Retete usoare:
Retete de sarbatori: Găină umplută
24 December 2012
Găină
umplută din: gaina, cartofi, vin, ceapa, ficatei, ciuperci, ardei gras,
foi de dafin, ulei si sare. Ingrediente: 1 gaina 1 kg cartofi 200 ml
vin alb 1 ceapa 200 g ficatei 5 ciuperci 1 ardei gras foi de dafin ulei
sare Mod de preparare: Spală găina, scoate-i măruntaiele şi freac-o cu
sare. Spală…
Read more »
Read more »
Racitura de porc
24 December 2012
Racitura
de porc din: felioare porc, urechi, sorici, ceapa, morcovi, patrunjel,
telina, foi de dafin, ienibahar, sare, piper, usturoi, marar si
patrunjel. Ingrediente: 6 felioare porc 2 urechi 300 g sorici 2 cepe
medii 3-4 morcovi o radacina patrunjel o telina mica 3-4 foi dafin
ienibahar sare piper o capatana usturoi marar o legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
Figurine de turta dulce
24 December 2012
Figurine
de turta dulce din: zahar pudra, faina, cacao, praf de copt, miere,
unt, albus, amidon, ulei si coloranti alimentari. Ingrediente: aluat:
250 g zahar pudra 300 g faina integrala 200 g faina alba 1 lingura caao
1,5 lingurita praf de copt 3 oua 2 linguri miere 1 lingura unt glazura:
150 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Millefeuille cu mascarpone
24 December 2012
Millefeuille
cu mascarpone din: aluat, mascarpone, oua, zahar, zahar pudra, esenta
de rom, rodie, nuca de cocos si fistic. Ingrediente: 400 g aluat foitaj
250 g mascarpone 3 oua 125 g zahar 75 g zahar pudra 1 fiola cu esenta de
rom 1 rodie fructe exotice (nuca de cocos, fistic) Mod de preparare:
Intinde…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Sangerete
24 December 2012
Sangerete
din: mate de porc, ceapa, pulpa de porc, sunca, sorici, sange de porc,
sare grunjoasa, piper, otet de mere si cuisoare. Ingrediente: 3-4 mate
de porc 3 cepe albe 400 g pulpa de porc 400 g sunca de porc 400 g sorici
800 ml sange de porc sare grunjoasa piper otet de mere 10…
Read more »
Read more »
Sase retete cu carne de porc pentru Craciun
24 December 2012
Sase
retete cu carne de porc pentru Craciun: Muschi umplut cu legume in sos
dulce-acrişor Facebook O reteta delicioasa de muschi cu legume in sos
dulce-acrisor din: muschi de porc, ardei gras verde, ardei gras galben,
salata, ceapa, zahar, pesmet, parmezan, seminte de fenicul, supa de
legume, otet de vin rosu, ulei extravirgin de masline,…
Read more »
Read more »
Sapte cocktailuri savuroase pentru Craciun
24 December 2012
Sapte
cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Summer Night O reteta
simpla de Cocktail Summer Night din: rachiu de zmeura, campari si suc de
grepfrut. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl Campari 10 cl suc de
grepfrut Mod de preparare: Mixam bine cu gheta rachiul de zmeura,
Campari-ul si sucul de fructe in…
Read more »
Read more »
Crema cu ricotta si zmeura
24 December 2012
Crema
cu ricotta si zmeura din: ricotta, lamaie, zahar, zahar vanilat,
smantana, piscoturi, sampanie, esenta de vanilie, zmeura, zahar tos,
amidon si apa. Ingrediente: 25 g ricotta 1/2 lamaie 120 g zahar 2
pliculete cu zahar vanilat 250 ml smantana dulce cateva piscoturi 100 ml
sampanie 1 fiola cu esenta de vanilie pentru sos: 300…
Read more »
Read more »
Chiftele cu merisoare
24 December 2012
Chiftele
cu merisoare din: ulei de floarea soarelui, ceapa, nucsoara, carne
tocata de vita, merisoare, galbenus si sos de merisoare. Ingrediente: 2
linguri ulei de floarea soarelui 1 ceapa, tocata marunt 1/2 lingurita de
nucsoara 500 g carne tocata de vita 100 g merisoare uscate 1 gabenus
sos de merisoare, pentru servit (optional) Mod…
Read more »
Read more »
Salata cu sos de gorgonzola
24 December 2012
Salata
cu sos de gorgonzola din: salata, portocala, sunca de praga,
gorgonzola, cascaval, ardei gras, sare, piper si smantana. Ingrediente:
cateva frunze de salata 1 portocala 150 g sunca de Praga 75 g gorgonzola
200 g cascaval 1 ardei gras rosu sare piper pentru sos: 150 ml smantana
de gatit 100 g gorgonzola sare piper…
Read more »
Read more »
Cinci retete cu carne de porc pentru Craciun
24 December 2012
Cinci
retete cu carne de porc pentru Craciun: Friptură de porc cu ananas si
rozmarin Facebook Friptură de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de
porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 700 g pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi
2 cepe…
Read more »
Read more »
Sase cocktailuri savuroase pentru Craciun
24 December 2012
Sase
cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Light Ski O reteta
simpla de Cocktail Light Ski din: rachiu de cereale, nectar de
portocale, nectar, capsuni si menta. Ingrediente: 2 cl rachiu de cereale
10 cl nectar de portocale fara zahar 4 cl nectar de caise fara zahar
bucati de capsuni menta proaspata Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pâine de casă
24 December 2012
Pâine
de casă din: faina, apa, ulei, drojdie, zahar si sare. Ingrediente: 1
kg faina 500 ml apa 8 linguri cu ulei 14 g drojdie uscata 1 lingura cu
zahar sare Mod de preparare: Pune făina într-un lighean, fă în mijloc o
gropiţă şi adaugă drojdia, zahărul şi apa caldă. Amestecă folosind o
lingură…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Toba
24 December 2012
Toba
din: stomac de porc, limba de porc, ficat de porc, inima de porc,
ureche de porc, carne de porc, sare, otet, piper, foi de dafin si
ienibahar. Ingrediente: vezica sau stomac de porc o limba de porc ceapa
rinichi de porc o bucata de ficat de porc jumatate inima de porc o
ureche de…
Read more »
Read more »
Briose fluturas
24 December 2012
Briose
fluturas din: unt, zahar, oua, praf de copt, esenta de vanilie, zahar
pudra, gem si bombonele. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 2 oua 125 g
faina, plus un praf de copt 1 lingurita esenta de vanilie pentru
glazura: 60 g unt la temperatura camerei 100 g zahar pudra 1 lingurita
esenta de…
Read more »
Read more »
Sarmale cu costita
24 December 2012
Sarmale
cu costita din: carne de porc, varza murata, orez, ceapa, costita, vin,
bulion, boia dulce, foi de dafin, piper, cimbru, ulei si sare.
Ingrediente: 1 kg carne tocata de porc 2 verze murate 1 ceasca de orez 1
ceapa 500 g costita 500 ml vin alb 3 linguri cu bulion 1 lingurita cu
boia…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun: Carnati proaspeti
24 December 2012
Carnati
proaspeti din: mate, pulpa de vita, pulpa de porc, apa, usturoi, piper,
sare, cimbru si boia. Ingrediente: mate de porc sau de oaie 500 g pulpa
de vita 1,3 kg pulpa de porc apa fiarta cat e nevoie o capatana de
usturoi piper negru macinat sare cimbru uscat si macinat o lingurita
boia …
Read more »
Read more »
Mingiute dulci cu fulgi de ovaz
24 December 2012
Mingiute
dulci cu fulgi de ovaz din: fulgi de ovaz, zahar vanilat, coaja de
lamaie, lapte, cacao, pesmet, zeama de lamaie si ciocolata. Ingrediente:
250 g fulgi de ovaz 2 pliculete zahar vanilat 2 lingurite coaja de
lamaie 7 linguri lapte condensat 1 lingurita cacao 2 linguri pesmet de
biscuiti 2 linguri zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
Patru retete cu carne de porc pentru Craciun
24 December 2012
Patru
retete cu carne de porc pentru Craciun: Cotlet cu sos de piper Facebook
Cotlet cu sos de piper din: cotlet de porc, sare, piper, unt, vin,
zahar, nucsoara, faina, nuca, cimbru, ulei de floarea soarelui, ulei de
masline, cartofi, mazare si ciuperci. Ingrediente: 8 felii cotlet de
porc sare piper 100 g unt 175…
Read more »
Read more »
Cinci cocktailuri savuroase pentru Craciun
24 December 2012
Cinci
cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Papermoon O reteta
simpla de cocktail papermoon din: bautura cu multivitamine, spumant,
zeama de lamaie si zahar. Ingrediente: 5 cl bautura cu multivitamine 5
cl vin spumant sec petru crusta de zahar: zeama de lamaie zahar Mod de
preparare: Cufundam gura unui pahar de sampanie mai intai in…
Read more »
Read more »
Crap cu bezele de cartofi
24 December 2012
Crap
cu bezele de cartofi din: crap, sare, morcovi, telina, unt, branza de
vaci, patrunjel verde, pasta de sardine, faina, pia, pesmet, ulei,
cartofi, unt, ou, galbenus si sare. Ingrediente: 800 g crap cu piele
sare 150 g morcovi 100 g telina 1 lingura cu unt 150 g branza de vaci 1
lingura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu mot
24 December 2012
Biscuiti
cu mot din: biscuiti integrali, ciocolata alba si cirese confiate.
Ingrediente: 200 g biscuiti integrali 6 linguri ciocolata alba topita 8
cirese confiate Mod de preparare: Pe mijlocul fiecarui biscuit se
picura putina ciocolata alba topita. Se taie jumatati de cirese si se
asaza pe fursecuri, cu partea taiata in jos. Se decoreaza…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu prune uscate
24 December 2012
Cotlet
de porc cu prune uscate din: cotlet de porc, bacon, ulei de masline,
usturoi, supa de carne, patrunjel verde, chimen, coriandru, piper,
ienibahar, maghiran, sare, prune uscate, cartofi si ceapa. Ingrediente: 1
cotlet de porc fara os 10-12 felii subtiri de bacon 3 linguri ulei de
masline 4 catei de usturoi (mari) 1 cana…
Read more »
Read more »
Panettone cu crema de branza
24 December 2012
Panettone
cu crema de branza din: faina, unt, drojdie, ou, galbenus, zahar,
lapte, sare, coaja de lamaie, coaja de portocala, stafide, fructe
confiate, branza de vaci, iaurt, miere si gelatina. Ingrediente: pentru
aluat: 400 g faina 100 g unt 25 g drojdie proaspata 1 ou intreg plus 1
galbenus 100 g zahar 150 ml lapte…
Read more »
Read more »
Trei retete cu carne de porc pentru Craciun
24 December 2012
Trei
retete cu carne de porc pentru Craciun: Rulada de porc cu caise uscate
By clau Facebook Rulada savuroasa de porc din: muschiulet de porc, sunca
de parma, umplutura pentru carnati, ceapa, salvie, caise uscate,
usturoi, vin rosu si gem de coacaze. Ingrediente: 1 kg muschiulet de
porc 200 g sunca de Parma (aprox. 16 felii)…
Read more »
Read more »
Patru cocktailuri savuroase pentru Craciun
24 December 2012
Patru
cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Juicer O reteta simpla
de Cocktail Juicer din: suc de portocale, suc de grepfrut, zeama de
lamaie, rom brun si amaretto. Ingrediente: 3 cl suc proaspat de
portocale 3 cl suc proaspat de grepfrut 1 cl zeama proaspata de lamaie 3
cl rom brun 2 cl Amaretto Mod…
Read more »
Read more »
Fleică pe pat de legume
24 December 2012
Fleică
pe pat de legume din: fleica, morcovi, ardei gras, ceapa, piper boabe,
usturoi, vin si sare. Ingrediente: 1 kg fleica 4-5 morcovi 1 ardei gras
3-4 cepe potrivite 1 lingura cu piper boabe 4-5 catei de usturoi 1 cana
cu vin alb sare Mod de preparare: Fasonează fleica, să fie ca un
dreptunghi.…
Read more »
Read more »
Somon in crusta de susan
24 December 2012
Somon
in crusta de susan din: file de somon, zeama de lamaie, smantana,
ghimbir, ulei de masline, sare, piper, seminte de susan, pasta wasabi si
ulei. Ingrediente: 4 bucati file de somon zeama de la 1 lamaie 200 ml
smantana dulce 1 lingurita rasa de ghimbir 3 linguri ulei de masline
sare piper 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu crema ganas
23 December 2012
Tort
de ciocolata cu crema ganas din: unt, zahar tos, cacao, faina, praf de
copt, bicarbonat de sodiu, smantana, esenta de vanilie, miere si
ciocolata. Ingrediente: pentru blat: 150 g unt, la temperatura camerei
150 g zahar tos 40 g cacao 150 g faina 1 praf de copt 1/2 lingurita
bicarbonat de sodiu 2 oua…
Read more »
Read more »
Peste cu prune uscate
23 December 2012
Peste
cu prune uscate din: paine, lapte, prune uscate, migdale, oua,
nucsoara, albus, unt, crap, lamaie si sare. Ingrediente: 150 g paine
toast alba 100 ml lapte 100 g prune uscate 100 g migdale 2 oua 1 varf
cutit de nucsoara 1 albus 100 g unt 1/2 crap fara solzi (circa 800 g)
1/2 lamaie…
Read more »
Read more »
Pachetele cu ciuperci
23 December 2012
Pachetele
cu ciuperci din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci,
patrunjel, smantana, aluat, faina, ou si seminte de chimen. Ingrediente:
25 g unt, plus extra pentru uns 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa
mica, tocata marunt 1 catel de usturoi, zdrobit 350 g amestec de
ciuperci feliate 1 mana de patrunjel, tocat fin…
Read more »
Read more »
Trei cocktailuri savuroase pentru Craciun
23 December 2012
Trei
cocktailuri savuroase pentru Craciun: Cocktail Green Summer O reteta
simpla de Cocktail Green Summer din: lichior de banane verzi, suc de
ananas, bitter lomn, carambola si cirese. Ingrediente: 4 cl lichior de
banane verzi 4 cl suc de ananas Bitter Lemon o felie de carambola cirese
Mod de preparare: Turnam lichiorul si sucul…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc umpluta cu varza
23 December 2012
Pulpa
de porc umpluta cu varza din: pulpa de porc, varza rosie, morcovi,
sare, pesmet, piper, ceapa, vin, frunze de dafin, sare grunjoasa, boia,
ulei, usturoi si salvie. Ingrediente: un kg pulpa de porc o varza mica
rosie 3-4 morcovi
Salata cu mozzarella si rucola
23 December 2012
Salata
cu mozzarella si rucola din: mozzarella, rosii cherry, rucola, piper,
ulei de masline, otet balsamic, miere, busuioc si sare. Ingrediente: 150
g mozzarella 100 g rosii cherry cateva frunze de rucola piper pentru
dressing: 4 linguri cu ulei de masline 2 lingurite cu otet balsamic 1
lingurita cu miere 2-3 frunze de busuioc sare…
Read more »
Read more »
Rulada cu ierburi aromate
23 December 2012
Rulada
cu ierburi aromate din: piept de curcan, oua, ou, ciuperci, usturoi,
rozmarin, maghiran, cimbru, arahide, supa de carne, sare si piper.
Ingrediente: 800 g piept de curcan 3 oua fierte tari 1 ou crud 5-6
ciuperci 3 catei de usturoi rozmarin maghiran cimbru 250 g arahide 150
ml supa de carne sare piper …
Read more »
Read more »
Rasol condimentat
23 December 2012
Rasol
condimentat din: rasol de porc, costita, coriandru, maghiran, usturoi,
vin, rozmarin, foi de dafin, piper si sare. Ingrediente: 1 rasol de porc
fasii de costita cat sa acoperi carnea 1 lingura de coriandru 1 lingura
cu maghiran 1 capatana de usturoi 1 cana cu vin alb 1 fir de rozmarin
1-2 foi de dafin…
Read more »
Read more »
Fitofag cu bacon
23 December 2012
Fitofag
cu bacon din: fitofag, ceapa, ardei, bacon, lamai, unt, cimbru, sare,
piper, faina, unt, lapte, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 4
rondele fitofag (250 g fiecare) 1 ceapa 1 ardei galben mic 300 g bacon 2
lamai 100 g unt 2 crengute cimbru verde sare piper pentru sos: 1
lingura faina 1 lingura…
Read more »
Read more »
Napolitane fantezie
23 December 2012
Napolitane
fantezie din: unt, zahar pudra, biscuiti, lapte praf, migdale, foi de
napolitana, ciocolata si migdale. Ingrediente: 240 g unt moale 100 g
zahar pudra 90 g biscuii caramelizati 90 g lapte praf circa 80 g migdale
tocate 2 foi napolitane 70 g ciocolata topita 30 g migdale macinate
Mod de preparare: Se bate…
Read more »
Read more »
File de porc umplut
23 December 2012
File
de porc umplut din: file de porc, ulei de masline, kaizer, ciuperci,
usturoi, pesmet, porumb, sos de soia, vin rosu, ceapa, sare si piper.
Ingrediente: 2 bucati file de porc cu sorici (circa 1 kg una) 4 linguri
ulei de masline 150 g kaizer 500 g ciuperci 1 catel de usturoi 1 linguri
pesmet…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu prune uscate
22 December 2012
Rulada
de curcan cu prune uscate din: prune uscate, vin rosu, ardei iute,
piept de curcan, bacon, ceapa, unt, supa de pui, sare si piper.
