Retete de top:
Salată de vară cu sparaghel şi anghinare calde
1 May 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: sparanghel, anghinare, lamai, ulei de
masline, seminte se coriandru, anason, cimbru, otet din vin alb, salata
verde, ceapa rosie, chives, otet balsamic. Ingrediente salata: 4
anghinare, curăţate 2 lămâi, înjumătăţite 3 linguri ulei de măsline 1
lingură seminţe de coriandru 1 anason stelat o rămurică mare de cimbru
4…
Read more »
Read more »
Punch cu pepene galben si banane
1 May 2012
O
reteta de punch de pepene galben si banane din: pepene, banana, rom,
lichior de migdale, carambola, zahar pudra, vin rose si sampanie rose.
Ingrediente: 1 pepene galben mai mic (750 g) 1 banana mai mare 2 cl rom
(40%vol) 2 cl lichior de migdale 1 carambola 1 lingura zahar pudra 2
sticle de vin…
Read more »
Read more »
Linguine cu dovlecei şi roşii
1 May 2012
O
reteta delicioasa de linguine cu: ulei de masline, costita afumata,
dovlecei, usturoi, ardei iute, zahar tos, otet de vin, rosii, patrunjel.
Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru servit 140g
de costiţă afumată (fără os) sau de bacon, tăiat cubuleţe 1 dovlecei de
mărime medie, tăiaţi bucăţi 2 căţei de usturoi, tocaţi…
Read more »
Read more »
Dovlecei fripţi cu mentă
1 May 2012
O
reteta simpla si delicioasa de dovlecei cu: ulei de masline, otet,
menta. Ingrediente: 3 linguri de ulei de măsline 1 lingură de oţet
balsamic 4 dovlecei menta Mod de preparare: Se frig în tranşe pe grătar 4
dovlecei feliati grosier, iar pe măsură ce sunt gata se răstoarnă în
sos. Odată fripţi şi răcoriţi,…
Read more »
Read more »
Retete pentru gratar
1 May 2012
Retete
pentru gratar Ceafa de porc cu legume si cimbru O retete de ceafa ce
porc cu sare, piper alb, piper negru, boia dulce, vin, ulei de masline,
ardei grasi, fasole verde, cimbru si o ceapa rosie. Ingrediente: 400 g
ceafa de porc sare piper alb si negru boia dulce 2 lingurite vin o
lingurita…
Read more »
Read more »
Tartă rustică de dovlecei cu seminţe de pin şi ricotta
1 May 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: ulei, dovlecel, branza ricotta, oua,
busuioc, nucsoara, aluat de foitaj, faina, seminte de pin. Ingrediente: 2
linguri ulei de măsline 4 dovlecei, feliaţi subţire (încercaţi să
folosiţi din mai multe soiuri, dacă găsiţi) 2 cutii a câte 250g de
brânză ricotta 4 ouă o mână bună frunze de busuioc…
Read more »
Read more »
Legume de vară la cuptor
1 May 2012
O
reteta delicioasa de legume de vara cu: ulei de masline, dovlecei,
rosii, vinete, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 6 linguri ulei de
măsline, de cea mai bună calitate 4 dovlecei mari, feliaţi subţire (cei
cu o nuanţă galbenă arată destul de bine) 5 roşii-prună coapte bine,
feliate 2 vinete, feliate 1 căpăţână mare de usturoi, lăsată…
Read more »
Read more »
Banane caramel şi iaurt cu biscuiţi amaretti
30 April 2012
O
reteta delicioasa de desert din: banane, zahar tos, suc de lamaie,
miere, smantana, iaurt, biscuiti. Ingrediente: 5 banane mari 2 linguri
de zahăr tos sucul de la o lămâie 2 linguri de miere lichidă, plus extra
pentru stropit 200ml de smântână slabă 200ml de iaurt natural o mână de
biscuiţi amaretti, uşor zdrobiţi Mod…
Read more »
Read more »
Salată de vară cu sos de anşoa
30 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: fasole verde, cartofi, oua, masline
negre, rosii, salata verde, ansoa, otet de vin rosu, ulei de masline.
Ingrediente: 140g de fasole verde 300g de cartofi noi, feliaţi 4 ouă o
mână de măsline negre, curăţate de sâmburi 225g de roşii cireaşă,
înjumătăţite frunzele de la 2 salate verzi fragede…
Read more »
Read more »
Pastă de somon afumat cu lipii crocante
30 April 2012
O
reteta delicioasa de pasta de somon afumat cu: fasole alba, iaurt
grecesc, marar, suc de lamaie, lipii, ulei de masline, ridighii.
Ingrediente: 400g de fasole albă boabe la conserva,clătită şi scursă
200g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) 225g de somon afumat la
pachet, gata porţionat 1 lingură de mărar proaspăt, tocat 1…
Read more »
Read more »
Risotto de vară cu dovlecei
30 April 2012
O
reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi,
rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlrcei, mazare, busuioc.
Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1ceapă, tocată fin 2 căţei de
usturoi, tocaţi fin 3 roşii coapte, tocate grosier 350g de camaroli sau
alt tip de orez 1 linguriţă de rozmarin tocat 1,51 de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu orez si branza de capra
30 April 2012
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ardei gras rosu, orez, sare,
piper, rosii, sos pesto, masline, branza de capra. Ingrediente: 4 ardei
graşi roşii 500g de orez fiert sare piper 2 roşii mărunţite 2 linguri de
sos pesto o mână de măsline negre, curăţate de sâmburi şi tocate 200g
de brâncă de capră Mod…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu telemea
29 April 2012
O
reteta de ardei umpluti cu telemea din: ardei grasi, telemea, branza de
vaci, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si
frunzulite de cimbru. Ingrediente: 8 ardei grasi 300 g telemea 200 g
branza de vaci 4 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare piper
1 lingura suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Paste de primăvară
29 April 2012
O
reteta delicioasa de paste cu: tagliatelle, dovlecei, mazare, lamaie,
menta, branza ricotta. Ingrediente: 350g de tagliatelle 500g de dovlecei
190g de mazăre proaspătă sau congelată coaja şi sucul de la 1 lămâie
necerată o mână frunze de mentă 250g de brânză ricotta Mod de
preparare: Fierbeţi pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Intre…
Read more »
Read more »
Salată cu radicchio şi brânză de capră
29 April 2012
O
reteta de salata cu radicchio si branza de capra din: radicchio, ceapa
rosie, fasole verde, branza de capra, stafide, coriandru, zahar de
trestie, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 inimă de radicchio 4 cepe roşii 200 g fasoilcă verde 200 g
brânză proaspătă de capră 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de butternut (video)
29 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa de butternut, un preparat
bsolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Butternut-ul seamana foarte
bine la gust cu dovleacul. Cum se prepara supa de butternut
Read more »
Read more »
Frittata rapidă cu brânză proaspătă şi legume
29 April 2012
O
reteta delicioasa de frittata cu: sunca, ulei de masline, dovlecel,
porumb, spanac, oua, branza. Ingrediente: 100g cubuleţe de şuncă sau de
bacon 1 lingură ulei de măsline 2 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi 350g de
porumb dulce, congelat 400g de spanac congelat, dezgheţat şi scurs 8 ouă
150g de brânză proaspătă cu usturoi şi ierburi…
Read more »
Read more »
Placinta crocanta in stil grecesc
29 April 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: spanac, rosii uscate, feta, oua, foi
de placinta. Ingrediente: 200g frunze de spanac 175g de roşii uscate la
soare în ulei la borcan 100g de feta, bucăţele 2 ouă jumătate de pachet
de 250g de foi pentru plăcintă Mod de preparare: Aşezaţi spanacul
într-o cratiţă mare. Adăugaţi câteva…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu sos dulce-acrisor
29 April 2012
O
reteta de salata calda cu sos dulce acrisor din: tofu, telina, morcov,
alune, ulei, usturoi, ardei iute, ghimbir, miere, otet balsamic, sos de
soia, ulei de nuca si ulei de masline. Ingrediente: 150 g tofu 1 ţelină
apio 1 morcov 100 g alune 1 lingură cu ulei pentru sos: 4 căţei de
usturoi 1…
Read more »
Read more »
Sendviş cu anşoa şi caşcaval
29 April 2012
O
reteta delicioasa de sendvis cu: ansoa, cascaval, spanac, ceapa rosie,
drojdie uscata, faina, lapte dulce, unt, sare, piper, ou, marar.
Ingrediente: un borcănel fileuri de anşoa în ulei 300 g caşcaval feliat
200 g spanac baby o ceapă roşie 8 g drojdie uscată 500 g făină 240 ml
lapte dulce 100 g unt sare…
Read more »
Read more »
Nachos, salsa şi guacamole
29 April 2012
O
reteta delicioasa de nachos cu: sos salsa, guacamole. Ingrediente:
nachos sos salsa guacamole Mod de preparare: Se face nachos din felii de
tortillia prăjite într-o baie de ulei. Din avocado, spălat şi curăţat,
se prepară guacamole cu ceapă, ulei şi usturoi. Sosul salsa se face
din roşii, ardei gras, ceapă, coriandru, piper, ardei chili…
Read more »
Read more »
Paine de mălai
29 April 2012
O
reteta delicioasa de paine din: faina, malai, praf de copt, sare, oua,
lapte, ulei de masline, patrunjel tocat, boia de ardei dulce, piper,
unt. Ingrediente: 200 g făină 340 g mălai un pliculeţ praf de copt o
linguriţă de sare 3 ouă 400 ml lapte dulce 70 ml ulei de măsline două
linguri de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Diablo (video)
28 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Diablo, o bautura deosebit
de delicioasa, savuroasa si usor de preparat. Cum se prepara Cocktail
Diablo Vezi mai multe video din blog
Read more »
Read more »
Beef Wellington
28 April 2012
O
reteta de beef Wellington din: muschi file de vita, ulei de rapita,
hribi, salote, usturoi, ciuperci, patrunjel, tarhon, nasturel, spanac,
rucola, foi de placinta, faina, vin rosu, supa de pui si mustar dijon.
Ingrediente: 1 kg muschi file de vita 3 linguri ulei de rapita 1 mana de
hribi uscati 2 salote, tocate fin…
Read more »
Read more »
Toast cu avocado şi curcan
28 April 2012
Se
taie pe jumătate 1 avocado şi se îndepărtează sâmburele, apoi se scoate
pulpa într-un castron. Se stoarce deasupra sucul de la 1/2 lime, se
asezonează şi se pasează cu o furculiţă. Se pun la toaster 2-3 felii
mici de ciabatta, se întinde pe fiecare piure de avocado, apoi se aşază
deasupra 100g felii de…
Read more »
Read more »
Sos de branza
28 April 2012
O
reteta de sos de branza din: ardei gras, ardei iute, usturoi, cascaval,
lapte, amidon, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ardei gras rosu 1/2
ardei iute verde 2-3 catei de usturoi 2 cani cascaval ras 2 cani lapte
4-5 linguri amidon alimentar sare piper Mod de preparare: Tai ardeiul
gras, căţeii de usturoi şi…
Read more »
Read more »
Salată de cod
28 April 2012
O
reteta de salata de cod din: fileuri de cod, dovlecel, morcovi,
cartofi, fasole verde, ciuperci, ardei gras, portocala, unt, sare, piper
si patrunjel. Ingrediente: 2 fileuri cod 1 dovlecel 2 morcovi 2 cartofi
100 g fasole verde 2 ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 2 felii
portocala pentru decor 50 g unt sare piper…
Read more »
Read more »
Super-smoothie
28 April 2012
Se
toarnă 250ml suc de struguri într-un blender şi se adaugă 1 banană,
150g bucăţi de mango, 200g bucăţi de ananas, sucul şi seminţele de la 2
fructe ale pasiunii şi sucul de la 1 lime. Se mixează şi se toarnă în
pahare. Se serveşte imediat.
Read more »
Read more »
Risotto din quinoa cu sofran
28 April 2012
O
reteta de risotto din quinoa cu sofran din: quinoa, ceapa, ulei de
masline, vin alb, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon,
mascarpone si parmezan. Quinoa este o cereala din America de Sud. Nu
contine gluten, in schimb are un continut foarte mare de proteine si
este foarte usor digerabile. In plus, este si…
Read more »
Read more »
Supă cu usturoi şi conopidă
28 April 2012
O
reteta de supa cu usturoi si conopida din: praz, usturoi, conopida,
ulei de masline, sare, piper, nucsoara, supa de legume, frunze de dafin,
lapte, busuioc si apa fierbinte. Ingrediente: 2 bucăţi de praz (doar
partea albă), tăiate felii o jumătate de căţel de usturoi o conopidă 1-2
linguriţe cu ulei de măsline 1/4 linguriţă…
Read more »
Read more »
Smochine in vin rosu
28 April 2012
O
reteta de smochine in vin rosu din: vin rosu, zahar, baton de
scortisoara, cuisoare, suc de lamaie, smochine si portocale.
Ingrediente: 1 l vin rosu 250 g zahar 1 baton de scortisoara 4-5
cuisoare sucul stors de la 1 lamaie 12 smochine proaspete 1 portocala
Mod de preparare: Se dă în fiert vinul…
Read more »
Read more »
Pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla
28 April 2012
O
reteta de pastrav afumat cu salata de fenicul, mar si sfecla din:
fenicul, mar, ceapa verde, sfecla in oet, fileuri de pastrav, marar,
iaurt si sos de hrean. Ingrediente: 1/2 fenicul, curatat si feliat fin 1
mar verde, fara samburi, feliat 4 cepe verzi, taiate pe diagonala 100 g
sfecla in otet, scursa si…
Read more »
Read more »
Punch de caise si pepene
28 April 2012
O
reteta de Punch de caise si pepene din: caise, pepene verde, sirop de
grenadine, zeama de lamaie, zeama de portocale, vin alb si sampanie.
Ingrediente: 250 g caise 1 pepene verde 2 cl sirop de grenadine zeama
unei lamai zeama a 2 portocale 2 sticle de vin alb demi
Orez mexican cu usturoi şi sos de roşii
28 April 2012
O
reteta de orez mexican cu usturoi si sos de rosii din: rosii, apa, orez
cu bob lung, ulei, seminte de chimen, usturoi, ceapa si supa de pui.
Ingrediente: 1 conservă de roşii decojite 3 căni şi jumătate de apă (se
cumulează apa de la robinet cu sucul de roşii rămas în conservă) 1 cană…
Read more »
Read more »
Purcel de lapte în manta de miere
28 April 2012
O
reteta de purcel de lapte in manta de miere din: spinare de porc, mere,
banane, lamaie, merisoare, foi de placinta, supa de carne, ulei de
samburi de struguri, ulei de masline, miere, zahar, rinichi, pesmet,
piper verde, patrunjel, curry, chimen, scortisoara, coriandru, ghimbir
si supa. Ingrediente: 3 kg spinare de porc 2 mere 1…
Read more »
Read more »
Peşte fript cu bucăţi de avocado şi salsa
28 April 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: cod, avocado, rosii, ceapa rosie, ulei
de masline, suc de lamaie, coriandru frunze. Ingrediente: 1 avocado copt
2 roşii-prună coapte, ficare tăiată în câte 6 bucăţi 1ceapă roşie mică,
feliată fin 3 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit sucul
de la o jumătate de lămâie sau de…
Read more »
Read more »
Paste cu roşii picante şi spanac
28 April 2012
O
reteta de paste cu rosii picante si spanac din: ulei de masline, ceapa,
usturoi fulgi de chilli, paste penne integrale, rosii, vin rosu,
oregano, spanac si parmezan. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1
ceapa, taiata fin 2 catei de usturoi, zdrobiti 1/2 lingurita fulgi de
chilli 200 g de paste penne integrale 400…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mancare de porumbel (video)
28 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara mancare de porumbel, un preparat
absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara mancare de
porumbel
Read more »
Read more »
Omletă-sufleu de vară
28 April 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu: oua, parmezan, busuioc, ulei de
masline, branza de capra, rosii. Ingrediente: 4 ouă 1 lingură de
parmezan ras o mână frunze de busuioc, tocate fin 1 lingură ulei de
măsline 50g de brânză moale de capră, bucăţele 4 roşii-cireaşă,
înjumătăţite Mod de preparare: Incingeţi cuptorul la putere maximă.
Spargeţi…
Read more »
Read more »
Păstrăv pe pat de legume
28 April 2012
O
reteta de pastrav pe pat de legume din: pastravi, rosii, dovlecel,
morcov, lamai, rozmarin, ceapa rosie, sparanghel, vin alb, cartofi,
sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 2 pastravi 4 rosii mari 1
dovlecel 1 morcov mare 2 lamai cateva fire de rozmarin 1 ceapa rosie 2
fire de sparanghel 100 ml vin alb…
Read more »
Read more »
Taitei Singapore
28 April 2012
O
reteta de taitei Singapore din: sos teriyaki, mix chinezesc de cinci
condimente, pudra de curry, muschi de porc, taitei cu ou, ulei de
floarea soarelui, amestec de legume si creveti. Ingrediente: 3 linguri
sos teriyaki 1/2 lingurita mix chinezesc de cinci condimente 2 lingurite
pudra de curry 300 g muschi de porc, fara grasime…
Read more »
Read more »
Cocktail Palmyra
28 April 2012
O
reteta simpla de cocktail palmyra din: votca, sirop de menta, suc de
lime, frunze de menta, lime si gheata. Ingrediente: 70 ml votca 28 ml
sirop de menta 28 ml suc de lime frunze de menta felie de lime gheata
Mod de preparare: Pune intr-un shaker votca, siropul si sucul de lime.
Adauga…
Read more »
Read more »
Ceai de afine si scortisoara
28 April 2012
O
reteta de ceai de afine si scortisoara din: afine, apa, miere, lamaie,
cuisoare si scortisoara. Ingrediente: 1 cana mare afine proaspete 8 cani
de apa 2 linguri miere 1 lamaie stoarsa 10 cuisoare intregi 1 bat de
scortisoara Mod de preparare: Pune afinele si apa intr-o oala si lasa
la fiert. Dupa ce da in…
Read more »
Read more »
Clătite cu magiun de Topoloveni
28 April 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, ou, lapte, ulei, magiun de
prune, bicarbonat, sare, coaja de lamaie. Ingrediente: 100 g făină un ou
200 ml lapte dulce 60 ml ulei de floarea-soarelui un borcan magiun de
prune Topoloveni un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu un vârf de
cuţit cu sare coajă rasă…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu nuci
28 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: tagliatelle, mozzarella, ardei gras
galben, ardei capia, ceapa rosie, nuca, portocale, smantana, iaurt,
salata verde, marar, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle
colorate 300 g brânză mozzarella biluţe un ardei gras galben un ardei
gras roşu un ardei capia o ceapă roşie 200 g miez de nucă două
portocale…
Read more »
Read more »
Tartă cu banane si migdale
28 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: zahar tos, zahar vanilat, banane, faina,
unt, oua, migdale, sare, zahar pudra. Ingrediente: 225 g zahăr tos 3
pliculeţe zahăr vanilat 5 banane 250 g făină 125 g unt 3 ouă 100 g
migdale un vârf de linguriţă cu sare zahăr pudră Mod de preparare:
Untul moale se…
Read more »
Read more »
Salata cu somon
28 April 2012
O
reteta de salata cu somon din: somon afumat, cartofi, ceapa verde,
rucola, capere, sare, boia dulce, iaurt, usturoi, ulei de masline,
coriandru si sare. Ingrediente 50 g somon afumat 500 g cartofi 2 fire
de ceapă verde 50 g rucola 1 lingură cu capere sare boia dulce pentru
sos: 250 g iaurt 2 căţei…
Read more »
Read more »
Gogoşi cu gem de rubarbă
28 April 2012
O
reteta delicioasa de gogosi cu: faina, drojdie, zahar pudra, zahar
vanilat, oua, unt, lapte, sare, bacon, zahar pudra, scortisoara, ulei.
Ingrediente: 550 g făină 25 g drojdie 100 g zahăr pudră două pliculeţe
zahăr vanilat 3 ouă 50 g unt 200 ml lapte dulce un sfert de linguriţă de
sare in borcan cu gem…
Read more »
Read more »
Salată de avocado cu creveţi
28 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: avocado, creveti tigru, fasole neagra,
porumb, coriandru verde, rosii, piper boabe, salata iceberg, ardei gras,
ulei de masline, limete, oregano. Ingrediente: avocado creveţi tigru
fasole neagră porumb coriandru verde roşii piper boabe salată iceberg
ardei gras ulei de măsline limete oregano Mod de preparare: Creveţii se
macerează timp de…
Read more »
Read more »
Tarte de mălai cu şuncă
28 April 2012
O
reteta delicioasa de tarte cu: faina, malai, lapte, oua, zahar tos,
unt, sunca, branza cu mucegai, spanac, praf de copt, sare, piper.
Ingrediente: 115 g făină 100 g mălai 250 ml lapte dulce două ouă 50 g
zahăr tos 125 g unt 200 g şuncă 100 g brânză cu mucegai 200 g spanac
baby…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu rubarbă
28 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: vinete, usturoi, ulei de masline,
lamaie, otet de vin, zahar tos, otet de mere, rubarba, ceapa, chimen
macinat, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 vinete 5 căţei de usturoi 4
linguri de ulei de măsline o lămâie o lingură de oţet de vin 180 g
zahăr tos 80 ml oţet…
Read more »
Read more »
Cod cu sos de mustar
27 April 2012
O
reteta de cos cu sos de mustar din: fileuri de cod, morcovi, usturoi,
unt, patrunjel, ulei de masline, sare, piper, boabe de mustar zdrobite,
iaurt, mustar Dijon, smantana, ou si arpagic. Ingrediente: 2 fileuri
mari de cod 300 g morcovi 1 catel de usturoi 50 g unt 3-4 fire de
patrunjel ulei de masline…
Read more »
Read more »
Pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut
27 April 2012
O
reteta de pui marocan cu rosii cherry, dovlecei si naut din: piept de
pui, chimion, ulei de masline, ceapa, rosii cherry, pasta harissa,
miere, dovlecei si naut. Ingrediente: 4 piepti de pui, fara piele 1
lingurita de chimion macinat 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, taiata
fin 400 g rosii cherry din conserva…
Read more »
Read more »
Cod cu bacon, salată verde şi mazăre
27 April 2012
O
reteta de cod cu bacon, salata verde si mazare din: ulei de floarea
soarelui, bacon, salota, usturoi, fileuri de cod, mazare, supa de pui,
salata verde, smantana si paine integrala. Ingrediente: 2 lingurite ulei
de floarea soarelui 2 felii de bacon sau costita afumata, fara os,
taiate bucatele 1 salota mare sau 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Supă de conopidă cu brânză
27 April 2012
O
reteta de supa de conopida cu branza din: conopida, unt, ceapa, lapte,
parmezan, patrunjel si iaurt. Ingrediente: 1 conopidă mare 3 linguri de
unt 1 ceapă mare tăiată mărunt 3 ceşti de lapte brânză/parmezan
pătrunjel o ceaşcă de iaurt Mod de preparare: Conopida se desface in
bucheţele şi se fierbe in apă cu…
Read more »
Read more »
Retete pentru gratar: Frigărui turceşti
27 April 2012
O
reteta de frigarui turcesti din: ceapa, rosii, carne de berbecut, oua,
cimbru, sare cu aroma de usturoi, suc de ceapa, piper alb si ulei de
lamaie. Ingrediente: 8 cepe mici 8 rosii 1 kg carne de berbecut (pulpa
fara os) 2 oua 1/4 lingurita cimbru tocat 2 linguri sare cu aroma de
usturoi sucul…
Read more »
Read more »
Somon cu soia, ghimbir şi tăieţei
27 April 2012
O
reteta de somon cu soia, ghimbir si taitei din: ghimbir, usturoi, sos
de soia, otet de vin de orez, somon, taitei, boabe de soia, porumb baby
si fasole mangetout. Ingrediente: 1 bucata de ghimbir de marimea
degetului mare, curatat si tocat fin 1 catel de usturoi, tocat fin 6
linguri sos de soia 4…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti marinati
27 April 2012
O
reteta de frigarui de creveti marinati din: usturoi, ulei de masline,
sos de rosii, otet de vin rosu, busuioc, sare, piper de cayenne si
creveti. Ingrediente: 3 catei de usturoi tocati 3 linguri ulei de
masline 100 ml sos de rosii 2 linguri otet de vin rosu 2 linguri busuioc
tocat 1/2 lingurita de…
Read more »
Read more »
Punch cu mere
27 April 2012
O
reteta simpla de Punch cu mere din: mere acrisoare, zahar, calvados,
zeama de lamaie, vin de mere, apa minerala, suc de mere si lamaita.
Ingrediente: 6 mere acrisoare zahar 8 cl Calvados zeama a 2 lamai 1
sticla de vin de mere 2 sticle de apa minerala carbogazoasa 1 sticla suc
de mere lamaita…
Read more »
Read more »
Rulouri de vitel in sos de miere
27 April 2012
O
reteta de rulouri de vitel in sos de miere din: pulpa de manzat,
msutar, sare, piper, maghiran, frunze de rozmarin, castraveciori murati,
ceapa, kaizer, ciuperci, smantana si miere. Ingrediente: 800 g pulpa de
manzat 5 linguri mustar sare piper 1 lingurita maghiran uscat 1
lingurita frunze de rozmarin (uscate sau proaspete) 8 castraveciori
mici…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Biscuiti
27 April 2012
O
reteta de biscuiti din: faina, praf de copt, migdale, nuci, zahar, suc
de portocala, ou, esenta de vanilie si pesmet. Ingrediente: 150 g făină 5
g praf de copt 100 g migdale si nuci 90 g de zahăr sucul de o jumătate
de portocala 1 ou esenta vanilie 30 g de pesmet Mod…
Read more »
Read more »
Supă thai de dovleac
27 April 2012
O
reteta de supa thai de dovleac din: ceapa, tulpina de lemongrass, ardei
iute, dovleac, suc de lime, lapte de cocos si frunze de coriandru.
Ingrediente: 1 ceapa, tocata 1 tulpina de lemongrass, zdrobita si taiata
in fasii 1-2 ardei iuti rosii, tocati grosier 1 kg de dovleac, curatat
si taiat cubulete sucul de la…
Read more »
Read more »
Dorada cu chili la cuptor
27 April 2012
O
reteta de dorada cu chili la cuptor din: dorada, chili, ceapa rosie,
rosii, sare grunjoasa, cimbru, piper, lamai, frunze de dafin, vin alb
dulce si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 peşti dorada 6-8
cartofi 3-4 chili 2 cepe rosii 2 rosii sare grunjoasă cimbru proaspăt
piper boabe si măcinat 1-2 lămâi 2-3 frunze…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Nuggets cu pui (video)
27 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara Nuggets cu pui, un preparat
deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara
Nuggets cu pui Pofta buna!
Read more »
Read more »
Legume fripte la grătar
27 April 2012
O
reteta de legume fripte la gratar din: ardei grasi, rosii, rozmarin,
zucchini, ceapa rosie, vinete si cartofi. Ingrediente: 6 ardei grasi
asortati (rosii, galben, verzi) 400 g rosii 4 fire de rozmarin 4
zucchini 1 ceapa rosie 2 vinete 4 cartofi Mod de preparare: Se curăţă
legumele. Ardeii graşi se taie sferturi pe…
Read more »
Read more »
Sote de ciuperci cu sos de usturoi şi smântână
27 April 2012
O
reteta de sote de ciuperci cu sos de usturoi si smantana din: ciuperci,
ulei, usturoi, smantana si sare. Ingrediente: 1 kilogram de ciuperci
(orice tip) 3 linguri cu ulei 5 căţei de usturoi 150 g smântână sare
Mod de preparare: Spală ciupercile, rupe-le
Frigărui de vitel cu verdeaţă
27 April 2012
O
reteta de frigarui de vitel cu verdeata din: vin alb sec, ulei de
masline, rozmarin, cimbru, carne de vitel, ceapa, piper, sare si galuste
de cartofi. Ingrediente: 5 linguri vin alb sec 5 linguri ulei de
masline 1 fir rozmarin 2 fire cimbru 600 g carne de vitel (pulpa) 3 cepe
mici piper sare…
Read more »
Read more »
Tartine cu ouă
27 April 2012
O
reteta de tartine cu oua din: oua, paine toast, rosii, unt, anchois,
masline umplute cu ardei si ruccola. Ingrediente: 3 oua 12 felii paine
toast 2-3 rosii 3-4 linguri unt 1 borcanel anchois 3 linguri masline
umplute cu ardei 1 legatura ruccola Mod de preparare: Se fierb ouăle
tari 9 min. Se trec…
Read more »
Read more »
Salata cu mere şi pere
27 April 2012
O
reteta de salata cu mere si pere din: laptuca, salata lollo rossa, mar,
para, stafide, bagheta, lamaie, branza camembert, boabe de fistic, otet
de mere, gin, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
lăptucă 1 salată lollo rossa 1 măr roşu 1 măr verde 1 pară galbenă 1
lingură de stafide 1…
Read more »
Read more »
Tropical Punch
27 April 2012
O
reteta simpla de Tropical Punch din: rom alb, rom brun, suc de ananas,
suc de portocale, suc de grepfrut, suc de visine, sirop de grenadine,
angostura , portocala si cirese. Ingrediente: 0,7 rom alb 0,7 rom brun
1,4 l suc de ananas 0,7 suc de portocale 0,7 suc de grepfrut 0,5 l de
suc…
Read more »
Read more »
Fulgi de ovăz cu lapte, mere şi stafide
27 April 2012
O
reteta de fulgi de orav cu lapte, mere si stafide din: fulgi de ovaz,
lapte dregresat, stafide si zahar brun. Ingrediente: 100 g fulgi de ovaz
500 ml de lapte degresat 4 mere, fara cotor, taiate cubulete 100 g
stafide 1 lingura de zahar brun, pentru servit Mod de preparare: Se
pun ovăzul…
Read more »
Read more »
Lasagna uşoară
27 April 2012
O
reteta de lasagna usoara din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan,
frunze de busuioc, sos de rosii, vin rosu, unt, faina, lapte si
nucsoara. Ingrediente: 125 g de mozzarella, scursa de apa si data prin
razatoare 9-10 foi de lasagna 40 g de parmezan, ras frunze de busuioc,
pentru decor pentru sosul de carne: 2…
Read more »
Read more »
Tartine cu şunca
27 April 2012
O
reteta de tartine cu sunca din: paine toast, unt, sunca de pui, boabe
de struguri si branza albastra. Ingrediente: 8 felii paine toast 2
linguri unt 8 felii sunca de pui 200 g boabe de struguri fara samburi
160 g branza albastra Mod de preparare: Se prăjesc feliile de pâine şi
se ung…
Read more »
Read more »
Macaroni cu sparanghel si pomodori secchi
27 April 2012
O
reteta de Macaroni cu sparanghel si pomodori secchi din: pasta
macaroni, parmezan, rosii deshidratate in ulei, sparanghel, unt, ulei si
sare. Ingrediente: 250 g paste macaroni 200 g parmezan ras 150 g rosii
deshidratate in ulei (pomodori secchi) 1 legatura sparanghel unt ulei
sare Mod de preparare: Se pune lafiert apă cu sare,…
Read more »
Read more »
Salată picantă de cuşcuş
27 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu:cuscuri, naut, supa de pui, suc de
lamaie, ardei capia, fulgi de migdale, menta, iaurt, harissa.
Ingrediente: 100g cuscusi 220g naut la conserva 100ml supa de pui coaja
si sucul de la o lamaie 1 ardei capia copt 25g fulgi de migdale o mana
menta 2 linguri iaurt grecesc 1…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu peste
27 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: paste, ton, peste, ceapa rosie, capere,
sos pesto, ulei de masline, rosii. Ingrediente: 2 linguriţe de ceapă
roşie, tocată mărunt 1 lingurita de capere 1lingură de sos pesto 2
linguriţe ulei de măsline 185g de ton în apă la conservă, scurs 100g de
paste fierte 3 roşii uscate la…
Read more »
Read more »
Salată asiatică de pui
27 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: carne de pui, sos de peste, lamaie
verde, zahar tos, coriandru, ceapa rosie, chili, castravete.
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat şi curăţat de piele 1 lingură de sos
de peşte coaja şi sucul de la jumătate de lămâie verde (aprox. 1
lingură) 1 linguriţă de zahăr tos 100g…
Read more »
Read more »
Ghiveci de crap
27 April 2012
O
reteta de ghiveci de crap din: crap, ulei, ceapa, morcov, patrunjel,
telina, rosii, mazare, fasole verde, piper si sare. Ingrediente: 1 crap
de 1 kg 3 linguri ulei 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel ţelină 4 roşii o
ceaşcă cu mazăre o ceaşcă cu fasole verde piper sare Mod de preparare:
Se curăţă…
Read more »
Read more »
Salată cu scrumbie
27 April 2012
O
reteta de salata cu scrumbie din: salata verde, castravete, ardei gras,
file de scrumbie, masline, lamaie, zahar, patrunjel, vin alb, ulei
extravirgin de masline, sare, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 300 g
salată verde 1 castravete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 600 g
file de scrumbie 80 g măsline, fără sâmburi…
Read more »
Read more »
Milkshake cu miere, lapte si banane
27 April 2012
O
reteta de Milkshake cu miere, lapte si banane din: miere, lapte, banana
si scortisoara. Ingrediente: 8 linguri miere 1 l lapte 4 bucati banana 1
praf scortisoara Mod de preparare: Bananele se curata de coaja, se
taie feliute si se pun intr-un blender impreuna cu laptele dulce. Dupa
ce s-a omogenizat se adauga…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu smantana
27 April 2012
O
reteta de cartofi la cuptor cu smantana din: cartofi, dovlecel,
usturoi, ulei, oua, cascaval, smantana, sare, piper, unt si pesmet.
Ingrediente: 3 cartofi 1 dovlecel potrivit 2 catei de usturoi 1 lingura
ulei 2 oua 100 g cascaval 150 g smantana sare piper unt si pesmet pentru
uns vasul Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu migdale şi ardei gras
27 April 2012
O
reteta delicioasa de pastrav cu: ardei gras rosu, rosii, ulei de
masline, otet balsamic, fulgi de migdale, lamaie, rucola. Ingrediente: 1
ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tăiat în bucăţi 2 roşii mari,
tăiate grosier, sau o mână de roşii cherry, înjumătăţite 1 căţel de
usturoi, mărunţit 1 lingură ulei de măsline, plus…
Read more »
Read more »
Tartă cu dovlecei
27 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: fidea, branza teleme, oua, smantana,
dovlecel, oregano, rosii uscate, miez de nuca, alune, sare, piper, unt,
ardei capia, ceapa verde. Ingrediente: 350 g fidea 200 g brânză telemea 3
ouă 100 ml smântână un dovlecel o lingură cu oregano tocat 100 g roşii
uscate 100 g miez de nucă…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii
27 April 2012
O
reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei de masline, fenicul,
rosii, otet balsamic, spaghete, ricotta, busuioc. Ingrediente: 3 căţei
de usturoi tăiaţi în felii 2 linguri ulei de măsline 2 bulbi mari de
fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subtiri 6 rosii pruna 2 linguri
otet balsamic 300g spaghete 100g de ricotta degresata…
Read more »
Read more »
Supe usoare
26 April 2012
Supe
usoare: Supa de rosii cu nuci sau migdale O reteta de supa de rosii
cu nuci sau migdale din: rosii, usturoi, miere, migdale, suc de morcovi,
sare si piper. Ingrediente: 8 rosii bine coapte 2 catei de usturoi 1
lingura miere 50 g nuci/migdale pisate 200 ml suc de morcovi proaspat
stros sare…
Read more »
Read more »
Supa deasa de legume
26 April 2012
O
reteta de supa deasa de legume din: ceapa, morcovi, cartofi, fasole
verde, mazare, telina, patrunjel, conopida, rosii, sare, ulei si
patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa potrivita 2-3 morcovi 4 cartofi 1 mana
fasole verde (congelata) 1/4 cana mazare (congelata) 1/2 telina mica 1
radacina patrunjel 2 buchetele conopida 3 rosii sare ulei 1 legatura
patrunjel…
Read more »
Read more »
Penne puttanesca
26 April 2012
O
reteta de penne puttanesca din: penne, ulei de masline, fileuri de
ansoa, sos de rosii, usturoi, masline, capere, fulgi de chili si
patrunjel. Ingrediente: 200 g penne 1 lingura de ulei de masline 4
fileuri de ansoa 1 borcan sos de rosii 3-4 catei de usturoi, taiati
marunt 1 mana de masline fara samburi…
Read more »
Read more »
Fajitas de pui
26 April 2012
O
reteta de fajitas de pui din: piept de pui, ceapa, oregano,
scortisoara, chili, limete, ulei, lipii, smantana, guacamole, sare si
piper. Ingrediente: 400 grame piept de pui dezosat3 ardei graşi 1 ceapă 1
lingură oregano uscat 1 linguriţă de scortisoara măcinată 1 linguriţă
chili pudră 2 limete 3 linguri de ulei 2 lipii mexicane…
Read more »
Read more »
Tartine cu mere si mascarpone
26 April 2012
O
reteta de tartine cu mere si mascarpone din: caise uscate, visine
confiate, mere, zahar pudra, scortisoara, suc de lamaie, mascarpone,
paine toast, unt si fulgi de migdale. Ingrediente: 8 caise uscate 6
visine confiate 2 mere decojite si rase 3 linguri zahar pudra
scortisoara 2 lingurite suc de lamaie 6 linguri mascarpone 8 felii…
Read more »
Read more »
Furnici in copac cu vita
26 April 2012
O
reteta de frunici in copac cu vita din: carne de vita tocata, taitei de
orez, ghimbir, ceapa, morcovi, ardei gras, sos de soia, praf de chili
si ulei de arahide. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 300 g taitei
de orez 1/2 lingurita ghimbir ras 1 ceapa 2 morcovi 1/2 ardei gras
rosu…
Read more »
Read more »
Turtă de ovăz cu caise
26 April 2012
O
reteta de turta de ovaz cu caise din: caise, suc de portocale,
portocala, ghimbir, ovaz, zahar brun si seminte de floarea soarelui.
Ingrediente: 250 g caise uscate, taiate in sferturi 400 ml suc de
portocale 0.5 portocala, coaja rasa 50 g ghimbir cristalizat, taiat in
bucati mari 200 g ovaz pentru porridge 3 linguri…
Read more »
Read more »
Salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca
26 April 2012
O
reteta de salata cu crutoane si rosii cherry umplute cu branza de vaca
din: salata verde, rosii cherry, ardei gras, cepsoare, masline, branza
de vaca, paine, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 salată verde 12 roşii cherry 1 ardei gras roşu 1 ardei
gras galben 2 cepşoare 50 g măsline…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu orez
26 April 2012
O
reteta de supa de rosii cu orez din: rosii, orez, chimen, frunze de
telina, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kilogram de roşii 5
linguri orez 1 linguriţă chimen 1 legătură frunze de ţelină 1 ceapă 2
linguri ulei de măsline Sare şi piper, după gust Mod de preparare:
Pune orezul într-un…
Read more »
Read more »
Crochete cu crema de ridichi
26 April 2012
O
reteta de crochete cu crema de ridichi din: ridichi, branza de vaci,
unt, oua, ceapa verde, sare, piper, aluat de foi, ou si seminte de in.
Ingrediente: pentru crema: 1 legatura ridichi 250 g branza de vaci 50 g
unt la temperatura camerei 2 oua 1 lingura ceapa verde tocata sare piper
pentru crochete:…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lamaie verde, gin si menta
26 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu lamaie verde, gin si menta din: gin,
lamaie verde, apa tonira, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 150ml
gin 1 lămâie verde 50ml apă tonică gheaţă frunze de mentă Mod de
preparare: Tăiem lămâia cubuleţe şi o punem în două pahare. Zdrobim
lămâia până când lasă suc şi…
Read more »
Read more »
Bulete cu susan
26 April 2012
O
reteta de bulete cu susan din: carne tocata de pui, paine, usturoi,
ceapa, oua, semine de susan, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g
carne tocata de pui 3 felii de paine 2 catei de usturoi 1 ceapa mica 3
oua 100 g seminte de susan sare piper ulei pentru prajit Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cosulete umplute cu branza si sunca
26 April 2012
O
reteta simpla de cosulete umplute cu branza si sunca din: aluat de
paine, branza, sunca si ulei de masline. Ingrediente: aluat de paine
branza sunca ulei de masline Mod de preparare: Se unge cu ulei de
masline suprafata unei tavi de cuptor. din aluatul de paine se formeaza
cosulete simple care se umple…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supa de mazare cu menta
26 April 2012
Aprroape
toate supele de mazăre se prepară din mazăre uscată. Insă la sfârşitul
primăverii, tot mai mulţi îşi amintesc de mazărea verde proroaspătă, din
care se poate face o supă fină, de culoarea smaraldului, aromată cu
frunze de mentă. Transformarea zaharurilor naturale din mazăre în amidon
începe din momentul în care mazarea este culeasă de…
Read more »
Read more »
Covrigi de casă cu susan
26 April 2012
O
reteta de covrigi de casa cu susan din: faina, unt, ou, galbenus,
lapte, drojdie, zahar tos, susan, faina si sare. Ingrediente: 250 g
faina 40 g unt la temperatura camerei 1 ou 1 galbenus 4 linguri lapte 15
g drojdie 1 lingurita zahar tos susan pentru presarat faina pentru
planse
Legume cu macrou
26 April 2012
O
reteta de legume cu macrou marinat din: cartofi, ardei, praz, marar,
foaie de dafin, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, lamaie, zeama
de lamaie, macrou afumat si rosii. Ingrediente: 6 cartofi 3 ardei 1 fir
praz 1 legatura mărar 1 foaie dafin sare piper boabe si măcinat 4-5
linguri ulei de măsline 1…
Read more »
Read more »
Tort de căpşuni
26 April 2012
O
reteta de tort de capsuni din: unt, oua, zahar, faina, praf de copt,
rom alb, nuca de cocos si capsuni. Ingrediente: 110 g unt 6 oua 250 g
zahar 170 g faina 1 varf de cutit praf de copt 30 ml rom alb 100 g nuca
de cocos rasa 200 g capsuni Mod…
Read more »
Read more »
Fasole in stil breton
26 April 2012
O
reteta de fasole in stil breton din: boabe de fasole, morcovi,
pastarnac, telina, usturoi, unt, ceapa, vin alb, rosii, pasta de tomate,
supa de legume, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g boabe de
fasole alba 150 g radacinoase (morcovi, pastarnac, telina) 2 catei de
usturoi 40 g unt 3 cepe 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Chec cu lămâie şi mălai
26 April 2012
O
reteta de chec cu lamaie si malai din: malai, faina, praf de copt,
zahar tos brun, coaja si suc de lamaie, lapte batut, oua, ulei de
floarea soareul, zahar tos si zahar pudra. Ingrediente: 150 g malai
macinat fin 150 g faina alba simpla 1 lingura praf de copt 60 g zahar
tos brun…
Read more »
Read more »
Omletă cu legume si cascaval
26 April 2012
O
reteta de omleta cu legume si cascaval din: dovlecei, ardei gras,
mazare, ceapa verde, ulei de masline, usturoi, oua, lapte, cascaval,
sare si piper. Ingrediente: 200 g dovlecei 1 ardei gras portocaliu 100 g
mazare verde congelata 2 cepe verzi 4 linguri ulei de masline 2 catei
de usturoi 8 oua 100 ml lapte…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu nasturel
26 April 2012
O
reteta de piure de cartofi cu nasturel din: cartofi, lapte, unt si
nasturel. Ingrediente: 650 g cartofi, taiati bucati 100 ml lapte 25 g de
unt 170 g nasturel Mod de preparare: Se fierb cartofii intr-o cratita
mare cu apa si sare timp de 15 minute sau pana cand devin moi. Se
scurg…
Read more »
Read more »
Vita in sos de curry
26 April 2012
O
reteta de vita in sos de curry din: carne de vita, ardei iute, ceapa,
usturoi, foaie de dafin, ghimbir, lapte de cocos, lime, scortisoara,
cardamom, piper negru, ulei si sare. Ingrediente: 700 g carne de vita
slaba 2 ardei iuti mici si rosii 3 cepe rosii 4 catei de usturoi 1 foaie
de dafin…
Read more »
Read more »
Ciocolata calda cu vanilie si frisca
26 April 2012
O
reteta de ciocolata calda cu vanilie si frisca din: lapte, ciocolata cu
lapte, frisca, esenta de vanilie, zahar brun si sirop de caramel.
Ingrediente: 300 ml lapte 100 g ciocolata cu lapte 4 linguri frisca 1
fiola esenta de vanilie 2 lingurite zahar brun 2 lingurite sirop de
caramel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Friptura de vita la gratar
26 April 2012
O
reteta de friptura de vita la gratar din: carne de vita, ulei de
floarea soarelui, sare, patrunjel si unt. Va recomandam o friptura de
vita usor de pregatit, dar absolut delicioasa. Ingrediente: 500 g carne
de vita 1 lingura ulei de floarea soarelui sare 1 legatura patrunjel 100
g unt Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Panzanella
26 April 2012
Bucătarii
italieni dovedesc multă ingeniozitate când vine vorba sâ folosească
pâinea veche, fie că fac din ea pesmet cu usturoi, fie ca o folosesc
pentru a îngroşa o supă. Printre mâncărurile rustice italieneşti în care
se pune pâine tare există o adevărată bijuterie: panzanella, o salată
de vară cu pâine, specifică regiunii Toscana. Pentru panzanella…
Read more »
Read more »
Quiche cu sparanghel si rosii cherry
26 April 2012
O
reteta de quiche cu sparanghel si rosii cherry din: faina, unt, apa,
sare, oua, sparanghel, rosii cherry, ceapa verde, unt, banza cheddar,
smantana si sare. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt 3 linguri apa rece 1
varf de cutit de sare compozitia: 4 oua 8 fire sparanghel 12 rosii
cherry 4 fire ceapa…
Read more »
Read more »
Chec cu lamaie si ceai Earl Grey
26 April 2012
O
reteta de chec cu lamaie si ceai Earl Grey din: zahar tos brun,
sultanine, coaja de citrice, ceai Earl Grey, ou, faina si crema de
branza. Ingrediente: 250 g zahar tos brun 175 g sultanine (stafide mari)
50 g coaja de citrice, tocata 300 ml ceai Earl Grey rece, concentrat 1
ou batut 300…
Read more »
Read more »
Salată cu năut, speck şi evantaie de ceapă
26 April 2012
O
reteta de salata cu natu, speck si evantaie de ceapa din: naut, speck,
cepsoare, papadie, cicoare, creson, otet balsamic, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g năut fiert 150 g speck, în 2
felii 4 cepşoare 300 g sălătele de câmp mixte (păpădie, cicoare, creson)
1 linguriţă de oţet balsamic 4…
Read more »
Read more »
Fruit Punch
26 April 2012
O
reteta de Fruit Punch din: rom alb, suc de ananas, suc de portocale,
zeama de lamaie, sirop de zahar, ginger ale, portocala si lamaie.
Ingrediente: 0,7 cl de rom alb 25 g suc de ananas 25 cl suc de portocale
12 cl zeama de lamaie sirop de zahar 1.4 l de Ginger Ale felii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cartofi boulangere (video)
26 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara cartofi boulangere, un preparat
absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara cartofi
boulangere
Read more »
Read more »
Ciuperci la cuptor
26 April 2012
O
reteta de ciuperci la cuptor din: ciuperci, ceapa, usturoi, fulgi de
ovaz, ulei, rosii, ardei, sare, piper, cascaval, ulei de masline, salata
verde, otet de vin, bulion, busuioc si zahar. Ingrediente: 16 ciuperci
mari 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 60 g fulgi de ovăz 1 lingura ulei de
gătit 2 rosii 1 ardei…
Read more »
Read more »
Spanac cu pesmet iute-acrişor
26 April 2012
O
reteta de spanac cu pesmet iute acrisor din: unt, pesmet, coaja rasa de
lamaie, usturoi, ardei iute si spanac. Ingrediente: 25 g unt 100 g de
pesmet proaspat coaja rasa de la 1 lamaie 2 catei de usturoi, zdrobiti 1
ardei iute, taiat fin 500 g de spanac Mod de prepaare: Se topeşte…
Read more »
Read more »
Clatite umplute cu spanac si sunca de pui
26 April 2012
O
reteta de clatite umplute cu spanac si sunca de pui din: oua, lapte,
ulei, sare, faina, frunze de spanac, ceapa, usturoi, sare, piper, oua,
patrunjel verde, sunca de pui, branza si ulei. Ingrediente: pentru
aluatul de clatite: 2 oua 450 ml lapte 1 lingura ulei 1 varf de cutit de
sare 250 g faina…
Read more »
Read more »
Deserturi: Budincă de ciocolată
26 April 2012
O
reteta simpla de budinca de ciocolata din: cacao pudra, banane si
miere. Inrgediente: 2 linguri cacao pudră 3 banane coapte puţină miere
de albine (opţional) Mod de preparare: Amesteci ingredientele în
robotul de bucătărie. Se serveşte imediat sau se lasă la rece şi se
ornează cu frunze proaspete de mentă. Budincă de ciocolată…
Read more »
Read more »
Gratin de linte cu ou
25 April 2012
O
reteta gratin de linte cu ou din: ceapa, unt, ulei, usturoi, linte,
verdeata, cascaval, oua, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4 cepe 300 g
unt 2 linguri ulei 5 catei de usturoi 1,2 linte fiarta 4 linguri
verdeata tocata 180 g cascaval ras 8 oua piper sare ulei pentru forma
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budincă cu spanac
25 April 2012
O
reteta de budinca cu spanac din: frunze de spanac, chifle, pesmet,
usturoi, oua, sare, piper, sunca de porc, bacon si parmezan.
Ingrediente: 200 g frunze de spanac proaspat 4 chifle mici 1 lingura
pesmet 6 oua 6 catei usturoi sare piper 150 g sunca de porc 100 g felii
de bacon 100 g parmezan…
Read more »
Read more »
Ciorba dulce cu afumatura
25 April 2012
O
reteta de ciorba dulce cu afumatura din: rasol de porc afumat, rosii,
ceapa, morcov, pastarnac, leustean, ardei gras si orez. Ingrediente: 2
rasoale de porc afumate 3-4 rosii 1 ceapa 1 morcov 1 pastarnac leustean 1
ardei gras 2 cesti de orez Mod de preparare: Rasoalele se spala si se
taie in bucati.…
Read more »
Read more »
Piure de mango cu budincă de tapioca
25 April 2012
O
reteta de piure de mango cu budinca de tapioca din: mango, banana, mar,
zeama de lamaie, miere, perle de tapioca, lapte, zahar brun si sare de
mare. Ingrediente: Ingrediente pentru piure: 1 mango 1 banană 1 măr
zeamă de lămâie miere de albine (după gust) Ingrediente pentru budinca
de tapioca: 1/2 ceaşcă perle de…
Read more »
Read more »
Clătite integrale umplute cu carne
25 April 2012
O
reteta de clatite integrale umpluta cu carne din: faina integrala,
sare, lapte, oua, ulei, ceapa, carne de pui, ardei iute, vin alb,
cimbrisor, bulion, rosii decojite, boabe de fasole in sos de chili,
usturoi, boabe de porumb, ceapa verde, iaurt, smantana, bulion, sare si
piper. Ingrediente: 180 g faina integrala 1 praf de sare…
Read more »
Read more »
Varza cu seminte de mustar
25 April 2012
Se
încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc seminţele de muştar până
când devin parfumate şi încep să pocnească. Se adaugă ceapa, usturoiul
şi ghimbirul şi se rumenesc. Se adaugă varza şi se amestecă, apoi se
lasă pe foc cinci minute până se înmoaie. Se asezonează şi se serveşte
imediat. Varza cu seminte de mustar…
Read more »
Read more »
Budincă cu stafide
25 April 2012
O
reteta de budinca cu stafide din: unt, faina, praf de copt, zahar brun,
stafide, oua, lapte si crema de vanilie. Ingrediente: 100 g unt, plus
extra pentru uns 200 g de faina 1 lingurita praf de copt 85 g zahar brun
100 g stafide 2 oua mari, batute usor 2 linguri de lapte crema…
Read more »
Read more »
Bruschete cu muşchi de vită şi gorgonzola
25 April 2012
O
reteta de bruschete cu muschi de vita si gorgonzola din: steak de vita,
ulei de masline, ciabatta, mustar dijon, nasturel, gorgonzola si otet
balsamic. Ingrediente: 2 steakuri de vita 1 lingurita ulei de masline 1
chifla ciabatta, taiata pe jumatate 1 lingurita de mustar Dijon 1 mana
de nasturel 50 g gorgonzola putin otet…
Read more »
Read more »
Griş cu lapte şi lămâie
25 April 2012
O
reteta de gris cu lapte si lamaie din: lapte, apa, gris, esenta de
vanilie, coaja de lamaie, zeama de lamaie si cardamom. Ingrediente: 250
ml lapte degresat sau lapte vegetal 250 ml apă 45 g griş 1 linguriţă
esenţă de vanilie coajă de lămâie 1/2 zeamă de lămâie 1/4 linguriţă
cardamon Mod de…
Read more »
Read more »
Ruladă de pasăre
25 April 2012
O
reteta de rulada de pasare din: ceapa, usturoi, ulei, spanac, branza
feta, tarhon, piept de pasare, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2
catei de usturoi 3 linguri ulei 100 g spanac congelat 80 g branza feta 3
fire tarhon 1 piept mare de pasare sare piper Mod de preparare: Se
toacă usturoiul…
Read more »
Read more »
Pizza cu spanac si rosii cherry
25 April 2012
O
reteta de pizza cu spanac si rosii cherry din: faina, drojdie de bere,
ulei, lapte, sare, spanac, rosii cherry, sos de rosii, cascaval si
piper. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 20 g drojdie de bere 2
linguri ulei 200 ml lapte 1 praf de sare pentru topping: 300 g spanac
rosii cherry 100…
Read more »
Read more »
Pancakes
25 April 2012
O
reteta de pancakes din: faina, oua, praf de copt, lapte, zahar si sare.
Ingrediente: 115 gr făină 3 ouă mari 1 plic praf de copt 140 ml lapte 5
linguri de zahăr un vârf de sare Mod de preparare: Gălbenuşurile se
mixează cu zahărul până se albesc. Apoi se toarnă laptele, puţin câte…
Read more »
Read more »
Pui katsu
25 April 2012
O
reteta de pui Katsu din: piept de pui, ou, fulgi de porumb, usturoi,
pasta de curry, sos de soia, ketchup, miere si amidon. Ingrediente: 4
piepţi de pui, dezosaţi, fără pele 1 ou mare, bătut 8 linguri fulgi de
porumb, zdrobţi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1-2 linguri pastă de curry
1 lingură sos…
Read more »
Read more »
Punci Ciderlup Nr. 1
25 April 2012
O
reteta de Punci Ciderlup Nr 1 din: suc de mere, curacao, maraschino,
lamaie, fructe proaspete si sifon. Ingrediente: 1 l suc de mere 8 cl
Curacao portocale 8 cl Maraschino 2 felii de lamaie fructe proaspete
sifon Mod de preparare: Punem 6-8 cuburi de ghe
Salata cu hering afumat
25 April 2012
O
reteta de salata cu hering afumat din: fileuri de hering, patrunjel,
suc de lamaie, otet balsamic, praf de mustar, ulei extravirgin de
masline si sare. Ingrediente: 2 fileuri de hering afumat 2 cartofi mari
200 g varză 2 linguri de pătrunjel tocat 3 linguri de suc de lămâie 1
lingură de oţet balsamic 2…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu spanac si sos de rosii
25 April 2012
Un
pachet de cannelloni cu spanac si sos de rosii din: cannelloni, spanac,
branza ricotta, cascaval, sos de rosii, ulei de masline, ceapa,
usturoi, busuioc, cimbru, oregano, patrunjel, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 1 pachet cannelloni 1 kg spanac 200 g branza ricotta 3
linguri cascaval ras 200 ml sos de rosii 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Ficat cu bacon şi sos de ceapă
25 April 2012
O
reteta de ficat cu bacon si sos de ceapa din: bacon, faina, salvie
sucata, ficat, ulei de masline, ceapa, supa de vita si ketchup.
Ingrediente: 4 felii de bacon sau costita afumata 2 linguri de faina,
asezonata 1 varf de cutit de salvie uscata (optional) 6 felii ficat de
vita sau de porc (aproximativ…
Read more »
Read more »
Iepure cu ceapa si gnocchi
25 April 2012
O
reteta de iepure cu ceapa si gnocchi din: iepure, bacon, ulei, ceapa,
boabe de piper, cuisoare, foi de dafin, cimbru, paine toast, bere
neagra, sare si gnocchi. Ingrediente: 1 iepure curatat 100 g bacon 1
lingura ulei 4 cepe 10 boabe de piper 6 cuisoare 6 foi de dafin 4 fire
de cimbru 4…
Read more »
Read more »
Ciorba de oase de porc cu tarhon
25 April 2012
O
reteta de ciorba de oase de porc cu tarhon din: oase de porc, morcovi,
ceapa, albitura, telina, orez, otet, sare si tarhon. Inrgediente: 200 g.
oase de porc 100 g. morcovi 40 g. ceapa 60 g. albitura 60 g. telina 30
g. orez 10 ml. otet sare tarhon Mod de preparare: Se spala…
Read more »
Read more »
Omleta cu ciuperci si spanac
25 April 2012
O
reteta de omleta cu ciuperci si spanac din: oua, spanac, ciuperci,
smantana, ceapa rosie, ceapa verde, unt, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 6 oua 200 g spanac 4 ciuperci 4 linguri smantana 1 ceapa
rosie 2-3 codite de ceapa verde 20 g unt 1 lingura ulei de masline sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paella
25 April 2012
O
reteta delicioasa de Paella din: calamari, midii, creveti, scoici, pui,
usturoi, mazare, ardei iute, fasole verde, orez brun, bulion, sofran,
sare si piper. Ingrediente: calamari midii creveti scoici pui usturoi
mazăre ceapă ardei iuti fasole verde orez brun bulion şofran sare piper
Mod de preparare: Pentru pregatirea sosului se taie ceapa si ardeii,…
Read more »
Read more »
Somon la grătar cu sote de legume
25 April 2012
O
reteta de somon la gratar cu sote de legume din: somon, lamai, ceapa,
broccoli, dovlecei, porumb, unt, ardei, sare grunjoasa si piper.
Ingrediente: 4 medalioane somon 4 lămâi 1 ceapă albă pentru soteul de
legume: 600 g broccoli 2 dovlecei 1 cutie mică porumb 50 g unt 2-3 ardei
sare grunjoasă piper Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara inele de ardei iute murat (video)
25 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara inele de ardei iute murat, preparat
deosebit de gustos si sanatos, rapid si absolut delicios. Ingrediente:
10 large jalapeno peppers, sliced 3 tbsp sugar (I like these kind of
sweet, so use less or no sugar if you don’t) 3/4 cup white distilled
vinegar 3/4 cup water 1…
Read more »
Read more »
Spaghete cu lamaie, ton si broccoli
25 April 2012
O
reteta de spaghete cu lamaie, ton si broccoli din: spaghete, broccoli,
salote, capere, ton, coaja si zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente: 350 g de spaghete 250 g de broccoli, taiat in buchetele 2
salote, tocate fin 85 g de masline verzi, fara sambui, taiat pe jumatate
2 linguri de capere, scurse…
Read more »
Read more »
Tartă cu ceapă roşie
25 April 2012
O
reteta de tarta cu ceapa rosie din: ceapa rosie, ulei, ierburi de
provence, otet de vin rosu, sare, zahar brun, lapte, oua, branza de
vaci, smantana, piper, sare, unt si pesmet. Ingrediente: 2 cepe rosii
mari 3 linguri ulei 2 linguri ierburi de Provence 4-5 linguri otet de
vin rosu sare 1 lingura zahar…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu migdale, capere şi usturoi
25 April 2012
O
reteta de sparanghel cu migdale, capere si usturoi din: sparanghel,
usturoi, fulgi de migdale, unt, capere, suc de lamaie si sare.
Sparanghelul este delicios călit în ulei sau în unt. Cu cât tulpina lui
este mai groasă cu atât este mai gustoasă şi mai fragedă. Dacă este
opărit, se recomandă să fie lăsat între…
Read more »
Read more »
Galuste cu bacon si spanac
25 April 2012
O
reteta de galuste cu bacon si spanac din: spanac, bacon, cartofi, oua,
faina, unt, rozmarin, cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
spanac proaspat 150 g bacon 4 cartofi 2 oua 4 linguri faina 2 linguri
unt rozmarin cimbru nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Speli
spanacul sub jet de apă…
Read more »
Read more »
Punci Litchi
25 April 2012
O
reteta simpla de Punci Litchi din: litchi, vin bordeaux, sherry cream,
rom, vin alb sec si apa minerala. Ingrediente: 4 cutii de litchi 10 cl
vin Bordeaux 8 cl Sherry Cream 6 cl rom (40% Vol.) 1 l vin alb sec 3
sticle de apa minerala carbogazoasa Mod de preparare: Scoatem sucul
din…
Read more »
Read more »
Supa rece de tomate si busuioc
25 April 2012
O
reteta de supa rece de tomate si busuioc din: ceapa, usturoi, rosii,
suc de rosii, otet de vin, busuioc, sos condiment, sare de mare si
piper. Ingrediente: 1 ceapa mica, taiata in patru 2 catei mari de
usturoi, taiati in patru 4 rosii mari 1 1/2 cana suc de rosii (bulion) 1
cana de…
Read more »
Read more »
Macrou cu paste şi spanac
25 April 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu: paste, spanac, ardei gras, lamaie,
patrunjel, usturoi, suc de rosii, pasta de tomate, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 4 trunchiuri de macrou 400 g paste 200 g spanac doi ardei
graşi o lămâie o legătură de pătrunjel 5 căţei de usturoi 200 ml suc de
roşii o lingură cu pastă…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu chifteluţe de peşte
25 April 2012
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: file de peste, cartofi, ceapa, faina,
oua, portocala, sare, piper, ulei, oregano. Ingrediente: doi dovlecei
750 g fileuri de peşte un cartof 2 cepe mici 100 g făină două ouă o
portocală sare piper ulei de floarea-soarelui oregano Mod de preparare:
Fileuri de peşte se spală, se curăţă de…
Read more »
Read more »
Salată cu bulete de cartofi
25 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: cartofi, branza telemea, oua, faina,
salata verde, ardei capia, fenicu, rosii cherry galbene, otet de mere,
ulei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 3 cartofi mai mari 100 g
brânză telemea două ouă 250 g făină o salată verde doi ardei capia un
fenicul 250 g roşii cherry galbene 75 ml…
Read more »
Read more »
Tartă cu musli şi căpşune
25 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar tos, fulgi de ovaz, praf de
copt, unt, oua, iaurt, capsuni, apa, amidon, sare, sos de ciocolata.
Ingrediente: 180 g făină 160 g zahăr tos 185 g fulgi de ovăz o linguriţă
cu praf de copt 175 g unt două ouă 175 ml iaurt 300 g căpşune…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan cu orez
25 April 2012
O
reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, usturoi, ceapa verde,
boia dulce, gem de zmeura, sare, piper, ulei. Ingrediente: un piept de
curcan mai mare 4 căţei de usturoi o legătură ceapă verde o linguriţă cu
boia dulce 150 g orez sălbatic un borcan gem de zmeură sare piper ulei
de floarea-soarelui Mod…
Read more »
Read more »
Cafea cu coniac
25 April 2012
O
reteta de cafea cu coniac din: smantana, lichior, coniac, cafea si sos
caramel. Ingrediente: 160 grame smantana 30 ml lichior 20 ml coniac
cafea sos caramel Mod de preparare: Intr-un bol amesteca smantana cu
un mixer pana se formeaza o frisca. Imparte lichiorul si coniacul in
doua pahare inalte. Umple apoi trei sferturi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de peşte cu legume
25 April 2012
O
reteta delicioasa de ciorba din: macrou, radacina de patrunjel,
pastarnac, telina, arpagic, praz, ardei gras, rosii, pasta de tomate,
ulei, lamaie, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 800 g trunchiuri de
macrou un morcov o rădăcină de pătrunjel păstârnac un sfert de ţelină
200 g arpagic un fir de praz doi ardei graşi 4 roşii o…
Read more »
Read more »
Fidea cu pui şi caise
25 April 2012
O
reteta delicioasa de fidea de orez cu: caise, carne de pui, ceapa
rosie, ceapa alba, miere, zahar tos, ardei iute, otet de mere, sare,
piper, ulei, morcov, porumb, marar. Ingrediente: 200 g fidea de orez 500
g caise două piepturi de pui o ceapă roşie o ceapă albă două linguri cu
miere 100 g…
Read more »
Read more »
Retete usoare de salate
24 April 2012
Retete
usoare de salate: Salată cu de toate O reteta de salata cu de toate
din: salata verde, ardei, avocado, oua, suc de lamaie, telina, iaurt,
pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei iute si sare. Ingrediente: 1
salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi dulci 2 avocado copţi, însă
tari 4 ouă fierte sucul…
Read more »
Read more »
Chiftele de porc cu sos hoisin
24 April 2012
O
reteta de chiftele de porc cu sos hoisin din: carne tocata de porc, sos
de soia, amidon, amestec de 5 condimente, castane de apa, supa de pui,
sos hoisin, ghimbir, morcovi, bok choy, germeni de fasole si ceapa
verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de porc 2 linguri sos de soia 2
linguri de…
Read more »
Read more »
Smoothie cu mar si castravete
24 April 2012
O
reteta de smoothie cu mar si castravete din: castravete, mar, miere si
scortisoara. Ingrediente: 10 felii groase de castravete 1 mar 1
lingurita miere 1 praf de scortisoara (optional) Mod de preparare:
Pune feliile de castravete in blender, apoi curata marul si taie-l in
sferturi. Adauga bucatile de mar peste cele de castravete…
Read more »
Read more »
Friptură de porc înăbuşită cu cidru
24 April 2012
O
reteta de friptura de porc inabusita cu cidru din: unt, antricoate de
porc, bacon afumat, morcovi, cartofi, nap, varza, frunza de dafin, cidru
si supa de pui. Ingrediente: 1 bucăţică de unt 2 antricoate de porc 4
felii subţiri de bacon afumat, tăiat în bucăţi 2 morcovi, tăiaţi rondele
2 cartofi, tăiaţi cuburi ½…
Read more »
Read more »
Salată cu de toate
24 April 2012
O
reteta de salata cu de toate din: salata verde, ardei, avocado, oua,
suc de lamaie, telina, iaurt, pasta de rosii, ulei extravirgin, ardei
iute si sare. Ingrediente: 1 salată verde (lăptucă) 200 g ardeiaşi verzi
dulci 2 avocado copţi, însă tari 4 ouă fierte sucul de la 1 lămâie 1
ţelină 1 borcănel de…
Read more »
Read more »
File de peşte la cuptor cu smântână
24 April 2012
O
reteta de file de peste la cuptor cu smantana din: ciuperci, unt, file
de peste, ulei, sare, piper, smantana, cascaval, usturoi, boia si praf
de ardei iute. Ingrediente: 150 g ciuperci 1 lingura unt 800 g file de
peste ulei pentru prăjit sare piper 200 ml smântână 150 g cascaval ras 2
căţei usturoi…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte si ridichi
24 April 2012
O
reteta de Supă cu găluşte si ridichi din: faina integrala, ou, sare,
piper, verdeata, nucsoara, ceapa verde, ridichi, mazare verde, ulei de
masline si amestec de legume. Ingrediente: pentru galuste: 100 g faina
integrala 1 ou 50 ml apa rece sare piper 2 linguri verdeata tocata
(patrunjel, ceapa verde) 1 praf nucsoara pentru supa:…
Read more »
Read more »
Macrou la tigaie cu salsa de portocale
24 April 2012
O
reteta de macrou la tigaie cu salsa de portocale din: fileuri de
macrou, boia afumata, portocale, salota, masline, patrunjel, ulei de
masline, cartofi noi si fasole verde. Ingrediente: 4 fileuri de macrou
(aproximativ 75 g fiecare) 1/2 lingurita de boia afumata sau pudra de
chilli 2 portocale, segmentate 1 salota mare, tocata foare fin…
Read more »
Read more »
Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci
24 April 2012
O
reteta de Sandvişuri de bezea umplute cu crema de nuci din: nuci,
zahar, unt, lapte, praf de budinca, zahar, galbenusuri, unt, albusuri,
suc de lamaie, fulgi de cocos si ciocolata amaruie. Ingrediente: pentru
crema: 70 g nuci 135 g zahar 1 lingurita unt 170 ml lapte 1 plic praf de
budinca de vanilie (25…
Read more »
Read more »
Supa Ribollita
24 April 2012
Bucătăria
toscană este renumită pentru supele ei de legume foarte consistente.
Cea mai apreciată este ribollitta, o supă specifică anotimpului rece.
Ingredientele folosite depind de preferinţele bucătarului, dar sunt
câteva care nu pot lipsi: fasolea albă, varza kale neagră şi pâinea de c