Retete de top:
Salată de fructe orientale
30 May 2012
O
reteta de salata de fructe orientale din: lychi in sirop, tulpina de
ghimbir, lamaie verde, portocale, struguri negri, mar si coaja de lamaie
verde. Ingrediente: 425 g lychi in sirop (sau lychee – de la raioanele
de mancare asiatica sau vegetariana din supermarketuri) 3 bucati tulpina
de ghimbir taiate fasiute subtiri, plus 2 linguri…
Read more »
Read more »
Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuri
30 May 2012
O
reteta de tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeturi din: pulpa de
miel, faina alba, sare de mare, piper, ceapa, usturoi, radacini de
ghimbir, ras el hanout, pasta de tomate, supa de miel, caise uscate,
miere, cuscus, frunze de patrunjel, frunze de menta, coaja de lamaie,
zeama de lamaie si ulei de…
Read more »
Read more »
Tort de îngheţată în 3 culori
30 May 2012
O
reteta simpla de tort de inghetata in 3 culori din: oua, zahar, zahar
vanilat, frisca, cacao alune, nuci, ciocolata si esenta de vanilie.
Ingrediente: 6 oua 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 500 g frisca 2
linguri de cacao alune nuci ciocolata 1 esenta de vanilie Mod de
preparare: Baţi albuşurile spumă…
Read more »
Read more »
Barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator
30 May 2012
O
reteta ed barbun la tigaie cu pilaf de sofran si sos tarator din:
fileuri de barbun, chimion, ghimbir, scortisoara, sare, de mare, piper,
ulei de masline, ceapa, orez, supa de pui, sofran, muguri de pin, frunze
de patrunjel, tahini, zeama de lamaie, usturoi si piper cayenne.
Ingrediente: 4 fileuri de barbun cu piele, fiecare…
Read more »
Read more »
Corăbioare cu fructe glasate
30 May 2012
O
reteta de corabioare cu fructe glasate din: pepene, capsuni, afine,
zmeura, kiwi, otet balsamic, coaja de portocala, suc de portocale si
zahar brun. Ingrediente: 1 pepene mare dulce 350 g capsuni curatate de
codite si taiate in sferturi 150 g afine 125 g zmeura 2 kiwi descojite
taiate in doua si apoi in felii…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Ravioli
30 May 2012
Cel
mai adesea, ravioli sunt de formă pătrată sau rotunda, asemenea unor
mici discuri, făcute din două straturi subţiri de aluat şi umplute cu
carne sau brânză. Cuvântul vine de la ravvolgere, care înseanamna „a
înfăşură”. In trecut se folosea pentru umlutură carnea rămasă de la
mesele festive; în familiile celor mai înstăriţi, în perioadele…
Read more »
Read more »
Salată cu piept de curcan si sos de muştar
30 May 2012
O
reteta de salata cu piept de rucan si sos de mustar din: piept de
curcan, gulie, frunze de salata, porumb, stafide, mustar, ulei de
masline si otet. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 gulie 2 frunze de
salată 1 ardei gras 1 lingură cu porumb 1 lingură cu stafide pentru sos:
2 linguri cu…
Read more »
Read more »
Budincă de griş
30 May 2012
O
reteta de budinca de gris din: lapte de soia, baton de vanilie, zahar
brun, sare, gris, zmeura si scortisoara. Ingrediente: 1 l lapte de soia
sau de orez 1 baton de vanilie 4 linguri zahar brun 1 praf de sare 100 g
gris 200 g zmeura proaspata 1/2 lingurita scortisoara Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Tabouleh
30 May 2012
O
reteta de tabouleh din: bulgur, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline
extravirgin, sare de mare, piper, ceapa verde, patrunjel, menta si
seminte de rodie. O minunata salata de bulgur, plină de verdeţuri
proaspete, tocate, ceapă verde şi roşii. Reţetele tradiţionale de
tabouleh conţin bulgur măcinat fin, disponibil în magazinele de
delicatese speciale. Ideal…
Read more »
Read more »
Sos Rouille
30 May 2012
O
reteta de sos Rouille din: cartofi, ardei gras, galbenus, pasta de
tomate, usturoi, ulei de masline si piper cayenne. Deliciosul sos
rouille este garnitura tradiţională a supei de peşte. Ingrediente: un
cartof făinos de mărime medie un ardei gras roşu un gălbenuş o linguriţă
de pastă de tomate un căţel de usturoi, curăţat 120…
Read more »
Read more »
Ciorbă de legume cu lapte bătut
30 May 2012
O
reteta de ciorba de legume cu lapte batut din: apa, fasole verde,
mazare, morcovi, patrunjel, ceapa, cartofi, rosii, lapte batut, marar,
patrunjel si sare. Ingrediente: 1 l apa 200 g fasole verde congelata 200
g mazare congelata 2 morcovi 2 radacini de patrunjel 2 cepe 4 cartofi
200 g rosii 1 l lapte batut…
Read more »
Read more »
Tocanita de porc cu legume
30 May 2012
O
reteta de tocanita de porc cu legume din: carne de porc, concentrat de
vita, faina, ceapa, ulei de floarea soarelui, ardei gras, morcovi, foaie
de dafin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de
porc, fara os, taiat cubulete 400 ml concentrat de vita 5 linguri de
faina 1 ceapa, taiata rondele…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Briose cu afine
30 May 2012
O
reteta de briose cu afine din: unt nesarat, zahar, oua, extract de
vanilie, smantana, lapte, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, sare
si afine. Ingrediente unt nesărat, la temperatura camerei 1 1/2 cani de
zahar 3 oua 1.5 lingurita de extract de vanilie 1 ceasca de smantana
1/4 ceasca de lapte 2 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail nealcoolic cu roşii si citrice
30 May 2012
O
reteta de Cockteil nealcoolic cu roşii si citrice din: mango, rosii,
pepene verde, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie verde,
gheta, portocala si lamaie verde. Această băutură dulce-acrişoară
reprezintă o alternativă excelentă non-alcoolică la un cockteil servit
înainte de prânz saj de cină. Dacă folosiţi roşii foarte coapte, de
grădină…
Read more »
Read more »
Baba ganoush
30 May 2012
O
reteta de baba ganoush din: vinete, ulei, zeama de lamaie, pasta
tahini, iaurt, usturoi, cimbru, sare de mare, piper, ulei extravirgin de
masline si patrunjel tocat. Din Levant si pana in Turcia si Egipt,
acest minunat sos de vinete este faimos în întregul Orient Mijlociu.
Desigur, există uşoare variaţiuni în privinţa mirodeniilor şi a…
Read more »
Read more »
Salată cu parmezan şi prosciutto
30 May 2012
O
reteta de salata cu parmezan si prosciutto din: salata verde,
castraveti, rosii cherry, parmezan, prosciutto, unt, marar, paine,
usturoi si ulei de masline. Ingrediente: câteva frunze de salată verde 2
castraveţi 3-4 roşii cherry 75 g parmezan 50 g prosciutto 1 lingură cu
unt 2 fire de mărar 3 felii de pâine 1 căţel…
Read more »
Read more »
Cocktail Cafe Bon
30 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cafe Bon din: suc de portocale, cafea, cola,
lichior de oua si portocala. Ingrediente: 1/4 l suc proaspat de
portocale 1/4 l cafea tare 1/8 l cola 2 cl lichior de oua o felie de
portocala Mod de preparare: Mixam bine sucul de portocale cu cafea
rece, cu zaharul…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Pizza
30 May 2012
O
reteta de pizza din: aluat de pizza, unt, slanina afumata, usturoi,
ceapa, rosii, oregano, piper, condiment vegetal, ardei gras, salam, ton,
ciuperci, ardei murati, cascaval si ceapa verde. Ingrediente: un aluat
de pizza clasic 2 linguri de unt 100 g slanina afumatata cu carne 2
catei de usturoi 1 ceapa 1 conserva de rosii…
Read more »
Read more »
Salata Roastbeef
30 May 2012
O
reteta de Salata Roastbeef din: cartofi, ceapa rosie, ulei de masline,
otet de vin, mustar, roastbeef, baby spanac, sare si piper. Ingrediente:
500 g cartofi 1 ceapa rosie 60 ml ulei de masline 1 lingura otet de vin
1 lingura mustar 400 g roastbeef 200 g baby spanac sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Covrigi
30 May 2012
O
reteta de covrigi din: faina, sare, zahar, apa, drojdie, margarina,
bicarbonat de sodiu, sare mare si susan. Ingrediente: 500 g faina 2
lingurite sare 1 lingurita zahar 250 ml apa calduta 40 g drojdie
proaspata (sau un plic de granule) 40 g margarina/unt topit 50 g
bicarbonat de sodiu 1200 ml apa sare mare…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Frigarui de pui cu salata de morcovi
30 May 2012
O
reteta de frigarui de pui cu salata de morcovi din: piept de pui,
rosii, ciuperci, praf de chilli, ulei de masline, suc de lamaie,
morcovi, mar, iaurt, zahar, mustar si otet de mere. Ingrediente: 4
piepti de pui dezosati 10 rosii cherry 10 ciuperci Champignon 1/4
lingurita praf de chilli 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Sos de pâine
30 May 2012
O
reteta de sos de paine din: lapte, cuisoare, ceapa, frunze de dafin si
miez de paine.Acest sos cu aromă delicată este favoritul englezilor,
fiind o garnitură clasică la pui prăjit, curcan sau vânat. Vi-l
prezentăm aici acompaniat de o friptură de curcan cu legume.
Ingrediente: 400 ml lapte 8 cuişoare o ceapă mică sau…
Read more »
Read more »
5 retete culinare
30 May 2012
5
retete culinare: Lasagne Intr-un document roman din secolul I există o
referire la nişte paste făinoase lungi, aşezate în straturi alternative
cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi lui Cicero, de exemplu, le plăceau
lasagne. In Evul Mediu, lasagne se făceau cu un sos cremos şi dulce,
straturile de paste alternând cu cele…
Read more »
Read more »
Fizz de mango, piersici şi caise
29 May 2012
O
reteta de fizz de mango, piersici si caise din: mango, piersica, caise,
bere de ghimbir si menta. Ingrediente: 1 mango copt 1 piersica coapta 2
caise coapte 500 ml bere de ghimbir frunze proaspete de menta sau de
roinita, pentru ornat (optional) Mod de preparare: Se curata mango si
se decupeaza miezul de…
Read more »
Read more »
Maultaschen
29 May 2012
Maultaschen,
o specialitate din regiunea Schwaben, sunt un fel de ravioli germane,
ceva mai mari decât pastele italieneşti. Patru Maultaschen constituie o
porţie suficientă pentru o persoană. Sunt nişte colţunaşi umpluţi cu
spanac şi carne tocată (de viţel, porc, vită, dar şi costiţă afumată sau
cârnaţi), împreună cu pătrunjel. Denumirea lor s-ar traduce: „punguliţe
de…
Read more »
Read more »
Slush din ananas şi fructe de pădure
29 May 2012
O
reteta de slush din ananas si fructe de padure din: gheata, capsuni,
ananas, suc de ananas, lapte praf degresat, zahar vanilat si menta.
Ingrediente: 8 cuburi de gheata 250 g capsuni curatate, congelate 250 g
bucati de ananas proaspat sau congelat 120 ml suc de ananas 2 linguri
lapte praf degresat 1 lingura zahar…
Read more »
Read more »
Aripioare crocante, coapte în cuptor
29 May 2012
O
reteta de aripioare crocante, coapte in cuptor din: aripioare de pui,
lapte batut, pesmet, boia, seminte de susan, cimbru si ulei.
Ingrediente: 12 aripioare de pui 200 ml lapte batut 100 g pesmet 1
lingurita boia 2 linguri seminte de susan 1 lingurita cimbru uscat 3-4
linguri ulei Mod de preparare: Potriveşti cuptorul…
Read more »
Read more »
Mâncare picantă de fasole
29 May 2012
O
reteta de manare picanta de fasole din: ulei de masline, ceapa, ardei
iute, rosii, sos de chilli, ketchup, supa de pui, patrunjel, oreganno,
piper, fasole, boabe de porumb, crema de branza, ceapa verde si oregano.
Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare taiata in doua si
apoi solziosri 1 ardei iute proaspat,…
Read more »
Read more »
Pastrav picant la gratar
29 May 2012
O
reteta de pastrav picant la gratar din: pastravi, chimen, ulei de
masline, suc de lamaie, usturoi, piper si verdeata. Ingrediente: 4
pastravi (250 g fiecare) curatati si spalati 1 lingurita chimen macinat 3
linguri de ulei masline 2 linguri suc de lamaie 2-3 catei de usturoi
pisati 1/2 lingurita piper 1 crenguta de verdeata…
Read more »
Read more »
Portofele cu smantana, fructe si muguri de pin
29 May 2012
O
reteta de portofele cu smantana, fructe si muguri de pin din: faina,
praf de copt, oua, zahar fin, ulei, smantana, muguri de pin si
mandarine. Ingrediente: 3 cani faina 4 lingurite praf de copt 2 oua 1
1/2 cana zahar fin 200 ml ulei 400 ml smantana 5 linguri muguri de pin
sau 4…
Read more »
Read more »
Sos Coulis de ardei graşi roşii
29 May 2012
O
reteta de sos coulis de ardei grasi rosii din: ardei grasi, unt fara
sare, hasme, usturoi si supa de pui. Utilizaţi acest coulis la fel ca pe
cel de tomate, când aveţi nevoie de altă aromă. Vă prezentăm acest sos
alături de kebab de pui la grătar. Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 20
g…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe în foi de vită (dolmades)
29 May 2012
O
reteta de sarmalute in foi de vita din: frunze de vita de vie, ulei de
masline, ceapa, usturoi, orez, muguri de pin, stafide, amestec de
mirodenii, scortisoara, zahar tos, rosii, rosii, frunze de patrunjel,
frunze de menta, sare de mare, piper, supa de legume, zeama de lamaie si
ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 230…
Read more »
Read more »
Galuste cu mac
29 May 2012
O
reteta de galuste cu mac din: fructe, zahar pudra, smantana galuste de
cartofi si mac. Ingrediente: 400 g fructe rosii congelate (capsuni,
coacaze, amestec de fructe de padure) 100 g zahar pudra 300 ml smantana 1
plic praf de galuste de cartofi 3 linguri mac macinat Mod de prepar
Tajine cu legume în stil marocan
29 May 2012
O
reteta de tajine cu legume in stil marocan din: ulei de masline, ceapa
rosie, usturoi, ghimbir, dovleac, scortisoara, nucsoara verde, frunze de
dafin, rosii, morcovi, supa de pui, stafide, ardei, naut, fulgi de
migdale si patrunjel. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa
mare rosie tocata 4 catei de usturoi taiati marunt 1…
Read more »
Read more »
Desert cu budincă de vanilie şi căpşuni
29 May 2012
O
reteta desert cu budinca de vanilie si capsuni din: budinca de vanilie,
lapte, piscoturi, banane, capsuni si frisca. Ingrediente: 1 pachet de
budincă de vanilie instant 3 căni cu lapte rece 4 pişcoturi sfărâmate în
bucăţele 3 banane tăiate felii 500 de grame de căpşuni proaspete 1
pachet de frişcă instant Mod de…
Read more »
Read more »
Falafel cu sos tahini
29 May 2012
O
reteta de falafel cu sos tahini din: naut, sare de mare, menta,
chimion, coriandru, bicarbonat de sodiu, coaja de lamaie, usturoi,
ceapa, frunze de coriandru, ulei de arahide, tahini, iaurt, zeama de
lamaie si miere. Falafelul este relativ simplu de preparat şi mult mai
gustos decât ciudatele versiuni gata preparate din supermarketuri sau
fast-fooduri.…
Read more »
Read more »
Pui cu legume in sos de smantana
29 May 2012
O
reteta de pui cu legume in sos de smantana din: piept de pui, ulei,
sare, piper, vin alb, ceapa, ardei grasi, usturoi, curcuma, smantana si
patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui 3 linguri ulei sare piper 80
ml vin alb 1 ceapa 2 ardei grasi rosii taiati fasii 1 catel de usturoi
2…
Read more »
Read more »
Sos Coulis de roşii
29 May 2012
O
reteta de sos coulis de rosii din: rosii, hasme, ulei de masline, otet
balsamic si pasta de tomate. Sos proaspăt, care nu necesită fierbere,
perfect pentru vară, la legume coapte pe grătarul cu cărbune, precum
dovleceii, vinetele şi ardeii graşi, sau la carne în aspic. Ingrediente:
1 kg roşii foarte coapte 2 haşme, tocate…
Read more »
Read more »
Pui pe sare
29 May 2012
O
reteta de pui pe sare din: pui, sare grunjoasa, ulei de masline, miez
de paine, ceapa, ciuperci, patrunjel verde, ficat si pipota.
