Retete simple:
Cocktail Dizzy Lizzie
O reteta simpla de Cocktail Dizzy Lizzie din: jambosala, rachiu de pere, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin spumant, portocla, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl Jambosala 1 cl rachiu de pere 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de grenadine vin spumant jumatate de felie de portocala cirese menta proaspata...
Read more »
Cum se prepara supa de porumb si crab (video)
O reteta video despre cum se prepara supa de porumb si crab, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2 tablespoon melted butter 1/2 cup diced onion 1/2 cup diced bell pepper, or jalapeno, or combination of any sweet/hot peppers 1/2 cup diced celery salt and pepper to taste 1/4...
Read more »
Orez cu ciuperci si ceapa
O reteta de orez cu ciuperci si ceapa din: orez, ciuperci, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Spalati orezul in 2-3 ape si puneti-l la fiert impreuna cu jumatate de ceapa si 1 lingurita rasa de...
Read more »
Retetele saptamanii #5
Retetele saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc O reteta de friptura...
Read more »
Retete pentru weekend #6
Retete pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai O reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu...
Read more »
Saşe retete pentru post
Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Saşe retete pentru post: Retete de post: Rosii umplute cu orez O reteta de rosii umplute cu orez din: rosii, orez, ceapa, parmezan, unt, stevie, patrunjel verde, ulei si sare. Retete de post: Orez cu fasole verde si caju O reteta de...
Read more »
Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai
O reteta de Cordon bleu crocant, umplut cu şuncă şi brânză cu mucegai din: fasole verde, sare, ceapa, unt, vin rosu, miere, otet din vin rosu, snitele de curcan, piper, oregano si sunca afumata. Ingediente: 500 g fasole verde sare 1 ceapa 1 lingura unt 200 ml vin rosu 1 lingura miere 2 linguri...
Read more »
Tort de alune si coacăze roşii
O reteta de tort cu alune si coacaze rosii din: oua, zahar, sare, faina, praf de copt, alune, gelatina, galbenusuri, zahar, lichior de oua, iaurt, frisca, coacaze rosii si frisca. Ingrediente: blat: 4 oua 150 g zahar sare 150 g faina 2 lingurite praf de copt 100 g alune/arahide crema: 8 foite de gelatina...
Read more »
Supă cu fidea
O reteta delicioasa de supa cu: fasole verde, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, ulei, usturoi, marar, sare, piper, smantana, fidea. Ingrediente: 450 g fasole verde 1 morcov 2 cepe un sfert de ţelină o rădăcină de pătrunjel 3 rotocoale de fidea 75 ml ulei de floarea-soarelui 2 căţei de usturoi mărar sare piper...
Read more »
Tarta cu porumb si morcovi
O reteta gustoasa de tarta cu :aluat, morcovi, porumb, branza de vaci, branza telemea, oua, faina, seminte de in, sare, piper, patrunjel, legume de sezon. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj doi morcovi 100 g boabe de porumb 100 g porumb baby 250 g brânză de vaci 100 g brânză telemea 3 ouă o...
Read more »
Peste cu legume si usturoi
O reteta delicioasa de peste cu legume, lamaie, usturoi, rosii, dovlecei, ceapa, ulei. Ingrediente: 3-4 peşti macrou 1 lămâie 10 căţei de usturoi 500 g roşii 1 dovlecel 1 ceapă ulei Mod de preparare: Spală bine peştii, după care stropeşte-i cu puţină zeamă de lămâie. Condimentează-i cu sare şi frea- că-i bine cu...
Read more »
Porc cu mirodenii in aluat
O reteta de porc cu mirodenii in aluat din: aluat de foitaj, pulpa de porc, pipet de porc, ficat de porc, ceapa, ulei, nucsoara, enibahar, cuisoare si marar. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 300 g pulpa de porc 200 g piept de porc 200 g ficat de porc 1 ceapa mari mare 100...
Read more »
Cocktail Red Royal
O reteta simpla de Cocktail Red Royal din: red orange liquer, vin spumat si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala.
Read more »
Salată clasică de verdeţuri
Această salată verde simplă, făcută din frunze fragede, proaspăt culese, cu un sos vinegretă perfect echilibrat, constituie una dintre marile plăceri culinare ale vieţii. Secretul salatei constă în alegerea combinaţiei potrivite de verdeţuri, în funcţie de culoare, de aromă şi de textură. Salata verde creaţă conferă consistenţă, salata peppery rocket şi cresonul dau savoare,...
Read more »
Supa crema de legume cu lapte de soia
O reteta de supa crema de legume cu lapte de soia din: cartofi, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, lapte de soia, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1/2 telina 1 ceapa 250 ml lapte de soia sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile şi radeţi-le pe răzătoarea cu...
Read more »
Clatite cu praz si cartofi
O reteta de clatite cu praz si cartofi din: faina, oua, lapte, unt, cartofi, smantana, cimbru, lamai, cascaval, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 6 oua 400 ml lapte 100 g unt 5 fire de praz 2 cartofi mari 400 ml smantana 5 ramurele de cimbru proaspat sau 1 lingurita cimbru...
Read more »
Reteta zilei: Friptura de porc la tigaie in stil unguresc
O reteta de friptura de porc la tigaie in stil unguresc din: cotlete de potc, untura, sare, piper, usturoi, chimen, foi de dafin, boia dulce, maghiran si smantana. Ingrediente: 4 bucati groase cotlet de porc 2 linguri untura sau 3 linguri ulei sare piper 4 catei usturoi 1 lingurita chimen 3 foi de dafin...
Read more »
Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin
O reteta de Varza de Bruxelles cu pesmet picant si muguri de pin din: varza de bruxelles, paine neagra, rozmarin, muguri de pin, unt, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles 4 felii de paine neagra 3 ramurele de rozmarin 100 g muguri de pin 60 g unt 1 lingurita...
Read more »
Grapefruit confiat si sorbet
O reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de cacao, cacao amara, campari si zahar. Ingrediente: 2-3 frcute de grapefuit 200 ml sorbet de cacao 2 linguri cacao amara 4 linguri Campari 100 g zahar Mod de preparare: Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut (cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o...
Read more »
Tarta cu broccoli si ciuperci
O reteta de tarta cu broccoli si ciuperci din: faina, unt, apa, lapte, cascaval, boia, conopida, broccoli, ciuperci, ceapa, dovleac, praz, patrunjel si marar. Ingrediente: 600 g faina 300 g unt.margarina.untura 2-3 linguri apa rece sos: 60 g unt 60 g faina 1 l lapte 50 g cascaval 1 lingurita sofran/boia umplutura: conopida broccoli...
Read more »
Budinca din cornuri cu stafide
O reteta budinca din cornuri din: stafide, coniac, cornuri, mere, portocale, zahar, lapte, smantana, sirop de compot si unt. Ingrediente: 75 g stafide galbene sultanine 3 linguri coniac 4 cornuri albe mari sau 2 baghete frantuzesti 2 mere 1 portocale 50 g nuci zdrobite 3 oua 100 g zahar 300 ml lapte 150 ml...
Read more »
Şniţel în sos alb
O reteta de snitel in sos alb din: snitele de porc, piper, faina, unt, sare, ceapa, ardei gras, vin alb, smantana si boia de ardei. Ingrediente: 8 şniţele de porc (a 80 g) piper circa 2 linguri făină 2 linguri unt sare 1 ceapă 1 ardei gras roşu 75 ml vin alb 200 ml...
Read more »
Pungute cu ciocolata si fructe uscate
O reteta de pungute cu ciocolata si fructe uscate din: foi de placinta, caise uscate, smochine, migdale, seminte de pin, fistic, ciocolata neagra, unt, zahar, ou, praf de piper negru, sare, zahar, scortisoara si smantana. Ingrediente: 8 foi de plăcintă 100 g caise uscate 100 g smochine uscate 50 de migdale, fără pieliţă 25...
Read more »
Ton cu cartofi dulci
O reteta de ton cu cartofi dulci din: cartofi, ton in suc propriu, ceapa rosie, ardei rosu, suc de lime, iuart gras si frunze de coriandru. Ingrediente: 4 cartofi dulci mici (aproximativ 200g fiecare) 185 g de ton în suc propriu din conservă, scurs de apă 1/2 ceapă roşie, tocată mărunt 1 ardei iute...
Read more »
Crocant cu lapte de cocos
O reteta de crocant cu lapte de cocos din: foi de placinta, ananas, scortisoara, zahar, zahar pudra, ulei, unt, lapte integral, galbenusuri si nuca de cocos. Ingrediente: 10 foi de plăcintă 1 ananas 1 lingură scorţişoară pudră 1 lingură zahăr pentru glasat 50 g zahăr pudră 150 ml ulei 20 g unt pentru crema...
Read more »
Supă de mazăre cu creveţi şi pesto
Se călesc 4 cepe verzi tocate într-o lingură ulei de măsline 2 minute, până se înmoaie. Se adaugă 1 cartof mic, curăţat şi tăiat cubuieţe, 100g de pesto şi 1 l de supă de legume fierbinte şi se aduce la punctul de fierbere. Se acoperă şi se lasă pe foc 1 o minute. Se...
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole rosie (retete de post)
O reteta delicioasa de mancare de fasole rosie din: fasole rosie, sare, piper si suc de rosii. Ingrediente: ½ kg fasole rosie Sare piper Suc de rosii Mod de preparare: Se spala si se fierbe fasolea aproximativ 1-2 ore. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se adauga suc de rosii si se mai...
Read more »
Quick breakfast
O reteta de Quick breakfast din: croissant cu unt, capsuni, ananas, mar verde, pepene galben, smochine, stafide, iaurt, sos de fructe de padure si menta proaspata. Ingrediente: croissant cu unt capsuni ananas mar verde pepene galben smochine stafide iaurt sos de fructe de padure menta proaspata Mod de preparare: Taie capsunile, ananasul, marul...
Read more »
Şniţel aromat
O reteta de snitel aromat din: file de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, pesmet, oua, fauna, unt, rosii cherry si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi file de pui (a 160 g) sare piper boia de ardei, dulce 1/2 legătură oregano 100 g pesmet 2 ouă 3 linguri făină 2 linguri unt topit...
Read more »
Pricomigdale cu cafea si sos expresso
O reteta de pricomigdale cu cafea si sos expresso din: pricomigdale, inghetata cu turta, espresso si miere. Ingrediente: 4 pricomigdale mari, cu cafea 4 bulgări de îngheţată cu turtă dulce sau de nuci 4 ceşti cu espresso fierbinte 4 linguriţe miere lichidă Mod de preparare: Dizolvaţi mierea în ceştile de espresso, cu multă...
Read more »
Frigarui de porc glasate
O reteta de frigarui de porc glasate din: carne de porc macra, caise, dovlecei, ceapa, dulceata de portocale, suc de protocale, mustar cu boabe, ghimbir si cimbru sau oregano. Ingrediente: 600 g carne de porc macra 12 caise uscate 125 g dovlecei mici, taiati felii groase 125 g cepe mici albe sau rosii, taiate...
Read more »
Salată Cobb
Originile multora dintre cele mai populare feluri de mâncare sunt învăluite în mister. Din fericire nu este şi cazul salatei Cobb. Ea a fost creată în anul 1937, de către Robert H. Cobb şi rămâne şi azi o reţetă clasica americană. Cobb era patronul restaurantului Brown Derby din Los Angeles, unul dintre restaurantele frecventate...
Read more »
Cocktail Blue Tango
O reteta simpla de Cocktail Blue Tango din: curacao albastru, vin spumant si struguri. Ingrediente: 2 cl Curacao albastru vin spumant struguri Mod de preparare: Turnam Curacao-ul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece, iar la final adaugam in bautura struguri.
Read more »
Supă-cremă de spanac cu brânză cu mucegai
Se pun 1 cartof mare, curăţat şi tăiat cubuleţe, şi 1 l de supă fierbinte într-o cratiţă. Se acoperă, se aduce totul la punctul de fierbere şi se ţine pe foc 10 minute, până ce cartoful se frăgezeşte. Se adaugă 200g de spanac congelat şi 1oo g de brânză cu mucegai sfărâmată, se acoperă...
Read more »
Mix de salata verde cu brie si capsuni
O reteta de mix de salata verde cu brie si capsuni din: salata verde, salata loloroso, lolobianca, capsuni, brie si dressing de lamaie. Ingrediente: salata verde salata loloroso lolobianca capsuni brise dressing de lamaie Mod de preparare: Aseaza salata in farfurie si adauga peste ea dressingul de lamaie, capsunile taiate cuburi si branza...
Read more »
Mille – Feuilles cu fructe exotice
O reteta de mille feuilles cu fructe exotice din: blaturi, branza mascarpone, zahar pudra, praf de ghimbir, mango, kiwi, litchi si rondele de ananas. Ingrediente: 18 blaturi pentru mille-feuilles 250 g brânză mascarpone 50 g zahăr pudră pentru glasat 1 praf de ghimbir 1 mango 2 kiwi 6 litchi 4 rondele de ananas (la...
Read more »
Snitel cu salvie şi curry
O reteta de snitel cu salvie si curry din: rondele de ananas, sunca, snitele de curcan, sare, piper, curry, unt, salvie si branza gouda. Ingrediente: 1 cutie rondele de ananas (234 g) 4 felii şuncă 8 şniţele de curcan (a 80 g) sare piper curry 1 lingură unt topit 1 lingură salvie tocată 100...
Read more »
Retete de post: Turta de verdeturi
O reteta de turta de verdeturi din: ierburi, cascaval vegetal, ceapa, ulei, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente: 500 g ierburi de primavara: leurda, macris, untisor, papadie, loboda etc. 150 cascaval vegetal 1 ceapa 3 linguri ulei un varf de lingurita seminte de coriandru macinate sare piper Mod de preparare: Curatati, spalati...
Read more »
Supa de pui
O reteta de supa de pui din: pui, telina cu frunze, ceapa, foaie de dafin, smantana, patrunjel verde, rozmarin, praz, apa, unt, cartofi, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1 foaie de dafin 250 ml smantana 1 leg patrunjel verde 2 ramurele de rozmarin 3 fire...
