Retete usoare:
Fusilli cu ricotta
15 October 2012
O
reteta de Fusilli cu ricotta din: paste fusilli, ricotta, unt, capere,
ardei iute, ceapa verde si sare. Ingrediente: 500 g paste fusilli 300 g
ricotta 2 linguri cu unt 5-6 capere 2 ardei iuti rosii ceapa verde sare
Mod de preparare: Pune la fiert pastele în apă clocotită cu sare,
conform indicaţiilor de…
Read more »
Read more »
Trandafiri din mere
15 October 2012
Trandafiri
din mere din: mere, caju, alune, scortisoara, nucsoara, miere, aluat,
merisoare, menta si unt. Ingrediente: 4 mere mici 100 g caju si alune
nesarate 1 lingurita cu scortisoara si nucsoara (in parti egale) 4
lingurite cu miere 350 g aluat foitaj merisoare menta unt Mod de
preparare: Spală merele şi scobeşte-le cu un…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Lasagna cu spanac
15 October 2012
O
reteta de lasagna cu spanac din: foi de lasagna, spanac, ricotta,
mozzarella, parmezan, lapte, unt, usturoi, ou si sare. Ingrediente: 1
pachet cu foi de lasagna 450 g spanac congelat 300 g ricotta 200 g
mozzarella 100 g parmezan ras 1 ceasca de lapte 1 lingura cu unt 4 catei
cu usturoi 1 ou…
Read more »
Read more »
Sfecla cu vita
15 October 2012
O
reteta delicioasa de Sfecla cu vita din: sfecla, piept de vita, ceapa,
boia, ulei, chimen, hrean, sare si piper. Ingrediente: 4 sfecle mai mari
500 g piept de vita sau vitel 1 ceapa 1 lingurita boia 2 linguri ulei
1/2 lingurita chimen macinat 1 lingura hrean ras sare piper Mod de
preparare: Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Desert: Clatite cu mere
15 October 2012
Clatite
cu mere din: mere, faina, lapte, oua, praf de copt, zahar brun, zahar
bourbon, scortisoara, sare si unt. Ingrediente: 3 mere potrivite 250 g
faina 400 ml lapte 2 oua mari (sau trei mici) 1/2 lingurita cu praf de
copt 2 lingurite cu zahar brun 1 pliculet cu zahar Bourbon scortisoara
sare unt …
Read more »
Read more »
Ceafa de porc cu ciuperci
15 October 2012
Ceafa
de porc cu ciuperci din: ceafa de porc, ardei capia, ardei iute, sare,
piper, ceapa rosie, ulei de masline, unt, coniac, ciuperci, rozmarin si
cimbru. Ingrediente: 2 bucati ceafa de porc 1 ardei capia un ardei iute
rosu sare piper o ceapa mare rosie 2-3 lingurite ulei de masline 50 g
unt 2-3 lingurite…
Read more »
Read more »
Calamari
15 October 2012
Aceasta
este denumirea sub care sunt cunoscuţi calamarii gătiţi. Calamari se
consumă în întreaga lume, din zona mediteraneeanâ şi până în estul
Asiei. Pentru prepararea lor se folosesc metode diferite: ei pot fi
prăjiţi într-o cantitate mică de ulei, amestecând continuu, pot fi
umpluţi sau fierţi într-o tocăniţă, aşa cum fac spaniolii, cu roşii,
ceapă,…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ştrudel vienez
15 October 2012
Ştrudel
vienez din: foitaj, mere, stafide, zahar brun, scortisoara, unt, rom,
galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g foitaj 5 mere 3 linguri
cu stafide galbene 4 linguri cu zahar brun 1 lingurita cu scortisoara 2
lingurite cu unt 50 ml rom/coniac 1 galbenus suc de lamaie Mod de
preparare: Curăţă merele de…
Read more »
Read more »
Ficatei de pui cu ciuperci
15 October 2012
O
reteta gustoasa de Ficatei de pui cu ciuperci din: ficatei de pui,
ardei grasi, ciuperci, supa de legume, amidon, sos de soia, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 600 g ficatei de pui 2 ardei grasi 500 g ciuperci
proaspete 250 ml supa de legume 1 lingura amidon 2 lingurite sos de
soia 100 ml…
Read more »
Read more »
Macrou marinat cu salată de crudităti
15 October 2012
O
reteta delicioasa de Macrou marinat cu salată de crudităti din: macrou,
morcov, gulie, telina, ceapa rosie, ardei capia, ardei gras, lamaie si
ulei de masline. Ingrediente: 400 g macrou marinat 1 morcov 1 gulie 1
telina 1 ceapa rosie 1 ardei capia 1 ardei gras verde 1 lamaie 50 ml
ulei de masline …
Read more »
Read more »
Ciorba radauteana cu smantana
15 October 2012
Ciorba
radauteana cu smantana din: gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ardei
gras, pastarnac, telina, smantana, usturoi, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 ardei gras 1
radacina de pastarnac 1 telina mica 500 g smantana 3 catei de usturoi 1
lamaie 1 legatura patrunjel sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Curcan in gutui
15 October 2012
Curcan
in gutui din: gutui, carne de curcan, ceapa rosie, dovleac, ulei, vin
rosu, sare si piper. Ingrediente: 4 gutui mari 400 g carne de curcan 1
ceapa rosie 100 g dovleac 2 linguri ulei 100 ml vin rosu sare piper
Mod de preparare: Tocaţi carnea mărunt. Tocati ceapa şi dovleacul cât
mai mărunt…
Read more »
Read more »
Prăjitură regească
15 October 2012
Prăjitură
regească din: mere, unt, zahar pudra, faina, drojdie, lapte, unt, gris,
mac, coniac, galbrnusuri, crema de branza si amidon. Ingrediente: 6
mere 3 linguri cu unt zahar pudra pentru aluat: 200 g faina 20 g drojdie
3 linguri cu lapte caldut 2 linguri cu zahar 1/4 pachet cu unt (topit)
pentru umplutura de mac:…
Read more »
Read more »
Oua coapte in chifla
15 October 2012
Oua
coapte in chifla din: chifle cu susan, unt, crema de branza, sare,
piper, oua si cimbru. Ingrediente: 4 chifle cu susan 50 g unt 100 g
crema de branza sare grunjoasa piper 8 oua cimbru uscat si macinat Mod
de preparare: Se taie chiflele şi li se scoate miezul. Separat, se
amestecă untul…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu pui
15 October 2012
Mere
umplute cu pui din: mere, piept de pui, ceapa, morcov, ardei gras, ulei
de masline, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 mere mari 500 g
piept de pui 1 ceapa 1 morcov 1 ardei gras sau gogosar 2 linguri ulei de
masline 1 legatura marar verde sare piper Mod de preparare: Tocati…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi sos de vanilie
15 October 2012
Prăjitură
cu mere şi sos de vanilie din: faina, unt, smantana, galbenusuri, praf
de copt, zahar, sare, mere, zahar brun, zahar bourbon, scortisoara,
pesmet, smantana, lapte, galbenusuri si esenta de vanilie. Ingrediente:
700 g faina 350 g unt 82% grasime 5 linguri cu smantana grasa 4
galbenusuri 1 plic praf de copt 3 linguri cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de linte cu conopida
15 October 2012
O
reteta savuroasa de Mancare de linte cu conopida din: linte, ulei de
masline, ceapa, usturoi, conopida, praz, morcovi, telina, frunze de
dafin, cimbru, sare, chimen, ardei iute, piper, supa de legume, rosii,
varza si smantana. Ingrediente: linte 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
mare, tocata 2 catei de usturoi, tocati 1 conopida, tăiata…
Read more »
Read more »
Vită cu susan şi prune
15 October 2012
O
reteta cu specific arabesc de Vită cu susan şi prune din: rasol de
vita, prune, condimente, ulei de masline, susan si ceapa rosie.
