Retete usoare:
Somon cu gem de caise si ghimbir
25 September 2012
O
reteta de Somon cu gem de caise si ghimbir din: ardei iute, sos de
soia, ghimbir, gem de caise si file de somon. Ingrediente: 1/2 lingurita
ardei iute macinat 2 lingurite sos de soia 3 lingurite ghimbir proaspat
ras 3 linguri gem de caise 500 gr file de somon Mod de preparare:
Incinge…
Read more »
Read more »
Iaurt cu fructe aromate
25 September 2012
O
reteta de iaurt cu fructe din: prune, afine, coaja si suc de portocala,
zahar brun, zmeura, iaurt si miere. Ingrediente: 4 prune mari, fara
samburi si taiate felii 200 g de afine coaja rasa si sucul de la 1
portocala 25 g zahar brun 150 g zmeura iaurt gras si miere, pentru
servit …
Read more »
Read more »
Salată de pere cu parmezan
25 September 2012
Salata
de pere cu parmezan din: pere, frunze de slaata, mustar cu boabe, miere
si ulei de masline. Ingrediente: 4 pere 300 g mix frunze de salata 200 g
parmezan pentru dressing: 1 lingura de mustar cu boabe 1 lingura de
miere 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Spală perele,
taie-le în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si visine
25 September 2012
O
reteta de prajitura cu banza si visine din: oua, zahar, faina, praf de
copt, unt, zahar, branza de vaci, visine, apa, esenta de rom si budinca
de vanilie. Ingrediente: pentru piscot: 8 oua 8 linguri zahar 8 linguri
faina 1 praf de copt pentru crema 1: 120 g unt 100 g zahar 250 g…
Read more »
Read more »
Supa de fasole verde ardeleneasca
25 September 2012
O
reteta de supa de fasole verde ardeleneasca din: fasole verde, slanina
afumata, rosii, patrunjel, zer, smantana si ceapa verde. Ingrediente:
600-800 g fasole verde 200 g slanina afumata 3-4 rosii proaspete 20 g
frunze de patrunjel zer sau otet, dupa gust 100 g smantana fire de ceapa
verde Mod de preparare: Cureţi, speli…
Read more »
Read more »
Potato rosti
25 September 2012
Potato
rosti din: ulei de masline, unt, cartofi, sare de mare, piper, rozmarin
si usturoi. Potato rosti a fost una dintre vedetele anilor ’80.
Cartofii trebuie tăiaţi beţişoare de mână sau cu o mandolină, dar nu e
cazul să vă faceţi prea multe griji în ceea ce priveşte precizia. în
final, cartofii trebuie să fie…
Read more »
Read more »
Cocktail cu suc de struguri si rom
25 September 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu suc de struguri si rom din: suc de
struguri, rom, scortisoara, frunza de dafin, cuisoare, albusuri si
zahar. Ingrediente: 0,8 cl suc de struguri deschis la culoare 0,5 cl rom
un varf de scortisoara 1 frunza de dafin 1 cuisoare 2 albusuri 100 g
zahar Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rozete cu zmeura
25 September 2012
O
reteta de rozete cu zmeura din: inghetata de zmeura, unt, fistic,
migdale, alune de padure, zmeura, zahar pudra si suc de portocale.
Ingrediente: 600 ml inghetata de zmeura 50 g unt 60 g fistic 100 g
migdale 100 g alune de padure 450 g zmeura 120 g zahar pudra 150 ml suc
de portocale…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete carbonara
25 September 2012
O
reteta de spaghete carbonara din: parmezan, oua, mazare, spaghete, ulei
de masline, bacon, usturoi si chives. Ingrediente: 85 g de parmezan 2
oua, de preferat ecologice 200 g mazare congelata 350 g de spaghete 1
lingura ulei de masline 100 g de bacon slab, taiat in bucati mici 2
catei mari de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Bacalao a la Vizcaina
24 September 2012
Această
reţetă este originară din Tara Bascilor, situată în partea de nord a
Spaniei, în jurul oraşului Bilbao. Codul se găseşte aici în partea de
sud până spre Golful Biscaia, care a dat de altfel şi numele regiunii
Vizcaya. Tradiţia conservării codului prin sărare este aici păstrată cu
aceeaşi sfinţenie ca în Portugalia. Bacalao pregătit…
Read more »
Read more »
Dulceata de cirese
24 September 2012
Dulceata
de cirese din: cirese, zahar si apa. Ingrediente: 3 kg cirese 1 kg
zahar 250 ml apa Mod de preparare: Speli cireşele, le rupi codiţele şi
le scoţi sâmburii, într-o cratiţă pui 3/4 din cantitatea de zahăr şi
torni şi apa. Pui totul la foc mic până se topeşte zahărul. Apoi adaugi
cireşele…
Read more »
Read more »
Salata cu mazare verde
24 September 2012
O
reteta de Salata cu mazare verde din: mazare verde, mere, banana,
iaurt, zeama de lamaie, zahar, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg
mazare verde 2 mere mai mari 1 banana 200 ml iaurt zeama stoarsa de la 1
lamaie 1 lingurita zahar sare piper alb macinat Mod de preparare: Pui
mazărea la…
Read more »
Read more »
Borş de peşte pescăresc
24 September 2012
O
reteta de bors de peste pescaresc din: peste, cartofi, ceapa, ardei
gras, usturoi, sare, otet, leustean si ardei iute. Ingrediente: peste de
balta proaspat (somn, stiuca, crap, lin, caras, salau, rosioara, biban
etc) cartofi ceapa ardei gras (galben si rosu) usturoi sare otet
leustean ardei iute (optional) Mod de preparare: Peştele proaspăt îl…
Read more »
Read more »
Fasole verde in aluat
24 September 2012
O
reteta de fasole verde in aluat din: fasole verde, sare, piper,
patrunjel, sunca, cascaval, faina, ou si sare. Ingrediente: 250 g fasole
verde sare piper patrunjel 100 g sunca presata 100 g cascaval ras
pentru aluat: 200 g faina 1 ou sare 100 ml apa Mod de preparare:
Fierbi fasolea verde şi o…
Read more »
Read more »
Salată de orez integral
24 September 2012
O
reteta de salata de orez integral din: orez integral, ulei de masline,
zeama de lamaie, rosii, masline, mazare si patrunjel. Ingrediente: 250 g
orez integral 1 lingura ulei de masline zeama de la jumatate de lamaie 2
rosii 10-20 de masline 100 g mazare cateva fire de patrunjel Mod de
preparare: Fierbi orezul,…
Read more »
Read more »
Supa crema de dovlecei cu sunca
24 September 2012
O
reteta de supa crema de dovlecei cu sunca din: dovlecei, usturoi,
ceapa, ulei, supa de legume, smantana, sunca afumata, sare, piper si
marar. Ingrediente: 800 g dovlecei 1 catel de usturoi 1 ceapa 2 linguri
ulei 1/2 l supa de legume 150 g smantana 150 g sunca afumata sare piper 1
legatura marar …
Read more »
Read more »
Cirese in foietaj
24 September 2012
Cirese
in foietaj din: aluat, cirese, zahar, amidon, frisca, intaritor, zahar
vanilat si faina. Ingrediente: 500 g aluat de patiserie 600 g cirese 2
linguri zahar 2 lingurite de amidon 500 ml frisca 1 pliculet intaritor
de frisca 2 pachete de zahar vanilat faina pentru tava de copt Mod de
preparare: Pe planşa de…
Read more »
Read more »
Drob de usturoi cu ceapa verde
24 September 2012
O
reteta de drob de usturoi cu ceapa verde din: ceapa verde, usturoi
verde, oua, ficat de pui, smantana, sare, piper, busuioc si verdeata.
Ingrediente: 5 legaturi de ceapa verde 3-4 legaturi de usturoi verde 5
oua 400 g ficat de pui 100 g smantana sare piper busuioc foarte multa
verdeata (patrunjel si marar) …
Read more »
Read more »
Piscoturi de casa
24 September 2012
O
reteta de piscoturi de casa din: oua, zahar, unt, bicarbonat, esente,
faina si nuci. Ingrediente: 3 oua 1 cana zahar 1 pachet unt 1 lingurita
bicarbonat esente (dupa gust) circa 1 kg de faina nuci pisate cat mai
marunt (cat de mult posibil, acesta fiind ingredientul principal) Mod
de preparare: Amesteci toate ingredientele,…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic
24 September 2012
O
reteta de Salata de paste cu ton, capere si otet balsamic din: paste,
ton, capere, ardei iute, telina, rosii cherry, otet balsamic, ulei de
masline extravirgin, rucola si busuioc. Ingrediente: 350 g de paste
orecchiete (sau melcisori) 225 g ton in suc propriu, scurs bine 1
lingura de capere 15 ardei iuti mici din…
Read more »
Read more »
Budinca de piersici
24 September 2012
O
reteta de budinca de piersici din: piersici, lapte, fulgi de cereale,
faina, sare, zahar, zahar vanilat, oua, coaja de lamaie si margarina.
Ingrediente: 500 g piersici 400 ml lapte 2 linguri fulgi de cereale 2
linguri faina 1 varf lingurita sare 3 linguri zahar 1 lingurita zahar
vanilat 4 oua coaja rasa de lamaie…
Read more »
Read more »
Despre cartofi
24 September 2012
Haideţi
să începem cu vechii noştri prieteni, cartofii. Originari din America
de Sud, cartofii au ajuns în Marea Britanie abia acum vreo 300 de ani,
ceea ce e de-a dreptul incredibil dacă ne gândim câţi dintre noi îi
consumă în fiecare zi — piure, prăjiţi, fierţi sau chiar sub formă de
chips! Există sute de…
Read more »
Read more »
Tort cu cireşe
24 September 2012
Tort
de cirese din: oua, zahar, esenta de vanilie, faina, cacao, amidon,
praf de copt, ulei, margarina, faina, smantana, iaurt, zahar pudra, foi
de gelatina, cirese, zeama si coaja de lamaie, brandy de cirese, frisca
si ciocolata. Ingrediente: blat: 3 oua 100 g zahar 1 fiola esenta de
vanilie 40 g faina 40 g cacao…
Read more »
Read more »
Cartofi scotieni
24 September 2012
O
reteta de cartofi scotieni din: ceapa, untura, ulei de masline, cimbru,
sare de mare, piper, cartofi, creson si frunze de telina. Este o reţetă
clasică din partea de nord a Marii Britanii. Aceasta reteta scoate cel
mai bine în evidenţă aroma cartofilor; iar frunzele de ţelină şi
cresonul îi dau o anumită prospeţime, datorită…
Read more »
Read more »
Salată cu roinită
24 September 2012
Salata
cu roinita din: frunze de roinita, rosii, praz, ardei gras, ulei de
masline, porumb, sare, anghinare, cas si busuioc. Ingrediente: 10 frunze
de roinita la un bol 2 rosii 1 fir de praz 1 ardei gras rosu 3 linguri
ulei de masline 50 g porumb din conserva sare 100 g anghinare 100 g cas…
Read more »
Read more »
Cheese-cake cu vişine
24 September 2012
Cheese-cake
cu vişine din: turta dulce, unt, branza de vaci, smantana, zahar,
amidon, oua si visine. Ingrediente: 300 g turta dulce 120 g unt topit
500 g branza de vaci 200 ml smantana 100 g zahar 2 linguri amidon 3 oua
250 g visine fara samburi Mod de preparare: Se macină turta dulce şi…
Read more »
Read more »
Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc
24 September 2012
O
reteta de Friptură de berbecuţ cu fasole în stil grecesc din: carne de
berbecut, ulei de masline, usturoi, ceapa, piure de rosii, marar, otet
de vin rosu, supa de pui, fasole si branza feta. Ingrediente: 500 g
carne de berbecut 1 1/2 lingura ulei de masline 3 catei de usturoi,
zdrobiti 1 ceapa mare,…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză şi cireşe
24 September 2012
O
reteta de prajitura cu branza si cirese din: zahar, zahar vanilat,
margarina, ulei, iaurt, faina, praf de copt, branza de vaci, zahar, unt,
cirese, zahar brun, unt si faina. Ingrediente: 120 g zahar 1 pachet de
zahar vanilat 80 g margarina 1 lingura ulei 1 iaurt mic simplu 300 g
faina 1 lingura praf…
Read more »
Read more »
Bacalhau
24 September 2012
Tradiţia
de a săra şi de a usca peştele pentru a-l putea conserva mai mult timp
s-a păstrat din vremurile în care oamenii încă urmau cu stricteţe toate
canoanele creştine. Pentru că, vinerea şi în anumite zile de sărbătoare
nimeni nu mânca nici un fel de carne, se consuma peşte în cantităţi
mari, astfel încât…
Read more »
Read more »
Cocktail Carribean Dream
24 September 2012
O
reteta simpla de Cocktail Carribean Dream din: espresso, inghetata de
vanilie, lichior de cocos malibu, rom, frisca si fulgi de cocos.
Ingrediente: 180 ml espresso tare 6 portii inghetata de vanilie 120 ml
lichior de cocos Malibu 60 ml rom 100 ml frisca fulgi de cocos Mod de
preparare: Se pune cafeaua in…
Read more »
Read more »
Pancakes cu cremă de afine
24 September 2012
Pancakes
cu crema de afine din: drojdie, zahar, faina, lapte, oua, sare, ulei de
floarea soarelui, smantana si afine. Ingrediente: 20 g drojdie 4
linguri zahar 400 g faina 700 ml lapte caldut 2 oua 1 praf de sare ulei
de floarea soarelui 250 ml smantana dulce grasa 200 g afine Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Branza topita de casa
24 September 2012
O
reteta de branza topita de casa din: lapte, branza de vaci, margarina,
oua, sare si bicarbonat. Ingrediente: 2 l lapte fierbinte 1,4 kg branza
de vaci 1 pachet margarina 3 oua 3 lingurite rase cu sare 1 lingurita
bicarbonat Mod de preparare: Amesteci bine laptele fierbinte cu
branza, apoi strecorui compozitia printr-un tifon.…
Read more »
Read more »
Cartofi la tavă cu rozmarin
24 September 2012
O
reteta de cartofi la tava cu rozmarin din: cartofi, sare de mare,
piper, rozmarin, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600 g cartofi
cerati, curatati sau frecati si taiati cubulete de 2,5 cm sare de mare
si piper negru proaspat macinat frunzele de la un fir de rozmarin proas
Briose cu zmeura
24 September 2012
O
reteta de briose cu zmeura din: unt, faina integrala, faina alba, praf
de copt, mac, oua, zahar, smantana, lapte, unt, coaja de limetta, zmeura
si zahar pudra. Ingrediente: 30 g unt 1 pahar (200 ml) faina integrala 1
pahar (20 ml ) faina alba 1 lingurita praf de copt 3 linguri mac
macinat 2…
Read more »
Read more »
Deliciu cu vita
24 September 2012
Deliciu
cu vita din: carne de vita macra, salata verde, rosii cherry, ardei
grasi, castravete, ceapa verde, ceapa uscata, taitei din orez,
patrunjel, menta, busuioc, condimente, zeama de lamaie, sos de soia si
piper. Ingrediente: 300 g carne de vita macra 1 salata verde 6-7 rosii
cherry 2 ardei grasi 1 castravete 2 fire ceapa…
Read more »
Read more »
Baclava cu fistic
24 September 2012
O
reteta de baclava cu fistic din: foi de placinta, unt, nuca, fistic,
zahar, coaja de lamaie, sare, zahar, baton de vanilie, coaja de lamaie,
miere, nuca si fistic. Ingrediente: 500 g foi de placinta 150 g unt
pentru umplutura: 500 g nuca macinata 150 g fistic macinat 100 g zahar
coaja de la o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pacheţele de vară transparente
24 September 2012
O
reteta de pachetele de vara transparente din: tofu, ghimbir, zahar,
otet de orez, sos de soia, usturoi, taitei de orez, castraveti, morcovi,
ridiche alba, ceapa, foi de orez, ardei iute, sos de soia, sos de
peste, otet de orez, zahar, usturoi si apa calda. Ingrediente: 300 g
tofu 2 cm radacina de ghimbir 1…
Read more »
Read more »
File de salau cu legume la gratar
24 September 2012
O
reteta de file de salau cu legume la gratar din: file de salau, legume,
condimente, ulei de masline, vin alb, masline, lamaie, foaie de dafin
si piper. Ingrediente: 1,5 kg file de salau mare 500 g legume (varza de
bruxelles, broccoli, dovlecel, ardei rosu) 3 lingurite condimente 50 ml
ulei de masline 100 ml…
Read more »
Read more »
Supă de varză cu sfeclă rosie si cartofi
24 September 2012
O
reteta de supa de varza cu sfecla rosie si cartofi din: sfecla rosie,
varza alba, cartofi, cepe, morcovi, ardei, leustean, sare si ulei.
Ingrediente: 1/2 sfecla rosie 1/2 varza alba 3-4 cartofi 2 cepe 2
morcovi 1 ardei rosu 1 legatura leustean sare ulei Mod de preparare:
Cureţi varza, apoi o dai prin…
Read more »
Read more »
Punci de visine
24 September 2012
O
reteta simpla de punci de visine din: galbenusuri, zahar vanilat,
zahar, scortisoara, frisca, lapte, lichior de visine si lamaie.
Ingrediente: 4 galbenusuri 1 plic zahar vanilat 100 g zahar putina
scortisoara 200 g frisca lichida 1/2 l lapte 1/3 lichior de visine
lamaie Mod de preparare: Intr-un vas mixam bine galbenusul cu zahar,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui cu curry (video)
24 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara pui cu curry, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 oil 1 tsp
mustard seeds handful curry leaves 3 onions 1 small piece of ginger,
grated 3 cloves of garlic 2 chicken breasts 3 natural yoghurt 1/2 tsp
chilli powder 1 tsp…
Read more »
Read more »
Pesto de mentă
24 September 2012
Amestecă
80g frunze de mentă, 250 g de ricotta şi 25 g de parmezan ras într-un
robot de bucătărie, până obţii un pesto omogen. Asezonează bine. Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Ficat cu rodie si ceapa rosie
23 September 2012
O
reteta de ficat cu rodie si ceapa rosie din: ficat de curcan, lapte,
rodie, ulei de masline, ceapa rosie, otet balsamic, sare grunjoasa,
piper si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficat de curcan 500 ml lapte o
rodie mare 2 cepe rosii 2-3 lingurite ulei de masline 2-3 lingurite otet
balsamic sare grunjoasa piper negru…
Read more »
Read more »
Ghiveci de legume si carne de pui
23 September 2012
Ghiveci
de legume si carne de pui din: piept de pui, cartofi, ceapa, dovlecei,
varza, ardei, rosii, condimente si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui si
3-4 pulpe de pui superioare 5 cartofi mari 2 cepe 2 dovlecei 1/2 varza 2
ardei 3 rosii 2 lingurite condimente putin ulei Mod de preparare:
Cureţi legumele…
Read more »
Read more »
Foi de pandispan cu zmeura si inghetata
23 September 2012
O
reteta de Foi de pandispan cu zmeura si inghetata din: faina, miere,
mascarpone, zahar, unt, lapte, bicarbonat, ou, nes, smantana, oua si
zmeura. Ingrediente: 500 g faina 3 linguri miere 250 g mascarpone 200 g
zahar 50 g unt 3 lingurite lapte 1 lingurita bicarbonat 1 ou 2 linguri
nes sau cappucino 500 g…
Read more »
Read more »
Varza in straturi
23 September 2012
Varza
in straturi din: varza, costita, smantana, cascaval, rosie, boia dulce,
piper, cimbru, seminte de marar, patrunjel, unt, sare si pesmet.
Ingrediente: 1 kg varza dulce potrivita 200 g costita sau kaizer 200 g
smantana 100 g cascaval ras 1 rosie mare 1 /2 lingurita boia dulce 1/2
lingurita piper negru macinat 1/2 lingurita cimbru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Supa vegetariana (video)
23 September 2012
O
reteta video despre Cum se prepara supa vegetariana, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2
knobs of butter 1 medium onion 2 cloves of garlic 1 broccoli head 1/2
ltr vegetable stock 1 creme fraiche salt and pepper Cum se prepara
Supa vegetariana Pofta buna!
Read more »
Read more »
Crumble de prune
23 September 2012
O
reteta de crumble de prune din: unt, zahar brun, faina, nuca, sare,
prune, zahar vanilat, scortisoara, coaja de lamaie si lamaie.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 200 g zahar brun 350 g faina 100 g
nuca macinata un praf sare un kg prune pentru umplutura: 100 g unt un
plic zahar vanilat o…
Read more »
Read more »
Bors de pui cu fasole boabe
23 September 2012
O
reteta de bors de pui cu fasole boabe din: fasole alba, bors, piept de
pui, morcovi, ceapa, ardei, sare grunjoasa, patrunjel si leustean.
Ingrediente: 300 g fasole alba boabe mici un litru bors un piept de pui 3
morcovi 3 cepe 2 ardei sare grunjoasa o legatura patrunjel 2-3 fire
leustean Mod de…
Read more »
Read more »
Supă miso de pui cu orez
23 September 2012
O
reteta de supa misod e pui cu orez din: supa de pui, piept de pui,
orez, morcovi, pasta de miso, sos de soia, mirin si ceapa verde.
Ingrediente: 500 g supa de pui 2 piepti de pui, fara piele 50 g de orez
cu bob lung 8 morcovi subtiri, taiati in jumatate pe lungime…
Read more »
Read more »
Chiftele de vinete
23 September 2012
O
reteta de chiftele de vinete din: vinete, franzela, faina, usturoi,
ceapa, marar, piper, ulei, branza telemea si ou. Ingrediente: 2 vinete
(500-600 g) 80 g franzela 25 g faina 2-3 catei de usturoi 1 ceapa mica 1
lingurita cu varf de marar taiat marunt piper ulei 100 g branza telemea
rasa sau cascaval ras…
Read more »
Read more »
Varza umpluta cu cartofi
23 September 2012
O
reteta de varza umpluta cu cartofi din: cartofi, varza, ceapa rosie,
usturoi, oua, ulei, chimen, smantana si condimente. Ingrediente: 800 g
cartofi 500 g varza 1 ceapa rosie 1 catel usturoi 2 oua 3 linguri ulei 1
lingurita chimen macinat 200 ml smantana 3 lingurite de condimente
Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi…
Read more »
Read more »
Pesto clasic
23 September 2012
Incinge
o tigaie mică la foc slab. Prăjeşte 50g seminţe de pin până devin
aurii, amestecând din când în când. Pune-le într-un robot de bucătărie
cu 80g de busuioc, 50g de parmezan, 150ml ulei de măsline şi 2 căţei de
usturoi. Amestecă-le în robot până se omogenizează, apoi asezonează.
Pofta buna!
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Dovlecei umpluti
23 September 2012
O
reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, carne amestec de porc si
vita, ceapa, ulei de masline, suc de rosii, condimente, patrunjel verde,
ou, kaizer si cascaval. Ingrediente: 3 dovlecei lungi sau 5 dovlecei
rotunzi, potriviti 300 g carne amestec de porc si vita 1 ceapa ulei de
masline 250 ml suc de rosii amestec…
Read more »
Read more »
Mâncare de varză din Moldova
23 September 2012
Mancare
de varza din moldova din: varza, ceapa, ardei, pulpe de pui, patrunjel
verde, smantana, sare, piper, sos de rosii si oua. Ingrediente: 1 varza
medie 3-4 cepe 1 ardei 4 pulpe de pui 1 legatura patrunjel verde 300 ml
smantana sare piper sos de rosii 2 oua Mod de preparare: Speli şi
toci…
Read more »
Read more »
Chilli de curcan şi cartofi copţi
22 September 2012
O
reteta de chilii de curcan si cartofi copti din: cartofi rosii, ulei de
masline, ceapa, usturoi, carne tocata de curcan, paprika, otet de
cidru, zahar brun, passata, cheddar si ceapa verde. Ingrediente: 4
cartofi rosii mari 1 lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata 1 catel de
usturoi, zdrobit 300 g carne tocata de…
Read more »
Read more »
Cartofi copţi cu somon şi creme fraîche cu chives
22 September 2012
Inţeapă
şi dă la cuptor 4 cartofi roşii, până devin rumeni şi crocanţi. Rupe în
bucăţele 200g de somon afumat şi împarte-l între cei 4 cartofi.
Stropeşte cu puţină zeamă de lămâie şi acoperă cu câte 1 lingură de
creme fraîche. Asezonează şi presară cu bucăţele de chives. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cum se prepara Somon la gratar (video)
22 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara somon la gratar, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1
salmon fillet 1 olive oil 1/2 lemon, juiced salt and pepper Cum se
prepara Somon la gratar Pofta buna!
Read more »
Read more »
Pesto cu nuci
22 September 2012
Amestecă
175 g miez de nucă şi 1 căţel de usturoi într-un robot de bucătărie
până sunt fin mărunţite. Adaugă 1 mână de busuioc, 100 g de parmezan
ras, 50g de unt şi 4 linguri ulei de măsline extravirgin, amestecă în
robot, apoi asezonează. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Beneficiile usturoiului
22 September 2012
Usturoiul
este un superaliment care ajută la scăderea colesterolului şi la
încetinirea arterosclerozei. Un factor extrem de important este modul în
care îl pregăteşti pentru a obţine maximum din beneficiile sale
nutritive. Pentru mai mult gust şi aromă, zdrobeşte-l sau toacă-l cu 10
minute înainte de a-l prepara şi adaugă-l în mâncare după gătirea
acesteia,…
Read more »
Read more »
Gigantes plaki
22 September 2012
O
reteta delicioasa de gigantes plaki cu:fasole, ulei de masline, ceapa,
usturoi, pasta de tomate, rosii, zahar, oregano, scortisoara, patrunjel.
Ingrediente: 400g de fasole uscată mare 3 linguriţe ulei de măsline
extra virgin, plus extra pentru servit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de
usturoi, tocaţi mărunt 2 linguriţă paste de tomate 800g roşii, fără…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Prajitura cu afine
22 September 2012
Prajitura
cu afine din: faina, praf de copt, unt, zahar, iaurt, afine, oua, sare
si zahar vanilat. Ingrediente: 200 g faina alba 1/2 plic praf de copt
110 g unt 150 g zahar (de preferat zahar brun) 230 g iaurt simplu 1 cana
afine/fructe de padure 3 oua un praf de sare 1 plic de…
Read more »
Read more »
Fasole verde scazuta
22 September 2012
O
reteta de fasole verde scazuta din: fasole verde, smantana, faina,
ulei, sare, piper, boia de ardei si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg
fasole verde (sa nu fie atoasa) 300 g smantana 3 linguri faina ulei sare
piper boia de ardei baza pentru mancaruri 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare: Cureţi păstăile, le…
Read more »
Read more »
Mic dejun moldovenesc
22 September 2012
Mic
dejun moldovenesc din: cartofi, branza de oaie, salam, slanina, rosie,
castravete, oua, ceapa verde, masline si cascaval. Ingrediente: 2
cartofi 4 felii branza de oi proaspat inchegata 4 felii salam 2 felii
slaninuta taraneasca afumata 1 rosie 1/2 castravete 2 oua 1 legatura
ceapa verde 6 masline putin cascaval Mod de preparare: Cureti…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de somon cu maioneza de capere
21 September 2012
O
reteta de burgeri de somon cu maioneza de capere din: capere, maioneza,
suc de lamaie, marar, sare, piper, telina, ceapa, arpagic, faina,
migdale, ou, sos sriracha, suc de lamaie, somon, chifle, salata verde si
rosii. Ingrediente maioneza de capere: 2 linguri caperei fin tocate 1/4
ceasca maioneza 2 linguri suc de lămâie 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de macrou (video)
21 September 2012
O
reteta video despre Cum se prepara salata de macrou, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3
olive oil 2 large tomatoes, chopped 6 green olives, chopped 1 garlic
clove, finely chopped 1 cups (250ml) basil
Paste cu mazăre şi creme fraîche
21 September 2012
Pregăteşte
200g de paste urmând instrucţiunile de pe pachet. Adaugă 140g de mazăre
decongelată, în ultimele 3 minute. Scurge şi păstrează puţin din apa în
care au fiert. Pune totul într-o crăticioară şi amestecă cu 50g de
parmezan ras, piper negru şi 4 linguri de creme fraîche. Mai adaugă
puţină apă de la paste, dacă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu prune, alune de pădure şi ciocolată
21 September 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu:, unt, prune, zahar brun, faina,
alune, oua, praf de copt, ciocolata neagra, gem de coacaze. Ingrediente:
175g unt, moale, plus extra pentru uns 800g prune 175g zahăr brun 175g
făină cu agent de creştere 175g alune de pădure mărunţite 3 ouă 1
linguriţă de praf de copt 50g ciocolată…
Read more »
Read more »
Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar
21 September 2012
O
reteta delicioasa de souvlaki din: usturoi, sare, ulei de masline,
lamaie, marar, carne de miel Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi
mărunt 2 linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă
şi sucul de la o lămâie 1 linguriţă de mărar tocat mărunt 700g de carne
macră de miel, cum ar…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu carne de miel, mărar şi orez
21 September 2012
O reteta delicioasa de rosii umplute cu: zahar, ulei de masline, ceapa,
usturoi, carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa
de pui, marar, patrunjel, menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4
linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra pentru
stropit 1 ceapă tocată mărunt 2 căţei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Crema de morcovi
21 September 2012
O
reteta de crema de morcovi din: morcovi, cascaval afumat, usturoi, sare
si maioneza. Ingrediente: 4 morcovi 250 g cascaval afumat 2 catei de
usturoi sare maioneza Mod de preparare: Razi pe răzătoarea mică
morcovii curăţaţi, apoi caşcavalul şi usturoiul. Le amesteci cu
maioneză, pui sare şi dai la frigider, să se pătrundă gusturile.…
Read more »
Read more »
Omletă cu spanac şi muşchi afumat
21 September 2012
Omleta
cu spanac si muschi afumat din: spanac, muschi afumat, ulei, usturoi,
oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat sau congelat 150 g
muschi afumat sau kaizer 3 linguri de ulei 2 catei de usturoi 8 oua
sare si piper Mod de preparare: Pui uleiul la încins şi căleşti
muşchiul tăiat cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu scoici
21 September 2012
O reteta delicioasa de tagliatelle cu:scoici, sparanghel, smantana,
unt, faina, supa, patrunjel, usturoi, ulei de masline, sare.
Ingrediente: tagliatelle scoici proaspete sparanghel smântână unt făină
supă pătrunjel usturoi ulei de măsline sare Mod de preparare: Scoicile
se fin în apâ rece cu sare timp de aproximativ 5 ore, astfel încât să se
cureţe foarte…
Read more »
Read more »
Pad Thai cu creveţi
20 September 2012
Pad
thai cu creveti din: taitei udon, ulei, creveti, ceapa verde, oua,
arahide, frunze de coriandru, lime, pasta de tamarind, sos de peste,
zeama de lime si zahar brun. Ingrediente: 250 g taitei udon 2 lingurite
de ulei 100 g creveti cruzi, curatati 4 fire de ceapa verde, tocate 2
oua, batute 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu cartofi
20 September 2012
Ardei
umplut cu cartofi din: ardei rgas, cartofi, bulion, ceapa si
condimente. Ingrediente: 10 teci ardei rgas 10 cartofi de marimea
tecilor 5 linguri bulion sau 5 rosii 2 cepe condimente Mod de
preparare: Cureţi ardeii, dar nu arunci cotoarele, pe care le poţi
folosi pe post de capac. Laşi ardeii la scurs. Fierbi…
Read more »
Read more »
Pui cu orez si portocale
20 September 2012
O
reteta de pui cu orez si portocale din: piept de pui, ardei, portocale,
orez, sos de soia, ulei de masline, otet balsamic, sare grunjoasa,
piper, zahar, seminte de susan si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de
pui 2 ardei 3 portocale 300 g orez 2-3 linguri sos de soia 2-3 linguri
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Pesto Cheddar
20 September 2012
Pune
tulpinile şi cea mai mare parte din frunzele dintr-o mână mare de
busuioc într-un robot de bucătărie. Adaugă 2 linguri ulei de măsline, 2
căţei de usturoi şi câteva linguri de apă, apoi amestecă până capătă
consistenţa unei paste. Adaugă 50g de brânză Cheddar şi amestecă din
nou. Condimentează după gust. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Muraturi crocante de vara
20 September 2012
O
reteta de muraturi crocante de vara din: castraveti, morcov, conopida,
ceapa, ardei gras, ardei iute, cimbru, marar, sare grunjoasa, otet,
piper, coriandru si paine alba. Ingrediente: 250 g castraveti mici 1
morcov mare 1 conopida mica 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 ardei iute verde 1
legatura cimbru si marar uscat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu orez
20 September 2012
O
reteta de friptura de porc cu orez din: pulpa de porc, sare, piper,
boia, vin, cimbru, ceapa, ciuperci, unt, orez, ulei de masline, ardei
capia si ceapa verde. Ingrediente: 800 g pulpa de porc sare piper boia
iute si dulce 50 ml vin demi-dulce un praf de cimbru 2 cepe 300 g
ciuperci 75…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba de praz cu bors
20 September 2012
Ciorba
de praz cu bors din: praz, telina, cartofi, morcov, ardei, ceapa,
rosii, patrunjel, marar, bors, usturoi, ulei de masline, dovlecei si
felii de lamaie. Ingrediente: 1-2 fire praz o telina 3 cartofi un morcov
2 ardei o ceapa 2-3 rosii o legatura patrunjel o legatura marar 500 ml
bors 2-3 catei usturoi 2 lingurite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado
20 September 2012
O
reteta de Salata de pui cu fasole neagra si dressing de avocado din:
piept de pui, supa de pui, fasole neagra, ardei gras, ceapa verde, sare,
piper, sos de avocado si lapte batut. Ingrediente: 4 căni cuburi piept
de pui fiert supa de pui 200 g fasole neagra clătită si scursă 1 ardei
gras…
Read more »
Read more »
Pesto de spanac
20 September 2012
Fierbe
un ceainic cu apă, apoi toarnă apa clocotită peste 500g de spanac,
într-o strecurătoare, până ce frunzele se înmoaie. Scurge surplusul de
apă, apoi pune spanacul într-un robot de bucătărie împreună cu 2 căţei
de usturoi, 2 linguri ulei de măsline, 100 g de feta cu conţinut redus
de grăsimi şi 40g seminţe de…
Read more »
Read more »
Bors de zarzavat de vara
20 September 2012
Bors
de zarzavat de vara din: ceapa, ulei, ardei gras, ardei iute, bostanel,
morcov, telina, cartofi, pastai, rosii, varza, orez, oua, frunze de
telina, frunze de patrunjel, sfecla rosie, loboda, leustean, bors si
sare. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei 1 ardei rgas 1 ardei iute 1
bostanel 1 morcov 1/2 telina 500 g cartofi…
Read more »
Read more »
Tarta cu mix de ardei
20 September 2012
O
reteta de tarta cu mix de ardei din: ardei, margarina, pesmet, sare
grunjoasa, piper, drojdie, faina, ulei de masline si usturoi.
Ingrediente: 8-10 ardei diferite sortimente 100 g margarina 100 g pesmet
sare grunjoasa piper negru macinat pentru aluat: 50 g drojdie 125 ml
apa calduta 350 g faina 4 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Paste cu roşii uscate şi sos pesto
20 September 2012
O
reteta de Paste cu roşii uscate şi sos pesto din: penne, bacon, rosii
usate, frunze de rucola, seminte de pin, frunze de busuioc, parmezan,
ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 300 g penne sau alte paste
scurte 8 felii subtiri de bacon 1 borcan de rosii uscate intregi frunze
de rucola, pentru servit pentru…
Read more »
Read more »
Calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de roşii
20 September 2012
O
reteta de calamar umplut cu sangerete, cu sos lipicios de rosii din:
ulei de masline, costita, ceapa, frunze de cimbru, sangerete, coaja de
lamaie, sare de mare, piper, calamari, ardei iute, usturoi si rosii
cherry. Deşi s-ar putea să pară ciudat, calamarul cu carne e o
combinaţie răspândită; un exemplu bun este delicioasa paella…
Read more »
Read more »
Tocana de vinete
20 September 2012
O
reteta de tocana de vinte din: vinete, ceapa, rosii, ulei, usturoi,
piper si sare. Ingrediente: 5-6 vinete 300 g ceapa 300 g rosii 100 ml
ulei 1 capatana de usturoi piper sare Mod de preparare: Tai vinetele
(cu un cuţit inoxidabil) în bucăţi şi le opăreşti în apă cu sare, apoi
le scurgi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de iepure
20 September 2012
O
reteta de ciorba de iepure din: iepure, ceapa, morcovi, pastarnac,
telina, vin rosu, bors, oua, smantana, ulei, patrunjel, sare, piper si
otet. Ingrediente: 1 kg iepure 150 g ceapa 100 g morcovi 100 g pastarnac
100 g telina 150 ml vin rosu 1 l bors 2 oua 100 g smantana 100 ml ulei
50…
Read more »
Read more »
Crostini alla caprese
20 September 2012
O
reteta de Crostini alla caprese din: paine ciabatta, rosii, mozzarella,
masline verzi, pesto, ulei de masline extravirgin si busuioc.
Ingrediente: 8 felii de pâine ciabatta 4 roşii, feliate transversal 200g
de mozzarella, feliată 100g de măsline verzi, fără sâmburi 8 linguri de
pesto ulei de măsline extravirgin busuioc proaspăt, pentru servit Mod
de…
Read more »
Read more »
Tocană de dovlecei
20 September 2012
O
reteta de tocana de dovlecei din: dovlecei, vinete, ceapa, rosii, ulei
de masline, sare, pesmet, cimbru si frunze de dafin. Ingrediente: 4
dovlecei 2 vinete 4 cepe 4 rosii 2-3 linguri ulei de masline sare 2
lingurite pesmet alb cimbru 4 frunze dafin Mod de preparare: Se curăţă
vinetele de coajă si se…
Read more »
Read more »
Salata cu ton colorata
20 September 2012
O
reteta de salata cu ton din: boabe de porumb, ton, mazare, rosii si
smantana. Ingrediente: 425 boabe de porumb 170 g ton in ulei maruntit
400 g mazare verde 3 rosii 3 linguri smantana Mod de preparare: Speli
roşiile şi le tai mărunt. Scurgi mazărea şi porumbul boabe de zeamă, le
treci prin…
Read more »
Read more »
Supa de rosii toscana
20 September 2012
O
reteta de supa de rosii toscana din: bagheta, ulei, ceapa, usturoi,
rosii, supa de pasare, parmezan si verdeata. Ingrediente: 6 felii de
bagheta 2 linguri de ulei 1 ceapa 3 catei de usturoi 1,5 kg rosii 1 l
supa de pasare 60 g parmezan verdeata Mod de preparare: Se rumeneste
painea. Se caleste…
Read more »
Read more »
Fusilli cu rucola, cârnaţi şi fenicul
20 September 2012
Fusilli
cu rucola, cârnaţi şi fenicul din: fusilli, carnati de porc, usturoi,
ardie iute, seminte de fenicul, smantana, mustar cu boabe, parmezan si
frunze de rucola. Ingrediente: 350 g de paste fusilli 6 carnati de porc
de calitte 2 catei de usturoi, feliati 1 ardei iute rosu, feliat, fara
seminte 1 lingura cu varf seminte…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu tzatziki
20 September 2012
Cartofi
copti cu tzatzikidin: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de
masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 cartofi mari 8 castraveti o
legatura marar 5-6 catei usturoi 2 linguri ulei de masline 300 g iaurt
grecesc sare 50 g unt Mod de preparare: Se spală cartofii şi se fierb
în coajă în apă cu…
Read more »
Read more »
Supă de ardei galben cu crutoane de pătrunjel
20 September 2012
O
reteta de supa de ardei galben cu crutoane de patrunjel din: ardei
grasi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, morcovi, telina, dovlecel, ou,
iaurt, ulei, sare, piper, paine, unt si patrunjel. Ingrediente: 4 ardei
grasi galbeni 1 ardei gras portocaliu 1 ardei capia rosu 1 ceapa mare
rosie un graunte de usturoi 2-3 morcovi tineri…
Read more »
Read more »
Bruschete cu mozzarella
19 September 2012
O
reteta de bruchete cu mozzarella din: rosii, iaurt, sare, piper, ulei
de masline, usturoi, patrunjel verde, unt, paine si cimbru. Ingrediente:
500 g rosii 150 ml iaurt sare un praf de piper negru 1-2 lingurite ulei
de masline 7-8 catei usturoi o legatura patrunjel verde 50 g unt o
paine cimbru Mod de…
Read more »
Read more »
Calamar crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute
19 September 2012
Calamar
crocant cu maioneză, lămâie verde si ardei iute din: maioneza, ardei
iute, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper, ulei de masline,
cartof, calamr, faina si lamai. Ingrediente: 4 linguri cu varf de
maioneza 2 ardei iuti proaspeti, curatati de semitne si tocati marunt
coaja rasa si zeama de la o lamaie…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu ardei si dovlecei
19 September 2012
O
reteta de tocanita cu ardei si dovlecei din: ardei, ceapa, usturoi,
pesmet, rosii, dovlecei, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, cimbru,
otet balsamic si maghiran. Ingrediente: 4-5 ardei, diferite soiuri 2-3
cepe 4-6 catei de usturoi o lingura pesmet 4 rosii 4 dovlecei 3-4
linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat cimbru…
Read more »
Read more »
Punci de oua
19 September 2012
O
reteta simpla de punci de oua din: oua, apa, zahar, ghimbir, cuisoare,
coaja de lamaie si rom. Ingrediente: 8 oua 1/4 l apa 3 linguri de zahar
putin ghimbir macinat cuisoare macinate coaja de lamaie uscata 1/4 l rom
(40%) Mod de preparare: Fierbem apa. Intr-un vas batem galbenusul cu
Retete de post: Salata de dovlecei
19 September 2012
Salata
de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei, marar, pesmet, otet balsamic,
sare si piper alb. Ingrediente: 4 dovlecei 5-6 catei de usturoi ulei
pentru prajit o legatura marar 2-3 linguri pesmet 2-3 linguri otet
balsamic sare piper alb macinat Mod de preparare: Se spală şi se
curăţă dovleceii de coajă. Se taie rondele potrivite…
Read more »
Read more »
Pastrav cu spanac
19 September 2012
O
reteta de pastrav cu spanac din: pastravi, faina, malai, sare, piper,
cimbru, usturoi, ulei, spanac, ceapa, otet, ulei de masline, lamaie
verde si rosie. Ingrediente: 4 pastravi 3 linguri faina 3-4 linguri
malai sare piper cimbru uscat si macinat 3-4 catei de usturoi ulei
pentru prajit pentru garnitura: 500 g spanac o ceapa mare…
Read more »
Read more »
Specialitate cu legume
19 September 2012
Specialitate
cu legume din: broccoli, morcovi, cartofi, porumb, unt, paturnjel, otet
balsamic, sare grunjoasa, piper, zahar si ulei de masline. Ingrediente:
200 g broccoli 4 morcovi 5-6 cartofi 200 g porumb dulce 20 g unt 1-2
legaturi patrunjel 2-3 linguri otet balsamic sare grunjoasa piper negru
macinat o lingura zahar 2-3 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc in sos dulce acrisor
19 September 2012
O
reteta de cotlet de porc in sos dulce acrisor din: cotlet de porc, sare
de mare grunjoasa, piper, cimbru, cartofi, nectarine, unt, zahar brun,
ulei de floarea soarelui, vin si costita afumata. Ingrediente: un cotlet
de porc sare de mare grunjoasa piper negru si alb boabe si macinat
cimbru verde pentru garnitura: 5-6 cartofi…
Read more »
Read more »
Brioşe cu struguri
19 September 2012
O
reteta de briose cu struguri din: unt, oua, nuca, zahar pudra, zahar
vanilat, coaja de lamaie, faina, ciocolata, sare, zahar tos si struguri
albi. Budinca de struguri are un gust inconfundabil dacă în compoziţia
de gelatiină se adaugă puţin vin spumant sau şampanie. Pentru deserturi,
alege boabele de struguri şi unge-le cu miere sau…
Read more »
Read more »
Farfalle cu somon si chives
19 September 2012
O
reteta de farfalle cu somon si chives din: farfalle, crema de branza,
zeama de lamaie, somon afumat, si chives. Ingrediente: 350 g de farfalle
200 g crema de branza, slaba 1 lingurita zeama de lamaie 145 g somon
afumat sau marint, rupt in bucati cateva fire de chives, taiate Mod de
preparare: Prepară…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Pizza vegetariana
19 September 2012
O
reteta de pizza vegetariana din: faina, drojdie, lapte, sare, ulei de
masline, mozzarella, dovlecei, ceapa, ciuperci, rosii, ardei si busuioc
verde. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 50 g drojdie 150 ml lapte
un praf sare 3 linguri ulei de masline pentru umplutura: 200 g
mozzarella 2 dovlecei o ceapa 200 g ciuperci 4-5…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza de capra
19 September 2012
O
reteta de rulouri cu branza de capra din: prosciutto crudo, branza de
capra, susan, unt, cimbru, ceapa verde, sos picant de rosii, sare si
piper rosu. Ingrediente: 16 felii de prosciuto crudo uscat (sau sunca
de Praga) 250 g branza de capra in saramura 50 g susan 75 g unt cimbru
2-3 fire ceapa…
Read more »
Read more »
Supa de branza
19 September 2012
O
reteta de supa de branza din: unt, praz, morcov, telina, faina, pasara,
branza cheddar, parmezan si crutoane. Ingrediente: 125 g unt 1 praz 1
morcov 1 telina 75 g faina 1 l supa pasare 250 g de branza Cheddar 30 g
parmezan crutoane Mod de preparare: In untul topit se calesc legumele
si…
Read more »
Read more »
Clatite bogate
19 September 2012
Clatite
bogate din: dovlecei, vanata, ardei, ceapa, rosii, pulpa de porc, sare,
piper, ulei de masline, oua, lapte, ulei, faina, patrunjel si cimbru.
Ingrediente: 3 dovlecei o vanata 3 ardei 2 cepe 4 rosii 400 g pulpa de
porc sare piper ulei de masline pentru aluatul de clatite: 2 oua 300 ml
lapte 3 linguri…
Read more »
Read more »
Plachie românească de crap
19 September 2012
Plachie
romaneasca de crap din: crapi, ceapa, ardei grasi, rosii, lamaie,
usturoi verde, patrunjel verde, suc de rosii, piper, frunza de dafin,
sare si ulei. Ingrediente: 2 crapi proaspeti cam de 1 kg fiecare 3 cepe 3
ardei grasi de culori diferite 3 rosii 1 lamaie 1 legatura usturoi
verde 1 legatura patrunjel verde 500…
Read more »
Read more »
Ciocolata calda cu rom
19 September 2012
O
reteta simpla de ciocolata calda cu rom din: ciocolata, rom si frisca.
Ingrediente: 1 ceasca ciocolata calda 2-4 cl rom brun frisca lichida
ciocolata rasa Mod de preparare: Turnam ciocolata calda impreuna
intr-un pahar. Servim cu frisca lichida si cu ciocolata rasa.
Read more »
Read more »
Prăjitură cu aluat fărâmiţat
19 September 2012
Prajitura
cu aluat faramitat din: cirese, piersici, unt, zahar, zahar vanilinat,
sare, scortisoara, migdale si faina. Ingrediente: 250 g cirese din
compot 750 g piersici coapte, tari 200 g unt 160 g zahar 2 plicuri zahar
vanilinat 1 praf de sare 1/2 lingurita scortisoara macinata 150 g
migdale macinate 275 g faina Mod de…
Read more »
Read more »
Ciorba de rosii cu busuioc
19 September 2012
O
reteta de ciorba de rosii cu busuioc din: rosii, telina, patrunjel,
ulei de masline, ardei, morcovi, ceapa, sare grunjoasa, piper, busuioc
si parmezan. Ingrediente: un kg rosii o telina radacina o radacina
patrunjel 2-3 lingurite ulei de masline 2 ardei 2 morcovi 2 cepe sare
grunjoasa piper negru macinat busuioc verde parmezan pentru ornat…
Read more »
Read more »
Perişoare în sos de roşii
19 September 2012
Perisoare
in sos de rosii din: piept de curcan, ceapa, morcov, orez, ou, paine,
lapte, sare, rosii, zahar, frunze de telina si sare. Ingrediente: 1
piept de curcan 1 ceapa 1 morcov 1 cescuta cu orez fiert 1 ou 2-3 felii
de paine 1 cescuta cu lapte sare pentru sosul de rosii: 1 kg rosii…
Read more »
Read more »
Penne cu rosii si dovlecei
19 September 2012
Penne
cu rosii si dovlecei din: ulei de masline, dovlecei, rosii, penne,
usturoi, zahar, crema fraiche si frunze de busuioc. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 200 g dovlecei mici, feliati pe diagonala 2
rosii mari (arpox. 400 g, in total) 200 g penne 1 catel de usturoi,
zdrobit 1 varf de cutit de zahar…
Read more »
Read more »
Desert: Tartă de piersici
19 September 2012
Tarta
de piersici din: foitaj, piersici, suc de lamaie, zahar pudra, gem de
caise si menta. Ingrediente: 300 g foitaj 3 piersici coapte, tari 3
linguri suc de lamaie 2 linguri zahar pudra 100 g gem de caise zahar
pudra sau menta pentru ornat Mod de preparare: Aşezaţi foile din
foitaj una lângă cealaltă…
Read more »
Read more »
Supa de porumb cu praf de curry
19 September 2012
O
reteta de supa de porumb cu praf de curry din: ulei de masline,
cartofi, boabe de porumb, praf de curry, supa de pasare, suc de lamaie,
smantana si verdeata. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 2 cartofi
rosii, mici 5 cani boabe de porumb 2 lingurite praf de curry 6 cani de
supa de…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu ciuperci
19 September 2012
O
reteta de cotlet de porc cu ciuperci din: ciuperci, cotlet de porc,
sparanghel, zeama de lamaie, otet balsamic, ulei de masline, sare,
piper, cimbru, coniac si unt. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 bucati
cotlet de porc 500 g sparanghel zeama de la o lamaie 2-3 linguri otet
balsamic 3-4 catei de usturoi 2-3 linguri…
Read more »
Read more »
Supă de mărar
19 September 2012
O
reteta de supa de marar din: ciolan afumat, marar, smantana, ulei de
floarea soarelui, faina, boia dulce, sare, piper si oua. Ingrediente:
pentru supa de marar: 1 ciolan afumat (sau bucati de sunca afumata) 2
legatura de marar 300 ml smantana 4 linguri de ulei de floarea soarelui 2
linguri de faina alba 1…
Read more »
Read more »
Fructe de mare în stil spaniol
19 September 2012
O
reteta de fructe de mare in stil spaniol din: paste, supa de pui,
turmeric, chorizo, fructe de mare, ardei copti, mazare si patrunjel.
Ingrediente: 350 g paste scurte 1 cub concentrat supa de pui 1 lingurita
de turmeric sau un varf de cutit de sofran 85 g chorizo, taiat cuburi
200 g fructe de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta
19 September 2012
O
reteta de Salata de spanac cu ciuperci, ceapa si branza feta din:
spanac, ceapa rosie, ciuperci, ulei de masline, otet balsamic, usturoi
si branza feta. Ingrediente: spanac proaspăt, spălat și uscat 1/4 ceapă
roșie, taiata julienne 6-8 ciuperci, feliate 3 linguri ulei de măsline 2
lingurite otet balsamic 1/4 lingurita usturoi pisat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Legume cu carne în coajă de pâine
19 September 2012
Legume
cu carne in coaja de paine din: faina, drojdie, sare, sofran, ardei
iute, chimen, apa minerala, conopida, rosii, piept de pui, cepe, praz,
vinete, ardei, ulei de masline, patrunjel si piper. Ingrediente: 1/2 kg
faina 10 g drojdie sare sofran ardei iute 50 g chimen macinat 200 ml apa
minerala 150 g conopida 4…
Read more »
Read more »
Punci de lapte
19 September 2012
O
reteta simpla de punci de lapte din: lapte, zahar, lichior cu rom,
rachiu, lichior de portocala, scortisoara, frisca si scortisoara.
Ingrediente: 0,4 l lapte 4 lingurite de zahar 1 paharel de lichior cu
rom 1 lingura de rachiu (Weinbrand) 1 lingura de lichior de portocala 3
batoane de scortisoara frisca lichida scortisoara Mod…
Read more »
Read more »
Cum se curăţă calamarii
19 September 2012
Puteţi
cumpăra calamari gata curăţaţi şi porţionaţi, dar dacă vreţi să vă
încercaţi singur puterile, iată cum trebuie să procedaţi. Puneţi
calamarul pe o planşetă de tocat curată şi trageţi de tentacule ca să le
întindeţi. Tăiaţi o bucată din cele două tentacule mai lungi, ca să
ajungă la aceeaşi lungime cu celelalte, apoi tăiaţi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu piersici si frisca
19 September 2012
O
reteta de prajitura cu piersici si frisca din: faina, praf de copt,
zahar, unt, ou, oua, zahar, budinca vanilie, smantana, branza dulce,
pierisici si frisca. Ingrediente: 200 g faina 1 lingurita praf de copt
75 g zahar 75 g unt rece 1 ou umplutura: 3 oua 100 g zahar 1 pachet
budinca vanilie 500…
Read more »
Read more »
Ruladă cu ou şi verdeaţă
19 September 2012
Rulada
cu ou si verdeata din: praz, sare, chifla, ceapa, usturoi, ulei,
salvie, ou, carne tocata, piper, smantana, capere, oua, bacon, legume,
rosii si supa. Ingrediente: 1 tulpina praz sare 1 chifla veche de 1 zi 1
ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei 1/2 lingurita salvie tocata 1
ou 500 g carne tocata…
Read more »
Read more »
Budinca cu paste si branza
19 September 2012
O
reteta de budinca cu paste si branza din: paste, oua, sare, branza
telemea, branza dulce, smantana, zahar vanilat, unt, si pesmet.
Ingrediente: 400 g paste 5 oua o lingurita sare 250 g branza telemea 100
g branza dulce 2 linguri smantana un plic zahar vanilat 100 g unt 1-2
linguri zahar 1-2 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu bezea de agrişe
19 September 2012
Plăcintă
cu bezea de agrişe din: aluat, zahar, agrise, sirop de soc, amidon,
amidon, unt, albusuri si zahar. Ingrediente: 400 g aluat de tarta 50 g
zahar 400 g agrise 2 linguri sirop de soc 2 linguri amidon 75 g unt la
temperatura camerei pentru bezea: 3 albusuri 175 g zahar Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Salată cu ardei copţi şi prosciutto crudo
19 September 2012
Salata
cu ardei copti si prosciutto crudo din: ardei grasi, mozzarella,
prosciutto crudo, frunze de salata si ulei de masline. Câteva legume, un
mix de salată şi nişte mozzarella devin un preparat inedit pentru o
masă de prânz sănătoasă. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei
grasi rosii 1 bucata mozzarella (aproximativ 150g), taiata pe…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu legume
18 September 2012
O
reteta de chiftelute cu legume din: condimente, carne tocata, usturoi,
scortisoara, ulei de masline, dovlecei, ardei gras, sare, piper, supa si
smantana. Ingrediente: 1 plic condimente pentru carne tocata 500 g
carne tocata 1 catel de usturoi putina scortisoara 4 linguri ulei de
masline 200 g dovlecel cate 1 ardei gras rosu si galben…
Read more »
Read more »
Supă de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan
18 September 2012
Supă
de paste cu chiftele şi crostini cu parmezan din: ulei de masline,
carne tocata de vita, paine, ceapa, rosii, lapte, oregano, paste,
parmezan, bagheta si busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 250
g carne tocata de vita 2 felii de paine alba, faramitata 1 ceapa mica,
tocata marunt 2×400 g de rosii din…
Read more »
Read more »
Rulouri de ardei cu anchoa şi capere
18 September 2012
O
reteta de rulouri de ardei cu anchoa si capere din: ardei, anchoa,
capere, usturoi, pesmet, unt, patrunjel, otet, ulei de masline, zahar si
sare. Ingrediente: 4-5 ardei 150 g anchoa in ulei de masline 100 g
capere 3-4 catei usturoi 3 linguri pesmet 100 g unt
Ruladă cu foi de napolitană
18 September 2012
O
reteta de rulada cu foi de napolitana din: foi de napolitana, zahar,
apa, biscuiti, lapte praf, cocos, esenta de vanilie si margarina.
Ingrediente: 3 foi de napolitana pentru umplutura de biscuiti: 200 g
zahar 2 cani apa 500 g biscuiti simpli pentru crema alba: 250 g zahar
300 g lapte praf 100 g cocos…
Read more »
Read more »
Tartă cu somon şi broccoli
18 September 2012
O
reteta de tarta cu somon si broccoli din: broccoli, nasturel, creme
fraiche, aluat, ou, somon si mazare. Ingrediente: 100 g broccoli,
desfacut in buchetele 85 g nasturel, tocat 4 linguri de creme fraiche
(sau smantana de gatit) 420 g aluat de foitaj (2 foi mari) 1 ou, batut 1
fileu de somon de aproximativ…
Read more »
Read more »
Ouă ochiuri pe pat de ardei
18 September 2012
Oua
ochiuri pe pat de ardei din: oua, ardei, mozzarella, pesmet,
carnaciori, cimbru verde, sare, piper, ulei de masline si patrunjel.
Ingrediente: 4 oua 4 ardei (rosu, galben, portocaliu si verde) 100 g
mozzarella 4 linguri pesmet 4 carnaciori picanti semiafumati cimbru
verde sare piper 2-3 linguri ulei de masline 1-2 fire patrunjel Mod…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Chili con carne
18 September 2012
O
reteta de chili con carne din: ceapa, usturoi, chili, telina, ardei
grasi, ulei, carne de vita, cimbru, supa, rosii, fasole, porumb, sare,
piper si chimen. Ingrediente: 2 cepe medii 3 catei de usturoi 2 chili
rosii 2 tulpini de telina 2 ardei grasi 4 linguri ulei 700 g carne de
vita 1-2 lingurite cimbru…
Read more »
Read more »
Sos picant mediteranean
18 September 2012
Sos
picant mediteranean din: ardei, rosii, masline, ardie iute, ulei de
masline, otet, zahar, frunze de busuioc, sare, piper si gelatina.
Ingrediente: 600 g ardei galben 750 g rosii carnoase 150 g rondele de
masline 1-2 ardei iuti 100 ml ulei de masline 1 lingura otet balsamic
(sau otet de mere) 150 g zahar 1…
Read more »
Read more »
Aperitiv cald cu ardei şi cuşcuş
18 September 2012
Aperitiv
cald cu ardei si cuscus din: ardei, cuscus, ceapa verde, ulei de
masline, usturoi, sare grunjoasa, ulei de masline, usturoi, sare
grunjoasa, piper, patrunjel, parmezan, cimbru verde si otet balsamic.
Ingrediente: 4 ardei (rosu si portocaliu) 200 g cuscus o legatura ceapa
verde 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi sare grunjoasa…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu ardei şi mazăre
18 September 2012
O
reteta de cosulete cu ardei si mazare din: paste tagliatele, unt,
mazare, sare grunjoasa, crema de branza, ardei capia, zahar si
patrunjel. După ce aţi copt ardeii, aşezaţi-i pe un platou presărat cu
sare grunjooasă. Pe deasupra puneţi tot sare şi lăsaţi-i maximum 15
minute, cât să-şi lase zeama. Astfel, coaja se va îndepărta…
Read more »
Read more »
Omleta la cuptor cu legume
18 September 2012
O
reteta de omleta la cuptor cu legume din: oua, cascaval, ciuperci,
porumb, ardei gras, ceapa verde, sare de mare, piper si maghiran.
Ingrediente: 4 oua 100 g cascaval 100 g ciuperci 50 g porumb 1 ardei
gras rosu 2 fire ceapa verde sare de mare piper maghiran Mod de
preparare: Intr-un castron baţi…
Read more »
Read more »
Paste cu ciuperci si carnati
18 September 2012
O
reteta de paste cu ciuperci si carnati din: carne de carnati, bacon,
ciuperci, paste, parmezan, galbenusuri, patrunjel si smantana.
Ingrediente: carnea scoasa din 4 carnati proaspeti de porc 4 felii de
bacon, taiate cuburi 200 g ciuperci, tocate 250 g paste 50 g parmezan,
ras, plus extra pentru servit 2 galbenusuri 1 legatura mica…
Read more »
Read more »
Oua bulgaresti
18 September 2012
O
reteta de oua bulgaresti din: oua, branza, usturoi, iaurt, sare, unt si
boia de ardei. Ingrediente: 2 oua 200 g branza 2 catei de usturoi 150 g
iaurt sare 50 g unt boia de ardei Mod de preparare: Pui intr-o oala
apa cu putin sare sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, spargi…
Read more »
Read more »
Rulouri delicioase din piept de pui
18 September 2012
Rulouri
delicioase din piept de pui: piept de pui, bacon, cascaval, sare,
piper, ciuperci, marar, patrunjel, pesmet si ulei. Ingrediente: 2 piepti
de pui 8 felii bacon 150 g cascaval sare piper 200 g ciuperci o
legatura marar o legatura patrunjel 2 linguri pesmet ulei pentru prajit
Mod de preparare: Se feliază pieptul de…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu sos de capere şi lămâie
18 September 2012
O
reteta de chiftelute cu sos de capere si lamaie din: chifla, lapte,
file de sardine, ceapa, unt, patrunjel, amestec de carne tocata, ou,
coaja de lamaie, sare, piper, supa, faina, capere, vin, galbenusuri si
smantana. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 125 ml lapte caldut 2
bucati file de sardine 2 cepe medii…
Read more »
Read more »
Rulouri de omleta cu pui
18 September 2012
Rulouri
de omleta cu puidin: piept de pui, ceapa rosie, ulei, ceapa verde, oua,
masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g piept de pui 2 cepe rosii
100 ml ulei 2 legatura ceapa verde 8 oua 50 g masline fara samburi sare
si piper Mod de preparare: Carnea de pui o tai în fâşii,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Paine cu ceapa (video)
18 September 2012
O
reteta video despre cum se prepara paine cu ceapa, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 610 g
strong white bread flour 340 g tepid water 25 g fresh yeast 9 g salt 70 g
onions, finely sliced Cum se prepara Paine cu ceapa Pofta buna!
Read more »
Read more »
Curry de vinete aromat
18 September 2012
O
reteta delicioasa de curry de vinete cu:ulei de arahide, vinete, lapte
de nuca de cocos, supa de legume, curcuma, coriandru, ceapa, usturoi,
ghimbir, lemon grass, ardei iute, chimion macinat, coriandru macinat.
Ingrediente: ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 1 vinete mici,
tăiate sferturi pe lung, apoi pe jumătate 400ml lapte de nucă de cocos…
Read more »
Read more »
Calzone cu ciuperci si branza de capra
18 September 2012
Calzone
cu ciuperci si branza de capra din: faina, ulei de masline, ciuperci
mixte, usturoi, fulgi de chilli, frunze de rozmarin, smantana, banza de
capra si rucola. Inrgediente: 220 g de faina pentru pizza (sau pentru
paine) 2 lingurite ulei de masline 250 g ciuperci mixte (champignon,
hribi, galbiori, shiitake) 1 catel mare de usturoi,…
Read more »
Read more »
Punci cu scortisoara si ghimbir
18 September 2012
O
reteta simpla de Punci cu scortisoara si ghimbir din: ceai de flori de
hibiscus, apa, portocala, scortisoara, ghimbir, visine si lichior de
visine. Ingrediente: 1 plic de ceai de flori de hibiscus 200 ml apa
jumatate de portocala putina scortisoara macinata putin ghimbir macinat 5
cl lichior de visine 1 lingura de lichior de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Zacusca delicioasa
18 September 2012
O
reteta de Zacusca dub: vinete, ardei gras, ceapa, suc de rosii, sare,
piper, bulion, foi de dafin si ulei de masline. Ingrediente: 6 kg vinete
coapte 6 kg ardei gras copt 2 kg ceapa 2 sticle suc de rosii 5 linguri
bulion Sare Piper boabe si macinat Foi dafin ½ l ulei de masline…
Read more »
Read more »
Ricotta coaptă cu parmezan şi salată de roşii, măsline şi busuioc
18 September 2012
O
reteta delicioasa de ricotta coapta cu:oua, parmezan, rosii, masline
negre, ulei de masline, otet, zahar tos, usturoi, busuioc. Ingrediente:
3x250g cutii de ricotta 2 ouă l00g parmezan, ras fin 4 roşii mari – dacă
sunt de culori diferite, vor arăta minunat 1 mână de măsline negre de
calitate, fără sâmburi 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salata de cuşcuş
18 September 2012
O
reteta delicioasa de salata cu:cuscus, supa de legume, ceapa verde,
ardei rosu, castravete, branza feta, pesto, seminte de pin. Ingrediente:
100g cuşcuş 200ml supă de legume fierbinte puţin sărată (merge şi cea
pregătită instant) 2 fire de ceapă verde 1 ardei roşu 1/2 castravete 50g
brânză feta, tăiată cubuleţe 2 lingură de pesto 2…
Read more »
Read more »
Vinete cu iaurt şi sos de roşii
18 September 2012
O
reteta delicioasa de vinete cu: ulei de masline, rosii cherry, usturoi,
chilii, iaurt, menta. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 140g de
roşii cherry tăiate pe jumătate 1 căţel de usturoi zdrobit câţiva fulgi
de chilii 125ml iaurt natural dietetic 1 lingură de mentă tocată Mod de
preparare: Tăiaţi vânata pe lung în şase…
Read more »
Read more »
Lipie cu ricotta şi dovleac
18 September 2012
O
reteta deliciasa de lipie cu: dovleac, chimion, ulei, ardei iute,
coriandru, suc de lamaie verde, lipii, ricotta. Ingrediente: 1/2
dovleac, curăţat ţi tăiat în felii subţiri 1 linguriţă chimion 1 linguri
de ulei 1 ardei iute verde, fără seminţe, tăiat fin 1 mână frunze de
coriandru, tăiate coaja sucul de la o lămâie verde…
Read more »
Read more »
Supa de morcovi picanta
18 September 2012
O
reteta delicioasa de supa de morcovi cu:ulei, ceapa, usturoi, ghimbir,
ardei rosu, curry, morcov, lemon grass, coaja de portocala, lapte de
nuca de cocos, supa de legume. Ingrediente: 1lingura de ulei 1 ceapă,
tăiată fin 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt 1 bucată mică de ghimbir
proaspăt ras 1 arde iute roşu, fără seminţe,…
Read more »
Read more »
Homar delicios
17 September 2012
Homar
delicios din: boabe de piper negru, ghimbir, usturoi, ceapa verde, sare
de mare, ulei de masline, miere, homari, ardei iute si coriandru.
Ingrediente: 1 lingura cu varf de boabe de piper negru o bucata de
ghimbir de marimea unui deget, curatat si tocat marunt 4 catei de
usturoi, curatati si taiati felii subtiri o…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Dovlecei umpluţi
17 September 2012
O
reteta de dovlecei umpluti din: dovlecei, sare, amestec de carne
tocata, parmezan, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper, rosii
cherry si unt. Ingrediente: 4 dovlecei mari sare 1 dovlecel mediu 400 g
amestec de carne tocata 80 g parmezan dat pe razatoare cate 2 linguri
patrunjel tocat si busuioc 1 lingura ulei de masline…
Read more »
Read more »
Tocană cu fructe de mare
17 September 2012
O
reteta de tocana cu fructe de mare din: ulei de masline, ceapa, telina,
usturoi, vin alb, supa de pui, amidon, fructe de mare, marar, smantana
si usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa tocata fin 2
tulpini de telina Apio, tocate 1 catel de usturoi, zdrobit 175 ml de vin
alb 300…
Read more »
Read more »
Lasagna cu spanac şi carne tocată
17 September 2012
O
reteta de lasagna cu spanac si carne tocata din: morcov, ceapa, unt,
carne tocata de vita, vin rosu, rosii, supa, patrunjel, foaie de dafin,
sare, piper, spanac, ulei de masline, smantana, nucsoara, foi de lasagna
si mozzarella. Ingrediente: 1 morocov 1 ceapa medie 1 lingura unt 500 g
carne tocata de vita 150 ml…
Read more »
Read more »
Gogosi cu corcoduse
17 September 2012
O
reteta de gogosi cu corcoduse din: cartofi, oua, faina, corcoduse si
ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 oua 6 linguri faina 1 kg corcoduse
ulei Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi dai
prin sită. Amesteci cartofii cu o- uăle şi cu făina. Pudrezi masa cu
făină, faci din…
Read more »
Read more »
Tartă mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei
17 September 2012
Tartă
mediteraneeană cu ton, ardei copţi şi dovlecei din: aluat, ulei de
masline, dovlecei, branza, ton, ardei copti, capere si masline.
Ingrediente: 320 g aluat de foitaj 1 lingura ulei de masline 2 dovlecei,
rasi pe razatoarea mare 150 g de branza moale cu usturoi si ierburi 285
g de ton in suc propriu, scurs…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu fructe de vară
17 September 2012
O
reteta de tiramisu cu fructe de vara din: oua, zahar brun, fructe de
padure, piscoturi, lichior de zmeura, branza mascarpone si fulgi de
migdale. Ingrediente: 4 oua 250 g zahar brun 250 g fructe de padure
(zmeura, capsuni, mure) 1 pachet de piscoturi mari (35-40 de bucati) 100
ml apa 2 linguri lichior de…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume si carne tocată
17 September 2012
O
reteta de sufleu de legume si carne tocata din: rosii, dovlecel, ardie
gras, morcov, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, carne tocata de vita,
sare, piper si branza emmentaler. Ingrediente: 300 g rosii 1 dovlecel
cate un ardei gras rosusi galben 1 morcov mare 2 cepe 2 catei de usturoi
1/2 legatura patrunjel 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Mini tarte aperitiv
17 September 2012
O
reteta de mini tarte aperitiv din: oua, faina, sare, bicarbonat, zeama
de la o lamaie, unt, marar, ciuperci, iaurt, cascaval, patrunjel verde
si rosii. Ingrediente: pentru aluat: 4 oua 6 linguri faina un praf sare
un praf bicarbonat zeama de la o lamaie 100 g unt o legatura marar 100 g
ciuperci 2-3 lingurite…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu brânză de vaci şi piersici
17 September 2012
O
reteta de prajitura cu branza de vaci si piersici din: faina, branza de
vaci, zahar, ulei, lapte, sare, praf de copt, zahar vanilat, lapte, ou,
fulgi de migdale, pierisici si pesmet. Ingrediente: 300 g faina alba,
de calitate 150 g branza de vaci 75 g zahar 75 ml ulei