Retete simple:
Somon cu sos alb si spanac
O retete de somon cu sos alb si spanac din: fileuri de soomon, sare, piper, cimbru, unt, faina, nucsoara, lapte, ceapa verde, zeama de lamaie, zahar si ulei de masline. Ingrediente: 8 fileuri de somon sare piper cimbru verde Pentru sos: 100g unt 3 linguri făină nucşoară 400 ml lapte o legătură ceapă verde...
Read more »
Limba de vita cu legume
O reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, otet, piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi, usturoi si frunze de salvie. Ingrediente: un kg limbă de vită sare oţet piper negru măcinat o legătură ceapă 4 roşii 400 g fasole verde fideluţă 2 ardei 3 linguri...
Read more »
Plăcintă cu carne
O reteta de placinta cu carne de vita din: faina, unt, ulei de masline, sare, otet, iaurt, carne de vita, ceapa verde, vin rosu, sare, piper, pasta de masline, ulei de masline, pesmet, cimbru, oua si galbenus. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt 2-3 linguri ulei de masline un praf sare 2 linguri...
Read more »
Chifteluţe cu creveţi şi porumb
O reteta de chiftelute cu creveti si porumb din: faina, praf de copt, oua, lapte, pasta de curry, porumb, ceapa verde, frunze de coriandru, creveti, ulei si sos dulce de chilli. Ingrediente: 140 g faina 1 lingurita praf de copt 2 oua 125 ml de lapte 2 linguri pasta de curry rosu thailandez 140...
Read more »
Crevete crocant
O reteta de creveti crocanti din: curcuma, chili, usturoi, creveti, fulgi de porumb si ulei. Ingrediente: 1/2 lingurita curcuma 1/2 lingurita chili 1 catel de usturoi 450 g creveti 1 ceasca fulgi de porumb ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amestecă, într-un castron mare, mirodeniile şi usturoiul pisat. Se adaugă oul şi...
Read more »
Punch cu pepene galben
O reteta de punch cu pepene galben din: pepene galben, votca, zeama de lamaie, vin alb sec, sampanie si coaja de lamaie. Ingrediente: 1 pepene galben 10 cl votca 1 cl zeama de lamaie 3 sticle de vin alb sec 1 sticla sampanie alba, seaca spirala din coaja de lamaie Mod de preparare:...
Read more »
Aperitiv cald cu brânză şi legume
O reteta de aperitiv cald cu branza si legume din: telemea de capra, rosii, busuioc, ceapa, pasta de masline verzi, ulei de masline si piper. Ingrediente: 800 g telemea de capra 8 rosii prunisoare busuioc verde 1-2 cepe 1-2 linguri pasta de masline verzi ulei de masline piper negru Mod de preparare: Se...
Read more »
Pachetele din vinete
O reteta de pachetele din vinete din: mozzarella, vanata, ardei iute, usturoi, ulei de masline, rozmarin, ceapa verde si sare. Ingrediente: 300 g mozzarella 1 vânătă 1 ardei iute 5 căţei de usturoi 500 ml ulei de măsline rozmarin câteva fide de ceapă verde sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă uleiul cu...
Read more »
Frigărui crocante
O reteta de frigarui crocante din: mozzarella, carne tocata de vita, usturoi, ou, ceapa, vin alb, paine, pesmet, boia dulce, sare, piper si marar. Ingrediente: 200 g biluţe de mozzarella 400 g carne tocată de vită 3 căţei de usturoi 1 ou 1/2 ceapă 1 lingură cu vin alb 2 felii de pâine 100...
Read more »
Reteta zilei: Panzanella
O reteta de salata panzanella din: ulei de masline, usturoi, paine, parmezan, sare, piper, ceapa rosie, suc de lamaie, otet de vin alb, mustar de dijon, praz, sparanghel si fasole. Ingrediente: Pentru crutoane: 1/4 ceasca ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati fin 1 paine feliata taiata cubulete, dar inlaturata coaja 6 linguri...
Read more »
Shabu-shabu
Mancarea japoneză shabu-shabu seamănă cu un fondue franţuzesc; şi aici, mesenii sunt invitaţi să îşi prepare singuri mancarea. Acesta nu este doar un obicei sănătos, ci şi o experienţă culinară inedită şi foarte amuzantă. Shabu-shabu, cunoscut şi sub denumirea de oală clocotind, se aseamănă cu sukiyaki, cu excepţia faptului că aici bucăţelele de carne...
Read more »
Fulgi de cereale cu miere
O reteta de fulgi de cereale cu miere din: ulei de floarea soarelui, miere, sirop de artar, scortisoara, nuci, alune, cajun, fulgi de cereale si stafide. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 4 linguri miere 4 linguri sirop de artar 1 lingurita scortisoara 200 g nuci, alune, cajun, zdrobite 300 g fulgi de...
Read more »
Cartofi cu conopida si spanac
Fierbe 500 g cartofi, curatati de coaja si taiati in cuburi de 2 cm, in apa cu sare 8-10 minute, pana cand se patrund. In ultimele 5 minute, adauga 500 g conopida desfacuta in buchete mici. Scurge de apa. Intre timp unge un vas cu ulei, si prajeste 5 minute 1 ceapa, tocata marunt,...
Read more »
Coroniţă din cotlete de miel cu spanac
O retete coronita din cotlete de miel cu spanac din: cotlet de miel, spanac, ceapa, morcovi, telina, vin alb, ulei, zahar brun, scortisoara, foi de dafin, pudra de ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel cu os (bucata intreaga) 1 kg spanac proaspat 2 cepe mari 2 morcovi 1 telina mica...
Read more »
Punch cu coacaze rosii
O reteta de punch cu coacaze rosii din: pepene verde, lamaie, vin rose, lichior de coacaze, sherry cream, coacaze rosii, sampanie rose si lamaita. Ingrediente: 1 pepene verde (aproximativ 1 kg de miez) 1 lamaie 2 sticle de vin rose 8 linguri de lichior de coacaze 6 linguri de Sherry Cream 250 g coacaze...
Read more »
Musaca de rosii
O reteta de musaca de rosii din: mozzarella, piept de pui, rosii, usturoi, ou, smantana, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g mozzarella 600 g piept de pui 4-5 roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ou 2 linguri cu smântână 1 linguriţă cu unt 2 linguri cu pesmet ulei sare...
Read more »
Minitarte cu mandarine
O reteta de minitarte cu mandarine din: mandarine, smantana, unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: 4 mandarine 125 ml smântână dulce pentru aluat: 125 g unt 100 g zahăr pudră 2 linguri cu smântână 2 gălbenuşuri 250 g făină coajă de lămâie sare Mod de preparare: Mixează untul...
Read more »
Clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli
O reteta de clatite cu sparanghel, cocos si sos de chilli din: faina, oua, lapte de cocos, turmeric, ulei de floarea soarelui, ceapa verde, sparanghel, oua, miere, sos de soia, suc de lime, ardei iute, usturoi, alune, castravete si menta. Ingrediente: 4 linguri cu varf de faina 3 oua, batute 100 ml lapte de...
Read more »
Pilaf cu cocos
Incinge un vas larg, cu capac, şi unge-l cu ulei. Prăjeşte 5 minute 1 ceapă mare, tocată mărunt, un praf de chilii, 1 baton de scorţişoară de 5 cm, 10 boabe de cardamom, 1/2 linguriţă chimen, 1/2 linguriţă fenicul. Adaugă 300 g orez Basmati, clătit in apă rece,si 40 g fulgi de cocos; ţine...
Read more »
Salata cu spanac si muguri de pin
O reteta de salata cu spanac si muguri de pin din: spanac, aceto balsamico, ulei de masline extravirgin, parmezan, rosii cherry, usturoi, muguri de pin, sare si piper. Ingrediente: 200 g spanac tanar 2 linguri aceto balsamico 4 linguri ulei de masline extravirgin 10 rosii cherry 1 bucata mica de parmezan usturoi o mana...
Read more »
Clătite cu soia
O reteta de clatite cu soia din: lapte de soia, sare, zahar, oua, faina, ulei si gem. Ingrediente: 400 ml lapte de soia 1 praf de sare 1 lingurita zahar 2 oua 300 g faina ulei gem Mod de preparare: Se separă ouăle. într-un castron se toarnă laptele de soia şi se sărează;...
Read more »
Cocktail Bordeaux
O reteta simpla de Cocktail Bordeaux din: vin Bordeaux, rom, zeama de lamaie, zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 1/8 l vin Bordeaux 2-3 cl rom zeama unei jumatati de lamaie 50 g zahar pudra 3/8 l apa minerala sau plata Mod de preparare: Mixam vinul, romul si zeama de lamaie intr-o cana,...
Read more »
Clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata
O reteta de clatite de naut cu umplutura de spanac si verdeata din: lapte, faina de naut, sare, oua, ulei, frunze de spanac, ceapa verde, salvie, usturoi, ulei de masline, sare si nucsoara. Ingrediente: aluat de clatite: circa 275 ml lapte 150 g faina de naut 1 praf sare 2 oua in plus: 2...
Read more »
Baclava cu nucă si fistic
O reteta de baclava cu nuca si fistic din: faina, ou, unt, sare, vin alb, nuca, coaja de lamaie, miere, zeama de lamaie si fistic. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină albă un ou o lingură unt un praf sare 125 ml apă 50 ml vin alb dulce Pentru umplutură: 400 g nucă măcinată...
Read more »
Salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin
O reteta de salata cu spanac, mozzarella si muguri de pin din: otet de vin rosu, mustar de dijon, ulei de masline, spanac, sfecla rosie, mozzarella si muguri de pin. Ingrediente: 2 linguri otet de vin rosu 1 lingura mustar de Dijon 4 linguri ulei de masline 200 g spanac tanar, proaspat 4 radacini...
Read more »
Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata
O reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin, vin alb, supa de legume, lamaie, piper, file de somon, sparanghel, galbenusuri, zeama si coaja de lamaie, piper alb si patrunjel. Ingrediente: 2 foi de dafin 200 ml vin alb sec sau vermut alb 1 litru supa limpede de legume,...
Read more »
Cum se prepara salata de spanac cu mandarine (video)
O reteta video despre cum se prepara salata de spanac cu mandarine, un preparat indian foarte delicios si gustos, rapid si nemaipomenit de sanatos. Ingrediente: Olive Oil – 2 Tbsp Red Wine Vinegar – 1 Tbsp Apple Sauce – 3 Tbsp Onion – 1 Tbsp, minced Garlic Powder – 1/2 tsp Dry Mustard Powder...
Read more »
Covrigei cu stafide si nuci
O reteta de covrigei cu stafide si nuci din: stafide, suc de mere, zahar, nuci, sirop de artar, unt, foitaj si ou. Ingrediente: 100 g stafide 3 linguri suc de mere 2 linguri zahar 75 g nuci 3 linguri sirop de artar 50 g unt inmuiat la temperatura camerei 400 g foitaj 1 ou,...
Read more »
Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel
O reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei grasi verzi 3 ardei capia rosii 300 g vrabioara de vitel 50 g unt 250 g rosii in bulion 2 cepe...
Read more »
Mini-tarte cu mere şi migdale
O reteta de mini tarte cu mere si migdale din: unt, miere, sare, coaja de lamaie, lapte batut, faina, mere, zahar vanilat, fulgi de migdale si scortisoara. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 2 linguri miere un praf sare 2 gălbenuşuri coaja de la o lămâie 100 ml lapte bătut 350 g făină pentru...
Read more »
Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru
O reteta de Friptură de pui cu castravete, ceapă si coriandru din: limes, pui, usturoi, ardei iute, ghimbir, coriandru, zahar brun, sos de peste, castravete si ceapa. Ingrediente: 4 limes, taiate in jumatati 1 pui de 2 kg 8 catei de usturoi, 4 taiati si 4 intregi 1 ardei iute, curatat de seminte si...
Read more »
Gustări thailandeze cu spanac
Se amestecă 2 limes tăiate, 1 bucată de 2 cm de ghimbir, tocată, 1 şalotă tăiată fin, 1/2 ardei iute tocat, 1 lingură frunze de coriandru şi 2 linguri de alune. Se adaugă puţin sos de peşte şi se presară puţin zahăr. Se pun 8-12 frunze de spanac pe un platou. Se aşază câte...
Read more »
Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie
O reteta de Pui cu roşii şi ciuperci, înăbuşit în tigaie din: pui, ciuperci, rosii, ceapa, usturoi, patrunjel, sare, piper, faina, ulei de masline, samburi de pin si vin alb. Ingrediente: 1 pui (cca 1,4 kg) 200 g ciuperci Champignon 4 roşii 1 ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi 1/2 legătură pătrunjel sare piper...
Read more »
Ineluse cu miere
O reteta de ineluse cu miere din: oua, lapte, ulei, unt, miere, coaja de lamaie, zahar vanilat, sare, faina, drojdie, miere si ulei. Ingrediente: 2 ouă 275 ml lapte 3 linguri ulei 30 g unt topit 2 linguri miere coaja de la 2 lămâi un plic zahăr vanilat un praf sare 500 g făină...
Read more »
Supa de pui cu taitei
O reteta de supa de pui cu taitei din: piept de pui, morcovi, ceapa verde, usturoi, ardei verde, ardei capia, patrunjel, pastarnac, patrunjel, unt si taitei. Ingrediente: 300 g piept de pui 3 morcovi o legătură ceapă verde 2 fire usturoi un ardei verde un ardei capia o ţelină rădăcină o rădăcină pătrunjel un...
Read more »
Retete internationale: Salată rusească
Salata rusească a fost inventată la Moscova in jurul anului 1860 de maestrul bucătar Lucien Olivier, de la renumitul restaurant Hermitage şi continuă să fie extrem de populară în întreaga Europă. Reţeta originală era o combinaţie elegantă: carne de vânat, limbă, raci, caviar, murături şi ouă, legate cu un sos a cărui reţetă era...
Read more »
Punch cu fructe
O reteta de punch cu fructe din: litchi, curmale, mango, stafide, zahar, rachiu, ceai negru, ceai de mango, ceai de portocala si angostura. Ingrediente: 1 cutie litchi 1 cutie curmale 1 cutie de mango 250 g stafide 20 g zahar candel alb 1 sticla de rachiu (Weinbrand) sau coniac 3 l apa 4 l...
Read more »
Frigarui de pui cu sos iute
O reteta de frigarui de pui cu sos iute din: carne de pui, sare, piper, ceapa rosie, cimbru, piure de ardei, sos de chilii, suc de rosii, ulei de masline, vin alb si zahar. Ingrediente: 800 g carne de pui sare piper o ceapă mare roşie cimbru verde Pentru sos: 200 ml piure de...
Read more »
Paste cu sos de branza
O reteta de paste cu sos de branza din: paste, broccoli, morcovi, cascaval, sare grunjoasa, piper, crema de branza, oua, unt si parmezan. Ingrediente: 400 g paste 400 g broccoli 2 morcovi 100 g caşcaval sare grunjoasă piper negru măcinat 100 g cremă de brânză 3-4 ouă 50 g unt 2 linguri parmezan ...
Read more »
Musaca de varză
O reteta de musaca de varza din: varza, carne tocata de vita, cascaval, rosii, busuioc verde, pasta de masline, ulei de masline, pasta de ardei capia, piure de rosii, cimbru, busuioc, sare de mare, foi de dafin, piper si vin rose. Ingrediente: o varza mare 300 g carne tocata de vita 100 g cascaval...
Read more »
Tocanita din muschi de porc in sos de smantana
O reteta de tocanita din muschi de porc in sos de smantana din: muschi file de porc, piper, boia dulce, ceapa, ciuperci, ulei, unt, vin, smantana, sare, patrunjel si coaja de lamaie. Ingrediente: 600 g muschi file de porc piper 1 lingurita boia dulce 2 cepe 500 g ciuperci Champignon 4 linguri ulei 1...
Read more »
Taitei cu somon
O reteta de taitei cu somon din: somon, taitei, sare, spanac, ulei, smantana, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 500 g somon congelat 500 g taitei lati sare 300 g spanac congelat 3 linguri de ulei 250 g smantana piper 2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Se lasă să se decongeleze...
Read more »
Supă din aripioare de rechin
Aripioarele de rechin se numără printre cele mai costisitoare ingrediente din bucătăria chinezească. Ca şi din cuiburile de pasăre, din ele se prepară o supă foarte scumpă. Aripioarele pot fi atât cele dorsale, cât şi cele pectorale sau coada de rechin, care se găsesc gata uscate în magazine. Inainte de a se transforma într-o...
Read more »
Ciorba olteneasca de loboda
O reteta de ciorba olteneasca de loboda din: loboda, morcov, ceapa, usturoi, ou, faina, bors, leustean, smantana, sare si piper. Loboda conţine cantităţi mari de vitamina A, K si C: există 120-140mg de vitamina C la 100 g plantă. Este de aproape 2 ori mai concentrată decât kiwi şi lămâia în această vitamină. Pentru...
Read more »
Retete pentru weekend #11
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Somon rasol, cu sos olandez cu verdeata O reteta de somon rasol, cu sos olandez cu verdeata din: foi de dafin,...
Read more »
Supa Rasam
Mâncărurile care au dus faima bucătăriei indiene în lume sunt carnea făcută la cuptor şi sosurile curry foarte iuţi, dar supele nu se numără printre specialităţile indienilor. O excepţie o constituie o supă de linte foarte condimentată, numită rasam. După cum se ştie, lintea joacă un rol foarte important in bucătăria indiană, in special...
Read more »
Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi
O reteta de Ciuperci la tigaie cu bacon si galuste de cartofi din: ciuperci, bacon, oua, verdeata, sare, piper, ulei si galuste de cartofi. Ingrediente: 500 g Champignon 100 g bacon afumat imparat 4 oua 2 linguri verdeata asortata, tocata sare piper nucsoara rasa 2 linguri ulei 500 g galuste de cartofi congelate ...
Read more »
Salate gustoase si savuroase
Salate gustoase si savuroase Salată de avocado cu creveţi O reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra, porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras, ulei de masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru fasole neagră porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg ardei gras ulei de măsline...
Read more »
Macrou la cuptor umplut cu ceapa
O reteta de macrou la cuptor umplut cu ceapa din: cartofi, macrouri, hrean, ceapa rosie, zeama si coaja de lamaie, sfecla rosie, ulei de masline si ceapa verde. Ingrediente: 500 g cartofi noi 4 macrouri mici, eviscerante 3 linguri hrean razuit sau sos de hrean 4 cepe rosii mari, taiate julien zeama si coaja...
Read more »
Friptură de porc condimentată
O reteta friptura de porc condimentata din: cimbru, usturoi, fulgi uscati, boia afumata, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si spata de porc. Ingrediente: 5 fire de cimbru, frunzele indepartate si tocate 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 lingurite fulgi de chilli uscati 1 lingurita de boia afumata coaja rasa si zeama...
Read more »
Medalioane de porc în sos picant de smântână cu ciuperci
O reteta de medalioane de porc in sos picant de smantana cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, patrunjel, muschi file de porc, ulei, sare, piper, vin alb, supa si smantana. Ingrediente: 1 ceapă 300 g ciuperci Champignon 1 legătură pătrunjel 600 g muşchi file de porc 4 linguri ulei sare piper 100 ml vin alb...
Read more »
Retete internationale: Salata Nicoise
După cum arată şi numele, salata este originară din oraşul francez Nisa, aflat în regiunea Provence. Reţeta iniţială includea miez de anghinare, ardei, roşii, măsline şi hamsii, toate amestecate cu un sos vinegretă aromatizat cu diferite plante. Astăzi, salata Nicoise este mult mai consistentă, având în compoziţie şi cartofi fierţi, fasole verde, ouă fierte...
Read more »
Punch de mure si coacaze
O reteta de punch de mure si coacaze din: coacaze rosii, mure, limeta, zahar pudra, coacaze rosii, lichior de mure, vin rose, sampanie si lamaita. Ingrediente: 500 g coacaze rosii 250 g mure 2 limeta 1 lingura de zahar pudra 1/4 suc de coacaze rosii 4 cl lichior de mure 2 sticle de vin...
Read more »
Cotlete cu găluşte de spanac
O reteta de cotlete cu galuste de spanac din: spanac, branza de vaci, pesmet, oua, faina, nucsoara, sare, unt, cotlete de porc, faina, ulei, unt, ciuperci si rozmarin. Ingrediente: galuste: 400 g spanac proaspat 200 g branza de vaci 150 g pesmet 2 oua 3 linguri faina 1 praf nucsoara sare 1 bucatica unt...
Read more »
Tortilla de cartofi
O reteta de tortilla de cartofi din: cartofi, sare, ardei grasi, ceapa, usturoi, oua, smantana, lapte, parmezan, piper, nucsoara, ulei de masline si verdeata. Ingrediente: 700 g cartofi roşii sare 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 2 căţei de usturoi 6 ouă 100 g smântână 200 ml lapte 75 g parmezan ras piper nucşoară...
Read more »
Supă de chimen cu mei
O reteta de supa de chimen cu mei din: chimen, faina, ceapa, smantana, mei, ulei, frunze de telina, parmezan, sare, boia si piper. Ingrediente: 1 lingura chimen 1 lingura faina 1 ceapa 100 ml smantana 50 g mei 2 linguri ulei 1 legatura frunze de telina 50 g parmezan sau cascaval mai tare sare...
Read more »
Spaghetti cu creveţi
O reteta de spaghetti cu creveti din: spaghetti, creveti, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, busuioc, peperoncino, sare si piper. Ingrediente: 120 g spaghetti 80 g creveţi Blue Tiger 60 g creveţi decorticaţi 100 g roşii cherry 10 g usturoi 15 ml ulei de măsline 15 g pătrunjel 10 g busuioc peperoncino sare...
Read more »
Biban crocant
O reteta de biban crocant din: file de biban, malai, ulei de floarea soarelui, ulei de susan, ghimbir, ardei iute, ceapa verde, usturoi, salata, sos de marinata teryke, lamaie si orez. Ingrediente: 4×175 g file de biban malai pentru tavalit 2 linguri ulei de floarea soarelui 1 legatura ulei de susan 30 g ghimbir,...
Read more »
Supa Ramen
Ramen reprezintă pentru japonezi un adevărat mit culinar. Este o supă cu tăiţei, din care s-au inspirat atât de apreciatele mâncăruri despre care este vorba în cunoscutul film Tampopo, o poveste amuzantă despre un şofer de camion care ajută o tânără văduvă să-şi pună pe picioare micul restaurant. Supa ramen instant a uzurpat de...
Read more »
Stir-fry de legume în sos de stridii
Se prepară la abur aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi, broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi, cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1 ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de legume în sos de stridii Pofta buna!
Read more »
Midii in stil italian
O reteta de midii in stil italian din: ulei de masline, fileuri de ansoa, masline, usturoi, foi de dafin, rosii, vin alb, midii si paine crocanta. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de ansoa 3 linguri de masline, fara samburi, taiate felii 7 catei de usturoi, taiati marunt 2 foi de dafin...
