vineri, 7 septembrie 2012

Retete magice #21


Retete magice:

Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga

Semi_freddo_cu_ciocolata_fistic_si_nuga
O reteta de Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga din: unt, zahar, oua, ciocolata neagra, smantana, nuga si fistic. Ingrediente: unt, pentru uns tava 75 g de zahar fin 4 oua medii 250 g de ciocolata neagra, tocata marunt 450 ml de smantana dulce pentru frisca 140 g de nuga tare, taiata in bucati...
Read more »

Supă de măcriş şi spanac

Supa_de_macris_si_spanac_3
Cănd în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest anotimp. Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică, aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului...
Read more »

Punch Baltimore Egg Nogg

Punch_Baltimore_Egg_Nogg
O reteta simpla de Punch Baltimore Egg Nogg din: madeira, coniac, rom jamaica, oua, lapte, zahar, frisca si nucsoara. Ingrediente: 0,2 l Madeira 8 cl coniac 6 cl rom jamaica 4 oua 0,5 l lapte 4 cl zahar 4 lingurite de frisca lichida nucsoara   Mod de preparare: Batem ingredientele la viteza medie, cu...
Read more »

Sprot pane

Sport_pane
O reteta de sprot pane din: sprot, faina, pesmet, oua, parmezan, boia de ardei, ulei, sare, sare si piper. Ingrediente: 400 g sprot 100 g faina 100 g pesmet 2 oua 50 g parmezan 1 lingurita boia de ardei 300 ml ulei 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curatati pestele, spalati-l, scurgeti-l...
Read more »

Mazare cu ciuperci

Mazare_cu_ciuperci
O reteta de mazare cu ciuperci din: mazare, zahar, morcovi, ciuperci, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, unt, sare grunjoasa, piper, pesmet si patrunjel. Ingrediente: 500 g mazare noua o lingurita zahar o legatura morcovi 300 g ciuperci 2 cepe rosii 4 linguri ulei de floarea soarelui 75 g unt sare grunjoasa piper negru...
Read more »

Ecleruri cu multă ciocolată

Ecleruri_cu_multa_ciocolata
O retete de ecleruri cu multa ciocolata din: lapte, extract de vanilie, zahar, amidon, ciocolata neagra, unt, faina, oua, smantana, zahar brun, extract de vanilie si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 350 ml de lapte 1 lingurita extract de vanilie 4 galbenusuri de dimensiune medie 50 g de zahar fin 1 lingura de amidon 75...
Read more »

Cremă cu ciuperci

Crema_cu_ciuperci
O reteta de crema cu ciuperci din: ciuperci, lapte, faina, ulei de masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 4 ciuperci champignon (sau hribi) 200 ml lapte 15 g faina alba 1 lingura ulei de masline extravirgin 20 g unt sare   Mod de preparare: Curăţă ciupercile cu o perie umezită uşor, apoi taie-le lamele...
Read more »

Ciorba de loboda cu ceapa verde

Ciorba_de_loboda_cu_ceapa_verde
O reteta de ciorba de loboda cu ceapa verde din: apa, bors, loboda, ceapa verde, morcovi, patrunjel, orez, marar, leustean, ulei, sare, piper si ou. Ingrediente: 1 ½ apa 500ml bors 5 legaturi de loboda 1 legatura de ceapa verde(cam 4 fire) 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri de orez ½ legatura...
Read more »

Burgeri vegetarieni

Burgeri_vegetarieni
O reteta de burgeri vegetarieni din: cartofi, condimente, paine, linte, usturoi, ou, parmezan, sfecla rosie, ulei de floarea soarelui, cascaval, chifle, zacusca, salata si rosii. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati pentru prajit 2 lingurite amestec de condimente pentru friptura 100 g paine alba 1 conserva de 400 g linte, scursa de lichid 1 catel...
Read more »

Supa Stracciatella

Supa_Stracciatella_11
Când se simt slăbiţi, italienii mănâncă o farfurie de stracciatella. Este o specialitate romană, iar pentru a o prepara, trebuie sa fierbeţi la foc mic o supa de pui. Bateţi un ou cu puţin gris, adăugaţi parmezan ras şi un strop de nucşoară. Când supa clocoteşte, turnaţi compoziţia amestecând cu o lingură, astfel încat...
Read more »

Chefal cu legume la cuptor

Chefal_cu_legume_la_cuptor
O reteta de chefal de legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi, fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si piper. Chefalul este un peşte marin, mi­grator foarte apreciat. In sezonul cald stă mai mult pe lângă tărm, intră chiar în gurile fluviilor care se varsă în mare, dar cum se răceşte...
Read more »