Ingrediente: 100 g prune uscate 50 ml vin rosu dulce 1 ardei iute 800 g
piept de curcan 8 felii de bacon 1 ceapa 40 g unt 100 ml supa…
Read more »
Read more »
Tort de cocos cu aromă de zmeură si vanilie
22 December 2012
Tort
de cocos cu aromă de zmeură si vanilie: oua, unt, zahar, faina, praf de
copt, fulgi de cocos, lichior de cocos, gem de zmeura si baton de
vanilie. Ingrediente: 4 oua 125 g unt 170 g zahar 100 g faina 1
lingurita praf de copt 150 g fulgi de cocos 3 linguri lichior de…
Read more »
Read more »
Bezele cu crema
22 December 2012
Bezele
cu crema din: bezele, ciocolata, drajeuri, unt, zahar pudra si alune.
Ingrediente: 50 bezele 40 g ciocolata topita 1 lingura drajeuri mici
decorative de zahar 70 g unt moale 40 g zahar pudra 20 g alune prajite
si macinate Mod de preparare: Jumătate din cantitatea de bezele se
introduce în ciocolată topită şi…
Read more »
Read more »
Piept de curcan in aluat de branza
22 December 2012
Piept
de curcan in aluat de branza din: piept de curcan, ulei, praz, bacon,
ou, sare, piper, nuca macinata, branza de vaci, faina, lapte, ulei,
sare, ciuperci, broccoli, praz, unt, piper si suc de lamaie.
Ingrediente: 2 bucati piept de curca (600 g) 2 linguri ulei 1 praz 8
felii de bacon 1 ou sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri de sarbatori
22 December 2012
Fursecuri
de sarbatori din: zahar, unt, oua, extract de vanilie, extract de
migdale, faina, praf de copt si sare. Ingrediente: 2 cesti de zahăr 1
1/2 cesti unt nesarat, la temperatura camerei 4 oua la temperatura
camerei 3/4 lingurita extract de migdale 3/4 lingurite extract de
vanilie 5 cupe faina 2 lingurite praf de copt…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel cu aroma de rozmarin
22 December 2012
Friptura
de vitel cu aroma de rozmarin din: muschi de vitel, ulei de masline,
cimbru, rozmarin, ceapa rosie, alune, rozmarin, oregano, piper si sare.
Ingrediente: 1,5 muschi de vitel 3 linguri ulei de masline 1 lingura
cimbru tocat 1 lingura rozmarin tocat 3 cepe rosii mici 150 g alune
zdrobite crengute de rozmarin 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cosulete cu cremă de merisoare
22 December 2012
Cosulete
cu cremă de merisoare din: faina, zahar pudra, unt, galbenusuri, coaja
de lamaie, compot de merisoare, albus, ciocolata si fulgi de migdale.
Ingrediente: aluat: 200 g faina 60 g zahar pudra 120 g unt 2 galbenusuri
coaja de lamaie rasa crema: 300 g compot de merisoare 120 g zahar pudra
1/2 albus glazura: 150…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ginseng şi coacăze negre
22 December 2012
Aşază
într-o cană 2 pliculeţe de ceai de ginseng şi coacăze roşii şi toarnă
100 ml de apă clocotită peste ele. Lasă să infuzeze timp de 1 oră, apoi
îndepărtează pliculeţele. Imparte ceaiul în 2 pahare de şampanie. Adaugă
câte 1 cub de zahăr în fiecare pahar şi completează cu spumant.
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă şi mere
22 December 2012
Salată
de sfeclă şi mere din: sfecla, mere, telina, nuci, patrunjel, ulei de
nuci si otet de vin rosu. Ingrediente: 250 g sfecla fiarta sau coapte,
taiata in cubulete cu latura de 1 cm 2 mere, taiate in cubulete cu
latura de 1 cm 2 tulpini de telina Apio, tocate fin 50 g nuci, tocate…
Read more »
Read more »
Zece cocktailuri pentru Craciun
22 December 2012
Zece
cocktailuri pentru Craciun: Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Tantoe
Michelada. Ingrediete: 1 oz. Tanteo Jalapeno Tequila 6 oz. Dos Equis
Beer 2 oz. Lime Juice 1 Tbsp chipotle Read more » Cum se prepara
Cocktail Greyhound (video) O reteta video foarte simpla…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Cârnati bănăţeni
22 December 2012
Cârnati
bănăţeni din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, boia, vin
si mate. Ingrediente: 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica) 2
capatani de usturoi sare piper 1 lingurita ienibahar pisat 1 lingura cu
boia iute 1 pahar cu vin rosu mate Mod de preparare: Spală bine carnea
de porc. Dă toată carnea prin…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc la cuptor
22 December 2012
Cotlet
de porc la cuptor din: cotlet de porc, usturoi, ulei de masline, vin
rosu, boia de ardei, piper, coriandru, seminte de chimen, cimbru, boabe
de mustar, sare si cartofi. Ingrediente: 1 bucata cotlet (cu os cu tot)
de circa 2 kg 4 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline 1 pahar de
vin…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu migdale
22 December 2012
Biscuiţi
cu migdale din: albusuri, zahar pudra, faina si migdale. Ingrediente: 4
albusuri 100 g zahar pudra 90 g faina 100 g migdale intregi nedecojite
Mod de preparare: Se bat albuşurile şi se înglobează zahărul pudră; se
adaugă apoi făina şi migdalele. Compoziţia se aşază într-o formă unsă
şi tapetată cu făină. Se încinge…
Read more »
Read more »
Pateu de păstrăv afumat şi hrean
22 December 2012
Pateu
de păstrăv afumat şi hrean din: crema de branza, pasta de hrean, coaja
de lamaie, zeama de lamaie, marar, pastrav afumat, paine de secara si
salata. Ingrediente: 140 g crema de branza 1 lingurita pasta de hrean
coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie 1 lingura de marar tocat marunt,
plus frunze intregi…
Read more »
Read more »
Cocktail cu suc de struguri si zeama de limeta
22 December 2012
Cocktail
cu suc de struguri si zeama de limeta din: suc de struguri rosii, suc
de struguri albi, zeama de limeta si limeta. Ingrediente: 10 cl suc de
struguri rosii 1 cl suc de struguri albi 2 cl zeama de limeta o felie de
limeta Mod de preparare: Cufundam marginea unui pahar mai inalt…
Read more »
Read more »
Praz si mazare cu unt si sos de menta
22 December 2012
Topeste
40 g unt intr-o tigaie incapatoare. Adauga 250 g praz, taiat rondele,
acopera si caleste 5 minute, amestecand din cand in cand, pana se
inmoaie. Adauga 350 g mazare decongelata, asezonata bine, acopera din
nou si mai caleste 2 minute. Toaca o legatura mica de menta proaspata
(doar frunzele), adauga peste legume, asezoneaza si…
Read more »
Read more »
Noua cocktailuri pentru Craciun
22 December 2012
Noua
cocktailuri pentru Craciun: Cocktail White Russian O reteta de cocktail
White russian din votca, lichior de cafea si frisca. Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – old fashioned Categorie – Coffee
liqueur drinks Decoraţiune – fără Se serveste seara şi noaptea
Ingrediente: 5/70 votcă 3/10 lichior de cafea 2/10 frişca…
Read more »
Read more »
Zece retete pentru Craciun
22 December 2012
Zece
retete pentru Craciun: Tort cu portocale şi căpşuni O reteta delicioasa
de tort cu portocale si capsuni din: blat de tort, branza de vaci,
capsuni, portocale, zahar, frisca, oua, coniac si zahar vanilat.
Ingrediente: 1 blat de tort 200 gr brânză de vaci 200 gr căpşuni 200 gr
portocale 150 gr zahăr 200 ml…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Muschi de porc la cuptor
22 December 2012
Muschi
de porc la cuptor din: muschi de porc, sunca, unt, svaiter, coniac,
vin, supa de carne, ulei de masline, ceapa, morcovi, cartofi, sare si
verdeturi. Ingrediente: 1 muschi de porc de circa 1,5 kg (dezosat) 6
felii mari de sunca fiarta 2 linguri unt 12 felii de svaiter 150 ml
coniac 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute de cartofi
22 December 2012
Chiftelute
de cartofi din: cartofi, ceapa, pesmet, oua, amidon, sare, piper si
ulei de arahide. Ingrediente: 2 1/2 kg cartofi 1 ceapa mare 3/4 ceasca
pesmet 2 oua batute 1 lingura de amidon de cartofi Sare și piper ulei de
arahide pentru prajit Mod de preparare: Se curata cartofii, se dau pe
razatoare. Procedati…
Read more »
Read more »
Stelute cu ciocolata
22 December 2012
Stelute
cu ciocolata din: faina, zahar pudra, unt, nuci, esenta de rom, gem de
coacaze si ciocolata neagra. Ingrediente: aluat: 180 g faina 90 g zahar
pudra umplutura 1: 150 g unt 100 g zahar pudra 1 galbenus 100 g nuci
macinate 2 picaturi esenta de rom umplutura 2: 50 g gem de coacaze
ornat:…
Read more »
Read more »
Pulpa picanta
22 December 2012
Pulpa
picanta din: pulpa de porc, usturoi, piper, boia de ardei, sare,
ciuperci, ulei, ceapa, untura de porc si ciuperci murate. Ingrediente: 1
pulpa de porc din spate mica 6 catei de usturoi 1/2 lingurita piper
macinat 1 lingura boia de ardei iute 1/2 lingurita sare 200 g ciuperci
2-3 linguri ulei 1 ceapa 100…
Read more »
Read more »
Opt cocktailuri pentru Craciun
22 December 2012
Opt
cocktailuri pentru Craciun: Cum se prepara Cocktail Camden (video) O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Camden din:
gin, lillet blanc si cointreau. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Lillet Blanc 1
oz Cointreau Read more » Cocktail Gin Safari O reteta simpla de
Cocktail Gin Safari din: gin, lichior Amarula,…
Read more »
Read more »
Noua retete pentru Craciun
22 December 2012
Noua
retete pentru Craciun: Retete delicioase: Pui cu legume O reteta
delicioasa de pui cu legume din: pui, zarzavat de supa, foaie de dafin,
boabe piper, smantana, vin alb, sos waorcester, suc de lamaie, morcovi,
dovlecei, ulei de masline, otet de vin rosu si sare. Ingrediente: 2 pui
(a 450 g) 1 legătură zarzavat de…
Read more »
Read more »
Faguri de miere
22 December 2012
Faguri
de miere din: faina, cacao, zahar pudra, unt, galbenus, alune, nuci,
zahar pudra, albusuri, unt, lichior de oua. Ingrediente: aluat: 90 g
faina 15 g cacao 40 g zahar pudra 70 g unt 1 galbenus glazura de
martipan fals: 100 g alune 100 g nuci 200 g zahar pudra 1-2 albusuri
crema: 125 g…
Read more »
Read more »
Copane de cocos umplute
22 December 2012
Copane
de cocos umplute din: copane de cocos, carne de porc, mar, prune
uscate, castane dulci, ou, paine uscata, lapte, vin, ulei de masline,
supa de pui, maghiran, rozmarin, sare, piper, ciuperci si castane.
Ingrediente: 2 copane mari de cocos sau cuca (circa 1 kg amandoua) 300 g
carne de porc tocata (sau piept de…
Read more »
Read more »
Banane cu ciocolata
22 December 2012
Banane
cu ciocolata din: faina, praf de copt, budinca de vanilie, zahar pudra,
unt, ou, galbenus, unt, dulceata de coacaze si ciocolata. Ingrediente:
250 g faina 1/4 plic praf de copt 125 g zahar pudra 100 g budinca de
vanilie 125 g unt
Retete de sarbatori: Caltabos
22 December 2012
Caltabos
din: piept de porc, caltabos, ceapa, orez, slaninuta, foi de dafin,
ienibahar si boabe de piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc mat (gros)
de caltabos 2 cepe 1 pahar orez 2 linguri cu slaninuta tocata marunt foi
de dafin ienibahar boabe de piper negru pentru fiert Mod de
preparare: Lasă maţul în…
Read more »
Read more »
Morcovi cu cimbru, unt si miere
22 December 2012
Incinge
cuptorul la 5/190C. Intr-o tava de copt, amesteca 500 g morcovi, taiati
rondele groase, cateva ramurele de cimbru, doar frunzele, 50 g unt si 2
linguri miere, apoi asezoneaza. Coace 50 de minute – 1 ora, intorcand
din cand in cand, pana se inmoaie si se rumenesc. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Curcan cu smochine
22 December 2012
Curcan
cu smochine din: curcan, unt, smochine, castane, miere, frunze de
dafin, cimbru, lamaie, ceapa, gutuie, supa de carne, vin, coniac, sare
si piper. Ingrediente: 1 curcan (aproximativ 3-4 kg) 200 g unt 100 g
smochine uscate 100 g castane 3 linguri miere 2 frunze de dafin 1
crengute de cimbru 1 lamaie 2 cepe…
Read more »
Read more »
Sapte cocktailuri pentru Craciun
21 December 2012
Sapte
cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Private Lover O reteta simpla de
Cocktail Private Lover din: rachiu, nectar de piersici, suc de
grapefruit, carambola si capsuni. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2
cl nectar de piersici 2 cl suc de grepfruit o felie de carambola
capsuni Mod de preparare: Mixam rachiul si sucurile de fructe…
Read more »
Read more »
Opt retete pentru Craciun
21 December 2012
Opt
retete pentru Craciun: Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac,
ardei gras rosu si coriandru Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei
gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline,
ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei
gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac…
Read more »
Read more »
Sase cocktailuri pentru Craciun
21 December 2012
Sase
cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Batida de Maracuja (Passion fruit)
O reteta simpla de Cocktail Batida de Maracuja din: cachaca, suc de
ananas, suc de lime, sirop de zahar si maracuja. Face parte din
categoria Batidas, categorie de cocktailuri derivate din Caipis,
destinate perioadei de vara. Pot fi consumate pe tot parcursul anului.
Maracuja are…
Read more »
Read more »
Sapte retete pentru Craciun
21 December 2012
Sapte
retete pentru Craciun: Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac,
ardei gras rosu si coriandru Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei
gras rosu si coriandru din: dovleac, sare, piper, ulei de masline,
ceapa, telina, usturoi, supa de legume, chimen, fasole neagra, ardei
gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri tortilla. Ingrediente: 1 dovleac…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru
21 December 2012
Supa
cu fasole neagra cu dovleac, ardei gras rosu si coriandru din: dovleac,
sare, piper, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, supa de legume,
chimen, fasole neagra, ardei gras, sos tabasco, iaurt si chip-uri
tortilla. Ingrediente: 1 dovleac mare (de aproximativ 1,5 kg.) sare si
piper negru proaspat 2 lingurite ulei de masline 2 cesti…
Read more »
Read more »
Pui în stil asiatic
21 December 2012
Pui
în stil asiatic din: praz, ceapa verde, usturoi, piept de pui, ulei de
masline, ghimbir, miere, supa de pui si sherry. Ingrediente: 1 fir de
praz 1 legatura ceapa verde 1 catel de usturoi 600 g file de piept de
pui 3 linguri ulei de masline 1 lingurita ghimbir ras 2 linguri miere
200…
Read more »
Read more »
Sarmale cu afumatura si pasta de tomate
21 December 2012
Sarmale
cu afumatura si pasta de tomate din: carne de porc, ceapa, orez, pasta
de tomate, cimbru, varza murata, costita afumata, foi de dafin, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 cepe mari 3 linguri orez 4
linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru 2-3 kg varza murata 200-300 g
costita afumata…
Read more »
Read more »
Cornulete cu morcovi
21 December 2012
Cornulete
cu morcovi din: faina, margarina, morcovi, coaja de portocala,
scortisoara, fructoza si migdale. Ingrediente: 200 g faina 100 g
margarina 100 g morcovi rasi 1 lingurita coaja de portocala rasa 1 praf
scortisoara macinata 1 lingura rasa fructoza 150 g migdale curatate si
macinata Mod de preparare: Se stoarce sucul de morcovi. Se…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Carnati de casa
21 December 2012
Carnati
de casa din: carne de porc, carne de vita, usturoi, cimbru, boia dulce,
boia iute, piper, sare grunjoasa si intestine de porc. Ingrediente: 3
kg carne de porc mai grasa 1,5 carne de vita 3 capatani de usturoi
potrivite 1 lingura cimbru uscat 2 linguri boia dulce 1 lingura boia
iute 1 lingurita piper…
Read more »
Read more »
Flori de nea
21 December 2012
Flori
de nea din: faina, branza de vaci, praf de ou, sare, margarina,
merisoare, gem de visine si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina
integrala 200 g branza de vacidegresata 100 g margarina 10 g praf
substituit de ou+20 ml apa sare 30 g merisoare uscate 50-70 g gem de
visine zahar pudra Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si migdale
21 December 2012
Fursecuri
cu ciocolata si migdale din: indulcitor, cacao, sare de mare, ciocolata
amaruie, migdale, nuca de cocos si albusuri de ou. Ingrediente: 3 cupe
indulcitor 3/4 ceasca de cacao pudra 1/2 lingurita sare de mare 3/4
ceasca ciocolata amaruie 1 cana de migdale, prajite și tocate 3/4 ceasca
de nuca de cocos neindulcita 4 albușuri…
Read more »
Read more »
Cinci cocktailuri pentru Craciun
21 December 2012
Cinci
cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Jagertonic O reteta simpla de
Cocktail Jagertonic din: jagermaister, tonic si portocala. Ingrediente: 4
cl Jagermaister tonic o felie de portocala Mod de preparare: Turnam
Jagermaister intr-un pahar pentru bauturi lungi pe 3 cuburi de gheata,
completam cu tonic si decoram cu o felie de portocala. Read more »…
Read more »
Read more »
Sase retete pentru Craciun
21 December 2012
Sase
retete pentru Craciun: Ciorba acra de porc Ciorba acra de porc din:
oase de porc afumat, morcov, telina, ardei gras, ceapa, rosii, zeama de
varza, patrunjel, leustean, ulei, sare, piper, ou si faina. Ingrediente:
300 de grame de oase de porc afumate un morcov o telina un ardei gras
verde o ceapa doua rosii…
Read more »
Read more »
Fenicul la cuptor, cu smantana si sunca
21 December 2012
Fenicul
la cuptor, cu smantana si sunca din: bulbi de fenicul, usturoi, ulei de
masline, sunca si smantana. Ingrediente: 3 bulbi de fenicul 2 catei de
usturoi 1 lingura ulei de masline 100 g sunca 125 ml smantana Mod de
preparare: Incinge cuptorul la 5/190°C. Aranjeaza 3 bulbi de fenicul,
taiati felii groase, intr-un…
Read more »
Read more »
Sunculiţă fiartă în bere
21 December 2012
Sunculiţă
fiartă în bere din: piept de porc, usturoi, lamaie, bere, ceapa, sare,
piper si boia iute. Ingrediente: kg piept de porc 3-4 catei de usturoi 1
lamaie 1 doza de bere 1 ceapa sare piper boia iute Mod de preparare:
Fasonează şunca, freac-o cu puţină sare, apoi împăneaz-o ici-colo cu
feliuţe de usturoi.…
Read more »
Read more »
Chec cu pui
21 December 2012
Chec
cu pui din: carne de pui, paine, lapte, piept de pui, rosii uscate,
ceapa, oua, usturoi, rozmarin, unt, sare, piper, faina si patrunjel
verde. Ingrediente: 750 g carne de pui tocata 3 felii paine 100 ml
lapte 300 g piept de pui 100 g rosii uscate 1 ceapa mare 4 oua 2 catei
usturoi…
Read more »
Read more »
Ochiuri cu spanac si ciuperci
21 December 2012
Ochiuri
cu spanac si ciuperci din: unt, ciuperci, spanac, vin rosu, nucsoara,
smantana, oua si ceapa verde. Ingrediente: 40 g unt 300 g ciuperci,
taiate felii sau sferturi 200 g spanac, bine spalat 3 linguri vin rosu
un praf de nucsoara macinata 6 linguri smantana 6 oua, mari 1lingura
ceapa verde, tocata Mod de…
Read more »
Read more »
Patru cocktailuri pentru Craciun
21 December 2012
Patru
cocktailuri pentru Craciun: Cocktail South Of The Border O reteta
simpla de Cocktail South Of The Border din: tequilla, tia maria si
limeta. Ingrediente: 3 cl tequilla 2 cl Tia Maria limeta Mod de
preparare: Intr-un pahar mai mic stoarcem zeama de la o limeta, adaugam
cuburi de gheata si turnam deasupra ingredientele…
Read more »
Read more »
Turtite cu hrisca
21 December 2012
Turtite
cu hrisca din: praf de bautura cu soia, faina de hrisca, apa, coaja de
portocala confiata, fulgi de migdale, nuci, stafide, cirese confiate,
scortisoara si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 linguri praf de bautura
cu soia 50 g faina de hrisca 50 ml apa 40 g coaja de portocala confiata
30 g fulgi de migdale…
Read more »
Read more »
Budinca de orez negru cu fructe
21 December 2012
Budinca
de orez negru cu fructe din: orez negru, orez cu bobul rotund, zahar,
lapte de cocos, sare, mango, carambol si limeta. Ingrediente: 1 ceasca
de orez negru cleios 1/2 ceasca orez cu bob rotund, alb 1/2 ceasca zahar
300 ml lapte de cocos 1 praf de sare 1 mango 1 carambol 1 limeta …
Read more »
Read more »
Cinci retete pentru Craciun
21 December 2012
Cinci
retete pentru Craciun: Friptură de porc cu ananas si rozmarin Friptură
de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa,
unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g
pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe 100 g unt ananas
2…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel umpluta cu verdeata si usturoi
21 December 2012
Pulpa
de miel umpluta cu verdeata si usturoi din: pulpa de miel, ceapa,
pesmet, seminte de floarea soarelui, rozmarin, cimbru, ulei de masline,
usturoi si coaja de lamaie. Ingrediente: o pulpa de miel de 1,8 kg
pentru umplutura: 2 cepe, curatate si tocate 30 g pesmet proaspat 20 g
seminte de floarea soarelui, prajite 2…
Read more »
Read more »
Gado gado
21 December 2012
Gado
gado din: fasole verde, morcovi, germeni de soia, varza chinezeasca,
arahide, ulei, usturoi, pasta sambal oelek, zahar brun, suc de limette
si lapte de cocos. Ingrediente: 300 g fasole verde 3 morcovi 200 g
germeni de soia 200 g varza chinezeasca sos: 100 g arahide 2 cepe 1
catel de usturoi 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Rulada cu caramel si portocale
21 December 2012
Rulada
cu caramel si portocale din: oua, zahar tos, faina, fulgi de migdale,
praf de copt, coaja de portocala, frisca, ciocolata, cointreau, esenta
de vanilie, sos caramel si portocale. Ingrediente: 3 oua 100 g zahar tos
50 gfaina alba 50 g fulgi de migdale 1⁄2 lingurita praf de copt coaja
de la 2 portocale pentru…
Read more »
Read more »
Muschi de porc umplut
21 December 2012
Muschi
de porc umplut din: muschi de porc, carne macra, ou, usturoi, vin alb,
supa de carne, foi de dafin, ulei de masline, rozmarin, maghiran,
cimbru, sare, piper, mere si ierburi aromate. Ingrediente: 1 kg muschi
de porc 250 g carne macra tocata 1 ou 3 catei de usturoi 150 ml vin alb
sec 200…
Read more »
Read more »
Trei cocktailuri pentru Craciun
21 December 2012
Trei
cocktailuri pentru Craciun: Cocktail Banana Lemon O reteta simpla de
Cocktail Banana Lemon din: lichior de banane verzi, bitter lemon si
lamaie. Ingrediente: 6 cl lichior de banane verzi Bitter lemon o felie
de lamaie Mod de preparare: Punem cateva cuburi de gheata intr-un
pahar pentru bauturi lungi si turnam in pahar lichiorul…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu sos chimion
21 December 2012
Cotlet
de porc cu sos chimion din: cotlet de porc, ulei, oase de porc, morcov,
praz, telina, usturoi, cimbru, rozmarin, foaie de dafin, chimion si
rosii. Ingrediente: 1 cotlet de porc ulei pentru prajit sos de chimion: 1
kg oase de porc 1 morcov 1/2 praz 1 fir de telina 1 catel de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu sos de mustar Dijon si hrean
21 December 2012
Friptura
de vita cu sos de mustar Dijon si hrean din: carne de vita, usturoi,
rozmarin, cimbru, patrunjel, condimente, sare de mare, piper, ulei de
masline, hrean, smantana si mustar dijon. Ingrediente: 7-8 bucati carne
de vita 4 catei de usturoi 2 linguri de frunze proaspete de rozmarin,
tocat fin 2 linguri de frunze proaspete…
Read more »
Read more »
Usturoi copt
21 December 2012
Usturoi
copt din: usturoi, ulei de masline, paine si unt. Ingrediente: 4
capatani de usturoi 1,5 linguri ulei de masline 1 paine bagheta feliata
unt Mod de preparare: De la fiecare căpăţână de usturoi se taie câte
un căpăcel astfel încât să se vadă toţi căţeii; apoi se aşază pe folie
de aluminiu. Se…
Read more »
Read more »
Spuma de fructe cu ciocolata
21 December 2012
Spuma
de fructe cu ciocolata din: blat de tort, zmeura, fructe de padure,
zahar tos, gelatina, albusuri si frisca. Ingrediente: un blat de tort
gata preparat 4 linguri zmeura sau coacaze (optional) 250 g fructe de
padurecongelate,
Patru retete pentru Craciun
21 December 2012
Patru
retete pentru Craciun: Retete de sarbatori: Kaizer Kaizer din: piept de
porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce, usturoi, piper,
ulei de floarea soarelui si vin. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc cu
sorici cu tot 250 g sare 1 lingurita cu zahar 2 foi de dafin 2 linguri
cu boia…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Carnati proaspeti
21 December 2012
Carnati
proaspeti din: carne grasa, usturoi, sare, piper, ienibahar, cimbru si
mate. Ingrediente: 3 kg carne grasa (piept, scaricica, fleica) 2
capatani de usturoi sare piper 1 lingura cu ienibahar pisat 1 lingura cu
cimbru pisat mate Mod de preparare: Dă toată carnea prin maşina de
tocat (toac-o mai mare, ca să nu se…
Read more »
Read more »
Iepure în crustă de nuci
21 December 2012
Iepure
în crustă de nuci din: patrunjel, unt, sare, carne de iepure, oua,
piper, faina, pesmet, nuci si ulei de masline. Ingrediente: 4 fire
patrunjel 2 linguri unt sare 4 fileuri de carne de iepure (pulpe
superioara) 2 oua piper 80 g faina 100 g pesmet 50 g nuci macinate ulei
de masline Mod…
Read more »
Read more »
Tort aperitiv cu somon
21 December 2012
Tort
aperitiv cu somon din: somon afumat, branza de vaci, smantana,
gelatina, marar verde, busuioc verde, paine, unt, icre de manciuria,
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g somon afumat 750 g branza de
vaci cremoasa 5 linguri smantanagroasa 2 pliculete gelatina marar verde
frunze de busuioc verde 1 paine integrala 100 g unt 2…
Read more »
Read more »
Cocktailuri pentru Craciun
21 December 2012
Cocktailuri
pentru Craciun: Cocktail Olympic Drink Cocktail Olympic Drink din: suc
de struguri rosii, suc de struguri, zeama de lamaie, siropd e zahar,
galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4 cl suc de struguri
deschis la culoare 1 cl zeama de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Snitel de vită marinat
21 December 2012
Snitel
de vită marinat din: muschi de vita, ulei de masline, suc de lamaie,
sos worcester, zahar brun, sare, piper, malai si ulei pentru prajit.
