Retete de top:
Fenicul gratinat cu cremă de brânză Brie şi şuncă
28 January 2012
O
reteta delicioasa de fenicul gratinat cu crema de branza brie si sunca
din: fenicul, lamaie, lapte, unt, faina, branza brie, sare si
prosciutto. Ingrediente: 1 kg fenicul 1/2 lămâie pentru crema de brânză
Brie: 300 ml lapte 30 g unt 20 g faină albă 180 g brânză Brie sare
pentru gratinare: 100 g şuncă…
Read more »
Read more »
Cocktail Tequilla Picanta
28 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Tequilla Picanta din: teqilla, sangrita,
lamaie si sare. Ingrediente: 2 cl tequilla 2 cl Sangrita lamaie sare
Mod de preparare: Mai intai bem bautura picanta, apoi musca sfertul de
lamaie, gustam putina sare si in final bem tequila. Ambele bauturi vor
fi servite rece.
Read more »
Read more »
Orez cu fistic
28 January 2012
O
reteta de orez cu fistic din: orez, fistic, vin alb sec, supa de
legume, seminte de coriandru, cascaval, patrunjel verde, unt, ulei de
masline, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 350 g orez 40 g fistic 100
ml vin alb sec 1 l supa de legume 1 lingura seminte de coriandru 2
linguri cascaval ras…
Read more »
Read more »
Retetele lunii ianuarie (Reteta zilei)
28 January 2012
Va
prezentam retetele lunii ianuarie, o retrospectiva a retetelor lunii
ianuarie cu ajutorul carora sa gatiti mereu simplu, rapid si eficient.
Bucurati-va de retetele lunii ianuarie! Reteta zilei: Creme Brulee O
reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare,
extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana
1/4 ceasca…
Read more »
Read more »
Supa consistenta de creveti cu porumb
28 January 2012
O
reteta de supa consistenta de creveti cu porumb din: supa de peste,
fasole verde, creveti, ceapa verde, smantana, unt, ceapa, cartofi, malai
si porumb. Ingrediente: 500 ml supa limpede de peste 300 g fasole
verde, taiata segmente 300 g creveti prefierti, curatati 1 legatura
ceapa verde, tocata 150 ml smantana 20 g unt 1…
Read more »
Read more »
Tarte cu pere si ciocolată
28 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu pere si ciocolata din: oua, ciocolata
amaruie, unt, zahar, migdale, pere si suc de lamaie. Ingrediente: 3 oua
150 g ciocolata amaruie 50 g unt 40 g zahar 60 g migdale macinate 3 pere
2 linguri suc de lamaie Mod de preparare: Cuptorul se încinge la 180
°C.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda (video)
28 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara biscuiti cu aroma de lavanda; un
preparat foarte rapid,deosebit de gustos si delicios pentru care nu sunt
necesare decat foarte putine ingrediente. Cum se prepara biscuiti cu
aroma de lavanda Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salata libaneza de vinete
28 January 2012
O
reteta delicioasa de salata libaneza de vinete cu: rosii, patrunjel,
ceapa verde, usturoi verde, catei de usturoi, ulei de masline, zeama de
lamaie, sare, piper, masline. Ingrediente: 3 vinete coapte 2 roşii mari 1
legătură pătrunjel 1 ceapă verde 1 usturoi verde 2 căţei de usturoi
tocaţi mărunt ulei de măsline zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Desert aromat
28 January 2012
O
reteta delicioasa de desert aromat din: biscuiti din ovaz, unt,
mascarpone, portocala, nuci, boabe de ienupar, frunze de rozmarin,
cocos, miere si frisca. Ingrediente: 250 g biscuiti din ovaz sau
amaretto 100 g unt 200 g mascarpone sau crema de branza 1 portocala 100 g
nuci zdrobite mai mare 1 lingurita boabe de ienupar…
Read more »
Read more »
Rulou de legume cu piure de dovleac
28 January 2012
O
reteta de rulou de legume cu piure de dovleac din: spanac, morcov,
telina, ceapa, parmezan, ou, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare,
piper, ricotta, ou, nucsoara, dovleac si smantana dulce. Ingrediente:
350 g spanac proaspăt 70 g morcov 50 g ţelină 30 g ceapă 6 linguri
parmezan ras 1 ou 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Parmigiana de vinete
28 January 2012
O
reteta delicioasa de parmigiana de vinete cu:rosii, usturoi, ulei de
masline, busuioc, sare, ardei rosu, zahar, vinete, mozzarella, parmezan,
cascaval afumat, ulei. Ingrediente sos: 400 g roşii decojite 1 căţel
usturoi 3 linguri ulei măsline 4 fire busuioc proaspăt sare ardei roşu
zahăr Ingrediente parmigiana: 600 g vinete 250 g mozzarella 60 g
parmezan…
Read more »
Read more »
Piept de curcan picant cu orez si curry
28 January 2012
O
reteta delicioasa de piept de curcan picant cu: orez, ulei de masline,
ardei gras, ardei iute, curry, praz, supa. Ingrediente: 150 g orez
integral 500 g piept de curcan 3 linguri ulei de măsline 2 ardei graşi
(1 roşu, 1 galben) un ardei iute 2 linguriţe curry un fir de praz 200 ml
supă…
Read more »
Read more »
Salata cu mere si pepene
28 January 2012
O
reteta delicioasa de salata din: mere, pere, pepene galben, portocale,
banana, zahar, rom, ananas, vin alb, struguri, frunze de menta.
Ingrediente: 2 mere 2 pere nu prea moi 1/2 pepene galben 2 portocale (4
mandarine) 1 banană 3 linguri de zahăr o ceşcuţă de rom 3-4 felii de
compot de ananas vin alb 10…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu orez salbatic
28 January 2012
O
reteta delicioasa de mancare de linte cu orez salbatic din: linte,
usturoi, ceapa, ulei de masline extravirgin, pulpa de rosii, sare,
piper, patrunjel, orez, orez salbatic si mozzarella. Ingrediente: 150 g
linte 1 căţel de usturoi 1 ceapă mică 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 200 g pulpă de roşii sare şi piper 2…
Read more »
Read more »
Supa de iarna
28 January 2012
O
reteta de supa de iarna din: zeama de varza acra, morcovi, telina,
patrunjel, ceapa, ardei gras, praz, ulei de masline, tarate de grau,
sare, piper si cimbru. Ingrediente: 2 litri zeama de varza acra sau bors
2 morcovi 1 telina 2 radacini de patrunjel 1 ceapa 1 ardei gras sau 1
lingura pasta de…
Read more »
Read more »
Tarta cu miere si fistic
28 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu miere si fistic din: aluat de tarta,
sirop, miere, zeama si coaja de portocala, oua, fistic, migdale, pesemt,
apa de flori si iaurt integral. Ingrediente: 200 g aluat de tarta 200
ml sirop bine legat 100 g miere poliflora 3 lingura zeama si coaja rasa
de la 1 portocala…
Read more »
Read more »
Cocktail Jagertonic
28 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Jagertonic din: jagermaister, tonic si
portocala. Ingrediente: 4 cl Jagermaister tonic o felie de portocala
Mod de preparare: Turnam Jagermaister intr-un pahar pentru bauturi lungi
pe 3 cuburi de gheata, completam cu tonic si decoram cu o felie de
portocala.
Read more »
Read more »
Păstrăv cu legume
28 January 2012
O
reteta de pastrav cu legume din: pastrav, conopida, varza de bruxelles,
ardei rosu, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel
si sos de soia. Ingrediente: 1 kg păstrăv 250 g conopidă 200 g varză de
Bruxelles 1 ardei roşu 2 cepe câţiva căţei de usturoi 2 portocale sare
piper 60 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #1
28 January 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Cordon bleu
din vinete O reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval,
bacon, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1…
Read more »
Read more »
Cordon bleu din vinete
28 January 2012
O
reteta delicioasa de cordon bleu din: vinete, cascaval, bacon, oua,
faina, pesmet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 vânătă medie 100 g
caşcaval 100 g bacon 2 ouă făină pesmet ulei sare piper Mod de
preparare: Se spală vânătă, se taie în felii subţiri şi se sărează. După
ce se scurg bine, se aşază pe…
Read more »
Read more »
Prune calde cu miere şi nuci
28 January 2012
O
reteta delicioasa de prune cu: zeama de portocale, unt, miere, zahar
brun, fulgi de ovaz, nuci. Ingrediente: 1 kg prune, fără sâmburi zeama
de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahăr brun 50 g fulgi de
ovăz 100 g nuci măcinate Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent
(yena), uns…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe in foi de viţă pe dischete de mămăliguţă
28 January 2012
O
reteta delicioasa de sarmalute in foi de vita cu: carne de vita, carne
de porc, orez, ceapa, piper, sare, cimbru, marar, boia dulce, bulion,
suc de rosii. Ingrediente: 1 kg carne mixtă tocată (vită, porc) 75 g
orez 1 ceapă mare piper sare cimbru mărar 1/2 linguriţă de boia dulce 2
linguri de bulion…
Read more »
Read more »
Betisoare iuti
27 January 2012
O
reteta delicioasa de betisoara iuti din: nuci, ghimbir, miere, gem de
caise, stafide, curmale, smochine si pesmet. Ingrediente: 200g miez ras
de nuci 2 linguri ghimbir ras cât mai mărunt 4 linguri miere 4 linguri
gem de caise 2 linguri stafide 50g curmale uscate 50g smochine uscate
100 g pesmet dulce sau nuci măcinate…
Read more »
Read more »
Şalău cu ciuperci
27 January 2012
O
reteta delicioasa de salau cu ciuperci din: fileuri de salau, ciuperci,
unt, faina, lapte, vin alb sec, smantana dulce, nucsoara, foi de dafin,
ceapa, patrunjel, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
salau 400 g ciuperci proaspete 50 g unt 2-3 linguri de faina 300 ml
lapte 150 ml vin alb sec…
Read more »
Read more »
Perişoare cu sos de roşii
27 January 2012
O
reteta delicioasa de perisoare cu sos de rosii din: piept de pasare,
ceapa, marar, pesmet, suc de rosii, ulei si sare. Ingrediente: 250 g
file de piept de pasăre 1 legătură ceapă 1 legătură mărar sau pătrunjel 2
linguri pesmet 250 ml suc de roşii 1 lingură ulei sare Mod de
preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie
27 January 2012
O
reteta delicioasa de Tartă de broccoli cu fondue de brânză Brie din:
lapte, unt, faina, sare, broccoli, mozzarella, parmezan, galbenusuri,
albusuri, seminte de fenicul, banza brie, lapte, amidon de cartofi si
galbenus. Ingrediente: pentru sosul bechamel: 300 ml lapte 30 g unt 30 g
faină albă sare pentru tartă: 220 g broccoli 120 g…
Read more »
Read more »
Desert crocant cu caramel
27 January 2012
O
reteta de desert crocant cu caramel din: unt, mere, zahar brun,
scortisoara, mure, miere, alune si fulgi de ovaz. Ingrediente: 20 g unt 4
mere, curatate de coaja si seminte, taiate felii 50 g zahar brun un
praf de scortisoara sau cuisoare 200 g mure sau alte fructe pentru
topping: 75 g unt 100…
Read more »
Read more »
Macrou cu salata de telina
27 January 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu salata de telina din: macrou, faina,
telina, morcov, patrunjel, iaurt gras, ceapa, lamaie, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 50 g faina 1 telina mica 1
morcov 1 legatura patrunjel 250 g iaurt gras 1 ceapa mica 1 lamaie 100
ml ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Apricot Sour
27 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Apricot Sour din: apricot brandy, zeama de
portocale, suc de portocale, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl
Apricot brandy 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale o felie de
portocala cirese de cocktail Mod de preparare: Ingredientele se agita
bine in shaker cu cuburi de gheata…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu orz
27 January 2012
O
reteta simpla de dovlecei umpluti cu orz din: dovlecei, usturoi, orz,
ardei gras, cimbru, ulei de masline extravirgin, emmentaler, sare si
piper. Ingrediente: 450 g dovlecei (zucchini) 1 căţel de usturoi 140 g
orz (sau arpacaş) 70 g ardei gras roşu 5-6 crenguţe de cimbru 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 60 g Emmentaler…
Read more »
Read more »
Dim Sum: Shiu mai
27 January 2012
Shiu
mai se prepara dintr-un aluat simplu, din faina si apa, mai delicat
decat cel folosit pentru coltunasii lipiciosi. Diferenta este ca acesti
coltunasi se fierb in aburi, nu se prajesc, iar in partea superioara
raman deschisi, astfel incat se vede umplutura. De aceea sunt si mai
usor de preparat decat, de exemplu, xiao long…
Read more »
Read more »
Pudding de paine si unt
27 January 2012
O
reteta delicioasa de pudding de paine si unt din: unt de alune, lapte,
felii de toast, crema de ciocolata, oua, zahar vanilat si zahar pudra.
Ingrediente: 125 g unt de alune cu bucati intregi 500 ml lapte 10 felii
de toast, marginile decupate 125 crema de ciocolata 4 oua 1 plic zahar
vanilat 2…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă aromată cu boabe de soia
27 January 2012
O
reteta delicioasa de salata de sfecla rosie cu: ulei de masline, coaja
rasa de portocala, soia, cimbru, otet, hasma. Ingrediente: 250g de
sfeclă roşie 5 linguri ulei de măsline extravirgin coaja rasă de la o
portocală 1 kg de boabe de soia congelate
Vinete la grătar cu mozzarella şi dovlecei
27 January 2012
O
reteta delicioasa de vinete la gratar cu mozzarella si dovlecei din:
vinete, mozzarella, dovlecei, rosii, busuioc, ulei de masline
extravirgin, sare, piper si frunze de busuioc. Ingrediente: pentru
legume: 300 g vinete 350 g mozzarella 200 g dovlecei (zucchini) 300 g
roşii 8 frunze de busuioc 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi…
Read more »
Read more »
Perişoare de vită cu sos de smântână
27 January 2012
O
reteta delicioasa de perisoare de vita cu sos de smantana din: carne de
vita, paine, faina, lapte, smantana, unt, patrunjel si sare.
Ingrediente: 1,200 kg carne de vită 80 g pâine albă 80 g făină 800 ml
lapte 70 g smântână 50 g unt câteva fire de pătrunjel sare Mod de
preparare: Puneţi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Creme Brulee
27 January 2012
O
reteta delicioasa de creme brulee din: smantana, zahar alb, sare,
extract de vanilie si galbenusuri de ou. Ingrediente: 2 cani de smantana
1/4 ceasca de zahar alb 1 vârf de cuţit de sare 1 lingurita extract de
vanilie 3 gălbenuşuri de ou 4 linguri de zahăr alb Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 150…
Read more »
Read more »
Piure de usturoi copt
27 January 2012
O
reteta delicioasa de piure cu: usturoi, cartofi, unt, sare, lapte.
Ingrediente: 3 căţei mari de usturoi in coajă 400g de cartofi făinoşi,
curăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţele 85g de unt sare după gust 3 linguri
de lapte Mod de preparare: Se încinge cuptorul Ia 160°C. Se aşază
căţeii de usturoi într-o tavă nu…
Read more »
Read more »
Friptură de vacă cu garnitură de măcriş şi sos pesto cu chili şi alune
27 January 2012
O
reteta delicioasa de friptura de vaca cu:alune de padure, chili rosu,
macris, ulei de masline, otet balsamic. Ingrediente: 50g de alune de
pădure 1 chili roşu, curăţat de seminţe şi tăiat 85g măcriş de baltă
11/2 lingură ulei de măsline, plus extra pentru grătar 3 lingurite de
oţet balsamic 2 fleici, în jur de…
Read more »
Read more »
Pandispan in sos de lamaie
27 January 2012
O
reteta delicioasa de pandispan in sos de lamaie din: zahar, suc de
portocale, lamaie, portocala, faina, oua, albusuri, zahar praf, esenta
de rom si unt. Ingrediente: 300 g zahar 120 ml suc de portocale 1 lamaie
1 portocala 120 g faina 6 oua 3 albusuri 50 g zahar praf 1 lingurita
esenta de rom…
Read more »
Read more »
Pâine prăjită cu usturoi
27 January 2012
O
reteta delicioasa de paine prajita cu: usturoi, unt, parmezan.
Ingrediente: 2 pâini dabatta 140g de unt moale 4-6 căţei de usturoi,
zdrobiţi o mână de pătrunjel, tocat 2 linguri de parmezan ras fin Mod
de preparare: Se taie pâinea pe jumătate, în lung. Se prăjeşte pe partea
cu coajă două minute, până se…
Read more »
Read more »
Crap cu bere
27 January 2012
O
reteta de crap cu bere din: crap, bere blonda, unt, ceapa, morcovi, foi
de dafin, cuisoare, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 crap
de circa 2 kg 800 ml bere blonda 50 g unt 1 ceapa mare 1 morcov mare 2
foi de dafin 4-5 cuisoare 100 g ghimbir 2 lamai sare piper…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu lamaie si legume
27 January 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: usturoi, cimbru, unt, lamaie, sunca
afumata, arpagic, mazare, dovlecei, salata verde, morcovi, praz,
ridichii. Ingrediente: 2 pui mici pregătiţi pentru dat la cuptor 2 căţei
de usturoi, zdrobiţi dar lăsaţi întregi 1 legătură de cimbru 1 lămâie,
înjumătăţită (folosiţi coaja rasă la prepararea legumelor de primăvară)
25g de unt,…
Read more »
Read more »
Tort de bezea cu cireşe
27 January 2012
O reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar tos, faina de porumb, otet,
cacao, ciocolata neagra, frisca lichida, zahar pudra, cirese.
Ingrediente: 6 albuşuri mari 300g de zahăr tos 1 lingură făină de porumb
2 linguriţe oţet din vin alb 25g pudră de cacao 50g de ciocolată neagră
(de menaj), mărunţita 284ml de frişcă…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu peşte afumat
27 January 2012
O
reteta delicioasa de salata de cartofi cu peste afumat din: cartofi,
peste afumat, ceapa, mar, smantana, vin alb, otet de mere, ulei, piper
si sare. Ingrediente: 5–6 cartofi 3 peşti afumaţi 1 ceapă uscată 1 măr
mijlociu 200 g smântână 50 ml vin alb 3 linguri oţet de mere 3 linguri
ulei piper sare…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cacao si crema de nuci
27 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu cacao si crema de nuci din:
margarina, zahar, faina, oua, cacao, praf de copt, lapte, ciocolata
neagra, nuci si zahar. Ingrediente: blat: 250 g margarina sau unt 350 g
zahar 350 g faina 4 oua 50 g cacao 1 plic praf de copt 250 ml lapte 100 g
ciocolata…
Read more »
Read more »
Cocktail Grand Marnier Sour
27 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Sour din: grand marnier, zeama
de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 2 cl zeama de
lamaie cirese Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnier-ul si zeama
de lamaie impreuna cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura pe urma
intr-un pahar de whisky si…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged (video)
27 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat
fraged; un preparat clasic englez, foarte rapid, deosebit de delicios
care este ideal pentru cafeaua de dimineata sau pentru ceaiul de dupa
amiaza. Cum se prepara prajitura faramicioasa din aluat fraged Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Prosciutto cu mazăre si mozzarella
27 January 2012
O
reteta delicioasa de prosciutto cu: mazare, mozzarella, suc de
portocala, ulei de masline, frunze de menta. Ingrediente: 4 felii de
prosciutto 100g de mazăre, proaspătă sau congelată 1 bucată de
mozzarella de bivoliţă(125g), ruptă în bucăţi mari Ingrediente
vinegreta: sucul de la o jumătate de portocală 1 lingură ulei de măsline
o mână frunze…
Read more »
Read more »
Budincă verde cu sos de brânză
27 January 2012
O
reteta de budinca verde cu sos de branza din: salata verde,
galbenusuri, albusuri, sos bechamel, sare, telemea de vaca, cas afumat,
lapte, sare, piper alb, unt si pesmet. Ingrediente: 150 g salată verde 3
gălbenuşuri 3 albuşuri 250 g sos bechamel 1 lingură parmezan ras sare
pentru sos: 200 g telemea proaspătă de vacă…
Read more »
Read more »
Prajitura Somloi Galuska
27 January 2012
O
reteta de Prajitura Somloi Galuska din: oua, faina, zahar, nuca
macinata, faina, cacao, lapte, pastaie de vanilie, zahar, amidon de
porumn, stafide, rom si frisca. Ingrediente: pandispan galben: 2 oua 2
linguri faina 2 linguri zahar pandispan cu nuca: 2 oua 2 linguri zahar 2
linguri faina 1 lingura nuca macinata pandispan cu cacao:…
Read more »
Read more »
Creveţi în stil thailandez
27 January 2012
O
reteta deliciosa de creveti in stil thailandez cu: creveti, iarba de
linon, chili rosu, ulei de masline, sos thailandez, usturoi, ghimbir,
chimion. Ingrediente: 600g de creveţi gigant 4 bucheţele iarbă de limon,
măcinată Ingrediente marinada: 1 chili roşu, mare, curăţat de seminţe
şi tăiat fin 1 lingură ulei de măsline 2 linguriţe sos thailandez…
Read more »
Read more »
Supă cu seminţe de dovleac
27 January 2012
O
reteta delicioasa de supa cu seminte de dovleac din: seminte de
dovleac, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, germeni de porumb, fidea si
sare. Ingrediente: 250 g seminţe de dovleac crude 5 morcovi mari 500 g
pătrunjel rădăcină 1 ţelină mare 1 ceapă 1 lingură ulei de germeni de
porumb 40 g fidea sare Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu banane
27 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu banane din: biscuiti, zahar,
scortisoara, nuci, ciocolata alba, fulgi de ciocolata, unt, lapte,
extract de vanilie, amidon de porumb, ou, banane, sos caramel si
ciocolata alba. Ingrediente: 12 biscuiti graham, amaretto sau de ovaz
1/3 ceasca zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/3 cana nuci 1/2 cana
ciocolata alba, tocata 1.4…
Read more »
Read more »
Există şi aditivi buni! Top zece cele mai sănătoase "E-uri"
27 January 2012
Vitaminele
de sinteză B2, C şi E sunt aditivi benefici, iar licopenul sau luteina
sunt coloranţi alimentari naturali, care nu dereglează organismul şi nu
sunt cancerigeni. Nu toate E-urile sunt dăunătoare sănătăţii. Sub
aceeaşi denumire sunt ascunse şi substanţe inofensive pentru organism,
dintre care unele pot avea chiar beneficii: vitamine de sinteză, care au
proprietăţi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de căpşuni
27 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, vanilie, faina, sare,
margarina, lichior de zmeura, zahar pudra, capsuni. Ingrediente: 6 ouă
150gde zahăr tos 1 linguriţă extract de vanilie 125g de făină, cernută
sare 1 linguri de margarina, topită într-un ibric pe foc 2-3 linguri
lichior de zmeură sau de căpşuni Ingrediente crema: 125g de…
Read more »
Read more »
Minişarlote cu pere
26 January 2012
O
reteta delicioasa de minisarlote cu pere din: foi de gelatina, pere,
frisca, zahar si piscoturi. Ingrediente: 6 foi gelatina 8 jumatati de
pere inabusite (proaspete sau din conserva) 200 ml frisca 40 g zahar
circa 28 piscoturi Mod de preparare: Se înmoaie gelatina. Se taie cuburi
perele şi se pasează jumătate din cantitate. Intr-o…
Read more »
Read more »
Anghinare cu crema de branza
26 January 2012
O
reteta delicioasa de anghinare cu crema de branza din: anghinare, sare,
cimbru, ulei de masline extravirgin, smantana, branza brie, galbenus,
parmezan si migdale. Ingrediente: pentru anghinare: 8 anghinare (circa
800 g) sare pentru crema de brânză: 5-6 crenguţe de cimbru 2 linguri
ulei de măsline extravirgin 50 ml smântână dulce 100 g brânză Brie…
Read more »
Read more »
Tort de pere îngheţat
26 January 2012
O
reteta delicioasa de tort de pere inghetat din: pere, suc de lamaie,
baton de vanilie, zahar, rom, frisca si fulgi de migdale. Ingrediente:
500 g pere 3 linguri suc de lamaie 1 baton de vanilie 150 g zahar 2
linguri rom 400 ml frisca 30 g fulgi de migdale Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Timbale de cartofi cu sos de curry
26 January 2012
O
reteta delicioasa de timbale de cartofi cu sos de curry din: cartofi,
smantana, bacon, parmezan, unt, oua, sare, piper, smantana, faina,
curry, ceapa, ulei de masline extravirgin si patrunjel. Ingrediente:
pentru timbale: 5 cartofi 100 ml smântână dulce 4 linguri parmezan ras
40 g bacon (sau kaiser) 30 g unt 2 ouă sare şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu lămâie si mac
26 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu lamaie si mac din: unt, zahar praf,
mac, lamai, gem de caise, oua, lapte, faina, mascarpone si coaja de
lamaie. Ingrediente: 350 g unt 350 g zahar praf 3 linguri cu varf de mac
2 lamai 70 g gem de caise 6 oua 120 ml lapte 350 g faina…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu mazăre
26 January 2012
O
reteta de salata de cartofi cu mazare din: cartofi, mazare, dovlecei,
masline, rosii, zeama de lamaie, otet, capere, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g cartofi 300 g mazăre fină din conservă 2 dovlecei 1
ceapă 100 g măsline 500 g roşii zeama de la 1 lămâie 2 linguri oţet de
9º 30 g…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete cu stafide şi seminţe de pin
26 January 2012
O
reteta delicioasa de rulouri de vinete cu stafide si seminte de pin
din: vinete, dovlecei, ardei gras, stafide, seminte de pin, ceapa verde,
ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g
vinete 150 g dovlecei (zucchini) 80 g ardei gras roşu 80 g ardei gras
galben 80 g ardei gras verde…
Read more »
Read more »
Cocktail Band C
26 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Band C din: benedictine, calvados si rom
brun. Ingredinete: 3 cl Benedictine 3 cl Calvados 1 cl rom brun Mod de
preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker si se toarna
intr-o cupa de cocktail.
Read more »
Read more »
Prajitura cu pere
26 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu pere din: unt, zahar, oua, faina,
pesmet, praf de copt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, pere, stafide,
lapte, fulgi de migdale, ciocolata si miez de cocos. Ingrediente: 125 g
unt 125 g zahar 2 oua 125 g faina 50 g pesmet 1 lingurita praf de copt 1
lingurita mirodenii amestecate: scortisoara,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Penne cu sos de ton
26 January 2012
O
reteta delicioasa de penne cu sos de ton din: penne, ardei gras,
usturoi, ulei de masline, ton in suc de tomate, piper, busuioc si sare.
Ingrediente: 400 g penne 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 2 căţei
de usturoi 4 linguri de ulei de măsline 1 conservă de ton în suc de…
Read more »
Read more »
Pere în aluat
26 January 2012
O
reteta de pere in aluat din: pere, suc de lamaie, martipan, aluat,
zahar pudra, faina, galbenusuri si ciocolata amaruie. Ingrediente: 6
pere tari de tot cu codita 3 linguri suc de lamaie 80 g masa de martipan
450 g aluat de foi 3 linguri zahar pudra faina 2 linguri zahar 2
galbenusuri 100 g…
Salată de dovleac si năut
26 January 2012
O
reteta delicioasa de salata de dovleac si naut din: naut, ardei iute,
pulpa de dovleac, ulei de masline, suc de lamaie, feta, patrunjel, sare
si piper. Ingrediente: 200 g naut(conserva) 1 ardei iute 500 g pulpa de
dovleac 3 linguri ulei de masline 3 linguri suc de lamaie 100 g feta 1/2
legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de branza si broccoli
26 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca de banza si broccoli din: crema de banza,
faina, ou, apa, sare, broccoli, oua, branza, smantana, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g crema de branza 350 g faina 1 ou 50 ml
apa sare pentru umplere: 1 broccoli fiert 2 oua 50 g branza rasa 150g
smantana sare…
Read more »
Read more »
Briose cu ciocolata calda
26 January 2012
O
reteta delicioasa de briose cu ciocolata calda din: ciocolata de menaj,
unt, zahar, galbenusuri, albusuri, faina si unt. Ingrediente: 350 g
ciocolata de menaj 300 g unt 150 g zahar 12 galbenusuri 6 albusuri 150 g
faina unt si faina pentru forme Mod de preparare: Topiţi ciocolata
împreună cu untul la foc mic.…
Read more »
Read more »
Supă cu orez
26 January 2012
O
reteta delicioasa de supa cu orez din: rosii, morcov, patrunjel,
telina, ceapa alba, ardei gras, zahar, orez, ulei, leustean si sare.
Ingrediente: 1 kg roşii bine coapte 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 bulb
de ţelină 1 ceapă albă 1 ardei gras 1 linguriţă de zahăr 2 linguri orez
2 linguri ulei 1 legătură…
Read more »
Read more »
Snitel de pui in crusta de porumb
26 January 2012
O
reteta delicioasa de snitel de pui in custa de porumb din: cartofi,
rozmarin, ulei, piept de pui, sare, piper, fulgi de porumb, oua, faina
si ulei. Ingrediente: 800 g cartofi 2 fire de rozmarin 3 linguri ulei 4
fileuri de piept de pui sare piper 100 g fulgi de porumb 3 oua 5
linguri…
Read more »
Read more »
Budinca aromata
26 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca aromata din: unt, zahar, oua, cuisoare,
scortisoara, ciocolata de menaj, coaja de lamaie, migdale, nuci, frisca
si sirop de zmeura. Ingrediente: 150 g unt 220 g zahar praf 6 oua
intregi+5 galbenusuri 5 cuisoare 1 lingurita scortisoara 150 g ciocolata
neagra de menaj coaja rasa de la 1 lamaie 200…
Read more »
Read more »
Dim Sum: Xiao Long Bao
26 January 2012
Acesti
coltunasi, sppecifici zonei Shanghai, arata mai degraba ca niste
pungute, aluatul fiind strans in partea superioara. Se fierb in aburi
intr-un vas de bambus, pana ce invelisul lor devine aproape transparent.
Denumirea lor chinezeasca s-ar traduce prin „chifle-cosulet“, aluzie la
forma lor si la faptul ca se fierb in aburi in cosul de bambus.…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluţi cu şuncă
26 January 2012
O
reteta de dovlecei umpluti cu sunca din: dovlecei, sunca, mortadella,
mozzarella, pulpa de rosii, oua, parmezan, patrunjel, usturoi, unt,
sare, piper, ulei de masline extravirgin, morcov si sfecla. Ingrediente:
5 dovlecei (zucchini) 200 g şuncă presată 100 g mortadella 100 g pesmet
100 g mozzarella 300 g pulpă de roşii 2 ouă 5 linguri…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu cartofi si ardei gras
26 January 2012
O
reteta delicioasa de pulpe de pui cu cartofi si ardei gras din:
rozmarin, cartofi, ardei grasi, sare, piper, ulei de masline, pulpe de
pui si boia. Ingrediente: 2 fire de rozmarin 600 g cartofi 2 ardei grasi
rosii sare piper 4 linguri ulei de masline 4 pulpe de pui (a circa 200
g) boia…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de lamaie
26 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu crema de lamaie din: zahar, faina,
oua, lapte, praf de copt, coaja rasa de lamaie, lapte gris, unt, zahar
praf, lamai si biscuiti. Ingrediente: blatul: 200 g zahar 200 g faina 6
oua 1 lingura lapte 1 plic praf de copt 1 lingura coaja rasa de lamaie
crema: 250…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu lămâie
26 January 2012
O
reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, morcovi, ulei, zeama de
lamaie, sare si verdeata. Ingrediente: 2 păstrăvi mici 2–3 morcovi 5 ml
ulei 1/2 linguriţă zeamă de lămâie sare verdeaţă Mod de preparare:
Curăţaţi păstrăvii, îi spălaţi şi îi fierbeţi cu morcovul 10 – 15
minute, la foc încet. Când sunt gata,…
Read more »
Read more »
Cocktail Pitu Cola
26 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pitu Cola din: pitu cachaca, cola si limeta.
Ingrediente: 4 cl Pitu Cachaca cola o felie de limeta Mod de
preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi, adaugam Pitu Cachaca si completam cu cola rece. Adaugam o
jumatate de felie de limeta.
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne (Kulebiak)
26 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu carne din: faina, lapte, drojdie,
zahar, oua, unt, carne tocata, ceapa, sare si piper. Ingrediente: 350 g
faina 100 ml lapte 20 g drojdie proaspata 1 lingurita rasa zahar 3 oua
100 g unt 500 g carne tocata 1 ceapa sare piper Mod de preparare:
Faceţi un aluat…
Read more »
Read more »
Vitel Orloff
26 January 2012
O
reteta delicioasa de vitel orloff din: pulpa de vitel, ceapa, morcov,
tulpini de telina, ciuperci, faina, lapte, unt, nucsoara, supa de pui,
vin alb, foi de dafin, patrunjel, cimbru, sare si piper. Ingrediente:
1,5 kg pulpa de vitel 1 ceapa 1 morcov 2 tulpini de telina 600 g
ciuperci proaspete 3 linguri faina 700…
Read more »
Read more »
Paste cu piept de pui şi legume
26 January 2012
O
reteta de paste cu piept de pui si legume din: piept de pui, paste,
ardei rosii, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano si sare. Ingrediente: 1
piept mare de pui 1 pungă paste 2 ardei roşii 2 cepe verzi 4 roşii bine
coapte puţin usturoi oregano sare Mod de preparare: Spălaţi bine
pieptul de…
Read more »
Read more »
Pane de aripioare
26 January 2012
O
reteta delicioasa de pane de aripioare din: aripioare, malai, oua,
cascaval, ulei, sare, piper, boia, cimbru, rozmarin, kaizer, ansoa,
ciuperci, masline si legume. Ingrediente: 10 aripioare mai măricele 1
cană cu mălai 2-3 ouă 50 g caşcaval 2-3 linguri cu ulei sare piper boia,
cimbru, rozmarin pentru umplutură: bucăţi de kaiser anşoa ciupercuţe
măsline…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi şi sfeclă roşie cu peşte (Shuba)
26 January 2012
O
reteta de salata de cartofi si sfecla rosie cu peste din: file de peste
marinat, cartofi, morcovi, oua, sfecla rosie, ceapa rosie, maioneza,
sare si piper. Ingrediente: 300 g file de peste marinat 4 cartofi mari
fierti in coaja 2 morcovi fierti 2 oua fierte tari 400 g sfecla rosie
coapte 1 ceapa rosie…
Read more »
Read more »
Ruladă cu legume in foi de varza
26 January 2012
O
reteta delicioasa de rulada cu legume in foi de varza din: varza,
cartofi, unt, parmezan, ou, spanac, nucsoara, morcov, sare, lamaie, ulei
de masline extravirgin, frunze de varza si morcovi. Ingrediente: 1
varză mică creaţă 4 cartofi mari 50 g unt 8 linguri parmezan 1 ou 250 g
spanac congelat 1 morcov nucşoară sare…
Read more »
Read more »
Paste cu nuci şi soia
26 January 2012
O
reteta delicioasa de paste cu nuci si soia din: paste, soia, miez de
nuca, ceapa, gogosari, ciuperci, suc de rosii, ulei de masline, piper,
nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g paste 100 g soia granule 100 g miez
de nucă 2–3 cepe mari 2–3 gogoşari 2–3 ciuperci mari 500 ml suc de
roşii 2–3…
Read more »
Read more »
Quiche cu brocoli
26 January 2012
O
reteta delicioasa de Quiche cu brocoli din: faina, branza dulce de
vaci, ou, ulei, drojdie de bere, sare, broccoli, rosii cherry, ciuperci,
branza emmentaler, smantana, ou, galbenus de ou, sare si piper.
Ingrediente: aluatul: 250 g faina 125 g branza dulce de vaci 1 ou 5
linguri ulei 10 g drojdie de bere sare…
Read more »
Read more »
Papricaş de vită
26 January 2012
O
reteta delicioasa de papricas de vita din: carne de vita, ardei grasi,
usturoi, ceapa, rosii, foi de dafin, cartofi, boia dulce, seminte de
chimen, ulei, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de vită
fără os 2 ardei graşi roşii 3 căţei de usturoi 1 ceapă 3 roşii 1–2 foi
de dafin 3…
Read more »
Read more »
Gris pargalit cu prune uscate
26 January 2012
O
reteta delicioasa de gris pargalit cu prune uscate din: lapte, zahar,
gris, oua, unt, branza de vaci, scortisoara, prune uscate si sare.
Ingrediente: 250 ml lapte 100 g zahar 100 g gris 3 oua 1 lingura
unt/margarina 200 g branza de vaci 1 lingura scortisoara 200 g prune
uscate un varf de cutit de…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de vită cu ceapă şi smântână (Bitoci)
25 January 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute de vita cu ceapa si smantana din:
muschi de vita, unt, ceapa, smantana, oua, faina, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 500 g muschi de vita 150 g unt 3 cepe 150 ml smantana 2 oua
2 linguri faina 30 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
carnea de…
Read more »
Read more »
Ochiuri în pârjoale
25 January 2012
O
reteta de ochiuri in parjoale din: carne tocata, paine, galbenus,
usturoi, maghiran, ulei, unt, oua, piper, sare si patrunjel.
Ingrediente: 500 g carne tocată 2 felii pâine înmuiată în lapte 1
gălbenuş crud 5-6 căţei de usturoi 1 vârf cuţit de măghiran pesmet 50 ml
ulei 50 g unt sau margarină 6 ouă piper…
Read more »
Read more »
Budincă de legume în crustă de cartofi
25 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca de legume in crusta de cartofi din: fasole
verde, mazare, conopida, dovlecei, ceapa, cartofi, mozzarella, kaizer
afumat, ulei de masline extravirgin, unt, lapte, faina, parmezan, ou si
sare. Ingrediente: 300 g fasole verde 300 g mazăre 200 g conopidă 3
dovlecei mici 1 ceapă 5-6 cartofi 100 g mozzarella 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bulgarasi minune
25 January 2012
O
reteta delicioasa de bulgarasi minune din: carne tocata, branza, ou,
orez, ardei, ceapa, oregano, sare si boia. Ingrediente: 250g carne
tocata 50g branza rasa 1 ou 1 cana orez fiert 1/2 ardei 1/2 ceapa
oregano sare boia iute/dulce pentru umplutura: crema de branza sau un ou
Mod de preparare: Intr-un castron se pune…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu ouă moi
25 January 2012
O
reteta delicioasa de sparanghel cu: ulei de masline, pesmet, chilli,
oua, paprika. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 50g de pesmet fin
un vârf de cuţit din chilli si paprika, 16-20 tulpini de sparanghel 4
ouă Mod de preparare: Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă
pesmetul şi se prăjeşte până devine auriu. Se…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu legume şi sos de parmezan
25 January 2012
O
reteta de cosulete cu legume si sos de parmezan din: parmezan, ou,
galbenusuri, parmezan, smantana, lapte, unt, ulei de masline
extravirgin, sare, piper, anghinare, sparanghel, ceapa, ulei de floarea
soarelui, fasole si mazare. Ingrediente: 200 g parmezan ras pentru sosul
de parmezan: 1 ou 2 gălbenuşuri 4 linguri parmezan ras 50 ml smântână
50…
Read more »
Read more »
Supă cu figurine de ou
25 January 2012
O
reteta delicioasa de supa cu figurine de ou din: lapte, oua, sare,
ficat de pui, ceapa, unt, cascaval, supa de vita, paine, piper si frunze
de salata. Ingrediente: 250 ml lapte 4 ouă sare 150 g ficat de pui 1
ceapă 1 lingură unt 4 linguri caşcaval ras 750 ml supă de vită 4…
Read more »
Read more »
Djuveci
25 January 2012
O
reteta de djuveci din: rosii in bulion, ardei, ceapa rosie, orez, sunca
afumata de porc, untura, smantana, sare si piper. Ingrediente: 750 g
rosii in bulion 500 g ardei 1 ceapa rosie 200 g orez 4 felii sunca
afumata de porc 1 lingura untura 400 g smantana sare piper Mod de
preparare: Ungeţi…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu portocale
25 January 2012
O
reteta delicioasa de salata de andive cu portocale din: andive,
portocale, ulei de masline, lamaie, iaurt degresat, sare si piper.
Ingrediente: 500 g andive 2 portocale 50 ml ulei de măsline 1 lămâie 100
g iaurt degresat sare piper Mod de preparare: Desfaceţi andivele în
foi, pe care le spălaţi şi le tăiaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Acapulco Toddy
25 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Acapulco Toddy din: creme de cassis, tequila,
zahar si pepene verde. Ingrediente: 2 cl Creme de Cassis 4 cl tequila 2
cl zahar 1/4 pepene verde Mod de preparare: Pepenele verde maruntit,
impreuna cu celelalte ingrediente si cu 3 linguri de gheata zdrobita, se
amesteca in mixerul electric. Apoi…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu afumatura
25 January 2012
O
reteta de mamaliga cu afumatura din: malai, branza, slanina, apa,
smantana si sare. Ingrediente: 250 g malai 300 g branza de burduf sau
dulce de vaci 200 g slaninuta afumata, sunca sau carnati 1 l apa 200 ml
smantana sare Mod de preparare: Puneţi la fiert apa cu sare şi când
începe să…
Pudding de ciocolata
25 January 2012
O
reteta delicioasa de pudding de ciocolata din: cacao, nuci, prune, unt,
zahar tos, oua, faina, ciocolata amaruie si inghetata de vanilie.
Ingrediente: cacao pentru tapetat 50 g nuci, rumenite 125 prune
deshidratate, tocate si rehidratate cu 75 ml apa, la microunde 100 g unt
la temperatura camerei 140 g zahar tos 2 oua 175…
Read more »
Read more »
Medalioane de porc cu salata de linte
25 January 2012
O
reteta delicioasa de medalioane de porc cu salata de linte din: linte,
mere, telina verde, otet de vin, sare, piper si medlioane de porc.
Ingrediente: 250 g linte 3 mere 3 fire telina verde 6 linguri otet de
vin sare piper 800 g medelioane de porc Mod de preparare: Se spală
lintea în…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi, afumatura si aluat
25 January 2012
O
reteta delicioasa de mancare de cartofi, afumatura si aluat din: oua,
faina, apa, carne afumata de porc, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 2
oua faina 2 linguri apa 800 g carne afumata de porc sau carnati,
conservate in untura 1 kg cartofi sare piper Mod de preparare: Din
făină, ouă bătute şi 2…
Read more »
Read more »
Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie
25 January 2012
O
reteta de Tartă de ricotta şi cartofi cu sos de cicoare roşie din:
cartofi, ricotta, oua, albusuri, nucsoara, sare, piper, ciocoare rosie,
ulei de masline extravirgin, faina si supa de legume. Ingrediente:
pentru tarte: 200 g cartofi 300 g ricotta 2 ouă 2 albuşuri 30 g unt
pesmet nucşoară sare şi piper pentru sos:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Bhindi Masala (video)
25 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara Bhindi Masala; un preparat specific
indian, deosebit de sanatos si gustos, rapid si foarte delicios. Cum se
prepara Bhindi Masala Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supa de linte cu slanina si carnati in painisoare
25 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de linte cu slanina si carnati in painisoare
din: linte, carnati, bacon, zarzavat, ardei gras, faina de grau, ulei,
zahar, drojdie, sare, ceapa, praz, usturoi, ulei, frunze de dafin si
otet de mere. Ingrediente: 200 g linte maro 200 g carnaciori afumati 100
g bacon, slaninuta 200 g zarzavat pentru…
Read more »
Read more »
Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherry
25 January 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: penne, sparanghel, ulei de masline,
pancetta, rosii cherry, busuioc, parmezan. Ingrediente: 400g de paste
penne 500g tulpini de sparanghel, curăţateţi tăiate în diagonală 2
linguri ulei de măsline 6 felii de pancetta, tăiate bucăţele 200g de
rosii cherry, înjumătăţite 1 mână bună frunze de busuioc parmezan ras,
pentru servit…
Read more »
Read more »
Cuscus cu tocanita de porc
25 January 2012
O
reteta delicioasa de cuscus cu tocanita de porc din: praz, ardei gras,
ceapa, ulei sa masline, sare, piper, zahar, cuscus, muschi de porc si
parmezan. Ingrediente: 1 fir praz 1 ardei gras rosu 1 ardei gras
portocaliu 1 ceapa 4 linguri ulei de masline sare piper zahar 300 g
cuscus (instant) 5-6 felii de…
Read more »
Read more »
Cockteil Brandy Daisy
25 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Brandy Daisy din: brandy, capsune, lamaie,
zahar, nectar, apa tonica, cuburi de gheata, menta si fricte proaspete.
Ingrediente: 40 ml brandy sau coniac 3 căpşune ½ lămâie 1 lingurită
zahăr 1 lingurită nectar sau zeamă de rodii 100 ml apă tonică câteva
cuburi de gheată câteva frunzulite de mentă si…
Read more »
Read more »
Budincă de fasole cu vafe din parmezan
25 January 2012
O
reteta de Budincă de fasole cu vafe din parmezan din: fasole alba, ou,
ceapa, foi de dafin, ulei de masline extravirgin, supa de legume, ceapa
verde, sare, morcovi, cartofi, sare, praz si parmezan. Ingrediente: 120 g
fasole albă cu bobul mic 1 ou 1 ceapă mică 2 foi de dafin 1 lingură
ulei de…
Read more »
Read more »
Puding de orez
25 January 2012
O
reteta delicioasa de puding de orez din: orez, lapte de cocos, lapte
dulce, nuca de cocos, zahar tos, unt, ananas, mango, zeama si coaja de
lamaie, zahar brun si rom. Ingrediente: 200 g orez cu bobul rotund 2×400
ml conserve lapte de cocos 600 ml lapte dulce 50 g nuca de cocos
100-123 g…
Read more »
Read more »
Pâine cu sparanghel şi roşii uscate
25 January 2012
O
reteta delicioasa de paine cu: ulei, sparanghel, faina, praf de copt,
sare, cimbru, oua, lapte, masline negre, rosii uscate, branza.
Ingrediente: 100ml ulei de măsline 250g tulpini de sparanghel, fiecare
tăiată 200g de făină 2 linguriţă (11,2g) praf de copt 1 linguriţă sare 1
linguriţă de frunze de cimbru ouă mari, bătute uşor 100ml…
Read more »
Read more »
Vinete îmbrăcate în aluat de clătite
25 January 2012
O
reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete,
oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3
vinete mai mari 2 ouă 1 ceaşcă de lapte 1 ceaşcă de apă minerală făină
sare piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Spălaţi vinetele şi le
tăiaţi în rondele groase…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu broccoli
25 January 2012
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu broccoli din: broccoli, rosii
cherry, ciuperci, paste, margarina, smantana, parmezan, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 1 broccoli 12 rosii cherry 100 g ciuperci
champignon 500 g paste tagliatelle 2 linguri margarina 125 ml smantana
degresata 4 linguri parmezan ras nucsoara sare piper Mod de preparare:
Se despart bucheţelele…
Read more »
Read more »
Retete clasice: Consome
25 January 2012
O
reteta clasica de condome din: oase de vita, morcovi, patrunjel,
pastarnac, telina, ceapa, sare, piper, carne de vita, telina, boabe de
piper si albusuri de ou. Ingrediente: 2,5 – 3 kg oase de vita cu maduva 2
morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina pastarnac 1 telina mica
2 cepe mari sare piper…
Read more »
Read more »
Omletă cu sparanghel şi şuncă
25 January 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu sparanghel si sunca din: oua, parmezan,
sunca, nucsoara, emmentaler, ceapa verde, sparanghel, unt, sare si
piper. Ingrediente: 6 ouă 8 linguri parmezan ras 120 g şuncă presată 1/2
linguriţă nucşoară rasă 50 g Emmentaler 10 fire civetă (sau ceapă
verde) 300 g sparanghel 30 g unt sare şi piper…
Read more »
Read more »
Osso bucco milanesse
25 January 2012
O
reteta delicioasa de osso bucco milanesse din: rasol de vitel, morcovi,
telina, ceapa, frunze de dafin, scortisoara, lamaie, patrunjel,
usturoi, supa de legume, pasta de tomate, unt, sare si piper.OSSO BUCCO
este un fel de mâncare principal, cald, de origine italiană (specific
regiunii Lombardia, Milano). Acesta constă într-o felie mai mare de
carne cu…
Read more »
Read more »
Tort vegetarian de conopidă
25 January 2012
O
reteta delicioasa de tort vegetarian de conopida din: faina, margarina,
boia dulce, cimbru, sare, conopida, broccoli, ceapa, margarina, lapte,
supa de legume, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 175 g făină albă
75 g margarină 1/2 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă cimbru uscat 3
linguri apă sare pentru umplutură: 1 conopidă mică 1 broccoli mic…
Read more »
Read more »
Cocktail Peach Fizz
25 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Peach Fizz din: lichior de banane, lichior de
piersici, brandy, suc de piersici si sifon. Ingrediente: 3 cl lichior
de banane 3 cl lichior de piersici 4 cl brandy 10 cl suc de piersici
sifon Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia sifonului, se agita
bine cu gheata in shaker,…
Read more »
Read more »
Burgeri din carne de pui
25 January 2012
O
reteta delicioasa de burgeri cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi
de ovaz, carne de pui, caise, morcovi, ou. Ingrediente: 2 linguri ulei
de măsline 1 ceapă mare, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 85g
fulgi de ovăz 450g came tocată de pui 100g caise deshidratate, mărunţite
1 morcov mare, ras 1 ou,…
Read more »
Read more »
Tortillas cu pui thailandez
25 January 2012
O
reteta delicioasa de tortillas cu: carne de pui, ulei vegetal, ardei
gras galben, ardei gras rosu, ceapa, pasta de curry, coriandru.
Ingrediente: 4 pulpe de pui, cu piele 1 lingură de ulei vegetal 1 ardei
gras galben, curăţat de seminţe şi tăiat fâşii subţiri 1 ardei gras
roşu, curăţat de seminţe şi tăiat fâşii…
Read more »
Read more »
Un platou cu tăiţei şi legume
25 January 2012
O
reteta delicioasa de taitei cu: piept de pui, ou, pesmet, ulei de
masline, ceapa verde, castravete, morcov, sos de prune, sos de chili.
Ingrediente: 2 piepti de pui curăţaţi de pieliţă, tăiaţi în fâşii de
lungimea degetului 1 ou, bătut 50g de pesmet 200g de tăiţei din făină de
orez cu ou, de lungime…
Read more »
Read more »
Rulouri de vinete
24 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de rulouri de vinete din: vinete, carne
tocata, ou, parmezan, chifla, patrunjel, ulei de masline, pasta de
rosii, cascaval, ulei de floarea soarelui si frunze de busuioc.
Ingrediente: pentru rulouri: 2 vinete medii 300 g carne tocată 1 ou 2
linguri parmezan ras 1 chiflă mai veche 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Cocktail Apres Ski
24 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Apres Ski din: campari si red bull.
Ingrediente: 4 cl Campari Red Bull Mod de preparare: Punem mutla
gheata intr-un pahar si turnam deasupra Campari-ul. Completam cu Red
Bull.
Read more »
Read more »
Boeuf â la mode
24 January 2012
O
reteta delicioasa de boeuf e la mode din: rasol de vita, rasol de porc,
vita, morcov, ceapa, sos brun, cuisoare, chimen, foi de dafin, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vita 500 g rasol de porc 1
kg piept de vita 1 kg morcov 2 cepe potrivite 1 l sos brun…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de vinete
24 January 2012
O
reteta delicioasa de supa crema de vinete din: vinete, ceapa, usturoi,
ulei, faina, frisca vegetala, patrunjel, supa de legume, sare, piper si
crutoane. Ingrediente: 1 vânătă mare 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2
linguri ulei 1 lingură rasă făină 200 ml frişcă vegetală lichidă ½
legătură pătrunjel 500 ml supă de legume sare…
Read more »
Read more »
Salata Walldorf
24 January 2012
O
reteta de salata walldorf din: miez de nuca, telina, stafide, vin alb,
mere, salata, maioneza, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 150
g miez de nuca 200 g telina 100 g stafide 50 ml vin alb 2 mere 1 salata
mare 100 g maioneza 1 lingura zeama de lamaie sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Escalop vienez
24 January 2012
O
reteta delicioasa de escalop vienez din: pulpa de vitel, faina, ulei,
vin alb demisec, mustar, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 700 g
pulpa de vitel 100 g faina 100 ml ulei 250 ml vin alb demisec 1 lingura
mustar sare piper patrunjel Mod de preparare: Taiati carnea in felii
de circa 5-6 mm,…
Read more »
Read more »
Legume picante cu salată de arpacaş şi suc de lămâie
24 January 2012
O
reteta delicioasa de legume picante cu: ulei, arpacas, suc de lamaie,
miere, harissa, vinete, ardei gras rosu, bulgur, frunze de menta, iaurt.
Ingrediente: 2 linguri de ulei vegetal 2 linguri de miere 2 linguriţe
de harissa 2 vinete mici, tăiate felii 1 ardei gras roşu, curăţat de
seminţe şi tăiat bucăţele 140g de bulgur…
Read more »
Read more »
Pui Marengo cu ciuperci si creveti
24 January 2012
O
reteta delicioasa de pui marengo cu ciuperci si creveti din: pui,
faina, ciuperci, creveti, rosii in bulion, vin alb demisec, usturoi,
masline, unt, sare si piper. Ingediente: 1 pui 100 g faina 500 g
ciuperci proaspete 400 creveti decorticati 400 g rosii in bulion 50 ml
vin alb demisec 2 catei de usturoi 200…
Read more »
Read more »
Rulada cu dulceata de visine
24 January 2012
O
reteta de rulada cu dulceata de visine din: faina, praf de copt, unt,
zahar, ciocolata alba, lapte, vanilie, dulceata de visine, amidon,
visinata si frisca. Ingrediente: 150 g faina 1 praf de copt 75 g unt
inghetat 50 g zahar, plus 25 g pentru sirop 50 g ciocolata alba, razuita
75 ml lapte 1…
Read more »
Read more »
Gazpacho rece
24 January 2012
O
reteta de gazpacho rece din: ardei gras, castraveti, ceapa rosie,
rosii, usturoi, suc de rosii, otet de vin, lamaie, ulei de masline,
busuioc, crutoane de paine, sare si piper. Ingrediente: 1 ardei gras 1
ardei gras verde 2-3 castraveti 1 ceapa rosie 4-5 rosii bine coapte 2-3
catei de usturoi 1 l suc de…
Read more »
Read more »
Filet mignon
24 January 2012
O
reteta de file mignon din: muschi de vita, ulei, cognac, ceapa, unt,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g muschi de vita 50 ml ulei
50 ml cognac 1 ceapa mica 100 g unt 5-6 fire patrunjel sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, spălaţi-o şi
ştergeţi-o cu şerveţele.…
Caramele simple
24 January 2012
O
reteta de caramele simple din: zahar tos, zahar brun, frisca, zahar
vanilat si unt. Ingrediente: 250 g zahăr tos 250 g zahăr brun 400 g
frişcă/smântână grasă 3 plicuri cu zahăr vanilat 300 g unt/margarină
Mod de preparare: Topeşte untul într-o crăticioară, adaugă zahărul şi
lasă pe foc mic, amestecand continuu, pana se…
Read more »
Read more »
Salată arăbească de pâine cu telemea de vacă
24 January 2012
O reteta delicioasa de salata arabeasca cu: lipii, usturoi, rosii
cherry, castravete, ridichii, ceapa rosie, frunze de menta, patrunjel,
laptuca, salata verde, rucola, branza telemea. Ingrediente: 2 lipii 1
căţel de usturoi sucul de la o lămâie 8 roşii cherry 3 roşii prunişoare
tăiate bucăţele 1/2 de castravete, tăiat bucăţele 6 ridichi, feliate o…
Read more »
Read more »
Cocktail Campari Negroini
24 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Campari Negroini din: campari, vermut rosu,
gin si portocala. Ingrediente: 2 cl Campari 1 cl vermut rosu 1 cl gin o
felie de portocala Mod de preparare: Ingredientele alcoolice le
amestecam cu gheata intr-un pahar de bar, apoi turnam totul intr-un
pahar de whisky si decoram cu o felie…
Read more »
Read more »
Bomboane cu nuci pralinate
24 January 2012
O
reteta delicioasa de bomboane cu nuci pralinate din: nuci, zahar, coaja
de protocala glasata, stafide si ciocolata de menaj. Ingrediente: 300 g
nuci 100 g zhar 100 g coaja de portocala glasata 1 mana stafide 300 g
ciocolata neagra menaj Mod de preparare: Caramelizează pe foc 100 g de
nuci în zahăr, amestecând…
Read more »
Read more »
Salată de ton, sparanghel şi fasole albă
24 January 2012
O
reteta delicioasa de salata de ton cu: sparanghel, file de ton, fasole
alba, ceapa, capere, ulei de masline, otet de vin rosu, tarhon.
Ingrediente: 1 buchet mare de sparanghel 2 x 200g file de ton în apă
(din conservă), scurs 2 x 400g de fasole albă în apă (din conservă),
scursă 1 ceapă raţie,…
Read more »
Read more »
Sparanghel în foi de plăcintă cu ouă
24 January 2012
O
reteta delicioasa de sparanghel in foi de placinta cu oua din:
sparanghel, placinta, oua, seminte de mac, unt, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 20 fire mari de sparanghel 3
foi subţiri de plăcintă 3 ouă 1 linguriţă seminţe de mac 20 g unt 2
linguri ulei de măsline extravirgin sare şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Copane de pui cu sos de soya
24 January 2012
O
reteta simple si delicioasa de copane de pui cu sos de soya din: copane
de pui, sos soya, arpagic, usturoi si piper. Ingrediente: Copane de pui
Sos soya Arpagic Usturoi Piper Mod de preparare: Se pun copanele in
tigaie, se adauga sosul de soya, usturoiul si arpagicul. Se intorc din
cand in cand pana…
Read more »
Read more »
Cum se prepara aripioare de pui picante cu unt de arahide (video)
24 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara aripioare de pui picante cu unt de
arahide; un preparat foarte gustos si delicios, rapid si sanatos.
Ingrediente: For the wings: 5 pounds chicken wing sections, thawed,
patted very dry toss with… 2 tbsp vegetable oil 1 tbsp kosher salt 1 tsp
black pepper cayenne to taste 1/4…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe
24 January 2012
O
reteta delicioasa de chec cu fructe din: oua, zahar, unt, lapte, ulei,
faina, praf de copt, zeama de lamaie, stafide, nuci, rahat, portocala
glasata si rom. Ingrediente: 4 oua 500 g zahar pudra 200 g unt 200 ml
lapte 180 ml ulei 600 g faina 2 pliculete cu praf de copt 4 lingurite
cu…
Read more »
Read more »
Terină de cartofi si ciuperci
24 January 2012
O
reteta delicioasa de terina de cartofi si ciuperci din: cartofi, lapte,
branza, unt, parmezan, ciuperci, bere, usturoi, ulei de masline
extravirgin si sare. Ingrediente: 1 kg cartofi 400 ml lapte 180 g brânză
pentru topit (mozzarella, caşcaval) 50 g unt 5 linguri parmezan ras 50 g
ciuperci uscate 125 ml bere 1 căţel de…
Read more »
Read more »
Pui thailandez
24 January 2012
O
reteta delicioasa de pui thailandez cu: carne de pui, hasme, iarba de
limon, ulei vegetal, pasta de curry, sos de peste, zahar, lapte de
cocos, coriandru. Ingrediente: 2 haşme sau o ceapă mică 1 legătură de
iarbă de limon 1 lingură de ulei vegetal 3-4 linguriţe pastă de curry
thailandeză 4 buc. piept de…
Read more »
Read more »
Supă thailandeză cu pui şi ciuperci
24 January 2012
O
reteta delicioasa de supa thailandeza cu: carne de pui, sos de chili,
sos de peste, zahar, lamai verzi, ciuperci, ceapa verde. Ingrediente: l l
de supă de pui fierbinte 2 linguri de sos de chili 1 lingură de sos de
peşte de preferinţă nuoc mam 1 linguriţe de zahăr coaja şi sucul de la…
Read more »
Read more »
Guotie
24 January 2012
Guotie,
numite si jiaozi. un fel de coltunasi care se servesc in meniurile dim
sum, este termenul mandarin folosit pentru a denumi un fel de mancare
absolut delicios. Numele s-ar traduce prin coltunasi lipiti. Atunci cand
se prepara coltunasii, secretul consta in faptul ca acestia nu trebuie
sa se lipeasca de vas. De fapt, incercarea…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Lime
24 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Red Lime din: lime juice, campari si
portocala. Ingrediente: 1 cl Lime Juice 5 cl Campari o felie de
portocala Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata
in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail. In final se adauga o
jumatate de felie de portocala.
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tort de ciocolata
24 January 2012
O
reteta de tort de ciocolata din: zahar, unt, oua, faina si cacao.
Ingrediente: 250 g zahar 250 g unt 8 oua 2 linguri cu faina 100 g cacao
Mod de preparare: Intr-un castron, freacă gălbenuşurile cu zahărul
până se albesc. Adaugă untul tăiat cubuleţe şi cacaua. Amestecă energic
toate aceste ingrediente până obţii…
Read more »
Read more »
Mâncărică de mărar cu carne de porc
24 January 2012
O
reteta delicioasa de mancarica de marar cu carne de porc din: marar,
ceapa, cartofi, carne de porc, lamaie, faina, bulion, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 5 legături de mărar 3 cepe potrivite 3 cartofi 500 g
carne de porc 1 lămâie cojită 2 linguriţe făină 3 linguri bulion ulei
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Carne de vită cu ciuperci şi legume
24 January 2012
O
reteta delicioasa de carne de vita cu: sos de stridii, sos de soia,
ulei vegetal, varza, ciuperci. Ingrediente: 4 linguri sos de stridii 2
linguri sos de soia 1-2 linguri de ulei vegetal 400g pulpă de vacă,
tăiată de-a latul ghimbir 300 g varza savoy 150g ciuperci feliate Mod de
preparare: Se amesteca sosurile…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu sos pesto cremos şi roşii coapte
24 January 2012
O
reteta delicioasa de pui umplut cu:, ulei de masline, pesmet, rosii,
seminte de pin, frunze de busuioc, sos de pesto, mascarpone.
Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 4 buc.piept de pui 100g de
pesmet, preferabil preparat din pâine veche de o zi 175g de rosii o
mână de seminţe de pin o mână frunze…
Read more »
Read more »
Musaca de roşii cu şniţele de porc
24 January 2012
O
reteta gustoasa de musaca de rosii cu snitel de porc, rosii, ceapa
verde, rosmarin, ardei gras, pasta de ardei, vin alb, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 şniţele de porc 500 g roşii 1 legătură ceapă verde 1 fir
rozmarin 3 ardei graşi 3 linguri pastă de ardei 150 ml vin alb 100 ml
ulei…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu ciuperci
24 January 2012
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu: ciuperci, ceapa, orez, sare,
piper, smantana, patrunjel. Ingrediente: 7-8 roşii 1/2 kg ciuperci 1
ceapă mijlocie 1 lingură orez sare piper 150 g smântână pătrunjel tocat
Mod de preparare: Alegi roşii mijlocii rotunde şi de aceeaşi mărime.
Tai căpăcele în partea dinspre codiţe, fără să le desprinzi de…
Read more »
Read more »
Clătite din legume umplute cu ceafă afumată
24 January 2012
O
reteta delicioasa de clatite din legume: cartofi, ceapa, usturoi, oua,
faina, lapte, unt, sare, ceafa de porc afumata, varza alba. Ingrediente:
700-800 g cartofi albi 2-3 cepe 2-3 căţei de usturoi 2 ouă 1 ceaşcă de
făină 1 ceaşcă de lapte unt sau margarină sare 300 g ceafă de porc
afumată 300-400 g salată…
Read more »
Read more »
Mâncare macedoneană
24 January 2012
O
reteta de mancare macedoneana din: cartofi, ciuperci, conopida, sfecla
rosie, castraveciori murati, masline, oua, mustar, ulei, oua, salam,
sare, galbenusuri si mustar. Ingrediente: 3 cartofi 100 g ciuperci 1
conopidă 1 sfeclă roşie 2–3 castraveciori muraţi 100 g măsline 4 ouă
fierte tari 1 lingură de muştar 1 ceaşcă mare de ulei 2 ouă…
Read more »
Read more »
Mâncare de vinete cu pui
23 January 2012
O
reteta delicioasa de mancare de vinete cu pui din: vinete, piept de
pui, usturoi, ardei grasi, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
vinete 2 bucăţi de piept de pui dezosat 2 căpăţâni de usturoi 2 ardei
graşi 5–6 roşii ulei sare piper Mod de preparare: Tăiaţi ardeiul
mărunt, ca la ciorbă,…
Read more »
Read more »
Budincă din fructe uscate
23 January 2012
O
reteta delicioasa de budinca din fructe uscate din: paine, amestec de
fructe, coaja de lamaie si portocala, lapte, oua, zahar tos, unt si
zahar pudra. Ingrediente: 12 felii de paine mai veche 500 g amestec de
fructe uscate (stafide albe si negre, caise si smochine) coaja de lamaie
si de portocala 600 ml lapte…
Read more »
Read more »
Mâncare de ciuperci cu ardei copţi
23 January 2012
O
reteta de mancare de ciuperci cu ardei copti din: ciuperci, ardei
grasi, rosii, ceapa, foaie de dafin, cimbru, ulei, sare si patrunjel.
Ingrediente: 1 kg ciuperci 6 ardei graşi 5 roşii 3 cepe 1 foaie de dafin
1 linguriţă cimbru uscat 2 linguri ulei sare 1 legătură pătrunjel Mod
de preparare: Coaceţi ardeii…
Read more »
Read more »
Cocktail Triple Sec Orange
23 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Triple Sec Orange din: bols triple sec, suc
de portocale si portocala. Ingrediente: 4 cl Bols Triple Sec 12 cl suc
de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Punem cateva
cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam Bols triple
Sec si completam cu suc de…
Read more »
Read more »
Tarta cu dulceata
23 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu dulceata din: paine, smantana, oua,
zahar, portocala, unt si gem. Ingrediente: 10 felii de paine alba 150 ml
smantana dulce 2 oua 6 linguri cu zahar coaja de la 1/2 portocala 50 g
unt 400 g gem de gutui/capsuni/visine Mod de preparare: IBate
gălbenuşurile cu trei linguri cu…
Read more »
Read more »
Ruladă de legume
23 January 2012
O
reteta de rulada de legume din: dovlecei, morcovi, mazare, lapte,
paine, oua, pesmet, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 6-7 dovlecei
(zucchini) 2 morcovi 200 g mazăre congelată 1 pahar cu lapte 200 g pâine
toast 2 ouă 2 linguri pesmet 200 g parmezan ras sare şi piper Mod de
preparare: Taie dovleceii rondele,…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa
23 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta delicioasa din: foi de placinta, branza
de vaci, oua, zahar, stafide, smantana, apa minerala si zahar vanilat.
Ingediente: 1 pachet cu foi de placinta 1-1/2 kg branza de vaci 8 oua
300 g zahar 100 g stafide 1 cana cu smantana dulce 1 cana cu apa
minerala 2 pliculete cu…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac
23 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de dovleac din: pulpa de dovleac, sare,
piper, morcov, telina, praz, unt, vin, supa de legume, smantana si
patrunjel. Ingrediente: 500 g pulpă de dovleac sare piper 1 morcov 50 g
ţelină 1 fir praz 50 g unt 100 ml vin alb 600 ml supă de legume 200 ml
smântână…
Read more »
Read more »
Anghinare pane cu curry
23 January 2012
O
reteta delicioasa de anghinare pane cu curry din: anghinare, faina
alba, faina de orez, curry, apa minerala, sare si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 8 anghinare 100 g faină albă 50 g faină de orez 1
linguriţă curry apă minerală sare ulei de floarea-soarelui Mod de
preparare: Curăţă anghinarele eliminând frunzele din exterior,…
Read more »
Read more »
Praz cu costita
23 January 2012
O
reteta delicioasa de praz cu costita din: praz, costita, unt, seminte
de marar si sare. Ingrediente: 2 fire de praz 200 g costita 75 g unt
seminte de marar uscat sare Mod de preparare: Taie costiţa în felii nu
foarte groase. Curăţă prazul, taie partea verde rondele, iar cea albă,
în bucăţi de…
Read more »
Read more »
Lasagna cu vinete, dovlecei şi ciuperci
23 January 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu vinete, dovlecei si ciuperci din: foi
de lasagna, dovlecei, faina, ciuperci, ardei rosu, ulei de masline,
usturoi, rosii, oregano, busuioc si cas de vaca. Ingrediente: 300 g foi
pentru lasagna 1 vânătă 2 dovlecei mici 2 linguri făină 200 g ciuperci
din conservă 1 ardei roşu 2 linguri ulei…