Gulii umplute cu mazăre

Gulii_umplute_cu_mazare
O reteta de gulii umplute cu mazare din: gulii, mazare, sofran, miere, unt, ceapa, sare grunjoasa, marar, pesmet, mozzarella si ulei de masline. Ingrediente: 8 gulii 500 g mazare un praf sofran 2 linguri miere 100 g unt 2 cepe sare grunjoasa o legatura marar 2-3 linguri pesmet 250 g cascaval sau mozzarella 2-3...
Read more »

Vinegretă cu oţet balsamic

Vinegreta_cu_otet_balsamic
O reteta de Vinegretă cu oţet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Vinegretă îşi are originea în Franţa, unde era preparată din sare, ulei şi oţet din vin roşu. In reţeta de faţă se folo­seşte un oţet balsamic tradiţional, maturat puţin, pentru a obţine o emulsie mai catifelată şi...
Read more »

Punch de cidru de mere

Punch_de_cidru_de_mere
O reteta de Punch de cidru de mere din: cidru, calvados, suc de mere, zeama de lamaie si lichior de menta. Ingrediente: 1 sticla de cidru 8 cl Calvados 10 cl suc de mere 4 cl zeama de lamaie 2 cl lichior de menta   Mod de preparare: Punem ingredientele intr-o cana mare, mixam...
Read more »

Somon cu rozmarin

Somon_cu_rozmarin
O reteta de somon cu rozmarin din: file de somon, patrunjel, marar, lamaie, rozmarin, ulei, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 bucati file de somon(aprox. 1kg) 2 legaturi de patrunjel 2 legaturi de marar 1 lamaie 4 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei piper sare grunjoasa   Mod de preparare: Verdeata se spala...
Read more »

Retete simple si gustoase

restaurantedelux.ro
Retete simple si gustoase: Mâncare de bame cu pui O reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi...
Read more »

Supa Snert

Supa_Snert_7
Snert nu e greu de făcut, dar prepararea ei ia destul de mult timp. Mai întâi, mazărea uscată se pune într-un vas cu apă, împreună cu o bucată de carne afumată cu os şi unul sau două picioare de porc. Se lasă sâ fiarbă împreună la foc mic. Intre timp bucătarul toacă ceapă, morcovi,...
Read more »

Hot Dogs cu ceapa prajita

Hot_Dogs_cu_ceapa_prajita
O reteta de hod dogs cu ceapa prajita din: telina, ceapa, ulei de masline, rosii in suc, praf de chilli, zahar, sos worchershire, votca, carnaciori de porc, ceapa, sare grunjoasa, boia dulce, faina, baghete si ulei. Ingrediente: 1 codita de telina, tocata 1 ceapa, tocata 1 lingura ulei de masline 1 conserva de 400...
Read more »

Hering cu sos de ardei

Hering_cu_sos_de_ardei
O reteta de hering cu sos de ardei din: fileuri de hering, ardei capia, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei de masline, usturoi, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 8 fileuri de hering 3 ardei capia rosii 1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei iute...
Read more »

Supă-cremă de măzăre

Supa_crema_de_mazare
O reteta de supa crema de mazare din: mazare, telina, ceapa, patrunjel, zahar, sare, ulei de masline, piper verde, unt si crutoane. Ingrediente: 500 g mazăre nouă o ţelină mică o legătură ceapă o legătură pătrunjel o rădăcină pătrunjel o lingură zahăr sau o lingură miere sare o lingură ulei de măsline piper verde...
Read more »

Retete culinare

restaurantedelux.ro
Retete culinare: Stir-fry de legume în sos de stridii Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry...
Read more »

Rulada din cartofi cu oua si verdeturi

Rulada_din_cartofi_cu_oua_si_verdeturi
O reteta de rulada din cartofi cu oua si verdeturi din: cartofi, oua, faina, telemea, unt, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 4 linguri faina 100 g telemea 150 g unt 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar...
Read more »

Salată cu legume şi brânză afumată

Salata_cu_legume_si_brânza_afumata
O reteta de salata cu legume si branza afumata din: vanata, ardei gras, dovlecel, cas afumat, salata creata, rosii uscate, usturoi, ienupar, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă lungă 1 ardei gras galben 2 dovlecel 1 formă rotundă de caş afumat 1 inimă de salată creaţă 4 roşii uscate 1...
Read more »

Clatite cu verdeturi

Clatite_cu_verdeturi
O reteta de clatite cu verdeturi din: faina, oua, lapte, sifon, ulei, sare, piper, branza de vaci, telemea de capra, ridichi de luna, frunze de ceapa, marar, chimen, smantana si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 125 g faina 2 oua 120 ml lapte 120 ml apa minerala/sifon 2 linguri ulei ulei pentru prajit sare piper...
Read more »