Ingrediente: 600 g file de muschi de vita 2 linguri ulei de masline
sucul de la 1 lamaie 1 lingurita sos Worcester 1 linguar zahar brun sare
piper 100 g…
Read more »
Read more »
Trei retete pentru Craciun
20 December 2012
Trei
retete pentru Craciun: Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli
Paste cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de
masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet
broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin
parmezan ras sare dupa gust Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun si Revelion
20 December 2012
Retete
de Craciun si Revelion: Cocktail Carom Cocktail Carom din: struguri
rosii, suc de grepfrut, sirop de maracuja, zeama de lamaie, frisca,
ananas, cirese si menta. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 8
cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut 4 cl sirop de maracuja 1
cl zeama de lamaie 2 cl…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu creson si sos de usturoi
20 December 2012
Cartofi
copti cu creson si sos de usturoi din: cartofi, ulei de masline,
usturoi, creson, ulei de masline, seminte de floarea soarelui si suc de
lamaie. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 linguri ulei de masline 1 catel de
usturoi 150 g creson 4 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi 25 g
seminte de…
Read more »
Read more »
Snitel vienez de vitel
20 December 2012
Snitel
vienez de vitel din: carne de vitel, piper, sare, oua, smantana,
pesmet, faina, unt si lamaie. Ingrediente: 600 g carne de vitel piper
sare 2 oua 1 lingura smantana 150 g pesmet 100 g faina unt clarificat 1
lamaie Mod de preparare: Carnea se taie felii groase de cea 4 cm şi
fiecare…
Read more »
Read more »
Budinca cu rom
20 December 2012
Budina
cu rom din: rulada de ciocolata, rom, unt, ananas, papaya, mango,
frisca, lapte de cocos, galbenusuri, malai, frisca, zahar tos, coaja de
lamaie verde, zeama de lamaie verde, scortisoara si nucsoara.
Ingrediente: 250 g rulada de ciocolata, felii 4 linguri rom 15 g unt
1ananas mediu, curatat si taiat cubulete 2 linguri zahar brun…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu mere si mandarine
20 December 2012
Salata
cu mere si mandarine din: salata verde, mere, mandarine, ceapa rosie,
nuci, afine, branza feta, zahar, ulei de masline extravirgin, sare si
otet balsamic. Ingrediente: 1 salata verde 1-2 mere medii 3-4 mandarine
1/2 ceapa rosie, fin tocata ½ cana nuci ¼ ceasca afine uscate ¼ ceasca
branza feta maruntita (opțional) Ingrediente vinegreta: ½…
Read more »
Read more »
Cocktail Olympic Drink
20 December 2012
Cocktail
Olympic Drink din: suc de struguri rosii, suc de struguri, zeama de
lamaie, siropd e zahar, galbenus, sifon, lamaie, struguri si lamaita.
Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de struguri rosii 4
cl suc de struguri deschis la culoare 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop
de zahar 1 galbenus…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Kaizer
20 December 2012
Kaizer
din: piept de porc cu sorici, sare, zahar, foi de dafin, boia dulce,
usturoi, piper, ulei de floarea soarelui si vin. Ingrediente: 1,5 kg
piept de porc cu sorici cu tot 250 g sare 1 lingurita cu zahar 2 foi de
dafin 2 linguri cu boia dulce 2 catei de usturoi 2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Rulada de ciocolata cu lichior
20 December 2012
Rulada
de ciocolata cu lichior din: unt, biscuiti, ciocolata amaruie, frisca,
oua, lichior si ciocolata alba. Ingrediente: 75 g unt 200 g biscuiti
digestivi cu ciocolata, zdrobiti 200 g ciocolata amaruie 200 ml frisca 2
oua, separate 4 linguri lichior Cointreau 50 g ciocolata alba Mod de
preparare: Topeste untul intr-o tigaie, ia-o de…
Read more »
Read more »
File de porc în crustă de legume
20 December 2012
File
de porc în crustă de legume din: chifle, verdeturi, parmezan, ulei de
masline, oua, sare, piper, file de porc, ulei de floarea soarelui si
pesmet. Ingrediente: 2 chifle 4 linguri verdeturi tocate (cimbru,
rozmarin, maghiran, salvie) 40 g parmezan ras 1 lingura ulei de masline 2
oua sare piper 600 g file de porc…
Read more »
Read more »
Gratin de peşte cu legume
20 December 2012
Gratin
de peşte cu legume din: spanac, ceapa, usturoi, morcov, ardei grasi,
file de peste, nucsoara, sare, piper, unt, faina, lamai, smantana,
cascaval, galbenusuri si pesmet. Ingrediente: 1 1/2 spanac congelat 2
cepe 3 catei de usturoi 1 morcov 3 catei de usturoi 1 morcov 2 ardei
grasi asortati 1 kg file de peste nucsoara…
Read more »
Read more »
Quiche cu broccoli
20 December 2012
Quiche
cu broccoli din: faina, unt, broccoli, oua, smantana, branza de vaci,
usturoi, cimbru, nucsoara, rosii uscate si seminte de pin. Ingrediente:
aluat: 250 g faina 125 g unt rece umplutura: 400 g broccoli 3 oua 200 ml
smantana 350 g branza de vaci 1 catel de usturoi cimbru nucsoara 50 g
rosii uscate conservate…
Read more »
Read more »
Prajitura Tiramisu pentru Sarbatori
20 December 2012
Prajitura
Tiramisu din: zahar tos, cafea, lichior amaretto, piscoturi, frisca,
zahar pudra, ciocolata neagra, cacao si bomboane de ciocolata.
Ingrediente: 2 linguri zahar tos 100 ml cafea tare sau espresso 8
linguri lichior amaretto 400 g piscoturi 500 g crema mascarpone 150 ml
frisca 4 linguri zahar pudra 200 g ciocolata neagra, topita cacao,
pentru…
Read more »
Read more »
Tăitei cu mac
20 December 2012
Tăitei
cu mac din: taitei, sare, unt, mac si zahar pudra. Ingrediente: 350 g
taitei lati sare 125 g unt 130 g mac 120 g zahar pudra Mod de
preparare: Se fierb lăiţeii în apă cu sare, coiform indicaţiilor de pe
ambalaj. Intre timp se taie untul bucăţi şi se topeşte la foc mijlociu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole batuta cu masline
20 December 2012
Fasole
batuta cu masline din: fasole boabe, ceapa, morcov, ulei, masline,
usturoi, castraveti murati, cimbru, busuioc si sare. Ingrediente: 300 g
fasole boabe 1 ceapa 1 morcov 50 ml ulei 50 g masline 2-3 catei de
usturoi 2-3 castraveti murati 1 fir cimbru busuioc sare Mod de
preparare: In seara dinaintea prreparării, se pune…
Read more »
Read more »
Pui cu legume si curry
20 December 2012
Pui
cu legume si curry din: ulei de nuca, piept de pui, ceapa, pasta de
curry, lapte de cocos, condimente, zahar brun, fasole verde, dovlecei,
coaja si suc de lamaie verde si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei
de nuca 6 bucati de piept de pui, taiat cuburi 2 cepe mici, taiate
rondele 2-3 linguri pasta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu sos pesto si broccoli
20 December 2012
Paste
cu sos pesto si broccoli din: paste, broccoli, sos pesto, ulei de
masline extravirgin, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste 1 buchet
broccoli 3/4 ceasca sos pesto 3 linguri ulei de masline extravirgin
parmezan ras sare dupa gust Mod de preparare: Fierbeti pastele conform
instructiunilor de pe ambalaj. Opariti broccoli intre timp…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Jambon
20 December 2012
Jambon
din: ciolan de porc, sare, piper, ienibahar, foi de dafin, usturoi,
rozmarin si vin alb. Ingrediente: 1 ciolan (pulpa din spate) 2 linguri
cu sare 10 boabe de piper 4 boabe de ienibahar 3 foi de dafin 5 catei de
usturoi 3 crengute de rozmarin 1 l de vin alb sec Mod de…
Read more »
Read more »
Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor
20 December 2012
Tăitei
de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor din: creveti, otet de orez,
zahar, ulei, ceapa, ardei iute, sos de soia, rosii, zahar brun, sare de
mare, carne de miel, ceapa, usturoi, coaja de limetam coriandru, sos de
peste, albus si taitei de orez. Ingrediente: pasta de crevete: 100 g
creveti decorticat ifierti 1 lingura…
Read more »
Read more »
Produse traditionale si decoratiuni handmade pentru Craciun
20 December 2012
Cauti
ceva deosebit pentru zilele de Craciun, pentru cei dragi? Iti propunem
sa vizitezi “Targul de Craciun” organizat in curtea interioara a
Muzeului Taranului Roman din Sos. Kiseleff nr.3, unde va asteptam de
vineri dimineata pana duminica seara, cu multe bunatati si cadouri.
Pentru domniile voastre mesteri populari si artisti hand made va vor
incanta…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sărmăluţe în foi de vită
20 December 2012
Sărmăluţe
în foi de vită din: orez, rosie, bulion, ceapa, foi de vita, ulei de
masline, lamaie, menta, piper, sare, zahar, scortisoara si enibahar.
Ingrediente: 2 cesti orez 1 rosie decojita si taiata cuburi 1 lingura
bulion 2 cepe tocate 200 g foi de vita de la saramura 150 ml ulei de
masline 1 lamaie…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu creveti
20 December 2012
Tocana
de pui cu creveti din: ulei de masline, piept de pui, ceapa, telina,
boia de ardei iute, vin, rosii, sofran, creveti si patrunjel.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 bucati de piept de pui, taiat
cuburi 1 ceapa, taiata rondele 2 tulpini de telina, tocate marunt 3
catei de usturoi, tocati marunt 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Carom
20 December 2012
Cocktail
Carom din: struguri rosii, suc de grepfrut, sirop de maracuja, zeama de
lamaie, frisca, ananas, cirese si menta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 8 cl suc de struguri rosii 2 cl suc de grepfrut 4 cl sirop
de maracuja 1 cl zeama de lamaie 2 cl frisca lichida pentru cafea o
felie de…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Sangerete
20 December 2012
Sangerete
din: mate de caltabos, sange de porc, carne grasa, sorici, orez, sare,
piper, cimbru si ienibahar. Ingrediente: 2-3 mate groase de caltabos 1 l
sange de porc 1,5 kg carne grasa (piept, fleica) 2-3 fasii de sorici
(300 g) 500 g orez sare piper cimbru ienibahar Mod de preparare: Spală
maţele cu multă…
Read more »
Read more »
Brioşe cu ciocolată şi cremă de whisky
20 December 2012
Brioşe
cu ciocolată şi cremă de whisky din: crema de whisky, ciocolata alba,
unt, ciocolata neagra, cafea instant, extract de vanilie, cacao,
bicarbonat de sodiu, zahar brun, oua si smantana. Ingrediente: 100 ml
crema de whisky 200 g ciocolata alba, rupta in bucati pentru pandispan:
100 g unt, plus extra pentru uns 50 g ciocolata…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluţi cu fasole
20 December 2012
Ardei
umpluţi cu fasole din: ardei grasi, fasole boabe, ceapa, faina, ulei,
boia dulce, patrunjel, frunze de telina, usturoi, tarhon, rosie, zahar
si zeama de lamaie. Ingrediente: 10 ardei grasi 400 g fasole boabe 4
cepe 4 linguri faina 6 linguri ulei 1 lingura boia dulce 1 legatura
patrunjel 1 legatura frunze de telina 3…
Read more »
Read more »
Rizotto cremos cu branza
20 December 2012
Rizotto
cremos cu branza din: ceapa, ulei de masline, orez, cimbru, vin,
concentrat, branza de burduf, parmezan, spanac si branza de capra.
Ingrediente: 1 ceapa, tocata marunt 1-2 linguri ulei de masline 300 g
orez cu bobul lung cateva ramurele de cimbru 200 ml vin alb 1 l
concentrat vegetal fierbinte 150 g branza de…
Reteta zilei: Clatite cu afine
20 December 2012
Clatite
cu afine din: faina, malai, zahar, praf de copt, bicarbonat de sodiu,
lapte, unt, ou si afine. Ingrediente: 1 ceasca faina 1/2 cana malai 1/4
ceasca + 2 lingurite de zahar 1 1/4 lingurite praf de copt 1 lingurita
de sare 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/4 ceasca lapte 3 linguri unt
1 ou…
Read more »
Read more »
Curcan la cuptor
20 December 2012
Curcan
la cuptor din: curcan, ulei, sare, supa de pasare, maghiran, coniac,
piper, rozmarin, salvie, mar, telina, miere, ceapa si unt. Ingrediente: 1
curcan de 3-4 kg 20 ml ulei sare 100 ml supa de pasare maghiran uscat
25 ml coniac piper rozmarin uscat salvie uscata 1 mar taiat in sferturi 1
tulpina de telina…
Read more »
Read more »
Cosulete cu ciocolata
20 December 2012
Cosulete
cu ciocolata din: ciocolata, unt, frunze de menta, fructe si crema.
Ingrediente: 2 tablete de ciocolata neagra 50 g unt cateva frunze de
menta sau lamaita fructe uscate pentru decor orice crema mai tare (de
lamaie, de vanilie) Mod de preparare: Ia opt păhărele de lichior sau
ţuică (un pic mai late la…
Read more »
Read more »
Chifteluţe clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă
20 December 2012
Chifteluţe
clasice cu ceapă, usturoi şi verdeaţă din: chifla, supa, patrunjel,
ceapa verde, usturoi, carne tocata de vaca, ou, mustar, sare, piper, unt
si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 1 chifla integrala veche de 1
zi 250 ml supa cate 1/2 legatura patrunjel si ceapa verde 1 ceapa 1
catel de usturoi 500 g carne…
Read more »
Read more »
Cocktail cu suc de mere si cola
20 December 2012
Cocktail
cu suc de mere si cola din: suc de mere, cola si lamaie. Ingrediente: 5
cl suc de mere 5 cl cola o felie de lamaie Mod de preparare: Mixam
sucul de mere cu gheata zdrobita intr-un pahar, apoi completam cu cola.
Adaugam felia de lamaie, sau o asezam pe marginea paharului si…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale cu stafide si nuci
20 December 2012
Sarmale
cu stafide si nuci din: varza murata, pasta de tomate, stafide, miez de
nuca, orez, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg varza murata 4
linguri pasta de tomate 100 g stafide 100 g miez de nuca 75 g orez 1
ceapa ulei sare Mod de preparare: Se înmoaie stafidele în apă rece,…
Read more »
Read more »
Supă cu varza de Bruxelles
20 December 2012
Supă
cu varza de Bruxelles din: ceapa, morcov, patrunjel, ulei, cub de
legume, varza de bruxelles, mazare, porumb, fulgi de mei, sare si piper.
Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 lingura ulei 1
cub concentrat de legume 6 verzisoare de Bruxelles 5 linguri mazare
congelata 2 linguri porumb 3 linguri fulgi…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu ananas si rozmarin
20 December 2012
Friptură
de porc cu ananas si rozmarin din: pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa,
unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 700 g
pulpă de porc 2 căni cu apă 3 căței de usturoi 2 cepe 100 g unt ananas 2
foi de dafin rozmarin sare piper Mod de preparare: Pregătește…
Read more »
Read more »
Tocana cu legume si carnati
20 December 2012
Tocana
cu legume si carnati din: carnati, ceapa rosie, ardei, oregano, vin,
pasta de tomate, concentrat vegetal, frunza de dafin, bagheta, branza si
patrunjel. Ingrediente: 250 g carnati chorizo, taiati rondele 12
carnati, taiati rondele 1 ceapa rosie, taiata rondele 1 ardei rosu si 1
verde, taiati fasii 1 lingurita oregano, uscat 200 ml vin…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Toba
19 December 2012
Toba
din: stomac de porc, picioare de porc, limba, ficat, splina, inima,
ureche, sorici, sare, usturoi, carne, foi de dafin si piper.
Ingrediente: 1 stomac de porc (curatat) 2 picioare de porc 1 limba 500 g
ficat 1 splina 1 inima 1 ureche (partea de sus) 2-3 fasii de sorici
(300 g) 1 lingura cu…
Read more »
Read more »
Prajituri si dulciuri de Craciun
19 December 2012
Prajituri
si dulciuri de Craciun: Pavlova cu ciocolata si visine Pavlova cu
ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata amaruie,
amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior amaretto
si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g zahar tos 1
lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: File de somon cu sos cremos de marar
19 December 2012
File
de somon cu sos cremos de marar din: fileuri de somon, ulei de masline,
sare, piper, marar, maioneza, smantna, hrean, suc de lamaie si usturoi.
