Retete de top:
Cocktail Apple Orange Cream
11 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Apple Orange Cream din: grand marnier cream,
calvados si frisca. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier Cream 4 cl Calvados 2
cl frisca Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi
de gheata in shaker, apoi se toarna printr-o strecuratoare de bar
intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Supă de prune
11 February 2012
O
reteta de supa de prune din: prune, apa, smantana, faina, unt, zahar si
sare. Ingrediente: 500 g prune 1 – 1/2 l apă 150 g smântână 1/2 lingură
făină 40 g unt zahăr sare Mod de preparare: Spălaţi bine prunele şi
le puneţi cu apă să fiarbă. Când sunt bine fierte, strecuraţi supa…
Read more »
Read more »
Ruladă cu magiun de prune
11 February 2012
O
reteta de rulada cu magiun de prune din: unt, zahar, faina, labusuri,
galbenusuri, zahar, baton de vanilie, magiun de prune si nuci.
Ingrediente: pentru blat: 35 g unt, topit 75 g zahar, plus 1 lingura 75 g
faina 3 albusuri 4 galbenusuri pentru siropul de vanilie: 50 g de zahar
70 ml apa 1…
Read more »
Read more »
Placinta cu creier
11 February 2012
O
reteta de placinta cu creier din: foi de placinta, creier de vitel,
ceapa, cimbru, sare, piper si unt. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta
1 creier de vitel (400-500 g), spalat si caratat de membrane 1 ceapa
alba mare cimbru sare piper 75 g unt topit Mod de preparare: Ceapa se
taie marunt…
Read more »
Read more »
Mere coapte cu pesmet
11 February 2012
O
reteta de mere coapte cu pesmet din: faina, unt, zahar, zahar brun,
mere si amestec de fructe. Ingrediente: 350 g faina 300 g faina 200 g
unt 150 g zahar 2 lingura zahar brun 4 mere 200 g amestec de fructe
uscate (nuci, migdale, alune, caise, curmale, stafide, smochine etc)
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulade de vita cu branza si rosii
11 February 2012
O
reteta de rulade de vita cu branza si rosii din: rosii uscate,
camembert, cimbru, ceapa, usturoi, pulpa de vita, sare, piper, ulei,
otet balsamic si supa de carne. Ingrediente: 12 rosii uscate conservate
in ulei 150 camembert 1/2 legatura cimbru 2 cepe 1 catel de usturoi 4
felii pulpa de vita fasonate pentru rulada…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Fresh Salsa (video)
11 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara fresh salsa, un preparat absolut
delicios si gustos, rapid si sanatos pentru care ai nevoie de foarte
putine ingrediente cum ar fi rosiile, ceapa si ustturoiul. Cum se
prepara Fresh Salsa
Read more »
Read more »
Cocktail Fruit Romance
11 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Fruit Romance din: xuxu, bol maracua, nectar
de maracuja, ananas si agrise. Ingrediente: 6 cl Xuxu 10 4 cl Bols
Maracuja 6 cl nectar de maracuja bucata de ananas agrise Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker.
bautura se toarna prin strecurtoarea de…
Read more »
Read more »
Placinta Pastorului (Shepherd’s pie)
11 February 2012
Placinta
Pastorului din: carne de oaie sau miel, unt, ceapa, cartofi, lapte,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de oaie sau miel 6
linguri unt 1 ceapa 1 kg cartofi 200 ml lapte 1 lingurita cimbru uscat
sare piper Mod de preparare: Treceţi carnea prin maşina de tocat.
Căliţi ceapa tocată mărunt…
Read more »
Read more »
Zemeetah (condiment libian)
11 February 2012
O
reteta de zemmetah din: arpacas, chimen, seminte de coriandru si
anason. Ingrediente: 500 g arpacaş 250 g chimen 250 g seminţe de
coriandru 200 g anason Mod de preparare: Pune arpacaşul spălat în mai
multe ape reci în apă clocotită şi fierbe-l, apoi scurge-l şi lasă-l să
se usuce. Prăjeşte arpacaşul într-o tigaie…
Read more »
Read more »
Tocăniţă muntenească
11 February 2012
O
reteta de tocanita munteneasca din: pulpa de vitel, ulei, morcovi,
cartofi, patrunjel, ardei grasi, rosii in bulion, bulion, foid e dafin,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3
morcovi 500 g cartofi 1 legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în
bulion sau roşii proaspete decojite…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura Metrou
11 February 2012
O
reteta de prajitura Metrou din: oua, zahar, faina, ulei, apa, zahar
vanilat, praf de copt, cacao, zahar vanilat, lapte, margarina, esenta de
vanilie si ciocolata de menaj. Ingrediente: pentru aluatul galben: 4
oua 260g zahar 260g faina 7 linguri ulei 10 linguri apa calda 1 plic
zahar vanilat 1 pliculet praf de copt pentru…
Read more »
Read more »
Supă de mere
11 February 2012
O
reteta de supa de mere din: telina, patrunjel, mere, ou, sare si zahar.
Ingrediente: 1 legătură ţelină 1 legătură pătrunjel 4–5 mere 1 ou sare
zahăr Mod de preparare: Puneţi apă la fiert, presăraţi sare şi zahăr
după gust, iar când fierbe, adăugaţi o legătură de ţelină şi una de
pătrunjel, spălate. Între…
Read more »
Read more »
Cocktail Star Clipper
11 February 2012
O
reteta de Cocktail Star Clipper din: apricot brandy, creme de bananes,
rom alb, suc de ananas, caise si cirese. Ingrediente: 2 cl Apricot
Brandy 2 cl Creme de Bananes (lichior de banane) 2 cl rom alb 12 cl suc
de ananas caise cirese Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine
cu cuburi de…
Read more »
Read more »
Varză călită săsească
11 February 2012
O
reteta de varza calita saseasca din: varza, mere, ulei, ceapa, pasta de
rosii, smantana, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1
varză dulce mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100
g smântână 1 legătură pătrunjel 1 linguriţă măghiran sare piper Mod
de preparare: Curăţaţi varza, o…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #3
11 February 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Văcuţă cu
conopidă O reteta de vacuta cu conopida din: carne macra de vita,
ulei, ceapa, conopida, otet, rosii in bulion, faina,…
Read more »
Read more »
Văcuţă cu conopidă
11 February 2012
O
reteta de vacuta cu conopida din: carne macra de vita, ulei, ceapa,
conopida, otet, rosii in bulion, faina, patrunjel, vin, sare si piper.
Ingrediente: 500 g carne macră de vită 100 ml ulei 2 cepe 1 conopidă
mare 2 linguri oţet 200 g roşii în bulion 1 lingură făină 1 legătură
pătrunjel 50 ml…
Read more »
Read more »
Limbă cu măsline
11 February 2012
O
reteta de limba cu masline din: limba de vita, masline, suc de rosii,
sare, piper, ulei, ceapa si frunze de dafin. Ingrediente: 500 g limbă de
vită 100 g de măsline 300 ml suc de roşii sare piper 2 linguri de ulei
1/ ceapă medie 2 frunze de dafin Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pierogi
11 February 2012
Pierogi
sau pirozhki, cum se mai numesc In alte zone, sunt un fel de coltunasi,
provenind din Rusia sau Polonia. Pot fi umpluti cu o varietate de
amestecuri dulci sau sarate (denumirea lor provine din cuvantul rusesc
pirog, care inseamna placinta). In general aceste gustari se servesc
calde, ca prim fel de mancare sau servite…
Read more »
Read more »
Praz cu masline
11 February 2012
O
reteta de praz cu masline din: praz, ceapa, sos de tomate, foid ed
afin, ulei, masline, zahar, sare si piper. Ingrediente: 3-4 fire de praz
(firul sa nu fie gros si sa aiba tiha alba cat mai lunga), taiate in
bucati de 2-3 cm 1 ceapa medie, taiata solzisori 250 g sos de tomate…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu făină de porumb
11 February 2012
O
reteta delicioasa de tocanita cu faina de porumb din: carne de porc,
branza de oi, usturoi, faina de porumb, ulei, sare si piper.
Inrgediente: 500 g carne de porc mai grasă 100 g brânză de oi sărată 2
căciuli de usturoi 1 kg făină de porumb 100 ml ulei sare şi piper Mod…
Read more »
Read more »
Papanasi deliciosi
11 February 2012
O
reteta de papansi brasoveni din: branza de vaci, faina, zahar vanilat,
zahar tos, coaja de lamaie, stafide, bicarbonat de sodiu, ulei, dulceata
de visine si smantana. Ingrediente: 250 g branza de vaci grasa 150 g
faina, plus extra pentru intins aluatul 1 plic de zahar vanilat 2
linguri de zahar tos coaja de lamaie…
Read more »
Read more »
Creme Caramel clasică
11 February 2012
O
reteta de creme caramel clasica din: ou, galbenusuri, zahar, lapte,
frisca si extract de vanilie. Ingrediente: 1 ou 2 galbenusuri 130 g
zahar 200 ml lapte 150 g frisca 1-1/2 lingurita extract de vanilie Mod
de preparare: Se bate oul cu gălbenuşuri şi 50 g zahăr. Se dă în clocot
laptele cu frişcă…
Read more »
Read more »
Pilaf cu prune uscate
11 February 2012
O
reteta de pilaf cu prune uscate din: ulei de floarea soarelui, ceapa,
orez cu bobul lung, zahar brun, sare si prune uscate. Ingrediente: 33
linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata 1 cana de orez cu bobul
rotund 2 lingurite de zahar brun 1 praf de sare 1 pumn de prune uscate,
fara…
Read more »
Read more »
Sarmale în foi de praz cu piept de pui
11 February 2012
O
reteta de sarmale in foi de praz cu piept de pui din: praz, piept de
pui, franzela, oua, ceapa, suc de rosii, ulei, marar, faina, smantana,
sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz mai groase 500 g piept de pui
1 felie de franzelă 2 ouă 2 cepe 500 ml suc de roşii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorba de perisoare
10 February 2012
O
reteta de ciorba de perisoare din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa,
ardei rosii, bulion, zeama de varza, vegeta, patrunjel, leustean, sare,
carne tocata, orez, sare si oua. Ingrediente: 2 morcovi 1 pastarnac 1/2
telina 2 cepe 2 ardei rosii 1 cana bulion sau 2-3 rosii 250 ml zeama de
varza sau bors 1 lingurita vegeta…
Read more »
Read more »
Pissaladiere
10 February 2012
Pissaladiere
este o specialitate provensala originara din zona portului Nisa. Ea
consta dintr-o foaie de aluat dospit sau o foaie de aluat frantuzesc,
presarata cu ansoa, ceapa si masline negre. Inainte de a fi dat la
cuptor, aluatul se unge cu o pasta de ansoa, care se numeste pissalat.
Peste ea se pune o cantitate…
Read more »
Read more »
Cocktail Quarter Deck
10 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Quarter Deck din: creme sherry, cointreau,
rom alb, suc de portocale si zeama de limeta. Ingrediente: 2 cl Creme
Sherry 1 cl Cointreau 2 cl rom alb 10 cl suc de portocale 2 picaturi de
zeama de limeta Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata
in shaker. Servim…
Read more »
Read more »
Briose cu cap de bezea
10 February 2012
O
reteta de briose cu cap de bezea din: alune de padure, faina, praf de
copt, galbenusuri, zahar pudra, ciocolata, albus, otet, zahar, cacao,
unt si nuga. Ingrediente: aluat: 175 g alune de padure macinate 75 g
faina 1 lingurita praf de copt 5 galbenusuri 175 g zahar pudra 50 g
ciocolata rasa capace de…
Read more »
Read more »
Mămăligă cu ochiuri în cuiburi
10 February 2012
O
reteta de mamaliga cu ochiuri in cuiburi din: malai, apa, sare, ulei si
oua. Ingrediente: 250 g de malai 1 litru de apa 1 lingurita de sare 2
linguri de ulei 3 oua Mod de preparare: Se pune apa la fiert, în care
se adaugă sarea şi uleiul. Când începe să clocotească, se…
Read more »
Read more »
Brownie – sandwich
10 February 2012
O
reteta de brownie sandwich din: praf de aluat pentru brownies, arahide,
crema de caramel si ciocolata amaruie. Ingrediente: 1 pachet praf de
aluat pentru brownies 150 g arahide nesarate 190 g crema de caramel (din
plic) 100 g ciocolata amaruie Mod de preparare: Se prepară aluatul de
brownies conform indicaţiilor de pe ambalaj.…
Read more »
Read more »
Saramură de crap cu ardei iute
10 February 2012
O
reteta de saramura de crap cu ardei iute din: crap, rosii, ardei capia,
ardei iuti, gogosari, apa, sare si ulei. Ingrediente: 1 crap de
aproximativ 1 kg 2 roşii 2 ardei capia 2 ardei iuţi 2 gogoşari 2 ardei
graşi galbeni 500ml de apă 1 lingură de sare 1 lingură de ulei pentru
uns…
Read more »
Read more »
Inghetata de nuga pe pat de frisca
10 February 2012
O
reteta delicioasa de inghetata de nuga pe pat de frisca din: alune de
padure, ciocolata amaruie, galbenusuri, zahar, lapte, frisca si fulgi de
alune de padure. Ingrediente 100 g alune de padure 100 g ciocolata
amaruie 4 galbenusuri 200 g zahar 600 ml lapte 200
Plăcintă cu ciuperci şi ficăţei
10 February 2012
O
reteta de placinta cu ciuperci si ficatei din: faina, apa, ulei de
floarea soarelui, sare, ou, ceapa, ulei de floarea soarelui, ciuperci,
ficatei de pui, marar, sare si piper. Ingrediente: 325 g de făină, plus
extra pentru întins aluatul 180ml de apă călduţă 50ml ulei de
floarea-soarelui, plus extra pentru uns 1 praf de…
Read more »
Read more »
Budinca de curmale cu sos caramel
10 February 2012
O
reteta de budinca de curmale si sos caramel din: curmale, bicarbonat de
sodiu, unt, zahar, oua, faina, praf de copt, baton de vanilie,
scortisoara, iaurt, frisca, zahar brun si unt. Ingrediente: 150 g
curmale uscate fara samburi 1 lingurita bicarbonat de sodiu 50 g unt
moale 50 g zahar 2 oua 125 g faina…
Read more »
Read more »
Ciorba de burta
10 February 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vita, oase de
vita, telina, morcovi, ceapa, pastarnac, smantana, ou si zeama de
lamaie. Ingrediente: 5 l de apă 500g burtă de vită prefiartă 2-3 oase de
vită 1 ţelină cu frunze 2 morcovi 1 ceapă mare 1 păstârnac mic 300
ml de smântână…
Read more »
Read more »
Portocale umplute cu orez
10 February 2012
O
reteta de portocale umplute cu orez din: portocale, orez, lapte, zahar,
zahar vanilat, esenta de vanilie si dulceata de fructe. Ingrediente: 4
portocale 1 cana cu orez (bob rotund) 1 l lapte 5 linguri cu zahar 2
pliculete cu zahar vanilat esenta de vanilie dulceata de fructe Mod de
preparare: Pune la fiert…
Read more »
Read more »
Cum se prepara gratar de porc cu sos chinezesc (video)
10 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara gratar de porc cu sos chinezesc, un
preparat absolut delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara
gratar de porc cu sos chinezesc
Read more »
Read more »
Jeleu de fructe
10 February 2012
O
reteta de jeleu de fructe din: compot de ananas, kiwi, afine, rodie si
gelatina. Ingrediente: 1 compot de ananas 2 kiwi cateva afine 1 rodie 1
pliculet cu gelatina pentru jeleu Mod de preparare: Intr-o
crăticioară, pune gelatina. Toarnă treptat 250 ml de suc de ananas din
compot. Lasă pe foc, la bain-marie,…
Read more »
Read more »
Cotlet cu sos de piper
10 February 2012
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu: sare, piper, unt, vin, zahar,
nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei, ulei de masline, cartofi, mazare,
ciuperci, sos de piper. Ingrediente: 8 felii cotlet de porc sare piper
100 g unt 175 ml vin dulce 2 linguri zahăr nucşoară o linguriţă făină
100g nucă măcinată cimbru uscat şi…
Read more »
Read more »
Supă de mazăre galbenă cu broccoli
10 February 2012
O
reteta delicioasa de supa de mazare galbena cu broccoli din: mazare
galbena, frunza de dafin, morcov, ceapa, cartofi, broccoli, ulei de
masline, oua si sare. Ingrediente: 200 g mazăre galbenă deshidratată 1
frunză de dafin 1 morcov 1 ceapă 2 cartofi 300 g broccoli proaspăt sau
congelat 4 linguri ulei de măsline 2 ouă…
Read more »
Read more »
Chec cu fructe uscate
10 February 2012
O
reteta de chec cu fructe uscate din: nuci, amestec de fructe uscate,
faina, unt, zahar, galbenus, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 100
g nuci 150 g amestec de fructe uscate 1 albus pentru aluat: 100 g faina
60 g unt 50 g zahar 1 galbenus esenta de vanilie sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Garnitură cu miere pentru carne
10 February 2012
O
reteta de garnitura cu miere pentru care din: ceapa, lamaie, miere,
stafide, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel, coriandru,
scortisoara, ghimbir, ienibahar, sofran, chimen, sare si piper.
Ingrediente: 3 cepe albe 1 lămâie 2 linguri miere 50 g stafide 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1
legătură…
Read more »
Read more »
Cocktail Wild Ocean
10 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Wild Ocean din: bols maracuja, grune banane,
sirop de cocos, suc de ananas, frisca, ananas si capsuni. Ingrediente: 4
l Bols Maracuja 2 cl bols Grune Banane 2 cl sirop de cocos 10 cl suc de
ananas 3 cl frisca lichida bucati de ananas caspuni Mod de preparare:
Ingredientele…
Read more »
Read more »
Aperitive calde cu branza
10 February 2012
O
reteta gustoasa de aperitive cu: branza, bagheta, mozzarella, salam,
mascarpone, sare, rosii cherry, ardei capia, smantana, usturoi, busuioc.
Ingrediente: o baghetă albă 200 g mozzarella 100 g salam foarte uscat
100 g brânză mascarpone sare grunjoasă 300 g roşii cherry 2 ardei capia 2
linguri smântână 3-4 căţei usturoi busuioc proaspăt pentru ornat Mod…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu gutui
10 February 2012
O
reteta delicioasa de pui umplut cu:gutui, mere, zeama de lamie, cimbru,
sare, foi de dafin, piper negru, unt, vin alb dulce, usturoi.
Ingrediente: un pui 4 gutui 4 mere verzi zeama de la două lămâi cimbru
2-3 foi dafin sare grunjoasă piper negru măcinat 200 g unt 100 ml vin
alb dulce 5-6 căţei…
Read more »
Read more »
Tocană cu carne de berbec
10 February 2012
O
reteta de tocana cu carne de berbec din: carne de berbec, ulei, ceapa,
morcovi, sfecla rosie, sare, piper, cartofi, praz, varza, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de berbec 50 ml ulei 2 cepe 2
morcovi 1 sfecla rosie sare piper 4 cartofi 2 fire de praz 1 varza mica 1
legatura…
Read more »
Read more »
Mancare cu gutui si rozmarin
10 February 2012
O
reteta gustoasa de mancare cu: carne de vitel, gutui, zahar, gogosari,
ceapa rosie, fasole verde, sare, ulei de masline, vin rosu, rozmarin.
Ingrediente: 800 g muşchi de viţel 4 gutui mijlocii o lingură zahăr 3
gogoşari o ceapă roşie 200 g fasole verde păstăi sare ulei de măsline
4-5 linguri vin roşu dulce 2…
Read more »
Read more »
Specialitate de cartofi în pâine
10 February 2012
O
reteta delicioasa de specialitate cu: cartofi, gogosari, ceapa, rosii,
foi de dafin, cimbru, ulei, pulpa de porc, ceapa, paine, marar.
Ingrediente: 10 cartofi 2 gogoşari 2-3 cepe 5-6 roşii o foaie dafin
cimbru uscat şi măcinat 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui 400 g pulpă
de porc 4 fire ceapă sau praz 4 pâini rotunde …
Read more »
Read more »
Vengaya bhaji
10 February 2012
Unul
dintre felurile de mancare ce se regaseste in meniul tuturor
restaurantelor sud-asiatice este ceapa bhaji, care pare a fi aperitivul
preferat al tuturor. Se prepara din ceapa taiata, cu usturoi, ou si
faina de gram (naut). Datorita faptului ca se prajeste in baie de ulei,
ceapa este putin crocanta la suprafata. In Occident, vengaya…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tiramisu
10 February 2012
O
reteta delicioasa de tiramisu din: piscoturi, oua, crema mascarpone,
esenta migdale, cafea, coniac, zahar si cacao. Ingrediente: 500 g
piscoturi (de preferat boromir) 4 oua 500 g crema mascarpone 1 esenta
migdale 1 l cafea Coniac 4 linguri zahar Cacao Mod de preparare: Se
separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma.
Galbenusurile…
Read more »
Read more »
Chiftele din cartofi cu brânză
10 February 2012
O
reteta delicioasa de chiftele din: cartofi, branza gorgonzola, marar,
oua, pesmet alb, unt, sare, ulei, faina. Ingrediente: 6 cartofi 200 g
brânză gorgonzola o legătură mărar 2 ouă 100 g pesmet alb 100 g unt sare
ulei pentru prăjit 1-2 linguriţe făină Mod de preparare: Se curăţă
cartofii de coajă, se spală si se…
Read more »
Read more »
Tarte delicioase: Tartă cu gutui
10 February 2012
O
reteta gustoasa de tarta cu: oua, gutui, zahar, nuca, faina, sare, unt,
scortisoara, lapte, zahar vanilat. Ingrediente: 6 ouă 4 gutui medii 12
linguri zahăr 150 g nucă măcinată 6 linguri făină un praf sare un pachet
unt un praf scorţişoară 300 ml lapte un plic zahăr vanilat Mod de
preparare: Se curăţă şi…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu fasole verde
10 February 2012
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu:pasta de fasole, ceapa, usturoi,
cimbru, rosii, ardei, sare, piper macinat, ulei. Ingrediente: 4 ardei
roşii pentru umplut 500 g păstăi de fasole 2 cepe 6 căţei usturoi cimbru
uscat şi măcinat 6 roşii mari 2 ardei sare piper negru măcinat ulei de
floarea-soarelui Mod de preparare: Se pune…
Read more »
Read more »
Vita cu sos si broccoli
10 February 2012
O
reteta delicioasa de vita cu: ulei de masline, sos de soia, vin rosu,
sare, ceapa, otet, salvie, broccoli, unt, usturoi. Ingrediente: 800 g
muşchi de vită 4 linguri ulei de măsline sos de soia 150 ml vin roşu
dulce o lingură sare o ceapă o lingură otet aromatic 2-3 frunze salvie
Ingrediente garnitură: 500…
Read more »
Read more »
Supă de lapte
10 February 2012
O
reteta de supa de lapte din: lapte, unt, cartofi, patrunjel, marar si
sare. Ingrediente: 1/2 l apă 1 l lapte 2 linguri unt 3–4 cartofi mari
pătrunjel şi mărar tocat sare Mod de preparare: Curăţaţi cartofii şi
îi fierbeţi în apă cu sare. Când sunt pe jumătate fierţi, adăugaţi şi
laptele şi lăsaţi…
Read more »
Read more »
Aperitive pufoase
10 February 2012
O
reteta gustoasa de aperitive cu: aluat, rosii, branza mozzarella,
busuioc, seminte de susan, ou, sare, usturoi. Ingrediente: 500 g aluat
franţuzesc 4 roşii brânză mozzarella 2-3 crenguţe busuioc proaspăt 50 g
seminţe de susan un ou pentru uns sare 2-3 căţei usturoi Mod de
preparare: Se scoate aluatul de la rece şi se lasă…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu susan şi scorţişoară
10 February 2012
O
reteta de fursecuri cu susan si scortisoara din: migdale, faina alba,
zahar, seminte de susan, unt, ou si scortisoara. Ingrediente: 500 g
migdale 500 g faină albă 350 g zahăr 200 g seminţe de susan 100 g unt 1
ou 1/2 lingură praf de scorţişoară Mod de preparare: Amestecă
migdalele râşnite şi zahărul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu sos de mustar
9 February 2012
O
reteta de pui cu sos de mustar din: pui, suc de portocale, smatana, vin
alb, mustar, usturoi, amidon de porumb, sare si piper. Ingrediente: 1
pui 100ml suc de portocale 100g smantana 100ml vin alb 3 linguri mustar
4-5 catei usturoi 1 lingura amidon de porumb sare piper Mod de
preparare: Puiul se…
Read more »
Read more »
Roti prata
9 February 2012
Roti
prata nu este doar un fel de mancare, ci un adevarat pasaport cu
ajutorul caruia gastronomia din Singapore patrunde in clubul
international al clatitelor. Roti prata este in esenta o clatita simpla,
facuta din unt, ou, faina si apa, dar la cererea consumatorilor ea
poate fi individualizata – ca si okonomiyaki japoneze -fiind umpluta…
Read more »
Read more »
Pane de salau cu garnitura
9 February 2012
O
reteta delicioasa de pane de salau cu: sare, piper, pesmet, boia,
usturoi, ulei, oua, cartofi, salata verde, patrunjel. Ingrediente: 800 g
file de şalău sare piper pesmet picant cu boia şi usturoi ulei pentru
prăjit 3-4 ouă Ingrediente garnitură: 800 g cartofi o căpăţână usturoi
salată verde o legătură pătrunjel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Mic dejun englezesc
9 February 2012
O
reteta delicioasa de mic dejun englezesc din: oua, iahnie de fasole,
ciuperci, ceapa, bacon, ulei, rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 oua
300 g iahnie de fasole 200 g ciuperci 1 ceapa 150 g bacon 50 ml ulei 2
rosii sare piper Mod de preparare: Căliţi ceapa tocată mărunt în ulei,
adăugaţi ciupercile…
Read more »
Read more »
Pui in sos de lamaie
9 February 2012
O
reteta de pui in sos de lamaie din: piept de pui, smantana, lapte,
mozzarella, ceapa, vin alb sec, suc de lamaie, unt, faina, cimbru, sare
si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 150 ml smantana 200 ml lapte 200 g
branza mozzarella 1 ceapa 50 ml vin alb sec 50 ml suc de lamaie…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu migdale
9 February 2012
O
reteta de fursecuri cu migdale din: migdale, zahar, unt, apa de flori
de portocal, lamai, ou, galbenusuri si drojdie. Ingrediente: 400 g
migdale curăţate 300 g zahăr 30 g unt 10 picături apă de flori de
portocal 2 lămâi 1 ou 3 gălbenuşuri 1/2 plic drojdie uscată Mod de
preparare: Bate oul întreg…
Read more »
Read more »
Moare pargalita
9 February 2012
O
reteta de moare pargalita din: zeama de varza acra, orez, carnati
afumati, ceapa, faina, ulei, sare si piper. Daca moarea (zeama ae
varza); este prea acră sau prea sărată, puteţi s-o diluaţi cu apă, dar
în acest caz va trebui să aromaţi supa cu mai multe ierburi: mărar,
cimbru, pătrunjel. Ingredinete: 2 l zeama…
Read more »
Read more »
Rulada de vita cu cartofi
9 February 2012
O
reteta delicioasa de rulada de vita cu: sare, piper, salvie, vin rosu,
usturoi, unt, ardei capia, ardei verde, cartofi, boia, cimbru uscat.
Ingrediente: 1 kg muşchi de vită sare piper salvie 100 ml vin rosu 3-4
catei usturoi 100g unt Ingrediente umplutura: 500 ardei capia un
Penne cu mozzarella
9 February 2012
O
retete de penne cu mozzarella din: usturoi, ulei de masline, rosii
decojite, vin rosu, supa de legume, fulgi de ardei, pasta de ardei,
paste scurte, sare, piper, parmezan, mozzarella si frunze de busuioc.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 conserva de
rosii decojite (400 g) 750 ml vin rosu…
Read more »
Read more »
Ciorba de vita cu rosii
9 February 2012
O
reteta gustoasa de ciorba de vita cu:rasol de vita, telina, ceapa,
ardei gras, mazare, suc de rosii, sare, fasole verde, piper negru, ulei,
patrunjel. Ingrediente: un rasol alb de vită o ţelină rădăcină şi
frunze 1-2 cepe un ardei gras 200 g mazăre proaspătă suc de roşii sare
100 g fasole verde păstăi piper…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu ceapa
9 February 2012
O
reteta gustoasa de pulpa de miel cu: ceapa verde, usturoi verde, sare,
cimbru, busuioc, vin alb, sparanghel, ulei. Ingrediente: o pulpă de miel
de 1-2 kg 3 legături ceapă verde o legătură usturoi verde sare cimbru
busuioc 150 ml vin alb 300 g sparanghel ulei de floarea-soarelui Mod de
preparare: Se condimentează pulpa de…
Read more »
Read more »
Cocktail Corcovado
9 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Corcovado din: tequilla, curacao albastru,
drambuie, limonada, lamaie, portocala si cirese. Ingrediente: 2 cl
tequilla 2 cl Curacao albastru 1 cl Drambuie limonada o felie de lamaie o
felie de portocala cirese Mod de preparare: Punem cateva cuburi de
gheata intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam lichiorurile si
tequilla.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara placinta cu alge marine uscate, tofu, piure de cartofi si sos de patrunjel (video)
9 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara placinta cu alge marine uscate,
tofu, piure de cartofi si sos de patrunjel, un preparat vegetarian
foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara placinta cu
alge marine uscate, tofu, piure de cartofi si sos de patrunjel
Read more »
Read more »
Budinca de peste
9 February 2012
O
reteta de budinca de peste din: cartofi, fileuri de peste afumat,
lapte, branza de vaci, lamaie, unt, pesmet, patrunjel verde, sare si
piper. Ingrediente: 5-6 cartofi 5-6 fileuri de peste afumat 200 ml lapte
100 g branza de vaci 1 lamaie 75 g unt 2 linguri cu pesmet patrunjel
verde sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu ananas
9 February 2012
O
reteta de pandispan cu ananas din: ananas, stafide, oua, zahar, faina,
ulei, zahar vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 1 ananas
100 g stafide 5 oua 1 cana cu zahar 1 cana cu faina 5 linguri cu ulei 2
pliculete cu zahar vanilat esenta de vanilie sare Mod de preparare:
Intr-un castron,…
Read more »
Read more »
Maslinele
9 February 2012
Unii
considera ca maslinul (Olea europae) este cel mai important pom
fructifer cultivat in lume, istoria sa fiind foarte veche. Ca sursa a
unuia dintre uleiurile cel mai des utilizate in tot Orientul Mijlociu si
in bazinul Marii Mediterane, maslinul a fost foarte pretuit inca din
perioada antica preegipteana. Potrivit Vechiului Testament, atunci cand
Noe…
Read more »
Read more »
Priconuci
9 February 2012
O
reteta de priconuci din: albusuri, zahar, nuci, unt, lapte, galbenusuri
si cacao. Ingrediente: 4 albusuri 350 g zahar 400 g nuci macinata
pentru crema: 200 g unt 100 ml lapte 4 galbenusuri 5 linguri cacao Mod
de preparare: Pregăteşti priconucile: Baţi albuşurile spumă tare cu un
praf de sare, adaugi zahărul şi mi¬xezi…
Read more »
Read more »
Muschi cu sos bechamel
9 February 2012
O
reteta gustoasa de muschi de porc cu:sare, piper, vin alb, cimbru, ulei
de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte, morcovi, batoane de
susan, sos bechamel. Ingrediente: 800 g muşchi de porc sare piper 150 ml
vin alb cimbru 2 linguri ulei de măsline 5-6 căţei usturoi Ingrediente
sos bechamel: 75 g unt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu cartofi
9 February 2012
O
reteta de tocanita cu cartofi din: cartofi, ulei de masline, carne
tocata, sos, ardei gras, ardei iute, ceapa verde si cascaval.
Ingrediente: 600 g cartofi 2 linguri de ulei de măsline 250 g carne
tocată 1 plic de praf de sos pentru spaghete milaneze 1 ardei gras roşu
1/2 ardei iute 3 cepe verzi…
Read more »
Read more »
Corn de gazelă
9 February 2012
O
reteta de corn de gazela din: faina, ou, unt, apa de flori de portocal,
zahar, migdale, scortisoata si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină
albă 1 ou 20 g unt 1 lingură apă de flori de portocal pentru pasta de
migdale: 175 g zahăr 250 g migdale curăţate 50 g unt 1 vârf de…
Read more »
Read more »
Cocktail Cynar Russia
9 February 2012
O
reteta simpal de Cocktail Cynar Russia din: cynar, votca si limeta.
Ingrediente: 2 cl Cynar 2 cl votca o felie de limeta Mod de preparare:
Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker si servim bautura in
paharul pentru bauturi lungi. Decoram cu o jumatate de felie de limeta.
Read more »
Read more »
Piept de pui cu sos de portocale
9 February 2012
O
reteta de Piept de pui cu sos de portocale din: piept de pui, ceapa,
portocala, sos de soia, otet, ulei de masline, ghimbir, unt, sare, piper
si usturoi. Ingrediente: 1 piept de pui 1 ceapa 1 portocala 2 linguri
cu sos de soia 1 lingurita cu otet 1 lingurita cu ulei de masline 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Placinta cu mere
9 February 2012
O
reteta de placinta cu mere din: faina, unt, oua, iaurt, drojdie, ulei,
zahar pudra, sare, esenta de vanilie, mere, zahar, scortisoara, zahar
vanilat si smantana. Ingrediente: pentru foi: 600 g faina 200 g unt (la
temperatura camerei) 2 oua 6 linguri iaurt ½ plic drojdie uscata 5
linguri ulei 7 linguri zahar pudra 1…
Read more »
Read more »
Supă de fasole verde
9 February 2012
O
reteta de supa de fasole verde din: fasole verde, carne de porc
afumata, cartofi, bacon, faina, ceapa, usturoi, smantana, patrunjel
verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fasole verde 400 g carne de
porc afumată 400 g cartofi 80 g bacon 2 linguri făină 1 ceapă 1 căţel
usturoi smântână pătrunjel verde sare piper…
Read more »
Read more »
Orez cu lapte în cupe de grepfrut
9 February 2012
O
reteta delicioasa de orez cu lapte, grepfrut, zahar, apa, vanilie,
lamaie, sare, scortisoara. Ingrediente: 4 fructe de grepfrut 350 g orez
200 g zahăr 1 l apă 1 l lapte un baton vanilie coaja de la 2 lămâi un
praf de sare scorţişoară măcinată Mod de preparare: Se spală orezul în
câteva ape şi…
Read more »
Read more »
Chec la rece
9 February 2012
O
reteta delicioasa de chec la rece din: piscoturi, mixt de fructe
deshidratate, ciocolata, mascarpone, frisca, crema de branza, zahar
pudra si gelatina. Ingrediente: 10 piscoturi 150 g mixt de fructe
deshidratate 1 ciocolata neagra 250 g mascarpone 250 g frisca 100 g
crema de branza 10 linguri cu zahar pudra 1 pliculet cu gelatina…
Read more »
Read more »
Retete: Ardei umpluţi
9 February 2012
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu:orez, curcan, ceapa, marar,
dovlecel, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 8 ardei mari (4 roşii +
4 verzi) 300 g orez 400 g pulpă de curcan 2 legături ceapă 2 legături
mărar un dovlecel sare piper 30 ml ulei de floarea-soarelui o crenguţă
cimbru Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Salată de orez la cupe
9 February 2012
O
reteta delicioasa de salata de orez, porumb, ardei capia, patrunjel,
sare, lamaie, soia, ulei, miere, usturoi, otet balsamic. Ingrediente:
350 g orez 200 g porumb fiert 3 ardei capia 2-3 legături pătrunjel sare
zeama de la o lămâie 2-3 linguriţe soia 3 linguri ulei de măsline o
linguriţă miere 3-4 căţei usturoi 2-3 linguriţe…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu apă de flori de portocal
9 February 2012
O
reteta de prajiturele cu apa de flori de portocal din: faina, ou, unt,
lamaie, albus, zahar pudra, migdale, zahar, unt si apa de flori de
portocala. Ingrediente: 300 g faină albă 1 ou 30 g unt 1 lămâie 1 albuş 3
linguri zahăr pudră pentru umplutură: 300 g migdale curăţate 180 g
zahăr 100…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in sos de masline
9 February 2012
O
reteta delicioasa de Piept de curcan in sos de masline din: praz,
ciuperci, file de piept de curcan, sare, piper, ulei, unt si patrunjel.
Ingrediente: 2 fire praz 400 g ciuperci Champignon 4 fileuri de piept de
curcan (a cca 150 g) sare piper 2 linguri de ulei 4 linguri de unt 2
linguri…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci
9 February 2012
O
reteta de pui cu ciuperci din: praz, ciuperci, fileuri de piept de pui,
sare, piper, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: 2 fire praz 400 g
ciuperci Champignon 4 fileuri de piept de pui (a cca 150 g) sare piper 2
linguri de ulei 4 linguri de unt 2 linguri de pătrunjel tocat Mod…
Read more »
Read more »
Supă de conopidă
9 February 2012
O
reteta de supa de conopida din: conopida, ulei, faina, galbenusuri,
smantana, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 conopide mari 1 ceşcuţă cu
ulei 2 linguri cu făină 2 gălbenuşuri 2 linguri cu smântână 1 lingură de
pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţaţi conopida şi o spălaţi în
mai multe ape. O rupeţi în bucheţele…
Read more »
Read more »
Clătite marocane (Beghrir)
9 February 2012
O
reteta delicioasa e clatite marocane din: faina, gris, unt, drojdie,
zahar, oua, lapte, apa, ulei de floarea soarelui, sare si miere.
Ingrediente: 350 g faina alba 150 g gris 50 g unt 40 g drojdie 1 lingura
zahar 3 oua 250 ml lapte 250 ml apa ulei de floarea soarelui sare miere
Mod…
Read more »
Read more »
Cranţ cu gem
8 February 2012
O
reteta de crant cu gem din: dulceata de zmeura, fulgi de ovaz, fulgi de
orz, ou, margarina, zahar, faina si praf de copt. Ingrediente: 1 borcan
cu dulceata de zmeura 100 g fulgi de ovaz 100 g fulgi de orz 1 ou 120 g
margarina 200 g zahar 150 g faina 1 pliculet cu…
Read more »
Read more »
Crochete Hush Puppies
8 February 2012
Aceste
delicioase crochete americane pot avea forma rotunda sau lunguiata.
Sunt facute dintr-un aluat ca de clatite, preparat din faina de porumb
si ceapa prajita, cu lapte si apa si se prajesc in uleiul ramas dupa ce
s-a gatit peste. Crochetele se pun la prajit pe rand in ulei incins,
astfel incat sa aiba loc…
Read more »
Read more »
Prajitura cu blat de ovaz
8 February 2012
O
reteta de prajitura cu blat de ovaz din: fulgi de ovaz, faina,
galbenusuri, unt, zahar brun, zahar, amidon, suc de portocale si unt.
Ingrediente: 1 cana de fulgi de ovaz 1 cana cu faina 2 galbenusuri 200 g
unt 125 g zahar brun pentru crema: 200 g zahar 25 g amidon 400 ml suc…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Love
8 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Green Love din: lichior de kiwi, lichior de
mandarina, coniac, zeama de lamaie, zahar si limeta. Ingrediente: 2 cl
lichior de kiwi 2 cl lichior de mandarina 1 cl coniac 2 cl zeama de
lamaie zahar limeta Mod de preparare: Lichiorurile, coniacul si zeama
de lamaie se mixeaza bine…
Read more »
Read more »
File de peşte in crusta de cartofi cu mustar
8 February 2012
O
retetea de file de peste in crusta de cartofi cu mustar din: cartofi,
ceapa verde, unt, sare, piper, hrean, mustar, fileuri de peste, supa sau
vin alb. Ingrediente: 4 cartofi 4 cepe verzi 4 lingurite unt sare piper
2 lingurite cu hrean ras (de la borcan) 4 lingurite mustar 4 fileuri de
peste (a…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajitura cu branza si aroma de lamaie (video)
8 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura cu branza si aroma de
lamaie, un preparat vegetarian, foarte delicios si gustos, rapid si
sanatos. Cum se prepara prajitura cu branza si aroma de lamaie
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de pui
8 February 2012
O
reteta delicioasa de rulada de pui din: piept de pui, sare, apa si
boia. Ingrediente: 2 piept de pui 2 linguri cu varf de sare 100 ml apa 3
linguri boia Mod de preparare: Piepturile de pui se taie pe jumatate,
se freaca bine cu sare, se pun intr-un castron si se adauga…
Read more »
Read more »
Pui în stil marocan
8 February 2012
O
reteta de pui in stil marocan din: pui, ceapa, lamaie, usturoi,
cartofi, masline negre, ou, paturnjel tocat, coriandru, sofran, praf de
ghimbir, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1 pui
2 cepe 1 lamaie 3 catei de usturoi 4 cartofi medii 15 masline negre 1
ou 1/2 lingura patrunjel t
Placinta cu nuci
8 February 2012
O
reteta de placinta cu nuci din: galbenusuri, zahar, unt, smantana,
faina, rom, praf de copt, zahar vanilat, nuci, batond e vanilie, pesmet
alb, cacao, ciocolata, albusuri, zahar si zahar pudra. Ingredinete: 3
gălbenuşuri 100 g zahăr 150 g unt 1 lingură smântână 300 g făină 1
lingură rom 1 plic praf de copt 1…
Read more »
Read more »
Paste cu dovleac si ruccola
8 February 2012
O
reteta de paste cu dovleac si ruccola din: pulpa de dovleac, zahar
pudra, ulei, paste, ruccola, piper, masline, mozzarella, ulei din
seminte de dovleac si sare. Ingrediente: 450 g pulpă de dovleac 2
linguri de zahăr pudră 2 linguri de ulei 400 g paste (de ex. linguine)
100 g ruccola piper 60 g măsline…
Read more »
Read more »
Pui cu măsline şi curcuma
8 February 2012
O
reteta de pui cu masline si curcuma din: pui, masline, lime, curcuma,
supa concentrata de legume, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui mare 20 măsline cu sâmburi 2 lime 1 linguriţă rasă
curcuma 200 ml supă concentrată de legume 4 căţei de usturoi 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa cu perisoare, telina si varza creata
8 February 2012
O
reteta de supa cu perisoare, telina si varza creata din: morcovi,
telina verde, patrunjel, varza creata, praz, ceapa, carne tocata, ulei,
supa de pasare, paste scurt, sare, piper, cimbru, patrunjel, sos de soia
si suc de lamaie. Ingrediente: 2 morcovi 3 fire de telina verde 1
radacina de patrunjel 1/4 varza creata 1 fir…
Read more »
Read more »
Pogăcele
8 February 2012
O
reteta de pogacele din: faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, ou, jumari
de porc, sare grunjoasa, seminte de chimen si piper. Ingrediente: 700 g
faina 1 lingura drojdie uscate sau 40 g drojdie proaspata 1 lingurita
zahar 250 ml lapte cald 100 ml ulei 1 ou 500 g jumari de porc sau de
gasca 1…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu lămâie
8 February 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu lamaie din: unt, zahar, faina, coaja
de lamaie, faina, lamaie, portocala, oua, zahar si coaja de portocala.
Ingrediente: 200 g unt 70 g zahar 240 g faina 3 lingurite cu coaja rasa
de lamaie pentru crema: 60 g faina 1 lamaie 2 portocale 4 oua 220 g
zahar 3…
Read more »
Read more »
Tortillas cu pui si guacamole
8 February 2012
O
reteta delicioasa de tortillas cu pui si guacamole din: file de piept
de pui, ardei gras, ceapa rosie, ulei, supa, ardei iute, usturoi, sare,
boia de ardei, patrunjel, avocado, suc de limette, germeni de porumb,
tortillas si cascaval cheddar. Ingrediente: 300 g file de piept de pui 1
ardei gras galben 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Cocktail After Diner
8 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail After Diner din: bold triple sec, apricot
brandy si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Bold Triple Sec 3 cl
Apricot Brandy 3 cl zeama de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin
strecuratoarea de bar intr-o cupa…
Read more »
Read more »
Roşii umplute în stil african
8 February 2012
O
reteta delicioasa de rosii umplute in stil african din: bulgur, rosii,
lamaie, praz, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, frunze de menta,
patrunjel, sare, piper, salata verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g
bulgur 8 roşii 1 lămâie 14 fir de praz 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 6-8 fire de civetă (sau frunze…
Read more »
Read more »
Tarta rapida din branzeturi
8 February 2012
O
reteta delicioasa de tarta rapida din branzeturi din: branza telemea,
cascaval, smantana, oua, fileuri de hering afumat, sparanghel, ardei
gras, unt si sare. Ingrediente: 150 g branza telemea 100 g cascaval 200 g
smantana 3 oua 2 fileuri de hering afumat 2 fire de sparaghel 1 ardei
gras 1 lingura cu unt sare …
Read more »
Read more »
Okonomiyaki
8 February 2012
Okonomiyaki
sunt niste gustari japoneze asortate, de tip fast-food, insemnand in
traducere aproximativa gratar cu de toate. Intai se prepara o clatita
prajita, facuta din faina, ou si apa, peste care se pune de obicei yam
ras si varza, ce formeaza baza unei umpluturi care difera in functie de
gusturile si imaginatia fiecaruia. La tarabele…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ştiucă umplută
8 February 2012
O
reteta de stiuca umpluta din: stiuca, ulei, ceapa, miez de paine
inmuiat in lapte, patrunjel verde, ou, sare, piper, coaja de lamaie sau
nucsoara rasa si vin. Ingrediente: 1 ştiucă 100 ml ulei 1 ceapă miez de
pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii) 1 legătură pătrunjel verde tocat 1
ou sare piper puţină…
Read more »
Read more »
Sos Nam prik
8 February 2012
Nam
prik, una dintre aromele sud-asiatice clasice, este un sos extrem de
condimentat, originar din Thailanda. Intr-o casa thailandeza, este de
neconceput ca la masa, alaturi de celelalte feluri de mancare, sa nu pui
si un bol de nam prik, la fel cum fac americanii cu ketchupul. Nam prik
se foloseste pentru a cufunda in…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu tocană de legume şi carne de berbec
8 February 2012
O
reteta delicioasa de cuscus cu tocana de legume si carne de berbec din:
cuscus, carne de berbec, naut, morcovi, ceapa alba, coriandru, pulpe de
rosii, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, sare si
piper. Ingrediente: 300 g cuşcuş 450 g pulpă slabă de berbec (sau de
vită) 180 g năut 3 morcovi…
Read more »
Read more »
Tartă cu ficăţei
8 February 2012
O
reteta de tarta cu ficatei din: faina, ou, smantana, sare, ficatei de
pasare, ciuperci, smantana, faina, gris, praf de copt, ceapa, morcov,
sare, piper si ulei. Ingrediente: pentru blat: 500 g făină 1 ou mare 5–6
linguri smântână sare pentru umplutură: 500 g ficăţei de pasăre fierţi
în apă cu sare 300 g 5…
Read more »
Read more »
Clatite moong dal
8 February 2012
Cuvantul
dal se refera la o supa destul de groasa, din linte sau fasole, dar si
alte legume. Moong dal se face din boabe de fasole mung, originara din
India. Spre deosebire de majoritatea celorlalte legume, fasolea mung nu
necesita o pregatire prea laborioasa inainte de a fi consumata.
Ingredientele necesare pentru a prepara moong…
Read more »
Read more »
Trigoane cu carne tocată
8 February 2012
O
reteta delicioasa de trigoane cu carne tocata din: foi de placinta,
ulei de floarea soarelui, ou, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, foi
de dafin, ulei de masline extravirgin, coriandru, praf de ghimbir,
curcuma, sare si piper. Ingrediente: 20 foi subţiri de plăcintă ulei de
floarea-soarelui (pentru prăjit) 1 ou pentru umplutură: 500 g…
Read more »
Read more »
Tartă cu urdă si verdeaţă
8 February 2012
O
reteta de tarta cu urda si verdeata din: ceapa, usturoi, maghiran,
cimbru, ulei de masline, aluat, boabe de fasole, oua, urda, sare, piper,
boia de ardei si albus. Ingrediente: 200 g ceapa 1 catel de usturoi 1/4
legatura de maghiran 10 fire de cimbru 2 linguri de ulei de masline 450
g aluat fraged…
Read more »
Read more »
Specialitate la cuptor
8 February 2012
O
reteta de specialitate la cuptor din: malai grisat, apa, lapte, unt,
branza de oi, sare, rosii, cascaval, ulei, busuioc, oregano, tarhon si
sare. Ingrediente: 200 g mălai grişat 175 ml apă 175 ml lapte 2 linguri
unt 1 lingură brânză de oi 1 praf de sare pentru garnitură: 4–5 roşii
bine coapte 100 g…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu legume înăbuşite
8 February 2012
O
reteta delicioasa de cuscus cu legume inabusite din: cuscus, ceapa,
ulei de masline extravirgin, dovlecei, morcovi, mazare, linte, usturoi,
curcuma, chimen, sups concentrata de legume, sare si piper. Ingrediente:
300 g cuşcuş 2 cepe 3 linguri ulei de măsline extravirgin 4 dovlecei 4
morcovi 1 50 g mazăre 300 g linte 2 căţei usturoi…
Read more »
Read more »
Şniţel de soia cu sos picant
8 February 2012
O
reteta de snitel de soia cu sos picant din: snitele de soia, concentrat
de legume, condiment, ulei, faina, bere, gogosari, ardei grasi, ceapa,
rosii, patrunjel, ulei, susan, usturoi, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia 1 cub concentrat de legume 1
lingură condiment din legume uscate 150 ml ulei 5 linguri…
Read more »
Read more »
Flori de mar
8 February 2012
O
reteta delicioasa de flori de mar din: aluat de foitaj, mere, unt,
zahar brun, scortisoara si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet cu
aluat de foitaj 3 mere 100 g unt 50 g zahar brun 1 lingurita cu
scortisoara 2 lingurite cu zeama de lamaie Mod de preparare: Intr-un
castron, freacă untul până…
Read more »
Read more »
Supa de linte cu piept de pui
8 February 2012
O
reteta delicioasa de supa de linte cu piept de pui din: ardei iute,
ceapa, usturoi, ulei de masline, file de piept de pui, curcuma, chimen,
foi de dafin, rosii decojite, linte rosie, supa de pui, sare, piper, suc
de limetta si iaurt. Ingrediente: 1 ardei iute rosu 1 ceapa 2 catei de
usturoi 2…
Read more »
Read more »
Sarmale cu păsat, soia şi ciuperci
8 February 2012
O
reteta de sarmale cu pasat, soia si ciuperci din: varza murata, pasat,
ciuperci, soia, ceapa, morcov, gogosar, ulei, suc de rosii, sare, boia,
piper, cimbru si marar. Inrgediente: 3–4 verze murate mici 300 g păsat
300 g ciuperci 100 g granule de soia 3 cepe 1 morcov 1 gogoşar 150 ml
ulei 500 ml…
Read more »
Read more »
Crocantele fructate
8 February 2012
O
reteta delicioasa de crocantele fructate din: faina, zahar, migdale,
bicarbonat, oua, stafide, zahar vanilat, coaja de portocala, esenta de
rom, esenta de migdale si sare. Ingrediente: 500 g faina 500 g zahar 130
g migdale 1/2 pliculet cu bicarbonat 4 oua 100 g stafide 1 pliculet cu
zahar vanilat 1 lingura cu coaja de…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel in crusta de branza
8 February 2012
Cotlete
de miel in crusta de branza din: cotlete de miel, branza, frunze de
busuioc, rosii uscate, sare, piper, ulei si unt. Ingrediente: 8 cotlete
de miel 120 g branza rasa 4 frunze de busuioc 50 g rosii uscate sare
piper ulei unt Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 250C.
Cotletele de miel…
Read more »
Read more »
Picioicare
7 February 2012
O
reteta de picioicare din: faina, drojdie, lapte, zahar, ulei, cartofi,
ceapa, sare si piper. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 150 ml lapte
cald 1 lingurita zahar 450 – 500 ml apa calda 200 ml ulei pentru aluat
500 g cartofi 5 cepe mari 200 ml ulei pentru umplutura sare piper ulei
pentru…
Read more »
Read more »
Tajine de pui cu lămâie şi măsline
7 February 2012
O
reteta delicioasa de tajine de pui cu lamaie si masline din: pui,
masline verzi, lamaie, usturoi, coriandru, curry, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg pui 500 g măsline verzi,
fără sâmburi 1 lămâie 3 căţei de usturoi 1/2 pahar cu apă 2 linguri
coriandru tocat mărunt 1 linguriţă curry 2…
Read more »
Read more »
Supa de broccoli cu dovlecei
7 February 2012
O
reteta de supa de broccoli du dovlecei din: broccoli, dovlecei,
smantana, ceapa, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 broccoli 2 dovlecei
100 ml smantana lichida 2 ceapa 3 linguri cu unt 1 legatura de marar
sare Mod de preparare: Taie ceapa marunt si caleste-o in putin unt
topit. Adauga broccoli desfact in buchetele…
Read more »
Read more »
Tartă cu castane
7 February 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu castane din: faina, unt, oua, zahar
pudra, sare, piper, smochine, castane, cascaval, branza de capra,
smantana, praf de chili si fulgi de ardei. Ingrediente: 250 g faina 170 g
unt 5 oua 40 g zahar pudra sare piper 6 smochine proaspete 18 castane
(la vid) 250 g cascaval ras…
Read more »
Read more »
Cuşcuş dulce-acrişor cu carne de oaie
7 February 2012
O
reteta de cuscus dulce acrisor cu carne de oaie din: cuscus, carne de
oaie, ceapa, coriandru, ulei de masline extravirgin, scortisoara,
stafide, prune uscate, pere deshidratate, miere, unt, sare si piper.
Ingrediente: 400 g cuşcuş 500 g carne de oaie 3 cepe 1 legătură de
coriandru 5 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Portofele cu branza
7 February 2012
O
reteta de portofele cu branza din: branza de vaci, zahar pudra, ou,
faina, drojdie, zahar, ulei si sare. Ingrediente: 300 g branza de vaci 2
linguri cu zahar pudra 1 ou pentru aluat: 500 g faina 275 apa calduta 1
pliculet cu drojdie uscata 1 lingura cu zahar 4 linguri cu ulei sare …
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu cartofi
7 February 2012
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu: cartofi, rosii, usturoi,
cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g pulpă de porc 800
g cartofi 4-5 roşii o căpăţână usturoi cimbru busuioc proaspăt sare
piper 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Pulpa de
porc se feliază si se căleşte în uleiul încălzit. Se…
Reteta zilei: Prajitura cu ciocolata si fasole neagra
7 February 2012
O
reteta de prajitura cu ciocolata si fasole neagra din: fasole neagra,
oua, ulei, cacao pudra, migdale, esenta de vanilie, praf de copt si
ciocolata neagra. Ingrediente: 3/4 fasole neagra uscata sau 425g
conserva de fasole neagra, clatita si bine scursa 3 oua 5 linguri (75ml)
ulei 1 cana (200g) zahar 55g cacao pudra 55g…
Read more »
Read more »
Pate de gasca
7 February 2012
O
reteta de pate de gasca din: ficat de gasca, lapte, galbenusuri, unt,
foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 600 g ficat de gasca 1 cana cu
lapte 4 galbenusuri 150 g unt 3 foi de dafin sare piper boabe Mod de
preparare: Curăţă bine ficatul de urme de fiere şi lasă-l cel…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Day
7 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Blue Day din: Curacao albastru, votca si
orange bitter. Ingrediente: 3 cl Curacao albastru 3 cl votca o picatura
de Orange Bitter Mod de prepara: Votca, Curacao-ul albastru si Orange
Bitteru-ul se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, dupa care se
toarna in cupa de cocktail.
Read more »
Read more »
Strudel cu branza si afine
7 February 2012
O
reteta de strudel cu branza si afine din: foaie de aluat, branza de
vaci, telemea, mascarpone, zahar, zahar brun vanilat, oua, afine si
coaja rasa de portocala. Ingrediente: 1 felie foaie de aluat 300 g
branza de vaci 100 g telemea 2 linguri cu mascarpone 400 g zahar 1
pliculet cu zahar brun vanilat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de ciocolata (video)
7 February 2012
O
reteta video despre cum se prepara sos de ciocolata, un preparat
absolut delicios si gustos, rapid si sanatos fara conservanti. Cum se
prepara sos de ciocolata
Read more »
Read more »
Ghiveci cu boabe de fasole
7 February 2012
O
reteta de ghiveci cu boabe de fasole din: fasole rosie, fasole alba,
busuioc, praz, dovlecel, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, supa
de legume, otet balsamic, pasta harissa, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 2 consere de boabe de fasole rosie (420 ml) 2 conserve de
boabe de fasole alba (420 ml) 1/2 legatura de…
Read more »
Read more »
Tarta cu praz si somon afumat
7 February 2012
O
reteta de tarta cu praz si somon afumat din: faina, fulgi de ovaz, sare
cu verdeturi, unt, somon afumat, praz, ceapa verde, oua, smantana,
sare, piper, nucsoara si suc de lamaie. Ingrediente: 1 ceasca de faina 1
ceasca de fulgi de ovaz 1/2 lingurita de sare cu verdeturi 150 g unt 30
g somon…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu branză şi spanac
7 February 2012
O
reteta delicioasa de aperitiv cu: aluat, oua, telemea de oaie, spanac,
smantana, sare, nuca, patrunjel. Ingrediente: 500 g aluat franţuzesc 5
ouă 250 g telemea de oaie 250 g spanac 4 linguri smântână sare 2-3
linguri pesmet rumenit 3 linguri nucă măcinată un gălbenuş pentru uns
pătrunjel pentru ornat Mod de preparare: Pentru început,…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan pe pat de legume
7 February 2012
O
reteta delicioasa de rulada de curcan cu: bacon afumat, ciuperci,
cascaval, sare, piper boabe, oua, unt, ulei, pesmet, ardei gras, morcov,
foi de dafin, vin alb dulce. Ingrediente: un kg piept de curcan 400 g
bacon afumat 300 g ciuperci o ceapă mică 100 g caşcaval sare piper boabe
1-2 ouă 50 g unt…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu cuscus
7 February 2012
O
reteta gustoasa de muschi de vita cu: sare, piper, cimbru, vin rosu,
ulei de masline, zahar, otet, cuscus, unt, dovlecei, morcovi, usturoi,
gogosari. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare piper cimbru 100 ml vin
roşu 3-4 linguri ulei de măsline o lingură zahăr 3-4 linguri oţet
aromatic 300 g cuşcuş 50 g unt…
Read more »
Read more »
Chiftele cu sos de roşii
7 February 2012
O
reteta de chiftele cu sos de rosii din: carne de vita, usturoi, ulei de
arahide, pasta de tomate, ou, boia iute, chimen, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de vită tocată 3 căţei de usturoi 5
linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui) 500 ml apă 150 g pastă
de tomate 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Campari Estivo
7 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Campari Estivo din: campari, vin alb si apa
minerala. Ingrediente: 3 cl Campari vin alb sec apa minerala Mod de
preparare: Punem multe cuburi de ghata intr-un pahar pentru bauturi
lungi si turnam apoi Campari-ul, apoi completam pana la jumatatate cu
vin alb sec si apoi cu apa minerala.…
Read more »
Read more »
Chec cu lămâie şi fructe de pădure
7 February 2012
O
reteta de chec cu lamaie si fructe de padure din: albusuri, zeama de
lamaie, zahar fin, apa, coaja de lamaie, esenta de vanilie, praf de
copt, sare, faina si fructe de padure. Ingrediente: 7 albusuri de oua
mari (1 cana) 1 lingurita de zeama de lamaie 1 ceasca + 2 linguri de
zahar fin…
Read more »
Read more »
Rulada de pui cu sos de branza
7 February 2012
O
reteta delicioasa de rulada de pui cu: ciuperci, unt, mascarpone,
ceapa, patrunjel, pesmet, smantana, crema de branza, faina, sare,
piper. Ingrediente: 300 g ciuperci 4 piepţi de pui 100 g mascarpone 2-3
legături ceapă o legătură pătrunjel 4 linguri pesmet Ingrediente sos:
100 ml smântână o lingură unt cu sare 100 g cremă de…
Read more »
Read more »
Bezele cu zmeura
7 February 2012
O
reteta delicioasa de bezele cu: zmeura, oua, zahar, zahar vanilat,
ricotta. Ingrediente bezea: 4 albuşuri 250 g zahăr un plic zahăr vanilat
esenţă de zmeură Ingrediente cremă: 200 g cremă de brânză ricotta 4
gălbenuşuri 200 g zahăr 400 g zmeură proaspătă Mod de preparare: Se bat
albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul…
Read more »
Read more »
Tort cu aromă de cafea
7 February 2012
O
reteta delicioasa de tort cu: unt, zahar pudra, migdale macinate, oua,
sare, faina, mascarpone, zahar vanilat, cafea solubila, frisca, fulgi de
migdale, ciocolata. Ingrediente foi de tort: 200 g unt 150 g zahăr
pudră 100 g migdale măcinate 4 ouă un praf sare 3 linguri făină hârtie
de copt Ingrediente crema de cafea: 150…
Read more »
Read more »
Curry de cartofi şi lime şi sos de iaurt cu castraveţi
7 February 2012
O
reteta de curry de cartofi si lime si sos de iaurt cu castraveti din:
ulei de floarea soarelui, seminte de mustar, ardei iuti, frunze de
curry, ceapa, coriandru, cartofi, lapte de cocos, paine sau lipie,
iaurt, coaja si zeama de lamaie, castraveti si frunze de coriandru.
Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui sau ulei…
Read more »
Read more »
Vinegreta de anghinare
7 February 2012
Anghinarele
(Cynara scolymus) sunt, probabil, legumele pentru prepararea carora
este nevoie de eel mai indelungat proces; cu toate acestea, in farile
mediteraneene, de unde este originara, ea este foarte apreciata.
Anghinarele sunt inrudite cu scaietii. Au un cap ca un buzdugan, in
varful unei tulpini groase. Pentru a le putea servi ca aperitiv, ele
trebuie…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu vin
7 February 2012
O
reteta de friptura de miel cu vin din: supa de carne, vin alb, costita
afumata, morcov, ceapa, unt, carne de miel, sare, piper, cimbru si boia
de ardei dulce. Ingrediente: supă de carne 1 ceasca vin alb 1 pahar
costiţă afumată 100 g morcov 1 ceapă 1 unt 100 g carne de miel 1…
Read more »
Read more »
Supă de vin cu ştrudele de legume prăjite
7 February 2012
O
reteta de supa de vin cu strudele de legume prajite din: unt, galbenus,
smantana, ceapa, vin alb, supa concentrata, sare, piper, faina, ulei de
masline extravirgin, ulei de floarea soarelui, cartof, telina, morcov,
usturoi, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 20 g unt 1 gălbenuş 2
linguri smântână 2 cepe mici 1 pahar vin alb 500…
Read more »
Read more »
Deserturi: Chec aperitiv
7 February 2012
O
reteta delicioasa de chec aperitiv cu:chec, oua, marar, ceapa verde,
sare, piper negru, cascaval, unt, carne de vita, faina. Ingrediente: 6
ouă 2 legături mărar o legătură ceapă verde sare piper negru măcinat 100
g caşcaval ras 75 g unt 200 g piept de vită afumat 4 linguri făină Mod
de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Blini cu smantana si caviar
7 February 2012
In
traditia ortodoxa rusa, in timpul postului Pastelui, credinciosii nu au
voie sa manance carne, insa pot consuma unt, lapte si oua. Acestea sunt
tocmai ingredientele de baza ale unor clatite aurii, simbol al
soarelui. Din mainile unui maestru bucatar priceput, aceste clatite,
denumite blini, ies atat de fragede incat se topesc in gura. Se…
Read more »
Read more »
Bucătăria Araba
7 February 2012
Deseori
vorbim despre bucătăria arabă fară să ţinem cont că aceasta închide în
ea multiple tradiţii şi culturi. Şi în cazul bucătăriei arabe, istoria,
societatea şi modul de viaţă se reflectă în gastronomie. Când vorbim
despre bucătăria arabă, ne gândim la desen şi la beduini, la climă
toridă şi la ţinuturi neospitaliere, unde condiţiile de…
Read more »
Read more »
Amandină
7 February 2012
O
reteta de amandina din: oua, zahar, ulei, cacao, faina, praf de copt,
zahar, ciocolata calda, esenta rom, galbenusuri, unt si cacao.
Ingrediente: pentru blat: 6 oua 200 g zahar 30 ml ulei 20 g cacao 8
linguri faina 1 praf de copt pentru sirop: 400 ml apa 200 g zahar 2
pliculete ciocolata calda…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu măsline verzi
7 February 2012
O
reteta de rulouri de pui cu masline verzi din: file de piept de pui,
masline verzi, usturoi, lamaie, ulei de masline, maghiran, busuioc si
cimbru. Ingrediente: 500 g file de piept de pui sau curcan 200 g măsline
verzi 1 căpăţână de usturoi 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline maghiran
busuioc cimbru …
Read more »
Read more »
Supa Zocigleveş
7 February 2012
O
reteta de supa Zocigleveş din: ceapa, morcovi, gulie, cartofi, ardei
rgas, pasta de fasole verde, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2 cepe
2 morcovi 1 gulie 3 cartofi 1 ardei gras 100 g pastai de fasole verde 4
catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Curăţaţi zarzavaturile
şi tăiaţi-le după plac, în…
Read more »
Read more »
Sos de foie grass
7 February 2012
O
reteta de sos de foie grass din: foie grass, lapte, lichior de arahide,
piper, oregano, faina si sare. Ingrediente: 125 gr de foie gras 300 ml
de lapte 2 lingurite de licior de arahide 3 gr de piper negru macinat 3
gr de oregano 5 gr de sare 15 gr de faina Mod…
Read more »
Read more »
Pie cu dovleac
6 February 2012
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se coace la cuptor 1 kg dovleac timp de cca
50 min. Se desprinde pulpa de pe coajă şi se măsoară 400 g pulpă. Se
lasă să se răcească. Se frământă un aluat din 150 g făină, 100 g unt, 1
ou, un praf de sare, 1 lingură de…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Girl
6 February 2012
O
reteta simpla de Cocktail Golden Girl din: apricot brandy, votca, suc
de portocale si cirese. Ingrediente: 3 cl Apricot Brandy 2 cl votca 6 cl
suc de portocale cirese Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza
bine cu cuburi de gheata in shaker si se toarna prin strecuratoarea de
bar intr-u n pahar cu…
Read more »
Read more »
Budincă de pui cu ceapă şi migdale
6 February 2012
O
reteta delicioasa de budinca de pui cu ceapa si migdale din: pui, foi
de placinta, ceapa, oua, ulei de arahide, margarina, migdale, praf de
scortisoara, sofran, ghimbir, coriandru, sare, piper alb si frunze de
rucola. Ingrediente: 1 pui (circa 1 kg) 12 foi de plăcintă, foarte
subţiri 5 cepe albe 4 ouă 4 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume (Harira)
6 February 2012
O
reteta de ciorba de legume cu: carne de berbec, linte, morcovi, ulei de
masline extravirgin, ceapa, rosii, lamaie, sofran, coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 200 g carne de berbec 150 g linte 100 g morcovi 90 g
orez 3 linguri ulei de masline extravirgin 2 cepe 1,5 l apa 4 rosii 1/2
lamaie 1…
Read more »
Read more »
Legume aromate
6 February 2012
O
reteta de legume aromate din: ulei de masline, sparanghel, mazare,
praz, sos de soia si miere. Ingrediente: 1-1/2 lingurita cu ulei de
masline 750 g bete de sparanghel, curatate si taiate in bucati de circa 5
cm 1 lingura apa 250 g mazare pastai, cu captele taiate si atele
indepartate 3 tulpini de praz,…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe în frunze de gulie
6 February 2012
O
reteta de sarmalute in frunze de gulie din: frunze de gulie, piept de
pui, kaizer, ceapa, bulion, orez, piper si boia. Ingrediente: 15-20
frunze de gulie 2 bucăţi piept de pui 150 g kaizer 2 legături mărar 3
cepe mari 2 linguri bulion 100 g orez piper boia Mod de preparare: