Retete simple:
Carne de miel cu mazare
O reteta de carne de miel cu mazare din: carne de miel, usturoi, sare, piper, coaja de lamaie, miere, sos de soia, coriandru, chimen, samburi de ananson, amidon, ulei, mazare, supa de pui, suc de rosii si otet. Ingrediente: 500 g carne de miel, ceafa 2 catei de usturoi sare piper 1 lingurita de...
Read more »
Tort de ciocolată si capsuni
O reteta de tort de ciocolata si capsuni din: ciocolata amaruie, oua, zahar, unt, zahar pudra, faina, praf de copt, migdale, gem de caise, ciocolata cu lapte si capsuni. Ingrediente: 250 g ciocolata amaruie 7 oua 275 g zahar 200 g unt moale 150 g zahar pudra 150 g faina 2 lingurite praf de...
Read more »
Moros y Cristianos
De peste 500 ani, Spania şi fostele colonii spaniole din Lumea Nouă sărbătoresc triumful catolicismului spaniol prin festivaluri, în cadrul cărora se reconstituie bătăliile purtate în Evul Mediu între creştini şi invadatorii mauri. In Spania, astfel de evenimente se desfăşoară pe parcursul întregului an, din ianuarie şi până în decembrie. în Mexic această tradiţie...
Read more »
Ruladă de pui cu sos de roşii
O reteta de rulada de pui cu sos de rosii din: piept de pui, sare grunjoasa, piper negru, piper verde, busuioc verde, ceapa, usturoi, patrunjel, parmezan, rosii, pesmet, ulei, rosii cherry si ulei de masline. Ingrediente: 800 g piept de pui sare grunjoasă piper negru măcinat piper verde boabe Pentru umplutură: busuioc verde 2...
Read more »
Salata cu ou
Folositi ouă ecologice, cat se poate de proaspete şi frumoase. Şi să nu credeţi că trebuie să vă limitaţi la ouă de găină: încercaţi ouă de raţă, gâscă sau prepeliţă, care astăzi se găsesc uşor. Fiţi creativ, alungaţi monotonia! îmi place să servesc această salată ca pe o gustare înainte de cină sau singură,...
Read more »
Sos picant cu otet
O reteta de sos picant cu otet din: otet de vin alb, vuidostr, anason stelat, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper negru. E delicios in salate cu branza sau cu friptura rece de vita. Ingrediente: 8 linguri otet de vin alb 2 cuisoare 1 anason stelat 10 linguri ulei de masline...
Read more »
Friptura de muschi de vaca
O reteta de friptura de muschi de vaca din: muschi de vaca, morcovi, cartofi, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei si praf de usturoi. Ingrediente: muschi de vaca 2 morcovi 4-5 cartofi 1 legatura patrunjel ulei de masline pentru uns sare piper boia de ardei praf de usturoi Mod de...
Read more »
Cocktail cu sampanie
O reteta simpla de cocktail cu sampanie din: ceai negru, apa, cuburi de zahar, lamaie si sampanie. Ingrediente: 4 lingurite de ceai negru 1/4 l apa 12 bucati de cuburi de zahar 2 lamaie 2 sticle de sampanie Mod de preparare: Turnam apa fiarta de ceai, adaugam cubul de zahar si lasam 5...
Read more »
Tarta cu rubarba si fistic
O reteta de tarta cu rubarba si fistic din: rubarba, branza de vaci, lapte, ulei, miere, praf de copt, sare, faina, zahar vanilinat si fistic. Ingrediente: 1,6 kg rubarba (revent) 150 g branza de vaci 6 linguri lapte 8 linguri ulei 50 g miere 1 plic praf de copt sare 300 g faina 1...
Read more »
Peste la tigaie
O reteta de peste la tigaie din: cartofi, file de peste, zeama de lamaie, sare, ceapa, ulei de floarea soarelui, castravete, smantana, mustar, piper alb si marar. Ingrediente: 750 g cartofi fierti de o zi 750 g file de peste (batog) zeama de la 1 lamaie sare 1 ceapa 1 lingurite ulei de floarea...
Read more »
8 retete culinare
8 retete culinare: Supa Pho Istoria seculară a supei pho a început pe străduţele lăturalnice ale oraşului Hanoi. Pho este o supă iute din carne de vită aromatizată cu anason stelat, care se toarnă peste nişte taiţei albi, opaci, aranjaţi sub forma unui mic cuib pe fundul unor boluri largi. La acest amestec...
Read more »
Romburi cu rubarbă
O reteta de romburi cu rubarba din: lapte, faina, drojdie, zahar, migdale, coaja de lamaie, unt, rubarba, branza de vaci, smantana, amidon, zahar, migdale, oua si scortisoara. Ingrediente: Pentru blat dospit: 50 ml lapte 400 g făină • 25 g drojdie 80 g zahăr 100 g migdale măcinate 1 linguriţă coajă de lămâie rasă...