Ingrediente: 4 fileuri de somon dezosate 3 linguri ulei de masline Sare
și piper Crengute proaspete de marar pentru ornat Ingrediente sos: 1/3
ceasca maioneza 1/3 ceasca smantana 1…
Read more »
Read more »
Şalău pane cu salată de cartofi
19 December 2012
Şalău
pane cu salată de cartofi din: cartofi, ceapa rosie, mar, ulei de
masline, otet de mere, zahar, sare, piper, fileuri de salau, unt,
labusuri, paine toast, nuci, chilli si coaja de lamaie. Ingrediente: 800
g cartofi rosii 1 ceapa rosie 1 mar rosu 3 linguri ulei de masline 1/2
lingura otet de mere 1…
Read more »
Read more »
Pavlova cu ciocolata si visine
19 December 2012
Pavlova
cu ciocolata si visine din: albusuri, zahar tos, malai, ciocolata
amaruie, amidon, zahar tos, visine, smantana, crema mascarpone, lichior
amaretto si gem de visine. Ingrediente: pentru bezea: 5 albusuri 250 g
zahar tos 1 lingura de malai 100 g ciocolata amaruie, topita si usor
racita pentru umplutura: 2 lingurite amidon alimentar 2 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu ciuperci si legume
19 December 2012
Carne
de vita cu ciuperci si legume din: ulei de masline, carne de vita,
ceapa, telina, bureti, supa de vita, vin rosu, frunze de dafin, nucsoara
si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 1 kg carne de
vita, taiata cuburi mari 3 cepe mari, taiate rondele 2 teline mici,
taiate cubulete 30 g bureti…
Read more »
Read more »
Sarmale in foi de varza acra cu carne de porc
19 December 2012
Sarmale
in foi de varza acra cu carne de porc din: carne de porc, carne de
vita, ceapa, orez, bulion de rosii, marar, varza acra, piper, foi de
dafin, cimbru si slanina afumata. Ingrediente: 400 gr de carne de porc
tocata 300 gr de carne de vita tocata 2 cepe 2 pumni de orez 3…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci si arpagic
19 December 2012
Crap
cu ciuperci si arpagic din: crap, unt, arpagic, foid e dafin, sare, vin
rosu, faina, ciuperci, cimbru si piper. Ingrediente: 1 1/2 kg crap 125 g
unt 300 g arpagic 2-3 foi de dafin sare 30 ml vin rosu 40 g faina 400 g
ciuperci 3 g cimbru 2 g piper Mod de…
Read more »
Read more »
Fasole verde in unt
19 December 2012
Garnituri:
Fasole verde in unt din: unt, usturoi, patrunjel, marar, fasole verde
si salata verde. Ingrediente: 50 g unt, la temperatura camerei 1 catel
de usturoi, tocat marunt 2-3 linguri de parunjel si marat, tocat 400 g
fasole verde, din conserva sau congelata 1 salata verde Mod de
preparare: Amesteca untul cu usturoi si…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu arpacaş
19 December 2012
Ciuperci
cu arpacaş din: ciuperci uscate, arpacas, chimen, usturoi, maghiran,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 3 maini de ciuperci uscate 400 g
arpacas chimen macinat 2-3 catei de usturoi maghiran sare piper 3
linguri ulei Mod de preparare: Se înmoaie ciupercile în 250 ml apă
rece, timp de cea 2 ore. Se condimentează apoi…
Read more »
Read more »
Prajitura de Craciun
19 December 2012
Prajitura
de Craciun din: oua, suc de lamaie, apa fierbinte, coaja de lamaie,
rom, zahar pudra, faina, amidon, praf de copt, cacao, fructe confiate si
frisca. Ingrediente: 3 oua cateva picaturi suc de lamaie 3 linguri apa
fierbinte 1 priza coaja de lamaie rasa 50 ml rom 100 g zahar pudra 60 g
faina 40…
Read more »
Read more »
Dorada cu mustar la cuptor
19 December 2012
Dorada
cu mustar la cuptor din: dorada, lamai, usturoi, mustar, ulei de
masline, iaurt, marar, ketchup, sare si piper alb. Ingrediente: 2 dorade
mici 2 lamai 4 catei de usturoi 4 linguri mustar 2 linguri ulei de
masline 100 g iaurt marar 1 lingura ketchup sare piper alb macinat Mod
de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Parfe de mere
19 December 2012
Parfe
de mere din: faina, praf de copt, sare, scortisoara, cuisoare,
ienibahar, unt, zahar brun, melasa, ou, iaurt, smantana, mere, zahar
brun si frisca. Ingrediente: pentru blat: 315 g faina 1 1/4 lingurita cu
praf de copt 1/2 lingurita cu sare 1/2 lingurita cu scortisoara 1/3
lingurita de cuisoare 1/2 lingurita cu ienibahar 115 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bere cu scortisoara, ghimbir si portocala
19 December 2012
Bere
cu scortisoara, ghimbir si portocala din: bere, portocala, miere,
cuisoare, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 500 ml de bere 1
portocala 3 linguri de miere 1 lingurita de cuisoare 1/4 lingurita de
scortisoara 1/4 lingurița de ghimbir proaspat Mod de preparare: Se
spală și se taie portocala felii potrivite. Se toarna berea intr-o
oala.…
Read more »
Read more »
Legume gratinate la cuptor
19 December 2012
Legume
gratinate la cuptor din: smantana, lapte, usturoi, frunza de dafin,
gulioare, telina, cartofi si branza de burduf. Ingrediente: 300 ml
smantana 350 ml lapte integral 3 catei de usturoi, taiati rondele 1
frunza de dafin 500 g gulioare, curatate si taiate rondele subtiri 500 g
telina, curatate si taiate rondele subtiri 600 g cartofi,…
Read more »
Read more »
Aperitive pentru Craciun: Placinta cu peste
19 December 2012
Placinta
cu peste din: unt, faina, sare, galbenusuri, morcov, broccoli, somon,
file de crap, smantana, albusuri, marar si sare. Ingrediente: pentru
aluat: 200 g unt 380 g faina 1/2 lingurita de sare 2 galbenusuri pentru
umplutura: 1 morcov mare 150 g broccoli 400 g somon 200 g file de crap
200 ml smantana (12% grasime)…
Read more »
Read more »
Calamar cu orez şi ciuperci
19 December 2012
Calamar
cu orez şi ciuperci din: inele de calamar, ciuperci, orez, vin alb,
usturoi, unt, ulei si branza cheddar. Ingrediente: 250 g inele de
calamar congelate 150 g ciuperci 150 g orez cu bobul lung 50 ml vin alb 5
catei de usturoi 25 g unt 3 linguri ulei 50 g branza Cheddar Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de porc
19 December 2012
Rulouri
din carne de porc din: pulpa de porc, bacon, oregano, rozmarin, sare,
piper si vin alb. Ingrediente: 1/2 kg pulpa porc 6 felii bacon oregano
rozmarin sare piper 200 ml vin alb Mod de preparare: Desfacem pulpa de
porc in doua si batem cu ciocanul de snitele condimentam cu sare si
piper si…
Read more »
Read more »
Jeleu de vin
19 December 2012
Jeleu
de vin din: vin rosu, zahar, gelatina, scortisoara, cuisoare, suc de
portocale si frunza de dafin. Ingrediente: 750 ml vin rosu 225 g zahar 8
foi de gelatina 1 baton de scortisoara 6 cuisoare 100 ml suc de
portocale 1 frunza de dafin Mod de preparare: Pune vinul, zahărul,
scorţişoara, cuişoarele, sucul de…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Budinca de peste
19 December 2012
Budinca
de peste din: file de peste, foi de dafin, ulei, ceapa, rosii, ardei
grasi, zahar, patrunjel, marar, usturoi, piper si sare. Ingrediente: 800
g file de peste 2 foi de dafin 3-4 linguri ulei 6 cepe 500 g rosii
proaspete sau in bulion 2 ardei rgasi 1/2 lingurita zahar 1 lingurita
patrunjel 1 lingrita…
Read more »
Read more »
Cocos umplut
19 December 2012
Cocos
umplut din: cocos, lebar, ananas, piure de castane, paine, unt,
patrunjel, coaja de lamaie, oua, brandy, lapte, sare si piper.
Ingrediente: 1 cocoș mare 200 g lebăr 5 felii de ananas 200 g piure de
castane neîndulcit 200 g pâine albă 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel 2
linguri coajă rasă de lămâie 3…
Read more »
Read more »
Tarte cu ton şi icre de Manciuria
19 December 2012
Tarte
cu ton şi icre de Manciuria din: ulei de floarea soarelui, ou, faina,
sare, ton, macrou afumat, unt, capere, suc de lamaie, coriandru, piper,
sare, maioneza, icre de maciuria si marar. Ingrediente: aluat: 3 linguri
de apa 3 linguri de ulei de floarea soarelui 1 ou 200 g faina sare
umplutura: 200 g ton…
Read more »
Read more »
Cocktail Caipirinha cu fructe
19 December 2012
Cocktail
Caipirinha cu fructe din: lamaie verde, zahar brun, fructe de padure,
gheata, vodca si apa minerala. Ingrediente: 1⁄2 lamaie verde 1 lingurita
zahar brun fructe de padure gheata pisata 50 ml vodca apa minerala
Mod de preparare: ne 1⁄2 lamaie verde, taiata sferturi, si 1 lingurita
zahar brun intr-un shaker. Adauga cateva fructe…
Read more »
Read more »
Branza cu andive si sos de miere
19 December 2012
Branza
cu andive si sos de miere din: andive, telina, miez de nuca, telemea de
oaie, ulei de masline, miere, otet de vin rosu si zeama de lamaie.
Ingrediente: 3 andive, spalate si cu frunzele separate 2 tulpini de
telina, taiate rondele 10