Retete usoare:
Reteta zilei: Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati
18 December 2012Bagheta crocanta umpluta cu carne de carnati din: carne de carnati, bagheta, crema, parmezan si ceapa verde. Ingrediente: carnea de la 4-5 carnati 1 Bagheta crema de branza 1/4 ceasca parmezan proaspat ras 3 linguri ceapa verde tocata Mod de preparare: Puneti carnea de carnati intr-un castron pe prosoape de hartie pentru a fi…
Read more »
Cod la cuptor cu legume provensale
18 December 2012Cod la cuptor cu legume provensale din: ardei gras, ceapa rosie, dovlecei, vanata, ulei de masline, vin, rosii, masline, busuioc, cod, oregano, boia, usturoi, busuioc, patrunjel, coaja de lamaie si foccacia. Ingrediente: 2 buc ardei gras roşu, taiat bucati 2 buc ardei galben, taiat bucati 3 cepe rosii, taiate sferturi 3 dovlecei, taiati felii 1…
Read more »
Pui cu orez in stil indian
18 December 2012Pui cu orez in stil indian din: ulei de floarea soarelui, capane de pui, ardei gras, ceapa, usturoi, turmeric, coriandru, chimen, fenicul, smanana, supa de pui, nuci cajun, orez basmati, scortisoara, chilli, seminte de chilli, castravete si fulgi de migdale. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 1,2 copane de pui, dezosate si fara pielita,…
Read more »
Spata de porc rumenita
18 December 2012Spata de porc rumenita din: condimente cajun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, spata de porc, ardei gras, rosii, patrunjel, ulei de floarea soarelui, dovlecei, porumb, ardei gras si lipii. Ingrediente: 3 linguri condiment Cajun 2 linguri zahar tos zeama si coaja rasa de la 3 lamai 2 kg spata de porc dezosata pentru…
Read more »
Cartofi cu ierburi aromate
18 December 2012Cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, frunze de dafin, coaja de lamaie si supa de pui. Ingrediente: 1,5 cartofi fainosi, curatati 4 linguri ulei de masline 3 catei de usturoi, zdrobiti 3 fire de cimbru 2 crengute de rozmarin 3 frunze de dafin coaja de la 1 lamaie, taiata…
Read more »
Pizza cu legume şi carne tocata
18 December 2012Pizza cu legume şi carne tocata din: chifla, rosii, ardei gras, ceapa rosie, sare, piper, usturoi, mozzarella, carne tocata, oua, cimbru si oregano. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 4 rosii cate un ardei gras rosu, verde, galben 2 cepe rosii 2 linguri ulei de masline sare piper 2 catei de usturoi 100 g…
Read more »
Chifteluţe în sos de capere
18 December 2012Chifteluţe în sos de capere din: ceapa, ansoa, unt, paine, coaja de lamaie, ou, sare, piper, nucsoara, carne tocata, faina, supa, smantana, galbenus, suc de lamaie si capere. Ingrediente: 2 cepe 4 ansoa marinate 4 linguri unt 60 g paine alba coaja razuita de la 1/2 lamaie 1 ou sare piper nucsoara rasa 500 g…
Read more »
Rulouri de hering marinat
18 December 2012Rulouri de hering marinat din: hering marinat, varza, morcovi, ardei, ceapa rosie, sare, piper, chimen, ulei de masline, otet balsamic, foi de dafin si salata verde. Ingrediente: o cutie hering marinat o varza mica alba 1-2 morcovi un ardei verde o ceapa rosie sare piper negru macinat 30 g chimen 3-4 lingurite ulei de masline…
Read more »
Ciorba acra de porc
18 December 2012Ciorba acra de porc din: oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina. Ingrediente: 300 de grame de oase de porc afumate un morcov o telina un ardei gras verde o ceapa doua rosii 200 ml zeama de varza o legatura de…
Read more »
Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune
18 December 2012Rulou de ciocolata cu crema de branza si alune din: oua, zahar, faina, praf de copt, cacao, gelatina, ciocolata alba, branza de vaci, suc de lamaie, frisca, crema de alune, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: blat: 3 oua 90 g zahar fin 80 g faina 1 lingurita praf de copt 3 linguri cacao umplutura: 3…
Read more »
Reteta zilei: Milkshake cu turta dulce si scortisoara
18 December 2012Milkshake cu turta dulce si scortisoara din: inghetata de vanilie, lapte cu ciocolata, cuisoare, nucsoara, sirop de scortisoara, turta dulce, scortisoara si zahar. Ingrediente milkshake: 1-2 cupe inghetata de vanilie 250 ml de lapte cu ciocolată 1/4 lingurita cuișoare 1/4 lingurita nucsoara 1 lingura de sirop de scortisoara simplu turta dulce faramitata Scortisoara Ingrediente sirop…
Read more »
Chec din carne cu varza si sunca
18 December 2012Chec din carne cu varza si sunca din: chifla, ceapa, unt, oua, maghiran, amestec carne tocata, chimen, sare, piper, foi de varza si sunca. Ingrediente: 1 chifla veche de 1 zi 1 ceapa 1 lingura unt 2 oua 1 lingurita maghiran 800 g amestec carne tocata circa 2 linguri pesmet chimen macinat sare piper 6…
Read more »
Retete de sarbatori: Filet mignon
18 December 2012Filet mignon din: muschi de vita sau de vitel, ulei, cognac, ceapa, unt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g muschi de vita sau vitel 30 ml ulei 30 ml cognac 1 ceapa 50 g unt 3 fire patrunjel sare piper Mod de preparare: Incepeti prin a curata carnea de tendoane si pielite, apoi…
Read more »
Cozonac nemtesc
18 December 2012Cozonac nemtesc din: faina, praf de copt, sare, lamaie, oua, esenta de vanilie, unt, lapte, fructe uscate, migdale, martipan, rom, zahar, drojdie si zahar pudra. Ingrediente: 580 g faina 2 lingurite cu praf de copt 1/4 lingurita cu sare 1 lamaie 2 oua mari 1 lingurita cu esenta de vanilie 100 g unt topit 225…
Read more »
Racitura de curcan
18 December 2012Racitura de curcan din: sunca de curcan, gelatina, ceapa, morcovi, pastarnac, mazare, usturoi, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 300 g sunca de curcan 10 g gelatina 1 ceapa 2 morcovi 1 radacina de pastarnac 2 linguri mazare din conserva 1 catel de usturoi patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Speli, cureti legumele,…
Read more »
Piept de pui dulce picant cu ananas
18 December 2012Piept de pui dulce picant cu ananas din: piept de pui, rondele de ananas, pastai de mazare, ceapa rosie, porumb, ulei de susan, sos sweet chilli si sos de soia. Ingrediente: 1 piept de pui 2 rondele de ananas 4-5 pastai de mazare 1 ceapa rosie 2-3 bucati porumb tanar 2 linguri ulei de susan…
Read more »
Caracatita cu legume
18 December 2012Caracatita cu legume din: caracatita, ceapa verde, usturoi, ardei capia, rosii cherry, patrunel verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: doua caracatite de jumatate de kilogram fiecare doua fire de ceapa verde un catel de usturoi doi ardei capia patru rosii cherry o legatura de patrunjel verde ulei de masline extravirgin sare si…
Read more »
Deliciu cu crema de ciocolata si alune
17 December 2012Deliciu cu crema de ciocolata si alune din: oua, zahar, arahide, migdale, faina, scortisoara, ciocolata, crema de alune, gelatina, frisca si rom. Ingrediente: aluat: 4 oua 80 g zahar 75 g arahide macinate 75 g migdale macinate 40 g faina 1 varf de cutit scortisoara crema: 200 g ciocolata menaj neagra 175 g crema de…
Read more »
Retete culinare de Craciun (2012)
17 December 2012Retete de Craciun: Ciorba de vita cu perisoare Ciorba de vita cu perisoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, rosii in bulion si vita. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2…
Read more »
Budinca de branza cu mere si merisoare
17 December 2012Budinca de branza cu mere si merisoare din: mere, merisoare, suc de portocale, oua, nectar de pere, branza de vaci, coaja de lamaie, sare, gris si praf de copt. Ingrediente: 4 mere (circa 500 g) 4 linguri merisoare uscate 75 ml suc de portocale 4 oua 100 g nectar de pere 500 g branza dulce…
Read more »
Cocktail Black Star
17 December 2012Cocktail Black Star din: rum, sambuca black, caribbean rum si strong cold espresso. Ingrediente: 30 ml aged rum 30 ml Sambuca black 30 ml carribbean rum 25 ml strong cold espresso Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele in Boston shaker, se strecoara continutul in snifter plin trei sferturi cu gheata cuburi.
Read more »
Rata in sos de coniac
17 December 2012Rata in sos de coniac din: rata, ceapa, portocale, coniac, sos de soia, unt si sare. Ingrediente: 1 rata 6 cepe mici 3 portocale 50 ml coniac 3 linguri cu sos de soia 1 lingura cu unt sare Mod de preparare: Taie pasarea: scoate bucatile de piept de pe os fara sa tai pielea…
Read more »
Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie
17 December 2012Sufleu de pateuri şi cremă de vanilie din: budinca de vanilie, lapte, zahar pudra, scortisoara, mere, pateuri si menta. Ingrediente: 1 pachet budinca de vanilie 750 ml lapte 4 linguri zahar pudra 1 lingurita scortisoara macinata 2 mere dulci acrisoare 6 pateuri din foitaj menta pentru ornat Mod de preparare: Se amestecă şi se…
Read more »
Vita cu prune uscate
17 December 2012Vita cu prune uscate din: pulpa de vita, prune uscate, ceapa, usturoi, vin rosu, rozmarin, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vita 20 g prune uscate 1 ceapa 2 catei de usturoi 200 ml vin rosu rozmarin ulei sare Mod de preparare: Taie pulpa in bucati lungi si subtiri. Bate bucatile de…
Read more »
Reteta zilei: Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha
17 December 2012Rulouri de bacon cu carnati si glazura cu sos sriracha din: bacon, carnati, castane, sos de visine, sos sriracha, sos teriyaki, apa si unt. Ingrediente: 1 pachet de Bacon 1 pachet carnati 1 cutie castane de apa Ingrediente glazura: 1/4 ceasca de conserva de sos visine 2 linguri de Sriracha 2 linguri de sos teriyaki…
Read more »
Aperitiv cu branza
17 December 2012Aperitiv cu branza din: sunca de praga, ficat de pui, unt, ceapa, telemea, branza de burduf, alune de padure, ceapa verde, branza topita, sare, piper, cimbru, rozmarin si gelatina. Ingrediente: 8 felii sunca de Praga 500 g ficat de pui 100 g unt 2 cepe 250 g telemea grasa 200 g branza de burduf 100…
Read more »
Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic
17 December 2012Prajitura cu gris, piersici caramelizate si fistic din: lapte de soia, sare, gris, zahar, zahar vanilat, oua, piersici, margarina si fistic. Ingrediente: 1 l lapte soia sare 250 g gris 50 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 1 cutie(850 ml) piersici 2 linguri margarina 2 linguri fistic taiat marunt Mod de preparare:…
Read more »
Pui la tavă cu rosii si sos
17 December 2012Pui la tavă cu rosii si sos din: pulpe de pui, sare, piper, ceapa, usturoi, cartofi, rozmarin, ulei de masline, supa, usturoi verde si sos de rosii cu branza. Ingrediente: 2 pulpe de pui sare piper 1 ceapa 2 catei de usturoi 400 g cartofi 2 fire de rozmarin 2 linguri ulei de masline 200…
Read more »
Fasole verde cu usturoi
17 December 2012Garnituri: Fasole verde cu usturoi din: fasole verde, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 300 g fasole verde, decongelata 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Firbe fasolea in apa clocotita timp de 2-3 minute, pana se inmoaie. Apoi scurge-o si las-o putin deoparte. Intre timp, tumeneste usor usturoiul…
Read more »
Retete de sarbatori: Pastrav umplut
17 December 2012Pastrav umplut din: pastrav, masline, usturoi, apa, rosie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: doua bucati de pastrav 100 grame de masline verzi si negre doi catei de usturoi o ceapa de apa o rosie ulei de masline sare piper Mod de preparare: Curatati pestele de solzi, indepartati branhiile de la nivelul capului…
Read more »
Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă
17 December 2012Pui cu ciuperci învelit în felii de şuncă din: file din piept de pui, ciuperci, salvie, ceapa, ulei, crema de branza, ou, pesmet, sare, piper, sunca afumata, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucati file din piept de pui (a 160 g) 500 g ciuperci champignon 5 fire salvie 2 cepe 2 linguri ulei 2 linguri…
Read more »
Friptura de vita cu cimbru si sos
17 December 2012Friptura de vita cu cimbru si sos din: piper, boabe de mustar, seminte de fenicul, muschi de vita, ulei de masline, mustar cu boabe, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, amidon, supa de vita, jeleu de coacaze si vin rosu. Ingrediente: 2 linguri boabe mixte de piper 2 linguri boabe de mustar 2 lingurite seminte…
Read more »
Cocktail Tiebreaker
17 December 2012Cocktail Tiebreaker din: banana, bautura din fructe tropicale si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 banana 1 sticla de bautura din fructe tropicale 1 lingura zeama de lamaie Mod de preparare: Facem piure din banana si mixam b
Salata de hering si cartofi
17 December 2012Salata de hering si cartofi din: hering marinat, cartofi, ceapa, oua, grepfrut, maioneza, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 250 g hering marinat 3 cartofi fierti in coaja 1 ceapa 2 oua fierte tari 1/2 grepfrut 2 linguri maioneza 1 praf de nucsoara macinata sare piper Mod de preparare: Cureţi de coajă cartofii fierţi, îi…
Read more »
Reteta zilei: Cocktail cu castravete si votca
17 December 2012Cocktail cu castravete si votca din: votca, castravete, sirop de porumb, apa, gheata si castraveti. Ingrediente: 1 cana votca 1 castravete, feliat 1/3 ceasca de sirop de porumb 2 cutii de apa gazoasa 2 cesti de gheata zdrobita Bastoane castraveti, pentru ornat Mod de preparare: Se înmoaie feliile de castravete in votca timp de…
Read more »
Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere
17 December 2012Friptura de curcan cu dressing de iaurt si capere din: capere, ceapa, rosie, smantana, iaurt, suc de lamaie, sare, piper, cartofi, friptura, unt, piper cayenne si sos pesto. Ingrediente: 2 linguri capere 1 ceapa 1 rosie 100 g smantana dulce 150 g iaurt slab 1-2 linguri suc de lamaie sare piper 800 g cartofi 4…
Read more »
Cotlet in aluat
17 December 2012Cotlet in aluat din: cotlet de porc, aluat, zeama de varza, usturoi, mustar, ou, cimbru, ulei si piper. Ingrediente: 2 kg cotlet de porc 1 foaie aluat de foitaj 2 l zeama de varza 1 capatana de usturoi 1 lingura cu mustar 1 ou cimbru ulei piper Mod de preparare: Fierbe cotletul în zeamă…
Read more »
Roşii umplute cu spanac
17 December 2012Roşii umplute cu spanac din: rosii, spanac, mustar, cas, oua, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 4 roşii mari cărnoase 400 g spanac proaspăt 1 lingură de muştar fin 150 g caş proaspăt 2 ouă sare şi piper un pic de nucşoară rasă Mod de preparare: Spălaţi spanacul şi gătiţi-l 10 min. la aburi. Pt.…
Read more »
Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor
17 December 2012Pui umplut cu garnitură de cartofi la cuptor din: cartofi, lamai, pui, sare, piper, usturoi, scortisoara, salvie, unt, rozmarin si vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi 2 lamai 1 pui (circa 1,5 kg) sare piper 10 catei de usturoi 1/2 baton de scortisoara 1/2 legatura salvie 3 linguri unt 2 fire de rozmarin 150 ml…
Read more »
Retete de sarbatori: Salata cu creveti
17 December 2012Salata cu creveti din: grepfruturi, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, marar, creveti, castravete, ceapa, frunze de salata, rucola si seminte de rodie. Ingrediente: 2 grepfruturi, coaja rasa si zeama de la 1 grepfrut si miezul rupt in segmente de la celalalt 2 linguri ulei de masline 1 lingurita otet de vin rosu…
Read more »
Pulpe picante cu orez si legume
17 December 2012Pulpe picante cu orez si legume din: pulpe de pui, cimbru, usturoi, miere, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, orez, curcuma, rosii cherry, spanac, masline si stafide. Ingrediente: 4 pulpe de pui (circa 180 g) 4 fire de cimbru 1 catel de usturoi 1 lingura miere 2 linguri suc de lamaie 3 linguri…
Read more »
Piept de curcan cu sos de portocală
17 December 2012Piept de curcan cu sos de portocală din: piept de curcan, sare, piper, prune, ulei, portocale, piper verde marinat, ceapa, zahar, carne de pasare, marmelada de portocale si unt. Ingrediente: 800 g piept de curcan sare piper 150 g prune fara samburi 3 linguri ulei 3 portocale 1 lingura piper verde marinat 4 cepe frantuzesti…
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac
17 December 2012Piept de pui cu bacon si sos de lamaie cu smantana pe pat de spanac din: piept de pui, unt, ulei de masline, vin, suc de lamaie, usturoi, ceapa, spanac, bacon, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de măsline 1 ceasca vin…
Read more »
Salata de iarna cu sunca de pui
17 December 2012Salata de iarna cu sunca de pui din: sunca de pui, branza cu mucegai, salata verde, cascaval, ardei gras, portocala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g sunca de pui 150 g branza cu mucegai (sau telemea de oi) frunze de salata verde 200 g cascaval 1 ardei gras rosu mai mare 1 portocala 2…
Read more »
Cornulete cu nuci
17 December 2012Cornulete cu nuci din: unt, bors, sare, esenta de vanilie, faina, lapte, nuci macinate, zahar pudra si coaja de lamaie. Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 150 ml bors 1 praf de sare esenta de vanilie faina cat cuprinde pentru umplutura: 100 ml lapte 400 g nuci macinate 150 g zahar pudra coaja rasa de…
Read more »
Retete de sarbatori: Rulada de curcan
17 December 2012Rulada de curcan din: piept de curcan, nuca, morcov, ceapa, ardei gras, cascaval, vin, patrunjel, nucsoara, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de curcan 1 lingua cu nuca 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 100 g cascaval 100 ml vin alb 1 legatura de patrunjel nucsoara ulei piper sare Mod de preparare:…
Read more »
Saratele asortate
17 December 2012Saratele asortate din: faina, unt, oua, lapte, smantana, sare, chimen si parmezan. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 oua 1 lingura lapte cald 1 lingura smantana 1 lingurita rasa de sare seminte de chimen, mac parmezan ras Mod de preparare: Amesteci, într-un castron, untul moale şi faina. Adaugi un ou, laptele, smântână…
Read more »
Gasca crocanta
17 December 2012Gasca crocanta din: morcov, telina, ceapa, gasca, pelin, sare, piper si amidon. Ingrediente: 1 morcov 1/4 bulb de telina 1 ceapa mare 1 gasca mica (circa 4 kg) 1 fir pelin negru sare piper 1-2 linguri amidon Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180C. Se pregatesc legumele si se taie cuburi morcovul,…
Read more »
Mere umplute cu jambon
17 December 2012Mere umplute cu jambon din: mere, jambon, oua, mustar, smantana, castraveti murati, ulei si sare. Ingrediente: 4 mere 150 g jambon 2 oua 1 lingurita cu mustar 1 lingura cu smantana 2 castraveti murati ulei sare Mod de preparare: Pune ouăle la fiert şapte minute, răceşte-le în apă, decojeşte-le şi taie-le în două. Pasează…
Read more »
Tartine cu parmezan si branza cu mucegai
17 December 2012Tartine cu parmezan si branza cu mucegai din: paine, parmezan, branza cu mucegai, ceapa verde si sare. Ingrediente: 1 paine feliata 1 lingura cu parmezan 200 g branza cu mucegai albastru 1 legatura de ceapa verde sare Mod de preparare: Incinge cuptorul. Taie feliile de paine in cuburi sau discuri folosind un pahar cu…
Read more »
Fursecuri de sarbatoare
17 December 2012Fursecuri de sarbatoare din: unt, zahar pudra, galbenusuri, apa, faina, praf de copt, coaja de portocala, rom si faina. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahar pudra 3 galbenusuri 1 lingura apa faina cat cuprinde 1 praf de copt coaja rasa de portocala pentru aluatul cu cacao: 150 g unt 100 g zahar pudra 1…
Read more »
Cocktail cu piersici
16 December 2012Cocktail cu piersici din: piersici, lapte cu portocale, zemaa de lamaie si apa minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 250 g piersici 1 sticla de lapte cu portocale 1 lingura de zeama de lamaie apa minerala Mod de preparare: Scoatem samburii din piersica si mixam miezul intr-un mixer. Mixam cu lapte cu portocale,…
Read more »
Medalion cu praz şi ciuperci
16 December 2012Medalion cu praz şi ciuperci din: pulpa de porc, ciuperci, praz, usturoi, ou, ulei, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 350 g ciuperci 3 fire de praz 2 capatani de usturoi 1 ou ulei nucsoara piper sare Mod de preparare: taie pulpa astfel incat sa obtii o bucata mai mare.…
Read more »
Reteta zilei: Tagliatelle cu sos bolognese
16 December 2012Tagliatelle cu sos bolognese: ulei de masline, morcov, telina, ceapa, foiae de dafin, bacon, carne tocata de porc, carne tocata de vita, vin rosu, supa de pui, pasta de tomate, lapte, unt, parmezan, concentrat de pui si tagliatelle. Ingrediente: 1 ceasca ulei de masline 1 Morcov, fin tocat 1 țelina, fin tocata 2 cepe tocate…
Read more »
Cocktail Fruit Boy
16 December 2012Cocktail Fruit Boy din: suc de piersici, suc de maracuja si cola. Este cu cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl suc de pierisici 4 cl suc de maracuja cola Mod de preparare: Turnam sucurile de fructe intr-un pahar pentru bauturi lungi, umplut pana la jumatate cu cuburi de gheata, apoi completam cu cola. Mixam…
Read more »
Supa crema de mazare cu menta
16 December 2012Supa crema de mazare cu menta din: mazare, supa vegetala, ceapa alba, usturoi, unt, menta si aluat. Ingrediente: 1 kg mazare (proaspata sau congelata) 1 l supa vegetala 1/2 ceapa alba 1 catel de usturoi 1 pahar mic de vin alb 50 g unt 1 crengute de menta 1 foaie aluat foietaj (optional) Mod…
Read more »
Pate in aspic
16 December 2012Pate in aspic din: ficat de pasare, vin, lapte, unt, ceapa, gelatina, zeama de lamaie, foaie de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 kg ficat de pasare 500 ml vin alb 100 ml lapte 250 g unt 2 cepe 2 plicuri cu gelatina zeama de lamaie 1 foiae de dafin piper negru boabe sare …
Read more »
Piure cu carnaciori si andive
16 December 2012Piure cu carnaciori si andive din: cartofi, ulei de masline, paprika afumata, otet de vin, coriandru, carnaciori si frunze de andive. Ingrediente: 2 cartofi 4 linguri ulei de masline 1/2 lingurita de paprika afumata 1 lingura otet de vin rosu 1 mana de patrunjel sau coriandru, tocat, plus extra pentru servit pentru servit: 250 g…
Read more »
Turta dulce cu cacao
16 December 2012Turta dulce cu cacao din: unt, zahar, ou, cacao, faina, ghimbir, scortisoara, cuisoare, praf de copt, albus, zahar pudra si zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g unt 100 g zahar 1 ou 1 lingura cacao 175 g faina 1/2 lingurita ghimbir 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lingurita cuisoare macinate 1 praf de copt pentru glazura: 1…
Read more »
Crochete de cartofi umplute cu caşcaval
16 December 2012Crochete de cartofi umplu cu caşcaval din: cartofi, oua, parmezan, cascaval, sare, piper, ulei si pesmet. Ingrediente: 1 kg cartofi fainosi 2 oua 100 g parmezan ras/cascaval ras 100-125 g cascaval 3 oua sare piper ulei pesmet Mod de preparare: Spălăm cartofii sub un jet de apă rece şi îi punem la fiert întregi…
Read more »
Friptura de porc aromata
16 December 2012Friptura de porc aromata din: piept de porc, cartofi, bere neagra, cuisoare, foaie de dafin, unt, rozmarin si sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc 1 kg cartofi 1,5 l bere neagra 1 lingurita de cuicoare 1 portocala 1 foaie de dafin 2 linguri cu unt 1 fir de rozmarin sare Mod de preparare:…
Read more »
Reteta zilei: Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta
16 December 2012Sos de ciuperci cu praz si smantana pe pat de mamaliga crocanta din: mamaliga, ulei de masline, ciuperci, unt, ceapa rosie, vin alb, smantana, praz, unt, usturoi, sare, piper, branza, ulei de trufe si arpagic. Ingrediente: Mamaliga rece 2 linguri de ulei de măsline 3 Cupe ciuperci salbatice 2 linguri de ulei de masline 2…
Read more »
Clatite cu mousse de ciocolata
16 December 2012Clatite cu mousse de ciocolata din: oua, faina, sare, lapte, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, coaja de lamaie, ciocolata cu lapte, cacao, frisca, albusuri, zahar si menta. Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 175 g faina un praf sare 200 ml lapte dulce 100 ml apa minerala 2-3 linguri ulei de floarea soarelui 25…
Read more »
Gratin de pâine cu ciuperci
16 December 2012Gratin de pâine cu ciuperci si nuca de cocos din: paine, ciuperci, oua, smantana, ulei de masline, patrunjel, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 8 felii mari de paine 150-200 g ciuperci champignon 3 oua 200 g smantana 30 g ulei de masline patrunjel 1 ardei iute uscat sare piper Mod de preparare: Taiem…
Read more »
Cocktail Tropical Love
16 December 2012Cocktail Tropical Love din: nectar de maracuja, nectar de visine, suc de ananas, tonic, ananas si cirese. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 5 cl nectar de maracuja 3 cl nectar de visine 3 cl suc de ananas tonic o bucata de ananas cirese Mod de preparare: Mixam sucurile de fructe intr-un pahar pentru…
Read more »
Supa de naut cu verdeata
16 December 2012Supa de naut cu verdeata din: naut, boabe de orz, sare, piper, linte, ceapa, morcovi, telina, rosii, ulei de masline, supa de legume, patrunjel, busuioc si savlie. Ingrediente: 1 1/2 cană de năut uscat 1/2 cană boabe de orz sare piper 1/2
Clătite americane cu nuci şi caramel
16 December 2012Clătite americane cu nuci şi caramel din: faina, lapte, oua, apa minerala, ulei de floarea soarelui, unt, sare, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zahar, nuci, lapte si unt. Ingrediente: 250 g faina 200 ml lapte 3 oua 100 ml apa minerala 3 linguri ulei de floarea soarelui 3 linguri unt topit un praf sare…
Read more »
Retete savuroase: Chiftele marinate
16 December 2012Chiftele marinate din: carne tocata, patrunjel, ou, sare, piper, miez de paine, usturoi, rosii, zahar, ulei de masline, foi de dafin, ceapa rosie si busuioc. Ingrediente: 800 g carne tocata vita si porc o legatura patrunjel un ou sare piper 200 g miez de paine inmuiat in lapte 3-4 catei usturoi pentru sos: 600 g…
Read more »
Tarta de pui cu legume
16 December 2012Tarta de pui cu legume din: piept de pui, praz, mazare, faina, ciuperci, cartofi, cartofi, telina, cimbru, supa de legume, ou, aluat, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 fire de praz 200 g mazare 2 linguri faina 200 g ciuperci 3 cartofi 1 telina 1 lingurita cimbru uscat 400 ml supa de…
Read more »
Retete de post: Gnocchi cu sos de rosii
16 December 2012Gnocchi cu sos de rosii din: cartofi, faina, margarina, sare, ulei de masline, usturoi, cimbru, busuioc verde, rosii, miere, sare si piper. Ingrediente: 800 g cartofi 125 g faina 100 g margarina sare ulei de masline o capatana usturoi cimbru verde si uscat pentru sos: busuioc verde 500 g rosii decojite o lingura miere sare…
Read more »
Pastrav la gratar
16 December 2012Pastrav la gratar din: file de pastrav, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, salata verde, ardei iute, otet balsamic, miere si patrunjel. Ingrediente: 800 g file de pastrav sare grunjoasa piper cimbru 4 catei de usturoi 3-4 linguri ulei de masline pentru salata: o ceapa rosie o salata verde 2 ardei…
Read more »
Orez cu spanac în aluat franţuzesc
16 December 2012Orez cu spanac în aluat franţuzesc din: aluat frantuzesc, orez, spanac, parmezan, nucsoara, patrunjel, unt, ou, sare si piper. Ingrediente: 400 g aluat frantuzesc 350 g orez cu bobul lung 350 g spanac oparit 100 g parmezan un praf nucsoara o radacina patrunjel 100 g unt un ou sare piper negru macinat un ou pentru…
Read more »
Friptura de curcan cu masline
16 December 2012Friptura de curcan cu masline din: piept de curcan, masline verzi, usturoi, ceapa verde, oua, rozmarin, sare, piper, ceapa rosie, dovlecel, rosii, morcovi, cartofi si ulei de masline. Ingrediente: 1 piept de curcan dezosat (circa 2 kg) 250 g masline verzi umplute cu gogosari 4 catei de usturoi 1 legatura ceapa verde 2 oua 1/2…
Read more »
Budincă de broccoli şi porumb
16 December 2012Budincă de broccoli şi porumb din: broccoli, boabe de porumb, faina, ulei, ceapa, lapte, oua, telemea, enibahar, sare si piper. Ingrediente: 750 g broccoli 400 g boabe de porumb 2 linguri faina 2 linguri ulei 1 ceapa 400 ml lapte 3 oua 150 g telemea rasa 1/2 lingurita enibahar macinat sare piper Mod de…
Read more »
Ardei umpluţi cu orez
16 December 2012Ardei umpluţi cu orez din: ardei grasi, orez, morcovi, ceapa, rosii, marar, sare, piper, supa de legume, ulei si bulion. Ingrediente: 12 ardei grași 2 căni orez 2 morcovi 2 cepe 2 roșii 1 legătură mărar sare piper cca 500 ml supă de legume 2 linguri ulei 2 linguri bulion Mod de preparare: Se…
Read more »
Sufleu de morcovi si cartofi
16 December 2012Sufleu de morcovi si cartofi din: morcovi, ulei, ceapa, faina, lapte, oua, cartofi, marar, seminte de coriandru, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g morcovi 2 linguri ulei 4 cepe 2 linguri faina 100 ml lapte 4 oua 500 g cartofi 1 legatura marar verde sau 1 lingurita marar uscat 1 lingurita seminte de coriandru…
Read more »
Paste cu branza de vaci si nuci
16 December 2012Paste cu branza de vaci si nuci din: paste, branza de vaci, oua nuci, miere unt, smantana si sare. Ingrediente: 300 g paste 300 g branza dulce de vaci 3 oua 100 g nuci pisate 4 linguri miere 3 linguri unt 4 linguri smantana sau lapte sare Mod de preparare: FIerbeti pastele in apa…
Read more »
Budinca de orez cu dovlecei
16 December 2012Budinca de orez cu dovlecei din: orez, unt, ulei de masline, sare, piper, sofran, dovlecei, rosii cherry si boia. Ingrediente: 300 g orez cu bobul lung 50 g unt 3-4 linguri ulei de masline sare piper negru un praf sofran 4 dovlecei 6 rosii cherry o lingurita boia sau paprika Mod de preparare: Se…
Read more »
Retete de post: Tocana de ardei
16 December 2012Tocana de ardei din: ardei, zahar, ulei de masline, usturoi, sare, suc de rosii, piper, cimbru verde, paprika si patrunjel. Ingrediente: un kg ardei 2 linguri zahar 4 linguri ulei de masline o capatana de usturoi sare 200 ml suc de rosii piper negru macinat cimbru verde o lingura paprika o legatura patrunjel proaspat …
Read more »
Supa deasa de vita
16 December 2012Supa deasa de vita din: rasol de vitel, morcovi, ceapa, telina, ardei gras, pastarnac, patrunjel, rosii, cartofi, sare si patrunjel. Ingrediente: un kg rasol de vitel 3 morcovi 2 cepe albe o telina mica un ardei gras un pastarnac o radacina patrunjel 2-3 rosii 4 cartofi sare patrunjel Mod de preparare: Se curăţă rasolul…
Read more »
Orez cu pui
16 December 2012Orez cu pui din: piept de pui, susan, unt, ulei de floarea soarelui, orez, morcov, ceapa, ardei, sare grunjoasa, ghimbir, piper, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g susan 100 g unt 3-4 linguri ulei de floarea soarelui 300 g orez un morcov o ceapa alba un ardei sare grunjoasa o…
Read more »
Reteta zilei: Piept de cocos la tigaie cu struguri copti
16 December 2012Piept de cocos la tigaie cu struguri copti din: piept de cocos, cardamom, usturoi, ghimbir, garam masala, fulgi de ardei iute, sare, ulei de masline, struguri rosii, vin rosu, sare, piper, ulei de masline, cimbru, cuscus, seminte de rodie si coriandru. Ingrediente: 2/3 piept cocoș de munte 6 pastai cardamom, fara coji 2 catei de…
Read more »
Cartofi umpluţi cu varză acră
16 December 2012Cartofi umpluţi cu varză acră din: cartofi, varza murata, ceapa rosie, unt, ulei de masline, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi mari 1/2 varza murata (300-400 g) 1 ceapa rosie 100 g unt 500 ml ulei de masline 1 lingurita semine de chimen sare piper Mod de preparare: Spălaţi bine cartofiiitfnţepaţi-i…
Read more »
Piept de curcan cu morcovi si telina
14 December 2012Piept de curcan cu morcovi si telina din: piept de curcan, morcovi, telina, praz, pastarnac, ulei de masline, sare, piper si boia. Ingrediente: 400 g piept de curcan 2 morcovi 2 felii de telina 1 fir de praz 1 radacina de pastarnac 3 linguri ulei de masline sare piper boia Mod de preparare: Fierbeţi…
Read more »
Cozonac glazurat
14 December 2012Cozonac glazurat din: faina, drojdie de bere, zahar, lapte, unt, ulei, galbenusuri, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat, nuca, pudra de cacao, stafide, cafea solubila, unt, zeama de lamaie si alune. Ingrediente: pentru aluat: 800 g faina 10 g drojdie de bere uscata 250 g zahar 300 g lapte dulce 150 g…
Read more »
Peste in sos de ienupar
14 December 2012Peste in sos de ienupar din: fileuri de peste, ulei de masline, lamaie, boabe de ienupar, cimbru, faina, smantana, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de peste slab 3 linguri ulei de masline 1 lamaie 1 lingurita boabe de ienupar cateva fire de cimbru 1 lingurita faina 2-3 linguri smantana sare piper Mod de…
Read more »
Terina de legume
14 December 2012Terina de legume din: cartofi, frunze de varza, morcovi, boabe de porumb, sfecla, oua, branza de vaci, ulei, parmezan, seminte de chimen, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 5-6 frunze mari de varza 4 morcovi 200 g boabe de porumb 1 sfecla mare 4 oua 500 g brana dulce de vaci 3 linguri ulei…
Read more »
Rulada cu crema de cocos
14 December 2012Rulada cu crema de cocos din: oua, cafea concentrata, zahar, cacao, faina, nuca, lapte, zahar, margarina, amidon, faina, esenta de vanilie si ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 5 oua 150 ml cafea concentrata 5 linguri zahar 2 linguri cacao 3 linguri faina 2 linguri nuca macinata pentru crema: 300 ml lapte dulce 100 g zahar 100…
Read more »
Varză roşie cu mere si nuci
14 December 2012Varză roşie cu mere si nuci din: varza rosie, mere acrisoare, nuci, miere, ulei, vin rosu, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 varza rosie mai mare 2 mere acrisoare 200 g nuci 1 lingura miere 4 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper cimbru Mod de preparare: Tocaţi mărunt varza şi puneţi-o la…
Read more »
Turtite din linte cu sos de marar
14 December 2012Turtite din linte cu sos de marar din: linte rosie, usturoi, ceapa, morcov, oua, pesmet, ulei, faina, smantana, marar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 2 catei de usturoi 1 ceapa 1 morcov 2 oua 2 linguri pesmet 3 linguri ulei sos: 1 lingura ulei 1 lingura faina 150 ml smantana 2…
Read more »
Terina de varza acra si cartofi
14 December 2012Terina de varza cra si cartofi din: varza acra, marar, cartofi, lapte, seminte de chimen, ceapa rosie, ceapa alba, ulei, unt, prune uscate, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra 1 legatura marar verde sau 1 lingura marar uscat 6 cartofi mari mari 2-3 linguri lapte 1 lingura seminte de chimen 1 ceapa rosie 1…
Read more »
Curmale si prune umplute
14 December 2012Curmale si prune umplute din: curmale, prune, cognac, branza de vaci, nuci, miere, migdale, ghimbir, vin rosu si frunze de menta. Ingrediente: 12 curmale uscate 12 prune uscate 2 linguri cognac 250 g branza dulce de vaci scursa de zer 50 g nuci macinate 2 linguri miere 24 migdale 1 lingura ghimbir ras proaspat 300-400…
Read more »
Cocktail Runner
14 December 2012Cocktail Runner din: suc de portocale, bautura de banane, sirop de migdale, zeama de lamaie, frisca si menta. Ingrediente: 3 cl suc de portocale 3 cl bautura de banane 2 cl sirop de migdale 1 cl zeama de lamaie 1 cl frisca lichida menta proaspata Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe, siropul…
Read more »
Reteta zilei: Bruschete cu carne de porc si fenicul murat
14 December 2012Bruschete cu carne de porc si fenicul murat din: coaste de porc dezosate, slanina, usturoi, cimbru, supa de pui, fenicul, chimen, cimbru, zahar, sare, otet, apa si boabe de piper negru. Ingrediente: Coaste de porc dezosate Slanina Usturoi Cimbru proaspat supa de pui Ingrediente fenicul murat: Fenicul taiat rondele Chimen Cimbru Zahar Sare Oțet Apa…
Read more »
Pătrăţele cu seminţe si mere
14 December 2012Pătrăţele cu seminţe si mere din: seminte de floarea soarelui, banane, susan, mere, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g seminte de floarea soarelui crude 2 banane 2 linguri susan macinat 4 mere 1/2 lingurita scortisoara macinata 2 linguri miere Mod de preparare: Măcinaţi cât mai fie 400g seminţe. Amestecaţi pulberea obţinută cu seminţele rămase…
Read more »
Ciorbă de porc dreasă
14 December 2012Ciorbă de porc dreasă din: carne de porc, oase, orez, morcovi, patrunjel, pastarnac, ceapa, oua, kefir, lamaie, marar, patrunjel, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de porc 600 g oase 100 g orez 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 1 păstârnac 2 cepe mari 2 ouă 100 ml kefir 1 lămâie 1 legătură mărar…
Read more »
Prăjitură cu cereale şi pere
14 December 2012Prăjitură cu cereale şi pere din: fulgi de porumb, smantana, zahar vanilat, pere si miere. Ingrediente: 1 kg fulgi de porumb 500 g smantana grasa 4 pere 4 lingurite zahar vanilat 4 linguri miere Mod de preparare: Bateţi smântână cu zahărul vanilat până când obţineţi frişca. Puneţi deoparte puţină frişca pentru ornare, cu restul…
Read more »
Placinta cu telina si ficat
14 December 2012Placinta cu telina si ficat din: ficat, foi de placinta, telina, ceapa, orez, ulei, cimbru, patrunjel, marar, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 g ficat (vita sau porc) 500 g foi de placinta 1 telina 2 cepe 100 g orez 100 g ulei 1 lingurita cimbru 1 legatura patrunjel 1 legatura marar 1 ou sare…
Read more »
Ciorba de vita cu perisoare
14 December 2012Ciorba de vita cu perisoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, rosii in bulion si vita. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2 m
Cocktail Pussy Cat
14 December 2012Cocktail Pussy Cat din: suc de portocale, suc de ananas, frisca si curacao. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 5 cl suc de portocale 5 cl suc de ananas 2 cl frisca lichida 2 cl Curacao albastrufara alcool Mod de preparare: Mixam bine in shaker, sucurile de fructe si Curacao-ul fara alcool, apoi turnam…
Read more »
Budinca de cozonac cu mere
14 December 2012Budinca de cozonac cu mere din: cozonac, suc de fructe, vin rosu, mere, scortisoara, nuci, zahar tos, unt si smantana. Ingrediente: 12 felii de cozonac (uscate, vechi de 2-3 zile) 100 ml suc de fructe 100 ml vin rosu 4-5 mere 1 lingurita scortisoara 50 g nuci zdrobite 2 linguri zahar tos 1 lingura unt…
Read more »
Beignete Cardinal
14 December 2012Beignete Cardinal din: peste, smantana, cartofi, unt, oua, ciuperci, sare, piper, nucsoara, faina, oua, pesmet, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g peste – morun, cod, calcan, salau, merluciu 100 ml smantana 150 g cartofi 20 g unt 2 oua 1 ciuperci sare piper alb nucsoara pentru prajit: 3 linguri faina 2 oua 4 linguri…
Read more »
Bezele cu portocale
14 December 2012Bezele cu portocale din: albusuri, portocale, zahar praf si zahar vanilat. Ingrediente: 6 albusuri 4 portocale 250 g zahar praf 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Bateţi spumă albuşurile împreună cu 200g zahăr şi zahărul vanilat, apoi cu ajutorul unui poş puneţi mici grămăjoare într-o tavă pe hârtie de copt. Curăţaţi şi tăiaţi…
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu nuci pecan
14 December 2012Fursecuri cu nuci pecan din: unt, zahar brun, vanilie, sare, faina si nuci pecan. Ingrediente: 1 bucata de unt nesarat, la temperatura camerei 1/2 ceasca zahar brun 1 1/2 lingurite vanilie 1/4 lingurița de sare 1 ceasca faina 1 cana nuci pecan tocate Mod de preparare: Preincalziti cuptorul la 200 C. Bateti la mixer…
Read more »
Parjoale rulate in vinete
14 December 2012O reteta delicioasa de parjoale cu: carne de vita, ou, vinete, paine, ceapa, rosii, busuioc, cimbru, parmezan, sare, piper, ulei, ulei de masline. Ingrediente: 300 g carne de vacă tocată un ou două vinete mai mari o felie de pâine o ceapă 3 roşii o linguriţă de busuioc o linguriţă de cimbru 750 g parmezan…
Read more »
Pizza cu legume şi salată verde
14 December 2012O reteta delicioasa de pizza cu: faina, apa, ulei de masline, drojdie, pasta de tomate, ciuperci, dovlecel, salata verde, ardei capia, rosii cherry, parmezan, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 500 g făină 300 ml apă 4 linguri cu ulei de măsline 16 g drojdie uscată două linguri cu pastă de tomate 200 g ciuperci un dovlecel…
Read more »
Paste cu sos de carne si cimbru
14 December 2012O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, morcov, ceapa, ardei iute, ardei capia, usturoi, pasta de tomate, rosii, ulei, sare, piper, cimbru, parmezan. Ingrediente: 500 g paste spirală 500 g carne de vită un morcov două cepe un ardei iute un ardei capia 3 căţei de usturoi o lingură cu pastă de tomate…
Read more »
Tartă cu prune şi fulgi de ovăz
14 December 2012O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, sare, apa, banana, prune, oua, fulgi de ovaz, nuca de cocos, zahar tos, lapte, zahar vanilat, frisca, fructe de sezon. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un sfert de linguriţă cu sare 50 ml apă rece o banană 500 g prune două oua 100 g fulgi…
Read more »
Pateuri cu peşte şi capere
14 December 2012O reteta delicioasa de pateuri cu: aluat foitaj, peste, cepa, morcov, faina, smantana, capere, oua, ulei, vin alb sec, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj un kilogram fileuri de peşte o ceapă un morcov 30 g făină 150 ml smântână 50 g capere două ouă 50 ml ulei de floarea soarelui 150…
Read more »
Ficat in sos tomat
14 December 2012O reteta delicioasa de ficat de vita cu: ceapa, rosii, arde iute, cepa verde, ulei, sare, piper. Ingrediente: un kg de ficat de vită 3 cepe 3 roşii 3 ardei iuţi 3 cepe verzi 4 linguri de ulei de floarea-soarelui sare piper Mod de preparare: Spălaţi ficatul, tăiaţi-l în cuburi de aproximativ 2 cm.…
Read more »
Paste cu carne de vită
14 December 2012O reteta delicioasa de paste cu: carne de vita, frunza de dafin, ciuperci, ceapa, usturoi, vin alb sec, apa, unt, ou, faina, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de vită o frunză de dafin 500 g ciuperci două cepe doi căţei de usturoi 200 ml vin alb sec 400 g paste spiralate 500…
Read more »
Retete gustoase: Biscuiţi cu cereale
14 December 2012O reteta delicioasa de biscuiti cu: unt, zahar tos, oua, fulgi de ovaz, orez expandat, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat. Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr tos două ouă 500 g fulgi de ovăz 375 g orez expandat 250 g făină o linguriţă cu praf de copt un sfert de linguriţă cu…
Read more »
Tortellini cu spanac şi sos
14 December 2012O reteta delicioasa de tortellini cu: faina, sare, oua, branza de vaci, spanac, broccoli, ceapa rosie, usturoi, rosii, ardei iute, ulei de masline, sare, piper, busuioc verde. Ingrediente: 400 g făină o linguriţă cu sare două ouă 100 g brânză de vaci 200 g spanac 100 g broccoli două cepe roşii 4 căţei de usturoi…
Read more »
Macrou proaspat
13 December 2012Macroul este un peşte foarte special, care se găseşte din abundenţă pe coastele nordice ale continentului european, precum şi în Marea Mediterană. Poate fi uşor recunoscut datorită pielii de culoare argintie, având pe spate o nuanţă de albastru-verzui. în lunile de iarnă aceşti peşti se adună în bancuri mari şi se apropie de ţărm, fiind…
Read more »
Ciorba cu carnati afumati
13 December 2012Ciorba cu carnati afumati din: carnati afumati, ceapa, morcovi, patrunjel, zeama de varza acra, faina, smantana, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 800 g carnati afumati 2 cepe mari 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 500 ml zeama de varza acra 1 lingura faina 2 linguri smantana 100 ml ulei 1 legatura cimbru sare piper…
Read more »
Salată de orez, linte şi conopidă
13 December 2012O reteta savuroasa de Salată de orez, linte şi conopidă din: conopida, ulei de masline, boia, orez, linte, stafide, patrunjel, frunze de menta, coaja si zeama de lamaie, ulei de masline si otet de vin alb. Ingrediente: 1 kg de conopidă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă de boia 300 g amestec de orez…
Read more »
Ruladă cu carne de porc si slanina
13 December 2012Ruladă cu carne de porc si slanina din: carne de porc, slanina, paine, lapte, ceapa, ulei, faina, oua, verdeata, scortisoara, cuisoare, cimbru, piper si sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 g slănină 1 felie de pâine 50 ml lapte 2 cepe 6 lingurițe ulei 4 linguri făină 2 ouă 1 legătură verdeață 1…
Read more »
Placinta cu spanac, parmezan si ricotta
13 December 2012Placinta cu spanac, parmezan si ricotta din: unt, ulei de masline, ceapa, spanac, nucsoara, ricotta, galbenusuri, parmezan, aluat, faina si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa, tocata fin 1 kg spanac 1/2 lingurita de nucsoara macinata 500 g ricotta 2 galbenusuri 85 g de parmezan, ras 750 g aluat…
Read more »
Mazare cu fleica de porc
13 December 2012Mazare cu fleica de porc din: mazare, fleica de porc, morcov, ceapa, boia de ardei, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare congelata 700 g fleica de porc 1 morcov mare 1 ceapa mare 1 lingura boia de ardei dulce 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Tăiaţi fleica în bucăţi potrivite…
Read more »
Placinta cu tofu
13 December 2012Placinta cu tofu din: foi de palcinta, tofu, zahar, margarina, cascaval vegetal si lapte de soia. Ingrediente: 400 g foi de palcinta 600 g tofu 100 g zahar 100 g stafide 100 g margarina 200 g cascaval vegetal 50 ml lapte de soia Dod de preparare: Dati tofu pe răzătoarea mare, adăugaţi laptele de…
Read more »
Reteta zilei: Rosii cherry coapte cu busuioc si ulei de masline
13 December 2012Rosii Cherry coapte cu busuioc si ulei de masline din: rosii cherry, busuioc, ulei de masline si sare. Ingrediente: roșii cherry 5 frunze de busuioc 1 lingura de ulei de masline 1/4 lingurita sare Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent puneti rosiile, adaugati sare. Dati la cuptor pentru 15 minute. Scoateti din cuptor, puneti…
Read more »
Cocktail Nothing
13 December 2012Cocktail Nothing din: cocaze rosii, nectar de maracuja, suc de protocale, albus si apa minerala. Ingrediente: 6 cl nectar de coacaze rosii 4 cl nectar de maracuja 2 cl suc de portocale 1 lingura de albus batut apa minerala Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe si albusul intr-un shaker, turnam bautura intr-un…
Read more »
File de curcan cu garnitură de cartofi natur
13 December 2012File de curcan cu garnitură de cartofi natur din: piept de curcan, suc de lamaie, ceapa, ardei gras, ulei de masline, usturoi, castraveti, rosii, verdeata, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de curcan file 2 linguri suc de lămâie 1 ceapă 1 ardei gras 2 linguri ulei de măsline 1 cățel de usturoi 3…
Read more »
Clatite umplute cu carne tocata
13 December 2012Clatite umplute cu carne tocata din: carne tocata, ceapa, ciuperci, pasta de rosii, suc de rosii, marar verde, sare, piper, oua, lapte, apa minerala, faina si sare. Ingrediente: umplutura: 500-600 g carne tocata (amestec vita/porc) 2 cepe mari 500 g ciuperci conservate 4 linguri pasta de rosii 500 ml suc de rosii 1 legatura marar…
Read more »
Crema de pui cu praz
13 December 2012Crema de pui cu praz din: pui, telina, ceapa, foaie de dafin, smantana, patrunjel verde, tarhon, praz, apa, ulei de masline, cartofi, vin, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 telina cu frunze 1 ceapa 1 foaie de dafin 250 ml smantana 1 legatura patrunjel verde 2 ramurele de tarhon 3 fire de praz 4…
Read more »
Inimioare cu gem
13 December 2012Inimioare cu gem din: faina, sare, unt, zahar pudra, lapte, gem de caise si zahar pudra cu aroma de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 1 praf de sare 150 g unt 100 g zahar pudra 50 ml lapte dulce gem de caise pentru decor: 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie Mod de…
Read more »
Prajitura cu smochine si mac
13 December 2012Prajitura cu smochine si mac din: smochine uscate, caise uscate, lamaie, portocala, banane, mac, unt si miere. Ingrediente: 500 g smochine uscate 200 g caise uscate 200 g nuci pisate 1 lamaie 1 portocala 2 banane 150 g mac 100 g unt 50 g miere Mod de preparare: Treceţi prin maşina de tocat smochinele…
Read more »
Crap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie
13 December 2012Crap la cuptor cu păstârnac şi ceapă roşie din: fileuri de crap, pastarnac, ceapa rosie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de crap (circa 200 g bucata) 600 g pastarnac 4 cepe rosii 50 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Curăţaţi fileurile de crap de eventualele oscioare rămase…
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu banana
13 December 2012O reteta savuroasa de Tarta cu banana din: banana, zahar brun, unt, sare de mare si aluat. Ingrediente: 1 banana 2 linguri zahar brun 1 lingura de unt nesarat sare de mare aluat pentru tarta Mod de preparare: Intr-cratita potrivita sau o forma de tarta imprastiati untul uniform, presarati zaharul, adaugati sare de mare.…
Read more »
Cocktail Banana’s Affair
13 December 2012Cocktail Banana’s Affair din: nectar de banane, nectar de piersici, frisca si mar. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8 cl nectar de banane 4 cl nectar de piersici 4 cl suc de mere frica lichida o felie de piersica sau de mar Mod de preparare: Mixam nectarele de fructe si sucul de mere…
Read more »
Tocana de legume cu soia, porumb si ananas
13 December 2012Tocana de legume cu soia, porumb si ananas din: ceapa, ardei, chiftelute vegetariene, coaja si zeama de lamaie, ceapa verde, ulei de masline, boia iute, pudra de ghimbir, boabe de piper, ananas, zahar tos, bulion, malai, vin rosu si taitei. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata rondele 2 ardei, curatati de seminte si taiati fasii 300…
Read more »
Piept de curcan cu smochine
13 December 2012Piept de curcan cu smochine din: piept de curcan, smochine, lapte, ou, pesmet, nuca macinata, faina, condiment, pasta de hrean, ulei si sare. Ingrediente: 4 felii piept de curcan (aprox. 500 g) 16 smochine 50 ml lapte 1 ou 4 linguri pesmet 100 g nucă măcinată 1 lingură făină 1 linguriță condiment din legume uscate…
Budinca cu vanilie
13 December 2012Budinca cu vanilie din: lapte, esenta de vanilie, galbenusuri, zahar, faina, sare, frisca si ciocolata. Ingrediente: 500 ml lapte 2 esente de vanilie 6 galbenusuri 150 g zahar 100 g faina 1 praf de sare pentru decor: 200 g frisca lichida ciocolata rasa Mod de preparare: Se fierbe 3/4 din lapte cu zahărul şi…
Read more »
File de macrou cu măsline
13 December 2012File de macrou cu măsline din: fileuri de macrou, masline, ulei de masline, coriandru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 300 g masline fara samburi 300 ml ulei de masline 5 lamai 1 lingurita coriandru macinat 1 lingurita rasa chimen macinat sare piper Mod de preparare: Curăţaţi fileurile de macrou de…
Read more »
Negrese festive
13 December 2012Negrese festive din: ciocolata, unt, zahar brun, oua, esenta de vanilie, faina, lapte, fulgi de ciocolata, frisca si rom. Ingrediente: 100 g ciocolata amara, tocata 225 g unt nesarat, la temperatura camerei 200 g zahar brun 4 oua 2 lingurite esenta de vanilie 125 g faina blat alb: 170 g unt nesarat 225 g zahar…
Read more »
Varza cu afumatura
13 December 2012Varza cu afumatura din: varza acra, costita afumata, ceapa, pasta de tomate, ulei, boia de ardei dulce, cimbru, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 1 varza acra mare 400 g costita afumata 1 ceapa mare 2 linguri pasta de tomate 50 ml ulei 1 lingura boia de ardei dulce 3-4 fire cimbru uscat 3…
Read more »
Retete de post: Prajitura de post
13 December 2012Prajitura de post din: faina, margarina, lapte de soia, zahar, ciocolata de post, bicarbonat, vanilie si sare. Ingrediente: 400 g faina 200 g margarina 300 ml lapte de soia 150 g zahar 50 g ciocolata de post 1 lingurita bicarbonat 1 lingurita vanilie un varf cutit sare Mod de preparare: Amestecaţi într-un castron făina…
Read more »
Cartofi cu naut si soia
13 December 2012Cartofi cu naut si soia din: cartofi, naut, soia, morcov, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi 100 g naut 500 g soia (bucati potrivite) 1 morcov 2 cepe 150 ml ulei 1 lingurita cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Puneţi năutul la înmuiat în apă, de seara până dimineaţa, apoi…
Read more »
Colacel de Ajun
13 December 2012Colacel de Ajun din: unt, lapte, apa calda, zahar tos, sare, drojdie uscata, faina, zaha brun, scortisoara si lapte. Ingrediente: aluat: 2 linguri unt nesarat, topit 1 cana lapte, cald 1/2 cana apa, calda 1/4 ceasca zahar tos 2 lingurite sare de masa 40 g drojdie uscata 3-4 cani faina glazura: 1 cana zahar brun…
Read more »
Reteta zilei: Briose cu dovleac si glazura de crema de branza
13 December 2012Briose cu dovleac si glazura de crema de branza din: scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare, unt, zahar brun, oua, extract de vanilie, piure de dovleac, crema de branza, extract de vanilie, extract de migdale si lapte. Ingrediente: 1 1/2 lingurite de scortisoara 3/4 lingurita ghimbir 1/2 lingurita cuisoare…
Read more »
Rulou de porc cu spanac
13 December 2012O reteta savuroasa de Rulou de porc cu spanac din: file de porc, oua, faina, spanac, morcovi, ceapa, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 5 ouă 1 lingură făină 300 g spanac conservat 4 morcovi 4 cepe mijlocii 4 linguri ulei piper sare Mod de preparare: Speli bucata de file…
Read more »
Coronita de cozonac
13 December 2012Coronita de cozonac din: faina, lapte, miere, galbenus, unt, drojdie si scortisoara. Ingrediente: 300 g faina 120 ml lapte cald 1 lingurita miere sau zahar 1 galbenus 30 g unt 15 g drojdie un praf de sare umplutura: 50 g unt 3-4 linguri zahar 2 lingurite scortisoara macinata Mod de preparare: Dizolvaţi drojdia şi…
Read more »
Rulouri de păstrăv cu sos de vin roşu
13 December 2012Rulouri de păstrăv cu sos de vin roşu din: fileuri de pastrav, vin rosu, ulei, cuisoare, zahar, scortisoara, frunza de dafin, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 12 fileuri de pastrav 500 ml vin rosu sec 50 ml ulei 2 cuisoare 5 linguri de zahar 1 betisor de scortisoara 1 frunza de dafin 3 boabe de…
Read more »
Supa-crema de morcovi cu arpacas
13 December 2012Supa-crema de morcovi cu arpacas din: morcovi, ceapa, ulei, patrunjel, arpacas, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg morcovi 2 cepe mari 100 ml ulei 1 legatura patrunjel 4 linguri arpacas 1 l suc de rosii sare piper Mod de preparare: Puneţi arpacaşul la fiert în apă cu sare. Curăţaţi morcovii şi…
Read more »
Ciorbă de porc ardelenească
13 December 2012Ciorbă de porc ardelenească din: carne de porc, carnati, varza acra, zeama de varza, apa, ulei, faina, ceapa, boia de ardei, piper, sare si smantana. Ingrediente: 500 g carne de porc 2 cârnați 1 varză acră mică 2 l apă 3-4 căni zeamă de varză 2 linguri ulei 1 lingură făină 1 ceapă mică boia…
Read more »
Pogăcele cu jumări
12 December 2012Pogăcele cu jumări din: faina, drojdie, oua, jumari de porc, ulei, lapte, zahar, seminte de chimen, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg faina 40 g drojdie 4 oua 500 g jumari de porc 200 ml ulei 500 ml lapte 1 lingurita zahar 2 linguri seminte de chimen sare piper cimbru Mod de preparare:…
Read more »
Prajitura cu mere si stafide
12 December 2012Prajitura cu mere si stafide din: faina, stafide, unt, zahar, oua, mere, lamaie, praf de copt, rom si zahar praf. Ingrediente: 250 g faina 150 g stafide 250 g unt 250 g zahar 4 oua 2 mere 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 80 ml rom zahar praf pentru ornat Mod de preparare:…
Read more »
Cocktail Tropic Star
12 December 2012Cocktail Tropic Star din: suc de portocale, nectar de maracuja, suc de ananas, ananas si cirese. Ingrediente: 6 cl suc de portocale cu pulpa 6 cl nectar de maracuja 6 cl suc de ananas radacina unui ananas mic cirese de cocktail Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe in shaker, apoi turnam amestecul…
Read more »
Friptura de porc cu sos de cimbru
12 December 2012Friptura de porc cu sos de cimbru din: pulpa de porc, ceapa, ulei, cartofi, pasta de rosii, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 700 g pulpa de porc 5 cepe mari 4 linguri ulei 6 cartofi poriviti 2 linguri pasta de rosii 1 lingurita cimbru uscat sare piper Mod de preparare: Tăiati pulpa în felii…
Read more »
Ciorbă de pui cu tăitei de casă
12 December 2012Ciorbă de pui cu tăitei de casă din: pui, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, ardei capia, rosii in bulion, faina, oua, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 1 cutie (400 g) rosii in bulion 175 g faina 2 oua 1 legatura patrunjel…
Read more »
Painea Sarbatorilor
12 December 2012Painea Sarbatorilor din: faina, drojdie, zahar, lapte, oua, ulei de masline, otet de mere, unt, sare, galbenus de ou si lapte. Ingrediente: 500 g faina 2 lingurite drojdie uscata 1 lingura zahar sau miere 250 ml lapte cald 2 oua 2 linguri ulei de masline 1/2 lingurita otet de mere sau suc de lamaie 100…
Read more »
Cornuri cu unt si scortisoara
12 December 2012Cornuri cu unt si scortisoara din: faina, unt, scortisoara, oua, lapte, zahar, drojdie si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g unt 2 linguri cu scortisoara pudra 2 oua 100 ml lapte 100 g zahar 10 g drojdie uscata un varf cutit sare Mod de preparare: Topiţi untul şi amestecaţi-l cu ouăle, apoi adăugaţi…
Read more »
Rata cu morcovi
12 December 2012Rata cu morcovi din: rata, morcovi, ulei, ceapa, usturoi, bulion, faina, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 rata 1 kg morcovi 100 ml ulei 2 cepe mari 2 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 lingura faina 1 legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Curăţaţi raţa, spălaţi-o şi tăiati-o în bucăţele…
Read more »
Salata de iarna cu varza rosie
12 December 2012Salata de iarna cu varza rosie din: varza rosie, ceapa rosie, mere rosii, sfecla, nuci, portocale, otet de vin rosu, jeleu de coacaze, miere si ulei de masline. Ingrediente: 1 varza rosie (650 g) 2 cepe rosii mici, toacte 2 mere rosii, fara cotor, taiate cuburi 250 g de sfecla fiarta, taiata cuburi 50 g…
Read more »
Papricas de carnati cu mamaliga
12 December 2012Papricas de carnati cu mamaliga din: carnati afumati, ceapa, ulei, usturoi, lapte, faina, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carnati afumati 2 cepe 2 linguri ulei 4 catei de usturoi 400 ml lapte sau smantana 1 lingura faina 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi usturoiul.…
Read more »
Bors cu ciuperci uscate
12 December 2012Bors cu ciuperci uscate din: piept de vitel, ciuperci uscate, ceapa, morcovi, ulei, bors, marar, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vitel 300 g ciuperci uscate 3 cepe 2 morcovi 100 ml ulei 1 litru bors 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pieptul de viţel în bucăţi şi puneţi-l…
Read more »
Prajitura cu nuci macadamia caramelizate
12 December 2012Prajitura cu nuci macadamia caramelizate din: biscuiti, unt, nuci, zahar pudra, crema de branza, esenta de vanilie, oua, smantana, nuci macadamia si frisca. Ingrediente: blat: 160 g biscuiti digestivi, de ovaz , fara crema 40 g unt nesarat, topit 150 g nuci (de preferat, macadamia) 100 g zahar pudra umplutura: 500 g crema de branza…
Read more »
Reteta zilei: Varza de bruxelles cu bacon la tigaie
12 December 2012Varza de bruxelles cu bacon la tigaie din: bacon, supa de pui, varza de bruxelles si ceapa. Ingrediente: 3 felii de bacon 1-1/2 cesti supa de pui Verze de bruxelles 1 ceapa toccata Mod de preparare: Gatiti baconul la foc mare pana se rumeneste. Scoateți și scurgeti pe prosoape de hartie. Pastrati in tigaie…
Read more »
Cocktail Grepfrut Special
12 December 2012Cocktail Grepfrut Special din: suc de grepfrut, suc de struguri, apa minerala si grepfrut. Ingrediente: 2 cesti de suc de grepfrut 2 cesti de suc de struguri albi 3/4 l apa minerala carbogazoasa sau plata felii de grepfrut Mod de preparare: Mixam sucul de grepfrut cu suculd e struguri, apoi impartim compozitia in patru…
Read more »
Felii dulci cu lamaie
12 December 2012Felii dulci cu lamaie din: faina, zahar tos, drojdie, sare, lapte, unt, esenta de vanilie, oua, zahar tos, coaja de lamaie, unt si suc de lamaie. Ingrediente: 2 3/4 cani faina 1/4 cana zahar tos 2 1/4 lingurite drojdie 1/2 lingurita sare 1/2 cana lapte 4 linguri unt nesarat 1 1/2 lingurita esenta de vanilie…
Read more »
Jambon la cuptor cu ghimbir si caise
12 December 2012Jambon la cuptor cu ghimbir si caise din: jambon, bere de ghimbir, frunze de dafin, ienibahar, boabe de piper, cuisoare, ghimbir si gem de caise. Ingrediente: 1 jambon crud cu os de 4-5 kg 2 l bere de ghimbir 2 frunze de dafin 6 boabe de ienibahar 6 boabe de piper 30-40 de cuisoare intregi…
Read more »
Tort pentru Anul Nou
12 December 2012Tort pentru Anul Nou din: faina, praf de copt, unt, zahar, esenta de vanilie, lapte, albusuri, sare, zahar, bicarbonat, zahar brun, esenta de vanilie, ciocolata neagra, miere, smantana si martipan. Ingrediente: blat alb: 100 g faina 1 lingurita praf de copt 60 g unt, la temperatura camerei 125 g zahar 1/2 lingurita esenta de vanilie…
Read more »
Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute
12 December 2012Piept de rata cu physalis in sos de ardei iute din: piept de rata, physalis, ardei iute, ulei de masline, cognac, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de rata 300 g physalis 200 g ardei iute, verde 50 ml ulei de masline 50 ml cognac 100 ml vin alb, demisec sare piper…
Read more »
Prajitura cu portocale si frisca
12 December 2012Prajitura cu portocale si frisca din: piscoturi, portocale, frisca, branza de vaci, zahar si gelatina. Ingrediente: 20 piscoturi de sampanie 3 portocale 400 ml frisca lichida 400 g branza de vaci cremoasa (bine scursa) 300 g zahar 20 g gelatina Mod de preparare: Se pune gelatina la inmuiat in putina apa rece, se topeste,…
Read more »
Şorici la grătar
12 December 2012Şorici la grătar din: sorici de porc, usturoi, ulei, smantana, sare grunjoasa, piper si boia. Ingrediente: 500 g sorici proaspat de porc 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 4 linguri smantana sare grunjoasa piper boia Mod de preparare: Curăţa