Ingrediente: 1 pui sare grunjoasa ulei de masline 1 felie miez de paine 1
ceapa 3-4 ciuperci patrunjel verde 1 ficat 1 pipota Mod de preparare:
Cureţi puiul, apoi îl speli…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati
29 May 2012
O
reteta de sos de legume cu tofu pe pat de orez basmati din: usturoi,
ghimbir, cardamom, coriandru, chimen, praf de mustar, ardei iute,
scortisoara, turmeric, ulei de masline, tofu, sare, piper, ceapa,
morcovi, ardei gras, suc de rosii, mazare, apa si orez basmanti. Este o
reteta delicioasa care combina intr-un mod placut aromele. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Supă de năut cu sparanghel
29 May 2012
O
reteta de supa de naut cu spranghel din: naut, ceapa, usturoi, bulion
de pui, sparanghel, paste, sare, piper, coaja de lamaie, patrunjel si
lamaie. Ingrediente: 400 g naut 1 ceapa tocata mare 2 catei de usturoi
tocati 1 litru bulion de pui sau de legume 150 g sparanghel curatat si
taiat bucatele 170 g…
Read more »
Read more »
Lasagne
29 May 2012
Intr-un
document roman din secolul I există o referire la nişte paste făinoase
lungi, aşezate în straturi alternative cu carne şi peşte. Lui Horaţiu şi
lui Cicero, de exemplu, le plăceau lasagne. In Evul Mediu, lasagne se
făceau cu un sos cremos şi dulce, straturile de paste alternând cu cele
de brânză; această mâncare se…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu smântână
29 May 2012
O
reteta de salata de cartofi cu smantana din: suc de lamaie, zahar brun,
mustar, ulei, smantana, sare, piper, cartofi, mazare, fetica, oua si
germeni de lucerna. Ingrediente: 1 lingurita suc de lamaie 1 lingurita
zahar brun 2 1/2 lingurite mustar 1 lingura ulei 150 g smantana sare
piper salata: 800 g cartofi fierti in…
Read more »
Read more »
Cocktail Mazagran
29 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Mazagran din: cafea, lichior de maraschino,
lichior cu coniac, angostura, zahar si cuisoare. Ingrediente: o jumatate
de ceasca de cafea tare 1 paharel de lichior cu Maraschino 1 paharel de
lichior cu coniac 1 strop de Angostura zahar cuisoare macinate Mod de
preparare: Presaram cafeaua, apoi o lasam sa…
Read more »
Read more »
Rulouri cu spanac si brânză feta
29 May 2012
O
reteta de rulouri cu spanac si branza feta din: ulei de masline, frunze
de spanac, branza feta, ou, verdeturi, sare de mare, piper, aluat
frantuzesc si unt nesarat. In Maroc, acestea se prepara cu o foaie de
aluat warka şi cu o umplutură simplă de brânză, însă aici am folosit foi
de aluat franţuzesc,…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Placinta cu legume
29 May 2012
O
reteta de placinta cu legume din: faina, oua, bere, ulei, morcovi,
ceapa, usturoi, supa de pui, conopida, broccoli, sare, piper, boia de
ardei, amidon, concentrat de legume si patrunjel. Ingrediente: 250 g
faina 2 oua circa 100 ml bere 1+2 linguri ulei 150 g morcovi 1 ceapa 2
catei de usturoi 1 dl supa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Penne (video)
29 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Penne, un preparat deosebit de
delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se prepara Penne Pofta
buna!
Read more »
Read more »
Supa crema de rosii cu smantana si busuioc
29 May 2012
O
reteta de supa crema de rosii cu smatana si busuioc din: ceapa, ulei de
masline, usturoi, sare, piper, rosii, supa de legume, sos tabasco,
smantana, rosii cherry si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa 2
linguri ulei de masline 1 cateld e usturoi sare piper 1 kg rosii
decojite si taiate cuburi 100 ml…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu legume asortate (Dizme kebabi)
29 May 2012
O
reteta de chiftelute cu legume asortate din: carne de vita, cartofi,
ardei, rosii, ceapa, patrunjel, pasta de tomate, ulei, sare si piper
rosu. Ingrediente: 1 kg carne de vita tocata 7-8 cartofi albi 2 ardei
verzi 2 rosii 2 cepe 1 legatura patrunjel pasta de tomate ulei sare
piper rosu Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Inghetata de scortisoara
29 May 2012
O
reteta de inghetata de scortisoara din: inghetata de vanilie,
scortisoara, piscoturi si nuci caramelizate. Ingrediente: 1 inghetata de
vanilie 2 lingurite scortisoara 100 g piscoturi zdrobite 50 g nuci
caramelizate si tocate Mod de preparare: Se scoate inghetata din
frigider si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei circa 10
minute. Se…
Read more »
Read more »
Sos de mere
29 May 2012
O
reteta de sos de mere din: mere, scortisoara si zahar tos. Gustul
astringent al acestui sos însoţeşte perfect carnea de porc prăjită, dar
şi carne mai grasă, ca cea de raţă sau gâscă. Ingrediente: 4 mere pentru
copt, medii spre mari, curăţate de pieliţă şi tăiate cuburi mici un
vârf de cuţit de scorţişoară…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu roşii
29 May 2012
O
reteta de supa de linte cu rosii din: ciuperci, apa, ulei de masline,
ceapa, usturoi, rosii, ghimbir, tarhon si linte. Ingrediente: 25 g
ciuperci porcini uscate 225 ml apa fierbinte 1 lingura ulei de masline 1
ceapa mare tocata fin 3 catei de usturoi tocati fin 1 conserva
(aproximativ 400 g) rosii taiate fara…
Read more »
Read more »
5 combinaţii alimentare periculoase. Când sunt lactatele cancerigene
29 May 2012
Nu
amestecaţi carnea sau mezelurile cu lactatele, dar nici soia cu
proteine animale (lapte, ouă, carne). Nu este indicat nici să puneţi
lapte în cafea. Când alimentele “incompatibile” sunt consumate împreună,
există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult,
din această combinaţie pot să rezulte substanţe care provoacă diaree,
toxiinfecţii şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Cafe Chocolat Flip
29 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cafe Chocolat Flip din: cafea instant, cacao
instant, ou, maraschino, lichior de portocale, zahar pudra, cirese si
frisca. Ingrediente: 3-4 varfuri de cutit de cafea instant 2 linguri de
cacao instant 1 ou 1 paharele de Maraschino 2 paharele de lichior de
portocale sau lamaie 2 lingurite de zahar pudra…
Read more »
Read more »
Paste cu dovlecel prăjit şi parmezan
29 May 2012
O
reteta de paste cu dovlecel prajit si parmezan din: paste, dovlecel,
rosii cherry, ulei de masline, sare, piper, parmezan si frunze de
busuioc. Ingrediente: 1 cană de paste 1 dovlecel 3-4 roşii cherry ulei
de măsline sare piper parmezan răzuit frunze proaspete de busuioc Mod
de preparare: Se fierb pastele. Dovlecelul se taie…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci si arpacas
29 May 2012
O
reteta de supa de ciuperci si arpacas din: carne slaba de vita, ceapa,
ciuperci, morcovi, arpacas, supa de vita, vin rosu, piper, mazare si
zeama de lamaie. Ingrediente: 350 g carne slaba de vita pentru supa,
taiata in cuburi de 2,5 cm 3 cepe medii tocate mai mare 280 g ciuperci
taiate in fasii…
Read more »
Read more »
Retete internationale: Macaroane cu branza
28 May 2012
Grecii
şi romanii au fost probabil primii care au combinat aceste două
alimente foarte gustoase, în perioada medievală, reţetele de paste
făinoase includeau întotdeauna nişte brânză rasă, precum şi condimente.
Ulterior, acest fel de mâncare a trecut dincolo de graniţele Italiei,
ajungând în secolul XIV până la curtea regelui englez Richard II, după
cum dovedeşte…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie cu zmeura
28 May 2012
O
reteta de crema de vanilie cu zmeura din: lapte, pastaie de vanilie,
amidon, zahar, galbenusuri, unt, biscuiti si zmeura. Ingrediente: 600 ml
lapte 1 pastaie de vanilie 50 g amidon 100 g zahar 6 galbenusuri 3
linguri unt 200 g biscuiti 200 g zmeura Mod de preparare: Se toarnă
laptele într-o oală cu…
Read more »
Read more »
Friptură portugheză
28 May 2012
O
reteta de friptura portugheza din: carne de vita, usturoi, ulei de
masline, sare, piper, lapte, zeama de lamaie, mustar, amidon, patrunjel
si cartofi. Ingrediente: 4 felii de carne de vita 2 catei de usturoi 1
lingura ulei de masline sare piper lapte zeama de lamaie 1 lingurita
mustar 1 lingurita amidon alimentar 1 legatura…
Read more »
Read more »
Minestrone cu perişoare
28 May 2012
O
reteta de minestrone cu perisoare din: ulei de masline, ceapa, usturoi,
piept de curcan, fulgi de ovaz, lapte semidegresat, parmezan, busuioc
verde, supa de pui, rosii, apa, fafallini, varza si dovlecel.
Ingrediente: 1 lingurita ulei de masline 1 ceapa mica tocata fin 3 catei
de usturoi tocati fin 225 g piept de curcan fara…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu dovlecei, feta şi verdeţuri
28 May 2012
O
reteta de chiftelute cu dovlecei, feta si verdeturi din: dovlecei, sare
de mare, piper, ulei de masline, ceapa, oua, branza feta, frunze de
menta, marar, muguri de pin, faina, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 3
dovlecei medii sau 2 dovlecei mari, de aproximativ 500 g sare de mare
şi piper negru 2 linguri de ulei…
Read more »
Read more »
Portofele din piept de pui cu sos de mango
28 May 2012
O
reteta de Portofele din piept de pui cu sos de mango din: piept de pui,
branza camembert, ulei, sare, piper, mustar, mango, rosie, ardei iute
si marmelada de caise. Ingrediente: 4 bucati piept de pui (de circa 150 g
fiecare) 200 g branza tip Camembert 4 linguri ulei sare piper 2 linguri
mustar tip…
Read more »
Read more »
Cupă de vară cu fructe
28 May 2012
O
reteta de cupa de vara cu fructe din: praf de budinca, lapte, zahar,
biscuiti caramelizati, kiwi, capsuni, iaurt si ciocolata alba simpla.
Ingrediente: 1 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 3 linguri
zahar 12 biscuiti caramelizati 2 kiwi 250 g capsuni 200 g iaurt cu
vanilie 200 g iaurt simplu 2…
Read more »
Read more »
Tartine cu ardei gras
28 May 2012
O
reteta de tartine cu ardei gras din: ardei gras, branza de vaci, ulei
de masline, crema de unt, branza, castraveti, usturoi, piper si sare.
Ingrediente: 2 ardei grasi rosii 250 g branza de vaci 2 linguri ulei de
masline 50 g crema de unt si branza 10 g castraveti 1 catel de usturoi
piper…
Read more »
Read more »
4 retete culinare
28 May 2012
4
retete culinare: Spaghetti marinara Spaghetele sunt nişte paste
subţiri, ca nişte fire, foarte cunoscute în întreaga lume. Se servesc în
mod frecvent cu un sos de roşii, care poate conţine o mulţime de plante
aromatice, printre care oregano şi busuioc. Spaghetele fierte se pot
presăra cu mai multe feluri de brânză tare, precum Pecorino…
Read more »
Read more »
Cocktail cu cafea
28 May 2012
O
reteta de cocktail cu cafea din: cafea instant, apa, zahar,
galbenusuri, lichior cu Marsala si fistic. Ingrediente: 6 lingurite de
cafea instant 1/2 l apa 5-7 lingurite de zahar 4 galbenusuri 1 paharel
de lichior cu Marsala fistic nesarat Mod de preparare: Dizolvam
cafeaua intr-o jumatate
Tartine cu surimi
28 May 2012
O
reteta de tarte cu surimi din: telina, coaja de lamaie, unt, sare,
piper, suc de lamaie, baghete, surimi de crab, ceapa verde, maioneza si
smantana. Ingrediente: 100 g telina 1/2 lingurita coaja de lamaie rasa 4
linguri unt moale sare piper 1 lingurita suc de lamaie 4 baghete mici
200 g surimi de crab…
Read more »
Read more »
Mâncărică de vită cu ciuperci
28 May 2012
O
reteta de mancarica de vita cu ciuperci din: carne de vitel, ciuperci,
unt, faina, vin, apa, pasta de tomate, ceapa si sare. Ingrediente: 750 g
carne de vita sau vitel 400 g ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1
păhărel vin 1 ceaşcă cu apă 1 linguriţă pastă de tomate 1 ceapă mică…
Read more »
Read more »
Supă de legume verzi şi verdeţuri
28 May 2012
O
reteta de supa de legume verzi si verdeturi din: ulei de masline, praz,
ceapa, morcovi, patrunjel, sunca, frunze de sfecla sau spanac, rosii si
supa de pui. Consistentă dar nu foarte grea, aceasta este o supă
grozavă pentru vară-toamnă, când majoritatea legumelor sunt în plin
sezon. Puteţi să folosiţi toate soiurile – trebuie doar…
Read more »
Read more »
Pui sirian
28 May 2012
O
reteta de pui sirian din: carne de pasare, ulei, arpagic, faina,
usturoi, rosii, ciuperci, vin, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 750 g carne de pasare 200 ml ulei 100 g arpagic 2-3 linguri
faina 4 catei usturoi 3-4 rosii sau un pahar suc de rosii 250 g
ciuperci 100 ml vin patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Crema de mazare
28 May 2012
O
reteta de crema de mazare din: ceapa, ulei, mazare verde, branza de
vaci, smantana, sare, piper, branza de burduf si paine prajita.
Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 250 g mazare verde 2000 g branza de
vaci 1 lingura smantana dulce sare piper 120 g branza de burduf paine
prajita Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sos de roşii
28 May 2012
O
reteta de sos de rosii din: rosii, ulei de masline, pasta de masline,
morcovi, ceapa, bacon, cimbru, frunze de dafin si piper cayenne.
Ingrediente: 2 kg roşii coapte, sau 4 conserve de roşii a câte 425 g,
scurse şi tăiate în bucăţi mari 2 linguri ulei de măsline 2 linguri
pastă de tomate 100…
Read more »
Read more »
Desert cu rubarbă
28 May 2012
O
reteta de desert cu rubarba din: rubarba, zahar brun, coaja si zeama de
portocala, baton de vanilie, lapte, smantanq, zahar tos si galbenusuri.
Ingrediente: 500 g de rubarbă 75 g de zahăr brun coaja rasă fin şi
zeama de la 1 portocală 1 baton de vanilie, desfăcut în bucăţi Cremă
custard: 150 ml de…
Read more »
Read more »
Supa de scoici cu sunca de curcan
28 May 2012
O
reteta de supa de scoci cu sunca de curcan din: scoici, apa, sunca de
curcan, ceapa, cartofi, lapte semidegresat, frunze de cimbru verde,
frunze de dafin, ardei iute si patrunjel verde. Ingrediente: 900 g
scoici curatate de nisip 450 ml apa 4 feliute de sunca de curcan taiate
in bucati de 1 cm 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Mancare de fasole
28 May 2012
O
retete de mancare de fasole cu paine din faina de porumb din: fasole,
ceapa, usturoi, frunze de dafin, piper, ardei rosu si zahar alb.
Ingrediente: fasole 1 ceapa tocata 3 catei de usturoi (fie zdrobiti sau
tocati) 3 frunze de dafin 2 linguri de piper negru 2 linguri (sau dupa
gust) ardei rosu zdrobit…
Read more »
Read more »
Polenta alla Boscaiola
28 May 2012
O
reteta de Polenta alla Boscaiola din: mamaliga, carnati, ciuperci, suc
de rosii, ceapa, usturoi, cascaval, sare si piper. Este un preparat din
regiunea Toscana, Italia. Ingrediente: 1 mamaliga maricica 400 g carnati
proaspeti 500 g ciuperci 150 ml suc de rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi
250 g cascaval sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Salată cu roşii cherry şi brânză feta
28 May 2012
O
reteta de Salată cu roşii cherry şi brânză feta din: rosii cherry,
castraveti, branza feta, frunze de menta, oregano, suc de lamaie, ceapa
verde, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2-3 ceşti cu roşii
cherry tăiate pe jumătate 1 ceaşcă cu castraveţi decojiţi şi tăiaţi
felii 1/4 ceaşcă cu brânză feta, sfărmată 1…
Read more »
Read more »
Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune
28 May 2012
O
reteta de Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune din: faina,
faina de orez, sare de mare, unt nesarat, zahar tos, ou, smantana,
baton de vanilie si capsune. Ingrediente: Biscuiţi din aluat fraged:
150 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru pudrat 100 g
de făină de orez 1/2 de linguriţă…
Read more »
Read more »
Supă tradiţională de pui cu tăiţei
28 May 2012
O
reteta de supa traditionala de pui cu taitei din: pui, ceapa, morcovi,
telina, bouquet garni, boabe de piper, paste, linguine, broccoli, boabe
de porumb, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: pentru bulionul de
carne: 1 pui cam de 1,35 kg curatat de piele si transat sau 4 bucati de
carne de pui fara piele 2…
Read more »
Read more »
Somon cu citrice
28 May 2012
O
reteta de somon cu citrice din: sare, zahar, suc de portocale, menta,
lamaie, limetta, portocala, file de somon, menta, ridichi si coriandru
verde. Ingrediente: 1/2 ceasca de sare 1/2 ceasca de zahar 100 ml suc de
portocale 1 legatura menta 1 lamaie 1 limetta 1 portocala 400 g file de
somon cu piele 1…
Read more »
Read more »
Cocktail African Queen
28 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail African Queen din: suc de mango, vermut,
cafea, nucsoara, apa minerala, mango si curmala. Ingrediente: 1 pahar
mic de suc de mango 1 pahar mic de vermut rosu 1 ceasca de cafea tare
(mokka) putine nucsoara macinata apa minerala 1 mango 1 curmala Mod de
preparare: Mixam bine sucul…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sea Breeze (video)
28 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara Cocktail Sea Breeze, o bautura
deosebit de delicioasa si gustoasa Cum se prepara Cocktail Sea Breeze
Read more »
Read more »
Sosuri: Sos olandez
28 May 2012
O
reteta de sos olandez din: unt, galbenusuri, piper cayenne si zeama de
lamaie. Acest sos fin, pe bază de unt, este renumit pentru asocierea lui
cu sparanghel. Ingrediente: 200 g unt decantat 3 gălbenuşuri la
temperatura camerei un vârf de cuţit de piper cayenne o linguriţă de
zeamă de lămâie Mod de preparare: Umpleţi…
Read more »
Read more »
Tartar de somon
27 May 2012
O
reteta de tarta de somon din: file de somon, sare, piper, ulei de
masline, lamaie, ceapa verde, smantana, ceapa rosie si spanac.
Ingrediente: 200 g file de somon fara piele sare piper 1 lingura ulei de
masline 1 lamaie 1 legatura ceapa verde 200 g smantana 1 ceapa rosie 1
mana spanac proaspat …
Read more »
Read more »
Supă de broccoli cu brânză Cheddar
27 May 2012
O
reteta de supa de broccoli cu branza cheddar din: broccoli, ulei de
masline, ceapa, telina, faina, supa de pui, lapte condensat, branza
cheddar, nucsoara si piper. Ingrediente: 450 g broccoli 1 lingura ulei
de masline 1 ceapa tocata 1 coada de telina tocata 2 linguri faina 400
ml supa de pui cu continut redus…
Read more »
Read more »
Salată a la Capri, cu pesto de fistic
27 May 2012
O
reteta de salata a la capri, cu pesto de fistic din: busuioc, usturoi,
fistic, suc de lamaie, ulei de masline, supa de legume, sare, piper,
aprmezan, rosii si mozzarella. Ingrediente: 1 legătură busuioc 1 căţel
de usturoi 2 linguri fistic proaspăt, nesărat 1 linguriţă suc de lămâie
3 linguri de ulei de măsline 3…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de mango
27 May 2012
O
reteta de pui cu sos de mango din: otet de orez, ardei iute, mango,
coriandru, sare, faina de orez, ulei de palmier, ardei gras, piept de
pui, zahar brun, sos de soia, lime, usturoi si sofran. Ingrediente: 1
lingurita otet de orez 1 ardei iute 2 buc mango bine copt 2 lingurite
coriandru proaspat,…
Read more »
Read more »
Baccala
27 May 2012
O
reteta de baccala din: file de peste, ardei gras, orez, sare, piper,
busuioc, patrunjel verde si unt. Ingrediente: 600-800 g file de peşte
(după preferinţă) 400 g ciuperci proaspete 1/2 ardei gras verde 1/2
ardei gras roşu 300 g orez sare piper busuioc 2-3 căni cu apă plată 2-3
fire pătrunjel verde 50 g…
Read more »
Read more »
Sos bearnez
27 May 2012
O
reteta de sos bearnez din: unt decantat, tarhon, astmatui, boabe de
piper, otet de vin alb, galbenusuri si pieper cayenne. Ingrediente: 260
unt decantat 2 linguri tarhon proaspăt, tocat mare 2 linguri asmăţui
proaspăt, tocat mare o haşmă, tocată fm 4 boabe de piper, zdrobite 100
ml oţet de vin alb 6 gălbenuşuri un…
Read more »
Read more »
Prajitura cu inghetata
27 May 2012
O
reteta de prajitura cu inghetata din: oua, zahar, coaja de lamaie, vin
de porto, lapte, ulei, praf de copt, faina, ulei, zahar, zahar pudra,
inghetata de vanilie, cirese confiate si migdale. Ingrediente: 2 oua 100
g zahar 1 lingurita coaja de lamaie rasa 1 praf de sare 2 linguri vin
dulce de Porto 3-4…
Read more »
Read more »
Cannelloni
27 May 2012
Cannelloni
sunt nişte paste de formă pătrată sau tubulară. Aluatul tăiat în
pătrate se fierbe, apoi în aceste pătrate se pune umplutură, se ruleza
şi se dau la copt într-un sos bechamel sau într-un sos de brânză.
Cannelloni sunt cunoscute şi sub denumirea de pasta pipiera, sau „ţevi
mari”. In Statele Unite, aceste paste se…
Read more »
Read more »
Supă mediteraneeană cu legume călite
27 May 2012
O
reteta de Supă mediteraneeană cu legume călite din: ulei de masline,
usturoi, cartofi, ardei, rozmarin, dovlecel, ceapa rosie, suc de
morcovi, rosii, tarhon verde si apa. Ingrediente: 1 lingura ulei de
masline 5 catei de usturoi curatati 350 g cartofi descojiti taiati in
cubulete de 1 cm 1 ardei (1 verde si 1 galben)…
Read more »
Read more »
Budincă de marmeladă la abur
27 May 2012
O
reteta de budinca de marmelada la abur din: unt, marmelada, siropd e
zahar, coaja de portocala, zahar tos, oua, faina, praf de copt si lapte
integral. Serviţi-o cu un strop de smântână sau cu cremă de lapte cu ou
ori – pentru a vă răsfăţa şi mai mult – cu smântână groasă aromată cu…
Read more »
Read more »
Supă rusească de vită (Zharkoye)
27 May 2012
O
reteta de supa ruseasca de vita din: carne de vita, cartofi, radacina
de patrunjel, usturoi, smantana, supa de vita, marar verde, ceapa alba,
unt, morcov, patrunjel, sare si piper. Ingrediente 300 g carne de vita 5
cartofi potrivit 1 radacina de patrunjel 3 catei de usturoi 1 lingura
de smantana 1 cana supa de…
Read more »
Read more »
Cocktail Ice Cofee
27 May 2012
O
reteta de cocktail Ice Cofee din: pepene galben, banana, zahar, rachiu
de cirese, cafea, inghetata de vanilie, migdale, curmale si flori din
zahar. Ingrediente: 100 g pepene galben 1 banana mica 2 linguri de zahar
5 cl rachiu de cirese 2 cesti de cafea 2 globuri de inghetata de
vanilie bucati de migdale 2…
Read more »
Read more »
Sos mousseline
27 May 2012
O
reteta de Sos mousseline din: unt, galbenusuri, piper cayenne, zeama de
lamaie si smantana. Un sos simplu, dar delicios, prezentat aici cu
fasole verde la aburi şi file de peşte alb înăbuşit. Ingrediente: 200 g
unt decantat 3 gălbenuşuri un vârf de cuţit de piper cayenne zeama de la
o jumătate de lămâie 30…
Read more »
Read more »
Supă cremă de praz şi cartofi
26 May 2012
O
reteta de supa crema de praz si cartofi din: ulei de masline, praz,
ceapa, supa de pui, cartofi, piper alb, crema de branza si ceapa verde.
Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 225 g praz, doar partea alba,
taiata in bucati mari 1 ceapa mare tocata mai mare 900 ml supa de pui
cu…
Read more »
Read more »
3 retete culinare
26 May 2012
3
retete culinare: Mee goreng Cei care doresc sâ încerce o mâncare
tradiţională malaysiană trebuie sa guste mee goreng. In Malaysia se
găseşte pretutindeni la orice tarabă mamak, iar în Singapore la tarabele
numite hawker. Este un fel de mâncare foarte popular în rândul
tinerilor, cărora le place să se adune în pieţe şi să…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Andive umplute
26 May 2012
O
reteta de andive umplute din: andive, crema de branza de vaci, urda
dulce, unt, sare, piper, sunca uscata, patrunjel, ceapa verde, suc de
lamaie, aluat de foi, ou si seminte de susan. Ingrediente: 3 andive
230g crema de branza de vaci 150 g urda dulce 50 g unt
Budincă de ciuperci şi ardei gras
26 May 2012
O
reteta de budinca de ciuperci si ardei gras din: ciuperci, ardei grasi,
rosii, faina integrala, branza de vaci, galbenus, unt, iaurt si sare.
Ingrediente: 300 g ciuperci 3 ardei grasi (1 rosu, 1 galben, 1 verde) 2
rosii 50 ml lapte 2 lingurite de faina integrala 100 g branza de vaci 1
galbenus 300…
Read more »
Read more »
Rulade de curcan cu fasole verde
26 May 2012
O
reteta de rulade de curcan cu fasole verde din: piept de curcan, pastai
de fasole verde, bacon, ulei, ceapa, sare, piper, usturoi, supa de
pasare si unt. Ingrediente: 4 felii de piept de curcan (de circa 120 g
fiecare) 20 pastai de fasole verde 12-16 felii de bacon 3 linguri ulei 1
ceapa sare…
Read more »
Read more »
Supă de piersici cu migdale
26 May 2012
O
reteta de supa de piersici cu migdale din: piersici, apa, coaja de
lamaie, zahar, lapte batut, nucsoara, nectar de piersici si fulgi de
migdale. Ingrediente: 675 g piersici proaspete 225 ml apa coaja de la 1
lamaie descojita foarte subtire si taiata in fasii late 2 linguri zahar
450 ml lapte batut sau lapte…
Read more »
Read more »
5 feluri de a prepara sparanghelul
26 May 2012
Sparanghel
cu lămâie şi sos de tarhon olandez Pentru sosul de tarhon olandez,
tăiaţi cubuleţe 100 g de unt nesărat, rece. Bateţi două gălbenuşuri mari
cu puţină zeamă de lămâie, un cub de unt, sare şi piper şi fierbeţi-le
în bain-marie până când obţineţi o compoziţie foarte groasă şi cremoasă.
Adăugaţi restul de unt, câte…
Read more »
Read more »
Cocktail Cofee Cobbler Bourbon
26 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cofee Cobbler Bourbon din: cafea, bourbon si
lichior de cafea. Ingrediente: 1 ceasca de cafea tare 1 paharel de
Bourbon 1 paharel de lichior de cafea Mod de preparare: Preparam
cafeaua si o lasam sa se raceasca. Punem gheata zdrobita intr-un pahar
inalt si ingust, turnam deasupra whiskey-ul si…
Read more »
Read more »
Friptura de vitel sub crusta crocanta
26 May 2012
O
reteta de friptura de vitel sub crusta crocanta din: pulpa de vitel,
sare, piper, unt, supa, chifla, migdale, usturoi, rozmarin si patrunjel
verde. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel sare piper 25 g unt 200 ml supa 1
chifla veche de-o zi 50 g migdale 1 catel de usturoi 1 fir de rozmarin
1…
Read more »
Read more »
Şuncă afumată cu budincă de mazăre si sos de pătrunjel
26 May 2012
O
reteta de sunca afumata cu budinca de mazare si sos de patrunjel din:
sunca, ceapa, morcov, telina, frunze de dafin, cimbru, piper boabe,
mazare galbena, ceapa, morcov, otet de malt, sare de mare, unt, ceapa
rosie, mustar, patrunjel, lapte, smantana si zeama de lamaie.
Ingrediente: 2 kg de şuncă afumată fără os, desărată 1…
Read more »
Read more »
Penne cu urzici
26 May 2012
O
reteta de penne cu urzici din: urzici, penne, ceapa, usturoi, bulion,
ulei, busuioc verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g urzici 500 g
penne sau alte paste fainoase 2 cepe 2 catei de usturoi 2-3 linguri de
bulion sau ketchup 2 linguri ulei busuioc verde sare piper Mod de
preparare: Cureţi şi speli…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper (video)
26 May 2012
O
reteta video despre cum se prepara pui cu sos de lamaie si piper, un
preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Cum se
prepara pui cu sos de lamaie si piper Pofta buna!
Read more »
Read more »
Chifle cu umplutura de carne tocata
26 May 2012
O
reteta de chifle cu umplutura de carne tocata din: drojdie, faina,
zahar, lapte, ou, unt, usturoi, ceapa, ulei, carne de porc, boia chimen,
maghiran, vin rosu, bulion, supa, ou si pesmet. Ingrediente: 40 g
drojdie 800 g faina 1 lingurita zahar 400 ml lapte caldut 1 ou 150 g unt
topit umplutura: 3 catei…
Read more »
Read more »
Sos Beurre Blanc
26 May 2012
O
reteta de sos beurre blanc din: hasme, otet de vin alb, vin alb si unt
fara sare. Un sos clasic, excelent, condimentat cu haşme, ideal de
servit la peşte, cum este rasolul de somon Ingrediente: 2 haşme mari,
tocate foarte fin 100 ml oţet de vin alb 100 ml vin alb sec 200 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Noodles cu piept de pui
26 May 2012
O
reteta de noodles cu piept de pui din: piept de pui, ceapa verde,
usturoi verde, rosii in bulion, sare, piper, noodles si ulei de masline.
Ingrediente: 1 piept de pui 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi
verde 1 cutie rosii in bulion 3-4 linguri bulion Sare Piper 1 pachet
noodles ulei masline …
Read more »
Read more »
Supă rece de afine
26 May 2012
O
reteta de supa rece de afine din: zahar, coaja de lamaie, piper, afine,
iaurt, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 linguri zahar 1 lingurita
coaja rasa de lamaie un varf de cutit de pimento (piper de diferite
soiuri, cuisoare, scortisoara, nucsoara), macinat 225 ml apa 550 g afine
proaspete sau congelate 300 g…
Read more »
Read more »
Salată de varză cu arahide
26 May 2012
O
reteta de salata de varza cu arahide din: varza alba, morcov, stafide,
ceapa verde, maioneza, iaurt, piper, ridichi, arahide si patrunjel.
Ingrediente: 200 g varza alba tocata fin 1 morcov mare dat pe razatoarea
mare 50 g sultanine (stafide mari) 4 fire de ceapa verde tocate fin,
partea cu frunze separat si partea alba…
Read more »
Read more »
Salată orientală cu germeni
26 May 2012
O
reteta de salata orientala cu germeni din: morcovi, telina, mar,
germeni de fasole mung, germeni de seminte de floarea soarelui, germeni
de lucerna, suc de lamaie verde, coriandru, ulei de susan, sos de soia,
ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 1 morcov 1 tija de telina 1 mar
germeni de fasole mung germeni de seminte…
Read more »
Read more »
Supă cremă de dovlecei
26 May 2012
O
reteta de supa crema de dovlecei din: ulei de masline, ceapa, supa de
legume, cartofi, dovlecei, frunze de patrunjel, lapte semidegresat,
piper si iaurt. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mare,
tocata mare 900 ml supa de legume cu continut redus de sodiu 225 g
cartofi curatati de coaja si taiati in…
Read more »
Read more »
Fazan la tavă cu legume de iarnă si colcannon
26 May 2012
O
reteta delicioasa de faza la tava cu legume de iarna si colcanon din:
fazani, faina, sare de mare, piper, bacon, morcovi, pastarnac, telina,
ceapa, miere, vin rosu, cimbru, supa de pui, cartofi, varza, unt si
smantana. Acest preparat rustic este si mai gustos a doua zi după
preparare. Asiguraţi-vă însă că îl încălziţi la…
Read more »
Read more »
Salată de avocado cu zmeură
26 May 2012
O
reteta de salata de avocado cu zmeura din: avocado, frunze de salata,
zmeura, menta, ulei de masline, otet de zmeura, smantana, coaja de
portocala, suc de portocala, zahar pudra si piper. Ingrediente: 2 fructe
de avocado 175 g frunze asortate de salata 100 g zmeura crengute de
menta verde pentru ornat Pentru vinegreta: 2…
Read more »
Read more »
Salată fierbinte de varză cu struguri
26 May 2012
O
reteta de salata fierbinte de varza cu struguri din: frunze de salata,
verdeturi, ulei de nuca, ulei de masline, telina, zeama de lamaie, para,
esalote, varza alba, otet de vin rosu boabe de struguri si nuci.
Această salată conţine varză albă călită foarte puţin, care merge foarte
bine cu fructe zemoase, nuci şi verdeţuri.…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan în sos de arahide
26 May 2012
O
reteta de frigarui de curcan in sos de arahide din: usturoi, ceapa
verde, coriandru, suc de lamaie, zahar, sare, ulei de floarea soarelui,
piept de curcan, arahide, ulei de masline, suc de limetta si smantana.
Ingrediente: 2 căţei de usturoi 2 cepe verzi 1 linguriţă coriandru
măcinat 2 linguri suc de lămâie 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Coaste de miel cu salicornia
26 May 2012
O
reteta de coaste de miel cu salicornia din: coaste de miel, sare de
mare, piper, ulei de masline, salicornia, unt, fileuri de ansoa, coaja
si zeama de lamaie si alune. Mielul in saramura si salicornia merg de
minune într-o zi de vară. Brânca are un sezon scurt, luna iulie.
Salicornia se găseşte la negustorii…
Read more »
Read more »
Farfalle cu ciuperci
26 May 2012
O
reteta de farfalle cu ciuperci din: paste farfalle, ciuperci, ulei de
masline, bacon, ceapa rosie, vin alb, patrunjel, parmezan, sare si
piper. Ingrediente: • 500 g paste farfalle 250 g ciuperci Champignon 4
linguri ulei de măsline 180 g bacon feliat 2 cepe roşii mici 2 linguri
vin alb 1 legătură pătrunjel, curăţat şi…
Read more »
Read more »
Sos Beurre fondue
26 May 2012
O
retete de sos beurre fondue din: apa, vin alb, unt fara sare si zeama
de lamaie. Ingrediente: 50 ml apă vin alb sec sau supă de pui 200 g unt
fără sare, tăiat cuburi mici şi răcit zeamă de lămâie, după gust Mod de
preparare: Turnaţi lichidul de bază (apă, vin alb sec sau…
Read more »
Read more »
Minipizza cu spanac
26 May 2012
O
reteta de minipizza cu spanac din: aluat de foi, baby spanac, sunca de
praga, usturoi, sare, piper, mozzarella si faina. Ingrediente: 500 g
aluat de foi 150 g baby spanac 6 fleii mari de sunca de Praga 2 catei de
usturoi 2 linguri apa sare piper 250 g mozzarella faina Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Supă de sparanghel şi mazăre
26 May 2012
O
reteta de supa de sparanghel si mazare din: ulei de floarea soarelui,
cartofi, praz, sparanghel, mazare, supa simpla, iaurt, sare, piper si
frunze de chives. Această versiune verde a supei franţuzeşti clasice
vichyssoise este îmbogăţită cu iaurt în loc de smântână. In mod
tradiţional se serveşte rece, dar se poate servi şi fierbinte, mai…
Read more »
Read more »
Sarmale cu urdă
26 May 2012
O
reteta de sarmale cu urda din: urda, ceapa verde, orez, orez, ou,
marar, bors, pasta de tomate, concentrat de legume, faina, ulei, piper,
sare si frunze de stevie. Ingrediente: 500 g urda 3 legaturi ceapa verde
1 ceasca orez 1 ou 1 legatura marar 1 ceasca bors 2 linguri pasta
tomate concentrat de legume…
Read more »
Read more »
Salata crocanta cu rucola si rodie
26 May 2012
O
reteta de salata crocanta cu rucola si rodie din: ulei de masline, otet
balsamic, migdale, rodie, rucola, sare si piper. Ingrediente: 4 linguri
ulei de masline 4 linguri otet balsamic 50 gr migdale fulgi 1 rodie 200
gr rucola sare piper Mod de preparare: Spala bine rucola. Curata
rodia si separa samburii zemosi.…
Read more »
Read more »
Sosuri
25 May 2012
Cateva
retete de sosuri pentru a innobila si adauga savoare oricarei mancari!
Este fantastic efectul pe care un simplu sos il poate avea asupra unei
mancari! O poate transforma sau innobila pentru o simfonie de arome
incredibila! Incearca cele mai simple si uimitoare retete de sosuri
pentru orice fel de mancare iti doresti! Sos de…
Read more »
Read more »
Bors de ouă cu stevie
25 May 2012
O
reteta de bors de oua cu stevie din: oua, taitei, cartofi, morcovi,
ardei gras, pastarnac, telina, rosii, bors, ulei, sare, piper si stevie.
Ingrediente: 8 oua 100 g taitei 4 cartofi 2 morcovi 1 ardei gras 1
pastarnac 100 g telina 2 rosii 500 ml bors 100 ml ulei sare piper 1
legatura stevie…
Read more »
Read more »
Plăcintă de peste cu praz şi creveţi
25 May 2012
O
reteta de placinta de peste cu praz si creti din: ceapa, frunza de
dafin, smantana, lapte, file de peste alba, file de eglefin, unt, praz,
patrunjel, galbenusuri, creveti, cartofi, unt si branza cheddar. O
placinta de peste rumenite, cu un strat de cartofi deasupra, este
întotdeauna o alegere perfectă, mai ales în lunile reci.…
Read more »
Read more »
Tortellini cu prosciutto
25 May 2012
Aceste
paste umplute, de forma unor ineluşe, ca si cele mai mari, numite
tortellini, îşi au originea în regiunea italiană Emilia, în special în
zona din jurul oraşelor Bologna şi Modena. Umplutura din tortellini
constă de obicei în brânzeturile şi mezelurile specifice regiunii
respective – prosciutto în Parma, salam mortadella rotund în Bologna,
carne tocată…
Read more »
Read more »
Varza de Bruxelles şi cartofi în sos picant
25 May 2012
O
reteta de varza de bruxelles si cartofi in sos picant din: cartofi,
varza de bruxelles, mar, telina, ceapa verde, otet de mere, faina,
mustar, hrean, ulei de masline si seminte de chimen. Ingrediente: 225 g
cartofi rosii mici taiati in sferturi 280 g verzisoare de Bruxelles
taiate in sferturi 1 mar rosu de desert…
Read more »
Read more »
Crochete de caşcaval cu salată asortată
25 May 2012
O
reteta de crochete de cascaval cu salata asortata din: lapte, gris, ou,
cascaval, sare, piper, pesmet, ulei, ridichi, rosii cherry, salata
verde, salata eisberg, sare, piper, ulei de masline, mustar de dijon,
zahar, otet balsamic si verdeata. Ingrediente: pentru
Cartofi umpluţi copţi în coajă
25 May 2012
O
reteta de cartofi umpluti copti in coaja din: cartofi, ulei, ciuperci,
dovlecel, otet de vin rosu, mustar de dijon, piper si patrunjel.
Ingrediente: 4 cartofi medii 2 linguri ulei 225 ciuperci mici cu palaria
intinsa, fara picioruse 1 dovlecel mare taiat felii 1 lingurita otet de
vin rosu 1 lingurita mustar de Dijon piper…
Read more »
Read more »
Creveti in sos de portocale
25 May 2012
O
reteta de creveti in sos de portocale din: hrean, suc de lamaie, suc de
portocale, coaja de portocala, sos de rosii, creveti si sos tabasco.
Ingrediente: 3 lingurite hrean proaspat ras 1 lingurita suc de lamaie
150 ml suc de portocale 1/2 lingurita coaja de portocala rasa 200 ml sos
de rosii (sau ketchup…
Read more »
Read more »
Cocktail Cafe Acapulco
25 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail Cafe Acapulco din: apa, cafea instant, zahar
pudra, rom, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 1/4 l apa 1
lingurita plina de cafea instant 40 g zahar pudra 1 paharel (de lichior)
cu rom zeama de lamaie o felie de lamaie Mod de preparare: Dizolvam
cafeaua instant si zaharul…
Read more »
Read more »
Supa de stevie cu ou
25 May 2012
O
reteta de supa de stevie cu ou din: stevie, spanac, ceapa verde,
leustean, patrunjel, faina, unt, salata verde, macris, smantana, ou si
sare. Ingrediente: 250 g stevie 500 g spanac 2 legaturi de ceapa verde 1
legatura leustean 1 legatura patrunjel 1/2 kg faina 100 g unt 1 bucata
salata verde 500 g macris…
Read more »
Read more »
Spaghetti alla carbonara
25 May 2012
Acest
sos se poate prepara foarte rapid şi uşor. Numele lui derivă din
cuvântul carbone, care înseamnă „cărbune”, ceea ce sugerează că la
început această mâncare era consumată îndeosebi de cei care lucrau în
minele de cărbune. O altă explicaţie ar fi şi faptul că bucăţelele de
piper negru, măcinat destul de mare, care se…
Read more »
Read more »
Oua coapte cu ciuperci de padure
25 May 2012
O
reteta de oua coapte cu ciuperci de padure din: unt, ciuperci de
padure, ceapa rosie, cimbru, sare de mare, piper, oua, smantana si
branza cheddar. Ingrediente: 20 g de unt, plus o cantitate suplimentară
pentru uns 400 g de ciuperci de pădure, curăţate şi feliate 2 cepe roşii
mari, curăţate şi tocate mărunt câteva…
Read more »
Read more »
Sos de capere
25 May 2012
O
reteta de sos de capere din: unt fara sare, faina, supa de miel,
galbenusuri, smantana si capere. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g
făină simplă 500 ml supă fierbinte de miel 2 gălbenuşuri 50 ml smântână
grasă 60 g capere, scurse şi tăiate Mod de preparare: Topiţi untul
într-o cratiţă cu fundul…
Read more »
Read more »
Somon afumat la cald cu salată de untisor
25 May 2012
O
reteta de somon afumat la cald cu salata de untisor din: cartofi, sare
de mare, somon, ceapa rosie, marar, untisor, whisky, otet de vin alb,
miere, mustar, ulei de arahide, ulei de masline si piper. Dacă doriţi,
înlocuiţi somonul afumat la cald cu păstrăv afumat sau chiar cu macrou
picant afumat. Când este sezonul…
Read more »
Read more »
Omleta cu capsuni
25 May 2012
O
reteta de omleta cu capsuni din: capsuni, menta, otet balsamic, zahar
brun, oua, vanilie si unt. Ingrediente: 8 căni de căpşuni o linguriţă de
mentă proaspătă, tocată o linguriţă de otet balsamic 2 linguriţe de
zahăr brun 2 ouă mari un sfert de linguriţă de vanilie naturală 2
linguri de unt Mod de…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici ca în Ardeal
25 May 2012
O
reteta de ciorba de urzici ca in Ardel din: urzici, sunca afumata,
ceapa, ceapa verde, usturoi verde, faina, zer, smantana, lapte batut,
apa, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg urzici 100 g sunca afumata 2
cepe mari 2 legaturi ceapa verde 1 legatura usturoi verde 4 linguri
faina 1 litru zer dulce (sau bors)…
Read more »
Read more »
Ficăţei de pui la capac
25 May 2012
O
reteta de ficatei de pui la capac din: ficatei de pui, ceapa, ulei, vin
alb, supa de pasare, otet balsamic, zahar brun, sare si piper.
Ingrediente: 500 g ficatei de pui toaletati 400 g ceapa 4 linguri ulei
80 ml vin alb 125 ml supa de pasare 1 lingura otet balsamic alb 1
lingurita…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor in crusta de susan
25 May 2012
O
reteta de peste la cuptor in cruste de susan din: file de peste, sare,
iaurt, pesmet, seminte de susan, ulei de masline si lamaie. Ingrediente:
550 g file de peste oceanic sare 4 linguri iaurt 100 g pesmet 3 linguri
seminte de susan asortate (albe si negre) 2 linguri ulei de masline 1
lamaie…
Read more »
Read more »
Sos Supreme
25 May 2012
O
reteta de sos supreme din: unt fara sare, supa de pui, faina si
smantana. Acest sos alb, cremos, este o garnitură perfectă la puiul
înăbuşit clasic. Este delicios şi cu pieptul de pui la grătar.
Ingrediente: 40 g unt fără sare 40 g făină simplă 450 ml supă de pui
fierbinte 400 ml smântână…
Read more »
Read more »
Tarta cu sparaghel si blat de foi
25 May 2012
O
reteta de tarta cu sparanghel si blat de foi din: sparanghel verde,
aluat de foi, oua, smantana, cascaval, piper si sare. Ingrediente: 300 g
sparanghel verde 400 g aluat de foi 2 oua 150 ml smantana 300 g
cascaval piper sare Mod de preparare: Se decupeaza capetele vestejite
sau tari ale tijelor de…
Read more »
Read more »
Varză înăbuşită cu mere si chimen
25 May 2012
O
reteta de varza inabusite cu mere si chimen din: ulei vegetal, ceapa,
chimen, varza alba, otet de mere, mere rosii, miere si nuci.
Ingrediente: 2 lingurite ulei vegetal 1 ceapa mica tocata fin 1
lingurita chimen 450 g varza alba fara cotor si tocata marunt 1 lingura
otet de mere 2 mere rosii tari,…
Read more »
Read more »
Branza Brie in tarte cu cirese
25 May 2012
O
reteta de branza brie in tarte cu cirese din: foi de placinta, branza
brie, cirese si sos dulce de chili. Ingrediente: foi de plăcintă 125 g
brânză brie 250 g cireşe 30 ml sos dulce de chili Mod de preparare:
Fiecare foaie de plăcintă se taie în pătrăţele de 5 centimetri. Se pun…
Read more »
Read more »
Tort cu ciocolată albă
25 May 2012
O
reteta de tort cu ciocolata alba din: oua, zahar, faina, esenta de
vanilie, praf de copt, sare, frisca, ciocolata alba si fructe.
Ingrediente: 9 oua 9 linguri de zahar 9 linguri de faina 1 esenta de
vanilie 1 praf de copt 1 praf de sare pentru sirop: 200 g zahar 500-600
ml apa pentru…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Gulii umplute
25 May 2012
O
reteta de gulii umplute din: gulii, ceapa, ulei, carne tocata, supa de
legume, ou, chimen, orez si cascaval. Ingrediente: 8 gulioare 1 ceapa 2
linguri ulei 500 g carne tocata 1 l supa de legume 1 ou 1 lingura
chimen 180 g orez fiert 4 linguri cascaval Mod de preparare: Se spala
gulioarele,…
Read more »
Read more »
Sirop caramel cu portocale
25 May 2012
Puneţi
zahărul nerafinat într-o tigaie uscată antiaderentă, cu fundul gros, şi
daţi-l la foc mare. învârtiţi tigaia, pentru a vă asigura că zahărul se
topeşte uniform. Când s-a topit tot şi a format un caramel
maroniu-auriu, turnaţi cu grijă sucul de portocale – fiţi atenţi,
amestecul va împroşca. Nu vă îngrijoraţi dacă acest caramel fierbinte…
Read more »
Read more »
Bame cu cartofi
25 May 2012
O
reteta de bame cu cartofi din: ceapa, usturoi, ghimbir, ardei iute,
seminte de mustar negru, boabe de coriandru, chimen, curcuma, supa de
legume, rosii, bame, cartofi, ardei gras, stafide, coriandru, frunze de
coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa mare, taiata in sferturi 4
catei de usturoi, descojiti 1 bucata de radacina proaspata de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Papricaş de pui
25 May 2012
O
reteta de paprica de pui din: piept de pui, ceapa, ardei grasi,
usturoi, bulion, ou, sare, faina, foi de dafin, piper, cimbru, marar si
patrunjel. Ingrediente: 200 g piept de pui 3 cepe mari 2 ardei grasi (1
ardei rosu, 1 ardei galben) 3 catei de usturoi 2 linguri bulion 1 ou
sare 2…
Read more »
Read more »
Costite aromate cu glazura de portocale
25 May 2012
O
reteta de costite aromate cu glazura de portocale din: bulion, ghimbir,
suc de portocale, bourbon, zahar brun, dulceata de portocale, costite
de porc, otet de vin, sare si piper. Ingrediente: 5 linguri bulion 1
felie groasa ghimbir rasa 100 ml suc proaspat de portocale 150 ml
bourbon 2 linguri zahar brun 150 gr dulceata…
Read more »
Read more »
Sos Mornay
25 May 2012
O
reteta de sos Mornay din: unt fara sare, faina, lapte, galbenusuri,
branza gruyere si nucosara. Ingrediente: 30 g unt fără sare 30 g făină
simplă 500 ml lapte 2 gălbenuşuri 100 g brânză gruyere, rasă un vârf de
cuţit de nucşoară măcinată Mod de preparare: Topiţi untul într-o
cratiţă cu fundul dublu, la…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tarta cu ananas
25 May 2012
O
reteta de Tarta cu ananas din: ananas, albusuri, apa, fructoza, praf de
copt, esenta de vanilie, faina si hartie de copt. Ingrediente: 1 ananas
potrivit 3 albusuri ½ cana cu apa 3-4 linguri fructoza 1 praf de copt
Esenta de vanilie 7-8 lg faina Hartie de copt Mod de preparare: Se
amesteca albusurile…
Read more »
Read more »
Cocktail French Martini
25 May 2012
O
reteta simpla de Cocktail French Martini din: absolut raspberry, vodca
si sweet and sour. Ingrediente: 20 ml Absolut Raspberry 20 ml Vodca 40
ml Sweet and Sour Mod de preparare: Se amesteca ingredientele prin
metoda shake and strain si se toarna intr-un pahar Martini, racit
inainte.
Read more »
Read more »
Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă
25 May 2012
O
reteta de Urzici cu ouă ochiuri şi mămăliguţă din: urzici, ceapa,
faina, pasta de rosii, usturoi si sare. Ingrediente: 7-8 gramajoare de
urzici 3-4 cepe potrivite 2 linguri rase cu faina 1 borcan (400 g) pasta
de rosii sau bulion 1 capatana de usturoi sare Mod de preparare:
Cureţi urzicile de codiţe, le…
Read more »
Read more »
Salata cu portocale si masline
25 May 2012
O
reteta de salata cu portocale si masline din: sare, busuioc, coriandru,
ulei de masline, usturoi, masline negre, menta si portocale.
Ingrediente: sare busuioc coriandru proaspat, tocat 2 linguri ulei de
masline 1 catel usturoi feliat 2 linguri masline negre, feliate 2
linguri menta proaspata, tocata 4 portocale zemoase, de marime medie
Mod de…
Read more »
Read more »
Saltimbocca de pui cu salata de roşii
25 May 2012
O
reteta de Saltimbocca de pui cu salati de roşii din: piept de pui,
sare, piper, frunze de salvie, sunca de parma, faina, unt, vin alb,
rosii, ulei de masline, otet balsamic si busuioc. Ingrediente:
saltimbocca: 4 piepti de pui sare piper 12 frunze de salvie 6 felii
sunca de Parma (crud-uscata) 2 linguri faina…
Read more »
Read more »
Retete culinare gustoase
25 May 2012
Retete
culinare gustoase: Fasole cu ardei dulci O reteta de fasole cu ardei
dulci din: ulei de masline, sunca de curcan, ceapa, usturoi, fasole,
orez, piper, apa, otet de vin rosu si sos tabasco. Ingrediente: 2
lingurite ulei de masline 3 sunca de curcan taiate fasii 1 ceapa
potrivita tocata fin Adaugare la lista…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de cireşe cu lichior
24 May 2012
O
reteta de dulceata de cirese cu lichior din: cirese, zahar, zeama de
lamaie si lichior de cirese. Ingrediente: 1,25 kg cirese 750 g zahar
zeama de la 3 lamai 4 linguri lichior de cirese Mod de preparare:
Scoate sâmburii cireşelor cu ajutorul unui dispozitiv special. Pune
cireşele fără sâmburi într-o cratiţă din oţel…
Read more »
Read more »
Spaghetti all’aglio e olio
24 May 2012
Aceasta
este o mâncare perfectă pentru cei dependenţi de usturoi. Mai întâi, se
fierb nişte spaghete. Apoi, se încălzeşte într-o tigaie nişte ulei de
măsline, în care se adaugă usturoi tocat foarte mărunt. Pe urmă acest
ulei cu gust de usturoi se amestecă cu pastele deja fierte şi bine
scurse de apă. Pe deasupra se…
Read more »
Read more »
Supă de telină cu brânză Stilton şi pâine prăjită
24 May 2012
O
reteta de supa de telina cu branza stilton si paine prajita din: unt,
ulei de masline, telina, sare de mare, piper, supa de legume, branza
stilton, smantana, patrunjel si paine neagra. Ingrediente: 15 g de unt 1
lingură de ulei de măsline 2 ţeline, aproximativ 700 g, curăţate şi
tăiate sare de mare şi…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu sos
24 May 2012
O
reteta de sparanghel cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel verde 4 oua
fierte tari 100 g unt 1 lamaie 4 fire patrunjel sare piper Mod de
preparare: Se decupează capetele veştede sau tari ale sparanghelului şi
se decojesc tijele