Retete de top:
Migas
19 April 2012
Cuvântul
migas înseamnă bucăţele de pâine, în cazul nostru el se referă la o
salată în care se pun şi crutoane prăjite. Ea este una dintre cele mai
vechi mâncăruri ţărăneşti din Spania, fiind inventată de păstori, care
prăjeau pâinea mai veche în grăsime de oaie, pregâtindu-şi astfel un mic
dejun delicios. Ca şi în…
Read more »
Read more »
Salată de primăvară cu ouă
19 April 2012
O
reteta de salata de primavara cu oua din: oua, cartofi, fasole verde,
ridichi, ceapa, sare grunjoasa, piper, ulei de masline, otet balsamic,
zeama de lamaie, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 ouă 4 cartofi 400 g
fasole verde fideluţă o legătură ridichi o ceapă albă sare grunjoasă
piper negru măcinat 2-3 linguriţe ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Chiftelute de orez
19 April 2012
O
reteta de chiftelute de orez din: orez basmati, mei, apa, branza de
vaci, ceapa verde, verdeturi aromate, sare, piper, praf de curry si
chimen. Ingrediente: 1 ceasca orez basmati 1 ceasca mei 3 cesti apa 1 ou
(sau 3 linguri branza de vaci) 1 ceapa verde 1 legatura verdeturi
aromate sare piper praf de…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet and Bitter
19 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Sweet and Bitter din: viala sweet, lichior de
portocale, angostura, sampanie, carambola si menta. Ingrediente: 6 cl
Viala Sweet 2 cl lichior de portocale 10 picaturi de Angostura sampanie
carambola menta Mod de preparare: Turnam Viala Sweet-ul, lichiorul de
portocale si Angostura in cupa de sampanie, apoi completam cu…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu friptură de miel
19 April 2012
O
reteta de clatite umplute cu friptura de miel din: oua, lapte, unt, apa
minerala, praf de copt, sare, ulei, friptura de miel, urda, vin alb,
masline si patrunjel. Ingrediente: 3 ouă 300 ml lapte 3 linguri unt
topit 100 ml apă minerală 300 g făin un vârf linguriţă praf de copt o
linguriţă sare…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci
19 April 2012
O
reteta de Cartofi gratinaţi la cuptor cu salam uscat şi ciuperci din:
cartofi, salam de Sibiu, ciuperci, branza telemea, smantana, oua si
verdeturi. Ingrediente: 6 cartofi 200 g salam de Sibiu o cutie de
ciuperci 300 g brânză de telemea 200 g smântână 2 ouă verdeţuri (oregano
sau rozmarin) Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Granita de cocos şi lapte de migdale
19 April 2012
O
reteta de granita de cocos si lapte de migdale din: lapte de migdale,
lapte de cocos, nuca de cocos si zahar. Ingrediente: 200 ml lapte de
migdale 100 ml lapte de cocos 100 g nuca de cocos proaspata 2 linguri
zahar Mod de preparare Dizolvă zahărul şi adaugă nuca de cocos tăiată
mărunt.…
Read more »
Read more »
Chec cu vişine
19 April 2012
O
reteta de chec cu visine din: visine, iaurt, ulei, indulcitor, lapte,
oua, faina, praf de copt si dulceata de caise. Ingrediente: 130 g visine
congelate 125 ml iaurt 1/2 ceasca ulei 2 linguri indulcitor fluid
(adecvat pentru copt) 1/2 lapte 3 oua 1 ceasca plus 6 linguri faina 1/2
plic praf de copt 60…
Read more »
Read more »
Clătite cu pere coapte şi smochine
19 April 2012
O
reteta de clatite cu pere coapte si smochine din: lapte, ou, faina,
zahar pudra, sare, ulei de floarea soarelui, unt, pere, smochine,
scortisoara, coaja de portocala, zahar brun, smantana si sirop de artar.
Ingrediente: 300 ml lapte degresat 1 ou 100 g faina simpla sau faina
integrala, sau amestec 1 lingura zahar pudra Sare…
Read more »
Read more »
Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata
19 April 2012
O
reteta de Escalop de foie gras cu rubarba si portocala confiata din:
escalop foie gras, rubarba, portocala, zahar, unt, sos de rata si grand
marnier. Ingrediente: Escalop foie gras 4 buc. a câte 50 g Rubarbă 200 g
Portocală 1 buc. Zahăr 100 g Unt 100 g Sos (fond) de raţă 2 dl Grand…
Read more »
Read more »
Salata cu ciuperci si struguri negri
19 April 2012
O
reteta de salata cu ciuperci si struguri negri din: ciuperci, mar,
struguri negri, tarhon, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 300 g ciuperci champignon 1 mar verde 300 g struguri
negri 2 fire tarhon 1 lamaie 4 linguri de ulei extravirgin de masline
sare piper negru Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cornucopia
19 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cornucopia din: votca, sampanie, campari si
suc de coacaze. Ingrediente: 3 cl votca 3 cl sampanie 2 cl Campari 4
linguri de suc de coacaze Mod de preparare: Mixam ingredientele cu
gheata zdrobita si servim in cupa de cocktail.
Read more »
Read more »
Supă de crabi de Maryland
18 April 2012
Golful
Chesapeake este renumit pentru crabii săi albaştri cu carne dulceagă.
In statul Maryland, din aceste crustacee suculente se fac delicioasele
fursecuri de crab, precum şi această supă puternic condimentată. Deşi
unii bucătari ţin cu tot dinadinsul să adauge o notă personală, există o
reţetă de bază pentru prepararea supei de crabi, care trebuie
respectată.…
Read more »
Read more »
Peşte spadă cu roşii şi capere
18 April 2012
O
reteta de peste spada cu rosii si capere din: file de peste spada,
rosii cherry, capere, masline, vin alb, ulei de masline, suc de lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file de peste spada 300 g rosii
cherry 500 g capere 200 g masline 100 ml vin alb ulei de masline suc de…
Read more »
Read more »
Granita de grepfrut şi Campari
18 April 2012
O
reteta de granita de grepfrut si campari din: zahar, apa, zeama de
grepfrut si campari. Ingrediente: 250 g zahar 800 ml apa 350 ml zeama de
grepfrut 60 ml Campari Mod de preparare: Amestecă siropul, zeama de
grepfrut şi Campari, toarnă lichidul într-o tavă şi pune-o în congelator
pentru 2 ore, amestecând din…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ciuperci
18 April 2012
O
reteta de Rulouri cu ciuperci din: pulpa de vitel, ciuperci, sunca de
pui, cascaval, ceapa, patrunjel verde, unt, pasta de tomate, supa de
vita, condimente. piper, nucsoara si coriandru. Ingrediente: 600 g pulpa
de vitel 150 g ciuperci 50 g sunca de pui 100 g cascaval 2 cepe 1/2
legatura patrunjel verde 2 linguri…
Read more »
Read more »
Budincă de tapioca
18 April 2012
O
reteta de budinca de tapioca din: perle tapioca, lapte, miere, ghimbir,
sare de mare, esenta de vanilie, fructe, pudra de cacao si apa.
Ingrediente: 1/2 cană perle tapioca 3 căni de lapte de vacă sau lapte
vegetal zahăr brut sau miere de albine, după gust 1/4 linguriţă de
ghimbir răzuit 1/4 lingurita sare de…
Read more »
Read more »
Cocktail Something Sassy
18 April 2012
O
reteta de Cocktail Something Sassy din: champagne, lichior de ciocolata
si lichior de capsuni. Ingrediente: 8 cl champagne 3 cl lichior de
ciocolata 3 cl lichior de capsuni Mod de preparare: Mixam bine
lichiorul de ciocolata si cel de capsuni cu gheata in shaker si turnam
apoi bautura in paharul de sampanie. Completam…
Read more »
Read more »
Stir-fry cu porc
18 April 2012
O
reteta e stir fry cu porc din: taitei de orez, carne de porc, ceapa
verde, morcovi, sos de soia, zahar fin, otet din orez, suc de lime si
frunze de menta. Ingrediente: 200g de tăieţei de orez subţiri 400g carne
de porc slabă, tocată 1 legătură de ceapă verde, feliată în bucăţi mari
2…
Read more »
Read more »
Sardine malteze
18 April 2012
O
reteta de sardine malteze din: sardine, rosii, ardei grasi, ardei iute,
usturoi, morcovi, vin alb, patrunjel verde, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 1 kg sardine din conserva 5 rosii 2 ardei grasi 1 ardei
iute 6 catei de usturoi 3 morcovi 100 ml vin alb patrunjel verde sare
piper ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Rulada picanta de porc
18 April 2012
O
reteta de rulada picanta de porc din: piept de porc, carne macra
tocata, ulei, ceapa, ciuperci, usturoi, castraveti murati, cimbru,
oregano, salvie, boie iute, sare, piper, supa de carne si vin alb sec.
Ingrediente: 800 g piept de porc cu tot cu sorici 400 g carne macra
tocata 2 linguri ulei 1 ceapa mare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu ciuperci
18 April 2012
O
reteta de omleta cu ciuperci din: oua, ciuperci, ulei de masline,
patrunjel, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 50 g ciuperci ulei de
masline patrunjel unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile si
se prajesc in unt. Odată ce acestea încep să se înmoaie, se adaugă o
crenguta de patrunjel si…
Read more »
Read more »
Pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane
18 April 2012
O
reteta de pui cu garnitura de cartofi, morcovi si crutoane din: pui,
cartofi, morcovi, usturoi, paine toast, mustar, pasta de rosii, vin alb,
sare, piper, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 pui fiert 6 cartofi noi 3
morcovi 6 catei de usturoi 3 felii de paine toast 50 g mustar 50 g pasta
de rosii…
Read more »
Read more »
Piure de mazare cu smantana
18 April 2012
O
reteta de piure de mazare cu smantana din: boabe de mazare, unt,
smantana, menta, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe de mazare din
conserva, gata fiarta 100 g unt 200 g smantana menta proaspata sare
piper Mod de preparare: Se scurge mazărea de zeama din conservă. Se
ţine în apă fiartă pentru…
Read more »
Read more »
Risotto cu ciuperci de padure
18 April 2012
O
reteta de risotto cu ciuperci de padure din: orez, supa de pui, ceapa,
ciuperci de padure, usturoi, ulei de masline, patrunjel verde, sare si
piper. Ingrediente: 400 g orez cu bob lung 800 ml supă de pui 2 cepe 300
g ciuperci de pădure congelate 5 căţei usturoi 4 linguri ulei de
măsline 1…
Read more »
Read more »
Jeleu cu struguri
18 April 2012
O
reteta de jeleu cu struguri din: boabe de struguri, portocala, vin
rosu, ananson, zahar pudra, gelatina, suc de struguri, iaurt si
nucsoara. Ingrediente: 225 g boabe de struguri fara samburi, rosii sau
negri 1/2 portocala mica 250 ml vin rosu de Bordeaux sau alt vin rosu
nobil 2 fructe de anason in forma de…
Read more »
Read more »
File de vita in foitaj
18 April 2012
O
reteta de file de vita in foitaj din: faina, apa calduta, ulei, otet,
sare, pulpa de vita, carne tocata de porc, ceapa, ulei, piper, oregano,
cimbru, sare, busuioc, patrunjel verde, ou, vin rosu, piper, mustar si
sare. Ingrediente: 500 g faina 200 ml apa calduta 3 linguri ulei 1
lingura otet 1/2 lingurita sare…
Read more »
Read more »
Salata cu sunca de Praga
18 April 2012
O
reteta de salata cu sunca de praga din: andive, radicchio, laptuca,
castravete, ridichi, sunca de praga, ementhal, parmezan, mustar dulce,
maioneza, suc de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Lăptucile se diferenţiază ca formă, culoare şi dispoziţie a frunzelor,
în afară de aspectul căpăţânii. Există varietăţi de iarnă, lăptuci cu
glugă, şi…
Read more »
Read more »
Granita de cafea
18 April 2012
O
reteta de granita de cafea din: cafea, sirop de zahar, smantana si
gheata. Ingrediente: 2 cesti cafea 4 lingurite sirop de zahar 2 linguri
smantana dulce 6 cuburi de gheata sfaramate Mod de preparare: Pune
jumătate din cantitatea de gheaţă într-un vas pentru mixer. Adaugă
cafeaua şi siropul de zahăr şi mixează-le cu…
Read more »
Read more »
Îngheţată cu fructe de pădure
18 April 2012
O
reteta de inghetata cu fructe de padure din: fructe de padure, afine,
miere, iaurt si frunze de menta. Ingrediente: 500 grame fructe de pădure
congelate 150 grame de afine proaspete 3-4 linguri de miere de albine
500 grame de iaurt simplu câteva frunze proaspete de mentă Mod de
preparare: Aşază pe fundul cupelor…
Read more »
Read more »
Cum se prepara orez pentru sushi (video)
18 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara orez pentru sushi, un preparat
japonez deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 3
cups (750ml) sushi rice 3 1⁄3 cups (830ml) water ½ cups (120ml) rice
vinegar ¼ cups (60ml) sugar ½ tsp salt 1 tbsp dashi- concentrated or
powdered fish stock 1 small saucepan…
Read more »
Read more »
Budinca cu şunca
18 April 2012
O
reteta de budinca cu sunca din: orez, supa de pui, morcovi, sunca,
piept de pui, unt, pesmet, oua, cascaval, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g orez 1,5 l supă de pui 2 morcovi potriviţi fierţi 250
g şuncă 150 g piept de pui fiert 1 lingură unt 2 linguri pesmet 5 ouă
150…
Read more »
Read more »
Tartine cu brânză
18 April 2012
O
reteta de tartine cu branza din: branza de vaci, iaurt, branza topita,
chimen, curry, ceapa, sare, piper si boia. Ingrediente: 100 g branza de
vaci degresata 4 linguri iaurt degresat 80 g branza topita chimen
macinat 1 praf de curry 1 ceapa sare piper boia Mod de preparare: Se
amestecă brânza d
Porc la tavă
18 April 2012
O
reteta de porc la tava din: muschi de porc, ulei, usturoi, boia dulce
si iute, supa de carne, vin alb sec, unt, ardei grasi, rosii, foi de
dafin, chimen, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg muschi sau
pulpa de porc 3-4 linguri ulei 3-4 catei de usturoi boia dulce si iute
200 ml…
Read more »
Read more »
Salată de ton cu vinegreta
18 April 2012
O
reteta de salata de ton cu vinegreta din: oua, castraveti, rosii
cherry, sare, piper, ceapa verde, salata, ton, suc de lamaie, mustar de
dijion, seminte de susan, zahar brun, ulei de masline si apa.
Ingrediente: 1 ou 70 g castraveti 50 g rosii cherry sare piper 1 ceapa
verde 4 frunze salata 80 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de avocado
18 April 2012
O
reteta de inghetata de avocado din: avocado, zahar, smantana, suc de
lamaie si sare de mare. Ingrediente: 3 avocado 3/4 ceasca de zahar 1
ceasca smantana suc de lămâie 1 vârf de cuţit de sare de mare Mod de
preparare: Se deschide avocado, se elimina samburii şi se scot pulpa. Se
combina toate…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte de matzo
18 April 2012
Consumată
doar din plăcere sau pentru a sărbători Pastele, în inima fiecărui
evreu supa cu găluşte de matzo ocupă un loc cu totul special. Deşi este
doar o supă cu găluşte, atunci când este preparată cu drag ea poate
deveni o mâncare foarte elegantă. Supa de pui trebuie făcută în casă,
din oase de pui,…
Read more »
Read more »
Frigarui de fructe
18 April 2012
O
reteta de frigarui de fructe din: coaja si suc de lamaie, cointreau,
miere, bitter, ananas, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: coaja rasa
de la 1/2 de lamaie si sucul de la 1 lamaie 4 linguri Cointreau sau
coniac 2-3 linguri miere sau zahar brun 1 lingura de bitter, optional 1
ananas descojit si curatat…
Read more »
Read more »
Suc revigorant
18 April 2012
O
reteta de Suc revigorant din: capsune si mure. Ingrediente: 200 g
capsune 2 bucati mure Mod de preparare: Se trec toate fructele prin
storcator, se amesteca bine. Se recomanda a se cosuma imediat ce l-ati
preparat.
Read more »
Read more »
Cocktail Ouverture
18 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Ouverture din: lichior de portocale,
sampanie, bitter orange si capsuni. Ingrediente: 2 cl lichior de
portocale sampanie 4 picaturi de Bitter Orange capsuni Mod de
preparare: Lichiorul si Bitter Orange-ul se toarna in pahar, se
completeaza cu sampanie si se decoreaza cu o capsuna.
Read more »
Read more »
Pui cu vin si mere
18 April 2012
O
reteta de pui cu vin si mere din: pui, vin alb, mere acrisoare, ulei de
masline, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 pui 150 ml vin alb 4
mere acrisoare 2 linguri ulei de masline sare piper nucsoara rasa Mod
de preparare: Taiati carnea in bucati potrivite, spalati-o si lasati-o
la scurs. Condimentati-o…
Read more »
Read more »
Granita de citrice
18 April 2012
O
reteta de granita de citrice din: portocala, lamaie, grepfrut, lamaie,
apa minerala, zahar si frunze de lamaita. Ingrediente: 1 portocala 1
lamaie 1 grepfrut 1 chitra (sau lamaie cu coaja groasa) 200 ml apa
minerala 50 g zahar 4 frunze de lamaita Mod de preparare: Pune apa
minerală şi zahărul într-o crăticioară şi…
Read more »
Read more »
Pui cu lapte de cocos şi orez
18 April 2012
O
reteta de pui cu lapte de cocos si orez din: piept de pui, curry, lapte
de cocos, sos de soia, orez, fulgi de cocos, sare, piper si limette.
Ingrediente: 1 piept de pui tăiat cuburi 2 linguriţe de curry 250 ml
lapte de cocos 2 linguri de sos soia 200 grame orez în două culori
1 plic de fulgi din…
Read more »
Read more »
Ruladă de ciocolată cu cremă de zmeură
18 April 2012
O
reteta de rulada de ciocolata cu crema de zmeura din: oua, zahar tos,
faina alba, pudra de cacao, zahar pudra, zmeura, crema de branza si
zahar pudra. Ingrediente: 3 oua 75 g zahar tos marunt 50 g faina alba 25
g pudra de cacao 1 lingurita zahar pudra pentru umplutura: 125 g zmeura
proaspata…
Read more »
Read more »
Pastravi cu fasole verde
18 April 2012
O
reteta de pastravi cu fasole verde din: pastravi, ceapa verde, usturoi
verde, fasole verde, vin alb, cimbru verde, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 4 pastravi mai mari 1 legatura ceapa verde 1
legatura usturoi verde 500 g fasole verde 250 ml vin alb 1 legatura
cimbru verde 6 linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Sos picant pentru barbecue
18 April 2012
O
reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano,
usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii,
nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de
curry. Ingrediente: 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita
cu sare 1 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Dieta de detoxifiere cu sucuri naturale
17 April 2012
Vezi
care sunt cele mai bune metode e curăţare a organismului Fie că doriţi
să aveţi un corp mai suplu şi mai sănătos sau să vă încărcaţi cu
energie, o săptămână cu sucuri detoxifiante şi proaspete este o metodă
sigură şi rapidă de a vedea rezultatele. „Sucurile proaspete conţin
multă apă care ajută la hidratarea…
Read more »
Read more »
Suc hranitor de banane
17 April 2012
O
reteta de suc hranitor de banane din: banane, lapte si miere.
Ingrediente: banane lapte miere Mod de preparare: Bananele se curata
de coaja si se pun in mixer cu putina apa sau lapte. La sfarsit se poate
adauga si miere, dupa gust.
Read more »
Read more »
Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă
17 April 2012
O
reteta de Granita din grepfrut roşu, pe aspic de votcă din: grepfrut,
zahar, glucoza, votca, zeama lime, apa tonica, zahar, apa minerala,
gelatina, zmeura si coacaze rosii. Ingrediente: 1 grepfrut rosu 1
lingura zahar 1 lingurita glucoza pentru aspic: 2 linguri votca 1/2
zeama lime 2 linguri apa tonica 1 lingurita zahar 4 linguri…
Read more »
Read more »
Piersici umplute cu budincă de ciocolată
17 April 2012
O
reteta de piersici umplute cu budinca de ciocolata din: budinca, zahar,
lapte, piersici si smantana. Ingrediente: 1 plic de budincă instant 2
linguri de zahăr 400 ml lapte 8 jumătăţi de piersici (din conservă) 150 g
smântână Mod de preparare: Pudra de budincă se amestecă cu laptele
cald şi, după ce capătă consistenţa…
Read more »
Read more »
Cocktail Singapore Fizz
17 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Singapore Fizz din: gin, cherry brandy, zeama
de lamaie, zahar, sampanie si limeta. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Cherry
Brandy 1 cl zeama de lamaie 0,5 cl zahar sampanie limeta Mod de
preparare: Ingredientele, cu exceptia sampaniei, se mixeaza bine cu
cuburi de gheata in shaker. Apoi se…
Read more »
Read more »
Pudding cu banane si orez
17 April 2012
O
reteta de pudding cu banane si orez din: orez, lapte, miere, vanilie,
banane, lamaie, albusuri si nucsoara. Ingrediente: 60 g orez cu bobul
rotund 600 ml lapte semidegresat 3 linguri miere 1 baton vanilie 2
banane coapte 0.5 lamaie, coaja rasa fin 2 albusuri un varf de cutit de
nucsoara, proaspat macinata Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu capsune
17 April 2012
O
reteta de salata cu capsune din: salata creata, castraveti, capsune,
iaurt, frunze de menta, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g salata
creata 2 castraveti 150 g capsune foarte proaspete un paharel iaurt
fara multa grasime 10-15 frunzulite de menta 1 lamaie sare piper Mod
de preparare: Spălaţi şi scurgeţi bine salata, rupeţi-o…
Read more »
Read more »
Pulpa in crusta de sorici
17 April 2012
O
reteta de pulpa in crusta de sorici din: pulpa de porc, sorici, sare
grunojasa, otet balsamic, ulei, miere, apa calda, coriandru, usturoi,
piper alb, sare, zahar si vin alb. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de porc
dezosată 1 bucată de şorici de dimensiunea bucăţii de carne 2 linguriţe
sare grunjoasă 4 linguri oţet balsamic 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini cu suc de rodie
17 April 2012
O
reteta de cocktail martini cu suc de rodie din: martini, suc de rodie,
vodca si gheata. Ingrediente: martini suc de rodie vodca gheata Mod de
preparare: Se combina toate ingredientele intr-un shaker pana se
omogenizeaza. se toarna apoi intr-un pahar cu picior si se savureaza.
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză si stafide
17 April 2012
O
reteta de placinta cu branza si stafide din: aluat, oua, branza de
vaci, smantana, zahar, stafide, zahar vanilat si esenta de rom.
Ingrediente: 500 g aluat foietaj 4 oua 800 g branza de vaci 150 g
smantana 200 g zahar 20 g stafide zahar vanilat esenta rom Mod de
preparare: Se spală stafidele…
Read more »
Read more »
Pangasius cu andive
17 April 2012
O
reteta de pangasisu cu andive din: fileuri de pangasius, andive, ulei
de masline, marar verde, patrunjel verde, vin alb, lamai, zeama de
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de pangasius 8 andive 6
linguri ulei de masline 1 legatura marar verde 1 legatura patrunjel
verde 100 ml vin alb 2 lamai 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa Pho bo Tai
17 April 2012
O
reteta de supa pho bo tai din: oase de vaca, ghimbir, ceapa, sos de
peste, zahar, stelute de anason, scortisoara, cuisoare, frunza de dafin,
sare, muschid e vita, taitei de orez, piper, coriandru, frunze de
busuioc, chilli, ceapa verde, lamaie verde si menta. Ingrediente: 2 kg
oase de vacă cu măduvă 2 bucăţi de…
Read more »
Read more »
Tartă cu salată de vinete, roşii si brânză
17 April 2012
O
reteta de tarta cu salata de vinete, rosii si branza din: salata de
vinete, branza telemea, branza de vaci, rosii, ceapa, busuioc, sare,
piper, unt, iaurt, faina, ou si praf de copt. Ingrediente: 500 g salata
de vinete 100 g branza telemea 150 g branza de vaci 4 rosii 2 cepe 1
crenguta busuioc…
Read more »
Read more »
Costite umplute
17 April 2012
O
reteta de costite umplute din: costite de porc, vin alb, ulei, usturoi,
cimbru, rozmarin, sare, piper, carne tocata, ficatei de pui, ulei,
ceapa, telina, cartofi, morcov, mar, oua, patrunjel, marar, sare, piper,
carnati afumat, vin, supa de carne si cimbru. Ingrediente: 1 bucata
costite de porc netaiate pentru sosul marinat: 1 pahar vin alb…
Read more »
Read more »
Curcan cu broccoli
17 April 2012
O
reteta de curcan cu broccoli din: piept de curcan, broccoli, cimbru
verde, ulei de masline, miere, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 800 g
piept de curcan 1 capatana mare de broccoli 1 legatura cimbru verde 6
linguri ulei de masline 2 linguri miere 150 ml vin alb sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Parfait cu stafide
17 April 2012
O
reteta de parfait cu stafide din: parfait, lapte, smantana, stafide si
esenta de rom. Ingrediente: 1 cutie Parfait instant 100 ml lapte rece
100 ml smântână dulce pentru frişcă rece 30 grame stafide 1 linguriţă
esenţă de rom Mod de preparare: Înainte de toate, stafidele se pun la
înmuiat în rom, unde trebuie…
Read more »
Read more »
Taitei cu ou si piept de pui
17 April 2012
O
reteta de taitei cu ou si piept de pui din: taitei cu ou, ulei de
floarea soarelui, broccoli, ardei rosu, porumb, usturoi, ardei iute,
ghimbir, piept de pui, creveti, pasta de curry, sos de soia, germeni de
fasole, coriandru, ceapa verde si lime. Ingrediente: 3 cuiburi de
tăieţei cu ou 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de mango
17 April 2012
O
reteta de salata de mango din: mango, coriandru, ulei de susan si sare.
Ingrediente: 3 fructe de mango verzi frunze de corinadru proaspat ulei
de susan sare Mod de preparare: Se curata fructele de mango de coaja,
apoi se taie felii foarte subtiri. Se adauga 1/2 lingurita de sare si se
lasa pentru 10-15…
Read more »
Read more »
Rulou de peste cu oua
17 April 2012
O
reteta de rulou de peste cu oua din: file de cod, oua, faina, pesmet,
oua, mustar, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati file
de cod (sau alt peste, dupa preferinta) 3 oua 100 g faina pesmet 4 oua
fierte 2-3 lingurite mustar 1 legatura patrunjel ulei pentru prajit sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Pui cu vin alb şi rozmarin
17 April 2012
O
reteta de pulpa cu vin alb si rozmarin din: pulpe de pui, usturoi,
tarhon, rosii cherry, vin alb, rozmarin, boia de ardei dulce, sare,
piper si ulei. Ingrediente: 8 pulpe de pui, fierte sau la gratar 8 catei
de usturoi 1 legatura tarhon proaspat 10 rosii cherry 100 ml vin alb
rozmarin p
Sparanghel cu sos de lămâie
17 April 2012
O
reteta de sparanghel cu sos de lamaie din: sparanghel, amidon, zahar,
galbenusuri, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 800 g sparanghel 1
lingura amidon 2 lingurite zahar 2 galbensuri suc de la 2 lamai sare
Mod de preparare: Legaţi tulpinile de sparanghel (întregi) cu o sfoară,
pentru a le tine la un loc.…
Read more »
Read more »
Sarmale cu afumatura
17 April 2012
O
reteta de sarmale cu afumatura din: carne de porc, ceapa, orez, pasta
de tomate, cimbru, varza afumata, piper, costita afumata, foi de dafin
si sare. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4
linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata piper 300
g costita afumata…
Read more »
Read more »
Budincă de iepure
17 April 2012
O
reteta de budinca de iepure din: ceapa rosie, chifle, lapte, carne de
iepure, cascaval, oua, sare, piper, oregano si ulei. Ingrediente: 1
ceapă roşie 50 g chiflă fără gluten 5 linguri lapte 400 g carne de
iepure 5 linguri caşcaval ras 1 ou sare piper 1 linguriţă oregano tocat
ulei Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Pale Crystal
17 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Pale Crystal din: benedictine, gin, bitter
orange, champagne si coaja de portocala. Ingrediente: 2 cl Benedictine 1
cl gin 2 picaturi de Bitter Orange champagne coaja de portocala Mod
de preparare: Mixam in paharul de mixare Benedictine, ginul si Bitter
Orange-ul cu cuburi de gheata, apoi turnam bautura in…
Read more »
Read more »
Budinca cu mazare
17 April 2012
O
reteta de budinca cu mazare din: cartofi, mazare, costita afumata,
ardei gras, telemea de oaie, oua, faina, smantana, unt, nucsoara, sare
si piper. Ingrediente: 5 cartofi mai mari 300 g mazare din conserva 200 g
costita afumata 1/2 ardei gras rosu 200 g telemea de oi 3 oua 1 lingura
faina 4 lingura smantana…
Read more »
Read more »
Salată cu portocale
17 April 2012
O
reteta de salata de portocale din: portocale, untisor, creson, ceapa,
tarhon, suc de lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper
Cayenne. Ingrediente: 4 portocale netratate 200 g untisor 1 legatura de
creson 1 ceapa alba mica 1 lingurita de tarhon proaspat 2 linguri de suc
de lamaie 4 linguri ulei extravirgin de masline…
Read more »
Read more »
Cum se prepara frisca de casa (video)
17 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara frisca de casa, un preparat deosebit
de delicios si gustos, rapid si delicios. Cum se prepara frisca de casa
Read more »
Read more »
Bisque de homar
17 April 2012
Bisque
de homar, o supă groasă cu smântână, parfumată cu coniac, întruchipează
însuşi sf spiritul decadent francez. Iniţial, termenul bisque se
folosea pentru a a denumi supa făcută din carne de păsăre sălbatică, dar
acum el se referă aproape exclusiv la la această supa-crema de culoare
roz, preparată din creveţi, crab, raci şi homari. Bisque…
Read more »
Read more »
Salata cu linte galbena
17 April 2012
O
reteta de salata cu linte galbena din: linte galbena, fasole verde,
ardei copti, ceapa rosie, boabe de fasole alba, ceapa verde, zeama de
lamaie, ulei de masline, sare, piper si telemea. Ingrediente: 250 g
linte galbena 300 g fasole verde din conserva 2 ardei copti 1 ceapa
rosie 4 linguri boabe de fasole alba…
Read more »
Read more »
Sandvis cu muschi de vita afumat
17 April 2012
O
reteta de Sandvis cu muschi de vita afumat din: paine toast, oua,
muschi de vita afumat, cascaval, rucola si chipsuri. Ingrediente: 6
felii toast 2 oua 4 felii muschi de vita afumat 4 felii cascaval 10-12
frunze de rucola chipsuri Mod de preparare: Se fierb ouăle 5 minute.
Se decojesc şi se taie…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu sos iute
17 April 2012
O
reteta de carnaciori cu sos iute din: carnati de casa afumati, bacon,
ulei, ceapa, ulei, pasta de tomate, vin rosu, ardei iute, mustar, otet,
frunze de dafin, otet, sare si piper. Ingrediente: 5 carnati de casa
afumati 10 felii bacon taiate subtire ulei pentru prajit pentru sos: 1
ceapa potrivita1 morcov potrivit 50 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Prince Of Wales
17 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Prince Of Wales din: coniac, benedictine,
angostura, champagne si zahar cubic. Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl
Benedictine 2 picaturi de Angostura champagne 1 zahar cubic Mod de
preparare: Punem zaharul cubic in shaker si-l stropim cu Angostura.
Adaugam cuburi de gheata, turnam deasupra coniacul si benedictine, apoi
mixam…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu macaroane şi carne
17 April 2012
O
reteta de placinta cu macaroane si carne din: macaroane, foi de
placinta, oua, branza, unt, lapte, carne si ceapa. Ingrediente: 250
grame macaroane foi de plăcintă 2 ouă 2 linguri brânză 3 linguri unt 1/2
ceaşcă lapte 250 grame carne 1 ceapă Mod de preparare: Se fierb
macaroanele în apă cu sare, se…
Read more »
Read more »
Salată cu brânză Roquefort
17 April 2012
O
reteta de salata cu branza Roquefort din: branza Roquefort, radicchio,
scarola, fenicul, telina, fistic, miez de nuca, mustar dulce, otet de
mere, porto, suc de portocala, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 100 g branza Roquefort 1 radicchio 1 scarola (salata cu
frunze crete si miez aproape alb) 1 fenicl 1 tulpina de…
Read more »
Read more »
Pui Satay cu salată de mentă şi ridichi
17 April 2012
O
reteta de pui satay cu salata de menta si ridichi din: salote,
coriandru, chimion, turmeric, sos de peste, unt de arahide, pulpe de
pui, lipii, castravete, suc de lamaie, zahar brun, ardei iute, ridichi
si menta. Ingrediente: 4 şalote (sau cepe mici), tocate mărunt ½
linguriţă de coriandru măcinat ½ linguriţă de chimion, măcinat…
Read more »
Read more »
Supă cu paste, verdeţuri si năut
17 April 2012
O
reteta de supa cu paste, verdeturi si naut din: naut, ceapa, morcovi,
telina, ulei de masline, rosii in bulion, paste, parmezan, verdeturi,
sare si piper. Ingrediente: 400 g naut inmuiat: 12 ore in apa cu sare 1
ceapa 2 morcovi 1/2 telina 2 linguri ulei de masline 400 ml rosii in
bulion 100 g…
Read more »
Read more »
Ruladă aromată
17 April 2012
O
reteta de rulada aromata din: carne tocata, morcovi, ceapa, oua, paine,
miez de nuca, unt, ulei, usturoi, ierburi aromate, pesmet, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata (amestec vita cu porc) 2 morcovi
fierti 2 cepe 3 oua 3 felii paine inmuiata 100 g miez de nuca 50 g unt 1
lingura ulei…
Read more »
Read more »
Legume la tigaie cu sos de stridii şi soia
17 April 2012
O
reteta de legume la tigaie cu sos de stridii si soia din: amestec de
legume, ulei de nuci, ulei de susan, ghimbir, ceapa verde, sos de
stridii, sos de soia, zahar, zeama de lime, sare si piper. Ingrediente:
400 de grame de amestec de legume şi verdeţuri chinezeşti (bok choy,
brocoli chinezesc, spanac pitic)…
Read more »
Read more »
Cartofi cu pesmet şi leurdă
16 April 2012
O
reteta de cartofi cu pesmet si leurda din: cartofi, usturoi, ceapa
rosie, ulei de masline, pesmet, patrunjel, verdeturi, sare si piper.
Ingrediente: 800 g cartofi 1 capatana de usturoi 4 cepe rosii 150 ml
ulei de masline 100 g pesmet 2 linguri patrunjel taiat marunt 2-3
legatura verdeturi: leurda, urzici, macris, rucola, untisor etc.…
Read more »
Read more »
Pui cu mango şi pilaf picant
16 April 2012
O
reteta de pui cu mango si pilaf picant din: piept de pui, chutney de
mango, praf de curry, chimion, ulei de floarea soarelui, ceapa, frunze
de dafin, scortisoara, orez, coriandru si lime. Ingrediente: 4 piept de
pui fără piele şi fără oase 4 linguri chutney de mango 1 lingură praf de
curry, mediu picant…
Read more »
Read more »
Cartofi la cuptor cu brânză şi cârnăciori
16 April 2012
O
reteta de cartofi la cuptor cu branza si carnaciori din: cartofi,
branza, carnaciori, oua, iaurt, sare, piper, oregano si marar.
Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi ca marime o jumătate de kilogram de
brânză 5-6 cârnăciori proaspeţi (uşor afumaţi) 2 ouă 100 grame iaurt sau
smântână sare piper oregano mărar proaspăt Mod de preparare:
Cartofii…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu dovlecel
16 April 2012
O
reteta de supa crema de sparanghel cu dovlecel din: sparanghel,
patrunjel, dovlecel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 10 fire de
sparanghel 1 patrunjel radacina 1 dovlecel sare piper ulei Mod de
preparare: Se spala sparanghelul si se taie bucatele. Patrunjelul si
dovlecelul se decojesc si se taie rondele. Se pun toate legumele la…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu legume
16 April 2012
O
reteta de carnaciori cu legume din: carnaciori, ardei gras, ceapa
rosie, ulei, bere, ketchup si sare. Ingrediente: 8 carnaciori 1 ardei
gras 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 2 linguri ulei 500 ml bere 100
ml ketchup sare Mod de preparare: Speli şi cureţi ardeii şi cea¬pa,
după care le tai…
Read more »
Read more »
Curry de pui şi cartofi dulci
16 April 2012
O
reteta de curry de pui si cartofi dulci din: cartofi, ulei de masline,
pulpe de pui, ceapa rosie, pasta curry, rosii si spanac. Ingrediente:
500 g de cartofi dulci, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cubuleţe mici 1
lingură ulei de măsline 4 pulpe de pui dezosate, fără piele, tăiate în
bucăţi mari 1…
Read more »
Read more »
Salată dulce-acrişoară
16 April 2012
O
reteta de salata dulce acrisoara din: fenicul, cicoare, portocale,
pere, maioneza, lamaie, smantana, zahar si ghimbir. Ingrediente: 2
feniculi 1 legatura de cicoare 2 portocale 2 pere tari 3 linguri
maioneza 1 lamaie 1 lingura smantana 1 lingurita de zahar 1 lingurita de
ghimbir ras Mod de preparare: Spălaţi bine perele şi, fără…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de fasole rosie cu bulete de orez
16 April 2012
O
reteta de supa de fasole rosie cu bulete de orez din: faina de orez,
apa, fasole rosie, si zahar. Ingrediente pt buletele de orez: 1 cana de
faina de orez 1/3 cana de apa Ingrediente pt supa: 1 cana de fasole
rosie uscate 4 cani de apa 3/4 ceasca de zahar Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Carpaccio de somon cu untişor şi fernicul
16 April 2012
O
reteta de carpaccio de somon cu untusor si fenicul din: somon, untisor,
fenicul, marar, arpagic verde, suc de lamaie, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon foarte proaspat 150 g
untisor 2 feniculi 2 fire de marar 10 fire de arpagic verde sucul de la 1
lamaie 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara prajiturele Nan Khatai (video)
16 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara prajiturele nan khatai, un preparat
indian deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente:
Unsalted Butter – 1 stick (1/2 cup, 4 oz) at room temperature Powdered
Sugar – 1/2 cup Nutmeg Powder – 1/4 tsp Cardamom Powder – 1/4 tsp All
Purpose Flour (Maida) – 1…
Read more »
Read more »
Cremă de păstârnac
16 April 2012
O
reteta de crema de pastarnac din: pastarnac, mar, telina, morcov,
ceapa, iaurt degresat, smantana, pudra din seminte de dovleac, ulei de
masline si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g pastarnac 1 mar acrisor 1
telina (200 g) 1 morcov 1 ceapa 250 ml iaurt degresat natural 150 ml
smantana 2 linguri pudra din seminte de…
Read more »
Read more »
Tarta cu legume
16 April 2012
O
reteta de tarta cu legume din: dovlecel, ciuperci, ceapa, ardei grasi,
rosii, oua, mazare, cascaval, patrunjel verde, marar verde, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 8 ciuperci 1 ceapa 2 ardei grasi 2
rosii 3 oua 100 g mazare conserva 300 g cascaval patrunjel verde marar
verde ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Păstrăv în fulgi de porumb
16 April 2012
O
reteta de pastrav cu fulgi de porumb din: pastravi, iaurt, pesmet,
fulgi de porumb, rosii, lamaie, usturoi, sare, piper si boia dulce.
Ingrediente: 2 păstrăvi curăţaţi şi spălaţi 200 g iaurt 100 g pesmet 200
g fulgi de porumb fără adaosuri de zahăr 2 roşii 1 lămâie 3 căţei de
usturoi sare piper boia…
Read more »
Read more »
Tăieţei thai cu somon
16 April 2012
O
reteta taitei thai cu somon din: taitei, ulei, pasta de curry, ceapa
verde, cartofi, supa de legume, lapte, somon si coriandru. Ingrediente:
200g de tăieţei cu ou sau de orez 1 linguriţă de ulei 2-3 linguriţe de
pastă de curry Thai 2 cepe verzi, tocate 1 cartof, tăiat cubuleţe 200ml
supă de legume sau…
Read more »
Read more »
Trigoane cu nuci
16 April 2012
O
reteta de trigoane cu nuci din: foi de placinta, miere, zahar, nuca,
pesmet si scortisoara. Ingrediente: 1/2 pachet foi pentru placinta 1
lingura mare de miere 200 g zahar 200 g nuca macinata 200 g pesmet 1
lingura scortisoara Mod de preparare: Se prepară un sirop: se pun la
fiert 200
Cocktail Cosmopolitan
16 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cosmopolitan din: vodca, suc de lamaie, suc
de afine si triple sec. Ingrediente: 40 ml vodca 20 ml suc de lamaie 20
ml suc de afine 20 ml triple sec Mod de preparare: Se amesteca vodca,
triplu sec, sucul de lamaie si concentratul de afine intr-un shaker cu
gheata.…
Read more »
Read more »
Pui copt cu sos cremos de nuci
16 April 2012
O
reteta de pui copt cu sos cremos de nuci din: pulpe de pui, chimion,
boia de ardei, ulei de masline extravirgin, pitta, supa de pui, ceapa,
usturoi, smantana, suc de lamaie si coriandru. Ingrediente: 8 pulpe de
pui, cu piele şi os 1 linguriţă de chimion ½ linguriţă boia de ardei 2
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Supa crema de gulioare
16 April 2012
O
reteta de supa crema de gulioare din: seminte de floarea soarelui,
gulioare, rosii in bulion, marar verde, faina de hrisca si ulei de
masline. Ingrediente: 200 ml seminte de floarea soarelui macinate 4
gulioare 400 ml rosii in bulion 1 legatura marar verde 2 linguri faina
de hrisca 4 linguri ulei de masline …
Read more »
Read more »
Granita cu menta
16 April 2012
O
reteta de granita cu menta din: apa, frunze de menta si zahar.
Ingrediente: 250 ml apa 200 g frunze de menta 150 g zahar pentru decor:
frunze de menta Mod de preparare: Fierbe într-o crăticioară apa cu
zahărul până când acesta se dizolvă complet. Amestecă bine, adaugă
frunzele de mentă proaspătă şi lasă-le…
Read more »
Read more »
Supă de curcan asiatică
15 April 2012
O
reteta de supa de curcan asiatica din: ardei iute, ceapa, supa de pui,
otet de orez, sos de soia, ceapa verde, pipet de curcan, coriandru si
fidea de orez. Ingrediente: 1 ardei roşu iute 2 cepe mici, curăţate şi
tăiate în patru 500ml supă de pui 2 linguri oţet de orez sau de mere…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere si morcovi
15 April 2012
O
reteta de palcinta cu mere si morcovi din: margarina, apa, otet, sare,
faina, mere, morcovi, zahar, zahar vanilinat, scortisoara si zahar pudra
cu aroma de vanilie. Ingrediente: pentru aluat: 250 g margarina 100 ml
apa 1 lingura otet 1 praf de sare 2 cani ( de 250 ml ) cu faina pentru
umplutura si…
Read more »
Read more »
Risotto cu creveţi, rucola şi sos de mazăre
15 April 2012
O
reteta de risotto cu creveti, rucola si sos de mazare din: piper, sare,
morcov, mazare, parmezan, rucola, caise uscate creveti black tiger, vin
alb, peste, orez, usturoi, telina, ceapa, unt si ulei de masline.
Ingrediente: piper roşu sare 2 bucăţi morcov 200 grame mazăre boabe 50
grame parmezan 50 grame rucola 6 caise uscate…
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii cherry galbene
15 April 2012
O
reteta de Tartă cu roşii cherry galbene din: oua, iaurt, unt, faina,
sare, praf de copt, rosii cherry galbene, ceapa verde, cascaval si
smantana. Ingrediente: 1 ou 150 g iaurt 100 g unt 300 g faina sare praf
de copt umplutura: 20 g rosii cherry galbene 4 fire ceapa verde 200 g
cascaval 100…
Read more »
Read more »
Pudding de orez
15 April 2012
O
reteta de pudding de orez din: orez, lapte, zahar de palmier, crema de
cocos, lamaie verde, suc de lamaie verde, esenta de flori de portocale
si mango. Ingrediente: 250 g orez negru 750 ml lapte degresat 3 linguri
zahar de palmier, zahar brun cu continut mic de melasa sau miere 90 ml
crema de…
Read more »
Read more »
Pui prăjit cu seminţe de susan
15 April 2012
O
reteta de pui prajit cu seminte de susan din: taitei, ulei de floarea
soarelui, piept de pui, miere, zeama de lamaie, seminte de susan si
coriandru. Ingrediente: 2 cuiburi de tăiţei dintr-un pachet de 375g 1
linguriţă de ulei de floarea soarelui 2 bucăţi de piept de pui, tăiat în
fâşii 3 morcovi mari,…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Velvet
15 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Black Velvet din: bere si sampanie
Ingrediente: bere neagra sampanie Mod de preparare: Umpleti pe
jumatate cu bere un pahar cu picior. Completati apoi cu sampanie
Read more »
Read more »
Drob cu carne de porc si vita
15 April 2012
O
reteta de drob cu carne de porc si vita din: ceapa verde, oua, ceapa,
carne tocata, organe, prapur, boia, sare si piper. Ingrediente: 6-7
legaturi de ceapa verde 7 oua 2 cepe potrivite 750 g de carne tocata
(porc si vita) 750 g ogane (400 g ficat de porc, 200 g inima porc, 200…
Read more »
Read more »
Supa rece de lapte praf si caise
15 April 2012
O
reteta de supa rece de lapte praf si caise din: caise, zahar, lapte
praf, faina, unt, zahar vanilat si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 caise
1 lingura zahar 100 g lapte praf 1 lingura faina 30 g unt 1 plic zahar
vanilat zeama de la 1 lamaie Mod de preparare: Speli caisele si…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Croissants (video)
15 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara croissants, un preparat deosebit de
delicios si gustos, rapid si sanatos, potrivit pentru micul dejun. Cum
se prepara Croissants Pofta buna!
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu legume
15 April 2012
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu: ciuperci, orez, ceapa, bulion,
sare, piper, ulei, patrunjel verde. Ingrediente: 8 ardei graşi 100 g
ciuperci 50 g orez o ceapă o cutie de roşii în bulion sau 3 linguri de
bulion sare piper ulei pătrunjel verde Mod de preparare: Ceapa se toacă
şi se căleşte în ulei,…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu migdale si busuioc
15 April 2012
O
reteta delicioasa de cartofi cu: sare, chimen, ulei, migdale, busuioc,
smantana, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi sare chimen 4 linguri de ulei
60 g fulgi de migdale câteva frunze de busuioc Sosul cu verdeţuri: 2
cutii de smântână (150 ml fiecare) sare piper 1 legatura busuioc Mod de
preparare: Se folosesc cartofii de…
Read more »
Read more »
Sfeclă roşie umplută
15 April 2012
O
reteta delicioasa de sfecla umpluta cu: ceapa, carne de porc, orez,
smantana, sare, piper, tarhon, unt. Ingrediente: 4 sfecle roşii 1 ceapă
mică 200 g carne de porc tocată 4 linguri orez fiert 200 ml smântână
sare piper tarhon 50 g unt Mod de preparare: Se spală bine sfeclele, se
pun într-o tigaie şi…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sos de căpşuni
15 April 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: lapte, sare, gris, ou, zahar, zahar
vanilat, lamaie, unt, capsuni, gem de capsuni, amidon. Ingrediente
aluat: 500 ml lapte sare 120 g griş 1 ou 50 g zahăr 2 pachete zahăr
vanilat coaja de la 1 lămâie 1 lingură suc de lămâie unt şi pesmet
pentru tavă Ingrediente sos…
Read more »
Read more »
Oua cu maioneza si smantana
15 April 2012
O
reteta de oua cu maioneza si smantana din: oua, maioneza, smantana,
sare, piper alb, masline verzi, rosie, castravete si marar. Ingrediente:
opt oua fierte sase linguri de maioneza trei linguri de smantana sare
piper alb cateva masline verzi o rosie un castravete marar Mod de
preparare: Ouăle fierte tari se taie în două,…
Read more »
Read more »
Supa de porc picanta
15 April 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: supa de porc, praz, ou, ardei gras murat,
pasta de chilii, ghimbir, usturoi, amidon, sos de soia, condimente de
soia, sare. Ingrediente: 1,5 l de supă de porc 2 linguri de praz tocat 1
ou 1 ardei gras murat 1 lingură de pastă de chilii 1 lingură de
ghimbir…
Read more »
Read more »
File de somon la cuptor cu sirop de arţar şi usturoi
15 April 2012
O
reteta de file de somon la cuptor cu sirop de artar si usturoi din:
file de somon, usturoi, sirop de artar, sos de soia, sare si piper.
Ingrediente: file de somon 1 kg 2, 3 căţei de usturoi 3 linguri de sirop
de arţar 1 lingură sos de soia sare şi piper Mod…
Read more »
Read more »
Rosii cu ton
15 April 2012
O
reteta de rosii cu ton din: rosii, ton in ulei, sare, piper, otet,
maioneza, unt, zeama de lamaie, mustar si menta. Ingrediente: rosii ton
in ulei sare piper otet doua linguri de maioneza o lingura de unt o
lingurita de zeama de lamaie pentru ornat: mustar frunze de menta Mod
de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Budincă din cartofi si carne tocata
15 April 2012
O
reteta delicioasa de budinca din: salvie, cartofi, usturoi, dovlecel,
ulei de masline, carne tocata, piper, vin alb, lapte. Ingrediente: 1
praz câteva frunze de salvie 2 căţei de usturoi 1 dovlecel 3 roşii ulei
de măsline 500 g carne tocată sare piper 100 ml vin alb 400 g cartofi
200 ml lapte Mod de…
Read more »
Read more »
Bruschete cu vinete şi mentă
15 April 2012
O
reteta de bruschete cu vinete si menta din: vinete, ulei de masline,
otet din vin, patrunjel, menta, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 2
vinete tăiate felii subţiri ulei de măsline oţet din vin pătrunjel tocat
mentă proaspătă tocată 1 căţel de usturoi tocat fin sare şi piper Mod
de preparare: Încălzeşte o tigaie…
Read more »
Read more »
Granita de pepene verde şi mentă
15 April 2012
O
reteta de pepene verde si menta din: pepene verde, frunze de menta si
zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g pepene verde bine copt 10 frunze de
menta 1/2 zeama de lamaie pentru decor: frunze de menta Mod de
preparare: Curata pepenele de sâmburi şi taie-l bucăţi mici, pune-le
într-o tavă şi congelează-le. Când…
Read more »
Read more »
Tarte cu ansoa
15 April 2012
O
reteta delicioasa de tarte cu: ansoa, faina, unt, ou, sare, branza de
capra, avocado, usturoi, limeta, patrunjel, piper. Ingrediente: 300 g
făină 125 g unt un ou un sfert de linguriţă de sare 300 g brânză de
capră un borcănel fileuri de anşoa un avocado 5 căţei de usturoi o
limetă pătrunjel piper Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu caise si frisca
15 April 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: zahar tos, oua, faina, ulei, frisca,
gelatina, cacao, esenta de rom, praf de copt, compot caise,
scortisoara, sare, unt. Ingrediente: 300 g zahăr tos 5 oua 100 g făină
30ml ulei de floarea-soarelui 500 ml frişcă 5 g gelatină 5 linguri de
cacao o lingurita de esenţă de rom…
Read more »
Read more »
Bărcute de andive cu vinete
15 April 2012
O
reteta delicioasa de barcute cu: andive, vinete, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosie, masline, ardei capia, otet, sare, piper, oregano.
Ingrediente: 4 andive 3 vinete 125 ml ulei de măsline o ceapă doi căţei
de usturoi o roşie 100 g măsline feliate un ardei capia o lingură cu
oţet sare piper oregano Mod de…
Read more »
Read more »
Aperitive pentru masa de Paşti
14 April 2012
Masa
de Pasti trebuie sa inceapa cu aperitivele. Ca aperitive, se servesc in
primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi sau oua umplute . Va
propunem o serie de aperitive pentru masa de Paşti. Gustari pentru
dimineata de Paşte O reteta de gustare pentru dimineata de Paşte din:
castraveti, mozzarella, ridichi de luna,…
Read more »
Read more »
Miel cu verdeata si legume
14 April 2012
O
reteta de miel cu verdeata si legume din: carne de miel, usturoi verde,
ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin, ulei si ulei rosu.
Ingrediente: 1500 kg carne de miel 2 legaturi usturoi verde 1 legatura
ceapa 2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei rosii sare piper cimbru
rozmarin 2-3 linguri ulei vin…
Read more »
Read more »
Salata cu peste prajit
14 April 2012
O
reteta de salata cu peste prajit din: salata verde, file de cod, ceapa,
usturoi, sos iute, lamaie, ulei de masline si sare. Ingrediente: o
salată verde două bucăţi de file de cod o ceapă uscată 3-4 căţei de
usturoi sos iute o jumătate de lămâie două linguri de ulei de măsline
sare Mod…
Read more »
Read more »
Miel invelit in prosciutto la cuptor
14 April 2012
O
reteta de miel invelit in prosciutto la cuptor din: muschi de miel,
spanac, pesto de busuioc, rosii uscate si prosciutto. Ingrediente: 1 kg
muschi de miel 300 grame spanac 50 grame pesto de busuioc 50 grame rosii
uscate tocate 200 grame prosciutto Mod de preparare: Incinge cuptorul
la 200 de grade. Unge o…
Read more »
Read more »
Ragout de pui
14 April 2012
O
reteta de ragout de pui din: piept de pui, praz, mere, zeama de lamaie,
rosii, sare, piper, ulei, supa de pasare, cimbru si sos olandez.
Ingrediente: 800 g piept de pui 1 praz 250 g mer
Coaste de miel cu miere
14 April 2012
O
reteta de coaste de miel cu miere din: coaste de miel, ceapa, vin alb,
suc de lamaie, sos de soia, ulei de masline, usturoi si miere.
Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2 cepe tocate 50 ml vin alb 50 ml suc
de lamaie 20 ml sos de soia 30 ml ulei de masline…
Read more »
Read more »
Sase salate pentru masa de Pasti
14 April 2012
Va
prezentam Sase salate pentru masa de Pasti: Salata de radicchio, rucola
si grana padano O reteta de Salata de radicchio, rucola si grana
padano din: radicchio, rucola, grana padano, sare, crutoane, piper,
lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g
grana padano crutoane sare piper lamaie ulei de…
Read more »
Read more »
Stufat de miel pentru masa de Paşte
14 April 2012
O
reteta de stufat de miel pentru masa de pasti din: carne de miel, ceapa
verde, usturoi, bors, pasta de tomate, ulei, vegeta si piper.
Ingrediente: 1 kg de carne de miel 10 legături de ceapă verde 10
legături de usturoi verde o cană mare de borş o lingură de paste de
tomate ulei vegeta…
Read more »
Read more »
Pasca cu ciocolata
14 April 2012
O
reteta de pasca cu ciocolata din: faina, drojdie, galbenusuri, coaja de
lamaie, lapte dulce, zahar, unt, ciocolata, cacao, faina, oua, lapte,
zahar vanilat si unt. Ingrediente: 1 kg faina 50 g drojdie 8 galbenusuri
coaja rasa de la o lamaie 500 ml lapte dulce 300 g zahar 200 g unt
pentru umplutura: 100 g…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu stafide
14 April 2012
O
reteta de rucan umplut cu stafide din: curcan, grasime de gasca, bacon,
ficat de curcan, paine, amestec de carnati, ou, unt, stafide, vin,
cartofi copti, patrunjel si cirese. Ingrediente: un curcan de 3,5 kg 40 g
de grasime de gasca 8 felii de bacon umplutura: ficat de curcan o
jumatate de paine bagheta 500…
Read more »
Read more »
Cocktail Strawberry Mimosa
14 April 2012
O
reteta simpla de Cocktail Strwberry Mimosa din: champagne, suc de
portocale, piure de capsuni si capsuni. Ingrediente: 10 cl Champagne 3
cl suc de portocale 3 cl piure de capsuni capsuni Mod de preparare:
Mixam ingredientele cu putina gheaa zdrobita. Servim bautura intr-o cupa
de cocktail si decoram cu capsuni.
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu linte şi salată feta
14 April 2012
O
reteta de cotlet de miel cu linte si salata feta din: mazare, linte
verde, otet de vin, zahar brun, menta, branza feta, cotlete de miel si
ulei de masline. Ingrediente: 300g de mazăre congelată 800g linte verde
din conservă, clătită şi scursă bine 4 linguri oţet de vin 2 linguri de
zahăr brun 1…
Read more »
Read more »
Drob de pui cu masline verzi
14 April 2012
O
reteta de drob de miel cu masline verzi din: ficatei de pui, piept de
pui, masline verzi, ceapa, oua, foi de placinta, sare, piper alb si
ulei. Ingrediente: 500 g ficatei de pui un piept de pui dezosat 200 g
masline verzi fara samburi doua cepe patru oua un pachet de foi de
placinta…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu ardei si mazare
14 April 2012
O
reetta de orez cu ardei si mazare din: ceapa verde, orez, mazare,
ardei, suc de lamaie, otet, ulei, mustar, patrunjel verde si condimente.
Ingrediente: 4 fire ceapa verde + 1 ceapa uscata 250 g orez 200 g
mazare verde 1 ardei rosu 1 lingura suc de lamaie 1 lingura otet ulei 1
lingurita mustar…
Read more »
Read more »
Pască cu smântână
14 April 2012
O
reteta de pasca cu smantana din: aluat de cozonac, smantana,
galbenusuri, faina, zahar pudra, zahar vanilat, coaja de lamaie si sare.
Ingrediente: aluat de cozonac 1 kg smantana 5 galbenusuri 3 albusuri
2-3 linguri faina 250 g zahar pudra 1 plic zahar vanilat coaja de lamaie
sare Mod de preparare: Pui o foaie…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perişoare a la grec
14 April 2012
O
reteta de ciorba de perisoare a la grec din: carne tocata de porc,
orez, ou, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, smantana, galbenus de ou,
marar si sare. Ingrediente: 500 grame de carne tocată de porc o ceaşcă
de orez un ou întreg pentru perişoare 2 morcovi o ţelină 2 cepe un ardei
gras roşu…
Read more »
Read more »
Piure de spanac
14 April 2012
O
reteta de piure de spanac din: spanac, ceapa, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg spanac 1 ceapa 3 catei de usturoi sare piper Mod de
preparare: Se spală bine spanacul şi se fierbe 10 minute tn apă cu sare.
Se scoate intr-o strecurătoare, după care se pasează. Ceapa şi
usturoiul se toacă…
Read more »
Read more »
Drob de miel pentru masa de Paşti
14 April 2012
O
reteta de Drob de miel pentru masa de Paşti din: organe de miel,
prapur, ceapa, oua, paine, smantana, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: organele de miel prapu 2-3 legături de ceapă două ouă 1-2
felii de pâine o lingură smântână verdeaţă sare piper Mod de
preparare: Spală bine organele, apoi pune-le la fiert…
Read more »
Read more »
Retete de post: Conopidă picantă
14 April 2012
O
reteta de conopida picanta din: conopida, broccoli, morcov, ceapa,
stafide, ardei gras, curry, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g
conopida 300 g broccoli 1 morcov 1 ceapa 50 g stafide 1 ardei gras rosu 1
varf de cutit de turmeric sau curry 30 ml ulei sare piper Mod de
preparare: Conopida şi…
Read more »
Read more »
Miel umplut pentru masa de Paşti
14 April 2012
O
reteta de miel umplut pentru masa de Paşti din: miel, organe de miel,
oua, patrunjel, usturoi, sare, piper, ceapa, morcovi, vin si untura.
Ingrediente: 1 bucata coasta de miel cu pulpa din spate 300 g organe de
miel (ficat, plaman, inima, rinichi) 3 oua fierte 1 ou crud patrunjel
verde 2 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Zece deserturi pentru masa de Paşte
14 April 2012
Va
prezentam Zece deserturi pentru masa de Paşte: Tort cu marmeladă si
crema O reteta de tort cu marmelada si crema din: faina, galbenus,
zahar, otet din vin, ulei, untura, lapte, praf de copt, sare, ou, zahar
vanilat si marmelada de prune. Ingrediente: pentru blat: 300 g faina 1
galbenus 5 linguri zahar 2…
Read more »
Read more »
Pastrav cu garnitura de cartofi
14 April 2012
O
reteta de pastrav cu garnitura de cartofi din: pastravi, rosii,
cartofi, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi 2
rosii 400 g cartofi 100 g unt patrunjel verde sare piper Mod de
preparare: Se curăţă şi se spală bine interiorul fiecăruia se pune de
unt şi se presară sare şi împachetează…
Read more »
Read more »
Tocana de ied
14 April 2012
O
reteta de tocana de ied din: ied, rosii, ceapa, ardei, telina, morcovi,
patrunjel, hrean, tuica, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1/2 ied 1 kg
rosii proaspete 200 g ceapa 20 g ardei 1 capatana telina 200 g morcovi 3
legaturi patrunjel 1 radacina hrean 200 ml tuica 1 litru ulei sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Salata de radicchio, rucola si grana padano
14 April 2012
O
reteta de Salata de radicchio, rucola si grana padano din: radicchio,
rucola, grana padano, sare, crutoane, piper, lamaie si ulei de masline.
Ingrediente: 1 radicchio 300 g rucola 200 g grana padano crutoane sare
piper lamaie ulei de masline Mod de preparare: Se spalăfrunzele de
radicchio şi de rucola. Se stropesc cu zeamă…
Read more »
Read more »
Aperitive cu carne de miel
14 April 2012
O
reteta de aperitive cu carne de miel din: maruntaie de miel, ceapa
verde, marar verde, ceapa, sare, piper, busuioc, aluat si smantana.
Ingrediente: maruntaie de la un miel 1 legatura ceapa verde 1 legatura
marar verde 2 cepe uscate sare piper busuioc aluat pentru clatite gata
preparat smantana Mod de preparare: Faci 10-20…
Read more »
Read more »
Bors de peste
14 April 2012
O
reteta de bors de peste din: somn, crap, biban, rosioara, morcovi,
telina, rosii, ceapa, patrunjel, leustean, ulei, orez, ardei gras, bors,
sare si piper. Ingrediente: capul şi coada de la un somn şi de la un
crap patru bucăţi de biban şalău sau roşioară cinci morcovi o ţelină
două cutii de roşii decojite trei…
Read more »
Read more »
Granita cu afine, lime si Cointreau
14 April 2012
O
retete de granita cu afine, lime si cointreau din: votca aromata cu
lamaie, lichior cointreau, zeama de lime, suc de afine, apa si zahar.
Ingrediente: 50 ml votca aromata cu lamaie 50 ml lichior Cointreau 5
linguri zeama de lime 8 linguri suc de afine 100 ml apa 1 lingura zahar
Mod de…
Read more »
Read more »
Pasca de branza
14 April 2012
O
reteta de pasca de branza din: aluat, branza de vaci, zahar, faina,
sare, stafide, unt, smantana, scortisoara, esenta de vanilie, esenta de
rom si coaja de lamaie. Ingrediente: 300 g de aluat de cozonac greu de
framantat 300 g branza de vaci jumatate de pahar de zahar (sau dupa
gust) o lingura de faina…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca si stafide
14 April 2012
O
reteta de cozonac cu nuca si stafide din: faina, untura, unt, oua,
zahar pudra, lapte, smantana, drojdie, sare, zahar, nuca si stafide.
Ingrediente: 300 g faina + extra pentru tapetat tava 75 g untura 75 g
unt moale+o lingura de unt 4 oua o lingura de zahar pudra un pahar de
lapte caldut o…
Read more »
Read more »
Cum se prepara miel si couscous (video)
14 April 2012
O
reteta video despre cum se prepara miel si couscous, un preparat
absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 250 g
Couscous Lamb 1 Stock Cube 400 ml Boiling Water Butter Salt Olive Oil
Cum se prepara miel si couscous Pofta buna!
Read more »
Read more »
Rulada cu carne de miel si spanac
14 April 2012
O
reteta de rulada cu carne de miel si spanac din: pulpa de miel, spanac,
cascaval, ou, vin alb, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de
miel fara os 250 g spanac fiert 100 g cascaval ras 1 ou 50 ml vin alb 4
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi roşii
14 April 2012
O
reteta de salata de cartofi rosii din: ulei de masline extravirgin, suc
de lamaie, smantana, cartofi noi, cartofi rosii, sare de mare, piper,
ridichi, menta si arpagic. Ingrediente: 6 linguri cu ulei de măsline
extravirgin sucul de la 1-2 lămâi 250 grame de smântână sau brânză
proaspătă 500 grame de cartofi noi 500 grame…
Read more »
Read more »
Tartă de primăvară
14 April 2012
O
reteta de tarta de primavara din: faina, margarina, cascaval,
verdeturi, patrunjel, marar, pesemt, ceapa, ulei, sare, piper si chimen.
Ingrediente: 200 g faina 150 g margarina 50 ml apa 40 g cascaval 500 g
amestec de verdeturi: leurda, urzici, loboda, coji de ceapa verde sau de
usturoi 1 legatua de patrunjel 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Ciorba de pui cu legume si paste
14 April 2012
O
reteta de ciorba de pui cu legume si paste din: morcovi, patrunjel,
telina, ceapa, paste fainoase, piept de pui, ulei, leustean, patrunjel,
sare, bulion si ulei. Ingrediente: doi morcovi o rădăcină de pătrunjel o
jumătate de rădăcină de ţelină două cepe o mâană de paste făinoase un
piept de pui 2-3 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Gold Fever
14 April 2012
O
reteta simpal de Cocktail Gold Fever din: apricot brandy, bordeaux,
bitter orange si sampanie. Ingrediente: 1 cl Apricot Brandy 1 cl vin alb
Bordeaux o picatura de Bitter Orange sampanie Mod de preparare:
Apricotul Brandy-ul, vinul si Bitter Orange-ul se mixeaza cu cuburi de
gheata intr-un pahar mai mare. Turnam bautura intr-o cupa…
Read more »
Read more »
Salata de spanac
14 April 2012
O
reteta de salata de spanac din: usturoi, frunze de spanac, parmezan,
ulei de masline, sare, piper, rosii cherry si lime. Ingrediente: 4 catei
de usturoi 500 g frunze de spanac 20 g parmezan ulei de masline sare
piper rosii cherry 1 lime pentru decor Mod de preparare: Se spală bine
frunzele de spanac…
Read more »
Read more »
Friptura de miel cu hribi
13 April 2012
O
reteta de friptura de miel cu hribi din: pulpe de miel, hribi, piper,
boia, cimbru, usturoi, patrunjel, condimente pentru miel, ulei, vin alb
si foi de dafin. Ingrediente: 2 pulpe de miel 500 g hribi o lingurita
piper o lingura boia o lingurita cimbru uscat 2 lingurite usturoi o
lingurita patrunjel tocat 3 lingurite…
Read more »
Read more »
Cinci salate pentru masa de Pasti
13 April 2012
Cinci
salate pentru masa de Pasti: Salata Siciliana cu mere si ciuperci
marinate O reteta de salata siciliana cu mere si ciuperci marinate
din: rosii, mere, radacina de telina, ciuperci marinate, maioneza, ou,
masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 rosii 2 mere 150 g radac