Retete usoare:
Cotlet de porc cu cartofi
25 October 2012
Cotlet
de porc cu cartofi din: cotlete de porc, cartofi, slanina afumata,
branza, foi de dafin, cimbru, mustar si condimente. Ingrediente: 8
cotlete de porc 5 cartofi 100 g slanina afumata 200 g branza 2 foi de
dafin 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lingura mustar condimente Mod de
preparare: Bateţi cotletele, presăraţi-le cucondimente…
Read more »
Read more »
Tortillas cu sunca
25 October 2012
Tortillas
cu sunca din: castravete, salata verde, rosii, sunca, tortillas si
branza de vaci. Ingrediente: 1 castravete 1 capatana salata verde 4
rosii 100 g sunca 4 tortillas sau clatite gata preparate 80 g branza de
vaci Mod de preparare: Se decojeste castravetele, se curata de seminte
si se taie pulpa betisoare. Se raie…
Read more »
Read more »
Orez picant cu tofu
25 October 2012
Orez
picant cu tofu din: orez, oua, ulei de masline, ceapa, ardei iute,
pudra de curry, boabe de mustar, pudra de ardei cayenne, tofu marinat,
ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 140 g de orez basmati 2 oua 1
lingura ulei de masline 1 ceapa tocata 1 ardei iute, tocat (cu tot cu
seminte) 2 linguri…
Read more »
Read more »
Budincă de vanilie şi ciocolată
25 October 2012
O
reteta savuroasa de Budincă de vanilie şi ciocolată din: budinca de
vanilie, zahar, amidon, galbenus, lapte, unt, esenta de vanilie, sare,
zahar, cacao, amidon, galbenus si lapte. Ingrediente: pentru budinca de
vanilie 100 g zahar 50 g amidon 1 galbenus 100 ml lapte 30 g unt 1 fiola
esenta de vanilie sare pentru budinca…
Read more »
Read more »
Grătar de cod cu orez
25 October 2012
O
reteta de Grătar de cod cu orez din: fileuri de cod, lamaie, orez,
iaurt, frunze de menta si sare. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 lamaie 4
linguri orez 4 linguri iaurt cateva frunze de menta sare Mod de
preparare: Peştele spălat, uscat şi porţionat se înfige pe ţepuşe care
se frig 3…
Read more »
Read more »
Tocanita de hribi
25 October 2012
Tocanita
de hribi din: hribi, ceapa, rosii, ulei, cimbru, boia si condimente.
Ingrediente: 1,5 kg hribi proaspeti 3 cepe 5 rosii 50 ml ulei 1
lingurita cimbru uscat 1 lingurita boia de ardei dulce condimente Mod
de preparare: Curăţaţi hribii, spălaţi-i, scurgeţi-i de apă şi tăiati-i
în bucăţi potrivite. Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt…
Read more »
Read more »
Curry de năut şi pilaf cu conopidă şi caju
25 October 2012
Curry
de năut şi pilaf cu conopidă şi caju din: ulei, ceapa, caju, orez
basmati, conopida, sos curry, naut si frunze de coriandru. Ingrediente: 2
linguri de ulei 1 ceapa, tocata 100 g de caju 200 g de orez basmati 400
g de conopida, taiata in bchetele 400 g de sos curry (sau pasta din…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de legume
25 October 2012
Ciorba
gustoasa de legume din: conopida, telina, ceapa, morcovi, patrunjel,
ardei gras, gogosar, gulie, cartofi, patrunjel, ulei, condimente si
bors. Ingrediente: 1 conopida mica 1 telina mica 2 cepe 2 morcovi 1
radacina de patrunjel 1 ardei gras verde 1 gogosar 1 gulie 2 cartofi 1
legatura patrunjel 50 ml ulei condimente bors Mod…
Read more »
Read more »
Budinca de vanilie cu zmeura
25 October 2012
Budinca
de vanilie cu zmeuradin: lapte, zahar, amidon, esenta de vanilie, unt,
sare, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 475 ml lapte 100 g zahar
25 g amidon 1 fiola esenta de vanilie 15 g unt un praf de sare sau alte
fructe, dupa gust pentru servit: zmeura si frunze de menta proaspata
Mod…
Read more »
Read more »
Calcan cu cartofi fierţi şi cimbru
25 October 2012
Calcan
cu cartofi fierţi şi cimbru din: pesti, lamaie, cartofi, usturoi,
cimbru, patrunjel si ulei. Ingrediente: 4 pesti 1 lamaie 1 kg cartofi 3
catei usturoi 2 crengute de cimbru cateva fire de patrunjel 2 linguri
ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, după care se
curăţă. Peştele se spală, se usucă…
Read more »
Read more »
Friganele cu banane prajite
25 October 2012
O
reteta gustoasa de Friganele cu banane prajite din: franzela, banane,
oua, zahar brun, unt si scortisoara. Ingrediente: 8 felii franzela 4
banane 3 oua 100 g zahar brun 100 g unt 1 lingura scortisoara rasa Mod
de preparare: Bateţi ouăle cu un praf de sare, apoi treceţi feliile de
pâine prin ou şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rasol de porc aromat la capac
25 October 2012
O
reteta de Rasol de porc aromat la capac din: rasol de porc, zahar brun,
boia de ardei, piper, chilli, ceapa, usturoi, sare si piper cayenne.
Ingrediente: 1 rasol de porc ½ ceasca de zahar brun 3 linguri de boia de
ardei afumat 1 lingura piper negru 1 lingura praf de chili 1 lingura
praf…
Read more »
Read more »
Sarmale cu carne de porc
25 October 2012
Sarmale
cu carne de porc din: varza, sare, carne de porc, ceapa, pesmet,
patrunjel, mustar, ou, ceapa verde, usturoi, piper si unt. Ingrediente: 1
capatana varza alba sare 600 g carne de porc tocata 1 ceapa 3 linguri
pesmet 3 linguri patrunjel tocat 2 linguri mustar iute 1 ou 2 linguri
rondele de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Varza calita cu carnati
25 October 2012
Varza
calita cu carnati din: varza murata, carnati, ceapa, ulei, morcov,
pasta de tomate, marar, boabe de piper, foi de dafin si condimente.
Ingrediente: 2 verze murate 600 g carnati 2 cepe 100 g ulei 1 morcov 2
linguri pasta de tomate 1 legatura marar 1 lingurita boabe de piper 2
foi de dafin condimente…
Read more »
Read more »
Pastrav cu legume al dente
25 October 2012
Pastrav
cu legume al dentedin: pastravi, morcovi, dovlecei, broccoli, ulei,
ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2 morcovi 2 dovlecei
1 buchet broccoli 50 ml ulei cateva fire de ceapa verde sare piper
Mod de preparare: Toate legumele se spală, rădăcinoasele se taie felii
cât mai fine, iar broccoli se rupe în…
Read more »
Read more »
Piept de pui in sos
25 October 2012
Piept
de pui in sos din: piept de pui, sare, piper, cimbru, zucchini, ceapa
rosie, usturoi, suc de rosii, marar, ulei de floarea soarelui si unt.
Ingrediente: 600 g piept de pui sare piper negrumacinat cimbru verde si
uscat 4 zucchini 2 cepe rosii 4 catei usturoi 300 ml suc rosii o
legatura marar ulei…
Read more »
Read more »
Dulceata de castane
25 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de Dulceata de castane din: castane, zahar,
vanilie si rom. Ingrediente: 2 kilogram castane 1, 5 kilograme zahar
vanilie rom Mod de preparare: Decojeste castanele si pune-le la fiert.
Lasa-le pe foc pana se inmoaie. Indeparteaza straturile de pielita.
