sâmbătă, 1 septembrie 2012

Retete culinare #54


Retete culinare:

Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină

Salată_de_iarnă_cu_dressing_cald_de_seminţe_de_ţelină

O reteta de Salată de iarnă cu dressing cald de seminţe de ţelină din: fasole verde, varza alba, ceapa, morcovi, ulei de masline, otet de cidru, zahar, seminte de telina si mustar boabe. Ingrediente: 200 g fasole verde, taiata in doua 1 capatana mica de varza alba, taiata fasii 1 ceapa mica alba, taiata...

Read more »

Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati

Focaccia_de_cartofi_cu_cascaval_si_carnati

O reteta de Focaccia de cartofi cu cascaval si carnati din: faina, cartofi, apa, drojdie, ulei de masline, sare, carnati, cascaval, rozmarin si piper. Ingrediente: aluat: 400 g faina 150 g cartofi 180 ml apa calduta 25 g drojdie 1 lingura ulei de masline sare pentru topping: 250 g carnati proaspeti 150 g cascaval...

Read more »

Cartofi rosii cu hrean si smantana

Cartofi_rosii_cu_hrean_si_smantana

O reteta de cartofi rosii cu hrean si smantana din: cartofi rosii, otet din vin alb, ceapa verde, pasta de hrean, smantana, zeama de lamaie si chives. Ingrediente: 1,8 kg cartofi rosii mici 4 linguri otet din vin alb 1 legatura cu ceapa verde, taiata in felii fine 5 linguri pasta de hrean 500...

Read more »

Cupcakes

Cupcakes

O reteta de cupcakes din: cacao, extract de vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu, zahar fin, unt si crema de branza. Ingrediente: 50 g cacao 1 lingurita extract de vanilie 175 g faina 1/2 lingurita de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 225 g de zahar fin 175 g unt fara sare, moale pentru...

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de vacuta

Ciorba_de_vacuta_14

O reteta delicioasa de ciorba de vacuta din: carne de vita, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei, telina, cartof, bulion, patrunjel, sare, bors, smantana si ardei iute. Ingrediente: 700g carne de vita 1ceapa mare 2 morcovi 1 pastarnac 1 ardei 1/2 telina 1 cartof mare 1 cana bulion o legatura patrunjel sare bors smantana ardei iute...

Read more »

Smorgasbord

Smorgasbord_7

In multe tari exista un termen care denumeste o gama larga de diferite gustari, care pot fi consumate ca aperitive, precum thali in India, dim sum in sudul Chinei sau smorgasbord in Suedia. Smorgasbord se face din diverse aperitive, care odinioara se serveau probabil pe un singur platou. In zilele noastre, smorgasbord denumeste un...

Read more »

Supa de sfecla rosie

Supa_de_sfecla_rosie

O reteta de supa de sfecla rosie din: ceapa rosie, sfecla rosie, cartofi, unt, supa de legume, sare, piper, smantana, hrean si chimen. Ingrediente: 2 cepe rosii 500 g sfecla rosie fiarta (ambalata la vid) 100 g cartofi 1 lingura unt 1 l supa de legume sare piper 50 g smantana 2 lingurite hrean...

Read more »

Jambon la cuptor cu glazură de zahăr brun şi muştar

Jambon_la_cuptor_cu_glazura_de_zahar_brun_si_mustar

O reteta de jambon la cuptor cu glazura de zahar brun si mustar din: jambon, zahar brun, mustar cu boabe, frunze de dafin, paine de secara si muraturi. Ingrediente: 4-5 k de jambon cu os, crud 90 g de zahar brun 6 linguri de mustar cu boabe pentru servit: frunze de dafin paine de...

Read more »

Tartă cu orez si dovlecei

Tarta_cu_orez_si_dovlecei

O reteta de tarta cu orez si dovlecei din: faina, orez, dovlecei, ceapa, usturoi, busuioc, oua, cascaval, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g faina 250 g orez 250 g dovlecei 4 cepe 2 catei de usturoi 1 crenguta de busuioc 2 oua 50 g cascaval ulei de masline sare piper  ...

Read more »

Tort cu fructe şi alune

Tort_cu_fructe_şi_alune

O reteta de tort cu fructe si alune din: oua, zahar, alune, praf de copt, scortisoara, gelatina, gem acrisor, frisca, fructe de sezon, alune, cacao, margarina, faina si sare. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 200 g alune măcinate 1 linguriţă praf de copt 10 g scorţişoară 2 pliculeţe gelatină 3 linguri gem acrişor...

Read more »

Piept de curcan cu sos acrisor

Piept_de_curcan_cu_sos_acrisor

O reteta de piept de curcan cu sos acrisor din: piept de curcan, ulei, unt, lamai, faina, capere, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 3 linguri ulei 2 linguri unt 2 lamai 1 lingura faina 2 linguri capere sare piper   Mod de preparare: Ungeţi pieptul de curcan cu ulei şi...

Read more »

Paste cu praz şi sos de lămâie

Paste_cu_praz_si_sos_de_lamâie

O reteta de paste cu praz si sos de lamaie din: paste, ulei de masline, praz, cascaval, lamai, masline, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste 4 linguri ulei de masline 6 fire de praz 50 g cascaval ras 4 lamai 4 catei de usturoi 100 g masline 1 ardei iute sare...

Read more »

Friptură de porc cu sos de portocale

Friptura_de_porc_cu_sos_de_portocale

O reteta de friptura de porc cu sos de portocale din: morcovi, ceapa, vin rose, suc de portocale, ulei de masline, pulpa de porc, ardei iute, sare, piper, fructe de kaki si supa. Ingrediente: 2 morcovi 2 cepe 350 ml vin rose sec 150 ml suc de portocale 4 linguri ulei de masline 1...

Read more »

Samosas kenyene

Samosas_kenyene

O reteta de Samosas kenyene din: aluat, carne de miel, ghimbir, usturoi, ceapa, garam masala, praf de curry, curcuma, ou, faina alba, ulei de floarea soarelui si sare. Ingrediente: 1 kg aluat pentru pâine 1 kg carne slabă de miel (sau de vită) 2,5 cm rădăcină de ghimbir 4 căţei de usturoi 3 cepe...

Read more »

Supă de conopida cu smântână

Supa_de_conopida_cu_smântâna

O reteta de supa de conopida cu smantana din: conopida, ceapa, patrunjel, telina, marar, usturoi, smantana, telemea, ulei, sare si piper. Conopida = este bogată în vitaminele A, C, B, E, în calciu, magneziu, fier şi fosfor, în fibre, substanţe antioxidante şi anticancerigene. Recomandată în afecţiuni.digestive, constipaţie, obezitate. Are puţine calorii. Ingrediente: 1 conopida...

Read more »

Campari Colada

Campari_Colada

O reteta simpla de Campari Colada din: campari, suc de ananas si sirop de cocos. Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl suc de ananas o picatura de sirop de cocos   Mod de preparare: Mixam bine Campari-ul, sucul de ananas si siropul de cocos cu gheata, apoi turnam bautura intr-o cupa de cocktail. 

Read more »

Tort cu vişine şi coacăze

Tort_cu_vişine_şi_coacăze

O reteta de tort cu visine si coacaze din: oua, zahar, faina, ulei, mascarpone, frisca, zahar pudra, gelatina, visine, coacaze si frunze de menta. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri zahăr 5 linguri făină 1 lingură ulei pentru tavă 500 g mascarpone 250 g frişcă 200 g zahăr pudră 20 g gelatină 100 g vişine...

Read more »

Salata verde cu andive, mar si dressing de mac

Salata_verde_cu_andive_mar_si_dressing_de_mac

O reteta de Salata verde cu andive, mar si dressing de mac din: amestec de frunze de salata, andive, mere, nuci, rosii cherry, ulei vegetal, miere, zeama de lamaie, salota, mustar dijon si seminte de mac. Ingrediente: 200 g amestec de frunze de salata 2 andive, rosii sau albe, curatate si desfacute in frunze...

Read more »

Reteta zilei: Supa crema de pui cu legume

Supa_crema_de_pui_cu_legume_07

O reteta de supa crema de pui cu legume din: piept de pui, rosii, morcovi, dovleac, dovlecei, ardei, ceapa verde, praz si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rosii 2 morcovi 200g dovleac 2 dovlecei 1 ardei 1 ceapa verde 1 fir de praz sare   Mod de preparare: Legumele se curata si...

Read more »

Salsa

Salsa_12

Salsa este denumirea generica pentru orice sos facut din legume proaspete, tocate sau zdrobite impreuna, in special cele cu rosii. Desi acest termen inseamna pur si simplu sos, in acceptia generala cuvantul salsa a ajuns sa se foloseasca pentru a denumi un anumit fel de sos, de obicei unul iute de rosii in care...

Read more »

Zamă de razalăi

Zamă_de_razalăi

O reteta de zama de razalai din: oua, faina, boia dulce, morcov, ceapa, unt si patrunjel. Ingrediente: pentru razalăi: 2 ouă 300 g făină 1 cană apă pentru zamă: 2 linguriţe boia dulce 1 morcov 1 ceapă 2 linguri unt pătrunjel   Mod de preparare: Amestecaţi făina cu ouăle şi 1 cană de apă...

Read more »

Plăcinte cu cartofi şi mujdei de usturoi

Placinte_cu_cartofi_si_mujdei_de_usturoi

O reteta de placinte cu cartofi si mujdei de usturoi din: apa, drojdie, sare, zahar, ulei, piper, usturoi, boia si marar. Ingrediente: 300 ml apa calduta 1 cub de drojdie 1 lingurita sare 1 lingurita zahar 1 kg cartofi 6-7 linguri ulei piper usturoi 4 lingurite ulei sare piper 1 lingurita boia ulei pentru...

Read more »

Lasagna cu fructe de mare

Lasagna_cu_fructe_de_mare

O reteta de lasagna cu fructe de mare din: foi de lasagna, fructe de mare, rosii, vin alb, busuioc, lapte, unt, faina, parmezan, sos de soia si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de lasagna 500 g amestec de fructe de mare 3 catei de usturoi 200 g rosii decojite 100 ml vin alb busuioc...

Read more »

Carote glasate

Carote_glasate

O reteta de carote glasate din: carote, supa de legume, unt, miere, sare, piper si frunze de patrunjel. Ingrediente: 800 g carote (morcovi tineri) 200 g supa de legume 2 linguri unt 3 lingurite miere sare piper 1 lingura frunze de patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă caratele, lăsând puţin din codiţele verzi....

Read more »

Clatite cu ceapa verde

Clatite_cu_ceapa_verde_08

Pentru prepararea acestor clatite simple se foloseste un aluat destul de subtire, facut din faina si apa, in care se pune ceapa verde taiata marunt. Acest fel de mancare provine din China, unde se consuma de obicei cu sos dulce de chilli sau cu sos de soia cu otet de orez. Secretul este ca,...

Read more »

Somon in foi

Somon_in_foi

O reteta de sarmale in foi din: busuioc, coriandru, ghimbir, ulei, fileuri de somon, sare, boabe de piper roz, ridichi, castravete, ardei iute, suc de limette, sos de peste si zahar. Ingrediente: 1 legatura busuioc 1 legatura coriandru verde sau patrunjel 30 g ghimbir 8 foi de placinta (200 g) 2 linguri ulei 4...

Read more »

Parfait de portocale cu fructe confiate

Parfait_de_portocale_cu_fructe_confiate

O reteta de parfait de portocale cu fructe confiate din: portocale, colorant, zahar pudra, lichior de fructe, portocale, smantana dulce, frisca si oua. Ingediente: 300 g portocale confiate 10 ml colorant alimentar 120 g zahăr pudră 100 g lichior de fructe 130 g portocale proaspete tăiate bucăţele 330 g smântână dulce 700 g frişca...

Read more »

Salată cu piept de raţă

Salata_cu_piept_de_rata

O reteta de salata de piept de rata din: piept de rata, frunze de salata verde, ulei de masline, suc de lamaie, verdeturi, sare, piper, portocale, zahar si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 4 portii frunze de salata verde asortate 5 linguri ulei de masline 2 linguri suc de lamaie 2 linguri verdeturi...

Read more »

Cotlete de miel cu legume asortate

Cotlete_de_miel_cu_legume_asortate

O reteta de cotlete de miel cu legume asortata din: cotlete de miel, ulei, pulpa de dovleac, merisoare, portocala, lamaie, ceapa, sare, piper, unt, suc de merisoare si zahar. Ingrediente: 800 g cotlete de miel 2 linguri ulei 600 g pulpa de dovleac 200 g merisoare proaspete 1 portocala 1 lamaie 1 ceapa sare...

Read more »

Cocktail Guadeloupe

Cocktail_Guadeloupe

O reteta simpla de Cocktail Guadeloupe din: grand marnier, rom alb, sirop de cocos, suc de ananas, suc de maracuja si fructe. Ingrediente: 5 cl Grand Marnier 5 cl rom alb 1 cl sirop de cocos 6 cl suc de ananas 6 cl suc de maracuja fructe   Mod de preparare: Se mixeaza bine...

Read more »

Retete delicioase: Paella Marinera

Paella_Marinera

O reteta delicioasa de paella marinera din: langustine, calamar, supa de peste, sofran, orez, carne din scoici, vin alb demisec, scoizi verzi, creveti, peperoncino, ulei de masline, usturoi si sare. Ingrediente: 800 g langustine 700 g calamar proaspăt 200 ml supă de peşte 1 g şofran 1,5 kg orez prefiert 200 g carne din...

Read more »

Reteta zilei: Chec cu lapte si lamaie

Chec_cu_lapte_si_lamaie_10

O reteta de chec cu lapte si lamaie din: oua, zahar, lapte, faina, unt, coaja de lamaie. Ingrediente: 4 oua 150 g zahar 50ml lapte 300g faina cu autocrestere 100g unt coaja rasa de la o lamaie   Mod de preparare: Intr-un bol se amesteca bine laptele cu untul dat pe razatoare,  zaharul si...

Read more »

Somon tartar cu brânză

Somon_tartar_cu_brânza

O reteta de somon tarta cu branza din: file de somon, ceapa, coaj si suc de limette, sare, piper, paine toast, crema de branza cu verdeata, creson si sos de merisoare. Ingrediente: 200 g file de somon 1 ceapa coaja rasa si sucul de la 1/2 limetta 2 linguri ulei sare piper 4 felii...

Read more »

Cartofi copţi cu varză acră

Cartofi_copti_cu_varza_acra

O reteta de cartofi copti cu varza acra din: cartofi, ulei de masline, varza acra, ceapa rosie, unt, zeama de varza acra, sare si piper. Ingrediente: 8 cartofi mari 4 linguri ulei de masline 1 varza acra 2 cepe rosii 2 linguri unt 800 ml zeama de varza acra, moare sare piper   Mod...

Read more »

Cum se prepara Nachos de casa cu sos de branza (video)

Cum_se_prepara_Nachos_de_casa_cu_sos_de_branza.jpg

O reteta video despre cum se prepara  Nachos de casa cu sos de branza, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos, fara conservanti. Ingrediente: 1/4 cup melted butter 3 tbsp plus 1 tsp all-purpose flour 3 cups cold milk salt and pepper to taste 1/4 tsp chipotle pepper 1/4 tsp ancho chili...

Read more »

Midii cu cartofi prajiti

Midii_cu_cartofi_prajiti

O reteta de midii cu cartofi prajiti din: salote, usturoi, unt, midii, patrunjel, boabe de piper negru, vin alb sec si cartofi prajiti. Ingrediente: 2 salote sau cepe mici, tocate marunt 2 catei de usturoi, tocati 50 g unt 2 kg de midii proaspete 1 legatura de patrunjel, tocata cateva boabe de piper negru...

Read more »

Jeleu de citrice

Jeleu_de_citrice

O reteta de jeleu de citrice din: portocale, lamai, foi de gelatina, vin alb, lichior de portocale, pasta de vanilie, lapte de cocos, frisca, galbenusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 2 portocale 4 lamai 5 foi gelatina 150 g zahar 150 ml vin alb 3 linguri lichior de portocale 1/2 pastaie de vanilie 1...

Read more »

Cocktail Havard

Cocktail_Havard

O reteta simpla de Cocktail Havard din: vermut rosu, brandy si angostura. Ingrediente: 2,5 cl vermut rosu 2,5 brandy 2 picaturi de Angostura   Mod de preparare: Mixam ingredientele intr-un pahar de mixare cu cuburi de gehata, apoi turnam bautura intr-un pahar de vermut.   

Read more »

Chiftelute in ciuperci

Chiftelute_in_ciuperci

O reteta de chiftelute in ciuperci din: ciuperci, piept de pui, oua, usturoi, marar verde, paine, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciuperci albe de cultura 500 g piept de pui 2 oua 2 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 felie de paine sare piper   Mod de preparare: Treceţi carnea prin...

Read more »

Wali wa nazi

Wali_wa_nazi

O reteta de Wali wa nazi din: orez, lapte de cocos, apa, curry si sare. Ingrediente: 300 g orez 750 ml lapte de cocos integral 250 ml apă 1 vârf de cuţit curry 1 linguriţă rasă sare   Mod de preparare: Amestecă 250 ml lapte de cocos cu apa şi pune-le la fiert într-o...

Read more »

Bruschete in trei culori

Bruschete_in_trei_culori

O reteta de bruschete in trei culori din: avocado, rosii cherry, ardei copti, usturoi, ciuperci, ceapa, spanac, parmezan, smantana, otet balsamic, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 avocado 4 rosii cherry 4 ardei copti 5 catei de usturoi 250 g ciuperci 2 cepe 6 frunze de spanac 1 lingura cu parmezan 1 lingura cu...

Read more »

Pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi

Pui_pe_sticla_cu_cartofi_si_sos_de_usturoi

O reteta de pui pe sticla cu cartofi si sos de usturoi din: pui, ulei, sare, piper, boia,c artofi, ulei, smantana, usturoi, sare si mustar. Ingrediente: 1 pui de 1-1,5 kg ulei pentru uns sare piper boia 1 kg cartofi 500 ml ulei pentru sos: 1 cutie cu smantana (sau cu sos de rosii)...

Read more »

Plăcintă de cartofi cu brânză

Placinta_de_cartofi_cu_brânza

O reteta delicioasa de placinta de cartofi cu branza din: foi de aluat, cartofi, ceapa, usturoi, unt, patrunjel, smantana, branza de vaci, oua, branza roueqfort, sare, piper, nucsoara, cimbrisor si unt. Ingrediente: 450 g foi de aluat cu unt 750 g cartofi 2 cepe 2 catei de usturoi 40 g unt 1 legatura patrunjel...

Read more »

Cotlete de berbecut aromate

Cotlete_de_berbecut_aromate

O reteta de cotlete de berbecut aromate din: cotlete de berbecut, usturoi, frunze de salvie, rozmarin, otet balsamic, miere, vin rosu, orez, carne de vita, alune, ceapa, ulei de masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 cotlete de berbecut 2 catei de usturoi 3 frunze de salvie 1 lingurita cu rozmarin 3 lingurite cu otet...

Read more »

Samosas cu smochine şi curmale cu sos de vanilie

Samosas_cu_smochine_si_curmale_cu_sos_de_vanilie

O reteta de samosas cu smochine si curmale cu sos de vanilie din: foi de placinta, smochine, curmale, lapte, ulei de floarea soarelui, lapte, galbenusuri, zahar, pastaie de vanilie, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 4 foi subţiri de plăcintă 200 g smochine uscate 130 g curmale 1 pahar lapte integral ulei de floarea-soarelui (pentru...

Read more »

Reteta zilei: Hamburgeri de pui

Hamburgeri_de_pui_14

O reteta de hamburgeri de pui din: hamburgeri de pui, chifle, cascaval, castraveti murati, ketchup si maioneza. Ingrediente: 4 hamburgeri de pui 4 chifle 4 felii cascaval feliat 4 castraveti murati Ketchup Maioneza   Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita se pune la incins un strop de ulei de masline. Se adauga hamburgerii si...

Read more »

Suppli di riso

Suppli_di_riso_12

Galustele de orez italienesti sunt un aperitiv foarte consistent. Principalul ingredient este orezul pentru risotto, indiferent de ce tip: arborio, vialone nano sau carnaroli. Acesta se fierbe si se asezoneaza cu parmezan, apoi se modeleaza din el mici bile, care se umplu cu un amestec de sunca taiata cubulete, branza provolone sau mozzarella si...

Read more »

Parfait de vişine

Parfait_de_vişine

O reteta de parfait de visine din: visine, iaurt, mascarpone, zahar, zahar vanilat, suc de portocale, suc de lamaie, gelatina si cafea. Ingrediente: 175 g vişine 200 g iaurt 200 g mascarpone 2 linguri zahăr 1 lingură zahăr vanilat 1 lingură suc de portocale 2 linguri suc de lămâie 5 g gelatină 4 ceşti...

Read more »

Retete pentru weekend #4

restaurantedelux.ro_11.jpg [auto]

Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Supa crema de morcovi cu portocale   O reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei,...

Read more »

Supa crema de morcovi cu portocale

Supa_crema_de_morcovi_cu_portocale

O reteta de supa crema de morcovi cu portocale din: ceapa, morcovi, ghimbir, portocale, ulei, supa de legume, sare, piper si patrunje verde. Ingrediente: 2 cepe 600 g morcovi 1-1/2 cm ghimbir 2 portocale 2 linguri ulei 850 ml supa de legume sare piper patrunjel verde   Mod de preparare: Se toaca ceapa. Se...

Read more »

Prajitura cu mac si curmale

Prajitura_cu_mac_si_curmale

O reteta de prajitura cu mac si curmale din: curmale, caise, nuci, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g curmale uscate 200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2 banane 160 g mac 100 g unt 50 g miere   Mod de preparare: Treceţi prin maşina...

Read more »

Crap cu sos caju

Crap_cu_sos_caju

O reteta de crap cu sos caju din: crap, rosii decojite, usturoi, caju, ardei gras, vin alb, praz, coriandru, zeama de lamaie, boie iute, ulei si sare. Ingrediente: 1 crap 1 ceasca de rosii decojite 3 catei de usturoi 100 g caju 1 ardei gras 1 fir de praz 100 ml vin alb coariandru...

Read more »

Cocktail Pierrot

Cocktail_Pierrot

O reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 2 cl Campari 10 cl suc de portocale o felie de portocala   Mod de preparare: Turnam Campari si Grand Marnier peste cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, completam cu suc de...

Read more »

Cum se prepara sos pentru friptura (video)

Cum_se_prepara_sos_pentru_friptura.jpg

O reteta video despre cum se prepara sos pentru friptura, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos pentru friptura

Read more »

Peste cu spanac, gratinat

Peste_cu_spanac_gratinat

O reteta de peste cu spanac, gratinat, din: supa, file de peste, lamaie, sare, piper, unt, spanac, ulei, ceapa, sos alb si branza emmentaler. Ingrediente: 1 l supa clara 4 bucati file de peste a 150 g o lamaie sare piper o lingura unt sau margarina 500 g spanac proaspat sau congelat, dupa sezon...

Read more »

Pacheţele dulci, cu urdă şi fructe

Pacheţele_dulci_cu_urdă_şi_fructe

O reteta de pachetele dulci, cu urda si fructe din: faina, zahar, oua, apa minerala, lapte, unt, urda, smantana, zahar, esenta de vanilie, nucsoara, fructe si zahar pudra. Ingrediente: pentru clătite: 150 g făină 2 linguri zahăr 4 ouă 125 ml apă minerală 300 ml lapte 50 g unt sau 50 ml ulei pentru...

Read more »

Cotlet de vită, cu crustă de ierburi şi piper

Cotlet_de_vita_cu_crusta_de_ierburi_si_piper

O reteta de cotlet de vita, cu crusta de ierburi si piper din: sare, boabe de piper, usturoi, patrunjel, ulei de masline, cotlete de vita cu os, ceapa, vin rosu si supa de vita. Ingrediente: 1 lingura de sare 2 linguri boabe de piper negru strivite 3 catei de usturoi, pisati 1 legatura mica...

Read more »

Matoke

Matoke

O reteta de matoke din: banane, zeama de lamaie, unt, ceapa, rosii, usturoi, boabe de piper verde, ardei iute, coriandru, sare si piper. Matoke este o mâncare de origine ugandeză, care a fost adoptată şi în alte regiuni ale Africii de Est (Kenya, Tanzania, inclusiv insula Zanzibar). Preparatul poate fi pre­gătit cu sau fară...

Read more »

Bulgarasi de migdale

Bulgarasi_de_migdale

O reteta de bulgarasi de migdale din: ciocolata de menaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata. Ingrediente: 300 g ciocolată de menaj 2 linguri cafea foarte tare 250 g zahăr 150 g migdale 4 linguri lapte 2 linguri rom pentru garnitură: 50 g ciocolată rasă   Mod de preparare: Rumeniţi uşor migdalele în...

Read more »

Îngheţată de piersici cu iaurt

Îngheţată_de_piersici_cu_iaurt

O reteta de ingheatata de piersici cu iaurt din: compot de piersici, zahar, iaurt, lamaie, frisca si ducleata. Ingrediente: 800 g compot de piersici 200 g zahăr 1/4 l iaurt 1 lămâie 100 ml frişcă dulceaţă   Mod de preparare: Puneţi să fiarbă zahărul cu sucul de la compot până obţineţi un sirop gros....

Read more »

Tartă crocantă cu brânză

Tarta_crocanta_cu_brânza

O reteta de tarta crocanta cu branza din: zahar, nuca, cereale, unt, branza de vaci, galbenusuri, frisca, zahar, gelatina, esenta vanilie, zahar, unt si nuci. Ingrediente: pentru blat: 150 g zahar 100 g nuca 50 g cereale 100 g unt pentru crema: 400 g branza de vaci (dulce) 3 galbenusuri 200 ml frisca 100...

Read more »

Jambon in crusta

Jambon_in_crusta

O reteta de jambon in crusta din: jambon, zeama de varza, foaie de dafin, ulei, miere, otet balsamic si mustar. Ingrediente: 1 jambon 2 litri zeama de varza 1 foaie de dafin 4 linguri cu ulei 1 lingura cu miere 2 linguri cu otet balsamic 1 lingura cu mustar   Mod de preparare: Pune...

Read more »

Cum se prepara Baba ganoush (video)

Cum_se_prepara_Baba_ganoush.jpg

O reteta video despre cum se prepara baba ganoush, un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Baba ganoush

Read more »

Cocktail Jagerinha

Cocktail_Jagerinha

O reteta simpla de Cocktail Jagerinha din: jagermaister, limeta si zahar brun. Ingrediente: 6 cl Jagermaister limeta 2 lingurite de zahar brun   Mod de preparare: Taiem in 8 bucati o jumatate de limeta, asezand, apoi, bucatile intr-un pahar pentru bauturi lungi. Adaugam zaharul brun, presam bucatile de limeta cu un mojar si adaugam...

Read more »

Prajitura cu corcoduse

Prajitura_cu_corcoduse

O reteta de prajitura cu corcoduse din: faina, zahar, oua, corcoduse si praf de copt. Ingrediente: 400 g făină 400 g zahăr 4 ouă 500 g corcoduşe (sau fructe combinate-caise, cireşe) 1 praf de copt   Mod de preparare: Frecaţi untul spumă cu zahărul şi adăugaţi treptat câte 1 ou, apoi făina şi praful...

Read more »

Vegetarian Biryani

Vegetarian_Biryani

Vegetarian Biryani din: orez, unt, ulei, ceapa, usturoi, ghimbir, curry, cartof, morcov, mazare, rosii, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1/2 cana de orez 1 lingura unt 1 lingura ulei 1 ceapa 4 catei de usturoi 1 lingura ghimbir proaspat razuit 1/2 lingura curry 1 cartofi mare copt 1 morcov mare 1 cana mazare congelata...

Read more »

Gogoşele

Gogosele

O reteta de gogosele din: faina alba, zahar, drojdie, galbenusuri, lapte, nucsoara si ulei de arahide. Ingrediente: 1 kg faină albă 250 g zahăr 1 cub drojdie proaspătă 3 gălbenuşuri 200 ml lapte 1 l apă nucşoară ulei de arahide sau de floarea-soarelui (pentru prăjit)   Mod de preparare: Toarnă apa într-un castron şi...

Read more »

Salata cu pere şi nuci

Salata_cu_pere_si_nuci

O reteta de salata cu pere si nuci din: salata verde, pere, otet de mere, ulei de masline, mustar, nuci, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 salată verde 2 pere 2 linguri oţet de mere 2 linguri ulei de măsline 1 lingură de muştar 2 linguri nuci prăjite şi tăiate 1 vârf linguriţă maghiran...

Read more »

Nectar racoritor

Nectar_racoritor

O reteta simpla de nectar racoritor din: pepene rosu, piersici si portocala. Ingrediente: 1 jumatate pepene rosu 2 piersici 1 portocala   Mod de preparare: Stoarcem portocala. Curatam pepenele si piersicile de coaja si le taiem cuburi. Mixam in blender sucul de portocala si fructele. Turnam in cupe si ornam cu bucatele de pepene...

Read more »

Pişcoturi cu struguri

Pişcoturi_cu_struguri

O reteta de piscoturi cu struguri din: piscoturi, vin alb sec, boabe de struguri, oua, zahar, lamaie si nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare 50 g nuci tăiate felii   Mod de preparare: Rupeti pişcoturile în bucăţele,...

Read more »

Reteta zilei: Mousse cu capsune

Mousse_cu_capsune_14

O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar. Ingrediente: 1 pandispan 500 g capsune 250 g smantana 7 g gelatina pentru bezea: 3 albusuri 200g zahar 4 linguri apa   Mod de preparare: Capsunele spalate se pun intr-un blender si se mixeaza pana devin piure. Intr-un ibric zaharul...

Read more »

Piept de curcan umplut

Piept_de_curcan_umplut

O reteta delicioasa de piept de curcan umplut din: piept de curcan, para, gris, coniac, dulceata de visine, unt, vin rosu si sare. Ingrediente: 500 g piept de curcan 1 para mare 2 linguri gris 2 linguri cu coniac 4 linguri cu dulceata de visine 50 g unt 200 ml vin rosu sare  ...

Read more »

Cocktailuri de weekend #3

Cocktails_1.jpg

Daca vrei sa dai o petrecere in weekend sau pur si simplu sa sarbatoresti o saptamana de munca iti propunem o serie de cocktailuri de weekend. Delecteaza-te cu aceste cocktailuri de weekend! Cocktail Pierrot   O reteta simpla de Cocktail Pierrot din: grand marnier, campari, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 3 cl Grand...

Read more »

Plăcintă cu peşte afumat

Placinta_cu_peste_afumat

O reteta de placinta cu peste afumat din: faina, unt, oua, sare, margarina, peste afumat dezosat, ardei grasi, piper, oua si migdale. Ingediente: 250 g faina 125 g unt 2 oua sare 1 lingura cu margarina pentru umplutura: 350 g peste afumat dezosat 2 ardei grasi (unul verde, altul rosu) piper pentru decor: 1...

Read more »

Pulpe de pui cu smantana

Pulpe_de_pui_cu_smantana

O reteta de pulpe de pui cu smantana din: pulpe de pui, sare, piper, praz, bacon, supa de pasare si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui sare piper 1 fir de praz 8 felii de bacon 200 ml supa de pasare 150 ml smantana   Mod de preparare: Se taie pulpele de pui în...

Read more »

Prăjitură cu caise şi ciocolată

Prăjitură_cu_caise_şi_ciocolată

O reteta de prajitura cu caise si ciocolata din: oua, zahar, apte, faina, ulei, praf de copt, sate, caise, frisca si ciocolata. Ingrediente: 3 ouă 8 linguri zahăr 8 linguri lapte o cană cu faină 5 linguri ulei un pliculeţ de praf de copt un vârf de cuţit de sare caise – aprox. jumătate...

Read more »

Piersici cu orez

Piersici_cu_orez

O reteta de piersici cu orez din: orez, zahar, lapte, galbenusuri, unt, piersici, albusuri si sare. Ingrediente: 1 ceaşcă de orez 3 linguri zahăr 4 ceşti lapte 2 gălbenuşuri 1 lingură unt 6 piersici frumoase 4 linguri zahăr pentru sirop 4 albuşuri 200 g zahăr sare   Mod de preparare: Fierbeţi orezul cu laptele,...

Read more »

Legume gratinate cu orez

Legume_gratinate_cu_orez

O reteta de legume gratinate cu orez din: orez brun, morcovi, patrunjel, broccoli, cascaval, ou, lapte, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez brun integral 4 morcovi 4 radacini de patrunjel 1 broccoli 50 g cascaval ras 1 ou 3 linguri lapte 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Ungeţi cu...

Read more »

Friptura in sange

Friptura_in_sange

O reteta de friptura in sange din: antricot de vita, vin rosu, sparanghel, rosii cherry, marar, ulei, sare, faina, unt, branza de vaci si sare. Ingrediente: 500 g antricot de vita 100 ml vin rosu 100 g sparanghel 4 rosii cherry 1 legatura de marar ulei sare pentru saratele: 250 g faina 250 g...

Read more »

Cocktail de creveti

Cocktail_de_creveti

O reteta de cocktail de creveti din: creveti, suc de portocale, suc de lamaie, suc de rosii, lamaie verde, pasta de hrean, avocado, castravete, sos tabasco, patrunjel si sare. Ingrediente: 300 g creveti 3/4 ceasca de suc de portocale 1/2 ceasca de suc de lamaie 1/2 ceasca de suc de rosii 1 lamaie verde...

Read more »

Supa de telina

Supa_de_telina

O reteta de telina din: telina, supa de legume, samntana, lapte, ulei de masline, sare, piper alb, suc de lamaie, crutoane si marar. Ingrediente: 600 g telină 500 ml supă de legume 250 ml smântână lichidă 250 ml lapte 2-3 linguri cu ulei de măsline sare piper alb suc de lămâie crutoane mărar  ...

Read more »

Salată de crudităţi la pahar

Salata_de_cruditati_la_pahar

O reteta de salata de cruditati la pahar din: morcovi, ulei, suc de lamaie, telina, sare, piper, ardei iute, suc de mere, otet de mere, varza chinezeasca, smantana, iaurt, patrunjel, rondele de ceapa verde si nuci. Ingrediente: 4 morcovi 6 linguri ulei 2 linguri suc de lamaie 1 lingurita zahar 300 g radacina de...

Read more »

Ficăţei cu ciuperci si vin

Ficatei_cu_ciuperci_si_vin

O reteta de ficatei cu ciuperci si vin din: ficatei de pui, ciuperci, ceapa, usturoi, margarina, vin rosu, supa concentrata de pui, ulei de floarea soarelui, foid e dafin, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 12 ficăţei de pui 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 2 căţei de usturoi 40 g margarină 100 ml vin...

Read more »

Reteta zilei: Briose de ciocolata

Briose_de_ciocolata_10

O reteta de briose de ciocolata din: zahar, unt, oua, cacao, esenta de vanilie, faina, smantana si ciocolata alba. Ingrediente: 200g zahar 100g unt 2 oua 2 linguri cacao 1 lingurita esenta de vanilie 150 g faina cu autocrestere pentru glazura: 100g smantana 100g ciocolata alba   Mod de preparare: Untul se freaca bine...

Read more »

Cocktail Icebreaker

Cocktail_Icebreaker

O reteta de Cocktail Icebreaker din: tequilla, curacao triple sec, sirop de grenadine, suc de grepfrut, cirese si portocala. Ingrediente: 6 cl tequilla 2 cl Curacao Triple Sec 1 cl sirop de grenadine 6 cl suc de grepfrut cirese o felie de portocala   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker, apoi turnam...

Read more »

Prăjitură cu iaurt şi prune

Prăjitură_cu_iaurt_şi_prune

O reteta de prajitura cu iaurt si prune din: oua, esenta de vanilie, praf de copt, iaurt, ulei, zahar tos, faina si prune. Ingrediente: 3 ouă 1 esenţă vanilie 1 praf de copt 1 iaurt mare 100 ml ulei 2 căni de zahăr tos 3–3 – 1/2 căni de făină 1/2 kg prune  ...

Read more »

Cocktail Volcano

Cocktail_Volcano

O reteta simpla de Cocktail Volcano din: tequilla, curacao triple sec, galiano, frisca, zeama de limeta si suc de ananas. Ingrediente: 1,5 cl tequilla 1 cl Curacao Triple Sec 1 cl Galiano 5 cl frisca lichida 1 cl zeama de limeta 8 cl suc de ananas   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine...

Read more »

Prăjitură cu brânză şi prune

Prăjitură_cu_brânză_şi_prune

O reteta de prajitura cu branza si prune din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, biscuiti, prune, branza de vaci, smantana, oua si scortisoara. Ingrediente: 400 g făină 1 cub drojdie 185 g zahăr 150 ml lapte călduţ 80 g unt pentru umplutură: 6 biscuiţi sfărâmaţi 1,5 kg prune 750 g brânză de vaci 60...

Read more »

Pulpa de porc picanta

Pulpa_de_porc_picanta

O reteta de pulpa de porc picanta din: pulpa de porc, boia dulce, boia iute, sos tabasco verde, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa 1 lingurita cu boia dulce 1 lingurita cu boia iute sos Tabasco verde ulei sare   Mod de preparare: Sareaza pulpa de porc si da-o la rece pentru o...

Read more »

Porc delicios cu cabanos si mozzarella

Porc_delicios_cu_cabanos_si_mozzarella

O reteta de porc delicios cu cabanos si mozzarella din: ceafa de porc, cabanos, mozzarella, rosii, usturoi, ardei iute, vin alb, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400-500 g ceafa de porc 5-6 bucati de cabanos 200 g mozzarella 3 rosii 4 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g dovlecei 100 ml vin...

Read more »

Pui cu susan şi legume

Pui_cu_susan_si_legume

O reteta de pui cu susan si legume din: piept de pui, morcovi, ardei fasole verde pastai, telina, seminte de susan, sos de soia, sos de stridii si ulei de susan. Ingrediente: 700 g piept de pui 3 morcovi 2 ardei 300 g fasole verde pastai o telina 50 g seminte de susan 2...

Read more »

Salata cu urda si scortisoara

Salata_cu_urda_si_scortisoara

O reteta de salata cu urda si scortisoara din: salata verde, morcov, rosii, urda, scortisoara, parmezan, ulei de masline, otet balsamic si sare. Ingrediente: o salată verde 1 morcov 3 roşii 200 g urdă 1 linguriţă scorţişoară 150 g parmezan ras ulei de măsline oţet balsamic sare   Mod de preparare: Mod de preparare:...

Read more »

File de şalău cu cartofi natur

File_de_salau_cu_cartofi_natur

O reteta de file de salau cu cartofi natur din: file de salau, cartofi, sos worchester, ulei, cimbru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de salau 500 g cartofi 1 lingura sos Worchester 50 ml ulei 3-4 crengute de cimbru 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Curatati fileul de salau...

Read more »

Medalion din fructe de mare

Medalion_din_fructe_de_mare

O reteta de medalion din fructe de mare din: cocktail de fructe de mare, rosie, sparanghel, parmezan, ou, spanac, unt, branza topita, coaja de lamaie, zeama de lamaie, nucsoara si sare. Ingrediente: 250 g cocktail de fructe de mare 1 rosie 50 g sparanghel 1 lingura cu parmezan 1 ou 100 g spanac 20...

Read more »

Pui cu morcovi si sofran

Pui_cu_morcovi_si_sofran

O reteta de pui cu morcovi si sofran din: pui, patrunjel verde, usturoi, sare, piper, boia, chimen, condimente, suc de lamaie, ulei de masline, sofran, vin alb, morcovi si ceapa. Ingrediente: 1 pui (circa 1,4 kg) 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi sare piper 1 lingura de boia 1 lingura chimen macinat...

Read more »

Reteta zilei: Salata de boeuf

Salata_de_boeuf_20

O reteta de salata de boeuf din: morcovi, pastarnac, telina, pulpe de pui, maioneza, sare, piper, mustar, gogosari murati, castraveti murati, cartofi, galbenus de ou, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 4-5 morcovi 2-3 radacini pastarnac/patrunjel 1 telina 2 pulpe de pui Maioneza Sare Piper Mustar Gososari murati Castraveti murati 5-6 cartofi  pentru maioneza:...

Read more »

Varză de Bruxelles cu bacon

Varza_de_Bruxelles_cu_bacon

O reteta de varza de bruxelles cu bacon din: varza de bruxelles, ceapa, usturoi, bacon, ulei, boabe de mustar, seminte de pin, sare si piper. Ingrediente: 600 g varză de Bruxelles 1 ceapă 3 căţei de usturoi 150 g bacon slab 3 linguri ulei 1 linguriţă boabe muştar 150 g seminţe de pin sare...

Read more »

Rulouri cu sunca si rosii

Rulouri_cu_sunca_si_rosii

O reteta de rulouri cu sunca si rosii din: lipii, sunca, rosie, ceapa rosie, frunze de salata si unt. Ingrediente: 2 lipii 2 felii de sunca 1 rosie 1 ceapa rosie 2 frunze de salata unt   Mod de preparare: Intindem unt pe fiecare lipie. Asezam o frunza de salata, punem o felie de...

Read more »

Prăjitură cu afine

Prăjitură_cu_afine

O reteta de prajitura cu afine din: oua, zahar, unt, iaurt, gris, faina, praf de copt, gem, afine si frisca. Ingrediente: 2 ouă 100 g zahăr 60 g unt 200 g iaurt 125 g griş 125 g făină ½ plic praf de copt 3 linguri gem 300 g afine 250 g frişcă 15 g...

Read more »

Retetele saptamanii #2

restaurantedelux.ro_21.jpg [auto]

Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Mousse cu capsune O reteta de mousse cu capsune din: pandispan, capsune, smantana, gelatina, albusuri si zahar....

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro