Retete magice:
Tocană de legume cu găluşte
O retete de tocana de legume cu galuste din: ulei de masline, salote, praz, nap, pastarnaci, morcovi, orz, vin alb, supa de legume, frunza de dafin, cimbru, patrunjel, faina, unt, cheddar, rozmarin si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 350 g salote (sau ceapa rosie, mica) 2 fire de praz, tocate...
Read more »
Ruladă de vitel cu sos de verdeţuri
O reteta de rulada de vitel cu sos de verdeturi din: pulpa de vitel, sare, usturoi, suc de lamaie, verdeturi, coaja de lamaie, unt, faina, smantana, ou si sare. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare 1 catel de usturoi 1 lingurita suc de lamaie 4 linguri de verdeturi tocate – busuioc, cimbru patrunjel...
Read more »
Prăjitură cu ghimbir
O reteta delicioasa de prajitura cu ghimbir din: ciocolata, smantana dulce, frisca, coniac, ciocolata amaruie, ghimbir, oua, unt, faina, zahar, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 250 g ciocolata 100 ml smantana dulce 200 ml frisca 25 ml coniac pentru blat: 200 g ciocolata amaruie 50 g ghimbir 2 oua 60 g unt...
Read more »
Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video)
O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun Pofta buna!
Read more »
Supă de bere
Berea este cunoscută ca o băutură numai bună de stins setea pe timpul verii, însă ea constituie şi ingredientul principal al aşa-numitei supe de bere. Pe vremuri, când nu apăruseră încă în Europa nici cafeaua, nici ceaiul, mulţi oameni îşi începeau ziua cu o supă de bere fierbinte. In Germania, Biersuppe se face din...
Read more »
Budincă de vită cu bere şi păstârnac
O reteta de budinca de vita cu bere si pastarnac din: ceapa, bacon, carne de vita, faina, pastarnac, bere bruna, supa de vita, gem de merisoare, cimbru, sare, unt, faina, mustar si unt. Ingrediente: 1 ceapa mare, tocata 100 g bacon sau costita afumata, fara os, taiat bucatele 2 linguri ulei de masline 500...
Read more »
Tocăniţă cu fasole si cartofi
O reteta de tocanita cu fasole si cartofi din: cotlet de porc, cartofi, fasole alba, ceapa alba, morcovi, patrunjel, cimbru, condimente, piper negru, ulei de floarea soarelui si vin alb dulce. Ingrediente: 500 g cotlet de porc 6 cartofi 300 g fasole alba uscata 2 cepe albe 4 morcovi 0 legatura patrunjel cimbru uscat...
Read more »
Pateuri cu brânză cu mucegai
O reteta de pateuri cu branza cu mucegai din: aluat, branza de vaci, branza cu mucegai, arpagic, piper si ardei gras. Ingrediente: 1 pachet aluat (400 g) 300 g brânză de vaci 200 g brânză cu mucegai arpagic proaspăt piper măcinat 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde Mod de preparare: Se...
Read more »
Sos de branza feta cu spanac
O reteta de sos de branza feta cu spanac din: frunze de spanac, unt, faina, lapte, branza feta, sare si piper. Ingrediente: 20 frunze de spanac 2 lingurita de unt 2 lingurite de faina 1 cana de lapte caldut (nedegresat) 200 grame de branza feta maruntita sare si piper dupa gust Mod de...
Read more »
Chiftele în sos de scorţişoară
O reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec, scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si cimbru. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ou 1 ceapa 4 catei de usturoi 2 felii de...
Read more »
Tocanita de conopida si bacon
O reteta de tocanita cu conopida si bacon din: conopida, fasole verde, ceapa rosie, ceapa verde, rosii, ciuperci, costita afumata de porc, sare, piper, cimbru, ulei de masline si marar. Ingrediente: o conopida media 300 g fasole verde pastai o ceapa rosie 2 legaturi ceapa verde 4 rosii 200 g ciuperci 350 g costita...
Read more »
Tagliatele cu creveti
O reteta de tagliatele cu creveti din: paste, rosii cherry, creveti, fructe de mare, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente: 250 g paste lungi 200 gr rosii cherry 200 gr creveti si alte fructe de mare la alegere usturoi ulei de masline sare busuioc proaspat Mod de preparare: Se fierb pastele...
Read more »
Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni
O reteta simpla de Cocktail Aperol cu busuioc şi căpşuni din: busuioc, apa, aperol, limonada si capsuni. Ingrediente: o legătură mică de busuioc 500ml apă 500ml de Aperol 1,5 litri de limonadă 200g de căpşuni Mod de preparare: Cu o noapte înainte, se mixează în robotul de bucătărie frunzele unei legături mici de...
Read more »
Orez basmati cu chiftele
O reteta de orez basmati cu chiftele din: paine alba, lapte degresat, carne de miel, ardei iute, coriandru, garam masala, usturoi, ghimbir, menta, sare, ceapa, unt, orez basmati, ulei de floarea soarelui, zahar, cardamon verde, scortisoara, cuisoare, rosii cherry si coriandru. Ingrediente: Pentru chiftele: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 150 ml...
Read more »
Coltunasi cu carne de pui si sos alb
O reteta de coltunasi cu carne de pui si sos alb din: oua, faina, sare, carne de pui, ciuperci, ardei gras, ceapa, telina, patrunjel, ulei, piper, sare, faina, lapte si busuioc verde. Ingrediente: 3 oua 400 g faina un praf de sare pentru umplutura: 350 g carne tocata de pui 200 g ciuperci champignon...
Read more »
Linguine cu varza si ansoa
O reteta de linguine cu varza si ansoa din: linguine, varza, ulei de masline, usturoi, ansoa in ulei, fulgi de chilli, pesmet, patrunjel si pecorino. Ingrediente: 400 g linguine sau spaghete 1 varza creata mica (savoy), taiata in felii groase de 1 cm 4 linguri ulei de masline 5 catei de usturoi, feliati gros...
Read more »
Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka
O reteta de Coltunasi cu cartofi si zazharka din: ou, smantana, apa, lapte, faina, cartofi, mozzarella, crema de branza, kaizer, ceapa si unt. Ingrediente: pentru aluatul de coltunasi: 1 ou mare 2 linguri smantana 3/4 cana apa 1 1/4 cana lapte 5 cani faina plus faina pentru framantat pentru umplutura: 10 cartofi medii 3/4...
Read more »
Supă de varză acră
O reteta de supa de varza acra din: apa, varza murata, ceapa, untura, faina, morcov, cartofi, supa de legume, usturoi, otet, cuisoare, zahar, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1,5 I apă 350 g varză murată 1 ceapă mare 2 linguri untură 2 linguri făină 1 morcov 2 cartofi 1 cub supă de legume...
Read more »
Piept de curcan cu capere
O reteta de ppiept de curcan cu capere din: piept de curcan, capere, supa de pui, faina, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 linguri cu capere 400 ml supa de pui 75 g faina 50 g unt 1 lamaie 1 legatura de patrunjel sare piper Mod...
Read more »
Supa Assam laksa
Cea mai celebră mâncare malaysiană este o supă iute cu tăitei, numită laksa. Majoritatea reţetelor conţin şi lapte de cocos, care îmbogăţeşte supa. In insula Penang, laksa se face dintr-o supă de peşte concentrată, aromată cu pulpă de tamarind. Intrucât assam este cuvântul care, în limba malay, denumeşte fructul tamarind, acest fel de mâncare...
Read more »
Salată de legume la grătar
O reteta de salata de legume la gratar din: vinete, dovlecei, sare, piper, ardei, ulei de masline, praf de chilli, usturoi, otet de sherry si patrunjel. Ingrediente: 350 g vinete 700 g dovlecei Sare si piper negru 1 ardei rosu mare, taiat in patru 2 linguri ulei de masline Pentru sos: Un varf de...
Read more »
Cocktail cu gin, castravete şi coriandru
O reteta de cocktail cu gin, castravete si coriandru din: gin, gheata, coriandru, castravete si apa tonica. Ingrediente: 2 linguri de gin câteva cuburi de gheaţă câteva fire de coriandru un bastonaş tăiat dintr-un castravete apă tonică Mod de preparare: Se pun 2 linguri de gin, câteva cuburi de gheaţă şi câteva fire...
Read more »
Tocăniţă cu ciuperci şi vită
O reteta de tocanita cu ciuperci si vita din: rasol de vita, ciuperci, ardei capia, ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, piper, condimente, pasta de rosii, pasta de ardei, patrunjel si vin rosu. Ingrediente: 600 g rasol de vita un kg ciuperci 4 ardei capia 2 legaturi ceapa o capatana de usturoi 20 ml...
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu legume si pui
O reteta de supa crema de ciuperci cu legume si pui din: ciuperci, pulpe de pui, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, usturoi, sare, piper si crutoane. Ingrediente: ½ kg ciuperci proaspete 2 pulpe de pui ½ telina 1 radacina patrunjel 2 radacini pastarnac 3 cepe 3-4 catei usturoi Sare si piper Crutoane din paine de...
Read more »
Rulada cu branza
O reteta de rulada cu branza din: oua, zahar pudra, miere, gris, praf de copt, unt, faina, branza de vaci, oua, stafide si zahar. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 100 g zahar pudra 100 g miere 160 g gris 1 praf de copt pentru uns tava: 1 lingura cu unt 2 linguri cu faina...
Read more »
Şase Cocktailuri simple
Şase Cocktailuri simple: Cocktail Golden Star O reteta simpla de Cocktail Golden Star din: lichior de portocale, angostura, sampanie, carambola si frunze de menta. Cocktail cu sampanie si tequilla O reteta simpla de cocktail cu sampanie si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Cocktail Red Royal O reteta simpla de Cocktail Red...
Read more »
Retetele saptamanii #7
Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Coltunasi cu cartofi si zazharka O reteta de Coltunasi cu cartofi si zazharka...
Read more »
Douazeci si cinci de retete pentru post
Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Douazeci si cinci de retete pentru post: Retete de post: Salata de orez salbatic O reteta delicioasa de salata de orez salbatic din: orez salbatic, sparanghel, rosii cherry, ardei gras, ceapa rosie, masline verzi, otet, ulei de masline, sare, piper, sos...
Read more »
Cafea cu lapte, frisca si gheata
O reteta de cafea cu lapte, frisca si gheta din: cafea, lapte, frisca, zahar alb, extract de vanilie si crema de cacao. Ingrediente: 2 litri de cafea preparata 1 cana de lapte 1 cana de frisca 1/3 cana zahar alb 1 lingurita extract de vanilie 2 linguri crema de cacao Mod de preparare:...
Read more »
Zece Retete cu carne de miel
Zece Retete cu carne de miel Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun (video) O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel cu glazura de zahar brun, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara cotlete de miel cu glazura de...
Read more »
Cocktailuri de weekend #7
Cocktailuri de weekend Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cockteil cu ouzo şi suc de portocale O reteta de Cockteil cu ouzo şi suc de portocale din:...
Read more »
Dovleac copt cu eşalote
O reteta de dovleac copt cu esalote din: dovleac, esalote, cimbru, ulei de masline, miere, sare si piper. Ingrediente: 900 g dovleac pentru placinta 8 esalote cateva crengute de cimbru verde 1 lingurita ulei de masline 2 linguri sirop de artar sau miere limpede sare si piper negru Mod de preparare: Se încălzeşte...
Read more »
Retete pentru weekend #8
Retete pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi O reteta de piept de pasare cu bacon...
Read more »
Piept de pasăre cu bacon servit pe plăcintă de cartofi
O reteta de piept de pasare cu bacon din: bacon, ceapa, ardei gras, rosii, piept de pui si condiment. Ingrediente: 150 g bacon 1 ceapa 1 ardei gras verde 2 rosii 1 piept de pui 1 lingurita condiment vegetal Mod de preparare: Pui la prăjit baconul tăiat mărunt, apoi pui ceapa tocată, ardeiul...
Read more »
Ciorbă de cârnaţi cu tarhon
O reteta de ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura...
Read more »
Tartă cu brânză
O reteta de tarta cu branza din: unt, zahar, zahar vanilat, sare, oua, struguri, caise confiate, lamai, branza, lapte, gris, grasime, pesmet, zahar pudra si frunzulite de menta. Ingrediente: 125 g unt sau ulei vegetal 150 g zahar 1 zahar vanilat sare 4 oua 50 g struguri 100 g caise confiate 2 lamai 1...
Read more »
Tocăniţă cu pui şi curry
O reteta de tocanita cu pui si curry din: piept de pui, ceapa, supa de legume, smantana, faina, praf de curry, sare, piper alb si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 250 ml supa de legume 3 linguri cu smantana 1 lingura cu faina 1 lingurita cu praf de curry sare piper...
Read more »
Ruladă de ciocolată cu cremă de vanilie
O reteta de rulada de ciocolata cu crema de vanilie din: oua, unt, zahar, ciocolata amaruie, cacao, faina, zahar vanilat, sare, unt, esenta de vanilie, galbenusuri, lapte, zahar si zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 125 g unt 4 linguri zahar 250 g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 3 linguri faina un plic zahar vanilat...
Read more »
Spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane
O reteta de spanac inabusit cu lamaie, ciuperci si crutoane din: spanac, lamaie, ciuperci, sos de soia, ceapa verde, piper negru, paine integrala, usturoi si sos tabasco. Ingrediente: 400 g spanac 1/2 lamaie 200 g ciuperci pleurotus (sau rascovi), taiate felii subtiri 2 lingurite sos de soia 3 cepe verzi, taiate fin Piper negru...
Read more »
Specialitate cu orez
O reteta de specialitate cu orez din: orez, muschi afumat, rosii, telemea, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 300 g muschi afumat 300 g rosii 50 g telemea 3 oua 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Fierbi orezul. Separat, tai muşchiul afumat în cubuleţe pe...