Ingrediente: 800 g rasol de vita fara os un kg prune coapte condiment
specific arabesc 2-3 linguri ulei de masline 100 g susan prajit o ceapa
rosie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca din dovleac, ciuperci si rosii
15 October 2012
O
reteta delicioasa de Budinca din dovleac, ciuperci si rosii din:
ciuperci, dovleac, cascaval, rosii, oua, cimbru, usturoi, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 200 g dovleac 200 g cascaval 400 g
rosii 4 oua 2 ramurele de cimbru proaspat 1 catel de usturoi 100 ml ulei
sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Mere in aluat
15 October 2012
O
reteta gustoasa de Mere in aluat din: mere, faina, zahar, oua, lapte,
praf de copt, scortisoara, zahar vanilat, sare si ulei. Ingrediente: 500
g mere 150 g faina 50 g zahar 2 oua 160 ml lapte 1 lingurita cu praf de
copt scortisoara zahar pudra vanilat sare ulei Mod de preparare:
Intr-un castron,…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei
15 October 2012
Mancare
de dovlecei din: dovlecei, ceapa, rosii, ardei gras, ulei, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 6 dovlecei mai maricei 2 cepe 4 rosii 1
ardei gras rosu 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi dovleceii de coajă, spălaţi-i şi tăiaţi-i în bucăţi
mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o…
Read more »
Read more »
Pui cu legume şi bulgur
15 October 2012
Pui
cu legume şi bulgur din: telina, morcovi, mango, ardei galbeni, pulpe
de pui, bulgur, ulei de masline, cardamom, chimen, sare, piper, boia
dulce si patrunjel. Ingrediente: o telina mare 3-4 morcovi un fructe
mango 2 ardei galbeni 4 pulpe de pui 100 g bulgur 4 linguri ulei de
masline o lingurita cardamom chimen sare…
Read more »
Read more »
Nudli din castane cu sos de cascaval
15 October 2012
O
reteta gustoasa de Nudli din castane cu sos de cascaval din: castane,
cartofi, galbenusuri, faina, scortisoara, cascaval, unt, smantana si
piper alb. Ingrediente: 350 g castane 200 g cartofi 2 galbenusuri 40 g
faina 1/2 lingurita scortisoara sosul: 70 g cascaval 20 g unt 150 ml
smantana piper alb macinat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Kibe prajit
15 October 2012
Kibe
prajit din: bulgur, ceapa, supa, carne de miel, condimente, sare,
muguri de pin, ceapa, nuca, sare si chilli. Ingrediente: pentru aluat:
200 g bulgur o ceapa 200 ml apa sau supa 300 g carne de miel tocata o
lingurita condiment arabesc sare dupa gust pentru umplutura: 50 g muguri
de pin 250 g carne…
Read more »
Read more »
Supa de gulii cu orez
15 October 2012
O
reteta savuroasa de Supa de gulii cu orez din: gulii, ceapa, morcovi,
patrunjel, pastarnac, cartofi, ulei, rosii, patrunjel si sare.
Ingrediente: 4 gulii de toamna 3 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1
radacina pastarnac 2 cartofi 50 ml ulei 4 rosii 1 legatura patrunjel
sare Mod de preparare: Curăţaţi spălaţi şi tocaţi…
Read more »
Read more »
Briose cu prune
15 October 2012
O
reteta de Briose cu prune din: prune, unt, zahar, coaja de portocala,
oua, mac, sare, faina, pesmet, praf de copt, branza de vaci, frisca si
scortisoara. Ingrediente: 500 g prune 130 g unt 210 zahar 2 lingurite
coaja de portocala rasa 5 oua 250 g mac macinat 1 praf sare 30 g faina
30…
Read more »
Read more »
Tocanita de pui cu galuste
15 October 2012
Tocanita
de pui cu galuste din: pui, ulei, ceapa, pasta de tomate, cimbru,
faina, sare, ou si piper. Ingrediente: 1 pui 100 ml ulei 6 cepe mari 2
linguri pasta de tomate 1 lingurita cimbru uscat 200 g faina 3 linguri
ulei pentru galuste 1 ou sare piper Mod de preparare: Pârliţi puiul
la…
Read more »
Read more »
Supa de legume cu paste
15 October 2012
O
reteta gustoasa de Supa de legume cu paste din: gulie, ceapa, ulei,
dovlecel, morcov, cartofi, patrunjel, fidea, sare si piper. Ingrediente:
1 gulie 2 cepe 3 linguri ulei 1 dovlecel 1 morcov mai mare 2 cartofi 1
radacina patrunjel 250 g fidea 1 legatura patrunjel sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le…
Read more »
Read more »
Grila cu prune
15 October 2012
Grila
cu prune din: faina, praf de copt, zahar, ou, unt, prune, zahar,
scortisoara, rom, amidon, migdale, lapte si galbenus. Ingrediente:
aluat: 300 g faina 1 varf de cutit praf de copt 100 g zahar 1 ou 150 g
unt topping: 1 kg prune 100 g zahar 1/2 baton de scortisoara 3 linguri
rom 3…
Read more »
Read more »
Dovleac cu mere si nuci
15 October 2012
O
reteta savuroasa de Dovleac cu mere si nuci din: dovleac, ceapa, unt,
mere, zahar, supa de legume, scortisoara, anason, nuci, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg cubulete de dovleac 750 g ceapa 50 g unt 500 g
cubulete de mere curatate 2 mere intregi 1 lingura zahar 1 litru supa de
legume un carf…
Read more »
Read more »
Cafea cu frisca
15 October 2012
Cafea
cu frisca din: doornkat, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl Doornkat 1
ceasca de cafea tare frisca lichida Mod de preparare: Incalzim
Doornakaat-ul si-l turnam in cafea fierbinte. Adaugam frisca lichida.
Read more »
Read more »
Gugulufi cu dovlecei
15 October 2012
Gugulufi
cu dovlecei din: dovlecei, carne tocata de vita, branza de vaci,
cascaval, pesmet, parmezan, ceapa verde, oua, piper negru, unt si sare.
Ingediente: 2-3 dovlecei prajiti 300 g carne tocata de vita (sau
amestec) 200 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri cu pesmet 1
lingura cu parmezan ras 2 fire de…
Read more »
Read more »
Dulceata de bostan
15 October 2012
Dulceata de bostan din: dovleac, apa, zahar, suc de lamaie, lichior de
caise si scortisoara. Ingrediente: 1 ½ kilograme dovleac 100 ml apa 1 1/
5 kilograme zahar 5 linguri suc de lamaie 4 linguri lichior de caise ½
lingurite scortisoara Mod de preparare: Spala bSnitel de porc cu cascaval
13 October 2012
Snitel
de porc cu cascaval din: cotlete, cascaval, ardei gras, parmezan,
patrunjel verde, oua, pesmet, faina, piper, sare si ulei. Ingrediente: 4
cotlete fara os 150 g cascaval 1 ardei gras rosu 1 lingurita cu
parmezan 2-3 fire de patrunjel verde 2 oua 2 linguri cu pesmet 2 linguri
cu faina piper sare ulei pentru…
Read more »
Read more »
Rulouri din clătite
13 October 2012
O
reteta savuroasa de Rulouri din clătite din: lapte, oua, faina, apa
minerala, parmezan, sunca, ulei si sare. Ingrediente: 1 cana lapte 3 oua
400 g faina 1 cana cu apa minerala 1 lingura cu parmezan ras/branza
pentru pizza 200 g muschi file/sunca ulei sare Mod de preparare: Bate
spumă ouăle, adaugă laptele, apoi…
Read more »
Read more »
Ruladă de curcan umplută cu brânză
13 October 2012
Ruladă
de curcan umplută cu brânză din: piept de curcan, morcovi, praz, branza
de capra, miere, galbenusuri, pesmet, patrunjel, sare piper, ulei, vin
si supa. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (1 150 g) 400 g morcovi
300 g praz 200 g branza proaspata de capra 4 lingurite miere 2
galbenusuri circa 3 linguri…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Prajitura cu fructe si crema de mascarpone
13 October 2012
O
reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar, lamaie, crema mascarpone,
zmeura, capsuni, afine, migdale, alune, nuci, ulei. Ingrediente: 14
gălbenuşuri 10 albuşuri 250 g zahăr praf 1 lămâie 400 g cremă mascarpone
(sau frişcă bătută cu smântână) 200 g zmeură 200 g căpşuni 200g afine
migdale alune nuci ulei pentru uns tava Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata
12 October 2012
O
reteta de Supa de cartofi dulci cu fasole alba si sunca afumata din:
ulei de masline, ceapa, ardei chilli, usturoi, mustar dijon, supa de
pui, cartofi dulci, fasole alba, foaie de dafin, sunca afumata, sos
worcestershire si miere. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
tocata 1 ardei chili, fara semințe și tocat…
Read more »
Read more »
Dovleac lunguieţ cremos
12 October 2012
Dovleac
lunguieţ cremos din: dovleac, seminte de coriandru, ardei iute, sare de
mare, piper, ulei de masline, smantana, nucsoara, vin si parmezan.
Ingrediente: un dovleac lunguieţ mijlociu, curăţat de coajă o linguriţă
cu vârf de seminţe de coriandru zdrobite 1-2 ardei iuţi roşii uscaţi,
fărâmiţaţi frunzele de la 6 fire de cimbru proaspăt sare de…
Read more »
Read more »
Lipie umplută cu varză
12 October 2012
Lipie
umplută cu varză din: aluat, varza, seminte de marar, piper, ulei si
sare. Ingrediente: 500 g aluat de pizza 1/2 varza 1 lingurita cu seminte
de marar 1 lingurita cu piper negru macinat ulei sare Mod de
preparare: Toacă varza fideluţă, pune sare pe ea, las-o un sfert de oră,
apoi stoarce-o bine…
Read more »
Read more »
Paine cu legume
12 October 2012
O
reteta de paine cu legume din: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina,
lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare si
zahar. Ingrediente: 2 morcovi 1 ardei gras 300 g ciuperci 1 telina 2
linguri cu lapte patrunjel sare 1 ceapa pentru aluat: 250 g iaurt 1 ou
280 g faina 1…
Read more »
Read more »
Musaca de ardei si cuscus
12 October 2012
Musaca
de ardei si cuscus din: carne tocata, cuscus, ardei capia, frunze de
menta, smanatna, cimbrisor, piper, ceapa, sare si ulei. Ingrediente: 500
g carne tocata amestec de porc si vita (iese minunat daca adaugi un pic
de oaie) 100 g cuscus 1 kg ardei capia 2 linguri cu frunze de menta
tocate marunt 1…
Read more »
Read more »
Cocktail cu rom si scortisoara
12 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail cu rom si scortisoara din: ceai de musetel,
rom, nucsoara, scortisoara si ghimbir. Ingrediente: 1 plic ceai de
musetel 3 cl rom nucsoara scortisoara macinata ghimbir macinat Mod de
preparare: Turnam apa fiarta peste ceaiul de musetel si adaugam romul
fierbinte. Condimentam putin, apoi mixam.
Read more »
Read more »
Prăjitură cu mere şi prune
12 October 2012
Prăjitură
cu mere şi prune din: iaurt cu fructe, zahar pudra, faina, oua, coaja
de lamaie, praf de copt, ulei, mere si prune. Ingrediente: 250 ml iaurt
cu fructe 250 g zahar pudra 350 g faina 5 oua coaja de lamaie 1 plic
praf de copt 100 ml ulei 4 mere mari 10 prune …
Read more »
Read more »
Halibut cu orez basmati si castane
12 October 2012
Halibut
cu orez basmati si castane din: file de halibut, orez basmati, castane,
lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 8
bucati file de halibut 200 g orez basmati 300 g castane 1 lamaie 500 ml
ulei de masline 500 ml supa de legume sare piper Mod de preparare:
Presăraţi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu varză şi carne
12 October 2012
Placinta
cu varza si carne din: aluat, varza, muschi tiganesc, marar verde,
ceapa, piper, seminte de chimen, ou si sare. Ingrediente: 700 aluat
foitaj 1/2 varza 300 g muschi tiganesc 1 legatura de marar verde 2 cepe
potrivite 1 lingurita cu piper negru macinat 1 lingurita cu seminte de
chimen 1 ou sare Mod…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi fierţi si seminţe de in
12 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu: cartofi, ceapa verde, rosii, seminte de
in, vermut, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 5 cartofi potriviţi o
ceapă verde 2 roşii zemoase 100 g seminţe de in o linguriţă de vermut o
jumătate de căţel de usturoi un dressing sare piper după gust Mod de
preparare: Spală cartofii şi pune-i…
Read more »
Read more »
Rulada din porc
12 October 2012
Rulada
din porc din: muschi file de porc, pasta de tomate, ardei grasi, ceapa,
ulei, fasole pastai, cartofi, morcovi, conopida, unt si sare.
Ingrediente: 500 g muschi file de porc 50 g pasta de tomate 500 g ardei
grasi de diferite culori 1 ceapa ulei 150 g fasole pastai pentru
umplutura: 2 cartofi 2 morcovi…
Read more »
Read more »
Tartă cu varză alba
12 October 2012
Tartă
cu varză alba din: aluat, varza alba, ulei, ceapa, tarhon, marar, oua,
iaurt si sare. Ingrediente: 500 g aluat fraged 1/2 varza alba 4 linguri
cu ulei 1 ceapa mare 1 lingurta cu tarhon uscat 1 lingurita cu marar
uscat 2 oua 50 g iaurt sare Mod de preparare: Căleşte în ulei…
Read more »
Read more »
Novac in bere
12 October 2012
Novac
in bere din: novac, lamaita, zahar brun, lamaie, ceapa, bere, piper si
sare. Ingrediente: 1 novac fara cap (1,5 kg) 2-3 crengute de lamaita 2
lingurite cu zahar brun 1 lamaie 1 ceapa 1 pahar cu bere piper negru
macinat sare Mod de preparare: Spala pestele (eviscereaza-l daca e
cazul), cresteaza-l transversal, freaca-l…
Read more »
Read more »
Rulada din carne (amestec)
12 October 2012
O
reteta savuroasa de rulada din carne din: amestec de carne tocata,
masline umplute cu ardei, cartof, ceapa, oua, paine, usturoi, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg amestec de carne tocata 150 g masline
umplute cu ardei 1 cartof 1 ceapa 3 oua 2 felii de paine 4 catei de
usturoi ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Varza calita
12 October 2012
O
reteta delicioasa de varza cu: mere, ulei, ceapa, pasta de rosii,
smantana, patrunjel, maghiran, sare, piper. Ingrediente: 1 varză dulce
mare 4 mere 50 ml ulei 2 cepe 1 linguriţă pastă de roşii 100 g smântână 1
legătură pătrunjel 1 linguriţă maghiran sare piper Mod de preparare:
Cureţi varza, o tai fideluţă şi o…
Read more »
Read more »
Pere in aluat
12 October 2012
Pere
in aluat din: oua, zahar, lapte, ulei, faina, bicarbonat si pere.
Ingrediente: 4 oua 300 g zahar 200 ml lapte 200 ml ulei 300-350 g faina 1
lingurita bicarbonat 6 pere mari cu codita Mod de preparare: Curăţaţi
perele de coajă. Păstraţi codiţele, nu le rupeţi. Ungeţi cu ulei 6
castroane termorezistente. Puneţi…
Read more »
Read more »
Trigoane de varză
12 October 2012
O
reteta de savuroasa de Trigoane de varză din: varza, carne tocata,
orez, ceapa, bulion, vin, cimbru, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1
varza mare 500 g carne tocata amestec 1 ceasca de orez 2 cepe 2 linguri
cu bulion 1 cana cu vin cimbru chimen sare piper Mod de preparare:
Scoate nervurile foilor…
Read more »
Read more »
Tort de toamna cu mere si alune
12 October 2012
Tort
de toamna cu mere si alune din: oua, faina, drojdie, ulei, zahar,
lapte, mere, alune de padure, scortisoara, zahar praf si ou.
Ingrediente: 3 oua 1 kg faina 40 g drojdie 200 ml ulei 300 g zahar 500
ml lapte 800 g mere rase 200 g alune de padure zdrobite sau nuci 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu salată de varză
12 October 2012
O
reteta delicioasa de ardei umplut cu:varza alba, castravete, masline
negre, branza feta, nachos, afine. Ingrediente: 4 ardei graşi mari o
varză albă mică un castravete 100 g măsline negre 50 g brînză feta o
pungă mică de nachos afine pentru decorat Mod de preparare: Spală
ardeii, taie-i în două şi curăţă-i de seminţe. Lasă-i…
Read more »
Read more »
Pacheţele de primăvară cu varza
12 October 2012
Pacheţele
de primăvară cu varza din: foi de placinta, varza, morcov, ardei capia,
ceapa, usturoi, ghimbir, seminte de susan, sos de soia, ulei si sare.
Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 varza mica 1 morcov 1 ardei
capia 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingurita cu varf cu ghimbir ras 2
linguri…
Read more »
Read more »
Hering cu dovleac şi ceapă roşie
12 October 2012
Hering
cu dovleac şi ceapă roşie din: hering, dovleac, ceapa rosie, ulei,
marar, sare si piper. Ingrediente: 500 g hering 500 g dovleac 2 cepe
rosii 50 ml ulei 1 legatura marar sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi peştele, spălaţi-l şi tăiaţi-l în bucăţi de circa 5cm.
Presăraţi-le cu sare şi piper şi prăjiţi-le…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salată de paste cu ton
12 October 2012
O
salata delicioasa de paste cu: pene, ceapa, rosii, ton, branza, lamaie,
masline, telina. Ingrediente: 300 g paste penne o telină mică o ceapă
verde 3 roşii 100 g ton mărunţit 50g brînză cheddar dată prin râzătoare
o jumătate de lămîie cîteva măsline după gust Mod de preparare: Fierbe
pastele timp de cinci minute, după…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu legume la tigaie
12 October 2012
Carnaciori
cu legume la tigaie din: carnaciori, ardei, ceapa, usturoi, zeama de
carne, apa, sos de tomate, rosii cherry, ulei de floarea soarelui, sare,
piper si zahar. Ingrediente: 8 carnaciori cruzi cate un ardei galben,
rosu si verde o ceapa alba 2 catei de usturoi 250 ml zeama de carne 100
ml apa 2 linguri…
Read more »
Read more »
Spaghete cu fructe de mare
12 October 2012
O
reteta delicioasa de spaghete cu:fructe de mare, ulei de masline, vin
alb sec, ceapa, usturoi, lamaie, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:
250 g spaghete 400 g cocktail fructe de mare 3 linguri ulei de măsline
100 ml vin alb sec 1 ceapă 1 căţel usturoi 1 lămâie pătrunjel verde
tocat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
File de pastrav cu sos de smantana
11 October 2012
O
reteta savuroasa de File de pastrav cu sos de smantana din: file de
pastrav, praz, smantana, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 8 bucati file de pastrav 4 fire praz 250 g smantana de
gatit (nefermentata) 50 ml ulei de masline 1 legatura patrunjel sare
piper Mod de preparare: Presăraţi fileul…
Read more »
Read more »
Desert de toamna cu mere prajite
11 October 2012
Desert
de toamna cu mere prajite din: mere, faina, zahar pudra, coaja de
lamaie, praf de copt, ou, lapte, ulei si scortisoara. Ingrediente: 2
mere 2/3 cana faina 1 lingura zahar pudra + suplimentar 1/2 lingurita
coaja de lamaie rasa 1/4 lingurita praf de copt 1 ou 1/2 cana lapte 1
lingurita ulei + suplimentar…
Read more »
Read more »
Friptura de vita cu morcovi
11 October 2012
O
reteta savuroasa de Friptura de vita cu morcovi din: carne de vita,
faina, sare, piper, ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, bacon, vin
rosu, supa de vita, frunze de dafin si cimbru. Ingrediente: 1Kg. carne
de vita 1 masura faina alba sare si piper negru proaspat macinat 2
liguri ulei de masline 2 cepe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mojito cu sampanie si menta
11 October 2012
O
reteta delicioasa de Mojito cu sampanie si menta din: menta, zahar, suc
de lamaie, rom si sampanie. Ingrediente: 1 lingura de menta 1/2
lingurita de zahar 1 linguriță de suc de lămâie rom șampanie Mod de
preparare: Amestecati menta cu zaharul si lamaia, adaugati rom si
sampanie. Dati la rece si serviti.