Read more »
Salată de roşii
O reteta de salata de rosii din: rosii, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin picant, otet balsamic, ierburi aromate, ardei iute, maghiran, usturoi si busuioc proaspat. Ingrediente: 4 maini mari de rosii de diverse tipuri sare de mare si piper negru proaspat macinat ulei de masline extravirgin cu gust picant otet balsamic...
Read more »
Cotlete de miel cu sos alb
O reteta de cotlete de miel cu sos alb din: cotlete de miel, sare grunjoasa, piper, cimbru, vin rose, unt, faina, lapte, usturoi, zahar si cartofi copti. Ingrediente: un kg cotlete de miel sare grunjoasă piper negru măcinat cimbru uscat şi măcinat 200 ml vin rose Pentru sos: 100 g unt 2 linguriţe făină...
Read more »
Sos sicilian
O reteta de sos sicilian din: zeama de lamaie, zeama de portocale, ulei de masline extravirgin, oregano, sare de mare si piper. Este perfect cu o salata calda la gratar sau cu fructe de mare. Ingrediente: 1 1/2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa 1 1/2 linguri zeama proaspat stroarsa de portocale obisnuite sau...
Read more »
Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan
O reteta de Fundite wonton cu susan si inghetata cu susan din: seminte de susan, galbenusuri, zahar tos, lapte integral, smantana, aluat, ou si zahar pudra. Ingrediente: îngheţată cu susan: 85 g de seminţe de susan negre (sau albe) 4 gălbenuşuri 100 g de zahăr tos 250 ml de lapte integral 250 ml de...
Read more »
Copane de curcan în sos de ceapă
O reteta de copane de curcan in sos de ceapa din: copane de curcan, sare grunjoasa, piper, frunzulite de coriandru, unt, coniac, sirop de artar, ulei de masline, ceapa, ulei, zahar brun, vin alb, unt, sare si arahide. Ingrediente: 8 copane de curcan sare grunjoasă piper negru măcinat 2 frunzuliţe coriandru 75 g unt...
Read more »
Cocktail Abstract
O reteta simpla de Cocktail Abstract din: cafea, maraschino, angostura, zahar si cuisoare. Ingrediente: 1/4 l cafea tare 4 cl Maraschino 3 cl coniac 1 strop de Angostura zahar cuisoare macinate Mod de preparare: Fierbem cafeaua, apoi o lasam sa se raceasca. Turnam in 2 cesti si adaugam in ea coniacul, Maraschino si...
Read more »
Tort de şampanie
O reteta de tort de sampanie din: oua, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de portocala, faina, praf de copt, felatina, rubarba, coaja si suc de portocala, zahar fin, frisca, siropd e zahar, sirop de flori de soc si capsuni. Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă sare 150 g zahăr miezul de la un baton...
Read more »
Salată de cartofi si hrean
O reteta de salata de cartofi si hrean din: cartofi noi, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie, telina, patrunjel, hrean, smantana, muschi de vita, tarhon si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 700 g cartofi noi, razuiti de coaja sare de mare si piper negru proaspat macinat zeama de la 2 lamai 1/2...
Read more »
Briose cu fructe
O reteta de briose cu fructe din: oua, sare, unt, zahar, faina, praf de copt, banane, capsuni, peltea de gutui si zahar pudra. Ingrediente: 3 ouă 1 praf de sare 100 g unt 125 g zahăr 250 g făină 1/2 plic praf de copt 2 banane 100 g căpşuni 3 linguriţe peltea de gutui...
Read more »
Cocktail cu cafea si rom alb
O reteta simpla de Cocktail cu cafea si rom alb din: lichior de cafea, rom alb, galbenus si cafea instant. Ingrediente: 2 cl lichior de cafea 2 cl rom alb 1 galbenus 1 lingurita de cafea instant Mod de preparare: Punem 3 cuburi intr-un shaker, adaugam lichiorul, romul, galbenusul si cafeaua, apoi mixam...
Read more »
Supă picantă de nucă de cocos şi pui
O retete de supa picanta de nuca de cocos si pui din: piept de pui, sare de mare, piper negru, lapte de nuca de cocos, ghimbir, lamaie verde, iarba de lamaie, ardei rosii, zahar de palmier, sos de peste, zeama de lamaie verde, ciuperci si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 piepturi de pui fără...
Read more »
Merengue cu căpşune
O reteta de merengue cu capsune din: albusuri, zahar tos, zahar vanilat, galbenusuri, lapte, zahar vanilat, unt, ciocolata, rom, nuci caramelizate si capsune. Ingrediente: 4 albuşuri 225 g zahăr tos un plic zahăr vanilat Pentru crema de ciocolată: 3 gălbenuşuri 150 ml lapte 100 g zahăr un plic zahăr vanilat 250 g unt 300...
Read more »
Retete culinare: Salată grecească (varianta)
O reteta de salata greceasca din: rosii, masline negre, avocado, hamsa, oregano, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, salata, sos si branza feta. Este o reţetă clasică foarte bună, care figurează în meniuri de ani întregi. Dacă puteţi face un efort special ca să cumpăraţi roşii coapte...
Read more »
Din bucataria asiatica 2
Read more »
Mici de casa in sos picant
O reteta de mici de casa in sos picant din: carne tocata, ou, ceapa, usturoi, cartofi, paine, lapte, patrunjel, sare, piper, ulei, pesmet, rosii, chili si zahar. Ingrediente: 400 g carne tocată un ou o legătură ceapă un fir usturoi un cartof 2 felii pâine 100 ml lapte o legătură mărar o legătură pătrunjel...
Read more »
Sos cu ardei iuti copti
O retete de sos cu ardei iuti copti din: ardei iute, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, menta, sare de mare si piper. Ingrediente: 3 ardei iuti proaspete rosii 10 linguri ulei de masline extravirgin 3 1/2 linguri zeama de lamaie proaspat stoarsa frunzele de la o legatura mica de menta proaspata tocate...
Read more »
Reteta zilei: Paste cu broccoli si ansoa
O reteta de Paste cu broccoli si anchoa din: spaghete, broccoli, sare, ulei de masline, usturoi, anchoa, fulgi de ardei rosu si stafide. Ingrediente 1 pachet de spaghete 1 capatana mare de broccoli 2 lingurite de sare 3 linguri de ulei de măsline 3 catei de usturoi, zdrobiti sau tocati 2 conserve de ansoa...
Read more »
Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine
O reteta de Tort Pavlova cu căpşuni şi smochine din: albusuri, zahar tos, amidon, otet, frisca, smochine si capsuni. Ingrediente: 4 albusuri 220 g zahar tos 2 linguri amidon 2 linguri otet 200 ml frisca (30%) 200 g smochine proaspete 200 g capsuni Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 150C. Se separa...
Read more »
Cocktail cu coniac si vin Bordeaux
O reteta simpla de Cocktail cu coniac si vin Bordeaux din: ou, coniac, vin bordeaux, cafea si zahar. Ingrediente: 1 ou 1 paharel cu lichior cu coniac 1 paharel de lichior cu vin Bordeaux 1 ceasca cafea tare zahar pentru crusta de zahar: albus si zahar Mod de preparare: Punem marginea unui pahar...
Read more »
Sos japonez
O reteta de sos japonez din: ceapa, sos de soia, otet de orez, zahar tos, pulbere de mustar, samburi de struguri, ulei de susan, sare de mare si piper. E grozav cu taitei reci sau salata calda de calamar. Ingrediente: 70 g ceapa, curatata si tocata marunt 3 linguri sos de soia 2 linguri...
Read more »
Carne de vitel la gratar
O reteta de carne de vitel la gratar din: antricoate, unt, lamaie, condimente, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 4 antricoate 50 gr unt 1 lamaie condimente pentru gratar 1 legatura patrunjel verde piper Mod de preparare: Se pregateste carnea de vita: se bat bine antricoatele, se ung cu putin unt, se presara condimente...
Read more »
Retete culinare: Bors rusesc
O reteta de bors rusesc din: varza, morcovi, mazare, cartofi, telina, ceapa rosie, suc de rosii, leustean, ulei de masline, leustean, sare si piper. Ingrediente: o varză mică 2-3 morcovi 150 g mazăre 3-4 cartofi o ţelină potrivită 2 cepe roşii 500 ml suc de roşii 500 ml leuştean 1-2 linguri ulei de măsline...
Read more »
Salată Coleslaw (varianta)
O reteta de salata Coleslaw din: varza alba, ceapa rosie, morcovi, mere rosii, patrunjel, zeama de lamaie, maioneza, mustar, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 1/2 varza alba de la care ati indepartat cotorul si frunzele exteriaore, taiata sferturi o ceapa mica rosie, curatata 3 morcovi spalati si curatati de coaja 2 mere...
Read more »
Pui cu sos si legume
O reteta de pui cu sos si legume din: copane de pui, usturoi, unt, sofran, sare, piper, amestec de legume, maioneza, sfecla rosie, telina, smantana, patrunjel si ceapa rosie. Ingrediente: 8 copane pui 4 fire usturoi 50 g unt şofran sare piper 600 g amestec legume 3 linguri maioneză 100 g sfeclă roşie fiartă...
Read more »
Chiftele de peste cu salată picantă de castraveţi
O reteta de chiftele de peste cu salata picanta de castraveti din: peste alb, creveti, pasta de curry, frunze de lamaie verde, coriandru, ou, zahar brun, sos de peste, sare de mare, fasole, ulei vegetal, castravete, ardei, ceapa rosie si frunze de menta. Crevetii cu curry si chiftelele de peste alb sunt nişte preparate...
Read more »
Ruladă de căpşuni
O reteta de rulada de capsuni din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, amidon, praf de copt, cacao, gelatina, zahar vanilinat, ciocolata si capsuni. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 80 g faina 40 g amidon 1 lingurita praf de copt 40 g cacao crema si ornat: 5 foi gelatina 500...
Read more »
Salată crocantă de sfeclă crudă cu brânză feta şi pere
O reteta de salata crocanta de sfecla cruda cu branza feta si pere din: sfecla, pere, sos, sare de mare, piper negru, branza feta, menta si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 4 sfecle de mărime mijlocie, dacă e posibil de culori diferite, curăţate de coajă şi tăiate beţişoare 3 pere bine coapte (sau mere),...
Read more »
Ciuperci cu sos si marar
O reteta de ciuperci cu sos si marar din: ciuperci, marar, unt, piper alb, faina, ceapa verde, lapte, smantana si ulei. Ingrediente: 800 g ciuperci 2 legaturi marar 100 g unt piper alb macinat 2 linguri faina o legatura ceapa verde 300 ml lapte 2-3 linguri smantana 2-3 linguri ulei pentru calit Mod...
Read more »
Satay de porc cu sos de arahide
O reteta de satay de porc cu sos de arahide din: file de porc, lapte de nuca de cocos, ghimbir, iarba de lamaie, curcuma, coriandru, chimion, sare de mare, piper, zahar, ulei de arahide, arahide, pasta thailandeza, zahar brun si pasta de tamarin. Ingrediente: 500 g de spată sau file de porc 125 g...
Read more »
Biscuiti cu portocale confiate
O reteta de biscuiti cu portocale confiate din: unt, sare, galbenusuri, zahar pudra, zahar vanilat, faina, ciocolata alba si portocale confiate. Ingrediente: 250 g unt un praf sare 4 gălbenuşuri 200 g zahăr pudră un plic zahăr vanilat 175 g făină Pentru glazură: 300 ml ciocolată albă portocale confiate Mod de preparare: Se...
Read more »
Pulpa de porc cu legume
O reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, sare grunjoasa, miere, piper, vin alb, usturoi, rozmarin, cartofi, morcovi si ulei de masline. Ingrediente: un kg pulpă de porc sare grunjoasă o lingură miere piper negru boabe şi măcinat 200 ml vin alb dulce 4 căţei usturoi rozmarin proaspăt 8 cartofi...
Read more »
Raci
O reteta de raci din: cozi de raci, zeama de lamaie, vin alb, sos de soia, miere, sare, piper sichuan, ceapa verde, morcovi, ulei de susan, usturoi, condimente si amidon. Ingrediente: 16-20 cozi de garnele uriase (raci) zeama de la 1 lamaie 150 ml vin alb sec 1 lingurite sos de soia 2 lingurite...
Read more »
Cocktail cu cafea si coniac
O reteta simpla de Cocktail cu cafea si coniac din: cafea, galbenus, zahar, coniac si lapte pasteurizat. Ingrediente: 1 ceasca cafea tare 1 galbenus 1-2 lingurite de zahar 2 linguri de coniac 2 linguri de lapte pasteurizat Mod de preparare: Mixam galbenusul cu zahar, coniacul si laptele pasteurizat si turnam in shaker pe...
Read more »
Supa cu tortellini
O reteta de supa cu tortellini din: tortellini, mazare, morcovi, fasole verde, ceapa rosie, suc de rosii, sare, piper, ulei de masline, patrunjel, frunze de telina si cascaval. Ingrediente: 300 g tortellini cu carne de vită 150 g mazăre 2 morcovi 150 g fasole verde fideluţă o ceapă roşie un litru suc de roşii...
Read more »
Salata verde creata cu pepene galben si feta
O reteta de Salata verde creata cu pepene galben si feta din: salata verde creata, pepene galben, branza feta, ulei de masline si otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde creata 1/2 pepene galben 100 g branza feta ulei de masline otet balsamic Mod de preparare: Spala salata, sterge-o prin tamponare cu un servetel...
Read more »
Varză dulce cu costite afumate
O reteta de varza dulce cu costite afumate din: costite, varza, vin rosu, cimbru verde, ulei de masline, apsta de ardei, pasta de rosii, boia dulce, boia iute, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8 costiţe afumate 2 verze 50 ml vin roşu cimbru verde 2 linguri ulei de măsline 2 linguri pastă de ardei...Read more »
Varză gratinată în stil turcesc
O reteta de varza gratinata in stil turcesc din: varza, ceapa, carne, unt, sare, piper, supa de vita, piure de rosii, oua, smantana, branza feta si mamaliga. Ingrediente: 2 verze mici 3 cepe 400 g carne 100 g unt sare piper negru măcinat 250 ml supă de vită 300 g piure de roşii 4...
Read more »
Pasta thailandeza rosie de curry
Veţi avea nevoie de 6-7 ardei iuţi roşii, lungi. Pentru a prepara pasta, rulaţi fiecare ardei între degete pentru a desprinde seminţele, apoi tăiaţi capătul dinspre codiţă şi scoateţi seminţele. Tăiaţi ardeii iuţi, apoi spălaţi-vă bine pe mâini. Pentru a pregăti pasta roşie de curry, puneţi ardeii într-un mixer împreună cu 4 cepe roşii...
Read more »
Cheese-cake cu capsuni
O reteta de Cheese-cake cu capsuni din: unt, migdale, biscuiti cu unt, gelatina, capsuni, zahar pudra, branza de vaci, suc si coaja de lamaie, frisca si zahar vanilinat. Ingrediente: 125 g unt 50 g migdale macinate 150 g biscuiti cu unt 7 foi gelatina 750 g capsuni 125 g zahar pudra 500 g branza...
Read more »
Salată de rădăcinoase
O reteta de salata de radacinoase din: sfecla, morcovi, radicchio, ridichi, fenicul, sos, sare de mare si piper. Ingrediente: 3 sfecle proaspete (de culori diferite, dacă e posibil), curăţate 3 morcovi curăţaţi o tulpină de ţelină cu frunze 1/2 căpăţână mică de radicchio, spălată şi scursă o legătură de ridichi, curăţate de frunze şi...
Read more »
Peste gatit in stil marocan
O reteta de peste gatit in stil marocan din: ulei de masline, masline, lamaie, ardei gras, rosii, cartofi, morcov, telina, ceapa, pastrav, sare, piper, sofran, coriandru, usturoi, boia de ardei iute, sare, pudra de ghimbir si piper rosu. Ingrediente: 100 ml ulei de masline 50 gr masline 1 lamaie 2 buc ardei gras 2...
Read more »
Sosuri savuroase
Sosuri savuroase: Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos mousseline O reteta de Sos mousseline din: unt, galbenusuri, piper...
Read more »
Salata speciala
O reteta de salata speciala din: mozzarella, sare de mare, piper, lamaie, mandarine, frunze de rucola, salata, sos, prosciutto, parmezan si otet balsamic maturat. Ingrediente: 4 bulgări de brânză mozzarella de câte 100 g sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat o lămâie 4 mandarine, curăţate şi tăiate felii de 0,5 cm 2...
Read more »
Pizza cu dovlecel
O reteta de pizza cu dovlecel din: ou, drojdie, faina, sare, lapte, dovlecei, usturoi, ulei de masline, branza feta, smantana si oua. Ingrediente: pentru aluat: un ou 25 g drojdie 250 g faina un praf de sare 100 ml lapte pentru umplutura: 2 dovlecei 2 fire de usturoi 2 linguri ulei de masline 150...
Read more »
Dressing pentru salata Cezar
O reteta de Dressing pentru salata Cezar din: usturoi, galbenusuri, ulei de masline, sos warcestershire si parmezan. Salata Cezar este deseori considerată o creaţie americană, ea fiind de fapt creată de către Caesar Cardini, în Tijuana, Mexic, anii 1920. Ingrediente: 3 căţei mici de usturoi, zdrobiţi 2 gălbenuşuri 60 ml ulei de măsline o...
Read more »
Varză ţărănească cu carne
O reteta de varza taraneasca cu carne din: varza, sare, piper, foi de dafin, rosii, carne de porc, ulei de masline si marar. Ingrediente: 2 verze sare piper negru boabe şi măcinat 2-3 foi de dafin 4 roşii 400 g carne de porc 3-4 linguri ulei de măsline o legătură mărar Mod de...
Read more »
8 retete culinare
8 retete culinare: Moros y Cristianos De peste 500 ani, Spania şi fostele colonii spaniole din Lumea Nouă sărbătoresc triumful catolicismului spaniol prin festivaluri, în cadrul cărora se reconstituie bătăliile purtate în Evul Mediu între creştini şi invadatorii mauri. In Spania, astfel de evenimente se desfăşoară pe parcursul întregului an, din ianuarie şi până...
Read more »
Tarta cu varza
O reteta de tarta cu varza din: unt, sare, smantana, otet, faina, malai, unt, ulei de floarea soarelui, varza, ceapa, ceapa verde, sare, bacon si piper. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt sau margarina o lingurita sare 2 linguri smantana o lingurita otet 350 g faina 2 linguri malai macinat 50 g unt pentru...
Read more »
Pui la foc iute cu alune caju
O reteta de pui la foc iute cu alune caju din: piept de pui, sare de mare, piper negru, ulei vegetal, alune caju, ceapa, usturoi, ardei iute, ceapa verde, sos de peste, sos de soia, zahar tos si ardei iute. Preparatele thailandeze la foc iute contin adesea alune, la fel ca numeroase feluri de...
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Bullrito
O reteta simpla de Cocktail Bullrito din: red bull, bacardi, suc de lamaie, zahar si gheata. Ingrediente: Red Bull (sau alt energizat) Bacardi menta suc de lamaie zahar gheata Mod de preparare: Se pun frunze de menta intr-un pahar, se adauga Bacardi si se piseaza menta cu o lingura. Se asteapta cateva minute,...
Read more »
Salată pentru micul dejun
O reteta de salata pentru micul dejun din: andiva, creson, ulei de masline extravirgin, otet de vin alb, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, bacon, paine, sangerete, oua si ceapa verde. Ingrediente: o andivă creaţă mică, fără frunzele exterioare 2 legături de creson tocat 8 linguri ulei de măsline extravirgin 3 linguri...
Read more »
Ton prajit cu susan
O reteta de ton prajit cu susan din: sos de soia, ulei de susan, suc de lamaie, ardei iute, fileuri de ton, seminte de susan, ceapa verde, frunze de coriandru si castravete. Ingrediente: 2 linguri sos de soia 1 lingurita ulei de susan sucul de la 1 lamaie 1 ardei iute, tocat marunt 2...
Read more »
Curry verde aromat cu carne de vită
O reteta de curry verde aromat cu carne de vita din: ardei iute, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, coriandru, iarba de lamaie, lamaie verde, ulei vegetal, coriandru, chimion, boabe de piper negru, sare de mare, pasta de creveti, file de vita, vinete, ulei vegetal, ardei, sos de peste, zahar brun si busuioc. Pentru acest preparat,...
Read more »
Sos Marie Rose
O reteta de sos Marie Rose din: maioneza, sos de rosii, sos warcestershirer, sos tabasco si coniac. Modificaţi după gust aromele acestui sos şi serviţi-l la fructele de mare preferate, ca de pildă la creveţii şi scoici. Ingrediente: 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate 80 g sos de roşii...
Read more »
Hominy grits
Un mic dejun respectabil trebuie să conţină hominy grits – un terci de mălai cremos şi crccrocant, făcut din boabe de porumb măcinate şi apoi fierte. Cuvântul grits vine de la termenul din engleza veche grytta, care înseamnă păsat, în în timp ce hominy înseamnă porumb boabe. în In America, primii colonişti englezi nu...
Read more »
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)
O reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1/4 cup unsalted butter 2 pounds white or brown button mushrooms, sliced 1 yellow onion, diced 1 rounded tbsp flour 6 sprigs fresh thyme, tied into a bundle with kitchen string,...
Read more »
Salata de legume cu friptura de porc
O reteta de Salata de legume cu friptura de porc din: cotlet de porc, sos hoisin, piper rosu, taitei, ceapa verde, fasole verde, ridichi, morcovi, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ardei iute, ulei de susan si sos de soia. Ingrediente: 800 g cotlet de porc, taiat in 6 felii 6 linguri sos...
Read more »
Cocktail de ceai
O reteta simpla de cocktail de ceai din: litchi, vermut alb, ceai negru, candel si suc de portocale. Ingrediente: 1 cutie mica de loquat sau litchi 1/8 l vermut alb 1/2 l apa 5 lingurite de ceai negru sau 3-4 plicuri 50 g candel 1/4 suc de portocale Mod de preparare: Lasam sa...
Read more »
Curry de pui
O reteta de curry de pui din: file de piept de pui, sare, piper, cimbru, ceapa verde, banana, ulei de masline, cirese, faina, praf de curry, supa de pui, smantana, otet de vin alb, miere si usturoi verde. Ingrediente: 300 g file de piept de pui sare piper negru macinat 1 lingurita cimbru uscat...
Read more »
Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră
O reteta de Salată de piersici calde la grătar şi salată creaţă, cu sos de brânză de capră din: branza de capra, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, ulei de nuci, parmezan, piersici, piersici, salata, parmezan si menta. Ingrediente: 70 g brânză de capră fărâmicioasă sare de mare şi...
Read more »
Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde
O reteta de Red snapper cu sos de ardei iute, tamarin si lămâie verde din: fileuri de red snapper, sare de mare, piper negru, ulei vegetal, frunze de spanac, ulei de arahide, ardei rosii, usturoi, ceapa verde, zeama de lamaie, pasta de tamarin, sos de soia, sos de peste, zahar de palmier si apa....
Read more »
Sos verde cu usturoi si maioneza
O reteta de sos verde cu usturoi si maioneza din: spanac, tarhon, arpagic, patrunjel, nasturel, usturoi si maioneza. Acest sos plin de culoare, pe bază de maioneză, completează cu succes mâncăruri ca fileul de somon înăbuşit. Ingrediente: 50 g frunze de spanac englezesc 50 g tarhon proaspăt o linguriţă de arpagic proaspăt, mărunţit 50...
Read more »
Cotlete de berbecuţ cu legume la grătar
O reteta de cotlete de berbecut cu legume la gratar din: cotlete de berbecut, coaja si zeama de lamaie, usturoi, patrunjel, oregano, praf de chilli, cartofi, masline, anghinare si sparanghel. Ingrediente: 8 cotlete de berbecuţ coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 2 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 1...
Read more »
Tocana de caltabos
O reteta de tocana de caltabos din: caltabos, ceapa, ardei rosii, ciuperci, unt, sfecla rosie, sos de friptura, maghiran, zahar, otet si usturoi. Ingrediente: 400g caltabos 2 cepe 2 ardei rosii 200g ciuperci amestecate 4 linguri unt 850g sfecla rosie (din borcan) ½ l sos de friptura sare 2 lingurite maghiran uscat zahar cateva...
Read more »
Reteta zilei: Lasagna cu ciuperci
O reteta de lasagna cu ciuperci din: ceapa, usturoi, ulei de masline, unt, ciuperci, sare, piper, cimbru, branza, parmezan, foi de lasagna, unt, faina si lapte. Lasagna este un preparat italienesc clasic, care consta din foi suprapuse de paste, branza si sos, la care se pot adauga si alte ingrediente. Ingrediente: 1 ceapa mare...
Read more »
Pui la gratar cu paste
O reteta de pui la gratar cu paste din: piept de pui, oregano, usturoi, coaja si zeama de lamaie, ardie gras, paste, fasole alba, fasole verde, telemea, ulei de masline, patrunjel si frunze de menta. Ingrediente: 4 buc. piept de pui, fără pieliţă, dezosat 1 linguriţă oregano 3 căţei de usturoi, zdrobiţi coaja rasă...
Read more »
Biscuiti cu alune de padure
O reteta de biscuiti cu alune de padure din: zahar, faina, esenta de vanilie, albusuri, alune, ciocolata cu lapte, esenta de rom si unt. Ingrediente: 250 g zahăr 2 linguri făină 2-3 picături esenţă de vanilie 5 albuşuri 350 g alune zdrobite Pentru glazură: 300 g ciocolată cu lapte o lingură esenţă de rom...
Read more »
Salată caldă cu bacon
O reteta de salata calda cu bacon din: cartofi, sare de mare, piper, salata radicchio, salata verde, patrunjel, ulei de masline extravirgin, bacon afumat, ceapa rosie si otet balsamic. Gustul afumat al baconului merge foarte bine cu aroma de cartofi, ciuperci şi usturoi. Dacă însă nu găsiţi topinamburi, puteţi folosi cartofi noi. Nu uitaţi...
Read more »
Gogosele cu banane si seminţe de susan
O reteta de gogosele cu banane si seminte de susan din: banane, ulei vegetal, zahar tos, praf de nuca de cocos, faina de orez, faina de porumb, seminte de susan, sare de mare si apa. Pentru a vă bucura din plin de ele, trebuie să le consumaţi imediat după preparare, când sunt crocante. Ingrediente:...
Read more »
Cartofi rumeniţi, cu salsa picantă
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200C. Curăţă de coajă şi taie cuburi de 2-3 cm 900 g cartofi cu coaja roşie. Stropeşte-i cu 2 linguri ulei şi amestecă-i cu 1 linguriţă muştar picant. Presară sare şi piper şi dă la cuptor 40-45 de minute, întorcând din când în când, până când se rumenesc. Intre timp,...
Read more »
Retete culinare: Macaroane cu brânză (varianta)
O reteta de macaroane cu branza din: macaroane, sare de mare, piper, unt, maghiran, parmezan, branza, mascarpone, nucsoara si mozzarella de bivolita. Ingrediente: 500 g macaroane de bună calitate sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat un cubuleţ de unt frunzele de la o legătură mică de maghiran sau oregano proaspăt 100 g...
Read more »
Pad Thai cu creveti
O reteta de pad thai cu creveti din: taitei de orez, zahar tos, sos de peste, apsta de tamarin, ulei vegetal, ceapa rosie, usturoi, ardei rosu, creveti, oua, muguri de fasole, ceapa verde, arahide si lamaie verde. Ingrediente: 125 g de tăieţei de orez uscaţi, subţiri sau medii 1 1/2 linguri de zahăr tos...
Read more »
Sosuri: Sos andaluz
O reteta de sos andaluz din: ardei capia, maioneza si sos de rosii. Un strop de dulceaţă şi cidoare pentru produsele marine, precum peştele fript cu bulbi de fenicul înăbuşiţi. Ingrediente: 30 g ardei capia din borcan sau conservă 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de foarte bună calitate 80 g sos...
Read more »
Mâncare de molură cu germeni de grâu
O reteta de mancare de molura cu germeni de grau din: supa de legume, germeni de grau, molura, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, rosii, ulei de masline, masline, sare, piper alb, frunze de patrunjel si cascaval. Ingrediente: 200 ml supa de legume (plic) 125 g germeni de secara, grau 4 capatani mijlocii de molura...
Read more »
Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte
O reteta de Pulpe de pui cu salata de ardei si rosii coapte din: pulpe de pui, ardei grasi, rosii, ceapa verde, ulei, cimbru, miere, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii 1 legatura ceapa verde 2 castraveti 50 ml ulei...
Read more »
Supă cremă de spanac
O reteta de Supă cremă de spanac din: spanac, telina, morcov, cartofi, smantana, lapte, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g spanac 1 ţelină mică 1 morcov 2 cartofi 200 g smântână 200 – 250 ml lapte sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apa cu...
Read more »
Platou dulce-picant cu tofu
Incinge 2 linguri ulei de măsline la foc mic şi prăjeşte 1 ardei gras galben şi 1 ardei gras roşu, tăiaţi felii subţiri, 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii subţiri şi 1 ceapă roşie, tăiată julien, 10 minute, până când se înmoaie. Adaugă 3 linguri sos de chili dulce şi 4 linguri de apă...
Read more »
Friptura de vita in stil mediteranean
O reteta de friptura de vita in stil mediteranean din: vrabioara de vita, piper, ceapa rosie, rosii cherry, paine, ulei de masline, otet balsamic, frunze de rucola si parmezan. Ingrediente: 650-700 g vrabioara, taiata felii de 2 cm 2 lingurite piper rosu, zdrobit 3 cepe rosii, curatate si taiate inele de 1,5 cm 700...
Read more »
Paste cu ton si scortisoara
O reteta de paste cu ton si scortisoara din: ulei de masline, ceapa rosie, ardei iute, scortisoara, busuioc, rosii, ton in ulei, sare de mare, piper, paste, zeama si coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: ulei de măsline o ceapă roşie, curăţată şi tocată mărunt 1-2 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi...
Read more »
Legume picante la foc iute
O reteta de legume picante la foc iute din: ceapa, morcov, usturoi, ghimbir, ciuperci, ardei, broccoli, ceapa verde, ulei vegetal, supa de legume, sos de peste, sos de soia light, zeama de lamaie, miere, faina de porumb si fulgi de ardei iute. Ingrediente: 1 ceapă mare, curăţată şi feliată 1 morcov mediu, curăţat şi...
Read more »
Pulpa de miel in marinata de lamaie si bere
O reteta de pulpa de miel in marinata de lamaie si bere din: pulpa de miel, ulei din samburi de struguri, ceapa, telina, seminte de coriandru, rozmarin, usturoi, lamai, bere, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel fara os 50 ml ulei din samburi de struguri 1 ceapa 1 telina mica 1...
Read more »
Tofu la tigaie cu ardei
O reteta de tofu la tigaie cu ardei din: limenta, ardei rosu, piper, sos de soia, tofu, ardei, ulei de soia, ceapa, faina si limeta. Ingrediente: 1 limeta nestoarsa 1 ardei rosu dulce 1/2 linguita piper macinat mare 3 lingurite sos de soia 400 g tofu care un ardei rosu si unul verde 1...
Read more »
Pachetele de legume rumenite la gratar, cu brânza
O reteta de pachetele de legume rumenite la gratar, cu branza din: vinete, dovlecei, ardei gras, ulei de masline, rozmarin, cas, nuci de pin, vermut, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 vinete, taiate felii de 7 mm 2 dovlecei, taiati felii, oblic 2 bucati ardei gras, taiati sferturi, curatati de seminte 1...
Read more »
Hamburger la gratar
O reteta de hamburger la gratar din: carne tocata de vita, marar, usturoi, ceapa, oua, sare, piper, boia, porumb, frunze de salata, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline si chifle. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita 1 legatura marar 4 catei de usturoi 1 ceapa 2 oua sare piper boia garnitura: 100 g...
Read more »
Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc
O reteta de Spaghete cu midii în sos de vin alb si ulei cu busuioc din: busuioc, fileuri de ansoa, sare de mare, piper negru, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, spaghete, midii, vin alb si ardei iute. Midiile preparate în acest mod au o aromă autentică şi merg foarte bine cu puţin...
Read more »
Salată de raţă
O reteta de salata de rata din: rata, sare de mare, piper negru, scortisoara, rozmarin, mandarina, rosii, lamai, patrunjel, menta, ulei de masline extravirgin, migdale, fistic, visine si fetica. Carnea de raţă este consistentă, iar atunci când este rumenită cu multe condimente poate fi destul de greu de digerat. Aici vă ofer o reţetă...
Read more »
Hoppin’ John
Se considera că Hoppin’ John a fost una dintre mâncărurile sclavilor din timpul Războiului de Secesiune din Statele Unite. Se prepară dintr-un soi de mazăre uscată, numită „mazăre cu ochi negri”, care trebuie lăsată la înmuiat în apă, şi din orez aromat cu şuncă şi condimente picante. In sudul Statelor Unite se serveşte de...
Read more »
Sosuri: Sos tartar
O reteta de sos tarta din: capere, castraveti, maioneza si patrunjel. Adăugaţi la maioneză capere şi castraveţi muraţi, pentru a obţine un sos care însoţeşte perfect peştele pane. Ingrediente: 25 g capere, scurse şi tăiate fin 50 g castraveţi muraţi, scurşi, tăiaţi mărunt 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate...
Read more »