Retete usoare:
Reteta zilei: Cocktail de sampanie cu votca si ghimbir confiat
12 December 2012
Cocktail
de sampanie cu votka si ghimbir confiat din: sampanie, zahar, apa,
votca, ghimbir si ghimbir. Ingrediente: șampanie 1/2 cana de zahăr 1/2
ceașca de apă 1/2 ceasca Votca 1/2 ghimbir proaspat, tocat Ghimbir
confiat Mod de preparare: Fierbeti la foc mic de apa, zaharul,
ghimbirul intr-o tigaie pentru 7-10 minute, amestecand des. Dupa…
Read more »
Read more »
Mic dejun cu cartofi, ceapa si oua
12 December 2012
Mic
dejun cu cartofi, ceapa si oua din: cartofi, ulei de masline, ceapa
verde, cimbru, bacon, rosii, piper, oua si paine. Ingrediente: 1,5 kg de
cartofi, taiati in cuburi cu latura de 1 cm 4 linguri ulei de masline,
plus extra pentru stropit 6 cpe verzi, tocate fin 2 crengute de cimbru
cu frunzele rupte…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de carne cu năut
12 December 2012
O
reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, naut, ceapa, usturoi,
susan, chimen, curry, oua, sare, piper, ulei, patrunjel, salata verde,
faina, rosii. Ingrediente: 500 g came de pui 200 g năut fiert o ceapă 3
căţei de usturoi 30 g seminţe de susan 5 g seminţe de chimen un sfert de
linguriţă cu…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuci şi ananas
12 December 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: foitaj, lapte, budinca de vanilie,
zahar tos, unt, nuci, zahar pudra, sare, ananas, esenta de rom, ulei.
Ingrediente: un pachet aluat foitaj 400 ml lapte dulce un pachet budincă
de vanilie 200 g zahăr tos 250 g unt 300 g nuci sau alune de pădure 150
g zahăr pudră…
Read more »
Read more »
Ciuperci pleurotus cu sos alb
12 December 2012
O
reteta delicioasa de ciuperci pleurotus cu: usturoi verde, masline,
branza tofu, apa, vin alb demisec, ulei, nucsoara, sare, piper,
patrunjel, parmezan, malai. Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus o
legătură usturoi verde 200 g măsline feliate 200 g brânză tofu cu ardei
125 ml apă 100 ml vin alb demisec 100 ml ulei pudră de…
Read more »
Read more »
Cartof cu hering şi creveţi
12 December 2012
O
reteta delicioasa de cartofi cu: unt, smantana, ceapa verde, branza de
vaci, usturoi, creveti, hering, mustar, oregano, sare, piper.
Ingrediente: 8 cartofi 50 g unt 100 ml smântână o legătură ceapă verde
100 g brânză de vaci 3 căţei de usturoi 500 g creveţi fierţi două
fileuri heririg afumat o lingură cu muştar o…
Read more »
Read more »
Pui cu piure de roşii uscate
12 December 2012
O
reteta delicioasa de pui cu: malai, faina, cartofi, ardei iute, rosii
uscate, migdale, capere, ricotta, usturoi, ulei, sare, piper, cimbru,
ciuperci. Ingrediente: 4 pulpe de pui 75 g mălai 75 g făină 5 cartofi un
ardei iute 200 g roşii uscate în ulei 100 g migdale o linguriţă cu
capere 200 g ricotta doi…
Read more »
Read more »
Salată cu somon si spanac
12 December 2012
O
reteta delicioasa de somon cu: somon, spanac, paste, masline, busuioc,
usturoi, muguri de pin, parmezan, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente: 300 g spanac baby proaspăt două fileuri de somon 250 g
paste 100 g măsline feliate 60 g busuioc proaspăt un căţel de usturoi 20
g muguri de pin 40 g parmezan 50…
Read more »
Read more »
Ciorbă de ştevie cu carne
12 December 2012
O
reteta delicioasa de ciorba cu: stevie, orez, fidea, ceapa rosie,
morcov, patrunjel, telina, carne de porc, lamie, ulei, sare, piper,
patrunjel, ardei iute. Ingrediente: 250 g ştevie uscată 60 g orez două
cuiburi de fidea două cepe roşii un morcov o rădăcină de pătrunjel o
felie de ţelină 600 g carne de porc o…
Read more »
Read more »
Desert: Prăjitură cu portocale
12 December 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar, ulei, faina, praf de
copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra,
frisca, portocale. Ingrediente: 5 ouă 200 g zahăr pudră 150 ml ulei 300 g
făină un pliculeţ praf de copt 50 g cacao 400 ml lapte un plic budincă
de vanilie 200g unt…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu dovlecei şi fenicul
12 December 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu: faina, drojdie, smantana, unt, branza
de vaci, dovlecei, oua, lapte, fenicul, mazare, stafide, marar, sare,
piper, patrunjel, rosii, ardei gras. Ingrediente: 450 g făină 15 g
drojdie 100 g smântână 40 g unt 200 g brânză de vaci doi dovlecei 5 ouă
260 ml lapte dulce un fenicul 100…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Craciun
11 December 2012
Cu
miros de scorţişoară, arome de vin fiert, colinde şi aripi de ninsori,
Crăciunul vine întotdeauna cu fast, sărbătoare, bucurie şi aduce pe masă
cele mai bune, cele mai reuşite, cele mai râvnite reţete: Costite de
porc cu sos dulce acrisor Costite de porc cu sos dulce acrisor din:
piept de porc, ceapa, morcovi, telina,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu ananas si miere
11 December 2012
Cocktail
cu ananas si miere din: ananas, suc de ananas, miere, aroma de vanilie
si apa minerala. Ingrediente: 4 felii de ananas 1 ceasca de suc de
ananas 2 linguri de miere cateva picaturi de aroma de vanilie 1 sticla
de apa minerala carbogazoasa sau plata Mod de preparare: Mixam bine
intr-un mixer feliile…
Read more »
Read more »
Costite de porc cu sos dulce acrisor
11 December 2012
Costite
de porc cu sos dulce acrisor din: piept de porc, ceapa, morcovi,
telina, rosii in bulion, pasta de tomate, ulei, cimbru, vin rosu, zahar
brun, miere, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg piept de porc
cu os (bucata intreaga) 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 800 g rosii in
bulion 2 linguri…
Read more »
Read more »
Briose ciocolatii
11 December 2012
Briose
ciocolatii din: ciocolata amaruie, nuca, oua, lapte, ulei, cafea,
faina, zahar brun, cacao, esenta de vanilie, praf de copt, bicarbonat si
sare. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie 100 h nuca macinata mai mare
4 oua 240 ml lapte batut 180 ml ulei 120 ml cafea tare 390 g faina 210 g
zahar brun 30…
Read more »
Read more »
Carnaciori de curcan cu sparanghel in jambon
11 December 2012
Carnaciori
de curcan cu sparanghel in jambon din: carnaciori de curcan,
sparanghel, jambon, ulei de masline, zeama de lamaie, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 500 g carnaciori de curcan 500 g sparanghel proaspat
200 g jambon (felii subtiri) 50 ml ulei de masline 2-3 linguri zeama de
lamaie 1 catel de usturoi sare piper proaspat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Fursecuri cu ciocolata si menta
11 December 2012
Fursecuri
cu ciocolata si menta din: ciocolata amaruie, unt, menta, oua, zahar,
extract de vanilie, faina, praf de copt, ciocolata amaruie, unt si
menta. Ingrediente: 280 gr ciocolata amaruie, tocata fin 3 linguri de
unt nesarat 57 gr menta tocata 2 oua 1/3 ceasca zahar 1 lingurița de
extract de vanilie 1/4 ceasca faina 1/4…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmalute de post cu nuci
11 December 2012
Sarmalute
de post cu nuci din: varza acra, ceapa, orez, miez de nuca, morcov, suc
de rosii, vin alb, ulei, mere, stafide, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: 1 varza acra 3 cepe 200 g orez 300 g miez de nuca pisat 1
morcov mare 500 ml suc de rosii 200 ml vin alb sec 150…
Read more »
Read more »
Caserola cu ciuperci si crusta crocanta de branza
11 December 2012
Caserola
cu ciuperci si crusta crocanta de branza din: ulei de masline, ceapa,
cartof, ciuperci, cimbru, foi de dafin, vin, supa de legume, ketchup,
nucsoara, castane, unt, mere, cartofi, unt, pastarnac si cascaval.
Ingrediente: 6 linguri ulei de masline 2 cepe mari, tocate 1 cartof
mare, taiat cuburi de 2,5 cm 900 g ciuperci asortate…
Read more »
Read more »
Cocktail La Floridita Daiquiri
11 December 2012
Cocktail
La Floridita Daiquiri din: white rum, fresh lime juice, sugar syrup si
maraschino liquer. Ingrediente: 80 ml white rum 25 ml fresh lime juice
15 ml sugar syrup 1 teaspoon maraschino liquer Mod de preparare: Se
amesteca toate ingredientele in blender, cu gheata. Se toarna continutul
in paharul Martini racit.
Read more »
Read more »
Mancare de carnati afumati cu tarhane
11 December 2012
Mancare
de carnati afumati cu tarhane din: faina, oua, ulei, carnati, ceapa,
usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 500 g faina 2 oua 4 linguri
ulei 2 carnati mai mari sau 4 mici (se socoteste 15 cm de persoana) 1
ceapa 3 catei de usturoi 1 lingurita cimbru sare piper Mod de
preparare: Din…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Linte cu telina si usturoi
11 December 2012
Linte
cu telina si usturoi din: linte rosie, telina, usturoi, patrunjel
verde, ulei, vin, sare si piper. Ingrediente: 600 g linte rosie 300 g
telina 5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 4 linguri ulei 4
linguri vin alb sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ţelina şi
tăiaţi-o în cubulete. Căliţi-o în ulei,…
Read more »
Read more »
Terci savuros cu merisoare
11 December 2012
Terci
savuros cu merisoare din: mere, merisoare, amestec de condimente,
zahar, fulgi de ovaz, lapte si extract de vanilie. Ingrediente: 3 mere,
curatate de coaja si cotor, taiate cuburi 200 g merisoare (proaspete sau
congelate) 1 lingurita amestec de condimente pentru prajituri
(scortisoara, nucsoara, cuisoare) 5 linguri de zahar 200 g fulgi de ovaz
1…
Read more »
Read more »
Trufe cu whisky
11 December 2012
Trufe
cu whisky din: ciocolata neagra, unt, smantana, whisky, visine si
bomboane decorative. Ingrediente: 375 g ciocolata neagra 50 g unt 150 g
smantana 2 linguri cu whisky visine din visinata bomboane decorative
Mod de preparare: Rupe ciocolata în bucăţi mici şi topeşte-o la
bain-marie. încorporează smântână şi amestecă uşor până obţii o
compoziţie…
Read more »
Read more »
Turnedo de vita cu ciuperci si sos de rodii
11 December 2012
Turnedo
de vita cu ciuperci si sos de rodii din: muschi de vita, ciuperci,
bacon, cascaval, cimbru verde, chifla, sos de rodii, sare si piper.
Ingrediente: 300 g muschi de vita 6 ciuperci 4 felii subtiri de bacon
crud uscat 50 g cascaval 4 fire cimbru verde 1 chifla 4 linguri sos de
rodii sare…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole cu legume
11 December 2012
Fasole
cu legume din: fasole rosie, morcovi, pastarnac, telina, sfecla,
patrunjel, praz, marar verde, boia iute, hrean, sare si piper.
Ingrediente: 500 g fasole rosie 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 telina 1
sfecla mai mica 2 adacini de patrunjel 1 fir de praz 1 legatura marar
verde 100 ml ulei 1 lingurita boia iute…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paine cu branza si condimente la cuptor
11 December 2012
Paine
cu branza si condimente la cuptor din: paine, branza, unt, usturoi,
condimente si ceapa verde. Ingrediente: 1 paine rotunda 2 cesti branza
maruntita 1-1/2 bucati de unt nesarat 2 catei de usturoi, tocat 1/2
lingurita condimente italiene uscate frunze ceapa verde tocate Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 200 C. Taiati painea cuburi,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu kiwi si ghimbir
11 December 2012
Cocktail
cu kiwi si ghimbir din: kiwi, zeama de lamaie, inghetata de lamaie,
zahar, ghimbir, scortisoara, apa minerala si kiwi. Este un cocktail non
alcoolic. Ingrediente: 4 kiwi zeama unei lamai 4 globuri de inghetata de
lamaie 1 lingura de zahar un varf de cutit de ghimbir un varf de cutit
de scortisoara 3/4 l…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pasta de masline cu nuci
11 December 2012
Pasta
de masline cu nuci din: masline, ceapa, nuci, ulei de masline, suc de
lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari negre 100 g ceapa
100 g nuci macinate 3-4 linguri ulei de masline suc de lamaie condimente
pentru gust Mod de preparare: înţepaţi măslinele în 3 – 4 locuri şi
lăsaţi-le 15…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Piept de curcan umplut
11 December 2012
Piept
de curcan umplut din: piept de curcan, morcov, pipote de pui, ficatei
de pui, patrunjel, oua, faina, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente:
1 piept de curcan 1 morcov mare 200 g pipote de pui 250 g inimi de pui
250 g ficatei de pui 1 legatura patrunjel 2 oua 2 linguri faina 1…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac cu chives, salvie si miere
11 December 2012
Supa
de dovleac cu chives, salvie si miere din: ulei de masline, unt, ceapa,
salvie, dovleac, miere, supa de legume, chives si piper negru.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingura de unt 3 cepe, tocate 2
linguri de salvie tocata 1,4 de dovleac placintar, curatat de coaja si
de seminte 1 lingura de…
Read more »
Read more »
Salata Copenhaga
11 December 2012
Salata
Copenhaga din: mere, gulii, cartofi, telina, ceapa, castraveti murati,
maioneza si marar verde. Ingrediente: 3 mere 2 gulii 4 cartofi 2 teline 1
ceapa 2 castraveti murati 100 ml maioneza 1 legatura marar verde Mod
de preparare: Fierbeţi în apă cu sare cartofii şi ţelină, în coajă.
Lăsaţi-le la răcit şi curăţaţi-le, apoi…
Read more »
Read more »
Clopotel de Craciun
11 December 2012
Clopotel
de Craciun din: nuci, oua, zahar pudra, biscuiti, rom, visinata,
stafide, fructe confiate, cacao, unt si ciocolata. Ingrediente: 250 g
nuci macinate 3 oua 250 g zahar pudra 250 g biscuiti 100 ml rom 100 ml
visinata 100 g stafi
Mix Grill cu muraturi asortate
11 December 2012
Mix
Grill cu muraturi asortate din: ceafa de porc, ficat de porc, carnati
afumat, pastrama de oaie, pulpe de oaie, muraturi asortate, cimbru,
ceapa rosie, boia, coriandru, ulei din samburi de struguri, sare si
piper. Ingrediente: 250 g ceafa de porc fara os 250 ficat de porc sau
vita 250 g carnati afumati 250 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cartofi frantuzesti cu sofran
11 December 2012
O
reteta simpla de Cartofi frantuzesti cu sofran din: cartofi, sofran,
apa calda, unt, faina, lapte de cocos, lapte de migdale, sare, usturoi
si boia. Ingrediente: 5 cartofi 1 vârf de cuțit șofran 2 linguri de apă
caldă 2 linguri unt 2 1/2 linguri de faina 1 cutie lapte de cocos 1 cană
lapte de…
Read more »
Read more »
Muraturi: Legume murate umplute
11 December 2012
O
reteta delicioasa de legume murate cu: ardei gras, varza alba, radacina
de telina, rosii, morcovi, ardei gras rosu, usturoi, patrunjel, otet,
sare, zahar. Ingrediente: 1.500 g ardei graşi verzi o varză medie albă o
rădăcină de ţelină două roşii doi morcovi medii doi ardei graşi roşii 8
căţei de usturoi o legătură de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Hering cu paste şi sos de ceapă
11 December 2012
O
reteta delicioasa de hering: paste verzi, morcovi, ardei capia, ardei
iute, ceapa rosie, usturoi, vin alb sec, sare, piper, ulei de masline,
patrunjel. Ingrediente: 4 heringi 400 g paste verzi doi morcovi un ardei
capia un ardei iute mic 3 cepe roşii doi căţei de usturoi 250 ml vin
alb demisec sare piper ulei…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Crevete cu dovlecei şi sos
11 December 2012
O
reteta delicioasa de creveti cu: smantana, parmezan, maioneza, amidon,
vin alb sec, otet, ulei de masline, lamaie, marar, sare, piper.
Ingrediente: 500g crevete 200ml smantana 50g parmezan 2 linguri cu
maioneză o lingură cu amidon alimentar 100 ml vin alb sec două lin guri
cu oţet 175 ml ulei de măsline o jumătate de…
Read more »
Read more »
Ravioli cu roşii şi carne
11 December 2012
O
reteta delicioasa de ravioli cu: faina, oua, carne de vita, dovlecel,
ceapa, usturoi, ulei, rosii, sare, piper, oregano. Ingrediente: 200 g
făină două ouă 500 g carne de vită tocată un dovlecel o ceapă 4 căţei de
usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii sare piper oregano Mod
de preparare: Ceapa şi usturoiul…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Crochete de cod cu legume
11 December 2012
O
retets delicioasa de crochete de cod cu: conopida, ardei capia, mazare,
boabe de porumb, morcov, ciuperci, pesmet, oua, sos de rosii, smantana,
sare, piper, ulei. Ingrediente: 4 fileuri de cod o conopidă doi ardei
capia 100 g mazăre 100 g boabe de porumb un morco 300 g ciuperci 100 g
pesmet două ouă sos…
Read more »
Read more »
Pui Shanghai cu piure
11 December 2012
O
reteta delicioasa de pui shanghai cu: carne de pui, faina, seminte de
susan, oua, dovlecei, cartofi, telina, lapte, usturoi, lamaie, rosii
cherry, castraveti murati, patrunjel, sare, piper, ulei. Ingrediente:
două piepturi de pui 100 g făină 50 g seminţe de susan două ouă doi
dovlecei 4 cartofi o ţelină mică 200 ml lapte dulce…
Read more »
Read more »
Aperitive: Tartine cu vinete
11 December 2012
O
reteta delicioasa de tartine cu: vinete, rosii, usturoi, patrunjel,
ulei de masline, otet de mere, paine, ceapa verde, ceapa uscata, sare,
piper, oregano. Ingrediente: 500 g vinete două roşii 4 căţei de usturoi
două linguri cu pătrunjel tocat 4 linguri cu ulei de măsline două
linguri cu oţet de mere o pâine de casă…
Read more »
Read more »
Deserturi: Prăjitură cu kiwi
11 December 2012
O
reteta delicioasa de parajitura cu: oua, zahar tos, ulei, lapte,
amoniac, sare, faina, cacao, zahar vanilat, gem de kiwi, fructe
confiate, suc de limeta. Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr tos 120 ml ulei
120 ml lapte dulce o linguriţă cu amoniac sare 500 g făină 50 g cacao
două pliculeţe zahăr vanilat un…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu mărar
11 December 2012
O
reteta delicioasa de fasole verde cu: marar, ulei, faina, usturoi, apa,
lamaie, sare, piper. Ingrediente: un kilogram fasole verde o legătură
de mărar 50 ml ulei de floarea soarelui 50 g făină 5 căţei de usturoi
275 ml apă sucul de la o jumătate de lămâie sare piper Mod de preparare:
Fasolea verde se…
Read more »
Read more »
Masa de Craciun #1
10 December 2012
Retete
de Craciun: Ciorba de varza cu costita Ingrediente: 1 varza 400 g
costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru uscat bors
dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura de
condimente de legume Mod de preparare: Tăiaţi varza fideluţă şi
puneţi-o la fiert, împreună…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu bere neagra la cuptor
10 December 2012
Cotlete
de porc cu bere neagra la cuptor din: morcovi, patrunjel, piper negru,
enibahar, foi de dafin, cotlete de porc, sare, bere neagra, zahar brun,
cidru, chilli, ceapa, piper si verdeata asortata. Ingrediente: 2 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel 8 boabe de piper negru 5 boabe de enibahar 2
foi de dafin 3 kg cotlete…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu ciuperci
10 December 2012
Rulada
de porc cu ciuperci din: muschi file de porc, ciuperci, ceapa, usturoi,
vin, cascaval, sunca de porc, unt, ulei, vin, sare si piper.
Ingrediente: 800 g muschi file de porc, bucata intreaga 300 g ciuperci 1
ceapa 2 catei de usturoi 10 ml vin alb 20 g cascaval 40 g sunca de porc
20…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel
10 December 2012
O
reteta savuroasa de Muschi de vita la tigaie cu oua si sparanghel din:
sparanghel, muschi de vita, cimbru, oua, ulei de masline, sare, piper si
parmezan. Ingrediente: 1 buchet sparanghel 5-6 bucati muschi de vita 2
lingurite cimbru uscat 2 oua ulei de masline sare și piper parmezan
Mod de preparare: Incalziti cuptorul…
Read more »
Read more »
Friptură de porc crocantă cu mere pentru sarbatori
10 December 2012
Retete
de sarbatori: Friptură de porc crocantă cu mere din: muschi de porc,
ulei de masline, mere, ceapa, foi de dafin, cimbru, suc de mere, supa de
vita, sare si piper. Ingrediente: 1,2 kg mușchi de porc
(de pe spate,
cu tot cu șorici) 2 linguri ulei de măsline 3 mere 3 cepe 3 foi…
Read more »
Read more »
Antricot de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin
10 December 2012
Antricot
de vitel cu castraveti in sos de rodii si vin din: antricot de vitel,
castravete, rosii, unt, coriandru, zahar, vin rosu, cuisoare,
scortisoara, ienibahar, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de antricot
de vitel 500 g castravete de sera 4 rosii 50 g unt 1 lingurita rasa
coriandru macinat 4 linguri zahar 500 ml…
Read more »
Read more »
Prajitura cu iaurt si ciocolata
10 December 2012
Prajitura
cu iaurt si ciocolata din: oua, faina, zahar, iaurt, ciocolata, unt,
praf de copt, cacao, esenta de rom si sare. Ingrediente: 4 oua 200 g
faina 150 g zahar 200 ml iaurt 100 g ciocolata 150 g unt 1 pliculet cu
praf de copt 2 linguri cu cacao 1 esenta de rom sare …
Read more »
Read more »
Salata Birmingham
10 December 2012
Salata
Birmingham din: cartofi, ceapa, oua, castraveciori murati, sfecla,
mustar dijon, salata verde, maioneza, patrunel verde, sare, piper si
boia. Ingrediente: 10 cartofi 1 ceapa rasa 2 oua fierte tari 6
castraveciori murati 3 sfecle mici fierte 100 g mustar Dijon 1 salata
verde 100 g maioneza 1 legatura patrunjel verde sare piper boia …
Read more »
Read more »
Deliciu cu morcovi
10 December 2012
Deliciu
cu morcovi din: nuci, morcovi, faina, zahar, oua, ulei, esenta de
vanilie, praf de copt, sare, unt, crema de branza, esenta de vanilie si
zeama de lamaie. Ingrediente: pentru blat: 100 g nuci 350 g morcovi 280 g
faina 300 g zahar 4 oua 200 ml ulei 2 lingurite esenta de vanilie 1
praf…
Read more »
Read more »
Rulada de porc
10 December 2012
Rulada
de porc din: pulpa de porc, carne tocata de vita, morcov, oua, cimbru,
ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc (bucata intreaga)
400 g carne tocata de vita 1 morcov mare 2 oua fierte tare 1 lingurita
cimbru uscat sfaramat 3-4 linguri ulei sare piper Mod de preparare:
Curatati, spalati…
Read more »
Read more »
Placinte cu gem pentru sarbatori
10 December 2012
Placinte
cu gem pentru sarbatori din: aluat, faina, gem, pandispan, migdale,
zahar, unt, galbenus, coaja de citrice, fulgi de migdale si zahar pudra.