Read more »
Read more »
Brandade de morue
11 October 2012
Brandade este o specialitate culinară din Provence şi Languedoc,
regiuni din partea de sud a Franţei. Reţeta are la bază cod sărat (care
se face la aici la fel ca bacalhau din Portugalia). Codul uscat şi sărat
trebuie lăsat la înmuiat timp de 24 ore, schimbând apa de câteva ori,Retete gustoase: Vărzări
11 October 2012
Vărzări
din: faina, varza murata, lapte, oua, unt, drojdie, ulei, zahar, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg faina 1 varza murata 300 ml lapte 3-4 oua
50 ml unt topit 50 g drojdie 100 ml ulei zahar sare piper Mod de
preparare: Taie varza cât mai fin, stoarce-o bine şi pune-o la călit în…
Read more »
Read more »
Cod în sos de roşii
11 October 2012
O
reteta delicioasa de cod in sos de rosii din: peste, rosii, ardei iute,
usturoi, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peste maricel
(crap, cod) 4 rosii 1 ardei iute rosu 2 catei de usturoi 6 linguri cu
ulei patrunjel uscat sare piper Mod de preparare: Opăreşte roşiile şi
decojeşte-le, apoi pasează-le bine.…
Read more »
Read more »
Mere în aluat cu ciocolată
11 October 2012
O
reteta savuroasa de Mere în aluat cu ciocolată din: galbenusuri, zahar
pisat, albusuri, nuci, pesmet, ciocolata de menaj, unt, mere,
scortisoara, zahar tos si zahar praf. Ingrediente: 8 galbenusuri 150 g
zahar pisat 1 lingurita zahar vanilat 5 albusuri 50 g nuci macinate 1
lingura pesmet 150 g ciocolata de menaj unt pentru uns…
Read more »
Read more »
Rulada din piept de pui
11 October 2012
Rulada
din piept de pui din: piept de pui, cascaval, bacon, ardei gras,
mustar, busuioc, maghiran, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui
dezosat 200 g cascaval 300 g bacon feliat 2-3 linguri cu mustar 1/2
ardei gras rosu 1/2 ardei gras verde busuioc maghiran sare piper Mod
de preparare: Taie din pieptul…
Read more »
Read more »
Bezea cu nuci, struguri si pepene galben
11 October 2012
Bezea
cu nuci, struguri si pepene galben din: albusuri, zahar, nuci, amidon,
praf de copt, frisca, miez de nuca, struguri si pepene galben.
Ingrediente: blat: 5 albusuri 200 g zahar 50 g nuci macinate 2 linguri
amidon 2 lingurite praf de copt ornare: 500 ml frisca 150 g miez de nuca
fiert in 200 ml…
Read more »
Read more »
Pierogi (colţunaşi) cu varză
11 October 2012
O
reteta de pierogi din: oua, smantana, faina, praf de copt, unt, ceapa,
varza, sare si piper. Ingrediente: 3 oua 230 g smantana 350 g faina 75 g
unt 1 plic praf de copt pentru umplutua: 2 linguri cu unt 1 ceapa 1
varza mica sare piper Mod de preparare: Toacă ceapa mărunt şi…
Read more »
Read more »
Saramură
11 October 2012
O
reteta gustoasa de saramura din: crap, rosii, ardei iute, usturoi,
patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 1 crap 2 rosii 2 ardei iuti
4 catei de usturoi 2 legaturi de patrunjel 50 g sare mare 2 linguri cu
ulei sare piper Mod de preparare: Spală peştele, curăţă-l şi
porţionează-l. Sărează-l, pune bucăţile în…
Read more »
Read more »
Rulada din vita
11 October 2012
O
reteta de rulada vin vita: bere, carne de vita, castraveti murati,
sunculita, pasta de tomate, boabe de mustar si sare. Ingrediente: 1
cutie cu bere 600 g carne de vita 1 borcan cu castraveti murati 300 g
sunculita taraneasca 2 linguri cu pasta de tomate boabe de mustar sare
Mod de preparare: Taie…
Read more »
Read more »
Prajitura din paine si prune
11 October 2012
O
reteta de prajitura din paine si prune din: franzela, prune, staide,
scortisoara, coaja de lamaie, zahar, smantana, ulei, oua si zahar
vanilat. Ingrediente: 1 franzela mai mare taiata in cubulete 1 kg prune
100 g stafide 1 lingura scortisoara coaja de la 1 lamaie 250 g zahar 200
ml smantana 3 linguri ulei 4…
Read more »
Read more »
Scampi cu pesmet
11 October 2012
Scampi
cu pesmet este un preparat care a trecut de la statutul de specialitate
de lux direct în vitrinele frigorifice ale supermarketurilor. Totuşi,
atunci când este preparat proaspăt, el rămâne o adevărată delicatesă.
Pachetele cu scampi congelaţi pe care le cumpărăm gata preparate conţin
cel mai adesea un piure făcut din carne de moluşte, dat…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline (video)
11 October 2012
O reteta video despre cum se prepara bruchete cu salsa de masline. De aici. Cum se prepara Bruschete cu salsa de măsline
Read more »
Read more »
Porc cu ghimbir şi tăitei de orez
11 October 2012
Porc
cu ghimbir şi tăitei de orez din: ceafa de porc, ghimbir, taitei de
orez, morcov, ceapa, ardei gras, telina, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii groase ceafa de porc 100 g ghimbir 300 g taitei de
orez 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 1 telina mica 50 ml ulei sare piper
…
Read more »
Read more »
Cocktail Banana Cup
11 October 2012
O
reteta simpla de Cocktail Banana Cup din: zahar brun, cafea, lichior de
banane si lichior de cafea. Ingrediente: 2 lingurite de zahar brun 1
ceasca de cafea tare, fierbinte 2 cl lichior de banane 2 cl lichior de
cafea Mod de preparare: Punem zaharul brun intr-o cana mare, apoi
umplem pana la 3/4…
Read more »
Read more »
Pregătirea bulionului de roşii
11 October 2012
Alegeţi
roşii sănătoase, mari, bine coapte, cu seminţe puţine. Spălaţi bine
fiecare roşie în parte, eliminaţi codiţele, apoi lăsaţi-ie la scurs.
