Retete de top:
Budinca de broccoli cu brânză şi paste
29 June 2012
O
reteta de budinca de broccoli cu branza si paste din: penne, broccoli,
unt, faina, lapte, mustar cu boabe si branza Cheddar. Ingrediente: 280g
de penne 280g de broccoli, rupt în bucheţele 25g de unt 25g de făină
obişnuită 300ml de lapte 1 lingură de muştar cu boabe 140g de brânză
Cheddar maturată, dată prin…
Read more »
Read more »
Omleta cu zucchini
29 June 2012
O
reteta de omleta cu zucchini din: zucchini, morcov, oua, smantana,
cascaval, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 zucchini
fraged 1 morcov mic 4 oua 4 linguri smantana 2 linguri cascaval ras 1
lingura unt patrunjel verde pentru decor sare piper Mod de preparare:
Speli dovlecelul bine, îl tai felii subţiri şi…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de branza si pere
29 June 2012
O
reteta de paste cu sos de branza si pere din: paste, pere, unt, faina,
lapte, cognac, piper alb, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste
scurte 4 pere mai mari 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 1 lingurita
cognac 1/2 lingurita piper alb 100 g parmezan ras sare Mod de…
Read more »
Read more »
Pui cu lămâie şi cuşcuş cu dovlecei
29 June 2012
O
reteta de pui cu lamaie si cuscus cu dovlecei din: cuscus, supa de pui,
ulei de masline, dovlecei, lamai si piept de pui. Ingrediente: 200g de
cuşcuş 400ml supă de pui gata făcută 2 linguri ulei de măsline 4
dovlecei, daţi prin răzătoare 2 lămâi, una tăiată în jumătate şi
cealaltă tăiată în sferturi…
Read more »
Read more »
Retete pentru tine
28 June 2012
Retete
pentru tine: Mancare de cartofi cu mazăre O reteta de mancare de
cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar,
ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 kg cartofi 300 g mazare 1
ceapa marar ulei sare Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o în
cubuleţe şi căleşte-o…
Read more »
Read more »
Risotto con funghi
28 June 2012
Orezul
a fost introdus in Italia de către invadatorii arabi. La începutul
Renaşterii, ei dezvoltaseră un mod propriu de a-l prepara, combinându-l
cu ingrediente specifice zonei. Lunca fertilă a râului Po din Lombardia,
în partea de nord a Italiei, este perfectă pentru cultivarea tuturor
soiurilor de orez. Arborio şi carnaroli, două soiuri foarte fine cu…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi
28 June 2012
O
reteta de placinta cu peste si cartofi gratinati din: cartofi, fileuri
de cod, lapte, unt, praz, faina, patrunjel si mustar. Ingrediente: 300g
de cartofi, tăiaţi în jumătăţi 250g fileuri de cod, fără piele (se pot
folosi fileuri congelate) 300ml de lapte 50g de unt 1 praz, tăiat în
felii subţiri 25g de făină 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Camel Juice
28 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Camel Juice din: lichior de cafea, rom, zeama
de lamaie, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl lichior de cafea 2 cl rom
1 cl zeama de lamaie 3 cl cafea rece 2 cl frisca lichida Mod de
preparare: Mixam ingredientele alcoolice cu zeama de lamaie si cafea,
apoi turnam…
Read more »
Read more »
Rulouri din dovlecei cu legume
28 June 2012
O
reteta de rulouri din dovlecei cu legume din: dovlecei, morcovi,
telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, pastarnac, marar
verde, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 1 telina 3
legaturi ceapa verde 150 g cascaval 50 g telemea 100 ml smantana 2
radacini de pastarnac 1 legatura marar verde sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe si frisca
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu fructe si frisca din: faina, oua, zahar praf,
esenta de vanilie, unt, capsune, smantana, esenta de vanilie si sirop de
fructe. Ingrediente: 240 g faina 8 oua 240 g zahar praf 1 lingurita
esenta de vanilie 100 g unt umplutura: 800 g capsune 125 g zahar praf
800 ml smantana…
Read more »
Read more »
Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iute
28 June 2012
Incingeţi
cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui,
cu piele cu tot. Curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii o jumătate de ardei
iute roşu proaspăt, puneţi feliile în castron împreună cu frunzele de
la câteva fire de maghiran sau oregano proaspăt, un praf de sare şi unul
de piper negru…
Read more »
Read more »
Gratin de macrou afumat şi cartofi
28 June 2012
O
reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt,
macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente:
700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii
subţiri 25g de unt 200g de macrou afumat 2 linguri de mărar tocat 150ml
de smântână 100ml…
Read more »
Read more »
Gogosele cu marar
28 June 2012
O
reteta de gogosele cu marar din: dovlecei, oua, faina, lapte dulce,
amrar, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei fragezi 2 oua 4-5 linguri
de faina 150 ml lapte dulce 1 lingura marar verde sare ulei pentru
prajit Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai
felii mai groase, îi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu miere si fructe
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu miere si fructe din: faina, miere, zahar, oua,
bicarbonat, smantana, nuca, zahar praf vanilat, unt si cirese.
Ingrediente: 300 g faina 120 g miere 120 g zahar 2 oua 1 lingurita
bicabonat crema: 250 g smantana 300 g nuca macinata 200 g zahar praf
vanilat 200 g unt ornare: 800…
Read more »
Read more »
Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc
28 June 2012
O
reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de
masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si
busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel
de usturoi, tocat 500g de dovlecei, tăiaţi în felii 500g de orez pentru
risotto 1,2 litri supă de legume, fierbinte…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mălai şi măr
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu malai si mar din: unt, malai, faina, paine,
lapte, oua, ulei de masline, smochine, stafide, mere, scortisoara, sare,
portocale si lamai. Ingrediente: 1 cub de unt 100g de mălai 200g de
făină 100g de pâine veche de 1-2 zile 500ml de lapte 3 ouă mari, bătute
50ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii
28 June 2012
O
reteta de tagliatelle cu pui la gratar si rosii din: piept de pui,
coaja si suc de lamaie, tarhon, ulei de masline, rosii si tagliatelle.
Ingrediente: 500g piept de pui fără piele coaja şi sucul de la 1 lămâie 1
lingură de tarhon, proaspăt tocat, sau 1 linguriţă de tarhon uscat 2
linguriţe ulei…
Read more »
Read more »
Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort
28 June 2012
O
reteta de Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort din: oua,
ardei, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, cimbru si
cascaval. Ingrediente: 8 oua cate 2 ardei galbeni, rosii si verzi 1
ceapa de marime mijlocie zeama de la 2 lamai sare piper negru macinat 6
lingurite ulei de…
Read more »
Read more »
Chec cu migdale şi mac
28 June 2012
O
reteta de chec cu migdale si mac din: zahar brun, unt, oua, mac, pudra
de migdale, portocala si sare. Ingrediente: 100g de zahăr brun 120g de
unt, moale 5 ouă, albuşul separat de gălbenuş 160g de mac 100g pudră de
migdale sau migdale măcinate într-un robot 1 portocală 1 praf de sare
Mod…
Read more »
Read more »
Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbru
28 June 2012
Incingeţi
cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui,
cu piele cu tot. Curăţaţi şi spălaţi un fir mare de praz, înlăturaţi
frunzele exterioare, apoi tăiaţi-l în felii de 0,5 cm. Puneţi-le în
castronul cu pui, împreună cu frunzele de la câteva fire de cimbru
proaspăt, 2-3 linguri de ulei de…
Read more »
Read more »
Capsune in aluat de foitaj
28 June 2012
O
reteta de capsune in aluat de foitaj din: aluat de foitaj, capsune,
unt, migdale, galbenus, zahar si zahar praf. Ingrediente: 500 g aluat de
foitaj 200 g capsune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1
galbenus 40 g zahar 50 g zahar praf Mod de preparare: Topiţi untul şi
amestecati-l…
Read more »
Read more »
Chec din cartofi
28 June 2012
O
reteta de chec de cartofi din: dovlecel, cartofi, oua, faina, parmezan,
ulei, lapte, smantana, praf de copt, marar si sare. Ingrediente: 1
dovlecel potrivit ca marine 2 cartofi 3 oua 100 g faina 60 g parmezan
ras 2-3 linguri de ulei 50 ml lapte 3 linguri smantana 1 praf de copt 1
lingura marar…
Read more »
Read more »
Biscuiţi albi
28 June 2012
O
reteta de biscuiti albi din: nuca de cocos, zahar, albusuri si sare.
Ingrediente: 100g nucă de cocos deshidratată 60g de zahăr 2 albuşuri 1
praf de sare Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180ºC şi se
tapetează o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile se bat uşor, cu un praf
de sare.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de linte cu crutoane
28 June 2012
O
reteta de Supa de linte cu crutoane din: ceapa, unt, linte, supa de
vita, chimen, sare, piper, paine alba, usturoi, ulei de masline, suc de
lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa, tocata fin 4 linguri de unt 1
cana de linte, înmuiata peste noapte 5 cesti supa de vita de casă 1
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Tarta din biscuiti
28 June 2012
O
reteta de tarta din buscuiti din: biscuiti, migdale, unt, smantana,
zahar, galbenusuri, gelatina, branza de vaci si lamai. Ingrediente: 250 g
biscuiti 50 g migdale sau nuci macinate 150 g unt 200 g smantana 400 g
zahar 3 galbenusuri 20 g gelatina 400 g branza de vaci dulce sau crema
de branza 5 lamai…
Read more »
Read more »
Terina taraneasca
28 June 2012
O
reteta de terina taraneasca din: ceafa de porc, piept de porc, ficat de
porc, prapure de porc, untura, ceapa, zahar, usturoi, rom, oua,
smantana, sare de mare, piper, boia iute si frunze de dafin.
Ingrediente: 400 g ceafa de porc, fara os 400 g piept de porc, fara
piele si os 300 g ficat…
Read more »
Read more »
Cocktail Mokka Flip
28 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Mokka Flip din: galbenus, kahlua, creme de
cacao, votca, cafea, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 1 galbenus 2 cl
Kahlua 1 cl Creme de Cacao (brun) 2 cl votca 1 lingurita de cafea
instanta 1 lingurita de zahar pudra 2 cl frisca lichida Mod de
preparare: Mixam bine inrgedientele…
Read more »
Read more »
Risotto milanese
28 June 2012
Acesta
este un risotto italian clasic. Se spune că primul risotto a fost
preparat în oraşul Milano, pe vremea când Carol al V-lea l-a numit pe
fiul său Duce de Milano, în anul 1535, cu acest act debutând cei 200 de
ani de guvernare spaniolă a oraşului. De altfel, această mâncare seamănă
uimitor cu paella…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu rosii cherry si sparanghel
28 June 2012
Incingeţi
cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui,
cu piele cu tot. Adăugaţi 8 fire de sparanghel curăţate, 6 roşii cherry
tăiate în două şi frunzele de la un fir de rozmarin proaspăt, plus un
fir de rozmarin întreg. Amestecaţi totul cu un praf de sare, un praf de
piper…
Read more »
Read more »
Prajitura cu blat de biscuiti
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu blat de biscuiti din: biscuiti, ciocolata
neagra, unt, branza dulce de vaci, crema de branza, oua, zahar,
smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ghimbir si seminte de mac.
Ingrediente: 250 g biscuiti 400 g ciocolata neagra de menaj 125 g unt
500 g branza dulce de vaci 250 g…
Read more »
Read more »
Pui invelit
28 June 2012
O
reteta de pui invelit din: bacon, piept de pui, ciuperci, castraveti
murati, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 12 felii de
bacon piept de pui mare 4-5 ciuperci 2 castraveti murati busuioc,
cimbru, tarhon (uscate) sare piper Mod de preparare: Fierbi pieptul de
pui în apă cu puţină sare, îl dezosezi şi…
Read more »
Read more »
Salată cu somon, avocado şi castravete
28 June 2012
O
reteta de salata cu somon, avocado si castravete din: fileuri de somon,
avocado, castravete, frunze de salata mixta, menta, coaja si suc de
lime, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de somon, fără
piele, de apoximativ 100g fiecare 3 avocado 1 castravete 1 pungă de 400g
de frunze de salată mixtă pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu miere şi topping de migdale
28 June 2012
O
reteta de prajitura cu miere si topping de migdale din: unt, miere,
zahar, migdale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, iaurt, oua si
fulgi de migdale. Ingrediente: 175g de unt uşor sărat, moale, plus extra
pentru uns forma 85g de miere lichidă, plus 4
Cocktail cu lamaie
28 June 2012
O
reteta simpla de cocktail cu lamaie din: zahar, ghimbir, rozmarin,
zeama de lamaie, lamaie si votca. Ingrediente: 100 g zahar 1 bucata
ghimbir (2 cm) 6 frunzulite rozmarin zeama de la 5 lamai 1 lamaie 375 ml
lemon votca Mod de preparare: Amesteci zaharul cu ghimbirul taiat
julien, rozmarinul si 350 ml apa…
Read more »
Read more »
Costite de porc cu miere
28 June 2012
O
reteta de costite de porc cu miere din: coaste de porc, sare grunjoasa,
piper, coriandru, cimbru, rozmarin, chimion, usturoi, ceapa rasa,
mustar iute si miere. Ingrediente: 1 bucata de coaste de porc (circa 800
g) pentru condimentare: 1 lingurita sare grunjoasa 1/2 lingurita piper
macinat grosier 1 lingurita coriadru macinat 1 lingurita cimbru 1…
Read more »
Read more »
Milkshake de fructe de padure si germeni de grau
28 June 2012
O
reteta de Milkshake de fructe de padure si germeni de graudin: fructe
de padure, lapte, migdale, germeni de grau si miere. Ingrediente: 300 g
fruncte de padure proaspete sau congelate dezghetate 200 ml lapte doua
linguri de migdale pisate o lingura germeni de grau 1-2 lingurite miere
Mod de preparare: Intr-un blender, amesteca…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu sos alb
28 June 2012
O
reteta de vinete umplute cu sos alb din: vinete, unt, faina, lapte, oua
si branza. Ingrediente: 4 vinete mijlocii 50 g unt 75 g faina 300 ml
lapte sau apa 2 oua 100 g branza rasa Mod de preparare: Tai vinetele
în două pe lungime, le opăreşti în apă cu sare timp de…
Read more »
Read more »
Cosulete cu fructe
28 June 2012
O
reteta de cosulete cu fructe din: albusuri, zahar praf, esenta de
vanilie, faina, unt, oua, zahar, lamaie, frisca si capsune. Ingrediente:
7 albusuri 300 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 200 g faina
crema: 200 g unt 4 oua 300 g zahar 2 lamaie 300 ml frisca 500 g capsune
Mod…
Read more »
Read more »
Flori de soc in aluat
27 June 2012
O
reteta de flori de soc in aluat din: oua, lapte, zahar vanilat, zahar
tos, sare, faina, flori de soc, ulei si zahar praf. Ingrediente: 2 oua
125 ml lapte 25 g zahar vanilat 1 lingurita zahar tos 2 linguri zahar
praf un varf de cutit sare 3-4 linguri faina 6 flori de soc 100…
Read more »
Read more »
Salată de brânză şi smochine cu sos de miere
27 June 2012
O
reteta de salata de branza si smochine cu sos de miere din: miere,
frunze de cimbru, otet de mere, ulei de rapita, alune de padure, bulb de
fenicul, rucola, smochine si branza cu mucegai. Ingrediente: 4 linguri
de miere lichidă 1 linguriţă frunze proaspete de cimbru 1 lingură oţet
de mere 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Rulouri din fleica de porc
27 June 2012
O
reteta de rulouri din fleica de porc din: fleica de porc, mustar,
ierburi, condimente si sare. Ingrediente: 800 g fleica de porc 50 g
mustar picant 1 mana de ierburi proaspete tocate (salvie, frunze de
patrunjel, rozmarin) 2 linguri condimente pentru gratar sare Mod de
preparare: Speli bucata de fleică şi o usuci…
Read more »
Read more »
Salată de pui şi avocado
27 June 2012
O
reteta de salata de pui si avocado din: carne de pui, avocado,
castravete, mar, iaurt gras, spanac, ulei de masline extravirgin si suc
de lamaie. Ingrediente: carnea de la 1 pui la rotisor, ruptă în fâşii,
fără piele 1 avocado, cojit şi tăiat în bucăţi ½ castravete, curăţat de
coajă şi de seminţe, tăiat…
Read more »
Read more »
Caş proaspăt la tigaie
27 June 2012
O
reteta de cas proaspat la tigaie din: cas, cascaval afumat, unt, ceapa
verde, usturoi verde, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 500 g cas
proaspat 100 g cascaval afumat 2 linguri unt 1 legatura ceapa verde 1
legatura usturoi verde sare piper boia dulce Mod de preparare: Ungeţi
cu unt o tigaie şi…
Read more »
Read more »
Spumă îngheţată de lămâie
27 June 2012
O
reteta de spuma inghetata de lamaie din: budinca de vanilie, coaja de
lamaie, smantana si biscuiti cu lamaie. Ingrediente: 300g de lemon curd
(sau budincă de vanilie) coaja rasă de la 1 lămâie 300ml de smântână
lichidă (pentru frişcă) 25g de biscuiţi crocanţi cu lămâie, plus extra
pentru servit Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pui copt cu sos şi piure cu usturoi
27 June 2012
O
reteta de pui copt cu sos si piure cu usturoi din: pui, usturoi, ulei
de masline, frunze de dafin, masline verzi, patrunjel, ardei iute, coaja
de portocala, suc de portocala, suc de lamaie si piure de cartofi.