Mixeaza castanele pana se transforma intr-o pasta omogena. Pune pasta…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu legume si caju
25 October 2012
Orez
cu legume si caju din: orez, caju, ceapa, ardei capia, dovlecei,
ciuperci, sare, nucsoara, piper, sos de soia si ulei. Ingrediente: 250 g
orez cu bobul subtire 200 g caju prajit cu sare 2-3 cepe albe 2 ardei
capia 2 dovlecei 200 g ciuperci sare nucsoara piper alb si negru macinat
sos de soia…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu carne
25 October 2012
Ardei
umpluţi cu carne din: chifle, lapte, ceapa, usturoi, ulei de floarea
soarelui, carne tocata, oregano, rosii, foi de dafin, boabe de piper si
enibahar. Ingrediente: 2 chifle vechi de-o zi 100 ml lapte 2 cepe 4
catei de usturoi 2 linguri ulei de floarea soarelui 500 g carne tocata
mixta (vita si porc) 4…
Read more »
Read more »
Ciorba delicioasa de potroace
25 October 2012
Ciorba
delicioasa de potroace din: aripioare de pui, ceapa, ulei, morcovi,
telina, patrunjel, cartofi, rosii, fidea, bors, leustean, patrunjel si
condimente. Ingrediente: 800 g aripioare de pui 3 cepe 50 ml ulei 2
morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 4 cartofi 6 rosii 150 g fidea
bors 1 legatura leustean 1 legatura patrunjel condimente…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu legume la cuptor
25 October 2012
Carnaciori
cu legume la cuptor din: carnati, cartofi, praz, morcovi, supa de
legume, foi de dafin, patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente:
carnati prajiti 5-6 cartofi 1 fir de praz 1 morcov supa de legume 2-3
foi de dafin patrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Curata
prazul, taie-l rondele si caleste-l in putin…
Read more »
Read more »
Coulibiac
24 October 2012
Deşi
la origine este o mâncare rusească, coulibiac a fost preluat de
eleganta gastronomie franţuzească, în secolul XIX. In Rusia, coulibiac
era o pierogie, adică o plăcintă mai festivă. In perioada celui de-al
doilea Imperiu Francez, însă, un bucătar francez a recunoscut în el o
variantă a somonului en croute. Pentru acest fel de mâncare…
Read more »
Read more »
Spaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Spaghete cu nuci, stafide şi pătrunjel din:
spaghete, ulei de masline, ceapa, stafide, supa de legume, parmezan,
nuci si patrunjel. Ingrediente: 300 g de spaghete 2 linguri ulei de
masline 2 cepe feliate 5 linguri de stafide 250 ml supa de legume 50 g
de parmezan ras 5 linguri de nuci…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu legume
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Cotlet de porc cu legume din: cotlet de porc,
vinete, ardei, broccoli, cartofi, morcovi, ulei, sare grunjoasa, piper,
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc 2 vinete 2 ardei
verzi 2 ardei rosii 300 g broccoli 4 cartofi 2 morcovi ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Tort cu alune şi ghimbir
24 October 2012
Tort
cu alune şi ghimbir din: oua, alune de padure, biscuiti de ovaz, faina,
zahar praf, zahar vanilat, lamaie, ghimbir, gem de coacaze, cognac,
ghimbir, ciocolata de menaj si gem de caise. Ingrediente: blat: 10 oua
300 g alune de padure neprajite 50 g pesmet din biscuiti de ovaz 1
lingura faina 300 g zahar…
Read more »
Read more »
Papricas gustos de pui
24 October 2012
Papricas
gustos de pui din: pui, ulei, ceapa, slanina, supa de pui, boia dulce,
bulion si condimente. Ingrediente: 1 pui 1 lingura ulei 3 cepe mari 100 g
slanina 2 cesti supa de pui 1 lingurita boia dulce 1 lingura bulion
condimente Mod de preparare: Tăiaţi carnea în bucăţi potrivite. Tocaţi
ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie
24 October 2012
O
reteta savuroasa de ciorba de sfecla rosie din: sfecla rosie, ceapa,
pastarnac, morcovi, telina, cartofi, frunze de telina, bors si
condimente. Ingrediente: 4 sfecle rosii copate 2 cepe 2 radacini de
pastarnac 2 morcovi 1 telina mica 3 cartofi 1 legatura frunze de telina
bors condimente Mod de preparare: Curăţaţi şi tăiaţi-o în…
Read more »
Read more »
Placinta cu gutui si ghimbir
24 October 2012
Placinta
cu gutui si ghimbir din: faina, unt, galbenusuri, zahar, lamaie, zahar
vanilat, scortisoara, ghimbir si sare. Ingrediente: 250 g faina 100 g
unt 2 galbenusuri 700 g cubulete de gutui 130 g zahar 1 lamaie 1
lingurita zahar vanilat 1 lingurita scortisoara rasa 1 lingurita ghimbir
ras sare Mod de preparare: Amestecaţi cu…
Read more »
Read more »
Dhal aromat si cremos
24 October 2012
Dhal
aromat si cremos din: boabe de mustar, seminte de chimion, ulei de
masline, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamom, linte rosie si lapte de
cocos. Ingrediente: 2 lingurite boabe de mustar 2 lingurite seminte de
chimion 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 4 catei de
usturoi, zdrobiti 1 bucata de ghimbir proaspat de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu nuci si salvie
24 October 2012
Ravioli
cu nuci si salvie din: faina, oua, galbenus, ulei de masline, rosii,
mozzarella, miez de nuca, albus, salvie, unt, sare si piper.
Ingrediente: 300 g faina 2 oua 1 galbenus 1 lingura ulei de masline 50 g
rosii conservate in ulei 125 g mozzarella 2 linguri miez de nuca 1
albus salvie 4 linguri…
Read more »
Read more »
File de salau la tigaie
24 October 2012
O
reteta savuroasa de File de salau la tigaie din: file de salau, sare de
mare, ulei de masline, ceapa, ardei verde, dovlecei, morcovi, usturoi,
cartofi, marar si chivas. Ingrediente: 4 bucati file de salau sare de
mare 3-4 linguri ulei de masline o ceapa un ardei verde 1-2 dovlecei 2-3
morcovi 2 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză si menta
24 October 2012
Prăjitură
cu brânză si menta din: unt, faina, iaurt, sare, branza de vaci, zahar,
coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, oua, migdale, menta si hartie
pentru copt. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 350 g faina o cutie
iaurt natural un praf sare pentru umplutura: 400 g branza de vaci 250 g
zahar coaja de…
Read more »
Read more »
Iahnie delicioasa de fasole
24 October 2012
Iahnie
delicioasa de fasole din: fasole, sare grunjoasa, piper, foi dafin,
ulei de floarea soarelui, ceapa rosie, pasta de rosii, sare, cimbru,
carnati si usturoi. Pentru o fasole reuşită şi foarte gustoasă, este
bine ca boabele să stea aproximativ 10-15 ore la înmuiat, într-un bol
Reteta zilei: Salata cu grau, dovleac si ricotta
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Salata cu grau, dovleac si ricotta din: dovleac,
ulei de masline, sare, piper, grau, ricotta, otet, apa, sare, zahar tos
si ceapa rosie. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 5-6 linguri de ulei de
măsline Sare și piper negru proaspăt macinat 1 ceasca grau ricotta 1
lingură oțet 1 lingură de apă 1/2…
Read more »
Read more »
Ciolan cu rozmarin si ardei
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciolan cu rozmarin si ardei din: ciolan, vin, ardei
capia, ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, piper, foi
de dafin, boia si suc de rosii. Ingrediente: un kg ciolan semiafumat
100 ml vin 8 ardei capia o ceapa rosie 3-4 linguri ulei de floarea
soarelui sare grunjoasa piper negru…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu chilli vegetarian
24 October 2012
Cartofi
copţi cu chilli vegetarian din: cartofi, ulei de masline, ceapa rosie,
ardei gras, condimente cajun, fasole, supa de legume, ciocolata si
smantana. Ingrediente: 4 cartofi medii, curatati, fiecare taiati in 8
felii, pe lung 4 lingurite ulei de masline 1 ceapa rosie, tocata grosier
1 ardei gras galben, tocat grosier 1 lingura de condimente…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu ricotta
24 October 2012
O
reteta delicioasa de Cannelloni umplute cu ricotta din: ceapa, usturoi,
ciuperci, unt, ruccola, ou, branza ricotta, faina, lapte, nucsoara,
parmeazan, cannelloni, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de
usturoi 200 g ciuperci champignon 2 linguri unt 200 g ruccola 1 ou 200 g
branza ricotta sau urda 1 lingura faina 400 ml…
Read more »
Read more »
Tarte cu sunca si mozzarella
24 October 2012
Tarte
cu sunca si mozzarella din: unt, chimen, sare, smantana, faina, rosii
cherry, bacon, mozzarella, cimbru, pesmet si patrunjel. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g unt o lingurita chimen un praf sare 4 linguri
smantana sau iaurt 300 g faina pentru umplutura: 4-6 rosii cherry 300 g
bacon 300 g mozzarella busuioc proaspat cimbru uscat si…
Read more »
Read more »
Linguine cu lămâie
24 October 2012
Linguine
cu lămâie din: ceapa rosie, ulei de masline, chilli, paste, linguine,
sare, piper, piept de pui, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe
rosii 1 lingura ulei de masline 1 praf chilli 300 g paste lungi
(linguine) sare piper 2 piepti de pui 1 lamaie 1 mana de patrunjel Mod
de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Strudel cu struguri si stafide
24 October 2012
Strudel
cu struguri si stafide din: faina, oua, stafide, boabe de struguri,
biscuiti, zahar, unt, ulei de masline, zahar praf si sare. Ingrediente:
500 g faina 4 oua 60 g stafide inmuiate in 100 ml coniac 1,5 – kg boabe
de struguri negri 125 g biscuiti din cereale fara crema 250 g zahar 125
g…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu ciuperci
24 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciorba de vita cu ciuperci din: rasol de vita,
ciuperci, cartofi, bors, leustean, praz, ardei verde, suc de rosii, sare
si piper. Ingrediente: 500 g rasol de vita 200 g ciuperci 3 cartofi un
litru bors o legatura leustean 1-2 cepe sau n fir de praz un ardei verde
200 ml…
Read more »
Read more »
Specialitate cu pui si masline
24 October 2012
Specialitate
cu pui si masline din: piept de pui, sare, masline, unt, piper, cimbru,
boia dulce, orez, supa, sofran, gogosari, rosii, ardei, patrunjel si
mazare. Ingrediente: 400 g piept de pui sare 100 g masline un cubulet
unt piper cimbru macinat o lingurita boia dulce 250 g orez un litru supa
un praf sofran un…
Read more »
Read more »
Gulas de fasole mixta
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Gulas de fasole mixta din: ulei de masline, ceapa,
paprika rosii si fasole. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa
mare, tocata fin 1 lingura paprika afumat 400 g rosii din conserva 400 g
de fasole mixta din conserva scursa si clatita Mod de preparare:
Incinge uleiul într-o cratiţa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogosari in otet cu kiwi
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Gogosari in otet cu kiwi din: gogosari, kiwi, otet,
zahar, ulei, sare, foi de dafin si piper. Ingrediente: 35-40 gogosari
12 kiwi 1 litru otet 250 ml apa 250g zahar 250 ml ulei 1 lingura cu varf
de sare foi de dafin piper boabe Mod de preparare: Gogosarii se
spala,…
Read more »
Read more »
Strudel cu ciuperci de toamnă
24 October 2012
Strudel
cu ciuperci de toamnă din: ciuperci, esalote, unt, ceapa verde, faina,
ulei, apa si unt. Ingrediente: umplutura: 500 g ciuperci de toamna 2
esalote 3 linguri unt 1 legatura ceapa verde tocata aluat: 100 g faina 3
linguri ulei 3 linguri apa calduta 2 linguri de unt topit Mod de
preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Tăieţei soba cu aromă de lime
24 October 2012
Tăieţei
soba cu aromă de lime dn: taitei soba, ceapa verde, coaja si zeama de
lime si sos de soia. Ingrediente: 250 g taitei soba 4 fire de ceapa
verde, feliate subtire, pe lung coaja rasa si zeama de la 1 lime 2
linguri sos de soia Mod de preparare: Fierbe tăieţeii în apă…
Read more »
Read more »
Escalop de porc cu sos de ciuperci
24 October 2012
Escalop
de porc cu sos de ciuperci din: escalop, ciuperci, ulei, faina, ceapa,
vin alb, demiglace si samntana. Ingrediente: 8 bucati escalop (snitel
natur) de 80 g fiecare 400 g ciuperci champignon taiate felii 3 linguri
ulei 3 linguri faina 1 ceapa tocata 100 ml vin alb 100 ml demiglace 100
ml smantana Mod…
Read more »
Read more »
Friptura de gasca in sos
24 October 2012
Friptura
de gasca in sos din: pulpa de gasca, maghiran, oregano, sare grunjoasa,
piper, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi si
patrunjel. Ingrediente: 800 g pulpa de gasca maghiran oregano sare
grunjoasa piper mozaic boabe si macinat 150 ml vin rosu ulei de masline
400 g dovleac 50 g unt orez pentru…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan cu struguri
24 October 2012
O
reteta savuroasa de friptura de curcan cu struguri din: pulpe de
curcan, vin, vin rose, usturoi, unt, sare grunjoasa, piper, cimbru,
muguri de pin si struguri. Ingrediente: 2 kg pulpe de curcan 200 ml vin
100 ml vin rose o capatana de usturoi 200 g unt sare grunjoasa piper
negru macinat si boabe cimbru…
Read more »
Read more »
Strudel cu dovleac si nuci
24 October 2012
Strudel
cu dovleac si nuci din: dovleac, ulei vegetal, zahar brun, migdale,
pesmet, ou, scortisoara, nucsoara, foi de placinta, unt, nuci pecan,
sirop de artar si smantana. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat si taiat
in bucati mari 2 lingurite ulei vegetal 140 g de zahar brun fin, plus
extra pentru presarat 100 g migdale macinate…
Read more »
Read more »
Frigărui de ciuperci cu risotto
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Frigărui de ciuperci cu risotto din: ciuperci,
muschiulet de porc, ficatei de pasare, ardei gras, ceapa, unt, orez,
pasta de tomate, boia dulce, supa de legume si salvie. Ingrediente: 400 g
ciuperci champignon 400 g muschiulet de porc 200 g ficatei de pasare 1
ardei gras rosu 1 ceapa 50 g…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu fasole verde si cartofi
24 October 2012
Salata
de ton cu fasole verde si cartofi din: cartofi, fasole verde, ceapa
rosie, masline, salata verde, rosii, oua, ton, sare, piper, otet
balsamic si ulei de masline. Ingrediente: 6 cartofi 300 g fasole verde o
ceapa rosie 200 g masline o salata verde 3 rosii 4 oua 300 g ton in
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Bors de legume
24 October 2012
O
reteta savuroasa de Bors de legume din: morcovi, praz, ceapa verde,
ceapa rosie, fasole verde, cartofi, ardei capia, rosii, ulei de masline,
sare, piper, leustean, bors si crutoane. Ingrediente: 2 morcovi un fir
praz 2-3 fire ceapa verde o ceapa rosie 200 g fasole verde pastai 2-3
cartofi un ardei capia 2 rosii 2…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si smantana
24 October 2012
O
reteta savuroasa de tarta cu mere si smantana din: faina, unt, zahar,
mere, oua, smantana, lamai si sare. Ingrediente: 325 g faina 200 g unt
250 g zahar 6 mere mari 4 mere acrisoare 2 oua 300 ml smantana proaspata
2 lamai sare Mod de preparare: Amestecaţi 300g făină cu 150g unt rece
tăiat…
Read more »
Read more »
Tarta cu praz si emmentaler
23 October 2012
Tarta
cu praz si emmentaler din: aluat, unt, praz, oua, smantana, lapte,
mustar dijon, emmentaler, pesmet, alune si patrunjel. Ingrediente: 500
g aluat de tarta pentru umplutura: 50 g unt 500 g praz, curatat si
feliat 3 oua 75 ml smantana de gatit 75 ml lapte 1 lingurita de mustar
Dijon 50 g…
Read more »
Read more »
Branza de capra cu nuci
23 October 2012
Branza
de capra cu nuci din: branza de capra, branza de vaci, lapte batut,
sare, cimbru, aceto balsamico alb, ulei de masline, piper, alune si
boabe de struguri. Ingrediente: 200 g branza de capra 150 g banza de
vaci 2 linguri lapte batut 1 praf de sare 4 fire cimbru 1-2 lingurite
aceto balsamico alb…
Read more »
Read more »
Carrpaccio cu ciuperci
23 October 2012
O
reteta savuroasa si gustoasa de Carrpaccio cu ciuperci din: ciuperci,
ulei de masline, ceapa, usturoi, otet, cimbru, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 400 g ciuperci champignon 50 ml ulei de masline 20 g ceapa 1
catel de usturoi 5 linguri otet 1/2 legatura cimbru zahar sare piper
Mod de preparare: Se poate prepara…
Read more »
Read more »
Prăjitură Victoria clasică
23 October 2012
Prăjitură
Victoria clasică din: unt, faina, zahar tos, oua, gem de capsune,
capsuni, smantana, zahar tos, zeama de lamaie, baton de vanilie si zahar
pudra. Ingrediente: 225 g unt nesărat, lăsat să se înmoaie, plus încă
puţin pentru uns tava 225 g făină cu agenţi de creştere, cernută, plus
încă puţin pentru presărat tava 225…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ardei umpluti cu cuscus
23 October 2012
Ardei
umpluti cu cuscus din: ardei, busuioc, supa, sare, piper, cuscus, ceapa
rosie, usturoi, ulei de masline si piure de rosii. Ingrediente: 4 ardei
rosii 1-2 crengute busuioc 300 ml supa sare piper negru macinat 350 g
cuscus 2 cepe rosii 3-4 catei usturoi 3 linguri ulei de masline 200 g
piure de rosii …
Read more »
Read more »
Mămăligă cu magiun
23 October 2012
Mămăligă
cu magiun din: apa, malai, nuci, magiun, smantana, unt, albus si sare.
Ingrediente: 1 litru apa 400 g malai 250 g nuci macinate 400 g magiun
150 ml smantana 2 linguri unt 1 albus sare Mod de preparare: Puneţi
apa la fiert cu sare şi când clocoteşte faceţi o mămăligă mai tare,
adăugând…
Read more »
Read more »
Vita cu sos si broccoli
23 October 2012
Vita
cu sos si broccoli din: muschi de vita, ulei de masline, sos de soia,
vin rosu, sare, ceapa, otet aromatic, frunze de savlie, broccoli, unt si
usturoi. Ingrediente: 800 g muschi de vita 4 linguri ulei de masline
sos de soia 150 ml vin rosu dulce o lingura sare o ceapa o lingura otet…
Read more »
Read more »
Inele de mere
23 October 2012
Inele
de mere din: faina, bere, oua, sare, mere, zahar pudra si scortisoara.
Ingrediente: 180 g faina 250 ml bere blonda tare 2 oua sare 5 mere ulei 4
linguri zahar pudra 1 lingurita de scortisoara macinata Mod de
preparare: Se cerne făina într-un castron şi se înglobează treptat
berea. Se separă ouăle. Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida cu varza rosie pentru iarna
23 October 2012
O
reteta delicoasa de Conopida cu varza rosie pentru iarna din: conopida,
varza rosie, otet, apa, sare, zahar, foi de dafin si piper.
Ingrediente: 2 conopide 2 verze rosii 350 ml otet 1 litru apa 2 linguri
sare 2 linguri zahar foi de dafin piper Mod de preparare: Varza si
conopida se toaca marunt…
Read more »
Read more »
Cas de mere
23 October 2012
Cas
de mere din: mere, cas, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 1,5 mere
acrisoare 250 g cas dulce de vaca 200 g cas sarat de oaie 1 ou 1 lingura
unt sare piper Mod de preparare: Curatati merele, inlaturati
cotoarele si semintele si şi tăiaţi-ie în felii. Ungeţi un vas
termorezistent cu unt…
Read more »
Read more »
Falafel cu sfeclă
23 October 2012
O
reteta savuroasa de Falafel cu sfeclă din: ulei de masline, ceapa,
chimion, naut, sfecla, pesmet, ou, tahini, ulei, iaurt, zahar, lipii,
sfecla rosie si frunze de sfecla. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline
2 cepe, tocate 2 lingurite de chimion macinat 800 g de naut din
conserva, scurs 500 g de sfecla cruda, curatata…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu gutui
23 October 2012
O
reteta savuroasa de Pui umplut cu gutui din: pui, gutui, mere, zeama de
lamaie, cimbru, foi dafin, sare grunjoasa, piper, unt, vin, usturoi si
hartie de copt. Ingrediente: un pui 4 gutui 4 mere verzi zeama de la
doua lamai cimbru 2-3 foi dafin sare grunjoasa piper n
Piept de rata cu ardei
23 October 2012
Piept
de rata cu ardei din: piept de rata, vin roze, unt, ulei de masline,
sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, zeama de portocala si ardei.
Ingrediente: un kg piept de rata 300 ml vin roze demidulce 150 g unt
ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat cimbru verde macinat
1-2 linguri miere zeama de…
Read more »
Read more »
Galuste bucovinene
23 October 2012
O
reteta de Galuste bucovinene din: malai, apa, branza, unt, manatarci,
ceapa, usturoi, unt, smantana, vin, lapte, oua si ulei. Ingrediente: 500
g malai 2 litri apa 200 g branza de burduf sau cascaval ras 100 g unt
umplutura: 400 g manatarci 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura unt 1
lingura smantana 100…
Read more »
Read more »
Mâncare cu gutui si rozmarin
23 October 2012
Mâncare
cu gutui si rozmarin din: muschi de vitel, gutui, zahar, gogosari,
ceapa rosie, fasole verde, sare, ulei de masline, vin si rozmarin.
Ingrediente: 800 g muşchi de viţel 4 gutui mijlocii o lingură zahăr 3
gogoşari o ceapă roşie 200 g fasole verde păstăi sare ulei de măsline
4-5 linguri vin roşu dulce 2…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si parmezan
23 October 2012
Paste
cu ciuperci si parmezan din: paste, ciuperci, unt, usturoi, sare,
piper, coriandru si parmezan. Ingrediente: 500 g paste 500 g ciuperci 50
g unt 2-3 catei usturoi sare piper 2-3 frunze coriandru 50 g parmezan
Mod de preparare: Se pun pastele să fiarbă în apă clocotită cu o
linguriţă de sare. Se lasă…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu mazare
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Ciorba de pui cu mazare din: piept de pui, mazare,
morcovi, ceapa, telina, pastarnac, ardei, usturoi, unt, taitei, boabe
de piper si sare. Ingrediente: un piept de pui 100 g mazare 3 morcovi 2
cepe o telina mica o radacina pastarnac un ardei verde un ardei rosu 2-3
catei usturoi o…
Read more »
Read more »
Frigarui cu bacon
22 October 2012
O
reteta simpla si delicioasa de Frigarui cu bacon din: prune, mere,
bacon si piper. Ingrediente: 12 prune 3 mere mici 16 felii subtiri de
bacon piper asortat pisat Mod de preparare: Se spală şi se curăţă
fructele; prunele se taie jumătăţi, merele optimi. Fiecare se înfăşoară
în câte o felie de bacon şi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu fasole verde
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Ardei umpluti cu fasole verde din: ardei, pastai de
fasole, ceapa, usturoi, cimbru, rosii, sare, piper si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 4 ardei rosii pentru umplut 500 g pastai de
fasole 2 cepe 6 catei de usturoi cimbru uscat si macinat 6 rosii mari 2
ardei sare piper negru macinat…
Read more »
Read more »
Cotlet cu sos de piper
22 October 2012
Cotlet
cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin, zahar,
nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de
masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de
porc sare piper 100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahar nucsoara o
lingurita faina 100 g nuca macinata…
Read more »
Read more »
Omletă cu şuncă
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Omletă cu şuncă din: oua, cascaval, ardei gras,
sunca de praga, parmezan, unt, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă
100 g caşcaval 1 ardei gras 100 g șuncă de Praga 50 g parmezan 25 g unt
ulei sare piper Mod de preparare: Curăţă ardeiul și taie-l cubuleţe.
Călește-l în…
Read more »
Read more »
Pachetele cu legume
22 October 2012
Pachetele
cu legume din: lipii, ulei de masline, unt, ceapa, morcovi, ciuperci,
nuci, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6-8 lipii 3-4 linguri ulei
de masline 50 g unt pentru umplutura: 2 cepe 2-3 morcovi 200 g ciuperci
50 g nuci sau alune de padure o legatura patrunjel sare piper negru
macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de ţelină, pancetta şi cimbru
22 October 2012
Supă
de ţelină, pancetta şi cimbru din: ulei de masline, pancetta, ceapa,
frunza dafin, cimbru, telina, supa de pui si smantana. Ingrediente:
putin ulei de masline, plus extra pentru servit 100 g pancetta, feliata
(o poti inlocui cu bacon) putin unt 1 ceapa mare, tocata 1 frunza de
dafin 1 legatura mare de cimbru, cu…
Read more »
Read more »
Must de casă
22 October 2012
Pentru
un must de calitate superioară, se folosesc struguri cât mai proaspeţi,
de vin. Nu se folosesc boabe stricate, mucegăite sau necoapte. Se
zdrobesc boabele în storcătorul de fructe; sucul se trece printr-o
strecurătoare fină, astfel încât să se separe de sâmburi şi alte
resturi. Pentru un must tradiţional, se lasă să se limpezează sucul…
Read more »
Read more »
Aperitive calde cu branza
22 October 2012
Aperitive
calde cu branza din: bagheta, mozzarella, salam, sare grunjoasa, rosii
cherry, ardei capia, smantana, usturoi si busuioc. Ingrediente: o
bagheta alba 200 g mozzarella 100 g slam foarte uscat 100 g branza
mascarpone sare grunjoasa 300 g rosii cherry 2 ardei capia 2 linguri
smantana 3-4 catei usturoi busuioc proaspat pentru ornat Mod…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pesmet si usturoi
22 October 2012
Cartofi
cu pesmet si usturoi din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de
masline, pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi
rosii 8-12 catei de usturoi 4 cepe rosii 150 ml ulei de masline 100 g
pesmet 2 linguri patrunjel taiat marunt sare piper Mod de preparare:
Puneţi cartofii la fiert, în coajă.…
Read more »
Read more »
Specialitate de cartofi in paine
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Specialitate de cartofi in paine din: cartofi,
gogosari, ceapa, rosii, foie dafin, cimbru, ulei de floarea soarelui,
pulpa de porc, ceapa, paini si marar. Ingrediente: 10 cartofi 2 gogosari
2-3 cepe 5-6 rosii o foaie dafin cimbru uscat si macinat 2-3 linguri
ulei de floarea soarelui 400 g pulpa de porc…
Read more »
Read more »
Gulas unguresc
22 October 2012
Gulas
unguresc din: pulpa de porc, ceapa rosie, gogosari, morcovi, piure de
rosii, paprika, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, unt, piper,
patrunjel, cartofi si cimbru. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 4 cepe
rosii 4 gogosari 2-3 morcovi 500 g piure de rosii o lingurita paprika 20
ml ulei de floarea soarelui sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Portofele cu carne
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Portofele cu carne din: ceapa verde, praz, ulei,
rodii, ardei gras, ketchup, sunca, cascaval, drojdie, faina, zahar,
lapte, galbenusuri si sare. Ingrediente: umplutura: 3 cepe verzi 1 fir
de praz 2 linguri ulei 2 rosii decojite 1 ardei gras 2 linguri ketchup
100 g sunca 4 linguri cascaval ras aluat: 20…
Read more »
Read more »
Salată de bulgur cu ţelină şi ierburi
22 October 2012
Salată
de bulgur cu ţelină şi ierburi din: bulgur, telina apio, mar, zeama de
lamaie, ulei de masline, alune de padure, ardei iute, seminte de rodie,
patrunjel, menta si tarhon. Ingrediente: 20 g de bulgur 1 telina Apio 1
mar zeama de la 1 lamaie 4 linguri ulei de masline 1 mana de alune de…
Read more »
Read more »
Cod cu ceapa si cartofi
22 October 2012
Cod
cu ceapa si cartofi din: file de cod, cartofi, ceapa, rosii cherry,
sare, piper, ulei de masline, patrunjel si zeama de lamaie. Ingrediente:
8 bucati file de cod 6 cartofi 2 cepe 8-10 rosii cherry sare piper
negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 3-4 fruze patrunjel zeama de
la 2-3 lamai Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu legume mexicane si pui
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Budinca cu legume mexicane si pui din: sos
enchilada, fasole, ceapa, ardei gras, ulei de masline, chimen, ardei
iute, sos tabasco, smantana, pui, ceapa zi mozzarella. Ingrediente: 1
cutie sos enchilada 2 cutii Fasole Pinto (sau fasole din conserva) 1
ceapa mare, tocata 1 ardei gras verde, taiat cuburi 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Pui rumenit cu glazură de muştar şi garnitură
22 October 2012
Pui
rumenit cu glazură de muştar şi garnitură din: pui, unt, mustar cu
boabe, cartofi, telina, mere rosii, nuci, pesmet, carnati, ou, patrunjel
si unt. Ingrediente: 1 pui mare (aproximativ 2 kg) 25 g unt 1 lingura
de mustar cu boabe cartofi copti sau legume pentru servit, optional
pentru garnitura: 3 tulpini de telina Apio,…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de perisoare
22 October 2012
Ciorba
gustoasa de perisoare din: carne tocata de vita, sare, ou, piper,
lesutean, orez, ceapa, morcovi, ardei capia, dovlecel, telina, suc de
rosii, bors si frunze de telina. Ingrediente: 400 g carne tocata de vita
sare un ou piper negru macinat o legatura leustean o lingurita orez cu
bobul mic si rotund 2 cepe 2…
Read more »
Read more »
Ruladă învelită în bacon
22 October 2012
O
reteta gustoasa si savuroasa de Ruladă învelită în bacon din: carne
tocata de vita, oua, ceapa rosie, usturoi, vin, unt, ulei de masline,
sare, piper, cimbru, branza camembert si bacon. Ingrediente: 800 g carne
tocata de vita 2 oua o ceapa rosie 2-3 catei usturoi 150 ml vin rosu
demidulce 150 g unt 3-4…
Read more »
Read more »
Chiftele din cartofi cu brânză
22 October 2012
Chiftele
din cartofi cu brânză din: cartofi, gorgonzola, marar, oua, pesmet,
unt, sare, ulei si faina. Ingrediente: 6 cartofi 200 g branza gorgonzola
o legatura marar 2 oua 100 g pesmet alb 100 g unt sare ulei pentru
prajit 1-2 lingurita faina Mod de preparare: Se curăţă cartofii de
coajă, se spală si se…
Read more »
Read more »
Rulada de vita cu cartofi
22 October 2012
O
reteta delicioasa de Rulada de vita cu cartofi din: muschi de vita,
sare, piper, salvie, vin rosu, usturoi, unt, ardei capia, ardei gras,
cartofi, boia, usturoi si cimbru. Ingrediente: un kg mschi de vita sare
piper salvie 100 ml vin rosu 3-4 catei usturoi 100 g unt pentru
umplutura: 500 g ardei capia un…
Read more »
Read more »
Salata de iarna cu sfecla si capere
22 October 2012
Salata
de iarna cu sfecla si capere din: sfecla, castravete, hrean, masline,
capere, otet din vin rosu, boia iute, chimen, ustuoi, ulei de masline,
sare si piper. Sucul de sfeclă roşie este unul din cele mai puternice
remedii în tratarea cancerului, anemiei şi leucemiei. Efectul este mult
mai puternic dacă sucul este băut în înghiţituri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele din ceapa cu sos de rosii
22 October 2012
Chiftele
din ceapa cu sos de rosii din: ceapa, sos de rosii, faina, bicarbonat,
pesmet, marar, seminte de chimen, suc de lamaie, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 800 g ceapa 400 ml sos de rosii 100 g faina 1/2 lingurita
bicarbonat 2 linguri pesmet 1 lingura marar verde tocat marunt 1 lingura
seminte de chimen…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu rosii
22 October 2012
O
reteta gustoasa de Ciorba de vita cu rosii din: rasol de vita, telina,
ardei gras, ceapa, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper, ulei
de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: un rasol de vita o
telina radacina si frunze 1-2 cepe un ardei gras 200 g mazare proaspata
un l suc de rosii…
Read more »
Read more »
Pane de salau cu garnitura
22 October 2012
Pane
de salau cu garnitura din: file de salau, sare, piper, pesmet picant,
ulei, cartofi, usturoi, salata verde si patrunjel. Ingrediente: 800 g
file de salau sare piper pesmet picant cu boia si usturoi ulei pentru
prajit pentru garnitura: 800 g cartofi o capatana usturoi salata verde o
legatura patrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Sarmale cu seminte de dovleac
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Sarmale cu seminte de dovleac din: orez, seminte de
dovleac, ceapa, pasta de rosii, pasta de ardei, marar, cimbru, ulei,
sare, piper si boia. Ingrediente: 200 g orez 100 g seminte de dovleac 3
cepe 2 linguri pasta de rosii 1 lingura pasta de ardei 1 lingura marar
verde 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Chiftele de dovlecei
22 October 2012
Chiftele
de dovlecei din: dovlecei, ou, piper alb, faina, ardei iute, frunze de
menta, lamaie, parmezan, sare de mare, ulei de masline si chimion.
Ingrediente: 4 dovlecei mari un ou mare o linguriţă de piper alb o
lingură cu vârf de făină cernută un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de
seminţe şi tocat mărunt frunzele…
Read more »
Read more »
Retete de post: Piure de linte cu castraveti acri
22 October 2012
O
reteta simpla de Piure de linte cu castraveti acri din: linte rosie,
castraveti acri, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si
piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 4 castraveti acri mai mari 4
linguri ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de
usturoi 1 lingurita otet sare piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida cu cartofi in ritmuri indiene
22 October 2012
O
reteta savuroasa de Conopida cu cartofi in ritmuri indiene din:
conopida, cartofi, ulei vegetal, ceapa, ghimbir, rosii, piper cayenne,
coriandru, curcuma, sare, punjabi garam masala si seminte de chimen.
Ingrediente: 1 conopidă mare 2-3 cartofi medii, decojiti 8 linguri de
ulei vegetal 3 cepe medii, taiate marunt ghimbir proaspat, curatat si
taiat in
Rulouri de curcan in sos de smantana
21 October 2012
Rulouri
de curcan in sos de smantana din: piept de curcan, morcovi, bacon,
galbenusuri, smantana, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
600 g piept de curcan 2 morcovi 150 g bacon (felii subtiri) 2
galbenusuri 500 g smantana nefermentata 1 catel de usturoi 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi carnea de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu păstârnac
21 October 2012
Pilaf
cu păstârnac din: orez basmati, concentrat de supa, linte rosie,
pastarnac, coaja de portocala, chimion, ceapa, turmeric, coriandru,
seminte de chimen, stafide, iaurt, fistic si suc de portocale.
Păstârnacul – indiferent dacă este făcut piure sau rumenit, aroma sa
dulce îl face o bună alternativă la cartofi. Alege păstârnaci de mărime
medie, fiindcă cei…
Read more »
Read more »
Gogosele cu crema de vanilie
21 October 2012
Gogosele
cu crema de vanilie din: drojdie, zahar pudra, lapte, faina, sare, ou,
galbenus, unt, budinca de vanilie, zahar vanilinat, lapte si rom.
Ingrediente: aluat: 10 g drojdie 60 g zahar pudra 150 ml lapte caldut
300 g faina sare 1 ou 1 galbenus 80 g unt topit crema: 1 plic praf de
budinca de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni (video)
21 October 2012
O reteta video despre cum se prepara tiramisu cu rubarba si capsuni Cum se prepara Tiramisu cu rubarbă și căpșuni
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de varza cu castraveti si ceapa verde
21 October 2012
O
reteta gustoasa de Salata de varza cu castraveti si ceapa verde din:
varza alba, varza rosie, castravete, ceapa verde, ulei de floarea
soarelui, otet si sare. Ingrediente: 1/2 varză albă 1/2 varza rosie 1
castravete lung 1 legătură de ceapă verde 4 linguri de ulei de floarea
soarelui 1 ½ lingura de otet 1…
Read more »
Read more »
Dovlecei la cuptor, cu sos
21 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Dovlecei la cuptor, cu sos din: dovlecei,
ulei de masline, sare de mare, piper, otet de vin rosu, frunze de
patrunjel, frunze de menta si ulei de masline extravirgin. Este o reţetă
extrem de simplă, care se prepară cel mai bine cu dovleceii mici care
se găsesc la începutul…
Read more »
Read more »
Lasagna cu carne de vita
21 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Lasagna cu carne de vita din: carne tocata
de vita, parmezan, ceapa rosie, sare, ou, piper, cimbru, busuioc, ulei
de masline, foi de lasagna, unt, faina, nucsoara, suc de rosii si cimbru
verde. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 200 g parmezan 2-3 cepe
rosii sare un ou…
Read more »
Read more »
Guguluf mormorat din aluat de chec
21 October 2012
Guguluf
mormorat din aluat de chec din: unt, zahar vanilat, zahar, oua, sare,
faina, praf de copt, lapte, cacao, pesmet si zahar pudra. Ingrediente:
200 g unt la temperatura camerei 1 plic zahar vanilat 200 g zahar 5 oua 1
praf sare 400 g faina 1 plic praf de copt circa 80 ml lapte 2…
Read more »
Read more »
Spata de porc inabusita cu cidru si pastarnac
21 October 2012
Spata
de porc inabusita cu cidru si pastarnac din: ulei de masline, spata de
porc, ceapa, telina, pastarnac, frunze de dafin, faina, cidru, supa de
pui, patrunjel, piure de cartofi si verdeata. Ingrediente: 2 linguri
ulei de masline 1 kg spata de porc, taiata cuburi 2 cepe feliate 2
tulpini de telina Apio, tocate grosier…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi cu ciuperci
21 October 2012
Supa
de cartofi cu ciuperci din: ciuperci uscate, ceapa, unt, faina, supa de
legume, radacinoase, maghiran, chimen, piper, sare, cartofi albi si
usturoi. Ingrediente: 1-2 maini ciuperci uscate 1 ceapa 2 linguri unt 2
linguri faina 1,2 l supa de legume 250 g radacinoase (morcovi, telina,
patrunjel) maghiran chimen piper sare 50 g catofi albi…
Read more »
Read more »
Dovlecei sote cu ardei iute si lamaie
21 October 2012
Dovlecei
sote cu ardei iute si lamaie din: dovlecei, ulei de masline, ardei
iute, usturoi, sare de mare, piper, zeama de lamaie si unt. Ingrediente:
4 dovlecei mici ulei de masline un ardei iute rosu uscat, faramitat 2
catei de usturoi, curatati si taiati felii sare de mare si piper negru
proaspat macinat zeama de…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu ceapa
21 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa de pulpa de miel cu ceapa din: pulpa de
miel, ceapa verde, usturoi, sare, cimbru, busuioc, vin alb, sparanghel
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: o pulpa de miel de 1-2 kg 3
legaturi ceapa verde o legatura usturoi verde sare cimbru busuioc 150 ml
vin alb 300 g sparanghel…
Read more »
Read more »
Placinta cu mere din aluat dospit
21 October 2012
Placinta
cu mere din aluat dospit din: drojdie, zahar, faina, lapte, ou, unt,
sare, alune caramelizate, scortisoara, smantana, coaja de lamaie,
budinca de vanilie, mere si suc de lamaie. Ingrediente: 25 g drojdie 100
g zahar 450 g faina 175 ml lapte 1 ou 125 g unt sare 50 g alune
caramelizate 1/2 scortisoara macinata…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu alune
21 October 2012
O
reteta savuroasa de Pui umplut cu alune din: unt, ceapa verde,
patrunjel, alune, coaja de paine, condiment, oua, sare, lapte, piper si
pui. Ingrediente: 50 g unt 120 g ceapa verde 3 linguri patrunjel tocat
70 g alune coaja de la 2 felii de paine 1 praf condiment din legume
deshidratate 2 oua sare…
Read more »
Read more »
Muschi cu sos bechamel
21 October 2012
O
reteta de muschi cu sos bechamel din: muschi de porc, sare, piper, vin
alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte,
morcovi si batoane crocante cu susan. Ingrediente: 800 g muschi de porc
sare piper 150 ml vin alb cimbru 2 linguri ulei de masline 5-6 catei de
usturoi pentru sosul bechamel:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de mazare
20 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de Supa crema de mazare din: ulei de
masline, ceapa, frunze de dafin, usturoi, busuioc, oregano, piper negru,
patrunjel, mazare, apa, morcovi, telina, cartofi si sare. Ingrediente: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 3 frunze de dafin 8 catei de
usturoi, zdrobiti 1 lingurita busuioc 1 lingurită oregano…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi cu ceapă şi bacon
20 October 2012
O
reteta delicioasa de Cartofi gratinaţi cu ceapă şi bacon din: smantana,
supa de pui, usturoi, cimbru, cartofi, bacon, ceapa si branza
camembert. Ingrediente: 2 linguri de smantana pentru gatit 150 ml supa
de pui 4 catei de usturoi, feliati fin 2 linguri de cimbru tocat 1,25 kg
de cartofi, feliati subtire 8 felii de…
Read more »
Read more »
Roastbeef cu cepe caramelizate
20 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de Roastbeef cu cepe caramelizate din:
ceapa, vin rosu, unt, zahar, otet balsamic, sare, piper si roastbeef.
Ingrediente: 300 g cepe frantuzesti (esalote) 200 ml vin rosu sec 50 g
unt 1 lingura zahar 4 linguri otet balsamic sare piper roastbeef
preferat Mod de preparare: Ceapa curăţată se aşază…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc la tava
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Pulpa de porc la tava din: pulpa de porc, vin alb,
ceapa, morcovi, telina, conopida, gulie, ardei grasi, cimbru, usturoi,
condimente, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pulpa de porc
(bucata intreaga) 500 ml vin alb sec 2 cepe 2 morcovi 1 telina 1
conopida 1 gulie 2 ardei grasi…
Read more »
Read more »
Retete simple: Pui la cuptor
20 October 2012
O
reteta simpla si gustoasa de Pui la cuptor din: pui, usturoi, frunze de
dafin, unt si zeama de lime. Ingrediente: 1 pui intreg de 1,8-2 kg 2
catei de usturoi, zdrobiti 2 frunze de dafin 50 g de unt, moale zeama de
la 1 lime Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220°C/gaz 7.…
Read more »
Read more »
Peste cu praz
20 October 2012
O
reteta savuroasa de peste cu praz din: peste, praz, cimbru, ceapa, foi
de dafin, vin alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 peste
mai mare, circa 800 g (curatat) 2 fire de praz 4 ramurele de cimbru 1
ceapa 2 foi de dafin 300 ml vin alb sec ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu sos de branza
20 October 2012
Rulada
de pui cu sos de branza din: ciuperci, piept de pui, mascarpone, ceapa,
patrunjel, pesmet, smantana, unt, crema de branza, faina, sare si
piper. Ingredinete: 300 g ciuperci 4 piepti de pui 100 g mascarpone 2-3
legaturi ceapa o legatura patrunjel 4 linguri pesmet pentru sos: 100 ml
smantana o lingura unt cu sare…
Read more »
Read more »
Prajitura la tava cu visine (Valurile Dunarii)
20 October 2012
Prajitura
la tava cu visine din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt,
lapte, cacao, rom, visine, zahar vanilat, lapte, unt, zahar pudra si
ciocolata amaruie. Ingrediente: blat: 250 g unt 200 g zahar 1 praf sare 6
oua 400 g faina 3 lingurite praf de copt circa 5 linguri lapte 1
lingura cacao…
Read more »
Read more »
Berbecuţ cu bulgur şi vinete la cuptor
20 October 2012
Berbecuţ
cu bulgur şi vinete la cuptor din: masline negre, feta, carne de
berbecut, usturoi, vanata, grau bulgur, rosii, supa de vita, oregano si
iaurt grecesc. Ingrediente: 240 g amestec de masline negre si feta, la
borcan, curse bine, pastreaza uleiul 700 g carne de berbecut, taiata
cubulete 1 vanata tocata 4 catei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Focaccia cu eşalote
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Focaccia cu eşalote din: drojdie, faina, ulei de
masline extravirgin, sare de mare, esalote si cimbru. Ingrediente: 20 g
drojdie 500 g faina 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingura de
sare de mare 10 esalote 2 fire cimbru Mod de preparare: Intr-un
castron se zdrobeşte cubul de drojdie…
Read more »
Read more »
Rata cu fasole la cuptor
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Rata cu fasole la cuptor din: pulpe de rata, fasole
boabe, ceapa, rosii, morcov, ulei, foi de dafin, patrunjel, sare si
piper. Fasolea este bogată în calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc,
potasiu, seleniu, acid folic, vitaminele A, C, K şi cele din Complexul
vitaminic B. Din acest motiv este recomandată în…
Read more »
Read more »
Supa de rosii cu perisoare de carne
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Supa de rosii cu perisoare de carne din: paine
toast, smantana, usturoi, patrunjel, rozmarin, carne de vita, ou, coaja
de lamaie, sare, piper, rosii, ceapa, ulei de masline, bulion, supa,
zahar, unt, marar si verdeturi. Ingrediente: 2 felii paine toast veche
de-o zi 5-6 linguri smantana 2 catei de usturoi 6…
Read more »
Read more »
Orez cu creveţi şi cârnaţi picanţi
20 October 2012
O
reteta gustoasa de Orez cu creveţi şi cârnaţi picanţi din: carnati
picanti, ceapa, ardei rgas, condimente cajun, orez, supa de pui, rosii,
creveti si coriandru. Ingrediente: 4 carnati picanti 1 ceapa, tocata 1
ardei gras rosu, fara seminte, feliat 2-3 lingurite de condimente Cajun
250 g de orez cu bob lung 500 ml supa…
Read more »
Read more »
Tort savuros de biscuiţi
20 October 2012
Tort
de biscuiţi din: unt de cocos, ou, zahar, zahar vanilat, lapte, cacao
si biscuiti integrali. Ingrediente: 200 g unt de cocos (sau unt normal) 1
ou 80 g zahar 1 plic zahar vanilat 50 ml lapte condensat 5 linguri
cacao 200 g biscuiti integrali Mod de preparare: Se topeşte untul şi
se lasă…
Read more »
Read more »
Salata cu sunca si mustar cu miere
20 October 2012
Rade
într-un bol 2 morcovi mari, 1/2 ceapă şi 1 măr roşu şi adaugă 250 g de
varză albă tocată. Amestecă 4 linguri de maioneză, 2 linguri de muştar
cu boabe, 1 lingură de muştar Dijon, 2 linguri de miere şi 1 lingură
oţet de vin alb, apoi asezonează. Toarnă dressingul astfel obţinut peste
salată…
Read more »
Read more »
Medalioane de porc cu esalote
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Medalioane de porc cu esalote din: medalioane de
porc, sare, piper, ulei de masline, esalote, busuioc, unt si vin.
Ingrediente: 500 g medalioane de carne de porc sare piper 2 linguri ulei
de masline 4 esalote 4 fire busuioc 60 g unt 100 ml vin alb Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Rulada cu conopida si carne tocata
20 October 2012
O
reteta gustoasa de Rulada cu conopida si carne tocata din: carne
tocata, conopida, morcov, ceapa, marar, ulei, oua, paine neagra, lapte,
cimbru, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne tocata 1
conopida mica 1 morcov 1 ceapa 1 legatura marar 50 ml ulei 2 oua 2 felii
paine neagra 50 ml lapte 1…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu esalote
20 October 2012
Dovlecei
cu esalote din: dovlecei, esalote, sare, otet de mere, ghimbir, seminte
de coriandru, seminte de mustar, chimen, zahar, amidon si curcuma.
Ingrediente: 600 g dovlecei 400 g esalote 1 lingura de sare 800 ml otet
de mere 3 cm ghimbir proaspat 2 linguri seminte de c
Bors de vita cu leustean
20 October 2012
Bors
de vita cu leustean din: rasol de vita, morcovi, ceapa, cartofi, ardei,
telina, sare, foaie de dafin, piper, bors, suc de rosii, ulei de
floarea soarelui, frunze de telina si leustean. Ingrediente: 1 kg
rasold e vita 3 morcovi 1-2 cepe 3 cartofi un ardei o telina sare o
foaie de dafin piper negru…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu salată de roşii şi pesto
20 October 2012
Friptură
de miel cu salată de roşii şi pesto din: patrunjel, cimbru, ulei de
masline, parmezan, miere, otet de vin alb, sare, piper, rosii, ceapa
rosie, usturoi si fileuri de miel. Ingrediente: 2 fire patrunjel 4 fire
cimbru 150 ml ulei de masline 2 linguri parmezan ras 1 lingura miere 1
lingura otet de vin…
Read more »
Read more »
Salată vietnameză cu pui
20 October 2012
Salată
vietnameză cu pui din: taitei din orez, morcov, castravete, piept de
pui, ridichi, ceapa rosie, menta, arahide, ardei iute, coaja si zeama de
lamaie, sos de peste, sos de soia si ulei de susan. Ingrediente: 100 g
taitei din orez 1 morcov 1/2 castravete 2 piepti de pui fripti, taiati
in fasii 50 g…
Read more »
Read more »
Plăcintă de praz cu ficăţei de pui
20 October 2012
O
reteta de placinta de praz cu ficatei de pui din: praz, ficatei de pui,
foi de placinta, morcov, ceapa, ardei gras, oua, patrunjel, smantana,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 fire de praz 500 g ficatei de pui
500 g foi de placinta 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 3 oua 1 legatura…
Read more »
Read more »
Porc la tava cu legume
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Porc la tava cu legume din: muschi de porc,
broccoli, morcovi, gogosari, ardei, ceapa, sare, piper, cimbru, rozmarin
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 500 g muschi de porc 400 g
broccoli 3 morcovi 2 gogosari 2 bucati ardei verde o ceapa mare sare
piper cimbru uscat si macinat o crenguta…
Read more »
Read more »
Pere umplute
20 October 2012
Pere
umplute din: pere, branza de burduf, cimbru, frunze de salvie, bacon,
vin, lamaie, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 pere mari 50-60
g branza de burduf 1 ramurica de cimbru 4 frunze de salvie 8-10 felii
de bacon, taiate foarte subtire 500 ml vin alb 1 lamaie 2 foi de dafin
sare…
Read more »
Read more »
Midii cu ceapa
20 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de midii cu ceapa din: ulei de masline,
esalote, usturoi, morcov, vin alb, midii, patrunjel, lamaie, piper, sare
si paine. Ingrediente: 60 ml ulei de masline 2 esalote 5 catei de
usturoi 1 morcov 200 ml vin alb 300 g midii curatate congelate 1
legatura patrunjel 1 lamaie piper negru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing cu ceapa verde
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Salata de andive cu orz si dovleac copt si dressing
cu ceapa verde din: dovleac, orz, apa, ulei de masline, ceapa verde,
otet balsamic, sirop de artar, sare, piper si andive. Ingrediente: 1/4
dovleac 1/4 ceasca de orz uscat 3/4 căni de apă plus, 1/2 ceasca 2
linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Ghiveci in suc de rosii
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Ghiveci in suc de rosii din: fasole verde, ardei
grasi, dovlecei, vinete, conopida, bame, otet, rosii, verdeata, suc de
rosii si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg ardei grasi 1 kg
dovlecei tineri 1 kg vinete 1 kg conopida 1 kg bame 200 ml otet 1 1/2 kg
rosii…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu cuscus si garnitura de legume
20 October 2012
Muschi
de vita cu cuscus si garnitura de legume din: muschi de vita, sare,
piper, cimbru, vin rosu, ulei de masline, zahar, otet aromatic, cuscus,
unt, dovlecei, morcovi, usturoi si gogosari. Ingrediente: 800 g muschi
de vita sare piper cimbru 100 ml vin rosu 3-4 linguri ulei de masline o
lingura de zahar 3-4 linguri…
Read more »
Read more »
Tagine de berbecuţ, dovleac şi caise uscate
20 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa din: ulei, ceapa, usturoi, ras el
hanout, berbecut, dovleac, caise, rosii, supa de vita, coaja de lamaie,
coriandru, cuscus si iaurt. Ingrediente: 2 linguri de ulei 1 ceapa mare,
tocata fin 2 catei de usturoi, tocati fin 1 lingura de ras el hanout
(condiment arabesc) 600 g pulpa de berbecut,…
Read more »
Read more »
Jeleu de mure cu sampanie
20 October 2012
Jeleu
de mure cu sampanie din: mure, sampanie rosie, zahar gelifiant si sare
de lamaie. Ingrediente: 1,5 kg mure 500 ml sampanie rosie 500 g zahar
gelifiant (3:1) 1 plic sare de lamaie Mod de preparare: Se piseaza 1,5
kg mure cu 500 ml sampanie rosie; se strecoara piureul. Se amesteca 250
ml din…
Read more »
Read more »
Placinta de toamna cu fructe de padure
20 October 2012
Placinta
de toamna cu fructe de padure din: fructe de padure, zahar, apa,
amidon, suc de lamaie, extract de vanilie, sare, scortisoara, zahar
brun, faina, fulgi de ovaz si unt. Ingrediente: 600 grame fructe de
padure 50 grame zahar 20 ml apa 20 grame amidon 10 ml suc de lamaie 5 ml
extract de vanilie…
Read more »
Read more »
Salata de creveti si pepene galben
20 October 2012
O
reteta savuroasa de Salata de creveti si pepene galben din: pepene
galben, grapefruit, miere, ghimbir, creveti si rucola. Ingrediente: 2
pepeni galbeni mici 1 grapefruit rosu 2 lingurite ghimbir 4 lingurite
miere 175 g creveti, curatati si gatiti o mana de rucola, pentru
garnisire Mod de preparare: Taiati pepenii in jumatate si indepartati…
Read more »
Read more »
Meniu de 1200 de calorii (Diete)
20 October 2012
Mic dejun: 150ml de lapte fara grasime, 1 lingurita de miere si 2
biscuiti integrali Gustare: 20g de miez de nuca Pranz: 200g de paste cu
dovlecei gratinati +100g de linte fiarta cu marar deasupra Gustare: 20 g
de migdale Cina: peste la cuptor fara ulei cu 5 masline + 2 kiwi
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #3
19 October 2012
TV
Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce
urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor
bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de
retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de
solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate
retete ale…
Read more »
Read more »
Dulceata de prune cu ciocolata
19 October 2012
Dulceata
de prune cu ciocolata din: prune, lamaie, zahar si praf de ciocolata
amaruie. Ingrediente: 1 1/2 prune 1 lamaie 500 g zahar gelifiant (2:1)
40 g praf de ciocolata amaruie Mod de preparare: Se spală prunele, se
taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi; se pasează şi se amestecă
împreună cu sucul de…
Read more »
Read more »
Ouă coapte cu şuncă şi spanac
19 October 2012
Ouă
coapte cu şuncă şi spanac din: ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei
iute, rosii, ardei copti, sunca, spanac, oua, pudra de ardei cayenne si
paine crocanta. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica,
tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 1 ardei iute verde, curatat de
seminte si tocat fin 400 g…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii asezonată cu şuncă de Parma şi mozzarella
19 October 2012
Tartă
cu roşii asezonată eu şuncă de Parma şi mozzarella din: aluat, rosii,
rosii cherry, mozzarella, sunca de parma, sare, piper, cimbru si ulei de
masline. Ingrediente: 350 g aluat de foi congelat 6 rosii 250 g rosii
cherry 150 g mozzarella 6 felii sunca de Parma sare piper 2 linguri
cimbru uscat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Crochete de peste cu mazare
19 October 2012
O
reteta savuroasa de Crochete de peste cu mazare din: file de cod,
faina, ou, pesmet, ulei, mazare, unt, coaja de lamaie, menta si cartofi.
Ingrediente: 600 g file de cod sau de salau, fara piele 50 g de faina,
amestecata cu putina sare 1 ou mare, batut usor 200 g de pesmet 2
linguri…
Read more »
Read more »
Galuste cu slaninuta si varza rosie
19 October 2012
Galuste
cu slaninuta si varza rosie din: varza rosie, ceapa, untura, zahar,
sare, chimen, otet, ceapa, chifle, slanina, faina, sare, galbenusuri, ou
si bacon. Ingrediente: 750 g varza rosie 1 ceapa 3 linguri untura 1
lingura zahar sare chimen otet 4 cepe galuste: 6 chifle vechi de-o zi 60
g slanina impanata 500 g faina…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor
19 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de pui la cuptor din: pui, rosii, telina,
ceapa, usturoi, sare, piper, boia, ulei, vin, supa, bulion si patrunjel.
Ingrediente: 1 pui (circa 1,2 kg) 500 g rosii 1 fir telina verde 1
ceapa 2 catei de usturoi sare piper boia 2 linguri ulei 100 ml vin alb
150 ml…
Read more »
Read more »
Lasagna vegetariană
19 October 2012
Lasagna
vegetariană din: foi lasagna, sare, piper, dovlecei, usturoi, ceapa,
ulei, rosii, busuioc, mozzarella, parmezan, rosii cherry, rosii galbene
si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 12 foi lasagna sare piper 3
dovlecei mijlocii 2-3 catei de usturoi 1 ceapa 1 lingura ulei 600 g
rosii decojite (conserva) 2 linguri busuioc tocat 250 g mozzarella 75…
Read more »
Read more »
Zacuscă de legume
19 October 2012
O
reteta delicioasa de Zacuscă de legume din: ceapa, gogosari, ardei
grasi, morcovi, telina, patrunjel, conopida, varza alba, usturoi, pasta
de tomate, zahar, ulei, boabe de piper, foi de dafin, sare, piper si
conservant. Camara plina de borcane face iar mai usoare… si mai placuta
Ingrediente: 2 kg ceapa 2 kg gogosari 2 kg ardei…
Read more »
Read more »
Budinca de paste cu varza
19 October 2012
O
reteta gustoasa de Budinca de paste cu varza din: paste scurte, ulei,
sare, varza alba, varza rosie, usturoi, smantana, oua, cascaval si
piper. Ingrediente: 400 g paste scurte 3 linguri ulei sare 8 frunze de
varza alba 4 frunze de varza rosie 1 catel de usturoi 250 g smantana 16%
grasime 4 oua 150…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu cartofi
19 October 2012
O
reteta simpla si delicioasa de Pulpa de porc cu cartofi din: pulpa de
porc, cartofi, rosii, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 600 g pulpa de porc 800 g cartofi 4-5
rosii o capatana de usturoi cimbru si busuioc proaspat sare piper 3-4
linguri ulei de floarea soarelui …
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu peşte
19 October 2012
Roşii
umplute cu peşte din: paine toast, busuioc, cimbru, patrunjel,
parmezan, smantana, unt, sare, piper, rosii, file de peste alb, usturoi,
ulei, vin si branza. Ingrediente: 4 felii paine toast 3 linguri busuioc
tocat 1 lingura cimbru tocat 2 linguri patrunjel tocat 2 linguri
parmezan ras 60 g smantana 100 g unt sare piper 4…
Read more »
Read more »
Strudel cu varza si prune
19 October 2012
Strudel
cu varza si prune din: faina, sare, ulei, ou, apa, pesmet, varza, unt,
zahar, smantana, sare, branza de vaci, oua, zahar pudra, prune uscat si
suc de lamaie. Ingrediente: aluat: 250 g faina 1 praf de sare 1 lingura
ulei 1 ou 125 ml apa calduta 6 linguri pesmet umplutura: 800 g varza 30…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu rubarba si capsuni
19 October 2012
O
reteta savuroasa si delicioasa de Placinta cu rubarba si capsuni din:
caspuni, rubarba, zahar, tapioca, sare, unt, aluat, galbenus si zahar.
Ingrediente: 4 1/2 cani capsune taiate felii 1 1/2 cani de rubarbă,
tăiate în bucăți de 1-2 cm 1 cană de zahăr 1/4 ceasca de tapioca 1
linguriță de sare 1 1/2 linguri…
Read more »
Read more »
Spaghete cu rosii cherry
19 October 2012
Spaghete
cu rosii cherry din: spaghete, sare, rosii cherry, masline, busuioc,
usturoi, ulei de masline, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g spaghete
sare 400 g rosii cherry 80 g masline negre fara samburi 1/2 legatura
busuioc 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline piper 50 g parmezan
proaspat ras Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca de macaroane
19 October 2012
Budinca
de macaroane din: macaroane, oua, telemea, branza de vaci, gorgonzola,
smantana, ceapa verde, rosii, unt si sare. Ingrediente: 700 g
macaroane/spaghete 2 oua 200 g telemea 100 g branza de vaci 100 g
camembert/gorgonzola 100 g smantana 2 fire de ceapa verde 2 rosii 50 g
unt sare Mod de preparare: Unge cu…
Read more »
Read more »
Lasagna cu broccoli
19 October 2012
O
reteta delicioasa de lasagna cu:ou, broccoli, smantana, cascaval,
nucsoara, faina, lapte, usturoi, ulei de masline, margarina, sare.
Ingrediente: 150g foi de lasagna 1 ou 100 g smântână 300 g broccoli 150 g
caşcaval 1 vârf de cuţit nucşoară 3 linguri cu făină 200 ml lapte 2
căţei de usturoi ulei de măsline 2 linguri…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi la tavă
19 October 2012
O
reteta simpla si delicioasa de Pui cu cartofi la tavă din: cartofi,
ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, bacon, lamaie, oregano, vin si
supa de pui. Ingrediente: 500 g cartofi, feliati subtire 2 linguri ulei
de masline 6-8 pulpe superioare de pui, cu piele 8 salote sau cepe mici