Retete de top:
Ceafă de porc cu glazură de muştar
23 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu glazura de mustar din: ceafa de
porc, patrunjel, mustar, frunze de tarhon, ulei, sare, piper, ceapa,
morcov, sos de rosii, ardei copti si ardei iute. Ingrediente: 1,5 kg
ceafă de porc 1 legătură de pătrunjel 5 linguri cu muştar câteva frunze
de tarhon ulei, sare, piper pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara rata, carnati, carne de porc afumata, creveti si langustine (video)
22 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara rata, carnati, carne de porc
afumata, creveti si langustine. Un preparat delicios si gustos, sanatos
si deosebit de rapid. Ingrediente: 2 duck legs 1 tbsp vegetable oil,
more as needed 1 cup flour, plus 2 tbsp for second addition 6 cups
chicken broth 1 pound andouille sausage 1…
Read more »
Read more »
Friptura de oaie cu legume
22 December 2011
O
reteta gustoasa de friptura de oaie cu: tarhon verde, sare, piper,
ceapa, telina, morcov, rosii, fasole verde, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 600g pulpă de oaie 2 cepe mici 1 telină 1 morcov 3 roşii
200g fasole verde 100 ml ulei 1 leg pătrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi carnea de pielite şi tendoane, spălaţi-o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Prăjitură cu caise
22 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu caise, zahar, apa, ulei, praf de
copt, lamaie, esenta de rom, faina. Ingrediente: 600g caise fără sâmburi
150g zahar 150 ml apa 50 ml ulei 1linguriţă praf de copt 1 lingura
zeama de lamaie 1 linguriţă esenţă de rom 300 g făină Mod de preparare:
Amestecaţi zahărul cu apa…
Read more »
Read more »
Mâncare de roşii cu soia
22 December 2011
O
reteta delicioasa de mancare de rosii cu soia, ceapa, ulei, usturoi,
patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 1 kg roşii bine coapte 300 g soia
cubulete 2 cepe mari 50ml ulei 2-3 căţei de usturoi 1 leg. pătrunjel
sare piper Mod de preparare: Fierbeţi 10 minute cubuleţele de soia în
apă cu puţină sare. Opăriţi roşiile,…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume la cuptor
22 December 2011
O
reteta delicioasa de peste cu legume la cuptor din: peste, morcovi,
broccoli, sfecla, pastarnac, lamai, ulei de masline, praz, sare, piper
si dafin. Ingrediente: 4 pesti mici sau 4 fileuri de peste, cam 200 g
fiecare 2 morcovi 200 g broccoli 1 sfecla 2 radacini de pastarnac 2
lamai 150 ml de ulei de…
Read more »
Read more »
Piept de porc
22 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de porc a la provencale din: piept de porc,
bacon, morcov, ulei de masline, morcov, usturoi, ciuperci, vin alb, supa
de pui, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: piept porc feliat
1000 g bacon 200 g ulei de masline 100 ml morcov 300 g usturoi 6 g
ciuperci 200 g…
Read more »
Read more »
Chec aromat
22 December 2011
O
reteta delicioasa de chec aromat din: oua, zahar, zahar vanilat,
margarina, lapte, smantana, nuci, praf de copt, faina, scortisoara, rom,
alune de padure, stafide, coaja de citrice, lamai si nuci. Ingrediente:
4 oua 250 g zahar 20 g zahar vanilat 200 g margarina 100 ml lapte 100
ml smantana grasa 250 g nuci macinate…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pui cu tăitei
22 December 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de pui cu taitei, carne de pui, aripioare
de pui, ceapa, morcovi, ardei gras, radacina de patrunjel, ulei, oua,
lamaie, leustean. Ingrediente: 800g aripioare de pui 2 cepe 2 morcovi 2
ardei graşi roşi 1 rădăcina de pătrunjel 150 g taiţei cu ou 150 mil ulei
2 oua 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Pui delicios cu legume
22 December 2011
O
reteta delicioasa de pui cu legume, piept de pui, legume, morcovi,
telina, fasole verde, mazare, ceapa, ulei, vinete, sare, piper, boia.
Ingrediente: 800g piept de pui 2 morcovi 1 telina 100g fasole verde 100g
mazăre verde 1ceapă 4 linguri ulei 2 felii de vinete sare piper boia
Mod de preparare: Tăiaţi carnea în cubuleţe,…
Read more »
Read more »
Picioare de porc cu sos de boia dulce
22 December 2011
O
reteta delicioasa de picioare de porc cu sos de boia dulce din:
picioare de porc, bacon, ardei gras, rosii in bulion, supa de vita,
smantana, cartofi, paprika, sare, piper si usturoi. Ingrediente:
picioare de porc 800 g bacon 150 g ardei gras 120 g rosii în bulion 250 g
supa de vita 150 ml…
Read more »
Read more »
Tort cu cafea
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu cafea din: oua, zahar, ulei, cacao, faina,
cafea, ciocolata cu cafea, ciocolata neagra, frisca si unt.
Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 30 ml apa 30 ml ulei 30 g cacao 8 linguri
cu faina 200 ml cafea pentru crema: 500 g ciocolata cu cafea esenta de
cafea pentru…
Read more »
Read more »
Săculeţi din somon
22 December 2011
O
reteta delicioasa de saculeti din somon din: file de somon afumat,
branza de vaci, ceapa, marar, sare, piper si zeama de lamaie.
Ingrediente: 3 fileuri de somon afumat 150 g branza de vaci 1 ceapa 1
legatura de marar sare piper zeama de la o lamaie Mod de preparare:
Freacă brânza de vaci…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc wellington
22 December 2011
O
reteta delicioasa de muschiulet de porc wellington din: muschiulet de
porc, ciuperci, aluat foitaj, smantana, ulei, clatite, ceapa, ou, sare
si piper. Ingrediente: muschiulet de porc 880 g ciuperci 500 g aluat
foietaj 500 g smântâna lichida 100 ml ulei 30 ml clatite sarate 2 buc.
ceapa 30 g ou 2 buc. sare, piper…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată cu portocale si frisca
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort de ciocolata cu portocale si frisca din: oua,
zahar, faina, cacao, rom, oua, ciocolata neagra de menaj, zahar,
margarina, zahar vanilat, portocale, frisca si scortisoara. Ingrediente:
blat: 7 oua 150 g zahar 120 g faina 2 linguri cacao 1 lingura rom
crema: 6 oua 6 linguri apa 200 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Muschi file de porc la tigaie cu sos
22 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi file de porc la tigaie cu sos din: muschi
file de porc, sos, ulei de trufe, ficat de rata, ierburi aromate, sare,
piper, faina, unt, vin rosu, ulei, smantana si bacon. Ingrediente:
muschi file de porc 880 g sos demi-glace 200 ml ulei de trufe 5 ml ficat
de rata…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu ananas din: unt, cacao, lapte, zahar, oua,
faina, praf de copt, esenta de vanilie, sare, crema de branza, zahar
pudra si ananas. Ingrediente: 250 g unt 50 g cacao 1/2 cana cu lapte 300
g zahar + 2 linguri 4 oua 200 g faina 1 pliculet cu praf de…
Read more »
Read more »
Limba de porc cu sos picant
22 December 2011
O
reteta delicioasa de limba de porc cu sos picant din: limba de porc,
vin alb, demi glace, pasta de tomate, patrunjel verde, hasmatuchi,
ceapa, castraveti murati, chilli, tarhon, sare, piper si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: limba de porc 800 g vin alb 80 ml demi glace 200
ml pasta de tomate 40 g…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu bezea
22 December 2011
O
reteta delicioasa de Cheesecake cu bezea din: biscuiti, unt, branza de
vaci, zahar, oua, faina, gris, bicarbonat, lamaie, albusuri si zahar
fin. Ingrediente: 250 g biscuiti 100 g unt topit 1 kg branza de vaci 250
g zahar 4 oua 3 linguri cu faina 2-3 linguri cu gris 1 lingurita rasa
de bicarbonat 1/2…
Read more »
Read more »
Tort cu frisca si migdale
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu frisca si migdale din: oua, faina, nuci,
suc de lamaie, coaja de lamaie, rom, zahar, frisca, fructe din compot,
ciocolata alba si ciocolata neagra. Ingrediente: 6 oua 150 g faina 150 g
nuci sau migdale macinate 50 ml apa +suc de lamaie 1 lingura coaja de
lamaie rasa 1…
Read more »
Read more »
Tort pentru Craciun
22 December 2011
O
reteta delicioasa de tort pentru craciun din: faina, praf de copt, unt,
zahar, ciocolata menaj, oua, esenta de vanilie, sare, un fara sare,
lapte, zahar, cacao, frisca, miere si coniac. Ingrediente: 300 g faina 1
pliculet cu praf de copt 200 g unt 200 g zahar 100 g ciocolata menaj 2
oua esenta de…
Read more »
Read more »
Jambon de porc cu sos de ananas
22 December 2011
O
reteta delicioasa de jambon de porc cu sos de ananas din: jambon de
porc, ananas, scortisoara, cuisoare, ghimbir, suc de portocale, miere,
ceapa, otet, rom, sare si piper. Ingrediente: jambon de porc 1200 g
ananas 400 g scortisoara 2 g cuisoare 3 buc ghimbir 3 g suc de portocale
200 ml miere de albine…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mousse de cafea
22 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu mousse de cafea din: oua, zahar,
faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, cafea instant, ciocolata
neagra, oua, esenta de vanilie, coniac, ciocolata, nuci si migdale.
Ingrediente: 3 oua 6 linguri cu zahar 5 linguri cu faina 2 linguri cu
cacao 1 plic cu praf de copt esenta…
Read more »
Read more »
Brioşe cu fenicul şi peşte
22 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu fenicul si peste din: faina, fenicul,
praz, oua, unt, lapte, cascaval, ton, ardei capia, cimbru, praf de copt,
sare, piper, boabe de porumb si seminte de dovleac. Ingrediente: 225 g
făină un fenicul un fir de praz două ouă 50 g unt 150 ml lapte dulce 75 g
caşcaval…
Read more »
Read more »
Piftie de porc
22 December 2011
O
reteta delicioasa de piftie de porc din: cap de porc, picioare de porc,
ceapa, morcov, telina, pastarnac, usturoi, foi de dafin, piper boabe,
ienibahar si sare. Ingrediente: cap de porc 250 g picioare de porc 180 g
ceapa alba 80 g morcov 80 g telina 50 g pastârnac 40 g usturoi 2 g foi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta umpluta cu ton
22 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de omleta umpluta cu ton din: oua, ardei
grasi, ton in ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 4 oua 2 ardei
grasi 1 conserva de ton in ulei 2-3 linguri de ulei sare piper
patrunjel Mod de preparare: Bati ouale, le condimentezi cu sare si
piper si presari patrunjel…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu şuncă şi ciuperci
22 December 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei cu sunca si ciuperci din: dovlecei,
ciuperci, ardei gras, ardei iute, sunca de porc, sos de soia, sare,
piper, ulei de floarea soarelui, cimbru, varza murata si sfecla rosie.
Ingrediente: doi dovlecei 300 g ciuperci un ardei gras verde un ardei
gras roşu un ardei capia un ardei iute mic…
Read more »
Read more »
Ceafa de mânzat la gratar cu sos
22 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de manzat la gratar cu sos din: ceafa de
manzat, oua, unt, tarhon, ceapa, otet, piper boabe, vin alb si sare.
Ingrediente: ceafă de mânzat 720 g ouă 2 buc. unt 200 g tarhon proaspăt
10 g ceapă 20 g otet 10 ml piper boabe 5 g vin alb 50…
Read more »
Read more »
Piept de porc umplut
22 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de porc umplut din: piept de porc, carne
tocata de porc, ceapa, usturoi, patrunjel, cognac, oua, sare si piper.
Ingrediente: piept de porc cu os, degresat 950 g carne tocata de porc
300 g ceapa 40 g usturoi 5 g patrunjel 5 g cognac 15 ml oua 2 buc. sare…
Read more »
Read more »
Trufe cu nuca de cocos
22 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe cu nuca de cocos din: ricotta, zahar, fulgi
de nuca de cocos, ciocolata menaj si lapte. Ingrediente: 380 g ricotta
100 g zahăr 180 g fulgi de nucă de cocos 100 g ciocolată menaj 3 linguri
lapte Mod de preparare: Pune într-un castron ricotta, zahărul şi 120 g
fulgi…
Read more »
Read more »
Corabioare cu fructe de mare
22 December 2011
O
reteta delicioasa de corabioare cu fructe de mare din: avocado, icre
rosii, ceapa verde, amestec de fructe congelate, lamaie, grepfrut rosu,
oua, maioneza, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 avocado 50 g icre
rosii 2-3 fire de ceapa verde 1 pachet amestec fructe de mare congelate
1/2 lamaie 1 grepfrut rosu 2 oua…
Read more »
Read more »
Cocktailuri cu sampanie pentru Craciun
22 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o
serie Cocktailuri cu sampanie pentru Craciun pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Cocktailuri cu sampanie pentru Craciun.
Cocktail Flip de Sherry si Alune O reteta delicioasa de…
Read more »
Read more »
Piept de porc cu os si legume la cratita
22 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de porc cu os si legume la cratita din:
piept de porc, morcov, telina, cartofi, ceapa, usturoi, cimbru, foi de
dafin, sare, piper, suc de lamaie, demi-glace, ulei de masline, supa de
legume, dovlecei si ridiche alba. Ingrediente: piept porc cu os,
slanina, sorici feliat 800 g morcov 200 g…
Păstrăvi în sos de rozmarin
22 December 2011
O
reteta delicioasa de pastravi in sos de rozmarin din: pastravi, ulei de
masline, otet de mere, rozmarin verde, faina, sare si piper.
Ingrediente: 4 pastravi 3 linguri ulei de masline 100 ml otet de mere
sau suc de lamaie 2 crengute de rozmarin verde 1 lingura faina sare
piper Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru Craciun
21 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
Retete culinare pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete culinare pentru Craciun. Jambon de porc marinat O reteta
delicioasa de jambon de porc…
Read more »
Read more »
Brioşe cu ciocolată şi cremă cu lichior de cafea
21 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu ciocolata si crema cu lichor de cafea
din: lapte, faina, unt, ciocolata, zahar brun, cacao neagra, ou, cafea
solubila, zahar vanilat, lichior de cafea, galbenus si zahar pudra.
Ingrediente: 700 ml lapte 100 g faină cu agent de creştere 60 g unt 30 g
ciocolată topită 15 g zahăr…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu legume
21 December 2011
O
reteta delicioasa de salata de cartofi cu legume din: cartofi,
dovlecel, fenicul, broccoli, rosii, ulei de masline, cimbru verde,
oregano, smantana, iaurt gras, sare si piper. Ingrediente: 4 cartofi un
dovlecel un fenicul 500 g broccoli 4 roşii 150 ml ulei de măsline o
linguriţă cu cimbru verde o linguriţă cu oregano uscat o…
Read more »
Read more »
Pandispan cu fructe uscate
21 December 2011
O
reteta delicioasa de pandispan cu fructe uscate din: oua, ulei, zahar,
faina, zahar vanilat, fructe uscate, ciocolata cu lapte, unt, esenta de
rom si sare. Ingrdiente: 6 oua 6 linguri ulei 6 linguri zahar 1 cana cu
faina 3-4 plicuri de zahar vanilat 200 g fructe uscate (stafide, caise
deshidratate, smochine, curmale, migdale) 100…
Read more »
Read more »
Jambon de porc marinat
21 December 2011
O
reteta delicioasa de jambon de porc marinat din: jambon, ceapa,
usturoi, rosii, otet de vin, ulei de masline, vin rosu, cimbru, foi de
dafin, sare si piepr verde. Ingrediente: jambon porc cu os, slanina si
sorici feliat 1200 g ceapa 60 g usturoi 4 g rosii 130 g otet de vin 125
ml ulei…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Ciorba de peste
21 December 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de peste cu: peste, morcov, ceapa, telina,
rosii, ardei gras, patrunjel, leustean, ardei iute, bors, sare.
Ingrediente: 1 kg peşte 2 morcovi 2 cepe 1 ţelină 3 roşii 1 ardei gras
mic 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 ardei iute 1 I borş
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Alge de mare cu susan
21 December 2011
O
reteta delicioasa de alge de mare cu seminte de susan, usturoi, ulei de
masline, sare. Ingrediente: 100 g alge de mare 11apă 5 căţei de usturoi
3 linguri cu ulei de măsline 1 lingură cu seminţe de susan sare Mod de
preparare: Intr-un castron, pune algele de mare la înmuiat într-un
litru de apă…
Read more »
Read more »
Supa de mazare cu telina
21 December 2011
O
reteta delicioasa de supa cu mazare, telina, praz, ceapa, morcovi,
ulei, faina, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ţelină 500 g mazăre 1 fir
de praz 1 ceapă 2 morcovi 2 linguri cu ulei 1 lingură cu făină 1
legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Curăţă prazul, taie-l
rondele şi înăbuşă-l în ulei. Presară făina…
Read more »
Read more »
Vinete in sos usturoiat
21 December 2011
O
reteta delicioasa de vinete in sos usturoiat, rosii, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 3 vinete 1 kg rosii 6-7
catei de usturoi ulei de masline sare piper busuioc Mod de preparare:
Alege vinete proaspete si cat mai mici, pentru ca nu au foarte multe
seminte. Spala-le si taie-le rondele de circa…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Ciocolata de casa
21 December 2011
O
reteta gustoasa de ciocolata de casa din: zahar, lapte praf, cacao,
unt, miez de nuca, apa. Ingrediente: 1/2 kg zahăr 250 g lapte praf 3
linguri cacao 100 g unt 200 g miez de nucă 100 ml apă Mod de preparare:
In tava de cuptor se pun 100 g de nuci mărunţite. Se rumenesc…
Read more »
Read more »
Rulada cu ciocolata
21 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu ciocolata din: oua, zahar, faina, cacao,
sare, lapte, zahar, galbenusuri, ciocolata, unt, amidon, zahar vanilat
si nuca. Ingrediente: 4 oua 4 linguri cu zahar 6 linguri faina 1 lingura
de cacao sare pentru crema: 500 ml lapte 100 g zahar 4 galbenusuri 200 g
ciocolata 1 lingura cu unt…
Read more »
Read more »
Cum se prepara friptura de vita inabusita (video)
21 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara friptura de vita inabusita, un
preparat deosebit de gustos si delicios, rapid si sanatos. Ingrediente: 2
tbsp vegetable oil salt and pepper to taste AP flour as needed 1
“7-bone” beef pot roast (about 5 pounds) 8 oz sliced mushrooms 1 onion,
chopped 2 cloves garlic, minced 1…
Read more »
Read more »
Prajitura intoarsa
21 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura intoarsa din: faina, unt, zahar pudra,
oua, praf de copt, smantana, gem de prune, nuca, zahar vanilat.
Ingrediente foi: 400 g făină 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1 plic
praf de copt 4 linguri smântână 200 g gem de prune Ingrediente
umplutură: 200 g nucă măcinată…
Read more »
Read more »
Prajitura cu fructe
21 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu fructe din: compot de visine,
gelatina, compot de ananas, ciocolata, oua, faina, ulei, zahar, lapte,
amoniac, otet, frisca, mascarpone, crema de branza, zahar pudra si
esenta de vanilie. Ingrediente: 1 borcan compot de visine 1 pliculet cu
gelatina 1 cutie cu compot de ananas 200 g ciocolata pentru foi:…
Read more »
Read more »
Cocktail Flip de Sherry si Alune
21 December 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Flip de Sherry si Alune din: galbenusuri,
zahar, sherry, inghetata de alune si struguri. Ingrediente: 2
galbenusuri 20 g zahar 10 cl sherry medium 500 ml inghetata de alune 100
g struguri Mod de preparare: Amestecam galbenusul cu zaharul pana
cand devine spumos si zaharul se topeste. Turnam incet…
Read more »
Read more »
Ficat de porc a la lyonnaise
21 December 2011
O
reteta delicioasa de Ficat de porc a la lyonnaise din: ficat de porc,
ceapa, unt, otet de vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
ficat de porc 800 g ceapa 320 g unt 100 g otet de vin alb 120 ml
patrunjel 5 g sare si piper dupa gust Mod de preparare: Ceapa…
Read more »
Read more »
Prajituri pentru Craciun
21 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Prajituri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus
de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Prajituri pentru Craciun. Prajitura cu banane si frisca O
reteta delicioasa de prajitura cu banane…
Read more »
Read more »
Cum se prepara fasole cu carne de porc (video)
21 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara fasole cu carne de porc; un preparat
delicios si sanatos, rapid si gustos la care nu avem nevoie de multe
ingrediente. Ingrediente: 4 oz bacon, sliced 8 oz spicy, garlicky,
smoked pork sausage, sliced 12 oz boneless skinless chicken thighs,
cubed 1 onion, diced salt and pepper to…
Read more »
Read more »
Tartă cu praz
21 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu praz, cascaval, ulei, oua, lapte,
smantana, sare, piper, foietaj congelat. Ingrediente: 1 pachet aluat
congelat de foietaj 4 bucăţi de praz 100 g caşcaval ras 2 linguri ulei 3
ouă 200 ml lapte 200 ml smântână slabă sare piper Mod de preparare:
Aluatul se scoate din ambalaj şi se…
Read more »
Read more »
Rulouri cu nuci
21 December 2011
O
reteta delicioasa de rulouri cu nuci, faina, drojdie, zahar pudra, unt,
apa, sare, zahar, scortisoara, zahar vanilat, miere, ou. Ingrediente
aluat: 1/2 kg făină 1 cub drojdie proaspătă 2 vârfuri de cuţit de zahăr
pudră 2 linguri unt 350 ml apă un praf de sare Ingrediente umplutură:
250 g nucă măcinată 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Supa-crema de praz
21 December 2011
O
reteta delicioasa de supa-crema de praz, smantana, cartofi, ceapa, apa,
ulei, legume, sare, piper, marar verde. Ingrediente: 4 linguri smântână
2 buc. praz 4 cartofi 2 cepe 1 l apa 2 linguri ulei 1 cub de legume
sare piper mărar verde Mod de preparare: Se pune cubul în apă şi se lasă
supa deoparte.…
Read more »
Read more »
Pastrav umplut cu ciuperci
21 December 2011
O
reteta delicioasa de pastrav umplut cu ciuperci, ceapa, patrunjel,
marar, ulei, sare, piper negru, vin alb dulce, ardei, patrunjel.
Ingrediente: 4 păstrăvi mari 500 g ciuperci o legătură ceapă o legătură
pătrunjel o legătură mărar 3-4 linguri ulei de floarea- soarelui sare
piper negru măcinat 100 ml vin alb dulce 4-5 ardei o legătură…
Read more »
Read more »
Sos cu praz pentru paste
21 December 2011
O
reteta delicioasa de sos cu praz, rosii, bulion, ceapa, usturoi, vin
alb, lamaie, ulei, cimbru uscat, foi de dafin, telina, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg praz 4 roşii 1 lingură bulion 1 ceapă medie 1 căţel de
usturoi 1 pahar de vin alb, sec sucul de la 1/2 lămâie 1 lingură ulei
cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mere
21 December 2011
O
reteta delicioasa de cozonac cu mere din: faina, oua, lapte, zahar,
drojdie, unt, ulei, sare, mere, zahar, scortisoara si lamaie.
Ingrediente: 600 g faina 2 oua 250 ml lapte 2 linguri cu zahar 10 g
drojdie uscata 2 linguri cu unt topit 4 linguri cu ulei 1/4 lingurita cu
sare pentru umplutura: 1 kg…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carnati de casa
21 December 2011
O
reteta delicioasa de carnati de casa din: spata de porc, mate de porc,
sare, piper, condimente, cimbru, busuioc, chilli si usturoi.
Ingrediente: 5-6 kg spata de porc mate de porc (~10 m) sare piper
condimente pentru carnati cimbru busuioc chilli usturoi apa calduta
Mod de preparare: Se spala bine carnea de porc si…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu sos de zmeura
21 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu sos de zmeura din: cotlete de
porc, smantana, usturoi, ceapa verde, zmeura, piper, concentrat de carne
de vita, sos de soia si sare. Ingrediente: cotlete de porc 800 g
smântâna lichida 30 ml usturoi 2 g ceapa verde 5 g zmeura 100 g piper
dupa gust concentrat…
Read more »
Read more »
Sos de friptura
21 December 2011
Intr-un
vas, toarnă zeama din tavă şi adaugă 600 ml supă de legume si 2 linguri
bulion. Fierbe 2-3 minute ţi apoi strecoară prin sită fină. Pune din
nou pe foc. Amestecă 1 lingură de unt cu 1 lingură făină si dizolvă în
sos, pe foc, amestecând până când se îngroasă.
