Retete usoare:
Cartof umplut cu piept de pui
7 December 2012
O
reteta delicioasa de cartofi umpluti cu pui: cartofi, dovlecel, piept
de pui, smantana, iaurt, usturoi, masline, marar, sare, piper.
Ingrediente: 4 cartofi mai mari un dovlecel doi piepţi de pui 200 ml
smântână 100 ml iaurt 6 căţei de usturoi 250 ml ulei de măsline mărar
sare pipe Mod de preparare: Piepţii de pui…
Read more »
Read more »
Aperitive gustoase: Aperitiv cu legume
7 December 2012
O
reteta delicioasa de aperitive cu legume: cartofi, faina, parmezan,
praf de copt, oua, lapte, iaurt, castraveti, usturoi, branza de capra,
sare, piper, marar. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 100 g
parmezan un pliculeţ praf de copt două ouă 60 ml lapte dulce 200 ml
iaurt doi castraveţi verzi doi căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu fidea şi dovlecei
7 December 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry, oua,
branza telemea, branza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt.
Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii cherry galbene 5
ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g miez de nucă salată
rucola sare piper unt Mod…
Read more »
Read more »
Hering cu galbiori
7 December 2012
O
reteta delicioasa de hering cu: galbiori, ceapa, usturoi, lamie, sare,
piper, vin alb sec, smantana, unt, suc de lamaie, sare, piper, busuioc .
Ingrediente: un kilogram hering 50C g gălbiori două cepe 6 căţei de
usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin ab sec 125 ml smântână 20 g unt o
lingură cu…
Read more »
Read more »
Masa de Craciun
7 December 2012
Masa
de Craciun: Ciorba de legume cu fidea Ingrediente: 2 morcovi 1
patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1
gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml ulei 100 g
fidea sau taitei pentru supa frunze de leustean condimente piper bors
dupa gust …
Read more »
Read more »
Dovlecei cu carne la cuptor
7 December 2012
O
reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi,
pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei
500 g carne de pui două cepe două felii de pâine, doi cartofi 3 linguri
cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel
Mod de preparare: Carnea de pui…
Read more »
Read more »
Chiftelute de curcan cu hrişcă
7 December 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, paine, ceapa,
usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar,
faina. Ingrediente: 600 g carne de curcan o felie de pâine o ceapă doi
căţei de usturoi o lingură cu oregano uscat două ouă doi dovlecei 150 g
hrişcă sare piper ulei de floarea-soarelui mărar…
Read more »
Read more »
Salata de ceapa rosie, mere si nuci
7 December 2012
Salata
de ceapa rosie, mere si nuci din: ceapa rosie, ulei de masline, miere,
mere, otet de mere, frunze de salvie si nuci. Ingrediente: 4 cepe rosii 1
lingura de ulei de masline 1⁄2 lingura miere 4 mere mari 1 lingura
otet de mere cateva frunze de salvie 50 g nuci sau alune Mod…
Read more »
Read more »
Vinete cu fenicul
7 December 2012
O
reteta gustoasa de vinete cu: cartofi, ardei gras, ardei capia,
fenicul, dovlecei, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura,
sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras
un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250
ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză de…
Read more »
Read more »
Clătită cu avocado şi anşoa
7 December 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu: faina, oua, zahra tos, bere, unt,
castraveti, avocado, ansoa, smantana, maioneza, capere, marar, sare,
piper. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă
80 g unt doi castraveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu
fileuri de anşoa 200 g smântână o…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu caise uscate
7 December 2012
Rulada
savuroasa de porc din: muschiulet de porc, sunca de parma, umplutura
pentru carnati, ceapa, salvie, caise uscate, usturoi, vin rosu si gem de
coacaze. Ingrediente: 1 kg muschiulet de porc 200 g sunca de Parma
(aprox. 16 felii) Pentru umplutura: 225 g umplutura pentru carnati 3
cepe mici, tocate marunt 1 lingura salvie tocata…
Read more »
Read more »
Calamar umplut cu garnitura de cartofi
7 December 2012
O
reteta delicioasa de calamar cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, orez,
rosii, menta, suc de rosii, sare, piper, patrunjel, cartofi.
Ingrediente: un kilogram calamari 6 linguri cu ulei de măsline o ceapă
doi căţei de usturoi o cană cu orez două roşii o lingură cu mentă
tocată jumătate de cană cu suc de roşii…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu ciuperci
6 December 2012
Cartofi
copti cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, salam cu sunca, branza, sare,
piper, smantana, galbenusuri si ulei. Ingrediente: 700 g cartofi 200 g
ciuperci proaspete 200 g salam cu sunca 80 g branza rasa sare piper 250
ml smantana 2 galbenusuri ulei Mod de preparare: Se spală ciupercile,
se taie felii şi se călesc…
Read more »
Read more »
Salata verde cu usturoi
6 December 2012
Salata
verde cu usturoi din: unt, usturoi, patrunjel, nucsoara, varza si
broccoli. Ingrediente: 50 g unt 2 catei de usturoi o mana de patrunjel
tocat un praf de nucsoara o varza 250 g buchetele de broccoli Mod de
preparare: Intr-un castron, amesteca 50 g unt, 2 catei de usturoi,
tocati, o mana de patrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficat de vitel cu sos de muştar
6 December 2012
O
reteta savuroasa de Ficat de vitel cu sos de muștar din: ceapa rosie,
unt, otet de vin alb, supa de manzat, mustar dijon, ficat de vitel,
sare, piper, faina si unt. Ingrediente: 2 cepe rosii, felii subtiri 3
linguri de unt 1/4 cana de oțet de vin alb 1/2 cana supa manzat 1
lingura…
Read more »
Read more »
Meniu de Craciun
6 December 2012
Retete
de Craciun: Bors de vacuta Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1
punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei
grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors
patrunjel condiment vegetal Mod de preparare: Cureţi carnea şi o pui
la fiert…
Read more »
Read more »
Tarte cu branza si ceapa
6 December 2012
Tarte
cu branza si ceapa din: ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, aluat,
ou, gem de coacaze, branza brie, salata verde, mustar de dijon, zeama de
lamaie si zahar. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3 cepe rosii
mari, curatate si taiate rondele mari 1 lingurita frunze de cimbru 400 g
aluat fraged gata preparat…
Read more »
Read more »
Cocktail Peach Melba
6 December 2012
O
reteta simpla de Cocktail Peach Melba din: piersici, vin spumant rose
si vin spumant alb. Ingrediente: 400 g piersici vin spumant rosé vin
spumant alb Mod de preparare: Marunteste intr-un robot 400 g piersici
din compot pana rezulta un piure, trece-le prin sita si arunca pulpa.
Pentru a servi, toarna in fiecare pahar…
Read more »
Read more »
Friptura savuroasa de vita cu cimbru si miere
6 December 2012
Friptura
de vita cu cimbru si miere din: ceapa rosie, otet de vin rosu, miere,
sare, cimbru, piper si muschi de vita. Ingrediente: 1 ceapa rosie ,
taiata in inele 2 linguri otet din vin rosu 2 linguri miere 1/2
lingurita sare 1 lingurita cimbru uscat 1/4 lingurita piper negru
macinat 3 bucati muschi de…
Read more »
Read more »
Cocktail Juanita
6 December 2012
Cocktail
Juanita din: suc de maracuja, suc de ananas, sirop de capsuni si apa
minerala. Este un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 6 cl suc de
maracuja 6 cl suc de ananas 4 capsuni mari 1 cl sirop de capsuni apa
minerala carbogazoasa Mod de preparare: Facem piure din cele 3
capsuni, mixam bine cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de carne tocata cu legume
6 December 2012
O
reteta savuroasa de Rulada de carne tocata cu legume din: carne tocata,
ceapa rosie, usturoi, ardei grasi, paine, sare, piper, ou si rosii.
Ingrediente: 1 kg carne tocata 1/2 ceapa rosie, tocata 2-3 catei de
usturoi, tocat 2 ardei grasi, 1 rosu si 1 galben, tocati 1/4 ceasca de
paine faramitata 1 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Prăjiturele de sărbătoare
6 December 2012
Prăjiturele
de sărbătoare din: drojdie, zahar, faina, lapte, zahar vanilat, sare,
galbenusuri, unt, ou, migdale, stafide, branza de vaci, seminte de mac,
lapte si biscuiti. Ingrediente: aluat: 42 g drojdie 100 g zahar 500 g
faina 200 ml lapte 1 pachet zahar vanilat sare 3 galbenusuri 80 g unt 1
ou migdale si stafide umplutura…
Read more »
Read more »
Mix din mere, ţelină şi salvie
6 December 2012
Mix
din mere, ţelină şi salvie din: unt, mere, ceapa, telina, salvie, sare,
piper, paine si suc de mere. Ingrediente: 2 linguri de unt 3 mere dulci
1/2 ceapa medie, tocata 1/2 ceasca de telina maruntita 3 frunze de
salvie maruntita 1/4 lingurita de sare putin piper negru macinat 4 felii
de paine, taiate in…
Read more »
Read more »
Friptura savuroasa de pui cu grapefruit
6 December 2012
Friptura
savuroasa de pui cu grapefruit din: pui, grapefruit, ceapa, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 pui intreg 1 grapefruit 1 ceapa,
taiata felii ulei de masline sare piper Mod de preparare: Incalzeste
cuptorul la 195 grade Celsius. Curata si pregateste puiul pentru a fi
facut, eliminand organele interne, gatul etc. Dupa…
Read more »
Read more »
Salata de toamna
6 December 2012
Salata
de toamna din: ulei de masline, otet de vin alb, miere, sare, piper,
mere, varza rosie, branza, ceapa rosie si miez de nuca. Ingrediente: 4
lingurite de ulei de masline 1 lingura de otet de vin alb 2 lingurite de
miere 1/4 lingurita de sare 1/8 lingurita de piper negru macinat 3 mere
dulci,…
Read more »
Read more »
Mere cu cârnati şi cimbru
6 December 2012
Mere
cu cârnati şi cimbru din: carnati din carne de vita, mere, piper si
cimbru. Ingrediente: 500 g carnati din carne de vita, taiati in felii cu
grosimea de circa 1 centimetru 4 mere dulci, fara coaja, taiate in cate
4 bucati si apoi in felii cu o grosime de aproximativ 1 centimetru 1/4
lingurita…
Read more »
Read more »
Terina cu castane si merisoare
6 December 2012
Terina
cu castane si merisoare din: merisoare, zahar, unt, pastarnac, unt,
ceapa, salvie, castane, alune de padure, pesmet, macis si oua.
Ingrediente: 500 g de merisoare proaspete sau decongelate 175 g de zahar
1 lingura de unt, plus extra pentru uns 550 g de pastarnac, alege
radacini lungi si subtiri, curatate si taiate in jumatate…
Read more »
Read more »
Somon cu taitei
6 December 2012
Setează
cuptorul la 230°C. Până când se încălzeşte, căptuşeşte cu folie de
aluminiu o tavă adâncă. Unge-o cu puţin ulei. Condimentează 4 fileuri
de somon dezosat (în total ar trebui să cântărească circa jumătate de
kilogram) cu un mix dintr-o 1/2 linguriţă de sare şi un vârf de
linguriţă de piper negru măcinat. Aşază în…
Read more »
Read more »
Pui cu alune caju
6 December 2012
Pui
cu alune caju din: aripioare de pui, carnati afumati, rosii, boabe de
porumb, bame, ceapa, ardei gras, usturoi, sare, sos de alune si supa de
pui. Ingrediente: 450 g de aripioare de pui, dezosate si fara piele,
taiate in bucati de 2 cm 30 g carnati afumati, taiati pe jumatate si
apoi in bucatele…
Read more »
Read more »
Tortilla cu carne de vită
6 December 2012
Tortilla
cu carne de vită din: carne de vita, sos de soia, ardei iute, sare,
piper si supa de vita. Ingrediente: 900 g carne de vita slaba, taiata in
cubulete de 2 cm 3/4 ceasca de sos de soia 2 linguri de ardei iute
tocat, in sos adobo (un preparat condimentat din otet, piper, ulei,…
Read more »
Read more »
Cornuleţe cu brânză franzuţească
6 December 2012
Cornuleţe
cu brânză franzuţească din: faina, unt, ou, sare, iaurt, branza
frantuzeasca cu mucegai, ou, bere, seminte de mac, chimen, seminte de
susan, seminte de in. Ingrediente: 275 g faina 125 g unt 1 ou sare 2
linguri de iaurt 200 g branza frantuzeasca cu mucegai 1 ou 3 linguri de
bere 1 lingura seminte…
Read more »
Read more »
Sos vegetarian
6 December 2012
Sos
vegetarian din: ulei, ceapa, morcovi, telina, dafin, faina, vin rosu,
supa de legume si ketchup. Ingrediente: 2 linguri de ulei 2 cepe mari,
taiate felii 2 morcovi, tocati grosier 2 tulpini de telina Apio, tocate
grosier 2 frunze de dafin, rupte 2 linguri de faina 400 ml vin rosu 400
ml supa de legume…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu orez si patrunjel
6 December 2012
Supă
de roşii cu orez si patrunjel din: ceapa, ulei de masline, rosii,
usturoi, busuioc, supa de legume, sare, piper, zahar, orez si patrunjel.
Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri ulei de masline 400 g rosii 2 catei de
usturoi 1 crenguta busuioc 4
Salată de fusilli cu pui şi feta
6 December 2012
Salată
de fusilli cu pui şi feta din: piept de pui, paste fusilli, sare,
salata, feta, zeama de lamaie verde, miere, sos de soia, condimente
pentru pui, ulei de susan, piper, otet, mustar, zeama de grepfrut si
ulei de masline. Ingrediente: 2 bucati piept de pui 200 g paste fusilli
sare 1 salata mica 100…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gogonele in ulei
6 December 2012
O
reteta savuroasa de Gogonele in ulei din: gogonele, ulei de masline,
seminte de mustar, praf de turmeric, ardei iute si sare. Ingrediente:
8-10 gogonele 1 lingura ulei de masline 1 lingurita de seminte de mustar
1/2 lingurita praf de turmeric 2 ardei iuti verzi, proaspeti sare dupa
gust Mod de preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Friptură de curcan cu cartofi dulci şi afine
6 December 2012
Friptură
de curcan cu cartofi dulci şi afine din: pulpe de curcan, ceapa, miere,
otet de cidru de mere, ghimbir, sare, piper, supa de pui, cartofi,
afine si faina. Ingrediente: 1,4 kg de pulpe de curcan, fara piele 1
ceapa mica, taiata cuburi 1 lingura de miere 1 lingura de otet de cidru
de mere…
Read more »
Read more »
Chiftelute de varza
6 December 2012
Chiftelute
de varza din: varza, faina, ou, lapte, chimen, sare, piper, ceapa verde
si ulei. Ingrediente: 400 g varză 200–250 g făină 1 ou 100 ml lapte
chimen sare piper ceapă verde ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se
toacă varza, se așază într‑un castron, se sărează și se lasă să stea 5
min.…
Read more »
Read more »
Friptura de iepure cu legume
6 December 2012
Friptura
de iepure cu legume din: carne de iepure, morcovi, cartofi, ceapa si
telina. Ingrediente: 2 iepuri (doar carnea) 8 morcovi 8 cartofi 5 cepe 1
cana telina taiata Mod de preparare: Taie carnea in bucati si pune-o
intr-o cratita adanca. Adauga apa pana cand carnea este acoperita. Taie
morcovii in jumatate, apoi adauga-i…
Read more »
Read more »
Sendvis din carne de porc
6 December 2012
Sendvis
din carne de porc din: sare, paprika, pudra de chilli, chimen, ardei
chilli, pulpa de porc, ceapa, zahar brun, ketchup, cidru de mere, pasta
de rosii, apa, sos worcestershire si sos de ardei iute. Ingrediente: 1
lingurita de sare 1 lingurita de paprika 1 lingurita de pudra de chilli
1/2 lingurita de chimen 1/8…
Read more »
Read more »
Minitarte cu rosii si branza
6 December 2012
Minitarte
cu rosii si branza din: rosii, busuioc, usturoi, ulei de masline,
branza ricotta, branza de capra, sare, piper si aluat. Ingrediente: 12
rosii mici 6 frunze busuioc 3 catei usturoi 2 linguri uei de masline 100
g branza ricotta 150 g branza de capra sare piper 1 aluat foitaj Mod
de preparare: Lasa…
Read more »
Read more »
Snitele de pui
6 December 2012
Snitele
de pui din: pulpe de pui, usturoi, sare, faina, oua, pesmet, susan si
ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 2 căței
de usturoi sare 100 g făină 2 ouă 150 g pesmet 2 linguri susan 100 ml
ulei de floarea-soarelui Mod de preparare: Se bate carnea și se
freacă…
Read more »
Read more »
Piept de vita cu varza
6 December 2012
Piept
de vita cu varza din: cartofi, morcovi, usturoi, zahar brun, frunza de
dafin, piept de vita, apa, bere neagra si varza. Ingrediente: 500 g
cartofi rosii mici, taiati pe jumatate 3 morcovi medii, curatati si
taiati in bucati de 5 cm 2 catei de usturoi 1 lingura de zahar brun 1
frunza de dafin…
Read more »
Read more »
Tiramisu cu biscuiţi
6 December 2012
Tiramisu
cu biscuiţi din: cafea, oua, mascarpone, frisca, biscuiti, crema de
ciocolata, zahar si cacao. Ingrediente: 500 ml cafea deja pregatita 4
oua 500 g mascarpone 500 g frisca 1 pachet mare de biscuiti simpli 7
linguri de crema de ciocolata 8 linguri zahar cacao amaruie Mod de
preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu verdeţuri
6 December 2012
Salată
de paste cu verdeţuri din: ulei de masline, zeama de lamaie, paste,
castravete, telina, menta, masline verzi, sare si piper. Ingrediente: 4
linguri ulei de masline zeama de la 1/2 lamaie 250 g paste 1 castravete 1
legatura telina 4 crengute menta proaspata 20 g masline verzi fara
samburi sare si piper macinat …
Read more »
Read more »
Sos de ceapa si paine
6 December 2012
Sos
de ceapa si paine din: unt, ceapa, frunze de cimbru, frunza de dafin,
lapte, anason, cuisoare, paine si smantana. Ingrediente: 25 g de unt 1
ceapa mare, tocata marunt 1 lingurita frunze de cimbru 1 frunza de
dafin 600 ml de lapte integral 1 stea de anason 1 praf de cuisoare
macinate 100 g…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu scoici si dovleac
6 December 2012
Tagliatelle
cu scoici si dovleac din: tagliatelle, dovleac, scoici, patrunjel, ulei
din samburi de struguri, unt, sare si piper. Ingrediente: 400 g
tagliatelle 1 sfert de dovleac 12 scoici 1 legatura mica patrunjel 3
linguri ulei din samburi de struguri 80 g unt sare piper Mod de
preparare: Pătrunjelul se spală şi se toacă…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu prune
6 December 2012
Ştrudel
cu prune din: faina, margarina, apa, sare, unt, prune, biscuiti, zahar
si scortisoara. Ingrediente: 250 g faina 50 g margarina 100 ml apa sare
70 g unt moale 400 g prune fara samburi 100 g biscuiti simpli 100 g
zahar 1 lingurita scortisoara Mod de preparare: Amesteci făina cu
margarina, pui apă călduţă…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Rata pe varza
6 December 2012
Rata
pe varza din: rata, untura, apa, varza acra si boia. Ingrediente: 1
rata grasa, tanara untura 1/2 cescuta de apa 1 varza acra potrivita boia
Mod de preparare: Cureţi raţa, o sărezi şi o pui întreagă într-o
tavă cu untură şi cu 1/2 ceaşcă de apă. Dai tava la cuptor şi o ungi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Suc din fructe de mango
5 December 2012
Suc
din fructe de mango din: mango, apa, zahar, praf de chilli, sare, ulei
de masline, seminte de mustar si frunze de curry. Ingrediente: 4-5
bucati mango salbatic 3 cesti de apa 200 g zahar 1/4 lingurita praf de
chili roșu sare 1/2 lingurita de ulei de de masline 1/2 lingurita
seminte de mustar frunze…
Read more »
Read more »
Sos de merisoare
5 December 2012
Sos
de merisoare din: portocala, ghimbir, zahar, merisoare si vin de porto.
Merge de minune alaturi de carnea de curcan. Ingrediente: 1 portocala
mare 1 bucata mica de ghimbir, taiat bastonase subtiri 100 g de zahar
500 g merisoare proaspete sau decongelate 1 lingurita de vin de Porto
(optional) Mod de preparare: Foloseşte o…
Read more »
Read more »
Rulouri de pui cu prune
5 December 2012
Rulouri
de pui cu prune din: piept de pui, cascaval, prune, vin rosu, bulion,
zeama de lamaie, scortisoara, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8
felii piept de pui 8 felii cascaval 12 prune 125 ml vin rosu 50 ml
bulion 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita scortisoara 1 lingura
faina ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Lasagna cu pui, ciuperci si telemea
5 December 2012
Lasaqna
cu pui, ciuperci si telemea din: piept de pui, ulei de masline,
cuisoare, cimbru, supa de pui, ciuperci, ceapa, foi de lasagna,
smantana, branza de vaca, sare, piper si unt. Ingrediente: 3 bucati
piept de pui 3 linguri ulei de masline 2 cuisoare pudra 4 crengute de
cimbru 1 litru de supa de pui…
Read more »
Read more »
Supa cu galuste de peste
5 December 2012
Supa
cu galuste de peste din: file de peste, galbenus, usturoi, maghiran,
vin, sare, pesmet, unt, faina, supa de peste, radacinoase, sare si
patrunjel. Ingrediente: 200 g filé de pește
(de exemplu crap) 1
gălbenuș 1 cățel de usturoi pisat maghiran 1 linguriță vin alb sare 50 g
pesmet 45 g unt 1 lingură făină…
Read more »
Read more »
Cocktail de mere cu vinarita
5 December 2012
Cocktail
de mere cu vinarita din: mere, suc de portocale, sirop de vinarita,
zahar vanilat, zeama de lamaie, scortisoara, miere, zahar, apa minerala,
capsuni, cirese si piersica. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 mere 1 ceasca de suc de portocale 1/2 ceasca de sirop de
vinarita 1 plic zahar vanilat zeama unei lamai putina…
Read more »
Read more »
Budinca de conopida
5 December 2012
Budinca
de conopida din: conopida, sare, unt, faina, lapte, galbenusuri,
cascaval, sunca si smantana. Ingrediente: 1 conopida sare 80 g unt 50 g
faina 250 ml lapte 2 galbenusuri 50 g cascaval ras 50 g sunca 200 g
smantana Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare şi o
răceşti. Prepari sosul alb…
Read more »
Read more »
Terina de somon cu avocado
5 December 2012
Terina
de somon cu avocado din: unt, esalote, foaie de dafin, seminte de
fenicul, vermut, fileuri de somon, avocado, zeama de lamaie, ridichi,
ceapa verde, frunze de salata, otet de vin, ulei de samburi de vin si
ceapa verde. Ingrediente: 75g unt 2 esalote, tocate marunt 1 foaie de
dafin, rupta in doua 1/2 lingurita…
Read more »
Read more »
Carnati de porc in bacon
5 December 2012
Carnati
de porc in bacon din: bacon, salvie si carnati de porc. Ingrediente:
24 felii de bacon 24 frunze de salvie intregi 24 de carnati proaspeti
de porc Mod de preparare: Incinge cuptorul la 220/gaz 7. Pune o felie
de bacon pe tocator si intinde-o cu partea boanta a lamei cutitului.
Asaza 1 frunze…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sardine si ansoa
5 December 2012
Spaghete
cu sardine si ansoa din: spaghete, sardine, ansoa in ulei, faina, ulei
de masline, ceapa, pulpa de rosii, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 500 g de spaghete 12 fileuri de sardine 12 ansoa in ulei 30
g faina 8 linguri ulei de masline 2 cepe 750 ml pulpa de rosii 1
legatura patrunjel sare…
Read more »
Read more »
Muschi de vita marinat
5 December 2012
Muschi
de vita marinat din: muschi de vita, vin rosu, otet balsamic, sare,
piper, cimbru, boia dulce, ceapa rosie, chilli, ulei de masline, unt,
ardei iute si sos de soia. Ingrediente: 800 g muschi de vita 200 ml vin
rosu 3-4 linguri otet balsamic sare piper negru macinat cimbru uscat si
verde o lingurita boia…
Read more »
Read more »
Tocană siciliană cu carne de porc
5 December 2012
Tocană
siciliană cu carne de porc din: carne de porc, ulei, unt, ceapa,
usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja de lamaie, rosii,
vin alb, masline si orez. Ingrediente: 800 g carne de porc sau de vitel
3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 3 ardei 1 legatura
patrunjel…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu orez
5 December 2012
Cotlet
de porc cu orez din: cotlet de porc, sare, piper, ulei de floarea
soarelui, ceapa rosie, usturoi, vin, cimbru, oregano, zahar, orez, unt,
apa, ciuperci, pesmet si patrunjel verde. Ingrediente: 800 g cotlet de
porc fara os sare piper ulei de floarea soarelui o ceapa mare rosie 2-3
catei usturoi 100 ml vin rosu…
Read more »
Read more »
Supa gustoasa de gulas
5 December 2012
Supa
gustoasa de gulas din: carne de porc, morcovi, patrunjel, sare, piper,
ceapa, galbenus, faina si cartofi. Ingediente: 300 g carne de porc (gat,
ceafa) 80 g morcovi 80 g patrunjel sare piper 1 ceapa 1 galbenus 2
linguri faina 2 cartofi Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă
rece, iar după…
Read more »
Read more »
Cosulete cu legume
5 December 2012
Cosulete
cu legume din: oua, ulei, lapte, zeama de lamaie, praf de copt, faina,
sare, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac, cartofi, marar, mazare,
ulei de masline, sare, chimen, anason, tarhon, maghiran, rosii si
tarhon. Ingrediente: pentru aluat: 2 oua 100 ml ulei 2-3 linguri de
lapte sau iaurt 1 lingura zeama de lamaie 1/2 plic praf…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu mere si scortisoara
5 December 2012
Prajitura
cu mere si scortisoara din: oua, ulei, lapte, zahar, faina, mere,
scortisoara, praf de copt, esenta de vanilie si zahar vanilat.
Ingrediente: 2 oua 30 lg ulei 30 lg lapte 25 lg zahar 12 lg faina 2 kg
mere 1 lingurita scortisoara 1 praf de copt Esenta de vanilie/rom 1
zahar vanilat Mod…
Read more »
Read more »
Sarmale cu ciuperci
5 December 2012
Sarmale
cu ciuperci din: frunze de vita, orez, ciuperci, ceapa, concentrat de
legume, boia dulce, pasta de rosii, sare, piper, ulei si patrunjel.
Ingrediente: 25 frunze de vita din saramura 1 cana orez 500 g ciuperci 1
ceapa 1/2 lingurita concentrat de legume 1/2 boia dulce 1 lingura pasta
de rosii putina sare piper 50…
Read more »
Read more »
Frigarui cu salata
5 December 2012
Frigarui
cu salata din: pulpe de pui, ceapa, ardei, rosii cherry, sare, piper,
cimbru, unt, ulei de masline, marar, salata verde si rosii. Ingrediente:
500 g pulpe de pui 4 cepe 2 ardei 4-5 rosii cherry sare piper alb si
negru macinat cimbru ve
Mancare de morcovi cu perisoare
5 December 2012
Mancare
de morcovi cu perisoare din: morcovi, ceapa, usturoi, sare, piper,
boia, cimbru, ulei, carne tocata de curcan, patrunjel, miez de paine si
ou. Ingrediente: 500 g morcovi mici 2 cepe 1 capatana de usturoi sare
piper boia cimbru verde si uscat 50 ml ulei pentru perisoare: 400 g
carne tocata de curcan 1 legatura…
Read more »
Read more »
Ciorba savuroasa de legume
5 December 2012
Ciorba
savuroasa de legume din: dovlecel, fasole verde, ardei, ceapa, morcovi,
telina, dovleac, broccoli, suc de rosii, ciuperci, sare, piper, frunze
de telina, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: un dovlecel 200 g
fasole verde fideluta 2 ardei o ceapa 1-2 morcovi o telina mica
(radacina+frunze) 200 g dovleac dulce (tucesc) 200 g broccoli 300…
Read more »
Read more »
Conopidă cu pesmet si smântână
5 December 2012
Conopidă
cu pesmet si smântână din: conopida, lapte, un, smantana si pesmet.
Ingrediente: 2 kg conopida 200 ml lapte 60 g unt 100 g smantana 80 g
pesmet Mod de preparare: Cureţi conopida, o fierbi în apă cu lapte. O
scurgi, o aşezi într-un vas cu unt şi torni peste ea pesmetul rumenit
în…
Read more »
Read more »
Tocanita cu piept de curcan
5 December 2012
Tocanita
cu piept de curcan din: piept de curcan, fasole verde, mazare, morcovi,
ceapa, ardei capia, fasole, sare, ulei de floarea soarelui, piper,
marar, zeama de lamaie si suc de rosii. Ingrediente: 500 g piept de
curcan 400 g fasole verde fideluta 300 g mazare 2 morcovi 2 cepe 2 ardei
capia 100 g fasole…
Read more »
Read more »
Chiftele cu salau
5 December 2012
Chiftele
cu salau din: file de salau, oua, porumb, ceapa, sare, piper, ulei,
pesmet alb, salata, rosii, ardei si lamaie. Ingrediente: 600 g file de
salau 2 oua 200 g porumb din conserva 2 legaturi ceapa sare piper negru
macinat ulei pentru prajit pesmet alb pentru garnitura: o salata verde
2-3 rosii 2 ardei o…
Read more »
Read more »
Bors de vacuta
5 December 2012
Bors
de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion,
bors, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau
vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2
ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana
bors patrunjel condiment vegetal…
Read more »
Read more »
Chiftele cu fistic
5 December 2012
Chiftele
cu fistic din: unt, ceapa rosie, carne de porc, pesmet, coaja de
lamaie, coaja de portocala, cirese, fistic, ou, patrunjel si ulei de
masline. Ingrediente: 1 cub mic de unt 1 ceapa rosie, tocata fin 450 g
carne din carnati proaspeti de porc 175 g de pesmet coaja rasa de la 1
lamaie coaja…
Read more »
Read more »
Bruschete cu ansoa si verdeata
5 December 2012
Bruschete
cu ansoa si verdeata din: ansoa, patrunjel, busuioc, zeama de lamaie,
coaja de lamaie, capere, rosii, usturoi, ulei de masline si ciabatta.
Ingrediente: 50 g ansoa in ulei, scurse 1/2 legatura patrunjel 1/2
legatura busuioc zeama si coaja rasa de la 1 lamaie 2 linguri capere in
saramura 2 rosii mari, tocate 1 catel…
Read more »
Read more »
Broccoli cu năut
5 December 2012
Broccoli
cu năut din: naut, broccoli, ceapa, ulei de masline, garam masala,
curcuma, ardei iute, stafide, sare si rosii. Ingrediente: 250 g năut 800
g broccoli 2 cepe 2 linguri ulei de măsline 2–3 lingurițe amestec de
mirodenii Garam Masala 1 linguriță curcuma 1 ardei iute pisat 2 mâini
stafide sare 4 roșii decojite și…
Read more »
Read more »
Parfait de ciocolata si caramel
5 December 2012
Parfait
de ciocolata si caramel din: alune de padure, lapte condensat, frisca,
ciocolata, caramele, sos caramel si sos de ciocolata. Ingrediente: 100 g
alune de padure, rumenite si tocate 200 ml lapte condensat 500 ml
frisca lichida 150 g ciocolata amaruie, topita la bain marie 100 g
caramele, tocate 150 g sos de caramel –…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de praz cu morcov
5 December 2012
Tocăniţă
de praz cu morcov din: carne de pui, praz, ardei, morcov, condimente,
sare, piper, faina, pasta de tomate, ulei si marar. Ingrediente: 1 kg
carne de pui 4 bucati de praz de marime potrivita 1 ardei rosu sau un
gogosar 1 morcov condimente sare piper 4 linguri faina 2 linguri pasta
de tomate 2…
Read more »
Read more »
Pulpe cu legume
5 December 2012
Pulpe
cu legume din: pulpe de pui, usturoi, bacon, unt, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, boia, cartofi, marar, rosii cherry, dovlecei,
gogosari si ceapa. Ingrediente: 4 pulpe de pui 4-5 catei usturoi 6 felii
bacon afumat 100 g unt 4-5 linguri ulei de floarea soarelui sare piper o
lingurita boia dulce 500 g cartofi…
Read more »
Read more »
Sarmale cu caşcaval, fără orez
5 December 2012
Sarmale
cu caşcaval, fără orez din: carne tocata, cascaval, ulei, rosii,
bulion, varza acra, morcov, ceapa, oua, mirodenii, boia dulce, piper,
coriandru, verdeata si sare. Ingrediente: 500 g carne tocata amestec
porc si vita (in cantitati egale) 250 g cascaval ras 100 ml ulei 5 rosii
bulion frunze de varza acra morcov 2-3 cepe 2-3…
Read more »
Read more »
Piept de curcan la gratar
5 December 2012
Piept
de curcan la gratar din: piept de curcan, sare, unt, cimbru, rom,
piper, fasole, usturoi, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel,
cartofi si lamaie. Ingrediente: 500 g piept de curcan sare 50 g unt
cimbru uscat 4-5 linguri rom natural piper negru si rosu macinat pentru
garnitura: 500 g fasole fideluta 2-3 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu fidea
5 December 2012
Ciorba
de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi,
conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea,
leustean, condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel
1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100
g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml…
Read more »
Read more »
Cocktail Greeny
4 December 2012
Cocktail
Greeny din: sirop de migdale, suc de portocale, zeama de lamaie, ginger
ale, curacao albastru si menta. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 2 cl sirop de migdale 4 cl suc de portocale 2 cl zeama de
lamaie 10 cl ginger Ale 3 picaturi Curacao albastrufara alcool un fir de
menta Mod de…
Read more »
Read more »
Pastrav la cuptor
4 December 2012
Pastrav
la cuptor din: pastravi, sare, piper, ulei de masline, vin, otet
aromatic, usturoi, foaie de dafin, condimente, cimbru, cartofi, salata,
ceapa si rosii. Ingrediente: 4 pastravi sare piper 30 ml ulei de masline
40 ml vin alb dulce 2-3 linguri otet aromatic 4-5 catei usturoi o foaie
de dafin condiment pentru cartofi o crenguta…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mini Frittata cu branza feta si ciuperci
4 December 2012
O
reteta savuroasa de Mini Frittata cu branza feta si ciuperci din:
ciuperci, ulei de masline, branza de vaci, branza feta, ceapa verde,
oua, condimente si piper. Ingrediente: 200 g ciuperci feliate 2
lingurite ulei de măsline 1/2 ceasca branza de vaci degresata 3/4 ceasca
branza feta maruntita 3 linguri ceapa verde taiata rondele 6…
Read more »
Read more »
Lasagna cu vinete, cascaval si busuioc
4 December 2012
Lasagna
cu vinete, cascaval si busuioc din: foi de lasagna, vinete, patrunjel,
ceapa, cascaval, pesmet, unt, sare, piper, rosii, cimbru si busuioc.
Ingrediente: 20 g foi de lasagna 4 vinete 2 legaturi patrunjel 2-3 cepe
200 g cascaval 4 linguri pesmet 150 g unt sare piper negru macinat
pentru sos: un kg rosii cimbru busuioc…
Read more »
Read more »
Supa crema de cartofi
4 December 2012
Supa
crema de cartofi din: cartofi, morcovi, sare, ceapa verde, unt,
pastarnac, praz, patrunjel, piper, chimen, bagheta si crutoane aromate.
Ingrediente: 6 cartofi 2 morcovi sare 3-4 fire ceapa verde 30 g unt o
radacina pastarnac un fir praz o legatura patrunjel piper negru boabe si
macinat 10 g chimen o bagheta integrala crutoane aromate…
Read more »
Read more »
Porc cu legume si orez
4 December 2012
Porc
cu legume si orez din: cotlet de porc, ulei de floarea soarelui, sare,
piper, sos de soia, morcov, ceapa rosie, ardei capia, fasole verde,
broccoli si orez. Ingrediente: 500 g cotlet de porc fara os 3-4 linguri
ulei de floarea soarelui sare piper alb si rosu macinat sos de soia un
morcov o ceapa…
Read more »
Read more »
Salata cu piept de pui
4 December 2012
O
reteta savuroasa de Salata cu piept de pui din: piept de pui, ulei,
salata verde, varza rosie, sfecla rosie, sare, piper, ceapa rosie,
crutoane aromate cu usturoi, ulei de masline, otet aromatic, zahar si
vin. Ingrediente: 500 g piept de pui ulei pentru prajit pentru salata: o
salata verde o varza mica rosie o…
Read more »
Read more »
Tortellini cu sos alb
4 December 2012
Tortellini
cu sos alb din: ulei de floarea soarelui, tortellini cu branza, unt,
branza brie, smantana, sare, piper, parmezan, nucsoara, rozmarin si
rosii cherry. Ingrediente: 2 lingurite ulei de floarea soarelui 50 g
tortellini cu branza pentru sos: 50 g unt 200 g branza brise 100 ml
smantana pentru gatit sare piper 200 g parmezan…
Read more »
Read more »
Puding cu smochine, caise si migdale
4 December 2012
Puding
cu smochine, caise si migdale din: stafide, cirese confiate, smochine,
caise deshidratate, migdale, coaja de lamaie, coaja de portocale,
ghimbir, zeama de portocala, pesmet, cuisoare, scortisoara, nucsoara,
zahar brun, brandy, faina, cacao, unt si oua. Ingrediente: 300 g stafide
100 g cirese confiate 150 g smochine deshidratate, tocate 100 g caise
deshidratate, tocate 75…
Read more »
Read more »
Terina de branza, rosii si sos de busuioc
4 December 2012
Terina
de branza, rosii si sos de busuioc din: dovleac, ulei de floarea
soarelui, ceapa, usturoi, gogosari in otet, busuioc, patrunjel, cimbru,
nucsoara, mustar de dijon, masline, castane, pesmet, fulgi de migdale,
vin, cas, esalote, pasta de rosii si supa de legume. Ingrediente: 600 g
dovleac de placinta, curatat de coaja si taiat cuburid e…
Read more »
Read more »
Ghiveci macedonean
4 December 2012
Ghiveci
macedonean din: piept de porc afumat, varza, ceapa, praz, fasole verde,
mazare, ardei, cartofi, morcovi, dovlecel, vanata, rosii, sare, piper,
ulei, dafin, marar, patrunjel si boia. Ingrediente: 300 g piept de porc
afumat o varza mica alba 2 cepe un praz mic 200 g fasole verde fideluta
200 g mazare prefiarta 2-3 ardei 3…
Read more »
Read more »
Specialitate din muschi de vita
4 December 2012
Specialitate
din muschi de vita din: muschi de vita, castraveti murati, sare, piper,
ceapa rosie, ulei, morcovi, vin dulce roze, cimbru verde, tarhon si
mustar de dijon. Ingrediente: 800 g muschi de vita 300 g castraveti
murati sare piper pentru sos: 1-2 cepe rosii 75 g unt 4-5 lingurite ulei
2 morcovi 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste
4 December 2012
Bors
de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina,
rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie,
patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras. Ingrediente: 1
kg crap 1 kg caras 2 linguri margarina 1 kg rosii piper dupa gust ulei
otet condimente 1 lamaie bors dupa gust…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Ardei umpluţi cu cuşcuş
4 December 2012
Ardei
umpluţi cu cuşcuş din: ardei, ceapa rosie, gogosari, mozzarella, unt,
cuscus, rosii, masline, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 4 ardei
pentru umpltura: o ceapa rosie 2 gogosari 300 g mozzarella 50 g unt 200 g
cuscus 2-3 rosii 150 g masline feliate sare piper busuioc verde macinat
Mod de preparare: Se curăţă ceapa,…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu mamaliguta de gris
4 December 2012
Ciuperci
cu mamaliguta de gris din: ciuperci, gris, malai, supa de pui, alune,
lapte, ulei, unt, parmezan, ceapa, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 g ciuperci pleurotus 20 g gris 150 g malai 500 ml supa
de pui 100 g alune 500 ml lapte 100 ml ulei 50 g unt 100 g parmezan 1
ceapa…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu chorizo si usturoi
4 December 2012
Incinge
2 linguri ulei de măsline şi prăjeşte 150 g chorizo, tocat şi 2 căţei
de usturoi, tocat mărunt 5 min. Transferă într-un bol. Opăreşte 750 g
varză de Bruxelles, curăţată şi tăiată. Prăjeşte-o in vas 5-6 min şi
apoi adaugă chorizo, amestecând frecvent. Presară fulgi de migdale
rumeniţi şi serveşte. Varza de Bruxelles cu…
Read more »
Read more »
Cartofi rumeniţi cu parmezan si aromă de trufe
4 December 2012
Incinge
cuptorul la semnul 6/200C. Intr-un vas pune la fiert 1,5 kg cartofi cu
coaja alba, curatati si taiati bucati egale si 5 foi de dafin. Fierbe la
foc mic 6 minute, scurge de lichid si pune din nou in vas. Acopera cu
capac si scutura vasul pentru ca marginile sa se sfarame. Presara 5…
Read more »
Read more »
Curcan cu unt
4 December 2012
O
reteta savuroasa de curcan cu unt din: curcan, ceapa, frunze de dafin,
frunze de cimbru, boabe de piper, sare de mare, cocja de portocala, unt,
zeama de portocala, sherry si faina. Ingrediente: 1,5 kg curcan, gatul
si maruntaiele sco
Ghiveci aromat cu cimbru verde
4 December 2012
Ghiveci
aromat cu cimbru verde din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata,
rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si
piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogosari o vanata 4
rosii o radacina de telina 4 catei de usturoi 2-3 crengute cimbru verde
50 ml ulei de floarea soarelui sare…
Read more »
Read more »
Mamaliga ciobaneasca cu smantana
4 December 2012
Mamaliga
ciobaneasca cu smantana din: malai, lapte, sare, cas de oaie, unt si
smantana. Ingrediente: 350 g malai 1,5 l lapte 1 lingurita sare 300 g
cas de oaie 100 g unt 200 g smantana Mod de preparare: Pui laptele la
fiert cu o linguriţă de sare. Când clocoteşte, adaugi mălaiul şi faci o…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine artizanala
4 December 2012
Paine
artizanala din: apa, sare, drojdie, faina, hartie pergament si faina de
porumb. Ingrediente: 1 1/2 cana apa calda 1/2 lingura sare 3/4 lingura
drojdie 3 1/4 cani faina pentru paine hartie pergament 2 linguri faina
de porumb Mod de preparare: Intr-un castron mare se pune apa, se
adauga sarea si se presara drojdia.…
Read more »
Read more »
Ciorba gustoasa de pui cu legume
3 December 2012
Ciorba
gustoasa de pui cu legume din: piept de pui, sare fasole verde, ardei
capia, ceapa rosie, usturoi, rosii, fasole, morcov, dovlecel, patrunjel,
piper, ulei si telina. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 300 g
fasole verde fideluta 2 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 300
g rosii 100 g fasole…
Read more »
Read more »
Crap pane cu salata
3 December 2012
Crap
pane cu salata din: faina, sare, piper, file de crap, migdale, ou,
lapte, ceapa rosie, cartofi, morcovi, mazare, castraveciori acri, oua,
maioneza, smantana, mustar, patrunjel, sare, piper si suc de lamaie.
Ingrediente: 80 g făină sare piper 4 filéuri de crap 50 g migdale 1 ou
100 ml lapte bătut Salată 1 ceapă roșie…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu pui si porumb
3 December 2012
Rosii
umplute cu pui si porumb din: rosii, cascaval, crutoane, piept de pui,
porumb, masline, sos vinegreta, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6
rosii coapte si tari 300 g cascaval 3 crutoane din 3 felii de paine 150
g piept de pui fiert 100 g porumb din conserva 100 g masline sos
vinegreta din 5…
Read more »
Read more »
Salata cu carne de crab si maioneza
3 December 2012
Salata
cu carne de crab si maioneza din: carne de crab, maioneza, mustar
dijon, zeama de lamaie si salata. Ingrediente: 300 g carne de crab 4
linguri de maioneza 1 lingurita de mustar Dijon 1 lingurita zeama de
lamaie 1 inima de salata cu frunzele separate Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol carnea de…
Read more »
Read more »
Dulceata de pepene rosu
3 December 2012
Dulceata
de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos, lamaie si esenta de
vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene rosu 1,5 kg zahar tos 1
lamaie 1 fiola de esenta de vanilie Mod de preparare: Speli pepenele
si-l tai in opt. Cureti semintelde si coaja si portionezi apoi in bucati
cat…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu branza (varianta)
3 December 2012
Rosii
umplute cu branza din: rosii, telemea, branza dulce, branza de burduf,
ou, smantana, cimbru, ulei, sare si piper. Ingrediente: cate 2 rosii de
portie 100 g telemea 100 g branza dulce 100 g branza de burdul cate o
felie de branza topita pentru fiecare rosie 1 ou 1 lingura smantana
putin cimbru 2 linguri…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocană de vinete cu dovlecei si mazăre
3 December 2012
Tocană
de vinete cu dovlecei si mazăre din: vinete, dovlecei, mazare, ceapa,
faina, usturoi, sos de tomate, oregano, patrunjel, piper, sare si ulei.
Ingrediente: 500 g vinete 500 g dovlecei sau ardei 150 g mazare 1 ceapa 2
linguri faina 2 catei de usturoi 4 linguri sos de tomate condimente:
oregano, patrunjel, piper, sare ulei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu mac
3 December 2012
Prajitura
cu mac din: faina, unt, zahar, galbenusuri, praf de copt, mac, coaja de
lamaie, suc de lamaie, gem de prune, prune, scortisoara si jeleu de
coacaze. Ingrediente: 100 g faina 50 g unt moale 1 lingura zahar blat de
chec: 65 g unt moale 85 g zahar pudra 3 galbenusuri 150 g faina 1…
Read more »
Read more »
Rata in sos de mere
3 December 2012
Rata
in sos de mere din: mere, cidru, supa de pasare, miere, piept de rata,
cartofi, unt si sare. Ingrediente: 4 mere 400 ml cidru 400 ml supă de
pasăre 2 linguri miere 4 piepți de rață 8 cartofi 100 g unt sare Mod
de preparare: Se decojesc merele, se curăță de cotoare și…
Read more »
Read more »
Placinta de porumb (pastel de choclo)
3 December 2012
Placinta
de porumb din: porumb de lapte, umplutura, pui, unt, ulei, zahar,
lapte, sos de ardei iute, oua, foi de busuioc si sare. Ingrediente: 12
porumbi de lapte 1/2 kg de umplutura (carne, ceapa, usturoi, condimente)
1 pui prajit 2 lingurite de unt o lingurita de ulei 2 lingurite de
zahar granulat 1 l de…
Read more »
Read more »
Tartă rapidă cu prune
3 December 2012
Tartă
rapidă cu prune din: prune, unt, zahar, zahar vanilat, oua, faina, praf
de copt, migdale si zahar candel. Ingrediente: 750 g prune 125 g unt
moale 125 g zahar 1 plic zahar vanilat 2 oua 175 g faina 1 lingurita
praf de copt 125 g migdale macinate 2 linguri zahar candel Mod de…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu spanac
3 December 2012
Cannelloni
umplute cu spanac din: carne tocata, ceapa, usturoi, spanac, sare,
oregano, branza telemea, ou, piper, cannelloni, unt, faina, vin, supa,
smantana, parmezan si masline. Ingrediente: 400 g carne tocata 1 ceapa 2
catei de usturoi 250 g spanac sare 1 lingura oregano tocat 100 g branza
telemea 1 ou piper 12 cannelloni 2 linguri…
Read more »
Read more »
Somon afumat cu marar si hrean
3 December 2012
Somon
afumat cu marar si hrean din: ceapa rosie, marar, hrean, zeama de
lamaie, smantana si somon afumat. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica,
tocata marunt 1 legatura mica de marar, tocat grosier 2 lingurite de
hrean proaspat ras sau pasta de hrean 1 lingurita zeama de lamaie 100 ml
smantana 200 g de somon afumat…
Read more »
Read more »
Sufleu picant de legume
3 December 2012
Sufleu
picant de legume din: cartofi, anghinare, ardei grasi, dovlecei, rosii
cherry, smantana, bulion, oua, usturoi, sare, piper si cascaval.
Ingrediente: 600 g cartofi fierti in coaja cu o zi inainte 250 g funduri
de anghinare (din conserva) 3 ardei grasi galbeni 2 dovlecei 125 g
rosii cherry 50 g masline negre fara samburi 200…
Read more »
Read more »
Retete de post: Dovlecei cu vinete şi roşii la cuptor
3 December 2012
Dovlecei
cu vinete şi roşii la cuptor din: dovlecei, vinete, rosii, ceapa, ulei,
usturoi, sare si marar. Ingrediente: 2 kg dovlecei 1,5 kg vinete 1 kg
rosii 250 g ceapa 150 ml ulei 1 capatana usturoi sare 1 legatura marar
tocat marunt Mod de preparare: Tai dovleceii felii, ii sarezi si ii
lasi sa…
Read more »
Read more »
Sufleu de dovlecei
3 December 2012
Sufleu
de dovlecei din: dovlecei, sare, cartofi, ceapa, unt, oua, patrunjel,
branza de vaci, parmezan, piper, nucsoara si kaizer afumat. Ingrediente:
2 dovlecei medii sare 400 g cartofi albi 1 ceapa medie 1 lingura unt 2
oua 1 lingura patrunjel tocat 150 g branza de vaci 50 g parmezan ras
piper nucsoara 50 g kaizer…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pizza de post
3 December 2012
Pizza
de post din: faina, apa, zahar, drojdie, ulei, sare, cascaval de post,
ciuperci, masline, ardei gras, ceapa, rosie si usturoi. Ingrediente:
pentru blat: 250 g faina 150 ml apa 1/2 lingurita zahar 1 lingurita de
drojdie uscata 3 linguri ulei sare pentru umplutura: 150 g cascaval de
post 100 g ciuperci 50 g masline…
Read more »
Read more »
Sos de coacaze rosii
3 December 2012
Intr-un
vas pe foc încălzeşte 500 g coacăze roşii, 200g zahăr, 1 foaie de dafin
şi 125 ml apă. Fierbe până când scade, amestecând până când zahărul se
dizolvă. Micşorează flacăra şi fierbe înăbuşit 15 min. Transferă intr-un
bol şi lasă să se răcească 30 min.Adauga 50 ml votca si 50 ml grand
Marnier. Da…
Read more »
Read more »
Curcan rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru
3 December 2012
Curcan
rumenit cu glazura de lămâie şi piper negru din: curcan, unt, ulei de
masline, ceapa, costita, usturoi, pesmet, castane, patrunjel, busuioc,
zeama si coaja de lamaie, malai, carne tocata, vin, zahar si piper.
Ingrediente: 1 curcan de circa 4,5 kg 100 g unt pentru umplutura: 1
lingura ulei de masline 1 ceapa, tocata marunt…
Read more »
Read more »
Supa cu ceapa, parmezan si cimbru
3 December 2012
Supa
cu ceapa, parmezan si cimbru din: unt, ceapa, esalote, sare de telina,
zahar brun, faina, vin, supa de legume, lapte, foid e dafin, cimbru,
patrunjel, parmezan, ulei de masline si ceapa rosie. Ingrediente: 40 g
unt 1 kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare
de telina 2 linguri zahar…
Read more »
Read more »
Paste gratinate cu mere
3 December 2012
Paste
gratinate cu mere din: ceapa rosie, mere, cascaval, paste, sare, unt,
smantana, supa si amidon. Ingrediente: 2 cepe rosii mijlocii 2 mere
acrisoare medii 100 g cascaval Emmentaler 500 g paste scurte sare 2
linguri unt 200 g smantana 100 ml supa 1 lingura amidon Mod de
preparare: Se curăţă ceapa şi se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale cu fasole alba
3 December 2012
Sarmale
cu fasole alba din: fasole, varza murata, ardei, ceapa, morcovi, orez,
suc de rosii, pasta de tomate, cimbru, marar, sare, piper si dafin.
Ingrediente: 300 g fasole alba 1 varza murata 1 ardei 1 ceapa 2
morcovi 100 g orez 1 cana suc de rosii 1 lingura pasta de tomate 1
ramura cimbru 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somon cu legume la cuptor
3 December 2012
O
reteta savuroasa de Somon cu legume la cuptor din: file de somon,
zucchini, ceapa de apa, ardei, dovlecel, morcovi baby, andive, vin, ulei
de masline, usturoi, sare, piper, cimbru si busuioc. Ingrediente: 4
fileuri de somon 1 zucchini 1-2 cepe de apa 1 ardei rosu 1 dovlecel 250g
morcovi baby 2 andive 1/2…
Read more »
Read more »
Supa de crap cu fenicul
2 December 2012
Supa
de crap cu fenicul din: crap, dovlecei, fenicul, ceapa, ulei, boia si
sare. Ingrediente: 1 kg crap 3-4 dovlecei 1 fenicul 1 ceapa ulei boia
sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt şi căleşte-o uşor în ulei
împreună cu feniculul tăiat cubuleţe. Adaugă peştele curăţat şi tăiat în
bucăţi şi lasă-l să se…
Read more »
Read more »
Lasagna cu vita si usturoi
2 December 2012
Lasagna
cu vita si usturoi din: foi de lasagna, carne tocata de vita, unt,
ceapa, usturoi, suc de rosii, cascaval, oregano, maghiran, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 500 g carne tocata de vita 2
linguri cu unt 1 ceapa 4 catei de usturoi 250 ml suc de rosii 300 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean
2 December 2012
Borş
de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras,
zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2
paini negre de grau 1 ceapa 1 ardei gras 1 rosie 500 g zarzavat leustean
2 lingurite pasta de ardei sau de tomate bors sare piper Mod de
preparare: Cureti ceapa,…
Read more »
Read more »
Lasagna cu porc si telemea
2 December 2012
Lasagna
cu porc si telemea din: foi de lasagna, carne de porc, telemea,
cascaval, pasta de tomate, suc de rosii, ceapa, unt, vin, foi de dafin,
saer, piper si ulei. Ingrediente: 1 cutie cu foi de lasagna 500 g carne
de porc 400 g telemea 100 g cascaval 100 g pasta de tomate 1 cescuta…
Read more »
Read more »
Deliciu cu nucă
2 December 2012
Deliciu
cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema
mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente. Ingrediente:
pentru foi: 8 oua 8-10 linguri zhar pudra 200 g nuca macinata 4
linguri faina un praf sare un plic zahar vanilat pentru crema: 300 g
crema mascarpone 4 galbenusuri 200 g zahar pudra…
Read more »
Read more »
Macrou cu ardei
2 December 2012
Macrou
cu ardei din: macrou, sare, piper, foaie dafin, ulei de masline, vin,
ardei, usturoi, ulei de floarea soarelui, cimbru si patrunjel.
Ingrediente: 4 bucati macrou sare piper o foaie dafin 3-4 linguri ulei
de masline 100 ml vin alb dulce 4 ardei diferite culori un fir praz 3-4
catei usturoi 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tagliatele cu ciuperci
2 December 2012
Tagliatele
cu ciuperci din: tagliatele, ciuperci, patrunjel, ulei de masline,
usturoi, piper si sare. Ingrediente: 300 g tagliatele 500 g ciuperci o
legatura patrunjel 4 linguri ulei de masline 6-7 catei de usturoi piper
negru macinat sare Mod de preparare: Se fierb pastele în apă clocotită
cu o linguriţă de sare, conform instrucţiunilor d
Ciorba taraneasca cu bacon
1 December 2012
Ciorba
taraneasca cu bacon din: bacon, ceapa rosie, ardei capia, cartofi,
ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, suc de rosii, ulei de
floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: 150 g bacon 2 cepe rosii 2
ardei capia 2 cartofi un ardei verde 2 morcovi o telina sare grunjoasa
piper negru macinat 200 ml suc de rosii…
Read more »
Read more »
Chiftele marinate din dovlecei
1 December 2012
Chiftele
marinate din dovlecei din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua,
marar, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, vin, piper, sare, uleri si
patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei potriviti 100 g cascaval 3 linguri
cu faina 2 linguri cu pesmet 2 oua 2 linguri cu marar verde tocat marunt
400 ml pasta de rosii 3-4 catei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ghiveci gustos de legume
1 December 2012
Ghiveci
gustos de legume din: cartofi, ceapa, mazare, fasole verde, morcovi,
castravete murati, suc de rosii, mar, ulei, foi de dafin, marar,
patrunjel si apa. Ingrediente: 500 g cartofi 100 g ceapa 100 g mazare
100 g fasole verde 500 g morcovi 1 castravete murat 1 mar rosu 100 ml
suc de rosii 100 ml…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui pe pat de legume
1 December 2012
Pulpe
de pui pe pat de legume din: pulpe de pui, sos pesto cu chilli, sare,
piper, unt, usturoi, miere, cartofi, rosii cherry, patrunjel, ceapa,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 pulpe de pui o lingura
sos pesto cu chilli sare piper 100 g unt 6 catei de usturoi o lingura
miere pentru…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu gem de fructe
1 December 2012
O
reteta savuoasa de Prăjitură cu gem de fructe din: oua, ulei, zahar
pudra, faina de migdale, zahar vanilat, sare, gem de piersici, unt,
zeama de lamaie, martipan, migdale si fructe confiate. Ingrediente: 8
oua 4 linguri ulei sau unt topit 10 linguri zahar pudra 2 linguri faina
de migdale 5 linguri faina alba un…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale in foi de vita
1 December 2012
Sarmale
in foi de vita din: foi de vita, orez, ceapa, ciuperci, marar, sare,
piper, suc de rosii, ulei si rozmarin. Ingrediente: 60 foi de vita mai
mici 350 g orez cu bobul lung 3 cepe 300 g ciuperci o legatura marar
sare piper negru macinat si boabe un litru suc de rosii 30 ml…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu mascarpone si feta
1 December 2012
Vinete
umplute cu mascarpone si feta din: vanata, castravete, dovlecel, rosii,
masline, ceapa, branza feta, mascarpone, busuioc verde, sare, piper si
ulei de masline. Ingrediente: o vânătă mare un castravete un dovlecel
câteva roşii mici, cu pulpa tare câteva măsline o ceapă mică două
linguri de mascarpone două felii de brânză feta busuioc verde sare…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu cimbru si patrunjel verde
1 December 2012
Iahnie
de fasole cu cimbru si patrunjel verde din: fasole, ceapa rosie,
morcovi, pasta de tomate, foid ed afin, sare, ulei, cimbru si patrunjel.
Ingrediente: 600 g fasole alba uscata cu bobul mic 4 cepe rosii 2
morcovi 3-4 linguri pasta de tomate 3-4 foi de dafin sare 2-3 linguri
ulei cimbru verde o legatura…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carnati cu crutoane la cuptor
1 December 2012
Carnati
cu crutoane de paine de porumb la cuptor din: crutoane, unt, telina,
ceapa, carnati, supa de pui si sare de mare. Ingrediente: Crutoane de
paine 1 bucata unt nesărat 3 tulpini de telina, cuburi 1 ceapa mica,
cuburi 4-5 carnati chorizo 4-5 carnati afumati 4-5 cani supa de pui sare
de mare Mod…
Read more »
Read more »
Vinete cu porc in sos curry
1 December 2012
Vinete
cu porc in sos curry din: vanata, carne de porc, sos de curry, orez si
sare. Ingrediente: o vanata mare 300 g carne de porc slaba sos
thailandez curry 150 g orez cu bob lung sare Mod de preparare: Fierbi
orezul în apă sărată, apoi îl scurgi. între timp, tai cubulefe vânătă
şi…
Read more »
Read more »
Praz cu masline (varianta)
1 December 2012
Praz
cu masline din: praz, masline negre, ulei, sare, piper, patrunjel,
rosii si lamai. Ingrediente: 5-6 fire praz 350 g masline negre 3-4
linguri ulei sare piper negru macinat si boabe o legatura patrunjel 6
rosii 2-3 lamai Mod de preparare: Se spală şi se curăţă prazul, se
stropeş¬te cu zeamă de lămâie şi…
Read more »
Read more »
Rulouri cu vinete prajite
1 December 2012
Rulouri
cu vinete prajite din: vanata, branza feta, sos marinara, seminte de
chilli, piper, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: o vanata mare,
fara seminte doua felii groase de branza feta 3-4 linguri de sos
marinara ( suc de rosii, ceapa, usturoi si busuioc) seminte de chilli
uscate piper si busuioc verde ulei de masline…
Read more »
Read more »
Galuste bavareze
1 December 2012
Galuste
bavareze din: cartofi, arpagic, varza, ceapa, unt, sare, piper, faina,
oua, nucsoara, smantana, cascaval si patrunjel. Ingrediente: 1 kg
cartofi albi 2 linguri arpagic tocat 600 g varza 1 ceapa 2 linguri unt
sare piper 250 g faina 4 oua 1 praf nucsoara 200 ml smantana 100 g
cascaval ras patrunjel verde Mod…
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana ca-n Bucovina
1 December 2012
Ciorba
radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare,
boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata.
Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina
radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana
2-3 linguri otet de mere sau zeama…
Read more »
Read more »
Croissante cu unt
1 December 2012
Croissante
cu unt din: drojdie, lapte, unt, sare, zahar, zahar vanilt, faina, unt
si ou. Ingrediente: 20 g drojdie 250 ml lapte 3 linguri unt topit o
lingurita sare 4 linguri zahar 1-2 pliculete zahar vanilat 440 g faina
150 g unt ou pentru uns Mod de preparare: Se taie drojdia mărunt sau
se…
Read more »
Read more »
Zacusca gustoasa de dovlecei
1 December 2012
Zacusca
gustoasa de dovlecei din: dovlecei, ceapa, ardei gras, ulei, pasta de
tomate, suc de rosii, zahar, foi de dafin si boabe de piper.
Ingrediente: 2 kg dovlecei fragezi 4 kg dovlecei mari 1 kg ceapa 4 kg
ardei gras (sau gogosari) 500 ml ulei 200 g pasta de tomate 200 ml suc
de rosii…
Read more »
Read more »
Rulouri umplute cu vişine si cafea
1 December 2012
Rulouri
umplute cu vişine si cafea din: unt, smantana, rachiu, praf de copt,
faina, compot de visine, frisca, zahar pudra, cacao, cafea si esenta.
Ingrediente: 250 g unt 200 g smantana 2 lingurite rachiu 1 lingurita
praf de copt circa 600 g faina (pentru aluat) 3 borcane compot de visine
(doar fructele, fara zeama) pentru…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciorba savuroasa de cartofi
1 December 2012
Ciorba
savuroasa de cartofi din: cartofi, ceapa, ardei, rosii, bors, leustean,
morcovi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 ardei 4
rosii un litru bors leustean 2-3 morcovi lingurita ulei de floarea
soarelui sare piper negru macinat Mod de preparare: Se curăţă
legumele, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun…
Read more »
Read more »
Minicroissante cu vanilie
1 December 2012
Minicroissante
cu vanilie din: lapte, faina, drojdie, sare, zahar pudra, unt, lapte,
vanilie, sare, unt si zahar. Ingrediente: 250 ml lapte 450 g faina 20 g
drojdie un praf sare 3 linguri zahar pudra 3-4 linguri unt topit 150 g
unt pentru intins pentru crema: 500 ml lapte o pastaie vanilie 3 oua un
praf…
Read more »
Read more »
Tocana de pui cu mamaliga
1 December 2012
Tocana
de pui cu mamaliga din: pui, unt, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru,
ghimbir, ceapa rosie, pasta de rosii, paprika si malai. Ingrediente: un
pui 50 g unt sare piper 2-3 linguri ulei 4-5 catei de usturoi cimbru o
lingurita ghimbir ras 2 cepe rosii 3 linguri pasta de rosii o lingurita
paprika 300 g…
Read more »
Read more »
Chiftelute de merluciu
1 December 2012
Chiftelute
de merluciu din: file de merluciu, usturoi, ceapa, paine, malai,
seminte de chimen, oregano, sare, piper, ulei si lamaie. Ingrediente:
700 g file de merluciu 2 catei de usturoi 1 ceapa 5 felii de paine 3
linguri malai 1 lingurita seminte de chimen 1 lingurita coriandru 1
lingurita oregano sare piper ulei pentru prajit,…
Read more »
Read more »
Cod la gratar cu legume
1 December 2012
Cod
la gratar cu legume din: file de cod, sare de mare, piper, cimbru,
rosii cherry, ceapa, ulei de masline, oet balsamic, miere si patrunjel.
Ingrediente: 8 bucati file de cos sare de mare piper negru macinat
cimbru uscat si macinat 400 g rosii cherry 300 g ceapa mica 3-4 linguri
ulei de masline o…
Read more »
Read more »
Tocana cu fasole, dovlecel si bulgur
1 December 2012
Tocana
cu fasole, dovlecel si bulgur din: fasole, linte, boabe de porumb,
bulgur, dovlecei, ceapa, usturoi, zeama de lamaie, patrunjel, ulei de
masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 200 g fasole mixta
(alba, rosie, patata) 50 g linte 50 g boabe de porumb 70 g bulgur 2
dovlecei 1 ceapa mare, tocata marunt…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu ciuperci
1 December 2012
Cotlet
de porc cu ciuperci din: cotlet de porc, sare, piper, unt, ulei de
masline, sparanghel, nucsoara, zeama de portocala, ciuperci, cimbru si
usturoi. Ingrediente: 4 bucati cotlet de porc sare piper negru macinat
100 g unt 3-4 linguri ulei de masline 400 g sparanghel un praf nucsoara
zeama de la o portocala 300 g…
Read more »
Read more »
Ardei iuti marinati
1 December 2012
Ardei
iuti marinati: ardei iuti, otet de vin alb, apa, zahar, sare grunjoasa,
piper boabe si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 500 ml otet
de vin alb 1 l apa 5 linguri zahar 1 lingura si jumatate sare grunjoasa,
neiodata 1 lingurita piper boabe 2 foi de dafin Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa cu galuste
1 December 2012
Supa
cu galuste din: ardei, ceapa, cartofi, morcovi, pastarnac, telina,
tartita de curcan, sare, oua si gris. Ingrediente: pentru supa: 1 ardei
rosu 2 cepe 3 cartofi 2 morcovi 1 pastarnac 1 telina 1 tartita de curcan
sare pentru galuste: 2 oua 13-14 linguri gris in functie de marimea
oualor sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cuscus cu alune rumenite
1 December 2012
Cuscus
cu alune rumenite din: ulei, cuscus, semine de chimen, curry, ardei
gras, alune de padure, stafide, seminte de floarea soarelui, zeama de
lamaie, menta si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei 200 g cuscus 1/2
lingurite seminte de chimen putin curry, optional 1 ardei gras rosu 1
ardei gras verde 70 g alune de padure…
Read more »
Read more »
Tortulete cappucino cu umplutura de Amarettini
1 December 2012
Tortulete
cappucino cu umplutura de Amarettini din: ciocolata alba, foi de
gelatina, oua, zahar, cafea, frisca, espresso, cacao, bicuiti, bezele,
arahide si nuga. Ingrediente: 175 g ciocolata alba 3 foite de gelatina 3
oua 2 linguri zahar 2 linguri de cafea 250 g frisca 4 linguri espresso
racit 1 lingurita cacao 50 g biscuiti Amarenttini…
Read more »
Read more »
Retete de post: Burritos cu legume
1 December 2012
Burritos
cu legume din: foi pentru buritto, ardei, cartofi, sare, cimbru, piper,
ulei de masline, usturoi, otet balsamic, branza tofu si ulei.
Ingrediente: 8 foi pentru buritto 8-10 ardei diferite sortimente 8
cartofi sare cimbru piper negru macinat 2-3 linguri ulei de masline 4-5
catei usturoi 2 lingurite otet balsamic 200 g branza tofu ulei…
Read more »
Read more »
Mozzarella pane
1 December 2012
O
reteta de Mozzarella pane din: mozzarella, ulei de masline, oua,
smantana, busuioc, pesmet, unt, nuci, sare, piper, ulei, piure de rosii,
busuioc, otet balsamic, ulei de masline si zahar. Ingrediente: 500 g
mozzarella 3-4 linguri ulei de masline 4-5 oua 100 g smantana busuioc
350 g pesmet 75 g unt 100 g nuci sare…
Read more »
Read more »
Pâine în straie de sărbătoare
1 December 2012
Pâine
în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt,
lapte, ulei si ou. Ingrediente: 4 oua un kg faina 4 linguri zahar o
lingurita sare 50 g drojdie 200 g unt 300 ml lapte 60 ml ulei de floarea
soarelui un ou pentru uns Mod de preparare: Se cerne făina într-un…
Read more »
Read more »
Croissante cu gem
30 November 2012
Croissante
cu gem din: drojdie, sare, oua, lapte, faina, coaja de lamaie, zahar,
unt, gem, nuci, si galbenus. Ingrediente: 50 g drojdie o lingurita sare 2
oua 300 ml lapte 500 g faina coaja de la o lamaie 4 linguri zahar 125 g
unt topit 1-2 pliculete zahar vanilat pentru umplutura: 200 g gem 100…
Read more »
Read more »
Cordon bleu de pui
30 November 2012
Cordon
bleu de pui din: piept de pui, cascaval, sare, piper, cimbru, usturoi,
patrunjel, oua, unt, morcovi, ulei, mustar cu hrean si pesmet.
Ingrediente: 600 g piept de pui 10-12 felii cascaval sare piper negru
macinat cimbru uscat si v