Retete de top:
Pui imperial
13 May 2012
O
reteta de pui imperial din: piept de pui, ceapa, morcov, telina, piper,
frunza de dafin, orez basmati, stafide, mango, banana, nuci pecan,
dovlecei, menta, iaurt si maioneza. In loc de sosul de smântână si
maioneză, se foloseşte maioneză îmbogăţită cu iaurt. Ingrediente: 450 g
piept de pui, fara piele dezosat 1 ceapa, taiata solzisori…
Read more »
Read more »
Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi
13 May 2012
O
reteta de Brandadă pe pâine prăjită cu usturoi din: file de cod, ulei
de masline, sare, cimbru, cartofi, smantana, lapte, usturoi, busuioc,
paine si ulei de masline. Ca aperitiv delicios, serviţi brandadă pe
pâine prăjită cu usturoi, însoţită de o salată uşoară şi vin sec rece
Ingrediente: pentru brandada: 300 g file de cod,…
Read more »
Read more »
Salată caldă de pui cu susan
13 May 2012
O
reteta de salata calda de pui cu susan din: piept de pui, pesmet, fulgi
de porumb, seminte de susan, boia iute, oua, varza alba, salata frisee,
andive, patrunjel, oregano, tarhon, otet de vin, ulei de masline, miere
si piper. Fâşii de carne de pui învelite în seminţe de susan, pesmet şi
fulgi de porumb…
Read more »
Read more »
Pastrav cu migdale
13 May 2012
O
reteta de pastrav cu migdale din: pastravi, unt, migdale, mustar, vin
alb, zeama de lamaie, faina, marar, sare si piper. Ingrediente: 4
pastravi 100 g unt 100 g migdale feliate 1 praf mustar 3 linguri ulei
100 ml vin alb sec 5 linguri zeama de lamaie 2 linguri faina 1 lingura
marar uscat sare…
Read more »
Read more »
Sos de somon şi dovlecei
13 May 2012
O
reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa,
seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb.
Ingrediente: 150 g somon afumat 3 dovlecei in floare 1 ceapa mica 1
lingurita seminte de susan 2 linguri ulei de masline extravirgin
patrunjel sare piper alb Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată cu arpacaş, fasole neagră şi avocado
13 May 2012
O
reteta de salata cu arpacas, fasole neagra si avocado din: suc de
morcovi, cimbru, praf de chilli, arpacas, zeama de lamaie, ulei de
masline, fasole neagra, rosii si avocado. Ingrediente: 225 ml suc de
morcovi 1/2 lingura cimbru uscat un praf de chilli Cayenne foarte iute
100 g arpacas semifiert 3 linguri zeama proaspata…
Read more »
Read more »
Inghetata de coacaze rosii
13 May 2012
O
reteta de inghetata de coacaze rosii din: coacaze rosii, galbenusuri,
smantana si zahar. Ingrediente: 100 g coacaze rosii 2 galbenusuri 50 g
smantana 2 linguri zahar Mod de preparare: Speli fructele, iei boabele
de pe ciorchine şi le pui la fiert cu 2 linguri de apă, până se
înmoaie. Le treci apoi prin…
Read more »
Read more »
Salată orientală de pui
13 May 2012
O
reteta orientala de pui din: salata verde, fasole verde, lychee,
portocale, pruna, ceapa verde, piept de pui, maioneza, unt de arahide si
usturoi. Ingrediente: 450 g salata verde 115 g fasole verde 1 conserva
(aproximativ 400 g lychee scurse si taiate in doua) 1 portocale mare
descojita si taiata in felii 1 pruna rosie…
Read more »
Read more »
Linguine cu sos rece
13 May 2012
O
reteta de linguine cu sos rece din: rosii, busuioc verde, ulei de
masline, patrunjel, menta, coaja de portocale, usturoi, piper, linguine
si parmezan. Ingrediente: 1,3 rosii prunisoara curatate de seminte si
tocate 25 g busuioc verde tocat 4 linguri ulei de masline 4 linguri
frunze de patrunjel verde tocate 2 linguri menta verde tocata…
Read more »
Read more »
Vichyssoise
13 May 2012
Supele
franţuzeşti de praz cu cartofi, specifice gastronomiei rurale, sunt
populare încă de când a fost adus cartoful în Europa. Insă, abia în
1917, Louis Diat, bucătar-şef la Ritz-Carlton din New York, a avut ideea
de a servi o astfel de supă rece şi de a o îmbogăţi cu smântână. El s-a
inspirat din reţeta…
Read more »
Read more »
Spaghete cu năut şi sos picant de roşii
13 May 2012
O
reteta de spaghete cu naut si sos picant de rosii din: ulei de masline,
ceapa, usturoi, telina, rosii, spaghete, naut, sos tabasco, spanac,
piper, branza pecorino si patrunjel. Ingrediente: pentru sos: 2 linguri
ulei de masline 1 ceapa tocata 1 catel de usturoi zdrobit 1 coada de
telina tocata fin 1 conserva (aproximativ 400…
Read more »
Read more »
Inghetata cu frisca si piersici
13 May 2012
O
reteta de inghetata cu frisca si piersici din: piersici, frisca, ou,
lapte si zaha pudra. Ingrediente: 300 g piersici 400 ml frisca lichida 1
ou 300 ml lapte zahar pudra dupa gust Mod de preparare: Cu cel puţin 3
ore înainte de preparare, introduci frişca lichidă în frigider. Cureţi
piersicile de sâmburi, le…
Read more »
Read more »
Salată cu mentă
13 May 2012
O
reteta de salata cu menta din: porumb, salata verde, rosii, menta,
ceapa, patrunjel, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g porumb la
cutie 1 salată verde 4 roşii coapte 2 cepe 1 lingură de mentă tocată 1
lingură de pătrunjel tocat 1 lămâie sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet And Fruity
13 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sweet And Fruity din: capsuni, portocale,
caise coapte, suc de struguri, pepene galben si vin alb. Ingrediente:
500 g capsuni 2 portocale 500 g caise coapte 1/2 l suc de struguri
deschisi la culoare 1 pepene galben 2 sticle de vin alb aromatizat Mod
de preparare: Curatam fructele, apoi…
Read more »
Read more »
Tăiţei reci cu legume
13 May 2012
O
reteta de taitei reci cu legume din: taitei, coriandru, unt de arahide,
sos de soia, miere, otet de orez, ulei de susan, usturoi, praf de ardei
iute, morcovi, telina si ceapa verde. Preferată de-a lungul timpului de
restaurantele chinezeşti, această retetă de tăitei reci cu gust de
susan se poate servi ca fel principal…
Read more »
Read more »
Inghetata de zmeura
13 May 2012
O
reteta e inghetata de zmeura din: zmeura, zahar si frisca. Ingrediente:
1 kg de zmeura 250 g zahar 500 ml frisca lichida Mod de preparare:
Speli, cureţi şi treci prin sită zmeura. Amesteci piureul rezultat cu
zahărul, până când acesta se dizolvă. în piureul de zmeură, încorporezi
uşor frişca bătută. Torni compoziţia în…
Read more »
Read more »
Salată mixtă cu pancetta
13 May 2012
O
reteta de salata mixta cu pancetta din: radicchio, salata verde,
papadie, pancetta, paine de tara, usturoi, ulei extravirgin de masline,
otet si sare. Ingrediente: 1 radicchio 1 salată verde 1 legătură de
păpădie 150 g pancetta, feliată subţire 200 g felii de pâine de ţară 1
căţel de usturoi oţet ulei extravirgin de măsline…
Read more »
Read more »
Ingheţată de portocale
12 May 2012
O
reteta de inghetata de portocale din: frisca, suc de portocale, zahar
pudra, zeama de lamai, apa si albus. Ingrediente: 500 ml frisca lichida
250 ml suc de portocale 6 linguri zahar pudra zeama de la 3 lamai 20 ml
apa 1 albus Mod de preparare: Baţi spumă albuşul cu zahărul pudră,
adăugând din…
Read more »
Read more »
Punch cu brandy
12 May 2012
O
reteta de Punch cu brandy din: apricot brandy, rom jamaica, whiskey
bourbon, rom, ceai negru, zahar, suc de portocale si zeama de lamaie.
Ingrediente: 8 cl Apricot Brandy 8 cl rom Jamaica 8 cl whiskey Bourbon 8
cl rom 1 l ceai negru 1 cl zahar 0,2 l suc de portocale 1 cl zeama…
Read more »
Read more »
Salata de spanac si mar verde
12 May 2012
O
reteta de salata de spanac si mar verde din: spanac, mar verde,
pancetta, lamaie, mustar de dijon, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 350 g spanac proaspăt 1 măr verde 200 g cubuleţe de
pancetta afumată 1 lămâie 2 linguri de muştar de Dijon 3 linguri de ulei
extravirgin de măsline sare…
Read more »
Read more »
Cartofi cu bacon şi rozmarin la cuptor
12 May 2012
O
reteta de cartofi cu bacon si rozmarin la cuptor din: cartofi, bacon,
smantana, marar, rozmarin, ulei de masline, sare, piper si ardei iute.
Ingrediente: 6-8 cartofi noi, de mărime medie 100 gr. bacon sau şuncă de
Parma, tăiate subţire 1 pahar mic de smântână o legatură de mărar
câteva crenguţe de rozmarin proaspăt sau…
Read more »
Read more »
Sos picant de rosii
12 May 2012
O
reteta de sos picant de rosii din: sos de rosii, ardei capia, ulei de
masline extravirgin, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 300 g
sos de rosii 1 ardei capia rosu 4 linguri ulei de masline extravirgin 1
catel de usturoi 1 lingurita zahar sare si piper Mod de preparare:
Taie ardeiul capia…
Read more »
Read more »
Inghetata de piersici
12 May 2012
O
reteta de inghetata de piersici din: piersici, zahar, albus si frisca
vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahar 1 albus 250 ml frisca
vegetala Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a prepara îngheţata,
răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile, le tai în felii şi
le fierbi la foc mic, timp…
Read more »
Read more »
Salată de rucola şi dovleac cu ouă de prepeliţă
12 May 2012
O
reteta de salata de rucola si dovleac cu oua de prepelita din: miez de
dovleac, rucola, oua de prepelita, masline, capere, frunze de busuioc,
otet balsamic, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente:
350 g miez de dovleac 100 g rucola 8 ouă de prepeliţă 16 măsline negre,
fără sâmburi 20 capere, conservate…
Read more »
Read more »
Napolitane cu cireşe şi migdale
12 May 2012
O
reteta de napolitane cu cirese si migdale din: ulei, albusuri, zahar
tos, faina alba, fulgi de migdale, migdale si cirese. Ingrediente: ulei
sau unt pentru uns 3 albusuri 125 g zahar tos fin 225 g faina alba
simpla 100 g fulgi de migdale 50 g migdale intregi, crude 150 g cirese
glasate, taiate in…
Read more »
Read more »
Punch Lemen-Tea
12 May 2012
O
reteta simpla de Punch Lemon Tea din: rom alb, ceai negru, zahar, suc
de limeta, sifon si lamaie. Ingrediente: 8 cl rom alb 0,7 l ceai negru 4
lingurite de zahar 4 cl suc de limeta 0,1 l sifon lamaie Mod de
preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se toarna in bol cu
bucati…
Read more »
Read more »
Roşii la cuptor cu usturoi
12 May 2012
O
reteta de rosii la cuptor cu usturoi din: rosii, usturoi, ulei de
masline extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kilogram de roşii de
dimensiuni mai mici 4 căţei de usturoi 2 linguri de ulei de măsline
extravirgin sare după gust Mod de preparare: Fă o mică tăietură în
fiecare roşie şi introdu câte o…
Read more »
Read more »
Piure de cicoare roşie
12 May 2012
O
reteta de piure de cicoare rosie din: cicoare rosie, ulei extravirgin
de masline, ceapa alba, zahar, otet rosu, sare si piper. Ingrediente: 2
capatani de cicoare rosie (radicchio) 3 linguri ulei de masline
extravirgin 1/2 ceapa alba 1 lingurita zahar 1 lingurita otet rosu sare
si piper Mod de preparare: Toacă ceapa…
Read more »
Read more »
Rulouri cu umplutura de fructe uscate
11 May 2012
O
reteta de rulouri cu umplutura de fructe uscate din: aluat, ulei de
floarea soarelui, fructe uscate, zahar pudra si crema. Ingrediente: 12
foi aluat frantuzesc, de minim 15×30 cm 1 lingura ulei de
floarea-soarelui 400 g fructe uscate (stafide, coacaze, caise etc.),
tocate si amestecate cu condimente (scortisoara, nucsoara) si nuci sau
alune 2…
Read more »
Read more »
Sos de ardei gras roşu
11 May 2012
O
reteta de sos de ardei gras rosu din: ardei gras, ulei de masline
extravirgin, ricotta, sare si piper alb. Ingrediente: 1 ardei gras rosu
mare 5 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura ricotta proaspata
sau smantana dulce sare piper alb Mod de preparare: Spală ardeiul,
taie-1 pe din două şi curăţă-l de…
Read more »
Read more »
Salata de manatarci cu creveti
11 May 2012
O
reteta de salata de manatarci cu creveti din: manatarci, creveti,
untisor, scrumbie, ceapa, telina, morcov, suc de lamaie, patrunjel, ulei
extravirgin de masline, sare si piper roz. Ingrediente: 4 mânătărci
foarte proaspete 20 creveţi mari 100 g untişor 2 fileuri de scrumbie în
ulei 1 ceapă 1 tulpină de ţelină 1 morcov sucul de…
Read more »
Read more »
Negresă cu fructe
11 May 2012
O
reteta de negresa cu fructe din: prune, coniac, zahar tos, lamaie,
portocala, faina, praf de copt, amestec de mirodenii, amestec de fructe
uscate, lapte si oua. Ingrediente: 375 g prune fara samburi 6 linguri
coniac, sherry sau suc de portocale 200 g zahar tos brun 1 lamaie mare,
coaja rasa 1 portocala mare, coaja…
Read more »
Read more »
Supă toscană de fasole cu legume
11 May 2012
Loocuitorilor
regiunii Toscana le place foarte mult fasolea, motiv pentru care restul
italienilor îi n numesc mangiafagioli, „mâncători de fasole”. Ei pi pun
fasole pe crostini, o amestecă cu pastele fainoase, sau prepară fagioli
al fiasco, cu puţin ulei de măsline şi cât
Salata de caracatita si sparanghel alb
11 May 2012
O
reteta de salata de caracatita si sparanghel alb din: caracatita,
sparanghel alb, lamaie, busuioc, otet de vin alb, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatiţă de dimensiuni
potrivite, gata curăţată 300 g sparanghel alb 1 lămâie netratată 1
legătură de busuioc 2 linguri de oţet de vin alb 5 linguri de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu afine şi scorţişoară în crustă
11 May 2012
O
reteta de prajitura cu afine si scortisoara in crusta din: prune,
iaurt, zahar tos, oua, esenta de vanilie, faina, scortisoara, zahar
brun, praf de copt si afine. Ingrediente: 500 g prune, fara samburi 150 g
iaurt degresat 225 g zahar tos marunt 2 oua intregi plus 2 albusuri 1
lingurita esenta de vanilie 350…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic (video)
11 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Bloody Marry non-alcoolic,
o bautura sanatoasa, delicioasa si foarte usor de preparat! Cum se
prepara Cocktail Bloody Marry non alcoolic Pofta buna!
Read more »
Read more »
Sos de ardei iute
11 May 2012
O
reteta delicioasa de sos de ardei iute cu: usturoi, otet, ulei, sare.
Ingrediente: 24 de ardei iuţi un căţel de usturoi o cană cu oţet trei
sferturi de cană cu ulei o linguriţă cu sare Mod de preparare: Ardeii
iuţi se curăţă de seminţe şi vinişoare, apoi se taie în fâşii. Se aşază
într-un…
Read more »
Read more »
Corabioare de ardei
11 May 2012
O
reteta delicioasa de corabioare de ardei cu: cabanos, cartofi,
cascaval, ceapa, ulei. Ingrediente: 6 ardei graşi de diferite culori
2-3cabanoşi 3 cartofi 150 g caşcaval 1 ceapă ulei Mod de preparare: Taie
ardeii în jumătăţi, pe lungime, şi îndepărtează cotorul şi seminţele.
Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă cartofii
cubuleţe. După…
Read more »
Read more »
Meringue cu miere
11 May 2012
O
reteta delicioasa de meringue cu: miere, vin alb, oua, migdale, sare.
Ingrediente: 6 linguri cu miere 6 linguri cu vin alb 4 ouă o jumătate
de cană cu migdale un vârf de cuţit cu sare Mod de preparare: Intr-o
tigaie se pun pe foc mierea şi vinul lăsându-le să dea în clocot. Se
amestecă…
Read more »
Read more »
Kuri-kin-ton
11 May 2012
O
reteta gustoasa de Kuri-kin-ton din: cartofi dulci, gardenia, zahar
pudra, vin din orez. Ingrediente: 400 g cartofi dulci o boabă de
gardenia 150 g zahăr pudră 15 ml vin de orez Mod de preparare: Fierbeţi
cartofii împreună cu sămânţa de gardenie. Faceţi apoi un piure.
Caramelizaţi zahărul şi apoi adăugaţi piureul. La final se…
Read more »
Read more »
Supă rece de avocado
11 May 2012
O
reteta delicioasa de supa cu:avocado, supa de pui, lapte, suc de
lamaie, coriandru, rosie, piper cayenne, piper negru, sare. Ingrediente:
2 bucăţi mari de avocado 2 căni cu supă de pui 2 căni cu lapte rece
suc de lămâie 2 linguri cu coriandru verde tocat o roşie fără coajă şi
seminţe, tăiată cubuleţe piper…
Read more »
Read more »
Rulouri din omleta
11 May 2012
O
reteta delicioasa de rulouri cu: oua, sunca, crema de branza, rucola,
rosii, apa minerala, sare, ulei. Ingrediente: 8 ouă 150 g şuncă 100 g
cremă de brânză sau brânză topită câteva frunze de rucola sau de salată 8
roşii cât mai mici 3 linguri cu apă minerală sare ulei Mod de
preparare: Intr-un castron,…
Read more »
Read more »
Lasagna cu masline
11 May 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu: unt, carne de vita, masline, ceapa,
usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de
dafin, sare, piper, ulei. Ingrediente: 20 foi de lasagna 2 linguri cu
unt 200 g carne tocată de vită 100 g măsline 1 ceapă 1 căţel de usturoi
500 ml sos de roşii…
Read more »
Read more »
Sos de rosii cu busuioc
11 May 2012
O
reteta delicioasa de sos de rosii cu: ardei gras rosu, ardei capia,
ceapa, piper macinat, telina, busuioc, foi de dafin, ulei, sare.
Ingrediente: 5 kg roşii 1 kg ardei graşi roşii 1 kg ardei capia roşii
1/2 kg ceapă 1/2 linguriţă cu piper măcinat 1 frunză de ţelină 100 g
busuioc 3 foi de…
Read more »
Read more »
Sucul de morcovi
11 May 2012
Sucul
de morcovi are proprietăţi vindecătoare, anti- inflamatoare, luptă
împotriva îmbătrânirii celulare şi este folosit în prevenirea,
ameliorarea şi vindecarea cancerului. Se poate bea simplu sau în
amestec cu sucuri de alte plante şi în acest caz, proprietăţile sunt
mult îmbunătăţite. Pentru că are zahăr natural nu mai este necesară
adăugarea de zahăr în sucul…
Read more »
Read more »
Salata de dovlecei cu usturoi
11 May 2012
O
reteta simpla si delicioasa de salata cu: dovlecei, vanata, usturoi,
smantana, maioneza, sare. Ingrediente: 4 dovlecei 1 vânâtă mică 4-5
căţei de usturoi 100 g smântână câteva linguri cu maioneză sare Mod de
preparare: Coace vânătă, curăţ-o, las-o să se scurgă, după care toac-o
uşor. Separat, curăţă dovleceii, taie-i cubuleţe şi opăreşte-i în apă…
Read more »
Read more »
Insalata Caprese
10 May 2012
Ca
şi în cazul salatei Caesar şi al salatei greceşti, nu trebuie să fii
cine ştie ce expert ca sa ştii care sunt ingredientele unei salate
Caprese, deşi azi e destul de greu să găseşti una autentică. Originară
din insula Capri, această mâncare napolitană clasică reprezintă un
adevărat imn închinat verii şi, la fel ca…
Read more »
Read more »
Bezele cu alune si cafea
10 May 2012
O
reteta de bezele cu alune si cafea din: alune, cafea, zahar tos si
albusuri. Ingrediente: 100 g alune prajite, taiate in bucati mari sau
macinate 2 linguri granule de cafea inghetate si uscate 175 g zahar tos
marunt 3 albusuri, la temperatura camerei Mod de preparare: Se
amesteca alunele cu granulele de cafea.…
Read more »
Read more »
Salata speciala de pui
10 May 2012
O
reteta de salata speciala de pui din: pui, germeni de soia, rucola,
hrean, flori de dovleac, piper rosu, piper verde, piper negru, piper
aromat cu cuisoare, ceai negru chinezesc, otet balsamic, ulei
extravirgin de masline, sare grunjoasa si sare fina. Ingrediente: 1 pui
cam de 1 kg 100 g germeni de soia 50 g…
Read more »
Read more »
Ecler cu ciocolată şi cafea
10 May 2012
O
reteta de ecler cu ciocolata si cafea din: lapte, vanilie, cafea,
amidon de porumb, zahar tos, iaurt, faina, oua, albus, ciocolata si
zahar pudra. Ingrediente: 600 ml lapte semidegresat 1 baton vanilie,
taiat in jumatate, pe lungime 1 lingura cafea macinata 60 g amidon de
porumb 50 g zahar tos fin 150 g iaurt…
Read more »
Read more »
Sos de peşte
10 May 2012
O
reteta de sos de peste din: cod, usturoi, pulpa de rosii, ulei de
masline extravirgin, vin alb, ardei iute, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 400 g cod 2 catei de usturoi 250 g pulpa de rosii 3 linguri
ulei de masline extravirgin 1/2 pahar vin alb 1 ardei iute rosu
patrunjel sare piper …
Read more »
Read more »
Supa Tortellini in brodo
10 May 2012
Provincia
italiană Emilia-Romagna, locul de baştină a şuncii prosciutto, a
mortadellei şi a brânzei Parmigiano Reggiano, este considerată centrul
gastronomic al Italiei. In Bologna se prepară o supă legendară în care
se regăsesc toate cele trei ingrediente de mai sus. Tortellini in brodo
este o supă cu paste făinoase. Umplutura pentru aceste tortellini se
face…
Read more »
Read more »
Cocktail cu nuca de cocos
10 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu nuca de cocos din: nuca de cocos, ananas,
batida de coco, rom alb, sirop de migdale, miere si apa minerala.
Ingrediente: 1 nuca de cocos mai mica jumatate de ananas 8 cl Batida de
Coco 8 cl rom alb 4 cl sirop de migdale 2 lingurite de miere 0,5…
Read more »
Read more »
Roşii cu crutoane, la cuptor
10 May 2012
O
reteta de rosii cu crtuoane, la cuptor din: rosii, crutoane de paine,
branza, carnati afumati, ardei iute si sare. Ingrediente: 5 roşii mari 1
ceaşcă cu crutoane de pâine 1/2 ceaşcă brânză sau caşcaval ras 2
cârnaţi afumaţi tăiaţi în bucăţi mici 1 ardei iute sare după gust Mod
de preparare: Taie partea…
Read more »
Read more »
Salata de linte cu prosciutto
10 May 2012
O
reteta de salata de linte cu prosciutto din: linte, untisor, prosciutto
crudo, ulei etravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g linte cu
bob mic 100 g untişor 150 g prosciutto crudo, feliat mare 6 linguri de
ulei extravirgin de măsline sare Mod de preparare: Clătiţi bine lintea
şi fierbeţi-o în multă apă…
Read more »
Read more »
Brioşe cu banane şi fulgi de ciocolată
10 May 2012
O
reteta de briose cu banane si fulgi de ciocolata din: ulei, banane, ou,
albusuri, lapte degresat, faina, zahar tos, bicarbonat, coaja de
portocala si ciocolata. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g banane fara
coaja, taiate in bucati mari 1 ou intreg 2 albusuri 250 ml lapte
degresat 400 g faina pentru prajituri 150 g…
Read more »
Read more »
Sos de nuci
10 May 2012
O
reteta de sos de nuci din: nuci, unt, ricotta, smantana, salvie, sare
si piper. Ingrediente: 200 g nuci curatate 50 g unt 100 g ricotta
proaspata 1 lingura smantana dulce 3 frunze de salvie sare piper Mod
de preparare: Macină nucile prin maşina de tocat nuci sau în râşniţă
(acţionată cu pauze), în…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Tabbouleh
10 May 2012
Tabbouleh
este omniprezent în toate restaurantele libaneze din lume. Ce face ca
această salată să fie atât de răcoritoare? Ei bine, plantele aromatice
care intră în compoziţia ei. Originară din regiunea muntoasă care separă
Libanul de Siria, tabbouleh este o salată de pătrunjel. Pentru a o
pregăti aveţi nevoie de o grămadă de pătrunjel, care…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu dovleac
10 May 2012
O
reteta de briose cu dovleac din: faina, praf de copt, dovleac, ulei
vegetal, oua, zahar, bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara.