Read more »
Read more »
Minispirale
21 December 2011
O
reteta delicioasa de minispirale din: faina, zahar, unt, oua, cacao,
lapte, esenta de rom, esenta de vanilie si sare. Ingrediente: 400 g
faina 200 g zahar 300 g unt 2 oua 1 lingura cu varf de cacao 1 lingura
cu lapte esenta de rom esenta de vanilie sare Mod de preparare: Freacă
untul…
Read more »
Read more »
Escalop de porc cu vin alb si lamaie
21 December 2011
O
reteta delicioasa de escalop de porc cu vin alb din: snitel de porc,
suc de lamaie, vin alb, faina, rosii cherry, ceapa, usturoi, supa de
legume, unt, salvie, sare si piper. Ingrediente: snitel porc feliat 800 g
suc de lamâie 110 ml vin alb 60 ml faina 30 g rosii cherry 80 g ceapa…
Read more »
Read more »
Fursecuri de Craciun
21 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fursecuri de Craciun din: unt, zahar
pudra, smantana, faina, zahar vanilat si esenta de vanilie. Ingrediente:
1 pachet de unt jumatate pahar cu zahar pudra 2 galbenusuri de ou 2
linguri de smantana 3 pahare de faina 1 plic zahar vanilat esenta de
vanilie Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Gofre cu ciocolată şi chili
21 December 2011
O
reteta delicioasa de gofre cu ciocolata si chili din: faina, unt, zahar
pudra, lapte dulce, oua, ciocolata neagra, pudra de boia iute, sare,
praf de copt si sos de ciocolata. Ingrediente: 250 g făină 80 g unt 50 g
zahăr pudră 500 ml lapte dulce 3 ouă 200 g ciocolată neagră un sfert
de…
Read more »
Read more »
Curry cu carne de porc
21 December 2011
O
reteta delicioasa de curry cu carne de porc din: pulpa de porc, ceapa,
rosii, ardei gras, ananas, usturoi, ghimbir, ulei, curry, sare si piper.
Ingrediente: pulpa de porc dezosata degresata 840 g ceapa 60 g rosii 80
g ardei gras 40 g ananas din conserva 120 g usturoi 3-4 catei ghimbir
10 g ulei…
Patratele cu alune
21 December 2011
O
reteta de patratele cu alune din: ciocolata alba de menaj, ulei, zahar,
faina, oua, bicarbonat, vanilie, scortisoara, cocos, nuci zdrobite, gem
de caise, alune de padure, ciocolata alba, ciocolata neagra, lapte si
unt. Ingrediente: 400 g ciocolata alba de menaj 150 ml ulei 2 cani zahar
2 cani faina 5 oua 1-1/2 lingurita bicarbonat…
Read more »
Read more »
Retete traditionale de Craciun
21 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete traditionale de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete traditionale de Craciun. Cotlet de porc file cu vinete
si chorizo O reteta delicioasa…
Read more »
Read more »
Cozonac austriac
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cozonac austriac din: faina, zahar, drojdie de
bere, lapte, unt, martipan, stafide, fructe uscate, nuca, rahat,
nucsoara, sare, esenta de migdale, vanilie si zahar pudra. Ingrediente:
100 g faina 200 g zahar 100 g drojdie de bere 500 ml lapte cald 400 g
unt 400 g martipan 200 g stafide 200…
Read more »
Read more »
Bomboane cu alcool
20 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de bomboane cu alcool din: biscuiti, nuca,
unt, zahar, cacao, esenta de rom, visine si nuca de cocos. Ingrediente:
250 g biscuiti simplu 100 g nuca macinata (ori alune nesarate) 50 g unt
100 g zahar 25 g cacao esenta de rom visine din visinata nuca de cocos
Mod…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc file cu vinete si chorizo
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc file cu vinete si chorizo din:
cotlet de porc, chorizo, vinete, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel verde,
ulei de masline, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: cotlet întreg de
porc 1100 g chorizo 120 g vinete 700 g ceapa 100 g usturoi 10 g rosii
120 g patrunjel verde 10…
Read more »
Read more »
Retete de cozonaci pentru Craciun
20 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete de cozonaci pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a
da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati
aceste minunate Retete de cozonaci pentru Craciun. Cu nuca, stafide,
scortisoara, rahat, mac sau ciocolata, cozonacul…
Read more »
Read more »
Spaghete cu masline
20 December 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu : rosii, ardei capia, capere, masline,
busuioc verde, cimbru verde, sare, usturoi, ulei de masline.
Ingrediente: 400 g spaghete 6 roşii 2-3 ardei capia 100g capere 300 g
măsline busuioc verde cimbru verde şi uscat sare piper negru măcinat 2-3
căţei usturoi ulei de măsline Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tort cu portocale şi ciocolată
20 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu: oua, zahar, unt, faina, nuca, portocala,
zahra vanilat, sare, ciocolata, lichior, cafea, lapte. Ingrediente blat:
8 ouă 8 linguri zahăr 4 linguri unt 6 linguri făină 4 linguri nucă
măcinată coajă de portocală un plic zahăr vanilat un praf sare
Ingrediente crema: 300 g ciocolată cu lapte sau amăruie…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc pane cu roquefort
20 December 2011
O
reteta delicioasa de Cotlet de porc pane cu roquefort din: cotlet de
porc, faina, amidon, ulei, unt, mustar, branza roquefort, smantana,
patrunjel verde, oregano, sare si piper. Ingrediente: cotlet porc cu os
feliat 1200 g faina 250 g amidon 50 g ulei 40 ml unt 40 g mustar 80 g
brânza Roquefort 200 g…
Read more »
Read more »
Pastravi cu bere
20 December 2011
O
reteta delicioasa de pastravi cu bere din: pastravi, lamaie, ceapa,
faina, foi de dafin, bere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 pastravi 1
lamaie intreaga 2 cepe mijlocii (alba si rosie) faina 2 foi de dafin
1/2 l bere 2 linguri ulei piper sare Mod de preparare: Cureţi peştele,
îl speli în apă…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc la tigaie cu sos de mustar din:
cotlet de porc, unt, smantana, fond de vita, mustar, sare si piper.
Ingrediente: cotlet de porc fara os 800 g unt 50 g smântâna lichida 60
ml fond de vita 130 ml mustar 30 g sare si piper dupa gust …
Read more »
Read more »
Stelute de Craciun
20 December 2011
O
reteta delicioasa de stelute de Craciun din: faina, unt, zahar pudra,
ou, nuca, nucsoara, zahar pudra, zeama de lamaie, lapte si esenta de
vanilie. Ingrediente: 100 g faina 200 g unt 150 g zahar pudra 1 ou 100 g
nuca 1 lingura cu nucsoara pentru glazura: 170 g zahar pudra 2 linguri
cu zeama…
Read more »
Read more »
Vinete imbracate in aluat de clatite
20 December 2011
O
reteta delicioasa de vinete imbracate in aluat de clatite din: vinete,
oua, lapte, apa minerala, faina, sare, piper si ulei. Ingrediente: 3
vinete mai mari 2 oua 1 ceasca de lapte 1 ceasca de apa minerala faina
sare piper ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli vinetele şi le
tai în rondele groase…
Read more »
Read more »
Spirale cu scortisoară
20 December 2011
O
reteta delicioasa de spirale cu scortisoara din: lapte, drojdie, zahar,
oua, ulei, praf de copt, faina, zahar, apa si scortisoara. Ingrediente:
300 ml lapte caldut 25 g drojdie 100 g zahar 2 oua 200 ml ulei 1
lingurita praf de copt faina cat e necesara pentru un aluat potrivit de
tare (600-900g) siropul: 200…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata (video)
20 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata.
Un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos din foarte putine
ingrediente. Cum se prepara Smochine Brulle cu branza Burrata
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu pere si otet
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu pere si otet din: cotlet de
porc, slanina, sorici, pere, otet, unt, ulei, chimen, coriandru, sare si
piper. Ingrediente: cotlet de porc cu os slanina si sorici 920 g pere
din conserva 300 g otet 20 ml unt 15 g ulei 40 ml chimen, coriandru,
sare si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu banane si frisca
20 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu banane din: oua, zahar, faina, zeama
de lamaie, zahar vanilat, sare, mascarpone, frisca, banane si cacao.
Ingrediente: 6 oua 180 g zahar 180 g faina 1 lingura zeama de lamaie 1
lingurita zahar vanilat sare garnitura: 350 mascarpone 350 ml frisca 6
banane 3 linguri cacao Mod de…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc cu portocale
20 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu: sare, piper negre, usturoi,
unt, ulei, vin alb dulce, portocale, cimbru uscat, oregano verde,
patrunjel. Ingrediente: o bucată muşchi de porc sare grunjoasa piper
negru şi măcinat 8-10 căţei usturoi 100 g unt 3-4 linguri ulei de
floarea-soarelui 200 ml vin alb dulce 4-6 portocale cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Coaste de porc in stil hawaian
20 December 2011
O
reteta delicioasa de coaste de porc in stil hawaian din: coaste de
porc, otet, ketchup, sos de soia, piure de ananas, zahar brun, amidon,
sare si ghimbir. Ingrediente: coaste de porc 900 g otet 60 ml ketchup
125 g sos de soia 30 ml piure de ananas 120 g zahar brun 45 g amidon…
Read more »
Read more »
Banuti aromati
20 December 2011
O
reteta delicioasa de banuti aromati din: faina, miere, zahar pudra,
oua, scortisoara, bicarbonat, suc de lamaie si cuisoare. Ingrediente:
500 g faina 9 linguri cu miere 200 g zahar pudra 2 oua 1 lingurita cu
scortisoara 1 lingurita cu bicarbonat 1 lingurita cu suc de lamaie 1-2
cuisoare Mod de preparare: Intr-un vas,…
Read more »
Read more »
Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere
20 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa la cuptor cu prune uscate si mere din: ceapa
de porc, prune afumate, vin alb, ulei de masline, unt, mere, sare si
piper. Ingrediente: ceafa de porc 800 g prune afumate 200 g vin alb 200
ml ulei de masline 30ml unt 20 g mere 240 g sare si piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Tropic
20 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Tropic din: suc de portocale, zeama de
lamaie, rom brun, sirop de grenadine, marachino, portocala si cirese.
Ingrediente: 2 cl suc de portocale proaspat procesat 1 cl zeama
proaspata de lamaie 2 cl rom brun 1 lingurita de siropd e grenadine 1
lingurita de Maraschino jumatate de felie de…
Read more »
Read more »
Prăjitură vanilată
20 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura vanilata cu: oua, cacao, faina, zahar,
lapte, amidon, unt, ciocolata alba. Ingrediente: 6 ouă 3 linguri cu
cacao 230 g făina 230 g zahăr Ingrediente crema: 500 ml lapte 50 g
amidon 125 g unt 2 linguri cu zahăr 75 g zahăr pudră 100 g ciocolată
albă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de porc cu carnati
20 December 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu carnati din: cotlete de porc,
carnati oltenesti, apa, malai, vin alb, amidon, cuisor, zahar, faina,
scortisoara, boia iute, maghiran, cimbru, piper, sare si ulei.
Ingrediente: 4 cotlete de porc 3 carnati oltenesti 1 ceasca apa 1 cana
malai 1 cana vin alb 1 lingurita amidon 1 cuisor…
Read more »
Read more »
Fursecuri bicolore
20 December 2011
O
reteta delicioasa de fursecuri bicolore din: unt, zahar brun, zahar,
praf de copt, bicarbonat, faina, oua, ciocolata, cacao, alune si esenta
de vanilie. Ingrediente: 230 g unt 160 g zahar brun 150 g zahar 4
lingurite cu praf de copt 1 lingurita cu bicarbonat 420 g faina 2 oua
100 g ciocolata 2 linguri…
Read more »
Read more »
10 Retete cu carne de porc pentru Craciun
20 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de 10 Retete cu carne de porc pentru Craciun pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate 10 Retete cu carne de porc pentru Craciun.
Ceafa de porc…
Read more »
Read more »
Unt cu verdeturi
20 December 2011
O
reteta delicioasa de unt cu verdeturi, unt, usturoi, marar, patrunjel,
piper. Ingrediente: 200 g unt 2 căţei de usturoi 1 legătură de mărar 1
legătură de pătrunjel piper Mod de preparare: Spală verdeaţa şi las-o
să, se zvânte. Tai-o cât poţi de mărunt. Separat, freacă untul până
scoţi Adaugă usturoiul zdrobit, un praf…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc
20 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu fructe de padure si busuioc din:
ceafa de porc, fructe de padure, otet de mere, ulei de masline, ceapa,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc fara os, feliata 720 g
fructe de padure 120 g otet de mere 160 ml ulei de masline 40 ml…
Read more »
Read more »
Guguluf cu piept de pui
20 December 2011
O
reteta delicioasa de guguluf cu piept de pui, pulpa de porc, lapte,
oua, gris, ceapa, usturoi, patrunjel, piper, sare, paine, sunca de
praga. Ingrediente: 500 g piept de pui 100 g pulpă de porc 200 ml lapte 5
ouă 2 linguri cu griş 1 ceapă 4 căţei de usturoi 1 legătură de
pătrunjel piper…
Read more »
Read more »
Ruladă de pui
20 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada de pui, praz, ulei de masline, vin alb,
capere, tom, piper, sare. Ingrediente: 1 piept de pui 1 fir de praz 3
linguri cu ulei de măsline 150 ml vin alb 2 linguri cu capere 130 g ton
în ulei piper sare Mod de preparare: Taie pieptul de pui…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi in sos
20 December 2011
O
reteta delicioasa de slata de cartofi, telemea, marar, sare, piper
negru, smantana, zeama de lamaie. Ingrediente: 8 cartofi cu coaja roşie
200 g telemea o legătură marar sare grunjoasă piper negru măcinat 200 g
smântână zeama de la o lămâie Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă
cu sare, apoi se scot şi…
Read more »
Read more »
Prajitura de Anul Nou
20 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura de Anul Nou din: oua, zahar, faina,
scortisoara, cuisoare, nucsoara, cardamon, migdale sau nuci, coaja de
lamaie, coaja de portocale, ciocolata, esenta de vanilie, albus, zahar
praf si zahar tos. Ingrediente: 3 oua 200 g zahar 125 g faina 1
lingurita scortisoara 1/4 lingurita cuisoare sfaramate 1/4 lingurita
nucsoara rasa…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti
20 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de soia si salata de
castraveti din: ceafa de porc, zahar, sos de soia, castraveti, usturoi,
ardei iute, alune, rosii cherry, ardei gras, ulei, suc de lamaie, sare,
piper, anason si ulei de susan. Ingrediente: ceafa porc cu os, feliata
880 g zahar 80 g sos…
Biscuiti cu anason
20 December 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti cu anason din: faina, margarina,
galbenusuri, zahar vanilat, anason si suc de lamaie. Ingrediente: 350 g
faina 200 g margarina 2 galbenusuri mari (sau 3 mai mici) 1 pliculet cu
zahar vanilat 75 g zahar pudra 1/2 lingurita cu anason praf pentru
bezea: 2 albusuri (sau 3, daca ouale sunt…
Read more »
Read more »
Carnati de porc in aluat
20 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de carnati de porc in aluat din: carnati de
porc, mustar, ou si aluat foitaj. Ingrediente: carnati de porc 650 g
mustar 80 g ou 1 buc. aluat foietaj 400g Mod de preparare: Cârnatii se
gatesc pe gratar pe toate partile timp de 2 minute Se lasa sa se…
Read more »
Read more »
Briose cu sos de ciocolata
20 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu sos de ciocolata din: ou, unt, faina,
praf de copt, zahar, ciocolata cu lapte, lapte batut, esenta de rom si
frisca. Ingrediente: 1 ou 125 g unt 280 g faina 1 pliculet cu praf de
copt 100 g zahar 100 g ciocolata cu lapte 250 ml lapte batut pentru…
Read more »
Read more »
Retete din Carne de Porc pentru Craciun
20 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete din Carne de Porc pentru Craciun pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Retete din Carne de Porc pentru Craciun.
Carnati de porc la gratar…
Read more »
Read more »
Negresă cu ghimbir
19 December 2011
O
reteta delicioasa de negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir uscat,
ciocolata neagra, faina, praf de copt, zahar brun, cimbru, unt si
smantana lichida. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 4 lingurite cu ghimbir
uscat 460 g ciocolata neagra 60% 80 g faina 1 lingurita cu praf de copt
300 g zahar brun 2…
Read more »
Read more »
Carnati de porc la gratar in mat de oaie
19 December 2011
O
reteta delicioasa de carnati de porc la gratar in mat de oaie din:
carnati de porc, apa, malai de porumb, sare, unt, usturoi, ulei, sare si
smantana. Ingrediente: carnati de porc 750 g apa 300 ml malai de porumb
180 g sare 10 g unt 30 g usturoi 6 g ulei 7 ml apa…
Read more »
Read more »
Trufe de panettone şi nucă de cocos
19 December 2011
O
reteta delicioasa de trufe de pannettone si nuca de cocos din:
pannettone, ciocolata menaj, nuca de cocos, lapte, migdale si coaja de
portocala confiata. Ingrediente: 2 felii de panneone simplu (circa 200
g) 150 g ciocolată menaj 80 g fulgi de nucă de cocos 1 pahar lapte 2
linguri migdale 1 lingură coajă de…
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu sos de cirese
19 December 2011
O
reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de cirese din: ceafa de porc,
sos, rozmarin, ulei, compot de cirese, sare si piper. Ingrediente:
ceafa de porc 880 g sos demi-glace 150 ml rozmarin 5 g ulei 150 ml
compot de cirese 800 g sare si piper dupa gust Mod de preparare:
Ceafa…
Read more »
Read more »
35 Cocktailuri pentru Craciun
19 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
35 Cocktailuri pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate 35 Cocktailuri pentru Craciun. Cocktail Pandur O reteta simpla
de Cocktail Pandur din: suc…
Read more »
Read more »
Tort cu mac si frisca
19 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu mac si frisca din: oua, unt, zahar praf,
mac, lamaie, lapte, faina, unt, frisca, seminte de mac si arahide
prajite. Ingrediente: 6 oua 350 de unt 350 g zahar praf 3 linguri mac 2
lamai 120 ml lapte 350 g faina unt si faina pentru tava umplutura: 500
ml…
Read more »
Read more »
Clătite cu legume şi carne
19 December 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu legume si carne din: faina, unt, lapte
dulce, oua, morcov, patrunjel, piept de pui, spanac, telina, praf de
copt, sare, piper, ulei de floarea soarelui si legume de sezon.
Ingrediente: 250 g făină 50 g unt 400 ml lapte dulce două ouă un morcov o
rădăcină de pătrunjel un…
Read more »
Read more »
Ciocolată albă cu fistic şi nuci
19 December 2011
O
reteta delicioasa de ciocolata alba cu fistic si nuci din: ciocolata
alba, fistic, nuci si pastaie de vanilie. Ingrediente: 350 g ciocolată
albă 60 g fistic 50 g nuci 1 păstaie de vanilie pentru decor: nuci
fistic Mod de preparare: Topeşte ciocolata la bain-marie, la foc
foarte mic. Toacă mare, cu cuţitul, nucile…
Read more »
Read more »
Frigarui din slaninuta
19 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui din slaninuta din: slaninuta impanata,
caise deshidratate, porumb si ulei. Ingrediente: 250 g slăninuţă
împănată 100 g caise deshidratate 1 cutie cu porumb tânăr ulei Mod de
preparare: Pregăteşte câteva beţe de vişin sau de frigăruie. Umezeşte-le
bine cu apă şi unge-le cu ulei. Taie slăninuţă împănată în felii…
Read more »
Read more »
Cartofi rumeniţi la cuptor
19 December 2011
O
reteta delicioasa de cartofi rumeniti la cuptor din: cartofi, ulei de
masline, foi de daifn, cimbru, oregano si zeama de lamaie. Ingrediente:
1,5 kg cartofi albi, bine spălaţi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi bucăţi
100 ml ulei de măsline 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru şi oregano zeama
de la 1 lămâie Mod…
Read more »
Read more »
Muşchi de porc în foitaj
19 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc in foitaj din: aluat, muschi de
porc, ciuperci, ou, vin alb, usturoi, ceapa, boia dulce, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 400 g aluat foitaj 500 muschi de porc 400 g ciuperci
1 ou 1/2 pahar cu vin alb 4 catei de usturoi 1 ceapa boia dulce ulei
sare…
Read more »
Read more »
Punguţe cu vanilie şi ciocolată
19 December 2011
O
reteta delicioasa de pungute cu vanilie si ciocolata din: placinta,
galbenusuri, lapte, zahar, zahar vanilat, faina, ciocolata menaj, ulei
de floarea soarelui, piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente:
pentru punguţe: 8 foi subţiri de plăcintă 4 gălbenuşuri 500 ml lapte 125
g zahăr 1 plic zahăr vanilat 60 g faină albă 50 g ciocolată…
Read more »
Read more »
Terina din picioare de porc
19 December 2011
O
reteta delicioasa de terina din picioare de porc din: picioare de porc,
morcovi, ceapa, foi de dafin, patrunjel, usturoi, gelatina, boabe de
piper, sare si piper. Ingrediente: 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 3
foi de dafin 1 legatura de patrunjel 8 catei de usturoi 1 pliculet cu
gelatina boabe de piper…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase pentru Craciun
19 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Deserturi delicioase pentru Craciun pe care le puteti incerca pentru a
da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati
aceste minunate Deserturi delicioase pentru Craciun. Tartă cu ciocolată
si cocos O reteta delicioasa de tarta cu…
Read more »
Read more »
Supa greceasca de linte
19 December 2011
O
reteta delicioasa de supa greceasca de linte din: linte, ceapa,
usturoi, foi de dafin, ulei de masline, iaurt degresat, sare si otet.
Ingrediente: 500 g linte 2 cepe potrivite 1 căţel de usturoi 2 foi de
dafin 4 linguri ulei de măsline 1 iaurt degresat sare, oţet după gust
Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu sos de legume
19 December 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de porc in sos de legume din: pulpa porc,
usturoi, foi de dafin, cimbru, sare, piper, ceapa, morcov, telina,
usturoi, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 5 catei de usturoi 2 foi de dafin cimbru
sare piper pentru sos: 2 cepe…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Lady On Ice
19 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Red Lady On Ice din: portocale, ingehatata de
lamaie, inghetata de zmeura sau capsuni, campari si vin spumant.
Ingrediente: 2 portocale 250 ml inghetata de lamaie 250 ml inghetata de
zmeura sau capsuni 8 cl Campari vin spumant sec Mod de preparare:
Impachetam portocalele in folie si le punem…
Read more »
Read more »
Peşte cu grâu bulgur
19 December 2011
O
reteta delicioasa de peste cu grau bulgur din: cod, grau bulgur,
morcovi, miere, otet de mere, scortisoara, sare, piper, ulei de floarea
soarelui, cimbru, usturoi si ardei capia. Ingrediente: 4 trunchiuri de
cod alb 200 g grâu bulgur doi morcovi o lingură cu miere o linguriţă cu
oţet de mere un sfert de linguriţă…
Read more »
Read more »
Tartă cu ciocolată si cocos
19 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu ciocolata si cocos din: biscuiti amaretto
sau de ovaz, unt, miez ras de cocos, crema mascarpone, oua, lapte,
zahar, unt, coaja rasa de lamaie, ciocolata neagra si ciocolata alba.
Ingrediente: 400 g biscuiti amaretto sau de ovaz 100 g unt umplutura:
250 g miez ras de cocos 250 g…
Read more »
Read more »
Muschi dulce acrisor cu legume coapte
19 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi dulce acrisor cu legume coapte din: cotlet
de porc, dovlecei, ardei grasi, ceapa miere, mustar, vin rosu, otet
balsamic, rozmarin, coriandru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 kg
cotlet de porc 2 dovlecei 3 ardei grasi 5 cepe mici 4 linguri cu miere 2
linguri cu mustar 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Tarte cu brânză
19 December 2011
O
reteta delicioasa de tarte cu branza din: apa, faina, drojdie, zahar
tos, lapte, unt, miere, sare, branza de vaci, masline, ardei iute,
seminte de susan, piper si cimbru. Ingrediente: 180 ml apă 700 g făină
25 g drojdie o lingură cu zahăr tos 360 ml lapte bătut 30 g unt o
lingură cu miere…
Read more »
Read more »
Clătite cu sos de portocale
19 December 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu sos de portocale din: faina, zahar,
oua, lapte, grand marnier, unt, sare, suc de portocla, suc de lamaie
cognac si coji de portocale. Ingrediente: 120 g faina 30 g zahar 2 oua
250 ml lapte 60 ml apa 50 ml Grand Marnier 30 g unt sare sosul de
portocale:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui la Grill (video)
19 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara pui la grill, un preparat delicios
si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2 chicken halves, or 2
spatchcocked game hens 1 -2 tablespoons Calabrian crushed chilies 2 tbsp
rosemary leaves 2 tsp orange zest 2 tbsp orange juice 1 anchovy filet 1
cup white wine (or plain) vinegar…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc invelita in slanina
19 December 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de porc invelita in slanina din: pulpa de
porc, slanina, vin alb, zeama de lamaie, sare, piper, cimbrisor si
rozmarin. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 4-5 fasii groscioare de
slanina 500 ml vin alb zeama de la o lamaie sare piper proaspat macinat
5-6 fire de cimbrisor proaspat tocat…
Read more »
Read more »
Rulouri dulci
19 December 2011
O
reteta delicioasa de rulouri dulci din: faina, ulei de floarea
soarelui, lapte dulce, oua, smantana, drojdie, zahar tos, pudra de
cacao, sare, menta si ciocolata neagra. Ingrediente: 500 g făină 125 ml
ulei de floarea-soarelui 125 ml lapte dulce două ouă 50 g smântână 15 g
drojdie 50 g zahăr tos o lingură cu…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu costiţa
19 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de varza de bruxelles cu costita din: varza
de bruxelles, costita, ceapa, cimbru si unt. Ingrediente: 600 g varză
de Bruxelles, curăţate 100 g costiţă, tăiată cuburi 6 eşalote sau ceapă
mică, tăiată bucăţi un praf de cimbru 25 g unt Mod de preparare:
Fierbe varza în apă cu…
Read more »
Read more »
Untura
19 December 2011
O
reteta delicioasa si simpla de untura din: slanina de porc si sare.
Ingrediente: 1 kg slanina de porc sare Mod de preparare: Spala
slanina, las-o sa se zvante bine, indeparteaza soriciul. Taie slanina in
cubulete potrivit de mari. Pune-o la topit intr-un ceaun. Amesteca din
cand in cand pentru a nu se lipi.…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu sos de portocale
19 December 2011
O
reteta delicioasa de sparanghel cu sos de portocale din: sparanghel,
unt, galbenusuri, apa, suc de lamaie, suc si coaja de portocala, sare si
piper. Ingrediente: 30 – 36 bucăţi sparanghel 175 g unt 3 gălbenuşuri 1
lingură apă rece 1 lingură suc proaspăt stors de lămâie sucul şi coaja
rasă de la 1 portocală…
Read more »
Read more »
Cocktail Bitter Egg
19 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bitter Egg din: lichior de oua, fin, bitter
lemon si lamaie. Ingrediente: 5 cl lichior de oua 2 cl gin 15 cl Bitter
Lemon o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam bine in shaker
lichiorul, ginul si Bitter Lemon-ul, apoi turnam bautura intr-un pahar
de whisky. Asezam o…
Piept de pui cu struguri
19 December 2011
O
reteta delicioasa de piept de pui cu struguri din: piept de pui, unt,
ceapa, vin alb sec, supa de pui, smantana, struguri, sare, piper si
patrunjel verde. Ingrediente: 4 bucati de piept de pui fara oase – cam
200 g bucata 50 g unt 2 cepe 125 ml vin alb sec 250 ml supa…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pomana porcului in aluat
19 December 2011
O
reteta delicioasa de pomana porcului in aluat din: fleica de porc,
slaninuta, ciuperci, vin alb, ulei, sare, faina, lapte si drojdie.
Ingrediente: 500 g fleica de porc 150 g slaninuta 1 cutie ciuperci 1
cana vin alb ulei sare pentru aluat: 500 g faina 1 cana lapte 1 cub
drojdie sare Mod de…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supa de ceapa gratinata
19 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de ceapa gratinata din: ceapa, unt, ulei de
masline, usturoi, zahar, faina, cimbrisor, vin alb sec, supa de legume,
branza si franzela. Ingrediente: 6 cepe mari 25 g unt 50 ml ulei de
masline 4 catei de usturoi 1 lingurita zahar 1 linguri faina 2 fire
cimbrisor 125 ml vin…
Read more »
Read more »
Tartă cu kaiser
19 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu kaiser din: praz, cimbru, unt, branza de
vaci, oua, smantana, kaiser, parmezan, aluat de foitaj, sare, piper si
marar. Ingrediente: un fir de praz două fire de cimbru 50 g unt 200 g
brânză de vaci 3 ouă 200 ml smântână 200 g kaiser 75 g parmezan un
pachet…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mac pentru Craciun
18 December 2011
O
retete delicioasa de cozonac cu mac pentru Craciun din: faina, lapate,
ulei, oua, zahar, zahar vanilat, lamaie, rom, drojdie, mac, rom, unt si
ou. Ingrediente: 1 kg faina 500 ml lapte 200 ml ulei 4 oua 6 linguri
zahar 1 lingurite zahar vanilat 1 lamaie 2 lingurite rom 50 g drojdie
proaspata umplutura: 250…
Read more »
Read more »
Gaina macedoneana
18 December 2011
O
reteta delicioasa de gaina macedoneaza din: gaina, branza telemea,
bacon, oua, lapte, faina, unt, busuioc, rosii, morcovi, ceapa usturoi,
nucsoara si piper. Ingrediente: 1 gaina 250 g branza telemea 200 g bacon
sau costita 4 oua 400 ml lapte 4 linguri faina 100 g unt 1 lingura de
busuioc proaspat, tocat 4 rosii 3…
Read more »
Read more »
Sarmale ardelenesti
18 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale ardelenesti din: carne tocata, ceapa,
varza murata, orez, ciolan afumat, sare, piper si ardei iute.
Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita/porc) 200 g slaninuta
afumata impanata 2 cepe 1 kg varza murata 3-4 fire de cimbru uscat 150 g
orez 500 g cioclan afumat sare piper ardei iuti …
Read more »
Read more »
Cum se prepara Clatite cu dovleac (video)
18 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara clatite cu dovleac, un preparat
rapid, delicios si gustos. Ingrediente: 2 cups all-purpose flour 2
tablespoons brown sugar 1 tablespoon white sugar 2 teaspoons baking
powder 1 teaspoon baking soda 1/2 teaspoon table salt Mix in another
bowl: 1 cup pumpkin puree 1 teaspoon ground cinnamon 1/2 teaspoon…
Read more »
Read more »
Supa delcioasa de ciuperci
18 December 2011
O
reteta gustoasa de supa de ciuperci, morcov, telina, ceapa, cartof,
patrunjel, ardei iute, oregano, sare, piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci
pleurotus 2 morcovi 1 ţelină 1 ceapă 4 cartofi 1 legătură de pătrunjel 1
ardei iute oregano sare piper Mod de preparare: Taie ceapa şi morcovii
mărunt şi pune-i la fiert în apă cu…
Read more »
Read more »
Tartelete pentru Crăciun
18 December 2011
O
reteta de tartelete pentru Craciun din: faina, unt, oua, sare si zahar.
Ingrediente: 200 g făină l00 g unt 3 ouă sare 100 g zahăr Mod de
preparare: Se face ca orice cocă nisipoasă. Cu ea se tapetează mici
tartelete, se înţeapă fundul, apoi se umplu cu marmeladă de mere
îndulcite, se adaugă…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu varză
18 December 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu varza din: faina, apa, ulei de floarea
soarelui, drojdie, ceapa verde, varza alba, zahar tos, sare, pasta de
tomate, piper si marar. Ingrediente: 500 g făină 250 ml apă 100 ml ulei
de floarea-soarelui 20 g drojdie două legături ceapă verde un kilogram
varză albă o linguriţă cu zahăr…
Read more »
Read more »
Brioşe cu două feluri de ciocolată
18 December 2011
O
reteta delicioasa de briose cu doua feluri de ciocolata din: faina,
lapte, unt, granule de ciocolata, cacao neagra, zahar tos, zahar brun,
oua, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 200 g faină cu agent de
creştere 150 ml lapte 125 g unt 60 g granule de ciocolată 15 g cacao
neagră 90 g zahăr tos…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sarmale fierte in vin
18 December 2011
O
reteta delicioasa de sarmale fierte in vin din: varza murata, carne
tocata, ciolan afumat, ceapa, bulion, orez, vin alb, patrunjel verde,
cimbru, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 varza murata mare
800 g carne tocata amestec 500 g ciolan afumat 2 cepe 4-5 linguri cu
bulion 1 ceasca de orez 3-4 foi de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu lamaie
18 December 2011
O
reteta de Cocktail cu lamaie din: lamaie, zeama de lamaie, albusuri,
zahar, vermut sec, fin, inghetata de maracuja si bitter lemon.
Ingrediente: 1 lamaie 6 linguri zeama proaspat stroarsa de lamaie 2
albusuri 2 linguri zahar 8 cl vermut sec 4 cl gin 500 ml inghetata de
maracuja bitter lemon pentru crusta de zahar:…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc cu unt de arahide
18 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de porc cu unt de arahide din: carne de
porc file, sos chili, sos de soia, ulei, lapte de cocos, indulcitor,
ceapa, usturoi si unt de arahide. Ingrediente: 500 g de carne de porc
file 3 linguri de sos chili 3 linguri de sos de soia 4 linguri de suc…
Read more »
Read more »
Tarte cu ciocolată şi migdale
18 December 2011
O
reteta delicioasa tarte cu ciocolata si migdale din: faina, ulei de
porumb, malt, praf de copt, suc de mere, lapte de orez, migdale, cacao
neagra, malt de grau si vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faină
albă 3 linguri ulei de porumb 3 linguri malţ 1/2 plic praf de copt suc
de mere pentru…
Read more »
Read more »
Paste cu salată verde şi ciuperci
18 December 2011
O
reteta delicioasa de paste cu salata verde si ciuperci din: paste,
salata verde, ciuperci, ulei, otet de mere, usturoi, gogosar, patrunjel
verde, pasta de tomate, miere, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g
paste scurte 2 salate verzi 300 g ciuperci proaspete sau uscate 4
linguri ulei 2 lingurite otet de mere 3 catei…
Read more »
Read more »
Muşchi în sos vânătoresc
18 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi in sos vanatoresc din: muschi porc,
sunculita afumata, ceapa, usturoi, foi de dafin, pasta de tomate, piper
alb, piper negru, sare, paprica, ciuperci, vin rosu, ulei de masline si
patrunjel. Ingredinete: 1 kg muschi porc 200 g sunculita afumata 2 cepe
medii 1 capatana de usturoi 2-3 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Copanele umplute
17 December 2011
O
reteta delicioasa de copanele umplute: ciocanele de pui, branza de
vaci, pesmet, usturoi, piper, sare, mustar, bacon. Ingrediente: 8
ciocănele de pui 100 g brânză de vaci 2 linguri cu pesmet 2 căţei de
usturoi piper sare 1 lingură cu muştar 8 felii de bacon Mod de
preparare: Zdrobeşte usturoiul şi amestecă-l energic cu…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu branză
17 December 2011
O
reteta delicioasa de pui umplut cu branza feta, unt, dovlecei, morcov,
boia dulce, sare. Ingrediente: 4 linguri cu unt 3 dovlecei 2 morcovi
boia dulce sare 1 pui 150 g brânză feta Mod de preparare: Intr-un
castron, amestecă dovleceii şi brânza tăiată cubuleţe. Condimentează
puiul cu sare şi boia şi unge-l cu două linguri…
Read more »
Read more »
Gulii cu sos alb
17 December 2011
O
reteta gustoasa de gulii cu sos alb, ceapa, unt, faina, smantana, piper
alb, usturoi, piper negru, marar, patrunjel, sare. Ingrediente: 4-5
gulii 3-4 cepe 100 g unt sau chiar untură 1-2 linguri cu făină 200 ml
smântână de gătit piper alb măcinat 2-3 căţei de usturoi piper negru
măcinat mărar verde tocat pătrunjel verde…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole picanta
17 December 2011
O
reteta delicioasa de fasole picanta cu ceapa, ardei iute, pasta de
tomate, cimbru, ulei, sare, piper boabe. Ingrediente: 500 g fasole
uscată 1 ceapă 1 ardei iute 2 linguri cu pastă de tomate cimbru ulei
sare piper boabe Mod de preparare: Pune fasolea la fiert după ce ai
lăsat-o la înmuiat de seara…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu ciuperci si masline
17 December 2011
O
reteta gustoasa de orez cu ciuperci, masline, ceapa, ardei capia,
patrunjel, ulei, sare. Ingrediente: 1 cană cu orez 1 kg ciuperci 100 g
măsline 1 ceapă 1 ardei capia 1 legătură de pătrunjel ulei sare Mod de
preparare: Toacă mărunt ceapa şi pune-o la călit în ulei. Adaugă orezul
şi amestecă bine, după care…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Somon Miso Maplel (video)
17 December 2011
O
reteta video despre cum se prepara Somon Miso Maple, un preparat
delicios si gustos, o combinatie a bucatariei japoneze cu cea canadiana
foarte usora si rapida. Ingrediente: 1 part yellow miso paste 1 part
seasoned rice vinegar 1 part real maple syrup hot sauce to taste *you
should taste and adjust these proportions to…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de linte rosie
17 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de linte rosie, morcov, telina, ceapa, foi de
dafin, patrunjel verde, ulei de masline, boabe de coriandru, sare,
piper. Ingrediente: 350-400 g linte roşie 1 morcov 1/2 ţelină 2 cepe 2
foi de dafin 1 legătură de pătrunjel verde 3 linguri cu ulei de măsline
boabe de coriandru sare piper…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa-crema de dovlecei
17 December 2011
O
reteta delicioasa de supa-crema de dovlecei cu:dovlecei, cartofi,
ceapa, margarina, smantana de soia, ulei de masline, sare. Ingrediente: 1
kg dovlecei 300 g cartofi 1 ceapă 2 linguri cu margarina 100 ml
smântână de soia 2 linguri cu ulei de măsline sare Mod de preparare:
Taie ceapa şi cartofii în cubuleţe şi pune-i la…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pasta de naut
17 December 2011
O
reteta gustoasa de pasta de naur, pasta de susan, ulei de masile,
chimen, usturoi, boia iute, patrunjel, sare. Ingrediente: 400 g năut 1
lingură cu pastă de susan 2 linguri cu ulei de măsline 1/2 linguriţă cu
chimen 2-3 căţei de usturoi 1linguriţă cu boia iute 1 legătură de
pătrunjel sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu sos de hrean
17 December 2011
O
reteta delicioasa de friptura de vita cu sos de hrean din: muschi de
vita, hrean, smantana, branza cu mucegai, unt, vin alb, sare, piper alb
si piper verde. Ingrediente: 500 g muschid e vita 3 bete de hrean rase
200 g smantana 100 g branza cu mucegai 100 g unt 2 pahare cu vin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă delicioasa de cartofi cu praz
17 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de cartofi cu praz, suc de rosii, ceapa,
telina, morcov, ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente: 300-400 suc de roşii 1 kg cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1
ţelină 1 morcov 1 ardei gras 1 dovlecel 1 legătură de pătrunjel sare
piper Mod de preparare: Taie cartofii,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu sos acrişor
17 December 2011
O
reteta delicioasa de cartofi cu sos acrisor din: cartofi, castraveti
murati, gogonele murate, ulei, faina, sare, piper si dafin. Ingrediente:
1 kg cartofi 4 castraveti murati 4 gogonele murate 100 ml ulei 1
lingura faina sare piper dafin Mod de preparare: Pentru sos, tăiaţi
castraveciorii şi gogonelele în cubuleţe. Puneţi ulei aceasta începe…
Read more »
Read more »
Frigărui cu pui şi cu ardei
17 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui cu pui si cu ardei din: ardei gras, praz,
usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, cuscus, supa si
piept de pui. Ingrediente: 1/2de ardei gras galben 2 fire de praz 1
căţel de usturoi 1-1/2 lingură de ulei de măsline 1 lingură de suc
proaspăt de lămâie…
Read more »
Read more »
Porc cu oţet balsamic şi năsturel
17 December 2011
O
reteta delicioasa de porc cu otet balsamic si nasturel din: portocale,
otet balsamic, miere, usturoi, mustar dijon, ulei de masline, cotlete de
porc, nasturel si avocado. Ingrediente: 2 portocale 2 linguri de oţet
balsamic 2 linguriţe de miere lichidă 1 căţel de usturoi, zdrobit 1
linguriţă de muştar Dijon 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Cocktail Lemon Egg
17 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Lemon Egg din: lichior de oua, limonada,
limeta, zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 8 cl lichior de oua
limonada o felie de limeta sau lamaie pentru crusta de zahar: zeama de
lamaie zahar Mod de preparare: Cufundam gura unui pahar pentru bauturi
lungi mai intai in zeama de…