Retete de top:
Pui cu ciuperci şi arpagic
10 April 2012
O
reteta de pui cu ciuperci si arpagic din: pui, apa, zarzavat, cimbru,
patrunjel, foaie de dafin, unt, arpagic, ciuperci, faina, galbenus,
smantana, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 1 l
apă zarzavat de supă cimbru pătrunjel 1 foaie de dafin 2 linguri unt 150
g arpagic 150 g ciuperci 1…
Read more »
Read more »
Oua in aspic
10 April 2012
O
reteta de oua in aspic din: oua, sunca de praga, morcovi, ceapa,
telina, patrunjel, gelatina, ardei iute si sare. Ingrediente: 4 oua 400 g
sunca de Praga 2 morcovi 1 ceapa 1 telina 1 radacina de patrunjel 4
pliculete cu gelatina 1/2 ardei iute sare Mod de preparare: Pune ouale
la fiert in…
Read more »
Read more »
Drob de miel pentru masa de Paşti
10 April 2012
O
reteta de drob de miel pentru masa de Paşti din: organe, ceapa verde,
usturoi verde, oua, patrunjel, marar, prapure, sare, piper si oua.
Ingrediente: Organele mielului (splină, ficat, rinichi, inimă) 6-7 fire
de ceapă verde 4 fire de usturoi verde 3-4 ouă o legătură de pătrunjel o
legătură de mărar un prapure sare piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara burgeri din carne de miel si branza feta (video)
10 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara burgeri din carne de miel si branza
feta, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos.
Ingrediente: 450 g lean lamb mince 1 medium garlic clove, peeled and
chopped ¼ tsp ground paprika 1 tsp ground allspice ½ tsp cumin powder 4
tbsp fresh parsley or…
Read more »
Read more »
Salată cu mere, nuci şi afine
10 April 2012
O
reteta de salata cu mere, nuci si afine din: nuci, afine, otet
balsamic, ceapa rosie, zahar, mustar dijon, ulei, sare, piper, salata
verde si mere. Ingrediente: 1/2 cană cu nuci tocate 1/4 cană cu afine
1/4 ceaşcă cu oţet balsamic 1 ceaşcă cu ceapă roşie, tocată 1 lingură cu
zahăr 1 lingură cu muştar…
Read more »
Read more »
Păstrăv cu sos de lamaie
10 April 2012
O
reteta de pastrav cu lamaie din: pastravi, lamai, zahar, ulei, seminte
de coriandru, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi
(circa 250 g bucata) 2 lamai 1 lingura zahar 3-4 linguri ulei 1 lingura
seminte de coriandru macinate 200 ml supa de legume sare piper Mod de
preparare: Evisceraţi păstrăvii, curăţaţi-i…
Read more »
Read more »
Pasta de branza cu verdeturi
10 April 2012
O
reteta de pasta de branza cu verdeturi din: branza de vaci, telemea,
smantana, ridichi, ceapa verde, usturoi, castravete, ardei gras, marar
si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 125 g telemea 1 lingura cu
smantana 1 legatura de ridichi 2 fire de ceapa verde 1 catel de usturoi 1
castravete 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Spumă de iaurt cu cireşe
10 April 2012
O
reteta de spuma de iaurt cu cirese din: iaurt integral, cirese, zahar
pudra, gelatina, albus, smantana si vanilie. Ingrediente: 250 g iaurt
integral 25 cirese mai si dulci 1 lingura zahar pudra vanilat 1 folie de
gelatina 1 albus 3 linguri smantana dulce pentru decor: 2 pastai de
vanilie Mod de preparare: Pune…
Read more »
Read more »
Peste impachetat
10 April 2012
O
reteta delicoasa de peste cu: macrou, slanina afumata, sunca afumata,
cimbru, usturoi, ceapa. Ingrediente: 2 peşti(400 g – macrou sau caras)
200 g slănină afumată 200 g şuncă afumată 2 fire cimbru 1 ceapă mică 3-4
căţei de usturoi 2 bucăţi folie de aluminiu Mod de preparare: Cureţi
peştele, îl speli şi îl presari…
Read more »
Read more »
Patru deserturi pentru masa de Paşte
10 April 2012
Va
prezentam Patru deserturi pentru masa de Paşte: Chec cu ciocolata
alba si stafide O reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar,
faina, ciocolata alba, stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă
2 căni zahăr 2 1/2 căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g
ciocolată albă rasă 100…
Read more »
Read more »
Paste cu broccoli şi roşii
10 April 2012
O
reteta de paste cu broccoli si rosii din: paste, rosii cherry,
broccoli, usturoi, ulei de masline, sare, piper, ardei iute si busuioc.
Ingrediente: 1 cană de paste sub orice formă le doreşti 10 roşii cherry
4-5 florete de broccoli 4-5 căţei de usturoi ulei de măsline sare piper
pudră de ardei iute (opţional) frunze…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel pentru masa de Paşti
10 April 2012
O
reteta de ciorba de miel pentru masa de Paşti din: carne de miel, ceapa
verde, leustean, patrunjel, bors, orez si galbenus de ou. Ingrediente:
un kg carne de miel 5 legături de ceapă verde o legătură de leuştean o
legătură pătrunjel o jumătate de litru de borş o lingură de orez un
gălbenuş de…
Read more »
Read more »
Pastrav cu miez de nuci
10 April 2012
O
reteta de pastrav cu miez de nuci din: pastravi, nuca, faina, rom, nt,
sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi de 250 gr. fiecare 50 gr. nuca
faina 1/2 pahar rom 10 gr. unt sare piper Mod de preparare: Curata
pastravul, apoi clateste-l bine cu apa rece si usuca-l pe servete
absorbante . Da…
Read more »
Read more »
Cocktail Pineapple Champ
10 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pineapple Champ din: champagne, vin alb si
suc de ananas. Ingrediente: 6 cl champagne 6 cl vin alb sec 5 cl suc de
ananas Mod de preparare: Mixam usor ingredientele cu ghata in shaker,
apoi turnam totul intr-un pahar decorativ.
Read more »
Read more »
Aperitiv cu legume si salata
10 April 2012
O
reteta gustoasa de aperitiv cu: oua, unt, faina, masline, praf de copt,
ardei rosu, ardei verede, ardei galben, branza de oaie, condimente.
Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 300 g făină 50 g măsline 1/2 plic praf de
copt 3 ardei (1 galben, 1 roşu, 1 verde) 200 g brânză tare de oaie sau…
Read more »
Read more »
Friptura rece de pui
10 April 2012
O
reteta gustoasa de friptura din: carne de pui, frisca lichida,
ciuperci, ceapa, oua, faina, condimente, ulei de masline, unt, ulei,
lamaie, foi de dafin, rozmarin, salvie, cimbru. Ingrediente: 8 buc.
carne de pui 300 ml frişcă lichidă 300 g ciuperci 5 cepe mari 2 ouă 1
lingură făină 2 linguri condimente pentru friptura de…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor
10 April 2012
O
reteta delicioasa de peste cu:cod alb, ulei, cartofi, ardei gras rosu,
dovlecei, branza, cus-cus, unt, supa de legume, patrunjel, usturoi,
piper, sare. Ingrediente: 800 g file de peşte alb cod, merluciu) 3
linguri ulei 4 cartofi mari 2 ardei graşi roşii 2 dovlecei 100 g brânză 2
linguri cuş-cuş sau orez, după gust 1…
Read more »
Read more »
Ingheţată de ciocolată cu serbet de mango
10 April 2012
O
reteta delicioasa de inghetata de ciocolata cu: zahar, apa, mango, suc
de lamaie, frunza de menta. Ingrediente: 500 g îngheţată de ciocolată 7
linguriţe zahăr 300 g apă 4 mango 3 linguri de suc de lămaie 1 frunză de
mentă Mod de preparare: Apa cu zahărul se lasă să fiarbă pînă cînd
zahărul se…
Read more »
Read more »
Pască fragedă cu brânza de vaci
10 April 2012
O
reteta de Pască fragedă cu brânza de vaci din: margarina, faina, zahar,
galbenusuri, branza de vaci, unt, smantana, zahar, stfide, faina, zahar
vanilat, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 70 g de margarină 120 g
de făină 70 g de zahăr 2 gălbenuşuri Umplutură: 1 kg de brânză de vaci
100 g de unt…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la cuptor pentru masa de Paşte
10 April 2012
O
reteta de pulpa de miel la cuptor pentru masa de Paste din: pulpa de
miel, vin, apa, piper, coriandru, ceapa, cimbru, sare, usturoi si rosii.
Ingrediente: o pulpă de miel 300 ml de vin 300 ml de apă piper alb,
negru coriandru ceapă cimbru sare două căpăţâni de usturoi două roşii
Mod de…
Read more »
Read more »
Ciorba de vara
10 April 2012
O
reteta gustoasa de ciorba din: carne de vita, ceapa, morcov, cartofi,
rosii, radacina de patrunjel, telina, dovlecei, ardei, sos de rosii,
leustean, zeama de lamaie, zare, piper. Ingrediente: 600 g carne de vită
1 ceapă albă potrivită 2 fire ceapă pentru servit 1 morcov 3 cartofi 2
roşii mari 1 rădăcină de pătrunjel 1/2…
Read more »
Read more »
Budinca de peste cu smantana
10 April 2012
O
reteta delicioasa de budinca de peste, morcov, cartofi noi, ceapa, unt,
smantana, cascaval, suc de lamaie, patrunjel, ulei, sare, piper.
Ingrediente: 3-4 fileuri de peşte 1 morcov 600 g cartofi noi fierţi 1
ceapă 50 g unt 250 ml smântână 150 g caşcaval ras 25 ml suc de lămâie
pătrunjel ulei sare piper …
Read more »
Read more »
Rulouri cu spanac
10 April 2012
O
reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, vin alb, spanac, sare,
piper, susan, pesmet. Ingrediente: 8 buc file de piept de pui 100 ml vin
alb 500 g spanac sare piper 2-3 linguri susan 2-3 linguri pesmet Mod de
preparare: Iei bucatile de piept de pui, le aşezi pe masa de lucru, le…
Read more »
Read more »
Tarte cu bacon si oua
10 April 2012
O
reteta de tarte cu bacon si oua din: faina, unt, apa, ulei de masline,
ceapa rosie, bacon, spanac, smantana, oua si galbenus. Ingrediente: 230
grame faina 125 grame unt 20 ml apa rece 10 ml ulei de masline 1 ceapa
rosie 5 felii de bacon prajit 100 grame spanac 50 grame smantana 4 oua…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu piure de telina
10 April 2012
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu: ceapa, morcov, ulei, radacina
de telina, compot de caise, frisca, usturoi, unt, condimente, sos de
soia, vin rosu, miere. Ingrediente: 600 g cotlet fara os 1 ceapa mare 1
morcov mare 2 linguri de ulei 1 kg radacina de telina compot de caise
100 ml frisca 6…
Read more »
Read more »
Pasca delicioasa cu ciocolata
10 April 2012
O
reteta de pasca delicioasa cu ciocolata din: aluat de cozonac, cacao,
zahar, lapte, esenta de rom, lamaie, galbenusuri, ou, smantana,
margarina si pesmet. Ingrediente: 300 g aluat de cozonac 150 g de cacao
12 linguri de zahăr 3 linguri de lapte 1 fiolă esenţă de rom 1 lămâie
11 gălbenuşuri 1 ou întreg 2-3…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata alba si stafide
10 April 2012
O
reteta delicioasa de chec cu : chec, oua, zahar, faina, ciocolata alba,
stafide, esenta de rom, ulei. Ingrediente: 10 ouă 2 căni zahăr 2 1/2
căni făină 12 linguri apă fiartă şi răcită 100 g ciocolată albă rasă 100
g stafide 1 esenţă rom ulei pentru uns tava o mână de făină pentru Mod…
Read more »
Read more »
Cozonac umplut cu nucă si cu cacao
9 April 2012
O
reteta de cozonac umplut cu nuca si cu cacao din: faina, galbenusuri,
zahar, coaja de lamaie, drojdie, lapte, ulei, ou, nuca, cacao, stafide,
esenta de vanilie si esenta de rom. Ingrediente: 1 kg de făină 5
gălbenuşuri 200 g de zahăr coajă rasă de lămâie 60 g de drojdie
proaspătă 400 ml de lapte…
Read more »
Read more »
Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Noua Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Pina Colada O reteta simpla de Cocktail Pina Colada din: rom alb, lapte
de cocos si suc de ananas. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb
Pahar – goblet Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, o
cireaşă roşie şi paie…
Read more »
Read more »
Taitei cu somon
9 April 2012
O
reteta de taitei cu somon din: ulei de susan, pasta de curry, ceapa
verde, cartof, supa de pui, lapte, file de somon, coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 1 lingurita ulei susan 2 lingurite pasta de curry 2
cepe verzi tocate 1 cartof, taiat cubulete 200 ml. supa de pui 100 ml
lapte degresat 2…
Read more »
Read more »
Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Patru retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptura
de vita marinata cu miere si sos de soia O reteta de friptura de vita
marinata cu miere si sos de soia din: carne de vita, sos de soia, ulei
de masline, miere, otet balsamic, usturoi, sare si piper. Ingrediente:
500 grame…
Read more »
Read more »
Inghetata de ciocolata
9 April 2012
O
reteta de inghetata de ciocolata din: galbenusuri, zahar, lapte,
ciocolata alba, ciocolata neagra si frisca. Ingrediente: 6 galbenusuri
300 g zahar 600 ml lapte 100 g ciocolata alba 30 g ciocolata neagra 300
ml frisca Mod de preparare: Puneţi la fiert într-un vas laptele, apoi,
după cc a dat în fiert, luaţi-l de…
Read more »
Read more »
Sapte retete cu carne de miel pentru Paşti
9 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Sapte retete cu carne de
miel pentru Paşti: Friptura de miel la cuptor O reteta de friptura de
miel la cuptor din: carne de
Retete de post: Dovlecei cu usturoi
9 April 2012
O
reteta de dovlecei cu usturoi din: dovlecei, usturoi, ulei de masline
si sare. Ingrediente: 3 dovlecei potriviţi ca mărime 2 căţei de usturoi o
lingură cu ulei de măsline sare Mod de preparare: Taie dovleceii în
felii subţiri şi presară sare după gust. Prăjeşte-i într-o tigaie din
teflon, cu două linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Frappe de ciocolată şi banane
9 April 2012
O
reteta de frappe de ciocolata si banane din: banana, lapte de orez,
ciocolata si pastaie de vanilie. Ingrediente: 1 banana coapta 200 ml
lapte de orez 80 g ciocolata menaj 1/2 pastaie de vanilie Mod de
preparare: Scoate păstaia şi pune ciocolata ruptă bucăţi. Amestecă încet
până când ciocolata se dizolvă complet. Lasă…
Read more »
Read more »
Trei deserturi pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Trei deserturi pentru masa de Paşte: Pere fierte in vin O
reteta de pere fierte in vin din: pere, vin rosu, scortisoara, miere,
frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 pere 200 ml vin rosu 1 lingurita
scortisoara 2 linguri miere 500 ml frisca 30 g ciocolata menaj Mod de
preparare: Puneţi într-un vas…
Read more »
Read more »
Opt Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Opt Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Corail O reteta delicioasa de Cocktail Corail din: rachiu de pere,
fructe de passiflora, suc de ananas, kiwi, zmeura si sirop de menta.
Ingrediente 3 cl rachiu de pere 3 cl lichior din fructe de passiflora 4
cl suc de ananas o felie de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pilaf de orez cu ciuperci şi ceapă verde
9 April 2012
O
reteta de pilaf de orez cu ciuperci si ceapa verde din: orez, ceapa
verde, ciuperci, rosii, sare, piper, ulei de masline si marar.
Ingrediente: o cană de orez integral cu bob lung o legătură de ceapă
verde o cană de ciuperci feliate sau o conservă 4 roşii decojite sare şi
piper, după gust o…
Read more »
Read more »
Trei retete cu carne de vita pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Trei retete cu carne de vita pentru masa de Paşte: Friptură
de vită condimentată O reteta de friptura de vita condimentata din:
carne de vita, cimbru, seminte de chimen, oregano, usturoi, sare de
mare, ulei de masline extravirgin si zeama de lamaie. Ingrediente: 8
bucăţi de carne de vită pentru friptură o lingură…
Read more »
Read more »
Rulouri din piept de pui
9 April 2012
O
reteta de rulouri din piept de pui din: piept de pui, bacon, vin,
cascaval, ulei si sare. Ingrediente: 1 piept de pui 100 g bacon 1
ceascuta cu vin 200 g cascaval ulei sare Mod de preparare: Spală
pieptul de pui, taie-l în felii nu foarte subţiri şi bâte¬le uşor cu
ciocanul. Condimentează-le…
Read more »
Read more »
Sase retete cu carne de miel pentru Paşti
9 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Sase retete cu carne de
miel pentru Paşti: Cotlet de miel cu ierburi aromatice O reteta simpla
de cotlet de miel cu ierburi aromatice din: cotlet de miel, maghiran,
cimbru, rozmarin,…
Read more »
Read more »
Cocktail Adria Look
9 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Adria Look din: bols curacao albastru, gin,
zeama de lamaie, sampanie, cirese si caise. Ingrediente: 2 cl Bols
Curacao albastru 2 cl gin 2 cl zeama de lamaie sampanie 2 cirese de
cocktail bucati de caise Mod de preparare: Mixam bine Curacao-ul
albastru, ginul si zeama de lamaie cu…
Read more »
Read more »
Trei retete cu carne de curcan pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Trei retete cu carne de curcan pentru masa de Paşte: Curcan
in sos de piper O reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu,
piept de curcan, ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare
si patrunjel. Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de
curcan 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Reţete de post: Supă-cremă de mazăre
9 April 2012
O
reteta de supa crema de mazare din: apa, mazare, salata verde, spanac,
ulei si sare. Ingrediente: 3 l apă 500 g mazăre proaspătă sau congelată 1
salată verde o mână de spanac o lingură cu ulei sare după gust Mod de
preparare: Într-o oală cu apă se fierb mazărea şi câteva frunze de…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu carne de miel pentru Paşti
9 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Cinci retete cu carne de
miel pentru Paşti: Costite de miel cu sos picant O reteta de costite
de miel cu sos picant din: costite de miel, sare, piper, rosii, miere,…
Read more »
Read more »
Pere fierte in vin
9 April 2012
O
reteta de pere fierte in vin din: pere, vin rosu, scortisoara, miere,
frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 pere 200 ml vin rosu 1 lingurita
scortisoara 2 linguri miere 500 ml frisca 30 g ciocolata menaj Mod de
preparare: Puneţi într-un vas vinul, mierea şi scorţişoara, la foc mic.
Când amestecul începe să fiarbă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Burgeri de vita in aluat
9 April 2012
O
reteta de burgeri de vita in aluat din: oua, spanac, sos alb, banza,
faina, grasime, sare, carne tocata de vita, pesmet, ardei rgas, ceapa,
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 3 oua fierte 1 cana spanac fiert 1
ceasca sos alb 60g crema de branza 1 ou pentru aluat: 600g faina 300ml
apa 10 linguri grasime…
Read more »
Read more »
Miel marinat la cuptor
9 April 2012
O
reteta de miel marinat la cuptor din: cotlete de miel, lamaie, usturoi
si boia de ardei iute. Ingrediente: 4 cotlete de miel 1/2 kg de lămâi 2
căpăţâni de usturoi boia de ardei iute Mod de preparare: Puneţi
cotletele de miel într-un amestec de zeamă de lămâie cu usturoi pisat şi
cu boia…
Read more »
Read more »
Sapte Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
9 April 2012
Va
prezentam Sapte Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Garibaldi O reteta simpa de Cocktail Garibaldi din: brandy, lichior de
portocale, campari, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente:
2 cl brandy 2 cl lichior de portocale 3 cl Campari suc de portocale
felii de portocale Mod de preparare: Agitam bine ingredientele…
Read more »
Read more »
Paste cu pesto de busuioc
9 April 2012
O
reteta de paste cu pesto de busuioc din: paste, busuioc, seminte de
pin, usturoi, parmezan si ulei de masline. Ingrediente: 400 grame paste
200 grame busuioc proaspat 20 grame seminte de pin prajite 1 catel de
usturoi 20 grame parmezan ras 50 ml ulei de masline Mod de preparare:
Fierbe pastele in apa…
Read more »
Read more »
Stufat de miel pentru masa de Paşte
9 April 2012
O
reteta de stufat de miel pentru masa de Paşte din: carne de miel,
ceapa, usturoi, ulei, ceapa, usturoi verde, suc de rosii, faina,
condimente si sare. Ingrediente: 500 g de carne de miel 1 ceapă 3 căţei
de usturoi 4-5 linguri de ulei câte 2 legături de ceapă şi de usturoi
verde tânăr 300…
Read more »
Read more »
Tort de Paşte
9 April 2012
O
reteta de tort de Paşte din: oua, zahar, nuci, cacao, esenta de
migdale, unt, zahar pudra, ciocolata alba, oua, galbenusuri, esenta de
rom, esenta de migdale, smantana si miez de cocos. Ingrediente: 8 oua 8
linguri zahar 8 linguri nuci macinate 5 linguri cacao 25 ml esenta de
migdale crema: 200 g unt 350…
Read more »
Read more »
Ruladă de spanac umplută cu şuncă de curcan
9 April 2012
O
reteta de rulada de spanac umpluta cu sunca de curcan din: frunze de
spanac, faina, amidon, usturoi, sare, piper, oua si sunca de curcan.
Ingrediente: 300 g frunze de spanac 100 g faina 2 linguri amidon 1 catel
de usturoi sare piper 5 oua 4 felii sunca de curcan Mod de preparare:
Se…
Read more »
Read more »
Bors de miel cu lobodă
9 April 2012
O
reteta de bors de miel din: carne de miel morcov, pastarnac, telina,
cartofi, orez, loboda, ceapa verde, leustean, bors, suc de rosii si
sare. Ingrediente: 400 g de carne de miel 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină
mijlocie 3 cartofi 2 linguri de orez 4 legături de lobodă 2 legături de
ceapă verde 1…
Read more »
Read more »
Frappe de cocos cu papaya
9 April 2012
O
reteta de frappe de cocos cu papaya din: lapte de cocos, smantana,
zahar pudra, papaya, nuca de cocos, ulei de floarea soarelui, faina,
banana verde si sirop de porumb. Ingrediente: 200 ml lapte de cocos 30
ml smantana dulce 1 lingura zahar pudra 1 fruct de papaya copt 50 g nuca
de cocos proaspata…
Read more »
Read more »
Patru retete cu carne de miel pentru Paşti
9 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Patru retete cu carne de
miel pentru Paşti: Friptura de miel cu ierburi O reteta de friptura
de miel cu ierburi din: pulpa de miel, cartofi, morcov, ardei gras,
ceapa, vin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Dovlecei marinati
9 April 2012
O
reteta de dovlecei marinati din: dovlecei, patrunjel, ulei de masline,
usturoi, oregano, otet, sare si piper. Ingrediente: 650 gr dovlecei
feliati 2 linguri patrunjel, tocat ½ cana ulei de masline 2 catei de
usturoi , tocati ½ lingura oregano uscat 2 linguri otet sare si piper
Mod de preparare: Incinge 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara tocanita de miel cu rodie pe pat de cuscus (video)
9 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara tocanita de miel cu rodie pe pat de
cuscus, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte
sanatos. Ingrediente: 680 g lean boneless lamb or mutton shoulder leg,
cut into 2.5cm cubes 2 tbsp oil 3 large shallots, or 1 meduim onion 2
large garlic cloves, peeled…
Read more »
Read more »
Cele mai bune, cele mai rele sucuri. Mitul 100% natural
9 April 2012
Sucurile
de rodie şi struguri au mult zahăr, dar compensează prin cantitatea de
antioxidanţi. Băuturile 100% naturale au chiar mai multe calorii decât
ciocolata. Sucurile de legume proaspăt stoarse, dar şi cele pasteurizate
sunt o soluţie bună pentru hidratare: au mai puţin zahăr decât cele de
fructe, iar pulpa taie senzaţia de foame. Sucul de…
Read more »
Read more »
Omleta la cuptor
9 April 2012
O
reteta de omleta la cuptor din: oua, cascaval, parmezan, lapte,
smantana, marar, somon afumat, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 5 oua 100 g cascaval 50 g parmezan 75 ml lapte 1 lingura cu
smantana 1/2 legatura de marar 50 g somon afumat ulei de masline sare
piper Mod de preparare: într-un…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu ierburi
9 April 2012
O
reteta de friptura de miel cu ierburi din: pulpa de miel, cartofi,
morcov, ardei gras, ceapa, vin alb, usturoi, ulei, rozmarin, cimbru,
maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 pulpa de miel 2-3 cartofi 1
morcov 1 ardei gras 2 cepe 2 pahare cu vin alb 7-8 catei de usturoi 200
ml ulei crengute de…
Read more »
Read more »
Brownie cu caramel
9 April 2012
O
reteta de brownie cu caramel din: ciocolata, unt, zahar brun, oua,
faina, pudra de cacao, sare, smantana, unt, fulgi de cereale, seminte de
susan, pulbere de susan si lichior. Ingrediente: blatul: 100 g
ciocolata amaruie, tocata fin 125 g unt nesarat 175 g zahar brun 2 oua
mari 100 g faina cernuta 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cozonac cu rodii si ciocolata
9 April 2012
O
reteta delicioasa de cozonac cu: budinca ciocolata, budinca vanilie,
lapte, frisca, rodii, zahar pudra. Ingrediente: 1 cozonac gata facut 1
plic budinca de ciocolata 1 plic budinca vanilie 800 ml lapte 200 ml
frisca 2 rodii zahar pudra pentru ornat Mod de preparare: Prepari cele 2
budinci în vase separate, după instrucţiunile de pe…
Read more »
Read more »
Ciorba de pasare cu usturoi
9 April 2012
O
reteta delicioasa de ciorba din: carne de pasare, ceapa, morcov,
radacina de patrunjel, orez, faina, smantana, patrunjel, usturoi, oua,
lamaie, sare. Ingrediente: 600 g carne de pasăre 2 cepe 1 morcov 1
rădăcină de pătrunjel 50 g orez 1 lingură de făină 200 g smântână 1
legătură verdeaţă (leuştean sau pătrunjel) 1 căpăţână usturoi…
Read more »
Read more »
Pui cu ardei iute
9 April 2012
O
reteta delicioasa de pui cu:ceapa, usturoi, ardei iute, vin alb,
patrunjel verde, marar, verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g
piept de pui 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 2-3 ardei iuţi 100 g vin alb
câteva fire de pătrunjel verde şi de mărar verde sare piper 100 ml ulei
Mod de preparare: Căleşti…
Read more »
Read more »
Cocktail Frozen Ballini
9 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Frozen Ballini din: champagne, piure de
piersici, votca, lichior de piersici, zahar si lamaie. Ingrediente: 5 cl
champagne 4 lingurite de piure de piersici 3 cl votca 3 cl lichior de
piersici 1 cl zahar lamaie Mod de preparare: Ingredientele
Cozonac Kugelhupf
9 April 2012
O
reteta delicioasa de cozonac din: unt, oua, faina, lapte, zahar,
drojdie, coaja de lamaie, stafide, zahar pudra, sare, alune de padure.
Ingrediente: 300 g unt 10 ouă 10 linguri făină 8 linguri lapte 4 linguri
zahăr 20 g drojdie 1 lingură coajă rasă de lămâie 100 g stafide 2
linguri zahăr pudră sare 1…
Read more »
Read more »
Supa picanta cu crenvursti si cartofi
9 April 2012
O
reteta delicioasa de supa picanta cu: crenvusti afumati, cartofi noi,
supa de pui, morcov, ceapa, telina, ardei gras, ulei, maghiran, sare,
piper. Ingrediente: 5-6 crenvurşti afumaţi 1 kg cartofi noi 1,5 1 supă
de pui 1 morcov 1 ceapă 1 ţelină mică 1 ardei gras ulei 1 linguriţă cu
maghiran sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Biscuiti condimentati
9 April 2012
O
reteta gustoasa de biscuiti din: faina, oua, unt, lapte, zahra, sare,
migdale, nucsoara, scortisoara, cuisoare. Ingrediente: 1 kg făină 4 ouă
300 g unt 100 ml lapte 250 g zahăr 1 vârf cuţit sare 100 g migdale
(nuci) măcinate 1 vârf cuţit nucşoară 1 linguriţă scorţişoară măcinată
2/3 lingurita cuisoare macinate Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati cu pui
9 April 2012
O
reteta gustoasa de salata cu: piept de pui, telina, mar, maioneza,
branza telemea, rosii, sare. Ingrediente: 300 g file de piept de pui
afumat 1 ţelină 1 măr 3 linguri cu maioneză 100 g brânză telemea 4 roşii
sare Mod de preparare: Taie pieptul de pui în fâşii cât mai subţiri.
Separat, curăţă ţelina…
Read more »
Read more »
Ingheţată de vanilie cu alune de pădure şi ciocolată
9 April 2012
O
reteta delicioasa de inghetata din: inghetata de vanilie, smantana
lichida, zahar, extract de vanilie, alune de padure, ciocolata amara.
Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 250 ml smantană lichidă 75 g
zahăr 1/2 de linguriţă extract de vanilie 100 g alune de pădure 125 g
ciocolată amară pentru ornat Mod de preparare: Smantana lichidă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza calita cu carnati la gratar
9 April 2012
O
reteta de varza calita cu carnati la gratar din: varza murata, slanina
afumata, bulion, sare, piper si carnati. Ingrediente: 2 verze murate 1
bucata slanina afumata Bulion Sare Piper 3 carnati Mod de preparare:
Se toaca varza murata marunt si se scurge de zeama. Se adauga sare si
piper dupa gust. Slanina se…
Read more »
Read more »
Mancare greceasca cu carne de miel
9 April 2012
O
reteta delicioasa de mancare greceasca din: carne de miel, ulei de
masline, ceapa rosie, vin alb, salata verde, oua, ceapa verde, marar,
sare, piper, oregano. Ingrediente: 1 kg carne macră de miel 50 ml ulei
de măsline 1 ceapă mare roşie 1 pahar cu vin alb 1 salată verde 2 ouă 1
legătură ceapă…
Read more »
Read more »
Cocktail Stockholm 75
9 April 2012
O
reteta simpal de Cocktail Stockholm 75 din: zeama de lamaie, votca
lemon, zahar si champagne. Ingrediente: 2 cl zeama de lamaie 3 cl votca
lemon 2 cl zahar champagne Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele,
cu exceptia sampaniei, in shaker cu gheata, apoi turnam amestecul prin
strecuratoarea de bar intr-un pahar de sampanie.…
Read more »
Read more »
Mocaccino Ice
9 April 2012
O
reteta ed Mocaccino Ice din: espresso lungo, lapte, smantana, sirop de
cacao, gheata, zahar, zahar vanilat, scortisoara si cafea rasnita.
Ingrediente: 2 cesti espresso lungo 100 ml lapte 50 ml smantana dulce 1
lingura sirop de cacao/sirop de ciocolata 6 cuburi de gheata 2 linguri
zahar 1 pliculet zahar vanilat pentru decor: praf de…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza
9 April 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu:faina, unt, lapte, smantana, sare,
telemea de oi, oua, rosii cherry, oregano, ulei de masline, busuioc.
Ingrediente aluat: 500 g faină 170 g unt 150 ml lapte 4 linguri smântână
1praf de sare Ingrediente umplutură: 400 g telemea de oi sau de capră 3
ouă 10 roşii cherry 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu lapte bătut
9 April 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu: ceapa, morcov, radacina de patrunjel,
rosii, fasole verde, mazare, cartofi, sare, marar, patrunjel, piper,
lapte batut. Ingrediente: 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 3-4 roşii
o mână păstăi de fasole verde o mână de mazăre 3 cartofi sare 1
legătură mărar 1 legătură pătrunjel piper 1 l lapte…
Read more »
Read more »
Sarmale in frunze de spanac
9 April 2012
O
reteta delicioasa de sarmale din: spanac, ficat de pui, carne de porc,
ceapa, rosii, nuca de cocos, nuca, untura, mustar, bulion, cimbru,
maghiran, chilii, pasta de ardei picant, sare, piper, vin alb, zahar.
Ingrediente: 20-24 frunze de spanac 250 g ficat de pui 250 g carne
tocată de porc 2 cepe 4 roşii 100…
Read more »
Read more »
Salata de vara
9 April 2012
O
reteta delicioasa de salata de vara din: cartofi noi, ridichi,
castraveti, marar, alune, ulei, sare, piper, ceapa, chefir, mustar iute,
otet de vin alb. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 legătură de ridichi
3-4 castraveţi 1 legătură de mărar 50 g alune ulei sare piper
Ingrediente dressing: 1 ceapă mică 200 ml chefir 1…
Read more »
Read more »
Borsuri si ciorbe pentru masa de Paşte
8 April 2012
Borsuri
si ciorbe pentru masa de Paşte Bors moldovenesc cu ciuperci O reteta
delicioasa de bors cu ciuperci, varza, ardei, gogosar, ceapa rosie,
cartofi, rosii, morcovi, marar, orez, ulei, sare, piper. Ingrediente:
300 g ciuperci 500 g varză un ardei un gogoşar o ceapă roşie 3-4 cartofi
100 g roşii prunişoare 2 morcovi 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paste cu ciuperci si verdeata
8 April 2012
O
reteta de paste cu ciuperci si verdeata din: paste fara ou, ciuperci,
busuioc, patrunjel, menta, usturoi, ulei de rapita, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 500 gr paste fara ou 250 gr ciuperci
proaspete 1 legatura de busuioc 1 legatura de patrunjel 1 legatura de
menta 2 catei de usturoi 150 ml ulei…
Read more »
Read more »
Cincisprezece retete cu pui pentru masa de Paşte
8 April 2012
Cincisprezece
retete cu pui pentru masa de Paşte: Pui aromat O reteta de pui aromat
din: pui, unt, cimbru, oregano, maghiran, usturoi, cartofi, ceapa,
morcovi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 100 gr. unt
cimbru rozmarin oregano maghiran usturoi pisat 6 cartofi medii 3 cepe 1
morcov 1 lamaie sare…
Read more »
Read more »
Frittata cu legume si cascaval
8 April 2012
O
reteta de frittata cu legume si cascaval din: ulei de masline, ceapa
rosie, ciuperci, cartofi, rosii, cascaval, sparaghel, oua, lapte, sare
si piper. Ingrediente: ulei de masline 1 ceapa rosie mica 100 grame
ciuperci tocate 4 cartofi feliati 100 grame broccoli 100 grame rosii 100
grame cascaval sparanghel 7 oua 20 ml lapte sare…
Read more »
Read more »
Trei retete cu carne de miel pentru Paşti
8 April 2012
Sarbatorile
de Pasti se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare.Va propun Trei retete cu carne de
miel pentru Paşti: Sarmalute din foi de vita cu carne de miel O reteta
de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din: foi…
Read more »
Read more »
Găluşte cu spanac
8 April 2012
O
reteta de galuste cu spanac din: frunze de spanac, branza de vaci, oua,
galbenusuri, cascaval, faina, fulgi de migdale, nucsoara si sare.
Ingrediente: 130 g frunze de spanac 200 g branza de vaci 3 oua 2
galbenusuri 100 g cascaval 120 g faina 50 g fulgi de migdale nucsoara
macinata sare Mod de…
Read more »
Read more »
Sarmalute din foi de vita cu carne de miel
8 April 2012
O
reteta de sarmalute din foi de vita cu carne de miel din: foi de vita,
carne de miel, ceapa, morcov, roez, lamaie, supa de oase, verdeata,
frunze de menta, sare, piper si ulei. Ingrediente: foi de vita 800 g
carne de miel 2 cepe 1 morcov 3 linguri cu orez 1 lamaie 200 ml…
Read more »
Read more »
Sase Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
8 April 2012
Va
prezentam Sase Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Reteta
zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni O reteta de cocktail bacardi cu
capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si gheata.
Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama de lamaie
gheata macinata Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un blender cu
gheata.…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel in crusta picanta
8 April 2012
O
reteta de cotlete de miel in crusta picanta din: cotlete de miel,
miere, otet, frunze de menta, pesmet, malai, sare, piper, cimbru,
maghiran, nucsoara si ulei. Ingrediente: 4-6 cotlete de miel 1/2 cescuta
cu miere 1 lingura cu otet 1 lingura cu frunze de menta uscata 6
linguri cu pesmet 2 linguri cu malai…
Read more »
Read more »
Salată caldă de ficaţei
8 April 2012
Se
spune că bucătarii francezi folosesc tot ce poate oferi un pui, mai
puţin piuitul. Din gât şi din picioare se face o supă, inima şi pipota
se păstrează în untură de raţă, iar ficatul se poate folosi pentru a
prepara pateuri şi terine sau o mancare preferată de clienţii
bistrourilor şi anume salata caldă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni
8 April 2012
O
reteta de cocktail bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar,
zeama de lamaie si gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3
linguri zahar zeama de lamaie gheata macinata Mod de preparare: Se pun
capsunile intr-un blender cu gheata. Se adauga Bacardi, zaharul si
cateva picaturi de zeama de lamaie. Se amesteca timp…
Read more »
Read more »
Coronita de Paşte
8 April 2012
O
reteta de coronita de Paşte din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina,
oua, coaja de lamaie, praf de copt, ulei, cacao, ghimbir, zahar vanilat
si esenta de rom. Ingrediente: 250 ml iaurt cu fructe 250 g zahar pudra
350 g faina 5 oua 1 lingura coaja rasa de lamaie 1 lingurita praf de
copt…
Read more »
Read more »
Pudding în sos caramel
8 April 2012
O
reteta de pudding in sos caramel din: curmale, bicarbonat de sodiu,
faina, zahar brun, produs tartinabil, albusuri, esenta de vanilie, zahar
brun, sirop si crema de branza degresata. Ingrediente: 175 g curmale
fara samburi 1 lingurita bicarbonat de sodiu 175 g faina pentru
prajituri 175 g zahar brun 50 g produs tartinabil cu 70&…
Read more »
Read more »
Drob de miel cu sparanghel si boia de ardei
8 April 2012
O
reteta de drob de miel cu sparanghel si boia de ardei din: maruntaie de
miel, oua, ulei, ceapa verde, ardei grasi, sparanghel, margarina,
faina, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: maruntaiele de la miel
(inima, ficat, palmani si rinichi) 5 oua 4 oua fierte 2 linguri cu ulei
2 legaturi de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Tort de branza
8 April 2012
O
reteta de tort de branza din: paine, pate de porc, muschi, castraveti,
branza de vaci, smantana, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 1
paine rotunda alba sau neagra 200 g pate de porc 250 g muschi file 2
castraveti murati 500 g branza de vaci 3 linguri cu smantana 1 catel de
usturoi 2…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele din cartofi
8 April 2012
O
reteta de chiftele din cartofi din: cartofi, faina, sare si ulei.
Ingrediente: 500 de grame de cartofi 2 linguri cu făină sare ulei Mod
de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se pisează sau se trec
prin maşina de tocat. Se amestecă cu făină, se pune sare şi se frămîntă.
Se fac…
Read more »
Read more »
Cocktail Riz Bar Fizz
8 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Riz Bar Fizz din: suc de grepfrut, suc de
ananas, sirop de grenadine si sampanie. Ingrediente: 3 cl suc de
grepfrut 2 cl suc de ananas 1 cl sirop de grenadine sampanie Mod de
preparare: Mixam bine sucurile de fucte cu sirop de grenadine si cu
gheata in shaker,…
Read more »
Read more »
Cincisprezece idei de retete pentru masa de Paşte
8 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun cincisprezece idei de
retete pentru masa de Paşte: Coaste de miel in alcool aromat O reteta
de coaste de miel in clacool aromat din: coaste de miel, coiac,
rozmarin, cimbru,…
Read more »
Read more »
Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi
8 April 2012
O
reteta de Frappe cu cartofi, şofran, ciocolată şi lichior de nuci verzi
din: cartof, lapte, smantana, ciocolata, lichior de nuci, zahar,
galbenusuri, sofran, glucoza si unt. Ingrediente: 1 cartof (circa 60 g)
130 ml lapte 130 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 ml lichior
de nuci verzi rece (sau lichior de nuci)…
Read more »
Read more »
Coaste de miel in alcool aromat
8 April 2012
O
reteta de coaste de miel in clacool aromat din: coaste de miel, coiac,
rozmarin, cimbru, ienupar, ceapa, usturoi, vin alb sec, miere, lamaie,
ulei de masline, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 2 coaste de
miel 3 linguri coniac rozmarin cimbru ienupar pentru marina
Paste cu spanac si parmezan
8 April 2012
O
reteta de paste cu spanac si parmezan din: spanac, unt, ceapa, usturoi,
smantana, paste scurte, ulei, cascaval, oua, unt, parmezan, sare si
piper. Ingrediente: 500 g frunze de spanac 3 linguri unt 1 ceapa 3 catei
de usturoi 120 ml smantana 400 g paste scurte 1 lingura ulei 100 g
cascaval ras 3 oua…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin
8 April 2012
O
reteta de cotlete de miel cu rozmarin din: cotlete de miel, rozmarin,
ulei de masline, masline, unt, coaja de lamaie si usturoi. Ingrediente: 8
cotlete de miel duble (unite pe sira spinarii) 2 fire rozmarin 7
linguri ulei de masline pentru unt cu masline: 75 g masline negre tocate
100 g unt coaja de…
Read more »
Read more »
Pasca fara aluat
8 April 2012
O
reteta de pasca fara aluat din: branza de vaci, zahar praf, unt,
galbenusuri, smantana, migdale, stafide, curmale, smochine, caise, coaja
de citrice, zahar vanilat si fructe. Ingrediente: 800 g branza de vaci
bine stoarsa 400 g zahar praf 100 g unt 3 galbenusuri 2 linguri smantana
grasa 100 g nuci sau migdale pisate fructe…
Read more »
Read more »
Frappe de zmeură şi cireşe
8 April 2012
O
reteta de frappe de zmeura si cirese din: inghetata de frisca, lapte
integral, cirese si zmeura. Ingrediente: 150 g inghetata de frisca 100
ml lapte integral 10 cirese 5-6 fructe de zmeura pentru decor: cateva
cirese sau fructe de zmeura Mod de preparare: Spala bine fructele,
scoate sâmburii cireşelor şi pune-le în vasul…
Read more »
Read more »
Friptură de vită condimentată
8 April 2012
O
reteta de friptura de vita condimentata din: carne de vita, cimbru,
seminte de chimen, oregano, usturoi, sare de mare, ulei de masline
extravirgin si zeama de lamaie. Ingrediente: 8 bucăţi de carne de vită
pentru friptură o lingură de cimbru proaspăt sau uscat un vârf de
linguriţă cu seminţe de chimen o mână de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajitura tiramisu (video)
8 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajitura tiramisu, un desert
absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: Cream
Cheese – 8oz box at room temp Sugar – 6 Tbsp (divided) Whipped Cream –
3/4 cup Heavy Whipping Cream plus 1 Tbsp Sugar whipped to 1 1/2 cups (1
1/2 cups of Cool…
Read more »
Read more »
Bucate alese pentru masa de Paşti
8 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pe langa traditionalele oua rosii
si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi
cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paşte cat mai…
Read more »
Read more »
Cocktail Jaques Lameloise
8 April 2012
O
reteta de Cocktail Jaques Lameloise din: lichior de zmeura, lichior de
prune si champagne. Ingrediente: 2 cl lichior de zmeura 1 cl lichior de
prune champagne Mod de preparare: Turnam lichiorurile intr-un pahar de
sampanie, apoi completam cu champagne rece.
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de paste cu tofu
8 April 2012
O
reteta de salata de paste cu tofu din: ulei de masline, sos de soia,
otet, zahar, paste, tofu, mazare, ardei, dovlecei, morcovi, salata
verde, piper si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 50 ml sos de
soia 50 ml otet 5 grame zahar 700 grame paste fierte 250 grame tofu 150
grame mazare…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu sos Bearnez
8 April 2012
O
reteta de pulpa de miel cu sos bearnez din: pulpa de miel, rozmarin,
ceapa, galbenusuri, unt, otet, vin alb, tarhon, sare si piper.
Ingrediente: 700 g pulpa de miel (fara os) 2-3 fire de rozmarin 1 ceapa 4
galbenusuri 250 g unt 1 lingurita otet 1-2 linguri vin alb sec-demisec
4-5 fire de tarhon…
Read more »
Read more »
Pudding din pâine coaptă şi gem de portocale
8 April 2012
O
reteta de pudding din paine coapte cu gem de portocale din: produs
tartinabil, fructe uscate, suc de mere, gem de portocale, amestec de
mirodenii, paine integrala, ou, lapte degresat, zahar brun, nucsoara si
smantana. Ingrediente: produs tartinabil pentru uns 90 g amestec de
fructe uscate 150 ml suc de mere 3 linguri gem de…
Read more »
Read more »
Medalioane de miel cu rosii
8 April 2012
O
reteta de medalioane de miel cu rosii din: medalioane de miel, sunca,
telemea de capra, usturoi, masline, rosii, rozmarin si cimbru.
Ingrediente: 8-10 medalioane de miel 8-10 felii sunca crud-uscata 150 g
telemea de capra feliata 3 catei de usturoi 3 linguri de masline 2 rosii
8-10 fire de rozmarin 8-10 fire de cimbru…
Read more »
Read more »
Cinci Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
8 April 2012
Va
prezentam Cinci Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Stinger O reteta foarte simpla de Cocktail Stinger din: brandy si
lichior menta alba. Ingrediente: 4 cl brandy 2 cl lichior de menta alba
(Creme de Menthe) Mod de preparare: Amestecam brandy-ul cu lichiorul
de menta si cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam…
Read more »
Read more »
Frappe din lapte de orez şi cereale
8 April 2012
O
reteta de frappe din lapte de orez si cereala din: lapte de orez, fulgi
de porumb, banana, miere, laptisor de matca si gheata. Ingrediente: 200
ml lapte de orez 4 linguri fulgi de porumb 1 banana 1 lingurita miere 1
lingurita laptisor de matca 4 cuburi de gehata Mod de preparare:
Curăţă banana…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Macrou cu legume la cuptor
8 April 2012
O
reteta de macrou cu legume la cuptor din: macrou, morcov, pastarnac,
cartofi, ceapa, busuioc, bulion, sare, piper si lamaie. Ingrediente: 4
bucati macrou 1 morcov 1 radacina pastarnac 3 cartofi 3 cepe busuioc
uscat bulion sare piper 1/2 lamaie Mod de preparare: Pestele se curata
si se spala bine. Morcovii si pastarnacul se taie…
Read more »
Read more »
Muschiulet de miel cu sos de curry
8 April 2012
O
reteta de muschiulet de miel cu sos de curry din: muschi de miel,
morcovi, ardie gras, amidon, supa de legume, curry, unt, ulei de
masline, porumb, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschiulet de miel 1
morcov 1 ardei gras rosu 2 linguri amidon 400 ml supa de legume 1
lingurita rasa curry 50…
Read more »
Read more »
Mămăliguţă cu pui şi ciuperci în sos de roşii
8 April 2012
O
reteta de mamaliguta cu pui si ciuperci in sos de rosii din: malai,
ceapa, piept d epui, ardei gras, ciuperci, rosii, sare, marar si ulei.
Ingrediente: 1/2 kg de mălai o ceapă un piept de pui un ardei gras roşu o
cană de ciuperci 300 g de roşii decojite sare mărar ulei Mod…
Read more »
Read more »
Ficat cu ceapa
8 April 2012
O
reteta de ficat cu ceapa din: ficat de vitel, ceapa, unt, ulei
extravirgind e masline, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr.
ficat de vitel 500 gr. ceapa 40 gr. unt 3 linguri de ulei extravirgin de
masline 1 lingura patrunjel tocat sare piper Mod de preparare: Curata
ficatul, apoi taie-l felii foarte…
Read more »
Read more »
Retete de post: Soia la gratar
8 April 2012
O
reteta de soia la gratar din: usturoi, ghimbir, ardei gras, ulei de
susan, sos de soia si soia. Ingrediente: 2 catei de usturoi 10 grame
ghimbir 30 grame ardei gras , taiat feliute 10 ml ulei de susan 20 ml
sos de soia 700 grame soia feliata Mod de preparare: Intr-o cratita
acoperita,…
Read more »
Read more »
Miel cu sos de smântână şi rucola
8 April 2012
O
reteta de miel cu sos de smantana si rucola din: carne de miel, unt,
smantana, usturoi, rucola, ulei de masline, lamaie, faina, sare si
piper. Ingrediente: 700 g carne de miel cu os 50 g unt 200 g smantana de
gatit (nefermentata) 1 catel de usturoi 200 g rucola 50 ml ulei de
masline…
Read more »
Read more »
Cremă rece cu vanilie şi iaurt
7 April 2012
O
reteta de crema rece cu vanilie si iaurt din: lapte de orez, faina de
orez, iaurt cu vanilie, pastaie de vanilie si sirop de menta.
Ingrediente: 400 ml lapte de orez 3 linguri faina de orez 200 g iaurt cu
vanilie 1 pastaie de vanilie cateva picaturi de sirop de menta pentru
decor: 4…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu naut
7 April 2012
O
reteta de cotlete de miel cu naut din: cotlete de miel, unt, naut,
ceapa, ulei, branza emmenthaler, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 8
cotlete de miel 50 g unt 600 g naut fiert 1 ceapa 50 ml ulei 50 g
branza Emmenthaler sare piper patrunjel Mod de preparare: Curăţaţi
cotletele de pieliţe şi…
Read more »
Read more »
Salata bacanilor
7 April 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: cartofi, morcovi, sfecla rosie, mazare,
pufuleti, ulei, lamaie, ardei gras rosu, ardei gras, verde, ardei gras
galben, mustar, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi 3
buc, sfeclă roşie (mijlocii) 1 borcan mare de mazăre 2 pungi pufuleţi
200 ml ulei 1 lămâie 1 lingura mustar 1 ardei…
Read more »
Read more »
Pateu de ficatei de pui
7 April 2012
O
reteta delicioasa de pateu din: ficat de pui, miere, ulei de masline,
marar verde. Ingrediente: 250-300 g ficăţei de pui 1-2 linguriţe miere 1
lingură ulei de măsline mărar verde sau uscat Mod de preparare: Fierbi
ficăţeii foarte bine în apă cu sare, apoi scurgi apa din oală. Pasezi,
folosind blenderul sau altă ustensilă…
Read more »
Read more »
Sarmale din carne de vitel
7 April 2012
O
reteta gustoasa de sarmale din: carne de vitel, varza, ceapa, sare,
orez, pasta de rosii, cimbru marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g
carne tocată 1 varză 100 g orez 1 ceapă mare tocată mărunt pastă de
roşii cimbru mărar ulei sare piper Mod de preparare: Amesteci carnea
tocată cu ceapa călită în ulei,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara risotto cu miel (video)
7 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara risotto cu miel, un preparat
delicios si gustos, foarte rapid si nu in ultimul rand sanatos.