Eliminaţi cu grijă seminţele şi pieliţa roşiilor, trecându-le prin sită
sau prin maşina specială de tocat. Fierbeţi toată cantitatea de bulion
în acelaşi vas. Amestecaţi mereu pentru ca să nu se prindă de fundul…
Read more »
Read more »
Somon în aluat
11 October 2012
O
reteta gustoasa de somon in aluat din: file de somon, aluat, spanac,
unt, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g file de
somon 1 pachet aluat foitaj 400 g spanac 50 g unt 3 linguri cu ulei 1
lamaie patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală fileurile,
îndepărtează pielea, sărează- le…
Read more »
Read more »
Peste cu masline
11 October 2012
O
reteta savuroasa de peste cu masline din: file de cod, ulei, ardei
grasi, masline, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g file
de cod 5 linguri cu ulei 2 ardei grasi portocalii 100 g masline negre
1/2 lamaie patrunjel ulei sare piper Mod de preparare: Spală
fileurile, sărează-le, stropeşte-le cu zeamă de…
Read more »
Read more »
Placinta cu burta
11 October 2012
Placinta
cu burta din: foi de placinta, burta de vaca, ceapa verde, verdeata,
paine inmuiata in lapte, galbenusuri, albusuri, unt, smantana, marar,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g foi de placinta 1,5 kg
burta de vaca fiarta 0 fire de ceapa verde 4 linguri de verdeata tocata 2
felii de paine inmuiate in 100…
Read more »
Read more »
Pasta de avocado cu file de somon afumat
11 October 2012
Pasta
de avocado cu file de somon afumat din: avocado, iaurt, lamaie, ou,
ceapa, usturoi, ulei de masline, file de somon afumat, marar, sare si
piper. Ingrediente: 1 avocado mare 3 linguri cu iaurt 1/2 lamaie 1 ou
fiert 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu ulei de masline 100 g file
de…
Read more »
Read more »
Mâncare de soia cu sfeclă roşie
11 October 2012
O
reteta de Mâncare de soia cu sfeclă roşie din: soia, sfecla rosie
murata, ceapa, boabe de mustar, seminte de coriandru, chimen, ulei,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g soia cubulete 500 g sfecla
rosie murata 2 cepe mari 1 lingura boabe de mustar 1 lingurita seminte
de coriandru 1 lingurita chimen 50 ml…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu morcov şi dovlecei
11 October 2012
Plăcintă
cu morcov şi dovlecei din: oua, dovlecei, morcovi, ceapa, cascaval,
faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 3 dovlecei 2 morcovi 1
ceapa 100 g cascaval 5 linguri cu faina 4 linguri cu ulei sare piper
Mod de preparare: Amestecă ouăle cu uleiul şi făina. Pune dovleceii,
morcovii şi ceapa, toate date…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui cu sos de telina
11 October 2012
Aripioare
de pui cu sos de telina din: aripioare de pui, bere, ulei, ceapa,
usturoi, otet de vin, cimbru, seminte de coriandru, chimen, ghimbir,
faina, pesmet, oua, telina, usturoi si smantana. Ingrediente: 20 de
aripioare de pui 300 ml bere 50 ml ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2
linguri otet de vin 1…
Read more »
Read more »
Păstrăv la grătar cu lămâie
11 October 2012
O
reteta gustoasa si delicioasa de Păstrăv la grătar cu lămâie din:
pastravi, ulei, lamai, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 6 pastravi
intregi 6 linguri cu ulei 3 lamai 6 catei de usturoi sare piper Mod de
preparare: Curăţă păstrăvii cu o râzătoare specială (mai întâi solzii,
apoi pe interior), având grijă să nu…
Read more »
Read more »
Salată de morcov marinat
11 October 2012
O
reteta savuroasa de Salată de morcov marinat din: morcovi, ulei, zahar,
coriandru, usturoi, otet din vin, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
morcovi 100 ml ulei 3 linguri zahar 1 lingurita coriandru macinat 5
catei de usturoi 5 linguri otet din vin 1,5 lingurita sare 1 lingurita
piper macinat Mod de preparare: Curăţaţi…
Read more »
Read more »
Dovleac fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan
11 October 2012
Dovleac
fiert delicios cu seminţe de dovleac si pangrattato de parmezan din:
dovleac, pesmet, ulei de masline, sare de mare, piper, ardei iute,
parmeza, ulei de masline extravirgin si otet balsamic. Ingrediente: un
dovleac lunguieţ mare o mână mare de pesmet ulei de măsline sare de mare
şi piper negru proaspăt măcinat frunzele de la…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Calamar umplut
11 October 2012
Calamar
umplut din: calamari, sprot afumat, ou, pesmet, ceapa verde, vin,
usturoi, patrunjel, ulei si piper. Ingrediente: 2 calamari 250 g sprot
afumat 1 ou 1 lingura cu pesmet 1 legatura de ceapa verde 1 pahar cu vin
alb 2 catei de usturoi patrunjel ulei piper Mod de preparare: Spală
calamarii şi tamponează-i cu…
Read more »
Read more »
Vinete cu chimion
11 October 2012
Vinetele
conţin foarte multă apă, potasiu, magneziu, calciu, vitami¬nele A şi C.
Fiind foarte sărace în calorii (doar 10 calorii la 100g) vine¬tele sunt
recomandate în curele de slăbire. Vinetele conţin multe fibre
alimentare care grăbesc digestia şi ajută la detoxifierea organismului.
Această legumă are şi rol calmant, inducând cu uşurinţă starea de
relaxare în…
Read more »
Read more »
Muşchi cu prune
11 October 2012
Muşchi
cu prune din: muschi de porc, gem de prune, prune, vin, sare, piper,
cimbru si ulei. Ingrediente: 800 g muschi de porc 150 g gem de prune 100
g prune 100 ml vin alb sec sare piper cimbru ulei Mod de preparare:
Spală muşchiul de porc, şterge-l cu un şervet absorbant şi
condimentează-l…
Read more »
Read more »
Ciorbă de crap cu orez
11 October 2012
Ciorbă
de crap cu orez din: crap, cartofi, morcovi, ceapa, apa, bors, orez,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g crap 3 cartofi 2 morcovi 2
cepe 2 l apa 1 l bors 3 linguri cu orez patrunjel sare piper Mod de
preparare: Taie ceapa marunt, morcovii pe lung, cartofii in cubulete si
pune-le…
Read more »
Read more »
Choc Grand Marnier
11 October 2012
Choc
Grand Marnier din: grand mariner, ciocolata fierbinte si frisca.
Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca de ciocolata fierbinte frisca
lichida Mod de preparare: Intr-un pahar rezistent la foc incalzim
Grand Marnier-ul, apoi completam cu ciocolata calda proaspata, si peste
bautura adaugam frisca lichida batuta fin.
Read more »
Read more »
Perisoare din cartofi la cuptor
11 October 2012
O
reteta de perisoare din cartofi la cuptor din: cartofi, oua, cascaval,
ulei, verdeata, suc de rosii, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 1-2 oua 100 g cascaval 4 linguri ulei 1 legatura verdeata 1 cana
suc de rosii 1 lingura faina sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
cartofii în coajă. Curăţaţi-i…
Read more »
Read more »
Despre dovleac
11 October 2012
Dovleacul
este originar din America, dar în prezent se cultivă pretutindeni în
lume. Peste tot devine tot mai popular, iar la supermarketuri şi în
pieţe se găsesc diferite sortimente. Planta începe să crească vara,
răspândindu-şi ramurile lungi pe pământ. Toamna, fructele sunt mari,
dense, dulci şi delicioase. Dovleacul este extraordinar pe post de
garnitură —…
Read more »
Read more »
Fulgi de palamida
10 October 2012
Un
ingredient de bază al bucătăriei japoneze sunt fulgii de pâlâmidă (sau
katsoubushi), nişte bucăţele foarte mici din acest peste, cunoscut sub
numele de „ton săltăreţ”, care trebuie uscat si afumat in prealabil.
Fulgii de pălămidâ sunt folosiţi ca ingredient pentru asezonarea sosului
ponzu, servit împreună cu sashimi, pentru dashi, zeama din care se fac…
Read more »
Read more »
Sufleu aromat cu prune
10 October 2012
Sufleu aromat cu prune din: prune, oua, faina, unt, lamaie, lapte,
zahar si sare. Ingrediente: 400 g prune 5 oua 70 g faina 60 g unt 1
lamaie 100 ml lapte 3 linguri cu zahar sare Mod de preparare: Pune pe
foc laptele, untul, zahărul şi un praf de sare. Lasă până începeSupa de ceapa cu orez
10 October 2012
Supa
de ceapa cu orezdin: ceapa, orez, patrunjel, morcovi, seminte de
chimen, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cepe 200 g orez 1
radacina patrunjel 2 morcovi 1 lingura seminte de chimen 50 ml ulei 1
legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi
tăiaţi ceapa julienne. Puneţi la fiert, în…
Read more »
Read more »
Legume pane
10 October 2012
O
reteta de legume pane din: broccoli, conopida, vanata, dovlecel, ardei
gras, fasole verde, patrunjel, oua, faina, ulei si sare. Ingrediente: 4
buchetele de broccoli 4 buchetele de conopida 1 vanata 1 dovlecel 1
ardei gras 200 g fasole verde 1 legatura de patrunjel 3 oua 150 g faina
ulei sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara omleta cu spanac (video)
10 October 2012
O
reteta video despre cum se prepara omleta cu spanac, un preparat
deosebit de gustos si sanatos, rapid si foarte sanatos. Se poate servi
cu parmezan ras si este perfect pentru un mic dejun in familie.
Ingrediente: 100 g spinach 3 eggs 10 g butter 3 eggs 1/2 tsp ground
nutmeg drizzle of vegetable oil…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Friptura de vita cu unt de usturoi
10 October 2012
O
reteta delicioasa si savuroasa de Friptura de vita cu unt de usturoi
din: fripturi de vita, sare, piper, ulei de masline, unt, praf de
usturoi si patrunjel. Ingrediente: 2-4 fripturi de vita sare piper ulei
de măsline 1/2 cana de unt 1/2 lingurita praf de usturoi 1 lingurita
patrunjel uscat Mod de prepare:…
Read more »
Read more »
Ciorba de varza cu costita
10 October 2012
Ciorba
de varza cu costita din: varza, costita afumata, ulei, ceapa, morcovi,
cimbru, bors, cartofi, marar, apa si condimente. Ingrediente: 1 varza
400 g costita afumata 50 ml ulei 2 cepe 2 morcovi 1 crenguta cimbru
uscat bors dupa gust 4 cartofi 1 legatura marar 4 l apa cateva lingura
de condimente de legume …
Read more »
Read more »
Conopidă întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline
10 October 2012
Conopidă
întreagă la cuptor, cu sos de roşii si măsline din: ceapa rosie,
usturoi, conopida, ulei de masline, masline, fileuri de ansoa,
patrunjel, rosii si otet de vin rosu. Este o metodă nemaipomenită de a
găti conopida, fiindcă va fierbe jumătate în aburi, jumătate în sosul
delicios. Ingrediente: o ceapă roşie, curăţată şi tăiată solzişori…
Read more »
Read more »
Crema de dovleac cu smantana
10 October 2012
Crema
de dovleac cu smantana din: dovleac, ulei, smantana, ceapa, seminte,
sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 1 kg cubulete de dovleac 4 linguri
ulei (preferabil de dovleac) 100 ml smantana 1 ceapa rasa cat mai fin
50 g seminte decojite de dovleac sare piper nucsoara Mod de preparare:
Curatati dovleacul de coaja, taiati-l in…
Read more »
Read more »
Rulada impanata cu salata de rosii
10 October 2012
O
reteta de Rulada impanata cu salata de rosii din: pulpa de vita,
ghimbir, usturoi, vin, mustar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pulpa de
vita 1 bucata ghimbir (aproximativ 5 cm) 5 catei de usturoi 1 cana cu
vin 1 lingura cu mustar sare piper salata de rosii Mod de preparare:
Spală carnea,…
Read more »
Read more »
Supa de toamna
10 October 2012
Supa
de toamna din: gaina, ceapa, gulie, telina, morcovi, cartofi,
patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, sare si piper.
Ingrediente: 1 gaina 1 cepe 1 gulie de toamna 1 telina 2 morcovi 3-4
cartofi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras 3 rosii
decojite 1 legatura verdeata (patrunjel, marar, telina) sare piper …
Read more »
Read more »
Salată de năut cu peşte
10 October 2012
O
reteta de salata de naut cu peste din: file de peste, naut, bame, rosii
cherry, fasole verde, masline, ulei de masline, busuioc, piper si sare.
Ingrediente: 300 g file de peste 200 g naut 100 g bame 4 rosii cherry
100 g fasole verde 100 g masline 4 linguri cu ulei de masline busuioc…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tiramisu cu fructe de padure
10 October 2012
O
reteta delicioasa de tiramisu cu:oua, zahar, faina, lamaie, zahar
vanilat, lichior de lamaie, frisca, crema mascarpone, afine, mure.
Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 150 g făină 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente cremă: 1 lămâie 1 lingură Limoncelo (lichior de lămâie
italian) sau alt tip de lichior de lămâie 75g zahar 1…
Read more »
Read more »
Legume cu sos olandez
10 October 2012
Legume
cu sos olandez din: ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor, unt, iaurt,
mustar, faina, zahar, otet, unt si sare. Ingrediente: 1 ghimbir mai mic 4
morcovi 2 cepe 1 crenguta de cimbrisor 75 g unt pentru sos: 100 g iaurt
mai gras 50 g mustar 50 g faina 30 g zahar 20 ml otet 75 g…
Read more »
Read more »
Chec cu ghimbir
10 October 2012
O
reteta de Chec cu ghimbir din: oua, faina, lapte, unt, zahar, ghimbir,
fulgi de ciocolata, bicarbonat, esenta de lamaie si sare. Ingrediente: 2
oua 2 cani de faina 1 cana cu lapte 100 g unt 1 cana cu zahar 2
lingurite cu ghimbir proaspat ras 50 g fulgi de ciocolata 1 lingura cu
bicarbonat…
Read more »
Read more »
Conopida in foitaj
10 October 2012
O
reteta de Conopida in foitaj din: aluat, conopida, cascaval, oua, sare
si piper. Ingrediente: 800 g aluat foitaj 500 g conopida fiarta 200 g
cascaval 2 oua sare piper Mod de preparare: Intindeti aluatul si
decupati, cu o forma rotunda cu diametrul de circa 8-10 cm, 12 discuri
de aluat. Puneti-le in forme…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu mere şi prune
10 October 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu:lapte, unt, faina, zahar, zahra
vanilat, sare, ou, branza dulce, prune, mere, dulceata de caise,
migdale. Ingrediente: 200 ml lapte 50 g unt sau margarină 375 g făină de
grâu 1 plic Garant pentru aluaturi 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1
vârf cuţit cu sare 1 ou Crema…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Ghiveci de legume
10 October 2012
Ghiveci
de legume din: vinete, dovlecei, rosii, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 2 vinete 2 dovlecei 500 g rosii 3 cepe 5 linguri cu ulei
sare piper Mod de preparare: Curata vinetele de coaja si taie-le in
cubuleţe. Procedează la fel cu dovleceii. Taie mărunt ceapa şi căleşte-o
în ulei încins până ce…
Read more »
Read more »
Salata de pepene cu menta
10 October 2012
O
reteta delicioasa de salata cu:pepene rosu, pepene galben, frunze de
menta, zahar brun. Ingrediente: 1 pepene roşu de 1,5 kg 1 pepene galben
zemos 2-3 ceşti de ceai verde 10-15 frunze de mentă 2-3 linguri zahăr
brun Mod de preparare: Cureţi pepenii de coajă, îi tai în cubuleţe
potrivite şi adaugi zahărul. Prepari ceaiul…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Tarta cu fructe
10 October 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu: oua, zahra, faina, praf de copt, prune,
lapte, crema de vanilie. Ingrediente: 3 ouă 125 g zahăr 125 g făină 1
linguriţă rasă de praf de copt 500 g prune 125 g unt 200 ml lapte 1
pachet cremă de vanilie Mod de preparare: Amesteci toate ingredientele
cu…
Read more »
Read more »
Supa crema de sparanghel cu nucsoara
10 October 2012
O
reteta de Supa crema de sparanghel cu nucsoara din: sparanghel, zahar,
unt, faina, smantana, vin, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g
sparanghel 1 lingura cu zahar 2 linguri cu unt 40 g faina 200 ml
smantana 150 ml cu vin nucsoara sare piper Mod de preparare: Pune la
fiert un litru de…
Read more »
Read more »
Vin tonic cu mirodenii
10 October 2012
Vin
tonic cu mirodeniidin: vin, ghimbir, nucsoara, scortisoara, stafide,
cimbru si cimbrisor. Ingrediente: 2/3 l vin alb 1/4 lingurita cu ghimbir
proaspat 1/2 lingurita cu nucsoara rasa 1 baton de scortisoara 1 pumn
de stafide 1 crenguta de cimbru uscat 1 fir de cimbrisor Mod de
preparare: Pune in sticla de vin ghimbirul, nucsoara…
Read more »
Read more »
Tarta cu spanac si branza de capra
10 October 2012
O
reteta de Tarta cu spanac si branza de capra din: spanac, telemea,
branza de capra, smantana, oua, ghimbir, cascaval, faina, smantana,
margarina, praf de copt, ou si sare. Ingrediente: 300 g spanac 250 g
telemea 100 g branza de capra 150 g smantana 2 oua 1 lingurita cu
ghimbir proaspat ras 50 g cascaval…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu păstârnac
10 October 2012
Piept
de pui cu păstârnac din: piept de pui, pastarnac, bacon, ulei, vin,
sare si piper. Ingrediente: 2 piepti de pui 8 radacini de pastarnac 200 g
bacon (felii subtiri) 50 ml ulei 400 ml vin alb sare piper Mod de
preparare: Taiati pieptul de pui in felii subtiri, bateti-le cu ciocanul
de snitele…
Read more »
Read more »
Friptura de pasare cu afine si mere
10 October 2012
O
reteta delicioasa de friptura cu:carne de pasare, foi de dafin,
slanina, smantana, unt, afine, ceapa, mere, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 găină sau 1 pui 1 foaie de dafin 250 g slănină 1/2 kg
smântână 40 g unt 250 g afine 3 cepe 350 g mere din compot 1 linguriţă
cimbru sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Viţel cu ciuperci şi legume
10 October 2012
O
reteta de Viţel cu ciuperci şi legume din: vrabioara de vitel, ciuperci
de padure, morcovi, pastarnac, ceapa rosie, gogosar, supa de carne,
unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ciupercile sunt bogate în seleniu,
potasiu, cupru, fier, zinc, aminoacizi, vitamine, mai ales cele din
complexul B. Mineralele amintite sunt renumite pentru efectul
antitumoral. In medicina…
Read more »
Read more »
Tocanita cu carne de vitel
10 October 2012
O
reteta delicioasa de tocanita: carne de vitel, ulei, morcov, cartofi,
patrunjel, ardei, rosii in bulion, foi de dafin, cimbru, sare, piper.
Ingrediente: 1 kg pulpă de viţel 100 ml ulei 3 morcovi 500 g cartofi 1
legătură pătrunjel 2 ardei graşi 400 g roşii în bulion sau roşii
proaspete decojite 1 lingură bulion 2…
Read more »
Read more »
Ciorba de sfecla rosie si mere
10 October 2012
Ciorba
de sfecla rosie si mere din: sfecla rosie, mere, cartofi, morcov, ceapa
rosie, ulei, bors, legume, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1
sfecla rosie 4 mere 2 cartofi 1 morcov 1 ceapa rosie 100 ml ulei 500 ml
bors 1 lingura legume uscate 100 gr smantana sare piper Mod de
preparare: Curatati sfecla,…
Read more »
Read more »
Supa crema de ciuperci cu crutoane
10 October 2012
Supa
crema de ciuperci cu crutoane din: ciuperci, ceapa, unt, faina,
smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa
2-3 linguri cu unt 3 linguri cu faina 200 g smantana sare piper Mod de
preparare: Curăţă ciupercile şi taie-le felii. Separat, căleşte ceapa
în unt topit. Când devine translucidă, adaugă ciupercile.…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tort cu crema de zahar ars
10 October 2012
O
reteta delicioasa de tort cu:zahar, lapte, oua, coaja de lamaie, faina,
budinca de vanilie. Ingrediente: 10-12 linguri zahăr 1/2 I lapte 3 ouă 3
linguri zahăr coajă de lămâie sau portocală Ingrediente blat: 4 ouă 6
linguri zahăr 6 linguri făină Ingrediente cremă: 500 ml lapte 2 budinci
vanilie Mod de preparare: Intr-o cratiţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ardei iuti murati
10 October 2012
O
reteta de Ardei iuti murati din: ardei iute, otet, apa, sare, booabe de
piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg ardei iuti 750 ml otet 1 l
apa Sare de muraturi Boabe de piper Boabe de mustar Mod de preparare:
Se spala ardeii, se toaca felii subtiri. Se pun borcane de 400/800…
Read more »
Read more »
Legume cu ouă
10 October 2012
O
reteta delicioasa de legume cu oua:ciuperci, rosii, ardei, oua, ceapa,
morcov, usturoi, marar, patrunjel, sare, ulei, piper. Ingrediente: 1
cutie ciuperci 1 ardei roşu taiat cubuleţe 1ardei galben 4 ouă 2 roşii
(decojite) 2 cepe mărişoare 1 morcov 3-4 căţei usturoi mărar legătură
pătrunjel sare ulei piper Mod de preparare: Toci mărunt ceapa cu…
Read more »
Read more »
Ardei copţi cu sos de smântână
10 October 2012
O
reteta delicioasa de ardei cu: smantana, lapte, ou, amidon, sare,
piper, marar verde. Ingrediente: 4 ardei mari 1 cutie cu smântână de
500 ml 1 pahar cu lapte 1 ou 1 linguriţă amidon sare piper mărar verde
Mod de preparare: Coci ardeii la foc iute, îi presari cu sare şi îi
acoperi cu un…
Read more »
Read more »
Porc cu ardei in sos de bere
9 October 2012
Porc
cu ardei in sos de bere din: pulpa de porc, ardei grasi, ardei capia,
ceapa, ulei, bere neagra, boia de ardei iute, amidon, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 2 ardei grasi verzi 2 ardei
capia 1 ceapa mare 100 ml ulei 400 ml bere neagra 1 lingurita rasa boia…
Read more »
Read more »
Vinaigrette rosu
9 October 2012
Vinaigrette rosu din: usturoi, rosii deshidratate, sos de rosii,
patrunjel, oregano, ulei de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, apa
si piper. Ingrediente: 2 catei de usturoi, zdrobiti 60 g rosii
deshidratate, taiate 30 ml sos de rosii 30 g patrunjel, tocat 15 g
oregano 60 ml ulei de masline 15 ml ote