Read more »
Retete de post: Rulada cu gem si nuca
O reteta de rulada cu gem si nuca din: margarina, otet, sare, faina, apa minerala, coaja de lamaie, coaja de portocala, nuca, esenta de vanilie, dulceata de fructe de padure, cacao, zahar pudra si coacaze. Ingrediente: pentru blat: 125 g margarina 2 linguriţe oţet un praf sare 300 g făină 125 ml apă minerală...
Read more »
Conopida cu carne
O reteta de conopida cu carne din: conopida, carne de porc, ulei, suc de rosii, ceapa, faina si sare. Ingrediente: 1 kg conopida 400 g carne de porc fara grasime 3 linguri ulei sau 50 g untura 200 ml suc de rosii 1 ceapa mica 20 g faina alba sare Mod de preparare:...
Read more »
Cocktail Red Moon
O reteta simpla de Cocktail Red Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e grenadine, champagne si capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin Bordeaux 0,5 cl sirop de grenadine champagne capsuni Mod de preparare: Whysky-ul, vinul si siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa...
Read more »
Ciorba de potroace
O reteta de ciorba de potroace din: maruntaie de curcan, ceapa, morcov, pastarnac, ou si orez. Ingrediente: 1 kg maruntaie de curcan 1 ceapa mai mare 1 morcov potrivit 1 pastarnac 1 ou 1-1/2 lingura orez Mod de preparare: carnea ciu apă rece, o pui la fiert şi după câteva clocote iei oala...
Read more »
Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel
O reteta de Gustari din oua cu macrou afumat, sparanghel si maioneza cu nasturel din: cartofi, macrou afumat, oua de prepelita, unt, lapte, faina, oua, pesmet, ulei de masline, nastarel, zeama de lamaie si maioneza. Ingrediente: 16 bucati de sparanghel, curatate pentru gustarile de oua: 400 g cartofi, taiati in bucati mari 400 g...
Read more »
Mancare de linte cu carne afumata
O reteta de mancare de linte cu carne afumata din: afumatura, linte, foi de dafin, smantana, usturoi si otet. Ingrediente: 400 g afumatura (ceafa, costita, kaiser) 300 g linte 2 foi de dafin 1 lingura dafin 2-3 linguri smantana 3-4 catei de usturoi otet Mod de preparare: Lintea, aleasă şi spălată, o laşi...
Read more »
Salată de morcovi şi conopidă crocantă
Se taie 1 conopidă în bucheţele. Se adaugă 2 morcovi raşi, 1 ceapă roşie tăiată fin, 2 linguriţe de capere şi 1 legătură mică de pătrunjel tocat. Se amestecă 1 lingură oţet de vin alb, 1 linguriţă de muştar Dijon, 2 linguri ulei de măsline şi 1 lingură de maioneză. Se asezonează, se toarnă...
Read more »
Placinta cu dovleac si castane
O reteta de placinta cu dovleac si castane din: dovleac, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, ceapa, ciuperci, castane, patrunjel, salvie, mascarpone, parmezan, nucsoara, aluat si ou. Ingrediente: 1 dovleac placintar, taiat in bucati 4 catei de usturoi, necuratati 1 crenguta de rozmarin cin care se folosesc doar frunzele, tocate frunzele de la cateva...
Read more »
Cum se prepara prajitura cu lapte (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura cu lapte, un desert absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Ricotta Cheese – 15oz / 425gm Semolina/Suji – 1/4 cup Sugar – 1/2 cup Golden Raisins – 1 tbsp Dried Cranberries – 1 tbsp Cashews – 1 tbsp, broken Cum se prepara prajitura...
Read more »
Raţă cu ciuperci
O reteta de rata cu ciuperci din: slanina afumata, ceapa, usturoi, ciuperci, rata, sare, piper alb, ulei, frunze de dafin, cimbrisor, vin rosu, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g slanina afumata 2 cepe mari rosii 2 catei mari usturoi 2 catei de usturoi 500 g ciuperci champignon 1,5 kg de rata sare...
Read more »
Risotto in vin
O reteta din risotto in vin din: orez, unt, ciuperci, ardei gras, stafide, nuci, alune, fileuri de ansoa, vin alb, sare, piper, smantana si salata. Ingrediente: 2 cani de orez bob cu bob 1 lingura cu unt 300 g ciuperci 1 ardei gras 1 lingura stafide 1 lingura de nuci pisate 1 lingura de...
Read more »
Mancare de pui sub capac de paine
O reteta de mancarica de pui sub capac de paine din: pulpe de pui, rosii, masline, usturoi, vin alb, ciuperci, rosii deshidratate, ardei iute uscat, patrunjel verde, frunze de dafin, faina, drojdie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg de pulpe de pui 400 g rosii 100 g masline 1 catel de usturoi...
Read more »
Sote de legume de primăvară
O reteta de sote de legume de primavara din: unt, usturoi, praz, fasole verde, mazare, bulion de legume, frunze de andive, chives, menta, hasmatuchi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 25 g unt (sau cateva linguri ulei de masline, pentru o reteta de post) 1 catel de usturoi, zdrobit 300 g praz, tocat...
Read more »
Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte
O reteta de paste cu pesto, ciuperci si castane coapte din: castane, patrunjel, parmezan, ulei de rapita, paste, ulei de masline si ciuperci. Ingrediente: 100 g castane coapte 1 mana de patrunjel, una de busuioc si una de menta, doar frunzele 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit 2 catei de usturoi 150...
Read more »
Aspic fantezie cu sparanghel
O reteta de aspic fantezie cu sparanghel din: sparanghel, oua, supa de legume, gelatina si sare. Ingrediente: 10 fire sparanghel 5 oua fierte 500 ml supa de legume 20 g gelatina sare Mod de preparare: Curăţă sparanghelul, taie-l, iar partea lemnoasă pune-o la fiert în apă cu sare. Când este aproape fiert, adaugă...
Read more »
Supa cu figurine de ou
O reteta de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare, frunze de salata, ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, piper, supa de vita si paine. Ingredinete: 250 ml lapte 4 oua sare frunze de salata 150 g ficat de pui 1 ceapa 1 lingura unt 4 linguri cascaval ras piper 750 ml...
Read more »
Mini tarte cu fructe
O reteta de mini tarte cu fructe din: faina, unt, zahar, oua, sare, budinca de vanilie, lapte, kiwi, portocale si ananas. Ingrediente: 300 g faina 200 g unt 100 g zahar 2 oua un praf de sare pentru umplutura: 2 plicuri budinca de vanilie 400 ml lapte 3 kiwi 2 portocale 1 cutie compot...
Read more »
Placinta indiana cu cartofi
O reteta de placinta indiana cu cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de masline, seminte de chimion, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, coriandru, garam masala, fulgi de chilli, mazare, zeama de lamaie, coriandru, unt, foi de placinta si seminte de mac. Ingrediente: 700 g cartofi, feliati 400 g cartofi dulci, feliati 1 ceapa, tocata 1...
Read more »
Pulpe de pui umplute
O reteta de pulpe de pui umplute din: pulpe de pui, vin alb, rozmarin, salvie, ulei de masline, usturoi, sunca, kaiser, paine, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lapte, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 50 ml vin alb 1 crenguta de rozmarin 2 frunze salvie 2 linguri ulei de masline 1...
Read more »
Rulada cu crema de lamaie si stafide
O reteta de rulada cu crema de lamaie si stafide din: oua, esenta de vanilie, coaja de lamaie, zahar, faina, sare, stafide, coniac, unt, zeama de lamaie, lapte, faina si zahar. Ingrediente: 3 oua 4 picaturi esenta de vanilie coaja de la o lamaie 3 linguri zahar 2 linguri faina un praf sare 200...
Read more »
Reteta zilei: Salata de rucola si prosciutto
O reteta de Salata de rucola si prosciutto din: rucola, prosciutto, parmezan, ulei de masline, nuci si sare. Ingrediente: rucola prosciuto parmezan ulei de masline nuci sare Mod de preparare: Se taie rucola si prosciutto in bucati mari. Se adauga putin ulei de masline si un praf de sare, apoi cateva bucatele de parmezan...
Read more »
Ciorbă ţărănească cu iaurt
O reteta de ciorba taraneasca cu iaurt din: apa, zer, mazare, fasole verde, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, rosii, marar si sare. Ingrediente: 2 l apa 1 l zer sau 500 g iaurt diluat cu apa 1 mana de mazare 1 mana de fasole verde 2 cartofi 1 ceapa 1 morcov 1 patrunjel 2-3 rosii...
Read more »
Fenicul înăbuşit
O reteta de fenicul inabusit din: fenicul, unt, vin alb sec, frunze de dafin, usturoi, cimbru, bulion de legume, sare, piper, marar si cimbru. Ingrediente: 900 g fenicul 1 lingura unt 150 ml vin alb sec 2 frunze de dafin, optional 1 catel de usturoi, zdrobit 4 crengute de cimbru proaspat 300 ml bulion...
Read more »
Tort cu marmeladă si crema
O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus, zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1 galbenus 5 linguri zahar 2 linguri otet din vin 2 linguri ulei 1 lingura untura 4 linguri lapte...
Read more »
Friptura de miel cu sos de vin
O reteta de friptura de miel cu sos de vin din: carne de miel, usturoi, rozmarin, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata carne de miel 4 catei de usturoi, taiati 5 crengute rozmarin 1 cana vin rosu sare si piper dupa gust Mod de preparare: Cresteaza carnea de miel si impaneaza-o...
Read more »
Cocktail cu lichior si sampanie
O reeta simpla de Cocktail cu lichior si sampanie din: rachiu de pere, lichior de portocale, sampanie, sirop de grenadine si cirese. Ingrediente: 2 cl rachiu de pere 1 cl lichior de portocale sampanie 1/2 cl sirop de grenadine cirese Mod de preparare: Turnam in cupa de sampanie rachiul de pete si lichiorul,...
Read more »
Bogracs
O reteta de bogracs din: ceapa, morcovi, ardei, boia, costita afumata, pulpa de porc, piept de pui, rosii, cartofi, oua, faina, sare, piper, patrunjel si ulei. Ingrediente: 2 cepe mari 3 morcovi 4 ardei mai rosii, verzi, galbeni boia dulce 8 bucati costita afumata 1 kg pulpa de porc 1/2 kg piept de pui...
Read more »
Verdeţuri de primăvară cu dressing de lămâie
O reteta de verdeturi de primavara cu dressing de lamaie din: broccoli, verdeturi, usturoi, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 250 g broccoli, buchetele mai groase taiate pe jumatate 400 g verdeturi de primavara, tocate si cu tulpinile mai groase indepartate pentru dressing: 2 catei de usturoi, zdrobiti coaja rasa...
Read more »
O reteta de rulada pufoasa din: sparanghel, branza de vaci, branza telemea, smantana, oua, cascaval, rozmarin si sare. Ingrediente: 10 fire de sparangel 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 linguri cu smântână pentru omleta: 6 ouă 200 ml smântână dulce 100 g caşcaval rozmarin sare Mod de preparare: Bate...
Read more »
Cafea cu ciocolata si scortisoara
O reteta simpla de cafea cu ciocolata si scortisoara din: ness, praf ciocolata, lapte, scortisoara si frisca. Ingrediente: 1 cana ness 2 cani praf ciocolata instant (cu lapte) 3 cani lapte praf 4 – 1/2 linguri scortisoara ( optional ) frisca (optional) Mod de preparare: Amesteca scortisoara, laptele praf, cafeaua instant si ciocolata...
Read more »
Supă de chimen cu fidelută din omletă
O reteta de supa de chimen cu fideluta din omleta din: oua, ceapa, chimen, usturoi, faina, boia, sare, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 5 oua 1/2 ceapa 2 lingurite chimen 2 catei de usturoi 2 linguri faina boia sare putin ulei patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai mărunt, o...
Read more »
Franzelă cu mălai
O reteta de franzela cu malai din: drojdie, zahar, lapte, sare, ulei, faina de porumb si faina alba. Ingrediente: 1 cub drojdie proaspata (25 g) 1 lingura zahar 200-300 ml lapte sau apa 1 lingurita sare 2 linguri ulei 100 g faina de porumb (malai) 400 g faina alba Mod de preparare: Frămânţi...
Read more »
Cincisprezece Retete cu carne de miel
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cincisprezece Retete cu carne de miel: Miel cu legume Ingrediente: un kilogram came de miel 800 g fasole verde 8 ardei capia 250 g arpagic sare piper ulei de floarea-soarelui o...
Read more »
Sos aromat cu fructe de padure
O reteta de sos aromat cu fructe de padure din: suc de lamaie, zahar, fructe de padure, burbon si apa. Ingrediente: 1 lingurita de suc proaspat de lamaie 2 lingurite de zahar o cana cu fructe de padure o lingura de bourbon 5 linguri de apa Mod de preparare: Zdrobeste fructele de padure...
Read more »
Trei idei de retete pentru masa de Paste
Sarbatorile de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun trei retete pentru masa de Paşte: Friptură de miel cu pesmet aromat O reteta de friptura de miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi, coaja de lamaie, frunze de...
Read more »
Varza de Bruxelles cu mustar
O reteta de varza de bruxelles cu mustar din: varza de bruxelles, ulei de floarea soarelui, seminte de mustar nrgeu, seminte de cumin, usturoi, praf de chilli, sare, piper si faina de naut. Ingrediente: 500 g verzisoare de Bruxelles 1 lingura ulei de floarea-soarelui 1/2 lingurita seminte de mustar negru 1/2 lingurita seminte de...
