Retete simple:
Supa thailandeza de legume cu lapte de cocos
O reteta de supa thailandeza de legume cu lapte de cocos din: pasta de curry, ulei, supa de legume, lapte de cocos, zahar brun, taitei cu ou, morcovi, varza, germeni de fasile, rosii cherry, zeama de lime, ceapa verde si coriandru. Ingrediente: 1-1/2 lingura pasta de curry rosu 1 lingurita de ulei 1 litru...
Read more »
Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video)
O reteta video despre cum se prepara friptura din pulpa de miel, un preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 Leg of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic, peeled and cut into 4 slices lengthwise 2 to 3 sprigs of rosemary 6 tbsp olive oil 2...
Read more »
Tarta cu mere si coacaze rosii
O reteta de tarta cu mere si coacaze rosii din: oua, unt, zahar granulat, zahar vanilat, rom, coaja de lamaie, gris, praf de copt, praf de budinca, branza, smantana, sare, mere, coacaze rosii si zahar vanilat. Ingrediente: 3 oua 100 g unt 200 g zahar granulat 1 pachet zahar vanilat 4 linguri rom 2...
Read more »
Chiftele cu fasole şi paste
O reteta de chiftele cu fasole si paste din: carnati de porc, ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, usturoi, rosii, supa de pui, paste, fasole alba si patrunjel. Ingrediente: 6-8 cârnaţi de porc proaspeţi 1 lingură ulei de măsline 2 cepe, tocate mărunt 3 tulpini de ţelină Apio, tocate 2 morcovi, tocaţi 3 căţei...
Read more »
Pui cu morcov
O reteta de pui cu morcov din: pui, ulei, morcovi, vin alb, faina, lapte, bulion, cascaval, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 500 g morcovi 100 ml vin alb 1 lingura faina 1 ceasca lapte 3 linguri bulion 100 g cascaval cimbru sare piper Mod de preparare: Puiul tăiat...
Read more »
Ardei umpluţi cu orez şi mentă
O reteta delicioasa ardei umpluti cu orez cu menta din: ardei grasi, rosii uscate, ceapa, usturoi, orez, bulion de legume, vin alb, rosii, masline verzi, seminte de pin, menta, sare, piper si branza feta. Ingrediente: 4 ardei grasi rosii, taiati in doua pe lungime, fara seminte dar cu codite 3 rosii uscate, conservate in...
Read more »
Chiftele de miel cu legume la cuptor
O reteta de chiftele de miel cu legume la cuptor din: pesmet, carne tocata de miel, ou, ceapa, frunze de menta, cartofi, rosii cherry, ulei de masline si branza feta. Ingrediente: 50 g de pesmet 250 g carne tocată de miel 1 ou, bătut 2 cepe, tăiate pe jumătate 1 mână frunze de mentă,...
Read more »
Snitel cu vinete
O reteta de snitel cu vinete din: vinete, snitele, bacon, cascaval, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei, spaghete, bulion, ceapa, usturoi, sare, piper, zahar si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete mici 6 şniţele de 150 g fiecare 6 felii bacon sau kaiser (de mărimea şniţelelor) 6 felii caşcaval 2 ouă 2-3 linguri făină 2-3 linguri...
Read more »
Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci
Ciupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază pentru o mulţime de alte reţete, de la rulada de carne...
Read more »
Paste cu carnati si ciuperci
O reteta de paste cu carnati si ciuperci din: paste, carnati de porc, ciuperci, smantana, sare, piper, patrunjel si parmezan. Ingrediente: 800 g paste (la alegere) 300 g carnati de porc crud 200 g ciuperci albe (mici la cutie) 250 g smantana sare piper patrunjel verde parmezan Mod de preparare: Intr-o oală, pui...
Read more »
Cocktail Martini de ciocolată
O reteta simpla de Cocktail Martini de ciocolata din: gin sau votca, ciocolata neagra, lichior de ciocolata si gheata. Ingrediente: 200ml de gin sau votcă 50g de ciocolată neagră cu 70 cacao 100ml lichior de ciocolată gheaţă zdrobită Mod de preparare: Puneţi ginul şi votca într-o carafă. Topiţi ciocolata şi răsturnaţi-o peste alcool,...
Read more »
Ruladă cu mere şi fulgi de migdale
O reteta de rulada cu mere si fulgi de migdale din: aluat, mere, zahar, stafide, nuci, scortisoara, lamaie, pesmet, unt, rom, ou, fulgi de migdale si zahar pudra. Ingrediente: 250 g aluat de foietaj 4 mere mari 100 g zahar 75 g stafide 70 g nuci tocate 1/2 lingurita scortisoara 1 lamaie 30 g...
Read more »
Miel umplut cu spanac
O reteta de miel umplut cu spanac din: pulpa de miel, spanac, usturoi, oua, crutoane, ceapa, telina, patrunjel, ulei de masline parmezan, busuioc, rozmarin, piper si menta. Ingrediente: 1 pulpa de miel, dezosata 300 grame spanac tocat 3 catei de usturoi 2 oua batute 500 grame crutoane 1 ceapa mica tocata 100 ml apa...
Read more »
Retete internationale: Paella
O reteta delicioasa de paella din: bulion de pui, sofran, bacon afumat, piept de pui, ulei de masline, ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, orez, sare, piper, calamar, midii, mazare, vin alb, creveti, patrunjel si felii de lamaie. Ingrediente: 600 ml bulion de pui 10-12 stigme de sofran 3 feliute de bacon afumat 350 g...
Read more »
Risotto copt cu praz şi bacon
O reteta de risotto copt cu praz si bacon din: ulei de masline, bacon afumat, praz, orez, supa, mazare, branza si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 6 felii de bacon afumat, taiate grosier 2 fire de praz, taiate in jumatate, pe lung, si tocate fin 250 g orez pentru rissoto...
Read more »
Bulgur cu nuci şi seminţe
O reteta de bulgur cu nuci si seminte din: ceapa, bulion de legume, bulgur, nuci, seminte de dovleac, seminte de susan, rodie, menta, sare, piper si menta verde. Ingrediente: 150 g ceapa, taiata solzisori 800 ml bulion de legume 300 g bulgur 25 g nuci cashew, crude nesarate 25 g seminte de dovleac 1...
Read more »
Supă de conopidă cu brânză cu mucegai
O reteta de supa de conopida cu branza cu mucegai din: supa de legume, conopida, cartofi, branza cu mucegai, lapte, smantana, nucsoara, sare, piper si leustean. Ingrediente: 1 cub supa de legume instant 400 g conopida 200 g cartofi 100 g branza cu mucegai 300 ml lapte 300 ml smantana nucsoara sare piper negru...
Read more »
Crap la gratar
O reteta de crap la gratar din: crap, ulei de masline, busuioc verde, usturoi, sare, piper, lamai si frunze de salata. Ingrediente: 800 g crap 3 linguri ulei de masline 2-3 fire busuioc verde o capatana de usturoi sare piper macinat 2-3 lamai frunze de salata pentru ornat Mod de preparare: Se spală...
Read more »
Shake de banane
Se pun 2 banane coapte, 2 linguri de miere, 450ml de lapte şi 2 linguri de îngheţată de vanilie într-un blender. Se mixează până când compoziţia e moale şi spumoasă. Se serveşte răcit.
Read more »
Spaghete cu sos de migdale
O reteta de spaghete cu sos de migdale din: migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, lapte de soia, nucsoara, spaghete si frunze de busuioc. Ingrediente: 100 g migdale decojite 3 catei de usturoi, zdrobiti 3 linguri ulei de masline extravirgin 200 ml lapte de soia 1 varf de lingurita nucsoara rasa 160 g spaghete...
Read more »
Şapte Retete cu carne de miel
Şapte Retete cu carne de miel Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Cum se prepara friptura din pulpa de miel (video) O reteta video despre cum se prepara friptura din pulpa de miel, un preparat delicios...
Read more »
Rulouri umplute cu crab
O reteta de rulouri umplute cu crab din: aluat, batoane de crab, ulei de masline, ou si sare. Ingrediente: 400 g aluat de patiserie 50 g batoane de crab ulei de măsline 1 ou sare Mod de preparare: Se întinde aluatul de patiserie într-o foaie subţire şi se taie bucăţi de 3 cm lăţime...
Read more »
Ciorbă roşie de burtă
O reteta de ciorba rosie de burta din: burta de vita, apa, untura, faina, ceapa, supa, legume, usturoi, boia de ardei, maghiran, piper, sare, piper rosu si patrunjel. Ingrediente: 500 g burtă de vită 1,5 l apă 50 g untură 60 g făină 1 ceapă 1 cub de supă 100 g legume rădăcinoase 3...
Read more »
Meringue cu nuci
O reteta de meringue cu nuci din: oua, fulgi de grau, zahar, nuci, lapte, zahar vanilat, unt si rom. Ingrediente: Aluat: 2 ouă 150 g fulgi de grâu 150 g zahăr 50 g nuci Umplutură: 300 ml lapte 100 g zahăr 1 pachet zahăr vanilat 250 g unt 50 ml rom Mod de...
Read more »
Salata de fasole verde cu oua si sunca
O reteta de salata de fasole verde cu oua si sunca din: oua, cartofi, fasole verde, mazare, sunca, zeama de lamaie, mustar, miere si paine crocanta. Ingrediente: 2 oua fierte, tari 500 g cartofi noi 200 g de fasole verde 200 g mazare decongelata 175 g de sunca, taiata fasii pentru dressing: zeama de...
Read more »
Iepure cu vin alb
O reteta de iepure cu vin alb din: iepure, sare, suc de lamaie, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii decojite, patrunjel, piper si vin alb. Ingrediente: 1 iepure mic sare suc de lamaie (de la doua lamai) 150 ml ulei de masline +2 linguri pentru prajit 2 cepe 3 catei de usturoi 1 conserva...
Read more »
Supă de vită
O reteta de supa de vita din: ceapa, unt, carne de vita, sare, frunze de dafin, cimbru, lapte, smantana, faina, otet, ou, piper alb, patrunjel si cimbru. Ingrediente: 1 ceapă 1 lingură unt 400 g carne de vită sare 1 frunză de dafin cimbru 200 ml lapte 125 ml smânână 2 linguri făină 1...
Read more »
Trei Cocktailuri simple
Trei Cocktailuri simple: Cocktail Martini de ciocolată O reteta simpla de Cocktail Martini de ciocolata din: gin sau votca, ciocolata neagra, lichior de ciocolata si gheata. Cocktail de Campari cu portocale roşii O reteta simpla de Cocktail de Campari cu portocale rosii din: gheata, campari, suc de portocala rosie, apa minerala si portocala. Punci...
Read more »
Tortilla cu branza
O reteta de tortilla cu branza din: boabe de fasole, ceapa verde, patrunjel, ulei de masline, oua, smantana, branza cheddar, sare, piper, foid e tortilla si smantana. Ingrediente: 1 conservă fasole boabe 150 g ceapă verde 1 /2 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măisline 6 ouă 50 ml smântână 150 g brânză Cheddar...
Read more »
Tarte cu roşii uscate şi măsline
O reteta de tarte cu rosii uscate si masline din: faina, praf de copt, mustar, boia de ardei, sare, unt, lapte, rosii uscate, masline, busuioc si lapte. Ingrediente: 200 g făină 1/2 pachet praf de copt 1 lingură muştar pudră 2 linguri boia de ardei dulce sare 50 g unt 120 ml lapte 60...
Read more »
Smoothie
O reteta de smoothie din: fructe de padure, iaurt natural, lapte, fulgi de ovaz si miere. Ingrediente: 450 g fructe de padure 450 g iaurt natural 100 ml de lapte 25 g fulgi de ovaz 2 lingurite de miere (optional) Mod de preparare: Se mixează într-un blender fructele de pădure, iaurtul şi laptele....
Read more »
Plăcintă oltenească
O reteta de placinta olteneasca din: foi de placinta, branza de vaci, branza de burduf, praz, oua, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 g branza de vaci 100 g branza de burduf 1200 kg praz 4 oua 150 ml ulei sare piper Mod de preparare: Cureti prazul, îl...
Read more »
Salata de pui cu orez si maioneza
O reteta de salata de pui cu orez si maioneza din: piept de pui, orez, sare, piper, castravete, ciuperci, ridichi, chives, tarhon, maioneza, suc de lamaie, sos tabasco, sos worcestershire, coaja de lamaie, usturoi, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 bucati de piept de pui, dezosat si fara piele, cam de...
Read more »
Risotto cu rosii
O reteta de risotto cu rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, suc de rosii, orez, piure de rosii, rosii, rosii uscate, busuioc verde, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 60 g ceapa sau esalota, taiata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 500 g suc de rosii 200 g orez...
Read more »
Reteta zilei: Cvas rusesc
Cvasul este un simbol rusesc la fel ca si votca, paslarii si troica. Cvasul rusesc este o bautura nealcoolica cunoscuta de pe timpuri inca din Rusia Kieveana în timpul domniei printului Vladimir, bucurandu-se si acum de o popularitate deosebita. Ingrediente: 10 litri apa 9 felii paine neagra sau de secara 1 pumn stafide 4...
Read more »
Supa de vita cu miez de dovleac
O reteta de Supa de vita cu miez de dovleac din: os de vita, carne de vita, ceapa, morcovi, patrunjel, gulie, telina, miez de dovleac, praf de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 os de vita 500 g carne de vita 1 ceapa 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 1 gulie mica 1 telina...
Read more »
Tortilla cu legume
O reteta de tortilla cu legume din: foi de salata, morcovi, dovlecei, ardei rgas, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper, samntana si foi de tortilla. Ingrediente: 4 foi de salată 2 morcovi 2 dovlecei mari 1 ardei gras roşu 1 ardei gras glaben 5 fire de ceapă verde 4 linguri ulei de măsline...
Read more »
Miel in crusta de mustar
O reteta de miel in crusta de mustar din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 3 catei de usturoi 200 grame mustar de Dijon sare piper Mod de preparare: Aseaza pulpa de miel intr-o tava. Asezoneaza carnea cu sare si piper. Cresteaza carnea de...
Read more »
Tarta cu orez si mere
O reteta de tarta cu orez si mere din: faina, unt, sare, ou, lapte, pudding de orez, zahar, baton de vanilie, smantana, galbenusuri, albusuri, stafide, mere, zeama si coaja de lamaie, dulceata de caise, zahar, unt, pesmet si fructe confiate. Ingrediente: aluat: 250 g faina 125 g unt 1 varf de sare 1 ou...
Read more »
Zece retete pentru post
Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Zece retete pentru post: Retete de post: Nudli de post O reteta de nudli de post din: cartofi, apa, faina, pesmet, ulei, zahar si sare. Retete de post: Spanac cu marar si menta O reteta de spanac cu marar si menta din:...
Read more »
Cincisprezece retete pentru post:
Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Cincisprezece retete pentru post: Retete de post: Tocana de soia O reteta delicioasa de tocana de soia din: punga de soia, rosii, ceapa, ardei grasi, piper, ulei, vin, patrunjel, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 1 punga de soia 3 rosii 3...
Read more »
Tăiţei cu carne şi spanac
O reteta de taitei cu carne si spanac din: frunze de spanac, ciuperci, taitei de grau, carne de vita, sos de soia, lichior, ardei iute, ulei, supa de carne, usturoi, zahar, ghimbir, piper si sare. Ingrediente: 250 g frunze de spanac 150 g ciuperci 300 g taitei de grau 250 g carne de vita...
Read more »
Opt Retete cu carne de miel
Opt Retete cu carne de miel Sharba libiana O reteta de sharba libiana din: carne de miel, arpacas, ceapa, pasta de tomate, rosii, lamaie, ardei iute, ulei de masline extravirgin, scortisoara, menta si sare. Chiftelute de miel cu dovlecei si rosii O reteta delicioasa de chiftelute de miel cu dovlecei si rosii din: carne...
Read more »
Pilaf simplu
O reteta de pilaf simplu din: orez basmati, iaurt, sare, sofran, unt, ulei de floarea soarelui, frunze de dafin, cardamon verde, scortisoara, cuisoare, cumin negru si ceapa rosie. O varianta fara grasimi a pilafului traditional, garnitura ideala pentru mancarurile condimentate Ingrediente: 225 g orez basmati 1 lingura iaurt Sare 10-12 stigme de sofran 15...
Read more »
Supa-crema de roşii
Fie că se folosesc pentru a prepara un consomme limpede fie o supă gazpacho, roşiile se potrivesc perfect cu supele de vară reci. Dar când vine toamna şi serile sunt mai răcoroase, roşiile devin ingredientul principal al unei delicioase supe-cremă. Roşiile trebuie curăţate de pielită şi de seminţe, astfel încât supa să fie fina....
Read more »
Varza de Bruxelles cu lamaie si sunca
O reteta de varza de bruxelles cu lamaie si sunca din: varza de bruxelles, sunca, ceapa verde, supa de legume, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1,4 kg varza de Bruxelles 8 felii de sunca taiata bucati 4 ceape veri taiate bucatele 60 ml supa de legume cu continut scazut de sodiu sare...
Read more »
Carne de vită cu legume
O reteta delicioasa de carne de vita cu: fasole verde, morcov, dovlecel, telina, ceapa verde, usturoi verde, sos de soia, sare, piper, faina, ulei. Ingrediente: 4 şniţele de vită 200 g fasole verde un morcov un dovlecel o ţelină mică două legături ceapă verde două fire usturoi verde două linguri de sos de soia...
Read more »
Chifle cu peste
O reteta delicioasa de chifle cu:faina, unt, smantana, oua, drojdie, usturoi verde, fileuri de peste, ceapa, ceapa rosie, sare, piper, rosii cherry, spanac verde. Ingrediente: 500 g făină 250 g unt 150 g smântână două ouă 10 g drojdie un fir de usturoi verde 600 g fileuri de peşte o ceapă albă o ceapă...
Read more »
Cum se prepara gratar de miel (video)
O reteta video despre cum se prepara gratar de miel, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 600 g leg of lamb 200 g natural yoghurt ½ medium lemon, juice only 1 tbsp paprika ½ tbsp garam masala 1 tbsp curry powder ¼ tsp cayenne 2 medium garlic cloves, minces...
Read more »
Cafea cu îngheţată
O reteta simpla de cafea cu inghetata din: espreso, lapte si inghetata. Ingrediente: un espreso lapte 2 cupe de îngheţată Mod de preparare: Se toarnă espresso sau cafea tare şi lapte într-un blender. Se adaugă 2 cupe de îngheţată de vanilie şi cuburi de gheaţă, apoi se amestecă până se obţine consistenţa unui...
Read more »
Friptura greceasca de miel
O reteta de friptura greceasca de miel din: picior de miel, usturoi, ceapa, suc de lamaie, lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: Un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi, taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt Sucul de la jumatate de lamaie 3...
Read more »
Salată de cartofi cu fenicul
O reteta delicioasa de salata din: cartofi, ridichi, fenicul, masline, oua, ardei capia, ceapa verde, ulei, otet, seminte de dovleac, seminte de susan, seminte de in, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi o legătură de ridichi un fenicul 100 g măsline feliate 3 ouă doi ardei capia o legătură ceapă verde 100 ml ulei...
Read more »
Patru Cocktailuri simple
Patru Cocktailuri simple: Cocktail Mojito cu mere O reteta de Cocktail mojito cu mere din: menta, lamai, zahar brun, rom alb, suc de mere, apa minerala si mar verde. Cocktail Martini cu vanilie O reteta de Cocktail Martini cu vanilie din: gheata, votca, extract de vanilie, grand marnier, sirop de zahar si batoane de...
Read more »
Cornulete bicolore
O reteta delicioasa de cornulete din: faina, lapte, drojdie, zahar tos, oua, unt, sare, cacao, zahar vanilat, esenta de rom, rahat, sare. Ingrediente: 500 g făină 100 ml lapte 7 g drojdie uscată 100 g zahăr tos 3 ouă 100 unt un sfert de linguriţă de sare două linguri de pudra de cacao doua...
Read more »
Tartă cu fasole şi ciuperci
O reteta delicioasa de tarta cu: lapte, faina, unt, oua, fasole boabe, ciuperci, cascaval, praf de copt, praz, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 600 ml lapte dulce 125 g făină 100 g unt 3 ouă 100 g fasole boabe fiartă 500 g ciuperci 200 g caşcaval o linguriţă de praf de copt...
Read more »
Retete de post: Supa cu galuste de post
O reteta de supa cu galuste de post din: pastarnac, morcov, patrunjel, ceapa, telina, boia de ardei dulce, faina, ulei, sare, piper, patrunjel verde si amidon. Ingrediente: 1 radacina pastarnac 1 morcov 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 telina boia de ardei dulce 8 linguri de faina pentru galuste 1 ceasca ulei sare piper...
Read more »
Dorada cu legume
O reteta delicioasa de dorada cu:vin alb sec, fenicul, praz, ardei gras, ardei iute, usturoi, zahar brun, sos de soia, ulei de masline, sare, piper, orez cu ciuperci, morcovi murati. Ingrediente: 4 dorada mai mici 125 ml vin alb sec două bucăţi de fenicul un fir de praz doi ardei graşi un ardei iute...
Read more »
Reteta zilei: Supa de perisoare din piept de curcan
O reteta de supa de perisoare din piept de curcan din: carne tocata de curcan, telina, patrunjel, pastarnac, ceapa, miel de dovlecel, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata de curcan ½ telina 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 3 cepe Miez de dovlecel Suc de rosii Sare si piper...
Read more »
Retete de post: Drob de soia
O reteta de drob de soia din: fulgi de soia, cartofi, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, pesmet, margarina, sare si piper. Ingrediente: 2 pachete de 100 de grame de fulgi de soia 4 cartofi mari 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura patrunjel 3 linguri pesmet 50 g margarina sare piper...
Read more »
Retete internationale
O serie de retete internationale: Retete internationale: Supă-cremă de ciuperci Ciupercile si smantana merg impreuna foarte bine. Atunci când se întâlnesc într-o supă, smântână îndulceşte perfect aroma de carne a ciupercilor. In zilele noastre, denumirea supă-cremă de ciuperci se foloseşte pentru o gamă largă de supe concentrate, care se pot folosi ca bază...
Read more »
Tocanita de linte
O reteta de tocanita de linte din: linte rosie, rosii, morcovi, ulei, usturoi, ardei capia, ceapa rosie, foaie de dafin, cimbru, patrunjel, coriandru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 250 g linte rosie 2 rosii 2 morcovi 50 ml ulei 2 catei de usturoi 1 ardei capia 1 ceapa rosie 1 foaie de dafin 1...
Read more »
Tartine cu piure de fasole
O reteta delicioasa de tartine cu: faina, apa, fasole alba boabe, usturoi, ardei capia, ovaz, boia dulce, sare, zahar tos, ulei de masline, sare, piper, salata verde. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 300 g fasole albă boabe 4 căţei usturoi doi ardei capia 50 g fulgi de ovăz o linguriţă de boia...
Read more »
Frigarui de miel la gratar
O reteta de frigarui de miel la gratar din: muschiulet de miel, carnati, rosii, ceapa alba, ardei rgas, sare, piper, cimbru si ulei. Ingrediente: 400 g de muschiulet de miel 2 carnati 2 rosii 4 cepe medii albe 1 ardei gras Sare, piper Cimbru Ulei tepuse Mod de preparare: Taie carnea de miel...
Read more »
Prajitura cu castane si migdale
O reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, unt, faina, zahar tos, drojdie, ou, sare, piure de castane, castane, zahar vanilat, migdale, zahar pudra. Ingrediente: 200 ml lapte dulce 50 g unt 400 g făină 60 g zahăr tos 7 g drojdie uscata un ou un vârf de linguriţă de sare 200 g piure de...
Read more »
Orez cu pui şi curry
O reteta delicioasa de orez cu: carne de pui, ardei gras, ardei iute, ceapa alba, ceapa rosie, fasole verde, pudra de curry, faina, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 150 g orez două piepturi de pui doi ardei graşi un ardei iute o ceapă albă o ceapă roşie 200 g...
Read more »
Fileuri de sardine cu ardei
O reteta delicioasa de fileuri de sardine cu: ardei capia, ardei iute, pudra de curry, ghimbir, capere, ulei de susan, vin alb sec, sare, piper, cimbru, cartofi, paste de orez. Ingrediente: 8 fileuri de sardine 4 ardei capia un ardei iute o linguriţă de pudră de curry o lingură de ghimbir ras o lingură...
Read more »
Supa Cullen Skink
Cullen skink este cel mai bun exemplu al numelor ciudate pe care scoţienii le dau mâncărurilor lor. Aceasta a fost creată în oraşul Cullen de pe coasta nord-estică a Scoţiei. Este o budincă gustoasă de peşte al cărei nume derivă din cuvântul galez care înseamnă esenţă. Cullen skink este o mâncare simplă şi sâţioasă,...
Read more »
Porc cu ierburi aromate şi salată de mere
O reteta de porc cu ierburi aromate si salata de mere din: muschi de porc, ulei de nuci, mustar integral, tarhon, patrunjel, zeama de la o lamaie, miere, mere si andive. Ingrediente: 400 g muschiulet de porc, curatat de grasime si de tendoane 1 lingura ulei de nuci 2 linguri de mustar integral 1...
Read more »
Chiftele de praz cu sos de roşii
O reteta de chiftele de praz cu sos de rosii din: praz, oua, chifla, sare, pesmet, faina, ulei, rosii, foaie de dafin, boabe de piper, sare, zahar si lamaie. Ingrediente: 4-5 fire de praz 2 oua 1 chifla inmuiata in apa sare cateva linguri pesmet faina ulei pentru sos: 1 kg rosii 1 foaie...
Read more »
Broccoli italienesc
O reteta de broccoli italienesc din: broccoli, ciuperci, morcov, ceapa, rosii, sunca prosciutto, ulei de masline, faina, sare, piper, patrunjel verde si lamaie. Ingrediente: 1 broccoli mare 150 g ciuperci 1 morcov 1 ceapa 4 rosii sau suc de rosii sau 1-2 linguri bulion 100 g sunca prosciutto 3 linguri ulei de masline 1...
Read more »
Ciorba de miel cu praz si morcovi
O reteta de ciorba de miel cu praz si morcovi din: arpacas, carne de miel sau oaie, praz, morcovi, ceapa, telina, nap, plante aromatice, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 50 gr arpacas 225 gr carne de miel sau oaie 2 bucati praz 2 morcovi 1 ceapa 2 bucati telina 1 nap mic 1.5 l...
Read more »
Gratin de peşte şi creveţi
O reteta de gratin de peste si creveti din: spanac, rosii, peste alb, busuioc, creveti, parmezan, pesmet, fulgi de ovaz si broccoli. Ingrediente: 340 g spanac tanar, tocat grosier 400 g de rosii cuburi, din conserva (amestecate cu usturoi si ierburi aromate) 225 file de peste alb, taiat in fasii groase frunzele de la...
Read more »
Pui Amedo
O reteta de pui Amedo din: pui, ceapa, ciuperci, cascaval afumat, smantana si cartofi. Ingrediente: pieptul, aripile si pulpele de la un pui mare 4 cepe medii 2 cutii ciuperci taiate 1 rotita mica de cascaval afumat 400 g smantana 500 g cartofi Mod de preparare: Pieptul şi pulpele de pui le tai...
Read more »
Pui cu legume si orez
O reteta de pui cu legume si orez din: ulei de floarea soarelui, copane de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, ghimbir, fenicul, smantana, concentrat de pui, cajun, ulei, orez basmati, scortisoara, cardamom, chimen, chilli, rodie, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,2 kg copane dezosate si...
Read more »
Mâncare irlandeză la cuptor
O reteta de mancare irlandeza din: carne de vita, ceapa,cartofi, varza murata, supa de carne, sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de vita 250 g ceapa 1 kg cartofi 1 kg varza murata 250 ml supa de carne sare piper Mod de preparare: Tai carnea cubuleţe, ceapa şi cartofii curăţaţi îi tai...
Read more »
Tartă cu brânză şi fructe
O reteta de tarta cu branza si fructe din: branza semidegresata, unt, gris, zahar pudra, lapte, oua, coaja de lamaie, mere, prune, grasime si frunze de menta. Ingrediente: 250 g brânză semidegresată 100 g unt 180 g griş 80 g zahăr pudră 2 ouă 5 linguri de lapte 1 linguriţă coajă rasă de lămâie...
Read more »
Orez cu arome
O reteta de orez cu arome din: orez basmati, ulei de floarea soarelui, seminte de mustar negru, ardei iute, curcuma, lamaie verde si coriandru. Ingrediente: 225 g orez basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 0.5 lingurita seminte de mustar negru 1 ardei iute rosu uscat, curatat de seminte si tocat 0.5 lingurita curcuma 1...
Read more »
Ficăţei la cuptor cu cartofi
O reteta de ficatei la cuptor cu cartofi din: ficatei, cartofi, lapte, sos de rosii, ceapa, usturoi, patrunjel verde, boia dulce si apa. Ingrediente: 1 kg ficatei 3-4 cartofi 1/2 l lapte 3 linguri sos de rosii sau bulion 1 ceapa 3-4 catei de usturoi patrunjel verde boia dulce apa Mod de preparare:...
Read more »
Ciorbă spaniolă
O reteta de ciorba spaniola din: boabe de mazare, ciuperci, amestec de legume, telina, piept de pui, ficat de pui, frisca, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper alb, tarhon si supa de pui. Ingrediente: 200 g boabe de mazare 200 g ciuperci 200 g amestec de legume: morcovi, radacina de patrunjel telina 300 g...
Read more »
Fajitas cu vită, ceapă şi salsa de porumb
O reteta de fasitaj cu vita, ceapa si salsa de porumb din: avocado, suc de lime, lime, porumb, rosie, coriandru, ulei de masline, ceapa rosie, cotlet de vita, condimente, foi de tortilla, salata iceberg si ardei iute. Ingrediente: 1 avocado foarte copt sucul de la 1 lime 1 lime taiata in sferturi 100 g...
Read more »
Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură
O reteta de Cocktail Mojito cu mentă şi zmeură din: frunze de menta, suc de lamaie, zahar fin, rom alb, apa minerala si zmeura. Ingrediente: câteva frunze de mentă 15 ml suc de lămâie 1 linguriţă de zahăr fin 60ml de rom alb (sau cachaça) 90ml de apă minerală câteva bucăţi de zmeură ...
Read more »
Clătite cu brânză de vaci si fructe
O reteta de clatite cu branza de vaci si fructe din: oua, lapte, sare, ulei, branza de vaci, compot, ananas, smantana, stafide, esenta de rom si scortisoara. Ingrediente: 2 oua 1 cana lapte putina sare ulei pentru umplutura: 500 g branza de vaci 1 borcan mare de compot de piersici, caise, ananas (dupa gust)...
Read more »
Piept de porc la cuptor cu piure de ţelină şi pere
O reteta de piept de porc la cuptor cu piure de telina si pere din: piept de porc dezosat, rozmarin, sare grunjoasa, boabe de piper, telina, broccoli, cartof, pere, smantana si unt. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc dezosat, cu pielea crestata din loc in loc 3 fire de rozmarin, cu frunzele smulse 2...
Read more »
Orez cu cardamon
O reteta de orez cu cardamom din: orez basmati, ulei de floarea soarelui, cardamon verde, cumin negru si sare. Ingrediente: 225 g orez basmati 2 linguri ulei de floarea-soarelui 6 teci de cardamon verde, despicate 1 lingurita cumin negru Sare Mod de preparare: Se spala bine orezul, se pune intr-un castron, se acopera...
Read more »
Fusilli cu ciuperci si cârnăciori
O reteta de fusili cu ciuperci si carnaciori din: paste fusili, ciuperci, carnaciori si branza. Ingrediente: 1 pachet paste fusili 1/2 kg ciuperci 4-5 carnaciori de preferat semiafumati 200 g branza Mod de preparare: Fierbi pastele şi tai ciupercile şi cârnăciorii bucăţele. După ce pastele sunt gata, le pui într-o tavă, căleşti ciupercile...
Read more »
Supa cu peste si curry
O reteta delicioasa de supa cu: file de peste, ceapa, usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei de alune, lapte de cocos, fidea de orez, pudra de curry, limete, sare, piper, patrunjel, lapte de vaca. Ingrediente: 750 g fileuri de peşte o ceapă 3 căţei de usturoi un ardei iute o lingură ghimbir ras o lingură...
Read more »
Cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana (video)
O reteta video despre cum se prepara cotlete de miel in varianta marocana, un preparat marocan absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 4 medium lamb loin chops 1 tsp ground cumin 1 tsp ground cinnamon 1 tsp mild chilli powder 1 small Onion 230 g tin of chopped tomatoes 1 tbsp...
Read more »
Tartă cu praz, ricotta şi Gruyere
O reteta de tarta cu praz, ricotta si gruyere din: aluat, unt, praz, ricotta, smantana, oua, tarhon si branza gruyere. Ingrediente: 500 g de aluat pentru tarta 1 cub de unt 2 fire de praz, feliate 250 g ricotta 100 ml de smantana dulce pentru frisca 2 oua 2 linguri de tarhon, tocat 100...
Read more »
Supă de raţă
Cu toate ca puiul este carnea de pasăre cel mai des folosită, si din carnea de raţă se pot prepara multe supe foarte gustoase. Unii bucătari chinezi mai economi gătesc supă de raţă folosind carcasa rămasă după prepararea unei raţe Pekin la grătar. Oasele ratei fripte conferă supei o dulceaţă aparte şi un uşor...
Read more »
Salată cu ridichi şi capere
O reteta delicioasa de salata cu: ridichii, capere, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, ghimbir ras, usturoi, miere, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: două legături de ridichi o lingură de capere doi morcovi doi cartofi o rădăcină de pătrunjel o legătură ceapă verde 50 ml ulei de măsline oţet...
Read more »
Morcovi copţi cu brânză de capră şi rodie
O reteta de morcovi copti cu branza de capra si rodie din: morcovi, ulei de masline, seminte de chimion, coaja si suc de portocala, naut, branza de capra, oregano, menta, seminte de rodie si lipii. Ingrediente: 750 g de morcovi, taiati bucati mari 2 linguri ulei de masline 2 lingurite seminte de chimion coaja...
Read more »
Cozonac cu nucă si mac
O reteta de cozonac cu nuca si mac din: faina, drojdie, sare, zahar, apa calduta, ou, unt, seminte de mac, lapte, unt, scortisoara, coaja de lamaie, stafide, nuci, zahar pudra si rom. Ingrediente: aluat: 500 g făină 42 g drojdie proaspătă 1 vârf de sare 70 g zahăr 250 ml apă călduţă 1 ou...
Read more »
Tartă de ciocolată cu rodie
O reteta delicioasa de tarta cu:ciocolata, praf de copt, zahar tos, faina, lapte, unt, oua, sare, esenta de rom, rodii. Ingrediente: 125 g ciocolată un pliculeţ praf de copt 90 g zahăr tos 50 g făină 150 nr lapte dulce 90 g unt 3 ouă un vârf de linguriţă de sare o linguriţă de...
Read more »
Pacheţele cu carne de vită
O reteta delicioasa de pachetele cu: oua, faina, rosii, carne de vita, cepa, usturoi, salvie, sare, piper, ulei de masline, parmezan. Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 5 roşii 500 g carne de vită tocată o ceapă doi căţei de usturoi o crenguţă salvie proaspătă sare piper ulei de măsline parmezan Mod de preparare:...
Read more »
Prajitura cu sirop de lamaie
O reteta de prajitura cu sirop de lamaie din: ulei de rapita, faina, praf de copt, migdale, malai, coaja de lamaie, zahar tos, oua, iaurt si suc de lamaie. Ingrediente: 75 ml ulei de rapita, plus extra pentru uns 175 g faina 1-1/2 lingurita praf de copt 50 g migdale macinate 50 g malai...
Read more »
Punch tropical cu ananas si ghimbir
O reteta de punch tropical cu ananas si ghimbir din: ananas, mango, fructe stea, suc de guave si bere de ghimbir. Ingrediente: ½ ananas proaspăt, tăiat cuburi 2 mango, curăţate şi tăiate cuburi 2 fructe stea, feliate 150ml suc de guave (sau orice alt suc de fructe tropicale) 50ml bere de ghimbir Mod...
Read more »
Tocăniţă din măruntaie de pasăre
O reteta de tocanita din maruntaie de pasare din: maruntaie de pasare, ceapa, ardei grasi, gogosar, rosii, vanata, untura de pasare, unt, zeama de carne, sare si verdeata. Ingrediente: circa 400 g de maruntaie de pasare 2 cepe 2 ardei grasi 1 gogosar 3-4 rosii 1 vanata mica 100 g untura de pasare unt...
Read more »
Pizza cu humus pe lipie
O reteta de pizza cu humus pe lipie din: naut, zeama de lamaie, usturoi, lipii, branza feta, marar, rucola, seminte de rodie, ceapa rosie si ulei de masline. Ingrediente: 400 g naut din conserva, scurs si calit zeama de la 1 lamaie 1 catel de usturoi, zdrobit 5 lipii proaspete 75 g de banza...
Read more »
Cod la cuptor cu legume in stil provensal
O reteta de cod la cuptor cu legume in stil provensal din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin alb sec, rosii, masline, busuioc, oregano, boia dulce, ulei de masline, patrunjel, coaja de lamaie si bagheta de paine. Ingrediente: 2 bucati ardei gras rosu, taiat bucati 2 bucati ardei gras galben,...
Read more »
Raita de castraveti
Amatorii de de mâncare indiană nu pot concepe un curry foarte iute fără un sos raita cu castraveţi alături. Această salată răcoritoare reprezintă o garnitură perfectă pentru multe dintre condimentatele mâncăruri indiene. Pentru a prepara o raita bună aveţi nevoie de un iaurt integral, aromat. Castraveţii se curăţă de regulă, dar pot fi lăsaţi...
Read more »