Retete usoare:
Dovleac delicios dulce-acrisor
14 October 2012
Dovleac
delicios dulce-acrisor din: dovleac, ulei de masline, seminte de
coriandru, ardei iute, ceapa rosie, sare de mare, piper, usturoi,
cimbru, stafide, seminte de pin, otet de vin alb, otet balsamic si
zahar. Dovleacul şi stafidele reprezintă partea dulce, iar oţetul partea
acrişoară. Această mâncare de legume incredibilă poate fi servită pe
nişte crostini, ca…
Read more »
Read more »
Paine cu carne de vita
14 October 2012
Paine
cu carne de vita din: carne de vita, ceapa, ardei gras, usturoi,
patrunjel, rosii, faina, unt, bere blonda, drojdie, sare si miere.
Pâinicile se vor rumeni mai frumos dacă, înainte de a le coace, le ungi
cu puţin gălbenuş amestecat cu o lingură cu lapte. Ingrediente: 300 g
carne de vita 1 ceapa 1…
Read more »
Read more »
Paste cu brânză şi spanac proaspăt
14 October 2012
Paste
cu brânză şi spanac proaspăt din: taitei, sare, spanac, supa, lapte,
amidon, branza ricotta, piper, chilli, unt, nucsoara si cascaval.
Ingrediente: 600 g taitei proaspeti (refrigerati) sare 100 g spanac 200
ml supa 200 ml lapte 1 lingura amidon 100 g branza ricotta sau urda
piper 1 varf de cutit chilli 1 lingura unt…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura
14 October 2012
O
reteta savuroasa si gustoasa de Ciorba de fasole cu afumatura din:
fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz,
rosii, sare, cimbru si leustean. Ingrediente: 400g fasole boabe 400g
costita afumata 1 radacina patrunjel 1 pastarnac 2 morcovi 2 ardei 1 fir
de praz 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion sare cimbru…
Read more »
Read more »
Butoiaşe din dovlecel
14 October 2012
Butoiaşe
din dovlecel din: dovlecei, telemea, muguri de pin, busuioc, ulei de
masline, sare si piper. Inrgediente: 2 dovlecei potrivit 300 g telemea 2
linguri cu muguri de pin 2 linguri cu frunze de busuioc verde ulei de
masline sare piper negru macinat Mod de preparare: Spală bine
dovleceii, taie-i în felii subţiri, pune-i…
Read more »
Read more »
Vita cu telina
14 October 2012
O
reteta gustoasa de Vita cu telina din: vrabioara de vitel, telina,
ceapa, morcovi, ulei, suc de rosii, foi de dafin, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 600 g vrabioara de vitel 500 g telina 1 ceapa 1
morcov 50 ml ulei 500 ml suc de rosii 2 foi de dafin 1 legatura
patrunjel sare piper…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de legume in sos de ricotta
14 October 2012
O
reteta savuroasa de Tocăniţă de legume in sos de ricotta din: morcovi,
fasole verde, ardei gras, ciuperci, broccoli, sare, orez, unt, faina,
supa, lapte, branza ricotta, sos de soia, piper si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 morcovi 150 g fasole verde 1 ardei gras rosu 100 g
ciuperci Champignon 200 g broccoli sare 120…
Read more »
Read more »
Ciorba cu pui
14 October 2012
Ciorba
cu pui din: pui, ceapa, morcovi, patrunjel, telina, ardei capia,
leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1
radacina patrunjel 1 telina mica 1 ardei capia 1 legatura leustean 1 l
bors proaspat sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul la flacăra
aragazului, tăiaţi-l în bucăţi, spălaţi-le şi…
Read more »
Read more »
Prajitura cu alune de padure
14 October 2012
Prajitura
cu alune de padure din: oua, faina, zahar, alune si frisca.
Ingrediente: 7 oua 250 g faina 50 ml suc de lamaie 125 g zahar 400 g
alune zdrobite 500 ml frisca Mod de preparare: Puneti alunele intr-o
tava, la cuptor, pentru a le rumeni putin. Frecati-le apoi in maini
pentru a inlatura…
Read more »
Read more »
Paine cu ciuperci
14 October 2012
Paine
cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, ardei grasi, ulei, sare, faina,
drojdie si sare. Ingrediente: 500 g ciupeci 1 ceapa 2 ardei grasi ulei
sare pentru aluat: 3 cani cu faina 1 cana cu apa calduta 1 pliculet cu
drojdie uscata 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Intr-un castron,
amestecă făina proaspăt cernută…
Read more »
Read more »
Cidru de portocale
14 October 2012
O
reteta simpla de Cidru de portocale din: cidru, rom, sirop de
portocala, curacao triple sec si portocala. Ingrediente: 10 cl cidru 3
cl rom 1 cl sirop de portocala 2 cl Curacao Triple Sec o felie de
portocala Mod de preparare: Incalzim ingredientele intr-un vas, dar nu
le fierbem. Servim bautura intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Dulceata de dovleac
14 October 2012
Dulceata
de dovleac din: dovleac, zahar, lamai si sare. Ingrediente: 3 kilograme
de dovleac 12 cani zahar 5 lamai 1 lingurita sare Mod de preparare:
Taie dovleacul in bucati potrivite ca marime. Curata-le de coaja, mai
ales daca aceasta este tare. Pune-le cu zahar si lasa-le sa stea pana a
doua zi. Taie lamaia…
Read more »
Read more »
Ruladă în sos de vin
14 October 2012
O
reteta de Ruladă în sos de vin din: muschi de porc, ceapa, unt, ou,
cascaval, smantana, vin, ulei, nucsoara, sare, piper si spanac.
Ingrediente: 1 kg muschi de porc 2 cepe 70 g unt 1 ou 150 g cascaval 150
g smântâna 1 cescuta cu vin ulei nucsoara sare piper 500 g spanac (În…
Read more »
Read more »
Snitel de porc cu cascaval
13 October 2012
Snitel
de porc cu cascaval din: cotlete, cascaval, ardei gras, parmezan,
patrunjel verde, oua, pesmet, faina, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4
cotlete fara os 150 g cascaval 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu
parmezan 2-3 fire de patrunjel verde 2 oua 2 linguri cu pesmet 2 linguri
cu faina piper sare ulei pentru…
Read more »
Read more »
Rulouri din clătite
13 October 2012
O
reteta savuroasa de Rulouri din clătite din: lapte, oua, faina, apa
minerala, parmezan, sunca, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana lapte 3 oua
400 g faina 1 cana cu apa minerala 1 lingura cu parmezan ras/branza
pentru pizza 200 g muschi file/sunca ulei sare Mod de preparare: Bate
spumă ouăle, adaugă laptele, apoi…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan umplută cu brânză
13 October 2012
Ruladă
de curcan umplută cu brânză din: piept de curcan, morcovi, praz, branza
de capra, miere, galbenusuri, pesmet, patrunjel, sare piper, ulei, vin
si supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (1 150 g) 400 g morcovi
300 g praz 200 g branza proaspata de capra 4 lingurite miere 2
galbenusuri circa 3 linguri…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Prajitura cu fructe si crema de mascarpone
13 October 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, lamaie, crema mascarpone,
zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14
gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone
(sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200g afine
migdale alune nuci ulei pentru uns tava Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata
12 October 2012
O
reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din:
ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de
pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos
worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
tocata 1 ardei chili, fara semințe și tocat…
Read more »
Read more »
Dovleac lunguieţ cremos
12 October 2012
Dovleac
lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de
mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan.
Ingrediente: un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă o linguriţă
cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi,
fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt sare de…
Read more »
Read more »
Lipie umplută cu varză
12 October 2012
Lipie
umplută cu varză din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei si
sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte
de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare Mod de
preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră,
apoi stoarce-o bine…
Read more »
Read more »
Paine cu legume
12 October 2012
O
reteta de paine cu legume din: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina,
lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare si
zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 telina 2
linguri cu lapte patrunjel sare 1 ceapa pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou
280 g faina 1…
Read more »
Read more »
Musaca de ardei si cuscus
12 October 2012
Musaca
de ardei si cuscus din: carne tocata, cuscus, ardei capia, frunze de
menta, smanatna, cimbrisor, piper, ceapa, sare si ulei. Ingrediente: 500
g carne tocata amestec de porc si vita (iese minunat daca adaugi un pic
de oaie) 100 g cuscus 1 kg ardei capia 2 linguri cu frunze de menta
tocate marunt 1…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom si scortisoara
12 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu rom si scortisoara din: ceai de musetel,
rom, nucsoara, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 1 plic ceai de
musetel 3 cl rom nucsoara scortisoara macinata ghimbir macinat Mod de
preparare: Turnam apa fiarta peste ceaiul de musetel si adaugam romul
fierbinte. Condimentam putin, apoi mixam.
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi prune
12 October 2012
Prăjitură
cu mere şi prune din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja
de lamaie, praf de copt, ulei, mere si prune. Ingrediente: 250 ml iaurt
cu fructe 250 g zahar pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 plic
praf de copt 100 ml ulei 4 mere mari 10 prune …
Read more »
Read more »
Halibut cu orez basmati si castane
12 October 2012
Halibut
cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane,
lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8
bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml
ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper Mod de preparare:
Presăraţi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu varză şi carne
12 October 2012
Placinta
cu varza si carne din: aluat, varza, muschi tiganesc, marar verde,
ceapa, piper, seminte de chimen, ou si sare. Ingrediente: 700 aluat
foitaj 1/2 varza 300 g muschi tiganesc 1 legatura de marar verde 2 cepe
potrivite 1 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu seminte de
chimen 1 ou sare Mod…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi fierţi si seminţe de in
12 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: cartofi, ceapa verde, rosii, seminte de
in, vermut, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi potriviţi o
ceapă verde 2 roşii zemoase 100 g seminţe de in o linguriţă de vermut o
jumătate de căţel de usturoi un dressing sare piper după gust Mod de
preparare: Spală cartofii şi pune-i…
Read more »
Read more »
Rulada din porc
12 October 2012
Rulada
din porc din: muschi file de porc, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa,
ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt si sare.
Ingrediente: 500 g muschi file de porc 50 g pasta de tomate 500 g ardei
grasi de diferite culori 1 ceapa ulei 150 g fasole pastai pentru
umplutura: 2 cartofi 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Tartă cu varză alba
12 October 2012
Tartă
cu varză alba din: aluat, varza alba, ulei, ceapa, tarhon, marar, oua,
iaurt si sare. Ingrediente: 500 g aluat fraged 1/2 varza alba 4 linguri
cu ulei 1 ceapa mare 1 lingurta cu tarhon uscat 1 lingurita cu marar
uscat 2 oua 50 g iaurt sare Mod de preparare: Căleşte în ulei…
Read more »
Read more »
Novac in bere
12 October 2012
Novac
in bere din: novac, lamaita, zahar brun, lamaie, ceapa, bere, piper si
sare. Ingrediente: 1 novac fara cap (1,5 kg) 2-3 crengute de lamaita 2
lingurite cu zahar brun 1 lamaie 1 ceapa 1 pahar cu bere piper negru
macinat sare Mod de preparare: Spala pestele (eviscereaza-l daca e
cazul), cresteaza-l transversal, freaca-l…
Read more »
Read more »
Rulada din carne (amestec)
12 October 2012
O
reteta savuroasa de rulada din carne din: amestec de carne tocata,
masline umplute cu ardei, cartof, ceapa, oua, paine, usturoi, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de carne tocata 150 g masline
umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapa 3 oua 2 felii de paine 4 catei de
usturoi ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Varza calita
12 October 2012
O
reteta delicioasa de varza cu: mere, ulei, ceapa, pasta de rosii,
smantana, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce
mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1
legătură pătrunjel 1 linguriţă maghiran sare piper Mod de preparare:
Cureţi varza, o tai fideluţă şi o…
Read more »
Read more »
Pere in aluat
12 October 2012
Pere
in aluat din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, bicarbonat si pere.
Ingrediente: 4 oua 300 g zahar 200 ml lapte 200 ml ulei 300-350 g faina 1
lingurita bicarbonat 6 pere mari cu codita Mod de preparare: Curăţaţi
perele de coajă. Păstraţi codiţele, nu le rupeţi. Ungeţi cu ulei 6
castroane ter
Trigoane de varză
12 October 2012
O
reteta de savuroasa de Trigoane de varză din: varza, carne tocata,
orez, ceapa, bulion, vin, cimbru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1
varza mare 500 g carne tocata amestec 1 ceasca de orez 2 cepe 2 linguri
cu bulion 1 cana cu vin cimbru chimen sare piper Mod de preparare:
Scoate nervurile foilor…
Read more »
Read more »
Tort de toamna cu mere si alune
12 October 2012
Tort
de toamna cu mere si alune din: oua, faina, drojdie, ulei, zahar,
lapte, mere, alune de padure, scortisoara, zahar praf si ou.
Ingrediente: 3 oua 1 kg faina 40 g drojdie 200 ml ulei 300 g zahar 500
ml lapte 800 g mere rase 200 g alune de padure zdrobite sau nuci 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu salată de varză
12 October 2012
O
reteta delicioasa de ardei umplut cu:varza alba, castravete, masline
negre, branza feta, nachos, afine. Ingrediente: 4 ardei graşi mari o
varză albă mică un castravete 100 g măsline negre 50 g brînză feta o
pungă mică de nachos afine pentru decorat Mod de preparare: Spală
ardeii, taie-i în două şi curăţă-i de seminţe. Lasă-i…
Read more »
Read more »
Pacheţele de primăvară cu varza
12 October 2012
Pacheţele
de primăvară cu varza din: foi de placinta, varza, morcov, ardei capia,
ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de susan, sos de soia, ulei si sare.
Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 varza mica 1 morcov 1 ardei
capia 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingurita cu varf cu ghimbir ras 2
linguri…
Read more »
Read more »
Hering cu dovleac şi ceapă roşie
12 October 2012
Hering
cu dovleac şi ceapă roşie din: hering, dovleac, ceapa rosie, ulei,
marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g hering 500 g dovleac 2 cepe
rosii 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi de circa 5cm.
Presăraţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-le…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salată de paste cu ton
12 October 2012
O
salata delicioasa de paste cu: pene, ceapa, rosii, ton, branza, lamaie,
masline, telina. Ingrediente: 300 g paste penne o telină mică o ceapă
verde 3 roşii 100 g ton mărunţit 50g brînză cheddar dată prin râzătoare
o jumătate de lămîie cîteva măsline după gust Mod de preparare: Fierbe
pastele timp de cinci minute, după…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu legume la tigaie
12 October 2012
Carnaciori
cu legume la tigaie din: carnaciori, ardei, ceapa, usturoi, zeama de
carne, apa, sos de tomate, rosii cherry, ulei de floarea soarelui, sare,
piper si zahar. Ingrediente: 8 carnaciori cruzi cate un ardei galben,
rosu si verde o ceapa alba 2 catei de usturoi 250 ml zeama de carne 100
ml apa 2 linguri…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fructe de mare
12 October 2012
O
reteta delicioasa de spaghete cu:fructe de mare, ulei de masline, vin
alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:
250 g spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 linguri ulei de măsline
100 ml vin alb sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde
tocat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
File de pastrav cu sos de smantana
11 October 2012
O
reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de
pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de
gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Read more »
Read more »
Desert de toamna cu mere prajite
11 October 2012
Desert
de toamna cu mere prajite din: mere, faina, zahar pudra, coaja de
lamaie, praf de copt, ou, lapte, ulei si scortisoara. Ingrediente: 2
mere 2/3 cana faina 1 lingura zahar pudra + suplimentar 1/2 lingurita
coaja de lamaie rasa 1/4 lingurita praf de copt 1 ou 1/2 cana lapte 1
lingurita ulei + suplimentar…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu morcovi
11 October 2012
O
reteta savuroasa de Friptura de vita cu morcovi din: carne de vita,
faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, bacon, vin
rosu, supa de vita, frunze de dafin si cimbru. Ingrediente: 1Kg. carne
de vita 1 masura faina alba sare si piper negru proaspat macinat 2
liguri ulei de masline 2 cepe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mojito cu sampanie si menta
11 October 2012
O
reteta delicioasa de Mojito cu sampanie si menta din: menta, zahar, suc
de lamaie, rom si sampanie. Ingrediente: 1 lingura de menta 1/2
lingurita de zahar 1 linguriță de suc de lămâie rom șampanie Mod de
preparare: Amestecati menta cu zaharul si lamaia, adaugati rom si
sampanie. Dati la rece si serviti.
Read more »
Read more »
Brandade de morue
11 October 2012
Brandade
este o specialitate culinară din Provence şi Languedoc, regiuni din
partea de sud a Franţei. Reţeta are la bază cod sărat (care se face la
aici la fel ca bacalhau din Portugalia). Codul uscat şi sărat trebuie
lăsat la înmuiat timp de 24 ore, schimbând apa de câteva ori, până ce se
înmoaie şi…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Vărzări
11 October 2012
Vărzări
din: faina, varza murata, lapte, oua, unt, drojdie, ulei, zahar, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg faina 1 varza murata 300 ml lapte 3-4 oua
50 ml unt topit 50 g drojdie 100 ml ulei zahar sare piper Mod de
preparare: Taie varza cât mai fin, stoarce-o bine şi pune-o la călit în…
Read more »
Read more »
Cod în sos de roşii
11 October 2012
O
reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute,
usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel
(crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu
ulei patrunjel uscat sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi
decojeşte-le, apoi pasează-le bine.…
Read more »
Read more »
Mere în aluat cu ciocolată
11 October 2012
O
reteta savuroasa de Mere în aluat cu ciocolată din: galbenusuri, zahar
pisat, albusuri, nuci, pesmet, ciocolata de menaj, unt, mere,
scortisoara, zahar tos si zahar praf. Ingrediente: 8 galbenusuri 150 g
zahar pisat 1 lingurita zahar vanilat 5 albusuri 50 g nuci macinate 1
lingura pesmet 150 g ciocolata de menaj unt pentru uns…
Read more »
Read more »
Rulada din piept de pui
11 October 2012
Rulada
din piept de pui din: piept de pui, cascaval, bacon, ardei gras,
mustar, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui
dezosat 200 g cascaval 300 g bacon feliat 2-3 linguri cu mustar 1/2
ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde busuioc maghiran sare piper Mod
de preparare: Taie din pieptul…
Read more »
Read more »
Bezea cu nuci, struguri si pepene galben
11 October 2012
Bezea
cu nuci, struguri si pepene galben din: albusuri, zahar, nuci, amidon,
praf de copt, frisca, miez de nuca, struguri si pepene galben.
Ingrediente: blat: 5 albusuri 200 g zahar 50 g nuci macinate 2 linguri
amidon 2 lingurite praf de copt ornare: 500 ml frisca 150 g miez de nuca
fiert in 200 ml…
Read more »
Read more »
Pierogi (colţunaşi) cu varză
11 October 2012
O
reteta de pierogi din: oua, smantana, faina, praf de copt, unt, ceapa,
varza, sare si piper. Ingrediente: 3 oua 230 g smantana 350 g faina 75 g
unt 1 plic praf de copt pentru umplutua: 2 linguri cu unt 1 ceapa 1
varza mica sare piper Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Saramură
11 October 2012
O
reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi,
patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti
4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu
ulei sare piper Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi
porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în…
Read more »
Read more »
Rulada din vita
11 October 2012
O
reteta de rulada vin vita: bere, carne de vita, castraveti murati,
sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1
cutie cu bere 600 g carne de vita 1 borcan cu castraveti murati 300 g
sunculita taraneasca 2 linguri cu pasta de tomate boabe de mustar sare
Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Prajitura din paine si prune
11 October 2012
O
reteta de prajitura din paine si prune din: franzela, prune, staide,
scortisoara, coaja de lamaie, zahar, smantana, ulei, oua si zahar
vanilat. Ingrediente: 1 franzela mai mare taiata in cubulete 1 kg prune
100 g stafide 1 lingura scortisoara coaja de la 1 lamaie 250 g zahar 200
ml smantana 3 linguri ulei 4…
Read more »
Read more »
Scampi cu pesmet
11 October 2012
Scampi
cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate
de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketurilor. Totuşi,
atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă.
Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin
cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte, dat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline (video)
11 October 2012
O reteta video despre cum se prepara bruchete cu salsa de masline. De aici. Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline
Read more »
Read more »
Porc cu ghimbir şi tăitei de orez
11 October 2012
Porc
cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de
orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de
orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper
…
Read more »
Read more »
Cocktail Banana Cup
11 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail Banana Cup din: zahar brun, cafea, lichior de
banane si lichior de cafea. Ingrediente: 2 lingurite de zahar brun 1
ceasca de cafea tare, fierbinte 2 cl lichior de banane 2 cl lichior de
cafea Mod de preparare: Punem zaharul brun intr-o cana mare, apoi
umplem pana la 3/4…
Read more »
Read more »
Pregătirea bulionului de roşii
11 October 2012
Alegeţi
roşii sănătoase, mari, bine coapte, cu seminţe puţine. Spălaţi bine
fiecare roşie în parte, eliminaţi codiţele, apoi lăsaţi-ie la scurs.
Eliminaţi cu grijă seminţele şi pieliţa roşiilor, trecându-le prin sită
sau prin maşina specială de tocat. Fierbeţi toată cantitatea de bulion
în acelaşi vas. Amestecaţi mereu pentru ca să nu se prindă de fundul…
Read more »
Read more »
Somon în aluat
11 October 2012
O
reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac,
unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de
somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1
lamaie patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală fileurile,
îndepărtează pielea, sărează- le…
Read more »
Read more »
Peste cu masline
11 October 2012
O
reteta savuroasa de peste cu masline din: file de cod, ulei, ardei
grasi, masline, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file
de cod 5 linguri cu ulei 2 ardei grasi portocalii 100 g masline negre
1/2 lamaie patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spală
fileurile, sărează-le, stropeşte-le cu zeamă de…
Read more »
Read more »
Placinta cu burta
11 October 2012
Placinta
cu burta din: foi de placinta, burta de vaca, ceapa verde, verdeata,
paine inmuiata in lapte, galbenusuri, albusuri, unt, smantana, marar,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1,5 kg
burta de vaca fiarta 0 fire de ceapa verde 4 linguri de verdeata tocata 2
felii de paine inmuiate in 100…
Read more »
Read more »
Pasta de avocado cu file de somon afumat
11 October 2012
Pasta
de avocado cu file de somon afumat din: avocado, iaurt, lamaie, ou,
ceapa, usturoi, ulei de masline, file de somon afumat, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1 avocado mare 3 linguri cu iaurt 1/2 lamaie 1 ou
fiert 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 100 g file
de…
Read more »
Read more »
Mâncare de soia cu sfeclă roşie
11 October 2012
O
reteta de Mâncare de soia cu sfeclă roşie din: soia, sfecla rosie
murata, ceapa, boabe de mustar, seminte de coriandru, chimen, ulei,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g soia cubulete 500 g sfecla
rosie murata 2 cepe mari 1 lingura boabe de mustar 1 lingurita seminte
de coriandru 1 lingurita chimen 50 ml…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu morcov şi dovlecei
11 October 2012
Plăcintă
cu morcov şi dovlecei din: oua, dovlecei, morcovi, ceapa, cascaval,
faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 dovlecei 2 morcovi 1
ceapa 100 g cascaval 5 linguri cu faina 4 linguri cu ulei sare piper
Mod de preparare: Amestecă ouăle cu uleiul şi făina. Pune dovl
Aripioare de pui cu sos de telina
11 October 2012
Aripioare
de pui cu sos de telina din: aripioare de pui, bere, ulei, ceapa,
usturoi, otet de vin, cimbru, seminte de coriandru, chimen, ghimbir,
faina, pesmet, oua, telina, usturoi si smantana. Ingrediente: 20 de
aripioare de pui 300 ml bere 50 ml ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2
linguri otet de vin 1…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar cu lămâie
11 October 2012
O
reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din:
pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 pastravi
intregi 6 linguri cu ulei 3 lamai 6 catei de usturoi sare piper Mod de
preparare: Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii,
apoi pe interior), având grijă să nu…
Read more »
Read more »
Salată de morcov marinat
11 October 2012
O
reteta savuroasa de Salată de morcov marinat din: morcovi, ulei, zahar,
coriandru, usturoi, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
morcovi 100 ml ulei 3 linguri zahar 1 lingurita coriandru macinat 5
catei de usturoi 5 linguri otet din vin 1,5 lingurita sare 1 lingurita
piper macinat Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan
11 October 2012
Dovleac
fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan din:
dovleac, pesmet, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei iute,
parmeza, ulei de masline extravirgin si otet balsamic. Ingrediente: un
dovleac lunguieţ mare o mână mare de pesmet ulei de măsline sare de mare
şi piper negru proaspăt măcinat frunzele de la…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Calamar umplut
11 October 2012
Calamar
umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin,
usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 2 calamari 250 g sprot
afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin
alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper Mod de preparare: Spală
calamarii şi tamponează-i cu…
Read more »
Read more »
Vinete cu chimion
11 October 2012
Vinetele
conţin foarte multă apă, potasiu, magneziu, calciu, vitami¬nele A şi C.
Fiind foarte sărace în calorii (doar 10 calorii la 100g) vine¬tele sunt
recomandate în curele de slăbire. Vinetele conţin multe fibre
alimentare care grăbesc digestia şi ajută la detoxifierea organismului.
Această legumă are şi rol calmant, inducând cu uşurinţă starea de
relaxare în…
Read more »
Read more »
Muşchi cu prune
11 October 2012
Muşchi
cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper,
cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100
g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare:
Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi
condimentează-l…
Read more »
Read more »
Ciorbă de crap cu orez
11 October 2012
Ciorbă
de crap cu orez din: crap, cartofi, morcovi, ceapa, apa, bors, orez,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g crap 3 cartofi 2 morcovi 2
cepe 2 l apa 1 l bors 3 linguri cu orez patrunjel sare piper Mod de
preparare: Taie ceapa marunt, morcovii pe lung, cartofii in cubulete si
pune-le…
Read more »
Read more »
Choc Grand Marnier
11 October 2012
Choc
Grand Marnier din: grand mariner, ciocolata fierbinte si frisca.
Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca de ciocolata fierbinte frisca
lichida Mod de preparare: Intr-un pahar rezistent la foc incalzim
Grand Marnier-ul, apoi completam cu ciocolata calda proaspata, si peste
bautura adaugam frisca lichida batuta fin.
Read more »
Read more »
Perisoare din cartofi la cuptor
11 October 2012
O
reteta de perisoare din cartofi la cuptor din: cartofi, oua, cascaval,
ulei, verdeata, suc de rosii, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 1-2 oua 100 g cascaval 4 linguri ulei 1 legatura verdeata 1 cana
suc de rosii 1 lingura faina sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
cartofii în coajă. Curăţaţi-i…
Read more »
Read more »
Despre dovleac
11 October 2012
Dovleacul
este originar din America, dar în prezent se cultivă pretutindeni în
lume. Peste tot devine tot mai popular, iar la supermarketuri şi în
pieţe se găsesc diferite sortimente. Planta începe să crească vara,
răspândindu-şi ramurile lungi pe pământ. Toamna, fructele sunt mari,
dense, dulci şi delicioase. Dovleacul este extraordinar pe post de
garnitură —…
Read more »
Read more »
Fulgi de palamida
10 October 2012
Un
ingredient de bază al bucătăriei japoneze sunt fulgii de pâlâmidă (sau
katsoubushi), nişte bucăţele foarte mici din acest peste, cunoscut sub
numele de „ton săltăreţ”, care trebuie uscat si afumat in prealabil.
Fulgii de pălămidâ sunt folosiţi ca ingredient pentru asezonarea sosului
ponzu, servit împreună cu sashimi, pentru dashi, zeama din care se fac…
Read more »
Read more »
Sufleu aromat cu prune
10 October 2012
Sufleu
aromat cu prune din: prune, oua, faina, unt, lamaie, lapte, zahar si
sare. Ingrediente: 400 g prune 5 oua 70 g faina 60 g unt 1 lamaie 100 ml
lapte 3 linguri cu zahar sare Mod de preparare: Pune pe foc laptele,
untul, zahărul şi un praf de sare. Lasă până începe să…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa cu orez
10 October 2012
Supa
de ceapa cu orezdin: ceapa, orez, patrunjel, morcovi, seminte de
chimen, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 1
radacina patrunjel 2 morcovi 1 lingura seminte de chimen 50 ml ulei 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi
tăiaţi ceapa julienne. Puneţi la fiert, în…
Read more »
Read more »
Legume pane
10 October 2012
O
reteta de legume pane din: broccoli, conopida, vanata, dovlecel, ardei
gras, fasole verde, patrunjel, oua, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4
buchetele de broccoli 4 buchetele de conopida 1 vanata 1 dovlecel 1
ardei gras 200 g fasole verde 1 legatura de patrunjel 3 oua 150 g faina
ulei sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara omleta cu spanac (video)
10 October 2012
O
reteta video despre cum se prepara omleta cu spanac, un preparat
deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos. Se poate servi
cu parmezan ras si este perfect pentru un mic dejun in familie.
Ingrediente: 100 g spinach 3 eggs 10 g butter 3 eggs 1/2 tsp ground
nutmeg drizzle of vegetable oil…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu unt de usturoi
10 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa de Friptura de vita cu unt de usturoi
din: fripturi de vita, sare, piper, ulei de masline, unt, praf de
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 2-4 fripturi de vita sare piper ulei
de măsline 1/2 cana de unt 1/2 lingurita praf de usturoi 1 lingurita
patrunjel uscat Mod de prepare:…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza cu costita
10 October 2012
Ciorba
de varza cu costita din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi,
cimbru, bors, cartofi, marar, apa si condimente. Ingrediente: 1 varza
400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru
uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura
de condimente de legume …
Read more »
Read more »
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline
10 October 2012
Conopidă
întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline din: ceapa rosie,
usturoi, conopida, ulei de masline, masline, fileuri de ansoa,
patrunjel, rosii si otet de vin rosu. Este o metodă nemaipomenită de a
găti conopida, fiindcă va fierbe jumătate în aburi, jumătate în sosul
delicios. Ingrediente: o ceapă roşie, curăţată şi tăiată solzişori…
Read more »
Read more »
Crema de dovleac cu smantana
10 October 2012
Crema
de dovleac cu smantana din: dovleac, ulei, smantana, ceapa, seminte,
sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 kg cubulete de dovleac 4 linguri
ulei (preferabil de dovleac) 100 ml smantana 1 ceapa rasa cat mai fin
50 g seminte decojite de dovleac sare piper nucsoara Mod de preparare:
Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in…
Read more »
Read more »
Rulada impanata cu salata de rosii
10 October 2012
O
reteta de Rulada impanata cu salata de rosii din: pulpa de vita,
ghimbir, usturoi, vin, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de
vita 1 bucata ghimbir (aproximativ 5 cm) 5 catei de usturoi 1 cana cu
vin 1 lingura cu mustar sare piper salata de rosii Mod de preparare:
Spală carnea,…
Read more »
Read more »
Supa de toamna
10 October 2012
Supa
de toamna din: gaina, ceapa, gulie, telina, morcovi, cartofi,
patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: 1 gaina 1 cepe 1 gulie de toamna 1 telina 2 morcovi 3-4
cartofi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras 3 rosii
decojite 1 legatura verdeata (patrunjel, marar, telina) sare piper …
Read more »
Read more »
Salată de năut cu peşte
10 October 2012
O
reteta de salata de naut cu peste din: file de peste, naut, bame, rosii
cherry, fasole verde, masline, ulei de masline, busuioc, piper si sare.
Ingrediente: 300 g file de peste 200 g naut 100 g bame 4 rosii cherry
100 g fasole verde 100 g masline 4 linguri cu ulei de masline busuioc…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tiramisu cu fructe de padure
10 October 2012
O
reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar
vanilat, lichior de lamaie, frisca, crema mascarpone, afine, mure.
Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie
italian) sau alt tip de lichior de lămâie 75g zahar 1…
Read more »
Read more »
Legume cu sos olandez
10 October 2012
Legume
cu sos olandez din: ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor, unt, iaurt,
mustar, faina, zahar, otet, unt si sare. Ingrediente: 1 ghimbir mai mic 4
morcovi 2 cepe 1 crenguta de cimbrisor 75 g unt pentru sos: 100 g iaurt
mai gras 50 g mustar 50 g faina 30 g zahar 20 ml otet 75 g…
Read more »
Read more »
Chec cu ghimbir
10 October 2012
O
reteta de Chec cu ghimbir din: oua, faina, lapte, unt, zahar, ghimbir,
fulgi de ciocolata, bicarbonat, esenta de lamaie si sare. Ingrediente: 2
oua 2 cani de faina 1 cana cu lapte 100 g unt 1 cana cu zahar 2
lingurite cu ghimbir proaspat ras 50 g fulgi de ciocolata 1 lingura cu
bicarbonat…
Read more »
Read more »
Conopida in foitaj
10 October 2012
O
reteta de Conopida in foitaj din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare
si piper. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g
cascaval 2 oua sare piper Mod de preparare: Intindeti aluatul si
decupati, cu o forma rotunda cu diametrul de circa 8-10 cm, 12 discuri
de aluat. Puneti-le in forme…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere şi prune
10 October 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu:lapte, unt, faina, zahar, zahra
vanilat, sare, ou, branza dulce, prune, mere, dulceata de caise,
migdale. Ingrediente: 200 ml lapte 50 g unt sau margarină 375 g făină de
grâu 1 plic Garant pentru aluaturi 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1
vârf cuţit cu sare 1 ou Crema…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ghiveci de legume
10 October 2012
Ghiveci
de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 500 g rosii 3 cepe 5 linguri cu ulei
sare piper Mod de preparare: Curata vinetele de coaja si taie-le in
cubuleţe. Procedează la fel cu dovleceii. Taie mărunt ceapa şi căleşte-o
în ulei încins până ce…
Read more »
Read more »
Salata de pepene cu menta
10 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu:pepene rosu, pepene galben, frunze de
menta, zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben
zemos 2-3 ceşti de ceai verde 10-15 frunze de mentă 2-3 linguri zahăr
brun Mod de preparare: Cureţi pepenii de coajă, îi tai în cubuleţe
potrivite şi adaugi zahărul. Prepari ceaiul…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tarta cu fructe
10 October 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahra, faina, praf de copt, prune,
lapte, crema de vanilie. Ingrediente: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1
linguriţă rasă de praf de copt 500 g prune 125 g unt 200 ml lapte 1
pachet cremă de vanilie Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele
cu…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
10 October 2012
O
reteta de Supa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel, zahar,
unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g
sparanghel 1 lingura cu zahar 2 linguri cu unt 40 g faina 200 ml
smantana 150 ml cu vin nucsoara sare piper Mod de preparare: Pune la
fiert un litru de…
Read more »
Read more »
Vin tonic cu mirodenii
10 October 2012
Vin
tonic cu mirodeniidin: vin, ghimbir, nucsoara, scortisoara, stafide,
cimbru si cimbrisor. Ingrediente: 2/3 l vin alb 1/4 lingurita cu ghimbir
proaspat 1/2 lingurita cu nucsoara rasa 1 baton de scortisoara 1 pumn
de stafide 1 crenguta de cimbru uscat 1 fir de cimbr
Tarta cu spanac si branza de capra
10 October 2012
O
reteta de Tarta cu spanac si branza de capra din: spanac, telemea,
branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, smantana,
margarina, praf de copt, ou si sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g
telemea 100 g branza de capra 150 g smantana 2 oua 1 lingurita cu
ghimbir proaspat ras 50 g cascaval…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu păstârnac
10 October 2012
Piept
de pui cu păstârnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin,
sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 radacini de pastarnac 200 g
bacon (felii subtiri) 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper Mod de
preparare: Taiati pieptul de pui in felii subtiri, bateti-le cu ciocanul
de snitele…
Read more »
Read more »
Friptura de pasare cu afine si mere
10 October 2012
O
reteta delicioasa de friptura cu:carne de pasare, foi de dafin,
slanina, smantana, unt, afine, ceapa, mere, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 1 foaie de dafin 250 g slănină 1/2 kg
smântână 40 g unt 250 g afine 3 cepe 350 g mere din compot 1 linguriţă
cimbru sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Viţel cu ciuperci şi legume
10 October 2012
O
reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci
de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne,
unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ciupercile sunt bogate în seleniu,
potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din
complexul B. Mineralele amintite sunt renumite pentru efectul
antitumoral. In medicina…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de vitel
10 October 2012
O
reteta delicioasa de tocanita: carne de vitel, ulei, morcov, cartofi,
patrunjel, ardei, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1
legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii
proaspete decojite 1 lingură bulion 2…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie si mere
10 October 2012
Ciorba
de sfecla rosie si mere din: sfecla rosie, mere, cartofi, morcov, ceapa
rosie, ulei, bors, legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1
sfecla rosie 4 mere 2 cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 100 ml ulei 500 ml
bors 1 lingura legume uscate 100 gr smantana sare piper Mod de
preparare: Curatati sfecla,…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu crutoane
10 October 2012
Supa
crema de ciuperci cu crutoane din: ciuperci, ceapa, unt, faina,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa
2-3 linguri cu unt 3 linguri cu faina 200 g smantana sare piper Mod de
preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Separat, căleşte ceapa
în unt topit. Când devine translucidă, adaugă ciupercile.…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tort cu crema de zahar ars
10 October 2012
O
reteta delicioasa de tort cu:zahar, lapte, oua, coaja de lamaie, faina,
budinca de vanilie. Ingrediente: 10-12 linguri zahăr 1/2 I lapte 3 ouă 3
linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente blat: 4 ouă 6
linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente cremă: 500 ml lapte 2 budinci
vanilie Mod de preparare: Intr-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei iuti murati
10 October 2012
O
reteta de Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de
piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l
apa Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare:
Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane de 400/800…
Read more »
Read more »
Legume cu ouă
10 October 2012
O
reteta delicioasa de legume cu oua:ciuperci, rosii, ardei, oua, ceapa,
morcov, usturoi, marar, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1
cutie ciuperci 1 ardei roşu taiat cubuleţe 1ardei galben 4 ouă 2 roşii
(decojite) 2 cepe mărişoare 1 morcov 3-4 căţei usturoi mărar legătură
pătrunjel sare ulei piper Mod de preparare: Toci mărunt ceapa cu…
Read more »
Read more »
Ardei copţi cu sos de smântână
10 October 2012
O
reteta delicioasa de ardei cu: smantana, lapte, ou, amidon, sare,
piper, marar verde. Ingrediente: 4 ardei mari 1 cutie cu smântână de
500 ml 1 pahar cu lapte 1 ou 1 linguriţă amidon sare piper mărar verde
Mod de preparare: Coci ardeii la foc iute, îi presari cu sare şi îi
acoperi cu un…
Read more »
Read more »
Porc cu ardei in sos de bere
9 October 2012
Porc
cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia,
ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei
capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia…
Read more »
Read more »
Vinaigrette rosu
9 October 2012
Vinaigrette
rosu din: usturoi, rosii deshidratate, sos de rosii, patrunjel,
oregano, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, apa si piper.
Ingrediente: 2 catei de usturoi, zdrobiti 60 g rosii deshidratate,
taiate 30 ml sos de rosii 30 g patrunjel, tocat 15 g oregano 60 ml ulei
de masline 15 ml otet balsamic 5…
Read more »
Read more »
Retete tv Paprika #1
9 October 2012
TV
Paprika este un canal de televiziune cu tematica gastronomica, ce
urmareste pastrarea traditiilor culinare si promovarea valorilor
bucatariei locale traditionale. TV Paprika nu este doar un canal de
retete culinare, ci un concept de viata, pornind de la oferirea de
solutii de cultura a produselor bio si ajungand la cele mai rafinate
retete ale…
Read more »
Read more »
Minipizza floare
9 October 2012
Minipizza
floare din: branza dulce, rosii cherry, oua, smantana, patrunjel,
faina, lapte, ou, praf de copt, ulei si sare. Ingrediente: 200 g branza
dulce 300 g rosii cherry 2 oua 2 linguri cu smantana 1 legatura de
patrunjel pentru blat: 125 g branza dulce 250 g faina 4 linguri cu lapte
1 ou 1 pliculet…
Read more »
Read more »
Boquerones fritos
9 October 2012
Mare
parte din anşoa pescuită în întreaga lume este conservată fie prin
sârare, fie prin marinare, în conservă sau în borcane. în bucătăria
mediteraneeană, însă, si în special în partea de nord-est a Spaniei şi
în sudul Franţei, anşoa a fost dintotdeauna consumată proaspătă.
Boquerones fritos este o mâncare spaniolă care constă în anşoa
proaspătă…
Read more »
Read more »
Supa crema de praz cu creveti
9 October 2012
Supa
crema de praz cu creveti din: praz, apa, cartofi, morcov, patrunjel,
telina, unt, smantana si sare. Ingrediente: 3 fire de praz 2 l de apa 3
cartofi 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1/2 telina 1 lingura cu unt 200
g smantana sare Mod de preparare: Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina
de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Piept de porc cu radacinoase la cuptor
9 October 2012
O
reteta de Piept de porc cu radacinoasa la cuptor din: piept de porc,
morcovi, pastarnac, telina, gulii, usturoi, vin rosu, lamaie, zahar
brun, patrunjel, rozmarin, sare si piper. Rădăcinile de păstârnac conţin
zaharuri, proteine şi lipide, dar şi o mare cantitate de minerale:
potasiu, siliciu, fosfor, clor. Datorită acesei compoziţii chimice,
păstârnacul este recomandat…
Read more »
Read more »
Conopidă prăjită cu chimion, coriandru şi migdale
9 October 2012
Conopidă
prăjită cu chimion, coriandru şi migdale din: conopida, sare de mare,
ulei de masline, unt, seminte de chimion, seminte de coriandru, ardei
iuti, migdale, coaja si zeama de lamaie. Când vor să prepare conopidă,
cei mai mulţi dintre noi se gândesc s-o fiarbă sau s-o gratineze; sunt
convins că şi dvs. faceţi la fel.…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu soia
9 October 2012
Gulii
umplute cu soia din: gulii, granule de soia, orez, ceapa, ulei, suc de
rosii, pasta de tomate, patrunjel, marar, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 12 gulii de tomana 250 g granule de soia 80 g orez 1 ceapa
mare 50 ml ulei 50 ml suc de rosii 2 linguri pasta de tomate 1 legatura…
Read more »
Read more »
Placinta cu varza si carne
9 October 2012
O
reteta de placinta cu varza si carne din: foi de placinta, varza, carne
tocata de porc, orez, ceapa, pasta de tomate, suc de rosii, cimbru,
marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1 varza 600 g
carne tocata de porc 100 g orez 2 cepe 2 linguri pasta de tomate 400…
Read more »
Read more »
Broccoli fiert în aburi cu sos beurre blanc
9 October 2012
O
reteta de Broccoli fiert în aburi cu sos beurre blanc din: vin, ceapa
rosie, frunze de patrunjel, tahon, foaie de dafin, boabe de piper negru,
broccoli, unt, sare de mare si piper negru. Este un sos franţuzesc
surprinzător de delicat, care se potriveşte cu orice fel de legume
verzi, precum sparanghelul, broccoli sau fasolea…
Read more »
Read more »
Vitel cu dovleac
9 October 2012
Vitel
cu dovleac din: antricot de vitel, dovleac, bere neagra, arpagic, ulei,
patrunjel, cimbru verde, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g
antricot de vitel 500 g dovleac 500 ml bere neagra 200 g arpagic 70 ml
ulei 1 legatura patrunjel 2-3 fire cimbru verde sare piper nucsoara
Mod de preparare: Curatati carnea de…
Read more »
Read more »
Clatite cu spanac si telemea de capra
9 October 2012
O
reteta de clatite cu spanac si telemea de capra din: clatite, spanac,
amestec de branza de vaci cu smantana, cascaval, ceapa, rosii, ulei de
masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 8 clatite 400 g spanac
congelat 200 g amestec de branza de vaci cu smantana 100 g telemea de
capra 250 g cascaval o…
Read more »
Read more »
Budinca de cacao cu sos de ciocolata
9 October 2012
O
reteta de budinca de cacao cu sos de ciocolata din: faina, praf de
copt, cacao, zahar tos, oua, lapte, unt, esenta de vanilie, miere, lapte
si ciocolata neagra. Ingrediente: 50 g faina un plic cu praf de copt 2
linguri cacao 125 g zahar tos 2 oua mari 2 linguri lapte 125 g unt,…
Read more »
Read more »
Grand Marnier Cafe
9 October 2012
Grand
Marnier Cafe din: grand marnier, cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 3
cl Grand Marnier 1 ceasca de cafea tare, fierbinte 10 g de zahar frisca
lichida Mod de preparare: Intr-un pahar rezisent la fox mixam Grand
Marnier-ul si cafeaua fierbinte, apoi condimentam dupa gust. Deasupra
adaugam frisca semi-lichida.
Read more »
Read more »
Tocăniţă catalană de peşte
9 October 2012
Tradiţionala
zarzuela de mariscos a la catalana, adică tocăniţa catalană de peşte,
este o fiertură ce are în compoziţie peşte şi fructe de mare, fierte
împreună în vin alb, coniac spaniol, pastă de tomate, ardei şi migdale.
Tocăniţa se serveşte cu o pâine cu coaja crocantă, care va absorbi
zeama. Sosul format de ingredientele de…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de zmeura
9 October 2012
Rulada
cu gem de zmeura din: unt, faina, zahar tos, untura, suc de lamaie,
lapte, gem de zmeura, fulgi de migdale si praf de copt. Ingrediente:
unt, pentru uns 150g faina, plus extra pentru presarat 50g zahar tos 75g
untura sucul de la 1⁄2 lamaie 75ml lapte semi-degresat 50g gem de
zmeura 40g fulgi de…
Read more »
Read more »
Placinta cu pui si parmezan
9 October 2012
Preincalzeste
cuptorul la semnul 5/190C. Topeste 25 g unt intr-o tigaie, amestecand 2
minute, apoi pune sosul ramas, amestecand pe foc 3-4 minute. Taie
marunt 2 piepti de pui, adauga-i la sos. Fierbe 200 g varza, tocata si
150 g mazare timp de 1 minute, scurge, amesteca cu puiul si pune intr-un
vas termorezistent. Intinde…
Read more »
Read more »
Salata cu seminte de pin
9 October 2012
O
reteta savuroasa de Salata cu seminte de pin din: vanata, rucola,
seminte de pin, rosii, ulei, zeama de lamaie apa si sare. Ingredinete: 1
vanata 200 g salata rucola 10 g seminte de pin 2 rosii pentru sos: 50
ml ulei 20 ml zeama de lamaie 3 linguri cu apa rece sare Mod…
Read more »
Read more »
Supă picantă de linte
9 October 2012
O
reteta de supa picanta de linte din: linte rosie, ceapa rosie, ardei,
morcov, usturoi, rosii, ulei, boia iute, sare si piper. Aceste boabe
mici sunt dietetice şi au o valoare nutritivă ridicată. Mai mult, conţin
amidon, ceea ce face ca mâncărurile cu linte să fie săţioase, dar şi
multe fibre, de mare ajutor în…
Read more »
Read more »
Broccoli în stil indian cu iaurt picant
9 October 2012
Broccoli
în stil indian cu iaurt picant din: broccoli, sare de mare, piper, ulei
de masline, seminte de chimion, seminte de fenicul, cardamom, iaurt,
coaja si zeama de lamaie. Ingrediente: o căpăţână mare de broccoli,
desfăcută în bucheţele sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat ulei
de măsline 2 linguriţe de seminţe de chimion…
Read more »
Read more »
Pui cu sos cremos de tarhon
9 October 2012
Pui
cu sos cremos de tarhon din: ulei, piept de pui, bacon, ceapa, fenicul,
vin alb, supa de pui, smantana si tarhon. Ingrediente: 1 lingura ulei 6
bucati de piept de pui 8 felii de bacon 1 ceapa 1 bulb de fenicul 200
ml vin alb 500 ml supa concentrata de pui 4 linguri smantana
Sendvis mediteraneean
9 October 2012
Sendvis
mediteraneean din: bagheta, vanata, branza feta, ardei capia, dovlecel,
salata, rosii cherry, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 bagheta 1 vanata
200 g branza feta 4 ardei capia 1 dovlecel 1 salata 300 g rosii cherry
rozmarin sare Mod de preparare: Spală bine toate legumele, şterge-le
cu un şervet sau lasă-l.e să se zvânte.…
Read more »
Read more »
Prajitura cu ciocolata si caju
9 October 2012
O
reteta delicioasa de Prajitura cu ciocolata si caju din: faina, nuci
caju, lapte, zahar, ciocolata amauruie, bicarbonat, ulei, scortisoara,
cacao si sare. Ingrediente: 500 g faina 100 g nuci caju 300 ml lapte 100
g zahar 200 g ciocolata maruie topita 1 lingurita rasa bicarbonat stins
cu zeama de lamaie sau otet 100 ml…
Read more »
Read more »
Evantai de vinete
9 October 2012
Evantai
de vinete din: vinete, rosii, cascaval, usturoi, busuioc, patrunjel si
sare. Ingrediente: 2 vinete 2 rosii 300 g cascaval 4 catei de usturoi
busuioc patrunjel sare Mod de preparare: Spală vinetele şi taie-le în
felii, pe lung, până la codiţă, însă fără s-o îndepărtezi. Aşază feliile
de vânătă pe farfurie, ca un evantai.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu brânză de capră (video)
9 October 2012
O
reteta video despre cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu
brânză de capră. De aici. Cum se prepara Tartă de ceapă caramelizată cu
brânză de capră
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza de bruxelles la cuptor
9 October 2012
O
reteta savuroasa si delicioasa de Varza de bruxelles la cuptor din:
varza de bruxelles, ulei de masline, otet balsamic, usturoi si sare.
Ingrediente: varza de Bruxelles ulei de masline 2 linguri otet balsamic 1
lingurita usturoi, tocat 1 linguriță de sare Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 280 C. Se spală varza de…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă
9 October 2012
Pulpă
de miel înăbuşită, cu legume şi mămăligă din: pulpa de miel, ceapa,
ardei iute, usturoi, tarhon, vin alb, rosii decojite, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg pulpa de miel 700 g ceapa 3 ardei iuti 6 catei
de usturoi 3 linguri rase tarhon 75 ml vin alb sec 3 conserva (a cate
400…
Read more »
Read more »
Placinta cu peste si porumb
9 October 2012
O
reteta delicioasa de Placinta cu peste si porumb din: praz, cartofi,
bacon, fileuri de macrou, patrunjel, file de peste alb, aluat, ou, ulei,
lapte, frunza de dafin, unt, faina si porumb. Ingrediente: 2 fire de
praz, rondele 200 g cartofi, curatati si taiati cuburi 6 felii de bacon,
maruntite 400 g fileuri de macrou…
Read more »
Read more »
Cafe Andaluse
9 October 2012
Cafe
Andaluse din: lapte pasteurizar, praf de cacao, zahar, cafea sherry si
ciocolata amara. pentru 2 cesti Ingrediente: 1/2 lapte pasteurizat 1
lingurita de praf de cacao 2 linguri de zahar 1/4 l cafea tare si
fierbinte 4 cl sherry sec putina ciocolata amara razuita Mod de
preparare: Fierbem laptele pasteurizat cu praful de…
Read more »
Read more »
Vitel cu dovleac si fasole verde
9 October 2012
O
reteta de Vitel cu dovleac si fasole verde din: piept de vitel, unt,
fasole verde, dovleac, ceapa, faina, suc de rosii, supa de vita, marar,
sare si piper. Ingrediente: 700 g piept de vitel 100 g unt 600 g fasole
verde 300 g dovleac 3 cepe 1 lingura faina 4 linguri suc de rosii…
Read more »
Read more »
Spaghetti bolognese cu legume
9 October 2012
O
reteta de Spaghetti bolognese cu legume din: morcovi, gulie, telina,
ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, sare, piper, spaghete, patrunjel
si busuioc. Ingrediente: 2 morcovi 1 gulie 100 g radacina de telina 2
fire telina vede 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline
500 g rosii decojite sare piper 400…
Read more »
Read more »
Supă cremă de sfecla
9 October 2012
O
reteta simpla si savuroasa de supa crema de sfecla din: sfecla rosie,
telina, ceapa, ulei, nucsoara, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 1
sfecla rosie 1 telina 1 ceapa uscata galbena 1 lingura ulei nucsoara
sare suc de lamaie Mod de preparare: Spală legumele şi curăţă-le de
coajă, apoi căleşte-le într-o lingură de…
Read more »
Read more »
Chec cu struguri
9 October 2012
Chec
cu struguri din: oua, zahar, unt, lapte, ciocolata alba, zahar vanilat,
faina, praf de copt, frisca, gelatina si struguri. Ingrediente: 4 oua
250 g zahar 80 g unt 120 ml lapte 100 g ciocolata alba 1 zahar vanilat
300 g faina 1 plic praf de copt pentru umplutura: 400 g ciocolata alba
400 ml…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Rulouri vegetale
9 October 2012
O
reteta de rulouri vegetale din: vanata, ardei capia, usturoi, ulei de
masline, otet si sare. Ingrediente: 1 vanata 4 ardei capia mai carnosi 4
catei de usturoi 3 lingurite cu ulei de masline 1 lingurita cu otet
sare Mod de preparare: Intr-un castron, freacă usturoiul zdrobit cu un
praf de sare. Adaugă treptat…
Read more »
Read more »
Tocănită de miel (ied)
9 October 2012
Tocănită
de miel din: carne de miel, morcovi, ceapa, ciuperci, suc de rosii,
ardei gras, pasta de ardei, patrunjel, boia, ulei si sare. Ingrediente:
600 g carne de miel (ied) 2 morcovi 1 ceapa 200 g ciupercute 200 ml suc
de rosii 1 ardei gras rosu 1 lingura cu pasta de ardei patrunjel boia
dulce…
Read more »
Read more »
Bors de gulii
9 October 2012
Bors
de gulii din: gulii, morcovi, ceapa, cartofi, orez, bors, smantana,
ulei, leustean, sare si piper. Ingrediente: 3 gulii de toamna 2 morcovi
potriviti 1 ceapa 3 cartofi 3 linguri orez 500 ml bors 250 ml smantana
50 ml ulei 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Căliti
ceapa în ulei, apoi adăugaţi…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu ciuperci
8 October 2012
Friptura
de vita cu ciuperci din: fleica de vita, ceapa, ciuperci, usturoi,
telina, ou, ulei, faina, bulion, vin rosu, supa concentrata de vita,
frunze de dafin si sos worcestershire. Ingrediente: 700 g fleica de vita
400 g cepe mici (salote, arpagic), curatate 400 g ciuperci de
crescatorie, curatate 1 ceapa mare, curatata si taiata rondele…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu nuci
8 October 2012
Fursecuri
cu nuci din: margarina, faina, zahar pudra, nuci, rom, coaja de lamaie,
ciocolata neagra si sare. Ingrediente: 200 g margarina 200 g faina 100 g
zahar pudra 100 g nuci macinate 1 lingura rom 1 lingurita coaja de
lamaie 100 g ciocolata neagra un varf de cutit sare Mod de preparare:
Frecaţi spumă…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci
8 October 2012
O
reteta delicioasa de sos de ciuperci din: ciuperci, unt, faina si
lapte. Ingrediente: 250 g ciuperci portobellini 2 linguri unt 2 linguri
faina 300 ml lapte integral Mod de preparare: Taiati ciupercile si
incalziti untul intr-o cratita medie, la foc puternic. Puneti ciupercile
si caliti-le pana se inmoaie. Adaugati faina si fierbeti, amestecand…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tortilla cu cartofi
8 October 2012
O
reteta de tortilla cu cartofi din: cartofi, ceapa, dovlecel, oua, ardie
gras, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 1 dovlecel 5
oua 1 ardei gras rosu 3 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare:
Fierbe cartofii în coajă, timp de 30 de minute, în apă cu sare.
Scurge-i…
Read more »
Read more »
Ficatei cu bacon si cartofi
8 October 2012
O
reteta de ficatei cu bacon si cartofi din: patrunjel, bacon, mere,
salvie, ficatei de pui, cartofi, unt, ulei, ceapa, otet din vin rosu,
zahar, vin si supa concentrata de pui. Ingrediente: 1 legatura
patrunjel, tocat 4 felii de bacon, taiate fasii 2 mere, curatate de
cotor, taiate felii cateva frunze proaspete de salvie, tocate…
Read more »
Read more »
Pateuri cu branza si susan
8 October 2012
Pateuri
cu branza si susan din: aluat, telemea de oaie, oua si susan.
Ingrediente: 800 g aluat foitaj 300 g telemea de oaie 2 oua 50 g susan
Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron telemeaua dată pe
răzătoarea mare cu un ou şi omogenizaţi bine compoziţia obţinută.
întindeţi aluatul şi tăiaţi-l în fâşii de…
Read more »
Read more »
Paste cu vaza si afumatura
8 October 2012
O
reteta de Paste cu vaza si afumatura din: paste, varza, ciolan afumat,
ulei, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 500 g paste scurte 1
varza (circa 1kg) 400 g ciolan afumat 75 ml ulei 500 ml suc de rosii
sare piper Mod de preparare: Puneti pastele la fiert în 3 l apă…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza afumata
8 October 2012
O
reteta de tarta cu branza afumata din: faina, drojdie, sare, apa,
branza afumata, oua, arpagic, ceapa verde, salam uscat, smantana, sare,
piper, cimbrisor si rosii. Ingrediente: 250 g faina 10 g drojdie uscata 1
praf de sare 1 ceasca de apa pentru umplutura: 200 g branza afumata
(cas) 2 oua 10 bucati arpagic 2…
Read more »
Read more »
Nuggets de pui
8 October 2012
Nuggets
de pui din: piept de pui, ulei, pesmet, faina, oua, usturoi, patrunjel,
boia, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 300 ml ulei (pentru
prajit) 100 g pesmet 2-3 linguri de faina 3 oua 2 catei de usturoi
patrunjel boia sare piper Mod de preparare: Spală pieptul de pui şi
curăţă-l de…
Read more »
Read more »
Glog
8 October 2012
O
reteta simpal de glog din: vin rosu, ghimbir, cuisoare, scortisoara,
cardamom, zahar, stafide si migdale. Ingrediente: 10 cl vin rosu ghimbir
cuisoare scortisoara cardamom 1 lingurita de zahar 1 lingurita de
stafide 1 lingurita de migdale fara coaja Mod de preparare: Fierbem la
foc mic vinul rosu, impreuna cu condimentele. Intr-o ceasca de…
Read more »
Read more »
Broccoli la aburi cu sos de soia şi ghimbir
8 October 2012
O
reteta de Broccoli la aburi cu sos de soia şi ghimbir din: broccoli,
seminte de susan, ulei de masline, usturoi, sos de soia, ulei de susan,
zeama de lamaie verde si ghimbir. Este o reţetă interesantă, deoarece
aroma delicată a buchetelor de broccoli fierte în aburi se combină cu
aroma intensă a sosului de…
Read more »
Read more »
Carnati cu piure la cuptor
8 October 2012
Carnati
cu piure la cuptor din: cartofi, ceapa verde, carnati de porc, ceapa,
cimbru, unt, lapte, ulei, otet balsamic, gem de zmeura, vin rosu,
concentrat de pui, malai si mazare. Ingrediente: 1 kg cartofi, curatati
si taiati cuburi o legatura de ceapa verde, taiata rondele 8 carnati de
porc 2 cepe, curatate si taiate rondele…
Read more »
Read more »
Budinca de andive
8 October 2012
O
reteta de budinca de andive din: andive, branza telemea, cascaval, oua,
iaurt, rozmarin, sare si ulei de masline. Ingrediente: 2 andive 400 g
branza telemea 200 g cascaval 4 oua 1 cana cu iaurt 1 crenguta cu
rozmarin sare ulei de masline Mod de preparare: Intr-un castron, bate
ouăle cu un praf de…
Read more »
Read more »
Mini placinte cu mere
8 October 2012
O
reteta de mini placinte cu mere din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare,
esenta de vanilie, mere, unt, zahar tos, scortisoara, stafide, zeama de
lamaie si galbenus. Ingrediente: aluat: 250 g faina 150 g unt 100 g
zahar pudra sare 1/2 lingurita esenta de vanilie umplutura: 500 g mere
100 g unt 150 g…
Read more »
Read more »
Salată în straturi cu sos
8 October 2012
O
reteta de Salată în straturi cu sos din: vinete, ardei copti, morcovi,
rosii, patrunjel, marar, ulei, piper, branza feta, ceapa rsoie, usturoi,
iaurt si oregano. Ingrediente: 5 vinete 500 g ardei copti 2-3 morcovi
4-5 rosii patrunjel marar ulei piper pentru sos: 300 g branza feta 1
ceapa rosie 3 catei de usturoi iaurt…
Read more »
Read more »
Pui cu rosii si curry, in stil indian
8 October 2012
Pui
cu rosii si curry, in stil indian din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
usturoi, pudra de ghimbir, ardei iute, coriandru, chimen, sofran, pudra
de curry, pulpe de pui, rosii, concentrat de supa de pui, fulgi de nuca
de cocos, patrunjel si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei de
floarea soarelui 2 cepe mari,…
Read more »
Read more »
Despre broccoli si conopida
8 October 2012
Broccoli
a fost la început o legumă mediteraneană, însă de-a lungul anilor, în
diferite ţări, au fost cultivate diverse soiuri. în prezent există două
tipuri de bază: broccoli „Calabrese”, cu inflorescenţa mare, şi broccoli
purpuriu, cu inflorescenţa mai mică. Broccoli „Calabrese” se găseşte
aproape tot timpul anului, iar broccoli purpuriu, cel puţin în Marea
Britanie,…
Read more »
Read more »
Tocana de legume cu carne de vita
8 October 2012
O
reteta de Tocana de legume cu carne de vita din: ulei de floarea
soarelui, carne de vita, ceapa, pudra de ghimbir, usturoi, condimente,
pasta de curry, bulion, concentrat de supa de vita, cartofi, coriandru
si ceapa rosie. Ingrediente: 4 linguri de ulei de floarea soarelu