Read more »
Şapte Cocktailuri simple:
Şapte Cocktailuri simple: Cocktail Red Moon O reteta simpla de Cocktail Red Moon din: bourbon, vin bordeaux, siropd e grenadine, champagne si capsuni. Ingrediente: 2 cl bourbon 2 cl vin Bordeaux 0,5 cl sirop de grenadine champagne capsuni Mod de preparare: Whysky-ul, vinul si siropul de grenadine se mixeaza bine cu gheata in...
Read more »
Legume coapte cu sos de hrean
O reteta delicioasa legume coapte cu sos de hrean din: sfecla, morcov, pastarnac, cartofi, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, paine, lapte degresat, pasta de hrean, sare, piper si cimbru verde. Ingrediente: 250 g sfecla cruda 250 g morcov 250 g pastarnac 400 g cartofi 1 capatana intreaga de usturoi 2 crengute de rozmarin...
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu branza brie
O reteta de bruchete cu branza brie din: paine de tara, branza brie, rucola, prosciutto, ciuperci, patrunjel, ulei de masline, unt, nuci, sare si piper. Ingrediente: paine de tara branza brie rucola prosciutto ciuperci patrunjel ulei de masline unt nuci sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune putin unt la topit, adaugam...
Read more »
Friptură de miel cu pesmet aromat
O reteta de friptura de miel cu pesmet aromat din: paine alba, usturoi, coaja de lamaie, frunze de dimbru, patrunjel, fileuri de ansoa, morcovi, ceapa, frunze de dafin, rozmarin, ulei de masline, pulpa de miel, usturoi, faina, vin alb si supa de miel. Ingrediente: pentru pesmetul aromat: 100 g paine alba de calitate 2...
Read more »
Ciorba de perisoare si carne bucati
O reteta de ciorba de perisoare si carne bucati din: carne tocata, carne de porc, morcovi, pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei, orez, galbenusuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocata 250 g carne de porc 3 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 gulie 1 ceapa 1 lingura...
Read more »
Vinete cu mere la cuptor
O reteta de vinete cu mere la cuptor din: vinete, sare, piper, mere, usturoi, ulei de masline, patrunjel, cimbru, piure de rosii, rosii si verdeturi. Inrgediente: 500 g vinete, taiate rondele de 1 cm Sare si piper negru 300 g mere de masa sau de desert, curatate de samburi si taiate rondele de 5...
Read more »
Tocăniţă de viţel ardelenească
O reteta de tocana de vitel ardeleneasca din: carne de vitel, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ciuperci, usturoi, suc de soia, sos de soia, ulei de masline, zeama de lamaie, ghimbir, patrunjel, frunze de telina, sare, piper si boia. Ingrediente: 800 g carne de vitel 4 cepe (2 rosii si 2 albe) 4 morcovi...
Read more »
Trei retete de deserturi pentru Paşte
De la o masa copioasa de sarbatori nu pot lipsi prajiturile! Apreciate atat de micutii care sigur vor fi prezenti in casa ta, cat si de catre cei mari, dulciurile ne ajuta sa intram mai usor in atmosfera de vacanta si de relaxare. Trei retete de deserturi pentru Paşte Deliciu cu capsune si topping...
Read more »
Tocana de miel cu cartofi
O reteta de tocana de miel cu cartofi din: pulpa de miel, grasime de miel, vin rosu, faina, cimbru, piper, supa de pui, cartofi, ceapa alba, morcovi, gulie, mazare, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata, taiata in cubulete mari, cu aproape toata grasimea indepartata 4 linguri de grasime de miel sau...
Read more »
Pui piccata
O reteta de pui piccata din: faina, piept de pui, ulei de masline, capere, ceapa, vin alb sec, supa de pui, zeama de lamaie si spanac. Ingrediente: 1/2 cana cu faina 600 g de piept de pui dezosat, fara piele 3 linguri de ulei de masline 1/4 cana cu capere, clatite si scurse 2...
Read more »
Ciorba de sira de porc
O reteta de ciorba de sira de porc din: sira de porc, ceapa, morcov, suc de rosii, ardei verde, varza acra si zeama de varza. Ingrediente: 8 bucati sira de porc proaspata 1 ceapa 1 morcov suc de rosii ardei verde 6 l apa 10 foi de varza acra zeama de varza Mod...
Read more »
Cartofi copţi cu lămâie
O reteta de cartofi copti cu lamaie din: cartofi, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie si amestec de ierburi aromate uscate. Ingrediente: 3 kg de cartofi mici 5 linguri ulei de masline coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 2 linguri amestec de ierburi aromate uscate Mod de preparare: Se...
Read more »
Gutui umplute
O reteta de gutui umplute din: gutui, ceapa, unt, paine, carne de vita, patrunjel, piper, sare, zahar, faina si ulei. Ingrediente: 6 gutui 2 cepe 100 g unt 2 felii de paine 500 g carne tocata de vita 1/2 legatura patrunjel piper sare pentru sos: 100 g zahar 2 linguri faina 50 ml ulei...
Read more »
Cocktail Grand Champagne
O reteta simpla de Cocktail Grand Champagne din: grand marnier, suc de portocale, zeama de lamaie, angostura si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de portocale o picaturi de zeama de lamaie o picatura de Angostura champagne Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul, sucurile de fructe si Angostura cu...
Read more »
Chiftele cu sfeclă roşie
O reteta de chiftele cu sfecla rosie din: carne tocata, sfecla rosie, hrean, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, pesmet, ulei, frisca, sare, piper si rosii. Ingrediente: 400 g carne tocata 200 g sfecla rosie 60 g hrean ras 2 oua 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 frunza de patrunjel tocat 3 linguri pesmet ulei...
Read more »
Cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi (video)
O reteta video despre cum se prepara sandwich cu carne de miel, maioneza si usturoi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 300 g lamb leg or shoulder, without the bone 6 tbsp olive oil 1 tbsp thyme, chopped 1 crusty baguette 1 bunch of watercress 1 tomato, sliced ½...
Read more »
Supa de pui cu ardei iute
O reteta de supa de pui cu ardei iute din: ulei de masline, ceapa, ardei chili, usturoi, pudra de chili, chimion, pulpe de pui, supa de pui, boabe de fasole, malai si coriandru. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 cepe, tocate 2 ardei chili mai mari, proaspeti fara seminte si tocati 4...
Read more »
Fasole cu telina, ceapa si ardei gras
O reteta de fasole cu telina, ceapa si ardei gras din: fasole boabe, ulei de masline, bulion de legume, ardei iute, usturoi, telina, ardei gras, praf de chilli, frunza de dafin, rosii, sare si piper. Ingrediente: 150 g fasole boabe pestrita sau alba 1 lingurita ulei de masline 200 ml bulion de legume 1...
Read more »
Ciorbă din aripi de curcan cu zdrenţe şi spanac
O reteta de ciorba din aripi de curcan cu zdrente si spanac din: aripa de curcan, morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi, ardei gras, rosie, concentrat de pui, bors, orez, ulei, zahar, spanac, oua, faina, smantana, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 aripa de curcan 2 morcovi 2 cepe 1 pastarnac 2 cartofi 1 ardei...
Read more »
Pui picant la cuptor
O reteta de pui picant la cuptor din: copane de pui, mustar dijon, pesmet, parpica afumata, chili si salata. Ingrediente: 8 copanele de pui/pulpele de pui ori un mix intre cele doua (cam 1-1/2 kg in total), fara piele 2-1/2 linguri de mustar Dijon 2 cani de pesmet din paine integrala 1 lingurita de...
Read more »
Placinta moloveneasca
O reteta de placinta moloveneasca din: faina, apa, drojdie, sare, branza de vaci, telemea de oua si oua. Ingrediente: 1-1,5 kg faina 500 ml apa calduta 1 cub drojdie sare pentru umplutura: 500 g branza de vaci 400 g telemea de oaie 3 oua Mod de preparare: Pui jumătate din cantitatea făinii într-un...
Read more »
Morcovi cu miere şi cimbru
O reteta de morcovi cu miere si cimbru din: morcovi, unt, miere si cimbru. Ingrediente: 1 kg morcovi 25 g de unt 2 linguri de miere 5 fire de cimbru Mod de preparare: Se pun morcovii într-o cratiţă largă, cu pereţi nu foarte înalţi. Se adaugă untul, mierea şi aproximativ 500ml de apă,...
Read more »
Deliciu cu capsune si topping din iaurt
Deliciu cu caspune si topping din iaurt din: capsune, zahar, iaurt, faina alba, faina integrala, praf de copt, icarbonat de sodiu, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g capsune feliate 1/4 ceasca+3 linguri de zahar 350 g iaurt degresat 1 ceasca+2 linguri de faina alba 1/4 ceasca+2 linguri de faina integrala 2-1/4...
Read more »
Fasole verde cu sos de soia
O reteta de fasole verde cu sos de soia din: fasole verde, sare, usturoi, ghimbir, sos de soia si zahar. Ingrediente: 500 g fasole verde Sare 2 catei de usturoi, tocati fin 1/2 lingurita de ghimbir, maruntit 2 linguri sos de soia 1/2 lingurita zahar Mod de preparare: Se ia cate o mana...
Read more »