Read more »
Tort spaniol cu portocale
O reteta de tort spaniol de portocale din: portocala, oua, unt, zahar tos, faina, praf de copt, lichior de portocale, ciocolata neagra, unt, coaja de portocale si portocale. Ingrediente: pentru blat: 1 portocala 3 oua 70 g unt 150 g zahar tos 150 g faina 1/2 plic praf de copt 2 linguri lichior de...
Read more »
Supă de somon fume
O reteta delicioasa de supa cu: somon fume, nap, morcov, ceapa, supa de legume, supa de peste, marar, sare, piper, alb, piper rosu, ulei de masline. Ingrediente: 600 g somon fume un nap 3 morcovi două cepe un litru de supă de legume un litru de supă de peşte o legătură de mărar sare...
Read more »
Briosa cu crema de cafea
O reteta delicioasa de briosa cu: ou, unt, zahar, crema de cafea, migdale pudra, prajitura uscata, faina, drojdie de bere, zahar pudra, suc de lamaie, zmeura. Ingrediente: un ou 150 g zahăr 100 ml cremă de cafea 80 grame pudră de migdale 150 grame prăjitură uscată fărâmiţată un cubuleţ de unt 500 g făină...
Read more »
Ciorba de vara
O reteta delicioasa de ciorba din: morcovi, radacina patrunjel, telina, mazare, rosii, ardei gras, ceapa, suc de rosii, paste, ulei, sare, piper, patrunjel, santana. Ingrediente: 200 g morcovi baby o rădăcină de pătrunjel un sfert de ţelină 200 g mazăre 5 roşii doi ardei graşi două cepe 200 ml suc de roşii 200 g...
Read more »
Paste cu sardine
O reteta delicioasa de paste cu: penne, sardine, fasole, capere, seminte susan, nuca, rosii, ardei gras, ceapa, ardei iute, usturoi, ulei de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 300 g paste penne 400 g sardine o conservă fasole o lingură cu capere 30 g seminţe de susan 100 g miez de nucă 500 g roşii...
Read more »
Tarte de bezea cu migdale şi căpşuni
O reteta de tarte de bezea cu migdale si capsuni din: migdale, coaja de lamaie, zahar, albusuri, capsuni, frisca, ciocolata alba si frunze de lamaita. Ingrediente: blat: 100 g migdale fin macinate coaja rasa de la 1 lamaie 150 g zahar 3 albusuri umplutura: 400 g capsuni 500 ml frisca 100 g ciocolata alba...
Read more »
Aperitive cu şuncă
O reteta delicioasa de aperitive cu: branza telemea, masline feliate, rosii, sunca, faina, oua, lapte, sare, piper, mustar, suc de rosii, marar, ulei. Ingrediente: 300 g brânză telemea 200 g măsline feliate 4 roşii 300 g şuncă feliată 280 g făină 3 ouă 500 ml lapte dulce un vârf de linguriţă cu sare piper...
Read more »
Sparanghel cu unt, oţet balsamic şi capere
O reteta delicioasa de sparanghel cu: unt, otet balsamic, capere, paine, parmezan. Ingrediente: o legătură de sparanghel (aproximativ 250 g), fără tulpinile lemnoase 1 cub de unt o lingură oţet balsamic o lingură capere 4 felii prăjite de pâine puţin parmezan ras Mod de preparare: Fierbe sparanghelul circa 3-4 minute, până se înmoaie. Adaugă...
Read more »
Tarte cu hering
O reteta delicioasa de tarte cu: hering, faina, drojdie, zahar tos, oua, unt, morcov, ardei capia, porumb, mango, mere, otet de mere, sare, piper, usturoi. Ingrediente: 360 g făină 10 g drojdie uscată 150 g zahăr tos 4 ouă 170 g unt 400 g fileuri de hering marinate un morcov 4 ardei capia copţi...
Read more »
Peşte de mare cu vin alb şi cartofi striviţi
O reteta delicioasa de peste cu:cartofi, unt, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, vin alb, ceapa, capere. Ingrediente: 500 g cartofi 25 g unt o legătură mică de pătrunjel, tăiat mărunt 4 fileuri peşte de mare fără solzi ulei de măsline Ingrediente sos unt: o lingură oţet de vin alb 3 linguri...
Read more »
Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon
O reteta de Friptură de somon cu mazăre, cartofi şi bacon din: cartofi, ulei de masline, somon afumat, mazare, ceapa verde, otet de vin alb si menta. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati in jumatati 2 lingurite ulei de masline 150 g fasii de somon afumat 1 fileu de somon, fara piele, de aprooximativ...
Read more »
Tort de capsuni cu iaurt si mac
O reteta de tort de capsuni cu iaurt si mac din: unt, zahar pudra, galbenus, faina, coaja de portocala, zahar vanilat, gem de capsuni, gelatina, galbenusuri, zahar, lapte, suc de lamaie, iaurt, mac, frisca si capsuni. Ingrediente: 120 g unt rece 60 g zahar pudra 1 galbenus 180 g faina 1 lingura coaja de...
Read more »
Fettucine cu broccoli
O reteta de Fettucine cu broccoli din: fettucine, apa, ulei de masline, unt, faina, lapte, smantana, parmezan, branza de vaci, piper si broccoli. Ingrediente: 200 g fettucine (taitei italienesti refriferati) 2 cani de apa 1 lingura ulei de masline 1/2 linguri unt 1 lingura faina 750 ml lapte 1 lingura smantana 200 g parmezan...
Read more »
Sangria Rose
O reteta de Sangria Rose din: vin rose, portocala, lamai, ananas, cointreau si apa minerala. Ingrediente: 1 l vin rose 1 portocala 2 lamai 1 ananas copt 1 strop de Cointreau 1 sticla de apa minerala carbogazoasa sau plata Mod de preparare: Curatam portocala in forma de spirala. Curatam si stratul alb si...
Read more »
Urda cu verdeturi
O reteta de urda cu verdeturi din: verdeturi, urda, unt, smantana, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 kg verdeturi: leurda, spanac, macris, stevie, frunze de ceapa verde, loboda verde, usturoi verde etc) 300 g urda 2 linguri unt sau ulei 150 ml smantana sau iaurt 4 oua sare piper Mod de preparare: Fierbeti...
Read more »
Tort de căpşuni cu blat de nuci crocant
O reteta de tort de capsuni cu blat de nuci crocant din: nuci, nuga de nuci, foi de gelatina, capsuni, iaurt, branza de vaci, suc si coaja de lamaie, zahar, frisca si zahar pudra. Ingrediente: 600 g nuci prajite si tocate 500 g nuga de nuci 10 foi de gelatina 500 g capsuni 400...
Read more »
Prăjeală de cartofi
O reteta de prajeala de cartofi din: cartofi, branza de vaci, telemea, cimbru, oua ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 100 g branza de vaci sau urda sarata 150 g telemea 1 legatura cimbru verde 2 oua 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţati cartofii, tăiaţi-i în rondele subţiri sau...
Read more »
Brioşe cu fructe de pădure
O reteta de briose cu fructe de padure din: faina cu praf de copt, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, fructe de padure, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui, ou, zahar si frisca. Ingrediente: 250 g faina amesteca cu 2 lingurite de praf de copt 1 lingurita pudra de cacao 1 lingurita de scortisoara...
Read more »
Lasagna cu spanac şi ricotta
O reteta de lasagna cu spanac si ricotta din: sos de paste marinara, busuioc, spanac, oregano, usturoi, foid e lasagna, branza ricotta, ou, branza cheddar si mozzarella. Ingrediente: 700 ml sos de paste marinara sau napoletana (de cumparat) 1 mana de busuioc tocat 300 g spanac proaspat curatat 1 lingurita oregano uscat 1 catel...
Read more »
Punch Burgund
O reteta simpla de Punch Burgund din: lamaie, portocale, lichior de portocale si sampanie roz. Ingrediente: 1 lamaie 1 portocala 8 cl lichior de portocale 1 sticla de sampanie roz Mod de preparare: Curatam de coaja lamaie si portocala in forma de spirala. Punem coaja lor in bol si adaugam zeama fructelor si...
Read more »
Calcan prajit cu capere si crevete
O reteta de calcan prajit cu capere si crevete din: unt, capere, patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper alb, lamaie si cartofi fierti. Ingrediente: 50 g unt, plus pentru prajit 2 linguri capere, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 4 fileuri de calcan 2 linguri faina un praf piper rosu 50 g...
Read more »
Strudel cu piersici
O reteta de studel cu piersici din: drojdie, zahar, faina, lapte, unt, galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat, migdale, biscuiti si lapte. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 60 g zahar 400 g faina 200 ml lapte caldut 80 g unt topit 1 galbenus coaja de lamaie rasa 1 praf sare...
Read more »
Shakshuka
O reteta de Shakshuka din: rosii, ceapa, oua, ardei iute, grasime de gasca, chimen, busuioc, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii 300 g ceapa 4 oua 1 ardei iute 2 linguri grasime de gasca 1 lingurita chimen frunze de busuioc si de cimbru proaspete sare piper Mod de preparare: Tocaţi ceapa...
Read more »
Pateuri cu fructe
O reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure, dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra. Ingrediente: 450 g aluat de foi faina pentru planseta 1 ou 3 linguri pesmet 150 g mure congelate 2 lingurite dulceata de zmeura 4 linguri zahar brun 20 g biscuiti mici...
Read more »
Ciorbă scoţiană
Ciorba scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea trebuie să...
Read more »
Punch Costa Rica
O reteta simpla de Punch Costa Rica din: mandarine, cafea, zahar, rachiu, sampanie si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 cutii de mandarine curatate 1 l cafea rece 100 g zahar 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 sticla de sampanie 500 g inghetata de vanilie Mod de preparare: Punem mandarina in bol si turnam deasupra...
Read more »
Supa crema de morcovi si fasole boabe
O reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de ghimbir pudra 1 lingura pudra de curry...
Read more »
Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară
O reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din: aluat de foi, pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: 1 foaie intinsa din 400 g aluat de foi 2 pere 4 linguri smantana 1 ou 1 lingurita scortisoara 2 linguri zahar 1 lingura unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul...
Read more »
Kugel cu mere
O reteta de kugel cu mere din: orez, apa, unt, oua, zahar, stafide si mere acrisoare. Ingrediente: 400 g orez 1,2 l apa 50 g unt 5 oua 150 g zahar 100 g stafide 300 g mere acrisoare Mod de preparare: Puneţi la fiert orezul spălat, în apă cu puţină sare. Curăţaţi merele...
Read more »
Traistute cu gem
O reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de capsuni, ou, unt, zahar si faina. Ingrediente: 100 g branza de vaci 100 g faina 100 g unt 150 g gem de capsuni 1 ou crusta de aluat: 50 g unt 50 g zahar 50 g faina Mod de...
Read more »
Ruladă cu legume şi feta
O reteta gustoasa de rulada cu: faina, oua, unt, drojdie, lapte dulce, laboda, broccoli, branza feta, ardei capia, ardei iute, ceapa verde, sare, piper, marar. Ingrediente: 420 g făină două ouă 80 g unt 7 g drojdie uscată 150 ml lapte dulce două legături de lobodă 500 g broccoli 400 g brânză feta un...
Read more »
Tarte cu caise
O reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de caise. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahăr tos două ouă 650 g făină un sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de...
Read more »
Pui cu legume si sos
O reteta delicioasa de piept de pui cu: ardei capia, dovlecei, morcovi, rosii, conopida, ulei de masline, faina, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel, smantana, usturoi. Ingrediente: 2 buc. piept de pui doi ardei capia doi dovlecei doi morcovi 4 roşii o conopidă mică 200 ml ulei de măsline 100 g făină 200 ml...
Read more »
Plăcintă cu ciocolată
O reteta gustoasa de placinta cu: oua, unt, drojdie, zahar tos, lapte dulce, faina, sare, cacao, zahar vanilat, ciocolata neagra, nuca, branza dulce. Ingrediente: 4 ouă 100 g unt 50 g drojdie 130 g zahăr tos 400 ml lapte dulce 680 g făină un sfert de linguriţă de sare 100 g cacao două pliculeţe...
Read more »
Somon marinat in cetină de brad cu sos de muştar
O reteta delicioasa de somon marinat cu: zahar, sare, piper alb boabe, gin, cetina de brad, mustar, otet, ulei, marar. Ingrediente: 1,2 kg somon 50 g zahăr sare după gust 15 boabe de piper alb 20 ml gin cetină de brad Ingrediente sos: 10 g muştar 50 g zahăr două linguri de oţet 200...
Read more »
Reteta zilei: Orez cu sofran
O reteta de orez cu sofran din: sofran, ulei de masline extravirgin, ceapa, orez basmati, supa de pui si sare. Ingrediente: 2 fire de sofran 1 lingura de ulei de măsline extravirgin 1 ceapa mica galbena, tocata (aproximativ 1/2 ceasca) 2 cesti de orez basmati alb 3, 3/4 cani supa de pui 1 linguriţă...
Read more »
Prajitura cu branza de vaci si piersici
O reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, zahar, praf de copt, cacao, unt, galbenusuri, coaja rasa de lamaie, albus, lapte, branza de vaci, zahar pudra, budinca de canilie, lapte, ou si piersici. Ingrediente: 600 g faina 200 g zahar 3/4 plic praf de copt 2 linguri cacao 250 g...
Read more »
Lekah
O reteta de lekah din: miere, iaurt, zahar, oua, faina, bicarbonat si otet. Ingrediente: 150 ml miere 250 ml iaurt 250 ml zahar 3 oua 3-4 cani de faina 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita otet Mod de preparare: Frecaţi ouăle cu zahărul până obţineţi o compoziţie spumoasă, apoi adăugaţi mierea, iaurtul, bicarbonatul şi...
Read more »
Punch cu vin rosu si rachiu
O reteta de punch cu vin rosu si rachiu din: zahar, lamai, vin rosu, rachiu, ceai si sampanie rose. Ingrediente: 500 g zahar 2 lamai 3 sticle de vin rosu 1 sticla de vin alb 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 l ceai tare 2 sticle de sampanie rose Mod de preparare: Punem intr-un...
Read more »