sâmbătă, 1 septembrie 2012

Retete culinare #55


Retete culinare:

Rulade de curcan umplute cu verdeaţă

Rulade_de_curcan_umplute_cu_verdeata

O reteta de rulade de curcan umplute cu verdeata din: ceapa, ulei, foaie de dafin, boabe de ienupar, varza murata, vin alb, sare, zahar, piept de curcan, piper, ceapa, usturoi, bacon afumat, cimbru, unt, bacon si supa. Ingrediente: 1 ceapă 3 linguri ulei 1 foaie de dafin 3-4 boabe de ienupăr 500 g varză...

Read more »

Salata de portocale cu nuci si branza cu mucegai

Salata_de_portocale_cu_nuci_si_branza_cu_mucegai

O reteta de salata de portocala cu nuci si branza cu mucegai din: amestec de salata, portocale, ulei de nuca, miez de nuca si branza cu mucegai. Ingrediente: 200 g amestec de salata (rucola, nasturel, spanac) 2 portocale 1 lingura ulei de nuca 85 g miez de nuca, tocat mare 140 g de branza...

Read more »

Cremă cu frişca

Crema_cu_frisca

O reteta delicioasa de crema cu frisca din: galbenusuri, zahar, frisca lichida, pasta de vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 5 galbenusuri 100 g zahar 500 ml frisca lichida 1 pastaie de vanilie fructe de padure pentru servit   Mod de preparare: Intr-un vas se amestecă cele două tipuri de zahăr, migdalele măcinate, făina...

Read more »

Chifteluţe pufoase

Chiftelute_pufoase

O reteta de chiftelute pufoase din: carne tocata de vita, paine, lapte, ceapa, ou, menta, patrunjel, oregano, faina, ulei, sare, piper si smantana cu ceapa verde. Ingrediente: 600 g carne tocată de vită 3 felii de pâine de o zi 50 ml lapte 1 ceapă mare 1 ou 2 linguri de amestec de mentă...

Read more »

Biban de mare copt cu sos Romesco

Biban_de_mare_copt_cu_sos_Romesco

O reteta de biban de mare copt cu sos Romanesco din: ardei rosii, ardei galbeni, rosii, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, biban de mare, lamaie, rozmarin, otet balsamic si alune. Romesco este un sos originar din Catalonia, Spania, obţinut din roşii, ardei roşu, usturoi şi migdale sau alune. Ingrediente: 4 ardei rosii, fara...

Read more »

Pui cu chorizo la tavă

Pui_cu_chorizo_la_tava

O reteta de pui cu chorizo la tava din: chorizo, ceapa rosie, usturoi, pulpe superioare de pui, cioconele de pui, cartofi, rozmarin si ulei de masline. Ingrediente: 140 g chorizo 2 cepe rosii, taiate in felii groase 4 catei de usturoi 4 pulpe superioare de pui 4 ciocanele de pui 4 cartofi medii cu...

Read more »

French 75 Cocktail

French_75_Cocktail

O reteta simpla de frech 75 cocktail din: gin, zeama de lamaie, sirop de zahar si champagne Ingrediente: 3 cl gin 1 cl zeama de lamaie 1 lingurita de sirop de zahar champagne   Mod de preparare: Mixam bine ginul, zeama de lamaie si siropul cu gheata, turnam bautura in paharul de sampanie si...

Read more »

Mini crevete cu cartofi

Mini_crevete_cu_cartofi

Taie 500 g cartofi in segmente pentru prajit si tavaleste-i impreuna cu 16 crevete printr-un amestec de pesmet asezonat pentru peste si stropestei cu 1 lingura ulei. Preincalzeste cuptorul la temperatura medie si da la cuptor 20-30 de minute, pana cand se rumenesc. Intre timp, topeste un cub de unt si adauga 125 g...

Read more »

Retetele saptamanii #3

restaurantedelux.ro_22.jpg [auto]

Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta garantia noastra ca vor fi  apreciate de cei dragi. Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume O reteta de clatite galbene cu pui si legume...

Read more »

Salată caldă de quinoa cu brânză pe grătar

Salată_caldă_de_quinoa_cu_brânză_pe_grătar

O reteta de salata calda de quinoa cu branza de gratar din: ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, ardei, quinoa, supa de legume, patrunjel, coaja si zeama de lamaie, zahar si branza halloumi. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline extravirgin 1 ceapa mica rosie, taiata felii 1 ardei mare copt, taiat in felii groase...

Read more »

Creveti teriyake cu broccoli si taitei

Creveti_teriyake_cu_broccoli_si_taitei

O reteta de creveti teriyake cu broccoli si taitei din: sos de soia, mirin, zeama de lamaie, zahar, taitei, broccoli, creveti si ardei iute. Ingrediente: 500 ml sos de soia 50 ml de mirin (sau sake indulcit cu un pic de zahar) 2 linguri zeama de lamaie 1-1/2 linguri zahar fin 200 g taitei...

Read more »

Cocktail Champagne Flip

Cocktail

O reteta simpla de Cocktail Champagne Flip din: coniac, grand marnier, galbenus si sampanie. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl Grand Marnier 1 galbenus champagne sau sampanie   Mod de preparare: Coniacul, Grand Marnier-ul si galbenusul se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de sapmanie si se completeaza cu sampanie.

Read more »

Somon afumat si pateu de arpagic

Somon_afumat_si_pateu_de_arpagic

O reteta de somon afumat si pateu de arpagic din: pasta de branza, arpagic, zeama de lamaie, pasta de hrean, somon afumat si turtite crocante de cereale. Ingrediente: 200 g pasta de banza grasa 4 linguri de arpagic taiat marunt zeama de la o jumatate de lamaie 200 g pasta de hrean 200 g...

Read more »

Reteta zilei: Clatite galbene cu pui si legume

Clatite_galbene_cu_pui_si_legume_18

O reteta de clatite galbene cu pui si legume din: lapte, oua, faina, sofran, sare, unr, piept de pui, spanac, faina, ardei rosu, ceapa verde, usturoi, sare, piper si cascaval. Ingrediente: pentru clatite: 300ml lapte 2 oua 150 g faina 2 linguri sofran sare unt pentru umplutura: 1 piept de pui 1 cana spanac...

Read more »

Legume in sos de rosii

Legume_in_sos_de_rosii

O reteta de legume in sos de rosii din: vanata, dovlecel, rosii, cascaval afumat, ceapa, sos de rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 vanata 1 dovlecel 3 rosii 400 g cascaval afumat 1 ceapa 200 g sos de rosii 3 catei de usturoi 1 lingura cu unt 1 lingura cu...

Read more »

Crema de branza cu fructe in sos

Crema_de_branza_cu_fructe_in_sos

O reteta de crema de branza cu fructe in sos din: foi de gelatina, lamaie, crema de banza, zahar pudra, smantana, coniac, amidon, suc de struguri, zahar pudra, fructe de padure si napolitane. Ingrediente: 4 foi de gelatină o lămâie (coajă şi suc) 250 g cremă de brânză dulce puţin grasă 50 g zahăr...

Read more »

Zatar

Zatar _08

Zatar se prepară în Turcia, în Orientul Apropiat şi în nordul continentului african şi constă în seminţe de susan prăjite, sumac măcinat cu cimbru (de altfel, zatar înseamnă „cimbru”) şi sare. Toate acestea se zdrobesc împreună într-un mojar. Se poate folosi pentru aromarea cărnii sau a legumelor, iar adesea este amestecat cu ulei de...

Read more »

Budinca de broccoli cu paste si alune

Budinca_de_broccoli_cu_paste_si_alune

O reteta de budinca de broccoli cu paste si alune din: paste, broccoli, conopida, telemea, parmezan, smantana, unt, pesmet si alune. Ingrediente: 200 g paste  1 broccoli 1/2 conopida 100 g telemea 100 g parmezan 4 linguri cu smantana 1 lingura cu unt 1 lingura cu pesmet 50 g alune   Mod de preparare:...

Read more »

Carnaciori cu garnitura de piure cu mustar

Carnaciori_cu_garnitura_de_piure_cu_mustar

Prajeste 750 g carnati asortati conform instructiunilor inscirse pe ambalaj, pana cand se patrund complet. Stropeste-i cu un amestec de miere si mustar; acopera-i cu pastreaza-i la cald. Fierbe si zdrobeste 400 g cartofi si adauga 100 ml lapte, 75 g unt, 2 linguri mustar cu boabe intregi si un praf de sare. Serveste...

Read more »

Supa Avgolemono

Supa_Avgolemono _12

Avgolemono înseamnă în greacă ou cu lămâie. Acesta este şi numele dat unei supe celebre ale cărei ingrediente de bază sunt, evident, oul şi lâmâia. Supa avgolemono este uşor de făcut. Se pleacă de la o supă simplă de pui cu puţin orez, în care se pun şi legume fierte şi carne, pentru a...

Read more »

Fursecuri parfumate

Fursecuri_parfumate

O reteta de fursecuri parfumate din: migdale, zahar tos, zahar pudra, faina, scortisoara si albusuri. Ingrediente: 200 g migdale macinate fin 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 160 g faina 2 lingurite de scortisoara 2 albusuri   Mod de preparare: Intr-un vas se amesteca cele doua tipuri de zahar, migdale macinate, faina...

Read more »

Peşte cu ghimbir

Peste_cu_ghimbir

O reteta de peste cu ghimbir din: file de cod, zeama de lamaie, sos de soia, ardei iute, ceapa verde, tulpini de telina, ghimbir, rosii, orez basmati si sare. Ingrediente: 500 g file de cod zeama de la o lămâie 4 linguri sos de soia 2 ardei iuţi roşii mici o legătură ceapă verde...

Read more »

Frigarui cu orez

Frigarui_cu_orez

O reteta de frigarui cu orez din: piept de pui, ardei gras, ceapa rosie, rosii, ciuperci, orez, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 1 ardei gras 2 cepe rosii 4 rosii 4 ciuperci 300 g orez sare piper   Mod de preparare: Pune orezul la fiert in multa apa cu sare si...

Read more »

Penne Bolognese

Penne_Bolognese

O reteta de penne bolognese din: morocv, telina, ceapa, usturoi, busuioc, sunca afumata, ulei, carne tocata de vita, supa, pasta de tomate, penne si sare. Ingrediente: 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 legătură de busuioc 50 g de şuncă afumată tăiată cubuleţe 2 linguri de ulei 400...

Read more »

Chiftele cu legume proaspete

Chiftele_cu_legume_proaspete

O reteta de chiftele cu legume proaspete din: chifla, morcovi, sare, dovlecei, cimbru, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, boabe de porumb, piper, ulei de masline si rosii cherry. Ingrediente: 1 chiflă veche de o zi 500 g de morcovi sare 2 dovlecei 1/2 de legătură de cimbru 1 ceapă 1 căţel de usturoi...

Read more »

Tocanita de pui cu mamaliga

Tocanita_de_pui_cu_mamaliga

O reteta de tocanita de pui cu mamaliga din: piept de pui, ceapa rosie, rosii, ardei gras, usturoi, morcovi, suc de rosii, patrunjel verde, malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 piepti de pui 2 cepe rosii 2 rosii 1 ardei gras rosu 3-4 catei de usturoi 1-2 morcovi 1 ceasca cu suc de...

Read more »

Salata de cruditati cu cartofi

Salata_de_cruditati_cu_cartofi

O reteta de salata de cruditati cu cartofi din: cartofi, oua, frunze de salata verde, fasole verde, ceapa rosie, ardei rgas galben, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente:  cartofi 3 oua 5-6 frunze de salata verde 1/2 fasole verde 1 ceapa rosie 1 ardei gras galben 3 rosii 4-5 ciuperci 200 g...

Read more »

Ciorbă cu legume de vară

Ciorba_cu_legume_de_vara

O reteta de ciorba cu legume de vara din: ceapa, morcov, cartofi, patrunjel sau pastarnac, ardei gras, fasole pastai, dovlecel, varza, rosii, ulei, suc de lamaie, leustean si sare. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac 1 ardei gras 1 mână de fasole păstăi 1 dovlecel mic 1...

Read more »

Sufleu de macaroane cu dovlecei şi carne tocată

Sufleu_de_macaroane_cu_dovlecei_si_carne_tocata

O reteta de sulfeu de macaroane cu dovlecei si carne tocata din: macaroane, sare, morcov, ceapa, usturoi, dovlecei, faina, unt, lapte, galbenusuri, piper, ulei, carne tocata, pasta de rosii, ardei gras si branza telemea. Ingrediente: 300 g macaroane sare 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 dovlecei 1 lingura faina 1 lingura...

Read more »

Cum se prepara paine prajita fara ou (video)

Cum_se_prepara_paine_prajita_fara_ou.jpg

O retea video despre cum se prepara paine prajita fara ou; un preparat sanatos si foarte gustos, rapid si deosebit de delicios! Ingrediente: For the Batter: Besan/ Chickpea flour – 1/2 cup Rice Flour – 1 tbsp Baking Soda – 1/8 tsp Fine Sooji/ Semolina – 2 tbsp Yogurt – 2 tbsp Water –...

Read more »

Prăjitură cu brânză, ananas şi fructul pasiunii

Prajitura_cu_brânza_ananas_si_fructul_pasiunii

O reteta de prajitura cu branza, ananas si fructul pasiunii din: biscuiti digestivi, biscuiti cu ghimbir, unt nesarat, branza moale, oua, smantana, zahar pudra, suc de lamaie, ananas, fructul pasiunii, smantana si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 10 biscuiti digestivi 6 biscuiti cu ghimbir 85 g unt nesarat, topit pentru umplutura: 600 g branza...

Read more »

Salata verde cu dressing de lapte batut

Salata_verde_cu_dressing_de_lapte_batut

O reteta de salata verde cu dressing de lapte batut din: salate, avocado, rosii, kaizer, piept de curcan sau de pui, oua, lapte batut, maioneza, otet din vin alb, marar si usturoi. Ingrediente: 2 salate mici, desfacute in frunze 1 avocado, curatat de sambure si taiat felii 2 rosii mari, tocate 3 felii de...

Read more »

Reteta zilei: Peste pane cu sos de branza

Peste_pane_cu_sos_de_branza_09

O reteta de peste pane cu sos de branza din: peste, unt, lapte, branza rasa, faina, usturoi, smantana, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 500g peste pane 50g unt 500ml lapte 200g branza rasa 2 linguri faina 3-4 catei usturoi 100g smantana 1/4 lingurita nucsoara 1/4 lingurita piper sare   Mod de preparare: Bucatile de...

Read more »

File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin

File_de_porc_umplut_cu_salvie_caise_si_samburi de pin

O reteta de file de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin din: unt, telina, ceapa, salvie, cimbru, franzela, samburi de pin, caise si file de porc. Ingrediente: 1 cub de unt 2 tulpini de telina, taiata cubulete, o ceapa, taiata marunt 3 linguri de salvie, taiata marunt 2 linguri de cimbru,...

Read more »

Cocktail Kir Blackberry

Cocktail_Kir_Blackberry

O reteta simpla de Cocktail Kir Blackberry din: lichior de mure, sampanie si mure. Ingrediente: 2 cl lichior de mure champagne sau sampanie mure   Mod de preparare: Turnam lichiorul in cupa de sampanie, completam cu sampanie si adaugam cateva mure. 

Read more »

Cartofi cu carnati la cuptor

Cartofi_cu_carnati_la_cuptor

O reteta delicioasa de cartofi cu carnati la cuptor din: carnati, cartofi, morcov, ardei gras, ceapa rosie, patrunjel verde, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 carnati proaspeti 1 kg cartofi 1 morcov 1 ardei gras verde 1 ceapa rosie 3-4 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel verde boia (dulce sau picanta) sare piper...

Read more »

Prăjitură cu griş şi sirop

Prajitura_cu_gris_si_sirop

O reteta de prajitura cu gris si sirop din: iaurt, gris, unt, zahar pudra, praf de copt, zahar vanilat, lamaie, fistic si nuca de cocos. Ingrediente: pentru blat: 500 g iaurt 350 g griş 200 g unt sau margarină 200 g zahăr pudră 4 ouă mari un plic praf de copt un plic zahăr...

Read more »

Carne în foietaj

Carne_în_foietaj

O reteta de carne in foietaj din: foi de placinta, carne de vita si oaie, boaie de porumb, sare, piper, sofran, sumac, ardei iute, pasta de tomate, ulei de masline si ulei. Ingrediente: 500 g foi de plăcintă subţiri 500 g carne tocată amestec de vită şi oaie 100 g boabe porumb sare piper...

Read more »

Legume cu carne în coajă de pâine

Legume_cu_carne_în_coaja_de_pâine

O reteta de legume cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, chimion, sare, ardei iute, sofran, apa minerala, piept de pui, conopida, rosii, vinete, ceapa, praz, ardei, patrunjel, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 10 g drojdie 50 g chimion măcinat sare ardei iute şofran 200 ml apă minerală...

Read more »

Omleta cu branza feta si rosii

Omleta_cu_branza_feta_si_rosii

O reteta de omleta cu branza feta si rosii din: ulei de masline, oua, rosii semideshidratate, branza feta si mix de salata. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 oua, batute usor 4 rosii semideshidratate, tocate mare 25 g branza feta, sfaramata mix de salata, pentru servit   Mod de preparare: Se încinge uleiul...

Read more »

Sufleu cu morcovi si carne tocată

Sufleu_cu_morcovi_si_carne_tocata

O reteta de sufleu cu morcovi si carne tocata din: chifle, oua, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, amestec de carne tocata, sare si piper. Ingrediente: 2 chifle vechi de 1 zi 4 ouă 3 morcovi de dimensiuni medii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 500 g de amestec de carne tocată...

Read more »

Cocktail Citrus Red

Cocktail_Citrus_Red

O reteta simpla de Cocktail Citrus Red din: campari, vodca citron si sirop catina. pahar: rocks garnitura: orange zest Ingrediente: 40 ml Campari 40 ml vodca citron 25 ml sirop catina   Mod de preparare: Se toarna ingredientele in pahar peste gheata cuburi, amestecandu-se continutul cu lingurita de bar.

Read more »

Cartofi_mozaic

O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 cartofi medii 200 g fasole verde 3 morcovi mari 2 ardei capia rosii 1 telina mica 1 dovlecel 1 broccoli 200 g porumb fiert (conserva) 1...

Read more »

Cannelloni umpluţi

Cannelloni_umpluti

O reteta de cannelloni umpluti din: morcovi, usturoi, sunca, ulei, rosii, amestec de carne tocata, sare, piper, oregano, mozzarella, lapte, supa, smantana, faina, parmezan si cannelloni. Ingrediente: 500 g morcovi 1 catel de usturoi 100 g sunca 1 lingura ulei 1 cutie de rosii (420 ml) 200 g amestec de carne tocata sare piper...

Read more »

Supa Faki

Supa_Faki_7

Lintea este un ingredient important în alimentaţia grecilor, fiind în acelaşi timp o sursă ieftină de proteine şi un aliment foarte gustos, în Postul Mare, când credincioşii nu consumă carne, din linte se poate prepara o faki soupa simplă şi săţioasă. Faki soupa se mai numeşte şi fakes soupa. Este o mâncare deosebit de...

Read more »

Perişoare cu sos de capere

Perisoare_cu_sos_de_capere

O reteta de perisoare cu sos de capere din: paine alba, ceapa, sardele, unt, coaja de lamaie, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, nucsoara, faina, supa, smantana, galbenus, capere si suc de lamaie. Ingrediente: 60 g de paine alba mai veche 2 cepe 4 sardele 45 g unt 1/2 lingurita de coaja rasa...

Read more »

Cartof umplut

Cartof_umplut

O reteta de cartof umplut din: cartofi, ceapa rosie, bacon, smantana, branza de vaci, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa rosie 200 g bacon 250 g smantana 200 g branza de vaci 150 g unt patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180 de...

Read more »

Crevete cu crusta crocanta

Crevete_cu_crusta_crocanta

Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Unge 300 g crevete, curatate de coaja si sterse cu prosop de hartie, cu 2 linguri de sos iute de chilli si apoi da-le prin pesmet. Asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor 6-8 minute. Crevete cu crusta crocanta Pofta buna! 

Read more »

Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel

Chiftele_de_somon_si_broccoli_cu_salata_de_rosii_avocado_si_nasturel

O reteta de chiftele de somon si broccoli cu salata de rosii, avocado si nasturel din: cartofi, broccoli, fileuri de somon, zeama de lamaie, marar, ulei de floarea soarelui, mustar dijon, avocado, rosii cherry si nasturel. Ingrediente: 500 g cartofi, taiati in bucati 85 g broccoli, desfacut in buchetele 2 fileuri de somon, fierte...

Read more »

Prepeliţă pe pat de rozmarin

Prepelita_pe_pat_de_rozmarin

O reteta de prapelita pe pat de rozmarin din: prepelite, lamaie, rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, piper negru, coniac, coacaze, ghimbir, cimbru verde si mere. Ingrediente: 4 prepelite curatate 1 lamaie, taiata in sferturi 4-5 crengute bogate de rozmarin pentru marinata: 300 ml vin alb sec, cu aroma de fructe 1 lingura...

Read more »

Cum se prepara file de somon (video)

Cum_se_prepara_file_de_somon.jpg

O reteta video despre cum se prepara file de somon, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid, sanatos si nu in ultimul rand elegant. Cum se prepara file de somon

Read more »

Garnituri: Cartofi gratinaţi

Cartofi_gratinati

O reteta de cartofi gratinati din: usturoi, cartofi rosii, smantana, lapte, emmentaler, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:  1 catel de usturoi 1 kg cartofi rosii, circa 300 g smantana 250 ml lapte 100 g Emmentaler ras sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Se curata usturoiul, se taie...

Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez

Creveti_cu_orez_10

O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei pentru gatit 4 oua batute 2...

Read more »

Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice

Dovleac_cu_ardei_iute_si_amestec_de_legume_asiatice

O reteta de dovleac cu ardie iute si amestec de legume asiatice din: dovleac, ulei de floarea soarelui, boia iute, amestec chinezesc de cinci condimente, bok choi, sos de soia, otet din vin de orez, miere, lamaie verde si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic sau 1/2 dovleac de placinta, taiat in bucati...

Read more »

Sufleu de paste cu sunca de Praga

Sufleu_de_paste_cu_sunca_de_Praga

O reteta de sufleu de paste cu sunca de Praga din: macaroane, sare, sunca de praga, branza emmentaler, unt, faina, lapte, supa, smantana, piper, nucsoara, cimbru, mazare, ceapa, usturoi, ulei, rosii pasate, foaie de dafin si zahar. Ingrediente:  350 g macaroane sare 150 g sunca de Praga 100 g branza Emmentaler 3 linguri unt...

Read more »

Cocktail Paradiso

Cocktail_Paradiso

O reteta simpla de Cocktail Paradiso din: vodca vanilla, sirop de pin, piper negru, scortisoara, fresh lemon juice si portocala. Pahar: lowball sau collins garnitura: pepene galben si phisalis   Ingrediente: 50 ml vodca vanilla 20 ml siropd e pin 1 praf de piper negru 1 praf de scortisoara 20 ml fresh lemon juice...

Read more »

Sufleu de paste cu brânză de vaci şi legume

Sufleu_de_paste_cu_brânza_de_vaci_si_legume

O reteta de sufleu de paste cu branza de vaci si legume din: paste, sare, rosii cherry, sunca de praga, oua, branza gouda, piper, cascaval si mazare. Ingrediente: 250 g paste scurte spirale sare 125 g rosii cherry 100 g sunca de Praga 3 oua 500 g branza de vaci (branza gouda) piper 100...

Read more »

Reteta zilei: Piersici cu crema chantilly

Piersici_cu_crema_chantilly_10

O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul...

Read more »

Porc prăjit cu ghimbir şi miere

Porc_prajit_cu_ghimbir_si_miere

O reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2 gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1 lingura de...

Read more »

Limoncello cu pricomigdale

Limoncello_cu_pricomigdale

O reteta de limoncello cu pricomigdale din: limoncello, suc si coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si pricomigdale. Ingrediente: 75 ml Limoncello sucul si coaja razuita de la 2 lamai 300 ml smantana grasa 100 g zahar pudra 12 pricomigdale   Mod de preparare: Amestecă Limoncello cu sucul şi coaja de lămâie. Toarnă smântână...

Read more »

Sufleu cu morcovi si carne tocată

Sufleu_cu_morcovi_si_carne_tocata

O reteta de sufleu cu morcovi si carne tocata din: chifle, oua, morcovi, ceapa, usturoi, patrunjel, amestec de carne tocata, sare si piper. Ingrediente: 2 chifle vechi de 1 zi 4 ouă 3 morcovi de dimensiuni medii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 legătură de pătrunjel 500 g de amestec de carne tocată...

Read more »

Cocktail Citrus Red

Cocktail_Citrus_Red

O reteta simpla de Cocktail Citrus Red din: campari, vodca citron si sirop catina. pahar: rocks garnitura: orange zest Ingrediente: 40 ml Campari 40 ml vodca citron 25 ml sirop catina   Mod de preparare: Se toarna ingredientele in pahar peste gheata cuburi, amestecandu-se continutul cu lingurita de bar.

Read more »

Retete de post: Cartofi mozaic

Cartofi_mozaic

O reteta de cartofi mozaic din: catofi, fasole verde, morcovi, ardei capia, telina, dovlecel, broccoli, porumb fiert, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 cartofi medii 200 g fasole verde 3 morcovi mari 2 ardei capia rosii 1 telina mica 1 dovlecel 1 broccoli 200 g porumb fiert (conserva) 1...

Read more »

Cannelloni umpluţi

Cannelloni_umpluti

O reteta de cannelloni umpluti din: morcovi, usturoi, sunca, ulei, rosii, amestec de carne tocata, sare, piper, oregano, mozzarella, lapte, supa, smantana, faina, parmezan si cannelloni. Ingrediente: 500 g morcovi 1 catel de usturoi 100 g sunca 1 lingura ulei 1 cutie de rosii (420 ml) 200 g amestec de carne tocata sare piper...

Read more »

Supa Faki

Supa_Faki_7

Lintea este un ingredient important în alimentaţia grecilor, fiind în acelaşi timp o sursă ieftină de proteine şi un aliment foarte gustos, în Postul Mare, când credincioşii nu consumă carne, din linte se poate prepara o faki soupa simplă şi săţioasă. Faki soupa se mai numeşte şi fakes soupa. Este o mâncare deosebit de...

Read more »

Perişoare cu sos de capere

Perisoare_cu_sos_de_capere

O reteta de perisoare cu sos de capere din: paine alba, ceapa, sardele, unt, coaja de lamaie, ou, amestec de carne tocata, sare, piper, nucsoara, faina, supa, smantana, galbenus, capere si suc de lamaie. Ingrediente: 60 g de paine alba mai veche 2 cepe 4 sardele 45 g unt 1/2 lingurita de coaja rasa...

Read more »

Cartof umplut

Cartof_umplut

O reteta de cartof umplut din: cartofi, ceapa rosie, bacon, smantana, branza de vaci, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa rosie 200 g bacon 250 g smantana 200 g branza de vaci 150 g unt patrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Incinge cuptorul la 180 de...

Read more »

Crevete cu crusta crocanta

Crevete_cu_crusta_crocanta

Preincalzeste cuptorul la semnul 7/220C. Unge 300 g crevete, curatate de coaja si sterse cu prosop de hartie, cu 2 linguri de sos iute de chilli si apoi da-le prin pesmet. Asaza-le in tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor 6-8 minute. Crevete cu crusta crocanta Pofta buna! 

Read more »

Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel

Chiftele_de_somon_si_broccoli_cu_salata_de_rosii_avocado_si_nasturel

O reteta de chiftele de somon si broccoli cu salata de rosii, avocado si nasturel din: cartofi, broccoli, fileuri de somon, zeama de lamaie, marar, ulei de floarea soarelui, mustar dijon, avocado, rosii cherry si nasturel. Ingrediente: 500 g cartofi, taiati in bucati 85 g broccoli, desfacut in buchetele 2 fileuri de somon, fierte...

Read more »

Prepeliţă pe pat de rozmarin

Prepelita_pe_pat_de_rozmarin

O reteta de prapelita pe pat de rozmarin din: prepelite, lamaie, rozmarin, vin alb sec, ulei de masline, piper negru, coniac, coacaze, ghimbir, cimbru verde si mere. Ingrediente: 4 prepelite curatate 1 lamaie, taiata in sferturi 4-5 crengute bogate de rozmarin pentru marinata: 300 ml vin alb sec, cu aroma de fructe 1 lingura...

Read more »

Cum se prepara file de somon (video)

Cum_se_prepara_file_de_somon.jpg

O reteta video despre cum se prepara file de somon, un preparat deosebit de gustos si delicios, rapid, sanatos si nu in ultimul rand elegant. Cum se prepara file de somon

Read more »

Garnituri: Cartofi gratinaţi

Cartofi_gratinati

O reteta de cartofi gratinati din: usturoi, cartofi rosii, smantana, lapte, emmentaler, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:  1 catel de usturoi 1 kg cartofi rosii, circa 300 g smantana 250 ml lapte 100 g Emmentaler ras sare piper nucsoara rasa   Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180°C. Se curata usturoiul, se taie...

Read more »

Reteta zilei: Creveti cu orez

Creveti_cu_orez_10

O reteta de creveti cu orez din: creveti, amidon de porumb, sare, piper negru, ulei, oua, ceapa verde, morcovi, mazare, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 700g creveti nefierti si decojiti 1 lingurita amidon de porumb 1/4 lingurita sare 1/4 lingurita piper negru 3 linguri ulei pentru gatit 4 oua batute 2...

Read more »

Dovleac cu ardei iute şi amestec de legume asiatice

Dovleac_cu_ardei_iute_si_amestec_de_legume_asiatice

O reteta de dovleac cu ardie iute si amestec de legume asiatice din: dovleac, ulei de floarea soarelui, boia iute, amestec chinezesc de cinci condimente, bok choi, sos de soia, otet din vin de orez, miere, lamaie verde si frunze de coriandru. Ingrediente: 1 dovleac mic sau 1/2 dovleac de placinta, taiat in bucati...

Read more »

Sufleu de paste cu sunca de Praga

Sufleu_de_paste_cu_sunca_de_Praga

O reteta de sufleu de paste cu sunca de Praga din: macaroane, sare, sunca de praga, branza emmentaler, unt, faina, lapte, supa, smantana, piper, nucsoara, cimbru, mazare, ceapa, usturoi, ulei, rosii pasate, foaie de dafin si zahar. Ingrediente:  350 g macaroane sare 150 g sunca de Praga 100 g branza Emmentaler 3 linguri unt...

Read more »

Cocktail Paradiso

Cocktail_Paradiso

O reteta simpla de Cocktail Paradiso din: vodca vanilla, sirop de pin, piper negru, scortisoara, fresh lemon juice si portocala. Pahar: lowball sau collins garnitura: pepene galben si phisalis   Ingrediente: 50 ml vodca vanilla 20 ml siropd e pin 1 praf de piper negru 1 praf de scortisoara 20 ml fresh lemon juice...

Read more »

Sufleu de paste cu brânză de vaci şi legume

Sufleu_de_paste_cu_brânza_de_vaci_si_legume

O reteta de sufleu de paste cu branza de vaci si legume din: paste, sare, rosii cherry, sunca de praga, oua, branza gouda, piper, cascaval si mazare. Ingrediente: 250 g paste scurte spirale sare 125 g rosii cherry 100 g sunca de Praga 3 oua 500 g branza de vaci (branza gouda) piper 100...

Read more »

Piersici_cu_crema_chantilly_10

O reteta de piersici cu crema chantilly din: piscoturi cu vanilie, compot de piersici, smantana, zahar pudra si esenta de vanilie. Ingrediente: 10 piscoturi de vanilie 1 compot de piersici pentru crema chantilly: 200g smantana 4 linguri zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie   Mod de preparare: Intr-un castron se mixeaza smantana, zaharul...

Read more »

Porc prăjit cu ghimbir şi miere

Porc_prajit_cu_ghimbir_si_miere

O reteta de porc prajit cu ghimbir si miere din: taitei cu ou, amidon, sos de soia, miere, ulei de floarea soarelui, muschi de porc, ghimbir, ardei rgas verde, fasole mangetout si seminte de susan. Ingrediente: 2 gheme de taitei cu ou 2 lingurite de amidon 2 linguri sos de soia 1 lingura de...

Read more »

Limoncello cu pricomigdale

Limoncello_cu_pricomigdale

O reteta de limoncello cu pricomigdale din: limoncello, suc si coaja de lamaie, smantana, zahar pudra si pricomigdale. Ingrediente: 75 ml Limoncello sucul si coaja razuita de la 2 lamai 300 ml smantana grasa 100 g zahar pudra 12 pricomigdale   Mod de preparare: Amestecă Limoncello cu sucul şi coaja de lămâie. Toarnă smântână...

Read more »

Supă de fasole neagră

Supă_de_fasole_neagră_7

Fasolea neagră este preţuită în toată America de Sud datorită texturii ei cărnoase, a aromei puternice şi a culorii vii. Nu este de mirare că din ea se fac zeci de feluri de supă. Datorită gustului inegalabil, supele din fasole neagră se pot prepara pe bază de apă, lichidul în care fierbe această fasole...

Read more »

Linte cu paste şi crenvurşti

Linte_cu_paste_si_crenvursti

O reteta de linte cu paste si crenvursti din: cartofi, legume, linte maronie, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, paste, sare, crenvursti, piper, otet, zahar si patrunjel tocat. Ingrediente: 150 g cartofi legume pentru supa (morcovi, telina, ceapa, etc) 1 cutie de linte maronie (850 ml) 1 ceapa mare 50 g sunca afumata 2 linguri...

Read more »

Tartă cu praz, brânză de capră, nuci şi lămâie

Tarta_cu_praz_brânza_de_capra_nuci_si_lamâie

O reteta de tarta cu praz, branza de capra, nuci si lamaie din: ulei de masline, unt, praz, cimbru, coaja de lamaie, zeama de lamaie, aluat, branza de capra, miez de nuca si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru stropit 25 g unt 2 fire de praz medii, taiati felii...

Read more »

Burger cu gorgonzola

Burger_cu_gorgonzola

O reteta de burger cu gorgonzola din: ceapa verde, patrunjel, menta, ulei de masline, mustar, ketchup, piper cu lamaie, sare, pesmet, amestec de carne tocata, chifle, rosii, gorgonzola si frunze de salata. Ingrediente: 2 cepe verzi 4 crenguţe de pătrunjel 10 frunzuliţe de mentă 1 lingură ulei de măsline 3 linguri muştar clasic 1...

Read more »

Reteta zilei: Rulada cu carne de vita

Rulada_cu_carne_de_vita_13

O reteta de rulada cu carne de vita din: carne de vita, cascaval sunca, spanac, oua, amestec provensal, gelatine, ardei copti, boia si sare. Ingrediente: 700g carne de vita 150g cascaval feliat 150g sunca presata feliata 100g spanac fiert 150g cascaval ras 2 oua 3 oua fierte 3 linguri amestec provensal 10g gelatina 2...

Read more »

Retete de post: Cartofi taranesti cu sos si mirodenii

Cartofi_taranesti_cu_sos_si_mirodenii

O reteta de cartofi taranesti cu sos rosu si mirodenii din: cartofi, ceapa, suc de rosii, usturoi, condimente, piper, cimbru, busuioc, rozmarin si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 50 ml suc de rosii 2 catei de usturoi 1 lingura cu condimente piper cimbru busuioc rozmarin ulei   Mod de preparare: Spala cartofii...

Read more »

Supă de linte cu şuncă

Supa_de_linte_cu_sunca

O reteta de supa de linte cu sunca din: linte, bere, ceapa, sunca afumata, ulei, supa, foaie de dafin, legume, cartofi, rosii, sare, piper si otet din vin alb. Ingrediente: 250 g de linte uscată, brună 1 sticlă de bere (0,331) 1 ceapă 75 g de şuncă afumată 1 lingură de ulei 1 l...

Read more »

Cornuleţe cu ciocolată

Cornulete_cu_ciocolata

O reteta de cornulete cu ciocolata din: foitaj, ou, frisca, fulgi de migdale, batoane de ciocolata, ciocolata amaruie si zahar pudra. Ingrediente: 3 dreptunghiuri de foitaj 1 ou 1 lingura frisca 50 g fulgi de migdale (sau alune) 6 batoane de ciocolata 1/3 tableta de ciocolata amaruie 1 lingura de zahar pudra   Mod...

Read more »

Cocktail Absinthe Presidente

Cocktail_Absinthe_Presidente

O reteta simpla de Cocktail Absinthe Presidente din: white rum, triple sec, dry vermouth, lime juice, piper si spalsh grenadine. pahar: martini garnitura: lime si pahar racit cu absinthe Ingrediente: 50 ml white rum 20 ml triple sec 15 ml dry vermouth 15 ml fresh lime juice 1 praf de piper spalsh grenadine  ...

Read more »

Iepure cu usturoi

Iepure_cu_usturoi

O reteta de iepure cu usturoi din: ulei de masline, morcovi, usturoi, ceapa, rozmarin, salvie, cimbru, coaja de lamaie, cuisoare, bulion de pui, vin alb sec, pulpe de iepure, sare, piper si crengute de cimbru. Usturoiul, verdeţurile aromate, pulpele de iepure  şi condimentele vor transforma acesta mancare într-o tocăniţă gustoasă. Ingrediente: 2 linguri ulei...

Read more »

Fattoush

Fattoush

In timp ce tabbouleh se gaseşte în aproape toate restaurantele în care se consumă falafel, ruda ei apropiată, fattoush, este aproape necunoscută. Interesant este faptul că cele două salate sunt uşor de confundat: dacă înlocuiţi grâul bulgur (grâu prăjit, uscat, apoi măcinat mare) din tabbouleh cu câteva bucăţele de lipie prăjită, veţi obţine fattoush....

Read more »

Tort cu vişine

Tort_cu_visine

O reteta de tort cu visine din: foitaj, gem de coacaze, zahar pudra, visinata, visine, amidon, zahar, frisca, zahar vanilat si intaritor pentru frisca. Ingrediente: 300 g foitaj congelat 4 linguri gem de coacăze 4 linguri zahăr pudră 1 lingură de vişinată 1 borcan de vişine (720 ml) 2 linguri amidon 4 linguri zahăr...

Read more »

Snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin

Snitele_de_porc_cu_lamaie_parmezan_si_seminte_de_pin

O reteta de snitele de porc cu lamaie, parmezan si seminte de pin din: muschi de porc, paine, coaja de lamaie, aprmezan, seminte de pin, rozmarin, faina, oua batute, ulei de masline si felii de lamaie. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 3 felii groase de paine alba, rupte bucati coaja de la 1...

Read more »

Retete de post: Mâncare de cartofi

Mâncare_de_cartofi

O reteta de mancare de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei grasi, morcov, dovlecel, vanata, usturoi, marar, patrunjel, condimente, cimbru, busuioc, piper si o frunza de dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe albe si una rosie 1 cutie mare cu rosii in bulion 2 ardei grasi/capia 1 morcov 1 dovlecel 1 vanata mica (sau...

Read more »

Frigărui în stil grecesc

Frigarui_în_stil_grecesc

O reteta de frigarui in stil grecesc din: rosii, ardei gas rosu, ceapa, usturoi, supa, pasta de rosii, sare, piper, zahar, patrunjel, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, carne tocata de vita, ou, coriandru, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: pentru dressingul de roşii:  600 g roşii 1 ardei gras roşu 2 cepe 2...

Read more »

Costiţe de porc marinate in sos dulce-acrisor

Costite_de_porc_marinate_in_sos_dulce_acrisor

O reteta de cotite de porc marinate in sos dulce acrisor din: usturoi, piure de rosii, ketchup, miere, suc de portocala, suc de mere, sos de soia, sos worcester, piper si costite de porc. Ingrediente: pentru marinata: 2 catei de usturoi tocati 100 g piure de rosii 50 g ketchup 100 g miere 60...

Read more »

Potarniche rumenita

Potarniche_rumenita

O reteta de potarniche rumenita din: potarnichi, ulei de masline, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, bulion de pui, vin alb sec si jeleu de mure. Ingrediente: 4 potarnichi, curatate, de aproximativ 350 g fiecare 2 linguri ulei de masline sare si piper negru un praf de nucsoara macinata 300 ml bulion de pui...

Read more »

Reteta zilei: Tort Napoleon (Mille-feuille)

Tort_Napoleon_15

O reteta delicioasa de tort napoleon din: aluat, nuci, oua, zahar brun, lapte, faina, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 foi de aluat frantuzesc (foietaj) 1/2 cana nuci tocate pentru crema: 2 oua 1 cana zahar brun (sau 1/2 zahar brun, 1/2 de zahar alb) 1/2 cana lapte 2 linguri faina 300g unt...

Read more »

Cum se prepara Aloo gobi masala (video)

Cum_se_prepara_Aloo_gobi_masala.jpg

O reteta video despre cum se prepara Aloo gobi masala, un preparat Indian foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara Aloo gobi masala Pofta buna!

Read more »

Tocanita in paine

Tocanita_in_paine

O reteta de tocanita in paine din: cartofi, carnati, piept de porc, ceapa, morcov, bulion, cimbru, piper negru, chifle, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 3 carnati 500 g piept de porc 3 cepe mari 1 morcov 3 linguri bulion 1 lingurita de cimbru uscat 10 boabe de piper negru 6-8 chifle mari...

Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro