Retete de top:
Retete culinare: Prăjitură cu morcovi
24 May 2012
O
reteta de prajitura cu morcovi din: oua, zahar tos, faina, zahar
vanilat, morcovi, praf de copt cu sofran, ulei, mascarpone, galbenusuri,
frisca, gelatina si zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 6 oua
150 g zahar tos 200 g faina 1 plic zahar vanilat 120 g morcov ras 1 plic
praf de copt cu sofran…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de piersici şi lămâie
24 May 2012
O
reteta de dulceata de piersici si lamaie din: piersici, zahar,
scortisoara, brandy, lamaie si apa. Ingrediente: 1 kg piersici 700 g
zahar 1 baton scortisoara 1 paharel brandy 1 lamaie 2-3 linguri apa
Mod de preparare: Decojeşte piersicile, încercând să cureţi doar pieliţa
subţire de la suprafaţa fructelor. Scoate-le sâmburii şi taie pulpa…
Read more »
Read more »
Salata de cirese cu pancetta
24 May 2012
O
reteta de salata de cirese cu pancetta din: otet balsamic, ulei
extravirgin de masline, apa, menta, sare de mare, piper, pancetta,
cirese, fenicul, branza de capra si nuci. Ingrediente: 2 linguriţe de
otet balsamic 3 linguriţe de ulei extravirgin de măsline o linguriţă de
apă 3 fire de mentă proaspătă, tocată fin sare de…
Read more »
Read more »
Punch de cirese
24 May 2012
O
reteta simpla de Punch de cirese din: cirese, suc de portocale, vin
rosu, suc de cirese, zeama de lamaie si portocale. Ingrediente: 100 g
cirese 0,5 l de suc de portocale 1 sticla de vin rosu 0,5 l de suc de
cirese 3 picaturi de zeama de lamaie bucata de portocala Mod de…
Read more »
Read more »
Supa de portocale si morcov
24 May 2012
O
reteta de supa de portocale si morcov din: piper, tarhon, sare,
patrunjel, ghimbir, supa de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa,
portocale, morcovi si smantana. Ingrediente: piper tarhon uscat sare
patrunjel 1 felie groasa ghimbir proaspat 1 litru supa de pui 3 linguri
ulei de floarea soarelui 1 ceapa medie 1-2 portocale bine coapte…
Read more »
Read more »
Pacheţele picante de varză roşie
24 May 2012
O
reteta de pachetele picante de varza rosie din: orez, apa, varza rosie,
ulei de floarea soarelui, ceapa, seminte de cumin, coriandru,
scortisoara, chutney de mango, alune, linte, patrunjel, piper si suc de
rosii. In această variantă actualizată a pacheţelelor umplute, frunzele
dulci de varză roşie sunt umplute cu un amestec consistent de carne de…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Crema catalana
24 May 2012
O
reteta de crema catalana din: galbenusuri, zahar tos, faina de porumb,
coaja de lamaie, coaja de portocala, scortisoara, lapte, smantana si
zahar nerafinat. Ingrediente: 4 gălbenuşuri mari 70 g de zahăr tos 2
linguri de făină de porumb, cernută coaja rasă fin de la 1 lămâie coaja
rasă fin de la 1 portocală 1…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti si capsuni
24 May 2012
O
reteta de salata de castraveti si capsuni din: otet de orez, marar,
menta, boia dulce, sare, zahar brun, ulei de masline, capsuni,
castravete, ceapa, ridichi si patrunjel. Aveţi astfel o salată potrivită
în orice dietă deoarece vă aduce fibre în cantitate mare, vitamina A, C
şi K, toate indispensabile aparatului cardiovascular. Ingrediente: 3
linguriţe…
Read more »
Read more »
Budincă de cartofi şi pui
24 May 2012
O
reteta de budinca de cartofi si pui din: carne tocata de pui, branza
dulce, cascaval, cartofi, unt si marar verde. Ingrediente: 300 g carne
tocata de pui 150 g branza dulce 150 g cascaval 5 cartofi 2 linguri de
unt 5 fire de marar verde Mod de preparare: Pui cartofii la fiert ca…
Read more »
Read more »
Gulii călite
24 May 2012
O
reteta de gulii calite din: gulii, ceapa, zahar chimen, zahar, chimen,
apa si otet de vin. O garnitura minunata pentru fripturile inabusite.
Ingrediente: 600 g gulii 1 ceapă 2 linguri ulei 1 lingura zahăr chimen
100 ml apă ferbinte 1 lingură oţet de vin Mod de preparare: Se
decojesc guliile şse îndepărtează eventualele…
Read more »
Read more »
Jeleu de mere
24 May 2012
O
reteta de jeleu de mere din: mere, zahar, gelfix, apa de trandafiri si
lamaie. Ingrediente: 1,7 l apa 1 kg mere ionatane 400 g zahar 1 plic
gelfix 1 linguri apa de trandafiri 1 lamaie Mod de preparare: Există
numeroase varietăţi de mere, pentru această reţetă fiind indicate cele
cu pulpa mai tare.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini
24 May 2012
O
reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal,
usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare,
piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan.
Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei vegetal 3 cepe rosii, tocate
marunt 3 catei de usturoi, tocati 1/2 lingurita de…
Read more »
Read more »
Croissant cu sos de cirese proaspete
24 May 2012
O
reteta de croissant cu sos de cirese proaspete din: marmelada de
portocale, cirese, croissant, lapte, frisca, ulei de nuci si sos de
ciocolata. Ingrediente: jumătate de ceaşcă de marmeladă de portocale 2
căni de cireşe proaspete, fără sâmburi 4 croissante 3 ouă, jumătate de
ceaşcă de lapte 2 ceşti de frişca o linguriţă ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara chiftelute de cartofi (video)
24 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara chiftelute de cartofi, un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatois. Cum se prepara
chiftelute de cartofi Pofta buna!
Read more »
Read more »
Supă de gulii cu crutoane
24 May 2012
O
reteta de supa de gulii cu crutoane din: unt, faina, gulii, curcuma,
supa de legume, sare, smantana, paine, ulei de masline si sare cu aroma
de usturoi. Ingrediente: 20 g unt 2 linguri faina 400 g gulioare 2
lingurite curcuma 800 ml supa de legume sare 200 m smantana 4 felii
paine 1 lingura…
Read more »
Read more »
Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară
24 May 2012
O
reteta de Pere dulci-acrişoare cu aromă de scorţişoară din: pere, otet
din vin rosu, zahar, miere, piper negru boabe, cuisoare, foi de dafin,
scortisoara si lamai. Ingrediente: 1 kg pere mici 1,2 otet din vin rosu
500 g zahar 150 g miere 1 lingura piper negru boabe 1 lingurita cuisoare
2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Spaghetti marinara
24 May 2012
Spaghetele
sunt nişte paste subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga
lume. Se servesc în mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o
mulţime de plante aromatice, printre care oregano şi busuioc.
Spaghetele fierte se pot presăra cu mai multe feluri de brânză tare,
precum Pecorino Romano sau Parmigiano Reggiano. Unele…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Rata cu portocale
24 May 2012
O
reteta de rata cu portocale din: unt, busuioc, lichior de portocale,
zahar, otet balsamic, apa, supa, suc de portocale, piept de rata, sare
si piper. Ingrediente: 1 1/2 lingurita unt 1 lingurita busuioc 1
lingurita lichior portocale 1/2 lingurita zahar otet balsamic 1/2 cana
apa 1/2 cana supa 1 cana suc proaspat de portocale…
Read more »
Read more »
Salată crocantă cu gulii
24 May 2012
O
reteta de salata crocanta cu gulii din: salata verde, gulii, ridichi,
ardei grasi, suc de lamaie, ulei de masline, apa rece, zahar, sare si
piper. Ingrediente: 3 căpăţâni salată verde 2 gulii 1 legătură ridichi 2
ardei graşi roşii sucul de la 1/2 lămâie 3 linguri ulei de măsline 1
lingură apă rece 1…
Read more »
Read more »
Desert cu gem de afine
24 May 2012
O
reteta de desert cu gem de afine din: faina, lapte, unt, zahar, oua,
coaja de lamaie, sare, praf de copt si gem de afine. Ingrediente: 200 g
faina 200 ml lapte dulce 200 g unt 150 g zahar 4 oua coaja rasa de
lamaie 1 praf de sare 1 praf de copt gem de…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu brânză de capră şi fructe
24 May 2012
O
reteta de salata de pui cu branza de capra si fructe din: sunca de pui,
boabe de struguri, pere, branza de capra, fistic, salata creata rosie,
ulei, otet de mere, nectar de pere, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g
sunca de pui 200 g boabe de struguri albi si negri 2 pere 200…
Read more »
Read more »
Punch Bombay
24 May 2012
O
reteta simpla de Punch Bombay din: rom brun, lichior de porotcale, suc
de portocale, suc de ananas, zeama de lamaie, sirop de grenadine, vin
alb si lamaie. Ingrediente: 12 cl rom brun 4 cl lichior de portocale 10
cl suc de portocale 10 cl suc de ananas 5 cl zeama de lamaie 4 cl…
Read more »
Read more »
Legume în wok cu chifteluţe şi orez
24 May 2012
O
reteta de legume in wok cu chiftelute si orez din: orez, sare, ceapa
verde, morcovi, dovlecei, pastai de mazare verde, sfecla, muguri de
soia, carne de vita, sos de soia, chili si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 250 g orez basmati sare 1 legătură de ceapă verde 3 morcovi
(cca. 275 g) 1 dovlecel…
Read more »
Read more »
Friptură de primăvară
24 May 2012
O
reteta de friptura de primavara din: cartofi, carne de porc, ardei
gras, rosii, smantana, lapte, sare si untura. Ingrediente: 1,5 – 2 kg de
cartofi 8-10 felii de carne de porc 1 ardei gras 2-3 rosii 500 ml
smantana 400 ml lapte sare untura sau unt pentru uns tava Mod de
preparare: Baţi…
Read more »
Read more »
Portocale în caramel cu cremă de sherry
24 May 2012
O
reteta de portocale in caramel cu crema de sherry din: portocale,
zahar, suc de portocale, coaja de portocale, zahar tos, smantana, sherry
si menta. Ingrediente: 6 portocale 75 g de zahăr nerafinat 100 ml de
suc de portocale Coji de portocale glasate: coaja tăiată felii subţiri
de la 3 dintre portocalele de mai sus…
Read more »
Read more »
Legume prăjite cu sos iute de usturoi
24 May 2012
O
reteta de legume prajite cu sos iute de usturoi din: ulei, usturoi,
ghimbir, broccoli, porumb, ardei, castane si semine de susan.
Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal sau de arahide 2 catei de usturoi,
zdrobiti 3 linguri ghimbir tocat foarte fin 200 g buchetele de broccoli
300 g stiuleti de porumb pitic 1 ardei mare…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem acrisor
24 May 2012
O
reteta de prajitura cu gem acrisor din: oua, zahar, ulei, faina, coaja
de lamaie, esenta de vanilie, praf de copt, gem acrisor, frisca si
fructe uscate. Ingrediente: 5 oua 200 g zahar 200 ml ulei 300 g faina
coaja rasa de la o lamaie esenta de vanilie 1 praf de copt 800 g gem…
Read more »
Read more »
Piure de spanac cu smântână
24 May 2012
O
reteta de piure de spanac cu smantana din: spanac, unt, faina, lapte,
sare, smantana, zeama de lamaie si piper. Ingrediente: 1 kg spanac 75 g
unt 50 g faina 1/4 l lapte sare 100 g smantana 1 lingurita zeama de
lamaie putin piper Mod de preparare: Cureti spanacul, îl speli în mai
multe…
Read more »
Read more »
Capsuni in ciocolata si fistic
24 May 2012
O
reteta de capsuni in ciocolata si fistic din: capsuni, ciocolata
neagra, fistic, zahar brun si frisca. Cel mai bun sfat ca să vă bucuraţi
de un gust divin este să alegeţi o ciocolată neagră, cu cel puţin 70%
masă de cacao. In felul acesta, veti savura aroma adevărată provenită
de la boabele de cacao,…
Read more »
Read more »
Dieta de slabit cu 12 reguli
24 May 2012
Obezitatea
şi supraponderabilitatea sunt două dintre cele mai grave probleme la
nivel mondial. Dacă în trecut vorbeam despre lipsa conştientizării
acestei probleme globale, în prezent o mare parte dintre persoanele
supraponderale şi obeze urmează diferite regimuri pentru a pierde în
greutate. Cu toate acestea, rezultatele vizibile întârzie să apară
deoarecele majoritatea persoanelor cu probleme de…
Read more »
Read more »
Fasole cu ardei dulci
23 May 2012
O
reteta de fasole cu ardei dulci din: ulei de masline, sunca de curcan,
ceapa, usturoi, fasole, orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos
tabasco. Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan
taiate fasii 1 ceapa potrivita tocata fin Adaugare la lista de
cumparaturi 2 ardei grasi colorati diferit (rosu,…
Read more »
Read more »
Cartofi noi gratinaţi cu legume
23 May 2012
O
reteta de cartofi noi gratinati cu legume din: cartofi, smantana,
fasole verde, supa instant, rosii, ceapa, ardei capia, nucsoara,
oregano, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 700 g cartofi noi 300 ml
smantana 400 g fasole verde 150 ml supa instant 500 g rosii 1 ceapa 2
ardei capia 50 ml ulei nucsoara macinata 1…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de caise şi migdale
23 May 2012
O
reteta de dulceata de caise si migdale din: caise, zahar, migdale,
zeama de lamaie si ghimbir. Ingrediente: 1, 25 kg caise 1 kg zahar 100 g
migdale 300 ml apa 1 lamaie (zeama) 1 bucatica de ghimbir proaspat
(circa 2 cm) Mod de preparare: Pentru prepararea ac
Chiftelute in sos de rosii
23 May 2012
O
reteta de chiftelute in sos de rosii din: carne de vita, ceapa,
usturoi, pesmet, branza, patrunjel, sare de mare, piper, ou, ulei de
masline, vin alb si zahar tos. Ele pot alcătui şi un delicios fel
principal – servite cu orez preparat la aburi sau consumate cu pâine
ţărănească înmuiată în sos. Ingrediente: 500…
Read more »
Read more »
Ştevie scăzută cu ciuperci
23 May 2012
O
reteta de stevie scazuta cu ciuperci din: stevie, orez, ciuperci,
concentrat de legume, ceapa verde, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1
kg stevie 1 cescuta orez cu bob lung 100 g ciuperci 2-3 lingurite
concentrat de legume 3 fire ceapa verde 100 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Cureti si speli legumele…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Fasole gatita
23 May 2012
O
reteta de fasole gatita din: fasole uscata, sunca de curcan, ceapa,
zahar brun, ketchup, melasa, praf de mustar si piper. Ingrediente: 225 g
fasole uscata spalata, scursa si aleasa 2 felii de sunca de curcan
taiate in doua pe diagonala 1 ceapa mare tocata 4 linguri zahar brun 4
linguri ketchup fara adaos de…
Read more »
Read more »
Borş cu perişoare din dovlecei
23 May 2012
O
reteta de bors cu perisoare din dovlecei din: morcovi, radacina de
patrunjel, ardei, ceapa, bors, patrunjel, dovlecel, oua, branza dulce,
gris, marar si sare. Ingrediente: 2-3 morcovi 1 radacina de patrunjel
sau pastarnac 1 ardei 1 ceapa 3 rosii 400 ml bors 1 legatura patrunjel
pentru perisoare: 1 dovlecel mic 2 oua 200 g…
Read more »
Read more »
Cod cu sos romesco
23 May 2012
O
reteta de cod cu sos romesco din: fileuri de cod, ulei de masline,
migdale, usturoi, ceapa, boia, rosii, frunze de dafin, sare de mare,
piper, paine alba, patrunjel si otet sherry. Romesco este un preparat
specific Cataloniei, unde este servit frecvent ca sos. Se pregateste
fileul de cod la cuptor cu un strat generos…
Read more »
Read more »
Cireşe in vin
23 May 2012
O
reteta de cirese in vin din: cirese, vin rosu, apa, zahar, scortisoara
si lichior de cirese. Ingrediente: 20 cirese mari, dulci 1 pahar vin
rosu 2 pahare apa 5 linguri zahar 1 baton de scortisoara lichior de
cirese (facultativ) Mod de preparare: Pune la fiert apa şi zahărul
într-o cratiţă. Când începe să…
Read more »
Read more »
Desert cu gem
23 May 2012
O
reteta de desert cu gem din: lapte, drojdie, faina, zahar pudra, sare,
oua, galbenus, unt, smantana, gem de capsuni, rom zahar vanilat si zahar
pudra. Ingrediente: 150 ml lapte 20 g drojdie 500 g faina 50 g zahar
pudra 1 praf de sare 2 oua 1 galbenus 50 g unt 3 linguri smantana grasa…
Read more »
Read more »
Ciorbă de lobodă
23 May 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de loboda din: ceapa, morcov, telina, ulei,
loboda, orez, oua, otet, tarhon, patrunjel, sare, piper si faina.
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2
linguri orez 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura
patrunjel sare piper faina Mod de…
Read more »
Read more »
Varză dulce-acrisoară
23 May 2012
O
reteta de varza dulce acrisoara din: ulei de masline, ceapa rosie,
morcovi, ardei, varza, zahar brun, piper, salvie si otet de orez.
Ingrediente: 2 lingurite ulei de masline 1 ceapa mare rosie taiata
bucatele 2 morcovi, taiati betigase 1 ardei rosu taiat bucatele 1 varza
mica alba tocata fin 2 linguri zahar brun piper…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de fructe uscate cu ghimbir
23 May 2012
O
reteta de dulceata de fructe uscate cu ghimbir din: fructe uscate,
zahar brun, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 450 g fructe uscate mixte
(caise, prue, smochine, curmale) 300 g zahar brun 100 g ghimbir proaspat
1,2 l apa 1 lamaie Mod de preparare: Pune fructele uscate într-un vas
cu apă şi lasă-le la înmuiat…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu capşune
23 May 2012
O
reteta de pandispan cu capsune din: oua, unt, zahar pudra, esenta de
vanilie, faina si capsune. Ingrediente: 5 oua 200 g unt 175 g zahar
pudra o lingurita esenta de vanilie 100 g faina 500 g capsune Mod de
preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga un praf de sare
si…
Read more »
Read more »
Sos bolognese cu carne
23 May 2012
Sosul
clasic pentru spaghete, cunoscut în întrega lume, nu este de fapt decât
o versiune simplificată a adevăratului sos bolognese. Desigur, acest
sos cu carne a suferit multe modificări, dar din fericire Accademia
Italiana della Cucina a stabilit anumite reguli în ce priveşte modul său
de preparare. Conform Academiei, un sos bolognese autentic se face…
Read more »
Read more »
Merluciu cu cartofi
23 May 2012
O
reteta de merluciu cu cartofi din: file de merluciu, usturoi, ulei de
masline, boia dulce, vin alb, ceapa, cartofi, sare de mare, piper si
mazare. Ingrediente: 750 g de file de merluciu 4 căţei de usturoi,
curăţaţi 5 linguri de ulei de măsline 1 lingură de boia dulce 125 ml de
vin alb sec…
Read more »
Read more »
Cocktail Old City
23 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Old City din: hiptotiq, absolut citron si
sweer and sour. Ingrediente: 40 ml Hipnotiq 20 ml Absolut Citron Sweer
and Sour Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin metoda shake
& strian si se toarna intr-un pahar Martini, racit inainte. Se
foloseste garnish de lamaie verde.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu cirese si zmeura
23 May 2012
O
reteta de tartacu cirese si zmeura din: cirese, zmeura, zahar vanilat,
scortisoara, amidon de porumb, suc de lamaie, ou, faina, unt, galbenus
de ou, zahar, sare si apa rece. Ingrediente pentru umplutura: Cirese
fără sâmburi Zmeură 1/4 ceasca de zahar vanilat 1/4 lingurita de
scortisoara 1 lingurita de amidon de porumb sucul de 1/2…
Read more »
Read more »
Tortilla cu legume la grătar şi feta
23 May 2012
O
reteta de tortilla cu legume la gratar si feta din: legume la gratar,
amestec mexican, avocado, suc de lime, rosii cherry, tortilla, rucola si
branza feta. Ingrediente: 325 g de legume la gratar congelate 1
lingurita amestec mexican de condimente sau (boia dulce, chilli,
usturoi, ceapa si chimion) 1 avocado mic, curatat si tocat…
Read more »
Read more »
Ghiveci de dovleac si vinete
23 May 2012
O
reteta de ghiveci de dovleac si vinete din: ulei de masline, ceapa,
stiuleti de porumb, dovleac, vanata, ardei rosu, vin alb, supa de
legume, piper, migdale, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare taiata in 8 12
stiuleti de porumb pitic 1/2 dovleac placintar mare…
Read more »
Read more »
Terci de ovaz cu banane si capsuni
23 May 2012
O
reteta de terci de ovaz cu banane si capsuni din: fulgi de ovaz,
scortisoara, zahar, lapte, banane, capsuni si iaurt. Ingrediente: 100 g
fulgi de ovaz 1/2 lingurita de scortisoara, plus extra pentru servit 4
lingurite de zahar 450 ml de lapte degresat 3 banane, feliate 400 g
capsuni, taiate pe jumatate 150 g…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de porumb
23 May 2012
O
reteta de chiftelute de porumb din: faina, praf de copt, oua, boabe de
porumb, ceapa verde, ardei iute, coriandru, piper, ulei de floarea
soarelui, nasturel, iaurt, ceapa verde, menta verde, coaja de lamaie si
zeama de lamaie. Aceste chifteluţe se prepară din boabe de porumb
fragede amestecate cu aluat gros, aromat cu coriandru proaspăt.…
Read more »
Read more »
Punch Claret
23 May 2012
O
reteta simpla de Punch Claret din: bordeaux alb, zeama de lamaie si
sirop de grenadine. Ingrediente: 1 sticla de bordeaux alb 3 cl zeama de
lamaie 8 cl sirop de grenadine Mod de preparare: Mixam ingredientele
cu ghata intr-o cana, apoi turnam in pahare de punch, umplute la
jumatate cu gheata.
Read more »
Read more »
Ardei iuţi umpluţi
23 May 2012
O
reteta de ardei iuti umpluti din: ardei iuti, fileuri de ansoa,
usturoi, ton in ulei, capere, ulei de masline, oregano, sare, piper si
otet. Ingrediente: 12 ardei iuti rosii, rotunzi (proaspeti) 5 fileuri de
ansoa in ulei (conserva) 1 catel de usturoi 180 g ton in ulei
(conserva) 5-6 capere desarate 200 ml ulei…
Read more »
Read more »
Paella cu pui si chorizo
23 May 2012
O
reteta de paella cu pui si chorizo din: orez, pulpe de pui, sare de
mare, piper, carnati chorizo, ulei de masline, ardei, usturoi, vin alb,
supa de pui, sofran, boia de ardei, mazare, rosii, frunze de patrunjel
si lamaie. Desi isi are originale in Valencia, paella se prepară acum în
fiecare regiune din Spania.…
Read more »
Read more »
Budincă de porumb în stil tex mex
23 May 2012
O
reteta de budinca de porumb in stil tex mex din: lapte praf, faina,
lapte semidegresat, praf de chilli, zahar, cumin, ou, albus, boabe de
porumb si ceapa verde. Ingrediente: 4 linguri lapte praf degresat 2
linguri faina 225 ml lapte semidegresat 55 g ardei rosu taiat in
cubulete 1 lingura praf de chilli nu…
Read more »
Read more »
Bot de viţel cu castraveţi, ţelină şi fasole
23 May 2012
O
reteta de bot de vitel cu castraveti, telina si fasole din: bot de
vitel, telina, morcov, ceapa, castravete, fasole uscata, frunze de
menta, oett, lamaie, rosie, patrunjel, ulei extravirgin de masline si
sare. Ingrediente: 400 g bot de vitel tânăr 4 tulpini de ţelină 1 morcov
1 ceapă 1 castravete mare 80 g fasole…
Read more »
Read more »
Conopidă crocantă cu parmezan şi migdale
23 May 2012
O
reteta de conopida crocanta cu parmezan si migdale din: conopida,
stafide, pesmet, parmezan, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de
lamaie. Ingrediente: 675 g conopida mare rupta in buchetele 75 g
stafide 5 linguri pesmet fin 2 linguri parmezan proaspat ras 1 lingura
fulgi de migdale 2 lingurite ulei de masline 2…
Read more »
Read more »
Salată de păstrăv brun şi pancetta crocantă
23 May 2012
O
reteta de salata de pastrav brun si pancetta crocanta din: pastrav
brun, ameste de salate, cartofi, morcovi, rosii cherry, raci, ou,
usturoi, patrunjel, capere, fileuri de ansoa, cimbrisor, miez de paine,
pancetta, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 3
păstrăvi bruni de 200-250 g fiecare 200 g amestec de salate şi flori…
Read more »
Read more »
Rasol in sos cu rozmarin
23 May 2012
O
reteta de rasol in sos cu rozmarin din: rasol de vita, unt, vin rosu,
ciuperci, rozmarin, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, pasta de
ardei iute, usturoi, pasta de tomate si paine. Ingrediente: 800 g rasol
de vită alb fără os 100 g unt 200 ml vin roşu 400 g ciuperci 1-2
crenguţe rozmarin…
Read more »
Read more »
Amestec de arome picante
23 May 2012
O
reteta de amestec de arome picante din: morcovi, telina, ceapa, praz,
ardei iute, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2
morcovi 2 tije de telina 1 ceapa alba mare 1 bucata de praz 1 ardei iute
rosu 20 ml ulei de masline extravirgin sare piper Mod de preparare:
Curăţă morcovii, ceapa…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de dovleac cu cardamom
23 May 2012
O
reteta de dulceata de dovleac si cardamom din: dovleac, zahar, lamaie,
seminte de cardamom si apa. Ingrediente: 1 kg dovleac curatat, fara
coaja 800 g zahar 1 lamaie 5-6 seminte de cardamom 2 pahare de apa Mod
de preparare: Pune-le într-o cratiţă împreună cu 2 pahare de apă şi o
bucată de coajă…
Read more »
Read more »
Tortilla
22 May 2012
O
reteta de tortilla din: cartofi, ulei de masline, ceapa, sare de mare,
piper si oua. Renumita Tortilla si-a castigat titlul de mâncare
naţională – tortilla espanola. Pe teritoriul Spaniei, există o mulţime
de reţete diferite de tortilla – în Valencia, aceasta este preparată
îndeosebi cu orez şi cu şuncă, în timp ce în Granada,…
Read more »
Read more »
Fettuccine Alfredo
22 May 2012
In
Italia, dar nu numai puteţi cumpăra paste făinoase proaspete, cum ar fi
tagliatelle, fettuccine, tortellini sau ravioli, de la orice
supermarket local, pentru a le prepara acasă, în Roma, pastele
fettuccine cu ouă, făcute în casă, sunt considerate o specialitate, mai
ales atunci când sunt combinate cu bogatul sos Alfredo, care este foarte
cremos.…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu roşii confiate şi pepene galben
22 May 2012
O
reteta de salata de ton cu rosii confiate si pepene galben din: file de
ton, zahar de trestie, zahar tos, ierburi aromatice, rosii, pepene
galben, ulei extravirgin de masline, sare de mare si rucola.
Ingrediente: 250 g file de ton, bucată întreagă 40 g zahăr de trestie 20
g zahăr tos 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Brânză în ulei
22 May 2012
O
reteta de branza in ulei din: telemea maturata, ulei de masline
extravirgin, capere, boabe de piper rosu si oregano. Ingrediente: 400 g
telemea maturata 200 ml ulei de masline extravirgin 1 lingura capere
desarate 1 lingurita boabe de piper rosu oregano Mod de preparare:
Incălzeşte puţi
Cocktail Orange Egg Nogg
22 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Orange Egg Nogg din: cointreau, oua, lapte,
sirop de portocale, frisca, scortisoara si coaja de portocala.
Ingrediente: 12 cl Cointreau 4 oua 12 cl alpte 12 cl sirop de portocale 8
cl frisca lichida scortisoara coaja de portocale razuita Mod de
preparare: Mixam ingredientele cu 4 linguri de gheata…
Read more »
Read more »
Bobi cu Jamon Iberico
22 May 2012
O
reteta de Bobi cu Jamon Iberico din: bob, sare de mare, piper, ulei de
masline, jamon iberico, ceapa, usturoi si patrunjel. Acesta este un
amestec spaniol clasic şi unul dintre aperitivele tapas cel mai simplu
de preparat. Vă recomand să folosiţi Jamon Iberico, datorită gustului
său deosebit de nuci – o puteţi găsi în…
Read more »
Read more »
Pastrav cu ciuperci sotate
22 May 2012
O
reteta de pastrav cu ciuperci sotate din: pastravi, vin alb dulce,
ciuperci, unt, rosii cherry, sare grunjoasa, piper, usturoi, capere,
zeama de lamaie, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 4 păstrăvi
250 ml vin alb dulce 800 g ciuperci 100 g unt 300 g roşii cherry sare
grunjoasă piper negru măcinat o legătură usturoi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu carnati picanti
22 May 2012
O
reteta de paste cu carnati picanti din: paste, sos de paste, carnati
picanti, unt, ceapa, ardei gras si rosii in bulion. Ingrediente: paste
sos de paste carnati picanti unt ceapa ardei gras 1 cutie rosii in
bulion Mod de preparare: Se taie carnatii felii subtiri si se prajesc
in unt topit cateva minute.…
Read more »
Read more »
Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes
22 May 2012
O
reteta de Frigărui de fructe cu sos de fructul pasiunii şi limes din:
caspuni, struguri, mango, pepene galben, kiwi, ananas, suc de limes,
fructul pasiunii si zahar fin. Ingrediente: 100 g de capsuni, taiate in
jumatate 8 boabe de struguri fara seminte 100 g bucati de mango 100 g
bucati de pepene galben 2…
Read more »
Read more »
Piure cu rucola si ricotta
22 May 2012
O
reteta de piure cu rucola si ricotta din: cartofi, unt, sare grunojasa,
rucola si ricotta. Ingrediente: un kg cartofi noi 75 g unt sare
grunjoasă 300 g rucola 200 g ricotta Mod de preparare: Se spală
cartofii şi se pun să fiarbă în apă clocotită cu o linguriţă de sare.
După ce au…
Read more »
Read more »
Salată de roşii cu arpagic şi măcriş
22 May 2012
O
reteta de salata de rosii cu arpagic si macris din: rosii, spanac,
macris, arpagic verde, hasma, ierburi aromatice, supa de legume, ulei
extravirgin de masline, zahar, sare, piper, ulei de arahide, otet de vin
alb, otet de vin rosu si zahar. Ingrediente: 16 roşii cherry, coapte 16
roşii cherry, verzi 4 roşii de mărime…
Read more »
Read more »
Curry de ciuperci, mazăre şi cartofi
22 May 2012
O
reteta de curry de ciuperci, mazare si cartofi din: ceapa, usturoi,
ghimbir, ulei de masline, ciuperci, condiment de curry, cartofi, boabe
de mazare si iaurt. Ingrediente: 1 ceapa mica taiata bucati 3 catei de
usturoi curatati 2 linguri ghimbir proaspat taiat feliute 3 linguri apa
plus 225 ml apa 2 lingurite ulei de masline…
Read more »
Read more »
Varza rosie in ulei
22 May 2012
O
reteta de varza rosie in ulei din: varza rosie, vin alb, apa, foi de
dafin, boabe de piper, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente:
2 kg varza rosie 1 sticla vin alb sec (750 ml) 1 pahar apa 4 foi de
dafin 5 boabe de piper ulei de masline extravirgin sare Mod…
Read more »
Read more »
Creveti cu usturoi
22 May 2012
O
reteta de creveti cu usturoi din: creveti, ulei de masline, usturoi,
ardei rosii, sare de mare, piper, patrunjel si felii de lamaie. Folosiţi
creveţi foarte proaspeţi, pentru a fi siguri că veţi obţine un preparat
dulce şi suculent. Mâncaţi-i cu mâna şi nu uitaţi să puneţi la îndemână
un castron pentru cochiliile goale şi…
Read more »
Read more »
Salată din peşte crud şi spumă de tzatziki
22 May 2012
O
reteta de salata din peste crud si spuma de tzatziki din: ton, somon
afumat, file de sola, arpagic, amestec de salate, rosie, iaurt,
smantana, usturoi, marar, sos de soia alb, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 100 g ton proaspăt 100 g somon afumat 100 g
file de solă 6 fire de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu smântână si somon
22 May 2012
O
reteta de cartofi cu smantana si somon din: cartofi, unt, ulei de
masline, sare grunjoasa, usturoi, somon file afumat, smantana,
mascarpone, zeama de lamaie si marar. Ingrediente: un kg cartofi noi 50 g
unt 2 linguri ulei de măsline sare grunjoasă 4 căţei usturoi în coajă
300 g somon file afumat 300 ml smântână…
Read more »
Read more »
Supă rece cu migdale, usturoi şi struguri
22 May 2012
O
reteta de supa rece cu migdale, usturoi si struguri din: paine,
migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, otet sherry, fulgi de
migdale si gheata. Ingrediente: 200 g de pâine albă, ţărănească 150 g de
migdale 1 căţel de usturoi mare, curăţat şi tocat mare 200 ml de ulei
de măsline extravirgin, plus încă puţin…
Read more »
Read more »
Omleta cu ardei, sunca si rosii
22 May 2012
O
reteta de omleta cu ardei, sunca si rosii din: oua, albusuri, ulei de
masline, ardei, ceapa verde, sunca, branza cheddar si toast. Pentru că
se folosesc mal puţine gălbenuşuri, conţinutul de grăsimi e mai mic. In
schimb, albuşurile sunt bogate în proteine şi furnizează lecitină, care
inhibă absorbţia colesterolului. Ingrediente: 2 oua si 3…
Read more »
Read more »
Iepure în ulei
22 May 2012
O
reteta de iepure in ulei din: iepure, masline, rozmarin, telina,
morcov, ceapa, foi de dafin, usturoi, vin alb, boabe de piper, ulei de
masline extravirgin, otet alb, sare si piper. Ingrediente: 1/2 iepure de
casa 10 masline negre fara samburi 2 crengute de rozmarin 2 tije de
telina 1 morcov 1 ceapa 2 foi…
Read more »
Read more »
Punch Jamaica
22 May 2012
O
reteta simpla de Punch jamaica din: rom alb, rom jamaica, siropd e
grenadine, suc de ananas, zeama de lamaie si fructe. Ingrediente: 8 cl
rom alb 8 cl rom jamaica 4 cl sirop de grenadine 8 cl suc de ananas 4 cl
zeama de lamaie bucati de fructe diferite Mod de preparare: Punem…
Read more »
Read more »
Salată de mazăre cu lămâie
22 May 2012
O
reteta de salata de mazare cu lamaie din: mazare, ulei de masline,
esalote, usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: 675 g mazare dulce
verde 2 lingurite ulei de masline 2 esalote taiate solzisori (sau
jumatate cantitate ceapa de apa) 1 catel de usturoi tocat fin 1 lingura
coaja de lamaie rasa Mod de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu branza
22 May 2012
O
reteta de rulouri cu branza din: faina, unt, boia, lapte si branza
cheddar. Ingrediente: 200 g faina, amestecata cu 1/2 lingurita praf de
copt 50 g unt, moale 1 lingurita de boia 100-125 ml de lapte 50 g de
branza Cheddar maturata, rasa Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
220° C/gaz 7.…
Read more »
Read more »
Cartofi noi pane
22 May 2012
O
reteta de cartofi noi pane din: cartofi, oua, unt, lapte, sare
grunjoasa, cascaval, muschi afumat de porc, unt, usturoi, faina si
pesmet. Ingrediente: un kg cartofi noi 3 ouă 50 g unt 150 ml lapte dulce
sare grunjoasă Pentru umplutură: 200 g caşcaval 250 g muşchi afumat de
porc 50 g unt 2-3 căţei…
Read more »
Read more »
Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate
22 May 2012
O
reteta de Pepene verde la tigaie cu iaurt si nuci caramelizate din:
pepene verde, ulei de masline, zahar pudra, iaurt, unt, miere si nuci.
Ingrediente: 1 pepene verde mic sau jumatate de pepne verde mediu putin
ulei de masline zahar pudra, pentru a presara pe deasupra 400-500 g de
iaurt grecesc nuci caramelizate: 15…
Read more »
Read more »
Ardei gras si ceapa in otet
22 May 2012
O
reteta de ardei gras si ceapa in otet din: ceapa, zahar, otet alb,
ardei grasi, cimbru, boabe de piper, cuisoare, foi de dafin si sare.
Ingrediente: 1 kg ceapa 50 h zahar 1 l otet alb 2 ardei grasi rosii 2
ardei grasi galbeni 1 crenguta cimbru 5-6 boabe de piper 2-3 cuisoare 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail cu capsuni (video)
22 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara cocktail cu capsuni, o bautura
deosebit de delicioasa si gustoasa, rapida si sanatoasa. Cum se prepara
Cocktail cu capsuni
Read more »
Read more »
Buccatini all’amatriciana
22 May 2012
Aceasta
mancare clasică, făcută din paste fainosase, îşi are originea în
Amatrice, un orăşel din nord-estul Romei. Buccatini all’amatriciana se
face din nişte paste asemănătoare cu spaghetele, dar mai groase şi
găurite, care se numeiesc for buco, adică „găurite”. Sosul amatriciana
clasic cuprinde pancetta sau guanaciale (o şuncă neafumată) şi roşii.
Bucatatini all’amatriciana Ingrediente: 300 ml…
Read more »
Read more »
Punch de primavara
22 May 2012
O
reteta simpla de Punch de primavara din: rom alb, suc de limeta,
salatica si suc de grepfrut. Ingrediente: 8 cl rom alb 8 cl suc de
limeta salatica 0,7 l suc de grepfrut Mod de preparare: Lasam
ingredientele cu gheata in bol 15 minute, apoi servim in pahare pentru
bauturi lungi.
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu capere
22 May 2012
O
reteta de salata de cartofi cu capere din: cartofi, capere in otet,
oua, ardei grasi in otet, ansoa, telina, busuioc, patrunjel, otet, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 30 g
capere in otet 2 oua 2 ardei grasi in otet 4 ansoa conservate in sare 1
tulpina de telina…
Read more »
Read more »
Roşii coapte aromate cu pesmet şi parmezan
22 May 2012
O
reteta de rosii coapte aromate cu pesmet si parmezan din: rosii, paine
integrala, parmezan, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun si apa.
Ingrediente: 900 g rosii mari 55 g paine integrala 3 linguri parmezan
proaspat ras 1 lingurita ulei de masline Pentru glazura: 5 linguri otet
balsamic 2 linguri zahar brun 2 linguri…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu cereale
22 May 2012
O
reteta de biscuiti cu cereale din: unt, lapte condensat, miere, fulgi
de porumb, fulgi de ovaz, faina, amestec pentru budinca de canilie si
bicarbonat de sodiu. Ingrediente: 1 pahet de unt de 250 g 200 g de lapte
condensat 175 g miere 175 g fulgi de porumb, plus cativa extra 175 g
fulgi de…
Read more »
Read more »
Tigaie asortată de cartofi cu bacon
22 May 2012
O
reteta de tigaie asortata de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa,
bacon, cimbru, boia, sare grunjoasa, ardei capia, pasta de chilli, ulei
de masline, ulei de floarea soarelui, patrunjel si varza murata.
Ingrediente: 600 g cartofi noi mai mari o ceapă mare 200 g bacon cimbru
verde boia iute şi dulce sare grunjoasă 2…
Read more »
Read more »
Sos de ananas cu portocale şi scorţişoară
22 May 2012
O
reteta de sos de ananas cu portocale si scortisoara din: ananas,
portocale, scortisoara, zahar si lichior. Ingrediente: 1/2 ananas 2
portocale zemoase 2 batoane de scortisoara 2 linguri zahar 30 ml lichior
Grand Marnier Mod de preparare: Stoarce portocalele şi strecoară
zeama, toarn-o într-o crăticioară şi adaugă zahărul. Pune vasul pe foc
şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Orez cu pui
21 May 2012
O
reteta de orez cu pui din: orez, rosii, usturoi, ceapa, ulei vegetal,
praf de chilli, morcovi, porumb, mazare, sare, pui si coriandru.
Ingrediente: 2 cesti de orez alb 3-4 rosii 1 căţel de usturoi 1/2 ceapa
medie 2 linguri de ulei vegetal 1/2 lingurita praf de chili 1/2 cana
morcovi cuburi 1/2 ceasca de…
Read more »
Read more »
Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate
21 May 2012
O
reteta de Salată de mânătărci cu mere şi fructe uscate din: manatarci,
mere, zeama de lamaie, seminte de pin, fistic, alune, tuica de pere,
busuioc rosu, ulei extravirgin de masline si sare de mare. Ingrediente:
350 g mânătărci curăţate 300 g mere Golden Delicious 1 măr Granny Smith 1
linguriţă de zeamă de lămâie…
Read more »
Read more »
Sparanghel şi mazăre călite cu susan
21 May 2012
O
reteta de Sparanghel şi mazăre călite cu susan din: seminte de susan,
sparanghel, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi si mazare.
Ingrediente: 2 lingurite seminte de susan 550 g sparanghel 1 lingurita
ulei de masline 115 g ceapa rosie tocata fin 1 catel de usturoi taiat in
felii 140 g mazare congelata Mod…
Read more »
Read more »
Sos de piersici cu votcă
21 May 2012
O
reteta de sos de piersici cu votca din: piersici, votca, lamaie, zahar
brun si frunze de menta. Ingrediente: 3 pierisici 2 linguri votca 1
lamaie 2 linguri zahar brun 4-5 frunze mici de menta Mod de preparare:
Curăţă piersicile de sâmburi şi de coajă şi taie-le bucăţi. Pune-
Punch de portocale si grepfrut
21 May 2012
O
reteta de Punch de portocale si grepfrut din: portocale, grepfrut,
limeta, zahar, lichior de portocale, grenadine, vin rose si sampanie.
Ingrediente: 3 portocale 3 grepfruturi 1 limeta 50 g zahar 4 cl lichior
de portocale 3 cl sirop de grenadine 1 sticla de vin rose 1 sticla de
sampanie Mod de preparare: Curatam…
Read more »
Read more »
Tort cu nuca si sirop de mirodenii
21 May 2012
O
reteta de tort cu nuca si sirop de mirodenii din: unt, oua, coniac,
coaja si zeama de portocala, zahar tos, scortisoara, cuisoare, faina,
praf de copt, crutoane si miez de nuca. Ingrediente: unt topit, pentru
uns 5 ouă mari, gălbenuşurile separate de albuşuri 2 linguri de coniac
coaja rasă şi zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Fusilli cu pesto şi chifteluţe de ton
21 May 2012
O
reteta de fusilli cu pesto si chiftelute de ton din: fusilli, busuioc,
ulei de masline extravirgin, usturoi, fistic, nuci, parmezan, smantana,
ton, ceapa verde, pesmet, patrunjel, seminte de pin si ou. Ingrediente:
500 g fusilli 1 punga busuioc proaspat 4 linguri ulei de masline
extravirgin 2 catei de usturoi 2 linguri de fistic crud,…
Read more »
Read more »
Clafoutis de cireşe
21 May 2012
O
reteta de clafoutis de cirese din: cirese, oua, zahar, zahar vanilat,
sare, lapte, rom si faina. Ingrediente: 500 g cirese 4 oua 80 g zahar 1
plic zahar vanilat 1 praf sare 380 ml lapte eventual 1 lingura de rom
140 g faina Mod de preparare: Se unge o formă rotundă, mică, de…
Read more »
Read more »
Salată de fileuri de solă şi sparanghel
21 May 2012
O
reteta de Salată de fileuri de solă şi sparanghel din: fileuri de sola,
icra de somon, sparanghel, smantana, votca, lamaie, zahar, zmeura, otet
balsamic, otet de vin alb, untisor, arpagic verde, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de solă 40 g icre de
somon 8 bucăţi de sparanghel de mărime…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail June Bug (video)
21 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail June Bug, o bautura foarte
delicioasa si gustoasa. Cum se prepara Cocktail June Bug
Read more »
Read more »
Tarte cu migdale si mandarine
21 May 2012
O
reteta de tarta cu migdale si mandarine din: faina, migdale, zahar,
unt, galbenus, unt, marmelada si inghetata. Ingrediente: 150 g faina 100
g migdale macinate 100 g zahar 150 g unt rece 1 galbenus (mediu) faina
pentru suprafata de lucru unt si faina pentru formele de tarta iti mai
trebuie: 2 linguri marmelada sau…
Read more »
Read more »
Salata cu sos de smantana
21 May 2012
O
reteta de salata cu sos de smantana din: rosii, ananas, banane, salata
verde, smantana, portocale, lamaie, zahar si sare. Ingrediente: 4 roşii
cu pulpă tare 1 ananas 2 banane 1/2 inimă de salată verde 2 dl smântână
lichidă 2 portocale întregi 1 lămâie zahăr sare Mod de preparare:
Spălaţi inima de salată verde,…
Read more »
Read more »
Sos de mere verzi, banane şi rom
21 May 2012
O
reteta de sos de mere verzi, banane si rom din: mar verde, crema de
iaurt, banane, rom alb, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 mar
verde 150 g crema de iaurt dulce 1/2 banane (nu foarte dulce) 3 linguri
rom alb 1 lingura zahar 1/2 zeama de lamaie Mod de preparare: Spală…
Read more »
Read more »
Cartofi noi prăjiţi cu usturoi
21 May 2012
O
reteta de cartofi noi prajiti cu usturoi din: ulei de masline, usturoi,
ghimbir, seminte de fenicul, cumin, curcuma, cartofi si zeama de
lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 8 catei mari de usturoi
necuratati de coaja 3 felii mari de ghimbir necuratate de coaja 2
lingurite seminte de fenicul 2 lingurite cumin 2…
Read more »
Read more »
Mazăre cu mere şi ghimbir
21 May 2012
O
reteta de mazare cu mere si ghimbir din: ulei de masline, ghimbir,
usturoi, mazare si mere rosii. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2
linguri ghimbir proaspat taiat in fasii 3 catei de usturoi tocati fin
450 g mazare mangetout, curatata de ate 2 mere rosii de desert mai tari
necuratate de coaja si…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Penne all’arrabbiata
20 May 2012
Aroma
acestui sos gros, care se amestecă cu nişte penne de formă tubulară, nu
este deloc uşoară sau delicată. Cuvântul arrabbiata înseamnă în
italiană „mânios”, sugerând perfect iuţeala ingredientelor folosite în
prepararea mâncării. Iniţial, penne all’arrabbiata era o mâncare romană,
dar astăzi pe tot cuprinsul Italiei există o mulţime de reţete diferite
pentru prepararea sosului.…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Spanakopita
20 May 2012
O
reteta de Spanakopita din: ulei de masline, ceapa, sare de mare, piper,
frunze de spanac, nucsoara, branza feta, oua, smantana, muguri de pin,
unt si foi de placinta. Aceasta placinta cu spanac si branza feta este
probabil cea mai cunoscută plăcintă grecească, preparată aproape zilnic
în Grecia şi consumată de obicei ca aperitiv consistent.…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu îngheţată
20 May 2012
O
reteta de piersici umplute cu inghetata din: piersici, lapte, zahar
pudra, zahar vanilat, galbenusuri, frisca, dulceata de visine, miez de
nuca si lichior de visine. Ingrediente: 6 piersici mari 1 l lapte 200 g
zahar pudra 2 plicuri zahar vanilat 8 galbenusuri 150 g frisca 4 linguri
dulceata de visine miezul de la 10…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu sos avgolemono
20 May 2012
O
reteta de cotlete de miel cu sos avgolemono din: cotlete de miel, ulei
de masline, otet de vin rosu, oregano, usturoi, sare de mare, piper,
supa de pui, galbenusuri, zeama de lamaie si oregano. Daca marinati
cotletele intr-o vinegreta cu oregano şi usturoi înainte de a le pune pe
grătar, acestea capătă un gust…
Read more »
Read more »
Cremă englezească cu alune de pădure
20 May 2012
O
reteta de crema englezeasca cu alune de padure din: lapte, galbenusuri,
zahar, crema de alune de padure, sare si alune de padure. Ingrediente:
500 ml lapte integral 4 galbenusuri 120 g zahar 1 lingurita crema de
alune de padure sare 50 g alune de padure curate Mod de preparare:
Incălzeşte laptele, pune crema…
Read more »
Read more »
Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci sălbatice cu mazăre
20 May 2012
O
retete de Friptură de raţă cu piure vanilat şi ragu de ciuperci
sălbatice cu mazăre din: piept de rata, boabe de piper, bacon afumat,
ciuperci, vin , mazare, supa de pui, cartofi, smantana, pastaia de
vanilie si unt. Ingrediente: 2 piepti de rata 1 lingura de piper boabe,
usor zdrobit 85 g de bacon…
Read more »
Read more »
Raita de verdeţuri mixte
20 May 2012
O
reteta de raita de verdeturi mixte din: rosii, castraveti, ridichi,
arpagic verde, iaurt, curry, piper, patrunjel si sare. Raita sunt salate
pe bază de legume (castravete, ceapă, morcov) sau fructe (ananas,
papaia) cu iaurt şi mirodenii (coriandru, chimen, piper de Cayenne).
Originare din India, ele sunt proaspete şi răcoroase, bune de îmbinat cu
feluri…
Read more »
Read more »
Inimioare de gauffre cu îngheţată
20 May 2012
O
reteta de Inimioare de gauffre cu îngheţată din: unt, zahar, oua,
faina, sare, smantana, grasime, inghetata, coaja de portocale, lichior
de portocale si capsuni. Ingrediente: pentru gauffre: 50 g unt moale 30 g
zahar 2 oua (medii) 125 g faina 1 varf de cutit de sare 125 ml smantana
grasime pentru aparatul de gauffre…
Read more »
Read more »
Morcovi cu glazură de portocale
20 May 2012
O
reteta de morcovi cu glazura de portocale din: morcovi, suc de
portocale, coriandru, unt si menta. Ingrediente: 900 g morcovi taiati in
doua pe lungime si apoi in bucati de 5 cm lungime 175 ml suc concentrat
de portocale, proaspat sau congelat si dezghetat in prealabil 2
lingurite coriandru macinat 175 ml apa 15…
Read more »
Read more »
Cocktailuri simple
20 May 2012
Cocktailuri
simple: Reteta zilei: Cocktail Bacardi cu capsuni O reteta de cocktail
bacardi cu capsuni din: bacardi, capsuni, zahar, zeama de lamaie si
gheata. Ingrediente: 1/2 cana Bacardi 10 capsuni 3 linguri zahar zeama
de lamaie gheata macinata Mod de preparare: Se pun capsunile intr-un
blender cu gheata. Se adauga Bacardi, zaharul si cateva picaturi…
Read more »
Read more »
Cremă de lapte cu busuioc
20 May 2012
O
reteta de crema de lapte cu busuioc din: lapte, galbenusuri, zahar,
amidon si busuioc. Ingrediente: 500 g ml lapte integral 50 ml lapte
condensat 2 galbenusuri 1 lingura zahar 25 g amidon 6 frunze de busuioc
Mod de preparare: Încălzeşte laptele, pune frunzele de busuioc bine
spăla¬te în prealabil şi lasă-le să se…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salata nicoise
20 May 2012
O
reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii,
patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3
roşii coapte 1 legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în
sare 100 g măsline negre 2 linguri de capere în sare…
Read more »
Read more »
Cheese cake cu cireşe
20 May 2012
O
reteta de Cheese cake cu cireşe din: unt, biscuiti, zahar, compot de
cirese, amidon, zahar, scortisoara, cuisoare, foi gelatina, branza de
vaci, zahar, suc de lamaie si frisca. Ingrediente: blat: 75 g unt 300 g
biscuiti integrali 50 g zahar glazura de cirese: 425 ml compot de cirese
1 lingura amidon 30 g zahar…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Taitei Yakisoba
20 May 2012
O
reteta de Taitei Yakisoba din: taitei, usturoi, varza, morcovi,
ciuperci, creveti si piept de pui. Ingrediente: 1 pachet taitei usturoi
varza alba morcovi ciuperci shiitake creveti piept de pui Mod de
preparare: Se taie ciupercile in felii subtiri, la fel morcovii si varza
alba. Se încinge intr-o tigaie nişte ulei şi pune usturoiul tocat.…
Read more »
Read more »
Creveţi cu chilli, lămâie şi pătrunjel
20 May 2012
O
reteta de creveti cu chilli, lamaie si patrunjel din: ulei de masline
extravirgin, creveti, usturoi, fulgi de chilli, coaja si zeama de lamaie
si patrunjel. Ingrediente: 2 linguriulei de masline extravirgin 300 g
creveti mari, cruzi 2 catei de usturoi, tocati fin 1 lingurita fulgi de
chilli coaja rasa si zeama de la 1…
Read more »
Read more »
Tartar de căpşuni, mentă şi lime
20 May 2012
O
reteta de tarta de capsuni, menta si lime din: capsuni, lime, zahar
brun si frunze de menta. Ingrediente: 10 capsuni 2 lime 2 linguri zahar
brun 5-6 frunze de menta Mod de preparare: Spală căpşunile foarte bine
sub jet de apă rece şi curăţă-le de codiţe. Usucă-le cu hârtie
absorbantă şi taie-le cubuleţe…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Musaca de vinete
20 May 2012
O
reteta de musaca de vinete din: ulei de masline, ceapa, usturoi, carne
de miel, pasta de tomate, sare de mare, piper, rosii, scortisoara,
mirodenii picante, vin, oregano, vinete, unt, faina, lapte, branza
cheddar si oua. Ingrediente: 3-4 linguri de ulei de măsline, plus o
cantitate suplimentară pentru uns 3 cepe mari, curăţate şi tocate…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui cu sos barbeque (video)
20 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara pui cu sos barbeque, un preparat
foarte delicios si gustos, rapid si sanatos. Cum se prepara pui cu sos
barbeque Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tortilla cu ceapă caramelizată
20 May 2012
O
reteta de tortilla cu ceapa caramelizata din: ceapa, ulei de masline,
cartofi si oua. Ingrediente: 2 cepe mari, taiate pe jumatate si feliate 5
linguri ulei de masline 800 g de cartofi, decojiti si taiati in felii
cu grosimea de 2,5 cm 6 oua mari Mod de preparare: Se încinge cuptorul
la 200°…
Read more »
Read more »
Sos Pesto
20 May 2012
Când
vine vorba de amestecul delicat de busuioc proaspăt, ulei de măsline şi
usturoi care formează sosul pesto, amatorii de paste devin de-a dreptul
poetici. Busuiocul creşte din abundenţă în toate grădinile şi pe toate
câmpurile de pe dealurile din provincia Liguria, aflată în nordul
Italiei. Cu savoarea lui uşoară, el se potriveşte cu o…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui condimentate
20 May 2012
O
reteta de frigarui de pui condimentate din: pulpe de pui, ulei de
masline, seminte de fenicul, chimion, boia afumata, usturoi, otet de vin
rosu si aioli. Ingrediente: 6 pulpe superioare de pui, dezosate, fara
piele (aproximativ 500 g) 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte
de fenicul, zdroite 1 lingurita de chimion macinat…
Read more »
Read more »
Desert cu îngheţată şi pişcoturi
20 May 2012
O
reteta de desert cu inghetata si piscoturi din: piscoturi, inghetata,
capsune, lichior si frisca. Ingrediente: 200 g piscoturi pentru sampanie
1 cutie (600 ml) inghetata din comert 300 g capsune sau zmeura 150 ml
lichior sau coniac 200 ml frisca lichida
Salata de fasole si mere
20 May 2012
O
reteta de salata de fasole si mere din: mere, fasole, ceapa, iaurt,
curcuma, scortisoara, chimen, cuisoare, zahar, coriandru, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 mere roşii 250 g
fasole mare albă 1 ceapă 2 borcănele de iaurt natural gras 1/2 linguriţă
de curcuma 1/2 linguriţă de praf de scorţişoară 1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Sos picant de ciocolata
20 May 2012
O
reteta de sos picant de ciocolata din: lapte, smantana, ciocolata,
zahar, ardei iute, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: 100 ml lapte
100 ml smantana dulce 100 g ciocolata menaj 100 lingura zahar 1 ardei
iute rosu uscat 1 baton de scortisoara 1 cuisor Mod de preparare:
Incălzeşte laptele puţin şi adaugă zahărul, un cuişor,…
Read more »
Read more »
Calmar umplut cu orez, roşii si verdeţuri
20 May 2012
O
reteta de calmar umplut cu orez, rosii si verdeturi din: calmari, ulei
de masline, ceapa rosie, usturoi, vin alb, orez, rosii, zahar tos, sare
de mare, piper, menta si patrunjel. Ingrediente: 10 calmari tineri,
curăţaţi; tentaculele puse deoparte ulei de măsline, pentru asezonat
Umplutură de orez: 2 linguri de ulei de măsline 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Piure ţărănesc de cartofi
20 May 2012
O
reteta de piure taranesc de cartofi din: cartofi, sunca de curcan,
ceapa rosie, cimbru verde, lapte, unt, piper si ceapa verde. Este o
garnitură delicioasa. Ingrediente: 675 g cartofi parfumati curatati de
coaja si taiati 4 bucati de sunca de curcan taiate in bucati mai mari 1
ceapa mica rosie tocata 1 lingurita cimbru…
Read more »
Read more »
Cocktail Batavia
20 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Batavia din: rom alb, curacao triple sec, suc
de ananas, suc de pere, suc de mere si bitter lemon. Ingrediente: 4 cl
rom alb 4 cl Curacao Triple Sec 10 cl suc de ananas 10 cl suc de pere 10
cl suc de mere 1 l Bitter Lemon Mod…
Read more »
Read more »
Scones cu fructe
20 May 2012
O
reteta de scones cu fructe din: faina, sare, praf de copt, unt, zahar
fin, lapte, capsuni, gem de capsuni, bezele si smantana. Ingrediente:
400 g de faina cu agent de creste, plus extra pentru pudrat 1/4
lingurita de sare 1 lingurita praf de copt 100 g unt, taiat cuburi 3
linguri de zahar fin,…
Read more »
Read more »
Prăjitură la tavă cu vişine si glazura de smantana
20 May 2012
O
reteta de prajitura la tava cu visine si glazura de smantana din:
faina, drojdie, zahar, sare, coaja de lamaie, lapte, unt, ou, visine,
smantana si zahar. Ingrediente: blat de cozonac: 375 g faina 1 plic
drojdie uscata 50 g zahar 1 praf sare coaja rasa de la o lamaie 175 ml
lapte 75 g…
Read more »
Read more »
Salata de morcovi si grepfrut
20 May 2012
O
reteta de salata de morcovi si grepfrut din: grepfrut, morcovi,
arahide, ulei de arahide, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2
grepfrut 3 morcovi 1/2 pahar de arahide prajite 1 lingura ulei de
arahide 1 legatura de patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi
şi spălaţi morcovii, feliaţi-i julien şi puneţi-i deoparte. Spălaţi şi…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu vinegretă
20 May 2012
O
reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, ardei, ceapa verde,
cimbru, supa de pui, otet de vin alb si piper. Sparanghelul proaspăt se
găsea pe vremuri doar primăvara, dar acum se poate cumpăra pe tot
parcursul anului. Aroma unică, dulceagă a sparanghelului e si mai
plăcută când se combină cu o vinegretă uşoară Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Casată de banane
20 May 2012
O
reteta de casata de banane din: banane, pepene galben, ananas, nuca,
branza de vaci, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 2 banane 1/4
pepene galben 150 g ananas din compot 3 linguri nuca macinata 150 g
branza de vaci 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml frisca lichida Mod
de preparare: Scurgi bine…
Read more »
Read more »
Sos de zmeură şi vanilie
20 May 2012
O
reteta de sos de zmeura si vanilie din: zmeura, pastaie de vanilie, apa
si zahar. Ingrediente: 250 g zmeura 1 pastaie de vanilie 100 ml apa 2
linguri zahar Mod de preparare: Pune apa, zahărul şi păstaia de
vanilie într-o crăticioară şi fierbe-le, la foc mic, timp de 5 minute
din momentul în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de pui la cuptor
19 May 2012
O
reteta de chiftelute de pui la cuptor din: paine, lapte, bacon, ceapa,
usturoi, ulei extravirgin de masline, ou, carne de pui, pasta de tomate
si frunze de patrunjel. Ingrediente: 3 felii de pâine rupta în bucăţi
mici 1/3 cana lapte 3 felii de pancetta/bacon 1 ceapa mica, tocata fin 1
căţel de usturoi mic,…
Read more »
Read more »
Sardine la grătar cu tzatziki
19 May 2012
O
reteta de sardine la gratar cu tzatziki din: sardine, ulei de masline,
sare de mare, piper, castravete, usturoi, iaurt, zeama de lamaie si
frunze de menta. Ingrediente: 12 sardine foarte proaspete, curăţate de
solzi şi eviscerate ulei de măsline, pentru asezonat sare de mare şi
piper negru Tzatziki: 1 castravete 2 căţei de usturoi,…
Read more »
Read more »
Minicocteiluri cu creveţi
19 May 2012
O
reteta de Minicocteiluri cu creveţi din: smantana, ketchup, salata
verde, ridichi, mazare, creveti si lamaie. Ingrediente: 140 g smantana
50 g ketchup 2 inimi de salata verde, rupte in fasii 140 g ridichi,
taiate fin 140 g de mazare, decongelata 200 g de creveti mici,
decorticati, decongelati 1 lamaie, taiata in 12 felii fine…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu salsa de castraveţi
19 May 2012
O
reteta de salata de paste cu salsa de castraveti din: paste, patrunjel,
menta, ceapa verde, tarhon verde, roii, piper, iaurt, avocado, telina,
ardei, castravete, nasturel si mar. Ingrediente: 225 g paste in forma de
scoici sau alte paste concave 4 linguri patrunjel tocat 4 linguri menta
verde tocata 4 linguri codite de ceapa verde…
Read more »
Read more »
Sos de brânză de vaci şi şofran
19 May 2012
O
reteta de sos de branza de vaci si sofran din: lapte, smantana, branza
de vaci, sofran, vanilie si zahar. Ingrediente: 150 ml lapte 500 ml
smantana dulce 120 g branza de vaci 1 varf de cutit sofran 1/2 pastaie
de vanilie 2 linguri zahar Mod de preparare: Pune laptele la încălzit.
Despică păstaia…
Read more »
Read more »
Supă de fasole albă si legume
19 May 2012
O
reteta de supa de fasole alba si legume din: fasole alba, ulei de
masline, morcovi, ceapa, telina, usturoi, sare de mare, piper, rosii,
pasta de tomate, oregano, patrunjel si branza feta. Este foarte simplu
de preparat – trebuie doar să nu uitaţi să puneţi fasolea la înmuiat cu o
noapte înainte şi să o…
Read more »
Read more »
Tiramisu de fructe cu îngheţată
19 May 2012
O
reteta de tiramisu de fructe cu inghetata din: afine, glazura rosie,
suc de afine, zahar, coaja de lamaie rasa, rom, piscoturi si inghetata.
Ingrediente: 250 g afine (daca nu ai proaspete, poti folosi si
congelate) 1 plic glazura rosie pentru tort 250 ml suc de afine sau de
coacaze negre 2 linguri zahar coaja…
Read more »
Read more »
Salată cu mere şi curmale
19 May 2012
O
reteta de salata cu mere si curmale din: alune, mere, curmale, ardei
gras, telina, struguri, andive, iaurt, maioneza, suc de lamaie, zahar
tos, sare si piper. Ingrediente: 55 g alune tocate 2 mere de desert cu
coaja verde curatate si tocate grosier 170 g curmale proaspete curatate
de samburi si tocate grosier 1 ardei…
Read more »
Read more »
Fondue valdostan
19 May 2012
O
reteta de fondue valdostan din: emmentaler, lapte, galbenusuri, unt,
sare si piper alb. Ingrediente: 400 g Emmentaler 200 ml lapte 4
galbensuri 35 g unt sare si piper alb Mod de preparare: Taie brânza
cubuleţe foarte mici şi ţine-o în lapte circa 3 ore ca să se înmoaie,
apoi strecoar-o, păstrând şi laptele.…
Read more »
Read more »
Salată de curcan cu struguri şi nuci pecan
19 May 2012
Cu
contrastul său minunat de gusturi si texturi, această salată sătioasă
se serveşte ca fel principal, fără a conţine prea multe grăsimi
saturate. Este reţeta perfectă pentru resturile de friptură de curcan.
Ingrediente: 225 g paste fusilli 150 g iaurt degresat 3 linguri maioneza
cu continut redus de grasimi 1 lingurita otet de vin alb…
Read more »
Read more »
Punch Amaretto
19 May 2012
O
reteta simpla de Punch Amaretto din: vin rose, amaretto, zeama de
lamaie, suc de portocale, sirop candel si coacaze. Ingrediente: 1 sticla
vin rose 8 cl Amaretto 9 cm zeama de lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl
sirop candel 50 g coacaze Mod de preparare: Turnam intr-o cana de
Sangire ingredientele…
Read more »
Read more »
Cupe cu avocado şi creveţi
19 May 2012
O
reteta de cupa cu avocado si creveti din: cartofi, ulei de floarea
soarelui, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, boabe de coriandru, seminte
de cumin, avocado, creveti, lamaie verde, piper, iaurt, coriandru si
frunze de salata. Ingrediente: 450 g cartofi noi cu coaja rasa si taiati
cubulete 2 linguri ulei de floarea-soarelui 1 ceapa mica…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu verdeata
19 May 2012
O
reteta de ochiuri romanesti cu hasmatuchi si sos acrisor din: ceapa
verde, ulei, supa, otet de mere, castraveciori acri, mustar, capere,
sare, piper, zahar, creson, otet si oua. Ingrediente: 1 legatura ceapa
verde 6 linguri ulei 125 ml supa 3-4 linguri otet de mere 60 g
castraveciori acri 1 lingurita mustar 1 lingura capere…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend #12
19 May 2012
Va
prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati
simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va
asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Salată cu
brânză de vaci şi piersici O reteta de salata cu branza de vaci si
piersici din: fasole, fasole verde, untisor,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de radicchio cu mere si pere
19 May 2012
O
reteta de salata de radicchio cu mere si pere din: galbenus de oua,
ulei de seminte de struguri, ceapa, lamai, smantana, lapte batut, mere,
pere, radicchio, menta, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 de
gălbenuş de ou 1/2 cana plus 2 linguri de ulei de seminte de struguri 2
linguri de ceapa tocata marunt…
Read more »
Read more »
Supă de creson
19 May 2012
O
reteta de supa de creson din: cartofi, fenicul, usturoi, unt, supa,
creson, smantana, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g cartofi
albi 1 bulb de fenicul 1 căţel de usturoi 1 lingură unt cca 750 ml supă 2
mâini de creson 100 g smântână sare piper nucşoară rasă Mod de
preparare: Se decojesc…
Read more »
Read more »
Cum se prepara somon in aluat (video)
19 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara somon in aluat, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara somon in
aluat Pofta buna!
Read more »
Read more »
Salată de legume de primăvară
19 May 2012
O
reteta de salata de legume de primavara din: morcovi, fasole verde,
sparanghel, mazare, soia, varza creata, unt si zahar. Ingrediente: 200 g
de morcovi cu frunze, curatati 200 g fasole verde 200 g sparanghel,
fara partea lemnoasa 200 g de mazare, proaspata sau decongelata 200 g
bob sau soia verde 200 g de varza…
Read more »
Read more »
Cocktail de trandafir
19 May 2012
O
reteta sinpla de Cocktail de trandafir din: petale de trandafir, zahar,
vin si sampanie. Ingrediente: 20 g petale de trandafir 1 cl zahar 1
sticla de riesling sec 1 sticla de sampanie Mod de preparare: Lasam o
ora la temperatura camerei petalele de trandafir amestecate cu zaharul
si cu o jumatate de sticla…
Read more »
Read more »
Tort cu nuci, vişine si cacao
19 May 2012
O
reteta de tort cu nuci, visine si cacao din: unt, zahar pudra, cacao,
galbenusuri, visine, coaja de portocala confiata, miez de nuca si
frisca. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 3 linguri cacao 4
galbenusuri 100 g visine proaspete congelate sau din visinata 1 lingura
coaja de portocala confiata 50 g miez…
Read more »
Read more »
Supa Pasta e fagioli
19 May 2012
Mâncăruri
delicioase se prepară în toate ţările, dar italienii se mândresc cu
faptul că au atins perfecţiunea prin intermediul unui preparat culinar:
supă de fasole. Pentru a prepara această mâncare consistentă, cu
nenumărate variante regionale, se foloseşte în mod tradiţional fasolea
cannellini sau fasolea albă. Majoritatea mâncărurilor italiene sunt
simple, dar bine făcute. In această…
Read more »
Read more »
Sos bolognez
19 May 2012
O
reteta de sos bolognez din: rosii, pulpa de porc, pulpa de vita,
kaizer, supa de legume, unt, morcov, ceapa, telina, vin rosu, pasta
concentrata de rosii, sare si piper. Ingrediente: 250 g rosii 100 g
pulpa de porc 100 g pulpa de vita 80 g kaizer 400 ml supa concentrata de
legume 50 g…