Retete de top:
Pui la cuptor cu usturoi si cimbru
30 December 2011
O
reteta delicioasa de pui la cuptor cu usturoi si cimbru din: costita,
puisori, usturoi, cimbru, uleid e masline, zeama de lamaie, vin alb,
supa de pui, bulion, unt si faina. Ingrediente: 12 felii costita 6×450 g
puisori 2 capatani usturoi, taiate in doua 6 fire cimbru 2 linguri ulei
de masline zeama de la…
Read more »
Read more »
Muşchi în crustă aromatică
30 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi in crusta aromatica din: muschi de porc,
cimbru, oregano, boabe de mustar, ardei iute, piper, ulei, vin alb sec
si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 2 lingurite cu cimbru 2 lingurite
cu oregano 4 linguri cu boabe de mustar 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita
cu piper macinat 3…
Read more »
Read more »
Sote de vita provencale
29 December 2011
O
reteta delicioasa de sote de vita provencale din: spata, ceapa,
usturoi, ciuperci, ardei gras, rosii, masline verzi, fond de vita, foi
de dafin, cimbru, rozmarin, pasta de tomate, unt, sare, piper, ulei si
faina. Ingrediente: spată mânzat muschiul gros 900 g ceapă 60 g usturoi 5
g ciuperci 200 g ardei gras 150 g…
Read more »
Read more »
Salate pentru Revelion
29 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Salate pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus
de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Salate pentru Revelion. Salată de brie cu nuci caramelizate şi
curmale O reteta delicioasa de salata…
Read more »
Read more »
Crepes suzettes
29 December 2011
O
reteta delicioasa de crepes suzettes din: faina, lapte, oua, unt,
zahar, sare, portocale, suc de lamaie, esenta de vanilie si cointreau.
Ingrediente: faina 150 g lapte 300 ml oua 100 g (2 buc.) unt 60 g zahar
130 g sare 1 g portocale 300 g suc de lamâie 100 ml esenta de vanilie 5…
Read more »
Read more »
20 de Cocktailuri pentru Revelion
29 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de 20 de Cocktailuri pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a
da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati
aceste minunate 20 de Cocktailuri pentru Revelion. Shake de kiwi O
reteta foarte simpla de shake…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe
29 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu fructe, oua, zahar, zahar vanilat, coaja
de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gem de caise, gelatina, branza
de vaci, mascarpone, suc de lamie, lichior de portocale, frisca,
martipan, colorant alimentar. Ingrediente blat: 5 ouă 125 g zahăr 2
linguri zahăr vanilat 1 vârf de cuţit coajă de lămâie…
Read more »
Read more »
Porc cu ceapă şi gogonele acre
29 December 2011
O
reteta delicioasa de porc cu gogonele acre, ceapa, ulei, faina, bulion,
foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 600g gogonele acre 800g carne
de porc 6 cepe mări 100ml ulei 1 lingura faină 2 linguri bulion 1-2 foi
de dafin sare piper Mod de preparare: Căliţi în ulei, timp de 10-15
minute, carnea tăiată în…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mere
29 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu mere, stafide, faina, lapte, oua, zahar,
drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara, sare.
Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură stafide înmuiate rom 500g făină 150ml
lapte 2 ouă 200g zahăr 25g drojdie 1 linguriţa zahăr vanilat 20g coajă
rasă de lămâie 10g scorţişoară sare Mod de preparare: Dizolvaţi…
Read more »
Read more »
Negresă cu dovleac si gem
29 December 2011
O
reteta delicioasa de negresa cu dovleac, apa, zahar, faina, ulei, gem,
cacao, bicarbonat, esenta de rom, sare. Ingrediente: 1 cana apa 1 cana
zahar 1 cana ulei 2 cani faina 8 linguri gem de prune sau caise 300g
cubulete de dovleac 2 linguri cacao 1 lingurita bicarbonat 25ml esenta
de rom sare Ingrediente sirop:…
Read more »
Read more »
Mâncare de cartofi cu telină
29 December 2011
O
reteta delicioasa de mancare de cartofi cu telina, ceapa, foi de dafin,
boia, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100g ceapa 1
telina 2 foi de dafin 1linguriţa boia 1 lingură făină 100 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Puneţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe
intr-o cratiţă, acoperiţi-i cu apă…
Read more »
Read more »
Supa de roşii cu grâu
29 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de rosii cu grau, ceapa, morcov, telina,
usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800g roşii în bulion 150g
boabe de grâu 1 ceapa 1 morcov 1 telina 2 căţei de usturoi 1 leg.
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Alegeţi grâul şi puneti-l la
fiert în 1 litru de apă şi…
Read more »
Read more »
Calcan prajit cu coaja de citrice
29 December 2011
O
reteta delicioasa de calcan prajit cu coaja de citrice din: calcan,
portocala, lamai, zahar, otet de vin rosu, unt, ulei de masline, sare,
piper, cartofi, unt, smantana si verdeturi. Ingrediente: 6 bucăţi de
calcan, fără piele, de 200 g fiecare 1 portocală 2 lămâi (1 verde şi 1
galbenă) 30 g zahăr 2 linguri…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de papaya
29 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu gem de papaya din: papaya, zahar, suc de
lamaie, unt, lapte, scortisoara, oua, faina, zahar pudra si ulei.
Ingrediente: papaya proaspat 150 g zahar 85 g suc de lamâie 10 ml unt 30
g lapte condensat 10 ml scortioara baton 5 g oua 1 buc. faina 35 g
zahar…
Read more »
Read more »
Terină de jambon cu muştar
29 December 2011
O
reteta delicioasa de terina de jambon cu mustar din: jambon, ulei de
floarea soarelui, mustar boabe, patrunjel, gelatina, capere, paine
prajita, cidru, morcovi, tije de telina, ceapa, frunze de dafin, cimbru,
anason si piper. Ingrediente: 2 bucati mici de jambon cam de 1kg
fiecare ulei de floarea soarelui, pentru uns 2 linguri de mustar…
Read more »
Read more »
Escalop de vita
29 December 2011
O
reteta delicioasa de excalop de vita din: pulpa de manzat, smantana,
unt, mere, calvados, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: pulpă de
mânzat fără os 220 g smântănă 50 ml unt 15 g mere verzi 160 g rachiu de
mere Calvados 50 ml ciuperci 60 g sare, piper după gust Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui
29 December 2011
O
reteta delicioasa de chiftele cu: carne de pui, paine, oua, ceapa
rosie, patrunjel, pesmet, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 felii
de pâine 2 ouă 1 ceapă roşie 800 g de piept de pui pătrunjel pesmet
făină ulei de floarea-soarelui sare piper Mod de preparare: Se înmoaie
în apă călduţă cele două felii de…
Read more »
Read more »
Lichior de oua cu rom
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de lichior de oua cu rom din: lapte,
cuisoare, esenta de vanilie, scortisoara, galbenusuri, zahar, rom alb si
nucsoara. Ingrediente: 4 căni lapte 5 cuişoare 2-1/2 linguriţe esenţă
de vaniliei 1 linguriţă scorţişoar 12 gălbenuşuri 1-1/2 cană zahăr 2-1/2
căni rom alb (Havana) 1/2 linguriţă nucşoară Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale
29 December 2011
O
reteta delicioasa de salata de brie cu nuci caramelizate si curmale
din: branza brie, curmale, rucola, crutone, miez de nuca, zahar, ulei de
nuci si otet balsamic. Ingrediente: 600 g de brânză brie 85 g de
curmale fără sâmburi, tăiate în bucăţele 20g de rucola 100 g de crutoane
din comerţ, sfărâmate pentru nucile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de ciuperci
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: supa de pui,
ciuperci, unt, coniac, faina, smantana, sare, piper, rozmarin si ulei
de trufe negre. Ingrediente: 6 cani supa de pui ciuperci uscate ciuperci
proaspete 4 lg unt 1/4 ceasca coniac 2 lg faina 1/2 ceasca smantana
sare piper frunze rozmarin ulei de…
Read more »
Read more »
Tort special
29 December 2011
O
reteta delicioasa de tort special din: oua, zahar, cacao, nuca
macinata, sare, faina, zahar vanilat, galbenusuri, esenta de vanilie,
lapte, cafea instant, coniac, coaja de lamaie si mix de alune de padure.
Ingrediente: pentru blat: 10 ouă 10 linguri zahăr 2 linguri cacao 6
linguri nucă măcinată un praf sare 3 linguri făină un…
Read more »
Read more »
Chec cu nuci
29 December 2011
O
reteta delicioasa de chec cu nuci, faina, zahar pudra, margarina,
scortisoara, coaja de lamaie, praf de copt, bicarbonat. Ingrediente:
500g făină 150g zahăr pudră 150g miez de nuci 150g mărgarină său ulei
250ml zeamă de compot de fructe zahăr pentru pudrat 1 lingură
scorţişoară 1 lingură coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă praf de…
Read more »
Read more »
Parjoale cu fasole
29 December 2011
O
reteta gustoasa de parjoale din: fasole boabe, orez, ceapa, ulei,
pesmet, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400g fasole boabe 100g orez 2
cepe 150ml ulei 130g pesmet 3 căţei de usturoi sare piper Mod de
preparare: Puneţi fasolea aleasă la înmuiat, de pe o zi pe alta şi
fierbeţi- o schimbând apa de două, trei…
Read more »
Read more »
Dulce de castane cu cafea
29 December 2011
O
reteta delicioasa de piure de castane cu: unt, cafea, zahar vanilat,
frisca. Ingrediente: 500g de piure de castane 7 linguri unt 150 ml cafea
concentrata 1 lingurita zahar vanilat 200ml frisca Mod de preparare:
Amestecaţi piureul de castane cu cafeaua, adăugaţi untul înmuiat şi
zahărul vanilat. Amestecaţi bine până obţineţi o pastă compactă şi…
Read more »
Read more »
Supă cu afumătură şi ficat
29 December 2011
O
reteta gustoasa de supa cu: ficat de porc, cartofi, ceapa, ulei,
costita afumata, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 l apă
250g ficat de porc 500g cartofi 1 ceapa 50g ulei 150g costiţă afumata
200ml smântână sau iaurt 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi puneţi-i la fiert în…
Read more »
Read more »
Tarta cu visine
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tarta cu visine din: frisca, dulceata de
visine, faina, zahar, unt, oua, lapte si praf de copt. Ingrediente: 1
tub frisca 1 borcan cu dulceata de visine sau cirese pentru blat: 150 g
faina 75 g zahar 75 g unt 2 oua 1 lingura cu lapte 1 pliculet praf…
Read more »
Read more »
Cremă cu whisky
29 December 2011
O
reteta delicioasa de crema cu whisky din: frisca, lapte, whisky, nes,
ciocolata neagra, ciocolata alba, esenta de vanilie, esenta de migdale
si nucsoara. Ingrediente: 1 cană frişcă obţinută din smântână foarte
proaspătă cu 30 – 40% grăsime 500ml lapte fierbinte 2 căni whisky 1
linguriţă nes 50g ciocolată neagră topită 150g ciocolată albă topită…
Read more »
Read more »
Sos de visine si visinata
29 December 2011
Incălzeste
250 g visine congelate, fără sâmburi, 2 linguri zahăr (sau mai mult
dacă doresti) si zeama si coaja rasă de la 1 portocală, la foc mic 10-15
minute, amestecând continuu, până când vişinele se strivesc. Lasă vasul
deoparte si adaugă 4 linguri vişinata înainte de a servi. Dacă doresti,
poţi înlocui vişmata cu lichior…
Read more »
Read more »
Pere în vin rosu si scortisoara
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pere in vin rosu si scortisoara din:
pere, vin rosu, zahar, scortisoara, anason, inghetata de vanilie, lapte,
galbenus de ou si frisca. Ingrediente: pere 1000 g vin rosu 1500 ml
zahar 300 g scor
isoara baton 1 buc vanilie baton 1 buc. anason 3 g
înghetata de vanilie 300 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Sunrise
29 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sunrise din: campari, zeama de lamaie,
albusuri, inghetata de lamaie, tonic, frunze de menta si cirese.
Ingrediente: 8 cl Campari 4 linguri de zeama de lamaie 2 albusuri 500 ml
inghetata de lamaie tonic 8 frunze de menta 4 perechi de cirese Mod
de preparare: Mixam bine in shaker…
Read more »
Read more »
Rasol alb cu sos de hrean
29 December 2011
O
reteta delicioasa de rasol alb cu sos de hrean din: rasol manzat,
ceapa, telina, patrunjel, morcov, pastarnac, cimbru, foi de dafin,
cuisoare, piper, hrean smantana, faina si sare. Ingrediente: rasol
mânzat dezosat 1 kg ceapă 70 g telină 70 g pătrunjel rădăcină 30 g
morcov 50 g păstârnac 40 g cimbru, foi de dafin,…
Read more »
Read more »
Cookies cu cereale şi rodii
29 December 2011
O
reteta delicioasa de coockies cu cereala si rodii din: fulgi de ovaz,
miere, faina, oua, stafide, ciocolata neagra, unt, frisca, zahar tos,
rodii, sare, menta si ananas confiat. Ingrediente: 300 g fulgi de ovăz
120 ml miere 80 g făină două ouă 50 g stafide 200 g ciocolată neagră 75 g
unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru Revelion
29 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete culinare pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete culinare pentru Revelion. Chiftelute de orez cu ierburi O
reteta delicioasa de chiftelute…
Chiftelute de orez cu ierburi
29 December 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute de orez cu ierburi din: orez, cimbru
verde, seminte de marar, seminte de pin, oua, piper negru, sare si
faina. Ingrediente: 1 cana orez fiert 1 lingurita cu cimbru verde
maruntit 1 lingurita cu seminte de marar 2 lingurite cu seminte de pin 2
oua 1 jumatate de lingurita cu…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci cu varză creaţă
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi dulci cu varza creata din: varza
creata, cartofi dulci, seminte de dovleac, seminte de susan, pudra de
curry, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: o varză
creaţă 3 cartofi dulci 50 g seminţe de dovleac o lingură de seminţe de
susan o jumătate de linguriţă de…
Read more »
Read more »
Retete video de Revelion
29 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete video de Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete video de Revelion. Cum se prepara legume prajite (video)
O reteta video delicioasa si…
Read more »
Read more »
Muschi de mânzat cu sos
29 December 2011
O
reteta delicioasa de muschid e manzat cu sos din: muschi de manzat,
unt, patrunjel, suc de lamaie, usturoi, cimbru si sare. Ingrediente:
muschi de mânzat 800 g unt 120 g pătrunjel proaspăt 20 g suc de lămâie
10 ml usturoi 2 g cimbru 2 g sare după gust Mod de preparare: Pregătim
untul…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu fructul pasiunii
29 December 2011
O
reteta delicioasa de tiramisu cu fructul pasiunii din: oua, mascarpone,
zahar, frisca, esenta de cafea, fructul pasiunii si piscoturi.
Ingrediente: oua 6 buc mascarpone 500 g zahar 250 g frisca batuta 200 g
esenta de cafea 30 ml fructul pasiunii 4 buc. (160 g) piscoturi 450 g
Mod de preparare: Se pun la…
Read more »
Read more »
Gaina coapta in miere
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gaina coapta in miere din: gaina sau
pui, ceapa, mar, telina, morcovi, miere, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 gaina potrivita sau un pui mai mare 2 cepe potrivite 1
mar 1 telina mica 2 morcovi 2 linguri miere sare piper negru 3 linguri
ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
15 Cocktailuri pentru Revelion
29 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de 15 Cocktailuri pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 15 Cocktailuri pentru Revelion. Cocktail Guadalupa O reteta
simpla de Cocktail Guadalupa din: tequila, lichior…
Read more »
Read more »
Pui cu măsline si sos de lămâie
28 December 2011
O
reteta delicioasa de pui cu masline, lamaie, supa de legume, ardei
rosu, ulei, mustar, coriandru. Ingrediente: 600g piept de pui 3 cepe
200g măsline 1 lămâie 200ml supa de legume 1 ardei gras roşu 100ml ulei 1
linguriţă muştar 1 linguriţă pudra de coriandru Mod de preparare:
Curăţaţi carnea de pielite, prăjiţi-o întreagă în…
Read more »
Read more »
Budincă de mălai cu stafide
28 December 2011
O
reteta delicioasa de budinca de malai cu: stafide, nuci, miere, coaja
de lamaie, ulei, gris. Ingrediente: 250g stafide 100g nuci măcinate 4
linguri miere 1 lingură coajă de lămâie 1 lingură ulei 250g mălai 100g
gris Mod de preparare: Puneţi la fiert 800 ml apă şi când apa începe
să clocotească adăugaţi "în…
Read more »
Read more »
Dovleac cu jambon
28 December 2011
O
reteta delicioasa de dovleac cu jambon, ulei de masline, nucsoara,
sare, piper. Ingrediente: 800g dovleac 400g jambon crud-uscat 4 linguri
ulei de măsline 1 linguriţă nucşoară rasă sare piper Mod de preparare:
Spălaţi dovleacul, ştergeţi-l şi apoi tăiaţi-l în triunghiuri cu latura
de maximum 7 – 8cm. Tăiaţi jambonul în felii foarte subţiri. Amestecaţi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere si prune
28 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina,
oua, coaja de lamie, praf de copt, ulei, mere, prune. Ingrediente:
250ml iaurt cu fructe 250g zahar pudra 350g făină 5 ouă coajă de lămâie 1
plic praf de copt 100ml ulei 4 mere 10 prune Mod de preparare: Frecaţi
zahărul cu gălbenuşurile…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu prune
28 December 2011
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu prune, vin, ulei, alune de
padure, zahar, cuisoare, sare, piper, boia, cimbru verde. Ingrediente: 1
kg muşchi de porc 500g prune 200ml vin 2 linguri ulei 100g alune de
pădure 1lingură zahăr 3 – 4 cuişoare sare piper boia cimbru verde Mod de
preparare: Zdrobiti şi amestecaţi…
Read more »
Read more »
Muschi de vita in stil asiatic
28 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vita in stil asiatic din: usturoi,
ghimbir, coriandru, zahar, chilli, sos de soia, ulei si muschi de vita.
Ingrediente: 6 catei usutoir, zdrobiti 2 linguri ghimbir razuit 3
linguri coriandru macinat 1 lingura zahar un praf chilli 2 linguri sos
de soia 1 lingura ulei 1,5 muschi de vita…
Read more »
Read more »
Ruladă cu cremă de ciocolată si fistic
28 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu crema de ciocolata si fistic din: oua,
zahar, unt topit, zahar vanilat, sare, faina de migdale, faina,
ciocolata cu lapte, fistic, galbenusuri, cafea instant, lapte, zahar
farin, vanilie, rom natural, unt si bomboane de ciocolata. Ingrediente:
pentru aluat: 3 ouă 3 linguri zahăr 2 linguri unt topit un plic…
Read more »
Read more »
Supă de zarzavat cu crutoane
28 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de zarzavat cu crutoane, sfecla, gulie,
cartofi, ceapa, telina, ulei, seminte de chimen, frubze de telina,
crutoane, sare, piper. Ingrediente: 1 sfeclă 1 gulie 2 cartofi 1 ceapa 1
telină 2 linguri ulei 1 lingură seminte de chimen 1 leg. frunze de
telina 500g crutoane de păine prăjită usturoiată sare…
Read more »
Read more »
Glogg
28 December 2011
O
reteta simpla de glogg din: vin rosu, coaja de portocale, scortisoara,
cardamon, cuisoare, migdale, stafide, zahar si cognac. Ingrediente: 1,51
vin roşu 150g coajă rasă de portocale 150g scorţişoară măcinată 120
seminţe de cardamon pisat 125 cuişoare zdrobite 50g migdale măcinate 50g
stafide 12 cubuleţe zahăr cubic 150ml cognac Mod de preparare:
Puneţi…
Read more »
Read more »
Ruladă de fasole cu salată
28 December 2011
O
reteta delicioasa rulada de fasole alba, cimbru, marar, ardei rosu,
ceapa, usturoi, salata verde, boia dulce, foaie de dafin, ulei de
masline, sare, piper. Ingrediente: 1 kg fasole albă 1 lingurită cimbru
uscăt 1 leg.mărar verde 1 ardei roşu 2 cepe 3 căţei de usturoi salata
verde 1 linguriţă boia dulce 1 foaie de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara piure de cartofi cu mascarpone (video)
28 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara piure de cartofi cu mascarpone. Un
preparat rapid, gustos si delicios si foarte sanatos. Ingrediente: 4 1/4
pounds russet potatoes salt and pepper to taste cayenne to taste 1 cup
butter (2 sticks) 1/2 cup mascarpone cheese 3/4 cup milk 1 egg yolk Cum
se prepara piure de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu Fanta
28 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu fanta din: oua, zahar, ulei, faina,
praf de copt, branza dulce, zahar, margarina, fanta, budinca de vanilie
si zahar. Ingrediente: Blat : 6 oua 6 linginguri zahar 100 ml ulei 6
linguri faina 1/2 praf de copt Crema 1: 1 kg branza dulce 200 gr zahar
un pachet margarina…
Read more »
Read more »
Salată de varză nouă cu nuci
28 December 2011
O
reteta delicioasa de salata de varza noua, nuci, ulei de masline, otet
balsamic, coriandru boabe, sare, piper, boia dulce, boia iute.
Ingrediente: 1 varză albă nouă 200g nuci zdrobite măi mare 3 linguri
ulei’ de măsline 2 linguri oţet balsamic 1 linguriţă boabe de coriandru
sare piper boia dulce boia iute Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Peste in sos mediteraneean
28 December 2011
O
reteta delicioasa de peste in sos mediteraneean din: peste, rosii
coapte, usturoi, ardei gras, vin alb, faina, oregano, patrunjel, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 1 kg peste cu carne alba (pastrav, salau,
stiuca, cega) 1 kg rosii coapte 3-4 catei de usturoi 1 ardei gras rosu
300 ml vin alb 3 linguri cu faina…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi mure
28 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu nuci, zahar pudra, faina, oua, unt,
praf de copt, gem de caise, mure. Ingrediente: 100g nuci măcinate 25g
zahăr pudră 125g făină 3 oua 100g unt 1 linguriţă praf de copt 3 linguri
gem de caise 300g mure Mod de preparare: Topiţi untul într-o cratiţă şi
apoi luaţi vasul…
Read more »
Read more »
Soté de vita cu masline
28 December 2011
O
reteta delicioasa de sote de vita cu masline din: spata manzat,
masline, ardei, rosii, ulei, supa de vita, ceapa, usturoi, sare si
faina. Ingrediente: spată mânzat 1 kg măsline 200 g ardei 200 g rosii
800 g ulei 20 ml supă de vită 500 ml ceapă 100 g usturoi 20 g sare după
gust…
Read more »
Read more »
Tuille cu portocale
28 December 2011
O
reteta delicioasa de tuille cu portocale din: unt, zahar pudra, suc de
portocale, faina si zahar. Ingrediente: unt 10 g zahar pudra 10 g suc de
portocale 10 ml faina 8 g zahar 10 g Mod de preparare: Se alifiaza
untul, adaugam restul de ingrediente pâna se obtine o compozitie omogena
de consistenta…
Read more »
Read more »
Peşte alb cu legume înăbuşite
28 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de peste alb cu legume inabusite din:
peste, ceapa rosie, rosie, ardei gras rosu, vin alb, lamai, patrunjel,
ulei de masline, sare, piper si unt. Ingrediente: 500 g peste alb
(salau, merluciu, pangasius) 2 cepe rosii 1 rosie 1 ardei gras rosu 1
pahar cu vin alb 2 lamai 1…
Read more »
Read more »
Cosulet de ceapa verde
28 December 2011
O
reteta delicioasa de cosulet de ceapa verde din: piept de pui, cartof,
morcovi, patrunjel, castraveti murati, ou, mustar, zeama de lamaie,
ulei, sare, piper, paine, ceapa verde si sticksuri. Ingrediente: 1/2
piept de pui 1 cartof 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2-3 castraveti
murati 1 ou 2 lingurite cu mustar 1 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase pentru Revelion
28 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Deserturi delicioase pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru
a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati
aceste minunate Deserturi delicioase pentru Revelion. Crema la pahare cu
frisca Ingrediente: 3 căni cu lapte…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete in vin rosu
28 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlete in vin rosu din: cotlete cu os, praz,
usturoi, morcov, vin rosu, foid e dafin, susan, cimbrisor, sare si
piper. Ingrediente: 4 cotlete cu os 1 fir de praz 1 capatana de usturoi 2
cani cu vin rosu 1 morcov 2 foi de dafin 2 lingurite cu susan 2-3
crengute…
Read more »
Read more »
Crap cu sos aromat
28 December 2011
O
reteta delicioasa de crap cu sos aromat din: crap, ceapa, sos de rosii,
usturoi, ghimbir, ardei iute, praf de curry, turmeric si ulei.
Ingrediente: 1 kg crap 1 ceapa 4-5 linguri cu sos de rosii 3-4 catei de
usturoi 2 cm radacina de ghimbir 1 ardei iute 1/2 lingurita cu praf de
curry 1/2…
Read more »
Read more »
Cozonac de casă
28 December 2011
O
reteta delicioasa de cozonac de casa din: oua, drojdie, faina, lapte,
unt, sare, ulei de floarea soarelui, zahar vanilat, coaja de lamaie,
zahar, nuca, coaja de portocala, esenta de rom, cacao, stafide, coniac,
ou, zahar, ciocolata alba si portocale confiate. Ingrediente: pentru
aluat: 6 ouă 60 g drojdie proaspătă un kg făină 250 ml…
Read more »
Read more »
Tarta tatin
28 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta tatin din: foietaj, zahar, scortisoara si
mere. Ingrediente: foietaj 600 g zahar 350 g scortisoara pudra 1 g mere
verzi 1000 g Mod de preparare: Se întinde foietajul în strat de 1 cm
si se lasa la rece. Merele se spala, se curat
a de coaja si se taie în…
Read more »
Read more »
Sote de vita cu muguri de fasole
28 December 2011
O
reteta delicioasa de sote de vita cu muguri de fasole din: carne de
vita, ceapa, usturoi, morcovi, broccoli, ciuperci, ardei gras, muguri de
fasole, ulei de masline, piper, praf de usturoi, sos tabasco,
scortisoara, supa de vita si sare. Ingrediente: carne de vită tăiată
julienne 800 g ceapă tocată mărunt 50 g usturoi tocat…
Read more »
Read more »
Lapte cu miere si nuci
28 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de lapte cu miere si nuci din: lapte,
miere, nuci, scortisoara, nucsoara, galbenusuri si rom. Ingrediente: 1
litru lapte proaspat 4 linguri miere de albine 4 linguri nuci macinate 2
lingurite scortisoara macinata 1/2 lingurita nucsoara rasa 2
galbenusuri proaspete 50 ml rom Mod de preparare: Am
Sfecle umplute
28 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sfecle umplute din: sfecle, ceapa, nuci,
otet de mere, seminte de chimen, miere, ulei de masline, cuscus, sare,
piper, hrean si dafin. Ingrediente: 3 sfecle mijlocii 4 cepe mari 100 g
nuci macinate mai mare 3 linguri otet de mere sau zeama de lamaie 1
lingurita seminte de chimen…
Read more »
Read more »
Vin fiert cu portocale
28 December 2011
O
reteta simpla de vin fiert cu portocale din: vin rosu, portocale,
cuisoare, cardamon, stafide si scortisoara. Ingrediente: 1 litru vin
roşu 1 portocală 5 cuişoare 1 cardamon 20 stafide 1/2 linguriţă
scorţişoară sau 1 baton întreg de 5 cm lungime Mod de preparare:
Spălaţi o portocală şi înfigeţi în ea din loc în…
Read more »
Read more »
Andive la cuptor
28 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de andive la cuptor din: andive, paine,
mozzarella, telemea, usturoi, ierburi aromate, lamaie, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 4 andive 4 felii de paine 4 felii de
mozzarella 4 bucati de telemea (bastonase) 2 catei de usturoi 1
lingurita ierburi aromate – marar, patrunjel, tarhon, etc. 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Retete delicioase pentru masa de Revelion
28 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete delicioase pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Retete delicioase pentru masa de Revelion.
Salată de linte cu dovleac O…
Read more »
Read more »
Carpaccio cu sfeclă roşie
28 December 2011
O
reteta delicioasa de carpaccio cu sfecla rosie din: carpaccio de vita
afumat, sfecla rosie, varza creata, smantana, usturoi, otet de vin,
lamaie, sare, piper, patrunjel si mustar dulce. Ingrediente: 200 g
carpaccio de vită afumat 4 sfecle roşii două mere 500 g varză creaţă 200
ml smântână 5 căţei de usturoi 50 ml oţet…
Read more »
Read more »
Varza rosie cu portocale si nuci
28 December 2011
O
reteta delicioasa de varza rosie cu portocale si nuci din: varza rosie,
portocale, nuci, cuisoare, boabe de ienupar, ulei de masline, vin rosu,
sare si piper alb. Ingrediente: 1 varza rosie mai mare 2 portocale 150 g
nuci pisate mai mare 2 cuisoare 1 lingurita cu boabe de ienupar 150 ml
ulei de masline…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatoare: Peste umplut
28 December 2011
O
reteta delicioasa de peste umplut din: macrou, spanac, ceapa verde,
usturoi, lamaie, malai, sare, piper si ulei. Ingrediente: 4 bucati de
macrou 500 g spanac 1 legatura de ceapa verde 3-4 catei de usturoi 1
lamaie 3 linguri cu malai sare piper ulei Mod de preparare: Curăţă
peştele şi stropeşte-l cu zeamă de…
Read more »
Read more »
File de porc cu varza rosie
28 December 2011
O
reteta delicioasa de file de porc cu varza rosie din: muschi file,
cuisoare, varza rosie, prune, ulei de masline, sare, piper si ienupar.
Ingrediente: 4 felii de muschi file 12 cuisoare 1/2 varza rosie 8 prune
uscate inmuiate in cognac 3 linguri ulei de masline sare piper ienupar
Mod de preparare: Infingeti cate…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de vita pentru Revelion
27 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete cu carne de vita pentru Revelion pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Retete cu carne de vita pentru Revelion. Soté
de vita O reteta…
Read more »
Read more »
Tort de inghetata
27 December 2011
O
reteta delicioasa de tort de inghetata din: frisca lichida, zahar, oua,
zahar pudra, unt, faina, oua, sare, fructe de padure si gelatina.
Ingrediente: 400 ml frisca lichida 4 linguri cu zahar 4 oua pentru blat:
100 g zahar pudra 100 g unt 50 g faina 2 oua sare pentru jeleu: 200 g
fructe de…
Read more »
Read more »
10 Cocktailuri pentru Revelion
27 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de 10 Cocktailuri pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 10 Cocktailuri pentru Revelion. Sangrita O reteta de sangrita
din: suc de rosii, zeama de…
Read more »
Read more »
File de peşte cu sos de portocale şi capere
27 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de file de peste cu sos de portocale si
capere din: pangasius, zeama de la o portocala, portocala, unt, capere,
smanana, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 500 g pangasius (2-3
fileuri) zeama de la o portocala 1 portocala pentru decor 50 g unt 125 g
smantana 1 borcan cu…
Read more »
Read more »
Muşchi de viţel cu sos de portocale
27 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vitel cu sos de portocale din: muschi de
vitel, portocale, unt, ulei de masline, piper, patrunjel, zahar brun,
vin si coaja de portocale. Ingrediente: un kg şi jumătate muşchi de
viţel 4 portocale mari 100 g unt sărat 4 linguriţe ulei de măsline piper
negru măcinat o legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Peşte în crustă pe pat de salată
27 December 2011
O
reteta delicioasa de peste in crusta pe pat de salata din: file de
salau, lamai, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline,
unt, faina, otet de mere, iaurt, sare, salata verde, ciuperci, otet
balsamic si ulei de masline. Ingrediente: un kg file de şalău 2 lămâi
sare grunjoasă piper negru boabe şi măcinat…
Read more »
Read more »
Pui cu unt la tavă
27 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu unt la tava din: pui, sare
grunjoasa, unt, rozmarin verde, usturoi, piper, fasole verde, rucola,
zeama de lamaie, zeama de portocala, ulei de masline, miere, fructe si
pesmet. Ingrediente: 1 pui mare sare grunjoasa 150 g unt rozmarin verde o
capatana de usturoi piper negru macinat fasole…
Read more »
Read more »
Cuburi cu vişine şi cremă stracciatella
27 December 2011
O
reteta delicioasa de cuburi cu visine si crema stracciatella din: oua,
zahar, zahar vanilat, sare, faina, cacao, amidon, visine, lapte, praf de
bucinda de vanilie, frisca, ciocolata si visinata. Ingrediente: blat: 6
ouă 180 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf sare 80 g făină 2 linguri
cacao 70 g amidon în plus: …
Read more »
Read more »
Sarmale munteneşti
27 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale muntenesti din: carne de porc, marar, ou,
sare, piper, foi de dafin, ceapa, orez, ulei de masline, varza murata,
piure de rosii si slanina afumata. Ingrediente: un kg carne de porc, de
preferat pulpă cu puţină grăsime o legătură mărar proaspăt o măciulie
mărar uscat un ou sare piper negru…
Read more »
Read more »
Creme brulle cu coacaze rosii
27 December 2011
O
reteta delicioasa de creme brulle cu coacaze rosii din: zahar, zahar
brun, galbenus de ou, baton de vanilie, smantana, lapte, coacaze rosii
si menta. Ingrediente: zahar 250 g zahar brun 100 g galbenus de ou (10
buc.) 200 g baton de vanilie 1 buc smântâna lichida 500 ml lapte 500 ml
coacaze rosii 250…
Read more »
Read more »
D-ale porcului cu mămăligă
27 December 2011
O
reteta delicioasa din carne de porc cu mamaliga din: carnati, jumari,
muschiulet afumat, rozmarin, sare, piper, usturoi, malai, apa si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 2 cârnaţi bine afumaţi şi condimentaţi
8-10 jumări un muşchiuleţ afumat o crenguţă rozmarin sare piper negru
măcinat un căţel usturoi 300 g mălai un l apă 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supă cu crevete
27 December 2011
O
reteta delicioasa de supa cu crevete din: crevete, broccoli, varza
creata, conopida, orez, rosie, lamaie, ulei de masline, ceapa, morcovi,
usturoi, frunza de dafin, sare si piper. Ingrediente: ocoroană de
crevete decorticate 500 g broccoli 500 g varză creaţă o conopidă 80 g
orez o roşie o lămâie 50 ml ulei de măsline o…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc la tavă cu sos de rodie
27 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc la tava cu sos de rodie din: cotlet
de porc, sunca afumata, usturoi, sare grunjoasa, ulei de floarea
soarelui, piper, pesmet alb, unt, vin alb demisec, zahar brun si rodie.
Ingrediente: un kg cotlet de porc 150 g şuncă afumată o căpăţână usturoi
sare grunjoasă 2-3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Tarta cu piersici si migdale
27 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu piersici si migdale din: faina, oua,
zahar, zahar pudra, migdale, piersici, pudra de migdale, unt si lapte.
Ingrediente: faina 300 g oua 5 bucati zahar 100 g zahar pudra 50 g
migdale felii 25 g piersici proaspete 1200 g pudra de migdale 125 g unt
225 g lapte 500…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii uscate si leurdă
27 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tarta cu rosii uscate si leurda din:
faina, praf de copt, oua, lapte batut, ulei de masline, cascaval, branza
telemea, rosii uscate, seminte de dovleac, leurda, sare si piper.
Ingrediente: 160 g făină un pliculeţ praf de copt 3 ouă 100 ml lapte
bătut o lingură de ulei de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si nuci
27 December 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu branza si nuci din: apa, ulei de
floarea soarelui, zahar tos, oua, praf de copt, lamaie, faina, branza de
vaci dulce, miez de nuca, branza telemea, gris, zahar vanilinat, sare
si gem de pere. Ingrediente: 200 ml apă 200 ml ulei de floarea-soarelui
380 g zahăr tos 3 ouă…
Read more »
Read more »
Cocktailuri pentru Revelion
27 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Cocktailuri pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Cocktailuri pentru Revelion. Cocktail Green Island O reteta
simpla de Cocktail Green Island din: lichior de…
Read more »
Read more »
Trufe rafinate în sos de portocale
27 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe rafinate in sos de portocale din: ciocolata
menaj, ciocolata cu lapte, galbenus, pricomigdale, smantana dulce,
zahar, gelatina, gemd e portocale, lichior de portocale si migdale.
Ingrediente: pentru trufe: 150 g ciocolată menaj 150 g ciocolată cu
lapte 1 gălbenuş 100 g pricomigdale 400 ml smântână dulce 35 g zahăr 10…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Friptura de Curcan (video)
27 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara friptura de curcan. Un preparat
delicios si rapid, gustos si sanatos. Ingrediente: 12-24 pound turkey
seasoning salt: salt, black pepper, and cayenne 3 tbsp butter 4 springs
of rosemary 1/2 bunch sage leaves 1 onion 1 carrot 1 celery rib Cum se
prepara Friptura de Curcan
Read more »
Read more »
Deserturi pentru Revelion
27 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Deserturi pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Deserturi pentru Revelion. Tort cu ananas şi vişine O reteta
gustoasa de tort cu ananas si…
Read more »
Read more »
Gaina umpluta cu carne de porc
27 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gaina umpluta cu carne de porc din:
gaina, ceapa, carne tocata de porc, bacon, maruntaie de gaina,
galbenusuri, unt, sare, piper, nucsoara, paprica, coniac, zeama de
carne, unt si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina mare 2 cepe 200 g carne
tocata de porc 75 g bacon maruntaiele de la gaina…
Read more »
Read more »
Soté de vita
27 December 2011
O
reteta simpla de sote de vita din: carne de vita, vin rosu, morcov,
ceapa rosie, ulei de floarea soarelui, concentrat de vita, cimbru, foi
de dafin, telina, pasta de tomate, ciuperci, bacon, toast si sare.
Ingrediente: carne de vită 720 g vin rosu 200 ml morcov 60 g ceapă rosie
50 g ulei de…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Calamari umpluti
27 December 2011
O
reteta delicioasa de calamari umpluti din: calamari, somon, orez,
morcovi, ceapa, vin alb, usturoi, lamaie, oregano, foaie de dafin, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 3 calamari mari 100 g somon afumat 100 g
orez 1-2 morcovi 1 ceapa mare 100 ml vin alb 2-3 catei de usturoi 1/2
lamaie oregano 1 foaie de dafin…
Read more »
Read more »
Cocktail de Campari cu zmeura
27 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail de Campari cu zmeura din: zmeura, campari,
inghetata de vanilie, vin spumant si fire de menta. Ingrediente: 250 g
zmeura 6 cl Campari 500 ml de inghetata de vanilie vin spumant sec 4
fire de menta Mod de preparare: Spalam si lasam sa se scurga de apa
zmeura proaspata;…
Read more »
Read more »
Sos de pâine şi smântână
27 December 2011
Pune
la foc 500 ml lapte integral, 1 ceapă tăiată în două, în care infigi 8
cuiţoare si 1 foaie de dafin. Incâlzeste bine, acoperă si lasă la
infuzat 30 de minute. Strecoară si pune din nou pe foc cu 150 g pesmet
proaspăt din focaccia cu ulei de măsline. Reîncălzeşte, amestecând 3-4
minute, până…
Turnedou de vită
27 December 2011
O
reteta delicioasa de turnedou de vita din: muschi de vita, bacon,
ciuperci, unt, smantana, ceapa, vin alb, patrunjel, sare si piper boabe.
Ingrediente: 800 g muschi de vita 12 felii de bacon 800 g ciuperci
proaspete 80 g unt 100 g smantana 1 ceapa mica 2 pahare cu vin alb 1
legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas şi vişine
27 December 2011
O
reteta gustoasa de tort cu ananas si visine din: oua, zahar, faina,
cacao, esenta de rom, ulei, zahar, compot de ananas, iaurt, gelatina,
intaritor, frisca si visine. Ingrediente: pentru blat: 6 ouă 6 linguri
zahăr 6 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 fiolă esenţă de rom sau
vanilie 1 lingură ulei pentru formă pentru…
Read more »
Read more »
Muchi de porc umplut
27 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc umplut din: muschi de porc,
usturoi, ceapa, vin alb sec, ardei grasi, spanac, branza feta, bacon,
foi de dafin, sare, piper, ulei de masline, cimbrisor si rucola.
Ingrediente: 1 lg muschi de porc 1 capatana de usturoi 2 cepe 150 ml vin
alb sec 2 ardei grasi colorati…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Frigarui asortate
27 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui asortate din: carne de porc, carne de
vita, carne de pui, slanina afumata, ardei grasi, rosii, ciuperci,
ceapa, sare, boia, piper, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 500 g
carne de porc 500 g carne de vita 500 g carne de pui 200 g slanina
afumata sau kaizer 4…
Read more »
Read more »
Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci
27 December 2011
O
reteta delicioasa de Fricandou de mânzat la cuptor cu sos de ciuperci
din: fricandou de manzat, ciuperci, vin alb, supa de vita, smantana,
faina, slanina, sare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: fricandou
de mânzat 900g ciuperci 300g ceapa 120g vin alb 200 ml supa de vita
200ml smântană lichidă 100ml făină 20g slănină sare,…
Read more »
Read more »
Supa delicioasa de scoici
27 December 2011
O
reteta gustoasa de supa delicioasa de scoici din: scoici, creveti,
morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, unt, galbenus, smantana,
busuioc, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g scoici 200 g creveti 2
morcovi 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 1 pastarnac 1 ceapa mare
500 g rosii 2 linguri cu unt 1 galbenus 100…
Read more »
Read more »
Frigarui de peste
27 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de peste din: fileuri de cod sau
merluciu, sos de soia, zeama de lamaie, praz, piper, ceapa rosie, ardei
capia, ardei iute, patrunjel, marar si lamaie. Ingrediente: 3 fileuri
de cod sau merluciu 1-2 linguri cu sos de soia 1-2 linguri cu zeama de
lamaie 1 praz piper in patru…
Read more »
Read more »
Tort cu crema de zmeura si lamaie
27 December 2011
O
reteta gustoasa de tort cu crema de zmeura si lamaie din: oua, zahar,
sare, zahar vanilat, faina, praf de copt, amidon, unt, zmeura, foi de
gelatina, frisca, suc si coaja de lamaie, vanilie si branza de vaci.
Ingrediente: blat de pandişpan: 4 ouă 120 g zahăr 1 praf sare 1 plic
zahăr vanilat 100…
Read more »
Read more »
Cocktail Latin Lover
27 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Latin Lover din: tequila, rachiu, sirop de
ananas, sirop de zahar, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 2 cl
tequila 2 cl rachiu de trestie de zahar 1 cl sirop de zahar 2 cl sirop
de ananas 1 cl zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Terină cu sos de muştar
27 December 2011
O
reteta delicioasa de terina cu sos de mustar din: carne de porc, carne
de vita, ficat de pui, oua, ceapa, usturoi, mustar, vin alb sec,
smantana, mustar cu boabe, ananas, alune, sare, piper si cimbru.
Ingrediente: 250 g carne de porc 250 g carne de vită 250 g ficat de pui 3
ouă o…
Read more »
Read more »
Umplutura de castane
27 December 2011
Marunţeţte
1 ceapă si 2 codiţe de ţelină ai soteza-le în 50 g unt, până când se
înmoaie. Adaugă 3 linguri coniac si lasă vasul deoparte. Marunţeste 200 g
pâine integrală, 1 lingură cimbru si 1 lingură salvie. Adaugă 200 g
castane (poţi înlocui cu cartofi fierţi). Adaugă amestecul în vasul cu
ceapă si presară…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cosulete aperitiv
27 December 2011
O
reteta delicioasa de cosulete aperitiv din: aluat, ficat de pui,
masline, ciuperci, ceapa, ardei, patrunjel, oua, sare si piper.
Ingrediente: un pachet aluat pentru foietaj 500 gr ficat de pui fiert
200 gr masline feliate 300 gr ciuperci 2 cepe 1 ardei 1 legatura
patrunjel 2 oua sare piper Mod de preparare: Ciupercile, ceapa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Spaghete cu sunca afumata si nuci (video)
26 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara Spaghete cu sunca afumata si nuci.
Un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos.
Ingrediente: 14 oz package dry spaghetti 2 tbsp olive oil 4 oz thinly
slice smoked ham 3-4 cloves garlic, thinly sliced red chili flakes to
taste 1 1/2 to 2 cups chicken…
Read more »
Read more »
Clatite cu crema de creveti
26 December 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu crema de creveti din: oua, ulei, faina,
lapte, cimbru, sare, creveti decorticati, crema de branza, smantana,
mascarpone, iaurt, ceapa verde, parmezan, unt, usturoi, marar, sare si
piper. Ingrediente: pentru clatite: 3 oua 2 linguri cu ulei 1 cana cu
faina 1 cescuta cu lapte cimbru sare ulei pentru umplutura:…
Read more »
Read more »
Coaste de vita cu sos
26 December 2011
O
reteta delicioasa de coaste de vita cu sos din: coaste de manzat,
ketchup, otet de mere, suc de mere, zahar brun, sos warchestaire,
usturoi, ceapa, sos tabasco, nucsoara, chilli, chimen, sare, sos de soia
si supa de legume. Ingrediente: coaste de mânzat 1200 g ketchup 250 ml
otet de mere 10 ml suc de…
Read more »
Read more »
Peşte cu sos picant
26 December 2011
O
reteta delicioasa de peste cu sos picant din: peste, ulei, faina,
rosii, usturoi, sos de tomate, vin alb, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: un kg de peşte 125 g ulei 75 g făină 500 g roşii 25 g
usturoi 30 g sos de tomate 100 ml de vin alb o legătură de pătrunjel
piper…
Read more »
Read more »
Cotlete de berbecut si cuscus cu stafide
26 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de berbecut si cuscus cu stafide din:
cotlete de berbecut, vin rosu, cimbru, ceapa, usturoi, sare, piper,
cuscus, supa de pui, stafide, unt, nucsoara si scortisoara. Ingrediente:
4 cotlete mari de berbecut 200 ml vin rosu sec 1 lingurita cu cimbru
uscat 2 cepe 2 catei de usturoi sare piper…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Revelion
26 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete pentru masa de Revelion pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete pentru masa de Revelion. Sulfeu de ciocolata cu rom O
reteta delicioasa de…
Read more »
Read more »
Sulfeu de ciocolata cu rom
26 December 2011
O
reteta delicioasa de sulfeu de ciocolata cu rom din: lapte, unt, faina,
zahar, ciocolata menaj, oua, rom si unt. Ingrediente: pentru sufleu:
300 ml lapte 50 g unt 60 g faină albă 100 g zahăr 70 g ciocolată menaj 4
ouă 30 g rom pentru forme: 30 g zahăr 50 g unt Mod…
Read more »
Read more »
Paste cu sprot
26 December 2011
O
reteta delicioasa de paste cu sardine din: paste, sprot, fasole fava,
capere murate, seminte de susan, praz, ardei capia, smantana, ulei de
masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste penne
colorate o cutie şprot în ulei o conservă fasole fava două linguri de
capere murate doua linguri de seminţe de susan un…
Read more »
Read more »
Mille feuille cu capsuni
26 December 2011
O
reteta delicioasa de mille feuille cu capsuni din: suc de portocale,
suc de lamaie, zahar, faina, unt, amidon, suc de lamaie verde, ou si
capsuni. Ingrediente: tuille de portocale: suc de portocale 100 ml suc
de lamâie 25 m zahar 250 g faina 75 g unt 125 g ingrediente crema de
citrice: suc de…
Read more »
Read more »
Supă cu legume
26 December 2011
O
reteta delicioasa si simpla de supa cu legume din: ceapa rosie, ceapa
alba, patrunjel, morcov, oua, gris, ulei de floarea soarelui, bicarbnat
de sodiu, sare, piper, ardei iute, marar si patrunjel. Ingrediente: o
ceapă roşie o ceapă albă o rădăcină de pătrunjel un morcov două ouă 150 g
griş 50 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Cocktail Tampico
26 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tampico din: tequila, sirop de ananas,
angostura, sifon si ananas. Ingrediente: 6 cl tequila 2 cl sirop de
ananas 1 strop de Angostura amaruie sifon bucati de ananas Mod de
preparare: Mixam bine tequila, siropul si Angostura cu gheata in shaker,
apoi turnam bautura in paharul pentru bauturi lungi,…
Read more »
Read more »
Orez cu mazăre şi carne de porc
26 December 2011
O
reteta delicioasa de orez cu mazare si carne de porc din: orez, carne
de porc, rosii, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa, mazare, ulei de
floarea soarelui, morcov, sare, piper si ardei capia. Ingrediente: 150 g
orez 600 g carne de porc 4 roşii o lingură de pastă de tomate doi ardei
graşi două…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu dulceata de gutui si frisca
26 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu dulceata de gutui si frisca din: oua,
zahar, faina, esenta de portocale, dulceata de gutui, budinca de
vanilie, frisca, portocale si kiwi. Ingrediente: blat: 10 oua 10linguri
zahar 10linguri faina esenta de portocale umplutura: 300gr dulceata de
gutui 1 pachet budinca vanilie 500 ml frisca 2 portocale kiwi pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale
25 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale din: varza murata, carne de porc tocata,
ceapa, orez, sare, piper si bulion. Ingrediente: 5 verze murate 3.5 kg
carne porc tocata 2 cepe 1 cana orez sare piper bulion Mod de
preparare: Se desface varza foaie cu foaie si se lasa in apa la desarat.
Intre timp…
Read more »
Read more »
Friptura de vita in sos de vin
24 December 2011
O
reteta delicioasa de friptura de vita in sos de vin din: ceapa, telina,
morcov, cimbu, vin rosu, otet, boabe de piper, foi de dafin, file de
vitel, ulei, paine de secara, ceapa, slaninuta, unt, vin rosu, supa de
vita, ienibahar, cuisoare, stafide si sare. Ingrediente: 1 ceapă 100 g
ţelină 1 morcov 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Mousse de lamaie verde
24 December 2011
O
reteta delicioasa de Mousse de lamaie verde din: suc de lamaie verde,
lamaie, verde, ciocolata alba, vodca, foaie de blat, jeleu, colorant,
gelatina, albus de ou, zahar, fructe de padure si frisca. Ingrediente:
suc de lamaie verde 155 ml lamaie verde (coaja) 60 g ciocolata alba 70 g
vodca sau limoncello 5 ml foaie…
Read more »
Read more »
Terina de porc taraneasca
24 December 2011
O
reteta delicioasa de terina de porc taraneasca din: carne de porc,
ficat de porc, grasime de porc, patrunjel, usturoi, ceapa alba, cognac,
oua, sare si piper. Ingrediente: carne de porc 700g ficat de porc 150 g
grasime de porc 100 g patrunjel tocat 10 g usturoi tocat 2 g ceapa alba
tocata 60 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara placinta cu ciocolata si nuci pecan (video)
24 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara placinta cu ciocolata si nuci pecan.
Un preparat rapid, gustos, sanatos si delicios. Ingrediente: 1 9-inch
pie shell 2 eggs 1 cup light brown sugar 1/4 cup white sugar 1/2 cup
butter 1 tablespoon all-purpose flour (I didn’t add in this recipe, but
suggest you do. Add with…
Read more »
Read more »
Retete cu peste pentru Craciun
24 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete cu peste pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete cu peste pentru Craciun. Pastrav umplut cu ciuperci O
reteta delicioasa de pastrav…
Read more »
Read more »
Pui cu sfeclă, mere şi ceapă
24 December 2011
O
reteta delicioasa de pui cu sfecla, mere si ceapa din: piept de pui,
sfecla, mere, ceapa, migdale, stafide, seminte de chimen, unt, sare si
piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 4 sfecle mici 4 mere 4 cepe 4
linguri migdale 4 linguri stafide 1 lingurita seminte de chimen 4
linguri unt sare piper
Macrou cu sos de muştar
24 December 2011
O
reteta delicioasa de macrou cu sos de mustar din: macrou, mustar cu
boabe, praz, usturoi, cartofi, miere, ulei de floarea soarelui, sare si
piper. Ingrediente: 4 bucăţi de macrou 4 linguri de muştar cu boabe un
fir de praz o căpăţână de usturoi 4 cartofi o lingură de miere ulei de
floarea soarelui sare…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi cafea
24 December 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti cu crema de ciocolata si cafea din:
ciocolata menaj, smantana, unt, cafea, faina, unt, zahar pudra, oua,
lamaie si zahar vanilat. Ingerdiente: pentru cremă: 200 g ciocolată
menaj 200 ml smântână dulce 60 g unt 1 ceşcuţă cu cafea pentru aluat:
400 g faină albă 300 g unt 150 g…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu sos de merisoare
24 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de merisoare din: cotlet de
porc, coriandru, chimen, ulei de masline, ardei iute, pasta de rosii,
usturoi, zahar, otet, vin, boabe de piper,portocala, ghimbir si
merisoare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de porc 1 lingurita de coriandru
1/2 lingurita de chimen ulei de masline 2 ardei iuti…
Read more »
Read more »
Friptură crocantă în crustă pane
24 December 2011
O
reteta delicioasa de friptura crocanta in crusta pane din: friptura de
vitel, sare, piper, oua, ulei, pesmet si faina. Ingrediente: 1 kg
friptura de vitel sare piper 5 oua circa 100 ml ulei 300 g pesmet 150 g
faina Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 140°C. Se spală carnea,
se şterge, se…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu sos de coacaze
24 December 2011
O
reteta de piept de rata cu sos de coacaze din: piept de rata, unt, otet
balsamic, vin rosu, coniac, miere, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti
de rata 2 linguri cu unt 100 ml otet balsamic 200 ml vin rosu 50 g
coniac 60 ml siropd e coacaze 1 lingura miere sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Roastbeef în crustă
24 December 2011
O
reteta delicioasa de Roastbeef în crustă din: oua, galbenus, unt, fulgi
de cartofi, patrunjel, sare, piper, muschi de vita, ulei, pastarnac,
morcovi, vin rosu, supa de vita, smantana si sos de soia. Ingrediente: 2
oua 1 galbenus 250 g unt moale 250 g fulgi de cartofi 1/2 legatura
patrunjel tocat sare piper 2 kg…
Read more »
Read more »
Spata de porc la cuptor cu sos de piper
24 December 2011
O
reteta delicioasa de spata de porc la cuptor cu sos de piper din:
spata, sare, piper, unt, ceapa, smantana, fond de vita, piper verde
murat si sare. Ingrediente: spata întreaga 900 g sare si piper dupa gust
unt 60 g ceapa 30 g smântâna lichida 80 ml fond de vita 60 ml cognac
20…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piftie
24 December 2011
O
reteta delicioasa de piftie din: picioare porc, rasol porc, carne de
porc, usturoi si sare. Ingrediente: 3 picioare porc 1 rasol porc 1
bucata de carne porc potrivita 3 capatani usturoi sare Mod de
preparare: Se spala foarte bine picioarele de porc, se indeparteaza
resturile de par de pe sorici, se cresteaza…
Read more »
Read more »
Dulciuri tradiţionale de Crăciun cu ciocolata
24 December 2011
O
reteta delicioasa de dulciuri traditionale de craciun cu ciocolata din:
faina, oua lichior de anason, zahar, unt, ulei de floarea soarelui,
naut, ciocolata menaj. fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 250 g
faină albă 3 ouă 1 păhărel lichior de anason 1 lingură de zahăr 15 g
unt sare 1 l ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Prăjitură Lamington
23 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura lamington din: zahar pudra cu aroma de
vanilie, zahar tos, cacao neagra, faina, amidon, lapte, oua, unt, fulgi
de nuca de cocos si ciocolata menaj. Ingrediente: 500 g zahăr pudră cu
aromă de vanilie 125 g zahăr tos 75 g cacao neagră 125 g faină cu agent
de creştere 60…
Read more »
Read more »
Muschi de porc aromat
23 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc aromat din: muschi de porc,
usturoi, salvie, patrunjel, sare, piper, cimbru uscat si ulei.
Ingrediente: 750 g muschi de porc 2 catei de usturoi 1 lingurita cu
salvie tocata marunt cateva frunze de salvie intregi pentru ornat 3
lingurite cu patrunjel tocat marunt sare piper cimbru uscat ulei…
Read more »
Read more »
Scaricica de porc la gratar cu ierburi
23 December 2011
O
reteta delicioasa de scaricica de porc la gratar cu ierburi din:
scaricica de porc, ulei de masline, suc de lamaie, chilli, curry,
paprika si sare. Ingrediente: scaricica de porc 1000 g ulei de masline
200 ml suc de lamâie 60 ml chilli curry paprika sare dupa gust Mod de
preparare: Prin amestecul uleiului…
Read more »
Read more »
Piept de curcan umplut cu smochine, caise si curmale
23 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de curcan umplut cu smochine, caise si
curmale din: curmale, caise, smochine, vin alb, supa, scortisoara,
ienibahar, sare, piept de curcan, piper, bacon, ulei, supa de pasare,
foi de dafin, ceapa rosie, ardei gras si cartofi. Ingrediente: 150 g
curmale uscate 100 g caise uscate 150 g smochine uscate 50…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Prajiturele cu migdale (video)
23 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara Prajiturele cu Migdale, un preparat
delicios, gustos si sanatos, ideal pentru cei mici. Cum se prepara
Prajiturele cu migdale
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolată si banane
23 December 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de ciocolata si banane din: ciocolata
menaj, zahar, unt, oua, banana si zahar pudra. Ingrediente: pentru
sufleu: 200 g ciocolată menaj 100 g zahăr 30 g unt 4 ouă 1 banană pentru
decor: zahar pudra Mod de preparare: Topeşte la bain-marie ciocolata
mărunţită împreună cu untul, amestecând frecvent. Unge…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu carnat picant si sos de paprika
23 December 2011
O
reteta delicioasa delicioasa de rulada de porc cu carnat picant si sos
de paprika din: piept de porc, carnati picanti, ulei, sare, piper, boia,
usturoi, cimbru, smantana, ceapa, faina si supa de oase. Ingrediente:
piept de porc 1 kg cârnati picanti 400 g ulei 10 ml sare, piper, boia
dupa gust usturoi 10 g…
Read more »
Read more »
Cocktailuri cu whisky pentru Craciun
23 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o
serie Cocktailuri cu whisky pentru Craciun pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Cocktailuri cu whisky pentru Craciun. Cocktail
Orient Express O reteta simpla de Cocktail Orient Express …
Read more »
Read more »
Salată cu spanac şi ciuperci
23 December 2011
O
reteta delicioasa cu spanac si ciuperci din: spanac verde, ciuperci,
ceapa rosie, fasole alba boabe, alune de padure, ardei capia, ardei
gras, leurda, ulei de masline, otet balsamic, sos de soia, sare, piper
si busuioc. Ingrediente: 300 g spanac verde 200 g ciuperci o ceapă roşie
100 g fasole albă boabe 50 g alune…
Read more »
Read more »
Fenicul sotat
23 December 2011
O
reteta delicioasa fenicul sotat din fenicul, ulei de masline, usturoi,
vin alb demisec, nuca tocata, marar, sare si piper boabe. Ingrediente:
2-3 bucăţi de fenicul 50 ml ulei de măsline 2-3 căţei de usturoi 50-100
ml vin alb demisec 1 lingură cu nucă tocată mărar sare piper boabe Mod
de preparare: Curăţă feniculul…
Read more »
Read more »
Rinichi de porc cu sos de porto si ciuperci
23 December 2011
O
reteta delicioasa de Rinichi de porc cu sos de porto si ciuperci din:
rinichi de porc, ciuperci, vin de porto, ceapa alba, sare si piper.
Ingrediente: rinichi de porc 720g ciuperci champignion 250g vin de porto
alb 250g ceapa alba 70 g sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Rinichiul de porc se…
Read more »
Read more »
Curcan cu mandarine si sos
23 December 2011
O
reteta delicioasa de curcan cu mandarine si sos din: piept de curcan,
mandarine, lamai, ulei de masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:
800 g piept de curcan 2 mandarine 2 lamai 4 linguri ulei de masline
sare piper nucsoara Mod de preparare: Tăiaţi carnea în fâşii cu
grosimea de 1cm. Curăţaţi mandarinele şi…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolată şi cafea
23 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe de ciocolata si cafea din: ciocolata menaj,
smantana dulce, unt, galbenusuri, lichior de cafea, ciocolata alba,
fulgi de nuca de cocos, cafea solubila si zahar vanilat. Ingrediente:
300 g ciocolată menaj 50 ml smântână dulce 30 g unt 2 gălbenuşuri 1
lingură lichior de cafea 2 linguri cafea solubilă pentru…
Read more »
Read more »
Muschi de porc umplut cu mere si praz
23 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc umplut cu mere si praz din: praz,
mere acrisoare, unt, sare, piper, muschi de porc, rozmarin, ulei, supa
si miez de nuca. Ingrediente: 2 fire praz 2 mere acrisoare 3 linguri unt
sare piper 1 kg muschi de porc 4 fire de rozmarin 2 linguri ulei 400
ml…
Read more »
Read more »
Muşchi de vitel in cuptor
23 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vitel in cuptor din: muschi de vitel,
telina, morcovi, lamaie, prune, ulei, miere, scortisoara, vin alb sau
rose, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel – bucata intreaga
1 telina mare 4 morcovi 1 lamaie 500 g prune proaspete sau uscate,
rehidratate 4 linguri ulei 1 lingura…
Read more »
Read more »
Rasol de porc cu linte
23 December 2011
O
reteta delicioasa de rasol de porc cu linte din: rasol de porc,
cabanos, bacon, ceapa, praz, usturoi, morcov, linte rosie, patrunjel
verde, telina verde, cuisoare, bouquet grani, sare si piper.
Ingrediente: rasol de porc 1500 g cabanos 100 g bacon 80 g ceapa 80 g
praz 50 g usturoi 30 g morcov 80 g…
Read more »
Read more »
Briose cu fructe de padure si ciocolata
23 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu fructe de padure si ciocolata din:
faina, zahar, unt, fructe de padure, oua, sare, drojdie, ciocolata
menaj, smantana dulce, vanilie, cafea si zahar pudra. Ingrediente:
pentru brioşe: 150 g faină albă 225 zahăr 190gunt 125 g fructe de pădure
(zmeură, afine, fragi) 2 ouă 5 g drojdie sare pentru…
Read more »
Read more »
Rasol de porc cu ienibahar si mamaliga
23 December 2011
O
reteta delicioasa de rasol de porc cu ienibahar si mamaliga din: rasol
de porc, morcov, telina, unt, ulei, fond de vita, malai, lapte, vin de
porto, cimbru, foi de dafin, bouquet garni, salvie, sare si piper.
Ingrediente: rasol de porc 1500 g morcov 150 g telina 150 g unt 50 g
ulei 50 ml…
Read more »
Read more »
Pastrav la tigaie
23 December 2011
O
reteta delicioasa de pastravi la tigaie din: pastravi, faina, unt, ulei
de masline, lamai, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2
linguri faina 100 g unt 2 linguri ulei de masline 2 lamai 1 legatura
patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi păstrăvii, spălaţi-i,
scurgeţi-i bine şi ştergeţi-i cu şerveţele absorbante. Presăraţi-i…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc glasat cu miere şi portocale
23 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc glasat cu miere si portocale din:
muschi de porc, sare, piper, ulei, cuisoare, bacon afumat, portocale si
miere. Ingrediente: 1 kg muşchi de porc sare piper 2 linguri ulei 1
lingură cuişoare 100 g bacon afumat 1 portocală 2 linguri miere Mod
de preparare: Se încinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Salata in castron de pepene
23 December 2011
O
reteta delicioasa de salata in castron de pepene din: pepene galben,
orez, sunca, masline verzi, sare, piper, capere, ardei iute, cimbru si
ulei de masline. Ingrediente: 1 pepene galben mediu 200 g orez 150 g
sunca slaba 1 mana de masline verzi sare piper capere un ardei iute rosu
1 lingurita cu cimbru 2…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolată albă şi cozonac
23 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe de ciocolata alba si cozonac din: ciocolata
alba, cozonac, rom, fulgi de migdale, coaja de portocale si ciocolata
menaj. Ingrediente: 200 g ciocolată albă 120 g cozonac (sau panettone) 3
linguri rom pentru decor: fulgi de migdale coajă de portocală confiată
ciocolată menaj Mod de preparare: Taie mărunt ciocolata…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Porc dulce acrisor
23 December 2011
O
reteta delicioasa de porc dulce acrisor din: spata de porc, ananas,
ardei gras, ceapa, sare, piper, usturoi, pasta de tomate, zahar, ulei de
susan, sos de soia si amidon. Ingrediente: spata de porc dezosata,
degresata 680 g ananas din conserva 150 g ardei gras 120 g ceapa 70 g
sare si piper dupa gust…
Read more »
Read more »
Biscuiţi de migdale cu cremă de cafea
23 December 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti de migdale cu crema de cafea din:
migdale, faina alba, unt, zahar, zahar vanilat, ciocolata menaj, cafea
espresso, smantana dulce, unt si zahar pudra. Ingrediente: pentru aluat:
100 g migdale 100 g faină albă 100 g unt 100 g zahăr 1 plic zahăr
vanilat pentru cremă: 200 g ciocolată menaj…