Ingrediente: 450 g lean boneless shoulder of lamb or mutton, cut into
2.5cm cubes 1 tbsp ground cumin 2 tsp ground turmeric 1 tbsp sunflower
oil 1 large onion, peeled and finely…
Read more »
Read more »
Drob de miel pentru masa de Paşte
7 April 2012
O
reteta gustoasa de drob cu: maruntaie de miel, oua, ceapa verde,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g măruntaie miel 3 ouă 2
legături ceapă verde 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Cureţi măruntaiele, le speli şi le pui la fiert. După ce au fiert şi
s-au răcit, treci măruntaiele prin maşina de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de telina si ciuperci
7 April 2012
O
reteta de supa de telina si ciuperci din: ciuperci, telina, usturoi,
vin alb, supa de legume, sos worcestershire, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 350 gr ciuperci taiate 4 teline taiate 3 catei de usturoi
45 ml vin alb 750 ml supa de legume 30 ml sos Worcestershire 5 ml
nucsoara rasa sare si piper…
Read more »
Read more »
Pepene galben cu sos de ghimbir şi lămâie
7 April 2012
O
reteta de pepene galben cu sos de ghimbir si lamaie din: pepene galben,
ghimbir, zahar brun, suc de lamaie si menta verde. Ingrediente: 1
pepene galben Pentru sos: 50 g radacina de ghimbir 200 g zahar brun 2
linguri suc de lamaie Pentru ornat: crengute de menta verde Mod de
preparare: Mai intai…
Read more »
Read more »
Melcisiori pentru oua vopsite
7 April 2012
O
reteta de melcisiori pentru oua vopsite din: faina, zahar, sare,
drojdie, lapte, oua, ulei de masline si unt, zahar praf. Ingrediente:
250 g faina (plus 50g pentru planseta) 50 g zahar 1/4 lingurita sare 20
gdrojdie proaspata 100 ml lapte caldut 2 oua 1 lingura ulei de masline
100 g unt zahar praf pentru…
Read more »
Read more »
Spaghete integrale cu sardine
7 April 2012
O
reteta de spaghete integrale cu sardine din: spaghete integrale,
usturoi, ulei de masline, rosii, masline, capere si patrunjel.
Ingrediente: 400 gr. spaghete integrale 2 catei usturoi 1 lingura ulei
de masline 200 gr rosii tocate 100 gr masline fara samburi 1 lingura
capere 1 mana patrunjel verde, tocat Mod de preparare: Fiebe
spaghetele…
Read more »
Read more »
Bucate alese pentru masa de Paşte
7 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Pe langa traditionalele oua rosii
si cozonacul care sunt nelipsite de pe masa de Paste, iti oferim si noi
cateva retete utile care speram sa te ajute sa ai un Paşte cat mai…
Read more »
Read more »
Salata picanta de fructe de sezon
7 April 2012
O
reteta de salata picanta de fructe de sezon din: mango, boabe de
struguri, piersici, capsuni, cocos, zahar pudra, praf de chilli, praf de
mustar si sare. Ingrediente: 1 mango mare 125 g boabe de struguri negri
fara samburi, taiate in jumatati 125 g boabe de stru
Friptura de miel pentru masa de Paşte
7 April 2012
O
reteta delicioasa de friptura de miel cu: pulpa de miel, unt, sare,
lamaie, piper boabe, boia dulce, usturoi, smantana. Ingrediente: 1 pulpă
de miel 1 ceaşcă unt sare 1/2 lămâie piper boabe boia dulce usturoi
smântână Mod de preparare: Speli pulpa de miel, o freci cu lămâie pe
ambele părţi, apoi o ungi cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Pick The Best
7 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pick The Best din: gin, apricot brandy,
siropd e grenadine, ginger ale si sampanie. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl
Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine 3 cl Ginger Ale sampanie Mod
de preparare: Mixam bine ingredientele cu exceptia sampaniei, cu gheata
in shaker si turnam bautura in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de legume
7 April 2012
O
reteta de supa crema de legume din: dovleac, morcovi, ardei, ceapa
verde, praz, telina, varza rosie, carne de pui, patrunjel si sare.
Ingrediente: 300g dovleac 2 morcovi 1 ardei 1 legatura ceapa verde 1
praz 1 telina 1 varza rosie 500g carne de pui patrunjel sare Mod de
preparare: Legumele se spala, se…
Read more »
Read more »
Omletă cu legume
7 April 2012
O
reteta delicioasa de omleta cu: dovlecel, vanata, rosii, ceapa,
usturoi, rozmarin, oua, smantana, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 1 dovlecel 1 vânătă 3 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1
lingură rozmarin tocat 6 ouă 5 linguri smântână 5 linguri ulei de
măsline sare piper măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se taie…
Read more »
Read more »
Felii de vinete cu roşii si mozzarella
7 April 2012
O
reteta delicioasa de felii de vinete cu: usturoi, rosii, mozzarella,
ulei de masline, busuioc, sare, piper, otet balsamic. Ingrediente: 1
vânătă mare 1 căţel de usturoi 3 roşii mari 2 bucăţi mozzarella (125 g) 2
linguri ulei de măsline 1 crenguţă busuioc sare piper măcinat oţet
balsamic Mod de preparare: O vânătă se taie…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Supă de linte
7 April 2012
Când
vine vorba de supe, lintea are un avantaj net faţă de toate celelalte
leguminoase: ea nu trebuie înmuiată în prealabil. Modesta supă de linte
are o aromă foarte plăcută şi reprezintă o sursă importantă de proteine.
De altfel, lintea este unul dintre cele mai apreciate ingrediente
pentru supă din întreaga lume. Supa este deosebit…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de naut
7 April 2012
O
reteta de salata de naut din: naut, ceapa,c astravete, rosie, otet din
vin rosu si otet balsamic. Ingrediente: 1 cana naut uscat ½ ceapa taiata
½ castravete, feliat 1 rosie mica, taiata ½ cana otet din vin rosu ½
cana otet balsamic Mod de preparare: Pune intr -un castron nautul,
ceapa, castravetele, rosia…
Read more »
Read more »
Colacel pentru dimineata de Paşte
7 April 2012
O
reteta de colacel pentru dimineata de Paşte din: faina, zahar, sare,
drojdie, lapte, oua, ulei de masline, untura, zahar si ou. Ingrediente:
250 g faina (plus 50 g pentru planseta) 50 g zahar 1/4 lingurita sare 20
g drojdie proaspata 100 ml lapte caldut 2 oua 1 lingura ulei de masline
100 g untura…
Read more »
Read more »
Smoothie de pere, pepene galben şi vin spumant
7 April 2012
O
reteta de smoothie de pere, pepene galben si vin spumant din: pepene
galben, para, lichior, vin spumant, mar si cirese. Ingrediente: 2 felii
de pepene galben 1 para Williams 30-40 ml lichior de fructul-pasiunii,
ananas sau mango (Passoa) 1 paharel de vin spumant pentru decor: felii
de mar 2 cirese Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca de vinete
7 April 2012
O
reteta de budinca de vinete din: cartofi, vanata, supa de legume, ulei
de masline, ceapa, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 5 cartofi 1 vanata 100 ml supa clara de legume 5 linguri
ulei de masline 1 ceapa 1 cutie mica rosii descojite din conserva 1
catel de usturoi 1 legatura patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Cincisprezece idei de retete pentru masa de Paşte
7 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun Cincisprezece idei de
retete pentru masa de Paşte: Miel cu mirodenii si orez O reteta de
miel cu mirodenii si orez din: pulpa de miel, pastrama de miel,
condimente, orez,…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu sos de mere
6 April 2012
O
reteta de piept de rata cu sos de mere din: piept de rata, ulei de
masline, sare, piper, mere, unt, scortisoara si suc de mere.
Ingrediente: piept de raţă, 350 g 1 linguriţă ulei de măsline sare piper
pentru sosul de mere: 3 mere 25 g de unt ¼ linguriţă praf de
scorţişoară 150…
Read more »
Read more »
Zece idei de retete pentru masa de Paşte
6 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun zece idei de retete
pentru masa de Paşte: Frigarui cu sos tzatziki O reteta de frigarui cu
sos tzatziki din: pulpa de miel, ardei grasi, sare, piper, oregano,
ulei de…
Read more »
Read more »
Curcan in sos de piper
6 April 2012
O
reteta de curcan in sos de piper din: piper rosu, piept de curcan,
ceapa, vin alb, faina, smantana, ulei de masline, sare si patrunjel.
Ingrediente: 300 grame piper roşu 7-8 felii de piept de curcan 1 ceapă
mică 1 pahar de vin alb, dulce făină 2,3 linguri de smântână ulei de
măsline sare şi…
Read more »
Read more »
Cincisprezece retete cu carne de miel pentru Paşte
6 April 2012
Cincisprezece
retete cu carne de miel pentru Paşte: Cotlete de ied pane cu linte O
reteta de cotlete de ied pane cu linte din: cotlete de ied, linte rosie,
faina, pesmet, ceapa, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 12
cotlete de ied 250 g linte rosie 2 oua 100 g faina 150 g pesmet…
Read more »
Read more »
Pui aromat
6 April 2012
O
reteta de pui aromat din: pui, unt, cimbru, oregano, maghiran, usturoi,
cartofi, ceapa, morcovi, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de
1,5 kg 100 gr. unt cimbru rozmarin oregano maghiran usturoi pisat 6
cartofi medii 3 cepe 1 morcov 1 lamaie sare piper Mod de preparare:
Spala bine puiul, apoi sterge-l cu…
Read more »
Read more »
Patru Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte
6 April 2012
Va
prezentam Patru Cocktailuri savuroase pentru masa de Paşte: Cocktail
Fair Weather O reteta simpla de Cocktail Fair Weather din: rachiu, sirop
de grenadine, vermut sec, angostura si tonic. Ingrediente: 3 cl rachiu
(Weinbrand) 2 cl sirop de grenadine 2 cl vermut sec 2 picaturi de
Angostura tonic Mod de preparare: Agitam bine in…
Read more »
Read more »
Tarta cu ciocolata si ananas
6 April 2012
O
reteta de tarta cu ciocolata si ananas din: zahar, unt, oua, faina,
coaja de portocala confiata, nuci, stafide, esenta de rom, ananas,
capsune si frunze de menta. Ingrediente: 250 g zahar 200 g unt 6 oua 2
linguri cu faina 100 g cacao coaja de portocala confiata 1 mana de nuci 1
mana de…
Read more »
Read more »
Zece idei pentru post
6 April 2012
Zece
idei pentru post: Retete de post: Gogoşi cu dulceaţă O reteta de
gogosi cu dulceata din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat,
esenta de rom, coaja de lamaie, zahar praf, dulceata, ulei si sare.
Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 40 g drojdie 1
lingurita zahar vanilat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Spinare de miel cu sos de leurda si cartofi
6 April 2012
O
reteta de spinare de miel cu sos de leurda si cartofi din: spinare de
miel, usturoi, rozmarin, ulei, vin rosu, supa de carne, amidon, leurda,
unt, cartofii, rosii, rozmarin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati spinare de miel (circa 800 g total) 4 catei de usturoi 4 fire
rozmarin 4 linguri ulei 150…
Read more »
Read more »
Mere coapte glasate cu vin
6 April 2012
O
reteta de mere coapte glasate cu vin din: mere, prune, zahar brun, vin
de porto, coaja rasa de portocale, scortisoara, cuisoare, zahar tos si
branza. Ingrediente: 4 mere mari curatate de cotoare 175 g prune fara
samburi si taiate in bucati 20 g zahar brun 450 ml vin de Porto 1
lamaie, coaja rasa…
Read more »
Read more »
Noua idei de retete pentru masa de Paşte
6 April 2012
Sarbatorile
de Paste se apropie si deja ne gandim cu totii la ce feluri de mancare
sa pregatim pentru masa de sarbatoare. Va propun noua idei de retete
pentru masa de Paşte: Pacheţele cu miel în jambon O reteta de
pachetele cu miel in jambon din: muschi de miel, paine integrala,
jambon, salata verde,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Gogoşi cu dulceaţă
6 April 2012
O
reteta de gogosi cu dulceata din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar
vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar praf, dulceata, ulei si
sare. Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 40 g drojdie 1
lingurita zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom coaja rasa de la 1
lamaie 100 g…
Read more »
Read more »
Desert cu crema de ou
6 April 2012
O
reteta de desert cu crema de ou din: pricomigdale, compot de ananas,
gelatina, zahar, crema de ou, amidon si frisca. Ingrediente: 200 g
pricomigdale 2×400 ml compot de ananas, scurs de lichid 10 g gelatina 2
linguri zahar 500 ml crema de ou 2 lingurite amidon, dizolvat in 1
lingura apa rece 400 ml…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu miel în jambon
6 April 2012
O
reteta de pachetele cu miel in jambon din: muschi de miel, paine
integrala, jambon, salata verde, unt, vin alb, usturoi, cascaval, sare
si piper. Ingrediente: 700 g muschiulet de miel 16 felii de paine
integrala 16 felii subtiri jambon curd uscat 1 salata verde 100 g unt
100 ml vin alb 3 catei de…
Read more »
Read more »
Cocktail James Bond
6 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail James Bond din: votca, angostur si champagne.
Ingrediente: 4 cl votca 4 picaturi de Angostura champagne
Ingrediente: Mixam bine in shkaer votca si Angostura cu gheata, apoi
turnam intr-un flute de sampanie si completam cu champagne.
Read more »
Read more »
Salata de sparanghel crud
6 April 2012
O
reteta de salata de sparanghel alb din: sparanghel alb, ridichi,
amzare, ceapa verde, otet balsamic, mustar, sare, piper, zahar, ulei si
friptura de vita. Ingrediente: 500 g sparanghel alb 1 legatura ridichi
150 g mazare mange tout 1 legatura ceapa verde 3 linguri otet balsamic 2
lingurite mustar iute 1 praf de sare, piper,…
Read more »
Read more »
Smoothie de pepene galben
6 April 2012
O
reteta de smoothie de pepene galben din: pepene galben, votca, zahar
brun, lapte, gheata si lamaie. Ingrediente: 1 pepene galben (cu pulpa
portocalie) 2 linguri votca aromata cu pepene galben 300 ml lapte
proaspat 100 g zahar brun 100 g gheata 1/2 lamaie Mod de preparare:
Taie pepenele în jumătăţi şi curăţă-l de…
Read more »
Read more »
Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide
6 April 2012
O
reteta de Clafoutis de mere cu scorţişoară şi stafide din: faina alba,
zahar tos, oua, lapte, rachiu de fructe, mere, stafide si scortisoara.
Ingrediente: 75 g faina alba, cernuta 75 g zahar tos marunt 3 oua 300 ml
lapte degresat 1 lingura rachiu de fructe, optional 450 g mere de
desert, curatate de coaja,…
Read more »
Read more »
Fantezie din ciocolată şi căpşuni
6 April 2012
O
reteta delicioasa de desert fantezie din:faina, unt, sare, ou,
ciocolata amaruie, espresso, zahar vanilat, frisca, zahar, capsuni.
Ingrediente aluat: 125 g făină 60 g unt sare 1 ou Ingrediente spuma de
ciocolată: 150 g ciocolată amăruie 50 ml espresso 3 gălbenuşuri de ou
30 g zahăr vanilat 100 g frişcă 2 linguri zahăr Ingrediente…
Read more »
Read more »
Spumă stracciatella cu căpşuni
6 April 2012
O
reteta delicioasa de spuma stracciatella din:capsuni, zahar pudra,
iaurt, ciocolata. Ingrediente: 500 g căpşuni 2 linguri zahăr pudră 600 g
iaurt natural 1 lingură ciocolată rasă Mod de preparare: Căpşunile se
curăţă de codiţe, se spală şi se taie în jumătăţi sau în sferturi (după
preferinţă). Se presară cu zahăr pudră şi se lasă…
Read more »
Read more »
Şarlota de căpşuni cu frisca
6 April 2012
O
reteta delicioasa de sarlota din: piscoturi, gelatina, capsuni, oua,
zahar, branza, frisca, zahar pudra. Ingrediente: 18 pişcoturi 7 fâşii
gelatină albă 500 g căpşuni 2 albuşuri de ou 50 g zahăr 400 g brânză
slabă 125 g frişcă Ingrediente decor: 100 g căpşuni 125 g frişcă 1
pachet întăritor de frişcă zahăr pudră Mod…
Read more »
Read more »
Jeleu de cireşe cu rozmarin
6 April 2012
O
reteta gustoasa de jeleu din: cirese, suc de cirese, zahar, vin rosu,
rozmarin, suc de lamaie, gelatina, cirese glasate. Ingrediente: 250 g
cireşe 200 ml suc de cireşe zahăr (după gust) 200 ml vin roşu 1 crenguţă
rozmarin 3 linguri suc de lămâie 7 foi de gelatină alb