sâmbătă, 1 septembrie 2012

Retete simple #16


Retete simple:

Supa de ceapa englezeasca

Supa_de_ceapa_englezeasca

O reteta de supa de ceapa englezeasca din: unt, ceapa, cimbru, frunze de dafin, cidru, supa, paine taraneasca, cascaval si patrunjel. Ingrediente: 50 g unt sau 2 linguri untura 1 kg ceapa taiata fin 1 lingura zahar brun cateva fire de cimbru proaspat 3 frunze de dafin 150 ml cidru 1 litru supa din...

Read more »

Rulouri din muschi de porc

Rulouri_din_muschi_de_porc

O reteta de rulouri din muschi de porc din: piept de pui, muschi de porc, ceapa, morcov, gogosari, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 piept de pui dezosat, de marime potrivita 2 cepe 1 morcov cateva bucati de gogosari sau ardei patrunjel sare si piper dupa gust   Mod de...

Read more »

Reteta zilei: Tort de gutui si nuci

Tort_de_gutui_si_nuci_5

O reteta de tort cu gutui si nuci din: faina, praf de copt, scortisoara, zahar, nuci, migdale, oua, ulei de nuci, coaja de portocala, sare, alune, foi de gelatina, suc de guti, piureu de gutui, frisca, rom, suc de portocale, pectina, gutui, sare de lamaie, coaja de portocala, frisca, driop de glazura si praf...

Read more »

Prepelita umpluta cu fructe uscate

Prepelita_umpluta_cu_fructe_uscate

O reteta de prepelita umpluta cu fructe uscate din: prepelite, stafide, caise uscate, curmale uscate, nuci, paine, cimbru, rozmarin, scortisoara, miere, vin alb, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, scortisoara, cartofi, trufe, sparanghel, creme fraiche, sare si piper. Ingrediente: 4 prepelite curatate cate 1 mana de stafide, caise uscate, curmale uscate alune,...

Read more »

Supa Yayla Corbasi

Supa_Yayla_Corbasi

O reteta de supa yayla corbasi din: orez, ceapa, unt, supa de pui, iaurt, faina, galbenus, sare, zeama de lamaie, piper si menta. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung 1 ceapa 50 g unt 1,5 l supa de pui 200 g iaurt 1 lingura faina 1 galbenus sare zeama de lamaie piper 1...

Read more »

Napolitană cu trei creme

Napolitana_cu_trei_creme

O reteta de napolitana cu trei creme din: foi de napolitane, unt, zahar pudra, rom, ciocolata de menaj, frisca, faina, galbenusuri, oua, pastaie de vanilie, lapte si fulgi de nuca de cocos. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitane pentru crema de rom:  250 g unt moale 500 g zahăr pudră 1 fiolă subţire de...

Read more »

Muschi de porc cu cartofi la cuptor

Muschi_de_porc_cu_cartofi_la_cuptor

O reteta de muschid e porc cu cartofi la cuptor din: muschi de porc, cartofi, lamaie, vin alb sau rose, cimbru, bacon, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente:  1 kg muschi de porc – bucata intreaga 500 g cartofi 1 lamaie 250 ml vin alb sau rose cateva fire de cimbru verde sau uscat...

Read more »

Cum se prepara sos de ciocolata alba (video)

Cum_se_prepara_sos_de_ciocolata_alba.jpg

O reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata alba, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara sos de ciocolata alba

Read more »

Prăjitură cu ghimbir şi morcovi

Prajitura_cu_ghimbir_si_morcovi

O reteta de prajitura cu ghimbir si morcovi din: morcovi, faina, amidon de porumb, oua, unt, praf de copt, ghimbir si sare. Ingrediente: 150 g morcovi raşi 100 g făină 50 g amidon de porumb 2 ouă mici 40 g unt topit, 100 g miere, 1/2 pliculeţ cu praf de copt 1 bucată de...

Read more »

Cocktail verde

Cocktail_verde

O reteta simpla de cocktail verde din: kiwi, sirop de zahar, vodca, suc de lamaie, coaja de lamaie, apa minerala, gheata si portocala. Ingrediente: 2 fructe de kiwi 20 ml sirop de zahar 100 ml vodca 50 ml suc de lamaie coaja de la o lamaie 50 ml apa minerala 8 cuburi de gheata...

Read more »

Perişoare de viţel în sos alb

Perisoare_de_vitel_în_sos_alb

O reteta de perisoare de vitel in sos alb din: carne tocata de vitel, oua, sare, piper, vin alb, margarina, faina, supa concentrata de pui si patrunjel. Ingrediente: 250 g carne tocată de viţel 2 ouă sare piper pentru sos: 200 ml vin alb 150 g margarina 5 linguri faină albă 200 ml supă...

Read more »

Tort de ciocolata cu portocale

Tort_de_ciocolata_cu_portocale

O reteta de tort de ciocolata cu portocale din: ciocolata neaga, unt, suc de portocala, coaja de portocala, oua, zahar, esenta de vanilie, faina si smantana. Ingrediente: 400 g ciocolata neagra amaruie 250 g unt 120 ml suc de portocala coaja de la 1 portocala 6 oua 120 g zahar 1 lingurita esenta de...

Read more »

Pui umplut cu spanac şi curmale

Pui_umplut_cu_spanac_si_curmale

O reteta de pui umplut cu spanac si curmale din: ceapa, usturoi, ulei de masline, spanac, curmale, chimion, piept de pui, firop de rodie si fasole verde. Ingrediente: 1 ceapa mare, feliata fin 2 catei de usturoi, feliati ulei de masline 8 curmale, tocate marunt 200 g spanac, tocat 2 lingurite de chimion macinat...

Read more »

Ochiuri cu sos de legume

Ochiuri_cu_sos_de_legume

O reteta de ochiuri cu sos de legume din: oua, ardei capia, rosii, morcov, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 2 oua 2 ardei capia 3 rosii 1 morcov 1 lingurita zahar ulei 1 lingurita sare   Mod de preparare: Curatam si spalam  legumele. Ardeii ii taiem fâsii, rosiile decojite le tocam cubulete, iar morcovul...

Read more »

Peste in suc de portocale

Peste_in_suc_de_portocale

O reteta de peste in suc de portocale din: merluciu, portocale, faina alba, amidon, ulei de floarea soarelui, piper negru boabe, foi de dafin, sare si portocala. Ingrediente: 800 g merluciu 5 portocale 100 g faina alba 1 lingura rasa amidon de grau ulei de floarea soarelui pentru prajit 1 lingura piper negru boabe...

Read more »

Retete traditionale: Vinete umplute

Vinete_umplute

O reteta de vinete umplute din: vinete, crema de branza, cascaval, margarina, oua, ulei de masline extravirgin, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 350 g cremă de brânză 300 g caşcaval ras 120 g margarină 2 ouă 2 linguri ulei de măsline extravirgin 4 linguri seminţe de susan sare piper...

Read more »

Tort de ciocolată cu fluturi albi

Tort_de_ciocolată_cu_fluturi_albi

O reteta de tort de ciocolata cu fluturi albi din: ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, nuca, faina, praf de copt, sare, frisca, coniac si ciocolata alba. Ingrediente: 150 g ciocolată amăruie 100 g unt 100 g zahăr 5 ouă 100 g nucă măcinată fin 100 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 praf...

Read more »

Dolmades

Dolmades_12

Dolmades este un binecunoscut fel de mancare grecesc pentru meze. Preparate similare cu dolmades se pot intalni in Turcia si in intreaga parte rasariteana a bazinului mediteraneean, ba chiar si in bucataria suedeza. Exista mai multe variante, cele mai cunoscute fiind cele facute din frunze de vita-de-vie care se umplu cu un amestec de...

Read more »

Varza de Bruxelles crocanta

Varza_de_Bruxelles_crocanta

O reteta de varza de bruxelles crocanta din: varza de bruxelles, pesmet, costita afumata, fulgi de chilli, sare si piper. Ingrediente: 500 g varză-de-Bruxelles 100 g pesmet 100 g costiţă afumată, 1/2 linguriţă cu fulgi de chili sare piper     Mod de preparare: Punem la fiert într-o oală aproximativ 1 litru de apă...

Read more »

Graten de ciuperci şi spanac

Graten_de_ciuperci_si_spanac

O reteta de graten de ciuperci si spanac din: spanac, ciuperci, usturoi, faina, lapte, oua, unt, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac 500 g ciuperci champignon 1 căţel de usturoi 100 g făină 50 ml lapte 4 ouă 100 g unt topit 200 g caşcaval sare piper   Mod de preparare: Opărim...

Read more »

Sarmale de porc fierte in vin

Sarmale_de_porc_fierte_in_vin

O reteta de sarmale de porc fierte in vin din: carne de porc, carnati de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, varza murata, vin alb sec si condimente. Ingrediente: 1 kg carne de porc 400 g carnati de porc proaspeti 100 g orez 2 cepe 2 linguri pasta de tomate 1 varza murata mare...

Read more »

Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana

Crap_pe_pat_de_legume_in_sos_de_vin_alb_si_smantana

O reteta de Crap pe pat de legume in sos de vin alb si smantana din: file de crap, sare, piper, suc de lamaie, zarzavat de supa, ceapa, ciuperci, ulei, dafin, smantana si vin alb. Ingrediente: circa 1,5 kg file de crap sare piper 2-3 linguri suc de lamaie 2 legaturi zarzavat de supa...

Read more »

Rulouri cu frisca

Rulouri_cu_frisca

O reteta de rulouri cu frisca din: faina, unt, galbenusuri, vin alb, smantana, zahar vanilat, ou si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g unt 2 galbenusuri 3 linguri cu vin alb 500 g smantana dulce 2-3 pliculete cu zahar vanilat 1 ou sare   Mod de preparare: Amestecă bine cu furcu¬liţa jumătate din...

Read more »

Supă de roşii cu crutoane si brânză

Supă_de_roşii_cu_crutoane_si_brânză

O reteta de supa de rosii cu crutoane si branza din: rosii, zahar, supa de legume, sos tabasco, sos worchestershire, mascarpone, frunze de busuioc, paine, usturoi si mozzarella. Ingrediente: 400g de roşii de la conservă 1 lingură de zahăr fin 100ml supă de legume câte puţin sos Tabasco şi Worchestershire 2 linguri de mascarpone...

Read more »

Pimientos

Pimientos

Aceste fasii de ardei rosu fara pielita se prepara foarte simplu: se prajesc in ulei de masline, cu usturoi, patrunjel si eventual ardei iuti rosii tocati marunt. Ulterior se lasa la marinat in borcane, in ulei si otet de vin. Pimientos pot fi vazuti adesea pe rafturile tavernelor spaniole, unde prezenta lor ii asigura...

Read more »

Crap pane in aluat de bere

Crap_pane_in_aluat_de_bere

O reteta de crap pane in aluat de bere din: file de crap, faina, bere, oua, ulei, castravete, ceapa verde, marar, smantana, iaurt, zahar, suc de lamaie, piper, ulei si sare. Ingrediente: 650 g file de crap fara piele 140 g faina 125 ml bere 2 oua 2 linguri ulei 1 castravete 1 ceapa...

Read more »

Minitarte vanilate

Minitarte_vanilate

O reteta de minitarte vanilate din: capsune, oua, zahar, faina, ulei, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare, galbenusuri, zahar fin, lapte si esenta de vanilie. Ingrediente: 200-300 g capsune pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri cu ulei 2 pliculete cu zahar vanilat coaja de lamaie sare pentru crema:...

Read more »

Gambas al ajillo

Gambas_al_ajillo_08

Creveti cu usturoi sunt printre cele mai rafinate gustari din meniul tapas. Sunt creveti mari care se calesc in ulei de masline cu mult usturoi ras si de obicei cu putin ardei iute rosu tocat. Ca si alte feluri de mancare, gambas al ajillo se servesc la masa in vasul in care au fost...

Read more »

Carnati de porc in vin

Carnati_de_porc_in_vin

O reteta de carnati de porc in vin din: carnati de porc, vin alb, piper, unt, patrunjel verde si cartofi. Ingrediente: 4 carnati de porc 20 ml vin alb piper 1 bucata de unt patrunjel verde tocat 1 kg cartofi   Mod de preparare: Iei o cratifa şi pui cârnaţii împreună cu 200 ml...

Read more »

Rasol de crap cu hrean

Rasol_de_crap_cu_hrean

O reteta de rasold e crap cu hrean din: hrean, suc de lamaie, galbenusuri, smantana, crap, zarzavat, sare, foaie de dafin, boabe de piper negru, boabe de mustar si cuisoare. Ingrediente: 100 g hrean proaspat 5 linguri suc de lamaie 2 galbenusuri 75 ml smantana 1 crap curatat (circa 1,5 kg) 1 legatura zarzavat...

Read more »

Mancare coreeana de orez

Mancare_coreeana_de_orez

O reteta de mancare coreeana de orez din: supa de pui, orez, carne de curcan, spanac, morcovi, ulei de susan, seminte de susan, ulei vegetal, oua si sos de ardei iute. Ingrediente: 500 ml supa de pui fierbinte 250 g orez cu bobul lung 300 g carne de curcan fiarta, taiata cubulete 250 g...

Read more »

Supa de fasole alba cu bacon

Supa_de_fasole_alba_cu_bacon

O reteta de supa de fasole alba cu bacon din: ceapa, unt, cimbru, fasole alba, supa de pui, bacon si ceapa. Ingrediente: 2 cepe taiate mare un cub de unt 4 ramurele de cimbru (frunzele) 2 conserve de 400 g fasole alba mare, scursa si clatita 750 ml supa de pui (proaspata sau din...

Read more »

Cocktail Vampire Vin

Cocktail_Vampire_Vin

O reteta simpla de Cocktail Vampire Vin din: campari si vin sec. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl vin sec   Mod d epreparare: Turnam Campari intr-un pahar de vin alb, pe care-l completam cu vin alb sec, rece. 

Read more »

Friptura de vita cu portocale

Friptura_de_vita_cu_portocale

O reteta de friptura de vita cu portocale din: muschi de vita, portocale, sare, piper, cartofi si unt. Ingrediente: 1 kg muschi sau pulpa de vita 2-3 portocale sare piper 1 kg cartofi 100 g unt   Mod de preparare: Cureţi portocalele de coajă şi le feliezi. Apoi cureţi şi cartofii. Cu jumătate din...

Read more »

Clătite cu stafide şi cocos

Clatite_cu_stafide_si_cocos

O reteta de clatite cu stafide si cocos din: faina, zahar, lapte, stafide, oua, fulgi de cocos, zahar vanilat si ulei de arahide. Ingrediente: 400 g faina alba 350 g zahar 400 ml lapte 85 g stafide 225 g fulgi de cocos 2 oua 30 g zahar vanilat ulei de arahide sau ulei de...

Read more »

Reteta zilei: Focaccia cu bacon

Focaccia_cu_bacon_16

Focaccia este o paine plata,facuta dupa o reteta clasica a bucatariei italiene care seamana foarte mult cu blatul de pizza. Cu un amestec de ierburi aromatice si ulei de masline, focaccia este ideala pentru micul dejun sau poate fi gustarea savuroasa dintre mese. Ingrediente: pentru aluat: 25g drojdie 550g faina 5 linguri ulei de...

Read more »

Retete delicioase: Gaina umpluta

Gaina_umpluta

O reteta delicioasa de gaina umpluta din: gaina, carne tocata, ou, sare, piper, maruntaie de gaina, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare de circa 3 kg 250 g carne tocata 1 ou sare piper maruntaiele de la gaina (pipota, ficat, inima) 1 felie de paine faramitata 2 linguri cu unt patrunjel tocat...

Read more »

Prajitura cu nuca

Prajitura_cu_nuca

O reteta de prajitura cu nuca din: albusuri, zahar, nuca, praf de copt, amidon, unt, zahar vanilat, nuca si zahar. Ingrediente: 9 albusuri 300 g zahar 300 g nuca 1 pliculet praf de copt 3 linguri cu amidon pentru crema: 9 galbenusuri 200 g unt 3 pliculete cu zahar vanilat pentru decor: 100 g...

Read more »

Merluciu picant cu cartofi

Merluciu_piacnt_cu_cartofi

O reteta de merluciu picant cu cartofi din: fileuri de merluciu, fileuri de ansoa, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de arahide, sare, piper si ceapa rosie. Ingrediente: 6 fileuri de merluciu 12 fileuri de ansoa 6 cartofi 2 cepe 1 catel de usturoi 3 linguri ulei de arahide sau de floarea soarelui sare piper pentru...

Read more »

Rulouri cu ceapă verde şi curcan

Rulouri_cu_ceapa_verde_si_curcan

Se amestecă 2 linguri de maioneză light si 2 linguri de pesto. Se impart pe 4 lipii urmatoarele ingrediente: 4 frunze de salata creata, 250 g carne de curcan fiarta sau coapte, 6 cepe verzi taiate felii si 1 bucata de castravete lunga de 12 cm, taiata in bucati. Se stropeste cu amestecul de...

Read more »

Pandispan cu afine

Pandispan_cu_afine

O reteta de pandispan cu afine din: oua, ulei, zahar tos, faina, zahar vanilat, afine, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 6 oua 6 linguri cu ulei 6 linguri cu zahar tos fin 1 cana cu faina 3-4 plicuri cu zahar vanilat 300 g afine de padure 225 ml smantana dulce 1 lingura cu...

Read more »

Cocktail Champ

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Champ din: vermut si champagne. Ingrediente: 2 cl vermut sec champagne   Mod de preparare: Turnam vermutul intr-o cupa de sampanie si completam cu champagne rece.   

Read more »

Garnitura de legume la cuptor

Garnitura_de_legume_la_cuptor

O reteta de garnitura de legume la cuptor din: ceapa, usturoi, vinete, dovlecei, cartofi, tomate, ulei de masline, supa de legume concentrata, frunze de salvie, sare, piper, branza feta si busuioc. Ingrediente: 100 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g vinete 250 g dovlecei verzi (zucchini) 250 g cartofi 600 g tomate in...

Read more »

Nachos cu jambon

Nachos_cu_jambon

O reteta de nachos cu jambon din: chipsuri tortilla, jambon, salsa de rosii, cheddar, ardei iute, guacamole si smantana. Ingrediente: 200 g de chipsuri tortilla 175 g de sunca sau jambon, rupt in bucati 400 g salsa de rosii 100 g cheddar ras 1 ardei iuti, feliati pentru servit: guacamole smantana   Mod de...

Read more »

Tort cu crema caramel si bezea

Tort_cu_crema_caramel_si_bezea

O reteta de tort cu crema caramel si bezea din: frisca, cafea, albusuri, zahar tos, nuci, faina, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 500 g frisca 100 ml cafea pentru blat: 6 albusuri 150 g zahar tos 250 g nuci macinate fin 4 linguri cu faina sare pentru crema caramel: 2 oua +...

Read more »

Salată mediteraneană cu paste, legume şi ton

Salata_mediteraneana_cu_paste_legume_si_ton

O reteta de salata mediteraneana cu paste, legume si ton din: paste, sare, ton, ulei de masline, rosii cherry, busuioc, capere, suc de lamaie, ulei de masline, piper, branza feta, coaja de lamaie si fenicul verde. Ingrediente:  300 g paste (penne)  sare  400 g ton proaspat (1 felie groasa)  1 lingura ulei de masline...

Read more »

Sushi de somon afumat cu avocado

Sushi_de_somon_afumat_cu_avocado

O reteta de sushi de somon afumat cu avocado din: orez, otet de orez, zahar, avocado, zeama de lamaie, alge nori, somon afumat, chives si sos de soia dulce. Ingrediente: 300 g orez pentru sushi 2 linguri otet de orez sau de vin alb 1 lingurita de zahar fin 1 avocado mare zeama de...

Read more »

Supa de vita cu perisoare de kaizer

Supa_de_vita_cu_perisoare_de_kaizer

O reteta de supa de vita cu perisoare de kaizer din: paine, kaizer, ceapa, unt, patrunjel, rondele de ceapa verde, ou, lapte, sare, piper, faina si supa de vita concentrata. Ingrediente: 150 g paine alba 100 g kaizer 1/2 ceapa 1/2 lingura unt 1 lingura patrunjel tocat 2 linguri rondele de ceapa verde 1...

Read more »

Pui cu ciuperci la cuptor

Pui_cu_ciuperci_la_cuptor

O reteta de pui cu ciuperci la cuptor din: pui, busuioc, cimbru, piper, sare, ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 pui busuioc cimbru piper sare 2 cutii ciuperci 2 cepe 2 cartofi ulei 1 lamaie patrunjel verde sau marar   Mod de preparare: Tranşezi puiul în bucăţi şi îl condimentezi cu...

Read more »

Cocktail Luna Rossa

Cocktail_Luna_Rossa

O reteta simpla de Cocktail Luna Rossa din: lichior de mure, zeama de lamaie, zeama de portocala, sampanie, portocala si cirese. Ingrediente: 3 cl lichior de mure 2 picaturi de zeama de lamaie zeama unei jumatati de portocala sampanie o felie de portocala cirese   Mod de preparare: Mixam bine in shaker lichiorul si...

Read more »

Mâncărică de ardei cu ficat de pui

Mâncarica_de_ardei_cu_ficat_de_pui

O reteta de mancarica de ardei cu ficat de pui din: ardei capia, ficat de pui, usturoi, suc de rosii, sare, piper, cimbru, oregano, ulei si verdeata. Ingrediente: 1 ardei capia 500 g ficat de pui 2-3 catei de usturoi 1 l suc de rosii sare piper cimbru oregano ulei verdeata   Mod de...

Read more »

Cum se prepara Masala (video)

Cum_se_prepara_Masala.jpg

O reteta video despre cum se prepara Masala, un preparat indian absolut delicios si gustos, rapid si sanatos, un preparat in care ingredientul de baza il constituie curry-ul. Cum se prepara Masala 

Read more »

Supă de roşii cu orez roşu

Supa_de_rosii_cu_orez_rosu

O reteta de supa de rosii cu orez rosu din: ulei de masline extravirgin, salote, orez rosu, vin alb, bulion de legume, rosii, oregano, sare, piper, smantana si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline extravirgin 6 salote tocate marunt 85-100 g orez rosu 150 ml vin alb 400 ml bulion de...

Read more »

Manchego

Manchego_08

Cea mai putin elaborata dintre mancarurile servite in tavernele sppaniole este branza manchego, care se taie pur si simplu in triunghiuri si se serveste. Manchego este o branza de oaie tare si cremoasa, originara din La Mancha, o zona aririda din centrul Spaniei. Ea este pretuita in funnctie de vechime, ca parmezanul, cea mai...

Read more »

Reteta zilei: Stelute glazurate

Stelute_glazurate_11

O reteta de stelute glazurate din: faina, zahar, unt, ou, coaja de lamaie, praf de copt, ciocolata alba si smantana. Ingrediente: pentru aluat: 350g faina 250g zahar 200g unt 1 ou 2 linguri coaja rasa de lamaie 2 lingurite praf de copt pentru glazura: 200g ciocolata alba 100g smantana   Mod de preparare: Untul...

Read more »

Budincă orientală de orez

Budinca_orientala_de_orez

O reteta de budinca orientala de orez din: orez, vin rosu, apa, lapte, zahar, apa de trandafiri, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 350 g orez 50 ml vin roşu 300 ml apă 700 ml lapte 50 g zahăr 1 linguriţă apă de trandafiri 2-3 linguri scorţişoară măcinată 1 linguriţă zahăr pudră   Mod de...

Read more »

Cremă de caramel cu vin rosu

Crema_de_caramel_cu_vin_rosu

O reteta de crema de caramel cu vin rosu din: galbenusuri, albusuri, vin rosu dulce, zahar, smantana si scortisoara. Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 albuşuri 6 linguri vin roşu dulce 3 linguri zahăr 225 ml smântână dulce scortisoară   Mod de preparare: Pune gălbenuşurile, vinul şi zahărul într-o cratiţă la bain- marie, având grijă ca...

Read more »

Mancare de paste cu carnati la cuptor

Mancare_de_paste_cu_carnati_la_cuptor

O reteta de mancare de paste cu carnati la cuptor din: carne de carnati, pesmet, frunze de cimbru, ulei de masline, passata, pasta de rosii, paste, varza creata, mozzarella si parmezan. Ingrediente: 450 carne de carnati 50 g de pesmet alb proaspat 1 lingura frunze de cimbru sau de rozmarin, tocate 1 lingura ulei...

Read more »

Retete de post: Mancare de orez cu ciuperci

Mancare_de_orez_cu_ciuperci

O reteta de mancare de orez cu ciuperci din: orez, morcovi, zeama de lamaie, masline negre, ciuperci, ulei de masline, sare, piper si oregano. Ingrediente: 50 g orez 2 morcovi mari zeama de la 1 lamaie 100 g masline negre fara samburi 1 cutie ciuperci sau 100 g ciuperci fierte ulei de masline sare...

Read more »

Mâncare dietetica cu pui şi ciuperci

Mâncare_dietetica_cu_pui_si_ciuperci

O reteta de mancare dietetica cu pui si ciuperci din: piept de pui, ulei de masline, ceapa, sare, piper, ciuperci si rosii. Ingrediente: 840 g piept de pui 3 linguri ulei de masline 3 cepe sare piper 200 g ciuperci champignon 500 g rosii intregi decojite   Mod de preparare: Intr-o tigaie, pui 2...

Read more »

Legume la wok

Legume_la_wok

O reteta de legume la wok din: morcovi, dovlecel, broccoli, ceapa verde, ulei, susan, sos de soia si muguri de soia. Ingrediente: 2 morcovi un dovlecel 250 g broccoli un ardei rosu 2 legaturi ceapa verde 2 linguri ulei 2 linguri susan inchis la culoare 150 ml sos de soia deschis la culoare 250...

Read more »

Omleta cu legume

Omleta_cu_legume

O reteta de omleta cu legume din: ulei de masline, ceapa, morcov, dovlecel, ardei gras, frunze de spanac, mazare, oua, parmezan, sunca, sare si piper. Ingrediente: ulei de masline ceapa taiata julien 1 morcov 1 dovlecel 1 ardei gras 2 frunze de spanac 1 mana de mazare proaspata sau din conserva 8 oua 100...

Read more »

Dovlecei cu sos si parmezan

Dovlecei_cu_sos_si_parmezan

O reteta de dovlecei cu sos si parmezan din: dovlecei, pesmet, ou, patrunjel, sare, piper, lapte, unt, ceapa si sos de rosii. Ingrediente: 4 dovlecei zucchini 50 g pesmet 1 ou patrunjel sare piper putin lapte pentru sos: 40 g unt 1 ceapa sos de rosii   Mod de preparare: Taie câte un căpăcel...

Read more »

Paste cu pesto şi sardele

Paste_cu_pesto_si_sardele

O reteta de paste cu pesto si sardele din: paste, rosii, fileuri de sardele, telina, usturoi, capere, seminte de pin, busuioc, patrunjel verde, ulei de masline, sare, piper si zahar. Ingrediente: 500 g paste scurte (penne, fussili, farfale) 500 g rosii 10 fileuri de sardele 1 tulpina de telina 1 catel de usturoi 1...

Read more »

Cocktail cu champagne

Cocktail

O reteta simpla de cocktail cu champagne din: zahar cubic, angostura, champagne, coaja de lamaie si portocala. Ingrediente: o bucata de zahar cubic o picatura de Angostura champagne coaja de lamaie o felie de portocala   Mod de preparare: Umezim zaharul cubic cu Angostura, apoi il asezam in cupa de sampanie si completam cu...

Read more »

Rosii cu vinete si mozzarella

Rosii_cu_vinete_si_mozzarella

O reteta de rosii cu vinete si mozzarella din: vinete, mozzarella, rosii, ulei de masline, oregano si usturoi. Ingrediente: 2 vinete potrivite 1 bucata mozzarella de aproximativ 250 g 2 rosii mai mari ulei de masline oregano usturoi, dupa gust   Mod de preparare: Vinetele se prepară cu tot cu coajă. Spală vinetele şi...

Read more »

Kibbeh de dovleac

Kibbeh_de_dovleac

O reteta de kibbeh de dovleac din: dovleac, bulgur, apa, faina de grau, ceapa, unt, sare, piper, naut si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru kibbeh: 500 g dovleac 300 g bulgur fin 500 ml apa 80 g faina de grau 1/2 ceapa unt sare piper pentru umplutura: 1 ceapa 250 g naut fiert...

Read more »

Pere cu nuci si mascarpone

Pere_cu_nuci_si_mascarpone

O reteta de pere cu nuci si mascarpone din: pere, branza mascarpone, miez de nuca, patrunjel, salata rucola, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 pere 100 g branza mascarpone 50 g miez de nuca 1 lingura patrunjel tocat salata rucola, cateva fire suc de lamaie sare piper   Mod de preparare: Amesteca...

Read more »

Ciorba de zarzavat cu bors

O reteta de ciorba de zarzavat cu bors din: bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, cartofi, ardei, rosii, praz, ceapa, varza dulce, frunze de telina, leustean, unt, faina, bulion, galbenusuri, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 l apa bors morcovi patrunjel radacina 1 pastarnac 2 cartofi 2 ardei 2 rosii 1 fir de praz 1 ceapa...

Read more »

Tarte picante cu spanac şi brânză

Tarte_picante_cu_spanac_si_brânza

O reteta de tarte picante cu spanac si branza din: faina, apa, drojdie, unt, spanac, branza feta, boia dulce, usturoi, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina alba 160 ml apa 1 lingurita drojdie 40 g unt pentru umplutura: 200 g spanac 200 g branza feta 1/2 branza feta 1/2 lingurita boia dulce...

Read more »

Prăjiturele cu lămâie şi glazură de zahăr

Prajiturele_cu_lamâie_si_glazura_de_zahar

O reteta de prajiturele cu lamaie si glazura de zahar din: unt, zahar, zahar vanilat, sofran, sare, oua, faina, praf de copt, lamai si zahar pudra. Ingrediente: 600 g unt moale, tinut la cald  450 g zahar  1 plic de zahar vanilat  2-3 varfuri de cutit de sofran  1 varf de sare  9 oua...

Read more »

Salata de cruditati cu susan

Salata_de_cruditati_cu_susan

O reteta de salata de cruditati cu susan din: varza, ceapa verde, castravete, seminte de susan, suc de lamaie, ulei, mustar, smantana si patrunjel. Ingrediente: 1 varza mica, taiata fin 8 fire de ceapa verde, taiate, 1 morcov, ras 1 castravete, taiat felii 4 linguri seminte de susan, rumenite sucul de la o lamaie...

Read more »

Pimientos de Padron

Pimientos_de_Padron_12

Aparuti in Padron, un mic oras din Galitia, in partea de nord-vest a Spaniei, acesti mici ardei verzi sunt foarte apreciati de numerosii hispanofili care traiesc in America de Nord. Pimientos de Padron se consuma ca tapa, alaturi de un pahar de bere rece sau un vin alb mai nou. Ardeii se prajesc intr-o...

Read more »

Castraveţi cu sos de iaurt

Castraveti_cu_sos_de_iaurt

O reteta de castraveti cu sos de iaurt din: castraveti, dovlecei, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 castraveti mari 3 dovlecei tari 1/2 lamaie 4 linguri ulei de masline extravirgin 10 frunze de menta proaspata 200 g iaurt intergral sare piper   Mod de preparare: Pune...

Read more »

Ruladă cu frişcă şi banane

Rulada_cu_frisca_si_banane

O reteta de rulada cu frisca si banane din: oua, zahar, faina, smantana, zahar vanilat, banane si sare. Ingrediente: 4 oua mari 6 linguri cu zahar 6 linguri cu faina 250 ml smantana dulce 1 pliculet cu zahar vanilat 2 banane sare   Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile şi zahărul tos. Când zaiărul s-a...

Read more »

Reteta zilei: Pui cu branza Roquefort

Pui_cu_branza_Roquefort_08

O reteta de pui cu branza roquefort din: pui, branza roquefort, smantana, sare, piper, ulei si vin alb. Ingrediente: 1/2 pui 150g branza Roquefort 150g smantana sare piper ulei vin alb   Mod de preparare: Intr-o tigaie se pune ulei, se adauga carnea de pui taiata in bucati mici si  se prajeste pe ambele...

Read more »

Paste cu ragu şi spanac, la cuptor

Paste_cu_ragu_si_spanac_la_cuptor

O reteta de Paste cu ragu şi spanac, la cuptor din: carnati de porc, passata, oregano, paste, spanac, sos de branza, nucsoara, parmezan si 1 ou. Ingrediente: 6 carnati de porc de calitate (cam 400 g), curatati de pielita 680 de passata 1 lingura de oregano, tocat (sau 1 lingurita uscat) 500 g de...

Read more »

Salată de cartofi noi şi verdeaţă

Salata_de_cartofi_noi_si_verdeata

O reteta de salata de cartofi noi si verdeata din: cartofi, ulei de masline, mustar, suc de lamaie, ceapa verde si verdeata. Ingrediente: 1 kg cartofi noi, mici sau taiati, daac sunt mari, curatati de coaja 6 linguri ulei de masline 2 linguri mustar, cu boabe intregi sucul de la o jumatate de lamaie...

Read more »

Plăcintă crocantă cu fistic şi miere

Placinta_crocanta_cu_fistic_si_miere

O reteta de placinta crocanta cu fistic si miere din: foi de placinta, unt, fistic, miere si apa. Ingediente: 250 g foi de plăcintă (6 foi) 100 g unt 350 g fistic decojit (fară sare) 4 linguri miere 5 linguri apă   Mod de preparare: Toacă fisticul şi amestecă-1 într-un castron cu apa şi...

Read more »

Paste cu oua si ciuperci

Paste_cu_oua_si_ciuperci

O reteta de paste cu oua si ciuperci din: paste, faina, oua, apa, lapte, ceapa, ciuperci, bacon, boia, smantana, branza topita, amidon, sambal oelek, ulei si cascaval. Ingrediente: 150 g paste scurte 200 g faina 3 oua 375 ml lichid (50% apa cu 50% lapte) 2 cepe 500 g ciuperci Champignon 150 g bacon...

Read more »

Tabuleh cu legume

Tabuleh_cu_legume

O reteta de tabuleh cu legume din: bulgur, ardei gras, rosii, ceapa,c astravete, lamaie, ulei de masline extravirgin, frunze de menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g bulgur fin 1 ardei gras galben sau rosu 3 rosii 1 ceapa 1 castravete 1 lamaie 4 linguri ulei de masline extravirgin 6 frunze de menta...

Read more »

Bomboane aromate

Bomboane_aromate

O reteta de bomboane aromate din: ciocolata alba, unt, cozonac, foaie de pandispan, coaja de portocala si stafide. Ingrediente: 150 g ciocolata alba 1 lingura cu unt topit 2-3 felii de cozonac 1 foaie de pandispan 1 lingura cu coaja rasa de portocala 100 g stafide   Mod de preparare: Cu un cuţit ascuţit,...

Read more »

Plăcintă de cartofi copţi cu pui, şuncă şi praz

Placinta_de_cartofi_copti_cu_pui_sunca_si_praz

O reteta de placinta de cartofi copti cu pui, sunca si praz din: ulei de masline, piept de pui, sunca, cartofi, praz, faina, vin alb, supa de pui, smantana, aluat si ou. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 400 g piept de pui, taiat in bucati mici 140 g de sunca taiata in felii...

Read more »

Salată grecească cu paste

Salata_greceasca_cu_paste

O reteta de salata greceasca cu paste din: paste, spanac, rosii cherry, masline negre, feta, ulei de masline, paine prajita, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste (diferite sortimente) 250 g spanac opărit 250 g roşii cherry tăiate jumătăţi 100 g măsline negre 250 g Feta, ruptă în bucăţi mari 30 ml ulei de...

Read more »

Reteta zilei: Clatite colorate cu carne si legume

Clatite_colorate_cu_carne_si_legume_13

O reteta de clatite colorate cu carne si legume din: lapte, oua, faina, ardei copti, sare, unt, carne tocata, ricotta, spanac, ceapa rosie, usturoi, oua, piper, sare, patrunjel si ulei. Ingrediente: pentru clatite 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 ardei copti sare unt pentru umplutura: 250g carne tocata 100g ricotta 1 cana...

Read more »

Supa de taitei cu somon, dovleac si creveti

Supa_de_taitei_cu_somon_dovleac_si_creveti

O reteta de supa de taitei cu somon, dovleac si creveti din: curry, dovleac, lapte de cocos, supa de pui, taitei de orez, muguri de fasole, somon, creveti, frunze de coriandru si lamaie verde. Ingrediente: 2-3 linguri de curry rosu thailandez 1 dovleac placinta mic (cam 600 g fara coaja), taiat in bucati 400...

Read more »

Cum se prepara sos Tofee (video)

Cum_se_prepara_sos_Tofee.jpg

O reteta video despre cum se prepara sos Tofee, un preparat absolute delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara sos Tofee

Read more »

Paste cu brânză topită

Paste_cu_brânza_topita

O reteta de paste cu branza topita din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, pasta de rosii, penne, frunze de busuioc, branza topita, sare si piper. Ingrediente: 20ml ulei de măsline 1 ceapă tăiată 3 ardei: rosu, galben şi portocaliu, curăţaţi de seminţe ţi tăiaţi 2 căţei de usturoi, tăiaţi 300 ml pastă de...

Read more »

Salată de cartofi noi

Salata_de_cartofi_noi

O reteta de salata de cartofi noi din: cartofi noi, fasole verde, ceapa verde, rosii deshidratate, branza de capra, menta, mustar, miere, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi, tăiaţi rondele 350 g fasole verde, tăiată pe jumătate 0 legătură ceapă verde, tocată 250 g roşii deshidratate 250 g brânză de capră 1...

Read more »

Champinones rellenos

Champinones_rellenos_12

Champinones rellenos este un fel de mancare foarte apreciat in meniurile tapas si se prepara astfel: palariile unor ciuperci, fara codite, se umplu cu un amestec de ceapa si usturoi tocat, la care se adauga, eventual, ardei tocat si chorizo taiat in cubulete. Ingredientele care formeaza umplutura se prajesc impreuna in ulei de masline. Apoi,...

Read more »

Miel cu caise

Miel_cu_caise

O reteta de miel cu caise din: pulpa de miel, caise uscate, seminte de pin, zahar, ceapa, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de miel dezosata 250 g caise uscate 50 g seminte de pin 10 g zahar 1 ceapa 3 linguri ulei de masline extravirgin 1/2 legatura...

Read more »

Plăcintă cu ciuperci şi vinete

Placinta_cu_ciuperci_si_vinete

O reteta de placinta cu ciuperci si vinete din: faina, unt cu usturoi, vanata, ciuperci, frunze de busuioc, sos de rosii si mozzarella. Ingrediente: 250 g amestec de faina pentru paine 3 linguri de unt cu usturoi 1 vanata mare, taiata in rondele subtiri 200 g ciuperci champignon sau shiitake, taiate felii 1 legatura...

Read more »

Salată grecească de spanac cu fasole

Salata_greceasca_de_spanac_cu_fasole

O reteta de salata greceasca de spanac cu fasole din: frunze de spanac, rosii, fasole, ceapa rosie, feta, usturoi, suc de lamaie, miere, ulei de masline, paine, sare si piper. Ingrediente: 100g frunze de spanac tânăr 300 g rosii mari, tăiate felii 400 g fasole la conservă 1 ceapă mică roşie, tocată 200g Feta...

Read more »

Tort cremos

Tort_cremos

O reteta de tort cremos din: cafea, oua, zahar, faina, cacao, ulei, galbenusuri, frisca, zahar, lapte, amidon, ciocolata de menaj si unt. Ingrediente: 1 cana cafea pentru blat: 3 oua 1 pahar de zahar 1 pahar cu faina 3 linguri cu cacao 3 linguri cu ulei pentru crema: 2 galbenusuri 400 ml frisca 5...

Read more »

Spaghete cu spanac si crema de nuci

Spaghete_cu_spanac_si_crema_de_nuci

O reteta de spaghete cu spanac si crema de nuci din: miez de nuca, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, suc de lamaie, paste, frunze de spanac, unt, ulei de nuci si parmezan. Ingrediente: 150 g miez de nuca 1 catel de usturoi sare piper 100 ml ulei de floarea soarelui 1 lingura...

Read more »

Tartă cu brânză feta, ceapă roşie şi măsline

Tarta_cu_brânza_feta_ceapa_rosie_si_masline

O reteta de tarta cu branza feta, ceapa rosie si masline din: unt, ceapa rosie, zahar brun, otet balsamic, faina, aluat, branza feta, masline, ulei de masline extravirgin, busuioc, salata, sare si piper. Ingrediente: 25g unt 2 cepe roşii mari, tăiate solzişori 10 g zahăr brun 10 ml oţet balsamic 30 g făină, pentru...

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu pere

Tarta_cu_pere_13

O reteta de tarta cu pere din: unt, apa, oua, sare, pere, lamaie, unt, zahar, smantana si faina. Ingrediente: pentru aluat: 150g unt 50ml apa rece 2 oua 1/4 lingurita sare pentru umplutura: 3 pere 1 lamaie 100g unt 150g zahar 2 oua 100g smantana 130 g faina   Mod de preparare: Intr-un castron...

Read more »

Supa de naut cu praz

Supa_de_naut_cu_praz

O reteta de supa de naut cu praz din: naut, praz, cicoare, pasta de tomate, ulei de masline, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g naut fiert 1-2 fire de praz cateva frunze de ciocoare 1 lingurita de pasta de tomate ulei de masline sare piper patrunjel verde, proaspat tocat, pentru servit  ...

Read more »

Cocktail Vulcano

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Vulcano din: rachiu de zmeura, curacao albastru, coaja de portocala si champagne. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl Curacao albastru coaja de portocala champagne   Mod de preparare: Turnam rachiul de zmeura si Curacao-ul intr-o cupa de sampanie, mixam bine si adaugam coaja de portocala. Completam cu...

Read more »

Sărăţele cu branza

Saratele_cu_branza

O reteta de saratele cu branza din: foitaj, branza, unt, menta si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g foitaj 500 g branza proaspata (tip feta) 50 g unt 1 lingurita menta uscata 1 lingurita patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Sfărâmă brânza cu o furculiţă, adaugă mentă uscată şi o linguriţă de pătrunjel tocat....

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro