Retete de top:
Rulouri de carpaccio
2 April 2012
O
reteta delicioasa de rulouri de caroaccio cu: carapaccio de vita,
rosii, ardei iute, ceapa, ardei capia, malai, apa, branza cu mucegai,
usturoi, unt, ulei de masline, busuioc, sare, piper, salata rucola.
Ingrediente: 300 g carpaccio de vită 4 roşii un sfert de ardei iute o
ceapă un ardei capia 200 g mălai 725 ml…
Read more »
Read more »
Sorbet de mere şi ceai verde
1 April 2012
O
reteta de sorbet de mere si ceai verde din: mere verzi, sirop de zahar,
zeama de lamaie, apa si ceai verde. Ingrediente: 340 g mere verzi 120
ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) 65 ml apa 3 pliculete de ceai verde
Mod de preparare: Fierbe apa şi toarn-o peste pliculeţele de ceai.…
Read more »
Read more »
Drob de linte cu sos de dovleac
1 April 2012
O
reteta de drob de linte cu sos de dovleac din: linte rosie, linte
galbena, ardei iute, coriandru, frunze de curry, ghimbir, praf de copt,
ou, ulei de floarea soarelui, sare, ceapa, dovleac, zahar, iaurt,
seminte de mustar, frunze de coriandru si frunze de curry. Ingrediente:
Pentru drob: 125 g linte rosie 125 g linte…
Read more »
Read more »
Supa Harira
1 April 2012
Această
săţioasa supă de carne cu fasole şi legume este mâncarea preferată a
marocanilor. Puternic aromată cu şofran, ghimbir, curcumă şi
scortişţoară. Harira utilizează condimentele specifice bucătăriei
nord-africane. Deşi nnu există două reţete identice, ea se face
intootdeauna pe baza unei structuri clasice, întâi se fierbe carnea, de
regulă de miel sau de pui, la…
Read more »
Read more »
Cincisprezece Cocktailuri simple
1 April 2012
Cincisprezece
Cocktailuri simple: Cocktail Gulf Stream O reteta simpla de Cocktail
Gulf Stream din: sampanie, curacao albastru, votca, suc de limeta si
zahar. Ingrediente: 3 cl sampanie 1 cl Curacao albastru 1 cl votca 1 cl
suc de limeta zahar Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in
shaker cu gheata. Servim bautura intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Profiterol (video)
1 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara profiterol, un preparat al
patiseriei franceze absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se
prepara Profiterol
Read more »
Read more »
Miel cu cartofi la cuptor în stil mediteraneean
1 April 2012
O
reteta de miel cu cartofi la cuptor in stil mediteraneean din: pulpa de
miel, ceapa, cartofi, lamaie, ulei de masline, usturoi, rozmarin, sare,
piper, rosii cherry, sos de menta si jeleu de menta. Ingrediente: 550 g
pulpa de miel, macra 330 g ceapa, taiata in sferturi sau esalote,
curatate, lasate intregi 500 g cartofi…
Read more »
Read more »
Cinci idei de retete pentru masa de Paste
1 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun cinci idei de retete
pentru masa de Paşte: Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi O
reteta de pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din:…
Read more »
Read more »
Cocktail Gulf Stream
1 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Gulf Stream din: sampanie, curacao albastru,
votca, suc de limeta si zahar. Ingrediente: 3 cl sampanie 1 cl Curacao
albastru 1 cl votca 1 cl suc de limeta zahar Mod de preparare: Mixam
bine ingredientele in shaker cu gheata. Servim bautura intr-un pahar de
cocktail, garnisit cu crusta de…
Read more »
Read more »
Opt idei pentru post
1 April 2012
Opt
idei pentru post: Retete de post: Salata calda de cartofi cu ierburi O
reteta de post de salata calda de cartofi cu ierburi din: cartofi,
zeama de lamaie, usturoi, oregano, patrunjel, rozmarin, uleid e masline,
sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi medii o lingura zeama de lamaie
un catel de usturoi o lingura…
Read more »
Read more »
Desert cald cu crema de ou
1 April 2012
O
reteta de desert cald cu crema de ou din: unt, cornuri, gem de caise,
caise deshidratate, stafide, rom, oua, lapte, frisca, zahar, esenta de
vanilie, scortisoara si zahar brun. Ingrediente: 50 g unt, inmuiat 6
cornuri (din aluat de cozonac) taiate felii 1,5 cm 4 linguri gem de
caise 50 g caise deshidratate, tocate…
Read more »
Read more »
Chec de morcovi cu glazură de scorţişoară
1 April 2012
O
reteta de chec de morcovi cu glazura de scortisoara din: suc si coaja
de portocala, stafide, ulei de floarea soarelui, oua, zahar brun, faina
integrala, praf de copt, condimente, bicarbonat de sodiu, morcovi, nuci,
crema de branza, unt, zahar pudra si scortisoara. Ingrediente: sucul si
coaja rasa de la 1 portocala 50 g stafide…
Read more »
Read more »
Şapte retete cu pui pentru masa de Paşte
1 April 2012
Şapte
retete cu pui pentru masa de Paşte Pui cu smântână şi legume O reteta
de pui cu smantana si legume din: piept de pui, sare, piper, patrunjel,
bacon, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, germeni de porumb, smantana,
amidon, concentrat de legume si supa de ciuperci. Ingrediente: 600 g
piept de pui sare piper 4…
Read more »
Read more »
Cartofi noi cu costita
1 April 2012
O
reteta de cartofi noi cu costita din: cartofi, costita si ulei de
masline. Ingrediente: 1 kg cartofi noi, curatati de coaja 2 linguri ulei
de masline 15-18 felii de costita Mod de preparare: Fierbe cartofii
in apâ cu sare 15 minute sau pâna când sunt aproape pătrunşi.
Preincalzeşte cuptorul la semnul 7/220 C.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu vin alb si lamaie
1 April 2012
O
reteta de piept de pui cu vin alb si lamaie din: piept de pui, faina,
sare, piper, unt, ulei de masline extravirgin, vin alb si suc de lamaie.
Inrgediente: 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele 1/2 cana faina
1 lingurita sare 1/2 lingurita piper macinat 4 linguri unt 3 linguri
ulei…
Read more »
Read more »
Sorbet din fructe roşii
1 April 2012
O
reteta de sorbet din fructe rosii din: fructe de padure, sirop de zahar
si zeama de lamaie. Ingrediente: 220 g fructe de padure (zmeura, mure,
coacaze, afine) 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) Mod de
preparare: Spală cu grijă fructele sub jet de apă rece şi lasă-le să se
scurgă într-o…
Read more »
Read more »
Friptura de vita marinata cu miere si sos de soia
1 April 2012
O
reteta de friptura de vita marinata cu miere si sos de soia din: carne
de vita, sos de soia, ulei de masline, miere, otet balsamic, usturoi,
sare si piper. Ingrediente: 500 grame carne de vita 40 ml sos de soia 40
ml ulei de masline 20 ml miere 20 ml otet balsamic 2 catei…
Read more »
Read more »
Clatite de hrisca umplute cu spanac si branza ricotta
1 April 2012
O
reteta de clatite de hrisca cu spanac si branza ricotta din: faina,
faina de hrisca, sare, piper, ou, albus, ulei de floarea soarelui,
branza de vaci, urda, branza ricotta, spanac, suc de lamaie, nucsoara,
boia, rosii si busuioc. Ingrediente: 150 g faina alba 100 g faina de
hrisca sare si piper negru 1 ou…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #9
1 April 2012
Retete
pentru weekend Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel
incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete
pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru
weekend! Cum se prepara salata de cuscus (video) Cum se prepara
salata de cuscus, un preparat indian foarte…
Read more »
Read more »
Broccoli cu crusta de lamaie si usturoi
1 April 2012
O
reteta de broccoli cu crusta de lamaie si usturoi din: broccoli, paine
uscata, usturoi, ulei de masline, coaja de lamaie si suc de lamaie.
Ingrediente: 500 g broccoli 75 g paine uscata 1 catel de usturoi,
zdrobit 5 linguri ulei de masline coaja rasa de la 1/2 lamaie, plus 1
lingura zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
Deliciu cu mac
1 April 2012
O
reteta de deliciu cu mac din: faina, cacao, zahar pudra, mac, lapte,
oua, margarina, bicarbonat, ciocolata, frisca, unt si dlulceata.
Ingrediente: 2 cani faina 1 lingura cu varf de cacao 2 cani zahar pudra 1
cana cu mac 1 cana lapte 4 oua 200 g margarina 1 lingurita bicarbonat
pentru glazura: 200 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Lasagna apetisanta cu carne tocata
1 April 2012
O
reteta de lasagna apetisanta cu carne tocata din: carne tocata, foi de
lasagna, sos de rosii, mozzarela, ceapa, ulei de masline, usturoi, supa
de legume, vin alb sec, oregano, sare, piper, unt, faina, lapte,
rozmarin si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne tocata (de pui, curcan
sau amestec porc cu vita) 1 pachet foi de…
Read more »
Read more »
Pătrăţele cu ciocolată şi caramel
1 April 2012
O
reteta de patratele cu ciocolata si caramel din: zahar brun, unt,
miere, fulgi de ovaz, caramel, ciocolata si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 200 g zahar brun 200 g unt, plus extra pentru uns 2 linguri
miere 350 g fulgi de ovaz 400 g de caramel 200 g de ciocolata 1 lingura
de ulei…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Salată grecească
1 April 2012
Pentru
cunoscători, amestecul de salată ofilită, brânză feta şi roşii
necoapete, care se servesc uneori, nici nu merită să poarte numele de
salată grecească. O salată grecească autentică – numită şi horiatiki,
salată ţărănească – este cu totul altceva. Intâi de toate, se porneşte
de la câteva bucăţi de roşii bine coapte, un castravete crud,…
Read more »
Read more »
Fricassee de legume
1 April 2012
O
reteta de fricassee de legume din: amestec de legume, vermut sec,
frunza de dafin, sare, piper, parmezan, pesmet, faina, lapte, smantana,
si patrunjel. Ingrediente: 750 g amestec de legume. exemplu: broccoli,
morcovi, conopida, fenicul, praz, ciuperci, ceapa, dovleac, ardei gras… 2
linguri vermut sec 1 frunza de dafin 1 crenguta de cimbru verde sare…
Read more »
Read more »
Legume rumenite cu glazura de muştar
1 April 2012
O
reteta de legume rumenite cu glazura de mustar din: morcovi, pastarnac,
ulei de masline, unt si mustar. Ingrediente: 300 g morcovi noi 500 g
pastarnac, curatat si taiat segmente si sferturi 2 linguri ulei de
masline 25 g unt 1-1/2 linguri mustar cu boabe intregi Mod de
preparare: Preincâlzeşte cuptorul la semnul 7/220…
Read more »
Read more »
Retetele saptamanii #8
1 April 2012
Retetele
saptamanii Va invitam sa incercati retetele saptamanii, ideale pentru
o duminica in familie. Alese special pentru dumneavoastra, retetele
saptamanii sunt idei deosebite pentru a va rasfata familia si reprezinta
garantia noastra ca vor fi apreciate de cei dragi. Reteta zilei:
Salata de rucola si prosciutto O reteta de Salata de rucola si…
Read more »
Read more »
Cocktail Erotica
1 April 2012
O
reteta de Cocktail Erotica din: suc de maracuja, votca, suc de ananas,
angostura, sampanie, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl suc de maracuja 2
cl votca 2 cl suc de ananas 2 picaturi de Angostura sampanie zahar o
felie de limeta Mod de preparare: Ingredientele, cu exceptia
sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi
1 April 2012
O
reteta de pulpa de miel la cuptor cu verdeata si usturoi din: pulpa de
miel, faina, ulei de masline, ceapa, rozmarin, patrunjel, usturoi, vin
alb, supa de pui si sirop de rodie. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 3
linguri faina 3 linguri ulei de masline 2 cepe, taiate julien 4 crengute
de rozmarin…
Read more »
Read more »
Prăjitură Victoria
1 April 2012
O
reteta de prajitura victoria din: unt, zahar pudra, extract de vanilie,
oua, faina, praf de copt, gem de zmeura, smantana si zahar pudra.
Ingrediente: 200 g unt nesarat, moale, plus extra pentru uns 200 g de
zahar pudra 1 lingurita extract de vanilie 4 oua medii 200 g faina, plus
extra pentru blatul de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci
1 April 2012
O
reteta de mancare de pipote si inimi de pui cu ciuperci din: inimi de
pui, pipote de pui, ciuperci, sare, piper, suc de rosii si ceapa.
Ingrediente: ½ kg inimi si pipote de pui 2 borcane ciuperci
intregi/foliate Sare Piper Suc de rosii 2 cepe Mod de preparare: Se
spala bine pipotele si…
Read more »
Read more »
Diete cu calorii negative
1 April 2012
In
aceasta dieta sunt necesare cele 3 mese pe zi, chiar daca scopul este
sa ingerezi cat mai putine calorii. Iata cateva pentru intocmirea celor 3
mese: Mesele trebuie luate la ore fixe, astfel organismului nu ii va
mai fi foame haotic, ci se va invata sa primeasca nutrientii necesari la
timpul potrivit. Bea o…
Read more »
Read more »
Sorbet de căpşuni
1 April 2012
O
reteta de sorbet de capsuni din: capsuni, sirop de zahar, zeama de
lamaie, albus de ou, sos de ciocolata, capsuni si frunze de menta.
Ingrediente: 230 g capsuni 140 ml sirop de zahar 1 lamaie (zeama) 1/2
albus de ou pentru decor: sos de ciocolata cateva capsuni frunze de
menta Mod de pre
Omletă cu tofu în stil chinezesc
1 April 2012
O
reteta de omleta cu tofu in stil chinezesc din: tofu, oua, ceapa verde,
sare, piper, ulei, bulion de legume, vin, usturoi si mazare.
Ingrediente: 600 g tofu, tare sau moale 3 oua 3-4 cepe verzi, tocate
sare si piper negru 2 linguri ulei pentru sos: 175 l bulion de legume 2
linguri sos hoisin…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise
31 March 2012
O
reteta de prajitura cu caise din: unt, zahar, faina, sare, zahar, oua,
coaja de lamaie, suc de lamaie, praf de copt, compot de caise si
dulceata de caise. Ingrediente: crusta crocanta: 200 g unt 200 g zahar
350 g faina 1 praf sare in plus: 200 g unt moale 150 g zahar sare 1…
Read more »
Read more »
Sorbet de dovleac
31 March 2012
O
reteta de sorbet de dovleac din: dovleac, zahar, pricomigdale, unt, apa
si lichior amaretto. Acest sorbet deosebit şi gustos este foarte bun
dacă îl serveşti alături de brânză nematurată şi cu puţin oţet balsamic.
Ingrediente: 200 g dovleac (doar pulpa) 3 linguri zahar 4 pricomigdale
30 g unt 20 ml apa 30-40 ml lichior…
Read more »
Read more »
Penne cu sos ragu
31 March 2012
O
reteta de penne cu sos ragu din: paste penne, carne tocata, ulei de
masline, pulpa de rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, morcovi,
masline, usturoi, vin rosu, cimbru, foaie de dafin, busuioc, sare si
piper. Ingrediente: 300 g paste penne 500 g carne tocata (amestec vita
cu porc) 3 linguri ulei de masline 300…
Read more »
Read more »
Broccoli crocant
31 March 2012
Se
fierb 500g bucheţele de broccoli în apă sărată, până se înmoaie, apoi
se scurg bine. Se topesc 25 g de unt şi se prăjeşte 1 mână de pesmet
proaspăt, până devine crocant. Se asezonează cu sare şi piper, apoi se
răstoarnă peste bucheţelele de broccoli fierbinţi. Se picură sucul de la
1/2 lămâie şi…
Read more »
Read more »
Opt retete cu carne de miel pentru Paşte:
31 March 2012
Opt
retete cu carne de miel pentru Paşte: Miel cu rozmarin şi miere O
reteta delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceala, ulei de
masline, miere, rozmarin si pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe, tăiate
rondele ulei de măsline 1 lingură de miere (alegeţi o miere cu parfum de
flori pentru aromă)…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de cuscus (video)
31 March 2012
Cum
se prepara salata de cuscus, un preparat indian foarte delicios si
gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Couscous – 1 cup Salt –
1/4 tsp or to taste Boiling Water – 1 1/2 cups Olive Oil – 1 Tbsp
(optional) Green Onions – 2-3 stalks (chopped) Bell Pepper – 1/2
chopped, any color Cucumber…
Read more »
Read more »
Cocktail Grand Marnier Champagne
31 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grand Marnier Champagne din: grand mariner,
suc de portocale si champagne. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 5 cl suc
de portocale champagne Mod de preparare: Mixam bine Grand Marnierul si
sucul de portocale cu cuburi de gheata in shaker. Turnam bautura in
paharul de sampanie si completam cu champagne.
Read more »
Read more »
Frigărui cu tofu marinat şi mango
31 March 2012
O
reteta de frugarui cu tofu marinat si mango din: tofu, mango, ardei
iute, usturoi, ghimbir, miere, lamaie verde, sherry, sos de soia, crema
de nuca de cocos, lamaie verde, mango, sare, lamaie si ceapa verde.
Ingrediente: 500 g tofu proaspat 1 mango mare copt, descojit si taiat
cuburi Pentru marinata: 2 ardei iuti rosii,…
Read more »
Read more »
Rulada cu piersici
31 March 2012
O
reteta de rulada cu piersici din: oua, zahar, zahar vanilat, faina,
praf de copt, sare, compot de piersici, foi de gelatina, suc de
protocale, suc de lamaie, marmelada, coaja de protocala si frisca.
Ingrediente: 3 oua 140 g zahar 1 plic zahar vanilat 90 g faina 1/2
lingurita praf de copt 1 praf de…
Read more »
Read more »
Sapte idei pentru post
31 March 2012
Sapte
idei pentru post: Retete de post: Salata de verdeturi O reteta
deliciasa de salata de post din: spanac, salata verde, ceapa, ridichii
rosii, otet, zeama de lamaie, sare, ulei, piper, chimen Ingrediente: 100
g spanac 1 căpăţână salata verde 1 ceapă mică sau 1 legătură de ceapa
verde 4-5 ridichi roşii 2…
Read more »
Read more »
Sorbet de lamaie
31 March 2012
O
reteta de sorbet de lamaie din: apa, zeama de lamaie, zahar si coaja de
lamaie. Ingrediente: 400 ml apa 200 ml zeama de lamaie 160 g zahar
pentru decor: coaja de lamaie Mod de preparare: Incălzeşte apa fără să
dea în clocot, adaugă zahărul şi dizolvă-l. Toarnă zeama de lămâie,
amestecă şi ia…
Read more »
Read more »
Salată caldă cu sparanghel, bacon, ou de raţă şi alune de pădure
31 March 2012
O
reteta de salata calda cu sparanghel, bacon, ou de rata si alune de
padure din: bacon, oua de rata, sparanghel, alune de padure, ulei de
masline, ulei de rapita, otet de mere si mustar. Ingrediente: 6 felii de
bacon sau de costita afumata, fara os 3 oua de rata (sau 5 oua mari de…
Read more »
Read more »
Drob de miel pentru Paşte
31 March 2012
O
reteta de drob de miel pentru Paşte din: maruntaie de miel, carne de
porc, ceapa verde, marar, oua, sare si condimente. Ingrediente: 500 gr
maruntaie de miel ( rinichi , ficat) 150 gr carne de porc 10 cepe verzi
marar proaspat 4 oua sare si condimente Mod de preparare: Maruntaiele
se fierb dupa…
Read more »
Read more »
Cocktail Spotlight
31 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Spotlight din: lichior de visine, campari,
vermut sec, gin si sampanie. Ingrediente: 3 cl lichior de visine 1 cl
Campari 1 cl vermut sec 1 cl gin sampanie Mod de preparare:
Ingrediente, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu cuburi de gheata
in shaker, apoi se toarna amestecul intr-un…
Read more »
Read more »
Tartă de lămâie cu bezea şi zmeură
31 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar brun, oua, crema de
lamaie, zmeura, zahar pudra, otet din vin alb, amidon de porumb.
Ingrediente aluat: 350g de făină simplă, plus extra 200g de unt, rece ţi
tăiat cubuleţe 100g de zahăr tos brun 2 gălbenuşuri mari Ingrediente
crema: 625g cremă de lămâie 2 ouă…
Read more »
Read more »
Pătrăţele din aluat sfărâmicios cu agrişe şi migdale
31 March 2012
O
reteta delicioasa de patratele din aluat sfaramicios cu: unt, faina,
praf de copt, sare, migdale, zahar brun, agrise, zahar tos, fulgi de
migdale. Ingrediente: 250g de unt rece, tăiat bucăţi 250g de făină 3
linguriţe praf de copt 1 linguriţă de sare 125g migdale măcinate 125g de
zahăr brun 350g de agrişe, proaspete sau…
Read more »
Read more »
Sorbet de ţelină şi suc de morcovi
31 March 2012
O
reteta de sorbet de telina si suc de morcovi din: apa minerala, zahar,
tije de telina, mere, zeama de lamaie, albus de ou si morcovi.
Ingrediente: 250 ml apa minerala 340 g zahar 350 g tije de telina (cu
frunze) 100 g mere verzi 1/2 lamaie (zeama) 1/2 albus de ou 2 morcovi …
Read more »
Read more »
Prăjitură semifreddo cu cireşe
31 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: cirese, frisca lichida, zahar pudra,
oua, foi de napolitana. Ingrediente: l kg de cireşe fără sâmburi 400ml
de frişcă lichidă 100g de zahăr pudră 4 ouă cu albuşurile separate de
gălbenuşuri foi de napolitană, pentru servit (opţonal) Mod de preparare:
Se dă deoparte o mână de cireşe curăţate de…
Read more »
Read more »
Humus din mazăre şi fasole boabe cu brânză de capră
31 March 2012
O
reteta delicioasa de humus din:humus, mazare, fasole boabe, ulei de
masline, usturoi, zeama de lamaie, paine taraneasca, branza de capra,
macris. Ingrediente: 100g de mazăre proaspătă sau congelată 100g boabe
de fasole verde 4 linguri ulei de măsline 2 căţei de usturoi, curăţaţi
de coajă sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi 8…
Read more »
Read more »
Cartofi noi crocanţi la cuptor
31 March 2012
O
reteta gustoasa de cartofi cu:capere, masline negre, cimbru frunze,
rozmarin, ulei de masline, otet din vin alb. Ingrediente: 1 kg de
cartofi noi o mână de capere mici 2 mâini de măsline negre, curăţate de
sâmburi 1 lingură de frunze de cimbru o legătură mică de rozmarin, ruptă
în bucăţele 6 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Desert cu sos de caramel
31 March 2012
O
reteta delicioasa de desert cu: frisca, bezele, banane, sos de caramel,
nuci pecan. Ingrediente: 284ml frişcă lichidă 6 bezele 5-6 banane 5-6
linguri sos de caramel o mână de nuci pecan, tăiate în bucăţi mari Mod
de preparare: Se bate uşor frişca într-un bol mare. Se fărâmiţează
bezelele şi se presară în frişcă. Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu morcovi
30 March 2012
O
reteta de tarta cu morcovi din: faina, oua, ulei, lapte, sare, morcovi,
cascaval, crema de branza, sare si piper. Ingrediente: pentru aluat:
250g faina cu autocrestere 1 oua 3 linguri ulei 4 linguri lapte 1
lingurita sare pentru umplutura: 600g morcovi 2 oua 100g cascaval ras
200g crema de branza 1 leagatura ceapa verde…
Read more »
Read more »
Crostini cu anghinare şi chives
30 March 2012
O
reteta de crostini cu anghinare si chives din: anghinare, suc de
lamaie, usturoi, ulei de masline extravirgin, parmezan, chives, bagheta
si parmezan. Ingrediente: 1 conserva (390 g) inima de anghinare sucul de
la 1 lamaie 2 catei de usturoi – unul zdrobit, celalt taiat pe jumatate
3 linguri ulei de masline extravirgin 25 g…
Read more »
Read more »
Spaghete carbonara
30 March 2012
O
reteta de spaghete carbonara din: spaghete, kaizer, galbenusuri,
smantana, cascaval, busuioc, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 400 g spaghete 200 g kaizer sau sunca afumata 2 galbenusuri
200 ml smantana de gatit 2 linguri cascaval ras busuioc patrunjel verde
sare piper Mod de preparare: Se taie kaizerul sau şunca afumată
cubuleţe şi…
Read more »
Read more »
Clătite cu cremă picantă de brânză de vaci si verdeaţă
30 March 2012
O
reteta de clatite cu crema picanta de branza de vaci si verdeata din:
lapte, oua, sare, ulei, faina, sunca, ceapa verde, branza de vaci,
smantana, usturoi, sare, piper, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 400
ml lapte 3 oua sare 1 lingurita ulei 150-170 g faina 200 g sunca feliata
pentru umplutura: 1 legatura ceapa verde…
Read more »
Read more »
Supa Gumbo
30 March 2012
In
statul american Louisiana, la o petrecere este nelipsită o oală mare de
gumbo. Este un fel de mâncare cu fructe de mare, carne şi legume,
aromat cu condimente creole. Gumbo este simbolul culinar al sărbătorii
Mardi Gras. Există tot atâtea variante de gumbo câţi bucătari îl
prepară. Singurul element comun al reţetelor pare a…
Read more »
Read more »
Cocktail Campari Prosecco
30 March 2012
O
reteta de Cocktail Campari Prosecco din: campari si prosecco.
Ingrediente: 2 cl Campari 6 cl Prosecco Mod de preparare: Turnam
Campari-ul intr-un pahar de sampanie si completam cu Prosecco rece.
Read more »
Read more »
Salata de mango cu ton
30 March 2012
O
reteta de salata de mango cu ton din: ton, mango, rosie, castravete,
ceapa verde, sos vinegrette, frunze de salata, branza feta si fasole
neagra. Ingrediente: 2 conserve ton 1 mango 1 rosie 1 castravete 4 fire
de ceapa verde sos vinegrette frunze de salata 50 g branza feta 1 cutie
fasole neagra boabe …
Read more »
Read more »
Sorbet de afine şi zmeură
30 March 2012
O
reteta de sorbet de afina si zmeura din: zahar, afine, zmeura si frunze
de menta. Ingrediente: 250 ml apă 300 g zahăr 300 g afine 300 g zmeură
pentru decor: frunzuliţe de mentă proaspătă Mod de preparare:
Incălzeşte apa într-o cratiţă, fară să dea în clocot. Când apa este
caldă, toarnă zahărul, dizolvă-l…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Panna cotta
30 March 2012
O
reteta de panna cotta din: gelatina, smantana, baton vanilie, esenta de
vanilie, rom, zahar pudra, coaja de portocala si foi de dafin.
Ingrediente un pachetel gelatina 600 ml smantana un baton vanilie o
lingura esenta de vanilie o lingura rom de culoare inchisa (optional)
150 g zahar pudra coaja de la 2 portocale foi…
Read more »
Read more »
Salată de primăvară cu păstrăv afumat
30 March 2012
O
reteta de salata de primavara dcu pastrav afumat din: pastrav afumat,
amestec pentru salata, ridichi, nasurei, ceapa verde, suc de lamaie,
zahar brun, usturoi, mustar de dijon, otet de vin, ulei de masline, sare
si piper. Ingrediente: 320 g pastrav afumat fara piele 2 pachete
amestec pentru salata (salata creata, andiva, fetica, radicchio) 2…
Read more »
Read more »
Sapte retete cu carne de miel pentru Paşte
30 March 2012
Sapte
retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel la cuptor O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu: sare, piper, ulei, usturoi,
boia iute, boia dulce, cimbru, vin alb demisec. Ingrediente: 800 g
costiţe de miel sare piper ulei 3-4 fire usturoi boia
Tarte cu brânză şi vlăstare de năsturei
30 March 2012
O
reteta de tarte cu branza si vlastare de nasturei din: faina, sare,
unt, galbenusuri, cascaval, smantana, unt, ceapa verde, oua, smantana
dulce, branza de vaci, usturoi, parmezan, nasturei, sare si piper.
Ingrediente: pentru blat: 270 g faina 1/2 lingurita de sare 190 g unt
rece 3 galbenusuri 60 g cascaval ras 3 linguri smantana…
Read more »
Read more »
Supa de naut
30 March 2012
O
reteta de supa de naut din: boabe de naut, ceapa, usturoi, sfecla,
rosii, supa de legume, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si paine
prajita. Ingrediente: 160 g boabe de naut uscate 1 ceapa mica 1 catel
de usturoi 1 sfecla 300 g rosii 800 ml supa de legume 30 ml ulei de…
Read more »
Read more »
Tort aperitiv cu paste si parmezan
30 March 2012
O
reteta de tort apertiv cu paste si parmezan din: paste, parmezan,
faina, sare, galbenusuri, unt, ulei de masline, usturoi, ceapa, morcov,
telina, rosii, sare, piper, buzuioc, lapte, unt si nucsoara.
Ingrediente: 400 g paste scurte 50 g parmezan pentru aluat: 300 g faina 1
varf de cutit de sare 2 galbenusuri 250 g unt…
Read more »
Read more »
Cocktail Air Mail
30 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Air Mail din: lime juice, miere, rom si
champagne. Ingrediente: 2 cl Lime Juice 2 lingurite de miere 4 cl rom
(auriu) champagne Mod de preparare: Mixam bine Lime Juice-ul, mierea
si romul cu cuburi de gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-o cupa
de cocktail, si in final…
Read more »
Read more »
Tort cu mere întregi
30 March 2012
O
reteta delicioasa de tort cu mere intregi din: mere, zahar, unt, oua,
faina, apa, zahar vanilat, coaja de lamaie, frisca, rom, portocale si
kiwi. Ingrediente: 10 mere intregi 6 linguri zahar 75 g unt pentru blat:
6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 6 linguri apa rece 2 pliculete de
zahar vanilat coaja…
Read more »
Read more »
Sase retete cu pui pentru masa de Paşte
30 March 2012
Sase
retete cu pui pentru masa de Paşte Piept de pui cu sos de praz O
reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri,
smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri
smantana 1…
Read more »
Read more »
Sorbet de lămâie şi busuioc
30 March 2012
O
reteta de sorbet de lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca,
busuioc si albus de ou. Ingrediente: pentru sorbet: 200 g zahăr 300 ml
apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 1 albuş de ou pentru
decor: busuioc proaspăt Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi coaja
de…
Read more »
Read more »
Ingheţată de ciocolată cu biscuiţi şi sos de ciocolată albă
30 March 2012
O
reteta de inghetata de ciocolata cu biscuiti si sos de ciocolata alba
din: lapte, smantana, ciocolata cu lapte, ciocolata, lapte praf dulce si
biscuiti. Ingrediente: 750 ml de lapte 250 ml smantana dulce pentru
frisca 6 glabenusuri 140 g zahar 85 g de ciocolata cu lapte, tocata 25 g
de ciocolata simpla, tocata 140…
Read more »
Read more »
Cum se prepara cotlete de miel in varianta italiana (video)
30 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de miel in varianta
italiana, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si nu in ultimul
rand sanatos. Ingrediente: 8 medium lamb loin chops 2 medium red
onions, sliced 75 ml olive oil 4 medium garlic cloves 150 g pitted
olives 400 g chopped tomatoes 200 ml…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de vitel
29 March 2012
O
reteta de salata cu carne de vitel din: carne de vitel, castraveti
marinati, sfecla, morcovi, cartofi, maioneza, patrunjel, marar si piper.
Ingrediente: 200 g carne de vitlel (macra prajita) 2 castraveti
marinati o sfecla fiarta o radacina de telina 250 g morcovi fierti 250 g
cartofi fierti un pahar de maioneza frunze de patrunjel…
Read more »
Read more »
Spaghetti alforno
29 March 2012
O
reteta de spaghetti alforno din: spaghete, sare, ceapa, usturoi,
mazare, unt, piper, rosii cherry, sunca de praga, ceapa verde, oua,
lapte, smantana si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete sare 1 ceapa 1
catel de usturoi 300 g mazare congelata 1 lingura unt piper 100 g rosii
cherry 150 g sunca de Praga feliata 1…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu ciuperci
29 March 2012
O
reteta de rulada de carne cu ciuperci din: muschi de porc, ciuperci,
ceapa, slanina, cascaval, sunca, kaiser, vin alb sec, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 muschiuleti de porc 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g
slanina 150 g cascaval 200 g sunca 200 g kaisez feliat 100 ml vin alb
sec 4 linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara rasol de miel (video)
29 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara rasol de miel, un preparat foarte
gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 4 lamb shanks 220 g
flageolet beans 4 tbsp olive oil 2 onions, cut into quarters 6 sprigs of
thyme and rosemary 1 ½ ltr chicken stock 250 ml white wine 4 bay leaves
1…
Read more »
Read more »
Sase retete cu carne de miel pentru Paşte:
29 March 2012
Sase
retete cu carne de miel pentru Paşte: File de miel O reteta de file
de miel cu sare de mare, piper negru macinat, unt, salota, mustar,
coriandru, otet de vin alb, ulei de masline, ridichi si salata.
Ingrediente: 8 fileuri de miel (circa 50 g bucata) sare de mare piper
negru macinat 2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitele de pui
29 March 2012
O
reteta de snitele de pui din: piept de pui, sare, piper, canola, oua,
maioneza, faina, lapte, condimente, sare si pesmet. Ingrediente: 2-2,5kg
piept de pui sare piper ulei de canola 2 oua mari 1 lingura maioneza 4
lingura faina 3 linguri lapte 1/2 lingurita amestec condimente 1/8
lingurita sare 2 cani pesmet Mod…
Read more »
Read more »
Sorbet de pepene galben cu seminţe de mac
29 March 2012
O
reteta de sorbet de pepene galben cu seminte de mac din: zahar,
dextroza, pepene galben, apa, vin de porto, seminte de mac si menta.
Ingrediente: Pentru sorbet: 160 g zahăr 50 g dextroză 300 g pepene
galben (pulpă) 300 ml apă 10 ml vin Porto Pentru decor: 30 g seminţe de
mac mentă proaspătă…
Read more »
Read more »
Gem de portocale
29 March 2012
O
reteta de gem de portocale din: portoacle, lamaie, zahar si apa.
Ingrediente: 2 kg portocale 1 lamaie 1 kg zahar 1,5 litri apa Mod de
preparare: Se curata portocalele de coaja si apoi de stratul alb
intermediar. Acesta se arunca, iar pulpa se taie bucati mici. Intr-o
cratita mare se pun coaja, pulpa…
Read more »
Read more »
Prajitura cu morcovi
29 March 2012
O
reteta de prajitura cu morcovi din: morcovi, zahar, oua, miez de nuca,
unt, faina, bicarbonat, scortisoara, suc de lamaie si zahar pudra.
Ingrediente: 250 g morcovi rasi 125 g zahar 2 oua 50 g miez de nuca
macinat 125 g unt topit 200 g faina 1 pliculet bicarbonat 1/2 lingurita
praf de scortisoara pentru…
Read more »
Read more »
Cartofi Dauphinoise
29 March 2012
O
reteta de Cartofi Dauphinoise din: smantana, lapte, usturoi, cartofi si
branza gruyere. Ingrediente: 500 ml de smantana lichida pentru gatit
500 ml de lapte 3 catei de usturoi 8 cartofi mari pentru copt 100 g
branza gruyere (optional) Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
190° C/gaz 5. Se toarnă smântână, laptele şi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de praz
29 March 2012
O
reteta de piept de pui cu sos de praz din: praz, ceapa, galbenusuri,
smantana, vin alb, sare, piper, morcovi, ciuperci, ou, unt, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 1 praz 1 ceapa mica 2 galbenusuri 3 linguri
smantana 1 lingura unt 2 linguri vin alb sare piper pentru umplutura: 2
morcovi mijlocii 150 g ciuperci…
Read more »
Read more »
Lasagna alforno
29 March 2012
O
reteta de lasagna alforno din: ceapa, usturoi, ulei, carne de vita,
pulpa de rosii, sare, piper, busuioc, faina, unt, lapte, nucsoara, foi
de lasagna si cascaval. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2
linguri ulei 400 g carne de vita tocata 500 g pulpa de rosii taiata
cuburi (100 ml vin rosu sec)…
Read more »
Read more »
Salată de varză cu coriandru
29 March 2012
O
reteta de salata de varza cu coriandru din: castravete, varza tocata,
ceapa rosie, coriandru, usturoi, sare, piper, suc de lamaie si iaurt.
Ingrediente: 200 g castravete 50 g varza tocata 50 g ceapa rosie, taiata
solzisori 2 linguri coriandru proaspat, tocat pentru sos: 2 catei de
usturoi sare si piper negru 3 linguri suc…
Read more »
Read more »
Salata de fructe
29 March 2012
O
reteta de salata de fructe din: pere, mere, caise, telina, smantana,
suc de lamaie si nucsoara de cedru. Ingrediente: 2 pere 2 mere 200 g
caise 200 g radacina de telina fiarta 4 linguri smantana 2 linguri suc
de lamaie 50 g nucsoara de cedru Mod de preparare: Perele si merele se
curata…
Read more »
Read more »
Lasaga cu carne de pui si ciuperci
29 March 2012
O
reteta de lasagna cu carne de pui si ciuperci din: foi de lasagna, pui,
vin alb, ceapa verde, telina, cascaval, piper negru, usturoi, unt,
ciuperci, faina de grau, vin alb, smantana, zeama de pui si frunze de
patrunjel. Ingrediente: 3-5 foi de lasagna un pui 150 g vin alb un fir
de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Ceapă coaptă
29 March 2012
O
reteta de ceapa coapta din: ceapa, otet balsamic, zahar brun, sare si
piper. Ingrediente: 4 cepe mari, de aproximativ 300 g fiecare 100 ml
otet balsamic 1 lingura zahar brun sare si piper negru Mod de
preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200°C. Se taie cepele în două pe
lung, nu se descojesc şi…
Read more »
Read more »
Tarta cu peste
29 March 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu peste din: maioneza, smantana, faina,
oua, praf de copt, peste file, ulei, sare si piper. Ingrediente: 200 g
maioneza 200 g smantana 200 g faina 2 oua 1 praf de copt 500-700 g peste
file 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Faci un aluat din
ingredientele…
Read more »
Read more »
Cocktail Ritz
29 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Ritz din: rachiu, cointrau, suc de portocale
si sampanie. Ingrediente: 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl Cointreau 2 cl
suc de portocale sampanie Mod de preparare: Agitam bine ingredientele
cu exceptia sampaniei intr-un shaker, cu cuburi de gheata, apoi
completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Miel la cuptor, împănat cu rozmarin şi usturoi
29 March 2012
O
reteta de miel la cuptor, impanat cu rozmarin si usturoi din: picior de
miel, usturoi, rozmarin, ulei vegetal, morcovi, ceapa, vin rosu si supa
de miel. Ingrediente: 1 picior de miel de 2,5 kg 1 capatana de usturoi 1
punga de rozmarin 1 lingura de ulei vegetal 2 morcovi, taiati in bucati
mari 1…
Read more »
Read more »
Pasta Carbonara cu fâşii de piept de curcan
29 March 2012
O
reteta de paste carbanare cu fasii de piept de curcan din: paste, sare,
smantana, supa, galbenusuri, parmezan, coaja de lamaie, cimbru,
dovlecei, file de piept de curcan, ulei de masline si piper.
Ingrediente: 250 g paste scurte (penne) sare 100 g smântână 100 ml supă 4
gălbenuşuri 75 g parmezan ras coaja rasă de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supa Gazpacho
29 March 2012
Gazpacho
este cel mai frumos cadou pe care bucătăria spaniolă l-a făcut lumii.
Cum începe vara, în meniurile restaurantelor din întreaga lume încep sa
apară diferite variante ale acestei supe reci, specifice Andaluziei.
Istoria supei gazpacho este ancestrală. In perioada preromană, păstorii
preparau o supă asemănătoare, folosind pâine, usturoi, ulei de măsline,
oţet şi apă.…
Read more »
Read more »
Spaghete cu lămâie
29 March 2012
O
reteta de spaghete cu lamaie din: spaghete, sare, lamaie, usturoi,
mazare, unt, smantana si piper. Ingrediente: 500 g spaghete sare 2 lămâi
1 căţel de usturoi 200 g mazăre 1 lingură unt 250 g smântână grasă
piper Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare, conform
indicaţiilor de pe ambalaj. Se…
Read more »
Read more »
Legume prăjite
29 March 2012
O
reteta de legume prajite din: ceapa, usturoi, dovlecei, ardei rosu,
boabe de porumb, ulei, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 100 g
ceapa, tocata 2 catei de usturoi, tocati marunt 750 g dovlecei, taiati
felii subtiri 1 ardei rosu, taiat cubulete 125 boabe dulci de porumb 2
linguri ulei sare si piper 2…
Read more »
Read more »
Cartofi cu spanac
29 March 2012
O
reteta de cartofi cu spanac din: smantana, usturoi, oua, spanac, unt,
cartofi si branza. Ingrediente: 300 ml smantana 1 catel de usturoi 2 oua
400 g spanac unt pentru uns 850 g cartofi, decojiti si feliati subtire
(felii de circa 3 mm grosime) 250 g branza telemea sau cascaval M
Salsa cruda
29 March 2012
O
reteta de salsa cruda din: ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute,
coriandru, zahar, suc de lamaie verde si sare. Ingrediente: 85 g ceapa
rosie 3 catei de usturoi 750 g rosii 1-2 ardei iuti verzi, fara seminte
si tocati 3 linguri coriandru proaspat tocat 1/2 lingurita zahar sucul
de la 3 lamai verzi un…
Read more »
Read more »
Paste cu conopidă şi cârnaţi
29 March 2012
O
reteta de paste cu conopida si carnati din: conopida, paste, carnati,
cascaval, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 200 g
paste 2 bucati mari de carnati proaspat 100 g cascaval 2 catei de
usturoi sare piper Mod de preparare: Intr-o oală, pui apă cu sare la
fiert şi, când clocoteşte, adaugi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de pui cu garnitura de cartofi la cuptor cu unt, cascaval si salata verde
29 March 2012
O
reteta de friptura de pui cu granitura de cartofi la cuptor cu unt,
cascaval si salata verde din: pulpe de pui, aripi de pui, piept de pui,
condimente, cartofi, sare, piper, cascaval, unt, ulei de masline, salata
verde, ridichii si zeama de lamaie. Ingrediente pt friptura de pui: 1
pulpa de pui 2 aripi…
Read more »
Read more »
Praz in unt
29 March 2012
O
reteta de praz in unt din: praz si unt. Ingrediente: 6 tulpini de praz,
spalate si curatate 1 cub de unt Mod de preparare: Se înlătură foile
exterioare ale prazului, apoi se :aie în bucăţi lungi de 5cm. Se spală
înapă rece, apoi se scurg rapid. Se încinge o tigaie largă timp de…
Read more »
Read more »
Orez verde
29 March 2012
O
reteta de orez verde din: spanac, ceapa verde, ulei de floarea
soarelui, usturoi, marar, orez, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 125 g spanac, decongelat 7-8 cepe verzi 1 lingurita ulei de
floarea soarelui 4 catei de usturoi, taiati fin 2-3 linguri marar
proaspat, maruntit sau 1 lingura de marar uscat 400 g…
Read more »
Read more »
Pastă de măsline cu capere si fileuri de ansoa
29 March 2012
O
reteta de pasta de masline cu capere si fileuri de ansoa din: masline,
file de ansoa, capere, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 250 g
masline negre fara samburi 6 fileuri de ansoa in ulei 3 linguri de
capere 1 catel de usturoi 100 ml ulei de masline Mod de preparare:
Măslinele fără…
Read more »
Read more »
Cocktail Maximilian
29 March 2012
O
reteta de Cocktail Maximilian din: campari, grand marnier, suc de
limeta, suc de grepfrut si champagne. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl
Grand Marnier 2 cl suc de limeta 6 cl suc de grepfrut champagne Mod de
preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se mixeaza bine
cu gheata in shaker, apoi se toarna…
Read more »
Read more »
Carne tocata de porc cu mere
29 March 2012
O
reteta de carne tocata de porc cu mere din: carne tocata de porc,
cartofi, unt, supa de porc, branza, ulei de masline, ceapa, usturoi,
salvie, cimbru, mar, morcovi, sare si piper. Ingrediente: 450 g carne de
porc tocata 700 g cartofi curatati si taiati felii 25 g unt 150 ml supa
de porc 125…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă de usturoi
29 March 2012
Printre
supele-medicament pentru cei slăbiţi, cea de usturoi ocupă locul doi,
după supa de pui. Ea este uşoară, aromată şi consistentă. Cele mai
cunoscute variante provin din vestul Mediterarei. In dialectul provensal
aigo buido înseamnă apă fiartă. După cum sugerează şi numele, se
prepară fierbând în apă câţiva căţei de usturoi zdrobiţi, împreună cu o…
Read more »
Read more »
Sase idei pentru post
28 March 2012
Sase
idei pentru post: Retete de post: Cartofi rustici O reteta de
cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara, usturoi,
bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi fainosi,
descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara, proaspat
rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de…
Read more »
Read more »
Zece Cocktailuri simple
28 March 2012
Zece
Cocktailuri simple: Cocktail Grape Adventure O reteta simpla de
Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante, suc de struguri si
struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti Spumante 10 cl suc natural
de struguri 3 bucati de struguri Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi se…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu pui pentru masa de Paşte
28 March 2012
Cinci
retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui cu cocos şi salată de
castraveţi O reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei,
castravete, zahar tos, otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2
piepţi de pui, fără pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă
ulei de floarea-soarelui 1 jumătate de…
Read more »
Read more »
Patru idei de retete pentru masa de Paşte
28 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun patru retete pentru
masa de Paşte: Miel caramelizat cu usturoi marinat O reteta delicioasa
de miel caramelizat cu usturoi marinat din: miel, usturoi marinat,
zahar, rozmarin, piper, frunze de dafin, ulei…
Read more »
Read more »
Salata de avocado cu crutoane
28 March 2012
O
reteta simpla de salata de avocado cu crutoane din: amestec de salata,
avocado, crutoane, mustar de dijon, otet si ulei de masline.
Ingrediente: 100 g amestec de salata 2 avocado, curatate si taiate
cubulete 50 g crutoane pentru dressing: 1 lingurita mustar de Dijon 1
lingura otet 3 linguri ulei de masline Mod…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşte:
28 March 2012
Cinci
retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de miel cu rozmarin şi
cartofi O reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline,
cartofi, rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri
ulei de măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2
crenguţe de rozmarin 4 căţei…
Read more »
Read more »
Soupe â l’oignon
28 March 2012
Puţine
mâncăruri preparate în bucătăriile bistrourilor franţuzeşti sunt mai
gustoase decât supa de ceapă. Arzi de nerăbdare până o vezi că soseşte,
lăsând în urmă o dâră de aburi aromaţi, ce ies prin stratul de caşcaval
topit de deasupra. Secretul unei supe de ceapă delicioase este chiar
ceapa. Aceasta trebuie tăiată în felii foarte subţiri,…
Read more »
Read more »
Creveţi cu tăiţei la tigaie
28 March 2012
O
reteta de creveti cu taitei la tigaie din: taitei, sare, rosii,
ruccola, creveti, usturoi, margarina, smantana, ketchup de rosii si praf
de chilli. Ingrediente: 300 g tăiţei subţiri (tagliatelle) sare 350 g
roşii 50 g ruccola 350 g creveţi curăţaţi şi decorticaţi 4 căţei de
usturoi 2 linguri margarină 200 ml smântână 50 ml…
Read more »
Read more »
Pui cu cocos şi salată de castraveţi
28 March 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: cocos, albus, ulei, castravete, zahar tos,
otet din vin alb. Ingrediente: 1 albuş, bătut 2 piepţi de pui, fără
pieliţă 3 linguri de cocos deshidratat 1 linguriţă ulei de
floarea-soarelui 1 jumătate de castravete, feliat subţire pe diagonală o
ceapă roşie mică, feliată subţire 1 linguriţe de zahăr tos…
Read more »
Read more »
Biscuiti la rece
28 March 2012
O
reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, desert, zahar brun, oua, extract
de vanilie, faina, parf de copt, ovaz, nuci, nuca de cocos, stafide.
Ingrediente: 250g de unt moale 200g de zahăr tos brun 2 ouă 1 linguriţă
extract de vanilie 200g de făină, la care adăugaţi 2 linguriţe de praf
de copt 140g de…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Vinete gratinate
28 March 2012
O
reteta delicioasa de vinete gratinate cu: ulei de masline, usturoi,
rosii, busuioc, mozzarella, parmezan. Ingrediente: ulei de măsline 2
căţei de usturoi, feliaţi subţire 2 conserve a câte 400g de roşii tocate
un baton de scorţişoară un mănunchi mic de busuioc, tocat 3 vinete de
mărime medie 2 bulgări de mozzarella, feliaţi o mână…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu ciuperci
28 March 2012
Puiul
cu ciuperci este incredibil si il veti face de mai multe ori pentru ca
toata lumea o sa-l placa. Puteti sa-l reincalziti in cazul in care
sunteti norocosi si mai ramane ceva dupa prima masa. Cu siguranta veti
adauga puiul cu ciuperci la lista dumneavoastra cu retete favorite.
Ingrediente: 4 bucati piept de pui…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi
28 March 2012
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu:ulei de masline, cartofi,
rozmarin, usturoi, rsoii, otet balsamic. Ingrediente: 1 linguri ulei de
măsline 8 cotlete de miel 1 kg de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 2 crenguţe
de rozmarin 4 căţei de usturoi, întregi 250g de roşii cireaşă 1 lingură
de oţet balsamic Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Salata Siciliana cu mere si ciuperci marinate
28 March 2012
O
reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate din: rosii,
mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou, masline,
patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radacina de telina
100 g ciuperci marinate 4 linguri maioneza un ou fiert 30 g masline
frunze de patrunjel sau de telina sare …
Read more »
Read more »
Ravioli cu ricotta în sos de unt cu salvie
28 March 2012
O
reteta de ravioli cu ricotta in sos de unt cu salvie din: faina, oua,
ulei de masline, spanac, usturoi, ricotta, parmezan, piper si salvie.
Ingrediente: 350 g făină 4 ouă 4 linguri ulei de măsline sare 450 g
spanac congelat 1 căţel de usturoi 200 g brânză ricotta sau urdă 100 g
parmezan ras…
Read more »
Read more »
Cocktail Grape Adventure
28 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Grape Adventure din: grappa, asti spumante,
suc de struguri si struguri. Ingrediente: 2 cl grappa 10 cl Asti
Spumante 10 cl suc natural de struguri 3 bucati de struguri Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza intr-un pahar de bar cu gheata, apoi
se toarna intr-un pahar de bar. Decoram…
Read more »
Read more »
Papricaş de crap
28 March 2012
O
reteta de papricas de crap din: crap, ceapa, boia, sare, ulei si
bulion. Ingrediente: 1 crap de 1 kg 2 cepe 1/2 lingurita boia sare ulei 2
linguri bulion Mod de preparare: Cureţi crapul, îl tai bucăţi şi îl
speli bine, apoi îl prăjeşti. Cureţi ceapa, o tai subţire şi o prăjeşti,
iar…
Read more »
Read more »
Saksuka
28 March 2012
O
reteta de saksuka din: rosii, ardei grasi, usturoi, ceapa, pasta de
rosii, ulei de masline, vin alb, oua, sare, piper, sos tabasco si
cascaval. Saksuka este un preparat tradiţional din Israel. Se serveşte
cu lipie, e foarte gustoasă şi uşor picantă. La sfârşit, se pune, după
gust, caşcaval ras sau brânză feta. Există şi…
Read more »
Read more »
Ruladă cu fulgi de cocos
28 March 2012
O
reteta de rulada cu fulgi de cocos din: zahar, faina, oua, zahar
vanilat, colorant, galbenusuri, unt si fulgi de cocos. Ingrediente:
pentru foaie: 100 g zahar 100 g faina 5 oua 1 plic zahar vanilat 1
sticluta colorant alimentar portocaliu pentru umplutura: 3 galbenusuri
100 g zahar 50 ml apa 1 pachet de unt…
Read more »
Read more »
Paste scoici umplute cu carne
28 March 2012
O
reteta de paste scoici umplute cu carne din: ceapa, usturoi, ulei de
masline, carne tocata, sare, piper, rosii decojite si paste.
Ingrediente: 2 cepe mari 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline
600 g carne tocata mixta sare piper 1-1/2 conserve ( a 400 g) rosii
decojite 1 pachet (500 g) paste…
Read more »
Read more »
Plăcintă de miel şi cartofi
28 March 2012
O
reteta simpla de placinta de miel si cartofi din: carne de miel, supa
de miel, branza si pesmet amestecat cu verdeata. Ingrediente: 200-300 de
carne de miel 100 g sos de sau un pic de supa de miel cartofi fierti
(aprocimativ 250 g) 50 g branza, rasa 2 linguri de pesmet amestecat cu
verdeata…
Read more »
Read more »
Mămăligă la grătar cu sos de roşii
28 March 2012
O
reteta de mamaliga la gratar cu sos de rosii din: apa, sare, malai,
ceapa, pasta de tomate, ulei si piper alb. Ingrediente: 1 l apa 1
lingurita sare 200 g malai pentru sos: 1 ceapa alba 3 linguri pasta de
tomate 1 lingura ulei piper alb Mod de preparare: Pentru mămăligă se
pune…
Read more »
Read more »
Tocanita de vara
28 March 2012
O
reteta delicioasa de tocanita de vara cu: dovlecei, vanata, usturoi,
ardei gras, cartofi, ceapa, seminte de coriandru, rosii, naut.
Ingrediente: 3 dovlecei, tăiaţi mare 1 vânătă, tăiată în beţişoare
groase 3 căţei de usturoi, tocaţi 2 ardei graşi roşii, curăţaţi de
seminţe ş tăiaţi bucăţi 2 cartofi mari pentru copt, curăţaţi de coajă
şi…
Read more »
Read more »
Patru retete cu pui pentru masa de Paşte
28 March 2012
Patru
retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui Caraibe cu sos de ceapă verde O
reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de
masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4
pulpe de pui file curatate de
Pui Caraibe cu sos de ceapă verde
28 March 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: praf de curry, orez, fasole boabe, ulei de
masline, lamaie verde, ceapa verde, ardei iute, usturoi. Ingrediente: 4
pulpe de pui file curatate de garsime 1 lingura praf de curry 100g orez
basmati 200g fasole boabe Ingrediente sos: o lingura ulei de masline o
lamaie verde 6 buc. de…
Read more »
Read more »
Oua cu dovlecei si rosii
28 March 2012
O
reteta gustoasa de oua cu: ulei de masline, dovlecei, rosii, usturoi,
busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 400g de dovlecei, tocaţi
în bucăţi mici 200g de roşii cireaşă, înjumătăţite 1 căţel de usturoi,
zdrobit 2 ouă câteva frunze de busuioc Mod de preparare: Se încinge
uleiul într-o tigaie nonaderentă şi se adaugă dovleceii.…
Read more »
Read more »
Budincă de pâine cu fasole şi bacon
28 March 2012
O
reteta de budinca de paine cu fasole si bacon din: fasole boabe,
passata, boia dulce afumata, otet de vin rosu, zahar brun, sos
warcestershire, bacon, oua, lapte si paine alba toast. Ingrediente: 3
conserve de 400 g fasole boabe, scursa si clatita 500 g de passata 1-2
linguri de boia dulce afumata 1 lingura…
Read more »
Read more »
Prăjitură de zmeură cu aluat de chec
28 March 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: zahar, unt, oua, extract de vanilie,
faina, praf de copt, lapte, zmeura, bezele. Ingrediente: 200g de zahăr
tos 200g de unt, moale 4 ouă 1 linguriţă extract de vanilie 200g de
făină 3 lingurite praf de copt 3 linguri de lapte 200g de zmeură 140g de
bezele gumate Mod…
Read more »
Read more »
Fasole neagra iute
28 March 2012
O
reteta de fasole neagra iute din: fasole neagra, frunza de dafin,
seminte de cumin, oregano, chilli, ardei iute, boia, ulei de floarea
soarelui, ciuperci, rosii, sos, sare, otet de vin rosu si coriandru.
Ingrediente: 500 g fasole neagra boabe 1 frunza de dafin 2 lingurite
seminte de cumin 2 linguri oregano uscat 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Cocktail Scotsman
28 March 2012
O
reteta simpla de Cocktail Scotsman din: drambuie, whisky scotian si
sampanie. Ingrediente: 2 cl Drambuie 2 cl whisky scotian sampanie Mod
de preparare: Turnam whisky-ul si lichiorul intr-un flute de sampanie
peste cuburi de gheata si completam cu sampanie.
Read more »
Read more »
Salată de cartofi si ton
28 March 2012
O
reteta deliciasa de salata de cartofi cu: fasole verde, boabe de soia,
ton, rucola, pasta harissa, otet din vin rosu, ulei de masline.
Ingrediente: 300g de cartofi noi, tăiaţi bucăţi 175g de fasole verde,
curăţată ţi tăiată pe jumătate 175g boabe de soia, congelate 160g de ton
bucăţi în apă, la conservă, scurs bine…
Read more »
Read more »
Pizza cu avocado si busuioc
28 March 2012
O
reteta delicioasa de pizza cu:faina, ulei de masline, busuioc, avocado,
suc de lamaie, mozzarella, rosii. Ingrediente: 175g de făină pentru
maşina de pâine 3 linguri ulei de măsline o mână bună frunze de busuioc 1
avocado, înjumătăţit şi feliat subţire un strop suc de lămâie 125g de
mozzarella, cu conţinut scăzut 225g de roşii,…
Read more »
Read more »
Stufat de miel
28 March 2012
O
reteta de stufat de miel din: carne de miel, ceapa verde, usturoi,
amidon, pasta de tomate, otet de mere, sare si patrunjel. Ingrediente: 1
kg carne de miel 20 fire ceapa verde (de marime medie) 20 fire usturoi
verde (de marime medie) 1 lingurita amidon alimentar 1-2 linguri pasta
de tomate 2 linguri otet…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi rustici
28 March 2012
O
reteta de cartofi rustici din: cartofi, ceapa, sare, piper, nucsoara,
usturoi, bulion de legume si margarina. Ingrediente: 750 g cartofi
fainosi, descojiti 225 g ceapa, taiata fin Sare si piper negru Nucsoara,
proaspat rasa 1-2 catei de usturoi, zdrobiti 600 ml bulion de legume 1
lingura produs tartinabil (margarina), grasime 70% Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pulpe superioare de curcan la cuptor cu suc de rosii
28 March 2012
O
reteta simpla si delicioasa de pulpe superiaore de curcan la cuptor cu
suc de rosii din: pulpe superioare de curca, suc de rosii, sare si
piper. Ingrediente: 2 pulpe superioare de curcan dezosate Suc de rosii
Sare si piper Mod de preparare: Se spala bine carnea de curcan, se
sareaza si pipereaza…
Read more »
Read more »
Salată de fenicul, creson şi portocale
28 March 2012
Aroma
de lemn-dulce a feniculului şi dulceaţa portocalelor formează o
combinaţie de vis. In Italia, acest duo dinamic este protagonistul unei
apreciate salate de iarnă. Salata se face de obicei doar din fenicul
crud ras şi felii de portocale curăţate de coajă. Tot ce mai trebuie să
adăugaţi este puţin ulei de măsline extravirgin, nişte…
Read more »
Read more »
Salată de castraveţi şi mazăre
28 March 2012
Se
pun 500 g mazare congelata intr-un bol, se toarna apa fierbinte si se
lasa 10 minute. Se verifica daca s-a decongelat mazarea si apoi se
scurge bine. Se taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Se
taie 1 castravete mare pe lungime, apoi se feliaza. Chiar inainte de a
servi, se amesteca…
Read more »
Read more »
Aperitive cu salata de peste
28 March 2012
O
reteta de aperitive cu salata de peste din: sare, malai, ton, maioneza,
iaurt, avocado, rosie, ceapa rosie, patrunjel si masline. Ingrediente: 1
l apa 1 lingurita sare 200 g malai pentru umplutura: 1 cutie de ton in
apa 3 linguri maioneza 4 linguri iaurt bine scurs 1 avocado 1 rosie 1
ceapa rosie cateva…
Read more »
Read more »
Piftie de curcan
28 March 2012
O
reteta de piftie de curcan din: picioare, aripi, cap, maruntaie,
tartita, cartof, patrunjel, sare, hrean, sfecla, usturoi, smantana si
zeama de lamaie. Ingrediente: 2 picioare 2 aripi cap, maruntaie, tartita
1 morcov 1 cartof 1 legatura patrunjel sare hrean 1 sfecla 1 capatana
usturoi 1 cana smantana acrisoara otet sau zeama de lamaie …
Read more »
Read more »
Patru retete cu carne de miel pentru Paşte
28 March 2012
Patru
retete cu carne de miel pentru Paşte: Cum se prepara friptura din pulpa
de miel (video) O reteta video despre cum se prepara friptura din
pulpa de miel, un preparat delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 1 Leg of lamb weighing 1 1/2 to 2 kg 6 cloves of garlic,
peeled…
Read more »
Read more »
Sarmale cu 2 feluri de foi
27 March 2012
O
reteta de sarmale cu 2 feluri de foi din: varza, foi de vita de vie,
carne de porc, ceapa, orez, marar verde, sare, bulion, foi de dafin,
piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza de 1 kg 20 de foi de vita de vie
400 g carne de porc sau amestec 4 cepe potrivite tocate…
Read more »
Read more »
Şase retete pentru masa de Paşte
27 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Sase retete retete pentru masa de
Paşte: Miel in crusta de mustar O reteta de miel in crusta de mustar
din: pulpa de miel, usturoi, mustar de dijon, sare si piper.
Ingrediente: 1…
Read more »
Read more »
Trei retete cu pui pentru masa de Paşte
27 March 2012
Trei
retete cu pui pentru masa de Paşte: Reteta zilei: Pui Kiev Puiul Kiev
este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi
ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul
bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta
ca un maner, acest fel de mancare…
Read more »
Read more »
Cinci idei pentru post
27 March 2012
Cinci
idei pentru post: Retete de post: Supa de varza acra cu linte verde O
reteta de supa de varza acra cu linte verde din: linte verde, frunze de
varza acra, morcovi, pastarnac, orez, chimen, ienibahar, suc de lamaie
si crutoane. Ingrediente: 1 pahar linte verde 4-5 frunze mari de varza
acra (sau varza…
Read more »
Read more »
Noua Cocktailuri simple
27 March 2012
Noua
Cocktailuri simple: Cocktail Sweet Almond O reteta simpla de Cocktail
Sweet Almond din: amaretto si asti spumante. Ingrediente: 2 cl Amaretto
Asti Spumante Mod de preparare: Turnam Amaretto-ul in paharul de
sampanie si completam cu Asti Spumante rece. Read more » Cocktail Blue
Baltic O reteta simpla de Cocktail Blue Baltic din:…
Read more »
Read more »
Ciorbă tradiţională de cartofi
27 March 2012
O
reteta de ciorba traditionala de cartofi din: cartofi, ardei, ceapa,
morcovi, telina, rosii, ulei de floarea soarelui, piper, sare si
condimente. Ingrediente: 6 cartofi 2 ardei rosii 2 cepe 2-3 morcovi o
telina mica 4 rosii 3 linguri ulei de floarea soarelui piper sare 2
linguri condimente Mod de preparare: Se curăţă legumele…
Read more »
Read more »
Cinci retete pentru masa de Paşte
27 March 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Cinci retete retete pentru masa
de Paşte: Miel cu rozmarin O reteta de miel cu rozmarin din: usturoi,
rozmarin, pulpa de miel, amidon, supa de vita, sare si piper.
Ingrediente: 4 catei de…
Read more »
Read more »
Tartă cu cremă de iaurt si kiwi
27 March 2012
O
reteta de tarta cu crema de iaurt si kiwi din: galbenusuri, zahar, unt,
faina, zahar vanilat, sare, coaja de lamaie, iaurt, frisca, gelatina,
zeama de lamaie si kiwi. Ingrediente: Pentru aluatul de tartă: 2
gălbenuşuri 50 g zahăr nerafinat 200 g unt 250 g făină un plic zahăr
vanilat un praf de sare coaja…
Read more »
Read more »
Salata de rosii si ceapa
27 March 2012
Se
spală 1 kg de roşii de mai multe tipuri şi se taie în bucăţi de
dimensiuni similare – roşiile cherry în jumătăţi, roşiile mari în
sferturi. Se adaugă 1 ceapă roşie tăiată fin. Se amestecă 2 linguri de
muştar cu boabe cu 2 linguri de oţet sherry şi 2 linguri de miere, sare
şi…
Read more »
Read more »
Rosti de cartofi si hrean
27 March 2012
O
reteta de rosti de cartofi si hrean din: cartofi, ou, pasta de hrean,
ceapa verde, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel si
smantana. Ingrediente: 400 g cartofi fainosi, descojiti si dati pe
razatoare 1 ou batut 1 lingura pasta de hrean 6 cepe verzi tocate fin
sare si piper negru 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Spetzofai
27 March 2012
O
reteta de Spetfzofai din: carnati afumati, ardei grasi, ardei capia,
ardei iute, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, pasta de tomate, foi de
dafin, boabe de piper, sare marina si ulei de masline. Ingrediente: 400 g
carnati afumati 2 ardei grasi diferiti colorati 1 ardei capia verde 1-2
ardei iuti 3 cepe 1 capatana de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara inghetata de mango (video)
27 March 2012
O
reteta video despre cum se prepara inghetata de mango, un desert
absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: Mango Pulp –
30 oz can Sweetened Condensed Milk – 14 oz can Whipped Topping – 8 oz
container Fresh Mango – cubed, optional Cum se prepara inghetata de
mango Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pâine umplută cu şuncă, brânză şi cartofi
27 March 2012
O
reteta de paine umpluta cu sunca, branza si cartofi din: faina,
drojdie, pudra de mustar, smantana, branza cheddar, patrunjel, faina
intergala, ceapa verde, sunca, ulei de masline si un ou. Ingrediente:
500 g amestec de faina pentru paine 1 plic de drojdie 2 lingurite pudra
de mustar 500 ml smantana pentru gatit 175 g…
Read more »
Read more »
Patru idei pentru post
27 March 2012
Patru
idei pentru post: Retete de post: Fasole cu orez si telină O reteta
delicioasa de post de fasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez,
ceapa, morcov, telina, ulei, pasta de tomate, boia de ardei dulce, foaie
de dafin, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g fasole
boabe 250 g orez…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui Kiev
27 March 2012
Puiul
Kiev este un fel de mancare faimos in Ucraina, pe care cei mai multi
ucrainieni nu il prepara la domiciliu, fiind considerat apogeul
bucatariei rusesti. Puiul Kiev original are un os care iese in evidenta
ca un maner, acest fel de mancare avand nevoie de ceva pregatire si
practica, insa reteta noastra este accesibila…
Read more »
Read more »
Cartofi iuti cajun
27 March 2012
O
reteta de cartofi iuti cajun din: cartofi, ulei de floarea soarelui,
pesmet, praf de chilli, cumin, sare cu aroma de usturoi, boia, bobe de
piper negru si cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi mari 1 1/2 lingurite
ulei de floarea-soarelui 2 linguri pesmet din paine integrala Un varf de
praf de chilli 1/2 lingurita cumin,…
Read more »
Read more »
Tortila cu pui picant şi fasole
27 March 2012
O
reteta gustoasa de tortila cu: carne de pui, fasole uscata, sos picant,
salsa picanta, rosii cherry, papadie. Ingrediente: 1 tortilla mare o
mână de pui rămas prin frigider, tăiat mărunt 4 linguri de fasole uscată
(din conservă), scursă 2 linguri de salsa picantă din borcan 1/