Sos de ton

Sos_de_ton
O reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb. Ingrediente: 180 g ton in ulei 4 linguri maioneza light 1 lamaie piper alb   Mod de preparare: Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când obţii o...
Read more »

Ciuperci cu usturoi şi smântână

Ciuperci_cu_usturoi_si_smântâna
O reteta de ciuperci cu usturoi si smantana din: ciuperci, smantana, iaurt, usturoi, marar verde si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura, mai mici 250 ml smantana 150 ml iaurt sau sana 5 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le...
Read more »

Salată cu scrumbie

Salata_cu_scrumbie
O reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras, file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei extravirgin de masline, sare fina, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g file de scrumbie 80 g măsline,...
Read more »

Caramel cu migdale si fistic

Caramel_cu_migdale_si_fistic
O reteta de caramel cu migdale si fistic din: zahar, unt, frisca, sare, migdale, fistic, esenta de vanilie si hartie de copt. Ingrediente: 500 g zahăr 350 g unt 100 ml frişcă lichidă sau 125 ml lapte un praf sare 300 g migdale 150 g fistic 1-2 picături esenţă de vanilie hârtie de copt...
Read more »

Punch Millenium

Punch_Millenium
O reteta simple de Punch Millenium din: vermut, frunze de menta, masline si sampanie. Ingrediente: 10 cl vermut sec frunze de menta 4 masline sampanie   Mod de preparare: Mixam intr-un pahar de bar vermutul, frunzele de menta si maslinele impreuna cu multa gheata. Lasam 30 de minute sa stea, apoi turnam in 4...
Read more »

Gulioare cu rosii si usturoi

Gulioare_cu_rosii_si_usturoi
O reteta de gulioare cu rosii si usturoi din: gulioare, rosii, usturoi, marar, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si sare grunjoasa. Ingrediente: 3 gulioare 3 rosii mai mari 2 legaturi usturoi verde 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde sau cateva frunze de busuioc 3 linguri ulei de masline 2 linguri...
Read more »

Desert la cupă

Desert_la_cupa
O reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de padure. Ingrediente: 8 piersici zemoase zeama de la 2 lămâi 2 linguri coniac sau lichior de piersici o linguriţă esenţă de vanilie 300 g brânză mascarpone 150 ml frişcă lichidă...
Read more »

Supa de legume cu taitei

Supa_de_legume_cu_taitei
O reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel, telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei. Ingrediente: 2 morcovi • o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare...
Read more »

Aperitiv cu rosii

Aperitiv_cu_rosii
O reteta de aperitiv cu rosii din: rosii, telina, cascaval afumat, mozzarella, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, gulie si patrunjel. Ingrediente: 8 roşii o ţelină medie 100 g caşcaval afumat 100 g mozzarella sare zeama de la 1-2 lămâi 2 linguri ulei de măsline piper negru măcinat o gulie 1-2 legături...
Read more »

Sandviş cu friptură si sos de brânza

Sandvis_cu_friptura_si_sos_de_brânza
O reteta de sandivs cu friptura si sos de branza din: muschi de vita, ulei, paine, salata rucola, branza cu mucegai, otet de vin alb si smantana. Ingrediente: 300 g muschi de vita, taiat felii de circa 2 cm, la temperatura camerei 1 lingura ulei 4 felii de paine crocanta sau ciabatta 2 maine...
Read more »

Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu

Salata_de_fasole_verde_cu_ardei_rosu_6
O reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit, fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult...
Read more »

Antricot de vita cu sos alb

Antricot_de_vita_cu_sos_alb
O reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare, piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin rosu, smantana, faina si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi antricot vită  sare piper 100g unt 50 g caşcaval 3-4 linguri ulei de măsline 300 g ciuperci 2 linguri oţet...
Read more »
Aripi_de_curcan_cu_legume
O reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz, usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un fir praz 2-3 fire usturoi  2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper negru şi verde măcinat...
Read more »

Gulioare cu smantana

Gulioare_cu_smantana
O reteta de gulioare cu smantana din: gulioare, smantana, nuci, marar verde si chimen. Ingrediente: 2 gulioare 250 ml smantana 100 g nuci pisate 1 legatura marar verde 1 lingurita chimen   Mod de preparare: Curatati gulioarele si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari sau taiati-le in rondele foarte, foarte subtiri. Puneti-le intr-un castron...
Read more »

Sos picant cu cârnaţi

Sos_picant_cu_cârnati
O reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 carnat picant de porc proaspat (circa 150 g) 200 g pulpa de rosii 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 3 linguri ulei de...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Blue_Lagoon.jpg
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Blue Lagoon, o bautura deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon
Read more »

Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate

Escalop_de_pui_cu_maioneza_si_rosii_deshidratate
O reteta de Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate din: piept de pui, parmezan, sare cu aroma de usturoi, tarhon, pesmet, ou, lapte, ulei, maioneza, pasta de rosii deshidratate, ciabatta, salata asortata si ridichi. Ingrediente: 1 piept de pui 25 g parmezan, razuit un praf de sare cu aroma de usturoi cateva...
Read more »

Dovlecei cu orez

Dovlecei_cu_orez
O reteta de dovlecei cu orez din: orez, dovlecei, ceapa, marar verde, ulei, usturoi verde si sare. Ingrediente: 350 g orez 4 dovlecei 1 ceapa 1 legatura marar verde 3 linguri ulei 2 legaturi usturoi verde sare   Mod de preparare: Spalati dovleceii, taiati-i in rondele cu grosimea de 0,5 cm, presarati-le cu sare...
Read more »

Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado

Salata_de_creveti_sparanghel_si_dovlecei_cu_avocado
O reteta de Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado din: creveti, sparanghel, dovlecei, salata verde, avocado, suc de lamaie, patrunjel, arpagic, vin, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 500 g sparanghel subţire 2 dovlecei 2 inimi de salată verde 1 avocado 4 linguri de suc de...
Read more »

Sos de lamaie (Citronette)

Sos_de_lamaie
O reteta de sos de lamaie din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, ierburi aromatice, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie (zeama) 9 linguri ulei de masline extravirgin ierburi aromatice, dupa gust (cimbru, salvie, dafin, maghiran) sare piper   Mod de preparare: Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina. Adauga 1/2 lingurita...
Read more »

Tagine de miel şi cârnaţi

Tagine_de_miel_si_cârnati
O reteta de tagine de miel si carnati din: chimion, pudra de chilli, rosii, usturoi, ghimbir, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, patrunjel, coriandru, miel, ulei de masline, morcovi, ceapa rosie, prune uscate, lamai murate, menta si harissa. Ingrediente: pentru marinata: 1 lingura chimion macinat, boia si turmeric 1 lingura pudra de chilli...
Read more »

Piept de pui cu morcovi şi gulioare

Piept_de_pui_cu_morcovi_si_gulioare
O reteta de piept de pui cu morcovi si gulioare din: piept de pui, gulioare, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 4 gulioare 300 g morcovi 1 telina 1 ceapa 2 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile. Cu o...
Read more »

Cocktail Cool Cinamon

Cocktail_Cool_Cinamon
O reteta simpla de Cocktail Cool Cinamon din: vin rosu, rom, zeama de lamaie, condimente, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 sticla de vin rosu 8 cl rom 1 cl zeama de lamaie 1 plic amestec de condimente pentru vin fiert 100 g stafide betisor de scortisoara   Mod de preparare: Vinul rosu, romul si...
Read more »

Salată cu ceapa rosie

Salata_cu_ceapa_rosie
O reteta de salata cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ardei grasi, cartofi, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 2 ardei graşi verzi dulci 3 cartofi galbeni 4 linguri de ulei extravirgin de măsline sare piper negru   Mod de preparare: Fierbeţi într-o oală cu apă şi sare cartofii...
Read more »

Sufleu de cod cu spanac

Sufleu_de_cod_cu_spanac
O reteta de sufleu de cod cu spanac din: spanac, fileuri de cod, usturoi, oua, usturoi verde, faina, smantana, ulei, unt, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 4 fileuri de cod (250 g fiecare) 2 catei de usturoi 2 oua 1 legatura usturoi verde 1 lingura faina 150 ml smantana 4 linguri...
Read more »

Tort tiramisu cu ciocolată

Tort_tiramisu_cu_ciocolata
O reteta de tort tiramisu cu ciocolata din: unt, oua, zahar fin, extract de vanilie, faina, cacao, praf de copt, espresso, galbenusuri, vin, ciocolata alba, mascarpone, ciocolata neagra si cacao. Ingrediente: pentru blat: 50 g unt, plus extra pentru uns 4 oua mari 140 g de zahar fin 1 lingurita extract de vanilie 100...
Read more »

Ruladă din omletă cu legume

Rulada_din_omleta_cu_legume
O reteta de rulada din omleta cu legume din: oua, fasole verde, pastarnac, verdeturi, urda, sare, piper si boia. Ingrediente: 8 oua 200 g fasole verde 3 morcovi 1 pastarnac cateva frunze de verdeturi: rucola, papadie, leurda, loboda etc. 3-4 linguri urda sarata sare piper boia dulce/iute   Mod de preparare: puneţi-le întregi la...
Read more »

Pulpă de miel la grătar, în stil marocan

Pulpa_de_miel_la_gratar_în_stil_marocan
O reteta de pulpa de miel la gratar, in stil marocan din: unt, ulei de masline, chimion, coriandru, boia, frunze de cimbru, usturoi, coaja si suc de lamaie, pulpa de miel, harissa si iaurt. Ingrediente: 50 g unt topit 3 linguri ulei de masline cate 2 lingurite de chimion macinat, de coriandru macinat si...
Read more »

Supa Tom Yum

Supa_Tom_Yum_11
Cel mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”; împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente, de la carne de pui până la...
Read more »

Frigănele cu banane şi ciocolată

Friganele_cu_banane_si_ciocolata
O reteta de friganele cu banane si ciocolata din: banana, ciocolata cu lapte, paine, oua, smantana, sirop de artar, extract de vanilie, unt, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 1 banana foarte coapte 75 g de ciocolata cu lapte, rupta in bucati 4 felii de paine alba, rotunda 3 oua medii 1 lingura de smantana...
Read more »

Salată de fructe şi verdeţuri

Salata_de_fructe_si_verdeturi
O reteta de salata de fructe si verdeturi din: laptuca, papadie, arpagic, busuioc, porumb, morcov, telina, castravete, avocado, pulpa de manzat, patrunjel, cepsoara, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 inimă de lăptucă 1 legătură de păpădie 15 fire de arpagic verde 10 frunze de busuioc 50 g...
Read more »

Bizarre Foods – Korea 4

Bizarre_Foods1.jpg [auto]
Bizarre Foods  
Read more »

Muschi de vita cu piper

Muschi de vita cu piper
O reteta de muschi de vita cu piper din: muschi de vita, piper, miere, sare, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 2 linguri piper rosu si negru 2 linguri miere sare 3 linguri ulei de masline 200 ml vin alb sec   Mod de preparare: Zdrobesti boabele de...
Read more »

Punch de banane

Punch_de_banane
O reteta de punch de banane din: rachiu, lichior de banane, suc de banane si sifon. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de banane 10 cl suc de banane sifon   Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele alcoolice cu suc de banane si cu multa gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un...
Read more »

Placinta cu peste (merluciu)

Placinta_cu_peste
O reteta de placinta cu peste din: merluciu, usturoi verde, marar, unt, ulei, ceapa, telina, cartofi, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar verde 2 linguri unt 4 linguri ulei 2 cepe 1 telina 800 g cartofi 1 ou sare piper   Mod de preparare: Curăţati...
Read more »

Pizza cu somon afumat

Pizza_cu_somon_afumat
O reteta de pizza cu somon afumat din: blat de pizza, ulei de masline, somon afumat, anghinare marinata, rosii uscate si mozzarella. Ingrediente: 1 blat mare pentru pizza (făcut în casă sau cumpărat), gata copt 1 lingură cu ulei de măsline 1 cană cu somon afumat, tăiat în fâşii de câţiva centrimetri o jumătate...
Read more »

Meringue cu miere

miere-de-albine.jpg
O reteta delicioasa de meringue cu: miere, vin alb, oua, migdale, sare. Ingrediente: 6 linguri cu miere 6 lin­guri cu vin alb 4 ouă o jumătate de cană cu migdale un vârf de cuţit cu sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun pe foc mierea şi vinul lăsându-le să dea în clocot. Se...
Read more »

Kuri-kin-ton

Kuri-kin-ton.png
O reteta gustoasa de Kuri-kin-ton din: cartofi dulci, gardenia, zahar pudra, vin din orez. Ingrediente: 400 g cartofi dulci o boabă de gardenia 150 g zahăr pudră 15 ml vin de orez Mod de preparare: Fierbeţi cartofii împreună cu sămânţa de gardenie. Faceţi apoi un piure. Caramelizaţi zahărul şi apoi adăugaţi piureul. La final...
Read more »

Supă rece de avocado

Supa_rece_de_avocado.png
O reteta delicioasa de supa cu:avocado, supa de pui, lapte, suc de lamaie, coriandru, rosie, piper cayenne, piper negru, sare. Ingrediente: 2 bucăţi mari de avo­cado 2 căni cu supă de pui 2 căni cu lapte rece suc de lămâie 2 linguri cu coriandru verde tocat o roşie fără coajă şi seminţe, tăiată cubuleţe...
Read more »

Rulouri din omleta

Rulouri_din_omleta.png
O reteta delicioasa de rulouri cu: oua, sunca, crema de branza, rucola, rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă 100 g cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de salată 8 roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de preparare: Intr-un...
Read more »

Lasagna cu masline

Lasagna_cu_masline.png
O reteta delicioasa de lasagna cu: unt, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 ml sos de...
Read more »

Sos de rosii cu busuioc

Sos_de_rosii_cu_busuioc.png
O reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia, ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare. Ingrediente: 5 kg roşii 1 kg ardei graşi roşii 1 kg ardei capia roşii 1/2 kg ceapă 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 frunză de ţelină 100 g busuioc 3 foi...
Read more »

Salata de dovlecei cu usturoi

Salata_de_dovlecei.png
O reteta simpla si delicioasa de salata cu: dovlecei, vanata, usturoi, smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5 căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în...
Read more »

Insalata Caprese

Insalata_Caprese_11
Ca şi în cazul salatei Caesar şi al salatei greceşti, nu trebuie să fii cine ştie ce expert ca sa ştii care sunt ingredientele unei salate Caprese, deşi azi e destul de greu să găseşti una autentică. Originară din insula Capri, această mâncare napolitană clasică reprezintă un adevărat imn închinat verii şi, la fel...
Read more »

Bezele cu alune si cafea

Bezele_cu_alune_si_cafea
O reteta de bezele cu alune si cafea din: alune, cafea, zahar tos si albusuri. Ingrediente: 100 g alune prajite, taiate in bucati mari sau macinate 2 linguri granule de cafea inghetate si uscate 175 g zahar tos marunt 3 albusuri, la temperatura camerei   Mod de preparare: Se amesteca alunele cu granulele de...
Read more »

Salata speciala de pui

Salata_speciala_de_pui
O reteta de salata speciala de pui din: pui, germeni de soia, rucola, hrean, flori de dovleac, piper rosu, piper verde, piper negru, piper aromat cu cuisoare, ceai negru chinezesc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare grunjoasa si sare fina. Ingrediente: 1 pui cam de 1 kg 100 g germeni de soia 50...
Read more »

Ecler cu ciocolată şi cafea

Ecler_cu_ciocolata_si_cafea
O reteta de ecler cu ciocolata si cafea din: lapte, vanilie, cafea, amidon de porumb, zahar tos, iaurt, faina, oua, albus, ciocolata si zahar pudra. Ingrediente: 600 ml lapte semidegresat 1 baton vanilie, taiat in jumatate, pe lungime 1 lingura cafea macinata 60 g amidon de porumb 50 g zahar tos fin 150 g...
Read more »

Sos de peşte

Sos_de_peste
O reteta de sos de peste din: cod, usturoi, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, vin alb, ardei iute, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g cod 2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1 ardei iute rosu patrunjel sare piper...
Read more »

Supa Tortellini in brodo

Supa_Tortellini_in_brodo_7
Provincia italiană Emilia-Romagna, locul de baştină a şuncii prosciutto, a mortadellei şi a brânzei Parmigiano Reggiano, este considerată centrul gastronomic al Italiei. In Bologna se prepară o supă legendară în care se regăsesc toate cele trei ingrediente de mai sus. Tortellini in brodo este o supă cu paste făinoase. Umplutura pentru aceste tortellini se...
Read more »

Cocktail cu nuca de cocos

Cocktail_cu_nuca_de_cocos
O reteta simpla de Cocktail cu nuca de cocos din: nuca de cocos, ananas, batida de coco, rom alb, sirop de migdale, miere si apa minerala. Ingrediente: 1 nuca de cocos mai mica jumatate de ananas 8 cl Batida de Coco 8 cl rom alb 4 cl sirop de migdale 2 lingurite de miere...
Read more »

Roşii cu crutoane, la cuptor

Rosii_cu_crutoane_la_cuptor
O reteta de rosii cu crtuoane, la cuptor din: rosii, crutoane de paine, branza, carnati afumati, ardei iute si sare. Ingrediente: 5 roşii mari 1 ceaşcă cu crutoane de pâine 1/2 ceaşcă brânză sau caşcaval ras 2 cârnaţi afumaţi tăiaţi în bucăţi mici 1 ardei iute sare după gust   Mod de preparare: Taie...
Read more »

Salata de linte cu prosciutto

Salata_de_linte_cu_prosciutto
O reteta de salata de linte cu prosciutto din: linte, untisor, prosciutto crudo, ulei etravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g linte cu bob mic 100 g untişor 150 g prosciutto crudo, feliat mare 6 linguri de ulei extravirgin de măsline sare   Mod de preparare: Clătiţi bine lintea şi fierbeţi-o în multă...
Read more »

Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată

Briose_cu_banane_si_fulgi_de_ciocolata
O reteta de briose cu banane si fulgi de ciocolata din: ulei, banane, ou, albusuri, lapte degresat, faina, zahar tos, bicarbonat, coaja de portocala si ciocolata. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g banane fara coaja, taiate in bucati mari 1 ou intreg 2 albusuri 250 ml lapte degresat 400 g faina pentru prajituri 150...
Read more »
Sos_de_nuci
O reteta de sos de nuci din: nuci, unt, ricotta, smantana, salvie, sare si piper. Ingrediente: 200 g nuci curatate 50 g unt 100 g ricotta proaspata 1 lingura smantana dulce 3 frunze de salvie sare piper   Mod de preparare: Macină nucile prin maşina de tocat nuci sau în râşniţă (acţionată cu pauze),...
Read more »

Retete internationale: Tabbouleh

Tabbouleh_7
Tabbouleh este omniprezent în toate restaurantele libaneze din lume. Ce face ca această salată să fie atât de răcoritoare? Ei bine, plantele aromatice care intră în compoziţia ei. Originară din regiunea muntoasă care separă Libanul de Siria, tabbouleh este o salată de pătrunjel. Pentru a o pregăti aveţi nevoie de o grămadă de pătrunjel,...
Read more »

Reteta zilei: Briose cu dovleac

Briose_cu_dovleac_2
O reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara. Ingrediente: 1, 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt 1 cana de dovleac 1/3 ceasca de ulei vegetal 2 oua mari 1, 1/4 cesti, plus 1 lingura de zahar 1/2 linguriţă...
Read more »

Punch cu brandy

Punch_cu_brandy
O reteta de Punch cu brandy din: apricot brandy, rom jamaica, whiskey bourbon, rom, ceai negru, zahar, suc de portocale si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cl Apricot Brandy 8 cl rom Jamaica 8 cl whiskey Bourbon 8 cl rom 1 l ceai negru 1 cl zahar 0,2 l suc de portocale 1 cl...
Read more »

Salata de spanac si mar verde

Salata_de_spanac_si_mar_verde
O reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde, pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 1 măr verde 200 g cubuleţe de pancetta afumată 1 lămâie 2 linguri de muştar de Dijon 3 linguri de ulei extravirgin de măsline...
Read more »

Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor

Cartofi_cu_bacon_şi_rozmarin_la_cuptor
O reteta de cartofi cu bacon si rozmarin la cuptor din: cartofi, bacon, smantana, marar, rozmarin, ulei de masline, sare, piper si ardei iute. Ingrediente: 6-8 cartofi noi, de mărime medie 100 gr. bacon sau şuncă de Parma, tăiate subţire 1 pahar mic de smântână o legatură de mărar câteva crenguţe de rozmarin proaspăt...
Read more »

Sos picant de rosii

Sos_picant_de_rosii
O reteta de sos picant de rosii din: sos de rosii, ardei capia, ulei de masline extravirgin, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 300 g sos de rosii 1 ardei capia rosu 4 linguri ulei de masline extravirgin 1 catel de usturoi 1 lingurita zahar sare si piper   Mod de preparare: Taie ardeiul...
Read more »

Inghetata de piersici

Inghetata_de_piersici
O reteta de inghetata de piersici din: piersici, zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahar 1 albus 250 ml frisca vegetala   Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi le fierbi la foc mic,...
Read more »

Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă

Salata_de_rucola_si_dovleac_cu_oua_de_prepelita
O reteta de salata de rucola si dovleac cu oua de prepelita din: miez de dovleac, rucola, oua de prepelita, masline, capere, frunze de busuioc, otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 350 g miez de dovleac 100 g rucola 8 ouă de prepeliţă 16 măsline negre, fără sâmburi 20 capere,...
Read more »

Napolitane cu cireşe şi migdale

Napolitane_cu_cirese_si_migdale
O reteta de napolitane cu cirese si migdale din: ulei, albusuri, zahar tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese. Ingrediente: ulei sau unt pentru uns 3 albusuri 125 g zahar tos fin 225 g faina alba simpla 100 g fulgi de migdale 50 g migdale intregi, crude 150 g cirese glasate, taiate...
Read more »

Punch Lemen-Tea

Punch_Lemen_Tea
O reteta simpla de Punch Lemon Tea din: rom alb, ceai negru, zahar, suc de limeta, sifon si lamaie. Ingrediente: 8 cl rom alb 0,7 l ceai negru 4 lingurite de zahar 4 cl suc de limeta 0,1 l sifon lamaie   Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se toarna in bol cu...
Read more »

Roşii la cuptor cu usturoi

Rosii_la_cuptor_cu_usturoi
O reteta de rosii la cuptor cu usturoi din: rosii, usturoi, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kilogram de roşii de dimensiuni mai mici 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin sare după gust   Mod de preparare: Fă o mică tăietură în fiecare roşie şi introdu câte...
Read more »

Piure de cicoare roşie

Piure_de_cicoare_rosie
O reteta de piure de cicoare rosie din: cicoare rosie, ulei extravirgin de masline, ceapa alba, zahar, otet rosu, sare si piper. Ingrediente: 2 capatani de cicoare rosie (radicchio) 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 ceapa alba 1 lingurita zahar 1 lingurita otet rosu sare si piper     Mod de preparare: Toacă...
Read more »

Rulouri cu umplutura de fructe uscate

Rulouri_cu_umplutura_de_fructe_uscate
O reteta de rulouri cu umplutura de fructe uscate din: aluat, ulei de floarea soarelui, fructe uscate, zahar pudra si crema. Ingrediente: 12 foi aluat frantuzesc, de minim 15×30 cm 1 lingura ulei de floarea-soarelui 400 g fructe uscate (stafide, coacaze, caise etc.), tocate si amestecate cu condimente (scortisoara, nucsoara) si nuci sau alune...
Read more »

Sos de ardei gras roşu

Sos_de_ardei_gras_rosu
O reteta de sos de ardei gras rosu din: ardei gras, ulei de masline extravirgin, ricotta, sare si piper alb. Ingrediente: 1 ardei gras rosu mare 5 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura ricotta proaspata sau smantana dulce sare piper alb   Mod de preparare: Spală ardeiul, taie-1 pe din două şi curăţă-l...
Read more »

Salata de manatarci cu creveti

Salata_de_manatarci_cu_creveti
O reteta de salata de manatarci cu creveti din: manatarci, creveti, untisor, scrumbie, ceapa, telina, morcov, suc de lamaie, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper roz. Ingrediente: 4 mânătărci foarte proaspete 20 creveţi mari 100 g untişor 2 fileuri de scrumbie în ulei 1 ceapă 1 tulpină de ţelină 1 morcov sucul...
Read more »

Negresă cu fructe

Negresa_cu_fructe
O reteta de negresa cu fructe din: prune, coniac, zahar tos, lamaie, portocala, faina, praf de copt, amestec de mirodenii, amestec de fructe uscate, lapte si oua. Ingrediente: 375 g prune fara samburi 6 linguri coniac, sherry sau suc de portocale 200 g zahar tos brun 1 lamaie mare, coaja rasa 1 portocala mare,...
Read more »

Supă toscană de fasole cu legume

Supa_toscana_de_fasole_cu_legume
Loocuitorilor regiunii Toscana le place foarte mult fasolea, motiv pentru care restul italienilor îi n numesc mangiafagioli, „mâncători de fasole”. Ei pi pun fasole pe crostini, o amestecă cu pastele fainoase, sau prepară fagioli al fiasco, cu puţin ulei de măsline şi câteva frunze de salvie. Desigur, fasolea este ingredientul de bază a nenumărate...
Read more »

Salata de caracatita si sparanghel alb

Salata_de_caracatita_si_sparanghel_alb
O reteta de salata de caracatita si sparanghel alb din: caracatita, sparanghel alb, lamaie, busuioc, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatiţă de dimensiuni potrivite, gata curăţată 300 g sparanghel alb 1 lămâie netratată 1 legătură de busuioc 2  linguri de oţet de vin alb 5 linguri...
Read more »

Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă

Prajitura_cu_afine_si_scortisoara_în_crusta
O reteta de prajitura cu afine si scortisoara in crusta din: prune, iaurt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, zahar brun, praf de copt si afine. Ingrediente: 500 g prune, fara samburi 150 g iaurt degresat 225 g zahar tos marunt 2 oua intregi plus 2 albusuri 1 lingurita esenta de vanilie...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Bloody_Marry_non_alcoolic.jpg
O reteta video despre cum se prepara  Cocktail Bloody Marry non-alcoolic, o bautura sanatoasa, delicioasa si foarte usor de preparat! Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non alcoolic Pofta buna!
Read more »

Sos de ardei iute

Sos_de_ardei_iute.png
O reteta delicioasa de sos de ardei iute cu: usturoi, otet, ulei, sare. Ingrediente: 24 de ardei iuţi un căţel de usturoi o cană cu oţet trei sferturi de cană cu ulei o linguriţă cu sare Mod de preparare: Ardeii iuţi se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în fâşii. Se aşază...
Read more »

Corabioare de ardei

Corabioare_de_ardei.png
O reteta delicioasa de corabioare de ardei cu: cabanos, cartofi, cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori 2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii cubuleţe....
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro