marmelada...
Read more »

Salata cu sos de smantana

Salata_cu_sos_de_smantana
O reteta de salata cu sos de smantana din: rosii, ananas, banane, salata verde, smantana, portocale, lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 4 roşii cu pulpă tare 1 ananas 2  banane 1/2 inimă de salată verde 2 dl smântână lichidă 2 portocale întregi 1 lămâie zahăr sare   Mod de preparare: Spălaţi inima de salată...
Read more »

Sos de mere verzi, banane şi rom

Sos_de_mere_verzi_banane_si_rom
O reteta de sos de mere verzi, banane si rom din: mar verde, crema de iaurt, banane, rom alb, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 mar verde 150 g crema de iaurt dulce 1/2 banane (nu foarte dulce) 3 linguri rom alb 1 lingura zahar 1/2 zeama de lamaie   Mod de preparare:...
Read more »

Cartofi noi prăjiţi cu usturoi

Cartofi_noi_prajiti_cu_usturoi
O reteta de cartofi noi prajiti cu usturoi din: ulei de masline, usturoi, ghimbir, seminte de fenicul, cumin, curcuma, cartofi si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 catei mari de usturoi necuratati de coaja 3 felii mari de ghimbir necuratate de coaja 2 lingurite seminte de fenicul 2 lingurite cumin...
Read more »

Mazăre cu mere şi ghimbir

Mazare_cu_mere_si_ghimbir
O reteta de mazare cu mere si ghimbir din: ulei de masline, ghimbir, usturoi, mazare si mere rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 linguri ghimbir proaspat taiat in fasii 3 catei de usturoi tocati fin 450 g mazare mangetout, curatata de ate 2 mere rosii de desert mai tari necuratate de coaja...
Read more »

Retete internationale: Penne all’arrabbiata

Penne_all_arrabbiata_7
Aroma acestui sos gros, care se amestecă cu nişte penne de formă tubulară, nu este deloc uşoară sau delicată. Cuvântul arrabbiata înseamnă în italiană „mânios”, sugerând perfect iuţeala ingredientelor folosite în prepararea mâncării. Iniţial, penne all’arrabbiata era o mâncare romană, dar astăzi pe tot cuprinsul Italiei există o mulţime de reţete diferite pentru prepararea...
Read more »

Retete culinare: Spanakopita

Spanakopita
O reteta de Spanakopita din: ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper, frunze de spanac, nucsoara, branza feta, oua, smantana, muguri de pin, unt si foi de placinta. Aceasta placinta cu spanac si branza feta este probabil cea mai cunoscută plăcintă grecească, preparată aproape zilnic în Grecia şi consumată de obicei ca aperitiv...
Read more »

Piersici umplute cu îngheţată

Piersici_umplute_cu_înghetata
O reteta de piersici umplute cu inghetata din: piersici, lapte, zahar pudra, zahar vanilat, galbenusuri, frisca, dulceata de visine, miez de nuca si lichior de visine. Ingrediente: 6 piersici mari 1 l lapte 200 g zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 8 galbenusuri 150 g frisca 4 linguri dulceata de visine miezul de la...
Read more »

Cotlete de miel cu sos avgolemono

Cotlete_de_miel_cu_sos_avgolemono
O reteta de cotlete de miel cu sos avgolemono din: cotlete de miel, ulei de masline, otet de vin rosu, oregano, usturoi, sare de mare, piper, supa de pui, galbenusuri, zeama de lamaie si oregano. Daca marinati cotletele intr-o vinegreta cu oregano şi usturoi înainte de a le pune pe grătar, acestea capătă un...
Read more »

Cremă englezească cu alune de pădure

Crema_englezeasca_cu_alune_de_padure
O reteta de crema englezeasca cu alune de padure din: lapte, galbenusuri, zahar, crema de alune de padure, sare si alune de padure. Ingrediente: 500 ml lapte integral 4 galbenusuri 120 g zahar 1 lingurita crema de alune de padure sare 50 g alune de padure curate   Mod de preparare: Incălzeşte laptele, pune...
Read more »

Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre

Friptura_de_rata_cu_piure_vanilat_si_ragu_de_ciuperci_salbatice_cu_mazare
O retete de Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre din: piept de rata, boabe de piper, bacon afumat, ciuperci, vin , mazare, supa de pui, cartofi, smantana, pastaia de vanilie si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 1 lingura de piper boabe, usor zdrobit 85 g de...
Read more »

Raita de verdeţuri mixte

Raita_de_verdeturi_mixte
O reteta de raita de verdeturi mixte din: rosii, castraveti, ridichi, arpagic verde, iaurt, curry, piper, patrunjel si sare. Raita sunt salate pe bază de legume (castravete, ceapă, morcov) sau fructe (ananas, papaia) cu iaurt şi mirodenii (coriandru, chimen, piper de Cayenne). Originare din India, ele sunt proaspete şi răcoroase, bune de îmbinat cu...
Read more »

Inimioare de gauffre cu îngheţată

Inimioare_de_gauffre_cu_înghetata
O reteta de Inimioare de gauffre cu îngheţată din: unt, zahar, oua, faina, sare, smantana, grasime, inghetata, coaja de portocale, lichior de portocale si capsuni. Ingrediente: pentru gauffre: 50 g unt moale 30 g zahar 2 oua (medii) 125 g faina 1 varf de cutit de sare 125 ml smantana grasime pentru aparatul de...
Read more »

Morcovi cu glazură de portocale

Morcovi_cu_glazura_de_portocale
O reteta de morcovi cu glazura de portocale din: morcovi, suc de portocale, coriandru, unt si menta. Ingrediente: 900 g morcovi taiati in doua pe lungime si apoi in bucati de 5 cm lungime 175 ml suc concentrat de portocale, proaspat sau congelat si dezghetat in prealabil 2 lingurite coriandru macinat 175 ml apa...
Read more »

Cocktailuri simple

Cocktail
Cocktailuri simple: Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni O reteta de cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata   Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu gheata. Se adauga Bacardi,  zaharul si cateva...
Read more »

Iepure în ulei

Iepure_în_ulei
O reteta de iepure in ulei din: iepure, masline, rozmarin, telina, morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, vin alb, boabe de piper, ulei de masline extravirgin, otet alb, sare si piper. Ingrediente: 1/2 iepure de casa 10 masline negre fara samburi 2 crengute de rozmarin 2 tije de telina 1 morcov 1 ceapa 2...
Read more »

Punch Jamaica

Punch_Jamaica
O reteta simpla de Punch jamaica din: rom alb, rom jamaica, siropd e grenadine, suc de ananas, zeama de lamaie si fructe. Ingrediente: 8 cl rom alb 8 cl rom jamaica 4 cl sirop de grenadine 8 cl suc de ananas 4 cl zeama de lamaie bucati de fructe diferite   Mod de preparare:...
Read more »

Salată de mazăre cu lămâie

Salata_de_mazare_cu_lamâie
O reteta de salata de mazare cu lamaie din: mazare, ulei de masline, esalote, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: 675 g mazare dulce verde 2 lingurite ulei de masline 2 esalote taiate solzisori (sau jumatate cantitate ceapa de apa) 1 catel de usturoi tocat fin 1 lingura coaja de lamaie rasa   Mod...
Read more »

Rulouri cu branza

Rulouri_cu_branza
O reteta de rulouri cu branza din: faina, unt, boia, lapte si branza cheddar. Ingrediente: 200 g faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 50 g unt, moale 1 lingurita de boia 100-125 ml de lapte 50 g de branza Cheddar maturata, rasa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 220° C/gaz...
Read more »

Cartofi noi pane

Cartofi_noi_pane
O reteta de cartofi noi pane din: cartofi, oua, unt, lapte, sare grunjoasa, cascaval, muschi afumat de porc, unt, usturoi, faina si pesmet. Ingrediente: un kg cartofi noi 3 ouă 50 g unt 150 ml lapte dulce sare grunjoasă Pentru umplutură: 200 g caşcaval 250 g muşchi afumat de porc 50 g unt 2-3...
Read more »

Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate

Pepene_verde_la_tigaie_cu_iaurt_si_nuci_caramelizate
O reteta de Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate din: pepene verde, ulei de masline, zahar pudra, iaurt, unt, miere si nuci. Ingrediente: 1 pepene verde mic sau jumatate de pepne verde mediu putin ulei de masline zahar pudra, pentru a presara pe deasupra 400-500 g de iaurt grecesc nuci caramelizate:...
Read more »

Ardei gras si ceapa in otet

Ardei_gras_si_ceapa_in_otet
O reteta de ardei gras si ceapa in otet din: ceapa, zahar, otet alb, ardei grasi, cimbru, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin si sare. Ingrediente: 1 kg ceapa 50 h zahar 1 l otet alb 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi galbeni 1 crenguta cimbru 5-6 boabe de piper 2-3 cuisoare...
Read more »

Cum se prepara Cocktail cu capsuni (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_cu_capsuni
O reteta video despre cum se prepara cocktail cu capsuni, o bautura deosebit de delicioasa si gustoasa, rapida si sanatoasa. Cum se prepara Cocktail cu capsuni  
Read more »

Buccatini all’amatriciana

Buccatini_all_amatriciana_7
Aceasta mancare clasică, făcută din paste fainosase, îşi are originea în Amatrice, un orăşel din nord-estul Romei. Buccatini all’amatriciana se face din nişte paste asemănătoare cu spaghetele, dar mai groase şi găurite, care se numeiesc for buco, adică „găurite”. Sosul amatriciana clasic cuprinde pancetta sau guanaciale (o şuncă neafumată) şi roşii. Bucatatini all’amatriciana Ingrediente: 300...
Read more »

Punch de primavara

Punch_de_primavara
O reteta simpla de Punch de primavara din: rom alb, suc de limeta, salatica si suc de grepfrut. Ingrediente: 8 cl rom alb 8 cl suc de limeta salatica 0,7 l suc de grepfrut   Mod de preparare: Lasam ingredientele cu gheata in bol 15 minute, apoi servim in pahare pentru bauturi lungi.  
Read more »

Salată de cartofi cu capere

Salata_de_cartofi_cu_capere
O reteta de salata de cartofi cu capere din: cartofi, capere in otet, oua, ardei grasi in otet, ansoa, telina, busuioc, patrunjel, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 30 g capere in otet 2 oua 2 ardei grasi in otet 4 ansoa conservate in sare 1 tulpina de...
Read more »

Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan

Rosii_coapte_aromate_cu_pesmet_si_parmezan
O reteta de rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan din: rosii, paine integrala, parmezan, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun si apa. Ingrediente: 900 g rosii mari 55 g paine integrala 3 linguri parmezan proaspat ras 1 lingurita ulei de masline Pentru glazura: 5 linguri otet balsamic 2 linguri zahar brun 2...
Read more »

Biscuiţi cu cereale

Biscuiti_cu_cereale
O reteta de biscuiti cu cereale din: unt, lapte condensat, miere, fulgi de porumb, fulgi de ovaz, faina, amestec pentru budinca de canilie si bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1 pahet de unt de 250 g 200 g de lapte condensat 175 g miere 175 g fulgi de porumb, plus cativa extra 175 g fulgi...
Read more »

Tigaie asortată de cartofi cu bacon

Tigaie_asortata_de_cartofi_cu_bacon
O reteta de tigaie asortata de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, bacon, cimbru, boia, sare grunjoasa, ardei capia, pasta de chilli, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, patrunjel si varza murata. Ingrediente: 600 g cartofi noi mai mari o ceapă mare 200 g bacon cimbru verde boia iute şi dulce sare grunjoasă...
Read more »

Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară

Sos_de_ananas_cu_portocale_si_scortisoara
O reteta de sos de ananas cu portocale si scortisoara din: ananas, portocale, scortisoara, zahar si lichior. Ingrediente: 1/2 ananas 2 portocale zemoase 2 batoane de scortisoara 2 linguri zahar 30 ml lichior Grand Marnier   Mod de preparare: Stoarce portocalele şi strecoară zeama, toarn-o într-o crăticioară şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc...
Read more »

Reteta zilei: Orez cu pui

Orez_cu_pui_9
O reteta de orez cu pui din: orez, rosii, usturoi, ceapa, ulei vegetal, praf de chilli, morcovi, porumb, mazare, sare, pui si coriandru. Ingrediente: 2 cesti de orez alb 3-4 rosii 1 căţel de usturoi 1/2 ceapa medie 2 linguri de ulei vegetal 1/2 lingurita praf de chili 1/2 cana morcovi cuburi 1/2 ceasca...
Read more »

Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate

Salata_de_mânatarci_cu_mere_si_fructe_uscate
O reteta de Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate din: manatarci, mere, zeama de lamaie, seminte de pin, fistic, alune, tuica de pere, busuioc rosu, ulei extravirgin de masline si sare de mare. Ingrediente: 350 g mânătărci curăţate 300 g mere Golden Delicious 1 măr Granny Smith 1 linguriţă de zeamă de...
Read more »