Ingrediente: 6 picioare de pui sau 12 pulpe sau un amestec din amândouă 8
căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Frigarui cu rulouri de bacon
27 June 2012
O
reteta de frigarui cu rulouri de bacon din: bacon, ceapa alba, rosii
cherry, dovlecei, ardie gras, vanata, busuioc, rozmarin, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 200 g bacon feliat 3 cepe albe 8-10 rosii cherry 2
dovlecei (zucchini) foarte tineri 1 ardei gras 1 vanata mica, lunguiata
busuioc uscat rozmarin uscat cimbru uscat sare piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de cartofi
27 June 2012
O
reteta de Salata de cartofi din: cartofi, oua, ceapa verde, sunca de
pui, maioneza, iaurt, otet, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 4
ouă, fierte, decojite şi tăiate ceapa verde, tocata sunca pui taiata
cuburi 1-2 linguri de maioneza 1-2 linguri iaurt 1-2 lingurite de otet
sare dupa gust piper dupa gust …
Read more »
Read more »
Cremă de brânză de capră cu chives şi rodie
27 June 2012
O
reteta de crema de branza de capra cu chives si rodie din: branza de
capra, ricotto, rodie, chives, miere, otet si paine. Ingrediente: 150g
brânză de capră, moale, fără coajă 250g de ricotta seminţele de la ½
rodie ½ legătură mică de chives, mărunţită 1 lingură de miere lichidă 2
linguriţe oţet de vin…
Read more »
Read more »
Mamaliga cu urda si marar
27 June 2012
O
reteta de Mamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, ceapa verde,
smantana, marar verde, unt si sare. Ingrediente: 300 g malai 1 litru
apa 500 g urda proaspata 100 ml smantana 1 legatura ceapa verde 1
legatura mare marar verde 100 g unt sare Mod de preparare: Frecati 50 g
unt…
Read more »
Read more »
Salată colorată de cartofi
27 June 2012
O
reteta de salata colorata de cartofi din: cartofi, ceapa, mere, zeama
de lamaie, boabe de porumb, carnaciori, maioneza, otet, sare, piper
negru, zahar, msutar dulce si ceapa verde. Ingrediente: 1 kg cartofi
(pentru salata) 6 cepe 4 mere 2 lingurita zeama de lamaie 2 cutii de
conserva de bobe porumb (fiecare 425 ml continut)…
Read more »
Read more »
Spumă de ciocolată cu cardamom
27 June 2012
O
reteta de spuma de ciocolata cu cardamom din: ciocolata alba, ciocolata
neagra, albus, zahar brun si cardamom. Ingrediente: 15g de ciocolată
albă 25g de ciocolată neagră, tocată 1 albuş mare 1/2 lingură de zahăr
brun un vârf de cardamom măcinat Mod de preparare: Se fac fulgi de
ciocolată albă trecând un curăţător de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Mititei
27 June 2012
O
reteta de mititei din: carne de vaca, carne de miel, piper, bicarbonat,
cimbru, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g carne de vaca din zona
cefei (impanata cu grasime) 200 g carne de miel 1/2 lingurita piper
macinat 1 praf de bicarbonat 1 lingurita cimbru uscat 1 capatana usturoi
sare Mod de preparare: Treci…
Read more »
Read more »
Sarbusca
27 June 2012
O
reteta de sarbusca din: zer, ceapa, morcov, cartofi, malai, usturoi si
sare. Ingrediente: 2 litri zer (se poate inlocui cu lapte acru) 2 cepe 1
morcov 400 g cartofi 3 linguri malai sau pasat 1 catel de usturoi sare
Mod de preparare: Curatati zarzavaturile, taiati-le in cubulete si
fierbeti-le in 1 litru de…
Read more »
Read more »
Păstrăv la aburi cu usturoi şi ghimbir
27 June 2012
O
reteta de pastrav la aburi cu usturoi si ghimbir din: fileuri de
pastrav, usturoi, ghimbir, sake, suc de lamaie si frunze de coriandru.
Ingrediente: 2 fileuri de păstrăv (de preferinţă somonat, se găseşte la
Metro), fără piele, întregi sau tăiate în felii mari 1 căţel de usturoi,
zdrobit 1 bucată de 1cm de ghimbir…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu vin
27 June 2012
O
reteta de anticot de vita cu vin din: antricot de vita, vin rosu, ulei
de masline, usturoi, cimbru, tarhon, rozmarin, rozmarin verde, sare si
piper. Ingrediente: 2 antricoate de vita pentru marinata: 250 ml vin
rosu 1 lingura ulei de masline 3-4 catei de usturoi, cimbru, tarhon,
rozmarin (uscate) 1 crenguta de rozmarin verde…
Read more »
Read more »
Fromage fondue
27 June 2012
O
reteta de Fromage fondue din: usturoi, branza, vin alb, amidon,
nucsoara, lichior, mere, pere, crutoane si piper alb. Ingrediente: 1
catel de usturoi 800 g branza de tip cascaval, parmezan, Chedar 500 ml
vin alb 2 linguri amidon 1/2 lingurita nucsoara 50 ml kirschi (lichior
de cirese sau visine) 2 mere 2 pere 200…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic
27 June 2012
O
reteta de Sparanghel cu unt, capere şi oţet balsamic din: sparanghel,
unt, otet balsamic, capere, paine si parmezan. Ingrediente: 1 legătură
de sparanghel, aprox. 250g, cu tulpinile lemnoase înlăturate 1 linguriţă
de unt 1 lingură de oţet balsamic 1 lingură de capere 4 felii de pâine
ţărănească, prăjite parmezan ras Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
MasterChef US – Episodul 7 – Sezonul 1 (video)
27 June 2012
MasterChef
US – Episodul 7 – Sezonul 1 MasterChef US este un reality show american
competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori,
cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef.
Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a
urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea…
Read more »
Read more »
Praz cu pui si cascaval la cuptor
27 June 2012
O
reteta de praz cu pui si cascaval la cuptor din: piept de pui, praz,
ulei, cascaval afumat, cascaval de oaie, oua, ceapa verde, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui fiert 5 fire de praz 100 ml
ulei 200 g cascaval afumat 100 g cascaval de oaie 3 oua 1 legatura
ceapa…
Read more »
Read more »
Cocktailuri gustoase
26 June 2012
Cocktailuri
gustoase: Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle (video) Ingrediente:
150 ml lemonade 25 ml vodka 25 ml cherry brandy 2 tsp sugar (or a
sprinkling of) 1 orange wedge ice cubes 1 collins glass 1 knife 1
chopping board 1 saucer Cum se prepara Cocktail Fruit Tingle Read more »
Cum se prepara…
Read more »
Read more »
Mandarine aromate
26 June 2012
O
reteta de mandarine aromate din: mandarine, scortisoara, cuisoare,
cardamon, zahar brun, suc de portocale, praf de copt, faina,
scortisoara, alune de padure, coaja de portocala, galbenus si lapte.
Ingrediente: 12 mandarine mici 1 baton mare de scorţişoară 5 cuişoare 4
păstăi de cardamon, zdrobite 150g de zahăr brun 500ml suc de portocale
260g de…
Read more »
Read more »
Frigarui de porc
26 June 2012
O
reteta de frigarui de porc din: muschiulet de porc, rosii cherry, ardei
gras, ulei de masline, seminte de mustar, patrunjel, sare, piper,
ketchup dulce, ceapa verde, iaurt, suc de lamaie, sare, usturoi si
marar. Ingrediente: 1 muschiulet de porc 250 g rosii cherry 1 ardei gras
mare 4 linguri ulei de masline 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu sos de branza si tarhon
26 June 2012
O
reteta de piept de curcan cu sos de branza si tarhon din: piept de
curcan, ulei de masline, usturoi, faina, smantana, branza, cognac,
targon verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 800 g piept de
curcan 2 linguri ulei de masline 2 catei de usturoi 1 lingura faina 200
ml smantana 150 g branza cu…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fructe de mare
26 June 2012
O
reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare,
rosii, vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet spaghete 500 g cocktail
fructe de mare 6 rosii potrivite 100 ml vin alb 1 legatura patrunjel 1
ardei iute 1 lingura pasta…
Read more »
Read more »
Granita de cocos, lime si menta
26 June 2012
O
reteta de granita de cocos, lime si menta din: zahar brun, apa, limes,
lapte de cocos si menta. Ingrediente: 200 g de zahar brun 500 ml de apa 4
limes, spalate bine 200 ml lapte de cocos 1 legatura de menta proaspata
Mod de preparare: Se pun zahărul şi apa într-o cratiţă mare…
Read more »
Read more »
Prăjitură pufoasă de lămâie
26 June 2012
O
reteta de prajitura pufoasa de lamaie din: zahar brun, oua, suc si
coaja de lamaie, amidon, unt, extract de vanilie, oua, zahar brun, faina
si albusuri. Ingrediente: pentru crema de lamaie: 220g de zahăr brun 3
ouă sucul de la 4 lămâi, coaja rasă fin de la 1 lămâie 1 ling
Şniţel cu creson şi sos de mere picant
26 June 2012
O
reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt, coaja si
zeama de portocla, zahar, scortisoara, nucsoara, cuisoare, mere,
escalop, sare de mare, piper, faina, ou, pesmet, castraveciori murati,
creson, lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: pentru sosul
de mere: un cubulet de unt coaja rasa si zeama de la…
Read more »
Read more »
Risotto al tartufo bianco
26 June 2012
Trufele
albe sunt protagonistele unui târg anual, organizat în luna octombrie,
în oraşul Alba din Piemonte. întrucât toamna este anotimpul ciupercilor
de pădure, al castanelor, al vânatului, al broaştelor, al melcilor şi a
culesului strugurilor, în această perioadă bucătarii îşi manifestă din
plin talentul. Din octombrie şi până în decembrie, cât durează sezonul,
multe mâncăruri…
Read more »
Read more »
Toast cu salată şi maioneză de crab
26 June 2012
O
reteta de toast cu salata si maioneza de crab din: galbenus, mustar de
dijon, ulei de masline, coaja si zeama de lamaie, carne de crab, paine
alba, patrunjel, tarhon, hasmatuchi, capere, ulei de masline si otet de
vin rosu. Ingrediente: 1 galbenus 1 lingura de mustar Dijon 200 ml ulei
de masline coaja rasa…
Read more »
Read more »
Escalop de viţel cu sos de brânză
26 June 2012
O
reteta de escalop de vitel cu sos de branza din: vrabioara de vitel,
parmezan, unt, faina, pesmet, ulei, rozmarin, vin alb sec, sare si
piper. Ingrediente: 400 g vrabioara de vitel 200 g parmezan ras 50 g unt
1 lingura faina 1 lingura pesmet 1 lingura ulei 2-3 fire de rozmarin
200 ml vin…
Read more »
Read more »
Budinca de branzeturi cu fructe
26 June 2012
O
reteta de budinca de branzeturi cu fructe din: branza de vaci,
cascaval, smantana, pesmet, nucsoara, oua, mere, semine de chimen, sare
si piper alb. Ingrediente: 500 g branza de vaci 200 g cascaval 150 ml
smantana 2 linguri pesmet 1/2 lingurita nucsoara 4 oua 3 mere sau pere 1
lingurita seminte de chimen sare…
Read more »
Read more »
Cocktail cu cirese
26 June 2012
O
reteta de cocktail cu cirese din: cirese, frunze de menta, zahar, zeama
de lime, rom si suc de cirese. Ingrediente: 1 cana cirese fara samburi
10 frunze de menta 8 linguri zahar 180 ml zeama lime 180 ml rom 700 ml
suc cirese Mod de preparare: Amesteci ciresele, frunzele de menta si
zaharul…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu lime, cocos şi fructul pasiunii
26 June 2012
O
reteta de prajiturele cu lime, cocos si fructul pasiunii din: albusuri,
coaja si suc de lime, zahar brun, faina, amidon, nuca de cocos si
fructul pasiunii. Ingrediente 7 albuşuri coaja rasă de la 1 lime, plus 2
linguriţe de suc 120g de zahăr brun 60g de făină obişnuită 15g de
amidon 50g nucă de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu bacon si branza
26 June 2012
O
reteta de rulouri cu bacon si branza din: dovlecei, bacon, branza de
burduf, cascaval, marar, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 16 felii
de bacon, taiate subtire 100 g branza de burduf 50 g cascaval 1
legatura marar sare piper Mod de preparare: Spălaţi dovleceii şi fără
a-i curăţa de coajă tăiaţi-i în…
Read more »
Read more »
Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos
26 June 2012
O
reteta de Cupcakes cu zmeură şi nucă de cocos din: faina amestecata,
praf de copt, zahar, fulgi de cocos, unt, extract de vanilie, oua,
lapte, zmeura, sos de zmeura si fulgi de cocos. Ingrediente: 175 g de
faina amestecata cu 1/2 lingurita praf de copt 140 g de zahar 50 g fulgi
de cocos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone
26 June 2012
O
reteta de Linguine cu sos de ciuperci si mascarpone din: unt, ciuperci,
branza mascarpone, parmezan, smantana, sare, piper si linguine.
Ingrediente: 2 linguri unt 2 cesti ciuperci tăiate în felii subţiri 250 g
branza mascarpone parmezan ras 1/4 ceasca de smantana sare si piper
dupa gust 1 punga linguine Mod de preparare: Gatiti…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu branzeturi
26 June 2012
O
reteta de rulouri de pui cu branzeturi din: piept de pui, telemea de
oaie, cascaval afumat, ou, spanac, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2
bucati piept de pui 150 g telemea de oaie 200 g cascaval afumat 1 ou 400
g spanac 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curata pieptul de…
Read more »
Read more »
Cupe cu cremă de lămâie
26 June 2012
O
reteta de cupe cu crema de lamaie din: branza mascarpone, limoncello,
budinca de lamaie, iaurt, zahar pudra si fructe. Ingrediente: 250 g
branza mascarpone 2 linguri lichior de lamaie sau limoncello 3 lingura
budinca de lamaie (gata preparata) 300 g iaurt, amestecata cu 3 linguri
de miere 2 linguri zahar pudra fructe proaspete pentru…
Read more »
Read more »
Porc cu sos de migdale
26 June 2012
O
reteta de porc cu sos de migdale din: ulei vegetal, spata de porc,
pasta de tomate, supa de pui, coaja si suc de portocala, scortisoara,
cimbru, ceapa, usturoi, rosii cherry, tortillas, fulgi de migdale,
stafide, coridandru, chimion, pasta de ardei iute, ciocolata, ridichi,
avocado, suc de lime si ardei iute. Ingrediente: 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Conopidă cu ficătei de pui
26 June 2012
O
reteta de conopida cu ficatei de pui din: conopida, morcov, ficatei de
pui, ulei, cascaval, oua, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g
conopida 1 morcov mare 500 g ficatei de pui 50 ml ulei 200 g cascaval 2
oua 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Desfaceţi
conopida în bucheţele, spălaţi-o…
Read more »
Read more »
Salam de biscuiti
26 June 2012
O
reteta de salam de biscuiti din: ciocolata neagra, ciocolata cu lapte,
unt, miere, biscuiti, zahar vanilat si fructe de padure. Ingrediente:
300 g ciocolata neagra, de menaj, rupta bucati 200 g ciocolata cu lapte,
rupta bucati 150 g unt, taiat cuburi 4 linguri miere 100 g biscuiti,
rupti bucati mici 1 pliculet de zahar…
Read more »
Read more »
Cocktail italian
26 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail italian din: cafea, lichior de cafea, sirop
de zahar, frisca, rom si lapte. Ingrediente: 25 ml cafea espresso rece
25 ml lichior de cafea 25 ml sirop de zahar 25 ml frisca lichida 25 ml
rom 25 ml lapte Mod de preparare: Raceste paharele si toate
ingredientele inainte de…
Read more »
Read more »
Terina cu branza
26 June 2012
O
reteta de terina cu branza din: salata verde, branza de vaca, telemea
de vaca, crema de branza, cascaval, gelatina, lapte, morcovi, dovlecei,
arde grasi, sare si piper. Ingrediente: 1 salata verde mare 250 g branza
de vaci 250 g telemea de vaca 250 g crema de branza 100 g cascaval 50 g
gelatina 100…
Read more »
Read more »
Îngheţată de alune de pădure cu sos de ciocolată
26 June 2012
O
reteta de inghetata de alune de padure cu sos de ciocolata din: alune
de padure, smantana, lapte, zahar brun, galbenusuri, smantana, cafea,
ciocolata si lichior de alune de padure. Ingrediente: pentru inghetata:
175g alune de pădure 300ml de smântână dulce grasă 300ml de lapte
integral 100g de zahăr brun 3 gălbenuşuri pentru sosul de…
Read more »
Read more »
Tort festiv
26 June 2012
O
reteta de tort festiv din: zahar vanilat, unt, zahar tos, oua, faina,
praf de copt, cacao, zahar pudra si ciocolata de menaj. Ingrediente: 1
pliculet zahar vanilat 450 g unt, la temperatura camereai 200 g zahar
tos 3 oua 125 g faina 1 praf de copt 50 g cacao, cernuta 50 g zahar
pudra…
Read more »
Read more »
Garnitură cu mazăre si fasole verde
26 June 2012
O
reteta de garnitura cu mazare si fasole verde din: bacon, ceapa, frunza
de dafin, vin alb, supa din concentrat de legume, mazare, fasole verde
si salata verde. Ingrediente: 125 g bacon, taiat fasii 1 ceapa, tocata
marunt 1 frunza de dafin 200 ml vin alb 100 ml supa din concentrat de
legume 200 g…
Read more »
Read more »
Minitarte cu nuci pecan
26 June 2012
O
reteta de minitarte cu nuci pecan din: nuci pecan, branza de vaci, unt,
faina, galbenus, zahar brun, sirop de artar si extract de vanilie.
Ingrediente: pentru blat: 50g de nuci pecan 50g brânză de vaci grasă 50g
de unt moale 50g de făină, plus extra pentru presărat pentru umplutura:
85g de nuci pecan 1…
Read more »
Read more »
Salata de cascaval
26 June 2012
O
reteta de salata de cascaval din: cascaval, mere acrisoare, pere, miez
de nuca, maioneza si mustar. Ingrediente: 400 g cascaval (emmentaler sau
gouda) 2 mere acrisoare 2 pere mijlocii (fiecare circa 150 g) 50 g miez
de nuci 400 g maioneza 1 lingurita mustar iute Mod de preparare:
Caşcavalul se taie în fâşii…
Read more »
Read more »
Legume cu sos de muştar
26 June 2012
O
reteta de legume cu sos de mustar din: miere, mustar cu boabe, cimbru,
porumb, conopida, broccoli, morcovi si unt. Mierea este un excelent
ingredient în reţetele de sosuri, mai ales în combina¬ţie cu muştarul.
Dă un gust minunat legumelor şi este foarte sănătoasă. Foloseşte miere
lichidă, nu zaharisită. Ingrediente: 2 linguri miere 3 linguri…
Read more »
Read more »
Fursecuri aromate
26 June 2012
O
reteta de fursecuri aromate din: faina, praf de copt, amestec de
condimente, unt, zahar, lapte si cuburi de zahar alb. Ingrediente: 200 g
faina 1 lingurita praf de copt 1 1/2 amestec de condimente pentru
prajituri (sau pentru strudel cu mere) 100 g unt 85 g zahar muscovado 1
ou, batut 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Caserola cu pui
26 June 2012
O
reteta de caserola cu pui din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa,
fenicul, usturoi, oregano, bulion de rosii, rosii, frunza de dafin,
branza mascarpone, pesmet, parmezan si migdale. Ingrediente: 1 lingura
ulei de masline 1 kg pulpe de pui, fara os, taiate cuburi mari 1
ceapa, tocata marunt 1 radacina de fenicul, taiata…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe gustoase
26 June 2012
Supe
si ciorbe gustoase: Supă cu pui fript O reteta de supa cu pui fript
din: ulei de masline, ceapa, morcovi, frunze de cimbru, supa de pui, pui
firpt, mazare, iuart gras, usturoi si suc de lamaie. Ingrediente: 1
lingură ulei de măsline 2 cepe, tăiate 3 morcovi medii, tăiaţi 1 lingură
frunze de…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu crusta de mirodenii
26 June 2012
O
reteta de pulpa de miel cu crusta de mirodenii din: pulpa de miel,
pesmet, cimbru, usturoi, patrunjel, coaja de lamaie, masline, miere,
ulei de masline si unt. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel, dezosata 100 g
pesmet 5 ramurele de cimbru, tocate marunt 4 catei de usturoi, taiati
marunt 3 linguri patrunjel, tocat coaja…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu ciocolată albă
25 June 2012
O
reteta de biscuiti cu ciocolata alba din: unt, zahar, ou, extract de
vanilie, faina, pudra si ciocolata alba. Ingrediente: 140 g de unt moale
175 g de zahar 1 ou 1/2 lingurita extract de vanilie 225 g faina,
amestecata cu 1/2 lingura praf de copt 85 g pudra pentru budinca de
vanilie 85 g…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Chiftele de cartofi
25 June 2012
O
reteta de chiftele de cartofi din: cartofi, faina, praf de copt, unt,
lapte, oua si ulei. Ingrediente: 250g de cartofi, tăiaţi cubuleţe 200g
de făină 1 linguriţă praf de copt 50g de unt topit, plus extra pentru
prăjit 3 linguri de lapte 2 ouă, bătute 2 linguriţe de ulei, pentru
prăjit Mod de…
Read more »
Read more »
Cremă fină cu banane
25 June 2012
O
reteta de crema fina cu banane din: banane, frisca, branza ricotta,
miere, lamaie, scortisoara si esenta de vanilie. Ingrediente: 6-8 banane
300 g frişcă 200 g brânză ricotta o lingură miere 2-3 picături lămâie o
linguriţă scorţişoară o esenţă de vanilie Mod de preparare: Se
amestecă, pentru început, brânza ricotta cu vanilia şi…
Read more »
Read more »
Cocktail cu chefir si ananas
25 June 2012
O
reteta de Cocktail cu chefir si ananas din: chefir, lichior de cocos,
zeama de lamaie, suc de ananas si ananas. Ingrediente: 0,2 l chefir 2 cl
lichior de cocos 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc de ananas bucata de
ananas Mod de preparare: Mixam ingredientele cu 3 linguri de gheata
zdrobita.…
Read more »
Read more »
Mousse de ciocolata
25 June 2012
O
reteta de mousse de cicolata din: ciocolata amaruie, ulei, rom,
albusuri, zahar pudra, esenta de vanilie, frisca si ciocolata.
Ingrediente: 300 g ciocolata amaruie 75% cacao 10 ml ulei o lingura rom
natural 4 albusuri 200 g zahar pudra o lingurita esenta de vanilie 400 g
frisca naturala 4-5 patratele de ciocolata pentru ornat…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc la grătar
25 June 2012
O
reteta de muschi de porc la gratar din: seminte de chimion, seminte de
fenicul, cuisoare, boia dulce afumata, coaja si zeama de portocala,
cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic, fileuri de porc, sare de mare,
piper, frunze de coriandru si zeama de lamaie. Ingr
Prajituri cu crema de lamaie
25 June 2012
O
reteta de prajituri cu crema de lamaie din: faina, zahar pudra, unt,
lamai, portocala, oua si zahar. Ingrediente: pentru aluat: 250 g de
faina 85 g de zahar pudra, plus extra pentru presarat 175 g unt, taiat
in bucatele pentru crema: 2 lamai 1 portocala mare 4 oua 400 g zahar 50 g
faina…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de peşte normandă
25 June 2012
O
reteta de tocanita de peste normanda din: midii, cidru, praz, ciuperci,
smantana, peste alb si patrunjel. Ingrediente: 500g midii 300ml de
cidru sau de vin alb 2 fire de praz, curăţate şi feliate 100g de
ciuperci proaspete, tăiate în jumătate 150ml de smântână pentru gătit 4
fileuri de peşte alb, cu piele 1 legătură…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu fistic si migdale
25 June 2012
O
reteta de Prajitura cu fistic si migdale din: unt, zahar pudra, coaja
de lamaie, extract de vanilie, oua, migdale, fistic, faina, praf de
copt, sare, fistic, coaja si suc de lamaie. Ingrediente: 250 g de unt
nesărat 225 g de zahăr pudră coaja rasa de la 1 lamaie ½ bat extract de
vanilie 4…
Read more »
Read more »
Praz înăbuşit
25 June 2012
O
reteta de praz inabusit din: praz, ulei de masline, seminte de
coriandru, cimbru, frunze de dafin, vin alb, usturoi, zahar, masline
verzi si patrunjel. Ingrediente: 6-8 fire de praz 1 linguriţă ulei de
măsline 2 linguriţe seminţe de coriandru 3 rămurele de cimbru 2 frunze
de dafin 125 ml de vin alb 1 căţel…
Read more »
Read more »
Cremă mascarpone cu căpşune
25 June 2012
O
reteta de crema mascarpone cu capsune din: frisca, mascarpone, miere,
esenta de vanilie si capsune. Ingrediente: 300 g frişcă naturală 250 g
mascarpone 100 g miere 5-6 picături esenţă de vanilie 500 g căpşune
Mod de preparare: Pentru început, se lasă mierea să se încălzească la
temperatura camerei. Se adaugă brânza mascarpone şi…
Read more »
Read more »
Nachos de pui
25 June 2012
O
reteta de nachos de pui din: chipsuri, piept de pui, ceapa verde,
cascaval, ardei iute, coriandru, sos de rosii, sos de ardei iute si
guacamole. Ingrediente: 200g de chipsuri tortilla 2 piepţi de pui, gata
prăjiţi, rupţi în fâşii mici 6 cepe verzi, tăiate în felii subţiri 140g
de caşcaval, ras 1 borcan mic…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi prăjiţi cu somon afumat
25 June 2012
O
reteta de salata de cartofi prajiti cu somon afumat din: cartofi, ulei
din plante, castravete, somon afumat, seminte de susan, otet din vin
alb, sare, piper si marar. Ingrediente: 1,6 kg cartofi 120 ml ulei din
plante 1 castrevete de sera 300 g somon afumat 4 lingurite seminte de
susan 6 lingurite otet din…
Read more »
Read more »
Pateuri cu sunca
25 June 2012
O
reteta de pateuri cu sunca din: aluat de foietaj, cascaval, sunca de
praga, ou si chimen. Ingrediente: 500 g aluat de foietaj 150 g cascaval
200 g sunca de Praga un ou pentru uns chimen pentru ornat Mod de
preparare: Se scoate aluatul din congelator şi se lasă 2-3 ore la
temperatura camerei.…
Read more »
Read more »
Ananas glazurat cu brânză dulce şi scorţişoară
25 June 2012
O
reteta de ananas glazurat cu branza dulce si scortisoara din: suc si
coaja de lime, scortisoara, nucsoara, zahar pudra, branza, unt si
ananas. Ingrediente: sucul şi coaja de la 1 lime 2 linguri de miere
lichidă 2 prafuri de scorţişoară măcinată puţină nucşoară dată pe
răzătoare (sau din plic, gata măcinată) 2 linguriţe de…
Read more »
Read more »
Cocktail Waldorf Astoria
25 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Woldorf Astoria din: bourbon, sirop de
grenadine, sirop de zahar, lapte, frisca, galbenus, nucsoara si capsuni.
Ingrediente: 4 cl bourbon 2 cl sirop de grenadine 1 cl sirop de zahar
10 cl lapte 1 cl frisca lichida 1 galbenus nucsoara capsuni Mod de
preparare: Mixam ingredientele cu 3 linguri…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu mere şi salvie
25 June 2012
O
reteta de cotlete de porc cu mere si salvie din: cotlete de porc, sare
de mare, piper, ulei de masline, mere, unt, frunze de salvie si branza.
Ingrediente: 4 cotlete de porc cu os a câte 250 g sare de mare şi piper
negru proaspăt măcinat ulei de măsline 2 mere bune, cu coajă,…
Read more »
Read more »
MasterChef US – Episodul – Sezonul 1 (video)
25 June 2012
MasterChef
US este un reality show american competitiv de gătit care permite
concurentilor, atat bucatari amatori, cat si profesionisti sa aiba sansa
de a primi titlul de MasterChef. Juriul este format din trei bucatari
profesionisti care are sarcina de a urmari indeaproape toate miscarile
concurentilor. De asemenea tot pe umerii lor stau si deciziile in…
Read more »
Read more »
Salată colorată din mozzarella cu muguri
25 June 2012
O
reteta de salata colorata din mozzarella cu muguri din: salata verde,
rosii, mozzarella, otet, sare, piper, nucsoara, ulei de masline si
muguri de soia. Ingrediente: 2 capatani de salata verde 800 g rosii 4
globuri de mozzarella (fiecare de 200 g) 6 lingurite otet (din vin rosu)
sare piper negru macinat nucsoara proaspat rasa…
Read more »
Read more »
Musaca austriacă
25 June 2012
O
reteta de musaca austriaca din: ulei vegetal, bacon, ceapa, cartofi,
seminte de chimion, boia si patrunjel. Ingrediente: 1½ lingură de ulei
vegetal, de porumb sau de floarea-soarelui 400g de bacon afumat 1 ceapă,
tăiată în bucăţi 500g de cartofi fierţi, răciţi şi tăiaţi în bucăţi
mici 1 linguriţă seminţe de chimion 1½ linguriţă de…
Read more »
Read more »
Carnati de casa pe pat de fasole
25 June 2012
O
reteta de carnati de casa pe pat de fasole din: carnati de casa,
fasole, morcovi, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, rosii si marar.
Ingrediente: 8 carnati de casa 400 g fasole alba cu bob mare 4 morcovi 2
ardei capia 2 cepe rosii 4-6 catei usturoi 4 rosii mari 1-2 legatura
marar Mod…
Read more »
Read more »
Supă cu pui fript
25 June 2012
O
reteta de supa cu pui fript din: ulei de masline, ceapa, morcovi,
frunze de cimbru, supa de pui, pui firpt, mazare, iuart gras, usturoi si
suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 2 cepe, tăiate 3
morcovi medii, tăiaţi 1 lingură frunze de cimbru, tocate 1,4 l supă de
pui 300g de…
Read more »
Read more »
Tocanita cu costite de miel
24 June 2012
O
reteta de tocanita cu costite de miel din: costite de miel, cartofi,
morcovi, mazare, ardei gras, ciuperci, ceapa, bulion, rosii, usturoi,
sare , piper si ulei. Ingrediente: 1 kg costite de miel 500 g cartofi
noi 3-4 morcovii 2 pumni de mazare 1 ardei gras rosu 7-8 ciuperci 1
ceapa 3 linguri cu bulion…
Read more »
Read more »
Prajitura cu banane si curmale glazurata cu miere si nuci
24 June 2012
O
reteta de prajitura cu banane si curmale glazurata cu miere si nuci
din: unt, faina, scortisoara, zahar, oua, miere, banane, curmale, nuci
si miere. Ingrediente: 175 g de unt topit, plus extra pentru uns 200 g
de faina, amestecata cu 1/2 lingura praf de copt 1 lingurita de
scortisoara macinata 100 g de zahar…
Read more »
Read more »
Supa de branza cu conopida
24 June 2012
O
reteta de supa de branza cu conopida din: unt, ceapa, conopida,
cartofi, supa de pui, lapte si branza cheddar. Ingrediente: 1 cub de unt
1 ceapă mare, tăiată fin 1 conopidă mare (în jur de 900g), fără frunze
şi ruptă în bucheţele 1 cartof, curăţat şi tăiat în bucăţi 700ml supă de
pui 400ml…
Read more »
Read more »
Specialitate cu ciuperci
24 June 2012
O
reteta de specialitate cu ciuperci din: ciuperci, bacon afumat,
bagheta, usturoi, smantana, patrunjel, ulei de masline, unt, sare
grunjoasa si patrunjel. Ingrediente: 400 g ciuperci 200 g bacon afumat o
bagheta o legatura usturoi 200 ml smantana o legatura patrunjel 2-3
linguri ulei de masline un cubulet unt sare grunjoasa o legatura
patrunjel …
Read more »
Read more »
Vită cu arpagic
24 June 2012
O
reteta de vita cu arpagic din: pulpa de vita, arpagic, vin alb, ardie
gras, morcov, telina, rosii, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 300 g arpagic 200 ml vin alb 1 ardei
gras 1 morcov 1 telina 4 rosii 1 legatura de patrunjel verde piper sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Bors cu slanina si varza
24 June 2012
O
reteta de bors cu slaninca si varza din: carne de os, slanina, morcov,
patrunjel, telina, ceapa, varza mica, cartofi, ardei gras, rosii si
bors. Ingrediente: 4 litri apa 500 g carne cu os 100 g slanina 1 morcov
mic patrunjel 1 telina mica 1 ceapa 1/4 varza mica 3 cartofi 1 ardei
gras 5-6…
Read more »
Read more »
Muschi de vaca wellington
24 June 2012
O
reteta de muschi de vaca wellington din: muschi de vaca, foietaj,
ciuperci, ceapa, unt, madeira, smantana, patrunjel, ulei, pate de ficat,
galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi de vaca (din
partea de mijloc) 400 g foietaj 400 g champignons 2 bucati ceapa 2
linguri unt 400 ml vin Madeira 2…
Read more »
Read more »
Mamaliga la cuptor
24 June 2012
O
reteta de mamaliga la cuptor din: lapte, faina de malai, telemea, unt,
cascaval, smantana, oua si sare. Ingrediente: 2 l lapte proaspat 600 g
faina de malai 300 g telemea 2-3 linguri unt 250 g cascaval 200 ml
smantana 6 oua sare Mod de preparare: Puneti laptele cu putina sare la
fiert si…
Read more »
Read more »
Ciuperci in straturi
23 June 2012
O
reteta de ciuperci in starturi din: ciuperci, cartofi, cascaval, oua,
ceapa, ardei gras, usturoi, piper, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg
ciuperci 1 kg cartofi 200 g cascaval 2 oua 1 ceapa 1 ardei gras 6 catei
de usturoi piper ulei sare Mod de preparare: Curăţă ceapa, ardeiul şi
toacă-le mărunt. Spală ciupercile,…
Read more »
Read more »
Cocktail Cognac au lait
23 June 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cognac au lait din: coniac, lapte, frisca,
cacao, zahar si scortisoara. Ingrediente: 2 cl coniac 0,1 l lapte 0,1 l
frisca lichida 1 lingurita de cacao putin zahar putina scortisoara Mod
de preparare: Mixam ingredientele cu zahar si cu scortisoara pana cand
amestecul devine spumos, apoi il turnam intr-un…
Read more »
Read more »
Burtă de porc la foc mic, cu fenicul inabusit
23 June 2012
O
reteta de burta de porc la foc mic, cu fenicul din: porc, seminte de
fenicul, sare de mare, piper, bulbi de fenicul, cimbru, usturoi, ulei de
masline, salsa verde si vin alb. Feniculul gătit la foc mic capătă o
dulceaţă incredibilă şi merge foarte bine cu carnea de porc; serviţi cu
piure, mămăligă sau…
Read more »
Read more »
Ciorba cu paste si rasol de vitel
23 June 2012
O
reteta de ciorba cu paste si rasol de vitel din: rasol de vitel, ceapa,
usturoi, morcovi, telina, ardei, paste, ulei de masline, sare grunjoasa
si patrunjel. Ingrediente: o bucata rasol de vitel 2 cepe un fir
usturoi 4 morcovi o telina mica frunze+radacina un ardei 100 g paste
melcisori o lingura ulei de masline…
Read more »
Read more »
Salată de ouă cu ceapă verde
23 June 2012
O
reteta de salata de oua cu ceapa verde din: ceapa verde, oua, otet din
vin alb, sare, piper, zahar, ulei de masline si smantana. Ingrediente: 5
legaturi de ceapa verde 10 oua fierte tari 5 lingurite otet din vin alb
sare piper negru macinat 1 priza zahar 4 lingurite ulei de masline 4
lingurite…
Read more »
Read more »
Plăcintă delicioasă cu urdă şi mărar
23 June 2012
O
reteta de placinta delicioasa cu urda si marar din: faina, margarina,
zahar, galbenusuri, smantana, praf de copt cu sofran, lamaie, sare,
urda, marar, oua, gris, zahar vanilat si galbenus. Ingrediente: 300 g
faina 200 g margarina 100 g zahar 2 galbenusuri 1 lingura smantana 1
plic praf de copt cu sofran 1 lamaie 1…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #16
23 June 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Aspic de
curcan O reteta delicioasa de aspic din: carne de curcan, morcov,
ceapa, telina apio, ardei gras, usturoi, piper boabe, sare,…
Read more »
Read more »
Ciorbă ţărănească cu carne de porc
23 June 2012
O
reteta de ciorba taraneasca cu carne de porc din: carne de porc, varza,
ardei gras, ceapa, marar verde, bors, sare si piper. Ingrediente: 700
carne de porc – poate fie si afumata 1 varza proaspata 1 morcov 1 ardei
gras rosu 1 ceapa 1 legatura marar verde bors sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Mâncare de castraveti muraţi cu carne
23 June 2012
O
reteta de mancare de castraveti murati cu carne din: carne de porc,
castraveti murati, untura, ceapa, rosii in bulion, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc – poate fi si afumata 1 kg
castraveti murati 2 linguri untura 2 cepe 150 g rosii in
Chiftelute pe pat de orez
23 June 2012
O
reteta de chiftelute pe pat de orez din: carne tocata, sare, piper, ou,
usturoi, ceapa, cartofi, paine inmuiata in lapte, ulei, pesmet, orez,
ardei capia, morcov, sofran si busuioc. Ingrediente: 500 g carne tocata
sare piper un ou 3-4 catei de usturoi 3 fire ceapa un cartof o felie
paine inmuiata in lapte ulei…
Read more »
Read more »
Linte cu usturoi
23 June 2012
O
reteta de linte cu usturoi din: linte rosie, unt, ceapa, apa, pasta de
usturoi, ulei, chimen, rosii in bulion, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 250 g linte rosie 2 linguri unt 1 ceapa 900 ml apa 3
linguri pasta de usturoi pisat 2 linguri ulei 1 lingurita chimen 200 g
rosii in bulion…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu morcovi si crema de branza
23 June 2012
O
reteta de prajitura cu morcovi si crema de branza din: nuci, faina,
praf de copt, bicarbonat de sodiu, scortisoara, cuisoare, nucsoara,
sare, albusuri, zahar pudra, ou, galbenus de ou, ulei de masline,
morcovi, unt, crema de branza si smantana. Ingrediente: 70 g nuci 150g
făină 1/8 linguriţă praf de copt 1/8 bicarbonat de sodiu…
Read more »
Read more »
File de peşte cu cartofi
23 June 2012
O
reteta de file de peste cu cartofi din: file de peste, zeama de lamaie,
sare, piper, lamaie, vin alb, cartofi, ou, lapte, masline verde, unt,
ulei de masline, ceapa verde si patrunjel verde. Ingrediente: 4 bucati
file de peste zeama de la o lamaie sare piper 1 lamaie 4 linguri vin alb
6 cartofi…
Read more »
Read more »
Tarta cu capsuni si piper rosu
23 June 2012
O
reteta de tarta cu capsuni si piper rosu din: unt, zahar, piper rosu,
sare, faina, ou, galbenusuri, amidon, lapte, pastaie de vanilie,
smantana si capsuni. Ingrediente: pentru blat: 90 g de unt 80 g de zahar
1/2 lingurita de piper rosu, proaspat macinat 1/2 lingurita de sare 150
g faina 1 ou 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu mazăre
23 June 2012
O
reteta de mancare de cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi,
mazare, ceapa, marar, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 kg
cartofi 300 g mazare 1 ceapa marar ulei sare Mod de preparare: Curăţă
ceapa, tai-o în cubuleţe şi căleşte-o puţin, pune mazărea, lasă un pic
pe foc…
Read more »
Read more »
Salată din macrou cu varză creaţă
23 June 2012
O
reteta de salata din macrou cu varza creata din: ceapa verde, varza
creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper si ulei de masline.
Ingrediente: 1/2 legatura ceapa verde 400 g varza creata 1 legatura
ceapa verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa 400 g
fiecare) 1 catel de usturoi 5 lingurite otet sare…
Read more »
Read more »
Spată de porc la cuptor
23 June 2012
O
reteta de spata de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare de
mare, fenicul, morcovi, ceapa, usturoi, cimbru, spata de porc, ulei de
masline, vin alb si supa de pui. Carnea de porc gătită în acest fel va
fi incredibil de fragedă. Această reţetă se poate face doar cu spată
întreagă, fiind o mâncarea…
Read more »
Read more »
Risotto nero
23 June 2012
In
pofida aspectului destul de neatrăgător, risotto preparat cu cerneală
de calamar sau de sepie (numit uneori „risotto negru”) este o mâncare
foarte populară, originară din Veneţia. Diferite versiuni ale acestei
mâncări se pot întâlni în tot spaţiul mediteraneean, unde calmarul se
găseşte din abundenţă. Calamarii trebuie cumpăraţi proaspeţi, întrucât
la cei congelaţi punga de…
Read more »
Read more »
Shake de ciocolata
23 June 2012
O
reteta de Shake de ciocolata din: lichior de ciocolata, amaretto,
lapte, inghetata de ciocolata, frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 cl
lichior de ciocolata 2 cl Amaretto 0,2 l lapte 1 glob de inghetata de
ciocolata frisca lichida ciocolata Mod de preparare: Mixam
lichiorurile, laptele si inghetata i mixer pana ce amestecul devine
spumos…
Read more »
Read more »
Mazare cu carne
23 June 2012
O
reteta de mazare cu carne din: mazare, pulpa de vita, supa de vita, vin
rosu, sare, piper, ceapa, zahar, usturoi, ulei de floarea soarelui,
patrunjel si zahar. Ingrediente: 600 g mazare 500 g pulpa de vita 500 ml
supa de vita 2 linguri vin rosu sare piper negru macinat 2-3 fire ceapa
o lingurita…
Read more »
Read more »
Cartofi noi la tava
23 June 2012
O
reteta de cartofi noi la tava din: cartofi, ceapa, unt, crema de
branza, oua, cascaval, frunze de busuioc, ulei si sare. Cartofi – Sunt
gustoşi, dar extrem de migăloşi când e vorba de curăţat. Pentru a-i
curăţa uşor, ţine-i cinci minute în apă cu sare. Dacă vrei să-i
prăjeşti, doar spală-i, fără să-i mai…
Read more »
Read more »
Budincă de fructe de pădure
23 June 2012
O
reteta de budinca de fructe de padure din: zmeura, mure, coacaze rosii,
capsuni, zahar, pandispan si smantana. Ingrediente: 300 g de zmeura,
plus extra pentru servit 225 g mure, plus extra pentru servit 100 g
coacaze rosii, plus extra pentru servit 400 g capsuni, taiate in
sferturi 140 g de zahar, plus extra pentru…
Read more »
Read more »
Mancare de sfecla si ceapa rosie
23 June 2012
O
reteta de mancare de sfecla si ceapa rosie din: sfecla rosie, apa, ulei
de masline, nuci, zahar, otet balsamic, sos de soia, seminte de
coriandru, suc de portocale, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente:
500 g sfecla rosie 5 linguri apa 6 linguri ulei de masline 100 g nuci 1
lingurita zahar 1 lingurita…
Read more »
Read more »
MasterChef US – Episodul 6 – Sezonul 1 (video)
23 June 2012
MasterChef
US – Episodul 6 – Sezonul 1 MasterChef US este un reality show american
competitiv de gătit care permite concurentilor, atat bucatari amatori,
cat si profesionisti sa aiba sansa de a primi titlul de MasterChef.
Juriul este format din trei bucatari profesionisti care are sarcina de a
urmari indeaproape toate miscarile concurentilor. De asemenea…
Read more »
Read more »
Crap cu rosii la pachet
23 June 2012
O
reteta de crap cu rosii la pachet din: crapi, cognac, tarhon,
patrunjel, marar, rosii cherry, ulei, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 2 crapi potrivit 2 linguri cognac 1 legatura tarhon verde 1
legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 200 g rosii cherry 3
linguri ulei 1 lamaie sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne
23 June 2012
O
reteta de canneloni cu carne din: cannelloni, carne tocata, ulei de
masline, sare, piper, cimbru, rosii, marar si branza brie. Ingrediente:
18 tuburi cannelloni 300 g carne tocata 2-3 linguri ulei de masline sare
piper negru macinat cimbru uscat si verde 4 rosii o legatura marar 300 g
branza brie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
O retetă marocană fantastică de miel
23 June 2012
O
retetă marocană fantastică de miel din: pulpa de miel, chimion,
coriandru, fenicul, boabe de piper, ardei iute uscat, sare de mare,
rozmarin, ulei de masline, ceapa rosie, scortisoara, maghiran, naut,
otet balsamic, supa de legume, stafide, curmale, visine, merisoare,
cuscus, lamaie, iaurt si coriandru. Intâi veţi coace mielul separat,
apoi îl veţi pune în…
Read more »
Read more »
Mazare indiana
23 June 2012
O
reteta de mazare indiana din: telemea de vaca, mazare verde, ceapa,
ardei gras, bulion, boia, coriandru, ghimbir, curcuma, ulei si sare.
Ingrediente: 250 g telemea de vaca 400 g mazare verde 1 ceapa 1 ardei
gras 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia 1 lingurita cu coriandru 1
lingurita cu ghimbir macinat 1…
Read more »
Read more »
Şuberek picant
23 June 2012
O
reteta de suberek picant din: carne de vita, ceapa, ardei rosii uscati,
sare, piper, cimbru, patrunjel, apa, ulei, faina si sare. Ingrediente:
pentru umplutura: 500 g carne de vita 4 cepe 1-2 ardei rosii uscati,
iuti sare piper cimbru patrunjel verde sau marar 2-3 linguri apa ulei
pentru prajit pentru aluat: 500 g faina…
Read more »
Read more »
Şalău cu legume si mirodenii
23 June 2012
O
reteta de salau cu legume si mirodenii din: file de salau, praz,
morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara, ghimbir,
cuisoare, boia de ardei iute, sos de soia, otet de orez si ulei de
susan. Ingrediente: 800 g file de salau (8 bucati) 1 fir de praz 1
morcov mare 1 telina mica 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Salată de fasole verde şi ridichi cu dressing de şalote
23 June 2012
O
reteta de salata de fasole verde si ridichi cu dressind de salote din:
fasole verde, salota, mustar dijon, ulei de rapita, zeama de lamaie si
ridichi. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 salota, tocata fin 1
lingurita de mustar Dijon 1 lingura ulei de rapita zema de la 1/2 lamaie
250 g de ridichi,…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Prajitura cu portocale
23 June 2012
O
reteta de prajitura cu portocale din: oua, zahar, faina, lamaie, praf
de copt, zahar vanilat, portocale si zeama de lamaie. Ingrediente: blat:
6 oua 250 g zahar 250 g faina 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 1
lingurita zahar vanilat 6 portocale glazura: 3 linguri zahar 4 linguri
apa zeama unei lamai …
Read more »
Read more »
Cartofi de vară sotaţi
23 June 2012
O
reteta de cartofi de vara sotati din: cartofi, ulei de rapita, unt, foi
de dafin, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1,5
kg de cartofi, taiati in bucati mici 4 linguri ulei de rapita 1 lingura
de unt 4 foi de dafin 2 catei de usturoi coaja rasa de la 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Sos de stafide şi mentă
22 June 2012
O
reteta de sos de stafide si menta din: menta, stafide, otet de cidru si
zahar brun. Ingrediente: 1 legatura mare de menta (aproximativ 80 g),
tocata 100 g stafide 4 linguri otet de cidru 3 lingurite de zahar brun
Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie
împreună cu patru…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mandarine
22 June 2012
O
reteta de prajitura cu mandarine din: faina, zahar, iaurt, rom,
galbenusuri, zahar vanilat, unt, albusuri, zahar praf, mandarine, dulce
de caise si cacao. Ingrediente: blat: 450 g faina 100 g zahar 150 g
iaurt 1 lingura rom 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 100 g unt
glazura: 5 albusuri 100 g zahar praf 500…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi si praz cu crutoane
22 June 2012
O
reteta de supa de cartofi si praz cu crutoane din: praz, unt, ceapa,
usturoi, usturoi, supa de pui, cartofi, sare, piper, nucsoara, arpagic,
paine si ulei de masline. Ingrediente: 3 bucatide praz, numai partea
alba 60 g unt nesărat 1 ceapa mica, alba, fin feliata 1-2 catei de
usturoi, tocat marunt 1,5 litri supa…
Read more »
Read more »
Cocktail Border Shake
22 June 2012
O
reteta simpla de cocktail border shake din: lichior de cafea, inghetata
de capsuni si cacao. Ingrediente: 6 cl lichior de cafea 2 globuri de
inghetata de capsuni 0,1 l cacao Mo de preparare: Mixam ingredientelet
in mixer pana cand totul devine spumos, apoi turnam compozitia intr-un
pahar inalt pentru bauturi lungi. Servim cu…
Read more »
Read more »
Friptura din pulpa de miel
22 June 2012
O
reteta de friptura din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de
rapita, ulei de chimen, frunze de cimbru si patrunjel. Ingrediente: 1
pulpa de miel, dezosata (de aproximativ 2 kg) 2 linguri ulei de rapita 2
linguri ulei de chimen, zdrobite 1 lingura frunze de cimbru, tocate 1
legatura mare de patrunjel,…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu orez
22 June 2012
O
reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton, ardei verzi,
ceapa verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, ulei
si usturoi. Ingrediente: 300 g orez sare 800 g ton (din conserva) 2
ardei verzi 1 legtura ceapa verde 500 g rosii 2 legaturi patrunjel cu
frunza creata 10 lingurite maioneza…
Read more »
Read more »
Tarta cu citrice
22 June 2012
O
reteta de tarta cu citrice din: unt, smantana, faina, galbenus, zahar,
citrice, zahar, apa si gelinata. Ingrediente: 100 g unt 500 ml smantana
200 g faina 1 albenus 2 linguri zahar 500 g citrice: portocale,
mandarine, pomelo, grepfrut, la alegere sau in amestec jeleul: 100 g
zahar 100 ml apa 300 g citrice o…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de pui
22 June 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, praz, rosii, fasole
rosie, porumb, ardei gras, morcov, telina, fidea, bors, ulei, sare,
piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui două fire de praz 4 roşii
o conservă fasole roşie 100 g porumb din conservă doi ardei graşi un
morcov o ţelină mai mică 100 g fidea…
Read more »
Read more »
Tartă cu magiun de prune
22 June 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: magiun de prune, faina, unt, zahar tos,
ou, bicarbonat, suc de lamie, zahar vanilat, scortisoara, sare.
Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 100 g zahăr tos un ou jumătate de
linguriţă cu bicarbonat de sodiu o lingură cu suc de lămâie un borcan cu
m