Read more »
Crespelli cu porc si ciuperci
O reteta de crespelli cu porc si ciuperci din: carne macra de porc, praz, ciuperci, praf de chilli, salvie uscata, ulei vegetal, amidon de porumb, praf de mustar, lapte degresat, sare, piper, ou, rosii, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 350 g carne macra de porc, tocata 125 g praz, taiat fin 125 g ciuperci, tocate...
Read more »
Gulas de vita
O reteta de gulas de vita din: piept sau pulpa de vita, ceapa, ardei grasi, ulei, seminte de chimen, pasta de ardei, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, cartofi, faina, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept sau pulpa de vita 4 cepe 4-5 ardei grasi 70 ml ulei 2 linguri...
Read more »
Mucenici copţi
O reteta de mucenici copti din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, oua, sare, rom si nuci. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 g zahar 200 g unt 500 ml lapte 4 oua sare sirop: 200 g zahar 300 ml apa 1 lingura rom ornare: 200 g nuci macinate 100 g zahar ...
Read more »
Cocktail cu rom alb
O reteta simpla de cocktail cu rom alb din: rom alb, lichio de portocale, suc de visine, vin spumant sec, portocala si cirese. Ingrediente: 1 cl rom alb 1 cl lichior de portocale 2 cl suc de visine vin spumant sec jumatate de felie de portocala cirese Mod de preparare: Turnam romul, lichiorul...
Read more »
Reteta zilei: Carne de porc cu cartofi
O reteta de carne de porc cu cartofi din: cartofi, frunza de dafin, sare, ulei de masline, carne de porc, sos de soia, ceapa, usturoi, smantana, marar, condimente si mozzarella. Ingrediente: 1,5kg cartofi 1 frunza dafin 1/2 lingura sare 3-5 linguri ulei de masline pt carnea de porc, ceapa si usturoi 1kg carne de...
Read more »
Snitel vanatoresc
O reteta de snitel vanatoresc din: ceapa, bacon, ciuperci, unt cu verdeata, sare, piper, supa, smantana, amidon, snitele de porc, ulei si condimente. Ingrediente: 1 ceapa 50 g bacon 500 g ciuperci Champignons 1 lingura unt cu verdeata sare piper 150 ml supa 150 ml smantana fermentata 1 lingura amidon 4 snitele de porc...
Read more »
Creveţi iuţi cu unt
O reteta de creveti iuti cu unt din: unt, ulei de masline, usturoi, ardei iute, boia dulce, creveti, zeama de lamaie, patrunjel si franzela. Ingrediente: 25 g de unt 2 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, tocati fin 1 ardei iute rosu, cu seminte, tocat fin 1/2 lingurita boia dulce 12-20 creveti...
Read more »
Cocktail Carribean Star
O reteta simpla de Cocktail Carribean Star din: rachiu, zeama de limeta, sirop de maracuja, cirese, sampanie si carambola. Ingrediente: 4 cl rachiu Weindrand 4 cl zeama de limeta 2 cl sirop de maracuja 2 cirese de cocktail sampanie carambola Mod de preparare: Se mixeaza bine in shaker rachiul, zeama de limeta si...
Read more »
Păhărele cu ciocolată şi caramel sărat
O reteta de paharele cu ciocolata si caramel sarat din: dulceata de lapte, sare de mare, ciocolata neagra, grisine, zahar, smantana si lapte. Ingrediente: 4 linguri dulceata de lapte 1/2 sare de mare, plus extra pentru servit 85 g ciocolata neagra, rupta in patratele 1-2 de grisine lungi, fara aromae 2 linguri de zahar...
Read more »
Supă de fasole uscată (Bableveş )
O reteta de supa de fasole uscata din: fasole rosie, ceapa, morcov, ardei gras, telina, usturoi, ulei, suc de rosii, sare, piper si boia. Ingrediente: 500 g fasole rosie fiarta 2 cepe 1 morcov mare 1 ardei gras rosu 1 telina mica 2 catei de usturoi 50 ml ulei 200 ml suc de rosii...
Read more »
Placintele picante cu peste afumat, oua si salata
O reteta de placintele picante cu peste afumat, oua si salata din: macrou, piure de cartofi, ceapa verde, pasta de curry, faina, ulei de masline extravirgin, oua, frunze de salata, coriandru si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g macrou 300 g piure de cartofi 2 cepe verzi, tocate marunt 1 lingura pasta de curry...
Read more »
Şniţel cu mozarella
O reteta de snitel cu mozzarella din: cartofi, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, snitele de porc, ulei, rozmarin, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 căţel de usturoi 1 lingură suc de lămâie sare piper 4 şniţele de porc (a 160 g) 4 linguri ulei 1/2 linguriţă ace de rozmarin 4 roşii...
Read more »
Cum se prepara creveti cu usturoi (video)
O reteta video despre cum se prepara creveti cu usturoi, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1 1/2 tbsp olive oil 1 pound shrimp salt to taste 6 cloves garlic, minced fine 1/4 tsp red pepper flakes 2 tbsp cold butter, cut in 4 pieces 3 tbsp lemon juice...
Read more »
Tort Catifea Rosie (Red Velvet Cake)
O reteta de Tort Catifea Rosie din: inimioare de jeleu, unt, ciocolata neagra, faina, zahar fin, cacao, bicarbonat de sodiu, iaurt, sare, sfecla, colorant, crema de branza, zahar pudra si extract de vanilie. Ingrediente: cateva inimioare de jeleu (optional) pentru blaturi: 250 g de unt, cu ceva in plus pentru uns 200 g de...
Read more »
Şniţel caramelizat
O reteta de snitel caramelizat din: cartofi fainosi, galbenusuri, smantana, sare, piper, faina, ulei, snitele de porc, unt si miere. Ingrediente: 800 g cartofi făinoşi 2 gălbenuşuri 2 linguri smântână fermentaţă sare piper cca 3 linguri făină 6 linguri ulei 4 şniţele de porc (a 160 g) 4 felii subţiri de şuncă 1 lingură...
Read more »
Tartă crocantă de spanac cu felii de dovleac
O reteta de tarta crocanta de spanac cu felii de dovleac din: oua, ricotta, frunze de spanac, ceapa verde, pesto genovese, rosii uscate, dovleac, foi de placinta si unt. Ingrediente: 3 ouă, bătute 250 g de ricotta 200 g frunze de spanac congelat, dezgheţate, stoarse de apă şi tocate 1 ceapă verde, tăiată felii...
Read more »
Fondant de ciocolata cu alune de padure si castane
O reteta de fondant de ciocolata cu alune de padure si castane din: ciocolata neagra, crema de castane, rom, alune de padure, migdale, smantana, unt si ulei. Ingrediente: 400 g ciocolată neagră 1 borcănel cu cremă de castane (vanilată) 50 ml rom auriu 200 g alune de pădure, cojite 100 g migdale şi alune...
Read more »
Şniţel cu ciuperci
O reteta de snitel cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, unt, faina, supa, mustar, sare, piper, smantana, snitele de curcan si ulei. Ingrediente: 400 g bureţi (sau champignons) 1 ceapă mică (sau arpagic) 2 linguri unt 1 lingură făină 300 ml supă 1 lingură muştar sare piper 100 g smântână grasă 4 şniţele de curcan...
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si alune
O reteta de prajitura cu ciocolata si alune din: faina, bicarbonat de sodiu, sare, praf de copt, unt, zahar brun, cacao, ou, ciocolata neagra, alune si nuca de cocos. Ingrediente: 1 – 1/4 cani faina 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 1/4 lingurita praf de copt 1/2 cana unt nesarat 1 cana...
Read more »
Chiftele de porc cu cidru si scortisoara
O reteta de chiftele de porc cu cidru si scortisoara din: paine alba, lapte degresat, carne de porc, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare, ulei de floarea soarelui, scortisoara, usturoi, ghimbir, ceapa, boia, curcuma, cidru, seminte de coriandru, piper negru boabe, smantana si coriandru. Ingrediente: 1 felie mare de paine alba, fara coaja 100 ml...
Read more »
Şniţel cu ouă ochiuri
O reteta snitel cu oua ochiuri din: cartofi, sare, ulei, piper, chimen, snitele de porc, faina, oua, pesmet si unt. Ingrediente: 800 g cartofi sare 4 linguri ulei piper eventual chimen măcinat 4 şniţele de porc (a 160 g) 2 linguri făină 6 ouă 75 g pesmet 1 lingură unt Mod de preparare: Curăţaţi...
Read more »
Shake de capsuni cu frisca
O reteta de shake de capsuni cu frisca din: capsuni, inghetata de vanilie si frisca. Ingrediente: 225 g de capsuni, curatate 300 inghetata de vanilie, moale frisca Mod de preparare: Se pun două căpşuni deoparte, pentru decor. Din cele rămase, jumătate se lasă întregi, iar cealaltă jumătate se taie bucăţi. Intr-un blender, se...
Read more »
Tagliatelle carbonara
O reteta de tagliatelle carbonara din: usturoi, esalota, vin alb sec, tagliatelle, sare, piper, bacon, smantana, oua, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 1 catel de usturoi, zdrobit 1 esalota, tocata marunt 2 linguri vin alb sec 200 g tagliatelle sau fettuccine Sare si piper negru 50 g bacon, afumat, fara sorici 2 linguri smantana 2...
Read more »
Red Royal Cocktail
O reteta simpla de Red Royal Cocktail din: red orange liquer, vin spumant sec si portocala. Ingrediente: 2 cl Red Orange Liquer vin spumant sec o felie de portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul intr-o cupa de sampanie si completam cu vin spumant sec rece. In final decoram cu o felie de portocala....
Read more »
Şapte retete pentru post
Iată cât de simplu şi de gustos poţi sa mananci in post. Şapte retete pentru post: Retete de post: Cartofi mozaic O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Retete de post: Mancare de orez cu...
Read more »
Curcan cu legume la tigaie
O reteta de curcan cu legume la tigaie din: ceapa, foaie de dafin, cuisoare, pulpe de curcan, smantana, sare, lamaie, salata, patrunjel, sunca afumata, ulei de rapita, mazare si unt. Ingrediente: 3 cepe 1 foaie de dafin 2 cuisoare 1,2 kg pulpe superioare de curcan (cu oase, fara piele) 150 ml smantana sare 1...
Read more »
Inimi crocante cu frisca si capsuni
O reteta de inimi crocante cu frisca si capsuni din: aluat, faina, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: 1 foaie de aluat foiaj un pic de faina, pentru presarat 200 ml frisca 150 g caspuni, curatate si taiate subtiri cristale de zahar sau zahar pudra pentru decor Mod de preparare: Se incinge cuptorul...
Read more »
Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi
O reteta de Pui cu usturoi si rozmarin, pe pat de cartofi din: pui, crengute de rozmarin, cartofi, usturoi, sare, piper, ulei de masline si supa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 4 crengute de rozmarin 1 kg cartofi 2 capatani de usturoi sare piper 2 linguri ulei de masline 250 ml supa ...
Read more »
Prăjitură cu prune si brânză
O reteta de ptajitura cu prune si branza din: drojdie, zahar, lapte, faina, unt, sare, oua, branza dulce, zahar, amidon, prune, migdale si unt. Ingrediente: aluat: 1 cub de drojdie 80 g zahar 250 ml lapte 500 g faina 75 g unt 1 praf de sare topping: 2 oua 500 g branza dulce 100...
Read more »
Varza calita cu afumatura
O reteta de varza calita cu afumatura din: varza murata, costita afumata, carnati afumati, ceapa, ardei capia, ulei, foaie de dafin, seminte de chimen, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 varza mare murata 300 g costita afumata 400 g carnati afumati 1 ceapa 1 ardei capia rosu 50 ml ulei 1 foaie de dafin...
Read more »
Sandwich cu salata de pui si marar
O reteta de Sandwich cu salata de pui si marar din: lapte, maioneza, suc de lamaie, marar, usturoi, piept de pui prajit, boabe de strugure, parmezan, ceapa verde, salata verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 20 ml lapte batut 20 grame maioneza suc de lamaie 1 legatura de marar pudra de usturoi 100 grame...
Read more »
Plăcintă cu vită şi bere
O reteta de placinta cu vita si bere din: ceapa, telina, unt, faina, pulpa de vita, sos worcestershire, bere neagra, ou, seminte de mac, faina si unt. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de telina Apio, tocata 2 linguri de unt 2 linguri de faina 700 g pulpa de vita, taiata in bucati mari...
Read more »
Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla
O reteta simpla de Cocktail cu sirop de mandarina si tequilla din: tequilla, sirop de mandarina si sampanie. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl sirop de mandarina sampanie Mod de preparare: Turnam tequilla si siropul intr-un pahar de sampanie si completam cu sampanie.
Read more »
Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide (video)
O reteta video despre cum se prepara biscuiti cu unt de arahide, un preparat foarte de delicios si gustos, deosebit de rapid si delicios. Cum se prepara biscuiti cu unt de arahide Pofta buna!
Read more »
Pui umplut în stil marocan
O reteta de pui umplut in stil marocan din: cuscus, amestec ras el hanout, caise uscate, seminte de pin, patrunjel, piept de pui si ulei de masline. Ingrediente: 50g de cuşcuş 1 linguriţă amestec de Ras el Hanout 8 caise uscate, tocate 2 linguri seminţe de pin o legătură mică de pătrunjel, tocată 4...
Read more »
Papricaş de pui
O reteta de papricas de pui din: carne de pui, ceapa, faina, smantana, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel, foiae de dafin, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de pui 600 g ceapa 2 linguri faina 100 ml smantana 70 ml ulei 2 linguri boia de ardei dulce 1 foaie de dafin 1...
Read more »
Gustare cu brânză
O reteta de gustare cu branza din: ceapa verde, unt, faina, bere, ou, pesmet, branza cheddar si paine. Ingrediente: 2 cepe verzi, partile verzi si cele albe separate, tocate fin ambele 25 g unt de unt 2 linguri de faina 100 ml de bere 1 ou mare, batut 50 g pesmet proaspat 250 g...
Read more »
Plăcintă cu prune si cu nuci
O reteta de placinta cu prune si nuci din: faina, drojdie, lapte, zahar, coaja de lamaie, sare, unt, prune, nuci, oua, scortisoara, tuica de pune si fulgi de migdale. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1/2 cub drojdie 125 ml lapte 30 g zahar 1 lingurita coaja de lamaie 1 praf de sare 70 g...
Read more »
Tăiţei picanţi cu miel crocant
O reteta de taitei picanti cu miel crocant din: ulei de masline, file de miel, ulei de susan, tagliolini, coriandru, patrunjel, ardei iute, usturoi, suc de lamaie verde, sare, piper si sos tabasco. Tăiţei fini aromatizaţi cu mirodenii thailandeze – un partener grozav pentru feliile de friptură de miel fraged. Ingrediente: 1/2 lingura ulei...
Read more »
Prajitura cu glazura de martipan
O reteta de prajitura cu glazura de martipan din: faina, drojdie, zahar, zahar vanilat, lapte, unt, sare, prune, martipan, suc de lamaie, galbenus si frisca. Ingrediente: aluat: 400 g faina 1 pachet drojdie uscata 75 g zahar 1 plic zahar vanilat 200 ml lapte 60 g unt sare topping: 1,2 kg prune 50 g...
Read more »
Lipii umplute cu carne de porc în stil mexican
O reteta de lipii umplute cu carne de porc in stil mexican din: ardei, porumb, friptura de porc, ulei de floarea soarelui, chimion, tortillas, avocado, ardei iute, frunze de coriandru si lime. Ingrediente: 2 ardei, curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii (noi am folosit unul verde şi unul galben) 100g de porumb congelat sau...
Read more »
Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert
O reteta de Sufleu de paste cu şuncă si branza Camembert din: penne, sare, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, sunca, ulei, piper, boia de ardei, patrunjel, banza camembert, oua, smantana si lapte. Ingrediente: 350 g penne sare 2 cepe verzi 1 dovlecel 1 ardei gras mic 200 g sunca fiarta 2 linguri ulei piper boia...
Read more »
Cocktail Number One
O reteta simpla de Cocktail Number One din: vermut rosu, brandy, sampanie si carambola. Ingrediente: 3 cl vermut rosu 1 cl brandy sampanie carambola Mod de preparare: Turnam vermutul si brandy-ul in cupa de sampanie si completam cu sampanie rece. Decoram cu carmbola.
Read more »
Papanasi umpluti cu stafide
O reteta de papanasi umpluti cu stafide din: branza dulce de vaci, gris, ou, stafide, faina, coaja de lamaie, unt, pesemt, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g branza dulce de vaci 1 linguri gris 1 ou 100 g stafide inmuiate in rom 1 lingura faina 1 lingurita coaja rasa de lamaie 100 g...
Read more »
Pizza turcească cu carne tocată
O reteta de pizza turceasca cu carne tocata din: ardei iute, ceapa rosie, patrunjel, carne de vita, pasta de ardei, ou, sare, piper, chimen, aluat dospit si ulei de masline. Ingrediente: 1 ardei iute 1 ceapa rosie 2 legaturi patrunjel 200 g carne de vita tocata 1 lingura pasta de ardei 1 ou sare...
Read more »
Prăjitură marmorată cu struguri
O reteta de prajitura marmorata cu struguri din: oua, zahar, margarina, lapte, bicarbonat de sodiu, otet, zahar vanilat, coaja de lamaie, cacao, faina, struguri albi, sare, unt, faina si struguri. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 250 g margarină 200 ml lapte 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie...
Read more »
Paste cu broccoli şi salvie
O reteta de paste cu broccoli si salvie din: spaghete, broccoli, ulei de masline extravirgin, hasme, usturoi, fulgi de chilli, salvie si parmezan. Ingrediente: 140 g de spaghete 140 g broccoli, taiat in buchetele subtiri 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 hasme (sau cepe mici), taiate in felii 1 catel de usturoi, tocat...
Read more »
Fursecuri umplute cu gem de caise
O reteta de fursecuri umlute cu gem de caise din: unt, zahar pudra, galbenusuri, faina, bicarbonat, sare, gem de caise, nuci si zahar pudra. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar pudra 2 galbenusuri 400 g faina un varf de cutit bicarbonat un vard de cutit sare umplutura: 200 g gem de caise 4...
Read more »
Curcan cu prune
O reteta de curcan cu prune din: cartofi, sare, foi de dafin, pulpe superioare de curcan, prune uscate, unt, ulei de rapita si supa. Ingrediente: 500 g cartofi mici sare cca. 15 foi de dafin 1 kg pulpe superioare de curcan fără os piper 200 g prune uscate 2 linguri unt 2 linguri ulei...
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu morcovi si branza
O reteta de bruschete cu morcovi si branza din: morcovi, mozzarella, branza cheddar, usturoi, maioneza, bagheta si unt. Ingrediente: 4-5 morcovi 2 cani mozzarella, fin rasa 2 cani branza cheddar, fin rasa 3 catei mari de usturoi 1 cana maioneza 2-3 baghete lungi 1/2 pachet unt topit Mod de preparare: Intr-o oala cu...
Read more »
Curry de pui, cocos şi tamarind
O reteta de curry de pui, cocos si tamarind din: pulpe de pui, zeama de lamaie verde, piper, curcuma, ulei vegetal, smantana de cocos, pasta de tamarind, lapte de cocos, coriandru, seminte de mustar, frunze de curry, ceapa, usturoi, ghimbir, rosii, supa de pui si zahar. Ingrediente: 29 pulpe de pui dezosate, fara piele...
Read more »
Cocktail de ou
O reteta simpla de Cocktail de ou din: oua, zahar, sare, lapte, zahar vanilat si frisca sau ciocolata. Ingrediente: 6 oua 1/4 pahar zahar 1/4 lingurita sare 4 pahare lapte zahar vanilat frisca sau ciocolata rasa Mod de preparare: Ouale se amesteca cu 2 pahare de lapte, zahar si sare. Totul se bate...
Read more »
Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi
O reteta de Piept de curcan umplut cu garnitura de mazare cu morcovi din: cartofi, sare, rucola, crema de branza, piper, snitel de curcan, paine toast, faina, oua, kaizer si cuisoare. Ingrediente: 600 g cartofi mici sare 1 legătură rucola 150 g cremă de brânză piper 4 buc. şniţel de curcan (a 180 g)...
Read more »
Cum se prepara prajitura cu capsuni (video)
O reteta video despre cum se prepara prajitura cu capsuni, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Cum se prepara prajitura cu capsuni
Read more »
Lasagna cu vinete
O reteta de lasagna cu vinete din: vinete, sare, piper, foi de lasagna cu spanac, ulei de masline, parmezan, lapte degresat, morcov, esalota, frunza de dafin, patrunjel, boia de piper, produs tartanabil, faina, nucsoara, usturoi, rosii, oregano si busuioc. Feliile de vinete reprezintă umplutura perfectă pentru această lasagna vegetariană foarte gustoasă, care se poate...
Read more »
Supa de cocos cu coriandru
La orice mâncare ce conţine lapte din nucă de cocos se adaugă si coriandru proaspăt, cu o aromă asemănătoare citricelor. Cocosul si coriandrul sunt protagonistele multor reţete din gastronomia Asiei de sud-est. Laptele de cocos temperează mâncărurile foarte iuţi, în timp ce coriandrul le conferă o aromă proaspătă. Cea mai cunoscută supă de cocos...
Read more »
Terina cu mere
O reteta de terina cu mere din: mere, zahar, unt, frisca si sare. Ingrediente: 1 kg mere 250 g zahar 2 linguri unt sosul caramel: 80 g unt 200 g zahar (de preferat, brun) 200 ml frisca un varf cutit sare Mod de preparare: Curăţaţi merele, eliminaţi cotorul şi seminţele şi tăiaţi-leîn cubuleţe....
Read more »
Budinca de cartofi si peste
O reteta de Budinca de cartofi si peste din: cartofi, file de somon, file de batog, zeama de peste, vermut sec, unt, hasme, faina de grau, smantana, crevete, capere, verdeata cu marar, galbenusuri, piper si sare. Ingrediente: 1,25 kg cartofi 600 g file de somon 350 g file de batog 425 ml zeama de...
Read more »
File de pui în otet balsamic
O reteta de file de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare, piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii. Ingrediente: 3 buc. file de pui (cu oase, fără piele) 1 lingură unt topit sare piper 1 lingură zahăr 5 linguri oţet balsamic 250 ml supă 150 g smântână 400 g...
Read more »
Placinta cu crema de lamaie
O reteta de placinta cu crema de lamaie din: foi de placinta, ulei, faina, zahar, lamai, oua si unt. Ingrediente: 500 g foi de placinta 200 ml ulei 4 linguri faina 200 g zahar 4 lamai 4 oua 120 g unt Mod de preparare: Ungeţi o tavă cu ulei şi tapetati-o cu făină....
Read more »
Reteta de Ras El Hanout
Se macină şi se amestecă, într-un mojar sau într-o râşniţţa de cafea, câte 1 linguriţă de chimion, ghimbir, turmeric (curcuma), sare, 3/4 linguriţă de scorţişoară, 3/4 linguriţă de piper negru, 1/4 lingiuriţă de cuişoare şi câte 1/2 linguriţă de piper alb, seminţe de coriandru, piper cayenne, ienibahar, nucşoară. Se peăstrează într-un recipient bine închis.
Read more »