Retete de top:
Cinci salate pentru masa de Pasti
13 April 2012
Cinci
salate pentru masa de Pasti: Salata Siciliana cu mere si ciuperci
marinate O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate
din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou,
masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina
de telina 100 g ciuperci marinate 4 linguri…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca si rahat
13 April 2012
O
reteta de cozonac cu nuca si rahat din: faina, drojdie, unt, oua,
zahar, ulei de floarea soarelui, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie si
portocala, rahat, nuca, rom, cacao si ou. Ingrediente: un kg faina 50 g
drojdie 200 g unt 6 oua 10 linguri zahar 400 ml lapte 50 ml ulei de
floarea…
Read more »
Read more »
Fripturi pentru masa de Paşti
13 April 2012
Fripturi
pentru masa de Paşti: Friptură de ied cu rozmarin si cartofi O reteta
de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied, otet de
vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi, ulei de
masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml otet de
vin…
Read more »
Read more »
Coaste de porc cu varza rosie cu mere
13 April 2012
O
reteta de coaste de porc cu varza rosie si mere din: coaste de post,
varza rosie, mere golden, piper, cimbru, marar, unt, miere, sare si supa
de legume. Ingrediente: 1,5 kg de coaste de porc o varza rosie
potrivita patru mere golden sucul de la jumatate de portocala o
lingurita de piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Noua deserturi pentru masa de Paşte
13 April 2012
Va
prezentam Noua deserturi pentru masa de Paşte: Sorbet de lamaie O
reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de
lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar
pentru decor: coaja de lamaie Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să
dea în clocot,…
Read more »
Read more »
Cartofi noi copţi în ulei de trufe
13 April 2012
O
reteta de cartofi noi copti in ulei de trufe din: cartofi noi, usturoi,
ulei de trufe, sare, piper, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 1 kg
cartofi noi 4 catei de usturoi ulei de trufe sare piper cimbru rozmarin
Mod de preparare: Se spală bine cartofii şi se taie sferturi, fără a se
curăţa de…
Read more »
Read more »
Cocktail 2000
13 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail 2000 din: cointreau, suc de limeta, sampanie
si agrise. Ingrediente: 4 cl Cointreau 4 linguri de suc de limeta
sampanie bucati de agrise Mod de preparare: Mixam Cointreau, zeama de
limeta si cuburile de gheata intr-un pahar, apoi turnam bautura intr-o
cupa de sampanie si completam cu sampanie. Decoran…
Read more »
Read more »
Pască cu cremă de brânză dulce
13 April 2012
O
reteta de pasca cu crema de branza dulce din: oua, unt, zahar, ulei de
floarea soarelui, sare, coaja de lamaie, drojdie, lapte, faina, unt,
branza dulce, stafide, oua, esenta de vanilie, ciocolata si nuca de
cocos. Ingrediente: pentru aluat: 3 ouă 100 g unt 6 linguri zahăr 25 ml
ulei de floarea- soarelui un…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu prune si sos de migdale
13 April 2012
O
reteta de rulada de curcan cu prune si sos de migdale din: pulpe de
curcan, prune uscate, mustar, pesmet, albus, ceapa, verdeturi, morcovi,
ulei, sare si piper. Ingrediente: trei pulpe superioare de curcan 20
prune uscate (eventual afumate) doua lingurite de mustar o lingura de
pesmet un albus doua cepe mici verdeturi (cimbru, patrunjel)…
Read more »
Read more »
Meniu pentru masa de Paşti
13 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam un meniu pentru masa
de Paşti: Ciorba de miel O reteta de ciorba de miel din: carne de
miel, apa, praz, morcovi, ceapa, arpacas, usturoi, piper si patrunjel.
Ingrediente: 1…
Read more »
Read more »
Ruladă de miel cu verdeţuri
13 April 2012
O
reteta de rulada de miel cu verdeturi din: carne de miel, ceapa,
usturoi, pesmet, unt, spanac, sare, piper, ulei de masline, vin alb sec,
usturoi, rozmarin si ienibahar. Ingrediente: un kg carne de miel (pulpă
de miel fără os) o legătură ceapă o legătură usturoi 1-2 linguri pesmet
un cubuleţ unt 200 g spanac…
Read more »
Read more »
Frappe de vanilie cu sirop de migdale
13 April 2012
O
reteta de Frappe de vanilie cu sirop de migdale din: smantana, sirop de
migdale, inghetata de vanilie, sirop de rodie, amaretto, grand marnier,
gheata si capsuni. Ingrediente: 100 ml smantana dulce 1/2 pahar sirop
de migdale 100 g inghetata de vanilie 40 ml sirop de rodie 40 ml lichior
Amaretto 40 ml lichior Grand…
Read more »
Read more »
Friptură de ied cu rozmarin si cartofi
13 April 2012
O
reteta de friptura de ied cu rozmarin si cartofi din: pulpa de ied,
otet de vin, rozmarin verde, usturoi, cimbru, piper, unt, mere, cartofi,
ulei de masline si vin alb. Ingrediente: o pulpă dezosată de ied 100 ml
otet de vin rozmarin verde o legătură usturoi verde cimbru verde piper
negru, boabe şi măcinat…
Read more »
Read more »
Opt deserturi pentru masa de Paşte
13 April 2012
Va
prezentam Opt deserturi pentru masa de Paşte: Mieluşei cu marţipan O
reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar
vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt.
Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1
plic zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Friptură de iepure cu măsline
13 April 2012
O
reteta de friptura de iepure cu masline din: iepure, vin alb, sare
grunjoasa, piper, foi de dafin, masline, ulei de masline, rosii, busuioc
verde, cimbru, lamai si usturoi. Ingrediente: un kg carne de iepure
(piept, pulpe) 500 ml vin alb dulce, dacă e iepure de casă sau 500 ml
vin roşu, dacă e iepure…
Read more »
Read more »
Bors de miel pentru masa de Paşti
13 April 2012
O
reteta de bors de miel pentru masa de Paşti din: coaste si carne de
miel, ceapa, morcovi, ardei, telina, leustean, bors, rosii, otet, piper
si sare grunjoasa. Ingrediente: un kilogram coaste şi carne de miel 3
cepe 3 morcovi un ardei o ţelînă 2 legături leuştean un litru borş 2-3
roşii o linguriţă oţet…
Read more »
Read more »
Frappe de banane si lapte de cocos
13 April 2012
O
reteta de frappe de banane si lapte de cocos din: suc de ananas, lapte
de cocos, rom, smantana dulce, banana, gheata si ananas. Ingrediente:
200 ml suc de ananas 100 ml lapte de cocos 30-40 ml rom 75 ml smantana
dulce 1 banana 5 cuburi de gheata pentru decor: 1 felie de ananas …
Read more »
Read more »
Drob de miel cu ou
13 April 2012
O
reteta de drob de miel din: organe de miel, lapte, ulei de floarea
soarelui, ienibahar, unt, oua, sare grunjoasa, piper si ceapa alba.
Ingrediente: 2 kg organe de miel 500 ml lapte dulce 2-3 linguri ulei de
floarea-soarelui ienibahar 200 g unt 8 ouă sare grunjoasă piper negru
măcinat 3 cepe albe Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Sea Of Love
13 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sea Of Love din: champagne, rom alb, lichior
de cocos, piure de capsuni si fructe. Ingrediente: 8 cl champagne 1 cl
rom alb 2 cl lichior de cocos 2 cl piure de capsuni bucati de fructe
Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita in mixer, apoi
turam bautura…
Read more »
Read more »
Coroniţă din carne de pui şi legume
13 April 2012
O
reteta de coronita din carne de pui si legume din: piept de pui, paine,
lapte, oua, ceapa, unt, sare, ardei, piper, patrunjel, margarina, sare,
iaurt, faina si smantana. Ingrediente: 800 g piept de pui 200 g miez
pâine 200 ml lapte 4-5 ouă 2 legături ceapă 75 g unt sare 2 ardei piper
negru…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata cu crutoane
13 April 2012
O
reteta de salata de crutoane din: sfecla rosie, morcov, ceapa, zeama de
lamaie, ulei de masline, seminte de susan, paine neagra si patrunjel.
Ingrediente: 1 sfecla rosie de dimensiune mijlocie 1 morcov 1 ceapa
zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de
susan 200 g paine neagra (veche…
Read more »
Read more »
Tartă aperitiv cu brânză
13 April 2012
O
reteta de tarta aperitiv cu branza din: faina, ulei de floarea
soarelui, sare, oua, branza mascarpone, telemea de vaca, smantana, sare,
piper, ceapa, marar si patrunjel. Ingrediente: Pentru aluat: 225 ml
apă 375 g făină 175 ml ulei de floarea-soarelui un praf sare 3 ouă
Pentru umplutură: 100 g brânză mascarpone 150 g telemea…
Read more »
Read more »
Mieluşei cu marţipan
13 April 2012
O
reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar
vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt.
Ingrediente: 100 g masă de marţipan 2 ouă 75 g unt moale 50 g zahăr 1
plic zahăr vanilat 1 praf sare 5 picături ulei de migdale amare 80 g
făină…
Read more »
Read more »
Macrou cu legume
13 April 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu: morcov, spanac, usturoi, frunza de
dafin, rosii, limete, masline, ardei iute, ardei capia, ulei de masline,
sare, piper, marar. Ingrediente: un kilogram macrou 500 g morcovi 500 g
spanac verde 6 căţei de usturoi o frunză de dafin 4 roşii două limete
100 g măsline feliate un ardei iute…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel
13 April 2012
O
reteta de ciorba de miel din: carne de miel, apa, praz, morcovi, ceapa,
arpacas, usturoi, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2
litri de apa 3 fire de praz tocat marunt 3 morcovi 2 cepe tocate 1
ceasca cu arpacas 2 catei de usturoi piper negru macinat 1/4 ceasca cu
patrunjel…
Read more »
Read more »
Iepuraşi din aluat pufos de cozonac
13 April 2012
O
reteta de iepurasi din aluat pufos de cozonac din: lapte, drojdie,
faina, zahar, unt, sare, gabenus, stafide, migdale si zahar pudra.
Ingrediente: 300 g lapte 1/2 cub de drojdie 500 g faina 100 g zahar 75 g
unt moale sare 1 galbenus circa 25 g stafide circa 25 g migdale rase
eventual zahar pudra…
Read more »
Read more »
Salata cu muschi de vita
13 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: muschi de vita, usturoi, rosii, salata,
branza cu mucegai, otet balsamic, ceapa, sare, piper. Ingrediente: 250 g
de muşchi de vită 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 roşii 5 ceşti de salată
romană tocată 3 ceşti de brînză cu mucegai albastru sfărîmată 4 linguri
de oţet balsamic 1/2 ceaşcă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara tort cu fructe (video)
13 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara tort cu fructe: Ingrediente: 220 g
plain flour ¼ tsp salt ½ tsp mixed spice ½ tsp ground cinnamon 200 g
butter 2 tbsp black treacle 1 tbsp marmalade ¼ tsp vanilla essence 4
medium eggs, lightly beaten 800 g mixed dried fruit 100 g chopped mixed
peel…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de praz si cartofi
13 April 2012
O
reteta de supa de praz si cartofi din: marar, ulei de masline
extravirgin, praz, cartofi, usturoi, supa de legume si sare.
Ingrediente: 1 legatura de marar 9 linguri ulei de masline extravirgin
1.7 kg praz 2 cartofi mari, taiati 3 catei usturoi, maruntiti 8 cani
supa de legume sare Mod de preparare: Fa…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă
13 April 2012
O
reteta de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din: cotlete de
miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si parmezan.
Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5 linguri ulei de
măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2 linguri parmezan
ras Mod de…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu jeleu de portocale
13 April 2012
O
reteta de Panna cotta cu jeleu de portocale din: smantana, lapte, zahar
pudra, zahar tos, suc de portocale, amidon, gelatina, ciocolata cu
lapte, rom si baton de vanilie. Ingrediente: 250 ml smantana pentru
frisca 250 g lapte caldut 100 g zahar pudra 3 linguri cu zahar tos 400
ml suc de portocale proaspat stors…
Read more »
Read more »
Roastbeef clasic cu sos remoulade
13 April 2012
O
reteta Roastbeef clasic cu sos remoulade din: carne de vita, sare,
piper, mustar de dijon, ceapa, oua, castravecior murat, patrunjel,
maioneza si iaurt. Ingrediente: 1,5 kg carne de vita fasonata pentru
roastbeef sare piper 6 linguri mustar de Dijon 3 cepe albe 4 oua fierte
tari 3 cepe frantuzesti 1 castravecior murat 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cocktail Frou Frou
13 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Frou Frou din: lichior de fructe, lichior de
capsuni, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 3 cl Bols lichior de
fructe de passiflora 3 cl lichior de capsuni 2 cl suc de grepfurt
champagne Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia samp
Tiramisu cu coacăze roşii
13 April 2012
O
reteta delicioasa de tiramisu cu: tiramisu, oua, zahar tos, ulei,
lapte, cacao, faina, praf de copt, zahar vanilat, coacaze rosii, frisca,
sirop de zahar, sare, limeta. Ingrediente: 2 ouă 350 g zahăr tos 125 ml
ulei de floarea-soarelui 250 ml lapte dulce 3 linguri de cacao 500 g
făină praf de copt două pliculeţe…
Read more »
Read more »
Patru salate pentru masa de Pasti
13 April 2012
Patru
salate pentru masa de Pasti: Salată caldă de raţă servită cu sos
Merlot O reteta delicioasa de salata cu: carne de rata, cartofi,
andiva rosie, creson, sfecla rosie, vin rosu, hasma, supa de pui, ulei
de masline. Ingrediente: 2 pulpe de raţă 2 cartofi, cu coajă 85g de bob
verde (sau de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu lămâie si seminţe de fenicul
13 April 2012
O
reteta de friptura d eporc cu lamaie si seminte de fenicul din: muschi
de porc, rozmarin, cimbru, coaja de lamaie, seminte de fenicul, pesmet,
parmezan, unt, ou, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1,2 kg
muşchi de porc 2 linguri rozmarin tocat 2 linguri cimbru tocat 1
linguriţă coajă rasă de la o…
Read more »
Read more »
Frappe cu iaurt
13 April 2012
O
reteta de frappe cu iaurt din: smantana, iaurt, zahar, apa si frunze de
menta. Ingrediente: 120 ml smantana dulce 160 g iaurt integral 50 g
zahar 20 ml apa pentru decor: frunze de menta Mod de preparare: Pune
în vasul blenderului smântână, iaurtul, zahărul şi apa. Mixează-le circa
40 de secunde la putere…
Read more »
Read more »
Muschiulet de miel in unt
13 April 2012
O
reteta de muschiulet de miel in unt din: usturoi, rozmarin, cimbru,
muschiulet de miel, sare, piper, unt, patrunjel, coaja de lamaie, ceapa
verde si rosii cherry. Ingrediente: 2 catei de usturoi 1 fir de rozmarin
3 fire cimbru 4 bucati de muschiulet de miel (180 g) sare piper 80 g
unt 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu marar
13 April 2012
O
reteta gustoasa de fasole verde cu: marar, praf de copt, unt, faina,
supa de vita, sare, smantana, piper, otet. Ingrediente: 750 g fasole
verde un vârf de cuţit de praf de copt o lingură de unt o lingură de
făină 200 ml supă de vită sare 200 g smântână piper un strop de oţet…
Read more »
Read more »
Rondele de hering cu spanac
13 April 2012
O
reteta delicioasa de rondele cu: file de hering, spanac verde, alge,
naut, boabe de porumb, fidea de orez, ulei de masline, usturoi, frunza
de dafin, sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g fileuri de hering 500 g
spanac verde două foi de alge nori 200 g năut 150 g boabe de porumb 200
g fidea…
Read more »
Read more »
Pizza cu praz şi nuci
13 April 2012
O
reteta delicioasa de pizza cu:faina, drojdie, apa, ulei de masline,
zahar tos, sos pesto, masline, ardei capia, praz, miez de nuca,
cascaval, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g făină 15 g drojdie 250
ml apă două linguri cu ulei de măsline o linguriţă cu zahăr tos două
linguri cu sos pesto 100 g măsline…
Read more »
Read more »
Friptură cu ceapă
13 April 2012
O
reteta delicioasa de friptura cu: carne de vita, sare, piper, faina,
unt, ceapa, ulei, supa de vita, fulgi de unt. Ingrediente: 4 felii
dezosate de carne de vită sare piper făină două linguri de unt topit 250
g ceapă ulei supă de vită pentru marinat 2-3 fulgi de unt rece Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Varza vieneza
13 April 2012
O
reteta delicioasa de varza cu: sare, bacon, unt, faina, supa de vita,
usturoi, piper. Ingrediente: o varză de un kilogram sare 100 g bacon o
lingură de unt o lingură de făină 250 ml supă de vită un căţel de
usturoi piper Mod de preparare: Se curăţă varza de frunzele exterioare,
se taie în…
Read more »
Read more »
Polenta cu legume
13 April 2012
O
reteta delicioasa de polenta cu: malai, apa, ceapa verde, rosii,
broccoli, parmezan, unt, branza de burduf, sare, piper. Ingrediente:
400 g mălai 1.500 ml apă o legătură ceapă verde 8 roşii 500 g broccoli
100 g parmezan 75 g unt 200 g brânză de burduf sare piper Mod de
preparare: Broccoli se spală, se…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu mere si scortisoara
13 April 2012
O
reteta gustoasa de strudel cu: mere, faina, ulei, zeama de lamaie, rom,
stafide, scortisoara, zahar vanilat, zahar, unt, pesmet, zahar pudra.
Ingrediente aluat: 200 g făină două linguri de ulei Ingrediente
umplutură: 1.5kg mere zeamă de lămâie două-trei linguri de rom două-trei
linguri de stafide scorţişoară zahăr vanilat 120 g zahăr 80 g unt…
Read more »
Read more »
Miel condimentat
12 April 2012
O
reteta de miel condimentat din: ulei de masline, spata de miel, ceapa,
usturoi, scortisoara, seminte de chimion, chilli, rosii, supa de legume,
melasa de rodie, caise, smochine si coriandru. Ingrediente: 1½ ulei de
măsline 2 bucăţi spată de miel, cu os 3 cepe, foliate 4 căţei de
usturoi, feliaţi ½ baton de scorţişoară 1…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Paşti
12 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va prezentam o serie de retete
pentru masa de Paşti: Pulpa de miel umpluta O reteta de pulpa de miel
umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou, smantana, unt, urzici,
migdale,…
Read more »
Read more »
Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel
12 April 2012
O
reteta de Drob cu ou din carne de miel, curcan sau viţel din: chifla,
ceapa, ulei, ceapa verde, patrunjel, carne de miel, organe de miel, ou,
gris, sare si piper. Ingrediente: 1 chiflă veche de-o zi 2 cepe 3
linguri ulei 2 cepe verzi 1 legătură pătrunjel 400 g carne de miel
tocată (sau…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc umplut cu gorgonzola
12 April 2012
O
reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc,
busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei. Ingrediente:
1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g) 1 legătură busuioc 150 g brânză
gorgonzola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru) 50 g pâine
albă tăiată cuburi (fără coajă)…
Read more »
Read more »
Miel pe pat de legume asortate
12 April 2012
O
reteta de miel pe pat de legume asortate din: carcasa de miel, piper,
ceapa, patrunjel, cimbru, rozmarin, unt, ou, fasole verde, cimbrisor,
mazare, dovlecei, praz, ulei, sare si mustar. Ingrediente: 1 carcasa de
miel cu coaste (circa 800 g) piper 3 cepe frantuzesti 1 legatura
patrunjel 1 legatura cimbru 1/2 legatura patrunjel 1 fir…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan umplută cu brânză
12 April 2012
O
reteta de rulada de curcan umpluta cu branza din: otet, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, boia dulce, piept de curcan, patrunjel, cimbru,
ceapa, pesemt, branza de vaci, galbenus, supa, smantana, mustar si
amidon. Ingrediente: 1 lingură oţet 4 linguri ulei de floarea-soarelui
sare piper boia dulce 1 kg piept de curcan (fasonat pentru…
Read more »
Read more »
Drob de miel pane
12 April 2012
O
reteta de drob de miel pane din: organe de miel, oua, verdeata, faina,
pesmet si ou. Ingrediente: 500 g organe de miel 3 oua verdeata: o
jumatate de legatura de marar, o jumatate de legatura de patrunjel, o
legatura de ceapa 3 linguri de faina alba 3 linguri de pesmet 1 ou
pentru batut…
Read more »
Read more »
Cocktail Tangora
12 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Tangora din: rom brun, bols vanilla, zahar si
champagne. Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl Bols Vanilla 1 cl zahar 5 cl
champagne Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata
in shaker, si se serveste in pahar de whisky cu cuburi de gheata.
Read more »
Read more »
Pulpa de miel invelita
12 April 2012
O
reteta de pulpa de miel invelita din: pulpa de miel, vin, ulei, aluat,
boabe de piper, rosie, ou si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de miel fără
os 2 căni cu vin 2-3 linguri cu ulei 5-6 boabe de piper negru 1 foaie
aluat foitaj 1 roşie mare 1 ou sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si branza feta (video)
12 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara vinete umplute cu carne de miel si
branza feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Ingrediente: 2 aubergines 60 ml olive oil 350 g minced lamb 1
onion, chopped 4 cloves garlic, minced 2 tomatoes, deseeded and diced 1
tbsp cumin 1 pinch cayenne…
Read more »
Read more »
Sapte deserturi pentru masa de Paşte
12 April 2012
Va
prezentam Sapte deserturi pentru masa de Paşte: Desert cald cu crema de
ou O reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de
caise, caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar,
esenta de vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt,
inmuiat 6 cornuri (din aluat de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Miel in crusta de aluat
12 April 2012
O
reteta de miel in crusta de aluat din: pulpa de miel, aluat, pate de
casa, galbenus de ou, sare, piper, foaie de dafin, cimbru, piper negru
boabe, rozmarin, patrunjel, menta, ulei de masline, ceapa si vin alb.
Ingrediente: 400-500 g pulpa de miel aluat patiserie 30 g pate de casa 1
galbenus de ou…
Read more »
Read more »
Pui cu parmezan, spanac si fasole verde
12 April 2012
O
reteta de pui cu parmezan, spanac si fasole verde din: albus, parmezan,
piept de pui, cartofi, mazare, spanac, otet balsamic si ulei de
masline. Ingrediente: 1 albus 50 grame parmezan ras 4 piepti de pui 400
grame cartofi noi taiati in cuburi 140 grame mazare 1 legatura spanac 5
ml otet balsamic 10 ml…
Read more »
Read more »
Flori cu pătrunjel şi roşii uscate
12 April 2012
O
reteta delicioasa de flori cu: faina, parmezan, branza de vaci, oua,
rosii uscate, patrunjel verde, ceapa verde, praf de copt, sare, piper,
unt, sos de rosii picant, rosii. Ingrediente: 130 g făină 50 g parmezan
125 g brânză de vaci două ouă 100 g roşii uscate în ulei o lingură de
pătrunjel verde tocat…
Read more »
Read more »
Spumă de iaurt pe piersici marinate, cu coacăze
12 April 2012
O
reteta de spuma de iaurt pe piersici maeinate, cu coacaze din:
inghetata de iaurt, lapte, gheata, piersica, zahar brun si coacaze.
Ingrediente: 150 g inghetata de iaurt 100 ml lapte proaspat integral 2-3
cuburi de gheata 1 piersica bine coapte 1 lingurita zeama de lamaie 1
lingurita zahar brun pentru decor: 2 ciorchini mici…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu vin
12 April 2012
O
reteta de cotlete de miel cu vin din: cotlete de miel, ceapa, vin rosu,
cimbru, rosii, usturoi, sare, ulei de masline si piper negru.
Ingrediente: 1 kg cotlete de miel (sau berbecuţ, că e mai sănătos) 4-5
cepe mari 300 ml vin roşu sec 2-3 rămurele de cimbru 1 cutie cu roşii
tăiate 3-4…
Read more »
Read more »
Tartă cu flori de soc
12 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: branza de vaci, smantana, zahar tos,
sare, oua, zahar vanilat, flori de soc, stafide, unt, gris, lamaie,
dulceata de capsuni. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 200 ml smântână
100 g zahăr tos un vârf de linguriţă cu sare 4 ouă, două pliculeţe zahăr
vanilat 3 linguri cu flori…
Read more »
Read more »
Paste cu pui
12 April 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: carne de pui, vanata, fenicul, dovlecel,
usturoi, portocala, lamaie, sare, piper, cimbru, ulei. Ingrediente:
două piepturi de pui o vânătă un fenicul un dovlecel 4 căţei de usturoi
300 g paste colorate o portocală o lămâie sare piper cimbru ulei de
floarea soarelui Mod de preparare: Vânătă şi dovlecelul…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte (macrou)
12 April 2012
O
reteta delicioasa de ciorba: macrou, telina, rosii, ardei gras, morcov,
ceapa, arpagic, cartofi, pasta de tomate, bors, ulei, sare, piper,
marar, ardei iute. Ingrediente: un kilogram macrou o ţelină mică 5
roşii, un ardei gras verde un morcov o ceapă 200 g arpagic doi cartofi o
lingură de pastă de tomate 300 ml borş…
Read more »
Read more »
Papanaşi cu magiun de Topoloveni
12 April 2012
O
reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, ulei, zahar
tos, bicarbonat, gris, baton de vanilie, lamaie rasa, magiun de prune,
smantana, ulei. Ingrediente: un kilogram brânză de vaci 400 g făină 3
ouă 100 g zahăr tos 3 g bicarbonat de sodiu 100 g griş un baton de
vanilie coajă rasă de…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu ierburi aromate
12 April 2012
O
reteta de coaste de miel cu ierburi aromate din: coaste de miel,
rozmarin, busuioc, cimbru, ulei de masline, otet balsamic, usturoi,
ceapa si morcovi. Ingrediente: 2 kg coaste de miel rozmarin uscat
busuioc uscat cimbru 1 lingură cu ulei de măsline 1 lingură cu oţet
balsam
Trei salate pentru masa de Pasti
12 April 2012
Trei
salate pentru masa de Pasti: Salata de ton cu sparanghel O reteta de
ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc,
salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin
si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g
rosii cherry 10 g busuioc 50 g…
Read more »
Read more »
Omletă cu spanac şi şuncă
12 April 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic,
seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei,
patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde
200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o
lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu rozmarin
12 April 2012
O
reteta de pulpa de miel cu rozmarin din: pulpe de miel, suc de rosii,
usturoi verde, usturoi, supa de carne, rozmarin verde, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel inferioare 100 ml suc de roşii 2
legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 2 căni cu supă de carne 1
crenguţă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de orez, legume si condimente
12 April 2012
O
reteta de salata de orez, legume si condimente din: orez, telina,
mazare, ceapa verde, ardei gras, ridiche, usturoi, praf curry, nucsoara,
miere, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 cani orez bob lung,
fiert ¼ cana telina, taiata 1 cana mazare fiarta, taiata 1 lingura ceapa
verde, taiata ¼ cana ardei gras verde, taiat…
Read more »
Read more »
Rulada din carne de miel cu spanac
12 April 2012
O
reteta de rulada din carne de miel cu spanac din: carne tocata de miel,
ficatei, orez, oua, ceapa, menta si piure de spanac. Ingrediente: 500 g
carne tocată de miel 200 g ficăţei 100 g orez 4 ouă 1 ceapă mentă
tocată 300 g piure de spanac Mod de preparare: Fierbe orezul, căleşte…
Read more »
Read more »
Tartine pentru masa de Pasti
12 April 2012
O
reteta de tartine pentru masa de Pasti din: franzela, unt, urda, branza
de vaci, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 8 felii de franzela 50 g
unt 200 g urda sarata 50 branza proaspata de vaci 1 catel de usturoi
verdeturi de sezon: ceapa verde, usturoi verde, chives, rucola papadie,
untisor, leurda etc. Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Feel Like Home
12 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Feel Like Home din|: votca, rachiu de zmeura
si champagne. Ingrediente: 1 cl votca 1 cl rachiu de zmeura champagne
Mod de preparare: Mixam bine votca si rachiul de zmeura cu gheata
intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail
ingust. In final completam cu champagne.…
Read more »
Read more »
Briose din carne de miel
12 April 2012
O
reteta de briose din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde,
usturoi verde, pesmet, praf de copt, oua de prepelita, smantana si
cascaval. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 fire de ceapa verde 1 fir
de usturoi verde 2 linguri cu pesmet praf de copt 6 oua de prepelita 30
ml…
Read more »
Read more »
Burgeri cu bacon si cascaval
12 April 2012
O
reteta de burgeri cu bacon si cascaval din: carne tocata, condimente,
ou, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, cascaval, chifle, rosie,
avocado si ketchup. Ingrediente: 400 grame carne tocata 40 grame
condimente pentru carne 1 ou batut 1 ceapa rosie tocata 4 felii de bacon
prajite ulei de masline 100 grame cascaval 4 chifle…
Read more »
Read more »
Dorada umpluta cu masline
12 April 2012
O
reteta de dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, masline,
usturoi, ceapa rosie, rosie, seminte de pin, ulei de masline si otet.
Ingrediente: 4 bucati dorada sare piper 50 g rondele de masline negre
100 g masline verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie mica 1 rosie 2
linguri seminte de pin…
Read more »
Read more »
Deliciu de mere
12 April 2012
O
retete de deliciu de mere din; mar, para, unt, miere, inghetata de
frisca, seminte de pin, scortisoara, gheata si stafide. Ingrediente: 1/2
mar Golden 1/2 para 30 g unt 1 lingura rasa de miere 100 g inghetata de
frisca 1 lingura de seminte de pin 1 varf de cutit scortisoara
(pulbere) 4 cuburi de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de legume si zarzavat
12 April 2012
O
reteta de ciorba de legume si zarzavat din: telina, supa de legume,
dovlecel, ceapa, ardei gras, varza, usturoi, dafin si boabe de piper.
Ingrediente: 1 legatura de telina, taiata 2 cuburi concentrat de supa de
legume 1 dovlecel, taiat 6 cepe, taiate 1 ardei gras, verde, taiat 8
rosii, taiate 1 capatana medie de…
Read more »
Read more »
Gustari pentru dimineata de Paşte
12 April 2012
O
reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti,
mozzarella, ridichi de luna, smantana, hrean, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 2 castraveti proaspeti, de sera 12 bucati mozzarella sau
cas dulce 2 ridichi de luna 200 ml smantana 1 lingura hrean ras 1 ceapa
sare piper Mod de preparare: Spalati castravetii, stergeti-i si…
Read more »
Read more »
Drob in aluat
12 April 2012
O
reteta de drob in aluat din: foaie de aluat, ficat de miel, limba de
miel, carne de miel, oua, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac si
mazare verde. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 300 g ficat de miel 1
limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 2 cepe 3 fire de…
Read more »
Read more »
Inghetata de iaurt cu capsuni
11 April 2012
O
reteta de inghetata de iaurt cu capsuni din: capsuni, miere, suc de
lamaie, esenta de vanilie, iaurt si capsuni. Ingrediente: 450 g capsuni,
curatate 4 linguri miere 1 lingurita suc de lamaie Cateva picaturi
esenta de vanilie 500 g iaurt degresat Ornare: 4 capsuni Mod de
preparare: Se pun capsunile intr-un storcator de…
Read more »
Read more »
Retete de drob
11 April 2012
Drobul
de miel sau de pui preparat in diferite feluri, este nelipsit de la
masa de Paste. Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei O reteta de
drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de miel, oua,
ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina, faina, boia de
ardei, sare…
Read more »
Read more »
Pastrav in sos de Riesling
11 April 2012
O
reteta de pastrav in sos Riesling din: pastravi, ceapa rosie, unt,
riesling, ciuperci, smantana, faina, patrunjel, lamaie, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 6 pastravi 4 cepe rosii 100 g unt 1/2 l Riesling
100 g ciuperci champignon mici 200 ml smantana 1 lingura faina sau
amidon 1 legatura de patrunjel 1 lamaie sare piper…
Read more »
Read more »
Sase deserturi pentru masa de Paşte
11 April 2012
Va
prezentam Sase deserturi pentru masa de Paşte: Negresa cu sos de
ciocolata O reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar,
faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar.
Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o
cana de faina 3…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume la tigaie
11 April 2012
O
reteta de piept de pui cu legume la tigaie din: piept de pui, ceapa
rosie, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, morcovi, patrunjel, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 grame piept de pui tăiat 1
ceapă roşie cozile de la 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry
suc de…
Read more »
Read more »
Drob cu legume pentru masa de Paşti
11 April 2012
O
reteta de drob cu legume pentru masa de Pasti din: ficat de miel, limba
de miel, carne de miel, oua, legume, patrunjel verde, bulion, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g
carne de miel 2 ouă 1 pungă cu legume congelate pentru supă 1 legătură…
Read more »
Read more »
Zece retete cu carne de miel pentru Paşti
11 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Zece retete cu carne de
miel pentru Paşti: Coaste de miel O reteta de coaste de miel din:
coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si
piper.Nu e…
Read more »
Read more »
Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurt
11 April 2012
O
reteta de frappe de fistic cu crema de lapte si iaurt din: inghetata de
fistic, lapte, gheata, smantana si iaurt. Ingrediente: 180 g inghetata
de fistic 150 ml lapte intergral proaspat 5 cuburi de gheata 50 ml
smantana dulce 50 g iaurt simplu Mod de preparare: Pune în vasul
blenderului îngheţata de fistic,…
Read more »
Read more »
Coaste de miel
11 April 2012
O
reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu,
cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra
clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi
impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi
condimentate cu ierburi aromate. Ingrediente: 1 kg coaste de miel…
Read more »
Read more »
Inghetata de agrise
11 April 2012
O
reteta de inghetata de agrise din: agrise, zahar pudra, vin si suc de
lamaie. Ingrediente: 450 g agrise curatate 150 g zahar pudra 200 ml vin
de desert 1 lingura suc de lamaie Mod de preparare: Se pun agrisele
intr-o cratita cu zaharul si 300 ml de apa. Se dau in clocot, apoi…
Read more »
Read more »
Quiche cu ficat de miel si seminte de pin
11 April 2012
O
reteta de Quiche cu ficat de miel si seminte de pin din: oua,
margarina, iaurt, faina, praf de copt, sare, ceapa, ficat de miel, ficat
de pasare, cascaval, ulei, sare, piper si creson. Un înlocuitor modern
al drobului, care, servit cald sau rece, la masa de Paşti va surprinde
plăcut invitaţii. Ingrediente: 2 oua…
Read more »
Read more »
Merluciu cu spanac
11 April 2012
O
reteta de merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde,
parmezan, pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare. Ingrediente: 2
bucati merluciu 300 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 2 linguri cu
parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lamaie ulei condimente sare Mod de
preparare: Curata peştii. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie,
condimentează-i…
Read more »
Read more »
Pinolata cu cremă de whisky
11 April 2012
O
reteta de pinolata cu crema de whisky din: inghetata de frisca, seminte
de pin, gheata, lapte integral, crema de whisky si zahar vanilat.
Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 1 lingura seminte de pin 5-6
cuburi de gehata 100 ml lapte integral proaspat 2 linguri crema de
whisky 1 plic zahar vanilat pentru decor:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara musaca de miel (video)
11 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara musaca de miel, un preparat absolut
delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean
lamb mince 1 small onion, peeled and finely chopped 1 large garlic
clove, peeled and finely chopped ¼ tsp ground cinnamon 100 g sweetcorn
400 g chopped tomatoes (can) 1 tbsp…
Read more »
Read more »
Amestec de legume şi ouă în aspic
11 April 2012
O
reteta de amestec de legume si oua in aspic din: morcovi, sare, amzare,
ardei iute, sparanghel alb, supa de legume, oua, gelatina, ceapa verde,
otet de vin alb, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g morcovi sare
200 g mazare 1 ardei rosu iute 1 borcan de sparanghel alb 300 ml supa de
legume 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde
11 April 2012
O
reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel,
ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei,
supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os
300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…
Read more »
Read more »
Vită cu sos de soia şi ghimbir
11 April 2012
O
reteta de vita cu sos de soia si ghimbir din: carne de vita, sare de
mare, piper, sos de soia, varza chinezeasca, ghimbir, ardei, usturoi,
suc de lime si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi de carne de vită
penru friptură (aproximativ 225 grame) sare de mare şi piper negru 8
linguri cu sos…
Read more »
Read more »
Negresa cu sos de ciocolata
11 April 2012
O
reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao,
praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente:
Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina
3 linguri de cacao 1 praf de copt 3 oua unt o ceasca de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare cu fasole
11 April 2012
O
reteta de mancare cu fasole din: fasole, piure de rosii, rosii cherry,
ceapa, usturoi, sofran, seminte de chimion, praf curry, suc de lamaie,
ulei, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 cana fasole rosie 1 cana
fasole alb cu negru 2 linguri piure de rosii 350
Trei salate pentru masa de Pasti
12 April 2012
Trei
salate pentru masa de Pasti: Salata de ton cu sparanghel O reteta de
ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry, busuioc,
salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline extravirgin
si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g sparanghel 80 g
rosii cherry 10 g busuioc 50 g…
Read more »
Read more »
Omletă cu spanac şi şuncă
12 April 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, spanac, sunca de porc, arpagic,
seminte de dovleac, seminte de floarea soarelui, sare, piper, ulei,
patrunjel, rosii, mustar picant. Ingrediente: 4 ouă 200 g spanac verde
200 g şuncă de porc 100 g arpagic o lingură cu seminţe de dovleac o
lingură cu seminţe de floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu rozmarin
12 April 2012
O
reteta de pulpa de miel cu rozmarin din: pulpe de miel, suc de rosii,
usturoi verde, usturoi, supa de carne, rozmarin verde, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel inferioare 100 ml suc de roşii 2
legături de usturoi verde 4 căţei de usturoi 2 căni cu supă de carne 1
crenguţă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de orez, legume si condimente
12 April 2012
O
reteta de salata de orez, legume si condimente din: orez, telina,
mazare, ceapa verde, ardei gras, ridiche, usturoi, praf curry, nucsoara,
miere, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 2 cani orez bob lung,
fiert ¼ cana telina, taiata 1 cana mazare fiarta, taiata 1 lingura ceapa
verde, taiata ¼ cana ardei gras verde, taiat…
Read more »
Read more »
Rulada din carne de miel cu spanac
12 April 2012
O
reteta de rulada din carne de miel cu spanac din: carne tocata de miel,
ficatei, orez, oua, ceapa, menta si piure de spanac. Ingrediente: 500 g
carne tocată de miel 200 g ficăţei 100 g orez 4 ouă 1 ceapă mentă
tocată 300 g piure de spanac Mod de preparare: Fierbe orezul, căleşte…
Read more »
Read more »
Tartine pentru masa de Pasti
12 April 2012
O
reteta de tartine pentru masa de Pasti din: franzela, unt, urda, branza
de vaci, usturoi si verdeturi. Ingrediente: 8 felii de franzela 50 g
unt 200 g urda sarata 50 branza proaspata de vaci 1 catel de usturoi
verdeturi de sezon: ceapa verde, usturoi verde, chives, rucola papadie,
untisor, leurda etc. Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Feel Like Home
12 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Feel Like Home din|: votca, rachiu de zmeura
si champagne. Ingrediente: 1 cl votca 1 cl rachiu de zmeura champagne
Mod de preparare: Mixam bine votca si rachiul de zmeura cu gheata
intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail
ingust. In final completam cu champagne.…
Read more »
Read more »
Briose din carne de miel
12 April 2012
O
reteta de briose din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde,
usturoi verde, pesmet, praf de copt, oua de prepelita, smantana si
cascaval. Ingrediente: 500 g carne de miel 2-3 fire de ceapa verde 1 fir
de usturoi verde 2 linguri cu pesmet praf de copt 6 oua de prepelita 30
ml…
Read more »
Read more »
Burgeri cu bacon si cascaval
12 April 2012
O
reteta de burgeri cu bacon si cascaval din: carne tocata, condimente,
ou, ceapa rosie, bacon, ulei de masline, cascaval, chifle, rosie,
avocado si ketchup. Ingrediente: 400 grame carne tocata 40 grame
condimente pentru carne 1 ou batut 1 ceapa rosie tocata 4 felii de bacon
prajite ulei de masline 100 grame cascaval 4 chifle…
Read more »
Read more »
Dorada umpluta cu masline
12 April 2012
O
reteta de dorada umpluta cu masline din: dorada, sare, piper, masline,
usturoi, ceapa rosie, rosie, seminte de pin, ulei de masline si otet.
Ingrediente: 4 bucati dorada sare piper 50 g rondele de masline negre
100 g masline verzi 2 catei de usturoi 1 ceapa rosie mica 1 rosie 2
linguri seminte de pin…
Read more »
Read more »
Deliciu de mere
12 April 2012
O
retete de deliciu de mere din; mar, para, unt, miere, inghetata de
frisca, seminte de pin, scortisoara, gheata si stafide. Ingrediente: 1/2
mar Golden 1/2 para 30 g unt 1 lingura rasa de miere 100 g inghetata de
frisca 1 lingura de seminte de pin 1 varf de cutit scortisoara
(pulbere) 4 cuburi de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de legume si zarzavat
12 April 2012
O
reteta de ciorba de legume si zarzavat din: telina, supa de legume,
dovlecel, ceapa, ardei gras, varza, usturoi, dafin si boabe de piper.
Ingrediente: 1 legatura de telina, taiata 2 cuburi concentrat de supa de
legume 1 dovlecel, taiat 6 cepe, taiate 1 ardei gras, verde, taiat 8
rosii, taiate 1 capatana medie de…
Read more »
Read more »
Gustari pentru dimineata de Paşte
12 April 2012
O
reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din: castraveti,
mozzarella, ridichi de luna, smantana, hrean, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 2 castraveti proaspeti, de sera 12 bucati mozzarella sau
cas dulce 2 ridichi de luna 200 ml smantana 1 lingura hrean ras 1 ceapa
sare piper Mod de preparare: Spalati castravetii, stergeti-i si…
Read more »
Read more »
Drob in aluat
12 April 2012
O
reteta de drob in aluat din: foaie de aluat, ficat de miel, limba de
miel, carne de miel, oua, ceapa, ceapa verde, morcov, pastarnac si
mazare verde. Ingrediente: 1 foaie de aluat foitaj 300 g ficat de miel 1
limbă de miel 300 g carne de miel 2 ouă 2 cepe 3 fire de…
Read more »
Read more »
Inghetata de iaurt cu capsuni
11 April 2012
O
reteta de inghetata de iaurt cu capsuni din: capsuni, miere, suc de
lamaie, esenta de vanilie, iaurt si capsuni. Ingrediente: 450 g capsuni,
curatate 4 linguri miere 1 lingurita suc de lamaie Cateva picaturi
esenta de vanilie 500 g iaurt degresat Ornare: 4 capsuni Mod de
preparare: Se pun capsunile intr-un storcator de…
Read more »
Read more »
Retete de drob
11 April 2012
Drobul
de miel sau de pui preparat in diferite feluri, este nelipsit de la
masa de Paste. Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei O reteta de
drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de miel, oua,
ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina, faina, boia de
ardei, sare…
Read more »
Read more »
Pastrav in sos de Riesling
11 April 2012
O
reteta de pastrav in sos Riesling din: pastravi, ceapa rosie, unt,
riesling, ciuperci, smantana, faina, patrunjel, lamaie, sare, piper si
nucsoara. Ingrediente: 6 pastravi 4 cepe rosii 100 g unt 1/2 l Riesling
100 g ciuperci champignon mici 200 ml smantana 1 lingura faina sau
amidon 1 legatura de patrunjel 1 lamaie sare piper…
Read more »
Read more »
Sase deserturi pentru masa de Paşte
11 April 2012
Va
prezentam Sase deserturi pentru masa de Paşte: Negresa cu sos de
ciocolata O reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar,
faina, cacao, praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar.
Ingrediente: Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o
cana de faina 3…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume la tigaie
11 April 2012
O
reteta de piept de pui cu legume la tigaie din: piept de pui, ceapa
rosie, ceapa verde, ardei gras, rosii cherry, morcovi, patrunjel, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 grame piept de pui tăiat 1
ceapă roşie cozile de la 3 cepe verzi 1 ardei gras roşu 10 roşii cherry
suc de…
Read more »
Read more »
Drob cu legume pentru masa de Paşti
11 April 2012
O
reteta de drob cu legume pentru masa de Pasti din: ficat de miel, limba
de miel, carne de miel, oua, legume, patrunjel verde, bulion, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 300 g ficat de miel 1 limbă de miel 300 g
carne de miel 2 ouă 1 pungă cu legume congelate pentru supă 1 legătură…
Read more »
Read more »
Zece retete cu carne de miel pentru Paşti
11 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Zece retete cu carne de
miel pentru Paşti: Coaste de miel O reteta de coaste de miel din:
coaste de miel, usturoi, vin rosu, cimbru, rozmarin, ulei, sare si
piper.Nu e…
Read more »
Read more »
Frappe de fistic cu cremă de lapte şi iaurt
11 April 2012
O
reteta de frappe de fistic cu crema de lapte si iaurt din: inghetata de
fistic, lapte, gheata, smantana si iaurt. Ingrediente: 180 g inghetata
de fistic 150 ml lapte intergral proaspat 5 cuburi de gheata 50 ml
smantana dulce 50 g iaurt simplu Mod de preparare: Pune în vasul
blenderului îngheţata de fistic,…
Read more »
Read more »
Coaste de miel
11 April 2012
O
reteta de coaste de miel din: coaste de miel, usturoi, vin rosu,
cimbru, rozmarin, ulei, sare si piper.Nu e masăde Paşti fără friptu ra
clasică de miel. Chiar şi cei mai mofturoşi dintre invitaţi vorfi
impresionaţi de designul modern al acestor coaste glazurate şi
condimentate cu ierburi aromate. Ingrediente: 1 kg coaste de miel…
Read more »
Read more »
Inghetata de agrise
11 April 2012
O
reteta de inghetata de agrise din: agrise, zahar pudra, vin si suc de
lamaie. Ingrediente: 450 g agrise curatate 150 g zahar pudra 200 ml vin
de desert 1 lingura suc de lamaie Mod de preparare: Se pun agrisele
intr-o cratita cu zaharul si 300 ml de apa. Se dau in clocot, apoi…
Read more »
Read more »
Quiche cu ficat de miel si seminte de pin
11 April 2012
O
reteta de Quiche cu ficat de miel si seminte de pin din: oua,
margarina, iaurt, faina, praf de copt, sare, ceapa, ficat de miel, ficat
de pasare, cascaval, ulei, sare, piper si creson. Un înlocuitor modern
al drobului, care, servit cald sau rece, la masa de Paşti va surprinde
plăcut invitaţii. Ingrediente: 2 oua…
Read more »
Read more »
Merluciu cu spanac
11 April 2012
O
reteta de merluciu cu spanac din: merluciu, spanac, ceapa verde,
parmezan, pesmet, lamaie, ulei, condimente si sare. Ingrediente: 2
bucati merluciu 300 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 2 linguri cu
parmezan 2 linguri cu pesmet 1 lamaie ulei condimente sare Mod de
preparare: Curata peştii. Stropeşte-i cu zeamă de lămâie,
condimentează-i…
Read more »
Read more »
Pinolata cu cremă de whisky
11 April 2012
O
reteta de pinolata cu crema de whisky din: inghetata de frisca, seminte
de pin, gheata, lapte integral, crema de whisky si zahar vanilat.
Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 1 lingura seminte de pin 5-6
cuburi de gehata 100 ml lapte integral proaspat 2 linguri crema de
whisky 1 plic zahar vanilat pentru decor:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara musaca de miel (video)
11 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara musaca de miel, un preparat absolut
delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 450 g lean
lamb mince 1 small onion, peeled and finely chopped 1 large garlic
clove, peeled and finely chopped ¼ tsp ground cinnamon 100 g sweetcorn
400 g chopped tomatoes (can) 1 tbsp…
Read more »
Read more »
Amestec de legume şi ouă în aspic
11 April 2012
O
reteta de amestec de legume si oua in aspic din: morcovi, sare, amzare,
ardei iute, sparanghel alb, supa de legume, oua, gelatina, ceapa verde,
otet de vin alb, piper si coriandru. Ingrediente: 150 g morcovi sare
200 g mazare 1 ardei rosu iute 1 borcan de sparanghel alb 300 ml supa de
legume 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocanita de miel cu ceapa si fasole verde
11 April 2012
O
reteta de tocanita de miel cu ceapa si fasole verde din: pulpa de miel,
ceapa, usturoi, rosii, cartofi, ceapa verde, sare de mare, piper, ulei,
supa de miel si fasole verde. Ingrediente: 1,2 kg pulpa de miel fara os
300 g ceapa 2 catei de usturoi 250 g rosii 600 g cartofi 1 legatura…
Read more »
Read more »
Vită cu sos de soia şi ghimbir
11 April 2012
O
reteta de vita cu sos de soia si ghimbir din: carne de vita, sare de
mare, piper, sos de soia, varza chinezeasca, ghimbir, ardei, usturoi,
suc de lime si ulei de masline. Ingrediente: 2 bucăţi de carne de vită
penru friptură (aproximativ 225 grame) sare de mare şi piper negru 8
linguri cu sos…
Read more »
Read more »
Negresa cu sos de ciocolata
11 April 2012
O
reteta de negresa cu sos de ciocolata din: lapte, zahar, faina, cacao,
praf de copt, oua, unt, nuca, ciocolata cu lapte si zahar. Ingrediente:
Pentru blat: o cana de lapte o cana si jumatate de zahar o cana de faina
3 linguri de cacao 1 praf de copt 3 oua unt o ceasca de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare cu fasole
11 April 2012
O
reteta de mancare cu fasole din: fasole, piure de rosii, rosii cherry,
ceapa, usturoi, sofran, seminte de chimion, praf curry, suc de lamaie,
ulei, sare, piper si menta. Ingrediente: 1 cana fasole rosie 1 cana
fasole alb cu negru 2 linguri piure de rosii 350
File de salau in sos de marar
11 April 2012
O
reteta de file de salau in sos de marar din: file de salau, ceapa,
marar, lamaie, faina, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 g
file de salau 1 ceapa 3 legaturi marar 1 lamaie 4 linguri faina 1
lingurita condimente 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Spalati
fileul de salau,…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui in crusta
11 April 2012
O
reteta de ciocanele de pui in crusta din: ciocanele de pui, lapte
batut, condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 ciocanele de pui
200 ml lapte batut condimente ulei sare piper Mod de preparare: Spala
ciocanelele, presară-le cu condimente, sare, piper, trece-le prin lapte
bătut. Aşază ciocănelele într-o tavă de copt şi bagă-le…
Read more »
Read more »
Cocktail Pilot House Fizz
11 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pilot House Fizz din: votca, curacao triple
sec, suc de limeta si champagne. Ingrediente: 3 cl votca 2 cl Curacao
Triple Sec 1 lingurita de suc de limeta champagne Mod de preparare:
Mixam bine, votca, lichiorul si sucul de limeta cu gheata in shaker si
turnam bautura printr-o strecuratoare…
Read more »
Read more »
Chiftele umplute cu ou
11 April 2012
O
reteta de chiftelute umplute cu ou din: carne tocata de miel, carne
tocata de porc, usturoi, ceapa, ulei de masline, vin rosu sec, cascaval
de oaie, pesmet, patrunjel, suc de rosii, oua, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne de tocata de miel 500 g carne tocata de porc 4
catei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Ficatei in sos de vin
11 April 2012
O
reteta de ficatei in sos de vin din: ficatei, ceapa, vin, unt, marar,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg ficatei 2 cepe 300 ml vin 50 g unt 1
legatura cu marar piper sare Mod de preparare: Curăţă ficăţeii de
pieliţe, grăsime şi fiere (partea verde trebuie înlăturată, pentru că
este amară). Clăteşte-i…
Read more »
Read more »
Omletă cu cârnaţi şi cartofi
11 April 2012
O
reteta de omelta cu carnati si cartofi din: cartofi, oua, carnaciori,
rozmarin, ceapa, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare,
piper si patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mici fierţi, decojiţi şi
mărunţiţi 6 ouă 2 cârnăciori uscaţi rozmarin proapăt sau uscat 1 ceapă
zeamă de la o lămâie ulei de măsline extravirgin sare piper…
Read more »
Read more »
Pulpite de pui picante
11 April 2012
O
reteta de pulpite de pui picante din: pulpe de pui, rosii cherry,
ceapa, morcov, ardei gras, ardei iute, ulei, boia iute si condimente.
Ingrediente: 4 pulpite de pui dezosate 500 g rosii cherry 2 legaturi de
ceapa 1 morcov 1 ardei gras 1 ardei iute ulei boia iute condimente Mod
de preparare: Condimenteaza…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele de cartofi
11 April 2012
O
reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, marar, patrunjel, faina,
ulei, sare si piper. Ingediente: 500 gr cartofi 1 lingura marar 1
lingura patrunjel faina ulei sare si piper Mod de preparare: Curata si
spala bine cartofii, apoi da-i prin razatoare . Pune-i apoi intr-o sita
si preseaza-i astfel incat sa scurgi apa.…
Read more »
Read more »
Platou de Paşti cu ouă umplute
11 April 2012
O
reteta de platou de Paşti cu oua umplute din: oua, maioneza, mustar,
sare, piper, caviar, rosie cherry, ridichi, carne de crab, marar,
patrunjel si arpagic. Ingrediente: 5 oua fierte tari 4 linguri maioneza
light 1 lingura mustar sare piper macinat 2 linguri caviar 1 rosie
cherry 2 ridichi 2 linguri carne de crab marar…
Read more »
Read more »
Portocale si banane inabusite
11 April 2012
O
reteta de portocale si banane inabusite din: sirop, portocale, pesmet,
faina, grasime vegetala, zahar pudra, banana, lapte degresat si crema de
lapte cu oua. Ingrediente: 1 lingurita sirop auriu 2 portocale 75 g
pesmet alb 150 faina de prajituri 25 g grasime vegetala light 75 g
zahar pudra 1 banana 100 ml lapte degresat…
Read more »
Read more »
Cotlet umplut cu ciuperci
11 April 2012
O
reteta de cotlet umplut cu ciuperci din: cotlet, ciuperci, ardei capia,
mustar, usturoi, rozmarin, ulei, piper boabe si condimente.
Ingrediente: 1 kg cotlet 6 ciuperci 1 ardei capia 3 linguri cu mustar 3
catei de usturoi rozmarin ulei piper boabe condimente Mod de
preparare: Spală şi curăţă ciupercile, taie picioruşele la nivelul
pălăriei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajiturele delicioase
11 April 2012
O
reteta de prajiturele delicioase din: piscoturi, gelatina de portocale,
lapte, smantana, apa si unt. Ingrediente: 12 piscoturi 70g gelatina de
portocale 400g lapte 200g smantana 500ml apa 100g unt Mod de
preparare: Untul se topeste si se lasa sa se raceasca. Piscoturile se
strivesc, se adauga untul topit la temperatura camerei si se…
Read more »
Read more »
Serbet cu salata de fructe tropicale
11 April 2012
O
reteta de serbet cu salata de fructe tropicale din: zahar, suc de
lamaie, mango, pasta de cocos, albusuri, papaya, banane, carambol ananas
si lamaie verde. Ingrediente: 125 g zahar tos marunt 0.5 lamaie, sucul
500 g bucati de mango din compot, scurse 2 linguri pasta de cocos 2
albusuri pentru salata de fructe: 1…
Read more »
Read more »
Drob de miel in bacon
11 April 2012
O
reteta de drob de miel in bacon din: carne de miel, organe de miel,
bacon, oua, ceapa, unt si condimente. Ingrediente: 1 kg carne de miel
500 g organe de miel 200 g bacon feliat 8 oua 1 ceapa 50 g unt
condimente Mod de preparare: Pune la fiert organele împreună cu
carnea.…
Read more »
Read more »
Cocktail Flying
11 April 2012
O
reteta simpla de cocktail Flying din: gin, bold triple sec, zeama de
lamaie, sampanie si cirese. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Bold Triple Sec 2
cl zeama de lamaie sampanie cirese Mod de preparare: Ingredientele cu
exceptia sampaniei, se mixeaza in shaker cu cuburi de gheata. Amestecul
se toarna itnr-o cupa de…
Read more »
Read more »
Noua retete cu carne de miel pentru Paşti
11 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Noua retete cu carne de
miel pentru Paşti: Pulpă de miel cu varză si legume O retete delicioasa
de pulpa de miel vu varza si cu legume din: pulpa de miel, rosii,…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar cu pătrunjel şi lămâie
11 April 2012
O
reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei
de masline, sare de mare, piper, patrunjel, unt si lamaie. Ingrediente: 2
păstrăvi intregi, curăţaţi ulei de măsline sare de mare şi piper negru
frunzele tocate de la o legătură mare de pătrunjel proaspăt bucăţele
mici de unt 2 lămâi, una rasă…
Read more »
Read more »
Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
11 April 2012
Va
prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Filet
mignon O reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa,
unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 50 ml
ulei 50 ml cognac 1 ceapa mica 100 g unt 5-6 fire patrunjel sare piper
…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta
10 April 2012
O
reteta de pulpa de miel umpluta din: pulpa de miel, ulei, chifle, ou,
smantana, unt, urzici, migdale, usturoi, ceapa, faina, rozmarin si sare.
Ingrediente: 800 g pulpa de miel 1 lingura ulei 3 chifle 1 ou 50 ml
smantana 1 lingura unt topit 2 linguri urzici tocate 50 g migdale 3
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Frappe de ciocolata si ardei iute
10 April 2012
O
reteta de frappe de ciocolata si ardei iute din: inghetata de
ciocolata, alune de padure, ardie iute si lapte. Ingrediente: 200 g
inghetata de ciocolata 10 alune de padure curatate 1/2 ardei iute rosu
proaspat 100 ml lapte integral proaspat pentru decor: alune de padure
curatate Mod de preparare: Incălzeşte jumătate din cantitatea…
Read more »
Read more »
Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
10 April 2012
Va
prezentam Sase retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Muschiulet
de vita la cuptor cu budinca O reteta de muschiulet de vita la cuptor
cu budinca din: carne de vita, ulei vegetal, sare, faina de grau, oua si
lapte. Ingrediente: 1 kg carne de vita (muschiulet) 3 linguri ulei
vegetal sare pentru…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bruschette cu rosii, busuioc si ceapa
10 April 2012
O
reteta de bruschette cu rosii, busuioc si ceapa din: paine, rosii,
ceapa verde, usturoi, busuioc, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 paine 2 rosii mari, coapte, tari 1 ceapa verde ½
lingurita usturoi tocat 2 lingurite busuioc proaspat ulei de masline
sare si piper Mod de preparare: Taie marunt rosiile si…
Read more »
Read more »
Cinci deserturi pentru masa de Paşte
10 April 2012
Va
prezentam Cinci deseturi pentru masa de Paşte: Tarta cu ciocolata si
ananas O reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua,
faina, coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom,
ananas, capsune si frunze de menta. Ingrediente: 250 g zahar 200 g unt 6
oua 2 linguri cu faina 100…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu sparanghel
10 April 2012
O
reteta de ton cu sparanghel din: ton rosu, sparanghel, rosii cherry,
busuioc, salata ruccola, masline negre, sare, piper, ulei de masline
extravirgin si suc de lamaie. Ingrediente: 120 g ton rosu 100 g
sparanghel 80 g rosii cherry 10 g busuioc 50 g salata ruccola 40 g
masline negre pentru dressing: sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
10 April 2012
Va
prezentam Zece Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Exotic Fruit Party O reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure
de kiwi, marc de cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de
maracuja, sampanie si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis
Piure de piersici piure de rodie piure de…
Read more »
Read more »
Drob cu fasole verde în aluat
10 April 2012
O
reteta de drob de fasole verde in aluat din: carne tocata de miel,
fasole verde, ceapa, usturoi, sare, piper, galbenus, lapte, faina,
marar, patrunjel, menta, unt, lapte si sare. Ingrediente: 1 kg carne
tocata de miel 250 g fasole verde congelata 2 cepe medii 2-3 catei de
usturoi sare piper 1 galbenus 1 lingura…
Read more »
Read more »
Opt retete cu carne de miel pentru Paşti
10 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Opt retete cu carne de
miel pentru Paşti: Stufat de miel pentru masa de Paşti O reteta de
stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa verde,…
Read more »
Read more »
Pasca cu branza dulce
10 April 2012
O
reteta de pasca cu branza dulce din: faina, lapte, zahar, unt, drojdie,
coaja de lamaie si portocala, branza de vaci, smantana, faina, oua,
zahar, stafide, zahar vanilat si sare. Ingrediente: pentru aluat: 300 g
faina 60 ml lapte 200 g zahar 2 galbenusuri 200 g unt 25 g drojdie coaja
de lamaie si portocala…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:
10 April 2012
Va
prezentam Cinci retete cu carne de vita pentru masa de Paşte:
Friptura de vita picanta O reteta de friptura de vita picanta din: file
de vita, boabe de piper, sos de soia, usturoi, zahar, sare si unt.
Ingrediente: 300 gr file de vita 1 lingura boabe de piper 2 linguri sos
de soia…
Read more »
Read more »
Cappuccino Ice
10 April 2012
O
reteta ed cappuccino ice din: espresso, inghetata, lapte integral,
zahar, gheata, cafea instant, smantana si zahar vanilat. Ingrediente: 2
cescute espresso 50 g ingheatata de smantana 100 ml lapte integral 1
lingura zahar 5 cuburi gheata 1 lingurita cafea instant (pulbere) 50 ml
smantana dulce 1 lingurita zahar vanilat pentru decor: cafea instant
pulbere…
Read more »
Read more »
Cocktail Exotic Fruit Party
10 April 2012
O
reteta de Cocktail Exotic Fruit Party din: piure de kiwi, marc de
cassis, piure de piersici, piure de rodie, piure de maracuja, sampanie
si fructe. Ingrediente: Piure de kiwi Marc de Cassis Piure de piersici
piure de rodie piure de maracuja sampanie fructe Mod de preparare:
Intr-un pahar de sampanie punem cate 1…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor în sos de lapte cu lămâie şi scorţişoară
10 April 2012
O
reteta de pui la cuptor in sos de lapte cu lamaie si scortisoara din:
pui, sare de mare, piper, unt, ulei de masline, scortisoara, coaja de
lamaie, usturoi si lapte. Ingrediente: un pui de aproximativ 1 kg si
jumătate sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 115 g sau o
jumătate de pachet…
Read more »
Read more »
Stufat de miel pentru masa de Paşti
10 April 2012
O
reteta de stufat de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa
verde, usturoi verde, faina, bulion, otet, ulei, verdeata, sare si
piper. Ingrediente: un kg carne de miel 30 fire ceapă verde 30 fire
usturoi verde o lingură faină două linguri de bulion
File de cod în crustă de mac
10 April 2012
O
reteta de file de cod in crusta de mac din: file de cod, faina, seminte
de mac, coaja de lamaie, boia de ardei dulce, ulei, lamai, sare si
piper. Ingrediente: 700 g file de cod 100 g faina 4 linguri seminte de
mac 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita boia de ardei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu bere
10 April 2012
O
reteta de cotlete de porc cu bere din: cotlete de porc, bere, unt,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: cotlete de porc bere unt usturoi
sare piper Mod de preparare: Intr-o tigaie potrivita puneti la topit
putin unt, adaugati cativa catei de usturoi zdrobiti si prajiti putin.
Adaugati apoi cotletele de porc, lasati cateve minute…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci şi arpagic
10 April 2012
O
reteta de pui cu ciuperci si arpagic din: pui, apa, zarzavat, cimbru,
patrunjel, foaie de dafin, unt, arpagic, ciuperci, faina, galbenus,
smantana, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 l
apă zarzavat de supă cimbru pătrunjel 1 foaie de dafin 2 linguri unt 150
g arpagic 150 g ciuperci 1…
Read more »
Read more »
Oua in aspic
10 April 2012
O
reteta de oua in aspic din: oua, sunca de praga, morcovi, ceapa,
telina, patrunjel, gelatina, ardei iute si sare. Ingrediente: 4 oua 400 g
sunca de Praga 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 1 radacina de patrunjel 4
pliculete cu gelatina 1/2 ardei iute sare Mod de preparare: Pune ouale
la fiert in…
Read more »
Read more »
Drob de miel pentru masa de Paşti
10 April 2012
O
reteta de drob de miel pentru masa de Paşti din: organe, ceapa verde,
usturoi verde, oua, patrunjel, marar, prapure, sare, piper si oua.
Ingrediente: Organele mielului (splină, ficat, rinichi, inimă) 6-7 fire
de ceapă verde 4 fire de usturoi verde 3-4 ouă o legătură de pătrunjel o
legătură de mărar un prapure sare piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta (video)
10 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara burgeri din carne de miel si branza
feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 medium garlic clove, peeled and
chopped ¼ tsp ground paprika 1 tsp ground allspice ½ tsp cumin powder 4
tbsp fresh parsley or…
Read more »
Read more »
Salată cu mere, nuci şi afine
10 April 2012
O
reteta de salata cu mere, nuci si afine din: nuci, afine, otet
balsamic, ceapa rosie, zahar, mustar dijon, ulei, sare, piper, salata
verde si mere. Ingrediente: 1/2 cană cu nuci tocate 1/4 cană cu afine
1/4 ceaşcă cu oţet balsamic 1 ceaşcă cu ceapă roşie, tocată 1 lingură cu
zahăr 1 lingură cu muştar…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu sos de lamaie
10 April 2012
O
reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, lamai, zahar, ulei, seminte
de coriandru, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi
(circa 250 g bucata) 2 lamai 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei 1 lingura
seminte de coriandru macinate 200 ml supa de legume sare piper Mod de
preparare: Evisceraţi păstrăvii, curăţaţi-i…
Read more »
Read more »
Pasta de branza cu verdeturi
10 April 2012
O
reteta de pasta de branza cu verdeturi din: branza de vaci, telemea,
smantana, ridichi, ceapa verde, usturoi, castravete, ardei gras, marar
si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 125 g telemea 1 lingura cu
smantana 1 legatura de ridichi 2 fire de ceapa verde 1 catel de usturoi 1
castravete 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Spumă de iaurt cu cireşe
10 April 2012
O
reteta de spuma de iaurt cu cirese din: iaurt integral, cirese, zahar
pudra, gelatina, albus, smantana si vanilie. Ingrediente: 250 g iaurt
integral 25 cirese mai si dulci 1 lingura zahar pudra vanilat 1 folie de
gelatina 1 albus 3 linguri smantana dulce pentru decor: 2 pastai de
vanilie Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Peste impachetat
10 April 2012
O
reteta delicoasa de peste cu: macrou, slanina afumata, sunca afumata,
cimbru, usturoi, ceapa. Ingrediente: 2 peşti(400 g – macrou sau caras)
200 g slănină afumată 200 g şuncă afumată 2 fire cimbru 1 ceapă mică 3-4
căţei de usturoi 2 bucăţi folie de aluminiu Mod de preparare: Cureţi
peştele, îl speli şi îl presari…
Read more »
Read more »
Patru deserturi pentru masa de Paşte
10 April 2012
Va
prezentam Patru deserturi pentru masa de Paşte: Chec cu ciocolata
alba si stafide O reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar,
faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă
2 căni zahăr 2 1/2 căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g
ciocolată albă rasă 100…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli şi roşii
10 April 2012
O
reteta de paste cu broccoli si rosii din: paste, rosii cherry,
broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si busuioc.
Ingrediente: 1 cană de paste sub orice formă le doreşti 10 roşii cherry
4-5 florete de broccoli 4-5 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper
pudră de ardei iute (opţional) frunze…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel pentru masa de Paşti
10 April 2012
O
reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa
verde, leustean, patrunjel, bors, orez si galbenus de ou. Ingrediente:
un kg carne de miel 5 legături de ceapă verde o legătură de leuştean o
legătură pătrunjel o jumătate de litru de borş o lingură de orez un
gălbenuş de…
Read more »
Read more »
Pastrav cu miez de nuci
10 April 2012
O
reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt,
sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi de 250 gr. fiecare 50 gr. nuca
faina 1/2 pahar rom 10 gr. unt sare piper Mod de preparare: Curata
pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete
absorbante . Da…
Read more »
Read more »
Cocktail Pineapple Champ
10 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pineapple Champ din: champagne, vin alb si
suc de ananas. Ingrediente: 6 cl champagne 6 cl vin alb sec 5 cl suc de
ananas Mod de preparare: Mixam usor ingredientele cu ghata in shaker,
apoi turnam totul intr-un pahar decorativ.
Read more »
Read more »
Aperitiv cu legume si salata
10 April 2012
O
reteta gustoasa de aperitiv cu: oua, unt, faina, masline, praf de copt,
ardei rosu, ardei verede, ardei galben, branza de oaie, condimente.
Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 300 g făină 50 g măsline 1/2 plic praf de
copt 3 ardei (1 galben, 1 roşu, 1 verde) 200 g brânză tare de oaie sau…
Read more »
Read more »
Friptura rece de pui
10 April 2012
O
reteta gustoasa de friptura din: carne de pui, frisca lichida,
ciuperci, ceapa, oua, faina, condimente, ulei de masline, unt, ulei,
lamaie, foi de dafin, rozmarin, salvie, cimbru. Ingrediente: 8 buc.
carne de pui 300 ml frişcă lichidă 300 g ciuperci 5 cepe mari 2 ouă 1
lingură făină 2 linguri condimente pentru friptura de…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor
10 April 2012
O
reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu,
dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…
Read more »
Read more »
Ingheţată de ciocolată cu serbet de mango
10 April 2012
O
reteta delicioasa de inghetata de ciocolata cu: zahar, apa, mango, suc
de lamaie, frunza de menta. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 7
linguriţe zahăr 300 g apă 4 mango 3 linguri de suc de lămaie 1 frunză de
mentă Mod de preparare: Apa cu zahărul se lasă să fiarbă pînă cînd
zahărul se…
Read more »
Read more »
Pască fragedă cu brânza de vaci
10 April 2012
O
reteta de Pască fragedă cu brânza de vaci din: margarina, faina, zahar,
galbenusuri, branza de vaci, unt, smantana, zahar, stfide, faina, zahar
vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 70 g de margarină 120 g
de făină 70 g de zahăr 2 gălbenuşuri Umplutură: 1 kg de brânză de vaci
100 g de unt…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paşte
10 April 2012
O
reteta de pulpa de miel la cuptor pentru masa de Paste din: pulpa de
miel, vin, apa, piper, coriandru, ceapa, cimbru, sare, usturoi si rosii.
Ingrediente: o pulpă de miel 300 ml de vin 300 ml de apă piper alb,
negru coriandru ceapă cimbru sare două căpăţâni de usturoi două roşii
Mod de…
Read more »
Read more »
Ciorba de vara
10 April 2012
O
reteta gustoasa de ciorba din: carne de vita, ceapa, morcov, cartofi,
rosii, radacina de patrunjel, telina, dovlecei, ardei, sos de rosii,
leustean, zeama de lamaie, zare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită
1 ceapă albă potrivită 2 fire ceapă pentru servit 1 morcov 3 cartofi 2
roşii mari 1 rădăcină de pătrunjel 1/2…
Read more »
Read more »
Budinca de peste cu smantana
10 April 2012
O
reteta delicioasa de budinca de peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt,
smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1
ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie
pătrunjel ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Rulouri cu spanac
10 April 2012
O
reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, vin alb, spanac, sare,
piper, susan, pesmet. Ingrediente: 8 buc file de piept de pui 100 ml vin
alb 500 g spanac sare piper 2-3 linguri susan 2-3 linguri pesmet Mod de
preparare: Iei bucatile de piept de pui, le aşezi pe masa de lucru, le…
Read more »
Read more »
Tarte cu bacon si oua
10 April 2012
O
reteta de tarte cu bacon si oua din: faina, unt, apa, ulei de masline,
ceapa rosie, bacon, spanac, smantana, oua si galbenus. Ingrediente: 230
grame faina 125 grame unt 20 ml apa rece 10 ml ulei de masline 1 ceapa
rosie 5 felii de bacon prajit 100 grame spanac 50 grame smantana 4 oua…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu piure de telina
10 April 2012
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu: ceapa, morcov, ulei, radacina
de telina, compot de caise, frisca, usturoi, unt, condimente, sos de
soia, vin rosu, miere. Ingrediente: 600 g cotlet fara os 1 ceapa mare 1
morcov mare 2 linguri de ulei 1 kg radacina de telina compot de caise
100 ml frisca 6…
Read more »
Read more »
Pasca delicioasa cu ciocolata
10 April 2012
O
reteta de pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao,
zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana,
margarina si pesmet. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 150 g de cacao
12 linguri de zahăr 3 linguri de lapte 1 fiolă esenţă de rom 1 lămâie
11 gălbenuşuri 1 ou întreg 2-3…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata alba si stafide
10 April 2012
O
reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba,
stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 1/2
căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g ciocolată albă rasă 100
g stafide 1 esenţă rom ulei pentru uns tava o mână de făină pentru Mod…
Read more »
Read more »
Cozonac umplut cu nucă si cu cacao
9 April 2012
O
reteta de cozonac umplut cu nuca si cu cacao din: faina, galbenusuri,
zahar, coaja de lamaie, drojdie, lapte, ulei, ou, nuca, cacao, stafide,
esenta de vanilie si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg de făină 5
gălbenuşuri 200 g de zahăr coajă rasă de lămâie 60 g de drojdie
proaspătă 400 ml de lapte…
Read more »
Read more »
Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Pina Colada O reteta simpla de Cocktail Pina Colada din: rom alb, lapte
de cocos si suc de ananas. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb
Pahar – goblet Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o
cireaşă roşie şi paie…
Read more »
Read more »
Taitei cu somon
9 April 2012
O
reteta de taitei cu somon din: ulei de susan, pasta de curry, ceapa
verde, cartof, supa de pui, lapte, file de somon, coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 1 lingurita ulei susan 2 lingurite pasta de curry 2
cepe verzi tocate 1 cartof, taiat cubulete 200 ml. supa de pui 100 ml
lapte degresat 2…
Read more »
Read more »
Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptura
de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita
marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei
de masline, miere, otet balsamic, usturoi,