Ingrediente: 375 g aluat de tarta dulce putina faina, pentru presarat
375 g gem (de care preferi) 50 g de pandispan 50 g migdale macinate 25 g
de zahar 50 g de…
Read more »
Read more »
Salată caldă de Islanda
10 December 2012
Salată
caldă de Islanda din: salata verde, otet, vin, ulei, smantana, miez de
nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 salate verzi 2 linguri otet 100 ml
vin alb aromat 4 linguri ulei 100 ml smantana 100 g miez de nuci
zdrobite sare piper proaspat macinat Mod de preparare: Curăţaţi
salata, tăiaţi fiecare căpăţână în…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de varza creata cu carnati de pui
10 December 2012
O
reteta delicioasa de Supa de varza creata cu carnati de pui din: ulei
de masline, unt, ceapa, usturoi, fulgi de ardei, carnati de pui,
cartofi, rosie, supa de pui, frunze de varza creata, lapte, spanac, sare
si piper. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 lingură de unt 1
ceapa, taiata julienne 2 caței…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Slip
10 December 2012
Cocktail
Red Slip din: sirop de capsuni, suc de grepfrut, capsuni si menta. Este
un cocktail non alcoolic. Ingrediente: 4 cl sirop de capsuni 4 cl suc
de grepfrut 10 cl Bitter Grepfrut capsuni un fir de menta Mod de
preparare: Mixam bine in shaker siropul si sucul de grepfrut, turnam
amestecul intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi
10 December 2012
Retete
de sarbaroi: Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi din:
muschiuleti de porc, usturoi, ulei de masline, cimbru, boia de ardei,
cognac, sare si piper. Ingrediente: 4 muschiuleti de porc 8 catei de
usturoi 100 ml ulei de masline 5-6 fire de cimbru verde 2 linguri boia
de ardei 50 ml cognac sare…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolata cu fistic si smochine
10 December 2012
Tort
de ciocolata cu fistic si smochine din: faina, zahar pudra, praf de
copt, cacao, unt, zahar vanilat, galbenus, oua, branza de vaci,
ciocolata, smantana, smochine si fistic. Ingrediente: pentru blat: 100 g
faina 80 g zahar pudra 1 lingurita praf de copt 50 g cacao 100 g unt 1
pachet zahar vanilat 1 galbenus…
Read more »
Read more »
Pui picant cu ananas
10 December 2012
Pui
picant cu ananas din: piept de pui, ananas, ardei iute, cimbru verde,
vin alb, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 600 g
piept de pui 2 bucati de ananas proaspat 1-2 ardei iuti 3-4 fire de
cimbru verde 200 ml vin alb sec 1 lamaie 50 ml ulei de masline sare
piper…
Read more »
Read more »
Paste cu dovlecei si broccoli
10 December 2012
Paste
cu dovlecei si broccoli din: dovlecei, broccoli, coaja si zeama de
lamaie, paste fainoase, ulei de masline, usturoi, sos pesto, seminte de
floarea soarelui si parmezan. Ingrediente: 2 dovlecei mari, rasi pe
razatoarea mare 350 g broccoli, rupt in buchetele mici coaja si zeama de
la 1/2 lamaie 350 g paste fainoase (spaghete, linguini)…
Read more »
Read more »
Somon cu capere
10 December 2012
Somon
cu capere din: file de somon, capere murate, boabe de porumb, marar,
lamaie, vin, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 800 g
file de somon proaspat 200 g capere murate 150 g boabe de porumb,
congelat sau conservat 1 legatura marar 1 lamaie 200 ml vin alb sec 50
ml ulei de…
Read more »
Read more »
Somon cu ananas şi migdale preparate
10 December 2012
O
reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby, capere, migdale,
miez de nuca, oregano, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o
conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere
100 g migdale 100 g miez de nucă două linguri cu oregano uscat sare
piper Mod de preparare: Jumătate…
Read more »
Read more »
Retete gustoase: Salată cocktail
10 December 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia,
ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic,
sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g hrişcă 50 g
orez doi ardei capia o ceapă trei căţei de usturoi 100 g măsline feliate
200 g roşii cherry roşii 75 ml ulei…
Read more »
Read more »
Supă cu clătite şi crevete
10 December 2012
O
reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, creveti, cepa, morcov,
telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare,
piper, ulei. Ingrediente: conservă fasole roşie 500 g crevete
decorticate o ceapă roşie un morcov o felie de ţelină o rădăcină de
pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă 100 g făină…
Tarte cu jeleu de vişine
10 December 2012
O
reteta de tarta gustoasa cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa,
amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas. Ingrediente: 300 g făină
200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu
amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare
două pliculeţe…
Read more »
Read more »
Borş de sfeclă roşie
10 December 2012
O
reteta delicioasa de bors cu: sfecla, cartofi, morcov, oua, smantana,
verdeata, sare, usturoi, castraveti, apa, bors. Ingrediente: un kilogram
şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână
o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un
litru de borş Mod de preparare: Secla se curăţă,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata alba
10 December 2012
O
reteta delicioasa de Coji de lamaie confiate cu glazura de ciocolata
alba din: lamai, zahar si ciocolata alba. Ingrediente: 4 lămâi 3 1/4
cani de zahar 1 ciocolata alba Mod de preparare: Taiati lămâile în
sferturi pe lungime. Cojiti sferturile si puneti deoparte miezul.cojile
taiati-le subtiri. Puneti cojile într-o cratiță și acopereti cu…
Read more »
Read more »
Rulouri de bacon
10 December 2012
O
reteta delicioasa de rulouri de bacon cu: carnati, legume de sezon,
ienupar, rozmarin. Ingrediente: 4-5 felii de bacon cârnaţi fructe sau
legume de sezon ienupar rozmarin Mod de preparare: Feliile de bacon se
călesc puţin, după care se rulează în ele diferite umpluturi. In
sezonul rece, feliile de bacon se umplu cu cârnaţi,…
Read more »
Read more »
Rulou cu pui şi alune
10 December 2012
O
reteta delicioasa de rulouri din: piept de pui, faina, praf de copt,
oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute,
ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui
250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde
125 ml lapte dulce…
Read more »
Read more »
Fursecuri cu sos de vişine
10 December 2012
O
reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar, alune, faina, praf
de copt, sare, visine, vin rosu dulce, baton scortisoara, amidon,
ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g
alune 250 g făină un vârf de lingura praf de copt un vârf de linguriţă
cu 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Salată de legume cu oregano
10 December 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: rosii cherry, castraveti, ceapa rosie,
masline, ardei gras, ardei iute, ardei capia, salata rucola, branza de
capra, oregano uscat, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper.
Ingrediente: 250 g roşii cherry 3 castraveţi o ceapă roşie 100 g măsline
feliate un ardei gras un ardei iute mic un ardei…
Read more »
Read more »
Macrou cu sos de legume
10 December 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu: fenicul, ceapa rosie, dovlecel, rosii,
mustar cu boabe, sare, piper, ulei, marar. Ingrediente: 4 trunchiuri de
macrou un fenicul două cepe roşii un dovlecel 3 roşii două linguri cu
muştar cu boabe sare piper ulei de floarea-soarelui mărar Mod de
preparare: Trunchiurile de macrou se spală, se şterg cu…
Read more »
Read more »
Orez cu pui şi ardei iute
10 December 2012
O
reteta delicioasa de orez cu: ceapa, ardei iute, fasole rosie, piept de
pui, oua, faina, sofran, cascaval, sare, piper, ulei, patrunjel.
Ingrediente: 150 g orez două cepe un ardei iute o conservă fasole roşie
300 g fasole verde două piepturi de pui două ouă 200 g făină un vârf de
linguriţă cu şofran 200…
Read more »
Read more »
Ciorbă delicioasa cu legume
10 December 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de legume cu:bors, mazare, ardei capia,
morcov, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, masline, sare,
piper, leustean, santana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g
morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml
ulei de floarea-soarelui 500 rnl…
Read more »
Read more »
Retete de sarbatori: Ciorbă de burtă
10 December 2012
O
reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan
vitel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, otet, oua, smantana,
usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un
kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o
rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două gălbenuşuri…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sandwich cu bacon, branza brie si mar
9 December 2012
Sandwich
cu bacon, branza brie si mar din: paine, mar, bacon, branza brie si
sirop de artar. Ingrediente: 1 paine feliata 1 mar, tăiat felii subțiri 8
felii de bacon 200 g branza brie câteva lingurițe de sirop de arțar
Mod de preparare: Într-o tigaie prajiti bacon-ul cateva minute. Scoateti
pe prosoape de hartie…
Read more »
Read more »
Vin fiert cu cidru si scortisoara
9 December 2012
Vin
fiert cu cidru si scortisoara din: vin, cidru, sirop de soc, coaja de
lamaie, scortisoarre, pastaie de vanilie si zahar. Ingrediente: 2 sticle
de vin alb demisec 500 ml de cidru 150 ml sirop de soc coaja de la 2
lamaie, taiata fasii 2 batoane de scortisoara 1 pastaie de vanilie,
crestata pe lung…
Read more »
Read more »
Budincă de Crăciun
9 December 2012
Budincă
de Crăciun din: curmale, stafide, lapte, coniac, unt, zahar brun, oua,
faina, praf de copt, condimente pentru prajituri si coaja de portocala.
Ingrediente: 250 g curmale, tocate 100 g de stafide 150 ml de lapte 150
ml de coniac (rom) 140 g unt, plus extra pentru uns 50 g zahar brun 2
oua 175…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles cu bacon si castane
9 December 2012
Garnituri:
Varza de Bruxelles cu bacon si castane din: varza de bruxelles,
castane, bacon afumat si ulei. Ingrediente: 1,5 kg varza de Bruxelles,
curatata 200 g castane coapte, taiate pe jumatate 200 g fasii de bacon
afumat 1 lingurita de ulei Mod de preparare: Incinge cuptorul la
220°C/gaz 7. Pune apă la fiert într-o…
Read more »
Read more »
Spuma de ciocolata cu rodii si mandarine
9 December 2012
Spuma
de ciocolata cu rodii si mandarine din: ciocolata amaruie, unt,
cointreau, ou, galbenusuri, zahar tos, frisca, cacao, zahar tos,
mandarine, scortisoara si rodie. Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie cu
70% cacao 125 g unt, taiat cuburi 3 linguri Cointreau sau whisky sau
coniac 1 ou si 2 galbenusuri 75 g zahar tos 175 l…
Read more »
Read more »
Cocktail Perfect Manhattan
9 December 2012
Cocktail
Perfect Manhattan din: bourbon, dry vermouth, red vermouth si angostura
bitters. Ingrediente: 60 ml bourbon 10 ml dry vermouth 10 ml red
vermouth 2 dashes angostura bitters Mod de preparare: Se amesteca
ingredientele in paharul boston, stirring, se strecoara dublu in paharul
martini racit.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Coaste de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde
9 December 2012
Coaste
de porc afumate cu garnitura de cartofi si fasole verde din: coaste de
porc, ceapa, usturoi, frunze de dafin, cimbru, rozmarin, vin, otet de
vin si miere. Ingrediente: 2-3 coaste porc afumate 2 cepe, feliate 5
catei de usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin, rupte în jumatați 5
crengute proaspete de cimbru 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Legume cu cuscus si mirodenii
9 December 2012
Legume
cu cuscus si mirodenii din: dovleac, gulie, rosii, portocala,
patrunjel, menta, rodie, ulei de masline, ceapa, condimente,
scortisoara, usturoi, concentrat vegetal, mazare, cuscus si fulgi de
migdale. Ingrediente: 600 g dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat
cuburi de circa 4 cm 1 gulie de circa 500 g., curatata si taiata cuburi
de 3…
Read more »
Read more »
Snitel din piept de pui cu mango
9 December 2012
Snitel
din piept de pui cu mango din: piept de pui, mango, ulei, margarina,
cascaval, boia, curry, patrunjel, marar, frunze de telina, busuioc, sare
si piper. Ingrediente: 6 fileuri de piept de pui (cca 150 g fiecare) 2
fructe de mango 3 linguri ulei 2 linguri margarina 150 g cascaval 1 praf
de boia dulce…
Read more »
Read more »
Salata de andive Berna
9 December 2012
Salata
de andive Berna din: andive, cartofi, heringi, otet, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g andive 500 g cartofi 3 cepe 2 heringi uscati
si afumati 100 ml oet 50 ml ulei sare piper Mod de preparare: Curatati
andivele de primul strat de frunze si oparitile 5 minute in apa
clocotita cu sare.…
Read more »
Read more »
Legume cu miere si mustar
9 December 2012
Legume
cu miere si mustar din: ulei de masline extravirgin, mustar, miere,
otet de cidru, praz, fasole verde, broccoli si mazare. Ingrediente: 4
linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita de mustar cu boabe 1/2
lingurita de miere 1 lingura otet de cidru (sau aotet de mere) 2 fire de
praz, curatate si taiate in…
Read more »
Read more »
Supa de fasole si porumb
9 December 2012
Supa
de fasole si porumb din: ardei, patrunjel, iaurt semidegresat, ulei de
masline, ceapa, seminte de chimen, boia de ardei iute, rosii, fasole
boabe, concentrat vegetal si boabe de porumb. Ingrediente: 1 ardei rosu,
cuatat de seminte si taiat cuburi 1 legatura de patrunjel, tocata 150 g
iaurt semidegresat 1 lingura ulei de masline 1…
Read more »
Read more »
Friptura de vita la gratar cu ciuperci
9 December 2012
Friptura
de vita la gratar cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, ulei de
masline, ciuperci, unt, ceapa, vin rosu si rozmarin. Ingrediente: 1 kg
muschi de vita sare piper ulei de masline 1 kg ciuperci 20 grame unt 3
cepe tocate 200 ml vin rosu rozmarin Mod de preparare: Intr-o cratita
incinsa…
Read more »
Read more »
Sos Veloute
9 December 2012
Sos
Veloute din: unt, faina, zeama de oase de vitel, buchet garni,
ciuperci, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 60 g unt 60 g
faina 1 1/2 litru zeama de oase de vitel un buchet garni (patrunjel,
dafin, tarhon, marar) 2 ciuperci 1 legatura patrunjel verde sare piper
Mod de preparare: Topiti untul, adaugati…
Read more »
Read more »
Cocktail Carmen
9 December 2012
Cocktail
Carmen din: suc de mere, suc de struguri, sirop de zahar, frunze de
menta, apa minerala si o felie de mar. Este un cocktail non alcoolic.
Ingrediente: 8 cl suc de mere 4 cl suc de strugurideschis la culoare 1
cl sirop de zahar 3-4 frunze proaspete de menta apa minerala
carbogazoasa o felie…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca cu spanac si mozzarella
9 December 2012
Budinca
cu spanac si mozzarella din: spanac, ulei de masline, mozzarella, ceapa
verde, oua, sare si piper. Ingrediente: 500 g spanac proaspat 1-2
lingurite ulei de măsline 1 1/2 cani mozzarella 1/3 ceasca felii subtiri
ceapa verde 8 oua, batute sare si piper negru dupa gust Mod de
preparare: Incalziti cuptorul la 190C. Se…
Read more »
Read more »
Gnocchi la cuptor cu praz, broccoli si branza
9 December 2012
Gnocchi
la cuptor cu praz, broccoli si branza din: unt, praz, faina, pudra de
mustar, lapte, nucsoara, broccoli, sunca, gnocchi si branza.
Ingrediente: 60 g unt 2 fire de praz, taiate rondele 3 linguri faina
alba 1 lingurita pudra de mustar 600 ml lapte un praf de nucsoara
macinata 300 g broccoli, rupt in buchetele…
Read more »
Read more »
Crema Parmentier
9 December 2012
Crema
Parmentier din: cartofi, praz, supa de pui, smantana, unt, sare si
piper. Ingrediente: 600 g cartofi 300 g praz 500 ml supa de pui 100 ml
smantana 70 g unt sare piper Mod de preparare: Curatati si spalati
prazul, apoi tocati-l marunt si caliti-l 10 minute in 50 g unt, pana
cand se…
Read more »
Read more »
Morcovi cu seminte de pin
9 December 2012
Morcovi
cu seminte de pin din: morcovi, unt, seminte de pin, stafide, zahar si
patrunjel. Ingrediente: 800 g morcovi, taiati pe jumatate si apoi pe
diagonala, in bucati de cm 1 cub mare de unt 50 g seminte de pin 50 g
de stafide 1 praf de zahar 1 mana de patrunjel, tocat Mod…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si caramel
9 December 2012
Prajitura
cu branza si caramel din: faina, unt, zahar, oua, praf de copt, branza,
smantana, zahar vanilat, lapte, nuci si alune. Ingrediente: pentru
blat: 300 g faina 100 g unt 75 g zahar 2 oua 1 praf de copt pentru crema
de branza: 300 g branza 150 g smantana 4 oua 2 plicuri zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Coq au vin (Cocos in vin)
9 December 2012
Cocos
in vin din: cocos, vin rosu, piept de porc, untura, ciuperci, ceapa,
arpagic, telina, morcovi, patrunjel, usturoi, cimbru, foi de dafin,
cognac, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 cocos 700 ml vin rosu 400 g
piept de porc crud uscat 2 linguri untura 300 g ciuperci mici 2 cepe
200 g arpagic 2-3 fire…
Read more »
Read more »
Pui cu smantana si spanac
9 December 2012
Pui
cu smantana si spanac din: ulei de masline, cartofi, ceapa, usturoi,
vin, concentrat de pui, mustar de dijon, carne de pui, smantana, spanac,
pesmet, parmezan si nuci. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 500 g
cartofi, taiati felii
Rulada cu piept de curcan
9 December 2012
Rulada
cu piept de curcan din: piept de curcan, ciuperci, ceapa, cascaval,
ardei gras, nuci, miere, mustar, hrean, ulei, vin, oregano, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan 300 g ciuperci 1 ceapa 100 g
cascaval 1 ardei gras verde 100 g nuci zdobite 1 lingurita miere 1
lingurita mustar 1/2 lingurita hrean 3…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Paste cu spanac si mozzarella
9 December 2012
Paste
cu spanac si mozzarella din: paste, sos de rosii, sos pesto, smantana,
frunze de spanac, anghinare si mozzarella. Ingrediente: 450 grame paste 1
borcan sos de rosii 1/4 ceasca sos pesto 3/4 ceasca smantana 240 grame
frunze de spanac 340 grame anghinare 113 grame mozzarella maruntita
Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 180…
Read more »
Read more »
Cocktail Kamikaze cu vodca
9 December 2012
Cocktail
Kamikaze cu vodca din: vodca, triple sec si frsh lime juice.
Ingrediente: 60 ml vodca 15 ml triple sec 25 ml fresh lime juice Mod
de preparare: Se amesteca puternic ingredientele in boston shaker, se
strecoara dublu continutul in paharul martini racit in prealabil.
Read more »
Read more »
Meniu de Craciun #2
9 December 2012
Retete
de Craciun: Supa cu ceapa, parmezan si cimbru Ingrediente: 40 g unt 1
kg ceapa, taiata julien 250 g esalote, taiate julien un praf sare de
telina 2 linguri zahar brun 2 linguri aina 175 ml vin alb sec 750 ml
supa limpede de legume 700 ml lapte 2 foi de dafin, cateva crengute…
Read more »
Read more »
Piure de morcovi si cartofi
9 December 2012
Piure
de morcovi si cartofi din: cartofi, morcovi, smantana, nucsoara,
scortisoara, pesmet si ulei de masline. Ingrediente: 800 g cartofi
dulci, curatati de coaja si taiati in bucati de 2,5 cm 500 g morcovi,
taiati precum cartofii 6 linguri de smantana pentru gatit 1 praf de
nucsara rasa 1 praf de scortisoara 1 mana mare…
Read more »
Read more »
Cartofi crocanti cu sos de avocado
9 December 2012
Cartofi
crocanti cu sos de avocado din: cartofi, condiment, ulei de masline,
tortilla chips, paprika, sos de chilli, avocado, suc de lamaie si
patrunjel. Ingrediente: 4 cartofi mari, fiecare taiat in 4-6 sferturi 2
lingurite condiment fajita sau Cajun 11⁄2 lingura ulei de masline 100 g
tortilla chips 1 lingurita paprika dulce 2 linguri sos…
Read more »
Read more »
Escalop de vitel
9 December 2012
Escalop
de vitel din: nuca de vitel, unt, faina, zarzavat, pasta de rosii, vin
madera, sos spaniol, sare si piper. Ingrediente: 800 g nuca de vitel
(mijlocul pulpei, fara zgarciuri si tendoane) 250 g unt 30 g faina 100 g
zarzavat 25 g pasta de rosii 200 ml vin Madera 400 g sos spaniol sare…
Read more »
Read more »
Terina cu telina
9 December 2012
Terina
cu telina din: cartofi, telina, telemea de oaie, oua, faina, ulei,
cimbru, busuioc, salvie, sare si piper. Ingrediente: 3 cartofi mari albi
1 telina mare 200 g telemea de oi 4 oua plus 1 ou pentru uns terina 1
lingura faina 2 linguri ulei cimbru busuioc salvie sare piper Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Porumb copt cu usturoi
9 December 2012
Porumb
copt cu usturoi din: unt, paprika afumata, usturoi, patrunjel, ardei
iute si porumb. Ingrediente: 75 g unt 1⁄2 lingurita paprika afumata 1
catel de usturoi 2 linguri patrunjel, tocat marunt 1⁄2 -1 ardei iute,
tocat marunt 4 stiuleti de porumb Mod de preparare: Amesteca 75 g unt,
inmuiat, 1⁄2 lingurita paprika afumata, 1…
Read more »
Read more »
Vol-au-vent cu piept de curcan
9 December 2012
Vol-au-vent
cu piept de curcan din: aluat, piept de curcan, branza gorgonzola, unt,
vin, faina, lapte, galbenusuri, usturoi, sare si piper. Ingrediente:
400 g aluat pentru foitaj 400 g piept de curcan 200 g branza gorgonzola
100 g unt 100 ml vin 1 lingura faina 200 ml lapte 2 galbenusuri 2 catei
de usturoi sare…
Read more »
Read more »
Quesadillas cu pui
9 December 2012
Quesadillas
cu pui din: ulei de floarea soarelui, ardei, dovlecel, ceapa verde,
porumb, condiment, piept de pui, patrunjel, branza cedar si tortilla.
Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui cate 1⁄2 de ardei rosu,
galben si verde, taiate fasii subtiri 1 dovlecel mediu, taiat rondele 6
cepe verzi, taiate rondele 200 g porumb dulce din…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata cu rucola, struguri rosii si migdale
8 December 2012
O
reteta savuroasa de Salata cu rucola, struguri rosii si migdale din:
rucola, struguri rosii, branza, migdale, ceapa rosie, otet balsamic,
nectar de agave si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 250 g
rucola 2 cani struguri roșii, tăiati în jumatati 2-3 linguri branza
Manchego 2-3 linguri migdale feliate, prăjite Ingrediente dressing: 10
Struguri tocati 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Rose Campari Soda
8 December 2012
Cocktail
Rose Campari Soda din: campari, rose syruo, grapefruit bitters, top up
soda. Pahar: old fashioned Decor: lemon peel Ingrediente: 45 ml Campari
15 ml rose syrup 3 dashes grapefruit bitters (optional) Top up soda
Mod de preparare: Se toarna ingredientele pe rand in paharul old
fashioned plin cu gheata cuburi, se amesteca usor…
Read more »
Read more »
Frigarui de creveti cu sos de iaurt
8 December 2012
Frigarui
de creveti cu sos de iaurt din: creveti, pasta de ardei iute, ulei de
masline, coaja de lamaie verde, suc de lamaie verde si tequilla.
Ingrediente: 200 g creveti, curatati 11⁄2 lingurita pasta de ardei iute
1⁄2 lingura ulei de masline coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 6 linguri
iaurt gras sucul de…
Read more »
Read more »
Wiener Schnitzel (Şniţel vienez)
8 December 2012
Snitel
vienez din: carne de vitel, oua, faina, pesmet, ulei, unt, sare si
piper. In Austria, Wiener Schnitzel este în mod tradiţional servit cu o
felie de lămâie, cu cartofi natur presăraţi cu pătrunjel tocat şi
cubuleţe de unt. Denumirea de Wiener Schnitzel este protejată de lege în
Austria şi reţeta, se prepară, în varianta…
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci si legume
8 December 2012
Orez
cu ciuperci si legume din: ulei de floarea soarelui, ciuperci, varza,
ulei de susan, orez, oua, creveti, ceapa verde, mazare, sos de soia si
alune. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea soarelui 250 g ciuperci,
taiate felii 150 g varza, taiata fasii 2 linguri ulei de susan 4 oua,
batute usor 250 g orez,…
Read more »
Read more »
Tacos cu fasole si smantana
8 December 2012
Tacos
cu fasole si smantana din: ulei de masline, ceapa rosie, usturoi,
ardei, paprika, rosii, fasole, tacos, coaja si suc de lamaie, patrunjel,
telemea si smantana. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa
rosie, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 ardei rosu
iute, tocat marunt 1⁄2lingurita paprika afumata 3 rosii mari,…
Read more »
Read more »
Muschi de vita Wellington cu ciuperci
8 December 2012
Muschi
de vita Wellington cu ciuperci din: muschi de vita, ciuperci, aluat,
ulei, ceapa, patrunjel, oua, sare si piper. Ingrediente: 600 g muschi
de vita (bucata intreaga) 400 g ciuperci proaspete 300 g aluat
frantuzesc (foitaj) 100 ml ulei 1 ceapa mare 1 legatura patrunjel 2 oua
sare piper Mod de preparare: Curăţaţi muşchiul…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan
8 December 2012
Garnituri:
Varză de Bruxelles cu ghimbir şi susan din: varza de bruxelles, ulei de
susan, ghimbir si seminte de susan. Ingrediente: 800 g varza de
Bruxelles, curatata si taiata in jumatati 1 lingura ulei de susan 1
bucata de ghimbir, ras 4 linguri seminte de susan prajite. Mod de
preparare: Opareste varza in apa…
Read more »
Read more »
Cocktail Sangria cu portocale si ananas
8 December 2012
Cocktail
Sangria cu portocale si ananas din: vin rosu, portocala si ananas.
Ingrediente: vin rosu dulce 1 portocala 1 felie de ananas Mod de
preparare: Curata portocala si anansul, taie portocala si ananasul
cubulete. Pune fructele intr-un tumbler mare si toarna vinul peste ele.
Decoreaza cu o felie de portocala si tine la frigider…
Read more »
Read more »
Paste savuroase la cuptor, cu branza si rosii
8 December 2012
Paste
savuroase la cuptor, cu branza si rosii din: ulei de masline, bacon,
ceapa, boia iute, legume, rosii, pasta de tomate, mirodenii, paste
rigatoni, branza si paine cu usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 250 g bacon, taiat fasii 1 ceapa mare, tocata 1 lingurita boia
iute 700 g legume, tocate (2 dovlecei si…
Read more »
Read more »
Chiftelute delicioase cu fasole si tortilla
8 December 2012
Chiftelute
delicioase cu fasole si tortilla din: carne tocata de vita, usturoi,
boia iute, chimen, ulei de masline, ceapa, bacon, pasta de tomate,
fasole, sos worcestershire, mozzarella, branza cedar si ardei iute.
Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 catei de usturoi, zdrobiti 3⁄4
lingurita boia iute 1⁄2 lingurita chimen macinat 1⁄2 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Conopida gratinata cu sunca
8 December 2012
O
reteta savuroasa de Conopida gratinata cu sunca din: conopida, sare,
sunca, crema de branza, iaurt, parmezan, ceapa verde, piper si branza
degresata. Ingrediente: 1/2 conopida, buchetele mici 1/2 lingurita sare 2
cani cuburi șuncă slabă 250 crema de branza, 3/4 ceasca iaurt 2 linguri
parmezan ras 1/4 ceasca felii subtiri ceapa verde piper negru…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu orez sau paste
8 December 2012
Bors
de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi,
telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei
si sare. Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei
grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci
un ardei iute o ceasca de orez sau…
Read more »
Read more »
Friptura de porc la tava cu sos de struguri
8 December 2012
Friptura
de porc la tava cu sos de struguri din: cotlet de porc, ceapa, stafide,
vin, unt, seminte de chimen, zahar brun, cimbru, sare si piper.
Ingrediente: un cotlet de porc dezosat sau doi muschiuleti intregi 20
cepe mici (arpagic) doua linguri de stafide sau o cana mare de boabe de
struguri 150 ml vin…
Read more »
Read more »
Friptura crocanta de rata
8 December 2012
Friptura
crocanta de rata din: rata, apa fiarta, sare kosher si piper negru.
Ingrediente: 1 rata 2 cani apa fiarta 1 lingura sare kosher 1 lingurita
piper negru Mod de preparare: Curata bine rata, inlaturand excesul de
grasime. Spala bine rata pe interior si exterior. Inteapa peste tot rata
cu o furculita. Aseaza rata…
Read more »
Read more »
Fajitas cu vită
8 December 2012
Fajitas
cu vită din: muschi de vita, ceapa, ardei, condimente, piper, sare,
ulei si tortilla. Această reţetă este formată din carne la grătar,
servită în tortilla şi asezonată cu ardei gras şi ceapă. Ingrediente:
350 gr muşchiuleţ de vită 1 ceapă 2 ardei 2 linguri condiment mexican
1/2 linguriţă piper sare 4 linguri ulei 3…
Read more »
Read more »
Pui cu rosii cherry si rozmarin la cuptor
8 December 2012
Pui
cu rosii cherry si rozmarin la cuptor din: pulpe de pui, rosii cherry,
ulei de masline, usturoi, sare, piper, rozmarin si maghiran.
Ingrediente: 4 pulpe de pui sau un piept mare 300 g rosii cherry 50 ml
ulei de masline cativa catei de usturoi sare piper macinat rozmarin si
maghiran proaspat Mod de…
Read more »
Read more »
Bors gustos de perisoare
8 December 2012
Bors
gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi,
patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si
piper. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec porc zi vita 100 g orez o
ceapa mare o telina doi morcovi o radacina patrunjel un ardei gras bors
dupa gust patrunjel si leustean verde smantana sare…
Read more »
Read more »
Pui Diavola
8 December 2012
Pui
Diavola din: ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, cimbru,
piper, chilli, pui, supa de pui, zeama de la ardei murati si sos de
rosii. Ingrediente: 3 linguri de ulei de masline extravirgin 1 lingura
de sare grunjoasa 6 crengute de cimbru proaspat piper dupa gust chilli
dupa gust 1 pui intreg (1-2 kg), despicat…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancarica de curcan cu cartofi dulci si pere
8 December 2012
Mancarica
de curcan cu cartofi dulci si pere din: cartofi, otet de cidru de mere,
suc de mere, sirop de artar, mustar dijon, pere, ulei de masline,
faina, cimbru, usturoi, curcan, sare si piper. Ingrediente: 4 cani de
apa 2 cartofi dulci mari, decojiti și taiati bucați 1 cana de oțet de
cidru de…
Read more »
Read more »
Salată de spanac cu creveţi si dressing de bacon
8 December 2012
Salată
de spanac cu creveţi si dressing de bacon din: bacon, ceapa rosie,
ciuperci, creveti, sare, piper, muguri de pin, otet de vin rosu, mustar
dijon, ulei de masline, spanac baby si oua. Ingrediente: 6 fasii de
bacon, taiate in bucati mici 1 ceapa rosie, feliata 1 cana de ciuperci
feliate 225 g de creveti,…
Read more »
Read more »
Clatite cu pui si ciuperci
8 December 2012
Clatite
cu pui si ciuperci din: lapte, faina, oua, portocala, sare, cimbru,
unt, ulei, piept de pui, ciuperci, ceapa verde, sare, piper, smantana,
portocala si patrunjel verde. Ingrediente: 380 ml lapte 150 g faina 3
oua 1 portocala sare cim
Vita in sos de cidru
8 December 2012
Vita
in sos de cidru din: ulei, vrabioara, costita, ceapa, usturoi, foi de
dafin, cidru, mustar de dijon, jeleu de merisoare si coacaze, ciuperci
si patrunjel. Ingrediente: 2 linguri ulei 1,2 kg vrabioara, taiata
bucati 300 g costita, taiata cuburi 3 cepe mari, tocate 4 catei de
usturoi, taiat felii 2 foi de dafin 600…
Read more »
Read more »
Rape al ajillo
8 December 2012
Numele
acestei reţete spaniole se traduce pur şi simplu „peşte-undiţar cu
usturoi”. Pentru prepararea ei se foloseşte peştele-undiţar, numit în
limba engleză şi „peştele-calugar”. Modul tradiţional de a prepara acest
fel de mâncare este următorul: cumpăraţi o bucată mare de coadă de
peşte-undiţar şi prăjiţi-o întreagă la cuptor, într-o tavă mare. De-a
curmezişul peştelui se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui cu rozmarin, legume si porumb copt
8 December 2012
O
reteta savuroasa de Pui cu rozmarin, legume si porumb copt din: pui,
sare, piper, rozmarin, ulei de masline, morcovi, ceapa, usturoi, porumb,
busuioc si unt. Ingrediente: 1 pui Sare și piper 2 linguri de rozmarin
proaspat, tocat ulei de măsline 4 morcovi, tocati 4 cepe, tocate 1
capatana usturoi 4 stiuleți de porumb proaspăt,…
Read more »
Read more »
Tarta savuroasa cu ceapa si cimbru
8 December 2012
Tarta
savuroasa cu ceapa si cimbru din: aluat, ulei, ceapa, cimbru, otet de
mere, patrunjel, branza, oua si lapte. Ingrediente: 230 g aluat fraged
gata preparat 2 linguri ulei 4 cepe 2 lingurite cimbru 1 lingura otet de
mere 2 linguri patrunjel tocat 250 g branza 3 oua 4 linguri lapte Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Fresh Up Exotic
8 December 2012
Cocktail
Fresh Up Exotic din: ananas, zeama de portocala, sirop de grenadine,
apa minerala, kiwi si cirese. Ingrediente: 2 felii proaspete de ananas
zeama unei portocale 2 cl sirop de grenadine apa minerala carbogazoasa
sau plata 1 felie de kiwi 2 cirese de cocktail Mod de preparare:
Taiem kiwi-ul in doua si punem…
Read more »
Read more »
Cartofi cu sare si ierburi
8 December 2012
Cartofi
cu sare si ierburi din: cartofi, ulei de floarea soarelui, malai,
rozmarin, cimbru, salvie si sare de mare. Ingrediente: 1, 25 kg de
cartofi, taiati in cuburi de 2,5 cm 3 linguri ulei de floarea soarelui
sau de rapita 2 linguri de malai pentru sare cu ierburi: 6 crengute de
rozmarin 6 crengute de…
Read more »
Read more »
Parjoale apetisante
8 December 2012
Parjoale
apetisante din: carne tocata, ardei gras, morcov, ceapa, boabe de
mazare, usturoi, paine, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 g
carne tocata (de vita, porc sau de pui) 1 ardei gras rosu 1 morcov 1
ceapa 2 linguri boabe de mazare 2 catei de usturoi 2 felii de paine 2
oua cimbru sare…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu sos si branza
8 December 2012
Cannelloni
cu sos si branza din: pasta de tomate, oregano, vin, spanac, seminte de
floarea soarelui, urda, branza brie, ou, nucsoara, cannelloni si branza
cedar. Ingrediente: 700 g pasta de tomate 1 1⁄2lingurita oregano 150 ml
vin alb sec sau supa concentrata de legume 250 g spanac 50 g seminte de
floarea soarelui 250 g…
Read more »
Read more »
Buşeuri cu tocană de ciuperci
8 December 2012
Buşeuri
cu tocană de ciuperci din: aluat, ou, ulei, ciuperci, lamaie, sare,
cimbru, unt, faina, supa, piper, nucsoara, smantana, ardei gras si
patrunjel. Ingrediente: 250 g aluat de foitaj 1 ou 50 ml ulei 300 g
ciuperci 1 lamaie sare 1/2 lingurita cimbru 50 g unt 50 g faina 150 ml
supa piper alb nucsoara…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu ochiuri
8 December 2012
Chiftelute
cu ochiuri din: cartofi, frunze de cimbru, oua, salata verde, legume,
umplutura de carnati, piper si ulei de floarea soarelui. Ingrediente:
350 g cartofi fainosi, fierti, scursi si facuti piure 2 lingurite frunze
de cimbru 4 oua frunze de salata verde pentru servit 300 g legume
fierte ramase de la garnitura (mazare, morcov, varza,…
Read more »
Read more »
Cocktail Marisa
7 December 2012
Cocktail
Marisa din: sirop de maracuja, bautura de mango, suc de portocale, zer,
apa minerala, fructe si menta. Ingrediente: 1 cl sirop de maracuja 1 cl
bautura de mango 4 cl suc de portocale 4 cl zer apa minerala
carbogazoasa fructe proaspete menta proaspata Mod de preparare: Mixam
bine in shaker siropul, sucurile de…
Read more »
Read more »
Perisoare in sos picant
7 December 2012
Perisoare
in sos picant din: carne tocata de vita, ceapa, paine, marar, sare,
piper, faina, suc de rosii, smantana, otet, zahar, unt, patrunjel,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne tocata de vita 1 ceapa 1
ou 1 felie de paine alba 1 lingura marar tocat sare piper faina pentru
sos: 150 ml suc…
Read more »
Read more »
Meniu de Craciun #1
7 December 2012
Retete
de Craciun: Ciorba radauteana Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2
morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana
usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama de la o
lamaie verdeata pentru ornat Mod de rpeparare: Se spala pieptul de
pui…
Read more »
Read more »
Chiftele – aperitiv
7 December 2012
Chiftele
aperitiv din: amestec de carne, franzela, cartof, ou, usturoi, ceapa,
patrunjel verde, morcov, sare, piper, ulei si faina. Ingrediente: 500 g
carne (amestec vita cu porc) 2 felii de franzela 1 cartof fiert 1 ou 2
catei de usturoi 1 ceapa 1 legatura de patrunjel verde 1 morcov ras
(optional) sare piper ulei pentru…
Read more »
Read more »
Paste cu smantana si mazare
7 December 2012
Paste
cu smantana si mazare din: smantana, coaja si suc de lamaie, menta,
spaghete, mazare si peste afumat. Ingrediente: 200 g smantana (eventual,
cu continut scazut de grasime) coaja si sucul de la 1 lamaie, plus
cateva felii pentru servit o legatura de menta, tocata (doar frunzele)
300 g spaghete 250 g mazare congelata 200…
Read more »
Read more »
Cartofi savurosi crocanti
7 December 2012
Cartofi
savurosi crocanti din: cartofi, supa, turmeric, frunze de dafin, ulei
de floarea soarelui, grasime de rata si faina. Ingrediente: 1,5 kg de
cartofi, taiati bucati mari 2 cuburi concentrate de supa 1 lingurita de
turmeric 3 frunze de dafin 6 linguri de ulei de floarea soarelui sau de
rapita 2 linguri grasime de rata…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing de mustar Dijon
7 December 2012
O
reteta delicioasa de Snitel de curcan cu legume la cuptor si dressing
de mustar Dijon din: snitele de curcan, mustar dijon, sos de soia, vin
alb, ulei de masline, usturoi, oregano, sare, piper, gulii, ardei gras,
usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 3 snitele de curcan, proaspete 1
lingura mustar Dijon 1 lingura sos…
Read more »
Read more »
Chiftelute de pui cu sos de cascaval si capere
7 December 2012
Chiftelute
de pui cu sos de cascaval si capere din: piept de pui, ceapa, paine,
lapte, oua, usturoi, sare, piper, faina, ulei, cascaval, lapte, oua,
unt, nucsoara, capere si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g piept de
pui 1 ceapa 3 felii paine 1 pahar lapte 2 oua 3 catei de usturoi sare
piper faina…
Read more »
Read more »
Cupe cu inghetata
7 December 2012
Cupe
cu inghetata din: popcorn, inghetata de caramel si vanilie, caramele,
sos de caramel si frisca. Ingrediente: 60 g popcorn 8 cupe de inghetata
de caramel si vanilie 25 g caramele moi 8 linguri sos de caramel 150 ml
frisca, usor batuta Mod de preparare: In 4 cupe de desert, asaza
alternativ straturi de…
Read more »
Read more »
Legume calite cu paste si sos picant
7 December 2012
Legume
calite cu paste si sos picant din: zeama si coaja de lamaie verde,
ardei iute, patrunjel, ardei, andive, ceapa verde, ulei de susan, sos de
soia, miere, ulei de floarea soarelui, friptura de curcan si spaghete.
Ingrediente: zeama si coaja de la 2 lamai verzi (chitre) 1 ardei iute
rosu, tocat marunt 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cocktail Tropical Cooler
7 December 2012
Cocktail
Tropical Cooler din: sirop de maracuja, suc de maracuja, zeama de
lamaie, tropical bitter, carambola si cirese. Ingrediente: 2 cl sirop de
maracuja 4 cl suc de maracuja 2 cl zeama de lamaie 10 cl Tropical
Bitter o felie de carambola cirese Mod de preparare: Mixam bine in
shaker siropul si sucul de…
Read more »
Read more »
Omleta cu jambon si ciuperci
7 December 2012
Omleta
cu jambon si ciuperci din: oua, ceapa verde, ciuperci, mustar, unt,
jambon si branza cedar. Ingrediente: 12 oua o legatura de ceapa verde,
tocata marunt 250 g ciuperci de crescatorie, taiate bucati mari si
prajite pana sunt bine rumenite 2 linguri mustar cu bobul intreg 40 g
unt 250 g jambon, taiat felii subtiri,…
Read more »
Read more »
Crochete de peste cu mazare
7 December 2012
Crochete
de peste cu mazare din: patrunjel, fileuri de peste alb, ou, ceapa
verde, menta, pesmet, ulei de floarea soarelui, unt, usturoi, mazare si
capere. Ingrediente: o legatura de patrunjel, tocat 600 g fileuri de
peste alb, fara oase si piele, portionate in 8 bucati (fish fingers) 1
ou, batut 1⁄2 legatura de ceapa verde,…
Read more »
Read more »
Paste cu varză şi ciuperci
7 December 2012
O
reteta savuroasa de Paste cu varză şi ciuperci din: ciuperci, varza,
paste, usturoi, lamaie, ulei, apa, supa de legume, amidon, sos de soia
dulce, sos de chilli, zahar pudra, sare, piper si arpagic. Ingrediente:
250 g ciuperci 300 g varza alba 150 g paste mici 2 catei de usturoi 1
lamaie 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Budinca savuroasa de briose si pere
7 December 2012
Budinca
savuroasa de briose si pere din: briose, ciocolata neagra, pere in
compot, oua, smantana, lapte, zahar pudra, esenta de vanilie si zahar
brun. Ingrediente: 200 g briose, rupte bucati 100 g ciocolata neagra,
rupta bucati mari 1 borcan cu 400 g pere in compot, scurse si taiate
felii 3 oua 400 ml smantana 75…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi cu ierburi aromate
7 December 2012
Gratin
de cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, unt, ulei de masline,
cimbru, rozmarin si frunze de dafin. Ingrediente: 1 kg cartofi medii 50 g
unt, topit, plus extra pentru uns 3 linguri ulei de masline cate 2
linguri de cimbru si rozmarin, tocate fin 3-4 frunze de dafin Mod de
preparare: Unge cu…
Read more »
Read more »
Friptura de rata cu masline
7 December 2012
Friptura
de rata cu masline din: supa de pui, piure de rosii, fenicul, dafin,
masline verzi, rata si sare. Ingrediente: 2 cani supa de pui 1 lingura
piure de rosii fenicul dafin 2/3 cana masline verzi , fara samburi 1
rata, bucati sare. Mod de preparare: Freaca bine cu sare bucatile de
rata, apoi…
Read more »
Read more »
Sote de fasole verde cu ceapa
7 December 2012
Incinge
1 lingura ulei de masline si 20 g unt intr-un vas larg si adauga 500 g
fasole verde, curatata si oparita 1 minut; adauga 150 g cepe mici,
tocate.. prajeste 5 minute, amestecand pana cand se patrund. Adauga
sare, piper si coaja rasa de la 1 lamaie. Sote de fasole verde cu ceapa
Pofta…
Read more »
Read more »
Piure cu branza de capra
7 December 2012
Fierbe
1,4 kg cartofi curatati de coaja si taiati bucati, cu 2 foi de dafin in
apa cu sare 10-15 minute. Scurge lichidul si indeparteaza dafinul.
intre timp, intr-un vas pe foc pune 250 ml lapte, 2 catei de usturoi,
zdrobiti, adauga sare, piper si un praf de nucsoara; cand clocoteste
opreste flacara si lasa…
Read more »
Read more »
Supă savuroasa de ciuperci
7 December 2012
Supă
savuroasa de ciuperci din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, hrisca,
sare, piper, curcuma, boia, oregano, patrunjel verde si ceapa verde.
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete 1/2 ceapa 1-2 catei de usturoi 30
g ulei 60 g hreisca sare piper macinat 1/4 lingurita curcuma 1/2
lingurita boia oregano patrunjel verde ceapa verde Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cartofi frantuzesti cu fenicul si parmezan
7 December 2012
Cartofi
frantuzesti cu fenicul si parmezan din: unt, usturoi, fenicul, cartofi,
smantana, lapte si parmezan. Ingrediente: 50 g unt 3 catei de usturoi 2
bulbi de fenicul 1 kg cartofi 500 ml smantana 100 ml lapte integral 50 g
parmezan Mod de preparare: Incalzeste cuptorul la 5/190°C. Intr-o
oala topeste 50 g unt, adauga…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy
7 December 2012
O
reteta savuroasa de Bibilica la tigaie pe pat de salata bok choy din:
carne de bibilica, sos hoisin, usturoi, sos de soia, zahar, otet de
orez, mirin, ulei de susan, bak choy, ulei de arahide, ulei de susan,
usturoi, ardei iute si sos de peste. Ingrediente: 4 bucati carne
bibilica 2 linguri sos hoisin…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu magiun de prune
7 December 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar tos, ulei, faina, magiun
de prune, nuca, coaja de lamaie, ghimbir, parf de copt, zahar pudra.
Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui
600 g făină un borca