Sparanghel şi mazăre călite cu susan

Sparanghel_si_mazare_calite_cu_susan
O reteta de Sparanghel şi mazăre călite cu susan din: seminte de susan, sparanghel, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi si mazare. Ingrediente: 2 lingurite seminte de susan 550 g sparanghel 1 lingurita ulei de masline 115 g ceapa rosie tocata fin 1 catel de usturoi taiat in felii 140 g mazare congelata  ...
Read more »

Sos de piersici cu votcă

Sos_de_piersici_cu_votca
O reteta de sos de piersici cu votca din: piersici, votca, lamaie, zahar brun si frunze de menta. Ingrediente: 3 pierisici 2 linguri votca 1 lamaie 2 linguri zahar brun 4-5 frunze mici de menta   Mod de preparare: Curăţă piersicile de sâmburi şi de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-le într-un castron cu zahărul...
Read more »

Punch de portocale si grepfrut

Punch_de_portocale_si_grepfrut
O reteta de Punch de portocale si grepfrut din: portocale, grepfrut, limeta, zahar, lichior de portocale, grenadine, vin rose si sampanie. Ingrediente: 3 portocale 3 grepfruturi 1 limeta 50 g zahar 4 cl lichior de portocale 3 cl sirop de grenadine 1 sticla de vin rose 1 sticla de sampanie   Mod de preparare:...
Read more »

Amestec de arome picante

Amestec_de_arome_picante
O reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz, ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 morcovi 2 tije de telina 1 ceapa alba mare 1 bucata de praz 1 ardei iute rosu 20 ml ulei de masline extravirgin sare piper   Mod de preparare: Curăţă morcovii,...
Read more »

Dulceaţă de dovleac cu cardamom

Dulceata_de_dovleac_cu_cardamom
O reteta de dulceata de dovleac si cardamom din: dovleac, zahar, lamaie, seminte de cardamom si apa. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat, fara coaja 800 g zahar 1 lamaie 5-6 seminte de cardamom 2 pahare de apa   Mod de preparare: Pune-le într-o cratiţă împreună cu 2 pahare de apă şi o bucată de...
Read more »

Tortilla

Tortilla
O reteta de tortilla din: cartofi, ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper si oua. Renumita Tortilla si-a castigat titlul de mâncare naţională – tortilla espanola. Pe teritoriul Spaniei, există o mulţime de reţete diferite de tortilla – în Valencia, aceasta este preparată îndeosebi cu orez şi cu şuncă, în timp ce în...
Read more »

Fettuccine Alfredo

Fettuccine_Alfredo_7
In Italia, dar nu numai puteţi cumpăra paste făinoase proaspete, cum ar fi tagliatelle, fettuccine, tortellini sau ravioli, de la orice supermarket local, pentru a le prepara acasă, în Roma, pastele fettuccine cu ouă, făcute în casă, sunt considerate o specialitate, mai ales atunci când sunt combinate cu bogatul sos Alfredo, care este foarte...
Read more »

Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben

Salata_de_ton_cu_rosii_confiate_si_pepene_galben
O reteta de salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola. Ingrediente: 250 g file de ton, bucată întreagă 40 g zahăr de trestie 20 g zahăr tos 1 legătură...
Read more »

Brânză în ulei

Brânza_în_ulei
O reteta de branza in ulei din: telemea maturata, ulei de masline extravirgin, capere, boabe de piper rosu si oregano. Ingrediente: 400 g telemea maturata 200 ml ulei de masline extravirgin 1 lingura capere desarate 1 lingurita boabe de piper rosu oregano   Mod de preparare: Incălzeşte puţin uleiul împreună cu boabele de piper...
Read more »

Cocktail Orange Egg Nogg

Cocktail_Orange_Egg_Nogg
O reteta simpla de Cocktail Orange Egg Nogg din: cointreau, oua, lapte, sirop de portocale, frisca, scortisoara si coaja de portocala. Ingrediente: 12 cl Cointreau 4 oua 12 cl alpte 12 cl sirop de portocale 8 cl frisca lichida scortisoara coaja de portocale razuita   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu 4 linguri de...
Read more »

Bobi cu Jamon Iberico

Bobi_cu_Jamon_Iberico
O reteta de Bobi cu Jamon Iberico din: bob, sare de mare, piper, ulei de masline, jamon iberico, ceapa, usturoi si patrunjel. Acesta este un amestec spaniol clasic şi unul dintre aperitivele tapas cel mai simplu de preparat. Vă recomand să folosiţi Jamon Iberico, datorită gustului său deosebit de nuci – o puteţi găsi...
Read more »

Pastrav cu ciuperci sotate

Pastrav_cu_ciuperci_sotate
O reteta de pastrav cu ciuperci sotate din: pastravi, vin alb dulce, ciuperci, unt, rosii cherry, sare grunjoasa, piper, usturoi, capere, zeama de lamaie, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi 250 ml vin alb dulce 800 g ciuperci 100 g unt 300 g roşii cherry sare grunjoasă piper negru măcinat o legătură...
Read more »

Reteta zilei: Paste cu carnati picanti

Paste_cu_carnati_ipicanti_09
O reteta de paste cu carnati picanti din: paste, sos de paste, carnati picanti, unt, ceapa, ardei gras si rosii in bulion. Ingrediente: paste sos de paste carnati picanti unt ceapa ardei gras 1 cutie rosii in bulion   Mod de preparare: Se taie carnatii felii subtiri si se prajesc in unt topit cateva...
Read more »

Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes

Frigărui_de_fructe_cu_sos_de_fructul_pasiunii_şi_limes
O reteta de Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes din: caspuni, struguri, mango, pepene galben, kiwi, ananas, suc de limes, fructul pasiunii si zahar fin. Ingrediente: 100 g de capsuni, taiate in jumatate 8 boabe de struguri fara seminte 100 g bucati de mango 100 g bucati de pepene galben...
Read more »

Piure cu rucola si ricotta

Piure_cu_rucola_si_ricotta
O reteta de piure cu rucola si ricotta din: cartofi, unt, sare grunojasa, rucola si ricotta. Ingrediente: un kg cartofi noi 75 g unt sare grunjoasă 300 g rucola 200 g ricotta   Mod de preparare: Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă clocotită cu o linguriţă de sare. După ce...
Read more »

Salată de roşii cu arpagic şi măcriş

Salata_de_rosii_cu_arpagic_si_macris
O reteta de salata de rosii cu arpagic si macris din: rosii, spanac, macris, arpagic verde, hasma, ierburi aromatice, supa de legume, ulei extravirgin de masline, zahar, sare, piper, ulei de arahide, otet de vin alb, otet de vin rosu si zahar. Ingrediente: 16 roşii cherry, coapte 16 roşii cherry, verzi 4 roşii de...
Read more »

Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi

Curry_de_ciuperci_mazare_si_cartofi
O reteta de curry de ciuperci, mazare si cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ulei de masline, ciuperci, condiment de curry, cartofi, boabe de mazare si iaurt. Ingrediente: 1 ceapa mica taiata bucati 3 catei de usturoi curatati 2 linguri ghimbir proaspat taiat feliute 3 linguri apa plus 225 ml apa 2 lingurite ulei de...
Read more »

Varza rosie in ulei

Varza_rosie_in_ulei
O reteta de varza rosie in ulei din: varza rosie, vin alb, apa, foi de dafin, boabe de piper, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 2 kg varza rosie 1 sticla vin alb sec (750 ml) 1 pahar apa 4 foi de dafin 5 boabe de piper ulei de masline extravirgin sare  ...
Read more »

Creveti cu usturoi

Creveti_cu_usturoi
O reteta de creveti cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi, ardei rosii, sare de mare, piper, patrunjel si felii de lamaie. Folosiţi creveţi foarte proaspeţi, pentru a fi siguri că veţi obţine un preparat dulce şi suculent. Mâncaţi-i cu mâna şi nu uitaţi să puneţi la îndemână un castron pentru cochiliile goale...
Read more »

Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki

Salata_din_peste_crud_si_spuma_de_tzatziki
O reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt, smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g file de solă 6 fire...
Read more »

Cartofi cu smântână si somon

Cartofi_cu_smântâna_si_somon
O reteta de cartofi cu smantana si somon din: cartofi, unt, ulei de masline, sare grunjoasa, usturoi, somon file afumat, smantana, mascarpone, zeama de lamaie si marar. Ingrediente: un kg cartofi noi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sare grunjoasă 4 căţei usturoi în coajă 300 g somon file afumat 300 ml...
Read more »

Supă rece cu migdale, usturoi şi struguri

Supa_rece_cu_migdale_usturoi_si_struguri
O reteta de supa rece cu migdale, usturoi si struguri din: paine, migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet sherry, fulgi de migdale si gheata. Ingrediente: 200 g de pâine albă, ţărănească 150 g de migdale 1 căţel de usturoi mare, curăţat şi tocat mare 200 ml de ulei de măsline extravirgin, plus încă...
Read more »

Omleta cu ardei, sunca si rosii

Omleta_cu_ardei_sunca_si_rosii
O reteta de omleta cu ardei, sunca si rosii din: oua, albusuri, ulei de masline, ardei, ceapa verde, sunca, branza cheddar si toast. Pentru că se folosesc mal puţine gălbenuşuri, conţinutul de grăsimi e mai mic. In schimb, albuşurile sunt bogate în proteine şi furnizează lecitină, care inhibă absorbţia colesterolului. Ingrediente: 2 oua si...
Read more »

Ciorbă de lobodă

Ciorba_de_loboda_1
O reteta delicioasa de ciorba de loboda din: ceapa, morcov, telina, ulei, loboda, orez, oua, otet, tarhon, patrunjel, sare, piper si faina. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2 linguri orez 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel sare piper faina   Mod...
Read more »

Varză dulce-acrisoară

Varza_dulce_acrisoara
O reteta de varza dulce acrisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, ardei, varza, zahar brun, piper, salvie si otet de orez. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mare rosie taiata bucatele 2 morcovi, taiati betigase 1 ardei rosu taiat bucatele 1 varza mica alba tocata fin 2 linguri zahar brun...
Read more »

Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir

Dulceata_de_fructe_uscate_cu_ghimbir
O reteta de dulceata de fructe uscate cu ghimbir din: fructe uscate, zahar brun, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 450 g fructe uscate mixte (caise, prue, smochine, curmale) 300 g zahar brun 100 g ghimbir proaspat 1,2 l apa 1 lamaie   Mod de preparare: Pune fructele uscate într-un vas cu apă şi lasă-le la...
Read more »

Pandişpan cu capşune

Pandispan_cu_capsune
O reteta de pandispan cu capsune din: oua, unt, zahar pudra, esenta de vanilie, faina si capsune. Ingrediente: 5 oua 200 g unt 175 g zahar pudra o lingurita esenta de vanilie 100 g faina 500 g capsune   Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga un praf de sare...
Read more »

Sos bolognese cu carne

Sos_bolognese_cu_carne_7
Sosul clasic pentru spaghete, cunoscut în întrega lume, nu este de fapt decât o versiune simplificată a adevăratului sos bolognese. Desigur, acest sos cu carne a suferit multe modificări, dar din fericire Accademia Italiana della Cucina a stabilit anumite reguli în ce priveşte modul său de preparare. Conform Academiei, un sos bolognese autentic se...
Read more »

Merluciu cu cartofi

Merluciu_cu_cartofi
O reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si mazare. Ingrediente: 750 g de file de merluciu 4 căţei de usturoi, curăţaţi 5 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia dulce 125 ml de vin alb...
Read more »

Cocktail Old City

Cocktail_Old_City
O reteta simpla de Cocktail Old City din: hiptotiq, absolut citron si sweer and sour. Ingrediente: 40 ml Hipnotiq 20 ml Absolut Citron Sweer and Sour   Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake & strian si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte. Se foloseste garnish de lamaie verde.  
Read more »

Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura

Tarta_cu_cirese_si_zmeura_06
O reteta de tartacu cirese si zmeura din: cirese, zmeura, zahar vanilat, scortisoara, amidon de porumb, suc de lamaie, ou, faina, unt, galbenus de ou, zahar, sare si apa rece. Ingrediente pentru umplutura: Cirese fără sâmburi Zmeură 1/4 ceasca de zahar vanilat 1/4 lingurita de scortisoara 1 lingurita de amidon de porumb sucul de...
Read more »

Tortilla cu legume la grătar şi feta

Tortilla_cu_legume_la_gratar_si_feta
O reteta de tortilla cu legume la gratar si feta din: legume la gratar, amestec mexican, avocado, suc de lime, rosii cherry, tortilla, rucola si branza feta. Ingrediente: 325 g de legume la gratar congelate 1 lingurita amestec mexican de condimente sau (boia dulce, chilli, usturoi, ceapa si chimion) 1 avocado mic, curatat si...
Read more »

Ghiveci de dovleac si vinete

Ghiveci_de_dovleac_si_vinete
O reteta de ghiveci de dovleac si vinete din: ulei de masline, ceapa, stiuleti de porumb, dovleac, vanata, ardei rosu, vin alb, supa de legume, piper, migdale, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare taiata in 8 12 stiuleti de porumb pitic 1/2 dovleac placintar...
Read more »

Terci de ovaz cu banane si capsuni

Terci_de_ovaz_cu_banane_si_capsuni
O reteta de terci de ovaz cu banane si capsuni din: fulgi de ovaz, scortisoara, zahar, lapte, banane, capsuni si iaurt. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita de scortisoara, plus extra pentru servit 4 lingurite de zahar 450 ml de lapte degresat 3 banane, feliate 400 g capsuni, taiate pe jumatate 150...
Read more »

Chifteluţe de porumb

Chiftelute_de_porumb
O reteta de chiftelute de porumb din: faina, praf de copt, oua, boabe de porumb, ceapa verde, ardei iute, coriandru, piper, ulei de floarea soarelui, nasturel, iaurt, ceapa verde, menta verde, coaja de lamaie si zeama de lamaie. Aceste chifteluţe se prepară din boabe de porumb fragede amestecate cu aluat gros, aromat cu coriandru...
Read more »

Punch Claret

Punch_Claret
O reteta simpla de Punch Claret din: bordeaux alb, zeama de lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 1 sticla de bordeaux alb 3 cl zeama de lamaie 8 cl sirop de grenadine   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu ghata intr-o cana, apoi turnam in pahare de punch, umplute la jumatate cu gheata.
Read more »

Ardei iuţi umpluţi

Ardei_iuti_umpluti
O reteta de ardei iuti umpluti din: ardei iuti, fileuri de ansoa, usturoi, ton in ulei, capere, ulei de masline, oregano, sare, piper si otet. Ingrediente: 12 ardei iuti rosii, rotunzi (proaspeti) 5 fileuri de ansoa in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 180 g ton in ulei (conserva) 5-6 capere desarate 200 ml...
Read more »

Paella cu pui si chorizo

Paella_cu_pui_si_chorizo
O reteta de paella cu pui si chorizo din: orez, pulpe de pui, sare de mare, piper, carnati chorizo, ulei de masline, ardei, usturoi, vin alb, supa de pui, sofran, boia de ardei, mazare, rosii, frunze de patrunjel si lamaie. Desi isi are originale in Valencia, paella se prepară acum în fiecare regiune din...
Read more »

Budincă de porumb în stil tex mex

Budinca_de_porumb_în_stil_tex_mex
O reteta de budinca de porumb in stil tex mex din: lapte praf, faina, lapte semidegresat, praf de chilli, zahar, cumin, ou, albus, boabe de porumb si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri lapte praf degresat 2 linguri faina 225 ml lapte semidegresat 55 g ardei rosu taiat in cubulete 1 lingura praf de chilli...
Read more »

Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasole

Bot_de_vitel_cu_castraveti_telina_si_fasole
O reteta de bot de vitel cu castraveti, telina si fasole din: bot de vitel, telina, morcov, ceapa, castravete, fasole uscata, frunze de menta, oett, lamaie, rosie, patrunjel, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 400 g bot de vitel tânăr 4 tulpini de ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 castravete mare 80 g...
Read more »

Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale

Conopida_crocanta_cu_parmezan_si_migdale
O reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida, stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 675 g conopida mare rupta in buchetele 75 g stafide 5 linguri pesmet fin 2 linguri parmezan proaspat ras 1 lingura fulgi de migdale 2 lingurite ulei de masline...
Read more »

Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă

Salata_de_pastrav_brun_si_pancetta_crocanta
O reteta de salata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou, usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine, pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 3 păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare 200 g amestec de salate şi...
Read more »

Rasol in sos cu rozmarin

Rasol_in_sos_cu_rozmarin
O reteta de rasol in sos cu rozmarin din: rasol de vita, unt, vin rosu, ciuperci, rozmarin, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, pasta de ardei iute, usturoi, pasta de tomate si paine. Ingrediente: 800 g rasol de vită alb fără os 100 g unt 200 ml vin roşu 400 g ciu­perci 1-2 crenguţe...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro