Retete culinare:
Tarte cu prune
O reteta de tarte cu prune din: fulgi de ovaz, nuci, fulgi de porumb, zahar, albusuri, zeama de lamaie verde, coaja de lamaie verde, piure de prune si prune. Aceste tarte nemaipomenite, cu o crustă crocantă ca de biscuit, sunt umplute cu piure de prune uscate şi teii proaspete de prune, pentru un desert...
Read more »
Salata de sfecla
O reteta de salata de sfecla din: sfecla, morcov, cartofi, slanina, ceapa rosie, patrunjel, sare, ulei de masline si otet. Ingrediente: 2 sfecle 1 morcov 2 cartofi 150 g slanina taraneasca 1 ceapa rosie patrunjel sare 5 linguri cu ulei de masline 1 lingurita cu otet Mod de preparare: Spala sfeclele, sterge-e cu...
Read more »
Reteta zilei: Placinta de cartofi dulci
O reteta de Placinta de cartofi dulci din: faina, sare, zahar, praf de copt, unt, ulei vegetal, unt, lapte, cartofi, zahar alba, lapte, zahar brun, nucsoara, oua, scortisoara si extract de vanilie. Ingrediente: Pentru aluat: 1 1/2 cesti faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de zahăr 1/2 lingurita praf de copt 6 linguri...
Read more »
Salată de cartofi cu sos pesto
O reteta de salata de cartofi cu sos pesto din: cartofi, morcovi, fasole verde, patrunjel, busuioc, muguri de pin, usturoi, parmezan, ulei de masline si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 2 morcovi 300 g fasole verde fideluta patrunjel pentru sos pesto: 100 g busuioc proaspat 50 g muguri de pin 3 catei de usturoi...
Read more »
Fructe cu cremă de caise si ciocolată
O reteta de fructe cu crema de caise si ciocolata din: branza de vaci, smantana, zahar pudra, esenta de vanilie, caise, fulgi de ciocolata, pere si mere. Ingrediente: 225 g branza de vaci 2 linguri smantana 2 linguri zahar pudra 0.5 lingurita esenta de vanilie 40 g caise uscate tocate in bucati mari 2...
Read more »
Borş de legume umplute
O reteta de bors de legume umplute din: carne, oase, oua, ardei grasi, rosii, dovlecel, orez, rosii cherry, ceapa, bors, leustean, patrunjel, galbenusuri, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg carne 1/2 kg oase 2 oua 3 ardei grasi 1 dovlecel 3 rosii tari 2 linguri orez 8 rosii cherry coapte 2 cepe 1/2 l...
Read more »
Sos chinezesc de lămâie
O reteta de sos chinezesc de lamaie din: zeama de lamaie, supa de pui, miere, zahar, ghimbir, faina de porumb si colorant alimentar. Acest sos este o garnitură asiatică clasică la fâşiile de pui sote sau prăjit. Se asociază foarte bine şi cu fructe de mare sau cu alte tipuri de carne de pasăre....
Read more »
Salata de paste cu ton
O reteta de salata de paste cu ton din: paste, ton, rosii, masline, busuioc, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 200 g paste tip penne 1 cutie cu ton bucăţi în ulei 2-3 roşii 100 g măsline 3 frunze de busuioc 3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu zeamă...
Read more »
Reteta zilei: Paste chinezesti cu carne de porc
O reteta de paste chinezesti cu carne de porc din: ulei vegetal, usturoi, ghimbir, ceapa verde, carne de porc, sos picant de usturoi, sos de soia, mustar, tofu si taitei chinezesti. Ingrediente: 3 linguri ulei vegetal 2 linguri usturoi proaspat, tocat 2 linguri rădăcină de ghimbir proaspat, tocat 2 linguri ceapa verde, tocata 250g...
Read more »
Supă de porumb dulce si crab
O reteta de supa de porumb dulce din: carne de crab, albusuri, faina de porumb, supde pui, ghimbir, crema de porumb dulce, sare de mare, piper alb si ceapa verde. Ingrediente: 125 g de carne de crab albă 2 albuşuri mari 1 lingură de făină de porumb, amestecată cu 2 linguri de apă 1,2...
Read more »
Frecătei cu mere
O reteta de frecatei cu mere din: zahar brun, faina, scortisoara, zeama de lamaie, mere verzi, esenta de vanilie, inghetata, fulgi de ovaz, faina, scortisoara si unt. Ingrediente: 2 linguri zahar brun deschis 2 linguri faina un praf scortisoara macinata 3 linguri zeama de lamaie 1300 g mere (verzi) 1 lingurita esenta de vanilie...
Read more »
Sos dulce-acrisor
O reteta de sos dulce acrisor din: faina de porumb, otet, zahar brun, suc de ananas si sos de soia. Ingrediente: o linguriţă şi jumătate de făină de porumb 3 linguri de oţet 2 linguri de zahăr brun 3 linguri suc de ananas 2 linguri sos de roşii 2 linguriţe sos de soia ...
Read more »
Salata cu pui la gratar
O reteta de salata cu pui la gratar din: piept de pui, dovlecel, rosii, ceapa rosie, masline, frunze de salata, mazare, ulei de masline, otet de mere, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 dovlecel 2 rosii 1/2 ceapa rosie 100 g masline cateva frunze de salata cateva teci de mazare...
Read more »
Ananas flambat
O reteta de anans flambat din: ananas, unt nesarat, nucsoara, rom grand marnier si inghetata. Ingrediente: 1 ananas mare copt 15 g unt nesarat un praf nucsoara rasa 3 linguri rom inchis la culoare 2 linguri Grand Marnier sau alt lichior de portocale 4 cupe mici cu inghetata de iaurt cu vanilie, degresata ...
Read more »
Cocktail Ice Cofee Caribbean
O reteta simpla de Cocktail Ice Cofee Caribbean din: cafea, apa, inghetata de vanilie si rom alb. Igrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox. 6 g una) 0,5 l apa 4 globuri mari de inghetata de vanilie 8 cl rom alb Mod de preparare: Preparam cafeaua si o lasam sa se raceasca, apoi o...
Read more »
Desert Ambrozie
Acest desert american din fructe proaspete este atât de delicios încât se numeşte ambrozie, care în mitologia greacă era mâncarea zeilor. Este un delicios desert. Ingrediente: 3 portocale cu coaja subtire 1 ananas mic 2 banane mari 40 g jeleuri mari 40 g jeleuri foarte mici 25 g fulgi de cocos indulciti crengute de...
Read more »
Ciorbă de praz cu cartofi
O reteta de ciorba de praz cu cartofi din: praz, cartofi, morcovi, apstarnac, gulie, ulei, bulion si leustean. Ingrediente: 600 g praz 4-5 cartofi 5 morcovi 250 g pastarnac 1 gulie mijlocie 30 ml ulei 150 g bulion sau pasta de rosii 1 legatura leustean Mod de preparare: Se curata morcovii, pastarnacul, gulia...
Read more »
Prăjitură cu migdale si gris
O reteta de prajitura cu migdale si gris din: unt, gris, curcuma, praf de copt, zahar tos, lapte integral, oua, apa de flori de portocale, fulgi de migdale, gem de caise si miere. Ingrediente: unt, pentru uns 450 g de griş fin 150 g de făină albă 1 linguriţă de curcuma măcinată 2 linguriţe...
Read more »
Peste la gratar
O reteta de peste la gratar din: file de peste tilapia, amestec de condimente, verdeata, vin, suc de lamaie si unt. Ingrediente: 1 kg file de peste tilapia 1 plic amestec de condimente pentru peste 2 linguri verdeata asoratata tocata (marar, patrunjel, hasmatuchi) 1 lingura vin 1 lingrua suc de lamaie 2 lingurite unt...
Read more »
Cum se prepara orez mexican (video)
O reteta video despre cum se prepara orez mexican, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara orez mexican Vezi mai multe video din blog Pofta buna!
Read more »
Salată verde cu creveti
O reteta de salata verde cu creveti din: creveti decorticati, unt, salata, usturoi verde, castraveti, patrunjel, varza rosie, zeama de lamaie, sare, piper negru si ulei de masline. Ingrediente: un kg creveţi decorticaţi 50 g unt 2 salate verzi o legătură usturoi verde 3-4 castraveţi o legătură pătrunjel o varză roşie chinezească zeama de...
Read more »
Sos Jus
O reteta de sos Jus din: carne prajita, supa, morcov, ceapa, praz, frunza de dafin, cimbru si boabe de piper. Sosul jus se prepară din sucurile caramelizate şi lipicioase ce rămân în cratiţă după ce se prăjeşte carnea de mănzat, pui, miel sau vită. In imagine este prezentat alături de coaste de miel prăjite...
Read more »
Fursecuri cu fulgi de ovăz şi ciocolată
O reteta de fursecuri cu fulgi de ovaz si ciocolata din: faina, bicarbonat de sodiu, fulgi de ovaz, unt, zahar brun, zahar pudra, ou, esenta de vanilie, crema de branza si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 140 g faina 0.5 lingurita bicarbonat de sodiu 85 g fulgi de ovaz 55 g unt moale 150 g...Read more »
6 retete culinare
6 retete culinare: Salata Waldorf Salata Waldorf nu a fost inventată de un maestru bucătar, ci de un ospătar pe nume Oscar Tschirky. Pe când lucra ca ospătar-şef la hotelul newyorkez Waldorf, în anii 1890, el a avut ideea de a crea o combinaţie unică de mere tăiate cubulete, tulpini de ţelinâ şi...
Read more »
Salata cu piept de curcan si cirese
O reteta de salata cu piept de curcan si cirese din: piept de curcan, vin alb dulce, sare grunjoasa, piper alb si negru, usturoi, unt, cimbru verde, salata, cirese, otet balsamic, ulei de struguri, ceapa rosie si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan 200 ml vin alb dulce sare grunjoasa piper...
Read more »
Găluşte cu porc si creveti
O reteta de galuste de porc si creveti din: faina, sare de mare, ulei vegetal, apa rece, varza chinezeasca, carne tocata de porc, creveti, radacina de ghimbir, zahar brun, sos de soia, vin de orez, ulei de susan, ulei de ardei iute, sos de soia, usturoi si ceapa verde. Prepararea acestor galuste este o...
Read more »
Clătite cu carne
O reteta de clatite cu carne din: faina, lapte, oua, unt, ulei, sare, amestec de carne tocata, ceapa, suc de rosii, castraveti murati, smantana, vin si sare. Ingrediente: 400-500 g făină 600 ml lapte 2 ouă 3 linguriţe cu unt ulei sare pentru umplutura: 500 g amestec de carne tocată 2 cepe 200 ml...
Read more »
Sos de arahide
O reteta de sos de arahide din: unt de arahide, usturoi, lapte de cocos, sos tabasco, miere, zeama de lamaie si sos de soia light. Acest sos popular şi versatil poate fi servit cu o varietate mare de frigărui satay, sau cu legume ca bucheţelele de broccoli, morcovii sau fâşiile de ardei gras. Ingrediente:...
Read more »
Chec cappuccino
O reteta de chec cappuccino din: faina, zahar pudra, praf de copt, scortisoara, ulei de nuca, oua, albusuri, cafea, cacao, esenta de vanilie, sare de lamaie si zahar. Ingrediente: 280 g faina 300 g zahar pudra 1 lingura praf de copt 1 lingurita scortisoara macinata 125 ml ulei de nuca sau ulei de masline...
Read more »
Cum se prepară găluştele chinezeşti
Pe o suprafaţă tapetată cu puţină făină, rulaţi foaia de aluat până obţineţi un rulou lung, cu o grosime de aproximativ 2,5 cm. Tăiaţi-l fâşii de 2 cm. Aplatizaţi fiecare bucată cu palma, apoi formaţi un disc subţire, cu diametrul de aproximativ 9 cm. Puneţi cam o lingură de umplutură în centrul fiecărui disc...
Read more »
Vită cu cuscus
O reteta de vita cu cuscus din: carne tocata de vita, cuscus, ardei gras, ceapa, rosii, frunze de busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 1 cană cu cuşcuş 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ceapă 3 roşii 2-3 frunze de...
Read more »
Supa de legume cu galuste de cas
O reteta de supa de legume cu galuste de cas din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, ardei gras, dovlecel, varza, cartofi, ceapa, gulie, rosii, patrunjel, oua, casc, orez, faina si unt. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 ardei gras 1 dovlecel 200 g varza 2 cartofi 2 cepe 1/2 gulie...
Read more »
Retete culinare: Perisoare în sos de roşii
O reteta de perisoare in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine, lapte, sare, rosii, ulei, faina, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 ceapă 1 morcov 1 ceşcuţă cu orez fiert 1 ou 2-3 felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte sare pentru...
Read more »
Tartă cu cremă de vanilie si banane
O reteta de tarta cu crema de vanilie si banane din: piscoturi, miere, apa, zahar pudra, faina, lapte semidegresat, oua, esenta de vanilie, banane, suc de portocale si gem de caise. Ingrediente: 225 g piscoturi 2 linguri miere limpede 2 linguri apa 100 g zahar pudra 50 g faina 600 ml lapte semidegresat 2...
Read more »
Polenta
Mămăliga estee cunoscută în multe părţi ale lumii, din Africa până în Europa Centrală şi din America de Sud până în Statele Unite. In nordul Italiei ea este atât de populară, încât concurează cu pastele făirnoase. Odinioară, mămăliga era alimentul de baza al ţăranilor. Astăzi, îmbrăcată în haine noi, ea constituie unul dintre ingredientele...
Read more »
Sos Salsa roja
O reteta de sos salsa roja din: rosii, ceapa, ardei iute, sare, zeama de lamaie verde si frunze de coriandru. Sosurile salsa se află pe mesele din Mexic la fiecare masă. Există peste o sută de tipuri de ardei iuţi, iuţimea lor variind după tipul de ardei, sol şi climă. Ingrediente: 3 roşii coapte,...
Read more »
Calmari crocanţi săraţi si piperaţi cu salată de castraveti
O reteta de calmari crocanti sarati si piperati cu salata de castraveti din: calmari, boabe de piper, sare de mare, piper negru, amestec de cinci condimente, faina de porumb, ulei vegetal, castravete, morcov, ardei rosu, frunze de coriandru, otet de orez, zahar tos si ulei de susan. Clamari prajiti in baie de ulei reprezinta...
Read more »
Placinta cu cirese
O reteta de placinta cu cirese din: faina, zahar, unt, crema de branza, apa rece, cirese in sirop, amidon, esenta de migdale si albus. Ingrediente: 280 g faina 4 linguri zahar 25 g unt rece taiat bucati 125 g crema de branza proaspata 3-4 linguri apa foarte rece 2 conserve (aproximativ 400 g fiecare)...
Read more »
Cocktail Cafe La Bamba
O reteta simpla de Cocktail Cafe la bamba din: cafea, apa, lichior de oua, suc de portocale, zahar din trestie de zahar, portocala si lamaita. Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 0,5 l apa 8 cl lichior de oua 1,25 l suc de portocale 8 lingurite de zahar din trestie de...
Read more »
Tortellini cu spanac şi ricotta
Aromele delicate ale spanacului şi ale brânzei ricotta se potrivesc foarte bine împreună. Combinaţia este foarte des întâlnită în bucătăria italiană. Există o reţetă de lasagne şi una de gnocchi cu spanac şi brânză ricotta. Umplutura pentru tortellini făcută din spanac şi ricotta este foarte fină şi cremoasâ; făcuţi astfel, tortellini se vor servi...
Read more »
Sos de crustacee
O reteta de sos de crustacee din: ulei, usturoi, ceapa, morcov, telina, frunza de dafin, cimbru, fructe de mare, vin alb, coniac, faina, pasta de tomate, rosii, supa de peste si smantana. Cu ingrediente similare celor utilizate într-o supă de raci, acest sos se asociază perfect cu toate tipurile de crustacee, în special cu...
Read more »
Mousse de lămâie cu căpşuni
O reteta de mousse de lamaie cu capsuni din: capsuni, gelatina, apa rece, zahar pudra, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ulei de masline light, ou si iaurt. Ingrediente: 350 g capsuni 1 pliculet gelatina pudra 125 ml apa rece 150 g zahar pudra 2 lingurite coaja rasa de lamaie 125 ml zeama de...
Read more »
Sarmalute in foi de vita
O reteta de saramulte in foi de vita din: orez, foi de vita, ulei de masline, ceapa, marar, ceapa verde, menta, sare, piper si apa. Ingrediente: 130 g orez cu bob rotund 20 g foi de vita din saramura 100 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 fire marar 1 fir ceapa verde...
Read more »
Retete pentru weekend #13
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni O reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie, lapte,...
Read more »
Kreplach
Kreplach sunt nişte colţunaşi care se servesc în supa de pui a evreilor Ashkenazi. Această mâncare consistentă a apărut de-a lungul secolelor în care evreii Ashkenazi au locuit în zonele cu climă mai rece din partea centrală şi de răsărit a Europei. In mod tradiţional, kreplach se preparau anume pentru sărbătoarea de Purim, însă...
Read more »
Prăjitură răsturnată cu ghimbir şi pere
O reteta de prajitura rasturnata cu ghimbir si pere din: zahar brun, pere, faina, ghimbir, praf de copt, bicarbonat de sodiu, zahar pudra, coaja de lamaie verde, ou, albus si lapte batut. Ingrediente: 2 linguri zahar brun 3 pere tari coapte 150 g faina 1 lingura ghimbir macinat 1 lingurita praf de copt un...
Read more »
Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune
O reteta de Rată friptă cu cinci condimente si sos de prune din: rata, sare de mare, amestec de cinci condimente, piper negru, sos de soia, miere, otet negru chinezesc, ulei vegetal, radacina de ghimbir, prune, scortisoara, anason, anason, ceapa verde si castraveti. Aceasta rata frageda si aromata merge perfect cu sosul de prune...
Read more »
Salată cu paste si prosciutto crudo
O reteta de salata cu paste si prosciutto crudo din: paste, unt, prosciutto crudo, rucola, ardei, morcovi baby, samburi de pin, ulei de masline, sos de soia, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 350 g paste o linguriţă unt 200 g prosciutto crudo 300 g rucola un ardei portocaliu 4 morcovi baby 50 g...
Read more »
Sos de Bordeaux
O reteta de sos de bordeaux din: rasol de vita, hasme, boabe de piper, cimbru, frunze de dafin, vin rosu, supa bruna de vitel si unt fara sare. Sos originar din Bordeaux, Franţa, şi preparat tradiţional cu vin, haşme şi măduvă. Măduva este opţională în această reţetă, deoarece sosul este delicios şi fără ea....
Read more »
Biban de mare cu roşii
O reteta de biban de mare cu rosii din: bibani de mare, tomate cherry, ulei de masline, rosii, usturoi, vin alb sec si patrunjel. Ingrediente: 4 bibani de mare curatati (circa 200 g fiecare) 200 g tomate cherry galbene 40 ml ulei de masline 200 g rosii 6 catei de usturoi 80 ml vin...
Read more »
Pui cu ananas si orez
O reteta de pui cu anans si orez din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, ghimbir, ceapa alba, vin alb, orez, piept de pui, ananas, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline 4 catei usturoi 1 ardei iute mic 1 lingurita ghimbir ras 2 buc ceapa alba 200 ml vin alb, sec 200 gr...
Read more »
Burtă de porc roşie înăbuşită
O reteta de burta de porc rosie inabusita din: burta de porc, ulei vegetal, zahar cubic, sos de soia light, sos de soia dark, radacina de ghimbir, anason, scortisoara si ceapa verde. Faimoasa deoarece era mancarea preferata a lui Mao Zedong, aceasta este o specialitate a Hunanului, regiunea lui de baştină. Este irezistibil de...
Read more »
Pandişpan de lămâie cu căpşuni
O reteta de pandispan de lamaie cu capsuni din: capsuni, suc de protocale, albusuri, sare de lamaie, zahar pudra, coaja de lamaie, esenta de vanilie si faina. Ingediente: pentru sosul de fructe: 500 g capsuni congelate, decongelate in prealabil 125 ml suc de portocale Pentru pandispan: 12 albusuri la temperatura camerei 1 lingurita sare...
Read more »
Retete internationale: Knodel
Knodel este numele sub care sunt cunoscute în Austria şi în partea de sud a Germaniei găluştele. Acestea pot fi făcute din cartofi (iar atunci se vor numi Kartoffelknddel) sau din pâine mai veche, amestecată cu lapte şi albuşuri de ou (Semmelknodel). Găluştele se fierb în apă clocotită, la fel ca pastele făinoase. De...
Read more »
Ice Cofee Flambata
O reteta simpla de Ice Cofee Flambata din: cafea instant, apa, zahar vanilat, inghetata de vanilie, inghetata de alune, lichior cu coniac si zahar. Ingrediente: 4 lingurite pline de cafea instant 2 cesti de apa 1 plic de zahar vanilat jumatate de cutie de inghetata de vanilie jumatate de cutie de inghetata de alune...
Read more »
Sos de friptură îngroşat
O reteta de sos de friptura ingrosat din: ulei, carne, ceapa, morcov, tulpina de telina, usturoi, frunza de dafin, cimbru, faina si supa. Puteţi încerca această reţetă când prăjiţi viţel sau pui. Vă prezentăm acest sos alături de carne de vită friptă, budincă Yorkshire, cartofi copţi şi legume. Ingrediente: ulei, pentru prăjit carne, la...
Read more »
Salată cu crutoane aromate
O reteta de salata cu crutoane aromate din: bagheta, sare grunjoasa, piper, unt, pasta de chilli, dulceata de ceapa, usturoi, rosii cherry, castarveti, rosii, otet balsamic, busuioc verde, ulei de masline, miere si zeama de la o lamaie. Ingrediente: o bagheta sare grunjoasa piper negru macinat 100 g unt o lingurita pasta de chilli...
Read more »
Supa de pui cu porumb
O reteta de supa de pui cu porumb din: piept de pui, ulei, ceapa, telina, cartofi, morcovi, boabe de porumb, sare, piper, marar si smantana. Ingrediente: 1 piept de pui 2 linguri ulei 2 cepe 1 radacina mica de telina 2 cartofi 2 morcovi 1 conserva (200 g) boabe de porumb sare piper 1...
Read more »
Biscuiti cu nuci pecan
O reteta de biscuiti cu nuci pecan din: faina, scortisoara, bicarbonat de sodiu, unt, zahar pudra, zahar brun, ou, esent de vanilie, crema de branza si nuci pecan. Ingrediente: 250 g faina 0.5 lingurita scortisoara macinata un praf bicarbonat de sodiu 55 g unt moale 140 g zahar pudra 70 g zahar brun 1...
Read more »
Plătică la aburi cu ghimbir şi ceapă verde
O reteta de platica la aburi cu ghimbir si ceapa verde din: platica, ghimbir, ardei, vin de orez, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 1 plătică, eviscerată şi curăţată, de aproximativ 700 g 1 bucată de 4 cm de rădăcină de ghimbir, curăţată 4 fire de ceapă verde, curăţate 1 ardei roşu...
Read more »
Budinca de dovlecei cu porumb
O reteta de Budinca de dovlecei cu porumb din: dovlecei, porumb boabe, cascaval, ceapa, ardei grasi, usturoi, ulei, sare, piper, oua, unt, zahar si pesmet. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 conserve (200 g) porumb boabe 200 g cascaval 3 cepe 2 ardei grasi verzi 3 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita sare...
Read more »
Gogoşi vanilate
O reteta de gogosi vanilate din: faina, zahar, sare, unt, ulei, lapte, oua, drojdie, vanilie, ulei, sirop de coacaze, bombonele si zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 4 linguri zahăr un praf sare 25 g unt 4 linguri ulei 250 ml lapte dulce călduţ 3 ouă 25 g drojdie proaspătă o păstaie vanilie ulei...
Read more »
Salată crocantă simplă
O reteta de salata crocanta simpla din: fasole verde, sare de mare, piper, salata, castravete, morcovi, telina, patrunjel si sos. Ingrediente: o mana de fasole verde fina sare de mare si piper negru proaspat macinat o capatana de salata romana 1/2 castravete un morcov o tulpina frageda de telina, impreuna cu frunzulitele galbene o...
Read more »
Sos cu otet balsamic
O reteta de sos cu otet balsamic din: otet balsamic, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper. Excepţional pentru salate italieneşti, salate din frunze verzi şi antipasti (aperitive). Ingrediente: 3 1/2 linguri otet balsamic bun 10 linguri ulei de masline extravirgin sare de mare piper negru proaspat macinat Mod de preparare:...
Read more »
7 retete culinare
7 retete culinare: Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Restul il gasiti aici. Supa Gumbo In statul american...
Read more »
Cartofi cu mozarella
O reteta de cartofi cu mozzarella din: cartofi, mozzarella, sare grunjoasa, unt, patrunjel, nucsoara, usturoi si frunze de menta. Ingrediente: un kg cartofi noi 250 g mozzarella sare grunjoasă smântână dulce 50 g unt o legătură pătrunjel proaspăt un praf nucşoară 4-5 căţei usturoi 3-4 frunze mentă Mod de preparare: Se spală cartofii...
Read more »
Orez prăjit cantonez
O reteta de orez prajit cantonez din: creveti, ulei vegetal, ceapa, usturoi, morcov, sare de mare, piper alb, mazare, oua, orez gatit, ceapa verde si sos de soia light. Ingrediente: 100 g de creveţi cruzi, curăţaţi 4 linguri de ulei vegetal sau de arahide 1 ceapă curăţată şi tocată 2 căţei de usturoi mari,...
Read more »
Ficatei cu bulete
O reteta de ficatei cu bulete din: ficatei de pui, ulei de floarea soarelui, sare, piper, usturoi, faina, mamaliga, unt, parmezan si pesmet. Ingrediente: un kg ficăţei de pui 30 ml ulei de floarea-soarelui sare piper 4 căţei usturoi 2 linguri făină Pentru buletele de mămăligă: 350 g mămăligă rece 100 g unt 100...
Read more »
Sosuri: Maioneză
O reteta de maioneza din: galbenusuri, mustar de dijon, ulei de arahide si otet de vin alb. Maioneza poate fi utilizată ca sos sau ca dressing pentru salată. V-o prezentăm împreună cu ouă fierte, pâine de secară, măsline, capere şi castraveţi muraţi. Ingrediente: 2 gălbenuşuri 50 g muştar de Dijon, sau o linguriţă cu...
Read more »
Batoane cu musli
O reteta de batoane cu musli din: fulgi de ovaz, tarate de ovaz, faina, caise uscate, germeni de grau, suc de mere, zahar brun, miere si esenta de vanilie. Ingrediente: 125 g fulgi de ovaz 55 g tarate de ovaz 50 g faina 90 g caise uscate taiate in bucati mari 40 g nuci...
Read more »
Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre
O reteta de Fasole verde cu ciuperci in sos de boabe de soia negre din: fasole verde, ciuperci, ulei, boabe de soia, usturoi, otet de orez, vin de orez, sos de soia light, sos de stridii, zahar tos si faina de porumb. Ingrediente: 400 g de fasole verde curăţată 225 g de ciuperci shiitake,...
Read more »
Retete de post: Bame sarbesti
O reteta de bame sarbesti din: bame, otet, ulei, ceapa, pasta de rosii, faina, lamaie, zahar, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg bame 1 lingura otet 100 ml ulei 2 cepe 3 rosii sau 1 lingura pasta de rosii 1 lingurita faina 1 lamaie 1 lingurita zahar sare 1 legatura patrunjel verde ...
Read more »
Bavareză cu afine
O reteta de bavareza cu afine din: lapte semidegresat, lapte praf, afine, zahar pudra, branza, gelatina si apa rece. Ingrediente: 225 ml lapte semidegresat 4 linguri lapte praf degresat 700 g afine congelate, dezghetate in prealabil 100 g plus 1 lingura zahar pudra 225 g crema de branza proaspata 15 g gelatina pudra 4...
Read more »
Gncocchi
Gnocchchi (pronunţat „nochi”) sunt nişte găluşte mici, de formă ovală. Numele lor provine din cuvântul italienesc gnocco, care înseamnă „bulgăre”. Acestea se fac din cartofi cu griş sau făină o obişnuită şi pot fi umplute cu un amestec aromat, cel mai adesea format din brânză ricottata şi spanac. Ca şi pastele făinoase proaspete, se...
Read more »
Cocktail de cafea cu caise
O reteta simpla de coktail de cafea cu caise din: cafea, zahar, caise, lichior de caise, frisca, fistic si betisoare. Ingrediente: 4-5 linguri de cafea (aprox 6 g una) 4 lingurite de zahar 8 caise proaspete 4 linguri de lichior de caise 125 g frisca lichida 100 g fistic 4 betisoare de party ...
Read more »
Quiche cu ceapa si cheddar
O reteta de quiche cu ceapa si cheddar din: sare, cheddar, smantana, oua, ceapa alba, apa rece, unt, faina si piper. Ingrediente: sare 100 gr cheddar 250 ml smantana dulce 2 oua 3 buc ceapa alba 6 linguri apa rece 200 gr unt 300 gr faina piper Mod de preparare: Aluatul: Pune 150...
Read more »
Vinete umplute cu legume
O reteta de vinete umplute cu legume din: vinete, sare, piper, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, suc de lamaie, zahar si apa. Ingrediente: 2 vinete mici sare piper 120 ml ulei de măsline 2 cepe tăiate felii 3 căţei de usturoi pisaţi 3 roşii tăiate cuburi 2 linguri pătrunjel tocat 1 linguriţă...
Read more »
Tagliatele cu pui si parmezan
O reteta de tagliatele cu pui si parmezan din: tagliatele, piept de pui, parmezan, sare grunjoasa, piper, unt si patrunjel. Ingrediente: 500 g tagliatele 400 g piept de pui 100 g parmezan sare grunjoasă piper negru măcinat 50 g unt o legătură pătrunjel Mod de preparare: Se fierb pentru început pastele. Se adaugă...
Read more »
Reteta zilei: Paine cu rozmarin
O reteta de paine cu rozmarin din: drojdie, zahar, apa calda, faina, sare, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 2 linguri de drojdie 2 linguri de zahăr 1 cană cu apă caldă 3 cani faina 1 linguriţă de sare 2 linguri de rozmarin, tocat 1 lingura de ulei de măsline Mod de preparare:...
Read more »
5 feluri de a prepara verdeturile chinezeşti
Broccoli chinezesc cu sos de stridii Curăţaţi 450 g de broccoli (kai lan), spălaţi-l şi curăţaţi-l bine, apoi tăiaţi-l bucăţele de lungimea unui deget. într-un bol, amestecaţi 1 linguriţă de vin de orez chinezesc (sau vin de Xeres sec), 1/4 de linguriţă de zahăr tos, 3 linguriţe de sos de stridii şi 1/2 de...
Read more »
Cotlete de porc cu sos de piersici
O reteta de cotlete de porc cu sos de piersici din: cotlet de porc, unt, sare grunjoasa, cimbru verde, zahar, ulei de masline, usturoi, vin alb, piersici, boia dulce, pasta de ardei, zeama de lamaie si ulei e masline. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 100 g unt sare grunjoasa cimbr verde macinat o...
Read more »
Sos franţuzesc cremos
O reteta de sos frantuzesc cremos din: otet de vin alb, ulei de nuci, smantana, mustar de dijon, sare de mare, piper, frunze de patrunjel si ulei de masline etravirgin. Merge de minune cu salate din frunze verzi si frunze amarui, ca andiva sau radicchio. Ingrediente: 5 linguri otet de vin alb 4 linguri...
Read more »
Linguine con gamberi, zafferano e limone
O reteta de paste din: paste linguini, ulei de masline extravirgin, creveti, rosii, sofran, vin alb sec, coaja de lamaie si sare roz. Ingrediente: Paste linguini – 250 g ulei de măsline extravirgin usturoi 8 creveţi proaspeţi 4 roşii cherry şofran yemenit vin alb sec coajă de lămâie – 5 g sare roz ...
Read more »
Cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si ricotta (video)
O reteta video despre cum se prepara pizza cu sparanghel, sunca si ricotta, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 1/2 cup ricotta 1/4 cup olive oil 2 tbsp cream or milk 2 cloves minced garlic salt and pepper to taste red pepper flakes fresh herbs if so desired pizza...
Read more »
Ciorba de vita cu ardei iute
O reteta de ciorba de vita cu ardei iute din: ardei capia, ceapa rosie, morcovi, telina, suc de rosii, fasole alba, ulei de masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei capia 2 cepe roşii 2 morcovi o ţelină un litru suc de roşii 200 g fasole albă păstăi 2 linguriţe ulei de...
Read more »
Prajitura cu nuci si ciocolata
O reteta de prajitura cu nuci si ciocolata din: nuci, zahar, pudra de cacao, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 40 g nuci 55 g plus 2 linguri zahar pentru glasat 4 lingurite pudra de cacao un praf scortisoara macinata 2 albusuri Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150ºC (pozitia 2). Se tapeteaza doua...
Read more »
Vita cu cartofi
O reteta delicioasa de vita cu cartofi din: antricot de vita, rosii, cartofi, sare grunjoasa, piper, salvie, patrunjel, ceapa rosie, ulei de masline, ulei de floarea soarelui si vin rosu. Ingrediente: 500 g antricot de vită 6 roşii 12 cartofi noi mărime medie sare grunjoasă piper negru măcinat salvie verde o legătură pătrunjel o...
Read more »
Spirale de aluat cu pasta de masline
O reteta de spirale de aluat cu pasta de masline din: aluat, masline, usturoi, cascaval si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet aluat pentru foitaj 300 g masline fara samburi 4 catei de usturoi 300 g cascaval 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Se curata si se piseaza usturoiul. Masline se...
Read more »
Sos cu lămâie si ulei
O reteta de sos cu lamaie si ulei din: zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper negru. Iată un sos clasic, delicat, bun la toate, delicios în salate cu ierburi aromate sau cu somon afumat. Pentru a profita de aroma lui, folosiţi-l în intervalul de 24 de ore de...
Read more »
Turtă dulce tradiţională
O reteta de turta dulce traditionala din: faina, mirodenii, bicarbonat de sodiu, mere verzi, glucoza, ou, unt, zahar brun si ghimbir. Ingrediente: 185 g faina 2 lingurite mirodenii amestecate 1 lingurita bicarbonat de sodiu 150 g sos de mere verzi 4 linguri melasa sau glucoza 1 ou mare batut usor 55 g unt 115...
Read more »
Retete de post: Salată de dovlecei
O reteta de salata de dovlecei din: dovlecei, ceapa rosie, rosii uscate, busuioc, telina verde, ulei de masline, zeama de lamaie, oregano, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei zucchini 1 ceapa rosie 50 g rosii uscate 2-3 fire de busuioc 1 fir telina verde 1-2 linguri ulei de masline zeama de la 1...
Read more »
Dressing „o mie de insule”
O reteta de dressing din: maioneza, sos de rosii, sos de chilli, ceapa, ardei gras, sos worcestershire, sos tabasco si coniac. Ingrediente: 250 g maioneză de casă sau maioneză cumpărată, de bună calitate 80 g sos de roşii 80 g condiment sau sos de chili o ceapă mică, rasă un ardei gras roşu sau...
Read more »
Reteta zilei: Fettuccini cu sos de linte
O reteta de fettuccini cu sos de linte din: linte, morcovi, telina, ulei de masline, usturoi, pasta de tomate, sare, piper, fettuccni si patrunjel. Ingrediente: 1 cana de linte 2 morcovi, taiati 5 tulpini de telina, tocate 2 linguri ulei de măsline 2 catei de usturoi, tocati Pasta de tomate Sare si piper dupa...
Read more »
Ochiuri cu creveti
O reteta de oua cu creveti din: oua, creveti, sos de soia, sare, piper, busuioc si ulei. In loc de ochiuri puteti face omleta pe care sa presarati apoi branza si patrunjel tocat marunt. Ingrediente: 10 oua 250 gr creveti 5 linguri sos de soia sare piper busuioc ulei pentru prajit Mod de...
Read more »
Legume cu brânză
O reteta de legume cu branza din: slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei, zucchini, oua, oregano, sare, piper, rosii si cascaval gouda. Ingrediente: 50 g slanina 1 lingurita unt 1 catel de usturoi 2 cepe mari 2 ardei galbeni 2 zucchini mici 2 oua 1 lingurite oregano taiat marunt sare piper negru macinat 200 g...
Read more »
Salată de fructe cu sirop de anason
O reteta de salata de fructe cu sirop de ananson din: litchi, mango, carambola, fructe dragon, persimmon, zahar tos, zeama de lamaie, anason, frunze de menta si frunze de coriandru. Ingrediente: 200 g de litchi 1 mango mare, copt 1 fruct-stea (carambola), curăţat 1 fruct-dragon mare 2 fructe persimmon Sirop de anason: 75 g...
Read more »
Cocktail cu cafea si coniac
O reteta de cocktail cu cafea si coniac din: cafea, coniac si zahar. Ingediente: 1 ceasca cafea tare aromatizata 3 cl coniac zahar Mod de preparare: Preparam cafeaua si o indulcim dupa gust. O lasam sa sa raceasca, apoi o punem in frigider. O turnam, apoi in pahare pentru bauturi lungi impreuna cu...
Read more »
Gnocchi cu ricotta şi spanac
Gnocchi sunt una dintre mâncărurile italieneşti cele mai vechi. Gnocchi cu brânză ricotta şi spanac sunt o specialitate originară dintr-o zonă din estul Florenţei, unde spanacul sălbatic creşte din belşug pe toate dealurile. Pentru a prepara gnocchi, se fierbe spanacul atât cât sâ se înmoaie, apoi se amestecă împreună cu nişte ouă, făină şi...
Read more »
Salată simplă de verdeţuri
O reteta de salata simpla de verdeturi din: fenicul, rucola, frunze de papadie, creson, frunze de sfecla, sparanghel, patrunjel si sos. Ingrediente: 1/2 bulb fenicul o mana de rucola o mana de frunze de papadie o mana de creson o mana de frunzulite de sfecla 4 fire de sparanghel o mana de hasmatuchi sau...
Read more »
Tort cu frişcă si fructe
O reteta de tort cu frisca si fructe din: oua, zahar, unt, sare, migdale, faina, zahar vnailat, capsune, branza mascarpone, galbenusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si bomboane. Ingrediente: Pentru blat: 8 ouă 8 linguri zahăr 25 g unt un praf sare 2 linguri migdale măcinate 4 linguri făină un plic zahăr vanilat...
Read more »