Retete usoare:
Supă de rădăcinoase cu ceapă roşie şi brânză de capră
8 October 2012
Supa
toamnei. E atat de consistenta si de sanatoasa… Profita de abundenta de
fructe si legume si mananca sanatos. Supă de rădăcinoase cu ceapă roşie
şi brânză de capră Incinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie şi
căleşte 1 ceapă, curăţată şi tocată şi 2 căţei de usturoi, tocaţi, timp
de 10 min. Adaugă…
Read more »
Read more »
Placinta cu miez de dovleac
8 October 2012
O
reteta de placinta cu miez de dovleac din: faina, ou, otet, apa, sare,
miez de dovleac, mar, zahar, branza proaspata de vaci, smantana, gris,
scortisoara si nucsoara. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 ou 1/2
lingurita otet apa calduta sare umplutura: 750 g miez de dovleac 1
lingura unt 1 mar 200 g zahar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara tarta cu capsuni (video)
8 October 2012
O
reteta video despre cum se prepara tarta cu capsuni, un desert deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: strawberry
jelly warm water trifle sponges strawberries, chopped packet of custard
sugar milk double cream flaked chocolate Cum se prepara tarta cu
capsuni Pofta buna!
Read more »
Read more »
Oua ochiuri cu legume
8 October 2012
Oua
ochiuri cu legume din: oua, spanac, rosii, ceapa, ulei de masline si
sare. Ingrediente: 4 oua 250 g spanac 4 rosii 2 cepe ulei de masline
sare Mod de preparare: Curăţă ceapa şi tai-oîn sferturi. Spală roşiile
şi taie-leîn felii groase. Unge patru vase de yena cu ulei şi
repartizează uniform ceapa, frunzele…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Dovleac copt
8 October 2012
Miezul
de dovleac merge de minune copt. Miezul poate fi facut piure amestecat
cu nucsoara si unt, si servit ca garnitura la friptura. Sau poate fi
procesat in robot si apoi amestecat cu supa concentrata vegetaa. Iese o
supa crema minunata. Dovleac copt Preincalzeste cuptorul la semnul
6/200C. Taie in jumatate 2 dovlecei alungiti (circa…
Read more »
Read more »
Budincă de pâine, prune şi vin
8 October 2012
O
reteta de Budincă de pâine, prune şi vin din: chifle, unt, prune, vin
rosu, albusuri, galbenusuri si zahar. Ingrediente: 4 chifle mari (sau
felii de cozonac sau de franzela) nu proaspete 250 g unt 150 g prune
fara samburi 250 ml vin rosu fiert 4 albusuri 2 galbenusuri 150 g zahar
Mod de…
Read more »
Read more »
Salata de oua
8 October 2012
O
reteta de salata de oua din: paine neagra, oua, cascaval, ulei, ardei
iute, sare si marar. Ingrediente: 1 paine neagra tip bagheta 7 oua 150 g
cascaval 300 ml ulei 1 ardei iute sare marar pentru decor Mod de
preparare: Pune la fiert şase ouă şiţine-le pe foc 10-12 minute, ca să
iasă…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lichior de oua si vin rosu
8 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu lichior de oua si vin rosu din: lichior de
oua si vin rosu. Ingrediente: 4 linguri de lichior de oua 1/4 l vin
rosu Mod de preparare: Incalzim lichiorul de oua pe aburi si batem
totul pana cand obtinem o compozitie densa. Apoi, amestecam incontinuu,
adaugam vinul rosu.…
Read more »
Read more »
Tarta cu struguri si muguri de pin
8 October 2012
Tarta
cu struguri si muguri de pin din: faina, unt, zahar praf, lamaie, ou,
praf de copt, boabe de struguri, zahar tos, muguri de pin, scortisoara,
ou si unt. Ingrediente: 250 g faina 125 g unt 125 g zahar praf 1/2
lamaie 2 oua 1/2 lingurita praf de copt 500 g boabe de struguri 75…
Read more »
Read more »
Supa-crema de toamnă
8 October 2012
Supa-crema
de toamnă din: cartofi, conopida, ciuperci, ceapa, morcov, telina,
smanana, supa de legume, unt, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi 1
conopida mica 200 g ciuperci 2 cepe mici 1 morcov 1 telina mica 100 g
smantana supa de legume unt sare piper Mod de preparare: Pune la
fiert cartofii si telina…
Read more »
Read more »
Budinca de mere cu scortisoara
8 October 2012
O
reteta de budinca de mere cu scortisoara din: paine, mere, oua, crema
de branza, zahar, lapte, zahar vanilat, unt, scortisoara si sare.
Ingrediente: 1 paine toast 3-4 mere 8 oua 300 g crema de branza 200 g
zahar 500 ml lapte 4 plicuri cu zahar vanilat unt scortisoara sare Mod
de preparare: Feliază…
Read more »
Read more »
Crema fina de branza
8 October 2012
Crema
fina de branza din: branza de vaci, telemea de oaie, smantana, lapte,
unt, oua, faina si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 80 g telemea
de oaie 120 g smantana 1 pahar cu lapte 100 g unt 3 oua 2 linguri cu
faina sare Mod de preparare: Pregăteşte un sos alb din…
Read more »
Read more »
Prăjitură rapidă cu mere, nuci şi dovleac
8 October 2012
O
reteta de prajitura rapide cu mere, nuci si dovleac din: ou, zahar,
ulei, iaurt, faina, bicarbonat stins cu otet, esenta de vanilie, sare,
mere, dovleac, zahar, coaja de lamaie, nuci, alune si rom. Ingrediente: 1
ou 11 linguri zahar 11 linguri ulei 200 ml iaurt 16 linguri faina un
varf de lingurita bicarbonat stins…
Read more »
Read more »
Cea mai buna reteta de ceapa gratinata
8 October 2012
Cea
mai buna reteta de ceapa gratinata din: ceapa rosie, ulei de masline,
sare de mare, piper, cimbru, usturoi, vin, smantana, svaiter si
parmezan. Ingrediente: 4 cepe roşii mijlocii, curăţate şi tăiate în
sferturi ulei de măsline sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
frunzele de la 8 fire de cimbru proaspăt 2 căţei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza a la cluj
8 October 2012
O
retete de varza a la cluj din: varza, carne tocata de porc, ceapa,
bors, bulion, sare si piper. Ingrediente: 1 varza dulce potrivita 800 g
carne toccata de porc 1 ceapa tocata 2-3 linguri bors 3-4 linguri bulion
Sare Piper Mod de preparare: Se toaca jumatate de varza intr-o
cratita inalta. Carnea de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu carne de vitel
7 October 2012
O
reteta de ardei umpluti cu carne de vitel din: ardei grasi, carne de
vitel, orez, ceapa, ceapa verde, rosii, usturoi, oregano, ulei, sare,
piper, rosii, ardei capia, oregano, ulei si sare. Ingrediente: 8 ardei
grasi 800 g carne de vitel tocata 100 g orez 2 cepe 6-8 fire de ceapa
verde 2 rosii 2…
Read more »
Read more »
Aspic de curcan
7 October 2012
O
reteta de aspic de curcan din: aripa de curcan, gaturi de curcan, piept
de curcan, morcovi, ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, boabe de
piper, sare si otet. Ingrediente: 1 aripă de curcan 2 gâturi de curcan
1/2 piept de curcan 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină apio 1 ardei gras 4-5
căţei de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de carne
7 October 2012
O
reteta de ciorba de carne din: piept de porc, morcovi, cartofi, telina,
pastarnac, patrunjel, ceapa, ardei gras, tarhon, patrunjel, lamaie,
ulei si sare. Ingrediente: 500 g piept de porc 2 morcovi mari 2 cartofi 1
telina 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 1 ardei gras
tarhon patrunjel lamaie ulei sare …
Read more »
Read more »
Chec-inghetata tiramisu
7 October 2012
Chec-inghetata
tiramisu din: mascarpone, zahar tos, fulgi de ciocolata neagra, cafea
macinata, frisca, piscoturi, coniac, cacao si caise confiate.
Ingrediente: 250 g mascarpone 100 g zahar tos 1 lingura cu fulgi de
ciocolata neagra 3 linguri cu cafea macinata 100 ml frisca 100 g
piscoturi 1 paharel de coniac cacao pentru pudrat fulgi de ciocolata…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Cordon bleu din vinete
7 October 2012
Cordon
bleu din vinete din: vanata, cascaval, bacon, oua, faina, pesmet, ulei,
sare si piper. Când cumperi vinete, verifică-le: să fie tari, grele, cu
coaja netedă. Pot fi păstrate la frigider câteva zile, în sertarul
pentru legume. Ţinute la temperatura camerei, se amărăsc. La congelator
rezistă până la şase luni. Vinetele se curăţă cu puţin…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de nuci
7 October 2012
O
reteta de Prăjitură cu cremă de nuci din: faina, unt, zahar, apa, rom,
coaja rasa de lamaie, nuci, zahar, lapte, rom, albusuri si miez de nuca.
Ingrediente: 400 g faina 200 g unt 4 linguri zahar 3-4 linguri apa 1
lingura rom coaja rasa de la 1 lamaie crema: 350 g nuci macinate 250…
Read more »
Read more »
Fire de praz la cuptor, cu cimbru
7 October 2012
Fire
de praz la cuptor cu cimbru din: praz, ulei de masline, otet de vin
rosu, frunze de cimbru su usturoi. Ingrediente: 20 de fire tinere de
praz ulei de masline otet de vin rosu o lingurita de frunze proaspete de
cimbru, tocate 2 catei de usturoi, curatati si taiati felii Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prăjitură crocantă cu piersici
7 October 2012
O
reteta de prajitura corcanta cu piersici din: unt, faina, sare, praf de
copt, zeama de lamaie, ou, galbenus, fulgi de ovaz, piersici, miez de
nuca, zahar si zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 400 g faina 1/2
lingurita cu sare 1 plic cu praf de copt (cu sofran) 1 lingura cu zeama
de lamaie…
Read more »
Read more »
Butterfly rice
7 October 2012
Butterfly
rice din: orez de sushi, otet de orez, alga de sushi, somon, ton rosu,
ghimbir murat, wassabi si castravete. Ingrediente: orez de sushi otet de
orez alga de sushi somon crud ton rosu ghimbir murat wassabi castravete
Mod de preparare: Orezul de sushi se modeleaza sub forma de fluture.
Peste acesta, asaza somonul,…
Read more »
Read more »
Muffins cu spuma de vanilie
7 October 2012
O
reteta de Muffins cu spuma de vanilie din: oua, unt, ciocolata, zahar
si frisca. Ingrediente: Oua unt ciocolata 75% cacao zahar frisca Mod
de preparare: Mixează ouăle mpreună cu zahărul până obţii o spumă. Untul
topit împreună cu ciocolata şi laptele, adaugă-le treptat în această
compoziţie. Apoi pune-le în formele speciale pentru coacere,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune, gutui si biscuiti
7 October 2012
Prajitura
cu prune, gutui si biscuiti din: lapte, drojdie, zahar, unt, ou, faina,
prune, gutui, lapte, zahar vanilat, zahar, gris, lamaie, biscuiti si
miez de nuci. Ingrediente: aluat: 100 ml lapte cald 1 pachetel drojdie
uscata 80 g zahar 150 g unt 1 ou fainca (500-600g) umplutura: 1 kg prune
500 g cubulete de gutui…
Read more »
Read more »
Mancărică picantă de conopidă
7 October 2012
O
reteta de mancarica picanta de conopida din: conopida, carne tocata,
rosii, ceapa, ardei iute, suc de lamaie, patrunjel verde, ulei si sare.
Ingrediente: 1 conopida mare 300 g carne tocata 4-5 rosii 1 ceapa 1
ardei iute rosu suc de lamaie patrunjel verde ulei sare Mod de
preparare: Rupe conopida în bucheţele şi…
Read more »
Read more »
Prune calde cu miere si nuci
7 October 2012
O
reteta de Prune calde cu miere si nuci din: prune, zeama de portocala,
unt, miere, zahar brun, fulgi de ovaz si nuci. Ingrediente: 1 kg prune,
fara samburi zeama de la 2 portocale 100 g unt 200 g miere 50 g zahar
brun 50 g fulgi de ovaz 100 g nuci macinate Mod…
Read more »
Read more »
Peste cu legume in stil provensal
7 October 2012
O
reteta de Peste cu legume in stil provensal din: cartofi, vanata,
rosii, masline, oregano, piure de rosii, sos pesto, file de peste, ulei
de masline, vin si esalote. Ingrediente: 600 g cartofi 1 vanata, taiata
felii pe lungime de 1/2 cm 250 g rosii cireasa 80 g masline fara
samburi cateva fire de oregano,…
Read more »
Read more »
Foitaj cu pere
7 October 2012
O
reteta delicioasa de foitaj cu pere din: aluat, pere, zahar, baton de
vanilie, zeama de lamaie, frisca, lapte, zahar vanilat, galbenusuri,
faina, amidon, unt si rachiu. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 4 pere
300 g zahar 1 baton de vanilie 1 lingura zeama de lamaie 250 ml frisca
din smantana crema: 100 ml…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #25
7 October 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Berbec la
ceaun O reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi,
ardei iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi de…
Read more »
Read more »
Praz cu costiţă
7 October 2012
O
reteta de praz cu costita din: praz, ulei de masline, usturoi, cimbru,
unt, vin alb, supa de pui si costita afumata. Este o mâncare
nemaipomenită pentru petreceri sau o garnitură pe cinste la friptura de
duminică. Ingrediente: 12 fire de praz ulei de măsline 4 căţei de
usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri frunzele…
Read more »
Read more »
Punci de portocale
7 October 2012
O
reteta simpla de punci de portocale din: vin, portocale, zeama de
lamaie, apa si zahar alb. Ingrediente: 1 sticls de vin alb sau rosu 3
portocale zeama unei jumtati de lamaie 1/4 l apa 100 -200 g zahar alb
Mod de preparare: Stoarcem portocalele peste cuburile de zahar, si apoi
dizolvam za
Reteta zilei: Muraturi asortate
7 October 2012
O
reteta de Muraturi asortate din: gogonele, conopida, varza rosie,
morcovi, hrean, sare, boabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 5
kg gogonele 2 conopide potrivite 2 verze rosii 1 kg morcovi Hrean Sare
de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare: Se spala
bine gogonelele. Conopida se desface buchetele…
Read more »
Read more »
Mâncare de ardei
7 October 2012
O
reteta de mancare de ardei din: carne tocata, ceapa, orez, ardei, ceapa
rosie, bulion, parmezan, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g
carne tocata 2 cepe 1 cescuta de orez 3-4 ardei capia sau gogosari 1
ceapa rosie 2 linguri cu bulion 2 linguri cu ulei 2 linguri cu parmezan
ras sare piper negru…
Read more »
Read more »
Cod în crustă de plante aromatice
7 October 2012
Codul
este una dintre speciile de peşte cu carne tare, de aceea el se găteşte
de regulă folosindu-se metodele obişnuite pentru prepararea cărnii şi
nu a peştelui. Acest lucru îl ilustrează şi următoarea reţetă de cod în
crustă de plante aromatice. Fileurile de peşte sunt acoperite cu un
amestec de pătrunjel, arpagic verde, eventual coriandru…
Read more »
Read more »
Creveţi cu sparanghel şi piure de dovleac
7 October 2012
Creveţi
cu sparanghel şi piure de dovleac din: dovleac, pasta de curry, lapte
de cocos, supa de legume, ceapa, ghimbir, zeama si coaja de lamaie,
ulei, creveti, langustine, unt si fulgi de chilli. Ingrediente: 250 g de
dovleac 1 lingurita pasta de curry rosu 50 g de lapte de cocos 2-3
linguri supa de legume…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Chiftelute vegetariene
7 October 2012
O
reteta de Chiftelute vegetariene din: falafel, sos tomat, cornuri,
cascaval, busuioc, zeama de lamaie, ulei de masline, zahar tos, cimbru
si ceapa rosie. Ingrediente: 300 g falafel, decongelate 350 g sos tomat
picant pentru paste 4 cornuri sau mini baghete 100 g cascaval razuit
busuioc pentru ornat 2 linguri zeama de lamaie 2 linguri…
Read more »
Read more »
Chiperi umpluti
7 October 2012
Chiperi
umpluti din: ardei grasi, ardei capia, morcov, carne, bulgur, orez,
ulei de dovleac, zahar, ceapa, rosii, boia dulce, boia iute, sare si
piper. Ingrediente: 12 ardei grasi 2 ardei capia 1 morcov 800 g carne cu
grasime (oaie, vita, porc) 100 g bulgur 100 g orez 200 ml ulei de
dovleac 4 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Placinta cu dovleac
7 October 2012
Placinta
cu dovleac din: faina, oua, sare, ulei, dovleac, zahar, pesmet,
smantana, oua, scortisoara, zahar vanilat si zahar praf. Ingrediente:
aluat: 500 g faina 2 oua sare umplutura: 100 ml ulei 2 kg dovleac 500 g
zahar 200 g pesmet 250 ml smantana 4 oua 1 lingurita scortisoara
macinata 1 pliculet zahar vanilat zahar praf…
Read more »
Read more »
Despre praz si ceapa
7 October 2012
Prazul
şi ceapa au fost întotdea¬una nişte ingrediente esenţiale, în lumea
întreagă. Dacă le gătiţi îndelung, la foc mic, îşi eliberează zaharurile
naturale, dând supelor şi tocăniţelor o dulceaţă şi o profunzime
aparte. Dar ele sunt nişte legume foarte valoroase şi dacă le folosiţi
singure. Ceapa se plantează foarte de timpuriu, când pământul este încă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de fasole verde cu mazare
6 October 2012
O
reteta de Supă de fasole verde cu mazare din: fasole verde, mazare,
morcovi, cartofi, telina, ceapa, usturoi, ulei, amidon, patrunjel si
sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 200 g mazare 2 morcovi 3 cartofi 1
telina mica (cu tot cu frunze) 1 ardei gras 1 ceapa 4 catei de usturoi 2
linguri cu ulei…
Read more »
Read more »
Sos de alune
6 October 2012
O
reteta de sos de alune din: alune, ceapa, usturoi, ghimbir, ulei, lapte
de cocos, sos de soia, chutney de mango, ardei, sare si piper.
Ingrediente: 200 g de alune prajite 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 lingura
de ghimbir ras, proaspat 1 lingura de ulei de gatit 1 conserva de lapte
de cocos…
Read more »
Read more »
Tiramisu roz
6 October 2012
Tiramisu
roz din: piscoturi, fructe proaspete, oua, zahar, mascarpone, smantana
si buscuiti amaretti. Ingrediente: 175 g de piscoturi 400 g fructe
proaspete sau decongelate (zmeura, capsuni, visine, cirese) 200 g de
fructe din compot sau dulceata, scurse de sirop 2 oua, cu galbenusurile
separate de albusuri 185 g de zahar 250 g mascarpone 125 ml…
Read more »
Read more »
Pui cu paste
6 October 2012
O
reteta de pui cu paste din: piept de pui, paste, ciuperci, spanac,
smantana, ulei, vin, ceapa rosie si chilli. Ingrediente: 2 bucati piept
de pui, taiat fasii subtiri 250 g paste 250 g ciuperci, taiate felii 150
g spanac 200 ml smantana 2 linguri ulei 150 ml vin alb sec 1 ceapa
rosie, tocata…
Read more »
Read more »
Punci de vin rosu si fructe
6 October 2012
Punci
de vin rosu si fructe din: vin rosu, rom jamaica, miere, mere si
portocale. Ingrediente: 3/4 l vin rosu demisec 1/4 rom Jamaica 3 linguri
de miere 2 mere mai mici 2 portocale Mod de preparare: Curatam
merele, le taiem in patru, scoatem samburii si le feliem. Curatam
portocla, o feliem si o…
Read more »
Read more »
Mazăre cu brânză
6 October 2012
O
reteta simpla de mazare cu branza din: mazare, unt, parmezan, lamaie si
piper alb. Ingrediente: 4 mâini bune de mazăre proaspătă sau congelată
un cubuleţ de unt o mână mare de parmezan proaspăt ras o lămâie piper
alb măcinat Mod de preparare: Fierbeţi mazărea până când se înmoaie
suficient, apoi luaţi-o de pe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei bulgaresti murati
6 October 2012
O
reteta de ardei bulgaresti murati din: ardei iuti bulgaresti, otet,
apa, boabe de piper, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1 kg ardei
iuti bulgaresti 750 ml otet 1 l apa Boabe de piper Boabe de mustar Sare
de muraturi Mod de preparare: Se spala ardeii, se toaca felii subtiri.
Se pun borcane…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Chiftele de legume
6 October 2012
O
reteta delicioasa de chiftele de legume din: dovlecei, cascaval, faina,
pesmet, cartofi, oua, marar, usturoi, piper, sare, ulei si patrunjel.
Un sos de roşii este cel mai potrivit pentru chifteluţe: pune pe foc o
cratiţă cu o jumătate de borcan cu pastă de roşii, o lingură cu ulei, un
pahar cu vin alb, zece…
Read more »
Read more »
Inghetata delicioasa de capsuni
6 October 2012
O
reteta de inghetata de capsuni din: lapte praf degresat, zahar, lapte,
smantana, galbenusuri, lapte condensat, capsuni si sare. Ingrediente: 2
linguri de lapte praf degresat 1/2 cana de zahar 1 1/2 cana de lapte 1/2
smantana pentru frisca 4 galbenusuri mari 400 ml de lapte condensat
indulcit la conserva 500 g de capsuni, curatate…
Read more »
Read more »
Pilaf cu creveti
6 October 2012
Pilaf
cu creveti din: fasole verde, fasole alba, concentrat de peste, sos
picant, creveti, ulei de masline, ceapa, turmeric, coriandru, chimen si
orez basmati. Ingrediente: 200 g fasole verde, taiata in 3 200 g fasole
alba – din conserva 600 ml concentrat de peste, fierbinte 2 lingurite
sos picant 300 g creveti uriasi, prefierti 2…
Read more »
Read more »
Berbec la ceaun
6 October 2012
O
reteta de berbec la ceaun din: carne de berbec, ardei grasi, ardei
iute, ceapa, usturoi, rosii, ulei, foi de dafin, verdeata, sare, piper
si boia. Ingrediente: 2 kg carne grasa de berbec 4 ardei grasi rosii 2
ardei grasi verzi 1 adei iute 6 cepe 1 capatana de usturoi 800 g rosii
400 ml…
Read more »
Read more »
Mazăre cu mentă sott’olio
6 October 2012
Mazăre
cu mentă sott’oliodin: mazare, menta, sare de mare, iper, lamaie, ulei
de masline extravirgin. Este o metodă fantastică de a găti mazărea. In
italiană, sott’olio înseamnă „sub ulei” şi, în general, când o serviţi
în acest fel, mazărea trebuie să fie rece sau la temperatura camerei,
fiind o mâncare de vară. Ingrediente: 4-6 mâini…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chec de dovleac cu stafide
6 October 2012
O
reteta de chec de dovleac cu stafide din: oua, ulei, zahar, faina,
dovleac, praf de copt, esenta de vanilie, scortisoara si stafide.
Ingrediente: 4 oua 100 ml ulei 150 g zahar 200 g faina 1 1/2 cani cu
dovleac 1 plic cu praf de copt 1 lingurita cu esenta de vanilie 1/2
lingurita cu…
Read more »
Read more »
Salata cu carnati in stil italian
6 October 2012
O
reteta de salata cu carnati din: carnati, paine ciabatta, rosii,
patrunjel, busuioc, ulei de masline, usturoi, zeama si coaja de lamaie,
otet de vin rosu, zahar, capere si ceapa. Aceasta este o salata ideala,
plina de arome si satioasa! In varianta vegetariana, in loc de carnati
pune chiftele din soia sau acs topit la…
Read more »
Read more »
Supa de sfecla cu smantana
6 October 2012
O
reteta de supa de sfecla cu smantana din: sfecla, ceapa, morcov,
smantana, frunze de telina, ulei de dovleac, sare si piper. Ingrediente:
4 sfecle mari 2 cepe 1 morcov 250 ml smantana 1 legatura frunze de
telina 4 linguri ulei de dovleac sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
sfeclele de coajă, radeţi-le pe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de mazare cu crutoane
5 October 2012
O
reteta de Supa crema de mazare cu crutoane din: mazare verde, telina,
morcov, ceapa, cimbru, foaie de dafin, piper cayenne, sare si piper.
Ingrediente: 2 cesti de mazăre verde 1 telina tulpină, tocata 1 morcov
mare, curatat si tocat 1 ceapa mica, curatata si tocata 1/4 lingurita
cimbru 1 foaie de dafin, maruntita in…
Read more »
Read more »
Conserve si muraturi: Prune murate
5 October 2012
O
reteta de prune murate din: prune, apa, otet, zahar, miere,
scortisoara, cuisoare si sare. Ingrediente: 5 kg prune 2 l apa 1 l otet
250 g zahar 200 g miere 1 lingurita scortisoara rasa 3 cuisoare 1
lingurita sare Mod de preparare: Alegeţi prune mai tari, bine coapte,
spălaţi-le şi aşezaţi-le în borcane…
Read more »
Read more »
Roşii uscate la cuptor
5 October 2012
Roşiile
uscate la soare sunt, un deliciu şi se potrivesc în sute de reţete, dar
preţul lor poate fi destul de piperat. Aşa că învaţă să le faci în
casă. Ai nevoie de doar două ingrediente: roşii şi sare de mare. Incinge
cuptorul la 100″C /treapta 1 gaz (pe cea mai mică treaptă), taie pe…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole verde
5 October 2012
O
reteta de mancare de fasole verde din: fasole verde, ceapa, rosii
cherry, bulion, ulei, usturoi, boia iute, sare si busuioc verde.
Ingrediente: 1 kg fasole verde lata 1 ceapa 500 g rosii cherry 2 linguri
cu bulion 2 linguri cu ulei 4-5 catei de usturoi boia iute sare busuioc
verde Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mazăre cu costită crocantă
5 October 2012
O
reteta de mazare cu costita crocanta din: mazare, costita afumata, ulei
de masline, unt, lamaie, sare de mare si piper. Este o metodă
incredibil de simplă de a transforma un bol de mazăre cu ajutorul
bunului ei prieten, costiţa. Mazărea poate fi servită ca atare sau
adăugată la paste ori risotto. Ingrediente: 4 mâini…
Read more »
Read more »
Vinete umplute murate
5 October 2012
O
reteta de vinete umplute murate din: vinete, frunze de telina,
patrunjel, marar, usturoi, sare, apa si ardei iute. Ingrediente: 5 kg
vinete mijlocii 5 pahare frunze de telina taiate marunt 3 pahare frunze
de patrunjel si marar 250 g usturoi 7 linguri sare 5 l apa 2 ardei iuti
Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Supe gustoase: Supă-cremă de ciuperci
5 October 2012
Supa
crema de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcov, faina, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 cutie de ciuperci taiate sau 500 g ciuperci
proaspete 1 ceapa 1 morcov mic 2 lingura cu faina 2 linguri cu ulei sare
piper Mod de preparare: Căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt şi
morcovul dat pe răzătoarea…
Read more »
Read more »
Spaghete cu ton şi roşii cherry
5 October 2012
O
reteta de Spaghete cu ton şi roşii cherry din: spaghete, ton, rosii
cherry, usturoi, ardei iute, ulei de masline, busuioc si sare.
Ingrediente: 350 g de spaghete 1 conserva de ton 350 g rosii cherry 1
catel de usturoi 1/2 lingurita de ardei iute tocat 30 g ulei de masline
busuioc sare Mod…
Read more »
Read more »
Salata dobrogeana
5 October 2012
O
salata dobrogeana cu: rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, salata
verde, telemea de oi, vin alb, sare, sos de maioneza, oua, smantana,
sare, cimbru, tarhon. Ingrediente: 3 roşii mari 2 ardei graşi 3
castraveţi medii 1 ceapă 1 salată verde 100 g telemea de oi 1 ceşcuţă
vin alb sare 1 ceaşcă sos maioneză cu…
Read more »
Read more »
Despre mazare
5 October 2012
Mazărea
este originară din sudul Europei şi din Asia, fiind cultivată pentru
prima oară de greci şi de romani. In Marea Britanie, apare în iunie şi
durează puţin, dar mazărea poate fi uscată cu succes, iar sub această
formă s-a folosit timp de sute de ani în supele de iarnă şi în tocăniţe.
In zile
Tort de clatite
5 October 2012
O
reteta de tort de clatite din: faina, ou, apa minerala, lapte, sare,
ceapa, ciuperci, slaninuta, sare, piper, unt, smantana, parmezan si
amidon. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 ml apa minerala 300 ml lapte
sare pentru umplutura: 1 ceapa 6-7 ciuperci 50 g slaninuta sare piper
pentru sos: 1 lingura cu unt 50…
Read more »
Read more »
Cocktail Fire Bowl
5 October 2012
O
reteta savuroasa de Cocktail Fire Bowl din: vin rosu, rom, zahar,
cuisoare, scortisoara si coaja de portocala sau lamaie. Acest cocktail
nu mai ca este foarte placut (sa stingem neaparat luminile cand aprindem
romul), dar este totodata si foarte bogat in alcool. Daca vrem ca
nivelul de alcool sa fie mai scazut, in loc…
Read more »
Read more »
Gogosari umpluti cu varza
5 October 2012
O
reteta de gogosari umpluti cu varza din: gogosari, varza, morcovi,
telina, otet, sare, ulei, zahar, boabe de piper si foi de dafin.
Ingrediente: 6 gogosari 2-3 verze 1 kg morcovi 1 telina 1 l otet 1
ceasca sare 300 ml ulei 1/2 ceasca zahar 1/2 lingura boabe de piper
cateva foi de dafin …
Read more »
Read more »
Peste in crustă de mălai
5 October 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: malai, faina, pesmet, morcov, radacina
de patrunjel, dovlecel, vanata, ciuperci, rosii cherry, ulei, sare,
piper, smantana, usturoi. Ingrediente: 4 peşti mai mici 100 g mălai o
lingură cu făină o lingură cu pesmet un morcov o rădăcină de pătrunjel
un dovlecel o vânătă 300 g ciuperci 6 roşii cherry…
Read more »
Read more »
Macaroane cu costită afumată
5 October 2012
O
reteta delicioasa de macaroane cu: rosii chery, costrita afumata,
patrunjel, parmezan, usturoi, ceapa verde, ulei de masline, suc de
lamaie, sare, piper. Ingrediente: 400 g macaroane 300 g roşii cherry 300
g costiţă afumată două legături de pătrunjel 100 g parmezan 3 căţei de
usturoi două fire ceapă verde 100 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Clătite cu legume
5 October 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu:, faina, oua, lapte, fasole verde,
morcov, ceapa, sparanghel, muguri de soia, branza de vaci, oua, rosii,
oregano, sare, piper, ulei. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 500 ml lapte
dulce 100 g fasole verde un morcov o ceapă 200 g sparanghel o lingură cu
muguri de soia 200 g…
Read more »
Read more »
Supă de pui cu kaizer
5 October 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: carne de pui, oua, morcov, telina, ardei
gras, praz, kaizer, sparanghel, ulei, sare, piper, patrunjel, smantana.
Ingrediente: un pui mai mic 3 ouă un morcov o felie de ţelină doi ardei
graşi un fir de praz 200 g kaizer 200 g sparanghel 100 ml ulei de
floarea-soarelui sare piper…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi pepene
5 October 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu:zahar pudra, pudra de migdale, oua,
unt, zahar tos, faina, cacao, budinca, lapte, pepene galben, ciocolata
neagra, migdale, menta. Ingrediente: 120 g zahăr pudră 120 g pudră de
migdale 3 ouă 30 g unt 3 albuşuri 220 g zahăr tos 40 g făină 50 g cacao
un plic budincă de…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor cu ciuperci
5 October 2012
O
reteta delicioasa de peste cu: ciuperci, ardei iute, nuca, migdale,
ghimbir, marar, limeta, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 4
fileuri de cod 400 g ciuperci un ardei iute 200 g miez de nucă 100 g
migdale o linguriţă cu ghimbir o legătură de mărar o limetă sare piper
150 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Tocanita de rosii
5 October 2012
O
reteta delicioasa de tocanita cu: rosii, usturoi, ceapa, ulei, marar,
condimente. Ingrediente: 1 kg roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă mare 2
linguri ulei mărar condimente după gust Mod de preparare: Iei o
crăticioiară şi pui la călit usturoiul şi ceapa tocate mărunt. Când
acestea sunt călite, adaugi roşiile bine spălate şi tăiate…
Read more »
Read more »
Gulas cu carne de porc
5 October 2012
O
reteta delicioasa de gulas cu:carne de porc, ulei, rosii, dovlecel,
cartofi, morcov, boia iute, usturoi, ceapa, smantana, sare, piper,
zahar, patrunjel verde. Ingrediente: 500g carne de porc 4 cepe 200ml
ulei 4 rosii 1 dovlecel 2 morcov 1 kg cartofi 1 lingurita boia iute 1
catel usturoi 100g smantana sare piper 1 lingurita zahar…
Read more »
Read more »
Desert: Prajitura cu fructe
5 October 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar pudra, oua, amidon de
cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei.
Ingrediente: 350g făină 400g zahăr pudră 7 ouă 150 g amidon de cartofi
200 g unt 1 plic de zahăr vanilat 1 plic praf de copt 1 lămâie 500 g
struguri (sau alte…
Read more »
Read more »
Ghebe cu salvie si rozmarin
5 October 2012
O
reteta de ghebe cu salvie si rozmarin din: ciuperci, ghebe, seminte de
mustar, frunze de salvie, piper, cimbru, sare grunjoasa si otet.
Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe) 2 kg ghebe sau alte ciuperci de padure
2 linguri seminte de mustar 1 legatura frunze de salvie 1 legatura
crengute de rozmarin 1 lingura piper boabe…
Read more »
Read more »
Sos de menta cu otet
5 October 2012
O
reteta de sos de menta cu otet din: otet de vin rosu, zahar, salote,
menta, sare si piper. Ingrediente: 6 linguri otet de vin rosu 3 linguri
zahar 1-2 salote, curatate si tocate 2-3 linguri menta proaspata, tocata
sare si piper negru proaspat macinat Mod de preparare: Turnati otetul
intr-o cratita si incalziti-l…
Read more »
Read more »
Macaroane cu chiftele de legume
5 October 2012
O
reteta delicioasa de macaroane cu: cartof, ceapa rosie, mazare, marar,
morcov, usturoi, soia, oua, sare, piper, ulei, suc de rosii, ardei iute,
ghimbir, faina. Ingrediente: 400 g macaroane un cartof o ceapă roşie
400 g mazăre o legătură de mărar un morcov doi căţei de usturoi 100 g
soia granulată 3 ouă sare piper…
Read more »
Read more »
Caponata
4 October 2012
Caponata
din: ulei de masline, vinete, ceapa rosie, rosii, capere, stafide,
telina, otet de vin alb, seminte de pin si bruschete. Nu este reţetă mai
siciliană decât caponata şi există atâtea variante câţi bucătari sunt
pe lume. Dulceaţa fructelor uscate trebuie echilibrată cu puţin oţet de
vin roşu. La fel de mult contează şi textura…
Read more »
Read more »
Taitei cu crevete
4 October 2012
O
reteta de taitei cu creveti din: taitei, ulei de susan, arahide, sos de
soia, ulei de nuci, usturoi, chilli, ceapa rosie, crevete, sos de
peste, zeama de lamaie, zahar, oua, ceapa verde, coriandru si felii de
lamaie. Ingrediente: 300 g taitei de orez 1 lingura ulei de susan 50 g
arahide, tocate 3 linguri…
Read more »
Read more »
Paste siciliene cu sardine şi broccoli
4 October 2012
Paste
siciliene cu sardine şi broccoli din: ulei de masline extravirgin,
bucatini, broccoli, ceapa rosie, usturoi, fenicul, sardine, seminte de
pin, stafide, zeama si coaja de lamaie si fulgi de chilli. Această
combinaţie de arome este tipic siciliană. Stafidele sunt dulci, uleiul
de măsline picant, seminţele de pin crocante, iar sardinele sărate.
Ingrediente: 5 linguri…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de vita
4 October 2012
O
reteta de salata cu carne de vita din: muschi de vita, zahar, zeama de
lamaie, usturoi, sos de peste, chilli, coriandru, menta, ceapa rosie,
ridichi, fasole verde, castravete, rosii cherry, salata verde si
crackers cu chilli. Ingrediente: 300 g muschi de vita pentru vinegreta: 2
lingurite zahar 2 lamai, zeama 1 catel de usturoi,…
Read more »
Read more »
Fructe conservate in rom
4 October 2012
Fructe
conservate in rom din: prune, struguri, mere, pere, zahar si rom alb.
Ingrediente: 1 kg amestec de fructe: prune, struguri, mere, pere 1 kg
zahar rom alb Mod de preparare: Curatati fructele bine de samburi,
codite si frunze. Taiati merele si perele in sferturi sau in cubulete si
eliminati cotoarele si semintele. Puneti…
Read more »
Read more »
Cocktail Jamaica Sun
4 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail Jamaica Sun din: lichior tutti frutti, rom
jamaica si sirop de ghimbir. Ingrediente: 3 cl lichior Tutti Frutti 3 cl
rom Jamaica 1 lingurita de sirop de ghimbir Mod de preparare: Turnam
intr-un pahar lichiorul, siropul si romul. Adaugam o lingurita de ceai,
apoi completam cu aproximativ 80 ml…
Read more »
Read more »
Mazăre cu ceapă verde şi salată verde
4 October 2012
O
reteta de Mazăre cu ceapă verde şi salată verde din: unt, ulei de
masline, faina, supa de pui, ceapa verde, mazare, salata verde, zeama de
lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un cubuleţ de unt
ulei de măsline o linguriţă cu vârf de făină 285 ml supă de pui sau de
legume 6…
Read more »
Read more »
Vinete cu brânză
4 October 2012
O
reteta de vinete cu branza din: vinete, branza telemea, oua, patrunjel,
maioneza, tahini, usturoi, sare, piper, rosii si ulei de masline.
Ingrediente: 2 vinete maricele 200 g branza telemea 4 oua (de preferat,
de prepelita) patrunjel verde 2 linguri cu maioneza 2 linguri cu tahini
3-4 catei de usturoi sare piper negru macinat rosii…
Read more »
Read more »
Pizza siciliana
4 October 2012
O
reteta de pizza siciliana din: drojdie, zahar, apa, faina, sare, ulei
de masline, carnati de porc, sos de rosii, ricotta, branza provolone si
pesmet. Ingrediente: pentru aluat: 14 g de drojdie uscata din plic 2
lingurite de zahar 200 ml de apa calduta 375 g de faina pentru paine 1/2
lingurita de sare 1…
Read more »
Read more »
Mere, pepeni şi roşii murate
4 October 2012
Mere,
pepeni şi roşii murate din: pepeni, mere, rosii, saramura, frunze de
telina, marar uscat, usturoi, morcovi, hrean, frunze de visin si cimbru.
Ingrediente: 3 kg pepeni rosii mici, cu diametrul de 10-15 cm 2 kg mere
mici 2 kg rosii prunisoare 4-5 l saramura (2 linguri de sare, 1 lingura
otet la 1 litru…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu cascaval
4 October 2012
O
reteta de musaca de vinete cu cascaval din: vinete, carne tocata,
ceapa, oua, boia de ardei, pasta de tomate, nucsoara, patrunjel, unt,
pesmet, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete mari 500 g carne
tocata 1 ceapa mare 2 oua 1 lingura boia de ardei 2 linguri pasta de
tomate 1 lingurita nucsoara 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita
4 October 2012
O
reteta savuroasa de ciorba de vita din: rasol de vita, morcov,
patrunjel, telina, ceapa, ardei grasi, rosii, cartofi, praz, tarhon,
patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 1 rasol de vita sau vrabioara (400
g) morcov patrunjel telina 1 ceapa mijlocie 1-2 ardei grasi 3-4 rosii
bine coapte 2 cartofi mijlocii 1 fir de praz 1…
Read more »
Read more »
Curry verde in stil asiatic
4 October 2012
Curry
verde in stil asiaticdin: ulei, pulpe de pui, lapte de cocos,
sparanghel, morcov, fasole verde, muguri de bambus, coriandru, sos de
peste, zeama de lamaie, cepa roinita, ardei iute, usturoi, ghimbir,
menta si zahar. Ingrediente: 2 linguri ulei de nuci sau de masline 6
pulpe de pui si 2 bucati piept de pui, dezosat,…
Read more »
Read more »
Tocana de dovleac
4 October 2012
O
reteta de tocana de dovleac din: dovleac, cartofi, ceapa verde, supa de
vita, unt, usturoi, boabe de grau, chilli, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 dovleac mediu (aproximativ 1,2 kg) 300 g cartofi mici 1
fir pde praz 4 cepe verzi 600 ml supa de vita sau de zarzavat 3 catei de
usturoi 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Hot Buttered Rum
4 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail Hot Buttered Rum din: rom, ceai de fructe,
suc de lamaie, miere, unt si batoane de scortisoara. Ingrediente: Rom
40 ml Ceai de fructe de padure 220 ml Suc de lamaie 20 ml Miere 2
lingurite Unt Batoane de scortisoara Mod de preparare: Mod de
preparare: Se pun toate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu crema de broccoli
4 October 2012
O
reteta de Spaghete cu crema de broccoli din: broccoli, spaghete, unt,
ulei de masline, ceapa, usturoi, sare, piper, smantana si parmezan.
Ingrediente: 1/2 broccoli 500 spaghete 1 lingura unt nesărat 1 lingura
ulei de masline 1/2 ceapa, fin tocata 1 cățel de usturoi, tocat 1/2
linguriță de sare de masă Piper negru proaspăt măcinat…
Read more »
Read more »
Midii cu roşii şi ardei iute
4 October 2012
O
reteta delicioasa de midii cu rosii si ardei iute din: rosii, ulei de
masline, usturoi, salota, ardei iute, vin alb, pasta de tomate, zahar,
midii si busuioc. Midiile proaspete au aspect umed, lucios şi miros de
mare. Când ajungi acasă, clăteşte-le bine şi aşază-le într-un bol mare,
acoperit cu prosoape de hârtie umedă. Nu…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu conopida
4 October 2012
O
reteta de piept de pui cu conopida din: piept de pui, conopida, ulei de
masline, usturoi, ceapa, patrunjel, morcov, telina, boabe de ienibahar,
sare si piper. Conopida şi brocoli sunt considerate alimente
anticancerigene şi puternice detoxifiante ale întregului organism.
Consumul acestor legume de cel puţin trei ori pe săptămână previne
anemia şi reglează tensiunea…
Frigărui savuroase de pui cu sos satay
4 October 2012
Frigărui
savuroase de pui cu sos satay din: piept de pui, miere, sos de soia,
usturoi, ghimbir, ceapa rosie, chilli, ghimbir, ulei de nuci, arahide,
zeama de lamaie, sos de soia, zahar, coriandru si cepa vede.
Ingrediente: 500 g piept de pui, taiat in cuburi de 4 cm 3 linguri
miere 2 linguri sos de…
Read more »
Read more »
Briose cu mere
4 October 2012
Briose
cu mere din: mere, faina, unt, oua, lapte, smantana, zahar vanilat si
praf de copt. Ingrediente: 400 g mere Golden 300 g faina 100 g unt topit
2 oua 100 ml lapte 50 ml smantana de gatit 1 plic cu zahar vanilat 1
plic cu praf de copt Mod de preparare: Curăţă merele…
Read more »
Read more »
Pui cu fasole si dovlecei
4 October 2012
Pui
cu fasole si dovlecei din: muschiulet de pui, fasole, dovlecel, ulei de
masline, marar, coriandru, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g
muschiulet de pui (partea de pe interiorul pieptului de pui) 400 g
fasole grasa alba 1 dovlecel 50 ml ulei de masline 1 legatura marar 1
lingurita rasa seminte de coriandru macinate…
Read more »
Read more »
Morcovi cu usturoi
4 October 2012
O
retet delicioasa de morcovi cu usturoi din: unt, usturoi, coaja si
zeama de portocala, patrunjel, morcovi, sare de mare, piper, ulei de
masline extravirgin, vin si supa de legume. Ingrediente: o bucată de unt
3 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi coaja rasă şi zeama de la o
portocală o mână de frunze proaspete…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tocinei
4 October 2012
O
reteta de tocinei din: cartofi, ceapa, faina, oua, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 3-4 linguri cu faina 2 oua sare
piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Curata si spala cartofii,
rade-i. Procedeaza la fel cu ceapa. Scurge bine de apa (stoarce in
pumni), amesteca totul cu faina…
Read more »
Read more »
Limoncello aromat
4 October 2012
O
reteta simpal de Limoncello aromat din: lamai, votca, zahar tos si apa
fiarta. Ingrediente: 5 lamai necerate 1 l de votca 750 g de zahar tos
700 ml de apa fiarta Mod de preparare: Curăţă coaja lămâilor cu un
cuţit econom (cojitorul de legume), fără a tăia din partea albă, care
este amară.…
Read more »
Read more »
Tarta cu pere si nuci
4 October 2012
O
reteta de tarta cu pere si nuci din: aluat, pere, zahar, unt, zahar
brun, miere, frisca, oua, nuci si sare cu aroma de fum. Ingrediente: 400
g aluat de tarta 2 pere, curatate de coaja si de samburi si taiate in
patru 3 linguri zahar 60 g unt nesarat 140 g zahar brun 50…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnaciori la gratar
4 October 2012
O
reteta de varza calita cu carnaciori la gratar din: varza, carnaciori,
ceapa, ulei, pasta de tomate, boia de ardei, foi de dafin, seminte de
chimen, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: varza mare 500 g
carnaciori subtiri proaspeti 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 lingura pasta de
tomate 1 lingura rasa boia de…
Read more »
Read more »
Piscoturi cu struguri
4 October 2012
O
reteta delicioasa de piscoturi cu:vin alb, struguri, oua, zahar,
lamaie, nuci. Ingrediente: 200 g pişcoturi 200 ml vin alb sec 500 g
boabe de struguri 3 ouă 1 lingură zahăr 1 lămâie mare 50g nuci taiate
felii Mod de preparare: Rupi piscoturile in bucatele, iar jumatate le
pui intr-un vas si le stropesti cu…
Read more »
Read more »
Tartă cu prune si scortisoara
4 October 2012
O
reteta de tarta cu prune si scortisoara din: aluat, oua, branza de
vaci, branza telemea, zahar, zahar vanilat, smantana, prune si
scortisoara. Ingrediente: 300 g aluat foitaj 3 oua 200 g branza de vaci
100 g branza telemea 200 g zahar 1 plic cu zahar vanilat 50 ml smantana
prune zahar pudra scortisoara …
Read more »
Read more »
Crochete de curcan cu praz
4 October 2012
Crochete
de curcan cu praz din: carne tocata de curcan, praz, cimbru, ceapa,
supa de legume, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 4 fire praz 1 lingurita
rasa cimbru uscat maruntit 1 ceapa 100 ml supa de legume 3-4 linguri
ulei de masline 4-5…
Read more »
Read more »
Cocktail Lavender Collins
4 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail Lavender Collins din: gin, sirop de
levantica, fresh de lamaie si apa minerala. Ingrediente: 40 ml Gin 20 ml
sirop de levantica 30 ml fresh de lamaie Top Apa minerala Mod de
preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata pisata intr-un pahar
Collins.
Read more »
Read more »
Chec de banane
4 October 2012
Chec
de banane din: curmale, banane, lapte, ulei, unt, zahar, oua, faina,
nucsoara, scortisoara, banane, zahar si frisca. Ingrediente: 175 g
curmale, fara samburi 2 banane, bine coapte 2 linguri lapte 2 linguri
ulei 50 g unt, inmuiat la temperatura camerei + 25 g pentru banane 175 g
zahar 2 oua 125 g faina cu…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Dovlecei umpluţi
4 October 2012
O
reteta savuroasa de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne tocata,
ceapa, orez, cimbru, pasta de tomate, boia de ardei dulce, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mari 400 g carne tocata 1 ceapa
50 g orez 1 lingurita rasa cimbru uscat maruntit 3-4 linguri ulei 1
lingura pasta de tomate 1 lingurita boia de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de rosii
4 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de sos de rosii din: unt, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, apa, zahar brun, sare, piper, cimbru, busuioc,
oregano si patrunjel. Ingrediente: 60g unt 60ml ulei de masline 1 ceapa
mare taiata marunt 5 capatani de usturoi taiate marunt 4 conserve de
rosii (410g fiecare) 400ml apa 20ml zahar…
Read more »
Read more »
Rata cu bame si ceapa caramelizata
4 October 2012
O
reteta de rata cu bame si ceapa caramelizata din: piept de rata, bame,
ceapa, zahar, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de
rata 600 g bame 2 cepe mari 1 lingura zahar 2 catei de usturoi 50 ml
ulei sare piper Mod de preparare: Spălaţi pieptul de raţă, scurgeţi-l
şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură tropicală
3 October 2012
Prajitura
tropicala din: miere, ananas, mango, coaja si zeama de lamaie, unt,
zahar brun, oua, faina, scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara si rom.
Ingrediente: 4 linguri miere 250 g ananas, taiat bucati de 2 cm 1
mango, taiat bucati de 2 cm coaja rasa si zeama de la 1 lamaie 200 g unt
+50 g pentru…
Read more »
Read more »
Peşte întreg la grătar
3 October 2012
Multă
lume consideră că, dacă vrei să faci un grătar, ai nevoie de biftec, de
cotlet sau de cârnaţi. Totuşi, în ţările în care clima o permite,
există şi tradiţia de a prăji la grătar peşte întreg. Atunci când
folosiţi grătarul, temperatura este relativ blândă. Pe de altă parte,
carnea multor specii de peşte devine…
Read more »
Read more »
Pepene galben umplut cu budinca
3 October 2012
Pepene
galben umplut cu budinca din: pepene galben, budinca de ciocolata,
zahar, lapte si nuca de cocos. Ingrediente: 2 bucati mari de pepene
galben sau 4 pepeni mai mici 2 pachete de budinca de ciocolata sau
caramel 6 linguri zahar 1 l lapte 4 linguri de nuca de cocos pentru
decor sau cateva frunze de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ardei copţi
3 October 2012
O
reteta de ciorba de ardei copti din: carne de vita, ardei capia,
morcovi, telina, ceapa, patrunjel, bulion si sare. Ingrediente: 300 g
carne de vita 4-5 ardei capia 2-3 morcovi 1 telina cu tot cu frunze 2
cepe 1 radacina de patrunjel 1 lingura cu bulion sau 2-3 rosii sare
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Clatite in sos de vanilie
3 October 2012
O
reteta de clatite in sos de vanilie din: branza de vaci, galbenusuri,
zahar, zahar vanilat, coaja de portocala, sare, smantana si albusuri.
Ingrediente: pentru umplutura: 250 g branza de vaci 3 galbenusuri 5
linguri zahar 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la o portocala un praf
de sare pentru sos: 500 g smantana…
Read more »
Read more »
Saramură de peşte sau carne de pui
3 October 2012
Saramură
de peşte sau carne de pui din: peste, concentrat de legume, piper, boia
de ardei, ardei iute, patrunjel, marar, frunze de dafin, ulei, usturoi
si rosii. Ingrediente: 1,5 kg peste 50 g concentrat de legume 1
lingurita piper 1 lingurita boia de ardei 1 ardei iute patrunjel marar 2
frunze de dafin 50 ml…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu vanilie şi sos de zmeură
3 October 2012
Panna
cotta cu vanilie şi sos de zmeură din: lapte, gelatina, coaja de
lamaie, pastai de vanilie, bobite de cardamom, zahar, zmeura, zahar si
amidon. Ingrediente: 240 ml de lapte 4 foi de gelatina (sau 3 lingurite
de gelatina la plic) 240 ml de smantana pentru frisca coaja de la 1
lamaie 2 pastai de…
Read more »
Read more »
Cocktail Passion Fruit Collins
3 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail Passionfruit Collins din: vodka, lemon juice,
fructul pasiunii, zahar, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml
Vodka 25 ml lemon juice 1 fructul pasiunii 2 lingurite zahar Apa
minerala Gheata pisata Mod de preparare: Se pune jumatate de pahar cu
gheata pisata, se adauga ingredientele si se amesteca puternic.…
Read more »
Read more »
Tocana de iepure
3 October 2012
O
reteta delicioasa de tocana de iepure din: pulpe de iepure, morcovi,
telina, ceapa, usturoi, vin rosu, pasta de rosii, oregano, nucsoara, foi
de dafin, masline, sare si piper. Carnea de iepure este foarte
sănătoasă, are mai puţin colesterol decât cea de pui sau curcan, mai
multe proteine şi se digeră uşor, fiind recomandată în…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de ardei
3 October 2012
Piept
de pui cu sos de ardei din: ardei grasi, piept de pui, ulei, unt, boia
iute, sos pesto, curry, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 5 ardei
grasi galbeni 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 bucati piept de pui
1 canita ulei 2 linguri unt boia iute 1 lingurita de sos pesto…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu peşte, creveţi şi spanac
3 October 2012
O
reteta de placinta cu peste, creveti si spanac din: aluat, spanac,
fileuri de peste, creveti, usturoi, ulei de masline, busuioc, cimbru,
menta, marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g aluat foitaj 500 g
spanac congelat 300 g fileuri de peste alb (cod merluciu, salau) 300 g
creveti decorticati 1 capatana de usturoi 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Tarta cu mure şi cremă de migdale
3 October 2012
O
reteta de tarta cu mure si crema de migdale din: aluat, migdale, unt,
zahar, oua, faina, esenta de migdale, lapte, gem de mure, mere si mure.
Ingrediente: 400 g aluat fraged 200 g migdale macinate 175 g unt+40 g
pentru mere 200 g zahar +25 g pentru mere 4 oua 75 g faina cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole neagra cu porumb si rosii
3 October 2012
O
reteta de supa de fasole neagra cu porumb si rosii din: ulei de
masline, ceapa, morcovi, usturoi, praf de chilli, chimen, piper, supa de
legume, fasole neagra, porumb si rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 1 ceapa, tocata 2 morcovi, feliati 4 catei de usturoi, tocati 2
linguri praf de chili 1 lingura…
Read more »
Read more »
Carnaciori proaspeti cu ardei
3 October 2012
Carnaciori
proaspeti cu ardei din: carnaciori, ardei gras, masline umplute cu
ardei, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8
carnaciori proaspeti (circa 500 g) 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu
100 g masline umplute cu ardei 200 ml vin alb 1 canita ulei de masline
sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salată rusească
3 October 2012
O
reteta de salata ruseasca din: cartofi, morcovi, mazare, telina, sunca,
castraveciori acri, maioneza, mustar, sare si piper. Ingrediente: 5-6
cartofi mari 4-5 morcovi 200 g mazare 1 telina mica 500 g sunca 4-5
castraveciori acri 300 g maioneza 2 linguri cu mustar sare piper Mod
de preparare: Pune la fiert în apă rece…
Read more »
Read more »
File de pangasius cu mac
3 October 2012
O
reteta de file de pangasius cu mac din: file de pangasius, oua, faina,
mac, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 kg file de pangasius sau alt
peste 3 oua 3 linguri faina 3 linguri mac macinat sare piper ulei pentru
prajit Mod de preparare: Speli şi porţionezi peştele şi îl presari cu
sare…
Read more »
Read more »
Salata pescarului
3 October 2012
O
reteta de salata pescarului din: file de peste, orez, ardei iute,
morcovi, rosii cherry, maioneza, ulei de masline si otet. Ingrediente:
300 g file de peste 250 g orez 1 ardei iute verde 1 fir de usturoi verde
3 morcovi 3 rosii cherry 75 g maioneza 2 linguri ulei de masline 1
lingura cu…
Rigatoni alla bolognese
3 October 2012
Rigatoni
alla bolognese din: carne de vita, sos de rosii, usturoi, ceapa,
morcov, supa de vita, vin rosu, ulei de masline, paste rigatoni si
parmezan. Ingrediente: 500 g carne de vita tocata 400 g sos de rosii 2
catei de usturoi, tocati fin 1 ceapa medie, tocata fin 1 morcov, dat pe
razatoare 150 ml…
Read more »
Read more »
Suc de roşii
3 October 2012
O
reteta de suc de rosii din: rosii, sare grunjoasa, zahar brun, piper si
busuioc. Ingrediente: 5 kg rosii sare grunjoasa (neiodata) 1-2 linguri
cu zahar brun piper busuioc Mod de preparare: Dă roşiile prin
separatorul ataşat maşinii de tocat de două ori. Toarnă sucul colectat
într-o oală şi pune la foc mic, amestecând…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu peşte afumat
3 October 2012
O
reteta delicioasa de cartofi cu:peste afumat, sfecla rosie, morcov,
telina, branza de vaci, smantana, limeta, sare, piper, marar, usturoi.
Ingrediente: cartofi potriviţi 400 g peşte afumat o sfeclă roşie un
morcov o felie de ţelină 200 g brânză de vaci două linguri cu smântână o
limetă sare piper mărar usturoi Mod de preparare: Cartofii…
Read more »
Read more »
Cocktail Jamaica Banana Bay
3 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail Jamaica Banana Bay din: apricot brandy,
lichior de banane, rom jamaica si lichior de cirese. Ingediente: 1 cl
Apricot brandy 1 cl lichior de banane 3 cl rom Jamaica 1 strop de
lichior de cirese Mod de preparare: Turnam intr-un pahar Apricot
Bandy-ul, lichiorul de banane, romul si un…
Read more »
Read more »
Conserva de ceapa cu chilli
3 October 2012
Conserva
de ceapa cu chilli din: sare grunjoasa, ceapa, ardei iute, otet de
mere, otet de cidru si zahar tos. Ingrediente: 300 g sare grunjoasa 1 kg
ceapa mica sau esalote, curatate 4-8 bucati ardei iute (circa 1-2 la
borcan, dupa gust) 350 ml otet de mere 350 otet de cidru 225 g zahar
tos…
Read more »
Read more »
Smoothie cu ananas, piersici şi mure
3 October 2012
Smoothie
cu ananas, piersici şi mure din: piersici, ananas, mure si frunze de
menta. Ingrediente: 2 piersici 2 felii de ananas 1 ceasca cu mure frunze
de menta pentru decor Mod de preparare: Mixezi fructele pe rând şi
pui conţinutul în cupă. Prima dată mixezi murele, urmează piersicile
decojite şi ananasul. Mixatul nu trebuie…
Read more »
Read more »
Pateuri cu brânză telemea
3 October 2012
O
reteta de pateuri cu branza telemea din: aluat, telemea, oua, lamaie,
ulei, chimen, cascaval si sare. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g
telemea 2 oua (doar galbenusurile) 1 lamaie 20 ml ulei putin chimen si
cascaval ras (pentru presarat deasupra) sare Mod de preparare: Separi
albuşurile de gălbenuşuri. Razi coaja de lămâie.…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu coacăze
3 October 2012
O
reteta de biscuiti cu coacaze din: branza de vaci, lapte, ulei de
floarea soarelui, zahar, ou, faina, praf de copt, zahar vanilat, sare,
coacaze si fulgi de migdale. Ingrediente: 175 g branza de vaci 6 linguri
lapte 6 linguri ulei de floarea soarelui 75 g zahar 1 ou 300 g faina 1
pachetele praf…
Read more »
Read more »
Zacusca de dovlecei
3 October 2012
Zacusca
de dovlecei din: dovlecei, vinete, ardei, ceapa, rosii, piper boabe,
foi de dafin, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 3 kg dovlecei 3 kg
vinete 3 kg ardei rosii 2 kg ceapa 2 kg rosii 250 ml ulei piper boabe
foi de dafin 3-4 boabe de ienibahar sare piper Mod de preparare: Coace
ardeii…
Read more »
Read more »
Despre morcovi
3 October 2012
Conţinând
foarte mult zahăr, morcovii sunt excelenţi gătiţi la cuptor, deoarece
zahărul din ei se caramelizează, iar morcovii devin maronii, lipicioşi
şi delicioşi! De asemenea, se folosesc frecvent în tocăniţe şi supe,
deoarece conferă mâncărurilor o anumită dulceaţă, iar fiind atât de
dulci pot fi utilizaţi chiar şi la prăjituri. Morcovii tineri apar în
mai…
Read more »
Read more »
Kalakukko
3 October 2012
Kalakukko
din: file de hering, slanina afumata, unt, faina de secara, faina de
grau, oua, drojdie de bere si sare. Ingrediente: 500 g file de hering
150 g slanina afumata 200 g unt 125 g faina de secara 300 g faina de
grau 2 oua 1 lingurita drojdie de bere sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Lasagna cu pui
3 October 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu pui din: piept de pui, supa de pui,
ulei de masline, morcovi, ceapa, pulpa de rosii, foi de lasagna,
mozzarella, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 1 kg piept de
pui 300 ml supa de pui sau de legume 3 linguri ulei de masline, plus
extra pentru uns 2…
Read more »
Read more »
Sos BIoody Mary
3 October 2012
O
reteta de sos bloody mary din: ulei de masline, ceapa, coriandru, ardei
iute, usturoi, piure de rosii, sos tabasco, sos worchestershire, sare
de telina, piper, rosii, zahar, otet de vin alb si votca. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa mare, tocata marunt 1 lingurita
coriandru macinat 1 ardei iute, tocat 1 catel…
Read more »
Read more »
Ecler cu sos de fructe de pădure
3 October 2012
O
reteta delicioasa de ecler cu:apa, sare, unt, faina, oua, budinca,
lapte, ciocolata, frisca, fructe de padure, zmeura, mure. Ingrediente:
220 ml apă un vârf de linguriţă cu sare 125 g unt 150 g făină 4 ouă un
plic cu budincă de caramel 500 ml lapte dulce 100 g ciocolată cu cafea
500 m frişca…
Read more »
Read more »
Budincă cu hribi şi costiţă
3 October 2012
O
reteta delicioasa de budinca cu: paine, lapte, oua, hribi, unt, branza
telemea, costita, ceapa, usturoi, cimbru, sare, piper, smantana,
castraveti. Ingrediente: o pâine 450 ml lapte dulce 3 ouă 250 g hribi 50
g unt 180 g brânză telemea 300 g costiţă o ceapă doi căţei de usturoi o
lingură cu cimbru sare piper…
Read more »
Read more »
Salată cu şprot afumat
3 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: sprot, ardei capia, ardei iute, capere,
arpagic murat, cartof, maioneza, lamaie, mustar, porumb, salata verde,
busuioc. Ingrediente: două conserve cu şprot afumat doi ardei capia un
ardei iute mic două lin guri cu capere un borcănel cu arpagic murat un
cartof 200 g maioneză o lămâie o linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Gofre cu cremă de frişcă şi pepene
3 October 2012
O
reteta delicioasa de gofre cu: faina, ou, zahar pudra, lapte dulce,
unt, drojdie, frisca, esenta de vanilie, branza de vaci, pepene rosu,
ananas. Ingrediente: 250 g făină un ou 100 g zahăr pudră 100 ml lapte
dulce 150 g unt jumătate de linguriţă cu drojdie proaspătă 500 ml frişcă
o linguriţă cu esenţă de…
Read more »
Read more »
Tort aperitiv
2 October 2012
O
reteta de Tort aperitiv din: cascaval, friptura, pastrama, parizer de
pui afumat, unt, gogosar, branza de vaci cu verdeata si masline.
Ingrediente: 1 roata de cascaval (aproximativ 400 g ) 3 felii subtiri de
friptura rece 3 felii de pastrama sau muschi file 3 felii de parizer de
pui afumat 200 g unt 2…
Read more »
Read more »
Fasole verde frantuzeasca
2 October 2012
Fasole
verde frantuzeasca din: fasole verde, faina, unt, ulei, ceapa, lapte,
oua, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg fasole verde 2
linguri faina 50 g unt 80 ml ulei 100 g ceapa 200 ml lapte 2 oua sare
piper patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi fasolea, o fierbi pe
jumătate, o speli…
Read more »
Read more »
Sote de ciuperci de pădure cu roşii
2 October 2012
Sote
de ciuperci de pădure cu roşii din: ciuperci, ceapa verde, usturoi,
rosii, ulei de masline, sare, piper alb si rozmarin. Ingrediente: 1 kg
ciuperci de padure asortate 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi
verde sau 2 fire de praz 400 g rosii bine coapte 2 linguri ulei de
masline sare piper alb macinat…
Read more »
Read more »
Sos picant pentru iarna
2 October 2012
Sos
picant pentru iarna din: rosii, ardei capia, ardei iute, ceapa,
usturoi, ulei, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe si cimbru.
Ingrediente: 6 kg rosii 1,5 kg ardei capia 500 g ardei iute 3 kg ceapa 1
capatana de usturoi 500 ml ulei 3 linguri cu sare 8 linguri cu zahar
foi de dafin…
Read more »
Read more »
Bors de vita
2 October 2012
O
reteta savuroasa de bors de vita din: oase de vita, cartofi, ceapa,
morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, pulpe de rosii, leustean,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg oase de vita cu carne pe ele 2 cartofi 1
ceapa mare 2 morcovi mari 1 radacina de patrunjel 1 radacina de
pastarnac 1 ardei gras 200…
Read more »
Read more »
Salata de vinete (Patlicon salatasi)
2 October 2012
O
reteta de salata de vinete din: vinete, usturoi, iaurt, patrunjel,
ulei, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 500-600 g vinete coapte 1
catel de usturoi 150 g iaurt simplu patrunjel 50 ml ulei suc proaspat de
la 1/2 lamaie sare dupa gust Mod de preparare: Vinetele coapte, le
cureţi de coajă şi le…
Read more »
Read more »
Gogoşari de iarnă
2 October 2012
Gogosari
de iarna din: gogosari, apa, miere, zahar brun, otet, sare grunjoasa,
hrean, boabe de piper, boabe de mustar, frunze de dafin si frunze de
telina. Ingrediente: 2 kg gogosari curatati 1 l apa 100 g miere 100 g
zahar brun 200 ml otet 2 linguri cu sare grunjoasa 1 hrean 20 g boabe
de…
Read more »
Read more »
Supa cu orez si usturoi
2 October 2012
O
reteta de supa cu orez si usturoi din: orez, usturoi verde, margarina,
ulei de masline, galbenusuri, apa, concentrat de legume si piper.
Ingrediente: 100 g orez 1 legatura usturoi verde 2 linguri margarina 1
lingura ulei de masline 3 galbenusuri 2 l apa 5 linguri concentrat de
legume piper Mod de preparare: Alegi…
Read more »
Read more »
Gulaş de pui cu praz
2 October 2012
Gulas
de pui cu praz din: piept de pasare, praz, ardei grasi, ulei, faina,
pasta de tomate, boia, piper si sare. Ingrediente: 500 g piept de pasare
250 g praz 2 ardei grasi 2 linguri ulei 1 lingurita faina 3 linguri
pasta de tomate boia dulce piper si sare Mod de preparare: Speli
pieptul…
Read more »
Read more »
Lasagna cu sos bolognez
2 October 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu sos bolognez din: kaizer, ceapa,
usturoi, morcovi, telina, ulei de masline, oregano, carne, sare de mare,
piper, rosii, busuioc, parmezan, foi cu ou si creme fraiche.
Ingrediente: pentru sosul bolognez: 2 felii kaizer 2 cepe potrivite 2
catei de usturoi 2 morcovi 2 teline ulei de masline 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Brânzoaice cu cremă si mărar
2 October 2012
O
reteta de Brânzoaice cu cremă si mărar din: faina, drojdie, ou, ulei,
apa, sare, branza de oaie, oua, marar, frunze de ceapa si ulei.
Ingrediente: 1 kg faina 25 g drojdie proaspata 1 ou 2 linguri ulei 400
ml apa calduta sare pentru umplutura: 500 g branza de oaie 4 oua 1
legatura marar…
Read more »
Read more »
Omleta italiana cu cartofi noi
2 October 2012
Omleta
italiana cu cartofi noi din: ceapa rosie, ardei, ulei de masline,
dovlecei, boabe de porumb, oua, branza de burduf, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 ceapa rosie medie 1 ardei rosu mic 2-3 linguri
ulei de masline 350-400 g cartofi rasi 150 g dovlecei rasi 3 linguri
boabe de porumb conservate 6 oua 150…
Read more »
Read more »
Roşii in saramură
2 October 2012
Rosii
in saramura din: rosii, sare, dafin, piper boabe, usturoi si apa.
Ingrediente: rosii sare dafin piper boabe usturoi apa Mod de
preparare: Alege roşii micuţe, spală-le şi înţeapă-le din loc în loc cu
un ac sterilizat (trecut prin flacăra de la argaz) şi pune-le în
borcane fără să le presezi. Pe măsură ce…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti juma-juma
2 October 2012
Ardei
umpluti: carne tocata, orez, morcovi, ceapa, ceapa verde, usturoi,
ardei gasi, rosii, bulion, marar, patrunjel, branza topita, smantana si
ou. Ingrediente: 350 g carne tocata amestec de porc cu vita 1 cescuta de
orez 1 morcov 1 ceapa uscata potrivita 1 fir de ceapa verde 2 catei de
usturoi 5 ardei grasi galbeni 3…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu şuncă si caşcaval
2 October 2012
O
reteta de cartofi copti cu sunca si casaval din: cartofi, sunca,
cascaval, ceapa verde, rosie, ulei, sare, piper, iaurt, ceapa si
usturoi. Ingrediente: 8 cartofi medii 100 g sunca fiarta 200 g cascaval 1
legatura ceapa verde 1 rosie 2 linguri ulei sare piper alb macinat
pentru sos: 300 ml iaurt 1 ceapa arpagic…
Read more »
Read more »
Sos arrabbiata
2 October 2012
Incinge
1 lingură ulei de măsline într-o tigaie nonaderentă. Sotează timp de 5
minute 1 ceapă, tocată mărunt şi 5 căţei de usturoi, zdrobiţi. Stinge cu
1/2 cană de vin roşu, după care adaugă 2 linguri de zahăr brun, 2
linguri de busuioc proaspăt, tocat, 2 linguriţe fulgi de chilii, 1/4
linguriţă piper n