Ingrediente: 1, 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt 1 cana de
dovleac 1/3 ceasca de ulei vegetal 2 oua mari 1, 1/4 cesti, plus 1
lingura de zahar 1/2 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate
10 May 2012
O
reteta de Escalop de pui cu maioneza si rosii deshidratate din: piept
de pui, parmezan, sare cu aroma de usturoi, tarhon, pesmet, ou, lapte,
ulei, maioneza, pasta de rosii deshidratate, ciabatta, salata asortata
si ridichi. Ingrediente: 1 piept de pui 25 g parmezan, razuit un praf de
sare cu aroma de usturoi cateva frunze…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu orez
10 May 2012
O
reteta de dovlecei cu orez din: orez, dovlecei, ceapa, marar verde,
ulei, usturoi verde si sare. Ingrediente: 350 g orez 4 dovlecei 1 ceapa 1
legatura marar verde 3 linguri ulei 2 legaturi usturoi verde sare Mod
de preparare: Spalati dovleceii, taiati-i in rondele cu grosimea de 0,5
cm, presarati-le cu sare si…
Read more »
Read more »
Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado
10 May 2012
O
reteta de Salată de creveţi, sparanghel şi dovlecei cu avocado din:
creveti, sparanghel, dovlecei, salata verde, avocado, suc de lamaie,
patrunjel, arpagic, vin, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 500 g sparanghel subţire 2
dovlecei 2 inimi de salată verde 1 avocado 4 linguri de suc de lămâie…
Read more »
Read more »
Sos de lamaie (Citronette)
10 May 2012
O
reteta de sos de lamaie din: zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, ierburi aromatice, sare si piper. Ingrediente: 1 lamaie
(zeama) 9 linguri ulei de masline extravirgin ierburi aromatice, dupa
gust (cimbru, salvie, dafin, maghiran) sare piper Mod de preparare:
Stoarce lamaia si strecoara zeama printr-o sita fina. Adauga 1/2
lingurita sare,…
Read more »
Read more »
Tagine de miel şi cârnaţi
10 May 2012
O
reteta de tagine de miel si carnati din: chimion, pudra de chilli,
rosii, usturoi, ghimbir, ulei de masline, zeama de lamaie, miere,
patrunjel, coriandru, miel, ulei de masline, morcovi, ceapa rosie, prune
uscate, lamai murate, menta si harissa. Ingrediente: pentru marinata: 1
lingura chimion macinat, boia si turmeric 1 lingura pudra de chilli 2…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu morcovi şi gulioare
10 May 2012
O
reteta de piept de pui cu morcovi si gulioare din: piept de pui,
gulioare, morcovi, telina, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 1 piept de pui 4 gulioare 300 g morcovi 1 telina 1 ceapa 2
catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
zarzavaturile. Cu o lingură…
Read more »
Read more »
Cocktail Cool Cinamon
10 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cool Cinamon din: vin rosu, rom, zeama de
lamaie, condimente, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 sticla de vin
rosu 8 cl rom 1 cl zeama de lamaie 1 plic amestec de condimente pentru
vin fiert 100 g stafide betisor de scortisoara
Salată cu ceapa rosie
10 May 2012
O
reteta de salata cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ardei grasi, cartofi,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe roşii 2
ardei graşi verzi dulci 3 cartofi galbeni 4 linguri de ulei extravirgin
de măsline sare piper negru Mod de preparare: Fierbeţi într-o oală cu
apă şi sare cartofii necurăţaţi…
Read more »
Read more »
Sufleu de cod cu spanac
10 May 2012
O
reteta de sufleu de cod cu spanac din: spanac, fileuri de cod, usturoi,
oua, usturoi verde, faina, smantana, ulei, unt, pesmet, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg spanac 4 fileuri de cod (250 g fiecare) 2 catei de
usturoi 2 oua 1 legatura usturoi verde 1 lingura faina 150 ml smantana 4
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tort tiramisu cu ciocolată
10 May 2012
O
reteta de tort tiramisu cu ciocolata din: unt, oua, zahar fin, extract
de vanilie, faina, cacao, praf de copt, espresso, galbenusuri, vin,
ciocolata alba, mascarpone, ciocolata neagra si cacao. Ingrediente:
pentru blat: 50 g unt, plus extra pentru uns 4 oua mari 140 g de zahar
fin 1 lingurita extract de vanilie 100 g…
Read more »
Read more »
Ruladă din omletă cu legume
10 May 2012
O
reteta de rulada din omleta cu legume din: oua, fasole verde,
pastarnac, verdeturi, urda, sare, piper si boia. Ingrediente: 8 oua 200 g
fasole verde 3 morcovi 1 pastarnac cateva frunze de verdeturi: rucola,
papadie, leurda, loboda etc. 3-4 linguri urda sarata sare piper boia
dulce/iute Mod de preparare: puneţi-le întregi la fiert…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la grătar, în stil marocan
10 May 2012
O
reteta de pulpa de miel la gratar, in stil marocan din: unt, ulei de
masline, chimion, coriandru, boia, frunze de cimbru, usturoi, coaja si
suc de lamaie, pulpa de miel, harissa si iaurt. Ingrediente: 50 g unt
topit 3 linguri ulei de masline cate 2 lingurite de chimion macinat, de
coriandru macinat si de…
Read more »
Read more »
Supa Tom Yum
10 May 2012
Cel
mai cunoscut fel de mâncare thailandez este fără îndoială pad thai. Pe
locul doi se află supa tom yum. Tom înseamnă „fiert”, iar yum „amestec”;
împreună cei doi termeni denumesc o supă iute-acrişoarâ cu efect
reconfortant. Tom yum se poate face din tot felul de ingrediente, de la
carne de pui până la ciuperci,…
Read more »
Read more »
Frigănele cu banane şi ciocolată
10 May 2012
O
reteta de friganele cu banane si ciocolata din: banana, ciocolata cu
lapte, paine, oua, smantana, sirop de artar, extract de vanilie, unt,
scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: 1 banana foarte coapte 75 g de
ciocolata cu lapte, rupta in bucati 4 felii de paine alba, rotunda 3 oua
medii 1 lingura de smantana dulce…
Read more »
Read more »
Salată de fructe şi verdeţuri
10 May 2012
O
reteta de salata de fructe si verdeturi din: laptuca, papadie, arpagic,
busuioc, porumb, morcov, telina, castravete, avocado, pulpa de manzat,
patrunjel, cepsoara, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin, sare
si piper. Ingrediente: 1 inimă de lăptucă 1 legătură de păpădie 15 fire
de arpagic verde 10 frunze de busuioc 50 g porumb…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu piper
10 May 2012
O
reteta de muschi de vita cu piper din: muschi de vita, piper, miere,
sare, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 1 kg muschi de vita 2
linguri piper rosu si negru 2 linguri miere sare 3 linguri ulei de
masline 200 ml vin alb sec Mod de preparare: Zdrobesti boabele de
piper…
Read more »
Read more »
Punch de banane
10 May 2012
O
reteta de punch de banane din: rachiu, lichior de banane, suc de banane
si sifon. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de banane
10 cl suc de banane sifon Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele
alcoolice cu suc de banane si cu multa gheata in shaker, apoi turnam
bautura intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Placinta cu peste (merluciu)
10 May 2012
O
reteta de placinta cu peste din: merluciu, usturoi verde, marar, unt,
ulei, ceapa, telina, cartofi, ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
merluciu 1 legatura usturoi verde 1 legatura marar verde 2 linguri unt 4
linguri ulei 2 cepe 1 telina 800 g cartofi 1 ou sare piper Mod de
preparare: Curăţati cartofii,…
Read more »
Read more »
Pizza cu somon afumat
10 May 2012
O
reteta de pizza cu somon afumat din: blat de pizza, ulei de masline,
somon afumat, anghinare marinata, rosii uscate si mozzarella.
Ingrediente: 1 blat mare pentru pizza (făcut în casă sau cumpărat), gata
copt 1 lingură cu ulei de măsline 1 cană cu somon afumat, tăiat în
fâşii de câţiva centrimetri o jumătate de…
Read more »
Read more »
Retete culinare
9 May 2012
Retete
culinare: Stir-fry de legume în sos de stridii Se prepară la abur
aproximativ 600g de legume asortate, ca sparanghelul, pak choi,
broccoli, pentru trei-patru minute, până se înmoaie. Se dau deoparte şi,
cât sunt încă fierbinţi, se adaugă 4 linguri de sos de stridii şi 1
ardei iute, fără seminţe, tăiat fin. Stir-fry de…
Read more »
Read more »
Rulada din cartofi cu oua si verdeturi
9 May 2012
O
reteta de rulada din cartofi cu oua si verdeturi din: cartofi, oua,
faina, telemea, unt, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, marar verde,
ulei si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 4 linguri faina 100 g
telemea 150 g unt 2 morcovi 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi
verde 1 legatura marar verde…
Read more »
Read more »
Salată cu legume şi brânză afumată
9 May 2012
O
reteta de salata cu legume si branza afumata din: vanata, ardei gras,
dovlecel, cas afumat, salata creata, rosii uscate, usturoi, ienupar,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 vânătă lungă 1
ardei gras galben 2 dovlecel 1 formă rotundă de caş afumat 1 inimă de
salată creaţă 4 roşii uscate 1 căţel…
Read more »
Read more »
Clatite cu verdeturi
9 May 2012
O
reteta de clatite cu verdeturi din: faina, oua, lapte, sifon, ulei,
sare, piper, branza de vaci, telemea de capra, ridichi de luna, frunze
de ceapa, marar, chimen, smantana si cascaval. Ingrediente: pentru
clatite: 125 g faina 2 oua 120 ml lapte 120 ml apa minerala/sifon 2
linguri ulei ulei pentru prajit sare piper umplutura:…
Read more »
Read more »
Sos de ton
9 May 2012
O
reteta de sos de ton din: ton in ulei, maioneza, lamaie si piper alb.
Ingrediente: 180 g ton in ulei 4 linguri maioneza light 1 lamaie piper
alb Mod de preparare: Scurge bine tonul de uleiul din conservă şi
pune-l în vasul mixerului împreună cu maioneza. Freacă-le bine până când
obţii o cremă…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu usturoi şi smântână
9 May 2012
O
reteta de ciuperci cu usturoi si smantana din: ciuperci, smantana,
iaurt, usturoi, marar verde si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g
ciuperci albe de cultura, mai mici 250 ml smantana 150 ml iaurt sau sana
5 catei de usturoi 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi…
Read more »
Read more »
Salată cu scrumbie
9 May 2012
O
reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras,
file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei
extravirgin de masline, sare fina, sare grunjoasa si piper. Ingrediente:
300 g salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben
600 g file de scrumbie 80 g măsline, fără…
Read more »
Read more »
Caramel cu migdale si fistic
9 May 2012
O
reteta de caramel cu migdale si fistic din: zahar, unt, frisca, sare,
migdale, fistic, esenta de vanilie si hartie de copt. Ingrediente: 500 g
zahăr 350 g unt 100 ml frişcă lichidă sau 125 ml lapte un praf sare 300
g migdale 150 g fistic 1-2 picături esenţă de vanilie hârtie de copt …
Read more »
Read more »
Punch Millenium
9 May 2012
O
reteta simple de Punch Millenium din: vermut, frunze de menta, masline
si sampanie. Ingrediente: 10 cl vermut sec frunze de menta 4 masline
sampanie Mod de preparare: Mixam intr-un pahar de bar vermutul,
frunzele de menta si maslinele impreuna cu multa gheata. Lasam 30 de
minute sa stea, apoi turnam in 4 pahare…
Read more »
Read more »
Gulioare cu rosii si usturoi
9 May 2012
O
reteta de gulioare cu rosii si usturoi din: gulioare, rosii, usturoi,
marar, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si sare grunjoasa.
Ingrediente: 3 gulioare 3 rosii mai mari 2 legaturi usturoi verde 2
catei de usturoi 1 legatura marar verde sau cateva frunze de busuioc 3
linguri ulei de masline 2 linguri seminte…
Read more »
Read more »
Desert la cupă
9 May 2012
O
reteta de desert la cupa din: piersici, zeama de lamaie, coniac, esenta
de vanilie, branza mascarpone, frisca, zahar, unt, lapte si alune de
padure. Ingrediente: 8 piersici zemoase zeama de la 2 lămâi 2 linguri
coniac sau lichior de piersici o linguriţă esenţă de vanilie 300 g
brânză mascarpone 150 ml frişcă lichidă Pentru…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu taitei
9 May 2012
O
reteta de supa de legume cu taitei din: morcovi, ceapa verde, dovlecel,
telina, patrunjel, rosii, ardei, marar, ulei, sare, piper si taitei.
Ingrediente: 2 morcovi • o legătură ceapă verde un dovlecel o rădăcină
ţelină mică + frunze o rădăcină pătrunjel 2 roşii mari 2 ardei o
legătură mărar 2-3 linguriţe ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu rosii
9 May 2012
O
reteta de aperitiv cu rosii din: rosii, telina, cascaval afumat,
mozzarella, sare, zeama de lamaie, ulei de masline, piper, gulie si
patrunjel. Ingrediente: 8 roşii o ţelină medie 100 g caşcaval afumat 100
g mozzarella sare zeama de la 1-2 lămâi 2 linguri ulei de măsline piper
negru măcinat o gulie 1-2 legături pătrunjel…
Read more »
Read more »
Sandviş cu friptură si sos de brânza
9 May 2012
O
reteta de sandivs cu friptura si sos de branza din: muschi de vita,
ulei, paine, salata rucola, branza cu mucegai, otet de vin alb si
smantana. Ingrediente: 300 g muschi de vita, taiat felii de circa 2 cm,
la temperatura camerei 1 lingura ulei 4 felii de paine crocanta sau
ciabatta 2 maine de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de fasole verde cu ardei rosu
9 May 2012
O
reteta de salata de fasole verde cu ardei rosu din: fasole verde, ardei
gras, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, piper, sare si
patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras rosu prajit,
fara seminte 1/4 ceasca ulei de măsline extravirgin 1/4 ceasca alb oţet
balsamic 1/2 lingurita piper (sau mai mult la…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu sos alb
9 May 2012
O
reteta de antricot de vita cu sos alb din: antricot de vita, sare,
piper, unt, cascaval, ulei de masline, ciuperci, otet, miere, lapte, vin
rosu, smantana, faina si ceapa verde. Ingrediente: 4 bucăţi antricot
vită sare piper 100g unt 50 g caşcaval 3-4 linguri ulei de măsline 300 g
ciuperci 2 linguri oţet o…
Read more »
Read more »
Aripi de curcan cu legume
9 May 2012
O
reteta de aripi de curcan cu legume din: aripi de curcan, ardei, praz,
usturoi, ceapa, telina, sare grunjoasa, piper, busuioc, rosii, unt, ulei
de masline, curry si miere. Ingrediente: 8 aripi de curcan 4 ardei un
fir praz 2-3 fire usturoi 2 cepe o ţelină mică sare grunjoasă piper
negru şi verde măcinat busuioc…
Read more »
Read more »
Gulioare cu smantana
9 May 2012
O
reteta de gulioare cu smantana din: gulioare, smantana, nuci, marar
verde si chimen. Ingrediente: 2 gulioare 250 ml smantana 100 g nuci
pisate 1 legatura marar verde 1 lingurita chimen Mod de preparare:
Curatati gulioarele si dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari sau
taiati-le in rondele foarte, foarte subtiri. Puneti-le intr-un castron
mai…
Read more »
Read more »
Sos picant cu cârnaţi
9 May 2012
O
reteta de sos picant cu carnati din: carnat picant de porc, pulpa de
rosii, usturoi, ardei iute, ulei de masline extravirgin, busuioc,
chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 carnat picant de porc proaspat
(circa 150 g) 200 g pulpa de rosii 1 catel de usturoi 1 ardei iute rosu 3
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Blue Lagoon (video)
9 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Blue Lagoon, o bautura
deosebit de delicioasa si savuroasa, foarte usor de preparat. Cum se
prepara Cocktail Blue
Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga
9 May 2012
O
reteta de Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga din: unt, zahar,
oua, ciocolata neagra, smantana, nuga si fistic. Ingrediente: unt,
pentru uns tava 75 g de zahar fin 4 oua medii 250 g de ciocolata neagra,
tocata marunt 450 ml de smantana dulce pentru frisca 140 g de nuga
tare, taiata in bucati de…
Read more »
Read more »
Supă de măcriş şi spanac
9 May 2012
Cănd
în grădini încep să răsară primele frunze dee măcriş, toti europenii
ştiu că a sosit primavara. Iar dacă afară este încă frig, o farfurie de
supă acrişoară de măcriş reprezintă modul iddeal de a întâmpina acest
anotimp. Mâcrişul este puţin amărui şi are o aromă acra specifică,
aducând puţin cu lamaia, dalatorata acidului oxalic.…
Read more »
Read more »
Punch Baltimore Egg Nogg
9 May 2012
O
reteta simpla de Punch Baltimore Egg Nogg din: madeira, coniac, rom
jamaica, oua, lapte, zahar, frisca si nucsoara. Ingrediente: 0,2 l
Madeira 8 cl coniac 6 cl rom jamaica 4 oua 0,5 l lapte 4 cl zahar 4
lingurite de frisca lichida nucsoara Mod de preparare: Batem
ingredientele la viteza medie, cu gheata…
Read more »
Read more »
Sprot pane
9 May 2012
O
reteta de sprot pane din: sprot, faina, pesmet, oua, parmezan, boia de
ardei, ulei, sare, sare si piper. Ingrediente: 400 g sprot 100 g faina
100 g pesmet 2 oua 50 g parmezan 1 lingurita boia de ardei 300 ml ulei 1
lamaie sare piper Mod de preparare: Curatati pestele, spalati-l,
scurgeti-l bine…
Read more »
Read more »
Mazare cu ciuperci
9 May 2012
O
reteta de mazare cu ciuperci din: mazare, zahar, morcovi, ciuperci,
ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, unt, sare grunjoasa, piper,
pesmet si patrunjel. Ingrediente: 500 g mazare noua o lingurita zahar o
legatura morcovi 300 g ciuperci 2 cepe rosii 4 linguri ulei de floarea
soarelui 75 g unt sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Ecleruri cu multă ciocolată
9 May 2012
O
retete de ecleruri cu multa ciocolata din: lapte, extract de vanilie,
zahar, amidon, ciocolata neagra, unt, faina, oua, smantana, zahar brun,
extract de vanilie si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 350 ml de
lapte 1 lingurita extract de vanilie 4 galbenusuri de dimensiune medie
50 g de zahar fin 1 lingura de amidon 75 g…
Read more »
Read more »
Cremă cu ciuperci
9 May 2012
O
reteta de crema cu ciuperci din: ciuperci, lapte, faina, ulei de
masline extravirgin, unt si sare. Ingrediente: 4 ciuperci champignon
(sau hribi) 200 ml lapte 15 g faina alba 1 lingura ulei de masline
extravirgin 20 g unt sare Mod de preparare: Curăţă ciupercile cu o
perie umezită uşor, apoi taie-le lamele şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de loboda cu ceapa verde
9 May 2012
O
reteta de ciorba de loboda cu ceapa verde din: apa, bors, loboda, ceapa
verde, morcovi, patrunjel, orez, marar, leustean, ulei, sare, piper si
ou. Ingrediente: 1 ½ apa 500ml bors 5 legaturi de loboda 1 legatura de
ceapa verde(cam 4 fire) 1 morcov 1 radacina de patrunjel 2 linguri de
orez ½ legatura de…
Read more »
Read more »
Burgeri vegetarieni
9 May 2012
O
reteta de burgeri vegetarieni din: cartofi, condimente, paine, linte,
usturoi, ou, parmezan, sfecla rosie, ulei de floarea soarelui, cascaval,
chifle, zacusca, salata si rosii. Ingrediente: 800 g cartofi, taiati
pentru prajit 2 lingurite amestec de condimente pentru friptura 100 g
paine alba 1 conserva de 400 g linte, scursa de lichid 1 catel de…
Read more »
Read more »
Supa Stracciatella
9 May 2012
Când
se simt slăbiţi, italienii mănâncă o farfurie de stracciatella. Este o
specialitate romană, iar pentru a o prepara, trebuie sa fierbeţi la foc
mic o supa de pui. Bateţi un ou cu puţin gris, adăugaţi parmezan ras şi
un strop de nucşoară. Când supa clocoteşte, turnaţi compoziţia
amestecând cu o lingură, astfel încat ouale…
Read more »
Read more »
Chefal cu legume la cuptor
9 May 2012
O
reteta de chefal de legume la cuptor din: chefal, cartofi, morcovi,
fasole verde, ardei gras, dovlecel, vanata, ulei, patrunjel, sare si
piper. Chefalul este un peşte marin, migrator foarte apreciat. In
sezonul cald stă mai mult pe lângă tărm, intră chiar în gurile fluviilor
care se varsă în mare, dar cum se răceşte vremea,…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu mazăre
9 May 2012
O
reteta de gulii umplute cu mazare din: gulii, mazare, sofran, miere,
unt, ceapa, sare grunjoasa, marar, pesmet, mozzarella si ulei de
masline. Ingrediente: 8 gulii 500 g mazare un praf sofran 2 linguri
miere 100 g unt 2 cepe sare grunjoasa o legatura marar 2-3 linguri
pesmet 250 g cascaval sau mozzarella 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Vinegretă cu oţet balsamic
9 May 2012
O
reteta de Vinegretă cu oţet balsamic din: otet balsamic, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Vinegretă îşi are originea în
Franţa, unde era preparată din sare, ulei şi oţet din vin roşu. In
reţeta de faţă se foloseşte un oţet balsamic tradiţional, maturat
puţin, pentru a obţine o emulsie mai catifelată şi mai…
Read more »
Read more »
Punch de cidru de mere
9 May 2012
O
reteta de Punch de cidru de mere din: cidru, calvados, suc de mere,
zeama de lamaie si lichior de menta. Ingrediente: 1 sticla de cidru 8 cl
Calvados 10 cl suc de mere 4 cl zeama de lamaie 2 cl lichior de menta
Mod de preparare: Punem ingredientele intr-o cana mare, mixam cu…
Read more »
Read more »
Somon cu rozmarin
8 May 2012
O
reteta de somon cu rozmarin din: file de somon, patrunjel, marar,
lamaie, rozmarin, ulei, piper si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 bucati
file de somon(aprox. 1kg) 2 legaturi de patrunjel 2 legaturi de marar 1
lamaie 4 crengute de rozmarin 1 lingura de ulei piper sare grunjoasa
Mod de preparare: Verdeata se spala si…
Read more »
Read more »
Retete simple si gustoase
8 May 2012
Retete
simple si gustoase: Mâncare de bame cu pui O reteta delicioasa de
mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii, ardei capia, cartofi,
pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare, piper, patrunjel, orez,
paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două piepturi de pui două cepe 4
roşii doi ardei capia doi cartofi…
Read more »
Read more »
Supa Snert
8 May 2012
Snert
nu e greu de făcut, dar prepararea ei ia destul de mult timp. Mai
întâi, mazărea uscată se pune într-un vas cu apă, împreună cu o bucată
de carne afumată cu os şi unul sau două picioare de porc. Se lasă sâ
fiarbă împreună la foc mic. Intre timp bucătarul toacă ceapă, morcovi,
tulpini…
Read more »
Read more »
Hot Dogs cu ceapa prajita
8 May 2012
O
reteta de hod dogs cu ceapa prajita din: telina, ceapa, ulei de
masline, rosii in suc, praf de chilli, zahar, sos worchershire, votca,
carnaciori de porc, ceapa, sare grunjoasa, boia dulce, faina, baghete si
ulei. Ingrediente: 1 codita de telina, tocata 1 ceapa, tocata 1 lingura
ulei de masline 1 conserva de 400 g…
Read more »
Read more »
Hering cu sos de ardei
8 May 2012
O
reteta de hering cu sos de ardei din: fileuri de hering, ardei capia,
boia de ardei dulce, boia de ardei iute, ulei de masline, usturoi, zeama
de lamaie si sare. Ingrediente: 8 fileuri de hering 3 ardei capia rosii
1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei iute
50…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de măzăre
8 May 2012
O
reteta de supa crema de mazare din: mazare, telina, ceapa, patrunjel,
zahar, sare, ulei de masline, piper verde, unt si crutoane. Ingrediente:
500 g mazăre nouă o ţelină mică o legătură ceapă o legătură pătrunjel o
rădăcină pătrunjel o lingură zahăr sau o lingură miere sare o lingură
ulei de măsline piper verde măcinat…
Read more »
Read more »
Punch de mere si kiwi
8 May 2012
O
reteta de Punch de mere si kiwi din: mar verde, kiwi, menta, zahar
pudra, zeama de limette, vin alb si sampanie. Ingrediente: 1 mar verde
mare 2 kiwi 1 buchet de menta 2 linguri de zahar pudra zeama unei
limette 2 sticle de vin alb demidulce 1 sticla sampanie Mod de
preparare: Spalam…
Read more »
Read more »
Mazare cu pui si legume
8 May 2012
O
reteta de mazare cu pui si legume din: carne de pui, mazare, ceapa
verde, sare, piper, ceapa rosie, orez, gogosari si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 500 g carne de pui 1 kg de mazare noua 4 fire de
ceapa verde sare piper o ceapa mare rosie 200 g orez 2-3 gogosari ulei
de…
Read more »
Read more »
Tort de pere ornat cu figurine din marţipan
8 May 2012
O
reteta de tort de pere ornat cu figurine din martipan din: faina,
cacao, praf de copt, zahar pudra, oua, unt, iaurt, pere, amidon, suc de
pere, rachiu de pere, frisca, zahar vanilat, intaritor de frisca si
figurine de martipan. Ingrediente: blat: 230 g făină 35 g cacao 3
linguriţe praf de copt 160 g…
Read more »
Read more »
Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi
8 May 2012
O
reteta de Merluciu prăjit în aluat de bere, cu cartofi din: cartofi,
ulei de floarea soarelui, faina, bicarbonat, bere, otet de mere, fileuri
de merluciu si mazare. Ingrediente: 1,5 kf cartofi, curatati de coaja 2
litri ulei de floarea soarelui 100 g faina integrala, plus 2 linguri
1/2 lingurita bicarbonat 200 ml bere 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem de macese
8 May 2012
O
reteta de prajitura cu gem de macese din: zahar, oua, lapte, miere,
faina, unt, bicarbonat, zahar praf, gris, lamaie, gem de macese, zeama
de lamaie si ciocolata amaruie. Ingrediente: 250 g zahar 2 oua 100 ml
lapte 100 ml miere 850 g faina 100 g unt sau 60 g untura 1 lingurita
bicarbonat crema:…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi şi măsline negre
8 May 2012
O
reteta de piure de cartofi si masline negre din: cartofi, unt, praz,
supa de legume, masline, sare, piper, patrunjel si rosie. Ingrediente:
350 g cartofi albi 40 g unt 1 bucata praz 500 ml supa concentrata de
legume 8-10 masline negre in ulei sare piper patrunjel tocat 1 rosie
Mod de preparare: Curăţă…
Read more »
Read more »
Tort cu brânză şi lămâie
8 May 2012
O
reteta de tort cu branza si lamaie din: oua, branza de vaci, praf de
budinca de lamaie, zahar, zahar vanilat, sare si coaja de lamaie.
Ingrediente: 4 oua 1 kg branza de vaci 1 plic praf de budinca de lamaie
(pentru 500 ml lichid) 150 g zahar 1 plic zahar vanilat sare coaja de…
Read more »
Read more »
Sos mediteraneean
8 May 2012
O
reteta de sos mediteraneean din: rosii, busuioc, capere, ulei de
masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 rosii 1
legatura de busuioc 5-6 capere din conserva 3 linguri ulei de masline
extravirgin 1/2 catel de usturoi sare piper Mod de preparare: Spală
roşiile, înţeapă-le în câteva locuri şi opăreşte-le 20 de secunde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort de bezea cu coacaze
8 May 2012
O
reteta de tort de bezea cu coacaze din: unt, zahar, zahar vanilinat,
oua, faina, praf de copt, lapte, sare, zahar pudra, ciocolata, gelatina,
mascarpone, iaurt, limetta, coacaze si frisca. Ingrediente: blat: 125 g
unt moale 125 g zahar 1 plic zaha vanilinat 4 oua 150 g faina 1
lingurita praf de copt 4 linguri…
Read more »
Read more »
Chec Zebra
8 May 2012
O
reteta de chec zebra din: oua, zahar praf, lapte, ulei, faina, zahar
vanilat, praf de copt si cacao. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar praf 250
ml lapte 200 ml ulei 300 g faina 1 lingurita zahar vanilat 1 lingurita
praf de copt 2 linguri cacao Mod de preparare: Bateţi ouăle cu
zahărul…
Read more »
Read more »
Jeleu de rodii
8 May 2012
O
reteta delicioasa de jeleu din: rodii, limeta, zahar tos, gelatina,
scortisoara, cuisoare, anason, zahar vanilat, menta, frisca.
Ingrediente: 8 rodii o limetă 800 g zahăr tos 30 g gelatină alimentară
un baton scorţişoară două cuişoare o steluţă de anason două pliculeţe
zahăr vanilat menta frişca Mod de preparare: Gelatina se pune la înmuiat
cu…
Read more »
Read more »
Minitarte cu vinete şi roşii
8 May 2012
O
reteta delicioasa de minitarte din: vinete, rosii cherry, faina,
smantana, unt, ou, salata verde, ulei, sare, piper, patrunjel, seminte
de chimen, seminte de susan, masline. Ingrediente: 500 g făină 150 ml
smântână 250 g unt un ou o vânătă o salată verde 250 g roşii cherry 100
ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel…
Read more »
Read more »
Melci cu banane si capsuni
8 May 2012
O
reteta delicioasa de melci cu: banane, faina, capsuni, oua, sare, ulei
de masline, branza de vaci, banane deshidratate, zahar tos, seminte de
mac. Ingrediente: 400 g făină două ouă un sfert de linguriţă cu sare
două linguri cu ulei de măsline 200 g brânză de vaci
Paste cu nuci
8 May 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: nuci, linte, ceapa, ardei iute, ulei de
masline, usturoi, frunza de dafin, seminte coriandru, sare, piper,
oregano, rosii cherry, patrunjel. Ingrediente: 500 g paste colorate 200 g
linte o ceapă un ardei iute verde 100 g miez de nucă 100 ml ulei de
măsline 4 căţei de usturoi o…
Read more »
Read more »
Macrou pe pat de legume
8 May 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu:usturoi, napi, ardei gras, salata verde,
rosii, ceapa rosie, faina, otet balsamic, sare, piper, patrunjel, ulei.
Ingrediente: un kilogram napi 4 căţei de usturoi 4 trunchiuri de macrou
doi ardei graşi o salată verde 4 roşii o ceapă roşie 100 g făină 50 ml
oţet balsamic sare piper pătrunjel ulei…
Read more »
Read more »
Piure de dovleac
8 May 2012
O
reteta de piure de dovleac din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline
extravirgin, supa de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g
dovleac 1 ceapă albă mică 30 g unt 1 lingură ulei de măsline extravirgin
500 ml supă concentrată de legume cimbru sare piper negru Mod de
preparare: Curăţă dovleacul de…
Read more »
Read more »
Mâncare de bame cu pui
8 May 2012
O
reteta delicioasa de mancare cu: bame, carne de pui, ceapa, rosii,
ardei capia, cartofi, pasta de tomate, ulei de masline, otet, sare,
piper, patrunjel, orez, paste de orz. Ingrediente: 500 g bame două
piepturi de pui două cepe 4 roşii doi ardei capia doi cartofi mai mari o
lingură cu pastă de tomate 100…
Read more »
Read more »
Mechouia
8 May 2012
O
reteta delicioasa de mechouia cu: ardei gras, ardei chili, ansoa,
vinete, usturoi, ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie, capere,
menta, chimen. Ingrediente: 700 g ardei graşi 3 ardei chili 25 g anşoa
marinate 450 g vinete doi căţei de usturoi 60 ml ulei de măsline sare
piper suc de lămâie o linguriţă…
Read more »
Read more »
Dieta in 10 Pasi
8 May 2012
Dieta
in 10 pasi este o cura de slabire construita pe principiul dietelor
disociate, in cadrul careia in fiecare zi se consuma exclusiv tipul de
alimente inclus in program. Spre exemplu, daca in a doua si a treia zi
este prevazut sa mancam orez fiert, atunci singurul aliment va fi
intr-adevar orezul fiert, fara alte…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi (aioli)
8 May 2012
O
reteta de sos de usturoi din: usturoi, lapte, ulei de masline
extravirgin si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 catei de usturoi 200 ml
lapte 5 linguri ulei de masline extravirgin sare grunjoasa Mod de
preparare: Curata căţeii de usturoi şi scoate-le germenele. Incălzeşte
laptele, pune usturoiul şi fierbe-le împreună circa 10 minute. Scoate
usturoiul,…
Read more »
Read more »
Punch cu corcoduse
8 May 2012
O
reteta de Punch cu corcoduse din: corcoduse, sirop de grenadine, zeama
de portocale, vin alb si sampanie. Ingrediente: 750 g corcoduse 1-2
linguri de sirop de grenadine zeama a 4 portocale 2 sticle de vin alb
sec 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Spalam corcodusele, le
scoatem samburii si le taiem in…
Read more »
Read more »
Tocană de pui cu sos pesto şi găluşte cu brânză
8 May 2012
O
reteta de tocana de pui cu sos pesto si galuste cu branza din: ulei de
masline, pulpe de pui, bacon, ceapa, telina, praz, faina, vin alb, supa
de pui, frunze de dafin, mazare, rosii, pesto, busuioc, unt, faina,
parmezan si seminte de pin. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 12-15
pulpe de pui, fara…
Read more »
Read more »
Ciorbă de cartofi cu pui
8 May 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, ceapa, morcov, cartofi,
rosii, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper,
leustean, smantana. Ingrediente: un pui 2 cepe 5 cartofi 4 roşii un
morcov o rădăcină de pătrunjel o lingură cu pastă de tomate 500 ml borş
100 ml ulei de floarea-soarelui sare…
Read more »
Read more »
Sopa de picadillo
8 May 2012
Regiunea
Andaluzia, din sudul Spaniei, este renumită pentru supele ei reci: ajo
blanco, salmorejo şi marea vedetă internaţională, supa gazpacho. Acestea
sunt foarte răcoritoare în timpul verii, dar când vremea se răceşte,
andaluzii se grăbesc să treacă la sopa de picadillo. Sopa de picadillo
înseamnă supă de mărunţişuri şi, în fond, din asta şi este…
Read more »
Read more »
Mousse cu capsune
8 May 2012
O
reteta de mousse cu capsune din: ciocolata, alune de padure, miere,
frisca si capsune. Ingrediente: 200 g ciocolata 60 g alune de padure
macinate 1 lingura miere 250 ml frisca lichida 200 g capsune Mod de
preparare: Bateţi frişca într-un castron până când se întăreşte apoi
acoperiţi castronul cu folie de plastic şi…
Read more »
Read more »
Blintzer
8 May 2012
O
reteta de blintzer din: oua, faina, ulei, lapte, unt, sare, ciuperci,
grasime de gasca, ceapa, usturoi, ardei gras, faina, lapte, mozzarella,
busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: aluat: 2 oua 250 g faina 2-3
linguri ulei 250 ml lapte 125 g unt sare umplutura: 800 g ciuperci 3-4
linguri grasime de gasca 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Vinete cu brânză la cuptor
8 May 2012
O
reteta de vinete cu branza la cuptor din: vinete, oua, usturoi, rosii,
branza de oaie, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 4 vinete 4 ouă 3 căţei de usturoi 2 roşii 150 g de brânză
grasă de oaie 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de pătrunjel verde
sare şi piper…
Read more »
Read more »
Somon cu salată de ţelină
8 May 2012
O
reteta de somon cu salata de telina din: telina, maioneza, mustar,
somon, piper, lamaie, vin, sare si ulei. Ingrediente: 1 ţelină mare 200
grame de maioneză 1 linguriţă de muştar 4 felii de somon proaspăt piper
boabe roşu şi pudră alb/negru 1 lămâie 1 pahar de vin alb sare ulei
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de ciuperci si salvie
8 May 2012
O
reteta de piept de pui cu sos de ciuperci si salvie din: unt, ceapa,
ciuperci, patrunjel, vin alb, smantana, salvie, ulei de masline, piept
de pui, sare si piper. Ingrediente: 30 grame unt 3 cepe tocate 300 grame
ciuperci feliate patrunjel tocat 200 ml vin alb sec 130 grame smantana
30 grame salvie tocata…
Read more »
Read more »
Creveti la cuptor cu sos de tomate si feta
7 May 2012
O
reteta de creveti la cuptor cu sos de tomate si feta din: ulei de
masline, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, marar, creveti, feta, sare si
piper. Ingrediente: 10 ml ulei de masline 1 ceapa tocata 2 catei de
usturoi 600 grame rosii tocate 1 legatura patrunjel tocat marar tocat
500 grame creveti 150 grame feta…
Read more »
Read more »
Salată cu sparanghel şi cartofi
7 May 2012
O
reteta de salata cu sparanghel si cartofi din: cartofi, sparanghel,
maioneza, suc de lamaie, ceapa verde, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 1 kilogram de cartofi, curăţati de coajă şi tăiaţi pe
jumătate 2 buchete de sparanghel 1/2 ceaşcă (1450 de grame) cu maioneză 2
linguri cu suc de lămâie 2 cepe verzi, tocate mărunt…
Read more »
Read more »
Supă cremă de cartofi cu şuncă
7 May 2012
O
reteta de supa crema de cartofi cu sunca din: cartofi, telina, ceapa,
patrunjel, lapte, branza, sunca, sare si piper. Ingrediente: 3, 4
cartofi tăiaţi mărunt 100 g ţelină tocată o ceapă mare tocată 1
linguriţă de pătrunjel uscat 400 g cani de lapte 250 g brânză rasă 200 g
şuncă tăiată în cubuleţe sare…
Read more »
Read more »
Spirală cu brânză
7 May 2012
O
reteta de spirala cu branza din: oua, zahar tos, faina, cacao, praf de
copt, lapte, budinca de vanilie si branza de vaci. Ingrediente: blat: 6
oua 6 linguri zahar tos 3 linguri faina 3 linguri cacao 1 lingurita praf
de copt crema: 350 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 3
linguri…
Read more »
Read more »
Punch Burgund
7 May 2012
O
reteta simpla de Punch Burgund din: lamaie, portocale, lichior de
portocale si sampanie roz. Ingrediente: 1 lamaie 1 portocala 8 cl
lichior de portocale 1 sticla de sampanie roz Mod de preparare:
Curatam de coaja lamaie si portocala in forma de spirala. Punem coaja
lor in bol si adaugam zeama fructelor si lichiorul…
Read more »
Read more »
Calcan prajit cu capere si crevete
7 May 2012
O
reteta de calcan prajit cu capere si crevete din: unt, capere,
patrunjel, fileuri de calcan, faina, piper rosu, crevete, piper alb,
lamaie si cartofi fierti. Ingrediente: 50 g unt, plus pentru prajit 2
linguri capere, tocate 1 lingura patrunjel, tocat 4 fileuri de calcan 2
linguri faina un praf piper rosu 50 g crevete…
Read more »
Read more »
Strudel cu piersici
7 May 2012
O
reteta de studel cu piersici din: drojdie, zahar, faina, lapte, unt,
galbenus, coaja de lamaie, sare, zahar pudra, piersici, zahar vanilinat,
migdale, biscuiti si lapte. Ingrediente: aluat: 20 g drojdie 60 g zahar
400 g faina 200 ml lapte caldut 80 g unt topit 1 galbenus coaja de
lamaie rasa 1 praf sare zahar…
Read more »
Read more »
Shakshuka
7 May 2012
O
reteta de Shakshuka din: rosii, ceapa, oua, ardei iute, grasime de
gasca, chimen, busuioc, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg rosii
300 g ceapa 4 oua 1 ardei iute 2 linguri grasime de gasca 1 lingurita
chimen frunze de busuioc si de cimbru proaspete sare piper Mod de
preparare: Tocaţi ceapa julienne…
Read more »
Read more »
Pateuri cu fructe
7 May 2012
O
reteta de pateuri cu fructe din: aluat de foi, faina, ou, pesmet, mure,
dulceata de zmeura, zahar brun, biscuiti si zahar pudra. Ingrediente:
450 g aluat de foi faina pentru planseta 1 ou 3 linguri pesmet 150 g
mure congelate 2 lingurite dulceata de zmeura 4 linguri zahar brun 20 g
biscuiti mici si…
Read more »
Read more »
Ciorbă scoţiană
7 May 2012
Ciorba
scoţiană este chintesenţa unei mâncări scoţiene tradiţionale. Este o
fiertură fără pretenţii, dar gustoasă, consistentă şi ieftină. Spre
deosebire de rău-famatul haggis, ciorba scoţiană este apreciată în
întreaga lume. Intâi se pune la fiert carnea; cândva, se folosea numai
carne de miel sau berbec; astăzi se preferă carnea de vită. Carnea
trebuie să fie…
Read more »
Read more »
Punch Costa Rica
7 May 2012
O
reteta simpla de Punch Costa Rica din: mandarine, cafea, zahar, rachiu,
sampanie si inghetata de vanilie. Ingrediente: 3 cutii de mandarine
curatate 1 l cafea rece 100 g zahar 1/2 l rachiu (Weinbrand) 1 sticla de
sampanie 500 g inghetata de vanilie Mod de preparare: Punem mandarina
in bol si turnam deasupra rachiul.…
Read more »
Read more »
Supa crema de morcovi si fasole boabe
7 May 2012
O
reteta de supa crema de morcovi si fasole boabe din: ulei de floarea
soarelui, ceapa, turmeric, ghimbir, pudra de curry, morcovi, fasole
boabe, supa de legume, lapte si chives. Ingrediente: 1 lingurita ulei de
floarea soarelui 2 cepe, tocate 1 lingurita de turmeric 1 lingurita de
ghimbir pudra 1 lingura pudra de curry 1,25…
Read more »
Read more »
Pere în aluat cu fulgi de scorţişoară
7 May 2012
O
reteta de pere in aluat cu fulgi de scortisoara din: aluat de foi,
pere, smantana, ou, scortisoara, zahar si unt. Ingrediente: 1 foaie
intinsa din 400 g aluat de foi 2 pere 4 linguri smantana 1 ou 1
lingurita scortisoara 2 linguri zahar 1 lingura unt Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la…
Read more »
Read more »
Kugel cu mere
7 May 2012
O
reteta de kugel cu mere din: orez, apa, unt, oua, zahar, stafide si
mere acrisoare. Ingrediente: 400 g orez 1,2 l apa 50 g unt 5 oua 150 g
zahar 100 g stafide 300 g mere acrisoare Mod de preparare: Puneţi la
fiert orezul spălat, în apă cu puţină sare. Curăţaţi merele şi…
Read more »
Read more »
Traistute cu gem
7 May 2012
O
reteta de traistute cu gem din: branza de vaci, faina, unt, gem de
capsuni, ou, unt, zahar si faina. Ingrediente: 100 g branza de vaci 100 g
faina 100 g unt 150 g gem de capsuni 1 ou crusta de aluat: 50 g unt 50 g
zahar 50 g faina Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ruladă cu legume şi feta
7 May 2012
O
reteta gustoasa de rulada cu: faina, oua, unt, drojdie, lapte dulce,
laboda, broccoli, branza feta, ardei capia, ardei iute, ceapa verde,
sare, piper, marar. Ingrediente: 420 g făină două ouă 80 g unt 7 g
drojdie uscată 150 ml lapte dulce două legături de lobodă 500 g broccoli
400 g brânză feta un ardei…
Read more »
Read more »
Tarte cu caise
7 May 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: unt, zahra tos, oua, faina, sare, zahar
vanilat, esenta de migdale, bicarbonat de sodiu, gem de caise, compot de
caise. Ingrediente: 250 g unt 300 g zahăr tos două ouă 650 g făină un
sfert de linguriţă cu sare două pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu
esenţă de migd